schetsontwerp Herinrichting traverse Kerkeind/ Langeweg gemeente Haaren 22 december december 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "schetsontwerp Herinrichting traverse Kerkeind/ Langeweg gemeente Haaren 22 december december 2008"

Transcriptie

1 schetsontwerp Herinrichting traverse Kerkeind/ Langeweg gemeente Haaren

2

3 schetsontwerp Herinrichting traverse Kerkeind/ Langeweg gemeente Haaren

4 Het plangebied

5 De opdracht Een verkennend schetsontwerp voor de Kerkstraat, Langeweg en Kerkeind in de gemeente Haaren met natuurlijk sturen als uitgangspunt. De bewoners van de Kerkstraat hebben de wens uitgesproken om in de verdere uitwerking te worden meegenomen in het centrumplan. Dit gedeelte van het plangebied is een belangrijke verbindende schakel tussen het centrumplan en Langeweg.

6

7 De historie Haaren is een oud boerendorp met als oudste kern de buurtschap Belveren. Vondsten uit de prehistorie en de Romeinse Tijd tonen dat aan. De oudste vermelding in schriftelijke bronnen dateert van 1147 als in een akte de kerk van Haaren een dochterkerk van Moergestel wordt genoemd. In de 12 de eeuw kreeg het dorp reeds een eigen bedehuis en in de 14 de eeuw een kapel op de Belverse Akkers. Van de oude kerk is alleen de toren uit 1472 met de fundamenten van het schip overgebleven. Toen deze kerk omstreeks 1648 gesloten moest worden werd veel later in Belveren een schuurkerk gebouwd. De historische plek is op de kaart van 1890 nog te herkennen door de naam Kerkeind en de weergegeven toren. Haaren bestond uit een groot aantal dorpen. Op bijgevoegde kaart van de situatie aan het eind van de negentiende eeuw is de oude kom mét kerk en raadhuis van Belveren naar een nieuwe locatie in de grotere kern Haaren verplaatst. Hierbij werd de kiem voor het huidige dorpscentrum gelegd. Tenslotte is de Waterstaatskerk uit 1855 aan de Kerkstraat, na een brand vervangen door de neogotische St. Lambertuskerk in De Langeweg is een belangrijke hoofdweg van Haaren waarin zich deze historie weerspiegelt. De Langeweg loopt vanuit het buitengebied via de oude kern Belveren naar de nieuwe dorpskern. Tussen de kern Belveren en de negentiende eeuwse dorpskern zijn woonhuizen en bedrijven uit de verschillende historische perioden aanwezig. Landschappelijk en historisch gesproken is ook het kruispunt met de weg naar de sportvelden van belang. Op deze plek verbond in de negentiende eeuw de Bossche baan de kern Haaren met Oisterwijk. De verbinding is door aanleg van de sportvelden verbroken. De plek wordt in de huidige situatie gemarkeerd door een driehoekig plantsoentje.

8 Haaren door de jaren heen

9 De historie, monumentenlijst

10 Het plangebied in zijn omgeving

11 Natuurlijk sturen, wat is dat Een andere benadering voor de inrichting van de openbare ruimte: - Niet elke verkeersstroom vanzelfsprekend zijn eigen plek. - De hele inrichting erop gericht om sociaal gedrag tussen weggebruikers te bevorderen. - Automobilisten, voetgangers en fietsers moeten het gevoel hebben dat ze rekening met elkaar moeten houden. - Zeer kritisch omgaan met verkeersborden, vluchtheuvels en zebrapaden. De inrichting van de weg moet uit zichzelf het goede gedrag op de weg tot gevolg hebben. Maar natuurlijk sturen is ook: - Niet alleen ruimte voor doorgaand verkeer maar ook ruimte voor de sociale functie van een straat zoals: winkelen, ontmoetingen, wonen, werken en waar mogelijk spelen. - Het karakter (en evt historie) moet zichtbaar zijn in het straatprofiel. Dat kan door te spelen met materialen, bomen etc. - Het wegprofiel en zijn omgeving moet een samenhangend geheel zijn. Het resultaat: - Een prettige en bovenal veilige leefomgeving voor alle gebruikers.

12 Enkele referentiebeelden voor inrichtingselementen

13 Uitgangspunten vanuit verkeer Weginrichting moet voldoen aan Duurzaam veiligheids principe; - Homogeniteit - Functionaliteit - Herkenbaarheid - Vergevingsgezindheid - Controleerbaar zijn. - Extra aandacht voor fietsers en voetgangers. - Een wegbreedte van minimaal 5,50mtr. - Kruispunten moeten extra geaccentueerd worden. - Indien oversteekvoorzieningen worden aangebracht (VOP) dienen deze extra geaccentueerd te worden. - Het gebruik van drempels in de straat is niet wenselijk, ontwerp moet voldoen aan een natuurlijke afremming van de snelheid van het verkeer. - De parkeervoorzieningen dienen te voldoen aan de parkeernormeringen die zijn vastgesteld door het CROW. Parkeerplaatsen op eigen terrein mogen mee worden geteld. - Er is een spitsbuslijn aanwezig op de Langeweg/ Kerkeind. - Haltes worden ingericht volgens het principe Haltetoegankelijkheid (zie eisen Provincie Noord Brabant). De haltes dienen op een kruising te liggen van aanrijroutes vanuit de wijk naar de haltes toe. - Indien mogelijk hergebruik van materiaal.

14 Verschillende karakters, verschillende inrichting Entree Wonen Landelijk Historisch Dorp Verbijzondering: Transferpunt Wonen Dorp Verbijzondering: Groen plein Winkelen en Wonen

15 Uitgangspunten voor het schetsontwerp - Alle kruisingen worden gelijkwaardige kruisingen. - De weg blijft zoveel mogelijk doorgaand dwz zo min mogelijk remmen en optrekken. Zo min mogelijk drempels, wegversmallingen en verkeersborden. - Maximaal 30 km per uur gevoelssnelheid, dwz de inrichting moet ca 30 km per uur afdwingen. - Veel aandacht voor voetgangers en fietsers en ontmoedigingsbeleid voor doorgaand vrachtverkeer. - Rijbaanbreedte van 6 mtr, vrachtverkeer en landbouwverkeer moeten elkaar kunnen passeren. - De rijbaan wordt optisch versmald door middel van suggestieve fietsstroken van 1,20/1,30. - Minimaal aan een kant een trottoir van minimaal 1,50 (niet smaller dan 1,20mtr). - Bij trottoirs van ca 3,00 m opdeling in 1,50 trottoir en 1,50 groenstrook. - Bij trottoirs van meer dan ca 3,50 m opdeling in 2,00 multifunctiestrook (groen, parkeren en inritten) en meer dan 1,50 trottoir. - Bushalte in plangebied eenmaal toepassen in trottoir aan beiden zijden, 18 cm hoogte, 18 mtr lang. - Het plangebied wordt opgedeeld in diverse karakterstukken. -Tussen de verschillende karakterstukken kan een verschil worden gemaakt in soort en kleur bestrating, maat en soort bomen, wel of niet toepassen van extra inrichtingselementen. - De zijwegen krijgen een extra attentiepunt dmv bijvoorbeeld een punaisevorm in bestrating en onderbreking van het fietspad aan de kant van de zijweg. De hoogte van de punaise ca 8-10 cm. - Alle zijwegen in het plangebied hebben een typische bajonettenstructuur, deze zoveel mogelijk behouden. - Aanleidingen vanuit de historie koesteren; zoals: driehoekig plantsoen bij Sportlaan, Kerktoren aan het kerkeind, kruisbeeld aan de hoek Langeweg/ Driehoeven. - De monumentale bebouwing van het historische dorp kan versterkt worden door de vormgeving van de trottoirs af te laten wijken van de normale bestrating. - Het binnenrijden van de bebouwde kom van Haaren moet tastbaar zijn. - Zoveel mogelijk uitgaan van de huidige gebruiksgrenzen ipv de kavelgrenzen. - Bomen zoveel mogelijk in de buitenbocht plaatsen omdat dit een extra optische versmalling van het profiel op kan leveren. - Heggen en royale erfbomen horen bij het straatbeeld. De huidige beplanting moet zoveel mogelijk ingepast worden in het straatbeeld. - Aanwezige landschappelijke elementen zoveel mogelijk versterken. Bijv op het Sportlaantje en het Kerkeind.

16 000

17 Het schetsontwerp, de karakterstukken Entree Haaren: Omschrijving: Dit is nu een zeer landelijk gedeelte vanwege de boomkwekerij aan weerskanten van de weg. De binnenkomst van de gemeente Haaren is nu onduidelijk omdat er zeer weinig bebouwing is op dit gedeelte. De aanwezige verkeersborden geven ook weinig helderheid. Het profiel van de weg is breed en het stuk vangrail langs een kant van de weg geeft de uitstraling van een weg waar hard gereden kan worden. Aan weerszijden staan enkele eerste orde bomen in goede conditie. Huidige sfeer: Op het bebouwde kom bord na is het onduidelijk dat je Haaren hier binnenkomt. De hele inrichting van de weg is bedoeld als vrije doorgang voor doorgaand verkeer. Voorstel: De entree mag vormgeven worden als afslag. De rijbaan wordt teruggebracht naar 6 mtr breedte met daarin optische versmalling dmv fietssuggestiestroken van 1,20 mtr. De huidige losliggende fietsstroken worden vervangen door een brede grasstrook en een stevige rij 1e orde inheemse bomen. Het materiaal van de rijbaan wordt een warme kleur gebakken klinkers ipv asfalt. Wonen landelijk deel: Omschrijving: Aan een zijde van de weg liggen enkele huizen in een verder landelijke omgeving. Het profiel van de weg is zeer breed. Voor de huizen ligt een rommelige parkeerstrook met enkele losse bomen en groenstrookjes. Huidige sfeer: Dit is een rommelig stukje. Er zijn in de inrichting nog geen elementen die erop wijzen in de bebouwde kom te rijden. Voorstel: De rijbaan versmallen naar 6 mtr met daarin optische versmalling dmv fietssuggestiestroken van 1,20 mtr. Aan een kant een verhard trottoir van 1,50 mtr met waar mogelijk een multifunctiestrook voor groen, parkeren en inritten. De bestaande bomen moeten zoveel mogelijk ingepast worden. Het materiaalgebruik bestaat uit tegels in de trottoirs en gebakken klinkers in de rijbaan.

18 o

19 Het schetsontwerp o

20 o

21 Het schetsontwerp o

22 000

23 Het schetsontwerp, de karakterstukken Historisch dorp Omschrijving: Dit gedeelte is het oude dorp van Haaren. Er staan nog veel huizen die aangemerkt zijn als monument. Erg opvallend zijn de enkele zeer grote erfbomen. In dit gedeelte ligt ook de oude kerktoren met fundamenten. Die is lastig zichtbaar vanaf de weg door de tussenliggende parkeerstrook, de dichte rij bomen en een haag. Ook dit gedeelte oogt door zijn brede profiel en door het ontbreken van de trottoirs als een landelijk gedeelte. Huidige sfeer: Dit stuk ook nu rommelig. Het brede profiel en het ontbreken van de trottoir geven geen enkele remming aan het doorgaande verkeer. Ter hoogte van Langeweg 51 en Kerkeind 17 zitten twee iets smallere onoverzichtelijke stukken. Dat komt het profiel van de rijbaan tot aan de hoge erfhagen op deze twee lokaties. De oudere huizen en monumentale erfbomen geven veel sfeer aan dit stuk van het plangebied. Voorstel: De rijbaan overal versmallen naar 6 mtr met daarin een extra optische versmalling dmv fietssuggestiestroken van 1,30 mtr. Aan minimaal een zijde van de weg een verhard trottoir van ca mtr. Het trottoir komt aan de binnenzijde van bocht als dit een verbetering is voor het zicht. De multifunctionele strook met bomen en parkeerplaatsen komen in de buitenbocht om het profiel extra optisch te versmallen. De huidige in- en uitritten moeten functioneel blijven. Het materiaalgebruik voor de trottoirs en rijbaan is een warme kleur gebakken klinkers. In een nadere uitwerking moet gekeken worden of het trottoir een aaneenschakeling van erven kan zijn. Eventueel met (kleine) erfbomen. Dit om de sfeer van het oude dorp te versterken.

