Rapport van het inspectiebezoek aan Zorgcentrum Arkemheen te Nijkerk op 20 maart 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rapport van het inspectiebezoek aan Zorgcentrum Arkemheen te Nijkerk op 20 maart 2008"

Transcriptie

1 1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Rapport van het inspectiebezoek aan Zorgcentrum Arkemheen te Nijkerk op 20 maart 2008 Amsterdam, mei 2008 (aangepast 8 juli 2008)

2 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Inhoudsopgave 1 Inleiding Bevindingen inspectiebezoek Opzet Zorginhoudelijke veiligheid Zorg(behandel)-/leefplan Voldoende en bekwaam personeel Participatie en sociale redzaamheid Overige besproken onderwerpen Beschouwing en conclusie Inleiding Beschouwing Conclusie Te nemen maatregelen Direct te nemen maatregelen Plan van aanpak Bijlagen: 1. Overzicht van wetgeving, veldnormen en rapporten 2. Overzicht normen per thema 3. Toelichting op het inspectieoordeel

3 3 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 1 Inleiding Op 20 maart 2008 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een inspectiebezoek gebracht aan Zorgcentrum Arkemheen te Nijkerk. Doel van dit bezoek is te beoordelen of er bij Arkemheen randvoorwaarden, praktijken of processen zijn die vol zijn voor de veiligheid, effectiviteit of de cliëntgerichtheid van de zorg. Om tot een verantwoord oordeel te kunnen komen heeft de inspectie: - gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van het management, de verpleeghuisarts, teamleiders, uitvoerende medewerkers en leden van de cliëntenraad; - zorgplannen ingezien. De methodiek voor dit bezoek is vastgelegd in het Tweede Fase Instrument programma ouderenzorg, versie Het instrument is gebaseerd op wetgeving en de daarvan afgeleide veldnormen van de koepelorganisaties en beroepsverenigingen. Het instrument is opgebouwd rond de volgende thema s: 1. zorginhoudelijke veiligheid; 2. zorg(behandel)-/leefplan; 3. voldoende en bekwaam personeel; 4. participatie en sociale redzaamheid. Achtereenvolgens komt in dit rapport het volgende aan de orde: Hoe scoort Arkemheen op de aanwezigheid van s? (hoofdstuk 2); Beschouwing over de kwaliteit van Arkemheen in relatie tot de scores op de aspecten (hoofdstuk 3); Welke maatregelen moet Arkemheen binnen welke termijn nemen? (hoofdstuk 4).

4 4 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 2 Bevindingen inspectiebezoek 2.1 Opzet De inspectie beoordeelt Arkemheen op vier thema s. Ieder thema bestaat uit een aantal onderwerpen. In dit hoofdstuk geeft de inspectie per onderwerp haar oordeel weer in vier gradaties: geen, gering, en zeer 1. Bij ieder oordeel geeft de inspectie een toelichting. Onderwerpen die niet in het instrument aan bod komen, en naar oordeel van de inspectie vol zijn voor de veiligheid, effectiviteit of de cliëntgerichtheid van de zorg binnen uw instelling, benoemt de inspectie in de laatste paragraaf van dit hoofdstuk. 2.2 Zorginhoudelijke veiligheid Onderwerp geen gering oordeel 1 decubituspreventie en behandeling 2 vocht en voeding 3 Valpreventie 4 infectiepreventie en behandeling 5 diagnostiek en behandeling bij incontinentie 6 zorg voor cliënten met gedragsproblemen zeer toelichting per onderwerp 1 In Arkemheen is het onderwerp decubitus besproken in het kader van zorginhoudelijke veiligheid. De Richtlijn decubitus CBO 2002 wordt hierbij gehanteerd. Stichtingsbreed meet men in het kader van Normen Verantwoorde Zorg twee maal per jaar de Zorginhoudelijke Indicatoren. Registratie van de prevalentie van decubitus vindt plaats via registratie V&V. Deze registratie is niet terug te vinden in de woonzorgdossiers. Hierdoor is het op decubitus op cliëntniveau niet te traceren. In het woonzorgdossier bevindt zich wel een formulier op het gebied van decubitus, namelijk preventie decubitus Wisselingschema welke -op een uitzondering daargelaten- blanco werd aangetroffen. Een werkgroep decubitus is samengesteld, echter momenteel gestopt met de werkzaamheden. De verpleeghuisarts speelt hier geen rol in. Diagnose decubitus wordt niet multidisciplinair besproken. Het voornemen bestaat om jaarlijks scholing voor medewerkers over decubitus op te nemen in het scholingsprogramma. Hiermee wordt gestart op 31 maart en 8 april a.s. De inspectie oordeelt bij dit onderwerp een omdat het rendement van de scholing niet operationeel is en het protocol inhoudelijk ook niet bekend bleek te zijn bij de gesprekspartners. 1 In bijlage 3 staat de toelichting op het inspectieoordeel.

5 5 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 2 Er bestaat een protocol over passende hulp bij eten en drinken. De landelijke richtlijn als de kwestie Voeding en Vocht wordt toegepast. De implementatie van het voedingsbeleidsplan is een onderdeel van het jaarwerkplan Uit het gesprek bleek niet dat medewerkers op de te zijn van deze richtlijn of van het protocol. De gesprekspartners zijn wel van mening dat er voldoende en geïnstrueerde medewerkers worden ingezet bij het eten en drinken. De personele inzet bij het eten en drinken moet nog worden meegenomen in de komende capaciteitsplanning. De praktijk geeft de indruk dat de personele inzet voldoet. Door de onbekendheid met het betreffende protocol en het ontbreken van schriftelijk vastgelegde afspraken, wordt een gering geconstateerd. 3 Het protocol valpreventie is aanwezig en wordt aantoonbaar geëvalueerd. Een werkgroep valincidenten is actief. De toepassing van het protocol vindt zijn weg via de MIC-registratie. Eenmaal per kwartaal vindt een terugkoppeling plaats met de conclusies van deze meldingen binnen de commissie. Preventief beleid wordt ingezet door middel van deurmatjes, het bespreken van medicatie en overleg met familie. Het gesignaleerde geringe kan bestreden worden door de komende scholing en door het vermelden van individuele afspraken in het zorgplan in het kader van preventie van vallen. 4 Er is geen prevalentie bekend van een hoge mate van infecties, er is een beleid over MRSA bekend en over handhygiëne. Echter door het ontbreken van richtlijnen, afspraken of protocollen wordt dit onderdeel om die reden gezien als een gering. 5 Er is een protocol aanwezig in de mappen op de afdelingen over Verantwoorde zorg bij toiletgang en incontinentie. De verpleeghuisarts heeft een consulterende rol bij de aanvullende zorg van een psychogeriatrische bewoner, waarbij de huisarts de behandelende arts van de bewoner is. Het onderwerp incontinentie wordt gezien als een vraaggericht probleem. Diagnostiek van incontinentie wordt in het algemeen niet duidelijk gesteld, het voorkomen van incontinentie wordt meer als een gegeven beschouwd. Diagnostiek incontinentie wordt niet structureel gesteld. Hierdoor leidt dit tot de score. 6 In de mappen op de afdelingen bevindt zich een protocol Gedragsproblemen en agressie. Op consultbasis kan de GGD ingeschakeld worden om advies te geven bij gedragsproblematiek. Men is voornemens om over dit onderwerp scholing te ontwikkelen. Teamleiders hebben een kwartaaloverleg waarin gedragsproblematiek ter sprake wordt gebracht. Er is aandacht voor gedrag; bijtijds overplaatsing van een bewoner naar een adequate zorginstelling wordt ingezet wanneer men binnen Arkemheen niet meer de kwaliteit van verantwoorde zorg kan garanderen. Er is een plan van aanpak voor dit onderwerp. Door het niet volledig operationeel zijn van dit plan van aanpak bestaat er een gering ten aanzien van dit onderwerp.

6 6 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 2.3 Zorg(behandel)-/leefplan onderwerp geen gering oordeel zeer 1 zorg(behandel)-/leefplan 2 zorg(behandel)-/leefplansysteem toelichting per onderwerp 1 Scholing door middel van het handboek Woonleefdossier heeft plaatsgevonden onder de contactverzorgenden. EVV ers krijgen bewoners toebedeeld en worden verantwoordelijk voor het beheer van het woonzorgdossier. Binnen Arkemheen worden twee systemen gehanteerd; zowel het elektronische als het papieren zorgdossier. Dit leidt tot een onoverzichtelijke structuur waarbij zorgvragen niet zijn ingevuld in het papieren dossier, en daardoor niet duidelijk inzichtelijk zijn. Formulieren zoals intake zorg, intake voeding, levensloop bewoner zijn grotendeels leeg aangetroffen in het papieren dossier. Bevindingen en afspraken door andere disciplines zijn ook niet schriftelijk gerapporteerd, waardoor de vraag rijst of deze afspraken nagekomen worden. Dit alles laat zien dat het werken met de woonzorgdossiers nog getraind moet worden, waardoor dit uiteindelijk leidt tot de score zeer. 2 Begin 2008 is ten aanzien van het doelgroepenbeleid een productenbeschrijving geformuleerd, dat deel uitmaakt van het Kwaliteitshandboek. Vanaf 2007 is de lijn om de somatische- en/of psychogeriatrische verpleeghuiszorg, via de MDO, te formaliseren in de zorgplannen. Het woonleefdossier is ingevoerd, maar vindt nog een moeizame weg in het daadwerkelijk gebruiken door de medewerkers binnen de zorgvraag. Mede door het digitale dossier. Gesteld kan worden dat de aanwezige dossiers, welke ter inzage lagen, niet actueel zijn en onvolledig waren ingevuld. 2.4 Voldoende en bekwaam personeel Onderwerp 1 personele inzet afgestemd op Geen gering Oordeel zeer doelgroep 2 professionele kwaliteit van de medewerkers toelichting per onderwerp 1 Er is een werkgroep ZZP (ZorgZwaartePakketten) opgericht. De Zorgzwaartemeting heeft plaatsgevonden, het resultaat zal volgend jaar volgen. De hieraan gekoppelde capaciteitsplanning heeft nog geen voortgang gekregen. De verdere uitvoering qua beschikbaarheid en deskundigheid medewerkers zal daarna een vervolg krijgen. Het zorgcentrum geeft aan dat men de beschikking heeft over voldoende personeel, al ligt het percentage ziekteverzuim vrij.

7 7 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 2 De opleidingsvisie is in ontwikkeling. Functioneringsgesprekken worden per medewerker jaarlijks gepland. Het verbeterplan welzijn welke gericht is op nieuwe uitgangspunten voor onderlinge samenwerking is met de medewerkers in workshops teruggekoppeld. Het plan van aanpak is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het opleidingsplan 2007 heeft een opzet dat de contactverzorgenden kunnen doorgroeien naar Eerst Verantwoordelijke Verzorgenden. Er is een opleiding tot EVV gestart dat doorloopt tot april Vanaf 1 oktober 2008 wordt met EVV ers gewerkt. Scholing rondom voorbehouden handelingen is gestart, twee groepen hebben de training technische vaardigheden doorlopen. Overige groepen zullen volgen. Scholing rondom het werken met zorgdossiers heeft plaatsgevonden. Een duidelijk overzicht van de BIG-scholing per medewerker is aanwezig. Tijdens de gesprekken bleek dat de bekendheid met protocollen nog te wensen over liet. De scholingen en trainingen zijn gestart. Om deze redenen een gering. 2.5 Participatie en sociale redzaamheid onderwerp geen gering 1 participatie en sociale redzaamheid oordeel zeer toelichting per onderwerp 1 Een visiedocument Welzijn is ontworpen voor het zorgcentrum Arkemheen. Het plan van aanpak is besproken waarbij de activiteiten rondom recreatie en ontspanning worden aangestuurd door de manager Wonen en Zorg. Het doel is een aanpassing en uitbreiding van het activiteitenaanbod. De planning is om dit via het invoeren van het woonleefdossier, operationeel te laten worden. Verteld werd dat activiteitenbegeleiding lange tijd weinig aandacht heeft gehad. Dit wordt verbeterd door het aanstellen van een activiteitenbegeleidster. Er wordt bij activiteiten veel gebruik gemaakt van de inzet van vrijwilligers. Ook neemt het programma activiteiten in aanbod toe, tot tevredenheid van de bewoners. Er is behoefte vanuit de activiteitenbegeleidster om actiever bij het verzorgende team betrokken te zijn om zo de zorgvraag beter af te kunnen stellen.

8 8 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 2.6 Overige besproken onderwerpen onderwerp geen gering 1 Bewonersoverleg (MDO) 2 Kwaliteitssysteem oordeel zeer toelichting per onderwerp 1 Het bewonersoverleg vindt structureel plaats. Voorbereidingsformulieren worden incidenteel ingevuld, echter niet in samenspraak met de bewoner. De zorgvraag wordt besproken met verschillende disciplines zoals de psycholoog, verpleeghuisarts, fysiotherapie, ergotherapie, verzorgenden en zo nodig de diëtiste. De huisarts maakt hier geen deel van uit. Er worden verslagen gemaakt van deze besprekingen en vastgelegd in de woonzorgdossiers. De MDO s hebben een duidelijke plaats gekregen binnen de individuele zorgvraag waarbij de voorbereiding en de nabespreking met de bewoner nog enige aandacht behoeft. Dit alles overziend, leidt dit tot de score gering. 2 Arkemheen is in het bezit van een Planning & Controlcyclus, dat naar wens functioneert in de praktijk. De protocollen zijn gepositioneerd in een Borgingskalender. In het verbeter- en ontwikkelplan zijn diverse onderwerpen en speerpunten benoemd die een verder verloop gaan krijgen, mede door de inzet van de kwaliteitsmedewerker. Deze functionaris maakt deel uit van het concernbrede Kwaliteitsplatform. Het Kwaliteitsplatform heeft de opdracht gekregen om een kenniscentrum tot stand te brengen. Bovenstaande aspecten duiden op een positieve en constructieve ontwikkeling, maar gezien het premature karakter van een deel hiervan, constateert de inspectie hierdoor toch een gering.

9 9 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 3 Beschouwing en conclusie 3.1 Inleiding In het vorige hoofdstuk heeft u kunnen lezen hoe de inspectie op de vier thema s oordeelt over Arkemheen. Dit hoofdstuk heeft een meer beschouwend en concluderend karakter. In de laatste paragraaf van dit hoofdstuk beschrijft de inspectie haar conclusie. 3.2 Beschouwing Kwaliteit van zorg eist verbetering Protocollen operationeel maken behoeft aandacht Er zijn verschillende ontwikkelingen in gang gezet betreffende het thema zorginhoudelijke veiligheid. De vertaalslag van landelijke richtlijnen naar het ontwikkelen van protocollen, is momenteel gaande. Diverse protocollen zijn recent vastgesteld, waarmee dit proces zich in een beginfase bevindt. De protocollen bleken tijdens de gesprekken niet altijd bekend, dat aansluit bij de komende scholing of de recent gestarte scholing Het verbeter- ontwikkelplan heeft een wankele basis Het zorgcentrum heeft op beleidsniveau een verbeter- en ontwikkelplan 2005 en 2007 opgesteld. Opvallend is dat bij diverse thema s zoals reorganisatieplan, speerpunten van beleid 2006 en vervolgstappen 2007, tevredenheidonderzoek voor medewerkers en cliënten 2007, het niet altijd duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de concrete uitvoering Het plan van aanpak Men is voornemens op locatiemanagementniveau om een plan van aanpak te ontwikkelen om het Beleidsplan verder vorm te geven. Eind 2007 is de organisatievisie opnieuw beschreven, waarbij een nieuwe communicatiestructuur en besluitvormingsstructuur zijn vastgesteld. Gezien de wisseling binnen de managementteams heeft dit vertraging opgelopen. Een concreet herzien plan van aanpak, met een haalbare tijdsplanning en resultaten dient op korte termijn in gang gezet te worden, zie verder hoofdstuk Conclusie Op basis van de bevindingen in hoofdstuk 2 en de beschouwing in dit hoofdstuk concludeert de inspectie dat binnen Arkemheen randvoorwaarden, praktijken of processen niet zodanig geïmplementeerd zijn dat er geen bestaat voor de veiligheid, effectiviteit en/of de cliëntgerichtheid van de zorg. Opgemerkt moet worden dat er in korte tijd veel ontwikkelingen in gang zijn gezet. Met de voorzitter van de Raad van Bestuur is in een eerder gesprek naar voren gekomen dat het inzetten van verscherpt toezicht een overweging zou zijn als Arkemheen niet voldoende resultaten behaald zou hebben, vergeleken met het vorige inspectiebezoek. Deze overweging is niet meer van toepassing. Opgemerkt moet worden dat de behaalde resultaten nog kwetsbaar zijn door de ontwikkelingsfase waarin ze zich bevinden en dat verschillende in gang gezette ontwikkelingen nog niet volledig operationeel zijn.

10 10 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 4 Te nemen maatregelen 4.1 Direct te nemen maatregelen Op basis van haar oordeel verwacht de inspectie dat u maatregelen neemt ten aanzien van de volgende onderwerpen: Ten aanzien van de zorginhoudelijke veiligheid: - decubituspreventie- en behandeling; - diagnostiek en behandeling bij incontinentie. Ten aanzien van zorg(behandel)-/leefplan: - het zorg(behandel)leefplan; - het zorg(behandel)leefplansysteem. Ten aanzien van voldoende en bekwaam personeel: - personele inzet afgestemd op doelgroep. 4.2 Plan van aanpak De inspectie verwacht uiterlijk 15 augustus 2008 een plan van aanpak voor in ieder geval de onderwerpen waar het oordeel in de categorie of zeer wordt gegeven. Met betrekking tot het oordeel gering verwacht de inspectie uiterlijk 15 september 2008 een plan van aanpak of een voortgangsrapportage. In een plan van aanpak staat in elk geval per onderwerp helder omschreven: - welk u gaat aanpakken; - welke resultaten u wilt bereiken (doel, beoogde effecten); - wat hiervoor nodig is (activiteiten); - hoe u gaat implementeren; - wie waarvoor verantwoordelijk is; - wanneer is of wordt begonnen en wanneer wordt afgerond (planning). Nadat de inspectie het plan van aanpak heeft ontvangen, ontvangt u binnen 2 weken een reactie.

11 11 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT BIJLAGE 1 Overzicht wetten, veldnormen en rapporten Het instrument is gebaseerd op wetgeving en de daarvan afgeleide veldnormen van de koepelorganisaties en beroepsverenigingen, waarvan de belangrijksten hieronder worden genoemd. Wetgeving: - Kwaliteitswet zorginstellingen - Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg - Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst: Wijzigingswet Burgerlijk Wetboek - Wet klachtrecht cliënten zorgsector - Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen - Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen Veldnormen en rapporten: - Kwaliteitskader Verantwoorde zorg, Stuurgroep Verantwoorde zorg Op weg naar normen voor Verantwoorde zorg, Stuurgroep Verantwoorde zorg Richtlijn decubitus 2 de herziening, CBO Samenwerking en logistiek rond decubitus, Tripartiete multidisciplinaire richtlijn, Solade 2003 (NVVA, Arcares, Sting, AVVV, NPCP) - Richtlijn preventie van valincidenten bij ouderen, CBO Multidisciplinaire richtlijn verantwoorde vocht- en voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden, Arcares De kwestie voedsel en vocht, handreikingen voor zorgsituaties waarin eten, drinken en kunstmatige voeding een rol spelen, AVVV Richtlijn slikproblemen, NVVA Kwaliteitsborging in verpleeghuizen en verzorgingshuizen nader bekeken, IGZ 2005

12 12 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT BIJLAGE 2 Overzicht normen per thema 1. Zorginhoudelijke veiligheid norm De cliënt mag rekenen op adequate gezondheidsbescherming en -bevordering. Adequate gezondheidsbescherming en -bevordering houdt in dat er sprake is van: - tijdige herkenning van gezondheids's; - een zorgvuldig gekozen evenwicht tussen goed vaktechnisch handelen en de wensen en voorkeuren van de cliënt/vertegenwoordiger bij de toepassing van tenminste: - decubituspreventie en -behandeling; - adequate verzorging inzake vocht- en voedselvoorziening; - valpreventie; - verantwoord medicijngebruik; - preventie en behandeling van infecties; - minimale vrijheidsbeperkende maatregelen; - passende aandacht en adequate zorg voor individuele gezondheidsklachten en pijn; - passende aandacht voor individuele beperkingen en mogelijkheden; - snelle beschikbaarheid en adequaat en veilig gebruik van hulpmiddelen (zie verder veiligheid wonen/verblijf). Medewerkers passen richtlijnen en protocollen toe die gebaseerd zijn op actuele kennis volgens professionele, algemeen aanvaarde standaarden. Dit geldt ten minste voor de volgende volle onderwerpen: decubitus, vocht en voedsel, valpreventie, farmaceutische zorg en toiletgang en incontinentie. Per onderwerp worden landelijke, zo mogelijk multidisciplinair vastgestelde richtlijnen gebruikt: 1 decubituspreventie en - Decubitus, tweede herziening, CBO behandeling - Samenwerking en logistiek rond decubitus, Solade 2003: Tripartiete multidisciplinaire richtlijn (NVVA, Arcares, Sting, AVVV, NPCP) 2 adequate verzorging van vocht en voeding - Multidisciplinaire richtlijn verantwoorde vocht en voedingvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden, Arcares De kwestie voedsel en vocht, handreikingen voor zorgsituaties waarin in eten, drinken en kunstmatige voeding een rol spelen, AVVV Richtlijn slikproblemen, NVVA valpreventie - Richtlijn preventie van valincidenten bij ouderen, CBO Samenvatting Preventie van valincidenten bij ouderen (valkaart), CBO adequate diagnostiek en behandeling bij - Verantwoorde zorg bij toiletgang en incontinentie, VU Amsterdam/ ActiZ / Sting 2006 incontinentie 6 zorg voor cliënten met - Richtlijn probleemgedrag, NVVA 2002

13 13 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT gedragsproblemen 2. Zorg(behandel)-/leefplan norm Ieder cliënt heeft een zorg(behandel)-/leefplan dat: - in samenspraak met de cliënt of diens wettelijk vertegenwoordiger tot stand is gekomen en zichtbaar de instemming heeft van de cliënt; - invulling geeft aan de vier domeinen: lichamelijk welbevinden en gezondheid, woon- en leefomstandigheden, participatie en mentaal welbevinden; - een beeld geeft van de gezondheidssituatie, prognoses, gezondheids s en eventuele professionele maatregelen; - duidelijk vermeldt welke zorg de cliënt krijgt, met welk doel en op welk tijdstip; - zichtbaar in samenspraak met de cliënt of diens wettelijk vertegenwoordiger minstens twee keer per jaar (of vaker als de cliënt dat wil en/of als de zorgbehoefte wijzigt) wordt geëvalueerd en eventueel bijgesteld (ook vaker voor revalidanten); - duidelijk elke eventuele wijziging vermeldt. Aanwijsbaar is dat: - bij de totstandkoming van het plan zoveel mogelijk rekening is gehouden met wensen en behoeften van de cliënt; - bij het overleg over het zorg(behandel)-leefplan de cliënt of diens wettelijk vertegenwoordiger op zo n manier ondersteuning wordt geboden dat deze de overleggen goed kan voeren. Voor Bopz-aangemerkte instellingen of afdelingen/units moeten de zorg(behandel)-/leefplannen voldoen aan de eisen van de Wet Bopz. 3. Voldoende en bekwaam personeel norm De zorgorganisatie voorziet in voldoende personeel en een passende verantwoordelijkheidstoedeling, passend bij het cliëntenbestand. Er is in de organisatorische eenheid voor cliënten met een indicatie verblijf en verpleging of behandeling wel/niet 7 x 24 uur een verpleegkundige binnen 10 minuten ter plaatse. Er is in de organisatorische eenheid voor cliënten met een indicatie verblijf en verpleging of behandeling wel/niet een arts bereikbaar en oproepbaar. Deze arts reageert binnen 10 minuten en is binnen 30 minuten ter plaatse. - In een verpleeghuis betreft dit een verpleeghuisarts - In een verzorgingshuis betreft dit een gekwalificeerde arts en - Op de verpleegunit in een verzorginghuis geldt dat de gekwalificeerde arts ondersteund wordt door een verpleeghuisarts via een achterwachtconstructie. Voor het overige is het aan de instelling om aan te geven wat een verantwoorde personeelsformatie is. Uitgangspunt daarbij is dat er rekening wordt gehouden met de zorgzwaarte en de verschillende populaties.

14 14 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT 4. Participatie en sociale redzaamheid norm Participatie: In het kader van de participatie is er sprake van: - een woon-/leefomgeving waar iets te beleven is en die uitnodigt tot intermenselijk contact, en het ondernemen van activiteiten. Dat betekent dat er een aanbod is van (op beweging gerichte) activiteiten, passende hulp bij mobiliteit; dat er een ontspanningsaanbod is en mogelijkheden voor dagbesteding die aansluiten bij gewoontes en persoonlijke interesses, hobby s en het sociale leven van de cliënt; dat er een klimaat heerst van gastvrijheid, en faciliteiten die uitnodigend zijn voor verwanten, bezoekers en buurtbewoners, en voor het onderhouden van contact; en dat humor en menselijke warmte voelbaar zijn. - ondersteuning bij het zoeken/vinden en gebruik maken van eigen dagbestedingsmogelijkheden. Sociale redzaamheid: De cliënt mag rekenen op aantrekkelijke mogelijkheden voor dagbesteding waarmee hij/zij invulling kan geven aan persoonlijke interesses, hobby's en een sociaal leven, en contact kan houden met de samenleving. bronnen - Visiedocument: Op weg naar normen voor Verantwoorde zorg, een ontwikkelingsmodel voor verpleeg- en verzorgingshuizen opgesteld door organisaties van cliënten, aanbieders, beroepsgroepen: Arcares, AVVV, LOC, NVVA, Sting, in afstemming met IGZ, VWS en ZN, juni Toetsingskader voor Verantwoorde Zorg, Een operationalisatie van het Visiedocument op weg naar normen voor Verantwoorde zorg in een indicatorenset en een sturingsmodel voor de V&V, november Kwaliteitskader Verantwoorde zorg, oktober 2007.

15 15 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT BIJLAGE 3 Toelichting op het inspectieoordeel oordeel definitie mogelijke consequenties (Rand-) Ernstige voorwaarden, gezondheidsscha praktijken of de voor de cliënt processen die is zeer reëel of een ernstige heeft al plaatsbedreiging gevonden. vormen voor de veiligheid, effectiviteit en/of de cliëntgerichtheid. zeer gering geen (Rand-) voorwaarden, praktijken of processen die een bedreiging kunnen vormen voor de veiligheid, effectiviteit en/of de cliëntgerichtheid. (Rand-) voorwaarden, praktijken of processen die afwijken van de norm, maar die niet direct een bedreiging vormen voor de veiligheid, effectiviteit en/of de cliëntgerichtheid. De inspectie constateert geen (rand-) voorwaarden, praktijken of processen die afwijken van de norm. Gezondheidssch ade voor de cliënt is reëel of heeft al plaatsgevonden. Geen directe gezondheidsscha de voor de cliënt. Er is vrijwel geen sprake van mogelijke gezondheidsscha de voor de cliënt. acties Onmiddellijke actie van zorgaanbieder/ beroepsbeoefenaar/ bedrijf is nodig. De inspectie controleert dit. Wanneer geen of onvoldoende actie, dan direct naar fase 3, repressief toezicht: aanwijzing, bevel, boete, inbeslagname. Actie van zorgaanbieder/ beroepsbeoefenaar/ bedrijf is op korte termijn nodig. Inspectie geeft termijnen aan. Wanneer geen of onvoldoende actie volgt, stelt inspectie verscherpt toezicht in. Actie van zorgaanbieder/ beroepsbeoefenaar/ bedrijf is nodig. Deze geeft de verbetering aan in een plan van aanpak. Wanneer geen of onvoldoende actie wordt ondernomen, volgt na rappel mogelijk verscherpt toezicht. Geen actie nodig. noot Een patroon van (rand)- voorwaarden, praktijken of processen die ieder apart als beoordeeld worden, kan als zeer beoordeeld worden. Een patroon van (rand-) voorwaarden, praktijken of processen die ieder apart als gering beoordeeld worden, kan als beoordeeld worden. Veel kleine opmerkingen die ieder apart als geen beoordeeld worden, kunnen samen wijzen op een bedreiging van de veiligheid, effectiviteit of cliëntgerichtheid. In dat geval kan de situatie toch als gering beoordeeld worden. Een opmerking in de categorie geen kan ook positief zijn.

Rapport van het inspectiebezoek aan Woon- en Zorgcentrum 't Huis op de Waard te Leiden op 25 juli 2013. Den Haag, Augustus 2013

Rapport van het inspectiebezoek aan Woon- en Zorgcentrum 't Huis op de Waard te Leiden op 25 juli 2013. Den Haag, Augustus 2013 Rapport van het inspectiebezoek aan Woon- en Zorgcentrum 't Huis op de Waard te Leiden op Den Haag, Augustus 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woon- en Zorgcentrum t Huis op de Waard

Nadere informatie

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Nieuw Graswijk te Assen op 27 januari 2009

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Nieuw Graswijk te Assen op 27 januari 2009 1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Rapport van het inspectiebezoek aan Nieuw Graswijk te Assen op 27 januari 2009 Zwolle, februari 2008 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Inhoudsopgave

Nadere informatie

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Anholt te Assen op 12 februari 2009

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Anholt te Assen op 12 februari 2009 1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Rapport van het inspectiebezoek aan Anholt te Assen op 12 februari 2009 Zwolle, maart 2009 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan woonzorgvoorziening De Gouden Leeuw te Zelhem op 9 oktober Zwolle, november 2012

Rapport van het inspectiebezoek aan woonzorgvoorziening De Gouden Leeuw te Zelhem op 9 oktober Zwolle, november 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan woonzorgvoorziening De Gouden Leeuw te Zelhem op 9 oktober 2012 Zwolle, november 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Felixoord te Oosterbeek op 14 november 2013

rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Felixoord te Oosterbeek op 14 november 2013 rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Felixoord te Oosterbeek op 14 november 2013 Zwolle, januari 2014 V1000312 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum De Westerkim te Hoogeveen op 20 september 2012. Zwolle, november 2012

Rapport van het inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum De Westerkim te Hoogeveen op 20 september 2012. Zwolle, november 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum De Westerkim te Hoogeveen op 20 september 2012 Zwolle, november 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Vastgesteld rapport van het follow-up inspectiebezoek aan woonzorgcentrum Simeonshof te Boxtel

Vastgesteld rapport van het follow-up inspectiebezoek aan woonzorgcentrum Simeonshof te Boxtel Vastgesteld rapport van het follow-up inspectiebezoek aan woonzorgcentrum Simeonshof te Boxtel 's-hertogenbosch, februari 2014 V66040 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.4

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan zorgwooncentrum Oldeslo te Den Haag op 16 augustus 2012. Den Haag, november 2012

Rapport van het inspectiebezoek aan zorgwooncentrum Oldeslo te Den Haag op 16 augustus 2012. Den Haag, november 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan zorgwooncentrum Oldeslo te Den Haag op 16 augustus 2012 Den Haag, november 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan zorgcentrum Klepperwei te Rhoon op 8 november Den Haag, december 2012

Rapport van het inspectiebezoek aan zorgcentrum Klepperwei te Rhoon op 8 november Den Haag, december 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan zorgcentrum Klepperwei te Rhoon op 8 november 2012 Den Haag, december 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Maatzorg Flevoland e.o. te Swifterband op 12 mei 2009

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Maatzorg Flevoland e.o. te Swifterband op 12 mei 2009 1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Rapport van het inspectiebezoek aan Maatzorg Flevoland e.o. te Swifterband op 12 mei 2009 Amsterdam, mei 2009 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT

Nadere informatie

Rapport van onaangekondigd inspectiebezoek aan verpleeghuis Houtwijk te Den Haag op 3 februari Den Haag, februari 2011

Rapport van onaangekondigd inspectiebezoek aan verpleeghuis Houtwijk te Den Haag op 3 februari Den Haag, februari 2011 Rapport van onaangekondigd inspectiebezoek aan verpleeghuis Houtwijk te Den Haag op 3 februari 2011 Den Haag, februari 2011 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 5 Opzet-5 2.1 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan locatie Mastbos te Breda op 13 juni 2012. s-hertogenbosch, Augustus 2012

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan locatie Mastbos te Breda op 13 juni 2012. s-hertogenbosch, Augustus 2012 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan locatie Mastbos te Breda op 13 juni 2012 s-hertogenbosch, Augustus 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen onaangekondigd inspectiebezoek 4 2.1 Korte

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum De Bogt Westerbeer te Amsterdam op 11 februari Amsterdam, maart 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum De Bogt Westerbeer te Amsterdam op 11 februari Amsterdam, maart 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum De Bogt Westerbeer te Amsterdam op 11 februari 2011 Amsterdam, maart 2011 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Plan van Aanpak woon-en zorgcentrum de Westerkim 2013 n.a.v. inspectiebezoek (20 september 2012) i.h.k.v. 2 e fase gefaseerd toezicht

Plan van Aanpak woon-en zorgcentrum de Westerkim 2013 n.a.v. inspectiebezoek (20 september 2012) i.h.k.v. 2 e fase gefaseerd toezicht Algemeen Op 20 september 2012 heeft de Inspecteur voor de Volksgezondheid, de heer C. Dekker, in het kader van de tweede fase van gefaseerd toezicht een inspectiebezoek gebracht aan de Westerkim. Doel

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Zorgcentrum Licht en Liefde te Maastricht op 30 november 2012. s-hertogenbosch, maart 2013

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Zorgcentrum Licht en Liefde te Maastricht op 30 november 2012. s-hertogenbosch, maart 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Zorgcentrum Licht en Liefde te Maastricht op 30 november s-hertogenbosch, maart 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Zuwe Maria-oord te Vinkeveen op 22 februari 2012. Amsterdam Juni 2012

Rapport van het inspectiebezoek aan Zuwe Maria-oord te Vinkeveen op 22 februari 2012. Amsterdam Juni 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan Zuwe Maria-oord te Vinkeveen op 22 februari 2012 Amsterdam Juni 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan 4

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Missiehuis Vrijland te Oosterbeek op 5 februari 2013

Rapport van het inspectiebezoek aan Missiehuis Vrijland te Oosterbeek op 5 februari 2013 Rapport van het inspectiebezoek aan Missiehuis Vrijland te Oosterbeek op 5 februari 2013 Zwolle, februari 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 5 2.1 Opzet 5 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Lida te Amsterdam op 25 juni 2009

1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT. Rapport van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Lida te Amsterdam op 25 juni 2009 1 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Rapport van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Lida te Amsterdam op 25 juni 2009 Amsterdam, juli 2009 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG - RAPPORT Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Zorgcentrum Groenelaan te Amstelveen op 28 juli en 19 augustus jl. Amsterdam, Februari 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Zorgcentrum Groenelaan te Amstelveen op 28 juli en 19 augustus jl. Amsterdam, Februari 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Zorgcentrum Groenelaan te Amstelveen op 28 juli en 19 augustus jl. Amsterdam, Februari 2011 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan WoonZorgCentrum De Leyenstein te Kerkdriel op 13 februari 2013. s-hertogenbosch, februari 2013

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan WoonZorgCentrum De Leyenstein te Kerkdriel op 13 februari 2013. s-hertogenbosch, februari 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan WoonZorgCentrum De Leyenstein te Kerkdriel op 13 februari 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek 4 2.1 Hal/receptie 4 2.2

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan verpleeghuis Taxandria te Valkenswaard op 23 april 2013. 's-hertogenbosch, juli 2013

Rapport van het inspectiebezoek aan verpleeghuis Taxandria te Valkenswaard op 23 april 2013. 's-hertogenbosch, juli 2013 Rapport van het inspectiebezoek aan verpleeghuis Taxandria te Valkenswaard op 23 april 2013 's-hertogenbosch, juli 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Opzet 4 2.3

Nadere informatie

Definitief rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Verpleeghuis Slotervaart te Amsterdam op 2 mei 2013. Amsterdam, mei 2013

Definitief rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Verpleeghuis Slotervaart te Amsterdam op 2 mei 2013. Amsterdam, mei 2013 Definitief rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Verpleeghuis Slotervaart te Amsterdam op 2 mei 2013 Amsterdam, mei 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek 4

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Vitalis Wilgenhof te Eindhoven op 20 februari 2013. 's-hertogenbosch, mei 2013

Rapport van het inspectiebezoek aan Vitalis Wilgenhof te Eindhoven op 20 februari 2013. 's-hertogenbosch, mei 2013 Rapport van het inspectiebezoek aan Vitalis Wilgenhof te Eindhoven op 20 februari 2013 's-hertogenbosch, mei 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 5 2.1 Opzet 5 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Verburgt-Molhuysen Staete te Oosterbeek op 29 mei 2013.

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Verburgt-Molhuysen Staete te Oosterbeek op 29 mei 2013. Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Verburgt-Molhuysen Staete te Oosterbeek op 29 mei 2013 Zwolle Juni 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, WéMjnenSpon. Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan verpleeghuis Houtwijk te Den Haag op 3 februari 2010

Ministerie van Volksgezondheid, WéMjnenSpon. Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan verpleeghuis Houtwijk te Den Haag op 3 februari 2010 Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, WéMjnenSpon Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan verpleeghuis Houtwijk te Den Haag op 3 februari 2010 Den Haag, maart, 2010

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren. Zwolle, januari 2013

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren. Zwolle, januari 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren Zwolle, nuari Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woon- en zorgcentrum Boschoord te Lunteren

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Osira Woonzorgcentrum Sint Jacob te Amsterdam op 23 februari 2011. Amsterdam, maart 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Osira Woonzorgcentrum Sint Jacob te Amsterdam op 23 februari 2011. Amsterdam, maart 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Osira Woonzorgcentrum Sint Jacob te Amsterdam op 23 februari 2011 Amsterdam, Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Villa De Luchte te Lochem op 19-10-2012. Zwolle, november 2012

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Villa De Luchte te Lochem op 19-10-2012. Zwolle, november 2012 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Villa De Luchte te Lochem op 19-10-2012 Zwolle, november 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek 5 2.1 Korte schets van

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Willem Dreeshuis te Amsterdam op 4 februari Amsterdam, maart 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Willem Dreeshuis te Amsterdam op 4 februari Amsterdam, maart 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Willem Dreeshuis te Amsterdam op 4 februari 2011 Amsterdam, maart 2011 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan verpleeghuis De Sterrenlanden te Dordrecht op 9 juli Den Haag, oktober 2013

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan verpleeghuis De Sterrenlanden te Dordrecht op 9 juli Den Haag, oktober 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan verpleeghuis De Sterrenlanden te Dordrecht op 9 juli 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek 4 2.1 Hal/receptie 4 2.2 Afdeling

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Tolzicht te Brummen op 14 mei 2013. Zwolle, juni 2013

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Tolzicht te Brummen op 14 mei 2013. Zwolle, juni 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Tolzicht te Brummen op 14 mei 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek 4 2.1 Hal/receptie 4 2.2 Afdeling

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Groenelaan te Amstelveen Op 16 februari 2011. Amsterdam, maart 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Groenelaan te Amstelveen Op 16 februari 2011. Amsterdam, maart 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentrum Groenelaan te Amstelveen Op 16 februari 2011 Amsterdam, maart 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Woonzorgcentum Groenelaan te Amstelveen op 16

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Osira Woonzorgcentrum Sint Jacob te Amsterdam op 2 en 15 juli 2010. Amsterdam, Februari 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Osira Woonzorgcentrum Sint Jacob te Amsterdam op 2 en 15 juli 2010. Amsterdam, Februari 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Osira Woonzorgcentrum Sint Jacob te Amsterdam op 2 en 15 juli 2010 Amsterdam, Februari 2011 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek 4 2.1 Opzet 4 2.2 Zorg(behandel)-/leefplan

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Boerderij Ruimzicht te Oldelamer op 10 januari Amsterdam, mei 2013

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Boerderij Ruimzicht te Oldelamer op 10 januari Amsterdam, mei 2013 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Boerderij Ruimzicht te Oldelamer op 10 nuari 2013 Amsterdam, mei 2013 Inleiding Op 10 nuari 2013 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Geen zorgen over zorgplannen

Geen zorgen over zorgplannen Geen zorgen over zorgplannen Kennisdagen mei 2014 Kennisdagen mei 2014 Vigerende wet- en regelgeving Van groot naar klein Kwaliteitswet zorginstellingen Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten Besluit zorgplanbespreking

Nadere informatie

Utrecht Juli 2014. Follow Up Rapport Zorgboerderij Karin s zonnestraal te Nieuwpoort

Utrecht Juli 2014. Follow Up Rapport Zorgboerderij Karin s zonnestraal te Nieuwpoort Utrecht Juli 2014 Follow Up Rapport Zorgboerderij Karin s zonnestraal te Nieuwpoort Inleiding Op 22 nuari 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een inspectiebezoek gebracht

Nadere informatie

Model. Zorgleefplan. Verantwoorde zorg. Een korte handreiking voor gebruik

Model. Zorgleefplan. Verantwoorde zorg. Een korte handreiking voor gebruik Model Zorgleefplan Verantwoorde zorg Een korte handreiking voor gebruik De cliënt m Het zorgleefplan als instrument voor Verantwoorde zorg Het model Zorgleefplan Verantwoorde zorg is bestemd voor de medewerkers

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Totaalzorg 2000 te Almere op 14 januari Hertogenbosch, Februari 2011

Rapport van het inspectiebezoek aan Totaalzorg 2000 te Almere op 14 januari Hertogenbosch, Februari 2011 Rapport van het inspectiebezoek aan Totaalzorg 2000 te Almere op 14 januari 2011 -Hertogenbosch, Februari 2011 Inleiding Op 14 januari 2010 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Shamballa Nederland V.O.F. Zorgcentrum Complexcare te Maartensdijk op 26 juli en 14 september 2012

Rapport van het inspectiebezoek aan Shamballa Nederland V.O.F. Zorgcentrum Complexcare te Maartensdijk op 26 juli en 14 september 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan Shamballa Nederland V.O.F. Zorgcentrum Complexcare te Maartensdijk op 26 juli en 14 september 2012 Amsterdam, November 2012 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen inspectiebezoek

Nadere informatie

Amsterdam Maart Rapport van het inspectiebezoek aan SKy Zorg te Hilversum op 28 november 2013

Amsterdam Maart Rapport van het inspectiebezoek aan SKy Zorg te Hilversum op 28 november 2013 Amsterdam Maart 2014 Rapport van het inspectiebezoek aan SKy Zorg te Hilversum op 28 november 2013 Inleiding Op 28 november 2013 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een inspectiebezoek

Nadere informatie

DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.3.5

DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.3.5 DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 9.2.3.5 Zorgleefplan brochure bronnen www.loc.nl, (LOC, zeggenschap in de zorg is de koepelorganisatie van de cliëntenraden van de sectoren verpleging en verzorging,

Nadere informatie

Utrecht mei Rapport van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart 2014

Utrecht mei Rapport van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart 2014 Utrecht mei 2014 Rapport van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart 2014 Inleiding Op 7 maart 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een inspectiebezoek

Nadere informatie

Referentietabel: indicatorenset 2010 indicatorenset mei PREZO VV&T 2011

Referentietabel: indicatorenset 2010 indicatorenset mei PREZO VV&T 2011 Referentietabel: indicatorenset 2010 indicatorenset mei 2012 PREZO VV& 2011 De vet weergegeven prestaties vallen onder veiligheid. De onderstreepte prestaties vallen onder wet en regelgeving. In een aantal

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Verpleeghuis Polderburen te Almere op 15 februari 2013. Amsterdam, juni 2013

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Verpleeghuis Polderburen te Almere op 15 februari 2013. Amsterdam, juni 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan Verpleeghuis Polderburen te Almere op 15 februari 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Resultaten onaangekondigd inspectiebezoek 5 2.1 Hal/receptie 5 2.2 Afdeling

Nadere informatie

Follow up Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart Utrecht Januari 2015

Follow up Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart Utrecht Januari 2015 Follow up Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam op 7 maart 2014 Utrecht Januari 2015 Follow Up Rapport naar aanleidingvan het inspectiebezoek aan Esila Zorg te Rotterdam

Nadere informatie

Utrecht, maart Rapport van het inspectiebezoek aan Thuizsorg B.V. in Den Haag op 18 februari 2019

Utrecht, maart Rapport van het inspectiebezoek aan Thuizsorg B.V. in Den Haag op 18 februari 2019 Utrecht, maart 2019 Rapport van het inspectiebezoek aan Thuizsorg B.V. in Den Haag op 18 februari 2019 1 Inleiding Op 18 februari 2019 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie

Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Invulling Aster Zorg van addendum bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg voor langdurige zorg thuis met een Wlzindicatie Inleiding Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in het kader van de WLZ. We doen dat

Nadere informatie

BIJLAGE 4 Toelichting op het inspectieoordeel

BIJLAGE 4 Toelichting op het inspectieoordeel 21 I NSP EC TIE VOO R DE GEZ O NDHEI DSZ ORG - RAPPO RT BIJLAGE 4 Toelichting op het inspectieoordeel oordeel definitie mogelijke consequenties (Rand-) Ernstige voorwaarden, gezondheidsschade praktijken

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Janelco Begeleid Wonen met Zorg BV te Oss op 10 mei Utrecht, september 2017

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Janelco Begeleid Wonen met Zorg BV te Oss op 10 mei Utrecht, september 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Janelco Begeleid Wonen met Zorg BV te Oss op 10 mei 2017 Utrecht, september 2017 1 Inleiding Op 10 mei 2017 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Kristal Welzorg Groep te Enschede op 31 juli Utrecht oktober 2014

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Kristal Welzorg Groep te Enschede op 31 juli Utrecht oktober 2014 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Kristal Welzorg Groep te Enschede op 31 juli 2014 Utrecht oktober 2014 FU-rapport van het inspectiebezoek aan Kristal Welzorg Groep te Enschede op 31 juli

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Marente, locatie De Wilbert in Katwijk op 21 september 2017

Rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Marente, locatie De Wilbert in Katwijk op 21 september 2017 Rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Marente, locatie De Wilbert in Katwijk op 21 september 2017 Utrecht november 2017 V1015769 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Beschrijving locatie 3 2 Conclusie 4 2.1

Nadere informatie

Utrecht, juli Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Bewust4Beter Care Services v.o.f. te Baarn op 9 maart 2017

Utrecht, juli Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Bewust4Beter Care Services v.o.f. te Baarn op 9 maart 2017 Utrecht, juli 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Bewust4Beter Care Services v.o.f. te Baarn op 9 maart 2017 1 Inleiding Op 9 maart 2017 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Rapport van het vervolg inspectiebezoek aan Thuiszorgorganisatie Centraalzorg Vallei & Heuvelrug te Leusden op 3 januari 2014

Rapport van het vervolg inspectiebezoek aan Thuiszorgorganisatie Centraalzorg Vallei & Heuvelrug te Leusden op 3 januari 2014 Rapport van het vervolg inspectiebezoek aan Thuiszorgorganisatie Centraalzorg Vallei & Heuvelrug te Leusden op Amsterdam, februari 2014 V1000732 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding en belang 3 1.2 Doelstelling

Nadere informatie

Rapport van het herinspectiebezoek aan Anholt te Assen op 17 januari Zwolle, februari 2013

Rapport van het herinspectiebezoek aan Anholt te Assen op 17 januari Zwolle, februari 2013 Rapport van het herinspectiebezoek aan Anholt te Assen op 17 januari 2013 Zwolle, februari 2013 Rapport van het inspectiebezoek aan Anholt te Assen op 17 januari 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen

Nadere informatie

Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (VV&T)

Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (VV&T) Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde Zorg Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (VV&T) Deze publieksversie wordt u aangeboden door de Stuurgroep Verantwoorde Zorg,

Nadere informatie

Amsterdam, Mei Rapport van het inspectiebezoek aan Souvel Thuiszorg te Zaandam op 13 februari 2014

Amsterdam, Mei Rapport van het inspectiebezoek aan Souvel Thuiszorg te Zaandam op 13 februari 2014 Amsterdam, Mei 2014 Inleiding Op 13 februari 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een inspectiebezoek gebracht. Dit inspectiebezoek maakt onderdeel uit van het toezicht

Nadere informatie

Een evaluatie van zorginhoudelijke indicatoren in de VV&T

Een evaluatie van zorginhoudelijke indicatoren in de VV&T Postprint 1 0 Version Journal website Pubmed link DOI This is a NIVEL certified Post Print, more info at http://www nivel eu. Een evaluatie van zorginhoudelijke indicatoren in de VV&T I. HEESBEEN, S. VAN

Nadere informatie

HANDREIKING VOOR CLIËNTENRADEN behorend bij de Multidisciplinaire richtlijn verantwoorde vochten voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden 1

HANDREIKING VOOR CLIËNTENRADEN behorend bij de Multidisciplinaire richtlijn verantwoorde vochten voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden 1 HANDREIKING VOOR CLIËNTENRADEN behorend bij de Multidisciplinaire richtlijn verantwoorde vochten voedselvoorziening voor verpleeghuisgeïndiceerden 1 Voorwoord: Deze handreiking is geschreven als leeswijzer

Nadere informatie

Ministerie van Volksgezondheid, WelajnenSpon

Ministerie van Volksgezondheid, WelajnenSpon Inspectie voor de Gezondheidszorg Ministerie van Volksgezondheid, WelajnenSpon Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Zorghuis Dr. Willem Drees te Den Haag op 18 januari 2010 Den Haag, maart,

Nadere informatie

Resultaatsverslag. N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen. op 14 februari 2017

Resultaatsverslag. N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen. op 14 februari 2017 Resultaatsverslag N.a.v. inspectiebezoek van Zorgcentrum Herema State in Heerenveen op 14 februari 2017 Heerenveen, 31 juli 2017 Inleiding Op 14 februari heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

De toon gezet: één taal voor kwaliteit

De toon gezet: één taal voor kwaliteit De toon gezet: één taal voor kwaliteit Actie Actie Publieksversie bij het rapport van de Stuurgroep Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Verpleging, Verzorging en (VV&T) Verantwoorde zorg wat is dat? Winst

Nadere informatie

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het extra bezoek aan Triade Almere op 21 januari 2009

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het extra bezoek aan Triade Almere op 21 januari 2009 1 RAPPORT Rapport naar aanleiding van het extra bezoek aan Triade Almere op 21 januari 2009 Amsterdam, april 2009 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Resultaten inspectiebezoek

Nadere informatie

Utrecht, februari Follow-up rapport van het inspectiebezoek van 2 juli 2015 aan Stichting Gedi Verpleging in Almere

Utrecht, februari Follow-up rapport van het inspectiebezoek van 2 juli 2015 aan Stichting Gedi Verpleging in Almere Utrecht, februari 2016 Follow-up rapport van het inspectiebezoek van 2 juli 2015 aan Stichting Gedi Verpleging in Almere Inleiding Op 2 juli 2015 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de

Nadere informatie

s-hertogenbosch Mei 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan CDzorg te Heeze op 10 april 2012

s-hertogenbosch Mei 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan CDzorg te Heeze op 10 april 2012 s-hertogenbosch Mei 2012 Rapport van het inspectiebezoek aan CDzorg te Heeze op 10 april 2012 Inleiding Op 10 april 2012 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een inspectiebezoek

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008

Overzicht kwaliteitsindicatoren gehandicaptenzorg. Versie 12 februari 2008 Overzicht kwaliteits gehandicapten Versie 12 februari 2008 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Indicatoren: hoe meten?... 4 2. Indicatoren: bij wie meten?... 8 3. Specificatie cliënt ervaringsonderzoek (CEO)...

Nadere informatie

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het algemeen toezichtbezoek aan zorgcentrum De Heemhaven te Heemstede op 21 september 2004

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het algemeen toezichtbezoek aan zorgcentrum De Heemhaven te Heemstede op 21 september 2004 1 RAPPORT Rapport naar aanleiding van het algemeen toezichtbezoek aan zorgcentrum De Heemhaven te Heemstede op 21 september 2004 Amsterdam, januari 2005 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Hanimeli B.V. op 1 juni 2010 te Enschede. Zwolle, juni, 2010

Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Hanimeli B.V. op 1 juni 2010 te Enschede. Zwolle, juni, 2010 Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Thuiszorg Hanimeli B.V. Zwolle, juni, 2010 1 Inleiding - 3 2 Bevindingen inspectiebezoek - 5 2.1 Deskundigheid medewerkers - 5 2.2 Medicatiebeleid -

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Zorgfix Thuiszorg te Almere op 15 januari Utrecht Mei 2014

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Zorgfix Thuiszorg te Almere op 15 januari Utrecht Mei 2014 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Zorgfix Thuiszorg te Almere op 15 januari 2014 Utrecht Mei 2014 Inleiding Op 15 januari 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Wat ziet de inspecteur: infectiepreventie vanuit het oogpunt van de IGZ. Marijke Bilkert Senior inspecteur

Wat ziet de inspecteur: infectiepreventie vanuit het oogpunt van de IGZ. Marijke Bilkert Senior inspecteur Wat ziet de inspecteur: infectiepreventie vanuit het oogpunt van de IGZ Marijke Bilkert Senior inspecteur Wat ziet de inspecteur: infectiepreventie vanuit het oogpunt van de IGZ De inhoud van deze presentatie

Nadere informatie

Utrecht, maart Rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Nova Zorggroep in Den Haag op 28 januari 2019

Utrecht, maart Rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Nova Zorggroep in Den Haag op 28 januari 2019 Utrecht, maart 2019 Rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Nova Zorggroep in Den Haag op 28 januari 2019 1 Inleiding Op 28 januari 2019 heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Op weg naar normen voor Verantwoorde zorg

Op weg naar normen voor Verantwoorde zorg Op weg naar normen voor Verantwoorde zorg Een ontwikkelingsmodel voor verpleeg- en verzorgingshuizen opgesteld door organisaties van cliënten, aanbieders, beroepsgroepen: Arcares, AVVV, LOC, NVVA, en Sting;

Nadere informatie

Programma Veiligheid

Programma Veiligheid Programma Veiligheid Verpleging Verzorging Thuiszorg Plan van Aanpak 2008 en verder 22 november 2007 ActiZ, vereniging van zorgondernemers In afstemming en samenwerking met: LOC, Landelijke Organisatie

Nadere informatie

Rapport van het inspectiebezoek aan Planaid B.V. te Steenwijk/De Bult op 22 januari 2014. Amsterdam Januari 2014

Rapport van het inspectiebezoek aan Planaid B.V. te Steenwijk/De Bult op 22 januari 2014. Amsterdam Januari 2014 Rapport van het inspectiebezoek aan Planaid B.V. te Steenwijk/De Bult op 22 januari 2014 Amsterdam Januari 2014 Inleiding Op 22 januari 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Verbetering van de kwaliteit van de ouderenzorg gaat langzaam

Verbetering van de kwaliteit van de ouderenzorg gaat langzaam Verbetering van de kwaliteit van de ouderenzorg gaat langzaam Intensivering toezichtbezoeken aan verpleeg- en verzorgingshuizen in de periode 2011 en 2012 Utrecht, juni 2014 Inhoud Voorwoord 5 Samenvatting

Nadere informatie

Plan van Aanpak Martha Flora Gouda

Plan van Aanpak Martha Flora Gouda Plan van Aanpak Martha Flora Gouda Algemeen Martha Flora beoogt om naast een focus op het persoonlijk welbevinden te streven naar een veilige leefomgeving, waarin op professionele wijze verantwoorde zorg

Nadere informatie

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het extra bezoek aan Triade Midden-Flevoland op 21 januari 2009

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het extra bezoek aan Triade Midden-Flevoland op 21 januari 2009 1 RAPPORT Rapport naar aanleiding van het extra bezoek aan Triade Midden-Flevoland op 21 januari 2009 Amsterdam, april 2009 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Resultaten

Nadere informatie

Tabel PREZO VV&T: Indicatorenset indicatorenset mei 2012

Tabel PREZO VV&T: Indicatorenset indicatorenset mei 2012 Tabel PREZO VV&T: Indicatorenset 2010 - indicatorenset mei 2012 Per indicator uit KK 2010 is bekeken welke wijzigingen er ten opzichte van de indicatorenset mei 2012 zijn en welke effecten dit heeft op

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Gezinshuis Ruveyda op 5 november 2015. Utrecht Januari 2016

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Gezinshuis Ruveyda op 5 november 2015. Utrecht Januari 2016 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Gezinshuis Ruveyda op 5 november 2015 Utrecht nuari 2016 Inleiding Op 9 februari 2015 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie) een

Nadere informatie

Toelichting monitor Kwaliteit VVT

Toelichting monitor Kwaliteit VVT Toelichting monitor Kwaliteit VVT Thema/onderdeel / extramuraal Cliënten Toelichting De aanbieder scoort gemiddeld 3 of meer sterren in de meest recente intramurale De aanbieder scoort gemiddeld 3.5 of

Nadere informatie

Visie op zorgleefplan

Visie op zorgleefplan Algemeen Beleid, Management en Beheer Visie op zorgleefplan Zorggroep Rijnmond, BMB, BMB/OB/A 21, Visie op zorgleefplan, versie 1.0, maart 2010 Pagina 1 van 6 Inhoud 1. Waarom een zorgleefplan? 3 2. Vier

Nadere informatie

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan stichting Philadelphia Zorg, locatie Schotbalk te Urk op 28 maart Amsterdam, juni 2013

Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan stichting Philadelphia Zorg, locatie Schotbalk te Urk op 28 maart Amsterdam, juni 2013 Rapport van het onaangekondigd inspectiebezoek aan stichting Philadelphia Zorg, locatie Schotbalk te Urk op 28 maart 2013. Amsterdam, juni 2013 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Bevindingen onaangekondigd Quick Scan

Nadere informatie

Rapportage Verslagjaar 2012

Rapportage Verslagjaar 2012 Rapportage Verslagjaar 2012 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg OE-code: 5090 Inhoudsopgave Rapportage Verslagjaar 2012...1 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg...1

Nadere informatie

Utrecht, februari Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Medical Zorg te Utrecht op 24 oktober 2016

Utrecht, februari Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Medical Zorg te Utrecht op 24 oktober 2016 Utrecht, februari 2017 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Medical Zorg te Utrecht op 24 oktober 2016 1 Inleiding Op 24 oktober 2016 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Maatwerk in Zorg te Amsterdam op 10 juni Utrecht December 2016

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Maatwerk in Zorg te Amsterdam op 10 juni Utrecht December 2016 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Stichting Maatwerk in Zorg te Amsterdam op 10 juni 2016 Utrecht December 2016 Inleiding Op 10 juni 2016 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Utrecht, maart Rapport van het inspectiebezoek aan DMS Zorg B.V. in Zaandam op 25 februari 2019

Utrecht, maart Rapport van het inspectiebezoek aan DMS Zorg B.V. in Zaandam op 25 februari 2019 Utrecht, maart 2019 Rapport van het inspectiebezoek aan DMS Zorg B.V. in Zaandam op 25 februari 2019 1 Inleiding Op 25 februari 2019 bracht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (hierna: de inspectie)

Nadere informatie

Rapport van het hertoetsbezoek op 27 mei 2015 aan Rinette Zorg te Best

Rapport van het hertoetsbezoek op 27 mei 2015 aan Rinette Zorg te Best Rapport van het hertoetsbezoek op 27 mei 215 aan Rinette Zorg te Best Utrecht juni 215 V1527 Rapport van het inspectiebezoek aan Rinette Zorg te Best op 27 mei 215 Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Rapportage Verslagjaar 2012

Rapportage Verslagjaar 2012 Rapportage Verslagjaar 2012 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg OE-code: 30053 Inhoudsopgave Rapportage Verslagjaar 2012... 1 Kwaliteitsdocument Verpleging, Verzorging en Thuiszorg...

Nadere informatie

De gebruiksaanwijzing is vooral bedoeld voor medewerkers die in de praktijk met dit kwaliteitssysteem aan de slag gaan.

De gebruiksaanwijzing is vooral bedoeld voor medewerkers die in de praktijk met dit kwaliteitssysteem aan de slag gaan. Inleiding prezo is het kwaliteitssysteem voor de sector Verpleging, Verzorging en Zorg Thuis (ouderenzorg) dat helpt te sturen op verantwoorde zorg. Het is gebaseerd op de normen voor Verantwoorde zorg.

Nadere informatie

Relevante wet- en regelgeving die vandaag aan de orde komt in deze presentatie

Relevante wet- en regelgeving die vandaag aan de orde komt in deze presentatie Presentatie W&T thema Bopz op 9 mei 2016 Opzet: Korte uiteenzetting presentatie Goede zorg aan onze (psychogeriatrische) ouderen Persoonlijke kennistoets deelnemers Presentatie waarin antwoorden volgen

Nadere informatie

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Erve Tankink te Ambt Delden op 27 november 2013. Utrecht Mei 2014

Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Erve Tankink te Ambt Delden op 27 november 2013. Utrecht Mei 2014 Follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Erve Tankink te Ambt Delden op 27 november 2013 Utrecht Mei 2014 Inleiding Op 27 november 2013 en op 20 februari 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Nadere informatie

Heronderzoek naar de kwaliteit van Wmo-ondersteuning door zorgcentrum Sophora

Heronderzoek naar de kwaliteit van Wmo-ondersteuning door zorgcentrum Sophora Heronderzoek naar de kwaliteit van Wmo-ondersteuning door zorgcentrum Sophora naar aanleiding van het rapport van juli 2017 in het kader van proactief toezicht uitgevoerd door het toezicht Wmo Rotterdam-Rijnmond

Nadere informatie

Administratieve gegevens

Administratieve gegevens Administratieve gegevens gesprek Aanwezigen bij gesprek: - naasten Ingevuld door (naam en functie) - team/disciplines 1 - Persoonlijke gegevens Naam Geboortedatum -plaats -land Als u niet in Nederland

Nadere informatie

Uitgave Stichting Perspekt, keurmerk in de zorg Utrecht, mei 2009

Uitgave Stichting Perspekt, keurmerk in de zorg Utrecht, mei 2009 Uitgave Stichting Perspekt, keurmerk in de zorg Utrecht, mei 2009 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Producten overzicht van Antroz antroposofische ouderenzorg. ten behoeve van de woon-/zorglocaties. Huize Valckenbosch en het Leendert Meeshuis

Producten overzicht van Antroz antroposofische ouderenzorg. ten behoeve van de woon-/zorglocaties. Huize Valckenbosch en het Leendert Meeshuis Producten overzicht van Antroz antroposofische ouderenzorg ten behoeve van de woon-/zorglocaties Huize Valckenbosch en het Leendert Meeshuis Een overzicht van de in 2010 geldende zorgzwaarte- pakketten

Nadere informatie

Definitief follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Continue Zorg te Zoetermeer op 3 juli Utrecht, Augustus 2014

Definitief follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Continue Zorg te Zoetermeer op 3 juli Utrecht, Augustus 2014 Definitief follow-up rapport van het inspectiebezoek aan Continue Zorg te Zoetermeer op 3 juli 2014 Utrecht, Augustus 2014 Inleiding Op 14 februari 2014 heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (hierna:

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg op de goede weg. Resultaten van vervolgbezoeken aan de 149 meest risicovolle instellingen voor verpleeghuiszorg in 2006/2007

Verpleeghuiszorg op de goede weg. Resultaten van vervolgbezoeken aan de 149 meest risicovolle instellingen voor verpleeghuiszorg in 2006/2007 Verpleeghuiszorg op de goede weg Resultaten van vervolgbezoeken aan de 149 meest risicovolle instellingen voor verpleeghuiszorg in 2006/2007 Den Haag, mei 2008 Aan de minister en staatssecretaris van

Nadere informatie

Verslag/rapport van het inspectiebezoek aan Berchhiem te Burgum en Haersmahiem te Buitenpost op 17 oktober 2013. Zwolle, november 2013

Verslag/rapport van het inspectiebezoek aan Berchhiem te Burgum en Haersmahiem te Buitenpost op 17 oktober 2013. Zwolle, november 2013 Verslag/rapport van het inspectiebezoek aan Berchhiem te Burgum en Haersmahiem te Buitenpost op 17 oktober Zwolle, november Zwolle, november Inhoud 1 Inleiding en conclusie 3 2 Bevindingen inspectiebezoek

Nadere informatie

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Hervormd Woon- en zorgcentrum Pennemes te Zaandam op 22 maart 2007

1 RAPPORT. Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Hervormd Woon- en zorgcentrum Pennemes te Zaandam op 22 maart 2007 1 RAPPORT Rapport naar aanleiding van het inspectiebezoek aan Hervormd Woon- en zorgcentrum Pennemes te Zaandam op 22 maart 2007 Amsterdam. 30 maart 2007 2 INSPECTIE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Inhoudsopgave

Nadere informatie

Rapport follow-up bezoek d.d. 9 december 2013 als vervolg op het toezichtbezoek d.d. 6 december 2012 aan De Passerel, locatie De Nieuwe Loine te Wilp

Rapport follow-up bezoek d.d. 9 december 2013 als vervolg op het toezichtbezoek d.d. 6 december 2012 aan De Passerel, locatie De Nieuwe Loine te Wilp Rapport follow-up bezoek d.d. 9 december 2013 als vervolg op het toezichtbezoek d.d. 6 december 2012 aan De Passerel, locatie De Nieuwe Loine te Wilp Zwolle, januari 2014 Rapport follow-up bezoek De Passerel,

Nadere informatie