Veel gestelde vragen over Zorgbeheer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen over Zorgbeheer"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen over Zorgbeheer Een aantal veel gestelde vragen van gebruikers zijn in dit document verzameld. Kijkt u, wanneer u gebruikersvragen hebt over Zorgbeheer, eerst in dit document. Komt u er niet uit? Mail dan uw vraag naar steluwvraag@npvzorg.nl. In spoedgevallen kunt u ook bellen naar het Landelijk Bureau, HOE MOET IK INLOGGEN? HOE KAN IK EEN NIEUWE GEBRUIKER AANMAKEN? HOE KAN IK EEN GEBRUIKER VERWIJDEREN? HOE KAN IK EEN VRIJWILLIGER INVOEREN? HOE KAN IK EEN NIEUWE ZORGVRAGER TOEVOEGEN? HOE KAN IK EEN NIEUWE ZORGVRAAG INVOEREN? HOE KAN IK ZORGVERLENING INPLANNEN? HOE KAN IK GEPLANDE ZORGAFSPRAKEN WIJZIGEN? HOE KAN IK EEN EVALUATIE INPLANNEN? HOE KAN IK EEN KENNISMAKING INPLANNEN? HOE KAN IK COORDINATIEUREN INPLANNEN? HOE KAN IK EEN VERSLAG VAN EEN EVALUATIE INVOEREN? HOE KAN IK EEN ROOSTER PRINTEN OF MAILEN NAAR DE VRIJWILLIGER OF ZORGVRAGER? HOE KAN IK ALLE VRIJWILLIGERS VANUIT ZORGBEHEER EEN BRIEF/ STUREN? HOE KAN IK EEN LOGBOEKITEM TOEVOEGEN? HOE KAN IK EEN NOTITIE AANMAKEN? HOE KAN IK UITLOGGEN?

2 HOE MOET IK INLOGGEN? Ga naar: zorg.reflexis.nl Klik op inloggen Kies uw plaatsnaam Voer naam en wachtwoord in. Hebt u nog geen eigen account? Laat er dan een aanmaken door uw beheerder. Wilt u in de testomgeving werken? Zet dan het vinkje aan. Klik op ga door Rechts bovenin ziet u of u in de testomgeving bezig bent Klik op start. U zit nu in het hoofdmenu. Veelgestelde vraag: Ik ben al een poosje in de testomgeving aan het werk en begrijp het nu wel. Ik wil nu in de operationele omgeving beginnen, maar als ik zonder vinkje inlog krijg ik de melding probeer het opnieuw Antwoord: Uw account is alleen voor de testomgeving aangemaakt. U moet voor de operationele omgeving opnieuw als gebruiker worden aangemaakt. Dat kan via de beheerdersaccount die u bij de start hebt gekregen.

3 HOE KAN IK EEN NIEUWE GEBRUIKER AANMAKEN? Op het startscherm links onderin ziet u alle gegevens rondom het beheer. Klik op de gebruikers beheren. Hier kunt u nieuwe gebruikers toevoegen. U hebt de keuze uit coördinator of beheerder. Een beheerder heeft meer rechten en kan bijvoorbeeld gegevens, stamgegevens en instellingen beheren. U moet de vrijwilliger die u als gebruiker wilt invoeren, eerst als vrijwilliger invoeren. Als u een gebruiker van het type coördinator wilt aanmaken, let u erop dat u de vrijwilliger dan ook het type coördinator meegeeft (zie verderop). Als u een nieuwe gebruiker toevoegt geeft u hem een gebruikersnaam en wachtwoord. Schrijft u deze goed op. Klik op bewaar. HOE KAN IK EEN GEBRUIKER VERWIJDEREN? Onder de gebruikers beheren op het startscherm kunt u gebruikers deactiveren of activeren en verwijderen. U verwijdert daarmee niet de persoon als vrijwilliger, maar alleen als gebruiker van Zorgbeheer. HOE KAN IK EEN VRIJWILLIGER INVOEREN? Basisgegevens invoeren Klik in het startscherm 1 keer op het icoon vrijwilligers Kijk eerst of de vrijwilliger er niet toevallig al bijstaat. Als dat niet zo is: Klik op toevoegen

