DOEL VAN DE HUISREGELS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DOEL VAN DE HUISREGELS"

Transcriptie

1 DOEL VAN DE HUISREGELS De huisregels zijn gemaakt om de veiligheid, orde, rust en hygiëne in dit zwembad te bewaren met als doel voor iedereen een prettig verblijf te verzorgen. De huisregels gelden voor alle bezoekers. Door het kopen van een abonnement of entreekaartje gaat u akkoord met alle regels. Verder gaat u alle aanwijzingen die door het personeel gegeven worden opvolgen en gaat u akkoord met de camerabewaking. TOEGANG Iedereen is welkom in het zwembad, mits: 1. Bezoekers moeten zich altijd kunnen legitimeren. 2. In Het Sportpark is het verboden te roken, behalve op de ligweide als het buitenbad geopend is. 3. Het roken van softdrugs is overal streng verboden (zie sancties). 4. Het zwembad is alleen toegankelijk voor personen met een geldig toegangsbewijs 5. Eventuele medische zaken die een risico kunnen zijn voor eigen veiligheid of die van iemand anders, dienen te worden gemeld bij de receptie of het badpersoneel. 6. Kinderen zonder zwemdiploma hebben alleen toegang samen met een volwassene (18+) in badkleding die goed kan zwemmen. Deze volwassene mag maximaal de begeleiding hebben over twee kinderen zonder diploma. 7. Kinderen zonder zwemdiploma met zwemvleugels om de armen, mogen niet in baden dieper dan 1.40 meter.zwemvleugels zijn, tegen een vergoeding, verkrijgbaar bij de receptie en of de badmeesterspost. Zwemvleugels geven geen garantie op niet verdrinken. 8. Ouders en verzorgers dragen te alle tijden de eindverantwoordelijkheid over hun kind. 9. Personen of groepen, waarvan blijkt of we denken dat zij voor overlast gaan zorgen, kunnen zonder reden geweigerd worden bij Het Sportpark. 10. Bij hele grote drukte kan het zo zijn dat we tijdelijk niemand meer naar binnen laten, 11. Abonnementen en entreekaartjes zijn alleen geldig op de aangegeven openingstijden. 12. Bezoekers mogen niet in dienst- en personeelsruimtes komen. 13. Tijdens recreatief zwemmen, mag je geen duikuitrusting aan. (luchtflessen en dergelijke) 14. Fotograferen en filmen mag alleen met toestemming van het management of badpersoneel. Dit geldt ook voor mobile telefoons met ingebouwde camera. 15. Het is niet toegestaan de volgende spullen mee te nemen in Het Sportpark glaswerk, (steek)wapens, injectienaalden, dieren, drugs (inclusief softdrugs) en sterk alcoholische dranken.

