Informatie Groep 6b/7

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie Groep 6b/7"

Transcriptie

1 Informatie Groep 6b/ Samen spelen, samen leren, samen leven

2 Informatie groep 6b/7 Verantwoordelijkheid en bereikbaarheid Leerkracht(en): Juf Mariëlle Klein Woolthuis Maandag, dinsdag, woensdag Juf Nadya Groenhof Donderdag en vrijdag (7) Juf Nienke Gombert Donderdag en vrijdag (6a en 6b) Telefoonnummer school Wilt u als uw kind ziek is, dit voor schooltijd telefonisch doorgeven. Bezoeken aan de tandarts/dokter graag zo min mogelijk onder schooltijd plannen. Indien het niet anders kan, willen we dit graag van tevoren weten. Dit kan middels een briefje dat u aan uw kind meegeeft. Bij verlofaanvragen dient u een formulier in te vullen. Dit aanvraagformulier kunt u verkrijgen op school of downloaden via onze website Algemene informatie groep 6/7 Schooltijden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Oudergesprekken Begin november vindt de eerste contactmiddag/avond plaats. De inhoud zal zich vooral richten op het welbevinden van uw kind. Begin maart vindt de tweede contactmiddag/avond plaats naar aanleiding van het rapport. Begin juli vindt de derde contactmiddag/avond plaats. Dit laatste contactmoment is facultatief voor groep 6. U kunt zich dan door middel van een strookje opgeven of u wordt hiervoor door ons uitgenodigd. In groep 7 krijgt iedereen een uitnodiging ivm. een voorlopig advies voor het Voortgezet Onderwijs. Bij dit gesprek is uw kind ook aanwezig. Mocht u tussentijds willen weten hoe het met uw kind gaat, dan kunt u gebruik maken van de spreekuren (zie voor data de jaarkalender) of u kunt desgewenst een afspraak maken met de leerkracht.

3 Nieuwsbrief Iedere maand wordt de nieuwsbrief verspreid met belangrijke zaken, data en ontwikkelingen. In principe wordt de nieuwsbrief digitaal toegestuurd. Mocht u de nieuwsbrief graag op papier ontvangen, wilt u dit dan doorgeven aan de leerkracht? De nieuwsbrief komt de laatste vrijdag van de maand uit. De nieuwsbrief wordt ook op de website geplaatst. Website We houden onze website zoveel mogelijk up-to-date. Op de site treft u veel praktische informatie aan zoals de schoolgids en de jaarkalender. Ook vindt u verwijzingen naar foto s van groeps en schoolactiviteiten. Deze worden weergegeven in Desgewenst kunt u voor eigen gebruik foto s downloaden. De school heeft ook een eigen Facebook waar regelmatig leuke school/groepsactiviteiten op gedeeld worden. Afspraken rondom het op school komen en naar binnen gaan Het is voor de rust in de klas belangrijk dat de kinderen op tijd zijn. De school begint s ochtends om 8.30 uur. s Middags starten we om uur. Vanaf 8.20 is er buiten pleinwacht aanwezig en zijn de kinderen welkom op school. Om 8.20 uur gaat de eerste bel en dan mogen de kinderen naar binnen. Om 8.25 uur gaat de tweede bel en moeten de kinderen naar binnen. De lessen kunnen dan om 8.30 uur echt beginnen. Het eten en drinken kunnen de kinderen, voorzien van naam, in de klas in een bak zetten. s Middags is de pleinwacht om uur buiten en gaat de eerste bel om uur. Bij de tweede bel, om uur, moeten de kinderen naar binnen, zodat om uur de lessen kunnen beginnen. De kinderen nemen buiten afscheid van de ouders en gaan zelfstandig naar binnen. Zelfstandig werken De kinderen gaan regelmatig zelfstandig werken. Hiervoor gebruiken we verschillende hulpmiddelen: het bord, de time-timer en het blokje. Op het bord staat dagelijks de planning genoemd, waarop de kinderen kunnen zien wat er die dag aangeboden wordt. Om een werktijd aan te geven kan de time-timer worden gezet, Iedere leerling heeft een eigen blokje. Deze wordt ingezet tijdens de zelfstandig-werkmomenten. De betekenis van het blokje is als volgt: Rood: Ik werk voor mezelf, ik stoor anderen niet en ik wil zelf ook niet gestoord worden. Groen: Ik sta open voor overleg, anderen kunnen mij een vraag stellen. Vraagteken: Ik heb een vraag aan de leerkracht.

4 Zelfstandigheidsbevordering en zelfverantwoordelijkheid In deze groep krijgen de kinderen huiswerk mee. Het gaat hier om het leren voor toetsen van Alles-in-1. Aan het begin van het project krijgen de kinderen een pakketje met de samenvattingen mee. Hierop is ook aangegeven wanneer elke toets plaatsvindt. Daarnaast krijgen de kinderen ook topografie mee om thuis te leren. Dit is niet tegelijkertijd met de projecttoetsen. In de tweede helft van het jaar krijgt groep 6 wekelijks rekenhuiswerk mee. Groep 7 krijgt vanaf het begin van het schooljaar wekelijks huiswerk mee. Daarnaast kan er ook incidenteel huiswerk zijn, bijvoorbeeld leren van tafels of een extra spellingblad. Ook het voorbereiden van een boekbespreking valt onder huiswerk. Het maken van een werkstuk in groep 6 gebeurt gedeeltelijk op school, maar ook thuis. Groep 7 maakt beide werkstukken thuis. Het kan voorkomen dat een kind werk meekrijgt, omdat het werk in de klas niet afgekomen is. We kunnen er dan voor kiezen om het werk mee naar huis te geven en het daar af te laten maken. Een kind kan huiswerk mee krijgen als extra oefenstof voor een bepaald vakgebied, als dit nodig blijkt. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouders. Zie ook de huiswerkflyer voor meer informatie omtrent huiswerk. Hierin staat per groep aangegeven wat er aan huiswerk wordt meegegeven. Bij bepaalde vakken kijken kinderen ook hun eigen werk na. Dit om de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de kinderen te vergroten. Kinderen zorgen zelf voor hun spullen zoals drinkbekers, fietsen en tassen. Toiletgebruik We willen het toiletgebruik onder schooltijd zoveel mogelijk beperken. Wilt u daarom in de gaten houden dat uw kind voor het naar school gaat nog even naar het toilet gaat? De schoolafspraak is dat kinderen in principe het eerste half uur na aanvang van de lessen en tijdens de instructie niet naar het toilet gaan. In overleg met de leerkracht kunnen er aparte afspraken zijn voor bepaalde kinderen. Pauze Wilt u uw kind voor de ochtendpauze iets te eten en drinken meegeven? Frisdrank en snoep is niet toegestaan. Onze voorkeur gaat uit naar gezonde tussendoortjes als fruit of een boterham. Graag drinken meegeven in een beker, dit scheelt veel afval! Verjaardagen Als uw kind jarig is, mag er getrakteerd worden op school. Het is prettig als u even met de leerkracht overlegt over het tijdstip van trakteren en eventuele bijzonderheden van klasgenoten. We geven de voorkeur aan een gezonde traktatie.

5 Uitnodigingen voor feestjes Wij willen u verzoeken de uitnodigingen voor feestje niet op school uit te delen. Dit om teleurstelling bij andere kinderen te voorkomen. Alvast bedankt voor uw medewerking! Klassenouder(s)/biebouders Voor de leerkracht is het prettig te werken met 1 of 2 klassenouders. Zij helpen de leerkracht met het regelen van hand en spandiensten door ouders. Als u dit leuk lijkt, kunt u zich aanmelden bij de groepsleerkracht. Leerkrachten vinden het ook fijn als er een aantal ouders zijn die bibliotheekboeken kunnen halen voor de klas. In overleg kan dit ook onder schooltijd met een aantal leerlingen. Luizencontrole Na iedere vakantie vindt er bij alle leerlingen een luizencontrole plaats. Elke groep heeft een aantal ouders nodig die de groep kan controleren. U kunt zich hiervoor opgegeven. U krijgt bericht wanneer uw kind luizen of neten heeft. Alle leerlingen krijgen eenmalig een luizenzak van school om hun jas in op te hangen. Wanneer deze kapot is, dient u als ouder deze te repareren of via school een nieuwe aan te schaffen. Een nieuwe luizenzak is voor 5,00 te verkrijgen op school. Ouders in de klas Een aantal keer per jaar kunt u als ouder een kijkje nemen in de klas van uw kind. De data hiervoor staan vermeld in de jaarkalender. U kunt op dit kijkmoment het werk van u kind inzien. Dit kijkmoment is niet bedoeld om met de leerkracht over de vorderingen van uw kind te praten. Hiervoor kunt u gebruik maken van het spreekuur of een aparte afspraak maken. Eigendommen voorzien van naam Wilt u op bekers, bakjes, pakjes drinken enz. de naam van uw kind schrijven. Dit voorkomt een hoop verwarring. Namen in gymkleding en schoenen is ook erg handig, voor als het blijft liggen in de kleedkamer. Regelmatig wordt er ook een fietssleutel gevonden. Als deze is voorzien van een naam of herkenbare sleutelhanger is hij ook snel weer bij de eigenaar terug. Plein Op het schoolplein hebben we een aantal afspraken en regels. Op het schoolplein is het niet toegestaan om te fietsen, dus graag afstappen bij het hek/stoep. De kinderen kunnen hun fiets parkeren tussen de hekken. Kinderen uit groep 7 zien er op toe dat het parkeren netjes gebeurt. Op vrijdag is het wieltjesdag en mogen kinderen op school komen met bijv. skeelers, stepjes of waveboarden. Zij kunnen hier op spelen op het veld. Let wel, het meenemen van dergelijk speelgoed geschiedt op risico van de ouders. Het speelgoed wordt buiten geparkeerd, behalve skeelers. Wilt u zo vriendelijk zijn om uw hond buiten de schoolhekken te laten?

6 Flyer 5x per jaar ontvangt u een flyer uit de groep. Hierin kunt u lezen welke onderwerpen er de komende periode in de lessen aan bod komen voor de verschillende leergebieden. Deze flyer is ook terug te vinden op de website bij de groep. Vakgebieden Leefstijl Als school werken we structureel met de methode Leefstijl. Deze methode richt zich op de ontwikkeling van de persoonlijke kwaliteiten. Bijvoorbeeld naar de ander kunnen luisteren, je eigen gevoelens durven uiten, zelfvertrouwen hebben, van je fouten willen leren en beslissingen goed doordacht nemen. Bovendien maken we ook bewust gebruik van verschillende manieren van samenwerken van de kinderen. In de nieuwsbrief kunt u lezen welk thema centraal staat in de groep/school. Alles-in-1 In dit schooljaar komen de volgende 5 projecten, in willekeurige volgorde, aan bod: Geschiedenis: Middeleeuwen Aardrijkskunde: Europa Techniek: Bouwen Natuur: Milieu en kringloop Cultuur: Kleding en sport Bij deze methode wordt projectmatig gewerkt. Begrijpend lezen, taal, aardrijkskunde, natuur en geschiedenis komen hier in aan de orde, waarbij er samenhang is tussen alle lessen, teksten en opdrachten. Tijdens elk project vindt er wekelijks een toets plaats, waarvoor de kinderen een samenvatting mee krijgen. Tussen elk project werken we 3 weken in Alles-Apart, waarin we ons vooral richten op het taalonderwijs. In de Flyer krijgt u meer uitleg over de projecten. Mocht u zelf een bijdrage kunnen leveren aan 1 van de projecten of iemand kennen, dan horen we dat graag. Lezen Lezen neemt een belangrijke plaats in, in het onderwijs. Dagelijks wordt er gelezen. Lekker in een leesboek, lezen in een informatieboek of stripboek, maar ook in de lesboeken. De kinderen zullen voor zichzelf lezen, maar ook hardop. Veel lezen vergroot de woordenschat en het tekstbegrip. Maar het is van groot belang om thuis ook dagelijks met uw kind te lezen. Kinderen vinden het leuk om thuis te laten horen wat ze kunnen. Veel oefenen zorgt ervoor dat het beter gaat. Uw kind wordt hierdoor ook gemotiveerd om meer te gaan lezen.

7 Spelling Veel aandacht is er ook voor spelling in elk project en bij Alles-Apart. In de lessen staat telkens een bepaalde spellingcategorie centraal. Met behulp van een picto en eventueel een regel worden de woorden aangeboden. De woorden en de picto hangen zichtbaar in de klas. De geoefende categorieën komen terug in het controledictee. Naast de gewone spelling is er ook aandacht voor de werkwoordspelling. Rekenen Voor rekenen gebruiken wij de methode Wereld in getallen. Deze methode sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Er worden herkenbare situaties en contexten gebruikt tijdens het oefenen. Hierdoor gaan de kinderen beseffen waarom rekenen belangrijk is. Bij rekenen kunnen de kinderen ook ingedeeld worden in niveaus. Het basisniveau is 2-sterren. Voor kinderen die het lastig vinden zijn er 1-ster opgaven. Kinderen die meer uitdaging aankunnen werken in 3-sterren. In de Flyer vertellen we u meer over de inhoud van de lessen voor een bepaalde periode. Op school oefenen de kinderen ook op het computerprogramma Rekentuin. Ze kunnen dit thuis ook doen met dezelfde inloggegevens. Schrijven We maken gebruik van de methode Pennenstreken. De kinderen zullen hun handschrift verder gaan verfijnen door middel van schrijfoefeningen in een schrift. De kinderen schrijven op school met een Lamy-vulpen. Deze hebben ze in groep 4 gekregen. Mocht een pen/dop/penpunt zoek raken of kapot gaan, dan zal de pen door de ouders vervangen moeten worden voor een nieuwe (zelfde) pen. Tegen betaling is dit op school verkrijgbaar. ( 4,-- voor een punt, 9,50 voor een pen) Engels In elk project van Alles-in-1 worden Engels woorden en zinnen aangeboden. Op de computer kunnen kinderen op een speelse manier oefenen. De woorden hebben een link met het project. De Engelse woorden komen ook terug in de toets. In de meegegeven samenvatting staan de te leren woorden. In groep 7 wordt ook Engelse grammatica aangeboden in de Alles-Apartweken. Topografie In de weken tussen de projecten zullen we aandacht besteden aan topografie. Groep 6 heeft Nederlandse topo en groep 7 heeft Europese topo. De kinderen vullen op school een kaartje in aan de hand van de atlas. Om het thuis te leren krijgen ze ook een leeg kaartje mee om te laten overhoren. Bij de toets letten we op ook op de correctheid van schrijven.

8 Verkeer Voor dit vak volgen wij de methode Wijzer door het verkeer. Groep 7 zal dit jaar verkeersexamen gaan doen. Nadere informatie volgt nog. Creatieve vakken Tijdens de creatieve lessen proberen we de kinderen kennis te laten maken met verschillende materialen en werkvormen. Veelal zullen de activiteiten afgestemd zijn op de projecten die plaatsvinden in de groep. Soms is het fijn om hulp te hebben bij deze lessen. In de Flyer zal dan een oproep worden gedaan. Gymnastiek Groep 6b/7 heeft elke maandagmorgen gymnastiek van uur. Op vrijdag heeft groep 6 gymnastiek van uur. Groep 7 zal voor de gymles op vrijdag gesplitst worden. De ene helft gymt met groep 6, de andere helft gymt met groep 8. Groep 7 heeft op vrijdag gymnastiek van uur of van uur. Op maandag zullen de gymlessen gegeven worden door Samantha Sollie. Op vrijdag worden de lessen gegeven door de eigen leerkracht. Bij gymnastiek hanteren we de volgende regels: Altijd gymmen in gymkleren Altijd schoenen aan met gym i.v.m. hygiëne en veiligheid. Lange haren bij gym vast dragen met een elastiekje Geen sieraden om met gym Na afloop douchen de kinderen (geen haren wassen) Bij gebruik van deodorant zijn alleen rollers toegestaan Als uw kind niet mee kan doen, graag een briefje meegeven Muziek 1x in de 2 weken krijgen de kinderen muziekles van een vakdocent op school. Overige punten Toetsen De kinderen worden regelmatig getoetst. Na afloop van ieder blok rekenen volgt een methode-gebonden toets. Bij Alles-in-1 volgt na elke week een toets van de voorafgaande lesweek. Voor deze toets kunnen de kinderen ook thuis leren. 2x per project krijgen de kinderen een klein dictee en aan het eind van een project volgt een groot dictee. Aan het eind van de 3 Alles-Apartweken volgt een werkwoordtoets en een dictee. De topografietoetsen vinden plaats tijdens de Alles- Apart weken. 2x per jaar vinden ook de toetsweken plaats met de CITO-toetsen. Hierover leest u te zijner tijd meer in de Nieuwsbrief.

9 Spreekbeurt, boekbespreking en werkstuk Ieder kind houdt dit jaar een boekbespreking. De kinderen weten tijdig van tevoren wat er van hen verwacht wordt en wanneer ze aan de beurt zijn. De kinderen maken dit jaar ook een werkstuk over een onderwerp dat past bij één van de projecten. Groep 7 maakt daarnaast ook nog een werkstuk over een eigen gekozen onderwerp. Groep 6 kan zowel thuis als op school werken aan het maken van het werkstuk. Groep 7 maakt beide werkstukken thuis. Het werkstuk is ook het onderwerp van de spreekbeurt die gehouden wordt. De spreekbeurt mag ondersteund worden met een PowerPointpresentatie. Websites Voor het oefenen van spelling: Voor het oefenen op Rekentuin: tps://app.rekentuin.nl/users/login Voor het oefenen van Engels of meer info over het project: Vragen Als u vragen of opmerkingen heeft, van welke aard dan ook, blijf er niet mee rondlopen, maar kom naar ons toe. Tot slot hopen wij dat het een goed en gezellig jaar zal worden. Met vriendelijke groet, Juf Mariëlle, juf Nadya en juf Nienke

Informatie Groep Samen spelen, samen leren, samen leven

Informatie Groep Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie Groep 8 2016-2017 Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie groep 6b/7 Verantwoordelijkheid en bereikbaarheid Leerkracht(en): Juf Cosytha Tiemersma Maandag t/m vrijdag E-mail c.tiemersma@ooz.nl

Nadere informatie

Informatie Groep 3/ Samen spelen, samen leren, samen leven

Informatie Groep 3/ Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie Groep 3/4 2016-2017 Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie groep 3/4 Verantwoordelijkheid en bereikbaarheid Leerkracht(en): Juf Wilke van Gelder Maandag en dinsdag Juf Annet van Weers

Nadere informatie

Informatie Groep 1/ Samen spelen, samen leren, samen leven

Informatie Groep 1/ Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie Groep 1/2 2016-2017 Samen spelen, samen leren, samen leven Informatie groep 1/2 Verantwoordelijkheid en bereikbaarheid Leerkracht(en): Juf Annelies Langevoort Maandag en dinsdag Juf Mary Nieuwenhuis

Nadere informatie

Ervaar waar een kleine school groot in kan zijn. Informatieboekje. Groep 4/5/6

Ervaar waar een kleine school groot in kan zijn. Informatieboekje. Groep 4/5/6 Ervaar waar een kleine school groot in kan zijn Informatieboekje Groep 4/5/6 Schooljaar 2017-2018 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 4/5/6/, schooljaar 2017/2018

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Beste ouders of verzorgers,

Beste ouders of verzorgers, Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X

Informatieboekje Onderbouw. Samen school zijn! Pius X Informatieboekje Onderbouw 2018 Samen school zijn! Pius X 2 Voorwoord Van harte welkom op basisschool Pius X! In dit boekje vindt u praktische zaken die voor u en uw kind in groep 1-2 belangrijk zijn.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 6/7

[Typ hier] Informatie. groep 6/7 [Typ hier] Informatie groep 6/7 2018-2019 Informatie groep 6/7 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans

JUF Marlous Dit schooljaar zitten de kinderen in de klas bij Marlous Graafmans NAAR GROEP 3 Dit schooljaar zit uw kind in groep 3. De groep is dit jaar gecombineerd met groep 4. Wat voor sommige ouders allemaal heel gewoon is, is voor sommigen een nieuwe stap. Wie is hun nieuwe juf,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2017-2018 Informatie groep 3. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft, dan

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1 en 2

Informatieboekje Groep 1 en 2 Informatieboekje 2015-2016 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft?

Informatie avond. Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? Informatie avond Wilt u straks a.u.b. de telefoonketting /lijst controleren en eventueel aanvullen als u een ander nummer heeft? 1 Welkom 2 Algemene zaken Luizenzakken en luizencontrole Gesprekken op afspraak

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie

Informatie. groep 7/8

Informatie. groep 7/8 Informatie groep 7/8 2016-2017 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 7-8!

Welkom op de informatieavond van groep 7-8! Welkom op de informatieavond van groep 7-8! De onderwerpen van vanavond: De vakgebieden (Continu-)rooster en pauze Huiswerk Regels Verjaardagen Kamp Spullen meenemen Verzuim Rapporten en 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 A Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Erna Klein Obbink, Liza Vos (vervangster van Erna) en Uschi Braun. Liza is werkzaam op maandag en vrijdag. Uschi werkt op

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6 [Typ hier] Informatie Groep 5/6 2016-2017 Informatie groep 5/6 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 6 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 6. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2018-2019 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda deze week

Beste ouders, Agenda deze week Nieuwsbrief 3 maandag 31 augustus vrijdag 4 september Beste ouders, Dan zit de tweede week er al weer op en zijn we al helemaal gewend. Mooi om te zien dat alle kinderen al helemaal vertrouwd zijn met

Nadere informatie

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over.

werkstukje: De kinderen van groep 5 en 6 moeten dit jaar allemaal een werkstukje maken. De kinderen krijgen hier t.z.t. nog informatie over. Beste ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5 en 6. Groepsbrief: U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor

Nadere informatie

Welkom in groep 5b/6

Welkom in groep 5b/6 Welkom in groep 5b/6 Informatie-avond Programma: 19:00-19:20 plenaire opening en algemene info 19:20-20:00 informatie in de groep 20:00-20:30 kijkje in de klassen Even voorstellen Monique Croughs (leerkracht

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 5 Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 5! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5/

Informatieboekje groep 5/ Informatieboekje groep 5/6 2017-2018 Aanvang school Voor alle kinderen van de school hebben we een inloop om 8.20u en om 12.50u. Ook ouders mogen dan gerust eventjes mee de klas in om wat werkjes te bekijken.

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Informatieboekje groep

Informatieboekje groep Informatieboekje groep 6 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Informatieavond groep

Informatieavond groep Informatieavond groep 6 2015-2016 Welkom! Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Wim Aarts (wim.aarts@eenbes.nl) Open communicatie Als er iets is, kom naar me toe Als ik iets door wil geven zal

Nadere informatie

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende lijsten. Maurice Boonstra Maandag 8.30-14.30uur Dinsdag 8.30-14.30uur

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny

Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Welkom in groep 3/4 bij juf Gabrielle en juf Hanny Inhoud van de avond Voorstellen leerkrachten groep 3/4 Algemeen gedeelte groep 3/4 Vakgebieden groep 3/4 Wie werkt wanneer? maandag dinsdag woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Moniek Campschreur Marijn Schraa Mendy Reijmer vervangen door Roy Oostink t/m november 2017 j.vankempen@dezonnepoort.nl m.campschreur@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8

Groepsgids Groepen 6/7 en 7-8 Groepsgids 2018-2019 Groepen 6/7 en 7-8 Wie werken er in de groepen 6/7 en 7/8: Monique van Gemert Annelore den Biggelaar Anouk Gerritsen Marijn Schraa m.vangemert@dezonnepoort.nl a.denbiggelaar@dezonnepoort.nl

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5.

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 4-5. Groepsbrief U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Informatieavond groep 7 2015-2016

Informatieavond groep 7 2015-2016 Informatieavond groep 7 2015-2016 Welkom! Groep 7 Schooljaar 2015-2016 Even voorstellen Geert Lemmens (geert.lemmens@eenbes.nl) Esther Valk (esther.valk@eenbes.nl) Algemeen Schoolgids/ kalender Nieuwsbrief/

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon,

Groeten van de leerkrachten van groep 1/ 2. Marjo Duijvesteijn, Jolanda van Blitterswijk, Joke Groot, Trudy Persoon, Informatiefolder van groep 1/2 Welkom in groep 1/2 van de Joannesschool. Wij hopen er samen met uw zoon of dochter een fijne schooltijd van te maken. Via deze informatiefolder willen wij u van een aantal

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 6A Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 6A! In deze brief willen we u graag iets meer vertellen over

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Zo gaat dat in de. bovenbouw

Zo gaat dat in de. bovenbouw Zo gaat dat in de. bovenbouw schooljaar 2017-2018 In dit boekje vindt u allerlei informatie over de bovenbouw. Praktische punten en een toelichting op hoe we in de bovenbouw werken. Veel leesplezier! Schooltijden

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 4/5

[Typ hier] Informatie. groep 4/5 [Typ hier] Informatie groep 4/5 2016-2017 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5.

Nieuws over groep 5. Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Nieuws over groep 5 Beste ouders/verzorgers, Deze week veel nieuws over groep 5. Vandaag heeft de moeder van Maeva foto s van alle groepen gemaakt. Deze komen op onze schoolsite te staan. Deze agenda en

Nadere informatie

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3!

Algemene informatie: Waar gaan wij mee aan de slag? Welkom in groep 3! groep 3 Algemene informatie: Welkom in groep 3! Een spannend jaar waarin de kinderen veel leren. Ze gaan leren lezen, schrijven en rekenen. Ook gaan ze gymmen in de grote gymzaal en hebben ze een echte

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Informatieboe kje groep

Informatieboe kje groep Informatieboekje groep 6-7 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Ook dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt

Beste ouders, Juf Danitsja van der Veer Meester Louis Reijnhoudt Welkom in groep 6 Beste ouders, In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere informatie die van belang is. Juf Danitsja van

Nadere informatie

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website:

Basisschool St. Jozef Kerkendijk ET Someren-Heide Tel Website: Basisschool St. Jozef Kerkendijk 81 5712 ET Someren-Heide Tel. 0493-491654 E-mail: info.jozef@prodas.nl Website: www.bs-someren-heide.nl Facebook: https://www.facebook.com/basisschool.sintjozef Kleuter-informatieboekje

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie