Verhaal van verandering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verhaal van verandering"

Transcriptie

1 Infirmiers de Rue Belgische Ashoka Fellow

2 Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Émilie: Ik kom uit Namen, België, en groeide op in een groot gezin. Ik ben de tweede van vijf kinderen en mijn ouders zijn allebei arts. Er woonden ook regelmatig uitwisselingsstudenten, neefjes, nichtjes en vrienden bij ons. Zo maakten we kennis met verschillende leefwijzen en leerden we van elkaar. Mijn hobby s waren scouting (meer dan 15 jaar), muziek (fluit, saxofoon en accordeon) en sport (vooral tennis, zwemmen en bergsporten). Ashoka: Welke persoonlijke ervaringen hebben sinds je kindertijd jouw visie op de wereld veranderd? Émilie: Dat zijn er een aantal geweest, waarvan er vele voortkwamen uit mijn projectwerk of de mensen die ik ontmoet heb. Het is moeilijk om daaruit te kiezen! Ik heb er drie gekozen die bijzonder inspirerend waren, maar het zou te eenvoudig zijn om te zeggen dat dit de drijfveren zijn van mijn visie op de wereld.

3 Eerste ervaring Als tiener was ik op school best verlegen. Soms had ik het gevoel dat ik werd beoordeeld op mijn kleren of stijl en dat anderen niet hun best deden om me beter te leren kennen of me te laten zijn wie ik werkelijk was. Was dat echt zo of deed ik het mezelf aan? Ik weet het niet... Maar beetje bij beetje raakte ik steeds meer geïsoleerd en werd ik nergens meer bij betrokken. Ik wilde niet naar een andere school gaan, omdat ik niet wilde vertrekken met het etiket of beeld van iemand die weggepest zou zijn. Dus bleef ik en overtuigde mezelf ervan dat ik kon veranderen, net zoals degenen die soms gewelddadig waren op school... Ik dacht dat we er wel overheen zouden groeien aangezien we allemaal tieners waren, dat ik het gewoon moest doorstaan en moest onthouden dat iedereen zich kon verbeteren.

4 Tweede ervaring Een tweede belangrijke ervaring vond plaats in Afrika, waar ik was met Sara Janssens, met wie ik Infirmiers de Rue (IDR, Straatverplegers) opgericht heb. We werkten in een veldkliniek en hadden besloten op bezoek te gaan bij het op twee na grootste ziekenhuis van Burkina Faso. Dat lag niet ver van ons dorp. Er waren geen artsen of chirurgen in het ziekenhuis; de verpleegkundigen deden alles zelf. Zo hadden ze een aantal buitengewone vaardigheden ontwikkeld, waarvan Sara en ik onder de indruk waren. Toen we kwamen kijken hoe zij werkten, kwam er een verpleger op ons af. Hij vertelde dat er een vrouw was neergestoken, dat ze verwondingen over haar hele lichaam had en dat wij haar moesten komen hechten. In zijn ogen beschikten we over de vaardigheden om dat te doen, omdat we blank zijn. Dat was niet het geval en dat is het nog steeds niet! Ik heb meer dan eens ervaren dat kleren de man niet maken en schijn bedriegt. Mensen kunnen over meer of minder middelen beschikken dan je zou verwachten.

5 Derde ervaring Ik heb vier jaar bij La Fontaine gewerkt, een opvang- en gezondheidscentrum voor daklozen. Die kunnen er douchen, hun kleren wassen en zich medisch laten onderzoeken. In die vier jaar heb ik vele bijzondere mensen vol mogelijkheden en talenten ontmoet, die de vaardigheden hadden ontwikkeld om op straat te overleven. Ik ontmoette ook mensen die te lang hadden gewacht met het bezoeken van een verpleegkundige, omdat ze zich niet realiseerden hoe ziek ze waren. En dan was er nog Marie-Thérèse, mijn toenmalige collega-verpleegkundige, en de vele vrijwilligers die ieder op hun eigen manier daklozen hielpen hun zelfvertrouwen en welzijn te vergroten. Elk van deze ontmoetingen zorgde ervoor dat ik meer wilde doen voor deze mensen en wilde doorgaan met dit werk.

6 Ashoka: Wat maakt jouw benadering anders en origineel? Wat doe jij anders dan anderen om het probleem op te lossen? Emilie: Wij maken proactief gebruik van hygiëne en de erkenning van middelen en talenten om daklozen te laten reïntegreren. Hygiëne is een taboe in onze samenleving. Veel mensen hebben er moeite mee om tegen hun collega s of vrienden te zeggen dat ze iets tussen hun tanden hebben of eens deodorant zouden moeten gebruiken. Dat komt doordat ze bang zijn de vertrouwde relatie kwijt te raken of over iets te beginnen dat te persoonlijk is. Maar iemands hygiëne zegt veel over hoe geïnteresseerd hij of zij in zichzelf is en aandacht besteden aan hygiëne zorgt ervoor dat die persoon met tastbare doelen weer wat controle over zijn of haar leven krijgt. Daarom hebben we ervoor gekozen het taboe te doorbreken en hygiëne te gebruiken als een instrument in ons werk. We zien elke dag dat het terugwinnen van hygiëne en zelfvertrouwen leidt tot een betere voorstelling van de toekomst. Zo worden grotere projecten mogelijk, bijvoorbeeld het vinden van een appartement. Het erkennen van middelen en talenten is volgens ons net zo belangrijk voor reïntegratie.

7 De verschillen Methodologie De NGO Straatverplegers ontwikkelt met zorg interne systemen die zowel werken voor het team als efficiënt de gestelde doelen bereiken, aangezien het ene aspect bijdraagt aan het andere. Daarom hebben we één persoon die verantwoordelijk is voor het plannen van het werk op straat, creëren we werkgroepen rond problemen die met ons veldwerk te maken hebben, houden we onze sociaal-medische kennis bij via opfrisworkshops, enzovoorts. Onlangs hebben we een hoogwaardige database besteld om de impact van onze werkzaamheden beter te kunnen analyseren. Coördinatie IDR brengt daklozen in contact met verschillende ondersteunende partijen op psychisch, medisch en sociaal gebied. Deze coördinatie zorgt ervoor dat het werk van het netwerk ook echt wordt uitgevoerd, voorkomt dubbel werk en optimaliseert de inspanningen van alle betrokkenen. IDR werkt op individueel niveau (patiënten), op organisatieniveau (trainen van bewakers, werken met bedrijven en particulieren) en op omgevingsniveau (beter gebruikmaken van bestaande infrastructuur, informatiekanalen). Coördinatie van al deze partijen is dan ook essentieel voor de ontwikkeling van een stabiel ondersteunend netwerk voor de patiënt.

8 De verschillen Waardering van middelen We hechten belang aan de waardering van het individu. Verpleegkundigen identificeren bijvoorbeeld ten minste drie talenten die worden gebruikt in het reïntegratieproces. Dit motiveert patiënten en geeft hen meer vertrouwen. De ontdekte talenten helpen de patiënt ook bij de wederopbouw na herhuisvesting en bij het aannemen van een nieuwe rol in de maatschappij. Als de patiënt bijvoorbeeld van de natuur en van tuinieren houdt, kan hij of zij betaald of onbetaald aan de slag in de tuin van de zorginstelling. Visie: geïntegreerde psychische, medische en sociale ondersteuning Naast het werken aan zelfvertrouwen en algemeen welbevinden worden patiënten geholpen hun leven beter te organiseren en rechtstreeks te betalen voor hun onderkomen, verzekering, zorg etc., net zoals anderen dat doen. Hygiëne als onderdeel van reïntegratie Hygiëne wordt vaak als taboe beschouwd en pas in tweede instantie beoordeeld. IDR ziet het als een essentieel onderwerp dat zowel op straat als i n d e accommodatie moet worden bekeken en behandeld, omdat de patiënt zich door goede hygiëne beter gaat voelen en dit een voordeel is bij de reïntegratie in zijn of haar omgeving.

9 De verschillen Patiënten zijn een stuk kwetsbaarder IDR richt zich op het helpen van mensen met een hoog risico op morbiditeit of sterfte. Zij kenmerken zich door: - een laag niveau van sociale reïntegratie (CVC) - beperkte of afwezige psychische, sociale en medische ondersteuning in de omgeving - langdurig leven op straat: gemiddeld 8-20 jaar. IDR toont met haar acties aan dat duurzame reïntegratie voor iedereen mogelijk is, zelfs voor patiënten met serieuze e n c o m p l e x e gezondheidsproblemen. Duurzame opvolging Er worden mechanismen geïmplementeerd om te voorkomen dat patiënten opnieuw op straat belanden. Als de patiënt eenmaal stabiel onderdak heeft gevonden, heeft hij of zij regelmatig contact met professionals en krijgt af en toe bezoek. Dit gaat de rest van zijn of haar leven door. IDR biedt geen noodhulp, maar stimuleert d e zelfredzaamheid van de patiënt op de lange termijn.

10 Ashoka: Hoe breng je je ideeën over op anderen en hoe inspireer je hen om jouw visie te delen? Kun je ons voorbeelden geven van hoe jouw werk mensen heeft geïnspireerd of in staat heeft gesteld zelf aanjagers van te worden? Emilie : Het beste bewijs is de impact van ons werk en de resultaten die we in het veld boeken. Een van de eerste patiënten van IDR boekte succes dankzij ons werk en dat van een andere organisatie: toen de maatschappelijk werkster die verantwoordelijk was voor zijn dossier zag hoeveel vooruitgang deze persoon had geboekt op het vlak van hygiëne, begon ze weer in hem te geloven. Ze heractiveerde zijn ondersteuning, wat een belangrijke stap was voor zijn herhuisvesting. Ook delen we onze instrumenten, zodat iedereen deze verder kan ontwikkelen voor eigen gebruik. Als we bezig zijn met bewustwording van het publiek en met trainingen maken we gebruik van voor - en na -foto s van onze patiënten en beschrijven we hun vooruitgang, zodat iedereen kan zien dat mogelijk is en een ideale situatie daadwerkelijk te bereiken valt. We merken dat dat voor veel mensen het enige is wat ze nodig hebben om in actie te komen.

11 Ashoka : Wat is in jouw ogen een aanjager van en hoe wordt iemand dat? Emilie : Iedereen die in zijn of haar idee en dromen gelooft, die een stevig, dynamisch team opzet, met deze mensen traint en hen motiveert om door te gaan. Ashoka : Waarom is jouw idee of jouw werk zo belangrijk voor je? Emilie : Het bewijst dat alles mogelijk is en dat iedereen over vele middelen en talenten beschikt om zijn of haar leven opnieuw op te bouwen. Ik ben ook zeer onder de indruk van het team, van ieders wil om te veranderen en van de vele mensen die op de een of andere manier hun betrokkenheid tonen (of dat nu de zakenman, de psychiater of de straatveger is). Mijn werk toont aan dat iedereen kan slagen in het leven, met wat ondersteuning, en dat die ondersteuning een menselijk gezicht heeft. Ashoka : Hoe heeft het Ashoka-netwerk jou op je reis geholpen? Emilie : Door me te ondersteunen! Maar ook veel andere dingen Dankzij Ashoka heb ik me gerealiseerd dat onze impact nog groter kan zijn en dat we meer mensen zouden kunnen bereiken. Ook werken we nu op een veel professionelere manier. Ik heb veel begeleiding gekregen vanuit het hele Ashoka ASN, de georganiseerde trainingen en WE s. Dankzij deze nieuwe instrumenten ben ik nu effectiever bezig met mijn dagelijkse werkzaamheden. Het ontmoeten van andere Fellows heeft me ook geholpen mijn blikveld te verbreden en nieuwe oplossingen te ontwikkelen. Hartelijk dank Emilie!

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Isabella Lenarduzzi Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Isabella: Ik ben geboren in Brussel. Mijn vader kwam als twaalfjarige vanuit het

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka: Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Arnoud: Ik ben opgegroeid in Bilzen, een stad in Belgisch Limburg. We waren een gelukkig gezin. Mijn

Nadere informatie

Gregor vond de weg naar de boksclub

Gregor vond de weg naar de boksclub Tekst > Reporter: Van Wauwe- april 2018 Wetteren is niet voor iedereen even warm. Dat blijkt uit mijn ontmoeting met. Hij komt uit Armenië en belandde in zijn tienerjaren samen met zijn ouders in Wetteren,

Nadere informatie

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente?

Cliëntondersteuning. Tips voor het keukentafelgesprek. Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Cliëntondersteuning Tips voor het keukentafelgesprek Hoe kan ik mij voorbereiden op het gesprek met de Wmo-consulent van de gemeente? Inleiding...3 Leeswijzer...4 Wet maatschappelijke ondersteuning...5

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot

Inhoudsopgave Inleiding Leeswijzer 1. Wet maatschappelijke ondersteuning 2. Het gesprek voorbereiden 3. Tot slot Inhoudsopgave Inleiding... 4 Leeswijzer... 5 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 6 De gemeente... 6 Het Wmoloket... 6 Het gesprek... 7 2. Het gesprek voorbereiden... 8 Woonsituatie... 9 Huishouden...

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover

Klantreis Terugval dakloosheid. Disgover Klantreis Terugval dakloosheid Disgover PERSONA S Persona - Mark Netwerk/milieu Eigenwijs Sociaal Beïnvloedbaar Kort lontje Mark is 52 jaar, heeft geen contact meer met zijn familie. Door een slechte jeugd

Nadere informatie

4 INZICHTEN. De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek,

4 INZICHTEN. De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek, 4 INZICHTEN De vier inzichten in dit boekje zijn gebaseerd op de uitkomsten van het Trainer-Kind-Interactieonderzoek, waarbij 37 trainers en coaches een seizoen lang intensief zijn gevolgd. Dit onderzoek

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu.

heeft. We verwelkomen de huisruilpartner ook alsof het onze beste vrienden of familie zijn met een mooi gedekte tafel en goed gevuld menu. Energie om je werk goed en zinvol te doen kan je putten door een gezonde ontspannen levensstijl naast het werk. Heb je thuis geen problemen dan kan je er op het werk ook beter tegenaan gaan. In tal van

Nadere informatie

Handleiding voor een droom

Handleiding voor een droom Handleiding voor een droom How to enjoy LVE Wij hebben een eigen visie op communicatie. Op het opleiden van mensen. Op het schrijven van teksten en het voeren van gesprekken. Maar we hebben ook een visie

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

MIJN PERSOONLIJK SABAYON RECEPT. Samen aan de slag met Sabayon

MIJN PERSOONLIJK SABAYON RECEPT. Samen aan de slag met Sabayon MIJN PERSOONLIJK SABAYON RECEPT Samen aan de slag met Sabayon 5 redenen waarom ik voor Sabayon kies 1 2 3 4 5 Stoppen met drinken is geen voorwaarde en hoeft ook geen doelstelling in Sabayon te zijn;

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

Fernando Halman CommunicateTour

Fernando Halman CommunicateTour FERNANDO HALMAN Rotterdam RAH! We nodig je uit voor de unieke seminar van Fernando Halman waarbij hij zijn krachtige boodschap levert aan hogescholen en universiteiten. Colourful Business presents Fernando

Nadere informatie

SOVAK kleurt levens. Volgens Wortels-Stam-Bloesem.

SOVAK kleurt levens. Volgens Wortels-Stam-Bloesem. SOVAK kleurt levens. Volgens Wortels-Stam-Bloesem. Zorg verlenen. Dat doen we bij SOVAK op onze eigen manier. Wij vinden het belangrijk dat we mensen met een (verstandelijke) beperking precies die zorg

Nadere informatie

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19

Enkele reis Europa Enkele reis Europa.indd 3 Enkele reis Europa.indd : :19 Enkele reis Europa Ali (27 jaar): In Irak zou niet meer Naam: Ali Leeftijd: 27 jaar Komt uit: Irak Woont in België: 3,5 jaar Ik ben kunstenaar. Ik maak kalligrafieën. Dat zijn teksten met mooi versierde

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht

Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Beschermd thuis wonen en opvang in de regio Utrecht Samenvatting van de Regionale koers maatschappelijke opvang en beschermd wonen U16 Tijdelijke woonplek Regionale opvang en beschermd wonen Financiële

Nadere informatie

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je?

LOOPBAAN-ANKERTEST. Wat zijn loopbaan-ankers? Welke baan past bij je? LOOPBAAN-ANKERTEST Welke baan past bij je? Waarom werk je? Welke aspecten motiveren je in jouw werk? Welke inhoudelijke zaken moet je werk bevatten zodat je het naar je zin hebt en met plezier en resultaat

Nadere informatie

De Virus Groei-wijzer Klaar voor de start (7-11 jaar)

De Virus Groei-wijzer Klaar voor de start (7-11 jaar) De Virus Groei-wijzer Klaar voor de start (7 - jaar) Naam: Als je opgroeit verandert er veel voor jou en voor je ouders/verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger, je regelt dingen zelf en krijgt

Nadere informatie

De kracht van jouw gedachten en hoe jij daar invloed op hebt

De kracht van jouw gedachten en hoe jij daar invloed op hebt De kracht van jouw gedachten en hoe jij daar invloed op hebt Tijd: 1 uur De kracht van jouw gedachten Doel: Inzicht in de kracht van jouw gedachten. Inzicht in de effectiviteit van jouw gedachten, gevoel

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

ABOUT ME! BEST. What about your studies?! Happy Holidays! The COFFEE YOU ARE SIMPLY THE MONSTER. January About Stefanie Van Ryssel

ABOUT ME! BEST. What about your studies?! Happy Holidays! The COFFEE YOU ARE SIMPLY THE MONSTER. January About Stefanie Van Ryssel ABOUT ME! January 19 1996 2 YOU ARE SIMPLY THE THINGS YOU DIDN'T KNOW BEST About Stefanie Van Ryssel The PERFECT POSITIVE GOALS COFFEE MONSTER What about your studies?! Happy Holidays! YOU ARE SIMPLY THE

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Beste verpleegkundigen, hulpverleners en leerkrachten,

Beste verpleegkundigen, hulpverleners en leerkrachten, Beste verpleegkundigen, hulpverleners en leerkrachten, Dit eenvoudige kleurboekje kan worden gebruikt om kinderen van zo n drie tot acht jaar vertrouwd te maken met stoma-operaties. Wij raden u aan het

Nadere informatie

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning

Wmo-loket. In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning sopgave 1. Wet maatschappelijke ondersteuning... 5 De gemeente... 5 Het Wmo loket... 5 Het gesprek... 6 2. Het gesprek voorbereiden... 7 Woonsituatie...

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt.

HEDEN. Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. ERVAAR JE EIGEN KRACHT EN MOGELIJK- HEDEN Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt. Ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur geven deze herstelgerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK?

WAT MAAKT DE VRIJESCHOOL UNIEK? WAT MAAKT UNIEK? WAAROM De vrijeschool heeft een geheel eigen kijk op onderwijs, die gebaseerd is op het mensbeeld uit de antroposofie. Daarbinnen heeft iedere vrijeschool in Nederland een grote mate van

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

Samen op weg naar herstel

Samen op weg naar herstel Samen op weg naar herstel Sessie 5 en 6 : Krachten Inhoud Introductie krachten... 2 Ik ben... 3 Persoonseigenschappen en kwaliteiten...3 Ik kan... 4 Talenten en vaardigheden...4 Ik weet... 5 Levenservaring,

Nadere informatie

Een nieuw programma voor het vinden, selecteren en ondersteunen van innovatieve scholen in het basis- en secundair onderwijs in België.

Een nieuw programma voor het vinden, selecteren en ondersteunen van innovatieve scholen in het basis- en secundair onderwijs in België. Een nieuw programma voor het vinden, selecteren en ondersteunen van innovatieve scholen in het basis- en secundair onderwijs in België. DOORBREKEN IN EEN WERELD IN VERANDERING ELK KIND KAN EEN CHANGEMAKER

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Vermoeidheid bij een neurologische aandoening

Vermoeidheid bij een neurologische aandoening Vermoeidheid bij een neurologische aandoening Vermoeidheid is een algemeen verschijnsel bij verschillende neurologische aandoeningen. Vermoeidheid komt bijvoorbeeld veel voor na een beroerte, bij multiple

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Introductie

Hoofdstuk 1. Introductie Hoofdstuk 1 Introductie Wat kan dit boek voor jou betekenen? Als je dit boek leest, sta je op het punt een enorm succes te maken van je bedrijf. Dat vind ik geweldig cool. Welkom! Mijn naam is Marielle

Nadere informatie

3 Vragen Ter Inspiratie

3 Vragen Ter Inspiratie 3 Vragen 3 Ter Inspiratie Ter Inspiratie Bert Tamboer www.berttamboer.com 1 Beste lezer, 3 Vragen Ter Inspiratie Dank je wel dat je mijn cadeautje voor 2017 hebt gedownload. In dit ebook lees je 3 vragen

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

Sponsordossier. Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga. Fietsevenement Never falling down

Sponsordossier. Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga. Fietsevenement Never falling down Vlaamse Liga tegen Epilepsie Martelaarslaan 204B 9000 Gent Tel: 09.235.74.89 ww.epilepsieliga.be Hartelijk dank voor uw steun en sponsoring vanwege de Epilepsie Liga Sponsordossier Fietsevenement Never

Nadere informatie

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS:

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: THEMA 1 MIJN GAMEPROFIEL VS. DE GROEP OPDRACHT 2 NEEM DE VRAGENLIJST MIJN OUDERS EN MIJN GAMEGEDRAG AF BIJ JE OUDER(S) OF OPVOEDER(S). (PAGINA 4) 1 DENK NA OVER JOUW GAMEGEDRAG.

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking

Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking Wie is Cosis? Cosis biedt hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een psychische of verstandelijke beperking.

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

DE OVERSTAG FORMULE BLUE PRINT WEBSITE CREATED BY PAUL BEENS

DE OVERSTAG FORMULE BLUE PRINT WEBSITE CREATED BY PAUL BEENS BLUE PRINT WEBSITE CREATED BY PAUL BEENS Belangrijk! Ik weet dat je het liefste gewoon direct aan de slag wilt, en zo snel mogelijk door deze blueprint heen wilt, maar je zult er veel meer uithalen als

Nadere informatie

The Lake - augustus/september 2018

The Lake - augustus/september 2018 The Lake - augustus/september 2018 Lieve mensen, Wat een bijzondere tijd hebben we hier in Zambia. We gaan nog een aantal dagen genieten van het Zambiaanse leven en dan gaan we weer richting Zuid-Afrika.

Nadere informatie

Kanteling Wmo Iedereen doet mee

Kanteling Wmo Iedereen doet mee Kanteling Wmo Iedereen doet mee Wmo-loket In gesprek over wat u nodig heeft aan ondersteuning Een brochure voor iedereen die ondersteuning nodig heeft vanuit de Wmo. Vrijwillige ouderenadviseur uit Gelderland

Nadere informatie

Behandeling voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel

Behandeling voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel Behandeling voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel Informatie voor (para)medici Zelf en samen redzaam Als betrokken professional kent u uw patiënt. U stelt of kent de diagnose en ziet welke behandeling

Nadere informatie

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018

Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 E-BOOK Succesvol zijn wie je bent. Monique Dekker, mei 2018 0 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Inleiding... 3 Wie is Monique Dekker?... 3 3. Bewustzijn... 4 Zijn wie

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De tweeling

Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag Nederlands De tweeling Filmverslag door een scholier 1926 woorden 10 maart 2005 6,6 402 keer beoordeeld Vak Nederlands De tweeling 1. Verklaar de titel van de film. De titel van de film is

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant

Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maaskant Boekverslag Nederlands LEEF! door Laura Maask Boekverslag door L. 1423 woorden 5 januari 2017 4,4 5 keer beoordeeld Auteur Genre Laura Maask Biografie Eerste uitgave 2014 Vak Nederlands Titel: LEEF Auteur:

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

VELDDIJK WERELDSTAPPEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ

VELDDIJK WERELDSTAPPEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ VELDDIJK WERELDSTAPPEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ WERELD- STAPPEN Mijn naam is Iris. Ik ben 16 jaar. Als ik in de spiegel kijk zie ik een jongedame die er mag zijn. Maar zo dacht ik twee jaar geleden

Nadere informatie

Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme

Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme Werkstuk Levensbeschouwing Boeddhisme Werkstuk door een scholier 1997 woorden 8 april 2001 5,1 112 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing 1) Geef een korte omschrijving wat het boeddhisme volgens jou voor

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

VillaVip

VillaVip VillaVip info@villavip.be 0472 69 35 45 www.villavip.be WELKOM THUIS INHOUD 06 08 10 12 11 EEN VEILIGE THUIS EEN KWALITEITSVOL LEVEN TOEGANKELIJKE ZORG THUIS IN ZORG INTERESSE 04 In dit huis woon ik

Nadere informatie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie Aan : Geriatrisch Netwerk Van : Jan Lam, programmamanager Onderwerp : Ambitie, doelen en activiteiten Geriatrisch Netwerk (versie G [= goed]) Datum : 5-12-2017 Status : Overeengekomen op het overleg van

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei

Mantelzorgbeleid. Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei Mantelzorgbeleid Mantelzorgbeleid De Gouden Leeuw Groep - mei 2016-1 Inleiding De Gouden Leeuw Groep hecht veel waarde aan een goede relatie tussen de cliënt, de mantelzorger en de medewerker(s) van De

Nadere informatie

IN GESPREK MET OUDEREN UIT VERSCHILLENDE CULTUREN OVER EENZAAMHEID

IN GESPREK MET OUDEREN UIT VERSCHILLENDE CULTUREN OVER EENZAAMHEID IN GESPREK MET OUDEREN UIT VERSCHILLENDE CULTUREN OVER EENZAAMHEID Werkconferentie 6 juli 2017 VOORWOORD DE WERKCONFERENTIE Mens onder de mensen zijn, meedoen en meetellen. Dingen voor jezelf of anderen

Nadere informatie

Wat zijn chromosomen en genen?

Wat zijn chromosomen en genen? Voorwoord Deze gids bevat informatie over wat er tot nu toe bekend is over 47,XYY. Het is geschreven als hulpmiddel om deze genetische aandoening beter te kunnen begrijpen en om anderen beter uitleg hierover

Nadere informatie

Talenten: Gebruik ze of verlies ze!

Talenten: Gebruik ze of verlies ze! Talenten: Gebruik ze of verlies ze! Denk eens terug toen je pas leerde fietsen. Kon je het meteen de eerste keer? Neen? Sommige dingen leren, kost nu eenmaal tijd. Op dezelfde manier moeten wij oefenen

Nadere informatie

Je wordt gewaardeerd en je voelt jezelf minder nutteloos.

Je wordt gewaardeerd en je voelt jezelf minder nutteloos. Werken bij Specialisterren voegt positieve waarde toe aan je leven. Het werk geeft veel voldoening en waardering. Ik maak deel uit van een leuk team en leer nieuwe dingen. De impact is groter dan alleen

Nadere informatie

Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan?

Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan? 1 Het gevoel Ik ben (7 mei 1970) Bezoeker: Het is een dagelijkse ervaring dat de wereld plotseling verschijnt als we wakker worden. Waar komt die vandaan? Shri Nisargadatta Maharaj: Voordat er iets verschijnt,

Nadere informatie

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart

Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Het 7 stappenplan voor moeiteloos ondernemen vanuit je hart Ik heb sinds 2005 een succesvol bedrijf als coach en trainer voor persoonlijke, zakelijke en spirituele ontwikkeling. Ik werk vanuit mijn hart

Nadere informatie

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het Demartini Waardebepaling Proces TM is een multi-step proces waarin je je antwoorden blijft verfijnen tot je hiërarchie van waarden uiteindelijk glashelder

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Gemeente s-hertogenbosch, afdeling Onderzoek & Statistiek, februari 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Vrijwilligerswerk... 4 3. Mantelzorg... 8

Nadere informatie

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN

LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN LIVING HOPE AFRICA BELEIDSPLAN 2 Titel 1. Introductie 2. Visie 3. Missie 4. Inspiratie 5. Doelen en objectieven 6. Strategiën 7. Gebieden van invloed 8. De invloed op deze gebieden 9. Waarom we deze gebieden

Nadere informatie

Profileringstool Innerspective BV April 2018

Profileringstool Innerspective BV April 2018 01 TALENT AAN ZET! Profileringstool Innerspective BV April 2018 Auteur: Wout Plevier SLiM! Talent-ontwikkeling Innerspective BV 02 WAAROM TALENT SLIM! AAN ZET? De maatschappij gaat steeds sneller. Organisaties

Nadere informatie

Werkschrift. Uit mijn comfortzone

Werkschrift. Uit mijn comfortzone Uit mijn comfortzone Wanneer werd jij voor het laatst uit je comfortzone gehaald? Bedenk wat jouw reacties zijn als je uit je comfortzone wordt gehaald. Ga je flauwe grappen maken? Weiger je bepaalde dingen

Nadere informatie

Hulpvragen Signs of Success

Hulpvragen Signs of Success Hulpvragen Signs of Success Signs of Success is een vragende benadering. Je probeert verandering bij de jongere en zijn netwerk op gang te brengen door vragen te stellen. In deze tool vind je een bonte

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

Weet wat je kan. Vooruit komen

Weet wat je kan. Vooruit komen Weet wat je kan Vooruit komen Vind je weg Hoofdstuk 5 beschrijft hoe je vooruit komt in je leven. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: vind je weg. blz 2 Hoe kom je vooruit in je leven? blz 3 Zelfonderzoek:

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Brainwash door Carry Slee

Boekverslag Nederlands Brainwash door Carry Slee Boekverslag Nederlands Brainwash door Carry Slee Boekverslag door S. 1562 woorden 4 jaar geleden 6,7 35 keer beoordeeld Auteur Genre Carry Slee Roman Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands

Nadere informatie

Vol van nieuwe informatie. VLOV congres 4 december 2012

Vol van nieuwe informatie. VLOV congres 4 december 2012 Vol van nieuwe informatie En wat nu? VLOV congres 4 december 2012 Intro : Bio Implementeren van nieuwe werkwijzen Wat er vaak gebeurt Hoe we dit kunnen voorkomen Wat is implementatie nu eigenlijk? Hoe

Nadere informatie

Instructie voor selfie-video voor Burgerpraat!

Instructie voor selfie-video voor Burgerpraat! Instructie voor selfie-video voor Burgerpraat! In de Burgerpraat-training wordt veel aandacht besteed aan het observeren van jezelf en van anderen. We zullen je tijdens de training uitleggen hoe jouw communicatie

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Trainee bij ZOA. www.werkenbijzoa.nl

Trainee bij ZOA. www.werkenbijzoa.nl Trainee bij ZOA. www.werkenbijzoa.nl ZOA, JIJ & ontwikkelingswerk! Ben je pas afgestudeerd en loop je warm voor werken in een ontwikkelingsland? Wil jij als christen je talenten inzetten voor een eerlijke

Nadere informatie

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl

Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl Kennismaken met Planetree info@planetree.nl www.planetree.nl ONDERWIJS & PLANETREE Interesse in het mee doorvertalen van Planetree naar onderwijs en onderwijs organisaties? Neem neem contact op met jim@planetree.nl

Nadere informatie

Re-Job E-Book Take-Off

Re-Job E-Book Take-Off Re-Job E-Book Take-Off re-job 3. TAKE OFF 3.1 Ik en mijn talent Stel je eens voor: Je rijdt door een willekeurige straat en één van de voortuinen springt je in het oog. De schoonheid, de bloemen, de geuren

Nadere informatie

Klaar voor de start. Nier Groei-wijzer 7-11 jaar: Enkele tips: Naam:

Klaar voor de start. Nier Groei-wijzer 7-11 jaar: Enkele tips: Naam: Nier Groei-wijzer 7 - jaar: Klaar voor de start Naam: Als je opgroeit verandert er veel voor jou en voor je ouders/verzorgers. Stap voor stap word je zelfstandiger, je regelt dingen zelf en krijgt eigen

Nadere informatie

ALS JE HET MIJ VRAAGT... Ideeën voor de nieuwe locatie in Horst.

ALS JE HET MIJ VRAAGT... Ideeën voor de nieuwe locatie in Horst. ALS JE HET MIJ VRAAGT... Ideeën voor de nieuwe locatie in Horst. Dichterbij maakt een plan voor de locaties in Horst. Jij krijgt een nieuwe plek in Horst om te leven en te werken. Dichterbij verzamelt

Nadere informatie

Cliënten aan het woord

Cliënten aan het woord Cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Versie Wonen Naam cliënt : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting wil graag weten wat de bewoners vinden

Nadere informatie

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het.

Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. ONTMOET HUMANITAS Probleem? Geen probleem. Met de vaardigheden die Humanitas je aanreikt, verander je je leven. Helemaal zelf. En het mooie is: iedereen kan het. Zonder uitzondering. Lukt het je niet alleen,

Nadere informatie

T & T Portfolio. Loes. Klas ---

T & T Portfolio. Loes. Klas --- T & T Portfolio Loes Klas --- Inhoud In dit document leest uw over mijn persoonlijke informatie, ook ziet uw over mijn competenties en hoe ik daar in gegroeid ben. Uw ziet bewijs stukken van hoe de competenties

Nadere informatie

J72, werkplaats voor zelfregie Sterker in de samenleving.

J72, werkplaats voor zelfregie Sterker in de samenleving. J72, werkplaats voor zelfregie Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Werken met multimedia was altijd al mijn passie. Tijdens de Talentenexpeditie liep ik stage bij het Multimediacentrum van Pluryn.

Nadere informatie