Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 27 januari 2014 in het Paviljoen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 27 januari 2014 in het Paviljoen"

Transcriptie

1 Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 27 januari 2014 in het Paviljoen Afwezig met kennisgeving: Danique van Abeelen, José van Abeelen, Ellen de Beer, Alex de Bont, Clementine van den Broek, Jan Eijsermans, Netty Faes, René Haans, Dini Haans, Mart Hens, Annelies van Herel, Ad van den Hout, Hanny van den Hout, Daan Kruithof, Ilona van den Oever-Oerlemans, Francine van Ree, Monique Rijnders, Dionne Rijnen, Loes Rijnen, Petra Rijnen, Hans van Riel en Bart Welbie Notulist: Angela van Aalst 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering en heet iedereen welkom. Hij wenst alle leden het beste voor 2014 en een gezond en sportief nieuw jaar. De voorzitter vraagt 1 minuut stilte voor hen die ons ontvallen zijn. De voorzitter constateert dat er 71 leden aanwezig zijn. Tot slot noemt de voorzitter de afwezigen leden op die het bestuur daarvan in kennis hebben gesteld, conform bovenstaande lijst. 2. Mededelingen 2.1 Het bestuur vraagt goedkeuring voor de invitatietoernooien van de TC en JC in De aanwezige leden zijn akkoord. 2.2 Het Jeugd-invitatietoernooi is verplaatst van 9 maart naar zondag 23 maart. 2.3 Het bestuur heeft ingestemd met het verzoek van Ben en Annette voor een prijsverhoging van de consumpties. De voorzitter leest de prijzen voor, die vanaf 28 januari gelden. 2.4 Zondag 30 maart start het nieuwe seizoen. De nieuwe pasjes zijn dan in het paviljoen af te halen. 2.5 Binnenkort gaat de nieuwe website van RTV Quirijn online. 2.6 De afgelopen weken zijn de reanimatiecursussen weer verzorgd door Theo Bootsma. Jaarlijks geven zo n 40-tal leden zich op om deze zeer waardevolle cursus te volgen. Tijdens deze avond wordt geoefend hoe en wanneer te reanimeren en tevens wordt het gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) uitgelegd. Een zeer nuttige en aan te bevelen cursus die één avond per jaar omvat. Deze cursus is gratis en als u interesse heeft, kunt u zich opgeven bij Theo maar dan is het pas voor over een jaar. De AED hangt overigens in de gang. 2.7 Een verzoek aan de leden die s avonds komen tennissen als het paviljoen gesloten is en gebruik maken van de verlichting op baan 1 t/m 5. Willen de laatsten a.u.b. de verlichting ook weer uitschakelen? Gebeurt dit niet zal de verlichting de volgende dag weer aangaan terwijl er misschien niet getennist wordt. Wilt u er ook voor zorgen dat de toegangsdeur steeds goed gesloten wordt? Het komt helaas wel eens voor dat de deur open blijft. 2.8 Spreektijd tijdens de bestuursvergaderingen. Voor alle leden bestaat de mogelijkheid om tijdens de bestuursvergaderingen, meestal op de eerste maandag van de maand, tussen u. en u. het bestuur te spreken. Het bestuur hoort het een en ander liever rechtstreeks van u dan via via in de wandelgangen.

2 2.10 Er is het afgelopen jaar wederom ontzettend veel werk verricht door een grote groep vrijwilligers. Dankzij hun enthousiaste en tomeloze inzet kunnen we spreken van een schitterend tennispark, prima toernooien en heel gezellige activiteiten. We zijn als bestuur bijzonder trots op deze mensen die geheel belangeloos de vereniging op verschillende manieren ondersteunen en daardoor de vereniging niet alleen een hoop plezier bezorgen maar ook de vereniging een hoop geld besparen!!! Beste vrijwilligers, heel hartelijk bedankt voor jullie inzet. 3. Ingekomen en uitgegane stukken 3.1 Pierre van Loon heeft vanmiddag een mail naar het secretariaat gestuurd. Deze is door het secretariaat ontvangen, maar nog niet door het bestuur in behandeling genomen. 4. Notulen ALV 28 januari Geen opmerkingen. De notulen worden goedgekeurd onder dankzegging van de notulist. 5. Verslag secretaris Angela van Aalst Op 1 januari 2013 telde onze vereniging 764 leden. Op 1 januari 2014 was het ledenaantal gestegen naar 778. Dit jaar heeft het bestuur het volgende aan ledenwerving gedaan: 1. Zoals allen van jullie weten heeft 2013 in het teken gestaan van toetreding tot de KNLTB. Met veel enthousiasme zijn we met zijn allen deze weg ingeslagen. We zijn begonnen met de statutenverandering. Deze werden beoordeeld en goedgekeurd door zowel de notaris als de KNLTB. Aansluitend hebben we aanpassingen doorgevoerd in het huishoudelijk reglement en de statutenwijziging waarvoor wij uw goedkeuring hebben gevraagd, middels een extra ingelaste ALV. Dit heeft uiteindelijk in een stemming de doorslag gegeven tot de toetreding. Na het aanmelden van al onze leden bij KNLTB heeft de toetreding daadwerkelijk plaatsgevonden. Maar liefst 11 teams hebben al deelgenomen aan de KNLTB Wintercompetitie. De reacties zijn lovend! En voor nu kunnen we u al melden dat de eerste successen zijn geboekt! Er zijn namelijk al 3 teams kampioen geworden! Complimenten voor de teams! Door toe te treden tot de KNLTB hebben we een grote stap gezet waardoor onze vereniging sterker in de markt zal komen te staan en hiermee het aantrekken van nieuwe leden zal bevorderen. 2. Try Out Sports. Voor het schooljaar 2012/2013 heeft Pascale les gegeven aan zo n 20 leerlingen van verschillende basisscholen in Tilburg-Noord. De reacties waren positief.

3 3. Op 15 juni in het afgelopen jaar hebben we voor het eerst een Open dag gehouden, lazy Saturday, welke was geïnitieerd door de FC. Hiervoor was in diverse wijken in Tilburg geflyerd. Er was een hoge opkomst door voornamelijk bestaande leden. 4. Baanverhuur aan scholen. In 2013 hebben ook weer een aantal scholen voor een dag of een bepaalde periode banen gehuurd. Via deze weg wil ik alle vrijwilligers van Quirijn bedanken die zich in 2013 op welke manier dan ook met enthousiasme hebben ingezet voor onze vereniging. En uiteraard ook Ben en Annet voor de prettige samenwerking. Bedankt! 6. Verslag penningmeester Leo Hopstaken De penningmeester licht de staat van lasten en baten van seizoen 2013 kort toe. Baten Bij de baten valt op dat de contributie toch weer boven de begroting is uitgekomen, enerzijds door de reclamecampagne die we gevoerd hebben in een plaatselijk blad en anderzijds door een aantal nieuwe jeugdleden en pupillen die les kwamen nemen bij Pascale. Bij de overige baten valt op dat de advertenties en reclameopbrengsten, verhuur tennisbanen en de renteopbrengst gestegen zijn t.o.v. de begroting. De advertentie e.d. is mede te danken aan jet goede werk van de PR commissie. De opbrengst van verhuur banen is verhoogd door de verhuur aan diverse scholen. Lasten De afschrijving is lager dan begroot omdat al een aantal zaken de maximale afschrijvingstermijn hebben bereikt. De energielasten zijn dit jaar wederom lager uitgevallen dan begroot mede gezien de weersomstandigheden. Onderhoud banen, park en paviljoen, door de zelfwerkzaamheid van ons klusteam, tuinploeg en andere vrijwilligers zijn deze kosten veel lager uitgekomen. Hiervoor nogmaals onze dank. Doordat we geen clubblad meer uitgeven en geen drukwerk voor inschrijfformulieren e.d. meer bestellen zijn deze kosten veel lager dan begroot. De kosten KNLTB betreft de kosten van voorbereiding tot toetreding KNLTB per 1 januari 2014, zoals notariskosten m.b.t. de statutenwijziging en diverse vergaderingen e.d. Alle overige posten vallen binnen of iets boven de begroting Pierre van Loon vraagt hoe het kan dat de opbrengsten van de contributie ,- lager is dan vorig jaar. De contributie in 2014 is voor 9 maanden i.p.v. 12 maanden i.v.m. toetreding KNLTB.