24 o

25 Het schetsontwerp 27 o

26 000

27 Het schetsontwerp, de karakterstukken Wonen Omschrijving: Lang recht stuk met een breed profiel. Veel fietsers voelen zich onveilig op de te brede rijbaan waar het doorgaande verkeer hard kan rijden. De bebouwing staat op ruime kavels waardoor er weinig auto s op of langs de rijbaan parkeren. In dit lange stuk zijn twee bijzondere momenten namelijk bij het Sportlaantje (een groen plantsoen) en bij de bushalte waar veel oversteekbewegingen zijn. Huidige sfeer: Een lang, breed en bijna kaal profiel met een zeer brede rijbaan van eentonige bestrating. Opvallend naast de brede rijbaan zijn de zeer smalle trottoirs aan weerszijden. Voorstel: De rijbaan versmallen tot een breedte van 6 mtr met daarin een optische versmalling dmv fiets suggestiestroken van 1,20 mtr. Daardoor wordt het over bijna de gehele lengte mogelijk om een multifunctionele strook te maken met groen, parkeren, inritten en bomen als laanbeplanting (1e orde inheemse boom bijvoorbeeld Zomereik, Es). Aan weerszijden trottoirs van minimaal 1,50 mtr. Materiaal voor de trottoirs zijn grijze betontegels en gebakken klinkers in de rijbanen.

28 o

29 Het schetsontwerp o

30 000

31 Het schetsontwerp, de karakterstukken Transferpunt Het lange gedeelte kan op dit punt onderbroken worden door een asverspringing. Een lichte buiging in de weg geeft aanleiding om de bomen hier in de buitenbocht te plaatsen. Dit geeft een extra remming van de snelheid van het doorgaande verkeer. De bajonet in de wegen en het fietspad als een geheel vormgeven. De bushalte die nu hier aanwezig is is wellicht beter op zijn plaats meer in de richting van de Tempeliersweg. Dit is een onderwerp voor nadere bestudering.

32 o

33 Het schetsontwerp o

34 000

35 Het schetsontwerp, de karakterstukken Groen plein Het plantsoen is nu een kleine besloten plek langs de rijbaan. Het idee is de as van de weg iets te verplaatsen in de richting van het huidige plantsoen. Zo ontstaat er ruimte voor een multifunctionele strook met bomen en kan het plein gaan functioneren als één geheel. De rijbaan doorsnijdt en de trottoirs omranden het groene plein. De driehoekige vorm van het plantsoen is typisch voor deze omgeving en moet behouden en liefst versterkt worden. De knotwilg verdient bijzondere plaats. Deze knotwilg is ca jaar oud en is de vervanger van een zeer oude knotwilg die de scheiding van de wegen richting het buurtschap Belveren en het oude dorp van Haaren markeerde. In een nadere studie van deze plek moet bekeken worden of de oude doorgang richting Belveren weer in ere hersteld kan worden. Ook een onderwerp van nadere studie is de parkeerdruk op deze plek op hoogtijdagen van de sportvelden. Gekeken moet worden of een andere ontsluiting van de sportvelden een betere oplossing geven.

36 w

37 Het schetsontwerp w

38 w

39 Het schetsontwerp w

40 000

41 Het schetsontwerp, de karakterstukken Winkelen Omschrijving: Een mengeling van wonen en winkelen. Bewoners en winkeliers willen in de nadere uitwerking onderdeel uitmaken van het al eerder gemaakte centrumplan. Er is een grote vraag naar helderheid over de toekomstige situatie. Genoeg parkeerruimte wordt belangrijk gevonden. Huidige sfeer: De auto s parkeren op dit moment aan 2 kanten van de straat op te smalle parkeerstroken. Veel auto s parkeren half op de toch al smalle trottoirs. Dit gaat ten koste van de veiligheid en ruimte voor fietsers en voetgangers. Op een enkele plaats springen hoge bomen in het oog, maar deze staan deels op eigen terrein. Voorstel: Van dit stuk is prima een éénrichtingsweg te maken vanaf het gemeentehuis richting Oisterwijk. Breedte van de rijbaan wordt dan 4,50-5,00mtr. Alle wijzigingen moeten afgestemd worden met het centrumplan. Bij het versmallen van de rijbaan komt er ruimte vrij om aan weerskanten een multifunctiestrook te realiseren. In deze strook past in een strak stramien een kleinere maat bloeiende inheemse boom en parkeervakken afgewisseld met blokhagen. Voor fietsers is er in 2 richtingen een fietssuggestiestrook van 1,20 mtr op de rijbaan. Door trottoirs van minimaal 1,50mtr krijgt dit gedeelte veel meer de uitstraling van een winkelstraat. Belangrijk is dan het materiaalgebruik: gebakken klinkers in een warme kleur. Het doorgaand verkeer vanuit de Langeweg richting gemeentehuis buigt voor de Kerkstraat af richting Driehoeven.

42

43 Doorsnedes huidige situatie en schetsontwerp

44 Herinrichting Langeweg/ Kerkeind Gemeente Haaren

45 Colofon projectteam Dorine Epping ontwerper openbare ruimte/ projectleider telefoon mobiel Ir. Urban van Aar senior landschapsarchitect/ ontwerper openbare ruimte telefoon Mareno de Graaf stagiair Haskoning Nederland B.V. a company of Royal Haskoning Divisie Ruimtelijke Ontwikkeling Nijmegen Barbarossastraat 35 Postbus AD Nijmegen Telefoon (024) Fax (024)

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur 11 juni 2014 Harmelen kerkplein jaagpad entree landelijke weg langs Leidse Rijn dorpsstraat

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Reconstructie Touwlaan IJsselstein

Reconstructie Touwlaan IJsselstein Reconstructie Touwlaan IJsselstein Wat is er aangepast? Om de positie en het comfort van de fietser te verbeteren is aan weerszijden van de weg een breed verhoogd fietspad aangelegd. Om het oversteken

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg - Baarleseweg N639 Bijeenkomst 3 juli 2018 Stand van zaken Inleiding Inleiding Wethouder Frank van Raak Dorpsstraat Reinier Gerritsen 1. Uitkomst reactieformulieren

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012 VERKENNING MOGELIJKHEDEN MAATREGELEN / INRICHTEN 30 KM-GEBIED Delftweg Koorndijk - Kalverdijk Fragment Grote Historische topografische Atlas Noord-Holland 1894/1933 Bestaande situatie GEMEENTE HARENKARSPEL

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp.

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp. KiK Damwâld Het project omvat de herstructurering van bijna 2 kilometer weg en het winkelplein. Bijzonder punten in de weg worden ook bijzonder vormgegeven. Denk hierbij aan de kruisingen, de entrees en

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juni 2015 (1 e bijeenkomst) Martuskerk, Copernicusstraat te Amersfoort 19.00 21.30 uur Gemeente:

Nadere informatie

Herinrichting Hoofdstraat

Herinrichting Hoofdstraat Proces Aanleiding: staat van onderhoud bomen Presentatie gemeente op vergadering VDVV eind 2014 Oproep werkgroep leden om mee te denken Bijeenkomst werkgroep: Doel: inventariseren wensen, doorgeven naar

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp IBP 3.4. Kruising Oosterengweg - Van Riebeeckweg Verkeerskundig De VRI kruising Oosterengweg Van Riebeeckweg wordt aangepast met de aanleg van fietsopstelstroken

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Vernieuwing Dorpscentrum Veulen volgens DOP 2010 Conceptplan oktober 2010.

Vernieuwing Dorpscentrum Veulen volgens DOP 2010 Conceptplan oktober 2010. Vernieuwing Dorpscentrum Veulen volgens DOP 2010 Conceptplan oktober 2010. Speerpunten: Verkeersveiligheid, verfraaiing door aankleding met groen, bestrating en verlichting. 2011 Werkgroep Herinrichting

Nadere informatie

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt

Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Dirkshorn Dorpstraat & Ruimtevaartbuurt Schetsontwerp Gemeente Schagen Presentatie conform Informatie avond woensdag 29 maart 2017 Dirkshorn versie 13april 2017 Inleiding 1. Plangebied 2. Schetsontwerp

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Verkeerssituatie Kilderseweg-'s-Heerenbergseweg Zeddam

Verkeerssituatie Kilderseweg-'s-Heerenbergseweg Zeddam Verkeerssituatie Kilderseweg-'s-Heerenbergseweg Zeddam Medio 2013 werd de herinrichting van de Kilderseweg-'s-Heerenbergseweg afgerond. Als we nu, ruim 5 jaar later de balans opmaken kunnen we concluderen

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt?

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? 2 april 2009 initiatiefgroep raambuurt raam 62 2801 vm gouda t+f 0182.526925 initiatiefgroep@raambuurtgouda.nl Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? of de automobilist zich tenminste aan max.

Nadere informatie

Bijlage 2. Speerpunten Duurzame Buitenruimte Gemeente Giessenlanden. 14 september Oog voor buitenruimten

Bijlage 2. Speerpunten Duurzame Buitenruimte Gemeente Giessenlanden. 14 september Oog voor buitenruimten Bijlage 2 Speerpunten Duurzame Buitenruimte Gemeente Giessenlanden 14 september 2016 Oog voor buitenruimten Speerpunten Inleiding Medio juli 2016 is het inventarisatierapport Kansen Duurzame Buitenruimte

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Meppel werkt buro Hollema aan de uitwerking van de planvorming voor de

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied

Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied januari 2012 gemeente ede, januari 2012 Ontwerp 1 Grotestraat 1e en 2e deel 2 Bospoort 1e deel 3 Bospoort 2e deel 4 Kampstraat inhoud 5 Stompekamperweg

Nadere informatie

AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN

AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN Klankbordgroepavond 22 maart 2016 1. VOORSTELRONDE NAMENS GEMEENTE DRUTEN Michel Lepoutre - Wethouder Michel Eijkhout - projectleider en adviseur openbare ruimte Willie van Zonsbeek

Nadere informatie

Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg 6. Vragen PAGINA 2

Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg 6. Vragen PAGINA 2 Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Zuid (Zuideinde) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg 6. Vragen

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT H+N+S Landschapsarchitecten Soesterweg 300, 3812 BH Amersfoort Postbus 1603, 3800 BP Amersfoort T

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte

Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Kansen voor kwaliteit en leefbaarheid in de openbare ruimte Dielde Romte 1. Ontwikkelingen in verkeersbeleid Jarenlang is in het verkeerskundig denken voorrang gegeven aan de doorstroming van het gemotoriseerd

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Hessenweg nu. Oversteken dubbelzijdig fietspad naar fietsen

Hessenweg nu. Oversteken dubbelzijdig fietspad naar fietsen Hessenweg nu Knelpunten Doorgaand karakter Geen dorps gevoel door inrichting Versleten inrichting Landbouwvoertuigen Duiding centrumgebied Onduidelijke en/of te ruime inritten Oversteken dubbelzijdig fietspad

Nadere informatie

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte 5. Beeldkwaliteit openbare ruimte Een belangrijke kwalitatieve drager van de buurt is de sterke groenstructuur, die met de ruime opzet van de bebouwing zorgt voor veel licht, lucht en ruimte. Met name

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden

Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden Definitief inrichtingsplan Diepstraat Eijsden 04 juli 2019 Inhoud Aanleiding inrichtingsplan Diepstraat heel kort Proces tot het definitieve inrichtingsplan Inventarisatie en analyse Inrichtingsplan Visie

Nadere informatie

Centrumplan Hart voor Valkenburg

Centrumplan Hart voor Valkenburg Samenstelling: Ben van Eijsden Centrumplan Hart voor Valkenburg Document: 20110127-second opinion.doc Status: concept Blad 1 Inhoudsopgave 01 INLEIDING 2 02 SAMENVATTING SECOND OPINION 3 02.01 Kaders en

Nadere informatie

openbare ruimte centrum kerkrade

openbare ruimte centrum kerkrade openbare ruimte centrum kerkrade Nieuwe inrichting geeft centrum weer een herkenbare en aantrekkelijke uitstraling Markt 1927 situatie na herinrichting Openbare ruimte centrum Kerkrade Nieuwe inrichting

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT INVENTARISATIE 27.10.20101 Grootgenhouterstraat hoge snelheid (landbouwverkeer) hinderlijk parkeren Onoverzichtelijke kruisingen met Hubertusstraat en Printhagen Hubertusstraat

Nadere informatie

In deze verkeerskundige onderbouwing is de verkeersaantrekkende werking bepaald van de woonwijk Ammersoyen in Ammerzoden Noord, gemeente Maasdriel.

In deze verkeerskundige onderbouwing is de verkeersaantrekkende werking bepaald van de woonwijk Ammersoyen in Ammerzoden Noord, gemeente Maasdriel. Memo : Datum : 3 juni 2014 Opdrachtgever : Inveniam Ter attentie van : De heer R. Van Es Projectnummer : 2013.0211 Opgesteld door : Arjan ter Haar i.a.a. : Inleiding In deze verkeerskundige onderbouwing

Nadere informatie

HOOFDSTRAAT S GRAVENMOER

HOOFDSTRAAT S GRAVENMOER HOOFDSTRAAT S GRAVENMOER Plenaire avond 1 05-06-2019 AGENDA 1. Terugblik en uitgangspunten Verkeersplan s Gravenmoer 2. Toelichting ontwerp 3. Plenaire sessie 4. Conclusies 5. Afsluiting PROBLEMATIEK HOOFDWEGEN

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O.

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. In dit document is ingegaan op de wensen van bewoners en de reacties op de hen toegezonden brief over de plannen voor aanpassing van de Burgemeester

Nadere informatie

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom!

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom! Project Verkeer Steenenkamer fase 2 Informatieavond 31 oktober 2018 Van harte welkom! Agenda Welkom door wethouder Roelof Koekkoek Informatie over definitieve plannen fase 2 + besluitvorming/uitvoering

Nadere informatie

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum

EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek. Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. Platform en Kenniscentrum EEN STREEPJE VOOR... De betekenis van verkeerstekens op het wegdek Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Wat betekenen al die strepen toch? In Gelderland verplaatsen

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

"Woonrijp maken Schepersweg" REACTIENOTA. VASTGESTELD OP dinsdag 26 juni 2019

Woonrijp maken Schepersweg REACTIENOTA. VASTGESTELD OP dinsdag 26 juni 2019 "Woonrijp maken Schepersweg" REACTIENOTA VASTGESTELD OP dinsdag 26 juni 2019 1 Verantwoording Titel Opdrachtgever Projectleider Auteur(s) Projectnummer Aantal pagina's Reactienota Woonrijp maken Schepersweg

Nadere informatie

Kazerne Thomas a Kempislaan te Arnhem. terreinindeling voormalige marechaussee kazerne aan de Thomas a kempislaan 102 te Arnhem

Kazerne Thomas a Kempislaan te Arnhem. terreinindeling voormalige marechaussee kazerne aan de Thomas a kempislaan 102 te Arnhem Kazerne Thomas a Kempislaan te Arnhem Dit document verbindt de terreinindeling van de voormalige Marechaussee Kazerne aan de Thomas a Kempislaan met gemeentelijke kaders die er zijn voor deze Kazerne.

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Pagina 1. PROGRAMMA VAN WENSEN VERGROENING OVERTOOM FASE 1 Overtoom tussen Nassau/Stadhouderskade en Tweede Constantijn Huygensstraat

Pagina 1. PROGRAMMA VAN WENSEN VERGROENING OVERTOOM FASE 1 Overtoom tussen Nassau/Stadhouderskade en Tweede Constantijn Huygensstraat Pagina 1 PROGRAMMA VAN WENSEN VERGROENING OVERTOOM FASE 1 Overtoom tussen Nassau/Stadhouderskade en Tweede Constantijn Huygensstraat Door: Bewonersvereniging Overtoom (BVO) en werkgroep Overtoomse Kop

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s

Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s Minder haalbaar geachte alternatieven voor de ontsluiting van de garage voor auto s Voor de in- en uitrit zijn diverse alternatieven: Ligging aan de Waterkant 1. Dubbele bomenrij, geen langsparkeren De

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

ZUIDERKROONSTRAAT VOORLOPIG ONTWERP. 22 mei 2017

ZUIDERKROONSTRAAT VOORLOPIG ONTWERP. 22 mei 2017 ZUIDERKROONSTRAAT VOORLOPIG ONTWERP 22 mei 2017 Colofon Zuiderkroonstraat Voorlopig ontwerp 22 mei 2017 opdrachtgever: PmDH: Davey Kleine projectnr.: 95020653 projectteam: Ria Aarnink Robin Boelsums Ingenieursbureau

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Godfried van Seijstlaan. Naar aanleiding

Nadere informatie

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant:

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant: Notitie Referentienummer Datum Kenmerk RK-3 8 juli 2013 PN.:330609 Betreft Parkeren nieuwbouw Noorderschool te Oostzaan 1 Inleiding Aan De Haal 44 in het noorden van de gemeente Oostzaan wordt de bestaande

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Griffensteijnselaan. Naar aanleiding hiervan

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

RECONSTRUCTIE VAN HEEMSTRAWEG

RECONSTRUCTIE VAN HEEMSTRAWEG RECOSTRUCTIE VA HEEMSTRAWEG Kerkstraa B WEURT A aat str ker B Richting ijmegen C tkan Pos Maatregelen kom-entree C D Jon Richting Beuningen Overzichtstekening Oversteek met slichten voor langzaam t A Oversteek

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie