Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u"

Transcriptie

1 ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Wijzigingen per 1 januari 2013 In dit overzicht vindt u de wijzigingen in de aanspraken van het Vrije Keuze Zorgplan, bestaande uit de Basisverzekering met reglementen en de aanvullende verzekeringen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur of bel ons Service Center via Wij helpen u graag verder. In de polisvoorwaarden zijn enkele tekstuele aanpassingen doorgevoerd. Deze aanpassingen zijn bedoeld om de omschrijving begrijpelijker te maken. Ze betreffen geen inhoudelijke wijziging en zijn in dit overzicht dan ook niet benoemd. Wilt u de voorwaarden voor 2013 raadplegen, kijk dan op of vraag ze op via ons Service Center. Ook dit wijzigingsoverzicht vindt u op onze website. Algemene bepalingen Deel A-1 Deel A 1 Algemene bepalingen Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Begripsomschrijvingen De begripsomschrijvingen van aanpassingstoornis, arts verstandelijk gehandicapten, complexe multi-morbiditeit, kwetsbaarheid, medischspecialistische revalidatie, specialist ouderengeneeskunde (voorheen verpleeghuisarts) zijn toegevoegd om de aanspraken te verduidelijken. Overige bepalingen Artikel 4 Fraude Om duidelijker te schetsen dat fraude niet getolereerd wordt, is artikel 4 aangepast. Aan dit artikel is een nieuw lid toegevoegd: U heeft geen recht op vergoeding van kosten, wanneer u of een bij de vergoeding belanghebbende een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven, vervalste of misleidende stukken heeft ingediend, een onware opgave heeft gedaan over een ingediende declaratie of feiten heeft verzwegen die voor ONVZ bij de beoordeling van de declaratie van belang kunnen zijn. In zo n geval vervalt elk recht op vergoeding voor de gehele declaratie, ook voor die onderdelen waarover geen onware opgave is gedaan of geen verkeerde voorstelling van zaken is gegeven.

2 Overige bepalingen Artikel 9 Begin- en einde van de Basisverzekering Als degene voor wie de zorgverzekering wordt gesloten op de dag waarop ONVZ het verzoek ontvangt al op grond van een zorgverzekering is verzekerd, kan de ingangsdatum op verzoek van de verzekeringnemer ook een latere dag zijn. Dit is opgenomen in lid 1. Overige bepalingen Artikel 11 Registratie van persoonsgegevens Overige bepalingen Artikel 12 Uitsluitingen Overige bepalingen Artikel 15 Elektronische communicatie Artikel 11 is gewijzigd om duidelijker en vollediger te vermelden wat er met uw persoonsgegevens gebeurt bij de aanvraag van een verzekering of financiële dienst bij ONVZ. In de toegevoegde lid 1 t/m 5 wordt hierover een toelichting gegeven. Door een wettelijke beperking bestaat er in 2013 geen aanspraak op vruchtbaarheidsgerelateerde zorg voor vrouwelijke verzekerden van 43 jaar of ouder. Dit is toegevoegd in lid 1. Voor de overgangsregeling zie wijzigingen deel B. Vanwege de toegenomen mogelijkheden in electronische communicatie is er een nieuw artikel opgenomen met de specifieke voorwaarden voor deze vorm van communicatie. Als u 43 jaar of ouder bent, kunt u niet langer aanspraak maken op vruchtbaarheidsgerelateerde zorg, bijvoorbeeld ivf. Algemene bepalingen Deel A-2 ONVZ aanvullende verzekering Deel A 2 Algemene bepalingen ONVZ aanvullende verzekering Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Begripsomschrijvingen Artikel 2 De begripsomschrijvingen van schoonheidsspecialiste is toegevoegd om de aanspraak op acnebehandeling te verduidelijken. Overige bepalingen Artikel 4 Begin en einde van de aanvullende verzekering Aan dit artikel is nieuw lid 3 toegevoegd waarin uitgelegd staat dat kinderen niet hoger aanvullend verzekerd kunnen zijn dat hun ouder(s)/verzorger(s). Als u als ouder/verzorger uw aanvullende verzekering beëindigt, beëindigt ONVZ ook de aanvullende verzekering van uw kinderen op de beëindigingsdatum van de aanvullende verzekering. Als u in plaats van de verzekering te beëindigen een verzekering sluit die minder dekking biedt, wordt de aanvullende verzekering van uw kinderen per de ingangsdatum van bedoelde verzekering beëindigd. Naar keuze van kunt u voor uw kinderen kiezen voor een verzekering met dezelfde dekking als u.

3 Overige bepalingen Artikel 7 Uitsluitingen Om bij samenloop van geneeskundige kosten gemaakt in het buitenland de onderlinge afspraken tussen aanbieders van reisverzekeringen en ONVZ goed te kunnen regelen is een excedentbepaling toegevoegd. Zorgdiensten ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering Deel B Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor U Eigen risico Artikel 2 Verplicht eigen risico Lid Het verplichte eigen risico stijgt met 130 naar 350. Eigen risico Lid 2 ONVZ houdt geen eigen risico in op kosten van door ONVZ aangewezen programma's voor preventieve zorg. Voor door ONVZ aangewezen programma's voor preventieve zorg compenseert ONVZ het eigen risico. Een overzicht van de aangewezen programma s voor preventieve zorg kunt u vanaf 1 december 2012 aanvragen bij het ONVZ Service Center of raadplegen op Preventieve zorg Artikel 3 Begeleiding bij stoppen met roken Lid 2.a Er bestaat in 2013 aanspraak op de vergoeding van een stoppen-metrokenprogramma maximaal één keer per kalenderjaar. In tegenstelling tot vorig jaar krijgt u nu ook de zelfzorg- en geneesmiddelen voor de indicatie stoppen met roken vergoed als deze onderdeel uitmaken van het programma en zijn voorgeschreven door de behandelend arts, medisch-specialist, verloskundige of verpleegkundig specialist. Preventieve zorg bij overgewicht Lid 2.c De kosten van dieetadvisering (in het kader van preventie bij overgewicht) door een diëtist worden ten hoogste voor drie vergoed. De criteria om in aanmerking te komen voor een gecombineerde leefstijlinterventie staan benoemd in de polisvoorwaarden. Preventie van paniekstoornis Lid 2.e De kosten van het online programma Fearfighter worden in 2013 vergoed ter preventie van paniekstoornissen.

4 Medischspecialistische zorg Artikel 5 lid 1 lid 2.d lid 2.f en 2.g lid 3 Geboortezorg Artikel 7 Lid 2.b lid 2.a en 2.b Als voorschrijver van medische specialistische zorg zijn toegevoegd: arts verstandelijk gehandicapten, specialist ouderengeneeskunde of verpleeghuisarts en consultatiebureau-arts. De overheid heeft de aanspraak op de vergoeding van vruchtbaarheidsgerelateerde zorg (zoals in-vitrofertilisatie) beperkt. Vruchtbaarheidsgerelateerde zorg wordt vergoed totdat u 43 jaar wordt. Specifiek bij ivf geldt dat: * tot 38 jaar vergoeding van terugplaatsing van niet meer dan 1 embryo bij de eerste twee pogingen, bij de 3e poging 1 of 2 embryo s; * van 38 jaar tot 43 jaar vergoeding van terugplaatsing van 1 of 2 embryo s bij alle 3 de pogingen. Als u op 31 december jaar of ouder bent en uiterlijk op die datum bent gestart met een ivf-poging ten laste van de Basisverzekering, dan vergoedt ONVZ de kosten van afronding van die poging. Vanaf 2013 bestaat aanspraak op de vergoeding van een nieuwe vorm van behandeling van verhoogde bloeddruk (hypertensie) en herseninfarct onder strikte voorwaarden. Door een wettelijke beperking worden de kosten van behandeling van plagiocefalie (scheve schedel) en brachycefalie (brede schedel) zonder craniosynostose (voortijdige vergroeiing van schedelnaden) met een redressiehelm in 2013 niet langer vergoed. De verplichte eigen bijdragen voor geboortezorg zijn wettelijk verhoogd. Bij een poliklinische bevalling in een ziekenhuis of geboortecentrum zonder medische indicatie bedraagt de eigen bijdrage 16,- per dag voor zowel moeder als kind met daarbij nog het bedrag waarmee het tarief van het ziekenhuis of geboortecentrum de 114,50 per persoon per dag te boven gaat. Als voorschrijver van medische specialistische zorg zijn toegevoegd: arts verstandelijk gehandicapten, specialist ouderengeneeskunde of verpleeghuisarts en consultatiebureau-arts. Beperking van de dekking voor u. Beperking van de dekking voor u. De eigen bijdrage voor u is beperkt gewijzigd. Als u 18 jaar of ouder bent, geldt een eigen bijdrage van 7,50 per verpleegdag in een ziekenhuis. Deze kosten gelden naast het (verplichte) eigen risico.

5 Revalidatie Artikel 8 Medisch-specialistische revalidatie lid 1 Doordat in 2013 de geriatrische revalidatie vergoed wordt vanuit de Basisverzekering is het artikel gesplitst: medisch-specialistische revalidatie en het nieuwe lid 2 geriatrische revalidatie. Geriatrische revalidatie lid 2 Dit is een nieuwe bepaling. Er bestaat per januari 2013 aanspraak op de vergoeding van de kosten van geriatrische revalidatie zoals specialisten ouderengeneeskunde die plegen te bieden. Vanaf 2013 heeft u aanspraak op geriatrische revalidatiezorg vanuit de Basisverzekering. Eerder vond deze vergoeding plaats uit de AWBZ. Paramedische zorg Artikel 16 Ergotherapie lid 4 Verwijsverplichting voor ergotherapie vervallen. Ergotherapie is direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijsbrief naar de ergotherapeut kan. Logopedie lid 5 Verwijsverplichting voor logopedie vervallen. Logotherapie is direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijsbrief naar de logopedist kan. Dieetadvisering lid 6 Verwijsverplichting voor dieetadvisering vervallen. Dieetadvisering is direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijsbrief naar de diëtiste kan. Dieetadvisering lid 6 De overheid heeft besloten de vergoeding van dieetadvisering op te nemen met een maximum van drie behandeluren per kalenderjaar. Mondzorg Artikel 17 lid 4 lid 5 lid 6 Hulpmiddelenzorg Artikel 19 In 2013 bestaat aanspraak op vergoeding van de kosten van de fluoride-applicatie als minimaal één element van het blijvende gebit doorgebroken is. Als voorschrijver van mondzorg zijn toegevoegd: tandarts, huisarts of medisch-specialist. Bedragen waarbij u toestemming vooraf moet aanvragen voor een volledige prothetische voorziening zijn geïndexeerd naar 650,- bij uitvoering door een tandarts en 500 bij uitvoering door een tandprotheticus. Zie tabblad reglement Hulpmiddelen voor wijzigingen U hoeft in 2013 pas toestemming te vragen vooraf wanneer de totale kosten van de volledige prothetische voorziening hoger zijn dan 650 of 500 afhankelijk van de uitvoerder.

6 Zittend ziekenvervoer Artikel 21 lid 3 lid 6 De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar 0,31 per kilometer. Een nieuwe bepaling is opgenomen. U heeft geen aanspraak op de vergoeding van kosten van vervoer in verband met zorg gedurende een dagdeel in een AWBZ-instelling. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u. Beperking van de dekking voor u. lid 7 Voor zittend ziekenvervoer geldt in 2013 een eigen bijdrage van 95 per kalenderjaar. De eigen bijdrage is gestegen met twee euro. Dyslexiezorg Artikel 22 lid 1 De leeftijd waarop dyslexiezorg in 2012 nog mag aanvangen is 12 jaar. De aanspraak dyslexie is getrapt ingevoerd. Voor 2013 komt er voor het laatste jaar een leeftijdsgroep bij, namelijk de kinderen bij wie de behandeling gestart is op 12-jarige leeftijd. Eerstelijnspsychologische zorg, niet-specialistische GGZ Artikel 23 lid 4 Er is geen aanspraak op vergoeding van kosten voor de behandeling van hulp bij werk- en relatieproblemen. Beperking van de dekking voor u. Specialistische geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Artikel 24 lid 4 De eigen bijdragen voor de specialistische geestelijke gezondheidszorg zijn geschrapt. U hoeft in 2013 geen eigen bijdragen te betalen voor de specialistische GGZ. lid 5 De verwijzing door een bedrijfsarts is geschrapt. Verwijzingen door een bedrijfsarts worden in 2013 niet meer geaccepteerd. U moet doorverwezen zijn door een huisarts, jeugdgezondheidszorgarts of medisch-specialist. Dit geldt niet bij acute zorg.

7 lid 6 Er is geen aanspraak op vergoeding van kosten voor de behandeling van hulp bij werk- en relatieproblemen. Beperking van de dekking voor u. Buitenland Artikel 25 lid 5 ONVZ vergoedt nota s van buitenlandse zorgverleners in euro s. Daarbij hanteert zij de gemiddelde wisselkoers in de maand voor de afwikkeling. De omrekenkoers kan iets verschillen ten opzichte van vorig jaar.

8 Reglement Hulpmiddelen Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Hulpmiddelenzorg Reglement Reglement Hulpmiddelen De volgende wijzigingen in eigen bijdragen en maximale vergoedingen zijn doorgevoerd. De eigen bijdragen voor een aantal hulpmiddelen is gewijzigd Hulpmiddelen ter correctie in de hoorfunctie of ernstig oorsuizen bedraagt 25% van de aanschafkosten - Orthopedische schoenen eigen bijdrage < 16 jr 69 - Orthopedische schoenen eigen bijdrage 16 jr 137,50 - Allergeenvrije schoenen eigen bijdrage < 16 jr 69 en maximale vergoeding < 16 jr Allergeenvrije schoenen eigen bijdrage 16 jr 137,50 en maximale vergoeding 16 jr 331,50 - Verbandschoenen maximale vergoeding Lenzen met gebruiksduur > 1 jr eigen bijdrage per lens 53,50 - Lenzen met gebruiksduur < 1 jr eigen bijdrage per kalenderjaar Bij correctie van één oog met lens met gebruiksduur < 1 jr eigen bijdrage per kalenderjaar 53,50 - Brillenglazen/filterglazen (<18 jaar) eigen bijdrage per glas 53, Hoortoestel eerste aanschaf of vervanging < 6 jr maximale vergoeding 509,50 - Hoortoestel vervanging tussen 6 en 7 jr maximale vergoeding 600,50 - Hoortoestel vervanging na 7 jr maximale vergoeding Orthopedische schoenen eigen bijdrage < 16 jr 69,50 - Orthopedische schoenen eigen bijdrage 16 jr Allergeenvrije schoenen eigen bijdrage < 16 jr 69,50 en maximale vergoeding < 16 jr 259,50 - Allergeenvrije schoenen eigen bijdrage 16 jr 139 en maximale vergoeding 16 jr Verbandschoenen maximale vergoeding Lenzen met gebruiksduur > 1 jr eigen bijdrage per lens 52,50 - Lenzen met gebruiksduur < 1 jr eigen bijdrage per kalenderjaar Bij correctie van één oog met lens met gebruiksduur < 1 jr eigen bijdrage per kalenderjaar 53,50

9 Hulpmiddelenzorg II. Overzicht hulpmiddelen Artikel 3 Artikel 3 Artikel 3 Artikel 3 Artikel 3,4 en 5 Artikel 4 In het Reglement Hulpmiddelen is een wijziging doorgevoerd als gevolg van het feit dat uitwendige hulpmiddelen aan stoornissen in het bewegingssysteem in de Zorgverzekeringswet functioneel is omschreven. In 2013 worden de kortdurende uitleenhulpmiddelen overgeheveld van de AWBZ naar de Zvw. Het gaat om: rolstoelen, drempelhulpen, transferplank, draaischijf, tillift, losse toiletverhoger, losse douchestoel, losse toiletstoel, badplank, glij- en rollakens, ondersteek, bedverhogers. Door een wettelijke beperking worden de kosten van behandeling van plagiocefalie (scheve schedel) en brachycefalie (brede schedel) zonder craniosynostose (voortijdige vergroeiing van schedelnaden) met een redressiehelm in 2013 niet langer vergoed. Door een wettelijke beperking bestaat in 2013 geen aanspraak op de vergoeding van de kosten van eenvoudige loophulpmiddelen: (elleboog)krukken, loophulpen met drie of vier poten, looprekken, rollators, serveerwagens. De tegemoetkoming in de kosten van het onderhoud van ADLhonden, blindengeleidehonden en signaalhonden is verhoogd van 250 naar 260 per kwartaal. ONVZ vergoedt de kosten van lenzen alleen als: a. de stoornis het gevolg is van een medische aandoening of een trauma, waarbij lenzen tot een grotere verbetering in de functies gezichtsscherpte of kwaliteit van de visus leiden dan brillenglazen, of b. de verzekerde jonger is dan 18 jaar en sprake is van pathologische myopie met een refractieafwijking van ten minste -6 dioptrieën. Voor verzekerden jonger dan 18 jaar vergoedt ONVZ de kosten van brillenglazen en filterglazen alleen als sprake is van: een indicatie voor lenzen zoals hierboven genoemd, maar het dragen van lenzen niet de voorkeur heeft, of een zorgvraag als gevolg van een ernstige oogaandoening. Door de functiegerichte omschrijving kan een hulpmiddel beter op uw behoefte worden afgestemd. Beperking van de dekking voor u. Beperking van de dekking voor u. Ja, er is nu vergoeding mogelijk voor brillenglazen en filterglazen voor verzekerden jonger dan 18 jaar. Voor deze groep verzekerden is de indicatie voor vergoeding van lenzen uitgebreid.

10 Artikel 5 In het Reglement Hulpmiddelen is een wijziging doorgevoerd als gevolg van het feit dat uitwendige hulpmiddelen aan stoornissen in de hoorfunctie in de Zorgverzekeringswet functioneel is omschreven. Daarnaast geldt bij aanschaf van gehoortoestellen een eigen bijdrage van 25% van de aanschafprijs. Door de functiegerichte omschrijving kan een hulpmiddel beter op uw behoefte worden afgestemd. Ook is de eigen bijdrage gewijzigd. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de aanschafprijs. Artikel 9 Voormalig artikel 9 Artikel 17 Artikel 19 Voormalig artikel 19 Voormalig artikel 21 In het Reglement Hulpmiddelen is een wijziging doorgevoerd als gevolg van het feit dat uitwendige hulpmiddelen die samenhangen met verzorging en verpleging op bed in de Zorgverzekeringswet functioneel is omschreven. Dit artikel is vervallen. De hulpmiddelen uit dit artikel vallen nu onder de functiegerichte omschrijving in artikel 3 of zijn niet meer gedekt (eenvoudige loophulpmiddelen) Een groot gedeelte van de hulpmiddelen valt nu onder de functiegerichte omschrijvingen van artikel 3 en 5. De overige hulpmiddelen zijn blijven staan. Ter verduidelijking is de tekst toegevoegd dat ook toebehoren, zoals bij de apparatuur behorende teststrips, een vingerpriksysteem met lancetten of vloeistof voor de kwaliteitscontrole vallen onder dit artikel. Dit artikel is vervallen. De solo-apparatuur valt nu onder de functiegerichte omschrijving in artikel 5. Dit artikel is vervallen. De hulpmiddelen vallen nu onder de functiegerichte omschrijvingen in artikel 3 en artikel 9. Door de functiegerichte omschrijving kan een hulpmiddel beter op uw behoefte worden afgestemd. Voormalig artikel 22 Dit artikel is vervallen. De hulphonden vallen nu onder de functiegerichte omschrijvingen in artikel 3, 4 en 5. Voormalig artikel 23 Dit artikel is vervallen. De hulpmiddelen vallen nu onder de functiegerichte omschrijving in artikel 3.

11 Hulpmiddelenzorg III Nadere voorwaarden per hulpmiddel Tabel Tabel Regels met hulpmiddelen zijn verplaatst in navolging van de wijzigingen in deel II Overzicht Hulpmiddelen Nieuwe hulpmiddelen zijn opgevoerd onder de vernieuwde functiegerichte omschrijvingen of bij uitbreiding van de aanspraak. Tabel Breukbanden worden niet meer vergoed. Beperking van de dekking voor u. Hulpmiddelenzorg IV Bijlagen bij het Reglement Hulpmiddelen Bijlage 1 In het Reglement Hulpmiddelen is een wijziging doorgevoerd als gevolg van het feit dat uitwendige hulpmiddelen aan stoornissen in de hoorfunctie in de Zorgverzekeringswet functioneel is omschreven. Daarnaast geldt bij aanschaf van gehoortoestellen een eigen bijdrage van 25% van de aanschafprijs. Door de functiegerichte omschrijving kan een hulpmiddel beter op uw behoefte worden afgestemd. Ook is de eigen bijdrage gewijzigd. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de aanschafprijs. Reglement Farmaceutische zorg Zorgsoort Reglement Situatie 2013 Gevolgen voor u Farmaceutische zorg Artikel 5 Toestemming geneesmiddelen De geneesmiddelen waarvoor een toestemmingsprocedure via de apotheek van toepassing is en de geneesmiddelen waarvoor een toestemmingprocedure via ONVZ van toepassing is, staan met name genoemd in het Reglement Farmaceutische zorg. Deze lijst is ten opzichte van 2012 geactualiseerd. Een aantal geneesmiddelen zijn overgeheveld naar de ziekenhuisfinanciering. Hierdoor zijn deze geneesmiddelen niet langer vrij verkrijgbaar, maar alleen nog te krijgen via de medisch-specialist. Voor een aantal geneesmiddelen zult u in 2013 toestemming moeten vragen via ONVZ en voor een aantal geneesmiddelen is dit niet langer nodig. De geneesmiddelen zijn niet geschrapt en worden nog steeds vergoed. Wel kan het zijn dat u de geneesmiddelen via een ander loket ontvangt.

12 Extrafit Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Overige hulpmiddelen Artikel 6 Rolstoelen of invalidenwagens voorheen lid 2 Dekking voor rolstoelen of invalidenwagens is geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De rolstoelen of invalidenwagens worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Verpleegartikelen voorheen lid 5 Dekking voor verpleegartikelen zijn geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De verpleegartikelen worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Overige behandelingen en therapieën Artikel 7 Elektrische epilatie of laserbehandeling lid 3 Als voorschrijver van elektrische epilatie of laserbehandeling bij overmatige haargroei zijn toegevoegd: medisch-specialist, huidtherapeut en schoonheidsspecialiste. Gezondheidscheck-up / Preventieve zorg Artikel 10 Gezondheidscheck-up lid 1 De sport- of beweegkeuring kan worden afgenomen bij een fysiotherapeut of sportmedisch adviescentrum. Aanvraag verloopt via de ONVZ ZorgConsulent. Preventiecursussen lid 2 Vergoeding van de door ONVZ erkende preventiecursussen tot maximaal 75 per kalenderjaar. Preventiecursussen lid 2 Vergoeding van de preventiecursussen 'Fit Mama!' en 'Somnio beter slapen'. Betere toegankelijkheid voor de sport- of beweegkeuring. Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op

13 Buitenland Artikel 11 Wisselkoers lid 3 ONVZ vergoedt nota s van buitenlandse zorgverleners in euro s. Daarbij hanteert zij de gemiddelde wisselkoers in de maand voor de afwikkeling. De omrekenkoers kan iets verschillen ten opzichte van vorig jaar. Benfit Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Beweegzorg Artikel 2 Beweegprogramma's lid 3 De aanspraak op een beweegprogramma dat onderdeel kan uitmaken van een gecombineerde leefstijlinterventie is gewijzigd. De voorwaarden waaraan een beweegprogramma in het kader van een gecombineerde leefstijlinterventie moet voldoen zijn verduidelijkt. Overige hulpmiddelen Artikel 8 Rolstoelen of invalidenwagens voorheen lid 3 Dekking voor rolstoelen of invalidenwagens is geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De rolstoelen of invalidenwagens worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Verpleegartikelen voorheen lid 6 Dekking voor verpleegartikelen zijn geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De verpleegartikelen worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Overige behandelingen en therapieën Artikel 9 Diëtiste lid 3 De verwijsverplichting voor dieetadvisering is vervallen Dieetadvisering is direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijsbrief naar de diëtiste kan. Diëtiste lid 3 Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding diëtiste. Elektrische epilatie of laserbehandeling lid 4 Als voorschrijver van elektrische epilatie of laserbehandeling bij overmatige haargroei zijn toegevoegd: medisch-specialist, huidtherapeut en schoonheidsspecialiste.

14 Ziekenvervoer Artikel 11 De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u. Reiskosten ziekenbezoek Artikel 12 In 2013 worden de reiskosten voor ziekenbezoek vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens tot De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u. Preventieve zorg Artikel 14 Gezondheidscheck-up lid 1 De sport- of beweegkeuring kan worden afgenomen bij een fysiotherapeut of sportmedisch adviescentrum. Aanvraag verloopt via de ONVZ ZorgConsulent. Preventiecursussen lid 3 Vergoeding van de door ONVZ erkende preventiecursussen tot maximaal 150 per kalenderjaar. Preventiecursussen lid 3 Vergoeding van de preventiecursussen 'Fit Mama!' en 'Somnio beter slapen'. Betere toegankelijkheid voor de sport- of beweegkeuring. Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op

15 Buitenland Artikel 15 Voorziene behandelingen lid 2 In 2013 worden de kosten van ziekenvervoer vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens, Wisselkoers lid 3 ONVZ vergoedt nota s van buitenlandse zorgverleners in euro s. Daarbij hanteert zij de gemiddelde wisselkoers in de maand voor de afwikkeling. De omrekenkoers kan iets verschillen ten opzichte van vorig jaar. Optifit Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Beweegzorg Artikel 2 Beweegprogramma's lid 3 De aanspraak op een beweegprogramma dat onderdeel kan uitmaken van een gecombineerde leefstijlinterventie is gewijzigd. De voorwaarden waaraan een beweegprogramma in het kader van een gecombineerde leefstijlinterventie moet voldoen zijn verduidelijkt. Eerstelijnspsychologische zorg Artikel 3 ONVZ vergoedt geen kosten voor hulp bij werk- en relatieproblemen. Beperking van de dekking voor u. Overige hulpmiddelen Artikel 10 Rolstoelen of invalidenwagens voorheen lid 4 Dekking voor rolstoelen of invalidenwagens is geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De rolstoelen of invalidenwagens worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Verpleegartikelen voorheen lid 7 Dekking voor verpleegartikelen zijn geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De verpleegartikelen worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering.

16 Overige behandelingen en therapieën Artikel 11 Diëtiste lid 3 De verwijsverplichting voor dieetadvisering is vervallen Dieetadvisering is direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijsbrief naar de diëtiste kan. Diëtiste lid 3 Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding diëtiste. Elektrische epilatie of laserbehandeling lid 4 Als voorschrijver van elektrische epilatie of laserbehandeling bij overmatige haargroei zijn toegevoegd: medisch-specialist, huidtherapeut en schoonheidsspecialiste. Ziekenvervoer Artikel 13 De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u. Reiskosten ziekenbezoek Artikel 14 In 2013 worden de reiskosten voor ziekenbezoek vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens tot De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u. Preventieve zorg Artikel 16 Gezondheidscheck-up lid 1 De sport- of beweegkeuring kan worden afgenomen bij een fysiotherapeut of sportmedisch adviescentrum. Aanvraag verloopt via de ONVZ ZorgConsulent. Betere toegankelijkheid voor de sport- of beweegkeuring.

17 Preventiecursussen lid 4 Vergoeding van de door ONVZ erkende preventiecursussen tot maximaal 250 per kalenderjaar. Preventiecursussen lid 4 Vergoeding van de preventiecursussen 'Fit Mama!' en 'Somnio beter slapen'. Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Buitenland Artikel 17 Voorziene behandelingen lid 2 In 2013 worden de kosten van ziekenvervoer vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens, Wisselkoers lid 3 ONVZ vergoedt nota s van buitenlandse zorgverleners in euro s. Daarbij hanteert zij de gemiddelde wisselkoers in de maand voor de afwikkeling. De omrekenkoers kan iets verschillen ten opzichte van vorig jaar. Topfit Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Beweegzorg Artikel 2 Beweegprogramma's lid 3 De aanspraak op een beweegprogramma dat onderdeel kan uitmaken van een gecombineerde leefstijlinterventie is gewijzigd. De voorwaarden waaraan een beweegprogramma in het kader van een gecombineerde leefstijlinterventie moet voldoen zijn verduidelijkt.

18 Eerstelijnspsychologische zorg Artikel 3 ONVZ vergoedt in 2013 de kosten van behandeling van aanpassingsstoornissen of hulp bij werk- en relatieproblemen vanaf de eerste zitting tot maximaal Overige hulpmiddelen Artikel 8 Rolstoelen of invalidenwagens voorheen lid 4 Dekking voor rolstoelen of invalidenwagens is geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De rolstoelen of invalidenwagens worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Verpleegartikelen voorheen lid 8 Dekking voor verpleegartikelen zijn geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De verpleegartikelen worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Ziekenvervoer Artikel 9 De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u. Reiskosten ziekenbezoek Artikel 10 In 2013 worden de reiskosten voor ziekenbezoek vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens tot De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van reiskosten ziekenbezoek. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u.

19 Overige behandelingen en therapieën Artikel 12 Diëtiste lid 3 De verwijsverplichting voor dieetadvisering is vervallen Dieetadvisering is direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijsbrief naar de diëtiste kan. Diëtiste lid 3 Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding diëtiste. Elektrische epilatie of laserbehandeling lid 4 Als voorschrijver van elektrische epilatie of laserbehandeling bij overmatige haargroei zijn toegevoegd: medisch-specialist, huidtherapeut en schoonheidsspecialiste. In-vitrofertilisatie (ivf) lid 6 ONVZ vergoedt de kosten van ivf-behandelingen in een ziekenhuis zolang u jonger bent dan 43 jaar. Door de leeftijdsbeperking heeft u recht op vergoeding totdat u 43 jaar wordt. Preventieve zorg Artikel 17 Gezondheidscheck-up lid 1 De sport- of beweegkeuring kan worden afgenomen bij een fysiotherapeut of sportmedisch adviescentrum. Aanvraag verloopt via de ONVZ ZorgConsulent. Preventiecursussen lid 4 Vergoeding van de door ONVZ erkende preventiecursussen tot maximaal 325 per kalenderjaar. Preventiecursussen lid 4 Vergoeding van de preventiecursussen 'Fit Mama!' en 'Somnio beter slapen'. Betere toegankelijkheid voor de sport- of beweegkeuring. Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Buitenland Artikel 18 Voorziene behandelingen lid 2 In 2013 worden de kosten van ziekenvervoer vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens,

20 Wisselkoers lid 3 ONVZ vergoedt nota s van buitenlandse zorgverleners in euro s. Daarbij hanteert zij de gemiddelde wisselkoers in de maand voor de afwikkeling. De omrekenkoers kan iets verschillen ten opzichte van vorig jaar. Superfit Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Beweegzorg Artikel 2 Beweegprogramma's lid 3 De aanspraak op een beweegprogramma dat onderdeel kan uitmaken van een gecombineerde leefstijlinterventie is gewijzigd. De voorwaarden waaraan een beweegprogramma in het kader van een gecombineerde leefstijlinterventie moet voldoen zijn verduidelijkt. Eerstelijnspsychologische zorg Artikel 3 ONVZ vergoedt in 2013 de kosten van behandeling van aanpassingsstoornissen of hulp bij werk- en relatieproblemen vanaf de eerste zitting tot maximaal Overige hulpmiddelen Artikel 8 Rolstoelen of invalidenwagens voorheen lid 4 Dekking voor rolstoelen of invalidenwagens is geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De rolstoelen of invalidenwagens worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Verpleegartikelen voorheen lid 7 Dekking voor verpleegartikelen zijn geschrapt. Door de overheveling van kortdurende uitleenartikelen heeft u in 2013 recht op vergoeding vanuit de Basisverzekering. De verpleegartikelen worden voor kortdurende uitleen vergoed uit de Basisverzekering. Ziekenvervoer Artikel 9 De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u.

21 Reiskosten ziekenbezoek Artikel 10 In 2013 worden de reiskosten voor ziekenbezoek vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens tot De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u. Mondzorg Artikel 11 lid 4 Toegevoegd is dat het ongeval en de behandeling binnen drie maanden moeten zijn gemeld. Ten opzichte van 2012 heeft is het termijn verlengd. Overige behandelingen en therapieën Artikel 12 Diëtiste lid 3 De verwijsverplichting voor dieetadvisering is vervallen Dieetadvisering is direct toegankelijk. Dat betekent dat u zonder verwijsbrief naar de diëtiste kan. Diëtiste lid 3 Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding diëtiste. Elektrische epilatie of laserbehandeling lid 4 Als voorschrijver van elektrische epilatie of laserbehandeling bij overmatige haargroei zijn toegevoegd: medisch-specialist, huidtherapeut en schoonheidsspecialiste. In-vitrofertilisatie (ivf) lid 6 ONVZ vergoedt de kosten van ivf-behandelingen in een ziekenhuis zolang u jonger bent dan 43 jaar. Door de leeftijdsbeperking heeft u recht op vergoeding totdat u 43 jaar wordt. Preventieve zorg Artikel 17 Gezondheidscheck-up lid 1 De sport- of beweegkeuring kan worden afgenomen bij een fysiotherapeut of sportmedisch adviescentrum. Aanvraag verloopt via de ONVZ ZorgConsulent. Betere toegankelijkheid voor de sport- of beweegkeuring.

22 Preventiecursussen lid 4 Vergoeding van de door ONVZ erkende preventiecursussen tot maximaal 500 per kalenderjaar. Preventiecursussen lid 4 Vergoeding van de preventiecursussen 'Fit Mama!' en 'Somnio beter slapen'. Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Een overzicht van de erkende preventiecursussen kan bij het ONVZ Service Center worden aangevraagd of is te raadplegen op Buitenland Artikel 18 Voorziene behandelingen lid 2 In 2013 worden de kosten van ziekenvervoer vergoed naar een ziekenhuis gevestigd binnen 60 kilometer van de Nederlandse grens, Wisselkoers lid 3 ONVZ vergoedt nota s van buitenlandse zorgverleners in euro s. Daarbij hanteert zij de gemiddelde wisselkoers in de maand voor de afwikkeling. De omrekenkoers kan iets verschillen ten opzichte van vorig jaar. Zorg Assistent Artikel 22 lid 3 lid 3 De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u.

23 ONVZ Tandfit Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Tandfit De manier waarop de tandartsen in Nederland hun kosten in rekening mogen brengen, wijzigt per 1 januari De codes voor de behandelingen wijzigen en de tarieven die tandartsen in rekening mogen brengen worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Tandfit B en C Artikel 1 lid 1 lid 1 ONVZ vergoedt in 2013 preventieve tandzorg (grotendeels) voor 100%. Als gevolg van de gewijzigde codes is de zorg die in Tandfit B en C 100% wordt vergoed, anders omschreven. De aanspraak blijft echter hetzelfde. ONVZ Privé Zorgpakket Zorgsoort Artikel Situatie 2013 Gevolgen voor u Zorg Assistent Artikel 3 lid 3 lid 3 De vergoeding voor ziekenvervoer met de eigen auto is verhoogd naar Nadere formulering van de uitsluitingen van de vergoeding van ziekenvervoer. Kosten die samenhangen met het vervoer, zoals parkeerkosten, worden niet vergoed. Beperkte uitbreiding van de dekking voor u.

De wijzigingen in uw zorgverzekering

De wijzigingen in uw zorgverzekering De wijzigingen in uw zorgverzekering Wijzigingen in uw Basisverzekering Betreft artikel 2012 2013 Eigen risico artikel 2 Verplicht eigen risico lid 1 220 350 Eigen risico lid 2 Nvt De kosten van door PNOzorg

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht SCVOCW 2012-2013

Wijzigingsoverzicht SCVOCW 2012-2013 Wijzigingsoverzicht SCVOCW 2012-2013 Wijzigingen in de basisverzekering Wijziging in eigen risico 2012 2013 Eigen risico 220 350 Wijzigingen in eigen bijdrage 2012 2013 Bevalling in het ziekenhuis - Zonder

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. 2014 De wijzigingen in uw zorgverzekering Wijzigingen in uw Basisverzekering Eigen risico artikel 2 Verplicht eigen

Nadere informatie

Wijzigingen ONVZ Vrije Keuze Zorgplan per 1 januari 2011

Wijzigingen ONVZ Vrije Keuze Zorgplan per 1 januari 2011 Wijzigingen ONVZ Vrije Keuze Zorgplan per 1 januari 2011 In dit overzicht vindt u de wijzigingen in de aanspraken van het Vrije Keuze Zorgplan, bestaande uit de Basisverzekering met Reglementen en de aanvullende

Nadere informatie

PNO Ziektekosten Wijzigingen per 1 januari 2012

PNO Ziektekosten Wijzigingen per 1 januari 2012 PNO Ziektekosten Wijzigingen per 1 januari 2012 In dit overzicht vindt u de wijzigingen van de Basisverzekering PNO Ziektekosten en bijbehorende reglementen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met het

Nadere informatie

Wijzigingen zorgverzekering 2013

Wijzigingen zorgverzekering 2013 Wijzigingen zorgverzekering 2013 Meer weten? Onze website www.nedasco.nl Ons telefoonnummer 033-46 70 870 Bereikbaar: Maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur Dit wijzigingsoverzicht is een

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

startfit extrafit benfit optifit topfit

startfit extrafit benfit optifit topfit Startfit Extrafit Benfit Optifit Topfit Acnebehandeling 100%, tot 21 jaar, op voorschrift behandelend dermatoloog 100%, tot 21 jaar, op voorschrift behandelend dermatoloog 100%, tot 21 jaar, op voorschrift

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Wijzigingen per 1 januari 2012

ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Wijzigingen per 1 januari 2012 ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Wijzigingen per 1 januari 2012 In dit overzicht vindt u de wijzigingen in de aanspraken van het Vrije Keuze Zorgplan, bestaande uit de Basisverzekering met reglementen en de aanvullende

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht VGZ/Turien & Co. Zorgpolis

Wijzigingsoverzicht VGZ/Turien & Co. Zorgpolis Wijzigingsoverzicht VGZ/Turien & Co. Zorgpolis 2012-2013 Wijzigingen in de basisverzekering Dit zijn alleen wijzigingen. Voor de exacte vergoeding en de voorwaarden waar u aanspraak op kunt maken, dient

Nadere informatie

Wijzigingen in uw Basisverzekering

Wijzigingen in uw Basisverzekering De wijzigingen in uw zorgverzekering voor 2014 Wijzigingen in uw Basisverzekering Eigen risico artikel 2 Verplicht eigen risico lid 1 350 360 Vrijwillig eigen risico Bij een vrijwillig eigen risico van

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht ONVZ Basisfit Internationaal 2017

Wijzigingsoverzicht ONVZ Basisfit Internationaal 2017 Wijzigingsoverzicht ONVZ Basisfit Internationaal 2017 In dit overzicht staan de wijzigingen in de ONVZ Basisfit Internationaal per 1 januari 2017. Het gaat daarbij om de wijzigingen die uw verzekering

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Beknopt vergoedingsoverzicht 2015 A Alternatieve geneeswijzen Bij arts max. 27 per per dag en max. 20 behandelingen.

Nadere informatie

geneesmiddelen zolang u jonger bent dan 43 jaar Medisch-specialistische revalidatie 100% - - - - Geriatrische revalidatie 100%, max.

geneesmiddelen zolang u jonger bent dan 43 jaar Medisch-specialistische revalidatie 100% - - - - Geriatrische revalidatie 100%, max. 2013 Zet drie keuzevoordeel modules uit in uw PNO Budget en ontvang 15% korting op de premie! Dekkingsoverzicht Basis PNO Be Young PNO Budget PNO Extra PNO Compleet Zorg in het ziekenhuis Specialistische

Nadere informatie

Wat verandert er voor jou in 2018? De 6 belangrijkste wijzigingen

Wat verandert er voor jou in 2018? De 6 belangrijkste wijzigingen Wat verandert er voor jou in 2018? De overheid bepaalt elk jaar wat er wijzigt in de vergoedingen van de basisverzekering. Daarnaast wijzigen wij een aantal vergoedingen in de aanvullende opties. Het verplicht

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018 ALGEMEEN

Dit verandert er voor u in 2018 ALGEMEEN Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 zit u goed bij IZA. Met ruime vergoedingen en veel keuzevrijheid in aanvullende pakketten. Wij hebben de wijzigingen voor 2018 in de basisverzekering, aanvullende

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2018

Dit verandert er voor u in 2018 Dit verandert er voor u in 2018 Ook in 2018 wijzigen er zaken in uw zorgverzekering; er komen vergoedingen bij, vallen vergoedingen af of de inhoud wijzigt. In dit document vindt u alle wijzigingen op

Nadere informatie

Wijzigingen per 1 januari 2014

Wijzigingen per 1 januari 2014 1 De VvAA zorgpas: uw toegang tot fantastische zorg 2 1 8,2 * 3 Vrije keuze van arts en ziekenhuis Uitstekende service Verrassend lage premie VvAA zorgverzekering 2014 Wijzigingen per 1 januari 2014 VvAA

Nadere informatie

Wat verandert er voor u in 2018? De 7 belangrijkste wijzigingen

Wat verandert er voor u in 2018? De 7 belangrijkste wijzigingen Wat verandert er voor u in 2018? Elk jaar wijzigen er een aantal vergoedingen in de basisverzekering. Dit wordt door de overheid bepaald. Daarnaast wijzigen er vergoedingen in de aanvullende verzekeringen.

Nadere informatie

Dit verandert er in je zorgverzekering in 2018 DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN IN 2018

Dit verandert er in je zorgverzekering in 2018 DE BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN IN 2018 Dit verandert er in je zorgverzekering in 2018 In 2018 verandert er weer het een en ander in je zorgverzekering. Het eigen risico blijft hetzelfde 385. Er veranderen wel een aantal voorwaarden en vergoedingen.

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht 2012

Dekkingsoverzicht 2012 Dekkingsoverzicht 2012 Basis ZO R G I N H E T Z I E K E N H U I S Specialistische en 100% - - - - MammaPrint - 100% 100% 100% 100% Plastische chirurgie (Basis)* 100% - - - - Plastische chirurgie (aanvullende

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011 Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2011 Als er volgens de Basisfit Internationaal of andere zorgverzekering aanspraak op (vergoeding van) zorg bestaat en de ONVZ Extrafit Internationaal

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen

Belangrijkste wijzigingen Belangrijkste wijzigingen Polisvoorwaarden 2015 Internetbasispolis Basispolis Basic en t@ke 1 t@ke 2 t@ke 3 Wat verandert er in 2015 in de basisverzekering en de aanvullende (tand)verzekeringen? Hier leest

Nadere informatie

107,31 p/m 9,06 p/m 22,05 p/m 37,73 p/m 55,12 p/m 113,19 p/m. 100%, tot 21 jaar, op voorschrift behandelend dermatoloog

107,31 p/m 9,06 p/m 22,05 p/m 37,73 p/m 55,12 p/m 113,19 p/m. 100%, tot 21 jaar, op voorschrift behandelend dermatoloog Facebook Twitter LinkedIn YouTube Vergoedingsoverzicht Snel inzicht in de vergoedingen van ONVZ, per zorg In het vergoedingsoverzicht staat welke vergoedingen u krijgt per zorg. Zo kunt u heel gemakkelijk

Nadere informatie

Beknopt vergoedingsoverzicht ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Beknopt vergoedingsoverzicht ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Beknopt vergoedingsoverzicht 2017 ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Beknopt vergoedingsoverzicht ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2017 Voorwaarden Basisverzekering Startfit Extrafit Benfit Optifit

Nadere informatie

Beknopt vergoedingsoverzicht ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Beknopt vergoedingsoverzicht ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Beknopt vergoedingsoverzicht 2017 ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Voorwaarden Basisverzekering Startfit Extrafit Benfit Optifit Topfit Superfit Veelgevraagde zorg Alternatieve geneeswijzen

Nadere informatie

Dit verandert er in 2011 in de collectieve VGZ zorgverzekering

Dit verandert er in 2011 in de collectieve VGZ zorgverzekering Dit verandert er in 2011 in de collectieve VGZ zorgverzekering Wijzigingen in de basisverzekering Nieuwe vergoedingen in 2011 Stoppen-met-rokenprogramma 9 behandelingen bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Indien aanspraken bestaan op grond van de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de ONVZ Vrije Keuze Benfit een aanvullende

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER?

INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER? PRODUCTWIJZIGINGEN INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER? 3 1.1 Productwijzigingen Basisverzekering 3 1.2 Productwijzigingen aanvullende verzekeringen 5 1.3 Verandering in de algemene voorwaarden 5 1. WAT

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht ONVZ Aanvullende verzekering 2016

Wijzigingsoverzicht ONVZ Aanvullende verzekering 2016 Wijzigingsoverzicht ONVZ Aanvullende verzekering 2016 Algemene bepalingen ONVZ aanvullende verzekering (deel A) Zorgsoort/begrip Artikel en lidnummer Tekst 2015 Tekst 2016 Uitleg aanpassing Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Benfit Internationaal 2012

Deel B Omvang Dekking ONVZ Benfit Internationaal 2012 Deel B Omvang Dekking ONVZ Benfit Internationaal 2012 Als er volgens de Basisfit Internationaal of andere zorgverzekering aanspraak op (vergoeding van) zorg bestaat en de ONVZ Benfit Internationaal een

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht ONVZ aanvullende verzekeringen 2017

Wijzigingsoverzicht ONVZ aanvullende verzekeringen 2017 Wijzigingsoverzicht ONVZ aanvullende verzekeringen 2017 In dit overzicht staan de wijzigingen in de aanvullende verzekeringen per 1 januari 2017. Het gaat daarbij om de wijzigingen die uw verzekering echt

Nadere informatie

Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht

Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht De beste zorgverzekeraar van Nederland PNO Ziektekosten is al meer dan zestig jaar dé zorgverzekeraar voor de mediasector. En voor de vierde keer op rij

Nadere informatie

Wat verandert er voor jou?wijzigingen 2013 voor

Wat verandert er voor jou?wijzigingen 2013 voor Wat verandert er voor jou?wijzigingen 2013 voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen van Bewuzt per 1 januari 2013. Voorheen Blue van VGZ. Op bewuzt.nl vind je het volledige vergoedingenoverzicht

Nadere informatie

Pakketvergelijker 2012

Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker Brons, Zilver en Goud Geldig vanaf 1 januari 2012 Zorgverzekering en de Aanvullende Verzekeringen Er is een aantal voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26382 20 december 2012 Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 december 2012, Z-3143302,

Nadere informatie

Interpolis ZorgActief

Interpolis ZorgActief Interpolis ZorgActief Overzicht veranderingen in vergoedingen en dekkingen 2018 De veranderingen in de basisverzekering De basisverzekering dekt de verzekerde zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis

Nadere informatie

Zorgverzekering 2013. Wat is er anders?

Zorgverzekering 2013. Wat is er anders? Zorgverzekering 2013 Wat is er anders? Inhoudsopgave 1. Wat is er anders aan je basisverzekering?...3 Andere dekking...3 Andere voorwaarden...5 Andere begrippen...5 2. Wat is er anders aan je aanvullende

Nadere informatie

Wijzigingen 2014 Basisverzekering Aanvullende Verzekeringen

Wijzigingen 2014 Basisverzekering Aanvullende Verzekeringen Wijzigingen 2014 Basisverzekering Aanvullende Verzekeringen De wijzigingen per 1 januari 2014 in uw zorgverzekering voor u op een rij. Bewaar deze bij uw polisvoorwaarden. 1. Wijzigingen in de algemene

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010

Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010 Deel B Omvang Dekking ONVZ Extrafit Internationaal 2010 De verzekeraar vergoedt - met inachtneming van het volgende - de in het woonland van verzekerde gemaakte medische kosten, vermeld in onderstaande

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht VvAA internationaal basis 2017

Wijzigingsoverzicht VvAA internationaal basis 2017 Wijzigingsoverzicht VvAA internationaal basis 017 In dit overzicht staan de wijzigingen in de VvAA basis internationaal per 1 januari 017. Het gaat daarbij om de wijzigingen die uw verzekering echt veranderen.

Nadere informatie

- - - 50% bij beperkt aantal 100% bij beperkt aantal

- - - 50% bij beperkt aantal 100% bij beperkt aantal Dekkingsoverzicht 2015 2 Zorg in het ziekenhuis Specialistische behandelingen* 100% Diagnostiek borstkanker - MammaPrint en Oncotype DX. Plastisch chirurgische behandelingen (Basisverzekering)* Plastisch

Nadere informatie

Wat wijzigt er in je zorgverzekering in 2017? Wijzigingen in de basisverzekering

Wat wijzigt er in je zorgverzekering in 2017? Wijzigingen in de basisverzekering Wat wijzigt er in je zorgverzekering in 2017? In 2017 verandert er weer het een en ander in je zorgverzekering. Het eigen risico blijft hetzelfde: 385. Er veranderen wel een aantal voorwaarden en vergoedingen.

Nadere informatie

De veranderingen in de zorgverzekering 2015. Slimme keuze

De veranderingen in de zorgverzekering 2015. Slimme keuze De veranderingen in de zorgverzekering 2015 Slimme keuze Per 1 januari 2015 wijzigt de productnaam Vrije Keuze naar Slimme Keuze. Tegelijkertijd wijzigen ook de namen van de aanvullende verzekeringen:

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht Basisverzekering PNO Be Young PNO Budget PNO Extra PNO Compleet

Dekkingsoverzicht Basisverzekering PNO Be Young PNO Budget PNO Extra PNO Compleet Dekkingsoverzicht 2013 Zet drie keuzevoordeel modules uit Dekkingsoverzicht Basis PNO Be Young PNO Budget PNO Extra PNO Compleet Zorg in het ziekenhuis Specialistische behandelingen 100% Mammaprint - 100%

Nadere informatie

Wat verandert er voor u in 2015?

Wat verandert er voor u in 2015? Wat verandert er voor u in 2015? 1 Handig om te weten 2 Wat verandert er voor u? Basisverzekering 3 Aanvullende verzekeringen AV-Basis 8 AV-Top 9 AV-TopExtra 10 Zo werkt deze pdf In deze bladerbare pdf

Nadere informatie

Wat verandert er voor u in 2015?

Wat verandert er voor u in 2015? Wat verandert er voor u in 2015? 1 Handig om te weten 2 Wat verandert er voor u? Basisverzekering 3 Aanvullende verzekeringen AV WijkZorg-Basis 8 AV WijkZorg-Top 9 AV WijkZorg-TopExtra 10 Zo werkt deze

Nadere informatie

Wijzigingen in uw Basisverzekering

Wijzigingen in uw Basisverzekering Uw zorgpolis voor 2015 Wijzigingen in uw Basisverzekering Restitutiebasis Artikel 1 lid 3 Nvt Betreft de bemiddeling verpleging en verzorging zoals bedoeld in artikel 7, PNOzorg houdt rekening met eventuele

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2014. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Internationaal vergoedingsoverzicht 2014 Internationaal vergoedingsoverzicht 2014 Onderstaande overzichten geven

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Optifit

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Optifit Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Optifit Indien aanspraken bestaan op grond van de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de ONVZ Vrije Keuze Optifit een aanvullende

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso Uw vergoedingen voor 2014 AV Frieso Vergoedingenoverzicht Basisverzekering en aanvullende verzekering 2014 Omschrijving Abonnementskosten medische alarmering Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2013. Altijd zeker van goede zorg

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2013. Altijd zeker van goede zorg Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2013 Altijd zeker van goede zorg Inhoudsopgave Meer Zorg van Avéro Achmea 3 Wijzigingen in de Basisverzekering (Keuze) Zorg Plan 4 Aanvullende verzekering

Nadere informatie

De veranderingen in de zorgverzekering 2016. Wij zijn er voor ú

De veranderingen in de zorgverzekering 2016. Wij zijn er voor ú De veranderingen in de zorgverzekering 2016 Wij zijn er voor ú De veranderingen in de basisverzekering De basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid

Nadere informatie

ONVZ Vrije Keuze Startfit Zorgsoort Artikel en lidnummer Tekst 2014 Tekst 2015 Uitleg aanpassing extern

ONVZ Vrije Keuze Startfit Zorgsoort Artikel en lidnummer Tekst 2014 Tekst 2015 Uitleg aanpassing extern Deel A 2 Algemene bepalingen Artikel en lidnummer Tekst 2014 Tekst 2015 Uitleg aanpassing ONVZ aanvullende verzekering Begripsomschrijvingen Hospice Artikel 2 Een verblijfshuis dat ernstig zieke mensen

Nadere informatie

2.1 Eigen risico Het verplichte eigen risico voor verzekerden vanaf 18 jaar wordt verhoogd van 360,- naar 375,- per jaar.

2.1 Eigen risico Het verplichte eigen risico voor verzekerden vanaf 18 jaar wordt verhoogd van 360,- naar 375,- per jaar. Wijzigingen voorwaarden Basisverzekering 2015 De wijzigingen per 1 januari 2015 in je zorgverzekering voor jou op een rij. 1. Wijzigingen in de algemene voorwaarden van de Basisverzekering Kiemer Internetverzekering

Nadere informatie

Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is

Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is Ook in 2008 bepaalt u bij ONVZ zelf wat de beste zorg voor u is Bij ONVZ staan uw belangen voorop. Daarom werken wij zonder winstoogmerk en bepaalt u bij ons zelf wat voor u de beste zorg is. Zo behoudt

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht CVELI 2011-2012

Wijzigingsoverzicht CVELI 2011-2012 Wijzigingsoverzicht CVELI 2011-2012 Wijziging in de basisverzekering Dit zijn alle wijziging. Voor de exacte vergoeding de voorwaard waaronder u aanspraak kunt mak dit u de van Alle vergoeding /of eig

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2015

Vergoedingenoverzicht 2015 Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen AZVZ Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid/AZVZ. Per zorgvorm

Nadere informatie

Uw wijzigingen voor 2018

Uw wijzigingen voor 2018 Uw wijzigingen voor 2018 Deze brochure bevat uw wijzigingen van de Alles Verzorgd Polis en Vrije Keus Polis en aanvullende verzekeringen Budget, Standaard, Extra en Optimaal per 1 januari 2018. Wij raden

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2015. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. Internationaal vergoedingsoverzicht 2015 Internationaal vergoedingsoverzicht 2015 Onderstaande overzichten geven

Nadere informatie

Vergoedingsoverzicht VvAA zorgverzekering 2013

Vergoedingsoverzicht VvAA zorgverzekering 2013 Vergoedingsoverzicht VvAA zorgverzekering 2013 Toelichting: Dit vergoedingsoverzicht geeft een samenvatting van de dekking van onze verzekeringen. De vergoedingen zijn per verzekerde per kalenderjaar,

Nadere informatie

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016.

Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. Verzekerd van vrije keuze. Ook in 2016. ONVZ Zorgverzekeraar. Verzekerd van vrije keuze. ONVZ Zorgplan Internationaal Vergoedingsoverzicht Internationaal vergoedingsoverzicht 2016 Onderstaande overzichten

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht 2014

Dekkingsoverzicht 2014 Dekkingsoverzicht 2014 1 Dekkingsoverzicht Basis PNO Be Young PNO Budget PNO Extra PNO Compleet Zorg in het ziekenhuis Specialistische behandelingen 100% Mammaprint - 100% 100% 100% 100% Plastisch chirurgische

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging per 1 januari 2017 Wat betekent dit voor u Welke rubrieken zijn gewijzigd

Onderwerp Wijziging per 1 januari 2017 Wat betekent dit voor u Welke rubrieken zijn gewijzigd Wijzigingsoverzicht Aanvullende verzekering 2017 Wijzigingsoverzicht aanvullende verzekering PNOzorg 2017 In dit overzicht staan de wijzigingen in de aanvullende verzekeringen van PNOzorg per 1 januari

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2010

Overzicht aanpassingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2010 Overzicht aanpassingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2010 In dit overzicht vindt u de aanpassingen in de ONVZ Basisfit Internationaal, de Reglementen en de aanvullende verzekeringen Internationaal.

Nadere informatie

De veranderingen in de zorgverzekering Wij zijn er voor ú

De veranderingen in de zorgverzekering Wij zijn er voor ú De veranderingen in de zorgverzekering 2016 Wij zijn er voor ú De veranderingen in de basisverzekering De basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. De overheid

Nadere informatie

In het kort: de belangrijkste vergoedingen*

In het kort: de belangrijkste vergoedingen* In het kort: de belangrijkste vergoedingen* Student Fysiotherapie 100% (maximaal 9 ). Anticonceptie (pil, spiraal, pessarium) volledige vergoeding. Vaccinatie buitenland 100%. Geneesmiddelen maximaal 100,-

Nadere informatie

De veranderingen in de zorgverzekering 2015. Wij zijn er voor ú

De veranderingen in de zorgverzekering 2015. Wij zijn er voor ú De veranderingen in de zorgverzekering 2015 Wij zijn er voor ú De veranderingen in de basisverzekering De basisverzekering is een verplichte verzekering voor iedereen in Nederland. De vergoedingen in de

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging per 1 januari 2017 Wat betekent dit voor u Welke artikelen zijn gewijzigd. CAK neemt taken van Zorginstituut Nederland over

Onderwerp Wijziging per 1 januari 2017 Wat betekent dit voor u Welke artikelen zijn gewijzigd. CAK neemt taken van Zorginstituut Nederland over Wijzigingsoverzicht ONVZ Basisverzekering 2017 In dit overzicht staan de wijzigingen in de Basisverzekering per 1 januari 2017. Het gaat daarbij om de wijzigingen die uw verzekering echt veranderen. Per

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht VvAA aanvullende verzekeringen 2016

Wijzigingsoverzicht VvAA aanvullende verzekeringen 2016 Wijzigingsoverzicht VvAA aanvullende verzekeringen 2016 Algemene bepalingen VvAA aanvullende verzekeringen (Deel A -2) Begripsomschrijvingen Artikel en lidnummer Artikel 2 Tekst 2015 Tekst 2016 Uitleg

Nadere informatie

2018 Beknopt Vergoedingsoverzicht

2018 Beknopt Vergoedingsoverzicht 2018 Beknopt Vergoedingsoverzicht Beknopt vergoedingsoverzicht ONVZ Vrije Keuze Zorgplan 2018 Voorwaarden Basisverzekering Startfit Extrafit Benfit Optifit Topfit Superfit Veelgevraagde zorg Alternatieve

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER?

INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER? PRODUCTWIJZIGINGEN 2015 INHOUDSOPGAVE 1. WAT VERANDERT ER? 3 1.1 Productwijzigingen Basisverzekering 3 1.2 Productwijzigingen aanvullende verzekeringen 5 1.3 Verandering in de algemene voorwaarden 6 1.4

Nadere informatie

Vergoedingsoverzicht

Vergoedingsoverzicht Voorwaarden Basisverzekering Start Plus Optimaal Top Excellent Dit vergoedingsoverzicht geeft een samenvatting van de dekking van onze verzekeringen. De vergoedingen zijn per verzekerde per kalenderjaar,

Nadere informatie

Wijzigingen in uw zorgverzekering Basis

Wijzigingen in uw zorgverzekering Basis Wijzigingen in uw zorgverzekering Basis Restitutiebasis artikel 1 lid 3 Betreft de bemiddeling verpleging en verzorging zoals bedoeld in artikel 7, VvAA zorgverzekering houdt rekening met eventuele voor

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2014

Vergoedingenoverzicht 2014 Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen AZVZ Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid/AZVZ. Per zorgvorm

Nadere informatie

Dit verandert er voor u in 2017

Dit verandert er voor u in 2017 Dit verandert er voor u in 2017 VGZ Den Haagpakket Inhoud Dit verandert er voor u in 2017... 1 Wijzigingen Basisverzekering 2017... 3 Automatische Externe Defibrillator (AED)... 3 Betalingsachterstand?...

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Uw vergoedingen voor 2014 Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische en homeopathische middelen Astma Centrum Davos* Audiologisch centrum* Beademing*

Nadere informatie

Wijzigingen in uw Student

Wijzigingen in uw Student Wijzigingen in uw Student Generalistische Basis GGZ artikel 2 De hoofdbehandelaar is een BIG-geregistreerde gezondheidszorgpsycholoog, BIG-geregistreerde klinisch psycholoog, NIP-geregistreerde kinder-

Nadere informatie

Beknopt dekkingsoverzicht ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering 2011

Beknopt dekkingsoverzicht ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering 2011 Beknopt dekkingsoverzicht ONVZ Vrije Keuze Basis 2011 Anticonceptie Audiologische zorg Beenmergonderzoek kinderen Bevalling ziekenhuis Buitenland Voorziene en niet-voorziene behandelingen Dieetadvisering

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht 2016

Dekkingsoverzicht 2016 Dekkingsoverzicht 2016 Zorg in het ziekenhuis Medisch-specialistische behandelingen* 100% Diagnostiek borstkanker - - MammaPrint en Oncotype DX. Plastisch chirurgische behandelingen (Basisverzekering)*

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen

Belangrijkste wijzigingen H dig om goed te bewaren! Belangrijkste wijzigingen Basispolis Basispolis Basic en Compactpolis Compleetpolis Comfortpolis ComfortPluspolis Gezinnenpolis 50 + Actief polis en Tand Compact Tand Compleet

Nadere informatie

Uitleg belangrijkste veranderingen polisvoorwaarden 2016

Uitleg belangrijkste veranderingen polisvoorwaarden 2016 Uitleg belangrijkste veranderingen polisvoorwaarden 2016 De veranderingen in de basisverzekering De overheid bepaalt welke zorg er in de basisverzekering zit. Voor 2016 zijn er veranderingen. De belangrijkste

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2009

Overzicht aanpassingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2009 Overzicht aanpassingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2009 In dit overzicht vindt u de aanpassingen in de AEGON Basis Internationaal en de Reglementen en aanvullende Internationaal verzekeringen.

Nadere informatie

Wijzigingen in uw zorgverzekering

Wijzigingen in uw zorgverzekering IAK Zorgverzekeringen 2012 Wijzigingen in uw zorgverzekering Samen voor een perfect verzekerde toekomst Iedereen perfect verzekerd Uw gezondheid is niet iets waarop u wilt bezuinigen. Een verzekering met

Nadere informatie

AANVULLENDE VERZEKERING FRIESO GEWOON COMPLEET VERZEKERD VOOR EEN SCHERPE PRIJS

AANVULLENDE VERZEKERING FRIESO GEWOON COMPLEET VERZEKERD VOOR EEN SCHERPE PRIJS AANVULLENDE VERZEKERING FRIESO GEWOON COMPLEET VERZEKERD VOOR EEN SCHERPE PRIJS GEEN ZORGEN OVER UW ZORG Wilt u een goede zorgverzekering, maar moet u rondkomen van een beperkt inkomen? Dan kunt u rekenen

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2014

Vergoedingenoverzicht 2014 Vergoedingenoverzicht 2014 U kunt geen (vergoedings)rechten ontlenen aan dit overzicht. Raadpleeg voor de precieze inhoud van de vergoeding altijd de verzekeringsvoorwaarden zelf of neem contact op met

Nadere informatie

Wijzigingen in de aanvullende verzekeringen

Wijzigingen in de aanvullende verzekeringen Wijzigingen in de aanvullende verzekeringen Brillen en lenzen Brillen en lenzen: nota s van Eyelove Brillenglazen voor kinderen jonger dan 18 jaar, bij bijzondere indicaties VGZ Jong Pakket VGZ Fit & Vrij

Nadere informatie

Polisvoorwaarden Vrije Keuze Zorgplan

Polisvoorwaarden Vrije Keuze Zorgplan Polisvoorwaarden Vrije Keuze Zorgplan Inleiding polisvoorwaarden ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Geachte klant, ONVZ wil zich onderscheiden als kwalitatieve zorgverzekeraar en het beste voor u zorgen. Dit doet

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2010

Overzicht wijzigingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2010 Overzicht wijzigingen in de polisvoorwaarden per 1 januari 2010 In dit overzicht beschrijven wij de aanpassingen in de modelovereenkomst bestaande uit de Algemene bepalingen, de polisvoorwaarden van onze

Nadere informatie

Uw wijzigingen voor 2015

Uw wijzigingen voor 2015 Uw wijzigingen voor 2015 Deze brochure bevat alle wijzigingen van uw basisverzekering en aanvullende verzekering Frieso per 1 januari 2015. Bewaar dit overzicht bij uw verzekeringsvoorwaarden. Mist u informatie?

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014 Wij zijn er voor ú De wijzigingen in de zorgverzekering Basisverzekering: Keuze Zorg Plan en Select Zorg Plan De basisverzekering is een verplichte

Nadere informatie

Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.

Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr. Risicodraagster voor de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering is ONVZ Ziektekostenverzekeraar N.V. (handelsregister Utrecht: 30135168, AFM-nr.12000633) en voor de aanvullende verzekeringen ONVZ Aanvullende

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014 Wij zijn er voor ú Basisverzekering: Keuze Zorg Plan en Select Zorg plan De basisverzekering is een verplichte verzekering voor iedereen in Nederland.

Nadere informatie

wat verandert er voor u in 2014?

wat verandert er voor u in 2014? Uw zorgverzekering in 2014 1 Handig om te weten 2 Wat verandert er voor u? Basisverzekering 4 Aanvullende verzekeringen ExtraVerzorgd 1 6 ExtraVerzorgd 2 7 ExtraVerzorgd 3 9 JongerenVerzorgd 12 Tandartsverzekeringen

Nadere informatie

Totaal wijzigingsoverzicht PNO

Totaal wijzigingsoverzicht PNO Totaal wijzigingsoverzicht PNO PNO Be Young Categorie AV Jong (2011) PNO Be Young (2012) Paramedische, rubriek 12 en per 6 en per. De rubriek fysiotherapie wordt: : 150 per 4 100 per 2 : Loopmiddelen,

Nadere informatie

Overzicht verzekerde kosten ONVZ Vrije Keuze Zorgplan

Overzicht verzekerde kosten ONVZ Vrije Keuze Zorgplan Overzicht verzekerde kosten ONVZ Zorgplan Acnébehandeling 100%, tot 21 jaar, 100%, tot 21 jaar, 100%, tot 21 jaar, 100%, tot 21 jaar, 100% Alternatieve geneeswijzen incl. Acupunctuur Haptonomie *voor behandelaar;

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking Allianz Vrije Keuze Optimaal

Deel B Omvang Dekking Allianz Vrije Keuze Optimaal Deel B Omvang Dekking Allianz Vrije Keuze Optimaal Indien aanspraken bestaan op grond van de Allianz Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de Allianz Vrije Keuze Optimaal

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht Aanvullende verzekering VvAA Zorgverzekering

Wijzigingsoverzicht Aanvullende verzekering VvAA Zorgverzekering Wijzigingsoverzicht Aanvullende verzekering VvAA Zorgverzekering In dit overzicht staan de wijzigingen in de Aanvullende verzekeringen per 1 januari 2017. Het gaat daarbij om de wijzigingen die uw verzekering

Nadere informatie