4 Vul de gegevens in. Verplichte velden zijn rood gemarkeerd. Bij het veld coördinator ja/nee vult u in of de vrijwilliger coördinator is. Alleen als u hier aangeeft dat de vrijwilliger coördinator is, kunt u hem als coördinator gebruiksrechten geven. Bij soort geeft u aan of het bijvoorbeeld een mantelzorger of vrijwilliger uit het eigen netwerk van de hulpvrager is, die u hier wilt invoeren om hem mee te kunnen nemen in het rooster. Klik op Bewaar. U hebt nu alleen basisgegevens ingevoerd. Om meer gegevens in te voeren: klik op wijzig. Toevoeging: met het kopje lid bedoelen we of iemand lid van de NPV is. Tip: onder kerk staan standaard een aantal kerkgenootschappen ingevoerd. Die namen kunt u in het menu stamgegevens beheren op het startscherm wijzigen. Dan kunt u bijvoorbeeld plaatselijke kerken opnemen. Doe dit voordat u daadwerkelijk vrijwilligers in de operationele omgeving gaat invoeren. Als een categorie eenmaal gebruikt is, kan hij niet meer gewijzigd worden. Inzetbaarheid invoeren

5 U kunt nu de inzetbaarheid invullen. Inzetbaarheid betreft de soorten zorg waarvoor een vrijwilliger inzetbaar is. Hier staan een aantal categorieën. Onder elke categorie hangen subcategorieën. Door voor elke categorie en subcategorie aan te geven of de vrijwilliger daarvoor inzetbaar is (ja), niet inzetbaar (nee) of dat het hem niet uitmaakt (neutraal), krijgt u de beste match bij een hulpvraag. Vult u niets in, dan is een vrijwilliger voor elke categorie en subcategorie neutraal. Tip: Standaard staan er veel subcategorieën. U kunt dit zelf wijzigen in het startscherm onder de stamgegevens beheren. Doet u dat voordat u in de operationele omgeving de inzetbaarheid van vrijwilligers gaat invoeren. Als een categorie eenmaal gebruikt is, kunt u hem niet meer verwijderen. Beschikbaarheid invoeren U kunt nu de beschikbaarheid invullen, dit doet u door het rooster in te vullen. Klik op bewaar. Tip: Het invullen van de inzetbaarheid en de beschikbaarheid van een vrijwilliger lijkt veel werk. Eenmaal geoefend, valt dat erg mee. Omdat het programma bij het matchen van vrijwilligers bij zorgvragen alleen naar deze twee zaken kijkt, hebt u er veel gemak van als je dit eenmalig goed hebt ingevuld.

6 HOE KAN IK EEN NIEUWE ZORGVRAGER TOEVOEGEN? Vanuit het startscherm: Klik op het icoon zorgvragers Klik op toevoegen Vul alle velden in Klik op bewaar De zorgvrager is nu toegevoegd Hiermee is een lijstje met basisgegevens gevuld. Als u meer gegevens wilt opslaan, klik dan op wijzig en vul de gegevens aan. met lid bedoelen we of iemand lid van de NPV is.

7 HOE KAN IK EEN NIEUWE ZORGVRAAG INVOEREN? Dit kan vanuit het startscherm, klik op het icoon zorgvragen. Voor de meeste gebruikers zal het logischer zijn om het vanuit de zorgvrager te doen. Vanuit het startscherm: klik op het icoon zorgvragers. Zoek de betreffende zorgvrager. Onderaan ziet u de bekende zorgvragen. Als de goede zorgvraag er niet bij staat: Klik op toevoegen. Beantwoord de vragen: Klik op volgende. Vul de zorgcategorie in en de subcategorie. Tip: De beheerder kan de lijst met subcategorieeen aanpassen. Geef aan wanneer men de zorg niet wil ontvangen, door die dagdelen grijs te maken.

8 Klik op volgende. Vul de vragen in. Let op: Tekst die u invoert bij omstandigheden en bijzonderheden verschijnt op het rooster! Klik op bewaar. De zorgvraag is nu ingevoerd.