4 Begroting Iedereen heeft bij de agenda voor de jaarvergadering de begroting 2014 ontvangen. Zoals hieruit blijkt is er bij de baten een duidelijke aanpassing op de post contributie die enerzijds geïndexeerd is met 1.4% i.p.v. de werkelijke stijging van de inflatie die uitkwam op 2,8%. Tevens is de contributie in 2014 voor 9 maanden i.v.m. de toetreding KNLTB. De post advertenties is verhoogd gezien de opbrengst van Voor wat de uitgaven zijn de energielasten iets verlaagd gezien de uitgaven van de laatste jaren. De uitgaven voor de nieuwsbrief zijn om dezelfde reden ook verlaagd. De onderhoudskosten voor banen e.d. zijn in de begroting gelijk opgenomen. Er is een nieuw post bijgekomen en wel kosten KNLTB dit betreft de contributie die wij als vereniging moeten betalen. In het eerste jaar betalen we slechts 40% van de totale contributie. Alle overige posten binnen de begroting zijn kritisch bekeken en waar nodig bijgesteld op basis van ervaringscijfers van de laatste jaren. Door bovenstaande punten zal er in 2014 geen reservering kunnen plaatsvinden, omdat we waarschijnlijk zelfs een negatief resultaat zullen krijgen door dat de inkomsten over 9 maanden gaan en de uitgaven over een volledig kalenderjaar. In 2015 zal weer het normale patroon te zien zijn. 7. Verslag kascommissie Huub van Ree Mart Hens, Jos Oerlemans. Huub deelt vervolgens namens de kascommissie mede dat zij de jaarrekening en de boekhouding in januari 2013 heeft gecontroleerd, waarbij Huub is geassisteerd door Mart Hens en Jos Oerlemans. Op 21 januari 2013 is deze met de voorzitter Joost van Abeelen en de penningmeester Leo Hopstaken doorgenomen. De administratie is uitstekend verzorgd en de jaarrekening 2013 geeft een goed en juist beeld van de financiële positie van de vereniging. Zeer gezonde vereniging. De kascommissie is volledig geïnformeerd. De kascommissie stelt voor de penningmeester te dechargeren voor het gevoerde beheer in 2013 en de leden gaan hiermee akkoord, waarna de voorzitter de kascommissie bedankt voor hun werk. 8. Verslag commissies Joost van Abeelen Jeugdcommissie De jeugdcommissie kijkt wederom terug op een goed jaar. Gemiddeld 65 kinderen per toernooi. Ook hebben zij veel inschrijvingen ontvangen voor de KNLTB wintercompetitie.

5 Toernooicommissie Er hebben veel wijzigingen plaats gevonden in de TC. Met name door toetreding naar KNLTB. Er is bekeken hoe dit vorm te geven. Als TC gezamenlijk clubkampioenschappen en open toernooien. En als interne TC verder met vier personen voor de interne toernooien welke we in stand willen houden voor de recreanten. Externe TC blijft verantwoordelijk voor KNLTB. De toernooien in het afgelopen jaar zijn wisselend geweest. BBQ toernooi was niet zo goed bezocht en ook de Clubkampioenschappen was minder bezet. De single competitie wordt ook niet maximaal opgepakt. Teamtennis nieuwe opzet is goed bevallen. Deze zal volgend jaar in dezelfde opzet georganiseerd worden. KNLTB is net begonnen en gestart met de wintercompetitie. Eerste ervaringen zijn erg goed. Vanuit de KNLTB hebben we week 33 toegezegd gekregen om ons eerste open toernooi te spelen. Feestcommissie Er zijn in het afgelopen jaar diverse activiteiten georganiseerd. Tijdens het Pasfeest waren er ongeveer 120 mensen. Ook de Open dag was een succes, ruim 100 mensen, maar weinig nieuwe leden. Kinderdisco in samenspraak met de Jeugdcommissie was ook erg leuk en goed bezocht. Pubquiz was erg matig bezocht. Het viel dit jaar in het weekend van het stamppottoernooi. Misschien teveel in één weekend. Het Australische kerstfeest (slotfeest) was een enorm succes! Nieuwsbriefredactie 2013 was het derde jaar dat er nieuwsbrieven in plaats van clubbladen zijn verstuurd. In totaal zijn er 4 nieuwsbrieven uitgebracht. We blijven per post versturen, maar de voorkeur gaat er naar uit deze zoveel mogelijk per mail te kunnen versturen. PR-commissie Sponsorbord hangt vol. Walter en Sjef zullen het komende jaar sponsoren benaderen of ze op het bord willen blijven staan. Zo nee, dan komen er gaten. De mogelijkheden van doekreclame en tv-reclame blijven bestaan. 9. Behandeling begroting en vaststellen contributies seizoen 2014 De penningmeester geeft toelichting op de voorgestelde begroting. Bij de baten is een duidelijke aanpassing op de post contributie die geïndexeerd is op basis van het indexcijfer en gezien het aantal opzeggingen met een lager aantal leden begroot is. De post advertenties is verhoogd gezien de opbrengst van Voor wat de uitgaven betreft zijn de energielasten verlaagd (zoals de BTW) en verbruiken door de weersomstandigheden op te kunnen vangen. De uitgaven voor de nieuwsbrief en drukwerk zijn eveneens op het zelfde bedrag begroot. Kosten KNLTB. Contributie te betalen. De onderhoudskosten voor banen e.d. zijn in de begroting nagenoeg gelijk opgenomen.

6 Alle overige posten binnen de begroting zijn kritisch bekeken en waar nodig bijgesteld op basis van ervaringscijfers van de laatste jaren. Mede door bovenstaande punten zal er geen reservering plaatsvinden. De contributies worden als volgt vastgesteld: Senioren: 171,00 Dagleden: 127,00 Junioren: 76,00 Pupillen: 45,00 Stil lid: 29,00 Voor 2014 geldt dat de volgende bedragen worden geïncasseerd: Senioren: 128,25 Dagleden: 91,75 Junioren: 57,00 Pupillen: 33,75 Stil lid: 21,75 Dit geldt alleen voor 2014! De genoemde bedragen zijn zonder korting voor automatische incasso; kortingsbedragen blijven gelijk. Toos van Tilburg vraagt of dagleden komen te vervallen. Ja dat klopt. Leden die al daglid zijn, blijven dit. Bestaande en nieuwe leden kunnen niet langer daglid worden. Waarom? Bij de KNLTB zijn dagleden niet gebruikelijk en wij volgen dat beleid. Hans van de Sanden stelt dat het hem opvalt dat subsidies zijn verlaagd op de begroting. Zijn de subsidies van de jeugdleden van Gemeente Tilburg hierin opgenomen? Ja die zijn hierin opgenomen. 10. Benoeming kascommissie Wegens het aftreden van Huub van Ree is er één mutatie. Jos Oerlemans, Hans van de Sanden en Mart Hens worden voor een jaar benoemd. 11. Verkiezing bestuursleden Geen wijzigingen

7 12. Verkiezing commissieleden 12.1 Walter van de Sanden en Sjef Hommelberg blijven in de PR-commissie In de toernooicommissie wordt Hans van Riel zonder tegenkandidaten herkozen voor in een periode van 3 jaar. Hans Thönissen en Clementine van den Broek zijn afgetreden. De toernooicommissie is nog op zoek naar vervangers. Tot er een geschikte vervanger is, zal Hans Thönissen de TC blijven assisteren In de jeugdcommissie wordt Paul Schoenmakers en Jeske de Fretes zonder tegenkandidaten herkozen voor een periode van 3 jaar. 13. Huldiging jubilarissen 13.1 Voor hun 25 jarig lidmaatschap ontvangen Ellen de Beer, Guido Berendhuysen, Will Esman de Bruijn, Frans Franken, Rob Hoedjes, Annette Kolen de Laat, Rini de Laat, Ingrid ter Linden, Frans van der Meer, Marij van der Meer, Jef Mutsaers, Marian Mutsaers, Harry van Nunen, Thea van Nunen, IJsbrand Oenen, Rie Oenen, Jos Oerlemans, Ine Oerlemans, Jack Reijnen, Jeannine Reijnen, Bart Welbie en Rudy Joffer bloemen Netty Faes en Wilma Roijakkers zijn afwezig. 14. Rondvraag 14.1 Annelies Martens vraagt namens de wintertennissers of de mogelijkheid bestaat om meer verlichting op de banen te hebben tijdens sluiting van de kantine. Momenteel zijn er maar 4 banen verlicht. Het bestuur is hier al mee bezig en bekijkt wat nodig is Jeannine Reijnen vraagt of er op een centrale plaats een klok gehangen kan worden. Het bestuur neemt dit mee in de eerstvolgende commissievergadering Hans van de Sanden staat op de kieslijst 19 maart van Gemeente Tilburg in de partij O.P.A. (Ouderen Politiek Actief). Hij vraagt om stemmen. 15. Sluiting De voorzitter sluit om uur de vergadering onder dankzegging van de aanwezigen en hun inbreng. Notulist: Angela van Aalst, secretaris Tilburg, 27 januari 2014

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 25 januari 2016 in het Paviljoen

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 25 januari 2016 in het Paviljoen Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 25 januari 2016 in het Paviljoen Afwezig met kennisgeving: Joep Bertens, Jan de Beer, Dennis van Beers, Koen Boon, Toine van den Dobbelsteen,

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 26 januari 2015 in het Paviljoen

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 26 januari 2015 in het Paviljoen Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 26 januari 2015 in het Paviljoen Afwezig met kennisgeving: Angela van Aalst, Danique v Abeelen, Jeanette v Assem, José v Assem, Joep Bertens,

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 05 februari 2018 in het Paviljoen

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 05 februari 2018 in het Paviljoen Notulen van de Algemene Ledenvergadering van RTV Quirijn d.d. 05 februari 2018 in het Paviljoen Afwezig met kennisgeving: Gaby Hutten, Bep Boon, Jan Faes, Marie Jose Künzel, Barbara Mayer (mss later),

Nadere informatie

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS

Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS Van harte welkom op de Algemene Ledenvergadering van TV EDOS 2. Verslag ALV 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering 18-2-2009 3. Jaaroverzichten Bestuur Technische commissie Jeugdcommissie 55+ Commissie

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

Agenda ledenvergadering 2017

Agenda ledenvergadering 2017 Agenda ledenvergadering 2017 1. Opening en welkom 2. Behandeling ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV van 29 februari 2016 4. IntroducFe KNTB app 5. LED verlichfng 6. Onderzoek all-inn pakket jeugd

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015

Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015 Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015 1. OPENING Abe de Jong (voorzitter) opent om 20.00 uur de vergadering en heet allen welkom, en wel in het bijzonder erelid Klaas van

Nadere informatie

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015 Bijgaand doen wij u de begroting 2013/2014 toekomen inclusief de prognose 2014/2015 waarin de consequenties van de voorgestelde verbouwing van het clubhuis zijn verwerkt. Voorafgaand aan de presentatie

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2017 Nummer 09 november Van de voorzitter. Beste medetennissers, We kijken al weer vooruit naar het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie is op 14 januari 2018 van 15:00

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING TVO OMNI 28 september 2017

VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING TVO OMNI 28 september 2017 VERSLAG VAN DE JAARVERGADERING TVO OMNI 28 september 2017 Datum: 28-09-2017 Tijdstip: 21.15 22.15 uur Opgesteld door Monique Plaats: t Geertman Grashof Aanwezig: Afgemeld: Zie presentielijst Martin Mulder

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering 14-11-2011 Vanuit het bestuur aanwezig; Paul, Wim, Hans, Niek, Henk, Caroline en Monique Presentielijst leden, zie bijlage. Welkom 1. Paul opent de vergadering maar schorst hem

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING d.d. 26 maart 2013 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom bij deze ALV (noot secretaris: 22 leden incl. het bestuur hebben

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009.

Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Notulen jaarvergadering RBC Slash dd 03 juni 2009. Aanwezig: Kees van Kleef ( voorzitter ) Ernst Bronner ( Penningmester ) Gerda Kieftenburg ( Technische Commissie ) Frank Selbach ( Secretaris ) Luuk Franke

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013

NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 NIEUWSBRIEF BV OGEL ALV 2013 2013 BV Ogel Pagina 1 AGENDA ALV 2013 UITNODIGING TOT HET BIJWONEN VAN DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN BV OGEL OP WOENSDAG 9 OKTOBER 2013 20:00 UUR in Sporthal Slangenbeek,

Nadere informatie

Jaarverslag Financiële Zaken 2013

Jaarverslag Financiële Zaken 2013 Bijgaand doen wij u de balans per 31 oktober 2013, de resultatenrekening over 2012/2013 toekomen. Voorafgaand aan de presentatie van de cijfers geven wij u een korte toelichting op de belangrijkste ontwikkelingen.

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d NOTULEN ALV d.d. 25-11-2014 Opening Voorzitter Piet de Jongh spreekt het welkomstwoord uit tijdens de druk bezochte eerste algemene ledenvergadering in het nieuwe complex. Jeugdcommissie De jeugdcommissie

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan

Toernooien organiseren waar spelvreugde, gezelligheid en prestatie voorop staan Toernooicommissie De toernooicommissie van t Weusthag is de commissie binnen de vereniging welke zich toelegt op de organisatie van eigen clubtoernooien en t Weusthag Open. De clubtoernooien hebben zowel

Nadere informatie

Voetbalvereniging FC Uden Accommodatie de Vlasakker Artillerieweg 1 Postbus 560 5400 AN Uden T.: 0413 26 17 13 W: wwwfcuden.nl

Voetbalvereniging FC Uden Accommodatie de Vlasakker Artillerieweg 1 Postbus 560 5400 AN Uden T.: 0413 26 17 13 W: wwwfcuden.nl Notulen van de Algemene Leden Vergadering van FC op 18 november 2013. 1. Opening & inleiding vergadering door de voorzitter. Hans van Collenburg opent de vergadering met een woord van welkom voor alle

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur. Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november Opening

RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur. Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november Opening RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november 2015 1. Opening De voorzitter opent om 20.00 uur de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2015 en heet iedereen welkom.

Nadere informatie

(CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA

(CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA (CONCEPT) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING TVA DATUM 16 februari 2015 PLAATS Roelofarendsveen TIJDSTIP 20.00 uur VOORZITTER Danny Loos AANWEZIGE BESTUURSLEDEN ACHTER TAFEL VOOR PAUZE AANWEZIGE BESTUURSLEDEN

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa

Balans Toelichting op balans 2016 (ten opzichte van de 2015) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 130.261 161.206 Eigen Vermogen 90.824 89.160 Clubhuis 14.179 17.897 Resultaat boekjaar 2.992 1.663 Inventaris 218 770 93.816 90.824

Nadere informatie

Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012

Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012 Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012 Aantal leden aanwezig: 32 (waarvan 9 bestuursleden) Berichten van verhindering : 5 (Yvonne Koks, Arie de Zeeuw, Jan Roberts, Jolanda

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden!

Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober Eric heet iedereen welkom. De opkomst is groot, ongeveer 50 leden! Algemene ledenvergadering V.C.Z. 14 oktober 2013 Aanwezig bestuur: Dick Hein, Geert Bosscher, Eric Oosterhof (vz), Ina van Goor, Muriël Daal, Jetta Boer en Marit Schoemaker-Ruinemans Afwezig bestuur: Ilse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren

Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren Verslag 70 e jaarvergadering SV Angeren 1. Opening De voorzitter heet iedereen van harte welkom en opent de vergadering. Wat er afgelopen seizoen is gepasseerd is te lezen in het jaarverslag, welke we

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

Verslag ALV 11 april 2011

Verslag ALV 11 april 2011 Verslag ALV 11 april 2011 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Het benodigde quorum is aanwezig. De vergaderpunten worden aan de hand van slides toegelicht. 2. Vaststelling

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75

Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 Huishoudelijk Reglement Handbal Vereniging Born 75 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging is opgericht op., 1975. Zij stelt zich ten doel het beoefenen van de handbalsport te bevorderen. Artikel 2

Nadere informatie

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen.

1.2 Leden en geïnteresseerden met minimaal een Golfbaanpermissie kunnen aan de door de vereniging georganiseerde wedstrijden deelnemen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT GOLFVERENIGING DE HEENSCHE Versie 12-11-2015. 1. Lidmaatschap 1.1 Het bestuur is bevoegd geen nieuwe leden aan te nemen, indien hierdoor een eventueel door haar vastgesteld maximum

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 30 november 2012

Notulen Algemene Ledenvergadering 30 november 2012 Notulen Algemene Ledenvergadering 30 november 2012 AANWEZIG BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Bestuursleden W.P. van Rijn P.M. Alblas R. Imthorn H. Janssen, J. Pijnacker, J. van der Nagel, J.P.

Nadere informatie

Aanwezig: zie presentielijst

Aanwezig: zie presentielijst Notulen van de Algemene Ledenvergadering van Tennisclub Sprenkelaar (TCS), gehouden op zaterdag 13 december 2014, aanvang 19.00 uur in het clubhuis van Tennisclub Sprenkelaar Aanwezig: zie presentielijst

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015

Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 Nieuwsbrief 1 - Januari 2015 In dit nummer: Algemene Leden Vergadering, maandag 26 januari 2015 TOZ van Mun Advies Open Dubbeltoernooi Nieuwe trainingscyclus voorjaar 2015! Tennis Op Proef voor jeugd bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

Notulen najaarsvergadering

Notulen najaarsvergadering Notulen najaarsvergadering 9 december 2014 KNBB District West Brabant In: Huis Ten Halve te Roosendaal Opkomst: Uitgenodigd: 53 Verenigingen. Aanwezig: 35 Verenigingen. Afwezig met kennisgeving: 5 Verenigingen.

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 19 januari 2015

Algemene Leden Vergadering 19 januari 2015 Algemene Leden Vergadering 19 januari 2015 1) Opening 2) Ingekomen stukken 3) Goedkeuring vorige notulen 4) Jaarverslag 2014 5) Financieel overzicht 2014 en begroting 2015 6) Verslag kascommissie 7) Decharge

Nadere informatie

Speeltuin de Bras. 1. Opening Eugenie (Eus) zit de vergadering voor en heet iedereen van harte welkom.

Speeltuin de Bras. 1. Opening Eugenie (Eus) zit de vergadering voor en heet iedereen van harte welkom. Speeltuin de Bras biedt sinds 1996 de wijk Vrijenban en omgeving in Delft een veilige, schone, beheerde en gratis toegankelijke speelomgeving en zet zich in voor versterking van het saamhorigheidsgevoel

Nadere informatie

Balans Toelichting op balans 2015 (ten opzichte van de 2014) Vaste activa

Balans Toelichting op balans 2015 (ten opzichte van de 2014) Vaste activa Balans Activa d.d. 11-02-2016 Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 161.206 194.593 Eigen Vermogen 89.160 102.723 Clubhuis 17.897 18.127 Resultaat boekjaar 1.663-13.563 Inventaris 770

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie.

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 24 april 2008 Betreft: Toelichting financiële stukken (aanpassing n.a.v. vaststelling jaarvergadering 24 april) In bijlage ontvangt

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel NOTULEN ALG. LEDENVERGADERING 8 April 2016 2015/2016 1) OPENING Een Half uurtje later dan gepland kon Cees v Eijk de vergadering openen. Niet iedereen was op tijd en de beamer werkte niet. De opkomst was

Nadere informatie

Tennisvereniging Hoog-Op

Tennisvereniging Hoog-Op Tennisvereniging Hoog-Op Notulen Algemene ledenvergadering Tennisvereniging HOOG-OP Gehouden op donderdag 13 maart 2014 in het clubgebouw van TV. Hoog-Op. Aanvang 20.30 uur. 1. Opening Joost heet aan alle

Nadere informatie

Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage

Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage Nieuwsbrief 2 - Februari 2015 In dit nummer: Banen 1 t/m 4 tijdelijk minder beschikbaar voor recreatief tennissen ivm slijtage Automatische incasso s penningmeester in maart en april Nieuwe bondspas 2015

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden 1. Leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende baanreglementen (park-, afhang-

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje

Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen. Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Algemene ledenvergadering Buurtvereniging Achter de Molen Datum: 22 jan. 2012 Plaats: t Ottertje Aanwezig: Perry Houtepen (voorzitter), +fam., Angelique Franssen (penningmeester) + Sanne, Melou Jansen

Nadere informatie

Jaarverslag 2010/2011 van de Bestuurssectie Financiële Zaken, T.V. P.A.F. te Zwolle

Jaarverslag 2010/2011 van de Bestuurssectie Financiële Zaken, T.V. P.A.F. te Zwolle Jaarverslag 2010/2011 van de Bestuurssectie Financiële Zaken, T.V. P.A.F. te Zwolle Bijgaand doen wij u de balans per 31 oktober 2011, de resultatenrekening over 2010/2011 en de begroting 2011/2012 toekomen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017 TC de Helze Algemene Ledenvergadering 2017 Datum 8 februari 2017 Locatie t Graviljoen Tijd 20:30 uur Agenda TC de Helze 8 februari 2017 Agendapunten: Verslag ALV 3 februari 2016 Bestuursmutaties Jaarcijfers

Nadere informatie