Geregistreerd partnerschap in Littenseradiel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geregistreerd partnerschap in Littenseradiel"

Transcriptie

1 Geregistreerd partnerschap in Littenseradiel

2 Geregistreerd partnerschap in de gemeente Littenseradiel Een bijzondere dag, een bijzonder moment; de dag van uw geregistreerd partnerschap. Voordat u elkaar het ja-woord geeft, moet er nog wel het één en ander worden geregeld. De gemeente Littenseradiel helpt u hier graag bij, met persoonlijke aandacht en goede service... Melding doen Voordat u een geregistreerd partnerschap aan kunt gaan, moet u hiervan eerst een melding doen in de gemeente waar u het geregistreerd partnerschap aan wilt gaan. Dit kan op twee manieren: met het formulier Melding van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap op Hiervoor heeft u beide een DigiD-inlogcode nodig. in persoon (op afspraak) bij de balie van Burgerzaken het formulier Melding van een voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap invullen. Daarna kunnen de zaken worden besproken die voor de grote dag nodig zijn. De melding moet minimaal 14 dagen en maximaal 1 jaar bij de gemeente binnen zijn waar het geregistreerd partnerschap plaatsvindt. De dag van uw geregistreerd partnerschap In Nederland mag iedereen in elke gemeente een geregistreerd partnerschap aangaan. Als u ervoor kiest dit in Littenseradiel te doen, dan kiest u voor rust, ruimte en historische gebouwen op de mooiste locaties. Kosten gemeentehuis, Bears en Jorwert Van maandag t/m vrijdag tijdens kantoortijden 133,00. Buiten kantoortijden 200,00. In uitzonderlijke gevallen op zaterdag in het gemeentehuis 500,00. Voor Bears en Jorwert geldt altijd een extra toeslag van 300,00. Onze kantoortijden zijn: van maandag t/m donderdag van 9.00 tot uur en op vrijdag van 9.00 tot uur.

3 Locatie naar keuze De gemeente heeft in het verleden naast het gemeentehuis aangewezen als locatie voor geregistreerd partnerschap: Uniastate in Bears (waar ook in de kerk een geregistreerd partnerschap aangegaan kan worden) en de prachtige Redbadkerk in Jorwert. Verderop in deze folder kunt u meer lezen over deze unieke plaatsen. Het gemeentebestuur heeft in 2006 besloten de gehele gemeente aan te wijzen als locatie. In principe kan op iedere gewenste plek in onze gemeente een partnerschap aan worden gegaan mits het aan een aantal voorwaarden voldoet. Voorwaarden voor de beoordeling van locaties naar keuze de locatie mag niet in strijd zijn met de openbare orde, brandveiligheid, goede smaak en goede zeden; de locatie kan zowel een gebouwde ruimte als een openluchtlocatie zijn; bij slecht weer dient er bij een openluchtlocatie uitgeweken te kunnen worden naar een vervangende overdekte locatie; de locatie moet voor een ieder toegankelijk zijn; de locatie moet een officiële voltrekking mogelijk maken. Dit wordt beoordeeld door de ambtenaar van de burgerlijke stand; toiletgelegenheid dient aanwezig te zijn; de plechtigheid dient binnen de gemeentegrenzen plaats te vinden; indien men wenst op een boot een geregistreerd partnerschap aan te gaan, dient de voltrekking binnen de gemeentegrenzen plaats te vinden en moet de boot tijdens de ceremonie afgemeerd worden op een vooraf bekende plaats; de inzet van de gemeente bestaat uitsluitend uit het eenmalig aanwijzen van de locatie en het beschikbaar stellen van een bode en een ambtenaar van de burgerlijke stand; het verzoek moet schriftelijk worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders; de partners overleggen een bewijs waarin toestemming wordt verleend, door de eigenaar of de verantwoordelijke persoon, voor de voltrekking op de betreffende locatie; het paar is verantwoordelijk voor het eventueel aanvragen van een tijdelijke gebruiksvergunning voor het gebouw en voor eventuele andere vergunningen;

4 de gemeente is, behoudens de feitelijke voltrekking, op geen enkele wijze aansprakelijk voor de gang van zaken op de dag van het geregistreerd partnerschap. Een verzoek om een geregistreerd partnerschap aan te mogen gaan op een locatie naar keuze, moet schriftelijk en minimaal twee maanden vóór de plechtigheid worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Kosten De kosten voor voltrekking op locatie zijn: van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur 400,00. Na uur 500,00. In uitzonderlijke gevallen op zaterdag 620,00. Raadszaal gemeentehuis Wommels Natuurlijk kunt u ook gewoon op het gemeentehuis terecht. Dit ligt in het centrum van het dorp Wommels en is goed bereikbaar. Ook parkeren is hier geen probleem. De raadszaal van het gemeentehuis is een moderne en lichte ruimte. De zaal is gelegen op de eerste verdieping van het gemeentehuis, maar is ook voor mindervaliden met een lift goed toegankelijk. Uniastate Bears Bears is een klein karakteristiek terpdorp en ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van Leeuwarden. De Poarte en de Unia State zijn gebouwd in de 15e eeuw. De poort heeft dankzij enkele restauraties de tand des tijds volledig doorstaan. De state is in 1878 afgebroken en verrees in 1998 als een luchtspiegeling uit het verleden. Vanuit de 17 meter hoge toren heeft de bezoeker een fantastisch uitzicht over het fraaie Friese weidelandschap met de 12 kerktorens van de omliggende dorpen. De unieke combinatie van de historische Poarte met de luchtspiegeling van de Unia State, maken deze plek bij uitstek geschikt als romantische locatie. De luchtspiegeling nodigt uit tot zeer verrassende fotoreportages. Op het terrein van de Unia State wordt jaarlijks een wisselende beeldententoonstelling ingericht.

5 Kerk Bears De kerk van Bears stamt uit de 13e eeuw. Dankzij een volledige restauratie in 1981 is de kerk weer volledig in zijn oude glorie hersteld. Het pronkstuk van het 18e eeuwse meubilair is de rijk, uit eikenhout gesneden preekstoel met de 7 christelijke deugden. In de kerkvloer bevinden zich een aantal grafstenen, die de relatie met de bewoners van de Unia State aangeven. Meer informatie Meer informatie vindt u op of bel (058) Redbadkerk Jorwert Jorwert en de Redbadkerk vomen samen een bijzondere entourage voor een geregistreerd partnerschap en de gasten van het paar zal de naam van het dorp ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Midden jaren negentig verscheen het al bijna klassiek geworden boek Hoe God verdween uit Jorwert van Geert Mak. En wie Jorwert zegt, denkt ook aan de dichter Slauerhoff, die vaak in Jorwert in de naast de kerk gelegen pastorie op bezoek kwam. De pet, maar dan in brons, die hij hier ooit liet liggen, heeft een plaats gevonden op het muurtje voor de pastorie. Jorwert is een oud en karakteristiek terpdorp, iets ten zuidwesten van Leeuwarden. Een dorp met een lange geschiedenis, die vooral is af te lezen aan de Romaanse kerk uit het begin van de 12e eeuw. Het is een, voor zo n klein dorp, opvallend grote kerk, met een sober interieur en een prachtige lichtval en akoestiek. Jorwert en de Redbadkerk ademen rust en sfeer uit en bieden alle ruimte voor een onvergetelijke dag. Meer informatie Voor meer informatie kunt u bellen met of mailen naar gjdejong01@home.nl.

6 De trouwambtenaren van Littenseradiel Jetske Santema Mijn naam is Jetske Santema. Ik ben geboren op de eerste lentedag. Bij mij thuis worden de lammetjes geboren. Een geweldige periode, het voorjaar is dan echt weer begonnen. Ik werk bij een Welzijnsorganisatie en mijn inzet is gericht op het (school) maatschappelijk werk in Súdwest Fryslân. Opnieuw beginnen, dat kan iedere dag. Dat betekent dat je een keuze moet maken. Kiezen voor geregistreerd partnerschap is ook een nieuw begin, al woon je al jaren samen. Als trouwambtenaar is het een voorrecht een steentje bij te dragen aan jullie ceremonie. Ik probeer een feestelijk, persoonlijk en op maat gesneden toespraak te houden. Jullie wensen staan hierin centraal. Hinke Wolthuizen Mijn naam is Hinke Wolthuizen. Ik ben op 16 december 1958 geboren. Ik woon sinds 1990 naar alle tevredenheid in Mantgum. Ik ben toneelspeelster en regisseur, maar ik zing en dans ook graag. s Zomers vind ik het mooi om in de bergen van Oostenrijk te wandelen en in de winter doe ik Tai Chi. Verder lees ik graag, voornamelijk literaire romans. Tijdens mijn eigen trouwerij dacht ik: Dit is mooi wat die vrouw van de burgerlijke stand doet, dat zou ik later ook wel willen doen. En vanaf 16 april 2010, is het dan zo ver: ik mag huwelijken en geregistreerde partnerschappen sluiten! Geweldig, om een stelletje voor de wet aan elkaar te mogen verbinden. Het is één van de belangrijkste momenten van een mensenleven en ik vind het prachtig om daar een bijdrage aan te leveren.

