Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Niko. Modules voor de zorg. Illuminating ideas."

Transcriptie

1 Niko Modules voor de zorg Illuminating ideas.

2 Niko Modules voor de zorg Het Niko beheersysteem voor de zorg wordt modulair opgebouwd. Afhankelijk van het beschikbare budget en volledig op maat van het woon-zorgcentrum voeg je modules met scenario s toe aan de installatie. In de Niko beheersoftware voor de zorg vink je de modules eenvoudig af of uit. Zo voeg je via de software intelligentie toe. Bovendien kun je voor elk scenario instellen waar en op welke dagen en tijdstippen het actief moet zijn. We geven je graag een overzicht. Standaard Met de standaardmodule heb je toegang tot vijf basisscenario s. Open oproepen: Je ziet hoeveel oproepen er staan te wachten, van wie of waarvan ze afkomstig zijn, hoe dringend ze zijn Je beheert ze heel eenvoudig en vraagt via de Niko beheersoftware voor de zorg gedetailleerde oproeprapporten op. Zo zie je wie en wanneer iemand een oproep afstelde en hoe lang dat duurde. Spraak-terugspraak: De efficiëntie van een oproep staat of valt met duidelijke communicatie. Start een bewoner een oproep? Dan belt de zorgmedewerker via zijn/haar mobiel toestel in op de Niko zorgintercom van de kamer om te horen waarom de bewoner hulp nodig heeft. Zo snelt hij/zij niet nodeloos naar een kamer voor een niet-dringende oproep. Technieken: De automatisering van de kamers en je woon-zorgcentrum gebeurt vanuit de basisinstallatie: de bediening van verlichting en zonwering met de oproeppeer, een alles aan/uit-toets Deze automatisering is de kern van de installatie en maakt het mogelijk om modules aan je installatie toe te voegen. Hiermee definieer je kamer- en bewonersprofielen en pas je elke kamer aan de noden van de bewoner(s) aan. Toegangsbeheer: Je bepaalt welke gebruikers toegang hebben tot welke ruimtes. Je beheert toegangsprofielen en wijst ze snel en eenvoudig toe aan zorgmedewerkers en bewoners. Via een rapport zie je wie waar binnenging. Belbord: Dit raster in de Niko beheersoftware voor de zorg geeft je een overzicht van de status van de kamers. Per kamer zie je de eventuele openstaande oproepen, de dringendheid ervan en wie van de zorgmedewerkers zich in de kamer aangemeld heeft.

3 Module niet-zorgtaken Is er een lamp stuk in een kamer? Of is het toilet verstopt? Via het gelijknamige scenario meldt de zorgmedewerker alle niet-zorgtaken in de kamer via de Niko kamerterminal voor de zorg. Je voegt de klusjesman als gebruiker toe aan het Niko beheersysteem voor de zorg. Na zijn interventie vinkt hij via de kamerterminal af wanneer de klus geklaard is. Module zorgregistratie Het scenario Koppeling zorgregistratie koppelt het zorgbeheer aan een elektronisch zorg dossier. De gegevens uit het zorgdossier komen automatisch in het Niko beheersysteem voor de zorg terecht en omgekeerd. Een waterdicht beheersysteem dat de efficiëntie van je zorg verhoogt. Niko werkt samen met alle belangrijke leveranciers van zorgdossiersoftware. Module veiligheid Het scenario Apparaten uitschakelen bij oproep schakelt bij een oproep automatisch de stopcontacten uit van alle huishoudapparaten die oververhit kunnen raken, zoals een kookplaat of oven. Zodra de zorgmedewerker de oproep in de kamer heeft beantwoord, schakelen de stopcontacten weer in. Een open raam is altijd een risico. Met het scenario Alarmering open raam stel je in hoe lang een raam mag openstaan voordat het Niko beheersysteem voor de zorg een oproep start. Je past dit scenario ook toe op openstaande deuren. Het scenario Oriëntatielicht activeert automatisch een lampje of de kamerverlichting wanneer een bewoner s nachts het bed verlaat. Het licht dooft automatisch nadat hij terug in bed ligt. Start een bewoner s nachts een oproep? Dan gaat met het scenario Licht aan bij oproep de kamerverlichting automatisch branden. Voor de bewoner is het een bevestiging dat de oproep verstuurd is, of een hulpmiddel om zich te oriënteren in tijd en ruimte. Voor de zorgmedewerker is het aangenamer en veiliger om in een goed verlichte kamer binnen te komen. Met het scenario Kookduur stel je in hoe lang keukenapparaten zoals een kookplaat mogen ingeschakeld blijven. Staat de kookplaat langer aan, dan wordt ze veiligheidshalve automatisch uitgeschakeld. Module passieve alarmering Sommige bewoners mogen niet zonder toezicht uit bed. Maar hen fixeren is niet prettig en doe je ook liever niet. Het scenario Alarmering uit bed gebruikt een bewegingsmelder of bedmat. Die waarschuwt wanneer de bewoner s nachts zijn bed verlaat of voor langere tijd uit bed is. Gaat een bewoner naar het toilet en is hij na een half uur nog niet terug? Dan is er waarschijnlijk iets aan de hand. Het scenario Alarmering toilettimer start dan automatisch een oproep.

4 Module comfort Bewoners vallen wel eens in slaap met de radio of tv nog ingeschakeld. Het geluid kan storend zijn voor de andere bewoners. Het scenario Stille nacht schakelt de stopcontacten van radio en tv voor een tijdje uit, bijvoorbeeld van middernacht tot 8 uur s ochtends. Voor de zorgmedewerker is het handig dat het licht automatisch gaat branden wanneer hij zich aanmeldt in de kamer. Dat is precies wat het scenario Licht aan bij aanmelden doet. Je kiest al dan niet voor uitschakeling bij afmelding en stelt de momenten in dat het scenario actief moet zijn. Het scenario Klare taal is een uitbreiding op het scenario Spraak-terugspraak. Belt de zorgmedewerker in naar een kamer, dan schakelt dit scenario meteen het stopcontact van radio of tv uit. Na de oproep komt het stopcontact opnieuw onder spanning te staan. Module dementie Er zijn altijd plaatsen waar het niet veilig is voor bewoners. Het scenario Alarmering ongewenste aanwezigheid start automatisch een oproep zodra een detector beweging in de ruimte opmerkt. Het scenario Bedieningen afschermen schermt de manuele bediening van de zonwering en de kamerverlichting af. Als dit scenario ingeschakeld is, gebeurt de bediening automatisch. Zo vermijd je dat de bewoner te pas en te onpas de zonwering zelf bedient. Hoe voorkom je dat een dementerende bewoner te ver afdwaalt of het gebouw verlaat? Het scenario Dwaaldetectie neemt waar wanneer een bewoner de voor hem ingestelde veilige zone wil verlaten. De deur sluit automatisch. Eventueel treedt ook het personenalarm in werking. Module levensbewaking Het scenario Alarmering levensbewaking start automatisch een oproep wanneer bewegingsmelders lange tijd geen beweging detecteren in de woonkamer of op het toilet. Je stelt eenvoudig in hoe lang er geen activiteit mag zijn voordat het Niko beheersysteem voor de zorg een oproep start. Er zijn bewoners die verschillende keren per dag bezocht moeten worden, omdat ze bijvoorbeeld van lighouding moeten veranderen om doorligwonden te vermijden, of omdat ze niet zonder regelmatig sociaal contact kunnen. Het scenario Alarmering regelmatig bezoek start een oproep zodra niemand zich binnen een bepaalde tijd in de kamer heeft aangemeld. Module akoestische alarmering Het scenario Akoestische alarmering gebruikt de Niko kamerterminal voor de zorg als audiosensor. Een bewoner die door een val of andere situatie niet aan de oproepknop kan, roept om hulp om een oproep te starten. Module prikbord Met het scenario Prikbord toon je via de Niko kamerterminal voor de zorg tekstboodschappen aan je bewoners en zorgmedewerkers. Je richt je boodschap aan het hele woon-zorgcentrum, een bepaalde locatie of afdeling, geselecteerde gebruikersprofielen of een specifiek persoon. Zo meld je bijvoorbeeld discreet een infectie.

5 Module HVAC * Vermijden dat de bewoner de verwarming na een manuele aanpassing onnodig lang te hoog of te laag laat staan? Het scenario Temperatuurbeheer zet de verwarming bij het begin van de dag of de nacht terug naar de centraal ingestelde waarde. Bewoners zijn zich niet altijd bewust van de temperatuur in hun kamer. Of door een fysieke beperking zijn ze niet in staat om de verwarming te bedienen. Het scenario Alarmering temperatuur start een oproep zodra de temperatuur langer dan een bepaalde periode boven of onder vooraf ingestelde maximum- en minimumtemperaturen blijft. * Heating, Ventilation, Airconditioning Module omroepen Soms wil je als beheerder of zorgmedewerker een boodschap omroepen in verschillende ruimtes tegelijk. Via het scenario Omroepen deel je elke kamer en ruimte in een omroepgroep in. Op de Niko kamerterminal voor de zorg selecteer je alle groepen die de mededeling moeten horen. Via de Niko zorgintercom horen alle geselecteerde bewoners en zorgmedewerkers je boodschap. Met het scenario Klare omroepen wordt een boodschap in het volledige gebouw omgeroepen. Om de boodschap goed te horen, schakelt de televisie even uit. Module uitluisteren De zorgmedewerkers horen centraal of in de kamers alles ok is. Met het gelijknamige scenario bepaal je of een kamer tot een uitluistergroep mag behoren. Via de Niko zorgintercom check je alle geselecteerde kamers afzonderlijk. Op de Niko kamerterminal voor de zorg zie je naar welke kamer je luistert. Module op afstand afstellen Niet alle oproepen zijn dringend. Soms hoef je zelfs niet bij de bewoner langs te gaan. Met het gelijknamige scenario beslis je om een oproep op afstand af te stellen. Module energie In de kleedkamer, de kelder of een bergruimte blijft de verlichting wel eens branden. Wanneer een ruimte geen bewegingsmelders heeft, schakelt het scenario Lichten uit op een vooraf ingesteld tijdstip het licht uit. Vanaf dat moment werkt de verlichting alleen nog voor een vooraf ingestelde tijd. Module tijdsregistratie Met het gelijknamige scenario gebruikt de zorgmedewerker een (hiervoor geconfigureerde) Niko kamerterminal voor de zorg als prikklok.

6 Niko heeft ruim 15 jaar ervaring in huis- en gebouwautomatisering. Al even lang gebruiken we onze expertise om woon-zorgcentra en serviceflats uit te rusten met toekomstgerichte en intelligente zorgsystemen. Centraal daarin: comfort, veiligheid, energiebeheer en zorg. We combineren kamerautomatisering, toegangscontrole, alarmering, verpleegoproep en zorgregistratie met elkaar tot een geïntegreerd en efficiënt functionerend geheel. Een toegewijd team staat voor je klaar om de technologie van het Niko beheersysteem voor de zorg perfect in je woon-zorgcentrum in te passen. Niko nv Industriepark West Sint-Niklaas tel fax PF

Niko Home Control Live it, love it

Niko Home Control Live it, love it Niko Home Control Live it, love it België 1 Inhoud 1 Inleiding......................................................... 2 2 De installatie....................................................... 3 2.1 Controller

Nadere informatie

Niko Home Control. België PROFESSIONAL

Niko Home Control. België PROFESSIONAL 1 Niko Home Control België PROFESSIONAL 2 Niko Home Control MADE Liesbet Goetschalckx Live it, love it. 3 Inhoud 1. Inleiding 2. De installatie 2.1 Controller en voeding, de twee basiselementen van Niko

Nadere informatie

Total cost of ownership van technologie in de zorg. White paper

Total cost of ownership van technologie in de zorg. White paper Total cost of ownership van technologie in de zorg White paper White paper Inleiding... 2 Over total cost of ownership (TCO)... 3 TCO in de zorg: een voorbeeld... 6 Besluit: neem alle kosten in rekening...

Nadere informatie

Niko Home Control België

Niko Home Control België 1 Niko Home Control België Professional 2 Niko Home Control MADE Liesbet Goetschalckx Live it, love it. 3 Inhoud 1. Inleiding 2. De installatie 2.1 Controller en voeding, de twee basiselementen van Niko

Nadere informatie

Niko Home Control BElgIë

Niko Home Control BElgIë Niko Home Control België 1 Inhoud 1 Inleiding......................................................... 2 2 De installatie....................................................... 3 2.1 Controller en voeding,

Nadere informatie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie

Installatiehandleiding. E.ON EnergieAssistent. U de regie, wij de energie Installatiehandleiding U de regie, wij de energie 1 INHOUD Inleiding Instellingen hardware 1. Gateway 5 2. A. Slimme meter 10 B. Traditionele meter 13 3. Slimme stekkers 25 4. Slimme thermostaat 29 5.

Nadere informatie

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 HIPPER Gebruikershandleiding Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 Inhoud 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Instellingen... 3 2 Installatie... 5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 5 2.2

Nadere informatie

SA 2700 Kit Handleiding

SA 2700 Kit Handleiding SA 2700 Kit Handleiding Inhoudsopgave 1. Planning van de Systeeminstallatie 1 2. Apparaat Introductie 3 3. Eerste Installatie 6 4. Ophangen 8 5. Standaard instellingen Systeem 11 6. Gebruikersmenu 12 7.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Alarmoplossingen

Inhoudsopgave. Alarmoplossingen Inhoudsopgave Alarmoplossingen Inhoudsopgave: Alarmoplossingen - CL Anna/GSM - 000244 - Pager - 000175 - Val- en dwaalpreventie - 000276 - Veilig in en om bed - 000197 - Observatieset - 000086 - Observatie

Nadere informatie

Handleiding Info vooraf

Handleiding Info vooraf Handleiding In deze handleiding leggen we je stap voor stap uit hoe je tot een eigen presentatie met tekst foto s en video kan komen die je vervolgens kan afspelen op jouw TV. Deze handleiding dient ter

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Televic

Inhoudsopgave. Televic Inhoudsopgave Televic Inhoudsopgave: Televic - Televic algemeen - 000229 - interaxio p. 1-6 - interaxio p. 7-12 - interaxio deurvideo intercom - 000302 - Axio Mobility p. 1-4 - Axio Mobility p. 5-8 -

Nadere informatie

energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik.

energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik. energiemonitoring Wat kan inzicht betekenen voor je energieverbruik. energiecontroller iungo Wat kost een wasbeurt? Of hoeveel energie verbruikt je vriezer? Energie is een belangrijke, maar vaak onzichtbare

Nadere informatie

De Domoticatoets. Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis. Programma Ontgroening en Vergrijzing

De Domoticatoets. Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis. Programma Ontgroening en Vergrijzing De Domoticatoets Persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis Programma Ontgroening en Vergrijzing De Domoticatoets: persoonlijk advies voor slimme aanpassingen in huis Lang thuis in eigen huis

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3

AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 AAN DE SLAG MET ANNA. Handleiding versie 2.3 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden. 2 Hallo Anna. Vroeger had je thermostaten. Nu is er Anna. Anna werkt voor jou en doet wat ze moet doen:

Nadere informatie

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0

Chatfone gebruikershandleiding. Versie 2.0 Chatfone gebruikershandleiding Versie 2.0 1 Introductie Met behulp van deze handleiding kunt u gemakkelijk uw weg vinden binnen Chatfone. Elke functie van Chatfone wordt besproken in een apart hoofdstuk.

Nadere informatie

HIP Toolbar. Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011

HIP Toolbar. Gebruikershandleiding. Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011 HIP Toolbar Gebruikershandleiding Versie: 1.1 Datum: 5 Oktober 2011 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Introductie... 4 2.1 Optimale controle... 4 2.2 Mobiliteit... 5 3 Installatie... 6 3.1 Systeemvereisten...

Nadere informatie

VOIP Desktop Toolbar handleiding. Industrieweg 99c 3044 AS Rotterdam Tel: 010-245 77 61 Fax: 010-462 60 77

VOIP Desktop Toolbar handleiding. Industrieweg 99c 3044 AS Rotterdam Tel: 010-245 77 61 Fax: 010-462 60 77 VOIP Desktop Toolbar handleiding Industrieweg 99c 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE 2 2 INTRODUCTIE 4 2.1 Optimale controle 4 2.2 Mobiliteit 5 3 INSTALLATIE 6 3.1 Systeemvereisten 6 3.2 Nieuwe installatie

Nadere informatie

Handleiding T3 en T3 Mini Versie 3.0

Handleiding T3 en T3 Mini Versie 3.0 Handleiding T3 en T3 Mini Versie 3.0 2 Inhoud Algemeen... 3 Inleiding... 3 Kennismaking met de T3... 4 T3 aanzetten... 5 Opladen... 6 Schoonmaken... 6 Bediening T3... 7 Touchscreen... 7 Raster... 7 Alternatieve

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 2 Het touchscreen informeert je op elk moment van de dag over je elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Niko

Nadere informatie

Open het klepje aan de onderkant van de gateway.

Open het klepje aan de onderkant van de gateway. Inhoud van deze gids De Smart energy box is enkel geschikt voor toestellen van maximaal A (resistief) 0V. Lees de veiligheidsadviezen in deze gebruikersgids grondig door voordat u de toestellen in gebruik

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2. 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p.

Inhoudstafel. 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2. 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p. Handleidingen Anna Inhoudstafel 1. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT p.2 2. Installatiehandleiding Anna in combinatie met SmileT230 p.26 3. Handleiding Ontdek Anna p.50 4. Handleiding

Nadere informatie

Welkom bij innr. Succes en veel plezier met je aankoop. Het innr Team.

Welkom bij innr. Succes en veel plezier met je aankoop. Het innr Team. Welkom bij innr. Gefeliciteerd met jouw persoonlijke innr LightAdvice. Als je dit leest heb je het pakket dat bij jouw lichtplan hoort waarschijnlijk al thuisgestuurd gekregen. Wij hebben ons uiterste

Nadere informatie

Axiom toegangscontrole

Axiom toegangscontrole Axiom toegangscontrole 24 uurs bescherming van personen, bezittingen en informatie Intelligentie aan de deur Axiom is een product van de ARAS Security groep - www.aras.nl / www.aras.be Eén systeem dat

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Handleiding - HIPPER

Handleiding - HIPPER Handleiding - HIPPER Inhoudsopgave 1 Introductie...3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 3 2 Installatie...5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 6 2.2 Installeren HIPPER voor Android... 6 2.3

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18

Handleiding HIPPER. Pagina 1 van 18 Handleiding HIPPER Pagina 1 van 18 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 AFSTANDSBEDIENING... 3 2.2 MOBILITEIT... 3 3 INSTALLATIE... 5 3.1 INSTALLEREN HIPPER VOOR IPHONE... 6 3.2

Nadere informatie

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont

Handleiding HIPPER. Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Handleiding HIPPER Document: Handleiding HIPPER Datum: 6 juli 2015 Versie: 1.1 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Mobiliteit... 4 2 Installatie... 5

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anna

Veelgestelde vragen Anna Veelgestelde vragen Anna Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Installatie van Anna... 2 ALGEMEEN... 2 IK KOM ER NIET UIT BIJ STAP 1 VAN DE INSTALLATIE: VERBINDEN MET WIFI-NETWERK.... 3 IK KOM ER NIET UIT BIJ

Nadere informatie

Voor meer belcomfort DIENSTENGIDS TELENET TELEFONIE

Voor meer belcomfort DIENSTENGIDS TELENET TELEFONIE Voor meer belcomfort DIENSTENGIDS TELENET TELEFONIE Inhoudstafel Telenet-telefoondiensten 3 Ken-je-beller 4 Ken-je-laatste-beller 6 Telenet Berichtendienst 7 Oproepdoorschakeling 12 Signaal 2de oproep

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie