Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch 2015"

Transcriptie

1 Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch 2015 Artikel 1 Persoonsgebonden budget en kwaliteit 1. Bij de verstrekking van een persoonsgebonden budget voor een hulpmiddel, een woningaanpassing of diensten dient te worden voldaan aan de door het College gestelde voorwaarden voor wat betreft de kwaliteit als bedoeld in de wet. Daaronder wordt in ieder geval verstaan dat de maatwerkvoorwerkvoorziening: a. als veilig, doeltreffend en cliëntgericht kan worden aangemerkt; b. wordt afgestemd op de individuele situatie van de cliënt; c. wordt verstrekt in overeenstemming met de professionele standaard; d. wordt verstrekt met respect voor en inachtneming van de rechten van de cliënt. Artikel 2 Persoonsgebonden budget woningaanpassing 1. Het persoonsgebonden budget voor woningaanpassingen dient binnen maximaal 15 maanden na toekenning te zijn aangewend voor de bekostiging van het resultaat waarvoor de verlening heeft plaatsgevonden. 2. Voor de verstrekking van een persoonsgebonden budget voor een woningaanpassing gelden de volgende voorwaarden: a. met de werkzaamheden waarop de maatwerkvoorziening betrekking heeft, mag geen aanvang worden gemaakt voordat het College positief heeft beslist op de aanvraag; b. de PGB budgethouder verstrekt inzage in de bescheiden en tekeningen die betrekking hebben op de woningaanpassing; c. aan het College wordt de gelegenheid geboden tot het controleren van de gerealiseerde woningaanpassing. 3. Onmiddellijk na de voltooiing van de aanpassingswerkzaamheden, doch uiterlijk binnen 15 maanden na het besluit tot toekenning verklaart de cliënt schriftelijk aan het College dat de bedoelde werkzaamheden zijn voltooid. 4. De gereedmelding, bedoeld in het vorige lid, is voorzien van een verklaring van de PGB budgethouder waaruit blijkt dat bij het treffen van de maatwerkvoorziening is voldaan aan de voorwaarden waaronder het persoonsgebonden budget is toegekend. 5. De PGB budgethouder aan wie een persoonsgebonden budget is verstrekt voor het realiseren van een woningaanpassing aan de eigen woning is verplicht zorg te dragen voor een opstalverzekering die in voldoende mate de te verzekeren waarde van de woning dan wel de getroffen woningaanpassing dekt voor het risico van schade. Een afschrift van het (gewijzigde) polisblad wordt door de PGB budgethouder na gereedmelding als bedoeld in lid 3 met de verklaring overlegd.

2 Artikel 3 Persoonsgebonden budget hulpmiddelen 1. Bij de verstrekking van een persoonsgebonden budget voor een hulpmiddel (rolstoel of vervoersvoorziening) kunnen, voor zover van toepassing in de individuele situatie, de volgende voorwaarden worden opgelegd: a. de PGB budgethouder dient een onderhoudscontract voor een elektrisch hulpmiddel af te sluiten met een leverancier, waarin tenminste zijn opgenomen de kosten van reparaties (inclusief onderdelen, voorrijkosten en arbeidsloon), 24-uurs-service, recht op gebruik van leenvoorziening, jaarlijks onderhoud en keuring; b. de PGB budgethouder dient bij aanschaf van een vervoersvoorziening een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Artikel 4 Hoogte PGB hulpmiddelen en woonvoorzieningen 1. a. Het persoonsgebonden budget voor hulpmiddelen en woonvoorzieningen wordt vastgesteld op basis van de tegenwaarde van de goedkoopst passende voorziening inclusief onderhoud, reparatie en verzekering zoals die door het college aan de leverancier wordt betaald bij verstrekking in natura. b. Het hulpmiddel (vervoersvoorziening, rolstoel) of de woonvoorziening wordt ingedeeld naar gebruikerscategorie. De tegenwaarde wordt per categorie bepaald aan de gemiddelde huurprijs per maand in de betreffende categorie vermenigvuldigd met een gebruikersduur van vijf jaar. c. In bijlage 1 zijn de PGB-tarieven voor hulpmiddelen en woonvoorzieningen per categorie opgenomen. De berekening van de hoogte van een persoonsgebonden budget, die niet opgenomen is in bijlage 1, wordt vastgesteld op basis van de aanschafprijs (offerte) van de goedkoopst passende voorziening. d. De hierboven genoemde PGB-bedragen gelden als uitgangspunt. Indien de belanghebbende burger aantoont dat in zijn situatie het PGB-tarief niet toereikend is om passende ondersteuning in te kopen, kan aanpassing plaatsvinden. 2. a. Het persoonsgebonden budget voor hulpmiddelen en woonvoorzieningen wordt vastgesteld na indicatiestelling en verstrekt voor een periode van vijf jaar b. De PGB budgethouder is zelf verantwoordelijk om een passende voorziening aan te schaffen en gedurende een periode van vijf jaar in stand te houden c. Binnen de vastgestelde verstrekkingsduur kan de PGB budgethouder niet nogmaals in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget voor dezelfde maatwerkvoorziening of voor een dergelijke voorziening in natura d. Afwijking van het gestelde onder c is mogelijk in situaties waar de beperkingen van de PGB budgethouder dusdanig zijn veranderd dat de verstrekte voorziening niet meer passend is.

3 3. Uitbetaling van het persoonsgebonden budget hulpmiddelen en woonvoorzieningen vindt plaats na het overleggen van een (proforma) nota waaruit blijkt dat de maatwerkvoorziening is of wordt gekocht conform het gestelde resultaat in de toekenningsbeschikking. 4. Er wordt geen persoonsgebonden budget verstrekt voor de toegang tot het regiotaxivervoer regio s-hertogenbosch tegen gereduceerd tarief omdat dit collectieve vervoerssysteem anders niet in stand kan worden gehouden. Artikel 5 Hoogte PGB diensten 1. a. Het persoonsgebonden budget voor diensten is afgeleid van de tarieven waarvoor het college deze diensten heeft gecontracteerd bij verstrekking in natura. b. Voor de diensten begeleiding individueel, begeleiding groep, kortdurend verblijf en beschermd wonen, worden de maximum PGB-tarieven overgenomen zoals het zorgkantoor deze in 2014 voor de AWBZ hanteert. c. In bijlage 2 zijn de geldende maximum PGB-bedragen per categorie dienst opgenomen. 2. Er is sprake van een gedifferentieerde tariefstelling voor het persoonsgebonden budget diensten. a. Een PGB budgethouder die een inschakelt met medewerkers in loondienst met de voor de sector toepasselijke cao (veelal VVT), kan het maximum (100%) PGB-tarief ontvangen. b. Inschakeling van een zzp er, personen (niet zijnde uit iemands sociaal netwerk) die in loondienst zijn bij de budgethouder, die arbeidsvoorwaarden met lagere loonschalen hanteert, leidt agv aannemelijke minderkosten, tot een verlaging van het maximum PGB-tarief met 15%. c. Bij van iemand uit het sociaal netwerk door een PGB budgethouder geldt een korting op het PGB-tarief van 50%. Dit met een maximum van 20,- per uur en bij kortdurend verblijf maximaal 30,- per etmaal (zie overeenkomstig PGB tarief Wet langdurige zorg voor hulp van niet professionele zorgverleners). d. De genoemde kortingspercentages gelden als uitgangspunt. Indien de PGB budgethouder kan aantonen dat in zijn situatie het PGB-tarief niet toereikend is om passende ondersteuning in te kopen, kan aanpassing plaatsvinden. e. Het PGB kan vastgesteld worden op basis van een combinatie van tarieven als de diensten geleverd worden door verschillende soorten zorgverleners. 3. De PGB budgethouder komt met de aanbieder(s) een PGB zorgovereenkomst overeen (model SVB) waar ten minste afspraken in zijn opgenomen over de kwaliteit en het resultaat van de maatschappelijke ondersteuning, de van het type hulpverlener (medewerker van cao, zzp er/andere of sociaal netwerk) en de wijze van declareren. 4. Toetsing over de hoogte van de gedifferentieerde tariefstelling PGB diensten vindt vervolgens door de gemeente plaats aan de hand van de PGB zorgovereenkomst 5. De belanghebbende burger met een doorlopende indicatie in 2015 behoudt zijn huidige PGBvergoeding tot uiterlijk 1 januari 2016 tenzij de indicatie eerder afloopt 6. Verantwoording en uitbetaling van het persoonsgebonden budget diensten vindt plaats via de sociale verzekeringsbank.

4 7. De controle richt zich alleen op de besteding van het doel van het persoonsgebonden budget. Er vindt geen controle plaats of het aantal geïndiceerde uren ook overeenstemt met het aantal door de PGB budgethouder ingekochte zorguren. 8. De PGB budgethouder overlegt aan de sociale verzekeringsbank de PGB-overeenkomst die met de zorgverlener is afgesloten (modelovereenkomsten SVB) en verder toont hij via nota s aan welk budget nodig is voor de inkoop van zorgverlening, ondersteuning en overige zaken (verzekering, reiskosten, lidmaatschap Per Saldo, feestdagenuitkering) die verband houden met de diensten Wmo. Het is mogelijk nota s te overleggen van vaste maandlonen als nota s per uur of per dag(deel). 9. Een gedeelte van het toegekende PGB, 1,5% met een minimum van 250,- en maximum van 1250,- per jaar, wordt niet voorafgaand aan besteding door de sociale verzekeringsbank gecontroleerd. Dit gedeelte wordt het vrij besteedbare bedrag genoemd. Dat bedrag is bedoeld voor (kleine) uitgaven en administratieve kosten die te maken hebben met het PGB. Ook de kosten voor arbeidsbemiddeling van een bemiddelingspartij (met een Per Saldo Keurmerk), vallen hieronder. De PGB budgethouder kan het vrij besteedbare bedrag in één keer of verspreid over meerdere momenten declareren. De sociale verzekeringsbank laat aan de PGB budgethouder weten wanneer dit mogelijk is en hoe de budgethouder dit kan doen. 10. Indien uit de gegevens van de sociale verzekeringsbank blijkt dat binnen een half jaar geen besteding heeft plaatsgevonden, vindt in overleg met de belanghebbende burger beeindiging of omzetting naar hulp in natura plaats 11. De gemeente controleert het gebruik van het persoonsgebonden budget per kalenderjaar. Bij onderbesteding > 25% volgt een overleg met de PGB budgethouder naar de oorzaak van de onderbesteding. Artikel 6 Eigen bijdrage voor maatwerkvoorziening of PGB 1. De bedragen per vier weken, de inkomensbedragen en de percentages die gelden voor de berekening van de eigen bijdrage zijn gelijk aan die genoemd in artikel 3.8, eerste lid, van het Uitvoeringsbesluit Wmo Op grond van het vastgestelde minimabeleid wordt aan personen met een verzamelinkomen tot 110% van het sociaal minimum, wel een eigen bijdrage (fictief) opgelegd door het Centraal Administratie Kantoor doch deze wordt in opdracht van de gemeente niet geïnd. 3. Voor de maximale eigen bijdrage kostprijs hulpmiddelen, woonvoorzieningen en hulp bij het huishouden gelden de bedragen als genoemd in bijlage 1 en bijlage 2. Voor de maximale eigen bijdrage van de diensten begeleiding individueel, begeleiding groep, kortdurend verblijf en beschermd wonen geldt een maximale kostprijs van 14,- per uur of 14,- per dagdeel (begeleiding groep).

5 Artikel 7 Bijdrage voor algemene voorzieningen 1. Voor de volgende algemene voorzieningen is de belanghebbende burger een bijdrage in de kosten verschuldigd: a. Collectief vervoer (regiotaxi vervoer s-hertogenbosch). Belanghebbende betaalt voor een rit een opstaptarief van 0,65 en 0,65 voor iedere OV-zone waar hij doorheen reist. Een medisch begeleider (indicatie wordt door de gemeente verstrekt) reist gratis mee. Een sociaal begeleider betaalt hetzelfde tarief als van toepassing is voor de belanghebbende. De betaling van de belanghebbende wordt door de vervoerder in ontvangst genomen, in naam en voor rekening van de gemeente. Een rit kan maximaal 5 zones zijn. De collectieve vervoersvoorziening maakt maatschappelijke participatie door middel van lokale verplaatsingen mogelijk tot een bandbreedte van 800 zones (2000 kilometer) op jaarbasis. b. Hulp bij het huishouden. Een belanghebbende burger of mantelzorger die na toegangverlening door de gemeente lid wordt van de zorg coöperatie hulp bij het huishouden betaalt respectievelijk 12,50 danwel 10,50 per uur aan de zorgcoöperatie hulp bij het huishouden. De criteria om in aanmerking te komen voor een huishoudelijke hulp toelage zijn opgenomen in de beleidsregels Wmo gemeente s-hertogenbosch c. Maatschappelijke opvang. Betaling vindt plaats aan de maatschappelijke opvang organisatie. In de Verordening bijdrage in de kosten Maatschappelijke opvang en Vrouwenopvang gemeente s-hertogenbosch wordt de hoogte van de bijdrage in de kosten bepaald. Vastgesteld wordt dat een belanghebbende in elk geval een bedrag ter hoogte van het zaken kleedgeld overhoudt. Artikel 8 Waardering voor mantelzorgers 1. De waardering voor mantelzorgers vindt plaats door: a. een individuele blijk van waardering in de vorm van een waardebon van 50,00, en b. een collectieve blijk van waardering aan mantelzorgers tijdens de jaarlijkse nationale Dag van de Mantelzorg. 2. De criteria om in aanmerking te komen voor de individuele blijk van waardering zijn opgenomen in de beleidsregels Wmo gemeente s-hertogenbosch Artikel 9 Tegemoetkoming voor kosten rolstoeltaxi, gebruik eigen auto, gebruik bruikleenauto, verhuis-en herinrichtingskosten, bezoekbaar maken van de woning en sportrolstoel De maximale tegemoetkoming voor: a. Rolstoeltaxi bedraagt 300,- per jaar b. Autokostenvergoeding bedraagt 600,- per jaar c. Gebruik bruikleenauto bedraagt 350,- per jaar d. Verhuis-en herinrichtingskosten bedraagt eenmalig 2500,- e. Bezoekbaar maken van de woning bedraagt 100% van de kosten met een maximum van 2300,- f. Sportrolstoel bedraagt 2800,- per 5 jaar Artikel 10 Inwerkingtreding en citeertitel 1. Dit besluit treedt in werking op 1 januari Dit besluit wordt aangehaald als Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch Met de inwerkingtreding van dit besluit wordt het Gewijzigde Financieel Besluit individuele verstrekkingen Wmo gemeente s-hertogenbosch 2014 ingetrokken.

6 Bijlage 1 PGB Tarieven voor hulpmiddelen en woonvoorzieningen in 2015 Categorie Gemiddelde huurprijs categorie per maand inclusief reparatie/onderhoud en WA-verzekering huurprijs over 5 jaar PGB HANDBEWOGEN ROLSTOELEN Rolstoel incidenteel/kortdurend gebruik 16,- 960,- 960,- Rolstoel (semi) pemanent gebruik 63,- 3780, ,- Hoepelrolstoel actief gebruik 43, , ,- Vastframe hoepelrolstoel actief gebruik 82, , ,- Rolstoel met vast frame 35, , ,- Rolstoel permanent gebruik 61, , ,- ELEKTRISCHE ROLSTOELEN Elektrische rolstoel voor gebruik binnenshuis en buitenhuis inclusief contour zitting, contour rugleuning, hoofdsteun, comfort beensteunen, werkblad en elektrische kantelverstelling. 169, , ,- Electrische kinderrolstoel inclusief spaakbeschermers, beensteunen en gordel. 140, , Individuele aanpassingen Op basis van nacalculatie VERVOERSVOORZIENING Scootmobiel max 12 km per uur 63, , ,-

7 Categorie Gemiddelde huurprijs categorie per maand inclusief reparatie/onderhoud en WA-verzekering huurprijs over 5 jaar PGB Scootmobiel extra geveerd (op medische indicatie) 118, Handbike 50, , Driewielfiets voor volwassenen 46, , ,- Driewielfiets voor kinderen 38, , ,- WOONVOORZIENINGEN Traplift 53,- 3200, Tillift 73, , ,- Badlift elektrisch 24, , ,- Douche-/toiletstoel 6,- 360,- 360,-

8 Bijlage 2 Bruto PGB tarieven Wmo diensten in 2015 Onderstaande tabel geeft de maximale bruto PGB bedragen aan die de gemeente s-hertogenbosch voor Wmo-diensten in 2015 verstrekt. De tabel is afgeleid van de bruto PGB bedragen die het College voor Zorgverzekeringen in 2014 voor PGB-budgethouders hanteert. Hiermee tracht de gemeente s- Hertogenbosch rust en continuering van huidige PGB-ondersteuning te bieden in Desalniettemin zullen PGB-houders in 2015 toch belangrijke wijzigingen ervaren. Invoering van het landelijk verplicht gestelde trekkingsrecht, budgethouders worden hierover per brief door de sociale verzekeringsbank geïnformeerd, zorgt voor minder flexibiliteit en meer verantwoordingsverplichtingen. Verder wordt een bruto PGB door de gemeente uitgekeerd en kan de PGB budgethouder de te betalen eigen bijdrage aan het Centraal Administratie Kantoor niet meer met zijn persoonsgebonden budget verrekenen. Voor nieuwe aanvragen of herindicaties PGB geldt een gedifferentieerde PGB-tariefstelling. Dat wil zeggen: a. Een PGB budgethouder die een inschakelt met medewerkers in loondienst met de voor de sector toepasselijke cao (veelal VVT), kan het maximum (100%) PGB-tarief ontvangen. b. Inschakeling van een zzp er of die een lagere cao hanteert, leidt tot een verlaging van het maximum PGB-tarief met 15%. c. Bij van iemand uit het sociaal netwerk door een PGB budgethouder geldt een korting op het PGB-tarief van 50%. Dit met een maximum van 20,- per uur en bij kortdurend verblijf maximaal 30,- per etmaal. d. De genoemde kortingspercentages gelden als uitgangspunt. Indien de PGB budgethouder kan aantonen dat in zijn situatie het PGB-tarief niet toereikend is om passende ondersteuning in te kopen, kan aanpassing plaatsvinden. Persoonlijke verzorging Persoonlijke verzorging valt voor het grootste deel onder de Zorgverzekeringswet. Het valt onder de Wmo als het samenhangt met begeleiding. In de praktijk is de persoonlijke verzorging dan een onderdeel van de begeleiding. Er zijn echter een aantal uitzonderingen waarvoor persoonlijke verzorging onder het overgangsregime vallen: mensen met een verstandelijke handicap (VG), zintuiglijke handicap (ZG) of met een psychiatrische aandoening/beperking (PSY) met een AWBZ-indicatie voor alleen persoonlijke verzorging (en geen begeleiding). In de praktijk komt dit waarschijnlijk nauwelijks voor. Zodra deze doelgroepen verpleging en/of verzorging nodig hebben in verband met de behoefte aan geneeskundige zorg of een hoog risico daarop, zal de verpleging en verzorging vallen onder de Zorgverzekeringswet, de aanspraak wijkverpleging. Klasse Uren per week Maximum Pgb per jaar bij Maximum Pgb per week Korting 15% bij andere of zzp er Max per week Korting 50% met een maximum van 20,- per uur bij sociaal netwerk Max per week 1 0-1,9 uur 1.409,00 27,02 22,97 13, ,9 uur 4.226,00 81,05 68,89 40,52

9 3 4-6,9 uur 7.748,00 148,59 126,30 74, ,9 uur ,00 229,66 195,21 114, ,9 uur ,00 310,70 264,10 155, ,9 uur ,00 391,77 333,00 195, ,9 uur ,00 486,32 413,37 243, ,9 uur ,00 607,91 516,72 303,95 Begeleiding Klasse Uren per week per jaar bij per week Korting 15% bij andere of zzp er Max PGB per week Korting 50% met een maximum van 20,- per uur bij sociaal netwerk Max PGB per week 1 0-1,9 uur ,84 30,47 17, ,9 uur ,55 91,42 53, ,9 uur ,19 167,61 98, ,9 uur ,76 259,05 152, ,9 uur ,31 350,46 206, ,9 uur ,86 441,88 259, ,9 uur ,36 548,56 322, ,9 uur ,69 685,68 403,34 B. Dagbesteding Klasse Dagdelen per week per jaar bij per week Korting 15% bij andere of zzp er Korting 50% met een maximum van 20,- per dagdeel bij sociaal netwerk ,30 37,66 20, ,64 75,34 40, ,94 113,00 60, ,28 150,69 80, ,60 188,36 100, ,90 226,02 120, ,24 263,71 140, ,55 301,36 160, ,87 339,04 180,00

10 Toeslag vervoer 5,33 per verblijfdag Als uw aantal geïndiceerde uren en/of dagdelen hoger is dan hier staat, dan wordt het tarief van de hoogste klasse verhoogd met uurtarief of dagdeeltarief op jaarbasis maal aantal extra uren of dagdelen. C. Hulp bij het huishouden per uur bij Korting 15% bij andere of zzp er Korting 50% met een maximum van 20,- per uur bij sociaal netwerk 19,- 16,00 10,00 D. Kortdurend Verblijf per etmaal bij (maximaal 3 etmalen per week) Korting 15% bij andere of zzp er (maximaal 3 etmalen per week) 30,- per etmaal bij sociaal netwerk (maximaal 3 etmalen per week) 101,- 85,85 30,00 E. Beschermd wonen/specialistisch verblijf Indien van toepassing, specialistisch maatwerktarief op basis van AWBZ PGB tarieven ZZP 2014

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 0 maart 0 Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch 0 Het college van burgemeester en wethouders van s-hertogenbosch, In zijn vergadering

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2017 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. kleinschalig wooninitiatief

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning 's-hertogenbosch 2019

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning 's-hertogenbosch 2019 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2019 Het college van burgemeester en wethouders van s-hertogenbosch, In zijn vergadering van 6 november 2018, Gezien het voorstel met

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2017

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 9 7 januari 07 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 07 Het college van burgemeester en wethouders, in de

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. Verordening

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. Verordening de geldende

Nadere informatie

Artikel 3.6 Persoonsgebonden budget hulpmiddel en vervoersvoorziening... 5

Artikel 3.6 Persoonsgebonden budget hulpmiddel en vervoersvoorziening... 5 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Hoofdstuk 2 Bijzondere bepalingen... 3 Artikel 2.1 Afschrijvingsperioden... 3 Artikel 2.2 Toepassing primaat verhuizing...

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen...3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen...3 Hoofdstuk 2 Persoonsgebonden budget...4 Artikel 2.2 Budgetperiode...4

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente <NAAM> 2015 concept. Artikel 3.6 Persoonsgebonden budget hulpmiddel en vervoersvoorziening...

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente <NAAM> 2015 concept. Artikel 3.6 Persoonsgebonden budget hulpmiddel en vervoersvoorziening... Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente 2015 concept Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Hoofdstuk 2 Bijzondere bepalingen... 3 Artikel

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE OUD-BEIJERLAND

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE OUD-BEIJERLAND BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE OUD-BEIJERLAND 2017, tweede versie (1 ste wijziging) Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen...4 Artikel 1 Begripsomschrijvingen...4

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE Strijen 2017, tweede versie (1ste wijziging)

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE Strijen 2017, tweede versie (1ste wijziging) CVDR Officiële uitgave van Strijen. Nr. CVDR469203_1 3 juli 2018 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE Strijen 2017, tweede versie (1ste wijziging) Het College van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Montferland. Nr. 59769 3 juli 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland; Overwegende dat: Het wenselijk of voorgeschreven is

Nadere informatie

Artikel 2.7 Persoonsgebonden budget hulpmiddelen en vervoersvoorzieningen... 5

Artikel 2.7 Persoonsgebonden budget hulpmiddelen en vervoersvoorzieningen... 5 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN... 4 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 4 HOOFDSTUK 2 PERSOONSGEBONDEN BUDGET... 4 Artikel 2.1 Verstrekking op verzoek... 4 Artikel 2.2 Geen persoonsgebonden

Nadere informatie

Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede. Inhoud Inhoud 1. Hoofdstuk 1 - Inleiding 2. Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2. Artikel 1.

Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede. Inhoud Inhoud 1. Hoofdstuk 1 - Inleiding 2. Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2. Artikel 1. IS Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede Inhoud Inhoud 1 Hoofdstuk 1 - Inleiding 2 Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2 Artikel 1. Tarief pgb 2 Artikel 2. Hoogte pgb 2 Hoofdstuk 3 - Eigen bijdrage

Nadere informatie

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland,

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oud-Beijerland Nr. 234562 29 december 2017 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland houdende regels omtrent maatschappelijke

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands kroon; gelet op de artikelen 11, vijfde, zesde en zevende lid, 12, eerste

Nadere informatie

Financieel Besluit. sociaal domein. Gemeente Oude IJsselstreek

Financieel Besluit. sociaal domein. Gemeente Oude IJsselstreek Financieel Besluit sociaal domein Gemeente Oude IJsselstreek 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek; Gelet op artikel 2.7, 2.8,3.7,4.4 en 7.1 van de Verordening Sociaal domein

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Strijen 2018

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Strijen 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Strijen Nr. 7212 11 januari 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Strijen 2018 Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen,

Nadere informatie

Gemeente Leidschendam-Voorburg- Besluit maatschappelijke ondersteuning

Gemeente Leidschendam-Voorburg- Besluit maatschappelijke ondersteuning GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leidschendam-Voorburg. Nr. 147229 25 oktober 2016 Gemeente Leidschendam-Voorburg- Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Leidschendam-Voorburg 2016

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2016

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening Wet maatschappelijke

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 1 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 - De colleges van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Besluit nadere regels Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint-Michielsgestel 2016

Besluit nadere regels Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint-Michielsgestel 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sint-Michielsgestel. Nr. 9 januari 0 Besluit nadere regels Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint-Michielsgestel 0 Hoofdstuk. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Nadere regel Wmo Gemeente Ede

Nadere regel Wmo Gemeente Ede Nadere regel Wmo Gemeente Ede Inhoud Inhoud 2 Hoofdstuk 1 - Inleiding 3 Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (PGB) 3 Artikel 1. Tarief PGB Artikel 2. Hoogte PGB Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Fout!

Nadere informatie

Gelet op de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldambt 2017; Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldambt 2018

Gelet op de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldambt 2017; Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldambt 2018 CVDR Officiële uitgave van Oldambt. Nr. CVDR611223_1 4 juli 2018 Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldambt 2018 Het college van burgemeester en wethouders, Gelet op de Verordening

Nadere informatie

Financieel Besluit Sociaal Domein Gemeente Oude IJsselstreek Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek;

Financieel Besluit Sociaal Domein Gemeente Oude IJsselstreek Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oude IJsselstreek. Nr. 17145 3 februari 2017 Financieel Besluit Sociaal Domein Gemeente Oude IJsselstreek 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oisterwijk 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oisterwijk 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oisterwijk. Nr. 13455 16 februari 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oisterwijk 2015 Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Haarlemmerliede en Spaarnwoude 2017

Besluit maatschappelijke ondersteuning Haarlemmerliede en Spaarnwoude 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning Haarlemmerliede en Spaarnwoude 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. AOW-gerechtigde leeftijd: de leeftijd als bedoeld in artikel 7a,

Nadere informatie

besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017.

besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam; gelet op artikel 12 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet;

gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oude IJsselstreek. Nr. 101817 25 juli 2016 Financieel Besluit Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Besluit sociaal domein gemeente Oude IJsselstreek 201 6 Burgemeester

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Voorschoten 2015. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten;

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Voorschoten 2015. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorschoten; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Voorschoten. Nr. 83424 30 december 2014 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Voorschoten 2015 Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Financieel besluit Wmo 2017, gemeente Utrecht. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

GEMEENTEBLAD. Nr Financieel besluit Wmo 2017, gemeente Utrecht. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Utrecht. Nr. 179948 20 december 2016 Financieel besluit Wmo 2017 gemeente Utrecht Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht; Gelet op

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer. Wmo besluit Zoetermeer 2016

Gemeente Zoetermeer. Wmo besluit Zoetermeer 2016 Gemeente Zoetermeer Wmo besluit Zoetermeer 2016 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN... 3 Artikel 1.1 Begripsbepalingen... 3 HOOFDSTUK 2 - BIJZONDERE BEPALINGEN... 3 Artikel 2.1 Afschrijvingsperioden...

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 Hoofdstuk 1. Eigen bijdrage en eigen aandeel in de kosten Artikel 1. Hoogte eigen bijdrage en eigen aandeel Lid 1. Bij het verstrekken

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning Leiden 2017

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning Leiden 2017 CVDR Officiële uitgave van Leiden. Nr. CVDR428902_1 7 augustus 2018 Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning Leiden 2017 Hoofdstuk 1 Bedragen persoonsgebonden budget Artikel 1 Bedragen persoonsgebonden

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands kroon; gelet op de artikelen 11, vijfde, zesde en zevende lid, 12, eerste

Nadere informatie

B e s l u i t e n: Burgemeester en wethouders van Purmerend, Gelet op Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Purmerend 2011,

B e s l u i t e n: Burgemeester en wethouders van Purmerend, Gelet op Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Purmerend 2011, Burgemeester en wethouders van Purmerend, Gelet op Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Purmerend 2011, B e s l u i t e n: vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels

Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels Wijzigingen verordening Huidige verordening Artikel 3. Criteria voor een maatwerkvoorziening 2. Een cliënt komt in aanmerking voor

Nadere informatie

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten;

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; Nr. 129 Het college van burgemeester en wethouders van Houten; gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; 9 februari 2018 besluit

Nadere informatie

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem; gelet op de artikelen 2, 11, derde lid, 12, zesde lid, 13, tweede

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BOXMEER HOOFDSTUK 1. VOORZIENINGEN GERICHT OP HET HUISHOUDEN... 2 ARTIKEL 1.1 OMSCHRIJVING VAN DE VOORZIENING... 2 ARTIKEL 1.2 EIGEN BIJDRAGE...

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal; gelet op de artikelen 11, 12, en 21 van de Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast; gelet op artikel van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening

Nadere informatie

Financieel besluit 2010 Hoofdstuk 1 Regels rond verstrekking en verantwoording. Artikel 1. Regels rond verstrekking en verantwoording

Financieel besluit 2010 Hoofdstuk 1 Regels rond verstrekking en verantwoording. Artikel 1. Regels rond verstrekking en verantwoording Financieel besluit 2010 Hoofdstuk 1 Regels rond verstrekking en verantwoording Artikel 1. Regels rond verstrekking en verantwoording a. Een persoonsgebonden budget kan alleen worden toegekend indien een

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Houten

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Houten BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING HOUTEN 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, gelet op de artikelen 6.2, 11.6, 11.7, 13.2, 13.3, 14.2, 22.4 van de Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

besluiten vast te stellen het volgende BESLUIT MAATSCHAPPELIJK ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2015

besluiten vast te stellen het volgende BESLUIT MAATSCHAPPELIJK ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op artikel 2.1.3 van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Grootegast. Nr. 68831 28 juli 2015 Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ermelo 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ermelo 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ermelo 2015 Datum vaststelling 16 december 2014 Datum inwerkingtreding 1 januari 2015 Datum publicatie 31 december 2014 Besluit maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 RECHT EN VERPLICHTINGEN MAATWERKVOORZIENING ALS PERSOONSGE- BONDEN BUDGET

HOOFDSTUK 3 RECHT EN VERPLICHTINGEN MAATWERKVOORZIENING ALS PERSOONSGE- BONDEN BUDGET GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zoetermeer. Nr. 129165 28 december 2015 Wmo besluit Zoetermeer 2016 HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1.1 Begripsbepalingen 1. In dit Besluit wordt verstaan onder:

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE NEDERWEERT Vastgesteld door burgemeester en wethouders in de vergadering van 9 december 2014.

MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE NEDERWEERT Vastgesteld door burgemeester en wethouders in de vergadering van 9 december 2014. BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE NEDERWEERT 2015 Vastgesteld door burgemeester en wethouders in de vergadering van 9 december 2014. 1 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nederweert

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE LEUDAL December Besluit Wmo 2015 Leudal, Versie 4 december

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE LEUDAL December Besluit Wmo 2015 Leudal, Versie 4 december BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE LEUDAL 2015 4 December 2014 1 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN... 4 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 4 HOOFDSTUK 2 PERSOONSGEBONDEN BUDGET...

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Lopik 2017

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Lopik 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lopik. Nr. 187414 29 december 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Lopik 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik,

Nadere informatie

Besluit. maatschappelijke ondersteuning. Gemeente Oude IJsselstreek

Besluit. maatschappelijke ondersteuning. Gemeente Oude IJsselstreek Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Oude IJsselstreek 2013 13ini00380 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget... 3 Artikel 1.1 Regels rond verstrekking

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast; gelet op artikel 2.1.3, en 2.1.4 van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet

Nadere informatie

Prijzen voor te leveren diensten

Prijzen voor te leveren diensten Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2018 Nr. 1000350 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede

Nadere informatie

Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden. www.reuseldemierden.

Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden. www.reuseldemierden. Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden www.reuseldemierden.nl/bekendmakingen Nummer : 2016-005 Datum : 29 januari 2016 Besluit Maatschappelijke

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wormerland 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wormerland 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wormerland. Nr. 50136 8 juni 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wormerland 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Roermond 2015

Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Roermond 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 76900 23 december 2014 Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Roermond 2015 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 2 december 2014 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Rolstoelvoorzieningen en vervoer...4 Artikel 1.1 Persoonsgebonden budget bij een rolstoel...4 Artikel

Nadere informatie

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning Zuidhorn 2015 (gewijzigd)

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning Zuidhorn 2015 (gewijzigd) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zuidhorn. Nr. 90659 1 oktober 2015 Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning Zuidhorn 2015 (gewijzigd) Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 GEMEENTE EPE

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 GEMEENTE EPE CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR364526_1 13 maart 2018 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 GEMEENTE EPE Burgemeester en wethouders van Epe Gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 169685 5 december 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel 2017 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning

Besluit maatschappelijke ondersteuning GEMEENTE OSS Besluit maatschappelijke ondersteuning Oss 2016 1 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss gelet op de artikelen 2, 11,

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2010

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2010 CVDR Officiële uitgave van Berkelland. Nr. CVDR32504_1 29 mei 2018 Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2010 Hoofdstuk Algemene bepalingen. Artikel Begripsbepalingen. In

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr januari Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel

GEMEENTEBLAD. Nr januari Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 8750 15 januari 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel 2018 College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning Leiden 2016

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning Leiden 2016 Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning Leiden 2016 Hoofdstuk 1 Bedragen persoonsgebonden budget Artikel 1. Bedragen persoonsgebonden budget voor maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3 VOEREN VAN EEN GESTRUCTUREERD HUISHOUDEN

HOOFDSTUK 3 VOEREN VAN EEN GESTRUCTUREERD HUISHOUDEN CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR608265_2 19 maart 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Echt-Susteren houdende regels omtrent maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014

Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014 CVDR Officiële uitgave van Sint Anthonis. Nr. CVDR329216_1 3 oktober 2017 Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014 HOOFDSTUK 1. VOORZIENINGEN GERICHT OP HET HUISHOUDEN

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning citeertitel: Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Scherpenzeel vastgesteld bij besluit van

Besluit maatschappelijke ondersteuning citeertitel: Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Scherpenzeel vastgesteld bij besluit van Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 citeertitel: Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Scherpenzeel vastgesteld bij besluit van Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Onderwerp: besluit

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Lopik 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Lopik 2015 CVDR Officiële uitgave van Lopik. Nr. CVDR351436_1 15 mei 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Lopik 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lopik, gelet op de artikelen

Nadere informatie

2. Besluit Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018.

2. Besluit Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 225770 24 oktober 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018 College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning 2016

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning 2016 Kerkplein 2 T (0343) 56 56 00 Postbus 200 F (0343) 41 57 60 3940 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Besluit Maatschappelijke Ondersteuning 2016 Behorende bij de Verordening Maatschappelijke Ondersteuning gemeente

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT. maatschappelijke ondersteuning Zoeterwoude

FINANCIEEL BESLUIT. maatschappelijke ondersteuning Zoeterwoude FINANCIEEL BESLUIT maatschappelijke ondersteuning Zoeterwoude 2017 Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen In dit Financieel besluit is zoveel mogelijk de volgorde van de artikelen in de Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Leek september. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek;

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Leek september. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leek. Nr. 877 september 0 Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Leek september 0 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Echt-Susteren 2016

Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Echt-Susteren 2016 CVDR Officiële uitgave van Echt-Susteren. Nr. CVDR600017_1 14 januari 2016 Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Echt-Susteren 2016 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Vastgestelde beleidsregels - Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Zoeterwoude

Vastgestelde beleidsregels - Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Zoeterwoude GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zoeterwoude Publicatiedatum: 24-12-2014 Nummer gemeenteblad: 0368 Vastgestelde beleidsregels - Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Zoeterwoude

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2016 Hoofdstuk 1 Bedragen persoonsgebonden budget Artikel 1. Bedragen persoonsgebonden budget voor maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning De

Nadere informatie

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning De Ronde Venen 2016

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning De Ronde Venen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente De Ronde Venen. Nr. 32637 17 maart 2016 Besluit Maatschappelijke Ondersteuning De Ronde Venen 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 127842 29 december 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2016 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wierden 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wierden 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wierden 2015 HOOFDSTUK 1. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 2 artikel 1. Begripsbepalingen 2 HOOFDSTUK 2. VORM MAATWERKVOORZIENING 2 artikel 2. Vorm 2 HOOFDSTUK 3. NATURAVERSTREKKING

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016 CVDR Officiële uitgave van Doetinchem. Nr. CVDR394384_1 17 oktober 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem;

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning Leek september Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek;

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning Leek september Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR377692_3 3 juli 2017 Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning Leek september 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; gelezen

Nadere informatie

b e s l u i t: Vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2017

b e s l u i t: Vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest; gelet op artikel 5.1, 5.2 en 10.3 van de Verordening Maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2015 b e s l u i t: Vast te stellen

Nadere informatie

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 10 7 mei 2015

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 10 7 mei 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 10 7 mei 2015 Besluit Maatschappelijke Ondersteuning 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk; gelet op de artikelen 11, 12,

Nadere informatie

Non-Professional. Artikel 2. Bedragen persoonsgebonden budget voor maatwerkvoorziening Begeleiding Individueel

Non-Professional. Artikel 2. Bedragen persoonsgebonden budget voor maatwerkvoorziening Begeleiding Individueel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oegstgeest. Nr. 179181 21 december 2016 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest houdende regels voor maatschappelijke

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ermelo Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo;

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ermelo Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; CVDR Officiële uitgave van Ermelo. Nr. CVDR397017_1 12 december 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ermelo 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo; gelet

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Nunspeet 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Nunspeet; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede de Verordening

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT maatschappelijke ondersteuning 2015 Zoeterwoude

FINANCIEEL BESLUIT maatschappelijke ondersteuning 2015 Zoeterwoude CVDR Officiële uitgave van Zoeterwoude. Nr. CVDR352491_1 6 november 2018 FINANCIEEL BESLUIT maatschappelijke ondersteuning 2015 Zoeterwoude Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen In dit Besluit is (zoveel mogelijk)

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BERKELLAND 2015

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BERKELLAND 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland; Gelet op het bepaalde in het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015, artikel 25 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2015 en

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten 2016

GEMEENTEBLAD. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Houten, gelet op de artikelen 6.2, 11.6, 11.7, 13.2, 13.3, 14.2, 22.4 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Gemeente Houten; besluit

Nadere informatie

Voorzieningen. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Voorzieningen. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Voorzieningen Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Gemeente Veendam, 2013 Besluit maatschappelijke ondersteuning... 3 Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget.... 3 Artikel 1.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. Begripsbepalingen

HOOFDSTUK 1. Begripsbepalingen Financieel besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Woensdrecht 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Woensdrecht, gelet op artikel 2.1.4, 2.1.5, 2.3.6, 2.3.10, van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Regeling maatschappelijke ondersteuning Wmo 2016

Regeling maatschappelijke ondersteuning Wmo 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gouda. Nr. 130408 31 december 2015 Regeling maatschappelijke ondersteuning Wmo 2016 Burgemeester en wethouders van Gouda Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning 2016 citeertitel: Besluit maatschappelijke ondersteuning 2016 Scherpenzeel vastgesteld bij besluit van het college van B & W van 22 december 2015 Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Leiderdorp 2018

Besluit maatschappelijke ondersteuning Leiderdorp 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Leiderdorp Nr. 12517 19 januari 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning Leiderdorp 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiderdorp;

Nadere informatie

Besluit individuele voorzieningen. Gemeente Tiel 2010. Gemeente Tiel Afdeling Werk, Inkomen en Zorg Unit Wmo

Besluit individuele voorzieningen. Gemeente Tiel 2010. Gemeente Tiel Afdeling Werk, Inkomen en Zorg Unit Wmo Gemeente Tiel 2010 Gemeente Tiel Afdeling Werk, Inkomen en Zorg Unit Wmo Hoofdstuk 1 Artikel 1 Algemene bepalingen...3 Begripsbepalingen... 3 Hoofdstuk 2 Het persoonsgebonden budget en de financiële tegemoetkoming...4

Nadere informatie