Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas."

Transcriptie

1 Niko Modules voor de zorg Illuminating ideas.

2 Niko Modules voor de zorg Het Niko beheersysteem voor de zorg wordt modulair opgebouwd. Afhankelijk van het beschikbare budget en volledig op maat van het woon-zorgcentrum voeg je modules met scenario s toe aan de installatie. In de Niko beheersoftware voor de zorg vink je de modules eenvoudig af of uit. Zo voeg je via de software intelligentie toe. Bovendien kun je voor elk scenario instellen waar en op welke dagen en tijdstippen het actief moet zijn. We geven je graag een overzicht. Standaard Met de standaardmodule heb je toegang tot vijf basisscenario s. Open oproepen: Je ziet hoeveel oproepen er staan te wachten, van wie of waarvan ze afkomstig zijn, hoe dringend ze zijn Je beheert ze heel eenvoudig en vraagt via de Niko beheersoftware voor de zorg gedetailleerde oproeprapporten op. Zo zie je wie en wanneer iemand een oproep afstelde en hoe lang dat duurde. Spraak-terugspraak: De efficiëntie van een oproep staat of valt met duidelijke communicatie. Start een bewoner een oproep? Dan belt de zorgmedewerker via zijn/haar mobiel toestel in op de Niko zorgintercom van de kamer om te horen waarom de bewoner hulp nodig heeft. Zo snelt hij/zij niet nodeloos naar een kamer voor een niet-dringende oproep. Technieken: De automatisering van de kamers en je woon-zorgcentrum gebeurt vanuit de basisinstallatie: de bediening van verlichting en zonwering met de oproeppeer, een alles aan/uit-toets Deze automatisering is de kern van de installatie en maakt het mogelijk om modules aan je installatie toe te voegen. Hiermee definieer je kamer- en bewonersprofielen en pas je elke kamer aan de noden van de bewoner(s) aan. Toegangsbeheer: Je bepaalt welke gebruikers toegang hebben tot welke ruimtes. Je beheert toegangsprofielen en wijst ze snel en eenvoudig toe aan zorgmedewerkers en bewoners. Via een rapport zie je wie waar binnenging. Belbord: Dit raster in de Niko beheersoftware voor de zorg geeft je een overzicht van de status van de kamers. Per kamer zie je de eventuele openstaande oproepen, de dringendheid ervan en wie van de zorgmedewerkers zich in de kamer aangemeld heeft.

3 Module niet-zorgtaken Is er een lamp stuk in een kamer? Of is het toilet verstopt? Via het gelijknamige scenario meldt de zorgmedewerker alle niet-zorgtaken in de kamer via de Niko kamerterminal voor de zorg. Je voegt de klusjesman als gebruiker toe aan het Niko beheersysteem voor de zorg. Na zijn interventie vinkt hij via de kamerterminal af wanneer de klus geklaard is. Module zorgregistratie Het scenario Koppeling zorgregistratie koppelt het zorgbeheer aan een elektronisch zorg dossier. De gegevens uit het zorgdossier komen automatisch in het Niko beheersysteem voor de zorg terecht en omgekeerd. Een waterdicht beheersysteem dat de efficiëntie van je zorg verhoogt. Niko werkt samen met alle belangrijke leveranciers van zorgdossiersoftware. Module veiligheid Het scenario Apparaten uitschakelen bij oproep schakelt bij een oproep automatisch de stopcontacten uit van alle huishoudapparaten die oververhit kunnen raken, zoals een kookplaat of oven. Zodra de zorgmedewerker de oproep in de kamer heeft beantwoord, schakelen de stopcontacten weer in. Een open raam is altijd een risico. Met het scenario Alarmering open raam stel je in hoe lang een raam mag openstaan voordat het Niko beheersysteem voor de zorg een oproep start. Je past dit scenario ook toe op openstaande deuren. Het scenario Oriëntatielicht activeert automatisch een lampje of de kamerverlichting wanneer een bewoner s nachts het bed verlaat. Het licht dooft automatisch nadat hij terug in bed ligt. Start een bewoner s nachts een oproep? Dan gaat met het scenario Licht aan bij oproep de kamerverlichting automatisch branden. Voor de bewoner is het een bevestiging dat de oproep verstuurd is, of een hulpmiddel om zich te oriënteren in tijd en ruimte. Voor de zorgmedewerker is het aangenamer en veiliger om in een goed verlichte kamer binnen te komen. Met het scenario Kookduur stel je in hoe lang keukenapparaten zoals een kookplaat mogen ingeschakeld blijven. Staat de kookplaat langer aan, dan wordt ze veiligheidshalve automatisch uitgeschakeld. Module passieve alarmering Sommige bewoners mogen niet zonder toezicht uit bed. Maar hen fixeren is niet prettig en doe je ook liever niet. Het scenario Alarmering uit bed gebruikt een bewegingsmelder of bedmat. Die waarschuwt wanneer de bewoner s nachts zijn bed verlaat of voor langere tijd uit bed is. Gaat een bewoner naar het toilet en is hij na een half uur nog niet terug? Dan is er waarschijnlijk iets aan de hand. Het scenario Alarmering toilettimer start dan automatisch een oproep.

4 Module comfort Bewoners vallen wel eens in slaap met de radio of tv nog ingeschakeld. Het geluid kan storend zijn voor de andere bewoners. Het scenario Stille nacht schakelt de stopcontacten van radio en tv voor een tijdje uit, bijvoorbeeld van middernacht tot 8 uur s ochtends. Voor de zorgmedewerker is het handig dat het licht automatisch gaat branden wanneer hij zich aanmeldt in de kamer. Dat is precies wat het scenario Licht aan bij aanmelden doet. Je kiest al dan niet voor uitschakeling bij afmelding en stelt de momenten in dat het scenario actief moet zijn. Het scenario Klare taal is een uitbreiding op het scenario Spraak-terugspraak. Belt de zorgmedewerker in naar een kamer, dan schakelt dit scenario meteen het stopcontact van radio of tv uit. Na de oproep komt het stopcontact opnieuw onder spanning te staan. Module dementie Er zijn altijd plaatsen waar het niet veilig is voor bewoners. Het scenario Alarmering ongewenste aanwezigheid start automatisch een oproep zodra een detector beweging in de ruimte opmerkt. Het scenario Bedieningen afschermen schermt de manuele bediening van de zonwering en de kamerverlichting af. Als dit scenario ingeschakeld is, gebeurt de bediening automatisch. Zo vermijd je dat de bewoner te pas en te onpas de zonwering zelf bedient. Hoe voorkom je dat een dementerende bewoner te ver afdwaalt of het gebouw verlaat? Het scenario Dwaaldetectie neemt waar wanneer een bewoner de voor hem ingestelde veilige zone wil verlaten. De deur sluit automatisch. Eventueel treedt ook het personenalarm in werking. Module levensbewaking Het scenario Alarmering levensbewaking start automatisch een oproep wanneer bewegingsmelders lange tijd geen beweging detecteren in de woonkamer of op het toilet. Je stelt eenvoudig in hoe lang er geen activiteit mag zijn voordat het Niko beheersysteem voor de zorg een oproep start. Er zijn bewoners die verschillende keren per dag bezocht moeten worden, omdat ze bijvoorbeeld van lighouding moeten veranderen om doorligwonden te vermijden, of omdat ze niet zonder regelmatig sociaal contact kunnen. Het scenario Alarmering regelmatig bezoek start een oproep zodra niemand zich binnen een bepaalde tijd in de kamer heeft aangemeld. Module akoestische alarmering Het scenario Akoestische alarmering gebruikt de Niko kamerterminal voor de zorg als audiosensor. Een bewoner die door een val of andere situatie niet aan de oproepknop kan, roept om hulp om een oproep te starten. Module prikbord Met het scenario Prikbord toon je via de Niko kamerterminal voor de zorg tekstboodschappen aan je bewoners en zorgmedewerkers. Je richt je boodschap aan het hele woon-zorgcentrum, een bepaalde locatie of afdeling, geselecteerde gebruikersprofielen of een specifiek persoon. Zo meld je bijvoorbeeld discreet een infectie.

5 Module HVAC * Vermijden dat de bewoner de verwarming na een manuele aanpassing onnodig lang te hoog of te laag laat staan? Het scenario Temperatuurbeheer zet de verwarming bij het begin van de dag of de nacht terug naar de centraal ingestelde waarde. Bewoners zijn zich niet altijd bewust van de temperatuur in hun kamer. Of door een fysieke beperking zijn ze niet in staat om de verwarming te bedienen. Het scenario Alarmering temperatuur start een oproep zodra de temperatuur langer dan een bepaalde periode boven of onder vooraf ingestelde maximum- en minimumtemperaturen blijft. * Heating, Ventilation, Airconditioning Module omroepen Soms wil je als beheerder of zorgmedewerker een boodschap omroepen in verschillende ruimtes tegelijk. Via het scenario Omroepen deel je elke kamer en ruimte in een omroepgroep in. Op de Niko kamerterminal voor de zorg selecteer je alle groepen die de mededeling moeten horen. Via de Niko zorgintercom horen alle geselecteerde bewoners en zorgmedewerkers je boodschap. Met het scenario Klare omroepen wordt een boodschap in het volledige gebouw omgeroepen. Om de boodschap goed te horen, schakelt de televisie even uit. Module uitluisteren De zorgmedewerkers horen centraal of in de kamers alles ok is. Met het gelijknamige scenario bepaal je of een kamer tot een uitluistergroep mag behoren. Via de Niko zorgintercom check je alle geselecteerde kamers afzonderlijk. Op de Niko kamerterminal voor de zorg zie je naar welke kamer je luistert. Module op afstand afstellen Niet alle oproepen zijn dringend. Soms hoef je zelfs niet bij de bewoner langs te gaan. Met het gelijknamige scenario beslis je om een oproep op afstand af te stellen. Module energie In de kleedkamer, de kelder of een bergruimte blijft de verlichting wel eens branden. Wanneer een ruimte geen bewegingsmelders heeft, schakelt het scenario Lichten uit op een vooraf ingesteld tijdstip het licht uit. Vanaf dat moment werkt de verlichting alleen nog voor een vooraf ingestelde tijd. Module tijdsregistratie Met het gelijknamige scenario gebruikt de zorgmedewerker een (hiervoor geconfigureerde) Niko kamerterminal voor de zorg als prikklok.