9 HOE KAN IK ZORGVERLENING INPLANNEN? Inplannen van zorg gaat altijd via de zorgvraag. Zoek onder het icoon zorgvragers naar de betreffende persoon. Onderaan klikt u op de zorgvraag. Klik op de planning. Er verschijnen nu de vrijwilligers die hier voor ingezet kunnen worden. Boven aan staat de vrijwilliger die het meest matcht met de hulpvraag. Deze vrijwilliger wordt gematcht op grond van de soort hulp die hij wil leveren en de tijden waarop hij beschikbaar is. Dit werkt alleen als u die gegevens bij de vrijwilliger goed hebt ingevuld. Als u klikt op de naam van een vrijwilliger verschijnen de gegevens onderin. Daarmee heeft u gelijk de gegevens paraat om de vrijwilliger te bellen als u wilt overleggen over de inzet. Dan volgt het daadwerkelijke plannen. Klik op het rooster bij de naam van de vrijwilliger die u wilt inplannen op het dagdeel waarop u de vrijwilliger wilt inplannen. Er verschijnt een veldje met plan en toon. Klik op plan. Vul de volgende velden in.

10 Klik op bewaar

11 HOE KAN IK GEPLANDE ZORGAFSPRAKEN WIJZIGEN? Ga naar de betreffende zorgvraag en klik op planning. Klik op het dagdeel dat u wilt wijzigen, let hierbij op de juiste datum. Kies voor toon. U komt dan in het volgende scherm: Door hier te klikken op wijzigen of verwijderen kunt u de geplande afspraak aanpassen. Als u op een repeterende afspraak klikt, kunt u er ook voor kiezen om alle afspraken na die datum te verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u voor een jaar hebt doorgepland maar de vrijwilliger toch eerder stopt.

12 HOE KAN IK EEN EVALUATIE INPLANNEN? Ga via de zorgvrager of via het icoon zorgvragen naar de betreffende zorgvraag. Klik op de planning Plan bij alle personen die bij de evaluatie zijn een afspraak op de gewenste datum. Kies bij type afspraak voor evaluatie.

13 HOE KAN IK EEN KENNISMAKING INPLANNEN? Ga via de zorgvrager of via het icoon zorgvragen naar de betreffende zorgvraag. Klik op de planning Plan bij alle personen die bij de kennismaking zijn een afspraak op de gewenste datum. Kies bij type afspraak voor kennismaking.

14 HOE KAN IK COORDINATIEUREN INPLANNEN? Als het gaat om coordinatie die over een bepaalde zorgvraag gaat: Ga via de zorgvrager of via het icoon zorgvragen naar de betreffende zorgvraag. Klik op de planning Plan een afspraak op de betreffende datum. Kies bij type afspraak voor coordinatie. Wanneer het gaat om coördinatie-uren die niet specifiek bij een bepaalde zorgvraag horen, maar wel bij een zorgvrager, bijvoorbeeld de eerste kennismaking, maak dan een zorgvraag kennismaking of coördinatie bij die zorgvrager aan. Wanneer het gaat om coördinatie-uren die niet specifiek bij een bepaalde zorgvraag horen en ook niet bij een bepaalde zorgvrager, bijvoorbeeld scholing, overdracht of een vergadering, maak dan een zorgvrager NPV-afdeling Coördinatie aan met daaronder een zorgvraag Coördinatie.

15 HOE KAN IK EEN VERSLAG VAN EEN EVALUATIE INVOEREN? Ga naar het icoon zorgvragers. Klik de betreffende zorgvrager aan. Klik onderin op de betreffende zorgvraag. Klik bovenin op de evaluaties Klik op toevoegen Vul de velden in Klik op bewaar

16 HOE KAN IK EEN ROOSTER PRINTEN OF MAILEN NAAR DE VRIJWILLIGER OF ZORGVRAGER? Ga via het icoon op de startpagina naar de betreffende vrijwilliger of zorgvrager. U kunt alleen vanuit het scherm van een vrijwilliger of zorgvragen een rooster mailen of printen, niet vanuit de zorgvraag. Klik op het rooster. U heeft nu keuze mailen of printen. U kunt ook nog aangeven voor welke periode u een rooster wilt printen of mailen. In de testomgeving kunt u niet mailen. Tip: Als u bij een repeterende afspraak een opmerking hebt geplaatst, komt die opmerking bij elke afspraak terug. Daardoor wordt het rooster onnodig lang en minder leesbaar. Handiger is het, om de repeterende afspraak eerst op te slaan, dan in de planning opnieuw op het dagdeel te klikken, te klikken op toon en de datum waarop de opmerking van toepassing is te wijzigen. De opmerking verschijnt dan alleen bij die afspraak. Een andere mogelijkheid is, de tekst op te nemen bij omstandigheden/besproken of bij bijzonderheden in de zorgvraag.

17 Veelgestelde vraag: Kan ik het rooster van alle vrijwilligers die bij een zorgvraag betrokken zijn, in één keer mailen? Nee dat kan niet. Op het rooster van een vrijwilliger staan alle zorgvragen waarbij hij betrokken is. Dat zijn mogelijk meerdere zorgvragen bij verschillende zorgvragers. Bovendien is de eigen naam van de vrijwilliger vetgedrukt, zodat hij goed kan zien waar hij wordt ingezet. Er is dus geen rooster hetzelfde. Het rooster van elke vrijwilliger moet vanuit zijn eigen pagina worden verzonden. Veelgestelde vraag: Ik verstuur een mailtje naar een zorgvrager of vrijwilliger, maar het komt niet aan. Hoe kan dit? We merken dat het vooral weleens niet lukt om een mailtje vanuit Zorgbeheer te versturen. Het lijkt erop dat dit vooral ligt aan het strenge spamfilter van deze providers. Vanuit Zorgbeheer kunnen we hier geen invloed op uitoefenen. Wat u kunt doen is het adres van de verzender opnemen in uw adresboek en de lijst met vertrouwde afzenders. Tip: Vanuit de beheerdersaccount die u bij aanvang van de NPV gekregen heeft, gaat het en niet altijd goed. Dat komt omdat die account niet aan een vrijwilliger gekoppeld is en dus geen adres als afzender heeft. Verzenden naar sommige mailadressen gaat goed, maar dan krijgt de ontvanger geen afzender te zien, of alleen een vraagtekentje. Sommige providers, zoals hotmail.com of ziggo, geven zo n mail helemaal niet door. Maak daarom uw eigen account aan met coördinatorsof beheerdersrechten. Voer bovendien in het beheerdersscherm een adres van uw thuishulpgroep in. Dan ziet de ontvanger de naam van de afzender en het adres van de afdeling en komt de mail goed door, ook bij hotmail.com en ziggo.

18 HOE KAN IK ALLE VRIJWILLIGERS VANUIT ZORGBEHEER EEN BRIEF/ STUREN? Dat kan door de functie exporteren te gebruiken. Ga in het startscherm naar de gegevens exporteren. Maak een nieuwe export aan door te klikken op maak nieuw Er komt een waarschuwing dat het aanmaken een paar seconden duurt. Klik op ja, maak export. Klik hierna op download

19 En klik hierna op hier : U download dan een map met de volgende ingepakte bestanden: Het bestand vrijwilligers_naw bevat een persoonsgegevenslijst van alle vrijwilligers, aanvragers_naw van alle hulpvragers. U kunt een mail aan alle mailadressen sturen door alle mailadressen te kopiëren (in sommige mailprogramma s kan het noodzakelijk zijn een extra kolom in te voegen met na elk mailadres een komma of puntkomma). Vanuit Word kunt u door de functie afdruk samenvoegen te gebruiken, automatisch brieven opmaken of mails versturen. In deze handleiding wordt dit niet verder uitgewerkt, omdat de werkwijze nogal verschilt in de verschillende versies van Word.

20 HOE KAN IK EEN LOGBOEKITEM TOEVOEGEN? Dat kan niet direct in het logboek. Het logboek registreert alles wat er is ingevoerd en aangepast en biedt daarmee een overzicht van alles wat er is gebeurt. U kunt niet direct in het logboek schrijven. U kunt wel een notitie aanmaken via de pagina notities.

21 HOE KAN IK EEN NOTITIE AANMAKEN? Notities kunt u op allerlei plaatsen in Zorgbeheer achterlaten. U kunt ze vergelijken met post-its. Als u ze goed gebruikt kunt er een hoop mailverkeer tussen coördinatoren mee ondervangen. De notities van het type actie en aantekening zullen het vaakst gebruikt worden. U kunt op verschillende manieren een notitie achterlaten. Via de zorgvrager: ga via het icoon op het startscherm naar de betreffende zorgvrager. Klik op de notities. Klik dan op toevoegen Geef aan wat voor notitie het betreft en klik op bewaar. U kunt op dezelfde manier een notitie achterlaten via het scherm van een vrijwilliger. U kunt ook een notitie achterlaten die niet aan een bepaalde zorgvrager of vrijwilliger gekoppeld is. Ga op het startscherm naar het icoon notities

22 Klik hier op toevoegen Via dit scherm kunt u notities ook op afgehandeld zetten. Dat is vooral handig bij acties.

23 HOE KAN IK UITLOGGEN? Dit kunt u doen door onderin het scherm links te klikken, of bovenaan, op het woord uitloggen. Hiermee slaat u alle gegevens goed af en zijn de gegevens goed beschermd.

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding vrijwilligersmodule Regionale coördinatoren. Februari 2011

Handleiding vrijwilligersmodule Regionale coördinatoren. Februari 2011 Handleiding vrijwilligersmodule Februari 2011 Handleiding regionale coördinatoren Succesvol opvolgen response met de vrijwilligersmodule 1. Inleiding Op dit moment lopen er twee campagnes om nieuwe vrijwilligers

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Stappenplan gebruik enquêtetool

Stappenplan gebruik enquêtetool Bijlage 2 Stappenplan gebruik enquêtetool Bij patiënteninbreng bij de totstandkoming van wetenschapsagenda s 1 Inloggen De enquêtetool is bereikbaar vanaf elke computer met een internetaansluiting en uitsluitend

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Scoodle Play voor beheerders 1

Scoodle Play voor beheerders 1 Scoodle Play voor beheerders 1 1 INHOUD 1 WAT HEB JE NODIG OM MET SCOODLE PLAY TE STARTEN?... 3 2 AANVRAAG OM BEHEERDER TE WORDEN... 3 3 JOUW SCHOOL KLAARMAKEN VOOR SCOODLE PLAY... 4 Leerkrachten toevoegen

Nadere informatie

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren OVM 2.0 Stappenplan Leerling exporteren en importeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Voorbereiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Downloaden... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT

Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Handleiding aanmelden bij Mijn SPRINT Is je e-mailadres nog niet bekend? Stuur deze dan eerst naar de administratie@avsprint.nl zodat deze verwerkt kan worden. Zodra dit gebeurd is, zal je hier bericht

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz

Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz Snelle start handleiding Boom testcentrum ggz December 2015 Inhoud 1. Een account aanmaken 2 2. Een locatie toevoegen 4 3. Een medewerker toevoegen 5 4. Wachtwoord aanpassen 7 5. Credits aanschaffen 8

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Aanmelden Aanmelden via: Klik op Helpdesk De eerste keer komt u in het aanmeldscherm: Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ!

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ! Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie Aan de slag met Genzõ! Inhoudsopgave Deel I: Gebruik Genzõ... 3 1. Inloggen in Genzõ... 3 2. Uitloggen Genzõ... 3 3. Een videogesprek ontvangen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.0 Datum : 14 april Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.0 Datum : 14 april Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 2.0 Datum : 14 april 2018 Portero Beheerdershandleiding v 2.0 14-04-2018 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 3.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE REGIONALE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 09 06 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 OVERZICHT WEDSTRIJDPROGRAMMA... 2 Selecteren op datum... 2 Selecteren op nog niet

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Zoals bekend, wordt Windows Live Essentials vanaf jan niet meer ondersteund. De app Mail in Windows 10 s archiveren

Zoals bekend, wordt Windows Live Essentials vanaf jan niet meer ondersteund. De app Mail in Windows 10  s archiveren Zoals bekend, wordt Windows Live Essentials vanaf jan. 2017 niet meer ondersteund. Het mailprogramma Windows Live Mail is verreweg het populairste onderdeel uit het pakket. Gelukkig zijn er tal van alternatieven

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services

Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Gebruikersinstructie Spam- & Virusfilter QNS Quality Network Services Door : QNS - Quality Network Services Datum: Donderdag 01 november 2018 Plaats: Breda Versie: 1.2 Inhoudsopgave Spamfilter Algemene

Nadere informatie

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.9

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.9 DPD Shipper Quick start DPD Shipper Central Versie 1.9 Inhoudsopgave 1. DPD Shipper... 2 2. Snel starten... 2 3. Inloggen... 3 4. Instellingen... 4 4.1 Afdrukken... 4 4.2 Basis... 5 4.3 Gebruikersbeheer...

Nadere informatie

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Handleiding webmail. Handleiding webmail Versie 2.1 Auteur : E.Mouws 14-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is webmail?... 3 Hoe gebruikt u webmail?... 3 Hoe veilig is webmail?... 3 Kunt u uw eigen adresboek gebruiken bij webmail?... 3 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten...

1. Inleiding Instellingen Groepen Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden Beheerdersrechten... Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Nawerktijd uitgaande oproepen in seconden... 7 2.1.2 Beheerdersrechten... 7 2.1.3 Handmatige nawerktijd... 7 2.1.4 Chat... 7 2.1.5 Oproepgeschiedenis...

Nadere informatie

Handleiding Trainer 1.

Handleiding Trainer 1. Handleiding Trainer 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Trainer rol... 7 Team status...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen)

HANDLEIDING APPRENTICE (voor leerlingen) (voor leerlingen) Inhoudsopgave 1. Inloggen 3 2. Overzicht Dashboard 4 - Naar je werkstuk 4 3. De werkstukpagina 5 - Kolom rechts: 6 Agenda 6 Berichten 7 Tools: 8 - Stappenplan 8 - Logboek 9 - Bronnenlijst

Nadere informatie

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers

Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers Handleiding my.tentoo voor opdrachtgevers In deze handleiding leggen wij u stap voor stap uit hoe u van start gaat met my.tentoo voor opdrachtgevers. Inloggen Start via het internet de volgende website

Nadere informatie

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen

Uitgebreide toelichting voor één vestiging. Uitleg openingsschermen Uitgebreide toelichting voor één vestiging Hieronder worden alle onderdelen van de RI&E uitgebreid toegelicht. Wie snel aan de slag wil, moet terugkeren naar de website en op Verkorte toelichting voor

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7

1. Inleiding Instellingen Groepen Beheerdersrechten Contactpersonenbeheer... 7 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Instellingen... 4 2.1 Groepen... 5 2.1.1 Beheerdersrechten... 7 2.1.2 Contactpersonenbeheer... 7 2.1.3 Oproepgeschiedenis... 7 2.1.4 Chat... 8 2.1.5 Call back overzicht... 8

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Welkom!... 2 Inloggen... 3 Organisatiegegevens aanpassen... 4 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature

Nadere informatie

INHOUD WAT IS SCHOOLBREED WERKEN? WAT MOET ER GEBEUREN OM SCHOOLBREED TE WERKEN? EEN SCOODLE-ACCOUNT AANMAKEN...

INHOUD WAT IS SCHOOLBREED WERKEN? WAT MOET ER GEBEUREN OM SCHOOLBREED TE WERKEN? EEN SCOODLE-ACCOUNT AANMAKEN... INHOUD INHOUD... 2 1 WAT IS SCHOOLBREED WERKEN?... 3 2 WAT MOET ER GEBEUREN OM SCHOOLBREED TE WERKEN?... 3 3 EEN SCOODLE-ACCOUNT AANMAKEN... 4 4 AANVRAAG OM BEHEERDER TE WORDEN... 5 5 JOUW SCHOOL KLAARMAKEN

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 1.4 24 april 2018 socialekaartgroningen.nl is een product van Inhoud Handleiding... 3 Inloggen... 4 Uitloggen... 4 Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account

Handleiding. Volgsysteem v2.2. Professioneel Account Handleiding Volgsysteem v2.2 Professioneel Account Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Inloggen 3 2 Het menu 4 3 Groepen 5 4 Deelnemers 6 5 Huiswerk 9 6 Extra materiaal 11 7 Resultaten 12 8 Berichten 13 9 Forum

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

Gebruikers handleiding : wedstrijd gegevens registreren op de Meetria website. Meetria.

Gebruikers handleiding : wedstrijd gegevens registreren op de Meetria website. Meetria. Datum aangemaakt : 8 augustus 2011 Auteur : Ruud Sprangers Datum laatste wijziging : 8 augustus 2011 Inhoudsopgave Gebruikers handleiding : wedstrijd gegevens registreren op de Meetria website. 1 Algemeen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal

Gebruikershandleiding. Cliëntportaal Cliëntportaal Versie 2.0 februari 2017 Inloggen op het cliëntportaal Ga naar de website www.mijnsevagram.nl Klik op de knop Cliënten Login. U krijgt nu het volgende scherm te zien. Vul bij het eerste veld

Nadere informatie

Om het forum toe te voegen aan de website van uw vereniging volgt u de volgende stappen:

Om het forum toe te voegen aan de website van uw vereniging volgt u de volgende stappen: 1 / 9 Forum Wat is het e-captain Forum Het e-captain Forum is een forum dat gebruikt kan worden op de website (CMS) en is te benaderen via mijn e-captain. Dat wil zeggen dat het forum alleen toegankelijk

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.3 Datum : juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 11

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.3 Datum : juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 11 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.3 Datum : juni 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.3 26-06-2017 Pagina 1 van 11 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail

Handleiding. Installatie / Configuratie E-mail Handleiding Installatie / Configuratie E-mail Heeft u na het lezen van deze handleiding nog vragen? Neem dan contact op met onze telefonische helpdesk op 020 430 90 33 of per email op helpdesk@ezorg.nl.

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60

Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Stappenplan... 3 Stap 1 Leerling Exporteren... 3 Stap 2 Gegevens

Nadere informatie

Handleiding otterportaal deelnemers

Handleiding otterportaal deelnemers Handleiding otterportaal deelnemers Versie 11 1 2018 Deze handleiding geeft uitleg over het invoerportaal van het NEM Verspreidingsonderzoek Otter. Inloggen Adres Het adres van het portaal is: www.otters.meetnetportaal.nl.

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2016 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie

HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE. LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie HANDLEIDING E- RUGBY COMPETITIE MODULE LANDELIJKE INDELER SCHEIDSRECHTERS Versie 2017 10 12 Inhoudsopgave INLOGGEN... 2 SCHEIDSRECHTERS TOEVOEGEN AAN DE SCHEIDSRECHTERSLIJST... 2 Toevoegen aan de hand

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2018 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

In drie stappen Aangetekende post versturen met MijnPost

In drie stappen Aangetekende post versturen met MijnPost In drie stappen Aangetekende post versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Aangetekende post. Met

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.1 Datum : 9 juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 13

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 2.1 Datum : 9 juni Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 13 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 2.1 Datum : 9 juni 2018 Portero Beheerdershandleiding v 2.1 09-06-2018 Pagina 1 van 13 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg

Nadere informatie

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.8

DPD Shipper. Quick start DPD Shipper Central. Versie 1.8 DPD Shipper Quick start DPD Shipper Central Versie 1.8 Inhoudsopgave 1. DPD Shipper... 2 2. Snel starten... 2 3. Inloggen... 3 4. Instellingen... 4 4.1 Afdrukken... 4 4.2 Basis... 5 4.3 Gebruikersbeheer...

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie