HET GEÏNTEGREERD ELEKTRONISCH PATIENTENDOSSIER

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET GEÏNTEGREERD ELEKTRONISCH PATIENTENDOSSIER"

Transcriptie

1 20 JAAR ERVARING HET GEÏNTEGREERD ELEKTRONISCH PATIENTENDOSSIER OmniPro is een geïntegreerd Elektronisch Patiënten Dossier dat uniek is in zijn soort. OmniPro werd en wordt ontwikkelt door het Belgische softwarehuis Mims. Het is het resultaat van 20 jaar intensief samenwerking met Belgische ziekenhuizen. Dankzij deze nauwe samenwerking met experts op de verschillende deelgebieden zijn wij in staat uw een volwassen, bewezen oplossing aan te bieden. Het Elektronisch Patiënten Dossier OmniPro wordt vandaag dagelijks gebruikt door meer dan gebruikers op 46 Belgische ziekenhuislocaties (van grote universitaire ziekenhuizen tot kleine regionale ziekenhuizen). EEN TOTAALOPLOSSING OmniPro is een totaaloplossing die bestaat uit 21 volwassen modules. Deze modules kunnen ingedeeld worden in 3 grote ziekenhuisassen : de medische as, de verpleegkundige as en de organisationele as. Elk van deze modules werd ontwikkeld als onderdeel van de grote totaaloplossing, desalniettemin kunnen deze modules volledige autonoom werken. DE VERSCHILLENDE MODULES OP Med - MEDISCH DOSSIER Het medisch dossier is de kern van het Elektronisch Patiënten Dossier. Het produceert en centraliseert alle medische gegevens van de patiënt. In het medische dossier vindt u o.a. volgende functionaliteiten terug : Structuren van medische data volgens pathologie door het indexeren van evenementen. Beheer van medische evenementen : consultaties, diverse technische prestaties, operaties, hospitalisatie Dankzij de krachtige ingebouwde WYSIWYG configuratie tools kan u de werkwijze afstellen op uw noden. Specifieke ontwikkelingen voor bepaalde specialismen bvb cardiologie (catheterisatie, echografie, Holter), pneumologie (longfunctietesten), gynaecologie (obstetriedossier),. Ingebouwde verslag functionaliteit die toelaat dat de arts zelf zijn brieven samenstelt en verstuurd op een zeer efficiënte wijze door gebruik te maken van context macroteksten, automatische integratie van medische- en historische gegevens. Ondersteuning van ambulante voorschriften.

2 Resultaten server die realtime zorgt voor integratie van gegevens uit LIS, RIS, PACS, ingescande documenten, Ingebouwd mailbox systeem dat toelaat context gerelateerde mails te versturen. OP Portal - WEBPORTAL OP Portal is een web portal die toelaat om webpagina s te configureren die medische informatie, statistieken en andere informatie (zoals patiëntvragenlijsten) op een overzichtelijke manier aanbieden. De toegang tot deze webportal is onderhevig aan rolgebaseerde rechten. In deze module kan u o.m. volgende functionaliteiten terugvinden : Configureerbare webpagina s d.m.v. een eenvoudige configuratie-interface Web portal met dynamische en configureerbare menu's Elke pagina kan samengesteld worden uit verschillende componenten (tabellen, lijsten, parameters, ) zodat informatie op een overzichtelijke manier kan gepresenteerd worden Mogelijkheid om informatie te tonen over verschillende databases heen (OmniPro, Administratief systeem, eigen applicaties, ) Maakt gebruik van het uitgebreide rechtensysteem van OmniPro Kan gebruik maken van het interne formaat van OmniPro documenten. OP RIS - RADIOLOGIE INFORMATIE SYSTEEM (RIS) In tegenstelling tot vele andere leveranciers van radiologie informatie systemen is de module Op RIS onafhankelijk van een PACS leverancier. Deze module werd van bij het begin ontwikkeld voor en door radiologen om op deze manier maximaal te voldoen aan de unieke eisen van de verschillende gebruikers. Deze oplossing biedt een maximale ondersteuning voor de workflow en de klinische onderzoeken die het hart vormen van de medische beeldvorming. Het spreekt voor zich dat deze geïntegreerde module gebruik maakt van de algemene functionaliteiten van het EPD : afsprakenplanning, werkorganisatie, digitaal dictee, rapportering,... Tevens behoren bi-directionele integraties met verschillende PACS oplossingen tot onze expertise. Zo hebben wij bewezen integraties met : PACS Telemis (CH Charleroi, CH de Hornu-Frameries, CHR en CSME Namur, CHA Libramont, CHU UCL Mont-Godinne) PACS Fuji (Centre Hospitalier Chrétien) PACS de Marker (CHC de Liège) PACS AGFA (Hôpital Saint-Joseph de Saint-Vith, CSPE Ottignies) PACS GE (Europaziekenhuizen) OP Onco - ONCOLOGISCH DOSSIER EN CHEMOTHERAPIE De module Op Onco beperkt zich niet enkel tot het beheer van het totale oncologische dossier van een patiënt, maar beschikt ook over de nodige functionaliteiten om de chemotherapie sessies, radiologische behandeling en chirurgische ingrepen te ondersteunen. Deze module kon enkel tot stand komen dankzij een intensieve samenwerking tussen oncologen, apothekers en radiotherapeuten. Vandaag is deze module de eerste die volledig gebruik maakt van OP Path onze klinische paden module.

3 De functionaliteiten die ondersteunt worden zijn o.a. : Beheer van het oncologisch dossier (volledige configureerbaar in functie van de pathologie) Sterke integratie met elektronisch aanvragen onderzoeken (radiologie, labo, anatoompathologie, ) Volledig beheer van de chemotherapie sessies (inclusief inplannen onderzoeken en reservatie dagziekenhuis) Volledig beheer van de chemotherapie met berekening producten in functie van lengte en gewicht van de patiënt. Ondersteuning multidisciplinaire consultaties Opvolging van chemotherapie incidenten (misselijkheid, haaruitval, ) Deze module wordt momenteel in een pilootfase gebruikt in het ziekenhuis «Clinique André Renard» te Herstal. OP Scan - BEHEER VAN GEDIGITALISEERDE DOCUMENTEN OP Scan is een module die instaat voor het beheer van gedigitaliseerde documenten. Met beheer bedoelen we het importeren, indexeren en beschikbaar maken van verschillende soorten gedigitaliseerde documenten. Deze module werd ontwikkel met als doel een tool aan te bieden voor de archivarissen van papieren documenten. In de praktijk kan dit gaan van het digitaliseren van het volledige papieren document tot het archiveren van ad-hoc documenten, zoals vb. papieren verwijsbrieven. Eenmaal ingescand worden deze documenten beschikbaar volgens het principe anywhere, anytime, anyplace. OP Dialys - BEHEER DIALYSE Deze module biedt de nodige functionaliteiten voor het volledige beheer van een dienst nierdialyse. Van planning over de verschillende sloten heen tot het volledige beheer van het medisch en paramedisch dossier. Ontwikkeld in samenwerking met verschillende nefrologen en verpleegkundigen uit gespecialiseerde ziekenhuizen, kunnen wij u een geïntegreerde oplossing aanbieden die nauw aanleunt bij de praktijk. Een kleine opsomming van de functionaliteiten : Gespecialiseerd dialyse dossier Opvolging en historiek van de verschillende dialysesessies Beheer van de incidenten Beheer van de vasculaire toegangen Planning van de verschillende sessies Voorbereiding voor de verschillende dialyse posten Ondersteuning thuisdialyse Tarificatie Beheer van de dialysetoestellen Integratie met de dialysetoestellen. Volgende ziekenhuizen maken gebruik van deze totaaloplossing : Clinique Saint Pierre (Ottignies), Vivalia (Centre hospitalier de l Ardenne), CHU Liège (Luik), CHR Namur (Namen), Clinique et Maternité Saint- Elisabeth (Namen), Europaziekenhuizen (Brussel)

4 OP Drug - GEINFORMATISEERD MEDICATIEBEHEER Enkele jaren geleden hebben een aantal Belgische ziekenhuizen zich verenigt met als doel het Elektronisch Patiënten Dossier te verbeteren. Snel werd duidelijk dat de verbetering van het medicatiebeheer een prioriteit was binnen dit verhaal. Wij zijn dan ook trots om u vandaag een bewezen closed loop medicatiebeheer oplossing te kunnen voorstellen, die een maximale voldoening geeft aan de verschillende stakeholders : artsen als voorschrijvers, apothekers als leveranciers, verpleegkundigen als toediener en de afdeling facturatie als afrekenaar. Binnen dit domein is vooral de samenwerking belangrijk. Het volstaat niet om alleen de betrouwbaarheid van de informatie te verbeteren, men moet ook de verschillende stakeholders responsabiliseren. Dit laatste is mogelijk dankzij het autoriseren van handeling en toewijzen van opdrachten. Dankzij deze strengere en gecontroleerde workflow zorgt de module Op Drug voor een drastische daling in het aantal fouten. Tot slot is het vermeldenswaardig dat een optimalisatie van de stock, door een samenspel van bestelling en retours, zal leiden tot een lagere logistieke kost. Samengevat bevat deze module o.m. volgende functionaliteiten : Een gebruiksvriendelijk en efficiënte user interface die per verpleegafdeling aanpasbaar is Een duidelijk dashboard, die een totale aanpak van het medicatiebeheer ondersteunt Een opvolging van de medicatietoedieningen Een volledig stockbeheer die alle bewegingen van de medicatie bijhouden : apothekerstocks, afdelingsstocks, patiëntenstocks, verliezen, thuismedicatie, Een simulatiemodule die toelaat medicatieverbruik te voorspellen Automatische berekening van medicatiehoeveelheden Ondersteuning One-shot toedieningen Bewezen integraties met Medsoc en Infohos Deze module heeft reeds bewezen volgende meerwaarde te bieden : Vermindering van 50% voorschriften buiten nomenclatuur Versnelde overschakeling IV toedieningen naar orale toedieningen Een enorme tijdswinst bij de transcriptie door verpleegkundigen (een gemeten tijdswinst van 18 minuten per patiënten per ronde) Een drastische vermindering van fouten door transcriptie Belangrijk instrument voor klinische farmacologie OP Order - ELEKTRONISCHE ORDER ENTRY OP Order is de module die instaat voor de elektronische order entry van zowel laboratorium onderzoeken als technische onderzoeken. De labo order entry functionaliteit laat toe dat de arts een analyse aanvraagt en tijdens het aanvragen dadelijk feedback krijgt (cumul en diagnose regels). Deze aanvragen worden elektronisch verstuurd naar het Laboratorium Informatie Systeem. De volledige staalafhandeling (van het berekenen van de juiste hoeveelheid en soort buizen, het generen van priklijsten en etiketten en tot slot verificatie aan het bed) wordt ondersteunt. Het aanvragen van elektronische onderzoeken richt zowel op interne aanvragen van onderzoeken (medische beeldvorming, consultaties, ) waarbij papieren aanvragen obsoleet worden als op externe aanvragen waarbij de nodige documenten worden gedrukt.

5 Volgende functionaliteiten maken deel uit van deze module : OP Order laboratorium aanvragen OP Order onderzoeken Sterke bi-directionele integratie met Laboratorium Informatie Systemen (o.a. Glims) Beheer van de voorschriften (met in begrip van sturing volgens cumul en diagnose regels) Berekening soort en aantal tubes Integratie priklijsten op verpleegkundige werklijsten Closed loop identificatieproces (tube verificatie aan het bed, tubes met barcodes kunnen dadelijk op toestellen in het labo geplaatst worden Real-time feedback non-conformiteiten voor aanvrager Dashboard voor opvolging aanvragen 100% geïnformatiseerd proces binnen het ziekenhuis Sterke integratie met agendasysteem Ondersteuning ambulante aanvragen (met in begrip van barcodes) Ondersteuning second opinion Ondersteuning paramedische diensten OP Dict & OP Rec - DIGITAAL DICTEE EN SPRAAKHERKENNING Dankzij de geïntegreerde module OP Dict bieden wij u de volledige ondersteuning van de dictee activiteit in OmniPro. Dit gaat van het eenvoudig auditief registreren tijdens de consultatie en het uittikken door een secretaresse tot geïntegreerde spraakherkenning. De functionaliteit secretariaatsbeheer laat toe om gedeelde pools van secretaresses te beheren en de mogelijkheid tot workload balancing te introduceren. Met de module OP Rec geven wij u de mogelijkheid van geïntegreerde spraakherkenning. Het spreekt voor zich dat ook hier de nodige functionaliteiten worden aangeboden om de workflow voor een finale controle door secretaresse of pool aan secretaresses te ondersteunen en dit dankzij een karaoke modus. Een kleine opsomming van de functionaliteiten : Support van de dictee functies : record, play, rewind, forward, mode insert/overlay Volledige controle van het materiaal Philips SpeechMike : micro en pedaal Aangepast dashboard voor de verschillende rollen (arts, secretaresse, supervisor) Statistische rapporten m.b.t. workload Beheer van secretaresse pools Mogelijkheid tot het importeren van WAV, MP3 en files in het DSS formaat die geproduceerd worden door mobiele dicteetoestellen. Karaoke modus voor het simultaan corrigeren en beluisteren van dictees Beheer van herkenningsprofielen dankzij integratie met Dragon OP Care - VERPLEEGKUNDIG DOSSIER OP Care is een module die alle nodige functionaliteiten bezit om een elektronisch verpleegkundig en paramedisch dossier in te voeren in uw organisatie. Wij denken dan niet alleen aan de klassieke functionaliteiten zoals het afnemen van een anamnese of een evolutieschaal, het opstellen en evalueren van zorgplannen, wondzorg maar ook aan functionaliteiten in het kader van het stellen van een verpleegkundige diagnose, gestructureerde overdracht, loadbalancing, uitgebreide statistische functionaliteiten en multidisciplinaire behandelingen.

6 OP Care laat aan de verschillende stakeholders toe zorgen te evalueren, te realiseren en in te plannen en dit in het kader van een continu zorgproces. Om de verpleegkundige te helpen bij het stellen van zijn diagnose worden er vanuit de verschillende informatiebronnen binnen het EPD aandachtspunten afgeleid die op hun beurt kunnen gelinkt zijn aan verpleegkundige interventies. Een kleine greep uit de verschillende functionaliteiten : Beheer van anamneses (volledig configureerbaar) Ondersteuning van de verschillende evolutieschalen Ondersteuning van plannen en afnemen parameters (inclusief vochtbalans) Wondzorg wizzard (met inbegrip van zorgprotocollen) Zorgplannen Ondersteuning van de door de wet verplichte verpleegkundige proces Evaluatie van problemen door NOC s Geïntegreerde verpleegkundige werklijst (medicatietoedieningen, afname van parameters, afname van stalen, medische afspraken, staalafname voor laboratorium onderzoeken, ) Gebruik van officiële codificaties (NIC, NOC, NANDA) Geautomatiseerde extractie MZG Loadbalancing mobiele ploegen Vereenvoudigde Bedside registratie Dankzij het feit dat het verpleegkundige dossier onderdeel vormt van het geïntegreerde elektronische patiëntendossier, heeft de verpleegkundige dadelijk toegang tot specifieke onderdelen van het medische dossier. Het spreekt voor zich dat dit dossier geïntegreerd is met alle modules die zich bevinden in de organisatorische as. OP Care is de vrucht van een intensieve en nauwe samenwerking met verschillende verpleegkundigen die gekend en erkend zijn in hun vakgebied onder hen Mme Marie-Thérèse Célis, Présidente de l'afedi, et M. Olivier Thonon, Coordinateur au SPF de la Santé Publique. Dankzij deze samenwerking is OP Care een uiterst gebruikvriendelijke oplossing met een extreem lage leercurve (4 uur opleiding) Tot slot vinden wij het belangrijk voor deze module enkele referenties te geven : CHR de Mouscron (met inbegrip van de afdeling spoedgevallen) CHR du Val de Sambre d Auvelais L Hôpital Foch (met inbegrip van de revalidatieafdelingen) CHU de Liège (met inbegrip van de afdeling spoedgevallen) CHR Namur Le centre neurologique et de revalidation functionelle de Fraiture en Condroz OP Score - MZG REGISTRATIE OP Score is een typische Belgische module die er voor zorgt dat u kan voldoen aan de legale vereisten die beschreven zijn in het koninklijk besluit van 27 april 2007 m.b.t. het versturen van bepaalde ziekenhuisgegevens naar het ministerie van volksgezondheid. De ondersteuning van volgende functionaliteiten is voorzien : Recuperatie van de zorgepisodes op basis van historische opnamegegevens Manuele ingave van MZG gegevens Beschikbaarheid van online handleiding voor ingave codes Controle van de ingegeven gegevens Automatische recuperatie van gegevens uit de module OP Care en OP Drug Statistische ondersteuning Ondersteuning van kwalificaties en functies verpleegkundigen

7 OP Intens - INTENSIEVE ZORGEN De meeste van onze modules werden ontwikkeld vanuit een transversale visie zodat zij kunnen functioneren in eender welke dienst. Zo werd er tijdens de ontwikkeling van het verpleegkundige dossier en de module elektronisch voorschrijven al rekening gehouden met bepaalde functionaliteiten die ook worden gebruikt op de dienst intensieve zorgen. Wij denken hierbij aan het regelen van debieten van pompen, ondersteuning van multi-radiologische onderzoeken, Het grote verschil tussen de dienst intensieve zorgen en de andere diensten is de integratie met toestellen die aan de patiënt zijn gekoppeld. De belangrijkste functionaliteit binnen de module OP Intens bestaat dan ook uit het beheer en het capteren van parameters. Hiervoor hebben wij een kruispuntbank ontwikkeld die in staat is om de volledige totaliteit van parameters te capteren en te beheren ongeacht het type toestel en leverancier. Voor een betere opvolging kan men gebruik maken van gepersonaliseerde views vb. Enkel view m.b.t. ademhaling of een view in geval van een hartstilstand. Het spreekt voor zich dat dankzij een doorgedreven integratie ook klinische laboratorium parameters kunnen geïntegreerd worden in deze views. OP Emerg - SPOEDGEVALLEN OP Emerg biedt u de nodige tools voor de volledige organisatie van uw afdeling spoedgevallen. Deze module ent zich op alle modules die reeds aanwezig zijn op deze afdeling zoals : OP Care (verpleegkundig dossier), OP Drug (elektronisch medicatiebeheer), OP Med (medisch dossier), Dankzij de module OP Emerg bent u instaat om de volledige workflow van deze afdeling te beheren. Deze module bestaat o.m. uit volgende functionaliteiten : De nodige tools om informatie op een overzichtelijke manier te presenteren (elektronisch whiteboard) Administratief onthaal Prioriteitstelling van de te behandelen patiënten d.m.v. triage Toewijzen van patiënten aan artsen en verpleegkundigen Toewijzen van bedden Beheer van de verschillende aanvragen (technische onderzoeken, labo aanvragen, medicatie,..) Volledige traceerbaarheid en tijdsregistratie van alle acties en bewegingen (zowel binnen als buiten deze dienst) Geïntegreerde statistische module die de pijnpunten in de organisatie blootlegt Beheer van de transfers OP Bed - BEDDENBEHEER In de ideale wereld zouden ziekenhuizen hun bedden moeten kunnen beheren zoals hotels : tijdens de reservatie wordt er rekening gehouden met beschikbaarheid van het gewenste type kamer. De realiteit is echter veel complexer. Patiënten kunnen onverwachts worden opgenomen, ze kunnen langer blijven of zelfs naar een andere kamer of afdeling verhuizen. Ondanks het feit dat «het bed» één van de belangrijkste resources is van het ziekenhuis, wordt deze vaak slecht of helemaal niet beheert. Zo wordt het centrale administratieve systeem vaak laat geïnformeerd van transfers. Dit alles leidt vaak tot onderbezettingen of overbezettingen. Soms is het zelfs zo erg dat bepaalde ingrepen moeten worden uitgesteld.

8 Met de module OP Bed zetten wij een nieuwe standaard in het beddenbeheer neer. Dashboards die volledig configureerbaar zijn tonen op een overzichtelijke manier beschikbare bedden, geplande opnames en ontslagen, potentiële conflicten, Op basis hiervan kan de gebruiker wijzigingen aanbrengen die via een bidirectionele integratie real-time worden doorgestuurd naar het centrale administratieve systeem. OP Surg - OPERATIEKWARTIER OP Surg is de oplossing voor het beheer van uw operatiekwartieren. Het beheert achtereenvolgens het maken van afspraken, personeelsplanning, operatiemateriaal en de tarificatie van technische prestaties. De afspraken worden gemaakt d.m.v. de module OP Rdv. Deze agendamodule laat toe om naast artsen de nodige resources in te plannen (vb. OK s en operatiekits). Tijdens het maken van een afspraak voor een ingreep kan er gekeken worden naar de beschikbare bedden (op basis van gemiddelde verblijfsduur per type ingreep). Op de dag van de ingreep worden de afspraken doorgeven naar de eigenlijke module die instaat voor het beheer van het operatiekwartier. Dankzij een krachtige drag en drop functionaliteit kan de verantwoordelijke de planning aanpassing naar gelang ingrepen uitlopen of later moeten ingepland worden omdat er allergieën zijn. Tot slot staat deze module ook in voor de verslaggeving en de uiteindelijke tarificatie van de geleverde prestaties. De belangrijkste functionaliteiten zijn dan ook : Plannen van ingrepen rekening houdend met beschikbare beddenquota Vlot reorganiseren van de ingrepen in functie van de uit te voeren/uitgevoerde ingrepen Traceerbaarheid van de verschillende statussen van de ingreep (stoppen medicatie, oproep, aankomst, start ingreep, ) Beheer van waarschuwingen en alarmen (septisch, allergisch, urgentie, ) Beheer operatiemateriaal Personeelsbeheer operatiekwartier Tarificatie Statistische datamining voor de optimalisatie van de werking van het operatiekwartier OP Tarif - TARIFICATIE Deze tarificatie module helpt de gebruiker om op een eenvoudige manier de prestatiecodes (Riziv- of pseudocodes) te selecteren die aan de uitgevoerde onderzoeken of consultaties gelinkt zijn. Het spreekt voor zich dat de volledigheid en samenhang van informatie en codes wordt gecontroleerd voor OmniPro ze doorstuurt naar het centrale facturatie systeem. Dezelfde motor laat toe om toegediende medicatie en gebruikte materialen tijdens de onderzoeken (vb. Contrastvloeistof) door te sturen naar de apotheek software om zo voor de nodige tarificatie te zorgen. Dankzij een vroegtijdige controle bij de bron in plaats van tijdens de facturatie kunnen fouten sneller en gemakkelijk gecorrigeerd worden. Tot slot zorgt een uitgebreid rechtensysteem voor een volledige traceerbaarheid.

9 OP RDV - AGENDA De module OP RDV ondersteunt het maken van alle afspraken in het patiëntendossier alsook de benodigde workflow om het volledige proces te ondersteunen. Bij dit laatste denken we aan de ondersteuning van wachtzalen, het maken van elektronische werklijsten, Het maken van een afspraak kan gaan van een simpele consultatie afspraak tot meervoudige technische afspraken (radiologie) en het inplannen van multievent/multi-resources afspraken (ingrepen). Binnen deze module kan u ondermeer volgende functionaliteiten terugvinden : Beheer van de beschikbaarheid van de resources (standaard en uitzondering beschikbaarheden van de actoren/materialen) Mogelijkheid tot aanmaak specifieke beschikbaarheid sloten voor externe boeking Realtime opvolging van overboekingen, verloven en calamiteiten (vb. Sluiten van een zaal) Ingebouwde zoekmotor die de vrije sloten toont in functie van beschikbaarheden actoren, zalen en materiaal Beheer van multi-agenda s per resource Maken van gecombineerde afspraken (vb. Eerst radiologisch onderzoek dan consultatie) Configureerbare vragenlijsten en directieven per evenement Ondersteuning van wachtlijsten en follow-up lijsten OP Meal - MAALTIJDENBEHEER OP Meal zorgt ervoor dat diëtisten maaltijden voor gehospitaliseerde patiënten plannen volgens hun voedingspatronen en conform de opgelegde maaltijdregimes. Deze module staat daarnaast ook in voor de maaltijdbestelling en het aansturen en voorbereiden van de verschillende plateaus in de keuken. Samengevat : Toewijzing van regimes volgens voedingspatronen en medische beperkingen Beheer van een voedingsdatabase waarin alle karakteristieken worden bijgehouden die nodig zijn om maaltijd samenstellen volgens het regime van de patiënt Automatische samenstelling van de maaltijden voor de patiënt volgens het opgegeven regime en beperkingen Generatie van de maaltijdfiches Mogelijkheid om extra s toe te voegen bij de berekende maaltijden Generatie van werklijsten en statistische gegevens OP Paper - BEHEER PAPIEREN ARCHIEF U introduceert een Elektronisch Patiënten Dossier in uw organisatie maar helaas zal uw ziekenhuis daarom niet van de ene op de andere dag papierloos zijn. Dankzij de functionaliteiten die de module OP Paper biedt kunnen deze papieren documenten echter volledig deel uitmaken van het elektronisch patiënten dossier. Deze module ondersteunt de meeste functionaliteiten die u kan terugvinden in een klassiek archivatie systeem met uitzondering dat ze integraal deel uitmaakt van het Elektronisch Patiënten Dossier. Enerzijds kunnen volledige historische dossiers worden ingescand en geïndexeerd, maar anderzijds kunnen documenten vanaf nu bij binnenkomst in het ziekenhuis dadelijk worden ingescand en dit op de verschillende werkplekken. We denken hierbij o.a. aan papieren verwijsbrieven.

10 OP Path - KLINISCH PAD Het aantal modules binnen de OmniPro suite stopt niet met groeien Het feit dat men toegang heeft tot alle soorten aanvragen en organisatorische tools heeft ons in de mogelijkheid gesteld om een tool te ontwikkelen de al deze modules kan aansturen door 1 klik op knop : OP Path. Deze module laat u toe om schema s aan te maken, van simpele schema s (zorg referentieschema s) tot zeer complexe schema s zoals een klinisch pad voor multi-cycle chemotherapie. Vandaag wordt deze tool gebruikt doorheen het volledig OmniPro Elektronisch Patiënten Dossier. Voor het maken van complexe medicatieschema s tot het aanbieden van referentie zorgplannen. Sinds kort wordt deze tool ook intensief gebruikt door de module OP Onco. OP Mobile - HET ELEKTRONISCH PATIËNTEN DOSSIER OP ipad Door het luisteren naar onze gebruikers slagen wij er keer op keer in om innovatieve producten op de markt te brengen die niet alleen een maximale voldoening geven aan de gebruiker maar tevens zorgen voor een verbetering in kwaliteit van de geboden zorg. Uit deze samenwerking is ook OP Mobile geboren. De marketing slogan «informatie anywhere, anytime, anayplace» krijgt dankzij deze module een totaal nieuwe invulling. De Module OP Mobile op ipad zorgt ervoor dat de verschillende intervenanten een permanente toegang hebben tot de informatie m.b.t. de patiënten die zij opvolgen. Of deze nu gehospitaliseerd zijn of ambulant behandelt worden op spoedgevallen. De informatie wordt niet alleen real-time gesynchroniseerd maar ook de-syncroon. Op deze manier is de informatie ook toegankelijk als de gebruiker zich niet meer binnen het netwerk van het ziekenhuis bevindt. Op dit moment ondersteunt deze module de 3 assen op de volgende wijze : Medische as Opvolging van de patiënten Consultatie van de antecedenten Visualisatie van de laatste resultaten (onderzoeken, labo, medische beeldvorming, ) Opvolging van consultaties en hospitalisaties Organisatorische as Opvolging dagplanning, weekplanning Consultatie en planning ingrepen (real-time) Opvolging status onderzoeken Ondersteuning digitaal dictee Opvolging medische mails Verpleegkundige as Opvolging verpleegkundig dossier (vb. Parameters) Opvolging verpleegkundige problemen Beheer van medische orders Beheer toeren Opvolging medicatietoediening

11 Dankzij een versie voor de huisarts kan ook deze real-time over deze informatie beschikken wanneer hij een beveiligde connectie met het ziekenhuis opzet. De huisarts weet bij het bezoek aan het ziekenhuis op welke afdeling/kamers zijn patiënten liggen en welke behandelingen werden uitgevoerd en ingepland. ONZE STERKE PUNTEN ERVARING Het geïntegreerde Elektronisch Medisch Patiëntendossier bestaat reeds 20 jaar en wordt ontwikkelt door de firma Mims. Mims werd opgericht in 1997 door Dominique Bastille en Vincent Quirynen. Het is een familiaal bedrijf en stelt vandaag meer dan 45 mensen te werk. Als pionier van het Elektronisch Medisch Patiëntendossier is Mims niet meer weg te denken als speler op de markt van medische dossiers. Om de geografische expansie te ondersteunen werd in 2007 de firma Care4Health opgericht. Care4Health is als systeemintegrator de exclusieve distributeur van OmniPro in Vlaanderen en Nederland. Vandaag maken 25 ziekenhuizen (op 46 locaties) dagdagelijks gebruik van OmniPro. Concreet betekent dit dat dagelijks eindgebruikers werken met OmniPro. Daarnaast maken meer dan 750 specialisten gebruik van OmniPro in hun privépraktijk. BEWEZEN OPLOSSING Het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) heeft een kwalijke reputatie in België als het aankomt op succesvolle implementaties en lange termijn visie. Vele Elektronisch Patiënten Dossiers blijken niet aan de verwachtingen te voldoen. Lokalisatiekosten en timing worden onderschat. De manier van werken in België blijkt net dat beetje anders te zijn dan in de rest van Europa. Verklein uw risico en kies voor een bewezen oplossing. Op eenvoudig verzoek brengen Care4health en MIMS u in contact met Belgische ziekenhuizen waar u kan praten met eindgebruikers die op realistische wijze hun ervaringen en uitdagingen met u delen over het gebruik in de praktijk van het OmniPro geïntegreerd Patiëntendossier. FLEXIBILITEIT Als door de wol geverfde systeemintegrators met een jarenlange trackrecord in zorgautomatisering beseffen wij meer dan wie ook dat de oplossing niet bestaat. Elk ziekenhuis heeft zijn eigenheid en wij zijn van mening dat je als systeemintegrator respect moet hebben voor die eigenheid. Een ziekenhuis moet zijn manier van werken niet aanpassen aan een software oplossing maar de software oplossing moet zich aanpassen aan het ziekenhuis. Daarom is OmniPro uitgerust met de nodige tools om de voorgedefinieerde dossiers en workflows op een snelle en eenvoudige manier aan te passen zonder hulp van een derde partij.

12 GEÏNTEGREERD Als er in de software wereld wordt gesproken van een geïntegreerde zorgsuite, dan denk men vaak aan applicaties die ontwikkeld werden door eenzelfde softwarehuis en die gebruik maken van één database om complexe data uit te wisselen tussen applicaties. Dit is echter niet altijd het geval. OmniPro is echter van de eerste tot de laatste module zelf ontwikkeld door Mims en maakt gebruik van één gemeenschappelijke database. Dankzij deze filosofie sluiten modules naadloos op elkaar aan en kan informatie gedeeld worden tussen de verschillende modules. INTEGRATIES MET DEELSYSTEMEN Een Elektronisch Patiënten Dossier moet zich inpassen in een bestaande omgeving. Er moeten integraties gemaakt worden met andere deelsystemen zoals het laboratorium informatie system (LIS), administratief systeem (opnames, transfers, ontslag), radiologie informatie systeem (RIS), apotheeksysteem,... Mims heeft reeds meer dan 100 verschillende integraties gerealiseerd met de in België actieve leveranciers van softwareoplossing en/of medische toestellen. Voorbeelden van integraties zijn : LIS : GLIMS ZIS : AZIS, EXTENSO, CPO, MEDSOC ANAPATH : DaVinci RIS : AGFA, FUJI, GE ANYWHERE, ANYTIME, ANYPLACE Dankzij een 2-voudige aanpak zorgt OmniPro dat de medische data voor elke stakeholder steeds beschikbaar is. Als eerste pijler hebben we de communicatie van en naar stakeholders binnen het ziekenhuis. Reeds van in het begin werd er aandacht besteedt dat alle informatie voor iedereen real-time moet beschikbaar zijn (rekening houdende met zijn of haar rol). Met OP Mobile zijn we nu nog een stap verder gegaan en zorgen we ervoor dat bepaalde informatie ook offline beschikbaar is. Als 2de pijler hebben wij de communicatie met de extra-muros stakeholders. Deze communicatie verzorgen wij enerzijds door de in en export van gegevens via Medibridge, Mediring en Hector. En anderzijds door OmniPro aan te sluiten aan medische data HUB s. Zo hebben wij reeds integraties met RSW (Réseau Santé Wallon, ABRUMED en Antwerpse HUB gerealiseerd. CONTACT INFORMATIE Wenst u meer te weten over de uitgebreide mogelijkheden van het OmniPro Elektronisch Patiënten Dossier, aarzel dan niet om ons te contacteren. Care4Health - Franklin Rooseveltlaan 348/Q Gent Tel :

OP Med : HET VLAGGENSCHIP VAN ONZE GEÏNTEGREERDE OPLOSSING H.-HARTZIEKENHUIS LIER NEEMT STRATEGISCHE BESLISSING

OP Med : HET VLAGGENSCHIP VAN ONZE GEÏNTEGREERDE OPLOSSING H.-HARTZIEKENHUIS LIER NEEMT STRATEGISCHE BESLISSING INNOVATIE MOET DE BASIS VORMEN OP Med : MEDISCH DOSSIER - PRAKTIJKERVARING IMPLEMENTATIE De laatste jaren werden er al verschillende oplossingen voorgesteld om de gezondheidszorg in België te verbeteren.

Nadere informatie

OP Mobile: verhoogde mobiliteit verlaagt de drempel voor het gebruik van het medisch dossier.

OP Mobile: verhoogde mobiliteit verlaagt de drempel voor het gebruik van het medisch dossier. OP Mobile: verhoogde mobiliteit verlaagt de drempel voor het gebruik van het medisch dossier. Recent lijkt het dat alles wat te maken heeft met medische software en Apple s Ipad een ogenblikkelijke interesse

Nadere informatie

Voorstel bachelor proef Phara

Voorstel bachelor proef Phara Voorstel bachelor proef 2015 Phara Inhoud: voorstel Bachelor proef Referentie: 20150904 Voorstel bachelor proef Phara 2015 Laatste wijziging: 7/09/2015 Aantal pagina s: 9 Voorstel bachelor proef 2015-7/09/2015

Nadere informatie

Medische Software. Indien u graag meer informatie wenst over MediBase, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 011/240 350.

Medische Software. Indien u graag meer informatie wenst over MediBase, aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 011/240 350. Medische Software Geachte Dokter, MediBase is een krachtig softwarepakket voor automatisatie van uw specialistenpraktijk. Het programma heeft reeds een aantal jaren van groei achter de rug in de praktische

Nadere informatie

Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in de Belgische ziekenhuizen. MIC 2016 Digitale transformatie in de zorg

Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in de Belgische ziekenhuizen. MIC 2016 Digitale transformatie in de zorg 1 Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in de Belgische ziekenhuizen MIC 2016 Digitale transformatie in de zorg Andries Nelissen 25-11-2016 2 Elektronisch Patiëntendossier (EPD) in de Belgische ziekenhuizen

Nadere informatie

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka.

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka. Medische software Geachte dokter, C-Specialist is een krachtig softwarepakket voor automatisatie van uw specialistenpraktijk. Het programma heeft reeds een aantal jaren van groei achter de rug in de praktische

Nadere informatie

Medische Software. - Algemene MediBase informatie - Specifieke informatie over de specialiteit plastische heelkunde

Medische Software. - Algemene MediBase informatie - Specifieke informatie over de specialiteit plastische heelkunde Medische Software Geachte Dokter, MediBase is een krachtig softwarepakket voor automatisatie van uw specialistenpraktijk. Het programma heeft reeds een aantal jaren van groei achter de rug in de praktische

Nadere informatie

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T F E BTW BE RPR Hasselt

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T F E BTW BE RPR Hasselt Medische software Geachte dokter, C-Specialist is een krachtig softwarepakket voor automatisatie van uw specialistenpraktijk. Het programma heeft reeds een aantal jaren van groei achter de rug in de praktische

Nadere informatie

MEER TIJD. voor uw patiënt

MEER TIJD. voor uw patiënt MEER TIJD voor uw patiënt Het EMD (Elektronisch Medisch Dossier) is uitgegroeid tot een onmisbaar instrument in de huisartsenpraktijk. Het is daarom belangrijk dat u over een programma beschikt dat naadloos

Nadere informatie

De e-huisarts : Inleiding. Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw

De e-huisarts : Inleiding. Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw De e-huisarts : Inleiding Dr. Hilde Roels Voorzitter Vlaams Artsensyndicaat vzw 2 3 Het ehealth-platform Federale openbare instelling met de missie - om een goed georganiseerde, onderlinge elektronische

Nadere informatie

AP6 Delen om samen te werken

AP6 Delen om samen te werken AP6 Delen om samen te werken AP6 Partager afin de Collaborer Basisinformatie + hoe ze te bewaren/toegankelijk te maken 1. Een EPD voor alle zorgberoepen Om gegevens te kunnen delen dient elk zorgberoep

Nadere informatie

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka.

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka. Medische software Geachte dokter, C-Specialist is een krachtig softwarepakket voor automatisatie van uw specialistenpraktijk. Het programma heeft reeds een aantal jaren van groei achter de rug in de praktische

Nadere informatie

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka.

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka. Medische software Geachte dokter, C-Specialist is een krachtig softwarepakket voor automatisatie van uw specialistenpraktijk. Het programma heeft reeds een aantal jaren van groei achter de rug in de praktische

Nadere informatie

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka.

CEGEKA GROEP NV Universiteitslaan 9 B-3500 Hasselt T +32 11 24 02 34 F +32 11 23 34 25 E info@cegeka.be BTW BE 0448 621 832 RPR Hasselt www.cegeka. Medische software Geachte dokter, C-Specialist is een krachtig softwarepakket voor automatisatie van uw specialistenpraktijk. Het programma heeft reeds een aantal jaren van groei achter de rug in de praktische

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen.

Team. Tijd. Tools. Functionaliteiten In de onderstaande afbeelding wordt aangegeven welke behoeften TeamPlayer voor u kan invullen. TeamPlayer? TeamPlayer is een compleet en flexibel systeem voor tijdsregistratie en planning dat de grootste knelpunten in vele administraties aanpakt, daar waar de standaardsystemen nog te beperkt zijn.

Nadere informatie

CyberLab. Highlights. Overzicht

CyberLab. Highlights. Overzicht Overzicht Highlights CyberLab is een webgebaseerd orderinvoer- en resultaatconsultatiesysteem dat met elk labinformatiesysteem geïntegreerd kan worden. CyberLab werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met

Nadere informatie

IntraZis basis handleiding.

IntraZis basis handleiding. IntraZis basis handleiding. Inloggen Het begin: aanmelden in het login scherm: Vul gebruikersnaam en wachtwoord in. Selecteer de juiste locatie (voor locatie specifieke zaken zoals b.v. alerts). Klik op

Nadere informatie

eid in de zorg van concept tot gebruik

eid in de zorg van concept tot gebruik eid in de zorg van concept tot gebruik Prof. dr. Bart Sijnave CIO UZ Gent 7 april 2011 1 Agenda De elektronische identiteitskaart concepten De zorgketen eid in de zorg Q&A 2 2 Inhoud De elektronische identiteitskaart

Nadere informatie

Verkenningstocht egezondheid Elektronisch Voorschrift in WZC. Dirk BROECKX Project Manager éénlijn.be 14 oktober Blue Point Antwerpen

Verkenningstocht egezondheid Elektronisch Voorschrift in WZC. Dirk BROECKX Project Manager éénlijn.be 14 oktober Blue Point Antwerpen Verkenningstocht egezondheid Elektronisch Voorschrift in WZC Dirk BROECKX Project Manager 14 oktober Blue Point Antwerpen = een consortium = een netwerk + software leveranciers + egezondheid Diensten Wat

Nadere informatie

Externe registratie van implantaten en medisch invasieve hulpmiddelen (MIH) met behulp van Phara/Infohos. Cléo Van de Velde

Externe registratie van implantaten en medisch invasieve hulpmiddelen (MIH) met behulp van Phara/Infohos. Cléo Van de Velde Externe registratie van implantaten en medisch invasieve hulpmiddelen (MIH) met behulp van Phara/Infohos Cléo Van de Velde Kort Welke artikels worden er getraceerd? Individueel verpakte implantaten Wie

Nadere informatie

Team. Tijd. Tools. Eenvoudige, gebruiksvriendelijke en vlotte mobiele planning

Team. Tijd. Tools. Eenvoudige, gebruiksvriendelijke en vlotte mobiele planning Waarom? U beschikt over een onderneming van minstens 5 gebruikers en constateert dat u naast uw administratieve software meer en meer zaken moet bijhouden buiten deze software. biedt een volledig geautomatiseerd

Nadere informatie

Disclosure belangen sprekers

Disclosure belangen sprekers Introductie van een nieuwe EPD: Effect en kansen voor het verpleegkundig proces op basis van ervaringen in o.a. Jeroen Bosch Ziekenhuis en Rivas Zorggroep 10 november 2016 Disclosure belangen sprekers

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

HET GEINFORMATISEERD PATIENTENDOSSIER IN DE RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS ET RUSTOORDEN VOOR OUDEREN

HET GEINFORMATISEERD PATIENTENDOSSIER IN DE RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS ET RUSTOORDEN VOOR OUDEREN HET GEINFORMATISEERD PATIENTENDOSSIER IN DE RUST- EN VERZORGINGSTEHUIS ET RUSTOORDEN VOOR OUDEREN Een registratiemodel voor verzorgingsgegevens In het belang van de resident in een rust- en verzorgingscentrum,

Nadere informatie

Welkom in GZA Ziekenhuizen

Welkom in GZA Ziekenhuizen Welkom in GZA Ziekenhuizen Wie zijn we? GasthuisZusters Antwerpen - GZA Ziekenhuis met 3 campussen: Sint-Augustinus Sint-Vincentius Sint-Jozef + Low care dialyse centrum Berchem 10 woonzorgcentra vanaf

Nadere informatie

Ziekenhuis ICT. Dr. Geert Smits CIO Universitair Ziekenhuis Antwerpen. 24April 2013

Ziekenhuis ICT. Dr. Geert Smits CIO Universitair Ziekenhuis Antwerpen. 24April 2013 Ziekenhuis ICT Dr. Geert Smits CIO Universitair Ziekenhuis Antwerpen 24April 2013 Inhoud UZA Stand van zaken van ziekenhuis ICT Trends in gezondheidszorg/ impact op ICT Trends ICT Eigen ontwikkeling/ aankopen

Nadere informatie

Make your service work

Make your service work Make your service work Mobiele interactie met je externe medewerkers Werkbonnen opstellen voor interventies en onderhoud Paperless mobiele administratie Aangepast aan uw sector PlenionMobile De mobiele

Nadere informatie

Dienstroosterplanning een probleem?

Dienstroosterplanning een probleem? Dienstroosterplanning een probleem? Niet met ICMT & SAGA Gebruikersvriendelijke en overzichtelijke planningssoftware ICMT Dienstroosters 2 Hét zorg-informatiesysteem Een zorg-informatiesysteem heeft geen

Nadere informatie

Cyto Management. Workflow Cyto Management Ziekenhuis breed

Cyto Management. Workflow Cyto Management Ziekenhuis breed Cyto Management Onder Cyto-Management wordt verstaan het voorschrijven, het bereiden (VTGM ) en het toedienen van een geneesmiddel of groep van geneesmiddelen (kuur/therapie), zodanig dat de patiënt de

Nadere informatie

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager is een product van: Cloud9 Software B.V. www.cloud9software.nl wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar U kunt via onderstaande

Nadere informatie

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS

HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS HANDLEIDING MIJN FRANCISCUS PATIËNTENPORTAAL (LONGZIEKTEN) FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Als patiënt van Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft u na inloggen met uw DigiD toegang tot de beveiligde website

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

face to face voorjaarsconferentie 2013 Universitair Ziekenhuis Antwerpen

face to face voorjaarsconferentie 2013 Universitair Ziekenhuis Antwerpen face to face voorjaarsconferentie 2013 Universitair Ziekenhuis Antwerpen missie Het UZA is een universitair centrum voor topklinische en klantvriendelijke patiëntenzorg, hoogwaardige academische opleiding

Nadere informatie

Product fiche: SynPeople e-hr employee self services module

Product fiche: SynPeople e-hr employee self services module Product fiche: SynPeople e-hr employee self services module SynPeople e-hr werkt 100% geïntegreerd in SynPeople en staat voor employee en managers self services. Dank zij SynPeople e-hr kan het volledige

Nadere informatie

DOP DIGITAAL ONCO PLATFORM

DOP DIGITAAL ONCO PLATFORM DOP DIGITAAL ONCO PLATFORM Samenwerking tussen Universitair Ziekenhuis Gent VZW CoZo Vlaanderen Universitair Centrum voor Verpleegkunde en Vroedkunde Doelstellingen Educatie op maat aanbieden Een tijdige

Nadere informatie

Vitalink. Concept en stand van zaken 19/11/2011

Vitalink. Concept en stand van zaken 19/11/2011 Vitalink Concept en stand van zaken 19/11/2011 Agenda Concept Vitalink Vitalink in de praktijk Medicatieschema als eerste module Medicatieschema: pilootproject Vragen en suggesties CONCEPT VITALINK Concept

Nadere informatie

Operatiekwartier JULIETTE

Operatiekwartier JULIETTE Operatiekwartier JULIETTE JULIETTE visualiseert en stuurt de patiënt-, informatie- en materiaalstromen in het operatiekwartier.het hart van dit systeem is een krachtig materiaalbeheersysteem. Materiaal..

Nadere informatie

DIGITAAL DICTEREN, SPRAAKHERKENNING & WORKFLOW MANAGEMENT VOOR ZORGPROFESSIONALS

DIGITAAL DICTEREN, SPRAAKHERKENNING & WORKFLOW MANAGEMENT VOOR ZORGPROFESSIONALS DIGITAAL DICTEREN, SPRAAKHERKENNING & WORKFLOW MANAGEMENT VOOR ZORGPROFESSIONALS IMAGE SPEECH PROCESSING SOLUTIONS DOING MORE WITH SPEECH DÉ SOLUTION PROVIDER Kostenefficiëntie in de zorg is nog steeds

Nadere informatie

Informatisering van het verpleegkundig luik van het patiëntendossier in het ziekenhuis: Enquêterapport over de stand van zaken in België in 2010

Informatisering van het verpleegkundig luik van het patiëntendossier in het ziekenhuis: Enquêterapport over de stand van zaken in België in 2010 Informatisering van het verpleegkundig luik van het patiëntendossier in het ziekenhuis: Enquêterapport over de stand van zaken in België in 1 2 Informatisering van het verpleegkundig luik van het patiëntendossier

Nadere informatie

CENTRALE KAST AUTOMATISCHE TROLLEY KOELKAST VERDEELKAST

CENTRALE KAST AUTOMATISCHE TROLLEY KOELKAST VERDEELKAST Be-Trace Mobile Uw oplossing voor de distributie van medicatie en medische hulpmiddelen Traceerbaarheid Dankzij de EDD (Electronic Drug Detection) technologie weet u automatisch: aan wie? door wie? waar?

Nadere informatie

NCARE. Voor een optimaal medicatieproces. in zorginstelling en thuiszorg

NCARE. Voor een optimaal medicatieproces. in zorginstelling en thuiszorg NCARE Voor een optimaal medicatieproces in zorginstelling en thuiszorg NCARE De werkdruk in de zorg neemt steeds verder toe. Daardoor staat het medicatieproces steeds vaker onder druk. Tegelijkertijd stellen

Nadere informatie

Onafwendbare (r)evolutie!

Onafwendbare (r)evolutie! Netwerken Onafwendbare (r)evolutie! Telematica Luc Billiau en Patrick De Coninck Geïntegreerd gebruikersen toegangsbeheer : certificaten, IC, TR. ehealthbox : 1T1 communicatie 3 1. Therapeutische relatie

Nadere informatie

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS

WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS AL MEER DAN 20 JAAR DÉ SPECIALIST OP HET GEBIED VAN WORKFORCE MANAGEMENT SOLUTIONS IN RETAIL, LOGISTIEK EN INDUSTRIE TOTAALOPLOSSING VOOR WFM VRAAGSTUKKEN Softbrick Workforce

Nadere informatie

ACHIL: evaluatie van de zorgtrajecten diabetes mellitus type 2 en chronische nierinsufficiëntie

ACHIL: evaluatie van de zorgtrajecten diabetes mellitus type 2 en chronische nierinsufficiëntie ACHIL: evaluatie van de zorgtrajecten diabetes mellitus type 2 en chronische nierinsufficiëntie Achil Phase 1 (2009-2013). Ambulatory Care Health Information Laboratory Feedback rapport Lokale Multidisciplinaire

Nadere informatie

COCON IN HET KORT: Speer IT. Speer IT. glass fiber registration systems. glass fiber registration systems

COCON IN HET KORT: Speer IT. Speer IT. glass fiber registration systems. glass fiber registration systems COCON IN HET KORT: Speer IT Speer IT glass fiber registration systems glass fiber registration systems VOORDELEN WIE WERKEN ER MET COCON Cocon is specifiek ontwikkeld voor glasvezel- IN DE TOEKOMST WERKEN

Nadere informatie

Iedereen op éénlijn(.be) voor de patiënt

Iedereen op éénlijn(.be) voor de patiënt Iedereen op éénlijn(.be) voor de patiënt Individuele medicatievoorbereiding in RVT Bron: FOD Economie (2006) An inconvenient truth An inconvenient truth An inconvenient truth If you do not change direction,

Nadere informatie

Pillen in the cloud. De informatie in deze opleiding is actueel in maart 2017

Pillen in the cloud. De informatie in deze opleiding is actueel in maart 2017 De informatie in deze opleiding is actueel in maart 2017 Waar staan we? Waar moeten we naar toe Wie doet mee? Wie moet mee? Welke zijn de (nog) te nemen stappen? Zijn het milestones of struikelstenen?

Nadere informatie

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering OMZENDBRIEF AAN DE ALGEMENE ZIEKENHUIZEN OMZ. ZH. 2013/13 Dienst voor geneeskundige verzorging Correspondent: Directie verzorgingsinstellingen

Nadere informatie

U begrijpt dat een deel van uw administratie weinig geautomatiseerd is. TeamPlayer biedt nu voor u de oplossing.

U begrijpt dat een deel van uw administratie weinig geautomatiseerd is. TeamPlayer biedt nu voor u de oplossing. Waarom TeamPlayer? Wellicht heeft u reeds een administratief programma waarmee uw boekhouding, facturatie of bestellingen worden beheerd. Deze programma s schieten echter tekort als het gaat over nog andere

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier

Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Handleiding Digitaal Aanvraagformulier Deze handleiding wil een summier overzicht geven van de installatieprocedure van het digitaal aanvraagformulier. De handleiding is bedoeld voor de al wat ervaren

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

UZ Leuven: zie bijlage 2 UZ Antwerpen: zie bijlage 3 UZ Brussel: zie bijlage 4

UZ Leuven: zie bijlage 2 UZ Antwerpen: zie bijlage 3 UZ Brussel: zie bijlage 4 Aanmelding voor de functie zeldzame ziekten versie d.d. 02/06/2016 validatie projectgroep d.d. 02/06/2016 goedkeuring begeleidingscomité d.d. 06/06/2016 Situering Deze procedure is gebaseerd op bestaande

Nadere informatie

Workflow Inkoopfacturen

Workflow Inkoopfacturen Workflow Inkoopfacturen Met de Add-on Workflow Inkoopfacturen is het mogelijk om vanuit Microsoft Dynamics AX de inkomende inkoopfacturen te scannen. Vervolgens kunnen de gescande inkoopfacturen (elektronische

Nadere informatie

/32/ Infrax en GIPOD: minder hinder op het openbaar domein

/32/ Infrax en GIPOD: minder hinder op het openbaar domein /32/ Infrax en GIPOD: minder hinder op het openbaar domein GIPOD Integratie in het aanlegproces van Infrax Raf Rosseels Infrax Infrax is het enige netbedrijf in Vlaanderen dat vier leidinggebonden nutsvoorzieningen

Nadere informatie

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems Cocon in het kort: speciaal ontwikkeld voor glasvezel, helder overzicht netwerk, snel iedere gewenste informatie, automatische routering en budgettering, werken in heden en toekomst, projectmatig werken,

Nadere informatie

Quick Devis. De universele software voor het maken van offertes

Quick Devis. De universele software voor het maken van offertes Quick Devis De universele software voor het maken van offertes Ondernemers Ontdek een software ontworpen om zaken te winnen, dat toelaat van alle types van prijsopgaven te beheren. Prijsberekeningen op

Nadere informatie

ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018. WST 4 AP 3 Medicatieschema

ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018. WST 4 AP 3 Medicatieschema ACTUALISATIE ROADMAP egezondheid 2013-2018 WST 4 AP 3 Medicatieschema Stand van zaken Het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD) is operationeel en uitgerold, maar slechts 40% van de voor het publiek geopende

Nadere informatie

Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub

Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub Handleiding Web viewer Huisartsen Antwerpse Regionale Hub Versie 1.0 Antwerpse regionale hub Handleiding Web viewer Huisartsen 1 INHOUD Algemene informatie rond de HUB... 2 Voorwaarden... 3 Hoe de hub

Nadere informatie

Vitalink Kindrapport. Delen van gegevens uit het K&G kinddossier, voor een betere zorg. Jan Lenssen, Diensthoofd ICT-ontwikkeling

Vitalink Kindrapport. Delen van gegevens uit het K&G kinddossier, voor een betere zorg. Jan Lenssen, Diensthoofd ICT-ontwikkeling Vitalink Kindrapport Delen van gegevens uit het K&G kinddossier, voor een betere zorg Jan Lenssen, Diensthoofd ICT-ontwikkeling Doel van het project Vitalink Kindrapport Kind en Gezin heeft ikv. preventieve

Nadere informatie

GZA investeert in een electronisch patiëntendossier. Peter Mulkens Ann Proost 6 november 2008

GZA investeert in een electronisch patiëntendossier. Peter Mulkens Ann Proost 6 november 2008 GZA investeert in een electronisch patiëntendossier Peter Mulkens Ann Proost 6 november 2008 Sint-Augustinus, Wilrijk Aantal bedden: 610 Aantal medewerkers: 1764 Aantal artsen: 213 Sint-Vincentius, Antwerpen

Nadere informatie

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Met Ricoh vindt u DE oplossing voor UW bedrijf! Vindt u het bestand dat u net scande niet meer terug? Verliest u kostbare tijd met zoeken in uw archieven?

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Managed Mobile

Dienstbeschrijving Managed Mobile Dienstbeschrijving Managed Mobile Inhoud Dienstbeschrijving Managed Mobile... 1 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1.2 Positionering dienst Managed Mobile... 3 1.3

Nadere informatie

De uitrol van het elektronisch voorschrift Recip-e

De uitrol van het elektronisch voorschrift Recip-e De uitrol van het elektronisch voorschrift Recip-e Inhoud - Recip-e architectuur en functies - Roll-out status - Problemen ten velde Recip-e perceptie bij de voorschrijvers Feedback door de apothekers

Nadere informatie

«Nieuwigheden Sage BOB 50 3.0»

«Nieuwigheden Sage BOB 50 3.0» «Nieuwigheden Sage BOB 50 3.0» Voor het gebruik van de end-users Sage BOB 50 DE NIEUWIGHEDEN VAN DE VERSIE 3.0 VAN SAGE BOB 50 Het nieuwe beheer van het boekhoudplan Met de versie Sage BOB 50 3.0, innoveert

Nadere informatie

Planning4 Verkoop Tel: 030-692 71 65 Fax: 030-692 50 94 Internet: www.planning4.nl E-mail: sales@planning4.nl

Planning4 Verkoop Tel: 030-692 71 65 Fax: 030-692 50 94 Internet: www.planning4.nl E-mail: sales@planning4.nl (Werkplek) planning Producent en distributeur: Planning4 De Molen 19 3994 DA Houten Tel: 030-692 71 65 Fax: 030-692 50 94 Internet: www.planning4.nl E-mail: info@planning4.nl Planning4 Supportcenter: Openingstijden:

Nadere informatie

Januari 2011 nl. Diagnose Informatie Systeem

Januari 2011 nl. Diagnose Informatie Systeem Januari 2011 nl Diagnose Informatie Systeem Inhoud Introductie Voordelen Het systeem in het kort Kosten Demonstratie Introductie DiagnoseIS is een interactief platform voor het afnemen, scoren en rapporteren,

Nadere informatie

ehealth in België: waar staan we

ehealth in België: waar staan we ehealth in België: waar staan we 2 december 2016 Dr. Tom Fiers - Universitair Ziekenhuis Gent www.cozo.be ehealth een veelkoppig fabeldier Samenwerken en delen van informatie in kader continuïteit zorg

Nadere informatie

Aanvraag toestemming voor zorg in buitenland

Aanvraag toestemming voor zorg in buitenland Aanvraag toestemming voor zorg in buitenland Aan de verzekerden van de verplichte ziekteverzekering wordt binnen het Europese kader een belangrijke vrijheid gegarandeerd inzake keuze van zorgverlener,

Nadere informatie

Hallo, overlopen wij eens uw medicatieschema?

Hallo, overlopen wij eens uw medicatieschema? Hallo, overlopen wij eens uw medicatieschema? Medicatieanamnese door apotheekassistenten Mevr. Lily Thienpont Mevr. Stefanie Vangampelaere Prof. dr. Peter De Paepe 21 mei 2015 2015 Universitair Ziekenhuis

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

Een inspirerend bezoek aan de apotheek van het Centre Hospitalier de Valenciennes

Een inspirerend bezoek aan de apotheek van het Centre Hospitalier de Valenciennes Bekijk de nieuwsbrief online als deze niet correct wordt weergegeven. hict op bezoek Een inspirerend bezoek aan de apotheek van het Centre Hospitalier de Valenciennes Op 22 augustus 2014 trok een hict

Nadere informatie

Webgebaseerde workflowautomatisering in klinische labs. by Eric Spannenburg Eric.spannenburg@vision4health.be +32476304280

Webgebaseerde workflowautomatisering in klinische labs. by Eric Spannenburg Eric.spannenburg@vision4health.be +32476304280 Webgebaseerde workflowautomatisering in klinische labs by Eric Spannenburg Eric.spannenburg@vision4health.be +32476304280 Historie, visie en bedrijfswaarden + 20 jaar Laufenberg & LIMS leverancier Specialisten

Nadere informatie

Medicatieverificatie op de polikliniek & Continu verbeteren. Audrey Blenke ziekenhuisapotheker/ klinisch farmacoloog i.o.

Medicatieverificatie op de polikliniek & Continu verbeteren. Audrey Blenke ziekenhuisapotheker/ klinisch farmacoloog i.o. Medicatieverificatie op de polikliniek & Continu verbeteren Audrey Blenke ziekenhuisapotheker/ klinisch farmacoloog i.o. 1 Disclosure belangen spreker Geen Scenario-analyse poliklinische medicatieoverdracht

Nadere informatie

De dienst Spoedgevallen

De dienst Spoedgevallen De dienst Spoedgevallen De dienst Spoedgevallen als stageplaats voor studenten. Inhoud 1 Over dienst Spoedgevallen 36 1.1 Welkom 36 1.2 Situering & organogram 36 1.4 Patiëntenpopulatie 37 2 Verloop opvang

Nadere informatie

Contract kwaliteit en patiëntveiligheid 2016 Sp-ziekenhuizen

Contract kwaliteit en patiëntveiligheid 2016 Sp-ziekenhuizen Administratieve gegevens * Selecteer hieronder het erkenningsnummer en de naam van uw ziekenhuis: * Naam en voornaam van de contactpersoon: * Contactgegevens van de contactpersoon: E-mailadres Telefoonnummer

Nadere informatie

Plannen van operatiezalen op basis van capaciteitsmanagement Kan de stuurman wind en zeilen op mekaar afstellen?

Plannen van operatiezalen op basis van capaciteitsmanagement Kan de stuurman wind en zeilen op mekaar afstellen? Plannen van operatiezalen op basis van capaciteitsmanagement Kan de stuurman wind en zeilen op mekaar afstellen? Vanderwegen Luc Adjunct hoofdverpleegkundige operatiezaal Inleiding De activiteiten verricht

Nadere informatie

Elektronisch Voorschrift en Time Stamping in het UZ Brussel Heden en toekomst. Olivier Naeyaert UZ Brussel - CIO

Elektronisch Voorschrift en Time Stamping in het UZ Brussel Heden en toekomst. Olivier Naeyaert UZ Brussel - CIO Elektronisch Voorschrift en Time Stamping in het UZ Brussel Heden en toekomst Olivier Naeyaert UZ Brussel - CIO Agenda Inleiding en context ICT @ UZ Brussel Elektronisch voorschrift: Implementatie Lessons

Nadere informatie

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart

Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten Traceerbaarheid van implantaten De implantaatkaart Vanessa Binamé- 13/03/15 Agenda Inleiding Traceerbaarheid van implantaten Implantaatkaart

Nadere informatie

Daarnaast moeten vanaf 1 juli 2007 de forfaits chronische pijn als daghospitalisatie geregistreerd worden (artikel 4, 8).

Daarnaast moeten vanaf 1 juli 2007 de forfaits chronische pijn als daghospitalisatie geregistreerd worden (artikel 4, 8). Directoraat-generaal Organisatie Gezondheidszorvoorzieningen Dienst Datamanagement UW BRIEF VAN UW REF. ONZE REF. DM/RCM-MKG/n.48_07 DATUM 09/11/2007 Ter attentie van de Algemeen Directeur de Hoofdgeneesheer

Nadere informatie

Informatiebrochure Oncologisch Centrum

Informatiebrochure Oncologisch Centrum Informatiebrochure Oncologisch Centrum Oncologisch Centrum 3 We werken samen aan uw gezondheid De laatste jaren is de kennis over de behandeling van kanker sterk toegenomen. Enerzijds heeft dit geleid

Nadere informatie

uw portaal voor technisch facilitair management unica online

uw portaal voor technisch facilitair management unica online uw portaal voor technisch facilitair management unica online , Altijd en overal inzicht in uw technische installaties Snel en eenvoudig een storing melden? Inzicht in het energiegebruik van uw installaties?

Nadere informatie

Naar een transmurale communicatie en gestructureerde samenwerking tussen ziekenhuizen en WZC s. Symposium UZGent 23/09/2016

Naar een transmurale communicatie en gestructureerde samenwerking tussen ziekenhuizen en WZC s. Symposium UZGent 23/09/2016 Naar een transmurale communicatie en gestructureerde samenwerking tussen ziekenhuizen en WZC s Symposium UZGent 23/09/2016 Multidisciplinaire samenwerking ehealthbox binnen het e-health eco-systeem Ziekenhuizen

Nadere informatie

Dienst specifieke informatie

Dienst specifieke informatie C1 Dienst specifieke informatie Doel: Uniform werken. Structuur in de werkorganisatie op de afdeling brengen. Op een efficiënte en correcte manier zorg bieden aan ptn en hun familie. Streven naar voldoening

Nadere informatie

Brochure AMF Marketing en verkoop

Brochure AMF Marketing en verkoop Brochure AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop AMF Marketing en verkoop maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein

Nadere informatie

Ambulant elektronisch voorschrift

Ambulant elektronisch voorschrift Actiepunten Ronde tafel 2013 Stand van zaken Recip-e Belangrijkste hinderpalen Voorgestelde actiepunten Actiepunten Ronde tafel 2013 Timing: januari 2014 & 2015. Projectleider: Plateform ehealth (voor

Nadere informatie

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017

Hireserve recruitmentsoftware. Brochure 2017 Hireserve recruitmentsoftware Brochure 2017 Wie we zijn en wat we doen Over Hireserve Hireserve is leverancier van recruitment software. We maken, onderhouden en verkopen een gebruiksvriendelijk en veilig

Nadere informatie

Pijler 1 - beslissingsondersteuning

Pijler 1 - beslissingsondersteuning praktischer 1 Pijler 1 - beslissingsondersteuning Beschrijving - Aanreiken van evidence-based informatie en richtlijnen; - Informeren van zorgverstrekkers; - Expertisebevordering; - Praktijkondersteuning;

Nadere informatie

Hoofdstuk II. zorgprogramma voor oncologische basiszorg

Hoofdstuk II. zorgprogramma voor oncologische basiszorg Simplificatie ontwerp KB oncologisch zorgprogramma: Hoofdstuk II. zorgprogramma voor oncologische basiszorg Afdeling 1. Doelgroep aard en inhoud Artikel 2 1 Elk ziekenhuis dient te beschikken over programma

Nadere informatie

Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw

Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw Informatiebrochure: E-health Cozo AZ Sint-Maria Halle vzw Inhoudsopgave: Wat is CoZo en ehealth? 1 Geïnformeerde toestemming (= Informed Consent ) 2 Hoe uw Geïnformeerde toestemming (= Informed Consent

Nadere informatie

ewzc - Naar een gestructureerde samenwerking met de WZC s via het ehealth Platform ZOROO UZGent 23/09/2016

ewzc - Naar een gestructureerde samenwerking met de WZC s via het ehealth Platform ZOROO UZGent 23/09/2016 ewzc - Naar een gestructureerde samenwerking met de WZC s via het ehealth Platform ZOROO UZGent 23/09/2016 Multidisciplinaire samenwerking ehealthbox binnen het e-health eco-systeem Ziekenhuizen naar Artsen

Nadere informatie

Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren

Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren M A P I N F O E X P O N A R E Een suite van web applicaties om geografische informatie in de organisatie te presenteren INTRODUCTIE VAN MAPINFO EXPONARE MapInfo Exponare is ontwikkeld om gebruikers toegang

Nadere informatie

Mediris Recipe 1. Overzicht van Mediris Recipe Starten met Mediris Recipe Uw gegevens Uw ehealth sessie

Mediris Recipe 1. Overzicht van Mediris Recipe Starten met Mediris Recipe Uw gegevens Uw ehealth sessie Mediris Recipe 1. Overzicht van Mediris Recipe... 2 2. Starten met Mediris Recipe... 3 2.1. Uw gegevens... 3 2.2. Uw ehealth sessie... 3 2.2.1. ehealth-sessie via MediRing... 4 2.2.2. ehealth-certificaat

Nadere informatie

P R O D U C T B Y A N D R O M E D A

P R O D U C T B Y A N D R O M E D A P R O D U C T B Y A N D R O M E D A U W A D M I N I S T R AT I E W O R D T K I N D E R S P E L Voor wie perseus ADMIN is een softwarepakket dat kleine of middelgrote bedrijven helpt hun dagelijkse administratie

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Management Klachten en Meldingen System Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen

Nadere informatie

De rol van een elektronisch zorgdossier

De rol van een elektronisch zorgdossier De rol van een elektronisch zorgdossier Cock Ouwens Projectmanager EPD Erasmus MC Historie EPD-ontwikkeling Erasmus MC Ziekenhuis informatie systeem isoft (> 30 jaar oud!!!) Sinds 1998 grafische kijkdoos

Nadere informatie

Marijke de Hullu, Petra Eland en Floris Hofstede 13 april 2017, UMC Utrecht

Marijke de Hullu, Petra Eland en Floris Hofstede 13 april 2017, UMC Utrecht Kennisbijeenkomst Online Inzage Verdiepingssessie Implementatie patiëntenportaal mijn UMC Utrecht: Het perspectief van de zorgverlener op (de implementatie van) het patiëntenportaal Marijke de Hullu, Petra

Nadere informatie

15 FEBRUARI Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen

15 FEBRUARI Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen 15 FEBRUARI 1999. - Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen BS 25/03/1999 in voege vanaf 04/04/1999 Gewijzigd door: KB12/08/2000 BS 29/08/2000

Nadere informatie

Case Study: Het Oogziekenhuis Rotterdam. Oogziekenhuis Rotterdam met open EPD voorbereid op zorg van de toekomst

Case Study: Het Oogziekenhuis Rotterdam. Oogziekenhuis Rotterdam met open EPD voorbereid op zorg van de toekomst Oogziekenhuis Rotterdam met open EPD voorbereid op zorg van de toekomst 1 UITDAGINGEN Van papieren naar elektronische dossiers Zorgverleners centraal toegang geven tot patiëntgegevens Efficiëntie optimaliseren

Nadere informatie