6 Niko heeft ruim 15 jaar ervaring in huis- en gebouwautomatisering. Al even lang gebruiken we onze expertise om woon-zorgcentra en serviceflats uit te rusten met toekomstgerichte en intelligente zorgsystemen. Centraal daarin: comfort, veiligheid, energiebeheer en zorg. We combineren kamerautomatisering, toegangscontrole, alarmering, verpleegoproep en zorgregistratie met elkaar tot een geïntegreerd en efficiënt functionerend geheel. Een toegewijd team staat voor je klaar om de technologie van het Niko beheersysteem voor de zorg perfect in je woon-zorgcentrum in te passen. Niko nv Industriepark West Sint-Niklaas tel fax sales@niko.be PF

Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas.

Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas. Niko Modules voor de zorg Illuminating ideas. Niko Modules voor de zorg Het Niko beheersysteem voor de zorg wordt modulair opgebouwd. Afhankelijk van het beschikbare budget en volledig op maat van het

Nadere informatie

Niko. Intelligentie in de zorg. Illuminating ideas.

Niko. Intelligentie in de zorg. Illuminating ideas. Niko Intelligentie in de zorg Illuminating ideas. Niko Intelligentie in de zorg Inhoudstafel Zorg op de eerste plaats......................................... 4 Waarom kiezen voor Niko?......................................

Nadere informatie

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie 20 2 Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control is de elektrische installatie waarmee je comfortabel, veilig en ecologisch

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering Puur genieten in Ittersum Huisautomatisering We bouwen voor de toekomstige bewoners Bij Nijhuis Bouw bouwen we niet zomaar. We bouwen voor de toekomstige bewoners. Elke woning moet voldoen aan de verwachtingen

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 Niko Home Control de nieuwe elektrische installatie. Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van een traditionele

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 2 Het touchscreen informeert je op elk moment van de dag over je elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Niko

Nadere informatie

HDL buspro Domotica installaties

HDL buspro Domotica installaties HDL buspro Domotica installaties HDL is sinds 1985 producent van lichtregel & automatiseringssystemen voor installateurs wereldwijd. Toegankelijk Domotica systemen zijn niet langer enkel voor de Rich &

Nadere informatie

Niko Projects bloom. Een integrale aanpak voor alarmering, domotica, verpleegoproep en zorgregistratie

Niko Projects bloom. Een integrale aanpak voor alarmering, domotica, verpleegoproep en zorgregistratie Niko Projects bloom Een integrale aanpak voor alarmering, domotica, verpleegoproep en zorgregistratie 2 3 Intramuraal residentieel wonen waarbij comfort en efficiëntie centraal staan De zorgsector is in

Nadere informatie

Automatisch ventileren in de badkamer

Automatisch ventileren in de badkamer Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Maak een thuis van uw huis. domotica

Maak een thuis van uw huis. domotica Maak een thuis van uw huis domotica U bent vertrekkensklaar? Uw woning ook. Want met één druk op de knop dooft u alle lichten, sluit u de rolluiken, zet u de verwarming af en schakelt u het alarm aan.

Nadere informatie

Voor een vlotte werking van het woonzorgcentrum

Voor een vlotte werking van het woonzorgcentrum Voor een vlotte werking van het woonzorgcentrum Het perfecte systeem voor de woonzorgcentra De zorgsector staat onder druk. En toch slagen heel wat centra erin om uitstekend werk te leveren. Een optimale

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging www.e-domotica.com Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet Voor wie: Voor iedereen Wanneer: Voor elke

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel Comfortabel Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel kunt inrichten naar eigen voorkeur, wens en inzicht. Het is

Nadere informatie

6-TSO-IW-c Domotica 1

6-TSO-IW-c Domotica 1 6-TSO-IW-c Domotica 1 Domotica In het dagelijkse leven moderniseert alles, inclusief de woningen. De elektriciteit en elektronica in een huis zijn er enorm op vooruit gegaan. Waar men vroeger nog schakelaars

Nadere informatie

www.domestia.be Domotica Gids

www.domestia.be Domotica Gids www.domestia.be Domotica Gids Het doel van deze domotica Ontwerpgids Een domotica systeem biedt talloze mogelijkheden. Maar deze troef is meteen ook een van de moeilijkheden. Hoe te kiezen? Wat is er allemaal

Nadere informatie

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn!

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Busch-free@home Herkent u dat? U stapt s ochtends vroeg de deur uit en ziet dat er nog een lamp aanstaat, vergeten uit te zetten.. Uiteraard gaat u toch

Nadere informatie

Automatisch schakelen op bepaalde tijdstippen

Automatisch schakelen op bepaalde tijdstippen - - 1 2 3 4 5 6 - - 7 8 9 10 11 12 set A B N B1 B2 0V 0V 0V 0V bus 230V~ T2 T1 select mode 12 x 0-10V output program 05-007-02 230V~ 50Hz F0123456789ABCE 0123456789ABCEF m3 m4 m5 m6 m7 m8 12 13 Automatisch

Nadere informatie

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen

Zuinig wonen. 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen 10. Doe de VREG-test! Bekijk zeker de website: http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voorgezinnen Hier vergelijk je de verschillende producten van de verschillende energieleveranciers. Zo kun je zien wat

Nadere informatie

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom.

Wilt u advies van een specialist over een onderwerp? Vink dit dan aan in de laatste kolom. Thuiscomfort Checklist Hoe comfortabel, veilig en toegankelijk woon ik? Is uw woning geschikt om er uw leven lang zelfstandig en comfortabel te wonen? De Thuiscomfort Checklist stelt per ruimte in huis

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet w w w. e - d o m o t i c a. c o m Wanneer: Voor elke fase in

Nadere informatie

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw?

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? Dit kan met het domotica systeem van Ryckeboer Automation & Security Concept EIB domotica Wij zijn een bedrijf

Nadere informatie

Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone

Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone Niko connected switch Je schakelaars op je smartphone Creëer meer mogelijkheden voor je elektrische installatie Je hebt een traditionele elektrische installatie en je wilt die graag updaten? Maar je wilt

Nadere informatie

Comfort & Safety en Low Vision. De vergrijzing zal leiden tot een explosieve zorgvraag. Dit vraagt om een creatieve aanpak.

Comfort & Safety en Low Vision. De vergrijzing zal leiden tot een explosieve zorgvraag. Dit vraagt om een creatieve aanpak. Comfort & Safety en Low Vision WONING De vergrijzing zal leiden tot een explosieve zorgvraag. Dit vraagt om een creatieve aanpak. Waarom een Comfort & Safety en Low Vision woning? We worden steeds ouder.

Nadere informatie

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura huisautomatisering Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura is... Vandaag de dag kan met recht gesproken worden van een

Nadere informatie

Oefeningen in praktijk

Oefeningen in praktijk 1 Oefeningen in praktijk In deze oefeningen gaan we voor ieder toepassing starten vanaf een blanco file. Hierdoor kan je zonder afleiding, de specifieke programmatie onder de knie krijgen. 1 *Dimtotaal

Nadere informatie

5 % VERSTORING 26 BEZOEKEN 80% TIJD. 17 x MINDER BEWONERS

5 % VERSTORING 26 BEZOEKEN 80% TIJD. 17 x MINDER BEWONERS Door het slimme cameratoezicht van Zorgeloze Nachtzorg bieden wij de zorg die nodig is. Beter, sneller en efficiënter. 7 BEWONERS 7 BEWONERS GEMONITORD TIJDENS DE PILOT DOOR ZORGELOZE NACHTZORG. 26 BEZOEKEN

Nadere informatie

Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg

Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg Respect voor mensen Veelzijdige elektro-installatietechniek voor de zorg Zorg voor de toekomst: Individuele oplossingen met elektrotechniek Het aantal zorginstellingen en zorgwoningen neemt toe door de

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen.

Plug & Safe wordt niet gepresenteerd als een 100 % garantie oplossing voor de veiligheid van personen of eigendommen. GEBRUIKSAANWIJZING WAARSCHUWING: Niet samen gebruiken met een elektrisch apparaat of apparaten dat/die 500 watt of meer gebruiken, of die gevaar op kunnen leveren wanneer ze onbeheerd achterblijven, zoals

Nadere informatie

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015

Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Persona s zorgtechnologie ouderenzorg Tangenborgh najaar 2015 Mevrouw van de Berg intramurale zorg bewoner Heidehiem Kim de Jong EVV-er Anna de Vries - medewerker verzorging intramurale zorg en thuiszorg

Nadere informatie

Niko Toegangscontrole. Deurcommunicatie op maat. Illuminating ideas.

Niko Toegangscontrole. Deurcommunicatie op maat. Illuminating ideas. Niko Toegangscontrole Deurcommunicatie op maat Illuminating ideas. Niko Toegangscontrole Deurcommunicatie op maat Van deurbel tot videofoon: wat je ook zoekt, je vindt je gading in het assortiment van

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

Het Keypad (met segmenten)

Het Keypad (met segmenten) Het Keypad (met segmenten) Het JABLOTRON 100 systeem kan worden gebruikt met verschillende type keypads waarmee het systeem kan worden bediend, en die informatie geven omtrent de status van het systeem

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

De veelzijdige oplossing voor Zorgcommunicatie & Zorgdocumentatie

De veelzijdige oplossing voor Zorgcommunicatie & Zorgdocumentatie Clino Touch Systeem De veelzijdige oplossing voor Zorgcommunicatie & Zorgdocumentatie Zorgmanagement binnen handbereik Het Clino Touch Systeem (CTS) is de flexibele oplossing van Ackermann voor gebruik

Nadere informatie

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ios

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ios enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ios INHOUD Overzicht Pagina 3 Daar gaan we Pagina 4 Mijn huis Pagina 5 Ruimtes Pagina 6 Automatisering Pagina 9 - Scènes maken Pagina 10 - Tijdsturingen maken Pagina

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem

Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Ajax draadloos alarmsysteem Nederlandse handleiding Ajax alarmsysteem Volg de stappen in de handleiding en installeer het Ajax alarmsysteem zelf Volg de korte en makkelijk te volgen stappen om ieder onderdeel

Nadere informatie

KISS de basis voor alle mogelijkheden

KISS de basis voor alle mogelijkheden KISS de basis voor alle mogelijkheden MET KISS KIEST U VOOR VRIJHEID VAN WONEN Zekerheid 10 Jaar Garantie van Hager; fabrikant van 30% van de installaties in Europa na oplevering van de woning 3 Jaar Prijsgarantie

Nadere informatie

Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee?

Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee? Doe de thuisscan >>> Lang zult u wonen Waar ga ik in mijn huis mee aan de slag? Wat schort er aan of wat is een goed idee? Handig boekje over langer zelfstandig blijven wonen in uw eigen huis. Met een

Nadere informatie

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ANDROID

enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ANDROID enet SMART HOME app QUICK START GUIDE ANDROID INHOUD Overzicht Pagina 3 Daar gaan we Pagina 4 Mijn huis Pagina 5 Ruimtes Pagina 6 Automatisering Pagina 9 - Scènes maken Pagina 11 - Tijdsturingen maken

Nadere informatie

Niko Projects: uw partner voor intelligente gebouwen, van comfort tot zorg

Niko Projects: uw partner voor intelligente gebouwen, van comfort tot zorg Niko Projects: uw partner voor intelligente gebouwen, van comfort tot zorg Coen Kijk in de Vegt, General Manager Niko Projects BV (voorheen Integrated Residential Services BV) Inhoud Een korte historie

Nadere informatie

Het doel van deze domotica Ontwerpgids. Hoe deze domotica ontwerpgids gebruiken?

Het doel van deze domotica Ontwerpgids. Hoe deze domotica ontwerpgids gebruiken? Domotica Gids Het doel van deze domotica Ontwerpgids Een domotica systeem biedt talloze mogelijkheden. Maar deze troef is meteen ook een van de moeilijkheden. Hoe te kiezen? Wat is er allemaal mogelijk?

Nadere informatie

energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik.

energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik. energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik. energiecontroller iungo Wat kost een wasbeurt? Of hoeveel energie verbruikt je vriezer? Energie is een belangrijke, maar vaak onzichtbare

Nadere informatie

De Domoticatoets. Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis. Programma Ontgroening en Vergrijzing

De Domoticatoets. Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis. Programma Ontgroening en Vergrijzing De Domoticatoets Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis Programma Ontgroening en Vergrijzing De Domoticatoets: persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis Lang thuis in eigen huis

Nadere informatie

Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen

Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen Bosch NurseCall met dwaalfunctie Grotere efficiëntie voor verpleegtehuizen 2 Veiligheid in verpleegtehuizen: een grote uitdaging Bij het runnen van een verzorgings- en verpleegtehuis staat u voor de uitdaging

Nadere informatie

Alleen, maar liever niet in uw eentje? Met Monty bent u altijd in goed gezelschap. NIEUW IN NEDERLAND

Alleen, maar liever niet in uw eentje? Met Monty bent u altijd in goed gezelschap. NIEUW IN NEDERLAND Alleen, maar liever niet in uw eentje? Met Monty bent u altijd in goed gezelschap. NIEUW IN NEDERLAND Het persoonlijke toezicht- en alarmeringssysteem HET MONTY ALARMERINGSSYSTEEM: GOED GEZELSCHAP, BINNEN

Nadere informatie

Woningbouw. Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN...

Woningbouw. Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... Woningbouw Welkom thuis, waarmee kan ik u van dienst zijn? WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... WIJ BRENGEN GEBOUWEN TOT LEVEN... De woonconsument anno nu is steeds veeleisender. En terecht. Een huis is meer

Nadere informatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie TVB, 05/02/2014 Qbus Cloud Activatie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf aanmelden aan

Nadere informatie

Gewoon een veilig gevoel.

Gewoon een veilig gevoel. Gewoon een veilig gevoel. Kwaliteit van leven, comfort, zelfredzaamheid en gevoel van vrijheid voor gebruikers. Dat is wat wij als Telezorg nastreven met het ComServer platform. ComServer De scheiding

Nadere informatie

28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE. Versie Technische omschrijving

28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE. Versie Technische omschrijving 28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE Versie 3.1 21-06-19 Technische omschrijving 1. INLEIDING De appartementen zijn voorbereid om te kunnen functioneren als SmartHome.

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER

HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER HANDLEIDING BEWEGINGSMELDER Inhoud INSTALLATIE... 2 GEVOELIGHEIDSDETECTIE... 3 HUISDIERMODUS... 4 TESTEN... 5 WANNEER IS DE BEWEGINGSMELDER ACTIEF?... 6 LED AAN/UIT SELECTIE... 6 DETECTIEPATROON... 6 VEELGESTELDE

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

I Q M E S S E N G E R N O V E M B E R Whitepaper VALKENHOF IMPLEMENTEERT SLIMME SENSORTECHNOLOGIE

I Q M E S S E N G E R N O V E M B E R Whitepaper VALKENHOF IMPLEMENTEERT SLIMME SENSORTECHNOLOGIE I Q M E S S E N G E R N O V E M B E R 2 0 1 8 Whitepaper VALKENHOF IMPLEMENTEERT SLIMME SENSORTECHNOLOGIE INHOUD 1 UITGANGSPUNTEN VALKENHOF PROJECT ZORGTECHNOLOGIE 2 DWAALDETECTIE EN LEEFCIRKELS VOOR BEWEGINGSVRIJHEID

Nadere informatie

Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem?

Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem? Hfdst 1: Wat is een domoticasysteem? 1. Definitie Doel: automatiseren van de woning in al zijn facetten. het comfort en de veiligheid van een woning verhogen. rationeel energiegebruik, communicatie met

Nadere informatie

Bestuur uw warmtepomp op afstand

Bestuur uw warmtepomp op afstand Wi-Fi Module handleiding Energy Eco Bestuur uw warmtepomp op afstand Inhoud 1. Beschrijving van de Wi-Fi module..1 2. Installatie van de applicatie. 2 3. Configuratie van de verbinding...7 4. Instructie

Nadere informatie

Veelzijdige lokale lichtregeling

Veelzijdige lokale lichtregeling Veelzijdige lokale lichtregeling I Veelzijdige lokale lichtregeling Wereldwijd gaat ongeveer 20 % van het totale energieverbruik naar verlichting. Afhankelijk van het type gebouw en de activiteit kan dat

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

gamma Wave / KNX bussystemen

gamma Wave / KNX bussystemen gamma Wave / KNX bussystemen Draadloze domotica, nu een feit. Dankzij GAMMA KNX wave, het draadloze radiocommunicatiesysteem van Siemens, is het mogelijk te genieten van alle comfort en voordelen van de

Nadere informatie

Apparaten schakelen op afstand

Apparaten schakelen op afstand Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Samen uit, samen thuis

Samen uit, samen thuis Samen uit, samen thuis met DELTA Veilig Wonen Camera- en/of alarmsysteem Altijd zelf de controle houden, thuis en onderweg Met professionele dienstverlening van Securitas www.delta.nl/veiligwonen Samen

Nadere informatie

AN0030-NL. Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt. Overzicht. Het apparaat creëren

AN0030-NL. Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt. Overzicht. Het apparaat creëren Een uitgang configureren zodat het een apparaat in Paxton10 aanstuurt Overzicht Alle apparaten die aangestuurd kunnen worden, van verlichting tot en met machines, kunnen worden aangestuurd met behulp van

Nadere informatie

Wat is domotica? Domotica maakt u het leven gemakkelijker en veiliger en doet uw energiefactuur dalen. Bij deze enkele voorbeelden:

Wat is domotica? Domotica maakt u het leven gemakkelijker en veiliger en doet uw energiefactuur dalen. Bij deze enkele voorbeelden: Waarom domotica? Als ik bij mensen op bezoek ga of mensen komen naar mij voor het maken van een prijsofferte, stel ik hen steeds de vraag waarom geen domotica te plaatsen? Ik stel dan vast dat lang nog

Nadere informatie

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS 1 COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! Zorgeloos op vakantie? IRIS houdt een oogje in het zeil en waarschuwt je bij ongewone activiteiten in en om je huis. Jouw woning, jouw

Nadere informatie

Woont ú al veilig en comfortabel?

Woont ú al veilig en comfortabel? Woont ú al veilig en comfortabel? Ga het na met dit thuisscanboekje Wij weten nu waar het in ons huis nog beter kan! Kijk snel voor meer informatie op: www.langzultuwonen.nl Woonkamer Automatische bediening

Nadere informatie

Programmering van een Unica Wireless dimmer

Programmering van een Unica Wireless dimmer Programmering van een Unica Wireless dimmer 0B1. Beschrijving: We wensen een lichtpunt dat is aangesloten op een Unica Wireless dimmer te bedienen door middel van een drukknop. Wanneer de lamp uit is en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding van de thermostaat

Gebruikershandleiding van de thermostaat NL Gebruikershandleiding van de thermostaat Eens uw thermostaat geïnstalleerd en verbonden is met de Box, kan u ontdekken hoe u hem moet programmeren en besturen vanuit uw Internet portaal. U kan op ieder

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

Zet de verwarming een graadje lager

Zet de verwarming een graadje lager TIP 1 Zet de verwarming een graadje lager = 6 à 7 % minder gas of elektriciteit = 35 minder per jaar indien GAS 80 minder per jaar indien ELEKTRICITEIT TIP 1 Zet de verwarming een graadje lager = 6 à 7

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1100 - Registratie medewerkers

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1100 - Registratie medewerkers Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1100 - Registratie medewerkers www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 1.1 Doel...3 2 Module configuratie...4 2.1 Het aanmaken van een Medewerker...4

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Huisoppas

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Huisoppas SmartLife Veilig Gebruikershandleiding Wat is KPN SmartLife Veilig? Met SmartLife Veilig ben je altijd op de hoogte van wat er thuis gebeurt. Het is een slimme en eenvoudige beveiligingsoplossing voor

Nadere informatie

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren

AN0032-NL. Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10. Overzicht. Een inbraakalarm apparaat creëren Hoe voeg ik een inbraakalarmsysteem toe aan Paxton10 Overzicht In Paxton10 kunnen inbraakmelders eenvoudig worden aangestuurd en de status worden gemonitord. Er kan een specifieke Paxton10-alarmconnector

Nadere informatie

Zet de verwarming een graadje lager

Zet de verwarming een graadje lager TIP 1 Zet de verwarming een graadje lager = 6 à 7 % minder gas of elektriciteit = 35 minder per jaar indien GAS 80 minder per jaar indien ELEKTRICITEIT Ben je uit huis of ga je slapen, draai de verwarming

Nadere informatie

HIPPER Gebruikershandleiding

HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 2 Configuratie... 1 3 Instellingen bereikbaarheid... 2 3.1 Niet storen (oftewel Do not Disturb)... 2 3.2 Doorschakelen... 3 3.2.1 Altijd Doorschakelen...

Nadere informatie

U kan ons Y-O-U-R home systeem met al zijn mogelijkheden natuurlijk ook verder ontdekken op onze website www.domoticsystems.be.

U kan ons Y-O-U-R home systeem met al zijn mogelijkheden natuurlijk ook verder ontdekken op onze website www.domoticsystems.be. Beste klant, Beste architect, Hartelijk dank om even de tijd te nemen om alle mogelijkheden door te nemen met ons Y-O-U-R home systeem dat we niet zomaar die naam hebben gegeven. De BASIS-gedachte bij

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

Innovatieve zorgpakketten

Innovatieve zorgpakketten Innovatieve zorgpakketten Wat gaan we doen? Langer zelfstandig blijven én thuis in je eigen omgeving oud worden Een interactieve sessie over een nieuw zorg- en ondersteuningsconcept op afstand dat binnen

Nadere informatie

Veilig op vakantie door slim verlichten

Veilig op vakantie door slim verlichten Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Niko led. Led natuurzacht licht

Niko led. Led natuurzacht licht Niko led Led natuurzacht licht 05 Niko ledstrips hebben een streepje voor Leds onder de loep 06 Leds brengen sfeer in huis Leds als oriëntatie- of veiligheidsverlichting 08 Kleur bekennen Nikobus: regisseer

Nadere informatie

joop hogen what is simple should be treated simply, what is difficult should be reduced to the simplest terms ontwerp en bouw geautomatiseerde

joop hogen what is simple should be treated simply, what is difficult should be reduced to the simplest terms ontwerp en bouw geautomatiseerde what is simple should be treated simply, what is difficult should be reduced to the simplest terms ontwerp en bouw geautomatiseerde leefomgevingen joop hogen Uw comfort uw persoon Niets is individueler

Nadere informatie

Micollab Mobiel handleiding

Micollab Mobiel handleiding Micollab Mobiel handleiding Pagina 1 Over MiCollab Client MiCollab Client is een softwareproduct voor communicatie, waarin geavanceerde gespreksbeheerfuncties zijn geïntegreerd. De volgende cliënt zijn

Nadere informatie

Bouwstenen voor de levensloopbestendige woning. Realive by

Bouwstenen voor de levensloopbestendige woning. Realive by W O N I N G C O R P O R A T I E S Bouwstenen voor de levensloopbestendige woning Realive by Het concept Zorgdiensten Interactieve diensten Basis diensten Bouwstenen (infrastructuur) Basis producten t Levensloop

Nadere informatie

Siemens NV Dulle-Grietlaan 17 B-9050 Gentbrugge Phone +32 (0)9 272 73 40 Fax +32 (0)9 272 73 50 www.siemens.be www.siemens.

Siemens NV Dulle-Grietlaan 17 B-9050 Gentbrugge Phone +32 (0)9 272 73 40 Fax +32 (0)9 272 73 50 www.siemens.be www.siemens. Siemens NV Dulle-Grietlaan 17 B-9050 Gentbrugge Phone +32 (0)9 272 73 40 Fax +32 (0)9 272 73 50 www.siemens.be www.siemens.com/homesecurity The information in this document contains general descriptions

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeelden

Toepassingsvoorbeelden Toepassingsvoorbeelden met draadloze KNX-componenten en quicklink V1.1-1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave...- 2 - Inleiding...- 3-1. Verlichting geschakeld door meerdere bewegingsmelders...- 4-2. Plaatsing

Nadere informatie

DAT DOE JE GEWOON ZELF! Installatiehandleiding Digitale TV-ontvanger

DAT DOE JE GEWOON ZELF! Installatiehandleiding Digitale TV-ontvanger DAT DOE JE GEWOON ZELF! Installatiehandleiding Digitale TV-ontvanger INHOUD Nog even en je kunt tv-kijken Stap 1: heb je alles? 4 Stap 2: de smartcard installeren 5 Stap 3: de antenne neerzetten 6 Stap

Nadere informatie

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING

2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 2014-03-21 GSM500 PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema 2. Specificaties Voedingsspanning 7-32 Vdc GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900 MHz Werkingstemperatuur -20 C tot + 55 C Gewicht 220 gr Afmetingen

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan

Mi-light WiFi ibox Configuratie. Download de Mi-light 3 App. Stap 2: Installeer uw led spots, strips of lampen. Sluit Wifi module aan Mi-light WiFi ibox Configuratie Bedankt voor uw aankoop. Deze brochure bevat alle informatie omtrent het configureren van de Milight Wifi Box (ibox) en bijbehorende verlichting. Met de Milight 3 App kan

Nadere informatie

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren Een trigger- en actieregel maken Overzicht Trigger en Actie regels zijn een eenvoudige manier voor het creëren van aangepaste en unieke functionaliteiten in Paxton10. Specifieke regels kunnen worden gecreëerd

Nadere informatie

Integratie zorgdomotica: Infra Rood bediening & KNX bus in het Zonnehuis in Vlaardingen. Judith Buter 18 november 2010

Integratie zorgdomotica: Infra Rood bediening & KNX bus in het Zonnehuis in Vlaardingen. Judith Buter 18 november 2010 Integratie zorgdomotica: Infra Rood bediening & KNX bus in het Zonnehuis in Vlaardingen Judith Buter 18 november 2010 QUOVADIS SINDS 1993 Individuele bedienaanpassingen: Omgevingsbediening; Computer bedieningsaanpassingen;

Nadere informatie

Niko Mysterious The art of disappearing. Illuminating ideas.

Niko Mysterious The art of disappearing. Illuminating ideas. Niko Mysterious The art of disappearing Illuminating ideas. Niko Mysterious verpersoonlijkt een totaal nieuw concept binnen het schakelmateriaal van Niko. Bij deze reeks wordt de schakelaar vlak met de

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager installatieautomaat ( groep ) testknop aardlekschakelaar hoofdschakelaar coderingsstreep (zwart of grijs) De

Nadere informatie

enet SMArt home app QuIcK StArt GuIde AndroId

enet SMArt home app QuIcK StArt GuIde AndroId enet SMArt home app QuIcK StArt GuIde AndroId Inhoud Overzicht Pagina 3 Daar gaan we Pagina 4 Mijn huis Pagina 5 Ruimtes Pagina 6 Automatisering Pagina 8 - Scènes maken Pagina 10 - Tijdsturingen maken

Nadere informatie

Thermostaat met display

Thermostaat met display H/LN4691-0 674 59-64170 Thermostaat met display RA00118AA_U-01PC-13W38 www.homesystems-legrandgroup.com Inhoudsopgave Thermostaat met display 1 Thermostaat met display 4 1.1 Functionering 4 1.2 Wat voor

Nadere informatie

Verkorte Gebruiker Handleiding

Verkorte Gebruiker Handleiding Verkorte Gebruiker Handleiding Inhoud Algemeen... 3 Het keypad... 3 Functietoetsen... 4 Cijfertoetsen... 4 Navigatietoetsen... 4 LCD scherm... 4 Signalisatie LED s... 6 Noodtoetsen... 6 De verschillende

Nadere informatie

19 februari 2019, 14:05 (CET) devolo Home Control met nieuwe Alexa smart home skill: stembediening voor het smart home

19 februari 2019, 14:05 (CET) devolo Home Control met nieuwe Alexa smart home skill: stembediening voor het smart home 19 februari 2019, 14:05 (CET) devolo Home Control met nieuwe Alexa smart home skill: stembediening voor het smart home Bunnik, 19 februari 2019 Alexa, doe het licht in de woonkamer aan dit soort simpele

Nadere informatie

Bestelformulier Niko demokoffer

Bestelformulier Niko demokoffer Bestelformulier Niko demokoffer De voorwaarden voor de actie vind je op de achterzijde. Ik bestel 1 demokoffer ter waarde van 375 (excl. BTW) en verklaar me akkoord met de voorwaarden van deze actie. Te

Nadere informatie