Sociale kaart oggz. Duin- & Bollen streek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sociale kaart oggz. Duin- & Bollen streek"

Transcriptie

1 Sociale kaart oggz Duin- & Bollen streek maart 2011

2 Colofon Inhoud: Contactpersoon: Uitgiftedatum: Uitgever: Drukwerk: Bestellen: GGz Informatiepunt Leiden e.o. A. Bergman (GGz Informatiepunt Leiden e.o.), M. Veenstra (GGD Hollands Midden) Oktober 2004/ 5e herziene versie maart 2011 GGD Hollands Midden Reprocentrum GGZ Leiden e.o. Nabestellen is mogelijk bij het GGz Informatiepunt Leiden e.o., Rapenburg 48, Leiden Of

3 Voorwoord Bij het uitvoeren van zorg in de openbare geestelijke gezondheidszorg (oggz) is samenwerking tussen hulp- en dienstverleners een belangrijke voorwaarde. Medewerkers van instellingen moeten elkaar kunnen vinden en weten op welke wijze zij van elkaars deskundigheid gebruik kunnen maken. Alleen dan is het mogelijk om verandering aan te brengen in de situatie van zorgwekkende zorgmijders. Wij hopen dat deze sociale kaart een bijdrage levert aan de samenwerking in de bemoeizorg tussen hulp- en dienstverlenende instellingen in de regio Zuid- Holland Noord. Voor u ligt de sociale kaart bemoeizorg voor de Duin- en Bollenstreek Voor de Leidse regio en de Rijnstreek zijn ook aparte sociale kaarten ontwikkeld. De sociale kaart is vooral bedoeld voor de uitvoerend medewerkers van hulp- en dienstverlenende instellingen in de regio Zuid- Holland Noord die in hun werk te maken hebben met bemoeizorg. De instanties en instellingen staan op alfabet. Achterin het boekje is een index waar op categorie gezocht kan worden. Inhoudelijke wijzigingen in de tekst kunt u doorgeven aan het GGz- Informatiepunt Leiden e.o. info@ggz-informatiepunt.nl.

4 Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Zuid-Holland Crabethpark AJ Gouda fax: Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) is voor iedereen die zich zorgen maakt over kinderen in zijn of haar omgeving en denkt aan kindermishandeling. Meestal vertellen mishandelde kinderen of degene die hen mishandelt niet uit zichzelf over de situatie. Voor hen is het van groot belang dat mensen in hun omgeving de mishandeling opmerken en er iets aan doen. Het landelijke telefoonnummer is ( 0,05 per minuut). Mensen die een geval van kindermishandeling willen melden of advies zoeken hierover.

5 Al Anon Katwijk Katwijk fax: Gespreksgroep voor familieleden en vrienden van alcoholisten. Door het uitwisselen van ervaringen en het volgen van een 12- stappenprogramma leert men om te gaan met alcoholisme. Bijeenkomst elke week op dinsdag ergens in Katwijk. Via of telefoon kan het telefoonnummer voor de contactpersoon van de regio Katwijk worden gevaagd. Deze contactpersoon weet de locatie en tijdstippen van de bijeenkomsten. Vrienden en familie van alcoholisten.

6 Anoiksis Gansstraat 67a 3582 EC Utrecht fax: Anoiksis is een vereniging voor en door mensen met chronische psychose of schizofrenie. De hoofddoelstelling van de vereniging is het faciliteren van lotgenotencontact. Daarnaast doet Anoiksis aan voorlichting en belangenbehartiging. De vereniging wil met zijn activiteiten bewerkstelligen dat Anoiksispatiënten een stem krijgen, dat er eerlijke beeldvorming bestaat rond de diagnose, dat de behandeling volgens de beste inzichten plaatsvindt, dat Anoiksis-patiënten gesteund worden in het zich ontworstelen aan het sociaal isolement en het stigma, dat herstel voorop staat en dat ervaringsdeskundigheid op een goede wijze wordt ingezet. De vereniging is bereikbaar op werkdagen van uur. Mensen die zijn gediagnosticeerd met psychose of schizofrenie.

7 Anonieme Alcoholisten Katwijk Katwijk fax: Groepsbijeenkomsten voor mensen die gestopt zijn met drinken en elkaar willen steunen in het streven om vrij van alcohol te blijven. Er zijn drie verschillende AA-groepen in Katwijk: -Katwijk-Zuid: De Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62, 2225 DZ Katwijk. Komt elke maandag bijeen om 20.00u. Tel: Katwijk aan Zee: Ichthuskerk (zijzaal), Meeuwenlaan 122, 2224 GZ Katwijk. Komt elke zaterdag om 19.00u bijeen. Tel: of De Zwanenburg: Zwanenburgstraat 62, 2225 DZ Katwijk. Komt elke zaterdag om 19.00u bijeen. Tel: of Er is ook een AA-hulplijn ( ). Deze is 24 uur per dag bereikbaar. Alcoholisten.

8 Anonieme Alcoholisten Sassenheim 't Onderdak zaal 15, J.P. Gouverneurlaan 40b 2171 ER Sassenheim fax: Groepsbijeenkomsten voor mensen die gestopt zijn met drinken en elkaar willen steunen in het streven om vrij van alcohol te blijven. Bijeenkomst: elke maandag om uur op bovenstaande locatie. Er is ook een AA-hulplijn ( ). Deze is 24 uur per dag bereikbaar. Alcoholisten.

9 Binnenvest, Begeleid Wonen Pelikaanstraat DW Leiden fax: info@debinnenvest.nl Het Begeleid Wonen-project van De Binnenvest is bedoeld mensen in staat stellen zo zelfstandig mogelijk te leren wonen en leven en daarnaast mensen die zelfstandig wonen ondersteunen in het behoud van de zelfstandigheid. Hiertoe biedt De Binnenvest begeleiding thuis, begeleiding in een woonproject, praktische hulp in het huishouden en hulp bij het vinden van dagbesteding. Centraal Bureau Morssingel AZ Leiden Tel.: Mensen die tijdelijke ondersteuning nodig hebben bij het (zelfstandig) wonen en leven.

10 Binnenvest, Crisisopvang Rembrandtstraat VW Leiden fax: Het Crisisopvangcentrum is 7 dagen per week, 24 uur per dag geopend en is bedoeld voor mensen in crisissituaties die tijdelijke opvang nodig hebben. De cliënten krijgen een eigen kamer en zorgen gezamenlijk voor het huishouden. Een verblijf in het Crisisopvangcentrum is kortdurend. In die periode zoekt de cliënt samen met de begeleider naar een oplossing van de problemen. Soms worden daarbij andere instanties ingeschakeld. Mensen kunnen zich rechtstreeks bij het Crisisopvangcentrum melden. Centraal Bureau: Morssingel AZ Leiden Tel.: Mensen in een crisissituatie die tijdelijke opvang nodig hebben.

11 Binnenvest, Nieuwe Energie, Nachtopvang Papegaaisbolwerk LX Leiden fax: De Nachtopvang (Slaaphuis) is er voor mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Er zijn slaapzalen en douches, en 's ochtends is er een ontbijt. De begeleiders geven desgewenst advies bij problemen en kunnen doorverwijzen naar de hulpverlening. De Nachtopvang is 7 dagen per week geopend van uur. Bezoekers betalen een bijdrage voor hun overnachting. Centraal Bureau Morssingel AZ Leiden Tel.: Dak- en thuislozen.

12 Binnenvest, Outreachend Team Pelikaanstraat DW Leiden fax: info@debinnenvest.nl Het Outreachend Team van De Binnenvest probeert met daklozen in gesprek te komen en hen uit te leggen waar ze hulp kunnen vinden. Zo voorkomt De Binnenvest dat problemen onnodig groot worden. Soms stuit het team op knelpunten in de hulpverlening of op nieuwe ontwikkelingen. Die bespreken de medewerkers van het team met de gemeente en met andere hulpverleners. Het team bemiddelt direct voor hulp, bij De Binnenvest zelf of bij andere hulpverleningsinstanties. Het team probeert met daklozen in gesprek te komen en hen uit te leggen waar ze hulp kunnen vinden. Aanmelden: telefonisch. Dak- en thuislozen.

13 Binnenvest, Sociaal Pension Haagweg AH Leiden fax: In het Sociaal Pension kunnen 25 mensen voor korte of langere tijd wonen. De bewoners kunnen er zo lang blijven als nodig is. Wel zal de begeleider regelmatig met de bewoner bespreken of het Sociaal Pension nog steeds de beste oplossing is. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer. Er is een gemeenschappelijke huiskamer, een keuken en er zijn begeleiders aanwezig. Bewoners betalen een maandelijks bedrag voor huur, maaltijden en andere kosten. Centraal Bureau Morssingel AZ Leiden Tel.: Mensen die tijdelijk beschermd willen wonen.

14 Binnenvest, SPIL Pelikaanstraat DW Leiden fax: info@debinnenvest.nl SPIL is het ServicePunt Informatie en Leren voor cliënten van De Binnenvest. Cliënten kunnen hier informatie krijgen over De Binnenvest of andere hulpverleningsinstanties. Ook wordt er informatie verstrekt over huisvesting, verslavingszorg of een uitkering. De SPIL-medewerker ontvangt cliënten en helpt hen bij het zoeken naar informatie. De SPIL-medewerker helpt cliënten, bijvoorbeeld bij het aanmelden op woning- of jobsites, het invullen van formulieren of het schrijven van brieven. Bij SPIL vinden ook cursussen plaats. Cliënten van de Binnenvest, familieleden van cliënten en mensen die dakloos dreigen te raken.

15 Brijder verslavingszorg Katwijk Schimmelpenninckstraat EP Katwijk fax: Brijder is specialist in verslavingszorg. Brijder biedt: -methadonverstrekking -polikliniek voor de intake, behandeling en begeleiding van verslaafden -ACT (outreachend team). Dit team houdt zich bezig met zorgtoeleiding van zorgmijders, thuis of op straat. -begeleiding van jeugd -voorlichting en preventie. Aanmeldingen: tel of via website. Mensen die problemen hebben door alcohol, drugs, medicijnen of gokken.

16 Brijder verslavingszorg Leiden, ACT Team Roodenburgstraat HH Leiden fax: Het ACT-team bezoekt dak- en thuislozen binnen de maatschappelijke opvang of op andere vindplaatsen. Het betreft (on)gevraagde zorg aan zorgmijders met een verslavingsprobleem. Het verzoek om ongevraagde zorg wordt aangegeven door de sociale omgeving van de dak- en thuisloze ten behoeve van de zorgmijder en/of het wordt aangegeven door de zorgmijder als gevolg van dwang door de omgeving van de zorgmijder. Bij gevraagde zorg heeft de dak- en thuisloze een (minimale) zorgvraag op het gebied van verslaving en/of maatschappelijke opvang. Dak- en thuislozen, veelal met complexe problematiek die zich echter niet in een hulpvraag vertaalt (zorgmijders) en dikwijls met overlastgevend gedrag gepaard gaat.

17 Brug, De, Christelijke verslavingszorg Katwijk Schaepmanstraat ER Katwijk fax: info@debrughelpt.nl Stichting De Brug is een christelijke organisatie op het gebied van verslavingszorg in Katwijk e.o.. In de eerste plaats begeleidt De Brug (ex-)verslaafden en hun ouders en/of partners. Iedere (ex-)verslaafde en iedereen die een (ex-)verslaafde in zijn of haar naaste omgeving heeft kan bij De Brug terecht, ongeacht soort verslaving, godsdienst of afkomst. Naast professionele ambulante begeleiding biedt De Brug in haar inloophuis onder andere een luisterend oor en iets te drinken. Ook gaan vrijwilligers de straat op om jongeren op straat voor te lichten en krijgen ex-gedetineerden en ex-verslaafden die binnenkort hun behandeling in een opvangcentrum positief afronden hulp bij hun terugkeer in de samenleving door middel van een reintegratieproject. Het inloophuis is geopend elke werkdag van tot uur. In het inloophuis is gelegenheid een warme maaltijd te nuttigen. Opgave een dag van tevoren. Kosten 1,00. De Brug is telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren, in geval van nood 24 uur per dag. (Ex-)verslaafden (waaronder drugs-, alcohol-, gok- en eetverslaving), ouders, partners en overige relaties.

18 Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland, dependance Katwijk J. Bergmanstraat BN Katwijk fax: Bij Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland kunnen ouders en verzorgers, kinderen/jongeren tot 18 jaar, beroepskrachten en andere betrokkenen terecht met vragen of problemen op het gebied van opgroeien en opvoeding. Bureau Jeugdzorg kijkt samen met degene die hulp vraagt hoe hij of zij het beste kan worden geholpen. Als het nodig is om een beroep te doen op voorzieningen voor gespecialiseerde jeugdzorg, worden deze door Bureau Jeugdzorg ingeschakeld. Naast kortdurende vrijwillige hulp biedt Bureau Jeugdzorg ook begeleiding en toezicht in het kader van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Buiten kantoortijden is Bureau Jeugdzorg in noodgevallen bereikbaar op tel (Spoedhulp). Bel voor het melden van kindermishandeling binnen en buiten kantooruren het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) op telefoonnummer Jongeren tot 18 jaar, ouders, verzorgers, beroepskrachten en andere betrokkenen.

19 Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland, hoofdvestiging Rijnland Albinusdreef ZB Leiden fax: Bij Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland kunnen ouders en verzorgers, kinderen/jongeren tot 18 jaar, beroepskrachten en andere betrokkenen terecht met vragen of problemen op het gebied van opgroeien en opvoeding. Bureau Jeugdzorg kijkt samen met degene die hulp vraagt hoe hij of zij het beste kan worden geholpen. Als het nodig is om een beroep te doen op voorzieningen voor gespecialiseerde jeugdzorg, worden deze door Bureau Jeugdzorg ingeschakeld. Naast kortdurende vrijwillige hulp biedt Bureau Jeugdzorg ook begeleiding en toezicht in het kader van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Ook het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK), de Kindertelefoon en Bureau HALT zijn ondergebracht bij Bureau Jeugdzorg. Buiten kantoortijden is Bureau Jeugdzorg in noodgevallen bereikbaar op tel (Spoedhulp). Bel voor het melden van kindermishandeling binnen en buiten kantooruren het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) op telefoonnummer Jongeren tot 18 jaar, ouders, verzorgers, beroepskrachten en andere betrokkenen.

20 Cardea Jeugdhulpverlening, Centraal Bureau Haagse Schouwweg 8 E/F 2332 KG Leiden fax: info@cardea.nl Cardea biedt hulp aan jeugdigen en ouders bij het omgaan met ontwikkelings- en gezinsproblemen. Samen met het gezin bekijkt Cardea de mogelijkheden om de situatie te verbeteren en welke hulp hier het beste op aansluit. Zodat iedereen weer verder kan. Jeugdigen en hun ouders.

21 Centrum Autisme, Kind & Jeugd Rhijngeesterstraatweg 13a 2342 AN Oegstgeest fax: Centrum Autisme is een gespecialiseerd kenniscentrum op het gebied van autismehulpverlening en is onderdeel van Rivierduinen. De hulpverlening van de locatie in Oegstgeest richt zich op kinderen met een autistische stoornis en op de mensen in hun directe omgeving: onder meer ouders en andere gezinsleden en hulpverleners of begeleiders die betrokken zijn bij de dagelijkse zorg. De telefonische helpdesk van het team Kind & Jeugd van vestiging Oegstgeest is bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van tot uur via telefoonnummer Aanmelden: een verwijzing is nodig. Kinderen met een autistische stoornis en de mensen in hun directe omgeving.

22 Centrum Autisme, Volwassenen Schuttersveld XG Leiden fax: Centrum Autisme is een gespecialiseerd kenniscentrum op het gebied van autismehulpverlening en is onderdeel van Rivierduinen. De hulpverlening van de locatie in Leiden richt zich op volwassenen met een autistische stoornis en op de mensen in hun directe omgeving: onder meer ouders, partners en andere gezinsleden en hulpverleners of begeleiders die betrokken zijn bij de dagelijkse zorg. De telefonische helpdesk voor het Volwassenenteam is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van tot uur via telefoonnummer Volwassen met een autistische stoornis en de mensen in hun directe omgeving.

23 CIZ Rijswijk Braillelaan CL Rijswijk fax: Het CIZ verzorgt onder andere de indicatiestelling voor de AWBZ. Wie bijvoorbeeld zorg wil ontvangen van een thuiszorgorganisatie of wie voor opname in een verzorgings- of verpleeghuis in aanmerking wil komen, heeft hiervoor een indicatie van het CIZ nodig. Voor een aantal gemeenten verzorgt het CIZ ook de advisering met betrekking tot de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Onder de Wmo vallen bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, rolstoelen en vervoersvoorzieningen. Postadres: Postbus GC Rijswijk Mensen die aanspraak maken op zorg die onder de AWBZ valt en waarvoor een CIZ-indicatie benodigd is.

24 Cliëntenbond in de GGZ (Geestdrift) Maliebaan 71H 3581 CG Utrecht fax: De Cliëntenbond in de GGZ is een organisatie van mensen die psychische of psychiatrische klachten hebben (gehad). Centraal in alle activiteiten staat enerzijds het streven naar een samenleving waarin mensen die een psychische of psychiatrische aandoening hebben (gehad) als gelijkwaardige burgers worden behandeld en anderzijds het streven om elkaar steun te bieden en de positie van cliënten in de (geestelijke) gezondheidszorg en de samenleving door middel van belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding te versterken. Telefonische Helpdesk Cliëntenbond en Pandora: Telefoon: (10 Eurocent per minuut) is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van tot 16:30 uur. De advies- en informatiedienst van de Cliëntenbond is er voor leden van de cliëntenbond en is bereikbaar van maandag en donderdag van tot uur. Telefoon: Depressielijn: ( 0,05 pm) is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van tot uur en tot uur. Mensen die psychische of psychiatrische klachten hebben (gehad).

25 Cocaine Anonymous Holland, Leiden Roodenburgstraat 1a 2313 HH Leiden fax: CA Holland organiseert groepsbijeenkomsten voor mensen die verslaafd zijn aan cocaïne of andere drugs. De bijeenkomst in Leiden wordt gehouden elke donderdag van 19:30 tot 21:00 uur in de Roodenburgerstraat 1a. Contactpersoon Michael: (Ex-)verslaafden aan cocaïne of andere drugs.

26 Curadomi Katwijk Frankenstraat 18a 2225 WV Katwijk fax: Curadomi biedt thuiszorg. Van licht huishoudelijk werk tot intensieve verzorging of verpleging. Sommige mensen hebben een korte tijd hulp nodig, anderen moeten voortdurend een beroep doen op professionele thuiszorg. Curadomi biedt zorg op maat zo nodig 24 uur per dag. Curadomi is een christelijke organisatie voor iedereen die thuiszorg nodig heeft. Het personeel heeft een christelijke identiteit, maar iedere cliënt kan zorg ontvangen, ongeacht zijn of haar persoonlijke geloofsovertuiging. Hulp- en Zorglijn Voor vragen over hulp bij het huishouden: telefoonnummer: bereikbaar op werkdagen van uur. Voor vragen over verzorging en verpleging: telefoonnummer: uur per dag bereikbaar. Mensen die thuiszorg nodig hebben en woonachtig zijn in Katwijk en omstreken (postcodes: 2220 t/m 2235 en 2490 t/m 2597).

27 Curium-LUMC, Academisch centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie Endegeesterstraatweg AK Oegstgeest fax: De doelstelling van Curium is het behandelen van kinderen en jeugdigen met psychiatrische problemen. De meest voorkomende problemen die in Curium worden behandeld zijn angststoornissen, depressieve stoornissen, ADHD, oppositioneel-opstandige gedragsstoornis, autismespectrumstoornissen, eetstoornissen (waaronder anorexia nervosa), psychotische stoornissen en stoornissen in de ontwikkeling van de persoonlijkheid. Postadres: Postbus AA Leiden Fax patiëntgebonden informatie: Kinderen met psychiatrische problematiek.

28 Diaconessenhuis Leiden Houtlaan CK Leiden fax: Het Diaconessenhuis Leiden is een algemeen ziekenhuis met ruim 1300 medewerkers, 80 medisch specialisten, 300 bedden en een verzorgingsgebied van inwoners. Vrijwel alle specialismen zijn vertegenwoordigd. Iedereen met gezondheidsproblemen.

29 Dunavie Valkenburgseweg KD Katwijk fax: info@dunavie.nl Dunavie is een woningcorporatie in Katwijk die ongeveer woningen, garages en bedrijfsruimten beheert. Postadres: Postbus CB Katwijk Woningzoekenden in de Duin- en Bollenstreek.

30 Exodus Leiden Plantage JD Leiden fax: Exodus biedt opvang en ondersteuning aan ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun straf die gemotiveerd zijn uit de criminaliteit te stappen. Deze (ex-)gedetineerden kunnen terecht in het Exodushuis in Leiden of bij een maatje uit het Exodus vrijwilligersnetwerk. Daarnaast biedt het Exodus vrijwilligersnetwerk hulp aan familieleden van (ex-)gedetineerden. In het Exodushuis heeft iedere bewoner heeft zijn of haar eigen kamer. Douche en toilet worden gedeeld met een aantal andere bewoners. De keuken en huiskamer worden met iedereen gedeeld. Op de Uiterste Gracht is een tweede Exodushuis, een zogenaamd doorstroomhuis, waar aan maximaal vier bewoners woonruimte wordt geboden na hun verblijf bij Exodus. Ex-gedetineerden.

31 Financiële Dienstverlening Zuid-Holland Noord, Stichting Koninginneweg 6a 2211 TA Noordwijkerhout fax: De Stichting verzorgt alle geldzaken met betrekking tot huur, uitkering, energiekosten, pensioen et cetera voor mensen die daar door lichamelijke of psychische oorzaken behoefte aan hebben. Eventueel kan de stichting verzoeken tot bijzondere bijstand bij de afdeling Sociale Zaken van de betreffende gemeente. De werkzaamheden worden tegen kostprijs verricht. Postadres: Postbus AC Noordwijk Cliënten uit de (geestelijke) gezondheidszorg die hun financiële zaken zelf niet meer kunnen behartigen.

32 Florein Zorg Vinkenborghlaan GH Leidschendam fax: Florein Zorg is een zelfstandige particuliere (thuis)zorgorganisatie. De activiteiten op (thuis)zorggebied hebben een regionaal karakter en vinden voornamelijk plaats in Alphen aan den Rijn, Leiden en omringende gemeenten. Florein Zorg is gericht op het leveren van zorg door middel van een Persoonsgebonden Budget (PGB), particuliere zorg, (terminale) nachtzorg en, in nauwe samenwerking met diverse zorgorganisaties binnen de regio, het aanbieden van zorgdiensten. Mensen die thuiszorg nodig hebben.

33 Gemeente Katwijk Koningin Julianalaan EW Katwijk fax: De gemeente Katwijk levert diverse diensten aan burgers. Openingstijden hoofdlocatie Katwijk: maandag uur; dinsdag uur; woensdag uur; donderdag uur; vrijdag uur. Openingstijden Servicepunt Rijnsburg: woensdag uur en van uur; vrijdag uur. Openingstijden Servicepunt Valkenburg: maandag uur en van uur. Postadres: Postbus AN Katwijk ZH Inwoners van de gemeente Katwijk.

34 Gemeente Noordwijk Voorstraat HW Noordwijk fax: De gemeente Noordwijk verleent diverse diensten aan burgers. De uitvoering van producten uit het taakgebied burgerzaken wordt verzorgt door het team Gemeentewinkel. De gemeentewinkel heeft publieksbalies (voor bijvoorbeeld paspoorten en uittreksels) en het Lokaal Loket Noordwijk (voor uitvoering Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Sociale Zaken). Publieksbalies: maandag t/m vrijdag van uur, woensdag van uur, donderdag van uur. Lokaal Loket: maandag t/m vrijdag van uur. Telefoonnummer: Website: Postadres: Postbus AG Noordwijk Inwoners van de gemeente Noordwijk.

35 GGD Hollands Midden, Basiszorgcoördinatie Kwetsbare Kinderen Parmentierweg ZV Leiden fax: De afdeling Basiszorgcoördinatie kwetsbare kinderen (Bkk) van de GGD Hollands Midden helpt kinderen die opgroeien bij ouders met psychiatrische- of verslavingsproblemen. Het doel van Bkk is het voorkómen of verminderen van ernstige problemen bij deze kinderen. Bkk coördineert de zorg in gezinnen waar sprake is van psychiatrische of verslavingsproblemen bij één of beide ouders. Omdat in dergelijke gezinnen vaak problemen op meerdere gebieden spelen, richt Bkk zich op ondersteuning voor het hele gezin. Bkk zorgt ervoor dat de verschillende hulpverlenende instanties zo effectief mogelijk met elkaar samenwerken. Ook behartigt Bkk de belangen van alle gezinsleden en garandeert zij de basiszorg voor de kinderen in het gezin. Kinderen van ouders met psychiatrische problemen en/of verslavingsproblematiek.

36 GGD Hollands Midden, hoofdvestiging Parmentierweg ZV Leiden fax: De GGD is een Gemeenschappelijke GezondheidsDienst. De taken van de GGD zijn onder andere: -jeugdgezondheidszorg (inclusief het uitvoeren van het rijksvaccinatieprogramma). -medische milieukunde -technische hygiënezorg -bevolkingsonderzoeken -epidemiologie -gezondheidsvoorlichting -openbare geestelijke gezondheidszorg -infectieziektebestrijding -tuberculosebestrijding -assisteren bij de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen -reizigersvaccinaties. Postadres: Postbus AC Leiden Inwoners van de regio Leiden, Rijnstreek en Duin- en Bollenstreek.

37 GGD Hollands Midden, Meldpunt Zorg en Overlast Leiden fax: Bij het Meldpunt Zorg en Overlast kunnen kwetsbare personen of gezinnen gemeld worden waarover ernstige zorgen zijn of die ernstige overlast veroorzaken. De medewerkers analyseren de situatie en proberen de betrokkene toe te leiden naar geïndiceerde hulp- en dienstverlening. Het meldpunt coördineert de hulp- en dienstverlening rond een casus en blijft de situatie volgen. Meldingen kunnen gedaan worden door bijvoorbeeld familieleden, buren en professionals. Bereikbaarheid: maandag, woensdag en vrijdag van uur. Via de website kan ook gemeld worden. Inwoners van alle leeftijden en instellingen in de regio Zuid-Holland Noord.

38 GGD Hollands Midden, nevenvestiging Gebouw Het Kwadrant, Schimmelpenninckstraat EP Katwijk fax: De GGD is een Gemeenschappelijke GezondheidsDienst. De taken van de GGD zijn onder andere: -jeugdgezondheidszorg (inclusief het uitvoeren van het rijksvaccinatieprogramma). -medische milieukunde -technische hygiënezorg -bevolkingsonderzoeken -epidemiologie -gezondheidsvoorlichting -openbare geestelijke gezondheidszorg -infectieziektebestrijding -tuberculosebestrijding -assisteren bij de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen -reizigersvaccinaties. Postadres: Postbus AC Leiden Inwoners van de regio Duin- en Bollenstreek.

39 GGZ Divers Schuttersveld XG Leiden fax: info@ggzdivers.nl GGZ Divers is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg en levert gespecialiseerde behandeling voor de meest voorkomende psychische klachten bij Nederlandse en niet-nederlandse volwassenen en jongeren. GGZ Divers biedt behandelingen in diverse talen als Nederlands, Engels, Spaans, Portugees, Italiaans, Duits, Frans, Perzisch (Farsi/Dari), Turks, Marokkaans-Arabisch en Berbers, en Tagalog (Filipijns). Nederlandse en niet-nederlandse volwassen en jongeren met psychische klachten.

40 GGZ Duin- en Bollenstreek, Cliëntenraad Hyacintenplein BA Noordwijkerhout fax: clientenraaddb@ggzduinenbollenstreek.nl De Cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten. In de cliëntenraad praten (ex-)cliënten of familie van cliënten mee over belangrijke onderwerpen zoals de kwaliteit van zorg, huisvesting en privacy. GGZ Duin- en Bollenstreek, Cliëntenraad, is onderdeel van Rivierduinen. (Ex-)cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek.

41 GGZ Duin- en Bollenstreek, Crisisopname Ouderen Componistenlaan ST Voorhout fax: Op de afdeling Crisisopname Ouderen worden mensen van 65 jaar en ouder die een psychiatrische aandoening hebben en niet meer poliklinisch kunnen worden behandeld opgenomen. Meestal gaat er wel een poliklinische behandeling aan de opname vooraf. De klachten van deze cliënten variëren van een ernstige depressie tot gedragsproblemen. De opname kan vrijwillig of gedwongen zijn. Postadres: Postbus ZG Voorhout. Crisisopname Ouderen van GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Mensen van 65 jaar en ouder met psychische of psychiatrische problematiek.

42 GGZ Duin- en Bollenstreek, Crisisopname Volwassenen Componistenlaan ST Voorhout fax: Op de afdeling Crisisopname Volwassenen worden kortdurend volwassenen opgenomen die onmiddellijke behandeling nodig hebben in verband met hun psychiatrische problematiek. Er is sprake van een crisis als er een grote mate van verstoring is in het evenwicht van het normale functioneren. De opname kan vrijwillig zijn of gedwongen. Postadres: Postbus ZG Voorhout. Crisisopname Volwassenen van GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Mensen met psychische of psychiatrische problematiek.

43 GGZ Duin- en Bollenstreek, Dagactiviteitencentrum Amaryllisplein BT Noordwijkerhout fax: info@ggzduinenbollenstreek.nl Het Dagactiviteitencentrum (DAC) in Noordwijkerhout richt zich voornamelijk op cliënten die bij GGZ Duin- en Bollenstreek wonen of tijdelijk verblijven. Daarom is dit DAC gevestigd in de Woonzorgwijk. De medewerkers van het DAC helpen zoeken naar, bemiddelen naar en ondersteunen bij een geschikte en zinvolle dagbesteding. Het DAC biedt verschillende vormen van dagbesteding. In het DAC kunnen cliënten niet alleen sociale contacten opdoen en vaardigheden aanleren, maar ook werken aan hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Dagactiviteitencentrum van GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek die in Noordwijkerhout opgenomen zijn.

44 GGZ Duin- en Bollenstreek, Familieraad fax: De Familieraad GGZ Duin- en Bollenstreek is een adviesraad die opkomt voor de belangen van familieleden van cliënten die in behandeling zijn bij GGZ Duin- en Bollenstreek. Door de Familieraad kunnen familieleden hun visie geven op de hulpverlening, bijvoorbeeld door mee te praten over zorgvernieuwing en de kwaliteit van zorg. Ook biedt de raad familieleden de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen. Voor familie is er het informatiebulletin voor familieleden; de Familieflits. Deze verschijnt vier keer per jaar. Een gratis abonnement op de nieuwsbrief familieflits is te verkrijgen door een te sturen naar onder vermelding van 'abonnement Familieflits'. GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Familieleden en naastbetrokkenen van cliënten van GGZ Duin- en Bollenstreek.

45 GGZ Duin- en Bollenstreek, Fitness- en sportclub Fit Your Body Langevelderweg AB Noordwijkerhout fax: Fit Your Body is de fitness- en sportclub van GGZ Duin- en Bollenstreek voor volwassenen met een psychiatrische achtergrond. Hier wordt poliklinische hulpverlening geboden op het gebied van sport en beweging. Het Fit Your Body team bestaat zowel uit hulpverleners die gespecialiseerd zijn in beweging als uit (ex- )cliënten. Mensen kunnen deelnemen aan sport- en/of fitnessmodules van Fit Your Body na een verwijzing van de huisarts of behandelaar van GGZ Duin- en Bollenstreek. Fitness- en sportclub Fit Your Body is onderdeel van Rivierduinen. Volwassen met een psychiatrische achtergrond die willen bewegen/sporten.

46 GGZ Duin- en Bollenstreek, GGZ-team Grachtweg HN Lisse fax: Het GGZ-team bestaat uit een Polikliniek, een Wijkteam en een Ontmoetings- en Informatiecentrum dagbesteding. Bij de polikliniek komen patiënten met stemmings- en angstklachten, onbegrepen lichamelijke klachten en persoonlijkheidsproblematiek (zoals borderline). Hierbij ligt het accent op kortdurende behandelingen. In geval van persoonlijkheidsproblematiek behoort een meer intensieve behandeling ook tot de mogelijkheden. Het wijkteam komt vooral bij mensen thuis. Deze patiënten hebben last van langduriger psychiatrische problematiek zoals psychotische stoornissen of ernstige borderline. Het Ontmoetings- en Informatiepunt geeft informatie over mogelijkheden voor dagbesteding in de Duin- en Bollenstreek. Postadres: Postbus AE Lisse GGZ-team van GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Mensen met psychische of psychiatrische problematiek.

47 GGZ Duin- en Bollenstreek, GGZ-team Componistenlaan ST Voorhout fax: Het GGZ-team bestaat uit een Polikliniek, een Wijkteam en een Ontmoetings- en Informatiecentrum dagbesteding. Bij de polikliniek komen patiënten met stemmings- en angstklachten, onbegrepen lichamelijke klachten en persoonlijkheidsproblematiek (zoals borderline). Hierbij ligt het accent op kortdurende behandelingen. In geval van persoonlijkheidsproblematiek behoort een meer intensieve behandeling ook tot de mogelijkheden. Het wijkteam komt vooral bij mensen thuis. Deze patiënten hebben last van langduriger psychiatrische problematiek zoals psychotische stoornissen of ernstige borderline. Het Ontmoetings- en Informatiepunt geeft informatie over mogelijkheden voor dagbesteding in de Duin- en Bollenstreek. Postadres: Postbus ZG Voorhout GGZ-team van GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Mensen met psychische of psychiatrische problematiek.

48 GGZ Duin- en Bollenstreek, GGZ-team Schimmelpenninckstraat EP Katwijk fax: Het GGZ-team bestaat uit een Polikliniek, een Wijkteam en een Ontmoetings- en Informatiecentrum dagbesteding. Bij de polikliniek komen patiënten met stemmings- en angstklachten, onbegrepen lichamelijke klachten en persoonlijkheidsproblematiek (zoals borderline). Hierbij ligt het accent op kortdurende behandelingen. In geval van persoonlijkheidsproblematiek behoort een meer intensieve behandeling ook tot de mogelijkheden. Het wijkteam komt vooral bij mensen thuis. Deze patiënten hebben last van langduriger psychiatrische problematiek zoals psychotische stoornissen of ernstige borderline. Het Ontmoetings- en Informatiepunt geeft informatie over mogelijkheden voor dagbesteding in de Duin- en Bollenstreek. Postadres: Postbus CA Katwijk GGZ-team van GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Mensen met psychische of psychiatrische problematiek.

49 GGZ Duin- en Bollenstreek, Intensief Verblijf Langevelderweg AB Noordwijkerhout fax: De afdeling Intensief Verblijf biedt behandeling, begeleiding en/of verzorging aan patiënten die langere tijd zorg nodig hebben. De patiënten verblijven in een beschermde en beveiligde situatie waar sprake is van toezicht gedurende 24 uur per dag. Zij hebben onder anderen contact met een (persoonlijk) begeleider, behandelaar en arts. Patiënten krijgen herstelondersteunende zorg. Hiermee wordt bedoeld dat men probeert de levenskwaliteit en het zelfzorgvermogen van patiënten zo groot mogelijk te laten zijn en dat patiënten gestimuleerd worden zich daarin te ontwikkelen. Postadres: Postbus AA Noordwijkerhout Intensief Verblijf van GGZ Duin- en Bollenstreek is onderdeel van Rivierduinen. Mensen met psychiatrische problematiek die langdurig een veilige verblijfssituatie nodig hebben.

50 GGz Informatiepunt Leiden e.o. Rapenburg EX Leiden fax: Het GGz Informatiepunt biedt informatie en advies over verschillende onderwerpen met betrekking tot de geestelijke gezondheidszorg en de psychiatrie. Daarnaast ondersteunt het Informatiepunt mensen met psychische problematiek bij maatschappelijke participatie onder andere door het aanbieden van (vrijwilligers)werkplekken. Het GGz Informatiepunt zorgt door middel van voorlichtingsbijeenkomsten voor cliënten, familieleden, scholieren, studenten en professionals voor kennisoverdracht over (leven met) psychische problematiek. Het team van voorlichters bestaat uit vrijwilligers en twee professionele krachten en bestaat grotendeels uit ervaringsdeskundigen. Het GGz Informatiepunt is geopend van maandag tot en met donderdag van uur. Mensen met psychische klachten, familie en vrienden van, studenten, scholieren en professionals.

51 GGZ Leiden e.o., Acuut Psychiatrische Hulpverlening Postbus AT Leiden fax: De Acuut Psychiatrische Hulpverlening (APH) biedt hulp aan volwassenen in acute psychische nood waarbij onmiddellijke behoefte is aan professionele hulp. De APH biedt hulp op de plaats waar de persoon zich bevindt. De APH kan ook een acute opname op een van de opnameafdelingen regelen. De APH kan niet rechtstreeks gebeld worden maar dit loopt via de huisarts/huisartsenpost. Deze kan 7 dagen per week en 24 uur per dag de Acuut Psychiatrische Hulpverlening van GGZ Leiden inschakelen. Acuut Psychiatrische Hulpverlening is onderdeel van Rivierduinen. Mensen die met spoed psychiatrische hulpverlening nodig hebben.

52 Humanitas Rijnland Postbus AL Leiden fax: Humanitas is een vereniging voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Humanitas biedt verschillende projecten waaronder: -gedetineerdenbezoek (vrijwilligers bezoeken gedetineerden in Alphen aan den Rijn en Sassenheim) -Homestart (vrijwilligers helpen gezinnen met kinderen onder de zes jaar) -maatjesproject (jongeren in een kwetsbare positie krijgen een maatje) -steun bij verlies (vrijwilligers helpen rouwenden na overlijden of scheiding vooral door er voor hen te zijn) -thuisadministratie (vrijwilligers helpen de administratie op orde te krijgen) -samen optrekken (vrijwilligers bezoeken mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn). Voor ieder project zijn er één of meer coördinatoren die het contact onderhouden met de vrijwilligers en cliënten. Zij fungeren als vraagbaak en praatpaal. Voor contactgegevens van de coördinatoren: zie website. Iedereen met psychosociale problemen.

53 Inloophuis Psychiatrie Leiden Rapenburg EX Leiden fax: Het Inloophuis is een huiskamer. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Een plek om vrienden te maken of gewoon stil te zijn. Los van de GGZ biedt het Inloophuis een onafhankelijke, gezellige ontmoetingsplek voor mensen die met de psychiatrie in aanraking zijn (of zijn geweest). Bezoek aan het Inloophuis is gratis, behalve voor sommige consumpties en bijzondere activiteiten. Het Inloophuis is geopend op dinsdag t/m zaterdag van uur, zondag van uur. Bezoekers hoeven zich niet vooraf aan te melden. Mensen die met psychiatrie in aanraking zijn (geweest).

54 Inloophuis Sassenheim Narcissenlaan TA Sassenheim fax: Het Inloophuis Sassenheim is een ontmoetingsplaats waar mensen die om welke reden dan ook in een sociaal isolement zijn geraakt terecht kunnen voor wat gezelligheid of een luisterend oor. Openingstijden: donderdag van uur, zondag van uur. Elke laatste zondag van de maand is er een broodmaaltijd. Het Inloophuis is dan geopend tot uur. Mensen die in een sociaal isolement zijn geraakt.

55 Kringloopwinkel De Driesprong Akervoorderlaan DR Lisse fax: Kringloopwinkel De Driesprong biedt gebruikte en nieuwe goederen, meubels, matrassen en kleding. Van maandag t/m vrijdag kunnen goederen worden opgehaald. Dagelijks kunnen er goederen gebracht worden, na telefonisch afspraak. Openingstijden winkel: donderdag en vrijdag van t/m uur en op zaterdag van t/m uur. Iedereen.

56 Kristal Centrum Psychiatrie en Verstandelijke Beperking Postbus AN Leiden fax: Kristal Centrum Psychiatrie en Verstandelijke Beperking biedt behandeling aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen. Ook wordt hulp geboden aan mensen uit hun directe omgeving. Dit kunnen ouders, partners of gezinsleden zijn en hulpverleners die bij de dagelijkse zorg betrokken zijn. Wanneer het nog onduidelijk is of er sprake is van psychiatrische problematiek, kan Kristal nader onderzoek doen. Kristal heeft een afdeling voor kinderen en jeugd en een afdeling voor volwassenen. Er zijn twee vestigingen, één in Leiden en één in Gouda. Bezoekadres vestiging Leiden: Schuttersveld 32. Postadres: Postbus 582, 2300 AN Leiden. Bezoek- en postadres vestiging Gouda: Stationsplein 9c, 2801 AK Gouda. Telefoonnummer Gouda: Fax: Kristal is onderdeel van Rivierduinen. Kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.

57 Kwadraad, Crisisdienst van het Maatschappelijk Werk Haagweg AC Leiden fax: De Crisisdienst is bedoeld voor psychosociale crisissituaties op het gebied van gevoelens van uitzichtloosheid, escalerende relatieproblemen, huiselijk geweld, ernstige spanningen en ingrijpende gebeurtenissen. De crisisdienst kan ook buiten kantooruren, in het weekend of tijdens feestdagen gebeld. Telefoonnummer tijdens kantooruren: , buiten kantooruren: Mensen in een crisissituatie en hun naastbetrokkenen.

58 Labyrint~In Perspectief, Stichting Postbus AC Utrecht fax: De stichting Labyrint-In Perspectief zet zich in voor familieleden van mensen met een psychiatrische ziekte. Ook andere directbetrokkenen, zoals buren, vrienden en collega's kunnen bij Labyrint~In Perspectief terecht. De Stichting geeft informatie en advies over psychiatrische ziektes en over hoe men ermee kan leven als een dierbare een psychiatrische stoornis heeft. Stichting Labyrint~In Perspectief organiseert elke eerste maandag van de maand een gespreksgroep voor familieleden, vrienden en betrokkenen van mensen met psychische problemen. De bijeenkomsten worden gehouden op het GGz Informatiepunt Leiden e.o., Rapenburg 48, Leiden. Deze groep is voor mensen uit de regio Leiden, Rijnstreek en Bollenstreek. Familieleden van mensen met psychiatrische problematiek.

59 Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) Albinusdreef ZA Leiden fax: Het LUMC is het grootste ziekenhuis van Leiden. De kerntaken van het LUMC zijn: -Patiëntenzorg: routinezorg, topklinische zorg en met name topreferentiezorg. -Onderzoek: zowel fundamenteel als patiëntgebonden en op de zorg gericht. -Onderwijs, ten behoeve van de opleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. -Opleiding tot medisch specialist. -Bij- en nascholing, zowel postacademisch als post-hbo en MBO. Iedereen met gezondheidsproblemen.

60 LIMOR Zuid-Holland Postbus BA Leidschendam fax: LIMOR ondersteunt en begeleidt mensen die geen thuis meer hebben, die hun onderkomen dreigen te verliezen, of die ernstige problemen hebben met zelfstandig wonen. LIMOR biedt crisisopvang, woonvoorzieningen en thuisbegeleiding. In de regio Zuid-Holland heeft LIMOR vestigingen in Den Haag, Leidschendam en Zoetermeer. Bezoekadres Regiobureau Zuid-Holland, Duindoorn 30, 4e etage, 2262 AR Leidschendam. Mensen die problemen hebben rond wonen.

61 LUMC, Afdeling Psychiatrie Albinusdreef ZA Leiden fax: psychiatrie@lumc.nl De afdeling psychiatrie van het LUMC richt zich op diagnostiek en behandeling van stemmingsstoornissen, angststoornissen, somatoforme stoornissen, verslaving aan geneesmiddelen, mensen met een combinatie van somatische en psychiatrische problematiek. Als de voor deze ziekten gebruikelijke behandelingen onvoldoende resultaat hebben gehad kunnen patiënten naar het LUMC verwezen worden. Ook verwijzing voor een second opinion is mogelijk. De afdeling psychiatrie bestaat uit een polikliniek en een verpleegafdeling. Telefoonnummer kliniek: , faxnummer kliniek: Mensen met psychiatrische problematiek die onvoldoende baat hebben gehad bij behandelingen in eerste- en tweedelijnszorg.

62 MareGroep Nijverheidsweg MV Voorhout fax: MareGroep ontwikkelt en re-integreert mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, indien mogelijk naar een reguliere baan. MareGroep biedt werk, begeleiding, scholing, training, aanpassingen van de werkplek en persoonlijke aandacht. Mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt.

63 MEE Informatiepunt RRC Wassenaarseweg AL Leiden fax: Bij MEE Informatiepunt RRC kan men terecht voor informatie over handicaps, chronische ziektes en alles wat daar mee te maken heeft. Het informatiepunt heeft een uitgebreide digitale kennisbank met informatie over thuiszorg, wonen, werken, vervoer, financiële regelingen, onderwijs, vakantie en vrijetijdsbesteding. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van uur. Mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, achterstand in de ontwikkeling, vorm van autisme of chronische ziekte, maar ook hun familieleden of vrienden, hulpverleners, leerkrachten en studenten.

64 MEE Zuid-Holland Noord Perzikweg 1a 2321 DG Leiden fax: MEE biedt advies, informatie en ondersteuning aan mensen die met een beperking te maken hebben. MEE biedt antwoordt op vragen over wonen, werk en inkomen, onderwijs, opvoeding, vervoer, vrije tijd, sociale voorzieningen, wet- en regelgeving, enzovoort. De dienstverlening is gratis. Naast individuele contacten biedt MEE ook cursussen en trainingen in groepen. Vestiging Alphen a/d Rijn: Raadhuisstraat 100 unit A, 2406 AH Alphen a/d Rijn. Telefoonnummer: Mensen met een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, achterstand in de ontwikkeling, chronische ziekte of vorm van autisme en hun naastbetrokkenen.

65 Mezzo John F. Kennedylaan GB Bunnik fax: Mezzo is de landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. De vereniging zet zich in voor de positieverbetering van alle mantelzorgers in Nederland. Mezzo brengt de problemen en knelpunten van mantelzorgers onder de aandacht van politici en beleidsmakers, zowel op landelijk, provinciaal als op regionaal niveau. Daarnaast geeft Mezzo informatie, advies en voorlichting aan mantelzorgers en over mantelzorg. De Mantelzorglijn is er voor mantelzorgers met vragen of behoefte aan ondersteuning. Telefoonnummer: ( 0,10 p/m). De Mantelzorglijn is elke werkdag bereikbaar van uur. De sociaal-juridische dienstverlening geeft gratis advies en informatie over wet- en regelgeving waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen. De SJD kan door iedereen worden ingeschakeld via de Mantelzorglijn. Mantelzorgers.

66 Noordwijkse Woningstichting Van Panhuysstraat JR Noordwijk fax: De Noordwijkse Woningstichting beheert in Noordwijk ruim 2200 huurwoningen. Hieronder vallen allerlei soorten woningen: starterswoningen, eengezinswoningen en woningen voor senioren. Maar ook bedrijfsruimten, maatschappelijk vastgoed en parkeerplaatsen maken hiervan onderdeel uit. Deze woningen bevinden zich in zowel Noordwijk Binnen als Noordwijk aan Zee. Postadres: Postbus AE Noordwijk. Woningzoekenden en huurders.

67 Patiëntenvertrouwenspersoon GGZ Duin- en Bollenstreek F.C. Dondersstraat JA Utrecht fax: helpdesk@pvp.nl Aan iedere instelling voor geestelijke gezondheidszorg is een onafhankelijke vertrouwenspersoon voor cliënten (pvp) verbonden. De pvp is een deskundige op het gebied van patiëntenrechten en informeert over rechten bij opname, behandeling en verpleging. Via de helpdesk van de Stichting Patiëntenvertrouwenspersonen is de pvp voor GGZ Duin- en Bollenstreek te achterhalen. Mensen met vragen of klachten over hun behandeling bij GGZ Duinen Bollenstreek.

68 Per Saldo Churchilllaan GV Utrecht fax: Per Saldo is de belangenvereniging voor mensen met een Persoonsgebonden Budget (PGB). Per Saldo informeert, adviseert en komt op voor de belangen van alle mensen met een Persoonsgebonden Budget. Per Saldo geeft brochures en folders uit, organiseert cursussen en bijeenkomsten en heeft een telefonische advies- en informatielijn. Postadres: Postbus DD Utrecht Mensen die gebruik maken van een Persoonsgebonden Budget (PGB).

69 Politie Hillegom Hoofdstraat EG Hillegom fax: De politie houdt zich onder andere bezig met het verlenen van noodhulp, het houden van toezicht in de publieke ruimte, handhaving van de openbare orde en het opsporen van strafbare feiten. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van tot uur. Spoedtelefoonnummer: 112. Iedereen.

70 Politie Katwijk Piet Heinlaan SW Katwijk fax: De politie houdt zich onder andere bezig met het verlenen van noodhulp, het houden van toezicht in de publieke ruimte, handhaving van de openbare orde en het opsporen van strafbare feiten. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van tot uur en zaterdag van tot uur. Spoedtelefoonnummer: 112. Iedereen.

Sociale kaart oggz. Rijnstreek

Sociale kaart oggz. Rijnstreek Sociale kaart oggz Rijnstreek maart 2011 1 Colofon Inhoud: Contactpersoon: Uitgiftedatum: Uitgever: Drukwerk: Bestellen: GGz Informatiepunt Leiden e.o. A. Bergman (GGz Informatiepunt Leiden e.o.), M. Veenstra

Nadere informatie

Sociale kaart oggz. Duin- & Bollenstreek

Sociale kaart oggz. Duin- & Bollenstreek Sociale kaart oggz Duin- & Bollenstreek April 2013 Colofon Inhoud: GGz Informatiepunt Holland Rijnland. Contactpersoon: Hester Karssen (GGz Informatiepunt Holland Rijnland) Uitgiftedatum: Oktober 2004/

Nadere informatie

Sociale kaart oggz. Leiden en omstreken

Sociale kaart oggz. Leiden en omstreken Sociale kaart oggz Leiden en omstreken maart 2011 1 Colofon Inhoud: Contactpersoon: Uitgiftedatum: Uitgever: Drukwerk: Bestellen:. GGz Informatiepunt Leiden e.o. A. Bergman (GGz Informatiepunt Leiden e.o.),

Nadere informatie

Sociale kaart oggz. Rijnstreek

Sociale kaart oggz. Rijnstreek Sociale kaart oggz Rijnstreek April 2013 Colofon Inhoud: GGz Informatiepunt Holland Rijnland Contactpersoon: Hester Karssen (GGz Informatiepunt Holland Rijnland) Uitgiftedatum: Oktober 2004/ 7e herziene

Nadere informatie

Sociale kaart oggz. Leiden en omstreken

Sociale kaart oggz. Leiden en omstreken Sociale kaart oggz Leiden en omstreken April 2013 Colofon Inhoud: GGz Informatiepunt Holland Rijnland Contactpersoon: Hester Karssen (GGz Informatiepunt Holland Rijnland) Uitgiftedatum: Oktober 2004/ 7e

Nadere informatie

IrisZorg. verslavingszorg. en maatschappelijke opvang. dicht bij mensen, ver in zorg

IrisZorg. verslavingszorg. en maatschappelijke opvang. dicht bij mensen, ver in zorg IrisZorg verslavingszorg en maatschappelijke opvang dicht bij mensen, ver in zorg > IrisZorg: dicht bij mensen, ver in zorg Bij IrisZorg kan iedereen rekenen op de deskundigheid en betrokkenheid van onze

Nadere informatie

Uitnodiging 5 e Week van de Kennismaking

Uitnodiging 5 e Week van de Kennismaking Uitnodiging 5 e Week van de Kennismaking Maandag 23 t/m vrijdag 27 Geacht raadslid en collegelid, De voorbereidingen van de 3 decentralisaties jeugd, werk & Wmo zijn in volle gang. Maar waar hebben we

Nadere informatie

Ouderen of mensen met een beperking. Jeugd. Meldpunt Bezorgd. Jongeren. Hulp nodig?

Ouderen of mensen met een beperking. Jeugd. Meldpunt Bezorgd. Jongeren. Hulp nodig? Ouderen of mensen met een beperking Jeugd Jongeren Meldpunt Bezorgd Hulp nodig? Wij snappen heel goed dat het best een grote stap kan zijn om die hulp te vragen. U kunt bij ons rekenen op een luisterend

Nadere informatie

Partners in zorg Familiebeleid GGZ Rivierduinen

Partners in zorg Familiebeleid GGZ Rivierduinen Partners in zorg Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten Inhoud Contactgegevens voor familieleden 1. Inleiding 2. Betrokken? Ja, tenzij 3. Familiebeleid in het

Nadere informatie

3.12 Familie en cliëntenorganisaties in de GGZ. Familie-organisaties. Handleiding Familiebeleid

3.12 Familie en cliëntenorganisaties in de GGZ. Familie-organisaties. Handleiding Familiebeleid 3.12 Familie en cliëntenorganisaties in de GGZ Familie-organisaties Balans Balans is een landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ontwikkelingsstoornissen bij leren en/of gedrag, waaronder ADHD,

Nadere informatie

De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen

De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen De beste zorg voor psychische en verslavingsproblemen 3 Parnassia Groep is specialist in geestelijke gezondheid Psychische klachten, een psychische stoornis of ziekte: ze kunnen iedereen treffen en ernstig

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder!

EVEN VOORSTELLEN. Met Cardea kun je verder! EVEN VOORSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

MET CARDEA KUN JE VERDER

MET CARDEA KUN JE VERDER MET CARDEA KUN JE VERDER 2 met cardea kun je verder 3 met cardea kun je verder weerslag hebben op het gedrag van een kind. Een team van specialisten met een brede deskundigheid helpt bij het oplossen van

Nadere informatie

PARTNERS IN ZORG. Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten. rivierduinen.nl

PARTNERS IN ZORG. Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten. rivierduinen.nl PARTNERS IN ZORG Familiebeleid GGZ Rivierduinen Informatie voor familieleden, naasten en cliënten Contactgegevens voor familieleden Uw familielid of naaste is in behandeling op locatie: Afdeling: Uw contactpersoon

Nadere informatie

Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders

Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders Klachten en klachtenregeling Informatie voor ouders Welkom De tekst in deze brochure is een samenvatting van de officiële klachtenregeling van GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen. U kunt de volledige tekst

Nadere informatie

Breken met verslaving? De Brug laat je niet in de kou staan!

Breken met verslaving? De Brug laat je niet in de kou staan! Breken met verslaving? De Brug laat je niet in de kou staan! De Brug Midden-Nederland biedt hulp aan mensen die willen breken met hun verslaving of die hulp zoeken bij het omgaan met de verslaving van

Nadere informatie

Informatie voor familie en betrokkenen van patiënten die opgenomen zijn op afdeling psychiatrie (PAAZ)

Informatie voor familie en betrokkenen van patiënten die opgenomen zijn op afdeling psychiatrie (PAAZ) Psychiatrie Informatie voor familie en betrokkenen van patiënten die opgenomen zijn op afdeling psychiatrie (PAAZ) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl

Nadere informatie

GGZ Centrum Roermond Regionaal Centrum GGZ Venlo Regionaal Centrum GGZ Venray

GGZ Centrum Roermond Regionaal Centrum GGZ Venlo Regionaal Centrum GGZ Venray GGZ Centrum Roermond Regionaal Centrum GGZ Venlo Regionaal Centrum GGZ Venray GGZ Centrum Roermond Informatie voor de cliënt 2 De Regionale Centra GGZ Venray, Venlo en Roermond Lichamelijke klachten heeft

Nadere informatie

Maak kennis. met GGZ Friesland

Maak kennis. met GGZ Friesland Maak kennis met GGZ Friesland Psychische klachten hebben veel invloed op het dagelijks leven. Elke dag is een uitdaging en het is moeilijk om een normaal leven te leiden, contacten te onder houden, naar

Nadere informatie

Psychiatrische Intensieve Thuiszorg

Psychiatrische Intensieve Thuiszorg Psychiatrische Intensieve Thuiszorg Informatie voor cliënten en familie Ouderen Mondriaan voor geestelijke gezondheid Ouderen Psychiatrische Intensieve Thuiszorg De Divisie Ouderen is een onderdeel van

Nadere informatie

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21 1 24 uurshulp 24 uurshulp 3 24 uurshulp 24 uurshulp DE MEESTE KINDEREN EN JONGEREN WONEN THUIS BIJ HUN OUDERS TOTDAT ZE OP ZICHZELF GAAN WONEN. TOCH KUNNEN EROMSTANDIGHEDEN ZIJN, WAARDOOR HET BETER IS

Nadere informatie

rivierduinen.nl WIJKTEAMS PSYCHIATRIE

rivierduinen.nl WIJKTEAMS PSYCHIATRIE rivierduinen.nl WIJKTEAMS PSYCHIATRIE Wijkteams psychiatrie Werken of naar school gaan, contact leggen en onderhouden, dagritme en het hebben van een zinvolle daginvulling geven mensen houvast. Juist deze

Nadere informatie

Wij zijn er. voor mensen die grensoverschrijdend. of strafbaar gedrag vertonen en. daardoor met justitie in aanraking. (dreigen) te komen.

Wij zijn er. voor mensen die grensoverschrijdend. of strafbaar gedrag vertonen en. daardoor met justitie in aanraking. (dreigen) te komen. Forensisch FACT Wij zijn er voor mensen die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag vertonen en daardoor met justitie in aanraking (dreigen) te komen. 2 Forensisch FACT Forensisch FACT (ForFACT) is er

Nadere informatie

Wijkteams psychiatrie

Wijkteams psychiatrie Wijkteams psychiatrie Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Wijkteams psychiatrie Werken of naar school gaan, contact leggen en onderhouden, dagritme en het hebben van een zinvolle daginvulling

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Sociale kaart Zuid-Holland

Sociale kaart Zuid-Holland Sociale kaart Zuid-Holland Landelijke telefoonnummers: Veilig Thuis 0800-2000 Kindertelefoon 0800-0432 Slachtofferhulp Nederland 0900-0101 NJi Nederlands Jeugd instituut 030-2306544 Landelijk Bureau Stichting

Nadere informatie

Geheugenstoornissen Hulpverlenende instanties. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Geheugenstoornissen Hulpverlenende instanties. Ziekenhuis Gelderse Vallei Geheugenstoornissen Hulpverlenende instanties Ziekenhuis Gelderse Vallei Inhoud Inleiding 2 Casemanager 2 Praktische zorgverlening 2 CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg) 3 WMO 3 Psychosociale hulpverlening

Nadere informatie

Uw behandeling, onze zorg

Uw behandeling, onze zorg Uw behandeling, onze zorg Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg Uw behandeling, onze zorg Veel mensen hebben wel eens last van psychische problemen. Soms lukt het hen daar alleen of met steun van

Nadere informatie

Beschermde woonvorm Caumerbeek

Beschermde woonvorm Caumerbeek Beschermde woonvorm Caumerbeek Volwassenen Beschermde woonvorm Caumerbeek Introductie De Volwassenenzorg verleent hulp aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar die langer dan een jaar psychiatrische problemen

Nadere informatie

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ

Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Generalistische Basis GGZ en Specialistische GGZ Informatie voor huisartsen Organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGZ Rivierduinen biedt vele vormen van geestelijke gezondheidszorg voor alle leeftijden;

Nadere informatie

Beschermde woonvorm Caumerbeek

Beschermde woonvorm Caumerbeek Beschermde woonvorm Caumerbeek Volwassenen Beschermde woonvorm Caumerbeek Introductie De Volwassenenzorg verleent hulp aan volwassenen tussen 18 en 65 jaar die langer dan een jaar psychiatrische problemen

Nadere informatie

Inbewaringstelling. Mondriaan. Informatie voor patiënten. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid

Inbewaringstelling. Mondriaan. Informatie voor patiënten. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid Inbewaringstelling (IBS) Informatie voor patiënten Mondriaan Mondriaan voor geestelijke gezondheid Mondriaan Inbewaringstelling Colofon Tekst Concernstaf i.s.m. Bureau Communicatie Beeldmateriaal Pieter

Nadere informatie

rivierduinen.nl UW BEHANDELING, ONZE ZORG

rivierduinen.nl UW BEHANDELING, ONZE ZORG rivierduinen.nl UW BEHANDELING, ONZE ZORG Ook als ik tijdelijk meer of intensievere behandeling nodig heb, kan ik bij GGZ Rivierduinen terecht. Uw behandeling, onze zorg Veel mensen hebben wel eens last

Nadere informatie

Sociale kaart Zuid-Holland

Sociale kaart Zuid-Holland Sociale kaart Zuid-Holland Landelijke telefoonnummers: Advies en Meldpunt Kindermishandeling 0900-1231230 Kindertelefoon 0800-0432 Landelijk Bureau Slachtofferhulp 030-2340116 Transact 030-2300666 NIZW

Nadere informatie

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten?

Ik heb een vraag over: Voorwoord. Ik voel me thuis niet prettig, kan ik met iemand praten? Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling. Mondriaan. Informatie voor cliënten. Ouderen. voor geestelijke gezondheid

Deeltijdbehandeling. Mondriaan. Informatie voor cliënten. Ouderen. voor geestelijke gezondheid Deeltijdbehandeling Informatie voor cliënten Ouderen Mondriaan voor geestelijke gezondheid Ouderen Deeltijdbehandeling De Divisie Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van

Nadere informatie

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten

even Als kinderen en ouders geen raad meer weten even Als kinderen en ouders geen raad meer weten Het ene kind is het andere niet. En de ene ouder is de andere niet. In Nederland groeien de meeste kinderen gelukkig op en hebben een veilig thuis. Voor

Nadere informatie

Bureau Jeugdzorg Noord-Holland

Bureau Jeugdzorg Noord-Holland Bureau Jeugdzorg Noord-Holland 2 Bureau Jeugdzorg Noord-Holland Ieder kind heeft het recht om op te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene. Dat gaat niet altijd vanzelf. Soms is hulp nodig

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

Meldactie AWBZ oktober 2010

Meldactie AWBZ oktober 2010 pagina 1 van 13 Meldactie AWBZ oktober 2010 Inleiding Zeven cliëntenorganisaties werken samen om de gevolgen van de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in kaart te brengen.

Nadere informatie

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015

Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Factsheet Jeugdarts en de Jeugdwet 2015 Gemeenten worden vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle jeugdhulp: ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedproblemen, en geestelijke

Nadere informatie

Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg

Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg Bijlage 1. Afwegingskader ZRM Wonen en zorg De zelfredzaamheidsmatrix (ZRM) (Bron: GGD Amsterdam) bevat onder andere het domein huisvesting. Het afwegingskader in deze bijlage is afgeleid van deze zelfredzaamheidsmatrix.

Nadere informatie

Waarmee helpt Thuisbegeleiding?

Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Waarmee helpt Thuisbegeleiding? Veelzijdig in zorg Verwijzersinformatie Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase

Nadere informatie

Opname op afdeling Argo en gedwongen opname. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Opname op afdeling Argo en gedwongen opname. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Opname op afdeling Argo en gedwongen opname Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Opname op afdeling Argo en gedwongen opname Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de

Nadere informatie

Zorg of ondersteuning nodig? Kom naar het raadhuis!

Zorg of ondersteuning nodig? Kom naar het raadhuis! Zorg of ondersteuning nodig? Kom naar het raadhuis! De weg naar zorg en ondersteuning loopt altijd via het raadhuis Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken, betrek dan eerst de mensen om u heen. Misschien

Nadere informatie

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers

Aanmelding, intake en diagnostiek. Kinderen en Jeugdigen. Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Kinderen en Jeugdigen Informatie voor ouders/verzorgers Aanmelding, intake en diagnostiek Inleiding In deze brochure geven wij u informatie over de aanmelding, de intake

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Poliklinische behandeling Ouderen Poliklinische behandeling Introductie Mondriaan Ouderen is een onderdeel van Mondriaan. We verlenen hulp aan mensen van 65 jaar en ouder, die behoefte hebben aan behandeling,

Nadere informatie

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, ondersteuning werk en inkomen Hulp bij het Huishouden zodanig te ondersteunen dat u zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven en goed kunt deelnemen aan de samenleving.

Nadere informatie

De Stemmenpolikliniek

De Stemmenpolikliniek Universitair Centrum Psychiatrie (UCP) De Stemmenpolikliniek Inhoud Inleiding 1 Stemmen horen 1 De behandeling 2 Kennismaking 3 De inhoud van de behandeling 3 Behandelaars 4 Vragen 4 Belangrijke adressen

Nadere informatie

Wegwijzer voor buurt- en wijkteams

Wegwijzer voor buurt- en wijkteams Wegwijzer voor buurt- en wijkteams IRISZORG IN DE ACHTERHOEK Wegwijzer voor buurt- en wijkteams Voor wie we er zijn Hoe je ons bereikt Onze gezichten Wat IrisZorg in de Achterhoek biedt Voor wie we er

Nadere informatie

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Servicepunt Z Almere Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig leven, wonen en meedoen in de samenleving. Dit geldt

Nadere informatie

Preventie en voorlichting

Preventie en voorlichting Preventie en voorlichting Verslavingszorg Preventie en voorlichting Verslavingszorg Mondriaan voor geestelijke gezondheid Verslavingszorg Preventie en voorlichting Doordacht dynamisch! Colofon Tekst Afdeling

Nadere informatie

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen!

De 5 hoek in Amsterdam werkt samen! Er zijn 27 Ouder- en Kindteams. 22 teams zitten in de wijken, vier teams zijn er voor het voortgezet onderwijs en één team is er speciaal voor het MBO. We werken samen vanuit een aantal functies: ouder-

Nadere informatie

Als opgroeien niet vanzelf gaat. voor kinderen, jongeren en hun ouders

Als opgroeien niet vanzelf gaat. voor kinderen, jongeren en hun ouders Als opgroeien niet vanzelf gaat voor kinderen, jongeren en hun ouders Voor kinderen met een psychische stoornis gaat opgroeien niet vanzelf. Ze zijn bijvoorbeeld zo onzeker, angstig of somber dat ze niet

Nadere informatie

Volwassenen. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid

Volwassenen. Mondriaan. voor geestelijke gezondheid Volwassenen Mondriaan voor geestelijke gezondheid Verslavingszorg Introductie Verslavingszorg verleent hulp aan volwassenen met problematisch gebruik van alcohol, drugs, medicijnen, gameverslaving en met

Nadere informatie

Algemene informatie MEE Friesland

Algemene informatie MEE Friesland Algemene informatie MEE Friesland Ondersteuning bij leven met een beperking Wie is MEE Friesland? MEE is een unieke organisatie waar mensen met een beperking en hun omgeving met vragen terecht kunnen

Nadere informatie

Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie

Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Informatie voor cliënten, familie en betrokkenen Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Maelsonstraat 1 1624 NP HOORN 088 65 65 010 www.ggz-nhn.nl/jeugd www.ggz-nhn.nl

Nadere informatie

Uw naaste, onze zorg Informatie voor familie en naasten

Uw naaste, onze zorg Informatie voor familie en naasten Uw naaste, onze zorg Informatie voor familie en naasten Uw naaste, onze zorg Een psychiatrische kwetsbaarheid of een verslaving is niet alleen voor de patiënt, maar ook voor u als familie/naaste ingrijpend.

Nadere informatie

Dwangtoepassing. informatie voor cliënten

Dwangtoepassing. informatie voor cliënten Dwangtoepassing informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 Wat zijn middelen of maatregelen? 2 Wie neemt de beslissing? 2 Dwangmiddelenregister 2 Hoe lang? 3 Beëindiging 3 Hulp bij problemen met middelen

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Psychiatrie. De Stemmenpolikliniek

Psychiatrie. De Stemmenpolikliniek Psychiatrie De Stemmenpolikliniek Inhoud Inleiding 0 Stemmen horen 0 Klachten en symptomen 0 Oorzaken De behandeling 0 Doel 0 Voor wie 0 Tijdsduur 0 De inhoud van de behandeling 0 Coping-training 0 Psycho-educatie

Nadere informatie

GGzE centrum psychotische stoornissen. Act. Zorg bij de eerste psychose. Informatie voor cliënten >>

GGzE centrum psychotische stoornissen. Act. Zorg bij de eerste psychose. Informatie voor cliënten >> GGzE centrum psychotische stoornissen Act Zorg bij de eerste psychose Informatie voor cliënten >> Uw klachten de baas en het dagelijks leven weer oppakken GGzE centrum psychotische stoornissen geeft behandeling

Nadere informatie

Ik heb een vraag over:

Ik heb een vraag over: Ik heb een vraag...... over zorg, huiselijk geweld en kindermishandeling, hulp en ondersteuning, opvoeding en jeugdhulp, ziekenhuisopname, beschermd wonen, schulden, werkloosheid, mijn arbeidsbeperking

Nadere informatie

Praktische hulp voor thuis

Praktische hulp voor thuis Praktische hulp voor thuis Veelzijdig in zorg Thuisbegeleiding Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. In elke levensfase kunt u

Nadere informatie

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MAAK KENNIS MET DE SWAAI

centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MAAK KENNIS MET DE SWAAI centrum voor verstandelijke beperking en psychiatrie MAAK KENNIS MET DE SWAAI De Swaai is een samenwerking tussen GGZ Friesland en Talant en biedt jongeren en volwassenen met zowel een verstandelijke

Nadere informatie

Goed voor Elkaar in Lansingerland. Hulp of ondersteuning nodig?

Goed voor Elkaar in Lansingerland. Hulp of ondersteuning nodig? Goed voor Elkaar in Lansingerland Hulp of ondersteuning nodig? Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor (nieuwe) taken op het gebied van hulp, ondersteuning en begeleiding van inwoners.

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

DE GGZ IN DE 9 PRESTATIEVELDEN

DE GGZ IN DE 9 PRESTATIEVELDEN WMO W A A I E R Obstakels - Voorwaarden en Aanbevelingen DE GGZ IN DE 9 PRESTATIEVELDEN 1 Het bevorderen van sociale samenhang en leefbaarheid van dorpen wijken en buurten Obstakels Isolement Vooroordelen

Nadere informatie

Thuisbegeleiding nodig?

Thuisbegeleiding nodig? Thuisbegeleiding Thuisbegeleiding nodig? Als problemen u boven het hoofd groeien Evean. Midden in het leven. Praktische en psychosociale ondersteuning gewoon bij u thuis Soms loopt het leven niet op rolletjes.

Nadere informatie

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo):

Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Factsheet Veranderingen in de Zorg 2015 (AWBZ, LIZ, Zvw en Wmo): Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ): Collectieve Volksverzekering voor ziektekostenrisico s, waarvoor je je niet individueel kunt

Nadere informatie

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten

Welkom bij GGz Breburg. Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten Welkom bij GGz Breburg Onderzoek, diagnostiek en behandeling Informatie voor cliënten 2 Inhoudsopgave 1. Aanmelding... 5 2. Onderzoek... 6 3. Hoe gaat uw behandeling verder?... 8 4. Waar kunnen familie

Nadere informatie

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder!

even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! even VoorSTELLEN Met Cardea kun je verder! Als we over cliënten praten, bedoelen we kinderen, jongeren en hun ouders. Als we over ouders praten, bedoelen we ook eenoudergezinnen, verzorgers, voogden en/of

Nadere informatie

Gedwongen opgenomen. Wat zijn mijn rechten en plichten? Inbewaringstelling (IBS)

Gedwongen opgenomen. Wat zijn mijn rechten en plichten? Inbewaringstelling (IBS) Gedwongen opgenomen Wat zijn mijn rechten en plichten? Inbewaringstelling (IBS) U kunt gedwongen worden opgenomen in een psychiatrische instelling als er sprake is van gevaar voor uzelf of voor anderen

Nadere informatie

17. Sociale kaart Zuid-Holland

17. Sociale kaart Zuid-Holland 17. Sociale kaart Zuid-Holland Landelijke telefoonnummers: Advies en Meldpunt Kindermishandeling 0900-1231230 Kindertelefoon 0800-0432 Landelijk Bureau Slachtofferhulp 0900-0101 Transact (seksueel geweld)

Nadere informatie

Uw rechten en behandeling

Uw rechten en behandeling Uw rechten en behandeling als u gedwongen wordt opgenomen Voorlopige machtiging of machtiging voortgezet verblijf Als u te maken krijgt met gedwongen opname, hebt u als patiënt van GGZ ingeest verschillende

Nadere informatie

Eleos in beeld. met een eigen gezicht. Veelzijdige zorg

Eleos in beeld. met een eigen gezicht. Veelzijdige zorg Eleos in beeld met een eigen gezicht Veelzijdige zorg Eleos in het kort Eleos is een landelijk werkende instelling voor gereformeerde geestelijke gezondheidszorg. Zij biedt behandeling en begeleiding aan

Nadere informatie

Brijder Verslavingszorg Hoofddorp

Brijder Verslavingszorg Hoofddorp Ons Team Ons team is zeer divers. We bestaan uit het secretariaat, psychologen, maatschappelijk werkers, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, cognitief gedragstherapeutisch werkers, ervaringsdeskundigen,

Nadere informatie

Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind. Wat verandert er in 2015?

Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind. Wat verandert er in 2015? Ik krijg ondersteuning bij de opvoeding en zorg voor mijn kind Wat verandert er in 2015? Meestal kunt u op eigen kracht of met hulp van familie, vrienden of buren uw leven prima organiseren. Maar soms

Nadere informatie

Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld

Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld Aanmeldformulier Meldpunt Zorg en Overlast / Steunpunt Huiselijk Geweld Mogelijk kunt u niet alle vragen in dit formulier beantwoorden. Wij verzoeken u zo veel mogelijk informatie te vermelden van zaken

Nadere informatie

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO)

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) Natuurlijk... NUTH NUTH... Natuurlijk Gemeente Nuth - Deweverplein 1 - Postbus 22000-6360 AA Nuth - 045-5659100 - www.nuth.nl VOORWOORD wethouder J.J.C van den

Nadere informatie

TRANSMURAAL PROTOCOL PSYCHIATRIE Herziene versie mei/juni 2009.

TRANSMURAAL PROTOCOL PSYCHIATRIE Herziene versie mei/juni 2009. TRANSMURAAL PROTOCOL PSYCHIATRIE Herziene versie mei/juni 2009. Werkafspraken De afdeling psychiatrie, gevestigd in het Academisch Psychiatrisch Centrum van het AMC, kent 4 zorglijnen: 1. Acute zorg 2.

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling. Ouderen

Deeltijdbehandeling. Ouderen Deeltijdbehandeling Ouderen Deeltijdbehandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling, ondersteuning en begeleiding aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan

Nadere informatie

Wegwijzer voor naastbetrokkenen

Wegwijzer voor naastbetrokkenen Wegwijzer voor naastbetrokkenen Informatie voor cliënten, familie en naastbetrokkenen onderdelen van Arkin 1. Inleiding Als uw familielid of naaste psychische problemen en/of verslavingsproblemen heeft,

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 98 34 www.rijksoverheid.nl Kenmerk

Nadere informatie

Ambulante behandeling

Ambulante behandeling Ambulante behandeling Ouderen Ambulante behandeling Mondriaan Ouderen geeft behandeling aan mensen met psychische en psychiatrische problemen vanaf de derde levensfase. Mondriaan Ouderen heeft verschillende

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011)

Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Overzicht demen.ezorg regio Hoogeveen (februari 2011) Zorgdiagnostiek en Icare PG- team zorgbegeleiding Behoefte zorg, wonen, Zorgzaak welzijn bepalen en regelen, Andere thuiszorg monitoren, voorlichting

Nadere informatie

Jeugdhulpverlening Informatie voor jongeren

Jeugdhulpverlening Informatie voor jongeren Jeugdhulpverlening Informatie voor jongeren Inhoudsopgave Algemene informatie over Bureau Jeugdzorg Limburg Jeugdhulpverlening Aanmelding Zorgmelding Welke regelingen kunnen voor jou van belang zijn? Wanneer

Nadere informatie

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat?

AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ-zorg aanvragen, hoe regelt u dat? AWBZ: zorg bij ziekte, handicap of ouderdom Als u zorg wilt die wordt betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), onderzoekt het Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg!

Zorgloket Bergeijk. De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! Zorgloket Bergeijk De wegwijzer op het gebied van welzijn & zorg! 2 Zorgloket Bergeijk De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en zo lang mogelijk

Nadere informatie

GGzE centrum spoedeisende psychiatrie

GGzE centrum spoedeisende psychiatrie GGzE centrum spoedeisende psychiatrie GGzE centrum spoedeisende psychiatrie GGzE centrum spoedeisende psychiatrie biedt snel de juiste hulp bij een psychische crisis Algemeen >> EEN PSYCHISCHE CRISIS ZET

Nadere informatie

informatie voor cliënten FACT-team

informatie voor cliënten FACT-team informatie voor cliënten FACT-team FACT-team Voor een grote groep mensen is het leven moeilijk. Zij hebben niet alleen last van psychiatrische klachten, zoals bijvoorbeeld somberheid of het horen van stemmen,

Nadere informatie

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal!

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal! Zorg Advies Bureau Nederland Zorg in úw taal! Thuiszorg Als u zorg nodig heeft, wilt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, liefst in uw eigen vertrouwde omgeving. Iedereen die door ouderdom, ziekte,

Nadere informatie

Mét familie gaat het beter

Mét familie gaat het beter Mét familie gaat het beter GGZ ingeest staat voor een gelijkwaardige samenwerking tussen patiënt, hulpverlener en u. In deze brochure leest u hoe we u als familielid, vriend of andere naaste van de patiënt

Nadere informatie

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Sommige mensen

Nadere informatie

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis

Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis Aveleijn ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Leven vol betekenis We gaan uit van eigen kracht, eigen keuzes en eigen mogelijkheden. 02 Aveleijn Inhoud Missie

Nadere informatie

volwassenen en ouderen

volwassenen en ouderen volwassenen en ouderen Inhoudsopgave 1. Aanmelding... 1 2. Eerste gesprek... 1 3. De verdere behandeling... 2 4. Privacy en kwaliteit... 2 5. Kosten... 3 6. Eigen risico... 3 7. Tot slot... 4 AmaCura is

Nadere informatie

Ik werk Ik doe Ik kan Ik ben

Ik werk Ik doe Ik kan Ik ben Ik werk Ik doe Ik kan Ik ben Mijn naam is Kinnik Ik ben Ik kan Ik doe... Ik werk... er voor ieder kind, van peuter tot jong volwassene. Ik ben volledig gericht op de wereld van kinderen en jongeren. Ik

Nadere informatie

Campus Katwijk. Met Cardea kun je verder!

Campus Katwijk. Met Cardea kun je verder! Campus Katwijk Met Cardea kun je verder! Campus Katwijk Hulp aan jonge kinderen en hun ouders Met Cardea kun je verder! Een kind opvoeden valt niet altijd mee. Soms leidt dit tot problemen. Bijvoorbeeld

Nadere informatie