2 GEDRAGSREGELS TIJDENS VERBLIJF Iedere bezoeker moet zich zo gedragen dat er orde, veiligheid, rust en hygiëne is. Daarvoor hebben we een aantal regels. 1. Het Sportpark beschikt over diverse kleedgelegenheden. a. Individuele kleedhokjes, er mag maar één persoon tegelijk in een kleedhokje. b. Voor ouder + kind zijn er 2 aparte familiehokjes. In deze hokjes mogen alleen ouders met kinderen of gehandicapten (sleutel af te halen bij de receptie). c. Gezamenlijke kleedruimtes (2,3 en 4) kleedkamer 2 is voor zowel dames als ook voor heren. Kleedkamer 3 is voor dames en kleedkamer 4 is voor de heren. Gaat u met uw kind zich omkleden in kleedkamer 3 of 4 dan is de het geslacht van de ouder bepalend. d. Kleedkamer 1 is geschikt voor minder valide mensen. 2. Het aan- en uitkleden en opbergen van kleding moet in de daarvoor bestemde ruimtes. Men mag maximaal 1 handdoek en 1 tas per persoon meenemen naar zwemzaal. 3. Voor dat u het water ingaat, dient u zich eerst kort te douchen. Dit is om de lichaamstemperatuur aan te passen aan de temperatuur van het zwemwater en om hygiënische redenen. 4. De douches zijn om af te spoelen voor en na het zwemmen. 5. Op buitenschoeisel de zwemzaal betreden is niet toegestaan ( Blauwe schoenhoesjes zijn verkrijgbaar bij de receptie) 6. Papier en afval moeten in de afvalbak. 7. U dient zich zo te gedragen dat anderen geen last van uw hebben. 8. Bij ernstige situaties, zoals agressief gedrag, ongewenste intimiteiten of diefstal kan de politie worden ingeschakeld en zal aangifte worden gedaan. 9. Het afspelen van muziek hoorbaar door derden is niet toegestaan. 10. In de zwembaden (bassins) dient u officiële badkleding te dragen. Spijkerstof, T-shirts en petjes mogen niet. 11. Topless zonnen of zwemmen is niet toegestaan 12. Rennen rond de baden mag niet. 13. Om in diep water (vanaf 1,40m) te mogen moet men zwemvaardig zijn. Indien het dienstdoende personeel constateert dat iemand onvoldoende zwemvaardig is, zal deze persoon het desbetreffende bad moeten verlaten. 14. In ondiep water (tot 1,40 m) mag niet van de bassinrand worden gedoken. 15. Eigen speelmateriaal mag pas na overleg met het badpersoneel. 16. Alle soorten speelballen, behalve strandballen, zijn in en rond de bassins niet toegestaan. 17. Voetballen is achterop de ligweide toegestaan als andere bezoekers hier geen last van hebben. 18. Zonder toestemming van badpersoneel of het management mag door bezoekers geen beroepsmatig zwemles worden gegeven. 19. Het nuttigen van op Het Sportpark gekochte consumpties mag in de daarvoor beschikbaar gestelde ruimtes (koffiecorner, junglebar, sportcafé boven en veranda terras en picknicktafels buiten) 20. Zelf meegebracht eten en drinken mag alleen genuttigd worden op de ligweide. Met uitzondering van de picknicktafels en het buitenterras.

3 21. Het management behoudt zicht het recht voor om in bijzondere gevallen de openingstijden te wijzigen en het bad geheel of gedeeltelijk te sluiten, zonder terugbetaling van entreegelden. 22. Na sluitingstijd kunt u nog maximaal 15 minuten gebruik maken van de douche- en kleedruimtes.

4 GEBRUIK DUIKPLANK 1. Duiken mag vanwege de veiligheid alléén recht vooruit. 2. Eén persoon tegelijk op de duikplank. 3. Het is streng verboden elkaar te duwen op de plank. 4. Verzeker u van een veilige afsprong. 5. Maximaal drie keer veren. 6. Geef mensen die niet meer durven de ruimte om veilig de trap weer af te gaan. GEBRUIK GLIJBAAN De regels over hetgeen wel en niet toegestaan is op de glijbaan staan aangegeven op het instructiebord.deze staat zowel boven als ook beneden bij de glijbaan. Belangrijk: Duikplanken en glijbanen zijn bij misbruik erg gevaarlijk voor de eigen veiligheid en die van anderen. SPELMATERIAAL 1. Spelmateriaal van Het Sportpark aanwezig in de bassins, is voor een ieder vrij te gebruiken. 2. Spelmateriaal van Het Sportpark in het wedstrijdbad mag niet binnen 10 meter van de duikplank/ glijbaan gebruikt worden. In de wedstrijdbaden mag onder geen geval met een bal worden gespeeld.

5 OPENINGSTIJDEN RECREATIEF ZWEMMEN De openingstijden staan op onze activiteitenkaart en op (ook voor uitzonderingen en aanvullingen). ABONNEMENT 1. Abonnementen zijn strikt persoonlijk 2. Bij de aanschaf van een abonnement dient u per persoon één pas te kopen 3. Bij de aanschaf van een gezinsabonnement dient ieder familie lid haar/zijn eigen pas te gebruiken. 4. Elk gezinslid dient zich te laten fotograferen, dit dient te gebeuren bij de eerste keer dat men gebruik maakt van het zwembad. WEIGERING OF VERWIJDERING 1. Bij het niet volgen van instructies gegeven door de medewerkers 2. Bij het overtreden van het huishoudelijk reglement 3. Indien de bezoeker onder invloed van drugs of alcohol verkeert SANCTIES Aard van de overtreding Toegangsverbod Inschakelen politie Herhaaldelijk niet opvolgen van aanwijzingen personeel (huisregels) Belediging personeel (schelden, grove taal) Dronkenschap Ter beoordeling zwembad Ter beoordeling zwembad Ter beoordeling zwembad Ter beoordeling zwembad Ter beoordeling zwembad Ter beoordeling zwembad Misbruik van abonnement* Min. 1 maand Ter beoordeling zwembad Bedreiging personeel (verbaal / non verbaal) Min. 1 jaar ja Molestatie personeel (lijfelijk geweld, vechtpartij) Min. 2 jaar ja Discriminatie personeel (opmerkingen en gedrag) Min. 1 jaar Ja Discriminatie klanten (opmerkingen en gedrag) Min. 1 jaar Ja Diefstal Min. 1 jaar ja Aanranding / verkrachting /seksuele intimidatie / pedofilie Min. 5 jaar *dit geld voor misbruiker van het abonnement én voor de eigenaar van het abonnement ja

6 WAARDEVOLLE TIPS Laat geld, sieraden en andere waardevolle bezittingen zoveel mogelijk thuis. Is dit niet mogelijk maak dan gebruik van de kledingkluizen (kost 0,10) Probeer op de ligweide uw eigendommen zo veel mogelijk in de gaten te houden. KLACHTEN Mocht u, ondanks onze inzet om het bezoek hier zo leuk en prettig mogelijk te maken, toch een klacht hebben, dan kunt u terecht bij de medewerkers van dit zwembad. Zij doen dan hun best om de klacht op te lossen. Mocht dit niet direct lukken, of en u bent het niet eens met de oplossing of uitleg, dan kunt u een officiële klacht indienen. Dit kan bij de receptie, via de mail of per brief. AANSPRAKELIJKHEID Het bezoek aan deze accommodatie is voor eigen risico. Het management aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen, diefstal en beschadiging aan eigendommen van bezoekers, niet in het water, niet in de garderobe, niet op de ligweide en/of elders in de accommodatie, parkeerterrein of fietsenstalling. Iedereen is verplicht gevonden voorwerpen (en zéker sleuteltjes van lockers) aan de kassa af te geven. Bezoekers door wie eigendommen van deze accommodatie worden beschadigd, worden wettelijk aansprakelijk gesteld. Badpersoneel moet dit reglement handhaven. Bezoekers zijn verplicht de aanwijzingen van het personeel direct op te volgen. Het management mag altijd afwijken van deze regels als er een bijzondere reden is.

Bezoekers onder de 18 jaar hebben alléén toegang onder begeleiding van een persoon van 18 jaar of ouder.

Bezoekers onder de 18 jaar hebben alléén toegang onder begeleiding van een persoon van 18 jaar of ouder. Huisregels en algemene voorwaarden CuliNESSE Om alles in goede banen te leiden en alle bezoekers een prettig festival te bieden, heeft de organisatie een aantal huisregels opgesteld met daarin ook het

Nadere informatie

Lyceum Ypenburg. Zo gaan we met elkaar om

Lyceum Ypenburg. Zo gaan we met elkaar om Zo gaan we met elkaar om 2014-2015 1 Beste leerling, Dit boekje leert je om een goede Lyceum-Ypenburger te worden. De sfeer op school is heel plezierig. Op kan veel. Leerlingen mógen een heleboel, maar

Nadere informatie

Zwemlessen via de Buitenschoolse opvang. Samenwerking tussen zwembad en Commerciële Kinderopvangorganisaties (BSO) in s-hertogenbosch

Zwemlessen via de Buitenschoolse opvang. Samenwerking tussen zwembad en Commerciële Kinderopvangorganisaties (BSO) in s-hertogenbosch Zwemlessen via de Buitenschoolse opvang Samenwerking tussen zwembad en Commerciële Kinderopvangorganisaties (BSO) in s-hertogenbosch 1 Inhoudsopgave 1) Inleiding 3 2) Algemene gang van zaken 4 3) Oriënterende

Nadere informatie

HUISREGELS PRIVACY PRIVACYREGLEMENT FYSIOTHERAPIE DE MEENTE

HUISREGELS PRIVACY PRIVACYREGLEMENT FYSIOTHERAPIE DE MEENTE HUISREGELS Omdat in onze praktijk altijd meer cliënten tegelijk aanwezig zijn, gelden huisregels om ongelukken, incidenten en onduidelijkheden te voorkomen. Dit zorgt mede voor een veilige en prettige

Nadere informatie

VEILIG OP SCHOOL PROTOCOL OVER OMGANGSVORMEN BINNEN DE ONDERWIJSSPECIALISTEN

VEILIG OP SCHOOL PROTOCOL OVER OMGANGSVORMEN BINNEN DE ONDERWIJSSPECIALISTEN VEILIG OP SCHOOL PROTOCOL OVER OMGANGSVORMEN BINNEN DE ONDERWIJSSPECIALISTEN Arnhem, juni 2009 Inhoud pagina 1. Inleiding 3 2. Gehanteerde begrippen 4 2.1 De veilige school 4 2.2 Preventie 4 2.3 Meldingsprocedure

Nadere informatie

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD

Zwemles. nieuws. nieuws Najaar 2014 1. Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s GROENHOVENBAD GROENHOVENBAD Zwemles nieuws nieuws Najaar 2014 1 Zwemtips Meest gestelde vragen De diploma s Tel. Groenhovenbad 0182 694 969 Email info@sportpuntgouda.nl www.sportpuntgouda.nl Voorwoord Kom je ook gezellig

Nadere informatie

REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo.

REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo. REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo. ******** Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. Sporthal: de aan de Stationsstraat, nummer

Nadere informatie

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum: November 2013 Versie: 2 Pagina 1 van 10 Waar kinderen zich thuis voelen Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum:

Nadere informatie

Afdeling 13 MCH Westeinde

Afdeling 13 MCH Westeinde Afdeling 13 MCH Westeinde De babyunit Informatie voor ouders / verzorgers F0027-3415 november 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411,

Nadere informatie

Opname voor de oogarts op de Behandelafdeling of Kortverblijfafdeling

Opname voor de oogarts op de Behandelafdeling of Kortverblijfafdeling Opname voor de oogarts op de Behandelafdeling of Kortverblijfafdeling Belangrijk voor als u algehele verdoving krijgt Voor deze behandeling, ingreep of onderzoek dient u nuchter te blijven; dit betekent

Nadere informatie

Mijn kind wordt gepest. www.pestbriefje.com

Mijn kind wordt gepest. www.pestbriefje.com Mijn kind wordt gepest www.pestbriefje.com Mijn kind wordt gepest Niemand wordt gepest vanwege uiterlijk of gedrag! Een gepest kind is net zo anders als alle andere kinderen. Om te weten waarom een kind

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Geen Boot Wel Varen Zelf Varen Consument 2015

Algemene Voorwaarden Geen Boot Wel Varen Zelf Varen Consument 2015 Algemene Voorwaarden Geen Boot Wel Varen Zelf Varen Consument 2015 Artikel 1. Algemeen 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk

Nadere informatie

VIA Almere College Schooljaar 2014-2015

VIA Almere College Schooljaar 2014-2015 VIA Almere College Schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2. Begeleiding 3. Vakantieregeling 2014-2015 4. Gedragsregels VIA 5. Verzuimprotocol 6. Roosters 7. Schooltijden 8. Leermiddelen

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Gescheiden als partner, verbonden als ouder

Gescheiden als partner, verbonden als ouder Gescheiden als partner, verbonden als ouder 1 januari 2015 1 U heeft contact met Jeugdbescherming Gelderland, omdat er zorgen zijn over uw kind of de kinderen, mogelijk mede als gevolg van problemen met

Nadere informatie

Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling

Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling Als uw kind wordt opgenomen op de kinderafdeling Voor de leesbaarheid van dit boekje gebruiken we alleen het woord "ouders" daar waar we ouders en/of verzorgers bedoelen. Hetzelfde geldt voor het gebruik

Nadere informatie

FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA

FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA De Finse sauna zorgt voor een betere doorbloeding, stralende huid, reiniging van de huid en heeft een positieve invloed op de ademhaling en het

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Wie is volgens de wet cliënt van Jeugdbescherming west? In de privacyfolder gaat het om de rechten van de cliënt. Een cliënt is iedereen die voor hulp bij Jeugdbescherming

Nadere informatie

Del Mare VZW. Reglement van inwendige orde

Del Mare VZW. Reglement van inwendige orde Del Mare VZW Reglement van inwendige orde 1. Definities Voor dit document dienen de volgende begrippen in dit document als volgt te worden gelezen en geïnterpreteerd: - De club : Watersportvereniging Del

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ICTWaarborg bij consumentenkoop

Algemene voorwaarden ICTWaarborg bij consumentenkoop Algemene voorwaarden ICTWaarborg hanteert consumentvriendelijke algemene voorwaarden. Dit wil zeggen dat ze zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk zijn geschreven en de rechten van de consument op geen

Nadere informatie

U heeft een huisverbod... Wat nu?

U heeft een huisverbod... Wat nu? U heeft een huisverbod... Wat nu? Praktische informatie voor personen aan wie een huisverbod is opgelegd Over deze folder U heeft zojuist een huisverbod gekregen. De politie heeft u daarbij deze folder

Nadere informatie

Arbowaaier. Informatie en tips om gezond te blijven werken in je winkel

Arbowaaier. Informatie en tips om gezond te blijven werken in je winkel Arbowaaier Informatie en tips om gezond te blijven werken in je winkel WERKEN IN DE DETAILHANDEL IS ERG LEUK... EN DAT MOET VOORAL ZO BLIJVEN. Daarom is een veilige en gezonde werkplek belangrijk. Zo voorkom

Nadere informatie

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer?

Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Schadevergoeding van het Waarborgfonds Motorverkeer? Het Waarborgfonds Motorverkeer kan uitkomst bieden Het kan iedereen overkomen: u wordt aangereden door een motor voertuig en de dader rijdt door of

Nadere informatie

Zo Straalt De Zonnewijzer

Zo Straalt De Zonnewijzer Zo Straalt De Zonnewijzer Schooljaar 2014-2015 Alles over het doen en laten op onze school. Naam: Groep: HALLO! Speciaal voor jou en alle andere kinderen van onze school hebben wij, meesters en juffen

Nadere informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Klaverblad Verzekeringen Arbeidsongeschiktheidsverzekering Polisvoorwaarden nr. AO 14 sinds 1850 Afrikaweg 2 Postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer Bedankt voor uw keuze voor Klaverblad Verzekeringen. Bij ons

Nadere informatie

REPARATIE OF DIEFSTAL?

REPARATIE OF DIEFSTAL? Beste klant, Hierbij ontvangt u de Algemene Contractvoorwaarden voor onze kortlopende verzekeringen en de Algemene Voorwaarden voor onze Evenementenverzekering. Daarnaast ontvangt u een aantal Bijzondere

Nadere informatie

Zo gaat het op De Meergronden AFSPRAKEN, REGELINGEN EN REGELS

Zo gaat het op De Meergronden AFSPRAKEN, REGELINGEN EN REGELS Zo gaat het op De Meergronden AFSPRAKEN, REGELINGEN EN REGELS Beste leerlingen, beste ouders, Op De Meergronden leer je voor het leven. Voor een leven in de 21e eeuw waarin je met allerlei mensen, van

Nadere informatie