Gedeputeerde Staten. Nederlandse Aardolie Maatschappij BV Postbus AA SCHIEDAM. Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gedeputeerde Staten. Nederlandse Aardolie Maatschappij BV Postbus AA SCHIEDAM. Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum"

Transcriptie

1 Gedeputeerde Staten DCMR Mileudienst Rijnmond Reststoffen en Bodem Nederlandse Aardolie Maatschappij BV Postbus AA SCHIEDAM Contactpersoon L.E. Knoester Doorkiesnummer DCMR Milieudienst Rijnmond s-gravelandseweg 565 Postbus AV Schiedam Telefoon Fax Website Ons kenmerk Uw kenmerk Bijlagen Datum BESLUIT van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Onderwerp aanvraag Op 19 december 2003 hebben wij een aanvraag ontvangen van Nederlandse Aardolie Maatschappij BV (NAM) om een nieuwe, de gehele inrichting omvattende, vergunning ingevolge de Wet milieubeheer, juncto het Lozingsbesluit bodembescherming. Op 14 januari 2004 heeft de aanvrager op eigen initiatief nadere gegevens verstrekt. Deze gegevens hebben betrekking op het abusievelijk aanvragen van een veranderingsvergunning terwijl het een revisievergunning betreft. De gegevens maken onderdeel uit van de aanvraag en zijn meegenomen in de totstandkoming van dit besluit. Het betreft de inrichting Berkel, bestaande uit twee afzonderlijke locaties, te weten: Berkel-4, gevestigd aan de G.K. Hogendorpweg te Rotterdam Schiebroek op de percelen kadastraal bekend gemeente Rotterdam - Schiebroek, sectie D, nummers 1294 en 1297 en sectie E, nummers 214 en 241; Berkel EVI/ROV (Emulsie Verwerking Installatie, Ruwe Olie Verlading), gevestigd aan de Volkelstraat te Rotterdam Overschie op de percelen, kadastraal bekend gemeente Rotterdam - Overschie, sectie B, nummers 4897, 4899, 5187, 5191 en De activiteiten op de inrichting Berkel omvatten: oliewinning; het scheiden van gas-, olie- en waterstromen; gascompressie en droging van geassocieerd gas; opwekking van elektriciteit (co-generatie) voor eigen gebruik. Het overschot wordt geleverd aan een nutsbedrijf; injectie in de diepe ondergrond van waterstromen. De DCMR is goed bereikbaar met het openbaar vervoer

2 Pagina 2/15 Op de locatie Berkel EVI/ROV vindt olie- en gasbehandeling plaats. Berkel-4 betreft een locatie voor oliewinning en injectie in de diepe ondergrond van het bij de oliebehandeling afgescheiden productiewater en mogelijk met mijnbouwhulpstoffen en lekvloeistoffen verontreinigd hemel-, spuit- en spoelwater, hierna te noemen afvalwater. Het te injecteren water te Berkel-4 betreft in hoofdzaak productiewater en afvalwater dat is vrijgekomen binnen de inrichting Berkel. Incidenteel zal het productie- en afvalwater afkomstig zijn van andere NAM aardgas- en aardoliebehandelingsinstallaties in West Nederland in het geval dat de installatie op de NAM-inrichting Pernis-West uitvalt of als gevolg van onderhoudswerkzaamheden niet kan worden benut. Ten aanzien van de activiteiten van het bovengrondse deel van deze inrichting is de minister van Economische Zaken ingevolge de Wet milieubeheer bevoegd te beslissen op deze aanvraag. Ten aanzien van de activiteiten van het ondergrondse deel wordt een splitsing gemaakt in activiteiten met betrekking tot het injecteren van water afkomstig van binnen de betrokken inrichting en activiteiten met betrekking tot het injecteren van water afkomstig van buiten de betrokken inrichting. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn slechts bevoegd te beschikken op de activiteiten met betrekking tot het injecteren van water afkomstig van buiten de betrokken inrichting. De vergunning is aangevraagd voor 10 jaar en vervangt na het van kracht worden de aan het slot van deze vergunning genoemde besluiten. De aanvraag heeft betrekking op de categorie 28.4, onder f, van Bijlage I van het Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer. Actuele vergunningssituatie Voor de inrichting is de volgende vergunning ingevolge de Wet milieubeheer van kracht: revisievergunning met kenmerk, verleend op 26 juli 2000 door Gedeputeerde Staten van Zuid Holland, welke verleend is voor 4 jaar. Procedure Voor de voorbereiding van de beschikking hebben wij de uitgebreide openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht gevolgd in combinatie met de procedure van afdeling 13.2 van de Wet milieubeheer. Voor het in werking hebben van deze inrichting is ingevolge artikel 8.1, eerste lid, onder b en c, van de Wet milieubeheer (Wm) juncto artikel 25a van het Lozingenbesluit bodembescherming (Stb. 1990, nr 217) een vergunning respectievelijk ontheffing vereist. De minister van Economische Zaken is ingevolge artikel 8.2, derde lid, van de Wet milieubeheer, juncto artikel 3, vierde lid, van het Lozingenbesluit bodembescherming, zoals deze luiden na inwerkingtreding van de Mijnbouwwet (*stb. 2002, nr. 63), bevoegd gezag voor zover het niet betreft de ondergronds gelegen inrichting voor het opslaan van afvalstoffen die van buiten het betrokken mijnbouwwerk afkomstig zijn, dan wel gevaarlijke stoffen.

3 Pagina 3/15 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn op grond van artikel 8.2, tweede lid, juncto categorie 28.4 onder f van het Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer, bevoegd gezag. De toetsing van Gedeputeerde Staten betreft met name de doelmatigheid van het initiatief in de zin van de Wet milieubeheer en de milieuhygiënische aspecten in de zin van het Lozingenbesluit. Op overige milieu- en mijnbouwkundige aspecten wordt toegezien door de Mijnbouwwet en het hierop gebaseerde Mijnbouwbesluit, door de milieuvergunning (op grond van de Wet milieubeheer) en de vergunning Ontheffing Lozingenbesluit van de minister van Economische Zaken. De activiteiten waarvoor vergunning wordt gevraagd vallen onder bijlage C, categorie 18.5 van het Besluit milieueffectenrapportage. Voor het maken van een milieueffectrapport is, op grond van het milieueffectrapport Waterinjectie in Zuidoost Drenthe op 11 juli 1995 ontheffing (kenmerk DGM/MER/ ) verleend door minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieubeheer. De procedures inzake de milieuvergunningen worden, gelet op de samenhang van de gevraagde beschikkingen, op verzoek van aanvraagster gecoördineerd behandeld door de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Als adviseurs zijn bij de procedure betrokken: de inspecteur van de VROM Inspectie Zuid-West; Burgemeester en Wethouders van de gemeente Rotterdam; het dagelijks bestuur van de deelgemeente Schiebroek; het dagelijks bestuur van de deelgemeente Overschie; de Inspecteur-Generaal der Mijnen. Als betrokken bestuursorgaan is bij de procedure ingeschakeld: de directeur stoffen, afvalstoffen en straling van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening Milieubeheer(VROM); Ministerie van Economische Zaken. De gemeenten die gelegen zijn binnen 10 km van de plaats waarin de inrichting is gelegen (of zal zijn), zijn niet bij de totstandkoming van de beschikking betrokken, aangezien wij van oordeel zijn dat de invloed van de belasting van het milieu in deze gemeenten zich niet in noemenswaardige mate zal doen gevoelen. Beoordeling van de aanvraag Algemeen De onderhavige aanvraag dient te worden getoetst aan het bepaalde in artikel 8.10 van de Wet milieubeheer en artikel 25 lid 2a van het Lozingenbesluit. Ingevolge artikel 8.10 van de Wet milieubeheer wordt een vergunning geweigerd indien verlening daarvan niet in overeenstemming zou zijn met hetgeen overeenkomstig artikel 8.8, derde lid, door het bevoegd gezag in acht moet worden genomen, dan wel indien door verlening daarvan strijd zou ontstaan met regels als bedoeld in artikel 8.9 of de verlening anderszins in strijd zou zijn met het belang van de bescherming van het milieu. Een ontheffing op basis van het Lozingenbesluit is toegestaan wanneer voldaan is aan de vereisten van het genoemde artikel 25 lid 2a.

4 Pagina 4/15 Beleidscriteria Bij de beslissing op de aanvraag hebben wij rekening gehouden met het Beleidsplan Milieu en Water (BMW), met name met de doelstellingen inzake het beheer van afvalstoffen, voorzover deze niet zijn vervallen door het in werking treden van het Landelijk Afvalstoffenbeheerplan (LAP). Tevens is er bij de beslissing rekening gehouden met het LAP. Beleidsplan Milieu en Water Het Beleidsplan Milieu en Water (BMW) is op 18 oktober 2000 door Provinciale Staten vastgesteld en vanaf 15 december van kracht. Het BMW bestaat uit een Toetsingsdeel en een Strategisch deel, welke delen samen de invulling van het milieubeleidsplan en het waterhuishoudingplan in de zin van de Wet milieubeheer, respectievelijk de Wet op de waterhuishouding geven. In het toetsingsdeel is het beleid uit het Milieubeleidsplan (MBP) vastgelegd en geactualiseerd. Voor de beoordeling van de activiteiten in deze aanvraag om vergunning is het Toetsingsdeel van belang. Toetsing aan het provinciaal beleid De activiteiten in de inrichting betreffen het injecteren van afval- en productiewater in de diepe ondergrond. Hiermee worden de volgende doelstellingen bereikt: - verwijdering van afval- en productiewater dat gelet op de samenstelling en de hoeveelheid niet via een rioolwaterzuivering of door lozing op het oppervlaktewater kan worden afgevoerd. - verhoging van het winningspercentage via het verdringen van olie door water; hiermee wordt het afval- en productiewater nuttig toegepast en geen beslag gelegd op een andere (schoon) waterbron. In beschouwing genomen is bovendien dat in de vloeistoffen geen stoffen voorkomen als bedoeld in de bij het Lozingenbesluit bodembescherming behorende bijlage III, of dat deze stoffen daarin voorkomen met een wat betreft de stoffen van lijst I zodanige geringe toxiciteit, persistentie en bio-accumulatie of wat betreft de stoffen van lijst II zodanig geringe schadelijke werking dat ook op langere termijn geen gevaar voor verontreiniging van de bodem bestaat. Het initiatief is derhalve in overeenstemming met het provinciale beleid. Landelijk Afvalbeheerplan (LAP) Het afvalstoffenbeleid is neergelegd in het Landelijk Afvalbeheerplan dat op 3 maart 2003 in werking is getreden. Het LAP is gebaseerd op hoofdstuk 10 van de Wet milieubeheer, waarin is vastgelegd hoe afvalstoffen op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier moeten worden beheerd. Het LAP dient als toetsingskader voor de vergunningverlening op grond van de Wet milieubeheer met betrekking tot het afvalbeheer. Het LAP bestaat uit drie delen: Beleidskader, Sectorplannen en Capaciteitsplannen. Het beleidskader bevat de hoofdlijnen van het beleid voor afvalpreventie en afvalbeheer. De sectorplannen beschrijven het beleid per specifieke (categorieën van) afvalstoffen. In elk sectorplan wordt in de vorm van een minimumstandaard aangegeven wat de minimale hoogwaardigheid van verwerking is voor de betreffende afvalstoffen. De capaciteitsplannen richten zich op thermische verwerking en storten van afvalstoffen.

5 Pagina 5/15 Het afvalbeheer voor de periode waarop het Landelijk afvalbeheerplan betrekking heeft, is gericht op preventie en het beperken van de milieudruk door het beheer van afvalstoffen. Een belangrijke maatstaf hiervoor is de hoeveelheid afval die wordt verwijderd, dat wil zeggen het afval dat wordt gestort en verbrand als vorm van verwijderen. Verwijderen veroorzaakt immers in het algemeen de meeste milieudruk. Om de hoeveelheid afval voor verwijdering te beperken, wordt maximaal ingezet op preventie en nuttige toepassing. Binnen nuttige toepassing ligt de nadruk op product- en materiaalhergebruik. Als hergebruik van afvalstoffen niet mogelijk is, wordt gestreefd naar het inzetten van die afvalstoffen als brandstof. Met deze aanpak wordt invulling gegeven aan de voorkeursvolgorde van afvalbeheer die is vastgelegd in artikel 10.4 van de Wet milieubeheer. In het Beleidskader wordt in hoofdstuk 18, paragraaf 18.4 het volgende uitgangspunt met betrekking tot het opbergen in de diepe ondergrond aangegeven: de bodem is in beginsel niet bestemd voor het opbergen van afvalstoffen of componenten van afvalstoffen die niet rechtstreeks ter plaatse uit de bodem afkomstig zijn. Dit betekent dat vloeibare afvalstoffen die bijvoorbeeld vrijkomen bij de winning en de bewerking van gas, olie en zout, die rechtstreeks uit de bodem komen (zogenoemd reservoir eigen zijn) en die niet zijn verontreinigd met componenten die oorspronkelijk niet in de bodem aanwezig waren, terug in de bodem kunnen worden gebracht op de plaats waar ze vandaan zijn gekomen. Dit terug brengen in de bodem, ook wel injectie in de diepe ondergrond genoemd, moet plaatsvinden in dezelfde formatie en diepte als waar de afvalstoffen uit afkomstig zijn. Eventueel kan worden geïnjecteerd in vergelijkbare formaties. Er moet worden voorkomen dat de bodemkwaliteit in de diepe ondergrond verslechtert door het daarin injecteren van stoffen die op die plaats niet thuishoren. Concreet betekent dit, dat er geen bezwaar is tegen het ter plekke terug in de bodem brengen van formatiewater/productiewater binnen de hierboven gestelde randvoorwaarden, ook niet als dit formatiewater/productiewater onvermijdelijk enige menging met schoon water heeft ondergaan. Bij het boren naar en het winnen van delfstoffen als aardolie, aardgas en zout, wordt gebruik gemaakt van mijnbouwhulpstoffen. Deze hulpstoffen zijn niet uit de diepe ondergrond afkomstig en ze horen daarom in principe niet in die diepe ondergrond thuis. De hulpstoffen verontreinigen bovendien het formatie- en productiewater. Het gebruik en het in de diepe ondergrond brengen van deze mijnbouwhulpstoffen dient derhalve zoveel als mogelijk te worden vermeden en/of beperkt. Om die reden mag alleen formatiewater/productiewater waaruit zoveel als redelijkerwijs mogelijk is (ALARA) de mijnbouwhulpstoffen zijn verwijderd, in de diepe ondergrond worden teruggevoerd. De aanvrager geeft aan het gebruik van mijnbouwhulpstoffen zo veel mogelijk te minimaliseren in lijn met het milieubeleid. In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken heeft Oranjewoud een studie uitgevoerd: Nader onderzoek waterinjectie bij gas-en oliewinning, onderzoek naar de mogelijkheden voor vermindering van het gebruik van chemicaliën en de terugwinning van deze stoffen uit formatiewater (d.d. 13 augustus 1999, kenmerk ). In deze studie wordt aangegeven dat NAM de stand der techniek toepast ten aanzien van de keuze van chemicaliën, de toepassing van maatregelen en dat de NAM conform

6 het ALARA-principe handelt. Ons kenmerk Pagina 6/15

7 Pagina 7/15 Milieuhygiënische aspecten Gezien de aard van de activiteiten kunnen deze gevolgen hebben voor het milieucompartiment bodem. Wij zijn van mening dat dit gevolg voor het milieu tot een minimum beperkt kunnen worden door het verbinden van voorschriften aan het besluit. Adviezen en bedenkingen naar aanleiding van de aanvraag en de ontwerpbeschikking Naar aanleiding van de terinzagelegging van de aanvraag en de ontwerpbeschikking zijn geen adviezen en/of schriftelijke bedenkingen ontvangen. Conclusie Gelet op bovenstaande overwegingen bestaat er voor ons geen aanleiding de gevraagde vergunning in het belang van de bescherming van het milieu te weigeren, waarbij aan de beschikking voorschriften worden verbonden die nodig zijn ter bescherming van het milieu en die, voor zover dit redelijkerwijs kan worden gevergd, de grootst mogelijke bescherming bieden tegen de nadelige gevolgen voor het milieu. Ook overigens is ons niet gebleken van bezwaren, die verlening van de gevraagde vergunning in de weg zouden staan.

8 Pagina 8/15 Besluit Gelet op de artikelen 8.2, 8.8, 8.10 en 8.17 van de Wet milieubeheer, juncto artikel 25a Lozingenbesluit bodembescherming hebben wij besloten de gevraagde vergunning voor een termijn van tien jaar onder de volgende voorschriften te verlenen, overeenkomstig de aanvraag en de daarbij overgelegde stukken, die bij deze beschikking behoren en als zodanig zijn gewaarmerkt. Tegen deze besluiten staan bezwaar en beroep open. Verhouding aanvraag - vergunning De gehele aanvraag maakt deel uit van de vergunning, tenzij de voorschriften anders bepalen. Algemeen Het verlenen van deze vergunning houdt niet in dat hiermee is voldaan aan de bepalingen die in andere wetten, verordeningen enz. (zoals bijvoorbeeld Woningwet, Bouwverordening, bestemmingsplan, Flora- en faunawet, Habitatrichtlijn of besluiten ingevolge de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren) zijn gesteld dan wel op grond hiervan worden voorgeschreven.

9 INHOUDSOPGAVE Ons kenmerk Pagina 9/15 1. DEFINITIES TOEGESTANE ACTIVITEITEN ADMINISTRATIE ALGEMEEN...13

10 1. DEFINITIES Ons kenmerk Pagina 10/15 AFVALSTOFCODE Code zoals genoemd in de EURAL. AFVALWATER Mogelijk met mijnbouwhulpstoffen en lekvloeistoffen verontreinigd hemel-, spuit- en spoelwater. BEVOEGD GEZAG Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, voor dezen, het hoofd van de afdeling Reststoffen en Bodem van de DCMR Milieudienst Rijnmond. EURAL Regeling Europese afvalstoffenlijst. Ministeriële regeling op grond van artikel 1.1, zesde lid van de Wet milieubeheer, waarin is aangegeven welke stoffen, preparaten of andere producten zijn aangewezen als afvalstoffen, indien de houder zich daarvan ontdoet, moet ontdoen of voornemens is zich te ontdoen (Eerste publicatie in de Staatscourant van 28 maart 2002, nr. 62). PRODUCTIEWATER Water dat vrijkomt bij de behandeling van koolwaterstoffen.

11 2. TOEGESTANE ACTIVITEITEN Ons kenmerk Pagina 11/ In de inrichting mogen de volgende (afval) stoffen worden geaccepteerd ten behoeve van het injecteren in de diepe ondergrond: - bij de oliebehandeling afgescheiden productiewater en; - mogelijk met mijnbouwhulpstoffen en lekvloeistoffen verontreinigd hemel-, spuit- en spoelwater, afkomstig van NAM aardgas- en aardoliebehandelingsinstallaties in West Nederland zoals genoemd in Appendix 3 van de aanvraag,voor zover het geen gevaarlijk afval betreft De vergunninghouder dient binnen één maand na het in werking treden van deze vergunning een beschrijving van de acceptatieprocedure ter goedkeuring voor te leggen aan het bevoegd gezag De vergunninghouder is verplicht te werken volgens de in het vorige voorschrift bedoelde en goedgekeurde acceptatieprocedure inclusief voor zover van toepassing de goedgekeurde wijzigingen Vergunninghouder dient zich te vergewissen dat de aard en samenstelling van de in voorschrift 2.1 genoemde (afval)stoffen overeenkomt met de in de aanvraag onder tabel 1 genoemde samenstelling.

12 3. ADMINISTRATIE Ons kenmerk Pagina 12/ In de inrichting moet een registratiesysteem aanwezig zijn, waarin van alle in de diepe ondergrond geïnjecteerd water, zoals beschreven in voorschrift 2.1, het volgende moet worden vermeld: a. de datum van aanvoer; b. reden of oorzaak van aanvoer; c. de aangevoerde hoeveelheid ( liters); d. een omschrijving van de aard en samenstelling; e. de herkomst; f. naam en adres van de vervoerder; g. de afvalstofcode; h. afvalstroomnummer 3.2. Van partijen water die worden geweigerd, dient een registratie te worden bijgehouden waarin staat vermeld: a. een omschrijving van aard en samenstelling; b. de geweigerde hoeveelheid (in kg of liters); c. de herkomst; d. de reden van weigering; e. afvalstroomnummer 3.3. De geregistreerde gegevens moeten dagelijks worden bijgehouden en gedurende ten minste drie jaar worden bewaard en aan de daartoe bevoegde ambtenaren op aanvraag ter inzage worden gegeven De volledige administratie van de registratie dient binnen de inrichting aanwezig te zijn tenzij hiervoor met bevoegd gezag een andere locatie is overeengekomen.

13 4. ALGEMEEN Ons kenmerk Pagina 13/ Veranderingen van naam van de onderneming of fusies, overnames of andere organisatiewijzigingen, die tot gevolg hebben dat de vergunning voor een ander zal gaan gelden dan de vergunninghouder, dienen ten minste een maand voor de wijzigingsdatum te worden gemeld aan het bevoegd gezag. Binnen veertien dagen na de wijzigingsdatum dient een uittreksel van de Kamer van Koophandel te worden overgelegd aan het bevoegd gezag Alle leidinggevende werknemers die binnen de inrichting betrokken zijn bij de activiteiten waarop de vergunning betrekking heeft moeten op de hoogte zijn van de in deze vergunning vermelde voorschriften en aantoonbaar voor hun taak geïnstrueerd zijn Indien vergunninghoudster geen gebruik meer wil of kan maken (van een deel) van de vergunning dient zij dit onverwijld schriftelijk te kennen te geven aan het bevoegd gezag.

14 Pagina 14/15 Beroep Binnen zes weken na de begindatum van terinzagelegging van de beschikking kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door: - degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking; - de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking; - degenen die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen in de beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking; - belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beschikking wordt van kracht na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Een dergelijk verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek is beslist. Tevens wordt verzocht een kopie van het beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening te sturen aan de DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Verzoek om schadevergoeding Wij wijzen vergunninghouder erop dat, indien hij zich voor kosten ziet gesteld dan wel schade lijdt, die redelijkerwijs niet of niet geheel te zijnen laste behoren te blijven, gedeputeerde staten hem, voor zover niet op andere wijze in een redelijke vergoeding is of kan worden voorzien, een naar billijkheid te bepalen schadevergoeding kunnen toekennen. Een verzoek daartoe kan bij gedeputeerde staten van Zuid-Holland, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam worden ingediend. Vervallen vergunning Voorts wijzen wij erop, dat de vergunning d.d. 6 juli 2000 verleend door Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, onder nummer na het onherroepelijk worden van dit besluit, komt te vervallen. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, voor dezen, mr. R. Visser, hoofd afdeling Reststoffen en Bodem van de DCMR Milieudienst Rijnmond.

15 Pagina 15/15 Een exemplaar van deze beschikking is verzonden aan: - de Nederlandse Aardolie Maatschappij bv, Postbus 33, 3100 AA Schiedam; - Ministerie van Economische Zaken, Directoraat-generaal voor Energie, Directie Olie en Gas, Postbus 20101, 2500 EC Den Haag; - Vrom-Inspectie Zuid-West, Postbus 29036, 3001 GA Rotterdam; - Burgemeester en Wethouders van Rotterdam, Postbus 70016, 3000 KV Rotterdam; - de deelgemeente Overschie, Overschiese Dorpsstraat 64, Postbus 10233, 3004 AE Rotterdam; - de deelgemeente Schiebroek, C.N.A. Looslaan 1, 3045 BN Rotterdam; - Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, DGMH, directie Bodem, Postbus 30945, 2500 GX Den Haag; - de Inspecteur-Generaal der Mijnen, Postbus 90, 2280 AB Rijswijk; - Ministerie van VROM, directie stoffen, afvalstoffen en straling ; - Stichting Landelijk Meldpunt Afvalstoffen, Postbus 241, 3440 AE Woerden.

Definitieve beschikking

Definitieve beschikking Algemene wet bestuursrecht 1 Wet milieubeheer Definitieve i Aanleiding Aan NS Railinfiabeheer B.V., 1998 een revisievergunning ingevolge is beroep ingesteld op grond waarvan grond hiervan is de verlenen

Nadere informatie

1. ALGEMEEN. 1.1. Onderwerp aanvraag

1. ALGEMEEN. 1.1. Onderwerp aanvraag ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door de heer S.J. Koornstra (0592) 36 55 88 en de heer L. Bakx (0592) 36 51 83 Onderwerp: Besluit ten behoeve van Vermilion Oil & Gas Netherlands BV (Bosschasteeg

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387.

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 10 juni 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS verleend aan Afvalbrengstation Vinkhuizen Zuid ten behoeve van inzamelen van afval (grofvuil) van particulieren (locatie: Electronstraat 2 te Groningen) Groningen,

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater

OMGEVINGSVERGUNNING. : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan : Waterschap Noorderzijlvest voor : het wijzigen van de grens van een inrichting bedoeld voor de zuivering van rioolwater activiteit : milieuneutraal veranderen van een

Nadere informatie

Wubben Oliebewerking BV Postbus BN ROOSENDAAL. Melding ex artikel 8.19 Wet milieubeheer.

Wubben Oliebewerking BV Postbus BN ROOSENDAAL. Melding ex artikel 8.19 Wet milieubeheer. Wubben Oliebewerking BV Postbus 1590 4700 BN ROOSENDAAL Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2129844/3498482 op de op 10 september 2013 bij hen ingekomen aanvraag van Plastic Recycling Company BV, om vergunning krachtens de Wet

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets 2457443 Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat 50 2152 CT Nieuw Vennep Locatie: Rist Scooters Hugo de Vriesstraat 50, Nieuw Vennep Onderwerp:

Nadere informatie

I. BESLISSING HET VERZOEK. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van het verzoek en de inrichting

I. BESLISSING HET VERZOEK. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van het verzoek en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 mei 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT242647

Nadere informatie

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 oktober 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

De locatie is gelegen in Schalkwijk (gemeente Houten) kadastraal bekend: HTN04 I 414G. Het uitvlakken zal plaatsvinden op bovengenoemd perceel.

De locatie is gelegen in Schalkwijk (gemeente Houten) kadastraal bekend: HTN04 I 414G. Het uitvlakken zal plaatsvinden op bovengenoemd perceel. Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 14 juli 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT245642

Nadere informatie

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag

I. BESLISSING DE AANVRAAG. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van de aanvraag Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Aan: Wolfswinkel Reiniging B.V. Haarweg 19 3953 BG Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR NV AREA REINIGING TE HOOGEVEEN

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR NV AREA REINIGING TE HOOGEVEEN ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor NV Area Reiniging te Hoogeveen ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen. Sappi Maastricht B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2017-206587 Kenmerk: 2018/2142 d.d. 11 januari 2018

Nadere informatie

Op basis van de aard en inhoud van deze aanvraag is volgens de Wet BAG het volgende gebruiksdoel vastgesteld: Logiesfunctie.

Op basis van de aard en inhoud van deze aanvraag is volgens de Wet BAG het volgende gebruiksdoel vastgesteld: Logiesfunctie. > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Ontwerpbeschikking ILT Vergunningen Marktvenster Leefomgeving en Scheepvaart Team Leefomgeving en bedrijven en infra Postbus 16191 2500 BD Den Haag www.ilent.nl

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z

OMGEVINGSVERGUNNING. aanleg waterstofleiding. milieuneutraal veranderen van een inrichting. Oosterhorn 4 te Farmsum. vth-nummer: Z OMGEVINGSVERGUNNING voor: aanleg waterstofleiding activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Akzo Nobel Chemicals B.V. locatie: Oosterhorn 4 te Farmsum vth-nummer: Z2017-00002714

Nadere informatie

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Besluit (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Op verzoek van Provincie Groningen ten behoeve van een inrichting bedoeld voor afvalverwerking. (Locatie: Warvenweg 15, Farmsum) Groningen, 23 mei

Nadere informatie

DCMR milieudienst. wmmm. Rijnmond

DCMR milieudienst. wmmm. Rijnmond AANTEKENEN Transportbedrijf Nic. Van der Spek B.V. T.a.v. de heer P. van der Spek Industrieweg 15 2651 BC BERKEL EN RODENRIJS m DCMR milieudienst Parallelweg 1 Postbus 843 Rijnmond 31 OOAV Schiedam T 010-246

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN

BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN Onderwerp Wij hebben op 29 december 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Den Ouden Groenrecycling BV. Het betreft het bouwen van een nieuw entreegebouw.

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Gebroeders Van Engelen B.V. Aangevraagde activiteiten : Verzoek tot gedeeltelijke intrekking van de vergunning voor wat

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS

OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE MILIEUTOETS verleend aan Gruno Recycling ten behoeve van op- en overslag van metalen (locatie:duinkerkenstraat 100 te Groningen) Inhoudsopgave 1. OMGEVINGSVERGUNNING BEPERKTE

Nadere informatie

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN BESCHIKKING D.D. 4 DECEMBER 2009 TEERDE STATEN VAN GELDERLAND - NR. MPM18173/2009-015262 VAN GEDEPU- Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN Onderwerp aanvraag Op 10 augustus 2009 hebben wij een

Nadere informatie

I. BESLISSING DE WIJZIGING. II.A. Beschrijving van de inrichting

I. BESLISSING DE WIJZIGING. II.A. Beschrijving van de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 20 januari 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT236163

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2140613/3540209 op aanvraag om een omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) van Van Gansewinkel

Nadere informatie

ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Heros Sluiskil B.V. Postbus 1 4540 AA Sluiskil Middelburg, datum invullen Kenmerk: Afdeling: Onderwerp:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. voor de activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1985 Kenmerk: 2016/48004 d.d. 23 juni 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting

Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Verkleinen van de inrichting Dienst Stadsbeheer te Maastricht Zaaknummer: 2013-0182 Kenmerk: 2013/16657 d.d. 21 maart 2013 Verzonden: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland Middelburg: 28 juli 2009 Nummer: 09027212 Afdeling: Milieuhygiene BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND 1. AANLEIDING Op 31 januari 2006 hebben wij aan Demontagebedrijf Schroot

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : WF Recycling Aangevraagde activiteiten : Beperken capaciteit opslag gevaarlijke afvalstoffen Locatie : Bedrijvenweg 47

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2006:AW1261

ECLI:NL:RVS:2006:AW1261 ECLI:NL:RVS:2006:AW1261 Instantie Raad van State Datum uitspraak 12-04-2006 Datum publicatie 12-04-2006 Zaaknummer 200503239/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

Datum: 4 februari 2019 Cumapol Emmen B.V. Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning

Datum: 4 februari 2019 Cumapol Emmen B.V. Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning Datum: 4 februari 2019 Naam: Cumapol Emmen B.V. Activiteit: Opnemen proefnemingsvoorschrift in de vigerende vergunning Onderwerp: Reguliere procedure Zaaknummer ODG: Z2018-00010725 Besluit van Gedeputeerde

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 23 APRIL 2007 - NR. MPM7609 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Algemene wet bestuursrecht/wet milieubeheer INLEIDING Op 6 juni 2006 hebben wij het verzoek van De Jong Gameren B.V.

Nadere informatie

Rijnstraat 8 Postbus GX Den Haag Technische Universiteit Delft Interne postcode 645 (Rector Instituut Delft) Postbus 5

Rijnstraat 8 Postbus GX Den Haag Technische Universiteit Delft Interne postcode 645 (Rector Instituut Delft) Postbus 5 Directoraat-Generaal Milieu Directie Stoffen, Afvalstoffen, Straling Straling, Nucleaire en Bioveiligheid Rijnstraat 8 Postbus 30945 2500 GX Den Haag Technische Universiteit Delft Interne postcode 645

Nadere informatie

CONCEPT (ONTWERP)BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING AVEBE U.A.

CONCEPT (ONTWERP)BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING AVEBE U.A. CONCEPT (ONTWERP)BESCHIKKING GEDEELTELIJKE INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan AVEBE U.A. ten behoeve van het in werking hebben van een inrichting bedoeld voor de productie van zetmeelderivaten

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Suiker Unie Vierverlaten. ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen

Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING. verleend aan. Suiker Unie Vierverlaten. ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie Vierverlaten ten behoeve van de activiteit bouwen en mliieuneutraal veranderen voor het plaatsen van een noodwaterbuffertank (locatie: Fabriekslaan

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2130776/3505454 op de op 26 september 2013 bij hen ingekomen aanvraag van Heesbeen Recycling BV, om vergunning krachtens de Wet algemene

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2074245/3047984 op de op 26 april 2012 bij hen ingekomen aanvraag van Vlisco Netherlands BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 3 maart 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT238015

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor:

Watervergunning II: aan Enduris B.V., Postbus 399, 4460 AT GOES (hierna: vergunninghouder) de gevraagde vergunning te verlenen voor: Watervergunning Datum : 24 september 2018 Documentnummer : 2018033630 Case nr. : WV118.0311 AANHEF Het dagelijks bestuur van het waterschap Scheldestromen heeft op 6 april 2018 een aanvraag ontvangen van

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: het in gebruik nemen van een nieuwe voorbreker ter vervanging van de huidige. activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Berger Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr. 2017-2414 Aanvraag Op 13 november 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Enzerink B.V. Het

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Ontwerpbeschikking gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning Aanvrager : Gebroeders Van Engelen B.V. Aangevraagde activiteiten : Verzoek tot gedeeltelijke intrekking

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp)

OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) OMGEVINGSVERGUNNING (Ontwerp) verleend aan Rabobank Zuid en Oost Groningen voor het bouwen van een Rabobank geldkiosk aan de Hoofdweg 29 in Bellingwolde Veendam Nummer gemeente: 141114 Nummer Liza: 26644

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Ons kenmerk C2129446/3485875 Molenbrand C.V. uitgevoerd Molenbrand 5 te Boekel. s-hertogenbosch, * Gedeputeerde staten van Noord-Brabant, namens deze,

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Brink Recycling B.V. Aangevraagde activiteiten : Beperken opslag gevaarlijk afval tot maximaal 50 ton Locatie : Haatlandhaven

Nadere informatie

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017

Yara Sluiskil B.V. Postbus AA Sluiskil W-MWP170002/ Datum: 13 juni 2017 OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: /00158277 Vergunningverlening Datum: 13 juni 2017 Onderwerp: Besluit tot vaststellen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : A. Talen Recycling Aangevraagde activiteiten : Het aanleggen van twee in- en uitritten Locatie : Burgemeester Niemeijerstraat

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Tieleman Transport BV Postbus 26 4587 ZG Kloosterzande Kenmerk: W-AOV150541/ 00115717 Afdeling: Vergunningverlening Datum: 15 februari 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

De intrekking heeft betrekking op 203 schapen ouder dan 1 jaar, inclusief lammeren tot 45 kg (B1).

De intrekking heeft betrekking op 203 schapen ouder dan 1 jaar, inclusief lammeren tot 45 kg (B1). Intrekken van een omgevingsvergunning Beschikking 239446 *CONCEPT* INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING nr. 236760 Uitgebreide procedure Voor de inrichting gelegen aan Karlingerweg 9 te Uden, kadastraal bekend

Nadere informatie

BESCHIKKING. Milieuneutrale omgevingsvergunning

BESCHIKKING. Milieuneutrale omgevingsvergunning BESCHIKKING Milieuneutrale omgevingsvergunning Besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Aanvraag Op 25 mei 2017 hebben wij, Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

ONTWERPBESLUIT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT ONTWERPBESLUIT WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT OP VERZOEK INTREKKEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Suiker Unie locatie Vierverlaten ten behoeve van het bouwen en het in werking hebben van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-1995 Kenmerk: 2016/28755 d.d. 14 april 2016 Verzonden:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Onderwerp: Het milieuneutraal veranderen van de inrichting, door de aanleg van een railinzetplaats.

Onderwerp: Het milieuneutraal veranderen van de inrichting, door de aanleg van een railinzetplaats. Besluit omgevingsvergunning Aanvraagnummer OLO-2288607 ProRail BV Moreelsepark 3 3511EP UTRECHT Locatie: Carolina MacGillavrylaan 3420, 1098XJ AMSTERDAM Onderwerp: Het milieuneutraal veranderen van de

Nadere informatie

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken.

en met toepassing van artikel 3.3 lid 3 van de Wabo de aanhoudingsplicht van artikel 3.3 van de Wabo te doorbreken. Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : Gemeentehuis Venray wonende/gevestigd : Postbus 500 5800 AM Venray

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING. voor het flexibel kunnen opslaan van de hoeveelheid bodemasgranulaat. milieuneutraal veranderen van een inrichting

OMGEVINGSVERGUNNING. voor het flexibel kunnen opslaan van de hoeveelheid bodemasgranulaat. milieuneutraal veranderen van een inrichting OMGEVINGSVERGUNNING voor: voor het flexibel kunnen opslaan van de hoeveelheid bodemasgranulaat activiteiten: milieuneutraal veranderen van een inrichting verleend aan: Gebr. Borg Recycling B.V. locatie:

Nadere informatie

ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND ONTWERP-BESLUIT TOT WIJZIGING VOORSCHRIFTEN OMGEVINGSVERGUNNING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Lijnco Green Energy B.V. Postbus 1 4540 AA Sluiskil Middelburg, datum invullen Kenmerk: Afdeling: Onderwerp:

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2053399/2882188 op de op 3 november 2011 bij hen ingekomen aanvraag van BMC Moerdijk BV, om vergunning krachtens de

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O

Omgevingsvergunning. Zaaknummer: O Omgevingsvergunning Zaaknummer: O-17-0229 Burgemeester en wethouders hebben op 24 mei 2017 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen

Nadere informatie

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman,

Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT. Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman. Postbus GT AMSTERDAM. Geachte heer Voortman, Bouwen en wonen ONTWERPBESLUIT Stichting Waternet T.a.v. de heer C. Voortman Postbus 94370 1090 GT AMSTERDAM Datum : Uw kenmerk : Ons kenmerk : WABO-2012-0023 2012006989 Behandeld door : R.P. Perquin E-mail

Nadere informatie

Onderwerp van de aanvraag Op 10 april 2008 ontvingen wij een evaluatierapport met het verzoek om hiermee in te stemmen.

Onderwerp van de aanvraag Op 10 april 2008 ontvingen wij een evaluatierapport met het verzoek om hiermee in te stemmen. DCMR Milieudienst Rijnmond Contact Mw M. Alakhramsing T 010-2468 662 F 010-2468 283 mascha.alakhramsing@dcmr.nl hm. provincie H 0 L L A N D ZUID GEDEPUTEERDE STATEN BESCHIKKING Postadres DCMR Milieudienst

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer:

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer: Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning Zaaknummer: 545160 Havenbedrijf Amsterdam N.V. De heer J. Blom Postbus 19406 1000 GK AMSTERDAM

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant a. op de op 17 november 2004 bij hen ingekomen aanvraag van Gebr. Aldenzee aan Ampèrestraat 7 te Deurne om een vergunning krachtens de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking AUG Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos DH BERGSCHENHOEK

Ontwerpbeschikking AUG Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos DH BERGSCHENHOEK Lansingcrland Ontwerpbeschikking Meurs Motors en Vera's Honden opvang Weg en Bos 18 2661 DH BERGSCHENHOEK Kenmerk Zaaknummer Verzenddatum 409900 98480161 2 8 AUG 2015 21974394 BESLUIT van burgemeester

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: 7 september 2016, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie AL nr. 660,, kadastraal bekend als gemeente Borsele, sectie

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Martens Havenontvangstinstallatie Vlissingen B.V. Spanjeweg 2 4455 TW NIEUWDORP Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 21 december 2015 Onderwerp:

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning Aanvraagnummer OLO C Steinweg Handelsveem BV Parmentierplein GN ROTTERDAM

Besluit omgevingsvergunning Aanvraagnummer OLO C Steinweg Handelsveem BV Parmentierplein GN ROTTERDAM Besluit omgevingsvergunning Aanvraagnummer OLO-2009719 C Steinweg Handelsveem BV Parmentierplein 1 3088GN ROTTERDAM Locatie: Corsicaweg 8, 1044AB AMSTERDAM Onderwerp: Het milieuneutraal veranderen van

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Hof van Tholen 2 4691 DZ Tholen Postbus 51 4690 AB Tholen telefoon: 140166 telefax: (0166) 66 35 53 e-mail: gemeente@tholen.nl website: www.tholen.nl bank: BNG 28.50.08.315 iban: NL14BNGH0285008315 bic:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V.

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Intrekking omgevingsvergunning bouwen Medwaste Control Benelux B.V. te Maastricht Zaaknummer: 2015-2087 Kenmerk 2016/28760 d.d. 14 april

Nadere informatie

gemeente [111A Doetinchem

gemeente [111A Doetinchem gemeente [111A Doetinchem Omgevingsvergunning aanpassen van het onderstation met nr. 2014.0437 Aanvraag Op 25 juni 2014 is een aanvraag om een omgevingsvergunning ingediend door TenneT TSO B.V. ten behoeve

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Sinke Vastgoed B.V, Nishoek 38 A 4416 PE Kruiningen W-AOV160110/00126175 Vergunningverlening Datum: 21 april 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp Datum 28-09-2015

Onderwerp Datum 28-09-2015 Besluit omgevingsvergunning Pagina 1 van 5 BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING 1.1 Aanvraag Gezien de aanvraag omgevingsvergunning van: Naam : W.P. Kanters wonende/gevestigd : Merseloseweg 1335801 CC Venray ontvangen

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning Ontwerp Omgevingsvergunning Zaaknummer: O-16-0128 Burgemeester en wethouders hebben op 12 april 2016 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE MILIEUSTRAAT GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE, EURSING 2A TE BEILEN

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WM VOOR DE MILIEUSTRAAT GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE, EURSING 2A TE BEILEN ONTWERP Assen, @ Ons kenmerk @ Behandeld door mevrouw Y. Oostelbos (0592) 36 58 78 Onderwerp: Ontwerpbesluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor de Milieustraat gemeente Midden-Drenthe, Eursing 2a

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning de heer G. van den Hof Grotenoord 1 3341 LT HENDRIK-IDO-AMBACHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1465632 datum onderw erp ontw erpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Van den Hof, Op 22 juli

Nadere informatie

Het onderdeel Milieu, omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) is aangevraagd.

Het onderdeel Milieu, omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM) is aangevraagd. Bezoekadres: Galvanistraat 15 3029 AD ROTTERDAM Postadres: Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM BESCHIKKING Aan Bas van den Ende Recycling BV Stuartlaan 16 3151 XL HOEK VAN HOLLAND Website: www.rotterdam.nl

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) 29 Wet van 6 november 2008, houdende regels inzake een vergunningstelsel met betrekking tot activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving en inzake handhaving van regelingen op het gebied

Nadere informatie

II.B Aanleiding voor het indienen van de aanvraag Als reden wordt opgegeven de aanleg van een tracé voor een nieuwe drinkwatertransportleiding.

II.B Aanleiding voor het indienen van de aanvraag Als reden wordt opgegeven de aanleg van een tracé voor een nieuwe drinkwatertransportleiding. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 21 augustus 2007 Team

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Besluit omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Datum omgevingsvergunning: Kernmerk: Dossiernummer (OLO): 2114755 Op 19 december 2015 hebben wij een verzoek ontvangen van Stichting Werk-Leerboerderij

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Beschikking OMGEVINGSVERGUNNING Beslissing van Gedeputeerde Staten van Gelderland inzake het uitvoering geven aan de bevoegdheid ingevolge artikel 2.33 tweede lid

Nadere informatie

DEFINITIEVE VERGUNNING. EEW Energy from Waste Delfzijl BV

DEFINITIEVE VERGUNNING. EEW Energy from Waste Delfzijl BV DEFINITIEVE VERGUNNING verleend aan EEW Energy from Waste Delfzijl BV ten behoeve van de activiteit het wijzigen van de verwerkingscapaciteit (locatie: Oosterhorn 38, 9936 HD te Farmsum) Groningen, 17

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2027941/2754908 op de op 12 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van Wolfs Aannemingsbedrijf BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING

WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING WET MILIEUBEHEER BESCHIKKING Gegevens aanvrager Naam aanvrager : De heer Van Manen namens Kloosterboer Elst Bv Adres : Handelsweg 5 Postcode en plaats : 6662 NH ELST Gegevens inrichting Naam inrichting

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Zaaknummer: 2015-0968 Kenmerk: 2015/48998 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Collin B.V. te Venlo. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Collin B.V. te Venlo. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Collin B.V. te Venlo Zaaknummer: 2017-202316 Kenmerk: 2017/38559 d.d. 1 juni 2017 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 4 2.1

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2103508/3367627 op de op 30 november 2012 bij hen ingekomen aanvraag van W.E.G. Barten Den Bosch BV om een vergunning

Nadere informatie

Weigering omgevingsvergunning

Weigering omgevingsvergunning Ontwerpbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Weigering omgevingsvergunning Oprichting Vleesvarkensstallen, voerkeuken, luchtwassers, loods, mest- en sleufsilo s Klevar B.V. te gemeente Horst aan

Nadere informatie

Het werk is gelegen aan de Hoofdweg 94, 3474 JH te Zegveld, kadastraal bekend gemeente Woerden, sectie H, nummer 231.

Het werk is gelegen aan de Hoofdweg 94, 3474 JH te Zegveld, kadastraal bekend gemeente Woerden, sectie H, nummer 231. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 27 oktober 2009 Team

Nadere informatie

Beschikking Wet milieubeheer

Beschikking Wet milieubeheer Beschikking Wet milieubeheer Besluit van burgemeester en wethouders van Woensdrecht. Datum beschikking: 16-12-2008 Onderwerp aanvraag Op 3 juli 2008 is een aanvraag om vergunning ingevolge de Wet milieubeheer

Nadere informatie

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk.

Aantal bijlagen. div. Afdeling. Beschikking maatwerkvoorschriften voor uw inrichting aan de Groendalseweg 81 te Bleiswijk. AANTEKENEN Motorcrossclub Bleiswijk Postus 107 2665 ZJ LANSINGERLAND Wit DCMR milieudienst Rijnmond Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl

Nadere informatie