7 Ik schrijf graag en voorafgaand aan de toespraak die ik tijdens de plechtigheid zal houden, vind ik het mooi om het aanstaande bruidspaar eerst thuis te spreken en om informatie te verzamelen voor het schrijven. Zo kan ik de toespraak afstemmen op het paar en er voor hen een persoonlijke draai aan geven. Anna Karin de Jong Mijn naam is Anna Karin de Jong. Ik ben geboren op 29 december 1971 in Beetgum. Na 15 jaar met man en zonen (tweeling) met veel plezier in Mantgum te hebben gewoond, wonen we sinds 2015 in Leeuwarden. Maar mijn betrokkenheid bij de gemeente Littenseradiel is nog even groot.op doordeweekse dagen ben ik werkzaam als teamleider in de financiële dienstverlening. In mijn vrije tijd loop ik met plezier met onze hond en ik maak ook graag een rondje op mijn mountainbike. Waar ik ook van kan genieten is het lezen van een goed boek, een drankje op een terrasje in de zon met vriendinnen en ik houd ervan om lekker langs het strand wandelen. Verder gaat er veel van mijn vrije tijd zitten in mijn studie psychologie. Mijn moeder heeft vroeger jarenlang als trouwambtenaar gewerkt. Ik vond het altijd geweldig om te luisteren naar de toespraken die zij schreef voor een enorm belangrijke dag voor een stel. Het is een voorrecht dat ik nu in de voetsporen van mijn moeder kan treden als trouwambtenaar! Mijn aanpak is persoonlijk. Het is jullie dag en ik lever daar graag een bijdrage aan met een toespraak die ook echt bij jullie aansluit, in het Fries of in het Nederlands. Meer informatie Voor meer informatie kunt u kijken op U kunt tijdens kantooruren ook contact opnemen met de afdeling Burgerzaken, telefoonnummer (0515)

8 Colofon Vormgeving: Gemeente Littenseradiel, Studio Vet! Fotografie: Gemeente Littenseradiel, Henk Bootsma Teksten: Gemeente Littenseradiel, Uniastate Januari 2016

Trouwen in Littenseradiel

Trouwen in Littenseradiel Trouwen in Littenseradiel Trouwen in de gemeente Littenseradiel Een bijzondere dag, een bijzonder moment; de dag van uw huwelijk. Voordat u elkaar het ja-woord geeft, moet er nog wel het één en ander worden

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD HUWELIJK / PARTNERSCHAP

INFORMATIEBLAD HUWELIJK / PARTNERSCHAP INFORMATIEBLAD HUWELIJK / PARTNERSCHAP Iedereen vanaf 18 jaar, die aan de wettelijke voorwaarden voldoet, kan trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in de gemeente Oud-Beijerland, ongeacht zijn/haar

Nadere informatie

Trouwen in Putten Tijdstippen

Trouwen in Putten Tijdstippen Trouwen in Putten 2 Trouwen in Putten U wilt gaan trouwen in de gemeente Putten. Dat kan in de smaakvol ingerichte trouwzaal van het gemeentehuis of op één van de volgende locaties: Waar in deze folder

Nadere informatie

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP INHOUDSOPGAVE Trouwen/Partnerschapsregistratie in Etten-Leur 2 De melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap en de daarbij te overleggen

Nadere informatie

TROUWEN PARTNERSCHAPSREGISTRATIE IN GEMEENTE REUSEL DE MIERDEN

TROUWEN PARTNERSCHAPSREGISTRATIE IN GEMEENTE REUSEL DE MIERDEN TROUWEN PARTNERSCHAPSREGISTRATIE IN GEMEENTE REUSEL DE MIERDEN TROUWEN IN GEMEENTE REUSEL-DE MIERDEN Wanneer u de beslissing hebt genomen om te gaan trouwen, gaat u allerlei zaken regelen. Met deze informatie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Velsen Nr. 129587 24 mei 2019 Reglement Burgerlijke Stand Velsen 2019 Reglement met bepalingen over ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone ambtenaren

Nadere informatie

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag!

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Veelzijdige stad Water, natuur en cultuur Menselijk karakter Heeft u trouwplannen of plannen om uw partnerschap te laten registreren?

Nadere informatie

Reglement burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018

Reglement burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018 CVDR Officiële uitgave van Twenterand. Nr. CVDR612125_1 9 augustus 2018 Reglement burgerlijke stand gemeente Twenterand 2018 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand; Gelet

Nadere informatie

Trouwen in Sittard-Geleen

Trouwen in Sittard-Geleen Trouwen in Sittard-Geleen Ook met een minimuminkomen goed verzekerd! Trouwen, de mooiste dag uit uw leven! Om deze dag compleet te maken, kiest u bij de gemeente Sittard- Geleen zelf uw Buitengewoon Ambtenaar

Nadere informatie

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag!

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Veelzijdige stad Water, natuur en cultuur Menselijk karakter Heeft u trouwplannen of plannen om uw partnerschap te laten registreren?

Nadere informatie

Verzoek aanwijzing trouwlocatie

Verzoek aanwijzing trouwlocatie Verzoek aanwijzing trouwlocatie Met dit formulier vraagt u om éénmalige aanwijzing van een locatie voor het voltrekken van een huwelijk of partnerschapsregistratie Partners Partner 1 E-mailadres: Partner

Nadere informatie

Huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap in de gemeente Landerd

Huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap in de gemeente Landerd Huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap in de gemeente Landerd BIJLAGE I - GETUIGENFORMULIER BIJLAGE II - FORMULIER SPEECH BABS BIJLAGE III - ANDERE TROUWLOCATIE BIJLAGE IV - FOTOVOORBEELDEN

Nadere informatie

Trouwen. in Sfeervol Meerssen

Trouwen. in Sfeervol Meerssen Trouwen in Sfeervol Meerssen Jullie hebben een bijzonder gevoel voor elkaar. Jullie willen je liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat!

Nadere informatie

Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Aanvraagformulier: Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Ondergetekende: Partner1 Naam Partner 2 verzoeken

Nadere informatie

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd. Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd. Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Reglement burgerlijke stand Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Leeuwarden Reglement burgerlijke stand (2015) Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

Naamgebruik Huwelijkse voorwaarden Het ja-woord

Naamgebruik Huwelijkse voorwaarden Het ja-woord 2016 In deze folder vindt u praktische informatie over de zaken die u moet regelen, over de huwelijksvoltrekking en over de mogelijkheden om daar persoonlijke invulling aan te geven. Geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Aanvraagformulier: Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Ondergetekende: Partner1 Naam Partner 2 verzoeken

Nadere informatie

Trouwen in Putten. Trouwlocaties. Trouwen op locatie. Tijdstippen

Trouwen in Putten. Trouwlocaties. Trouwen op locatie. Tijdstippen Trouwen in Putten 2 Trouwen in Putten Waar in deze folder trouwen of huwelijk staat, kunt u ook lezen geregistreerd partnerschap. De procedures hiervoor zijn gelijk. U wilt gaan trouwen in de gemeente

Nadere informatie

Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap.

Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Aanvraagformulier: Verzoek éénmalige aanwijzing van een locatie als gemeentehuis, voor de duur van de voltrekking van het huwelijk/geregistreerd partnerschap. Ondergetekende: Partner1 Naam Telefoonnummer:

Nadere informatie

Trouwen. en geregistreerd partnerschap

Trouwen. en geregistreerd partnerschap Trouwen en geregistreerd partnerschap U gaat trouwen. Prachtig! Trouwen in Hoogeveen kan in de trouwzaal van ons fraaie raadhuis, maar ook op andere plaatsen. In deze brochure leest u alles over trouwen,

Nadere informatie

TROUWEN in onze gemeente

TROUWEN in onze gemeente TROUWEN in onze gemeente Jullie trouwdag moet één van de mooiste dagen van jullie leven worden. Wij begrijpen dat en willen graag ons steentje bijdragen aan jullie dag. Trouwen in de gemeente Bunschoten

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Heumen besluit vast te stellen:

Het college van burgemeester en wethouders van Heumen besluit vast te stellen: Beleidsregels trouwen gemeente Heumen In deze beleidsregels zijn de criteria opgenomen om een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand naar keuze te kunnen benoemen, welke voorwaarden gelden om

Nadere informatie

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag!

Trouwen in Harderwijk. Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Voor een onvergetelijke dag! Trouwen in Harderwijk Veelzijdige stad Water, natuur en cultuur Menselijk karakter Redactie en ontwerp Gemeente Harderwijk Met dank aan de bruidsparen

Nadere informatie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie

INFO. Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie INFO Ondertrouw Huwelijksvoltrekking en Partnerschapsregistratie 2014 Begrippenlijst Gemeenschap van goederen Vanaf het ogenblik van de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie bestaat tussen de echtgenoten/partners

Nadere informatie

Trouwambtenaren Adeline Stam-Kool

Trouwambtenaren Adeline Stam-Kool Trouwambtenaren Adeline Stam-Kool Al vanaf 1983 mag ik regelmatig huwelijken voltrekken. Iedere keer weer vind ik het bijzonder als twee mensen elkaar hebben gevonden en zij hun liefde voor en trouw aan

Nadere informatie

Trouwen. in Sfeervol Meerssen

Trouwen. in Sfeervol Meerssen Trouwen in Sfeervol Meerssen Jullie hebben een bijzonder gevoel voor elkaar. Jullie willen je liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat!

Nadere informatie

Trouwen. in Sfeervol Meerssen

Trouwen. in Sfeervol Meerssen Trouwen in Sfeervol Meerssen Jullie hebben een bijzonder gevoel voor elkaar. Jullie willen je liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat!

Nadere informatie

Trouwen. in Sfeervol Meerssen

Trouwen. in Sfeervol Meerssen Trouwen in Sfeervol Meerssen Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijk Stand De Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) draagt zorg voor het voltrekken van het huwelijk. De BABS maakt van elke huwelijksvoltrekking

Nadere informatie

Aanvraag eenmalige vrije huwelijkslocatie

Aanvraag eenmalige vrije huwelijkslocatie Bijlage III behorende bij advies B&W Z/17/052165/INT/17/86217 Aanvraag eenmalige vrije huwelijkslocatie Met het ondertekenen van dit aanvraagformulier A. verklaart de eigenaar/ beheerder van de locatie.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelNieuwe toetsingscriteria aanwijzen locaties voor huwelijk of partnerschapregistratie in Eindhoven

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelNieuwe toetsingscriteria aanwijzen locaties voor huwelijk of partnerschapregistratie in Eindhoven gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5318 Inboeknummer 13bst00208 Beslisdatum B&W 9 april 2013 Dossiernummer 13.15.251 RaadsvoorstelNieuwe toetsingscriteria aanwijzen locaties voor huwelijk of partnerschapregistratie

Nadere informatie

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten.

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. 2 Trouwen in Aalten 3 Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw voornemen

Nadere informatie

Naam: Naam: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer 2. Gegevens

Naam: Naam: Straat en huisnummer: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer   2. Gegevens Aanvraagformulier locatie huwelijk/registratie van een partnerschap op locatie naar keuze Waarom dit formulier? In gemeente Hollands Kroon zijn tal van prachtige plekken waar je kunt trouwen. Eén locatie

Nadere informatie

Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten.

Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. 2 Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw voornemen om te gaan trouwen

Nadere informatie

Het ja-woord. Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Wanneer kunnen jullie trouwen

Het ja-woord. Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Wanneer kunnen jullie trouwen Trouwen in Putten 2 Het ja-woord Jullie willen de liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat! Een huwelijk sluiten is een belangrijke

Nadere informatie

Informatie over ondertrouw Huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie GEMEENTE PEKELA

Informatie over ondertrouw Huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie GEMEENTE PEKELA Informatie over ondertrouw Huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie GEMEENTE PEKELA De afdeling Burgerzaken is geopend van: Albatrosgebouw Met ingang van 4 februari 2013 werken wij ook op afspraak.

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND ACHTKARSPELEN 2019

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND ACHTKARSPELEN 2019 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND ACHTKARSPELEN 2019 Burgemeester en wethouders van de gemeente Achtkarspelen; gelet op het bepaalde in artikel 16, e.v. van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen

Nadere informatie

Aanvraag vrije locatie Alphen aan den Rijn

Aanvraag vrije locatie Alphen aan den Rijn Aanvraag vrije locatie Alphen aan den Rijn U heeft informatie gevraagd over het aanwijzen van een vrije trouwlocatie. In deze brief krijgt u uitleg over wanneer en op welke wijze u een locatie kunt voordragen

Nadere informatie

De Vughtse trouwambtenaren stellen zich voor.

De Vughtse trouwambtenaren stellen zich voor. De Vughtse trouwambtenaren stellen zich voor. Kies je ervoor om in Vught te trouwen? Dan kun je rekenen op een ervaren trouwambtenaar die bij jullie past. De Vughtse Babsen (Buitengewoon Ambtenaar van

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 14194 9 februari 2016 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat Per 1 januari 1995

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 60429. Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2014

GEMEENTEBLAD. Nr. 60429. Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente IJsselstein. Nr. 60429 29 oktober 2014 Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2014 Reglement met bepalingen over ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone

Nadere informatie

Het geregistreerd partnerschap is net als het huwelijk een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm.

Het geregistreerd partnerschap is net als het huwelijk een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm. Informatie over partnerschapsregistratie. Het geregistreerd partnerschap is net als het huwelijk een wettelijk geregelde en erkende samenlevingsvorm. U kunt uw verbintenis formeel maken op een manier die

Nadere informatie

Trouwen. en geregistreerd partnerschap

Trouwen. en geregistreerd partnerschap Trouwen en geregistreerd partnerschap U gaat trouwen. Gefeliciteerd! Trouwen in Hoogeveen kan in de trouwzaal van ons fraaie raadhuis, maar ook op andere plaatsen in de gemeente. In deze brochure leest

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR448664_1. Reglement Burgerlijke Stand Montfoort 2017

CVDR. Nr. CVDR448664_1. Reglement Burgerlijke Stand Montfoort 2017 CVDR Officiële uitgave van Montfoort. Nr. CVDR448664_1 27 maart 2018 Reglement Burgerlijke Stand Montfoort 2017 Reglement met bepalingen over ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone ambtenaren

Nadere informatie

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor.

TROUWAMBTENAREN. Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. TROUWAMBTENAREN Op de volgende pagina s stellen de trouwambtenaren zich één voor één aan u voor. Laatst gewijzigd: 18 april 2016 Marloes Borggreve - Lucassen Telefoonnummer : 06-36 14 06 75 : marloes.borggreve@gmail.com

Nadere informatie

U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd.

U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd. U bezit de Nederlandse nationaliteit; of u bent een gemeenschapsonderdaan; of u heeft een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd. Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Nadere informatie

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten.

Trouwen in Aalten. Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. Trouwen in Aalten Informatie over het sluiten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de gemeente Aalten. 2 Namens het gemeentebestuur feliciteer ik u van harte met uw voornemen om te gaan trouwen

Nadere informatie

Protocol voor huwelijken op locatie in de gemeente Sint Anthonis.

Protocol voor huwelijken op locatie in de gemeente Sint Anthonis. Protocol voor huwelijken op locatie in de gemeente Sint Anthonis. Trouwen buiten het gemeentehuis Sinds kort biedt de gemeente Sint Anthonis aan partners die hun huwelijk of partnerschapsregistratie willen

Nadere informatie

HUWELIJK / PARTNERSCHAP

HUWELIJK / PARTNERSCHAP HUWELIJK / PARTNERSCHAP KOSTENLOOS/ ANDERE GEMEENTE VAN: EN: HUWELIJKSAANGIFTE: OM UUR HUWELIJK : OM UUR AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND: Echtgenoot/partner 1 Echtgenoot/partner 2 Geboorteplaats Geboorteland

Nadere informatie

Daarnaast kunt u ook een verzoek indienen om op een eigen locatie te trouwen.

Daarnaast kunt u ook een verzoek indienen om op een eigen locatie te trouwen. - Ei pre ffilil Informatie voor iedereen die van plan is te gaan trouwen Voordat u voor de trouwambtenaar staat om elkaar het ja-woord te geven, moeten heel wat zaken geregeld worden, ook bij de gemeente.

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap Uw verzoek wordt behandeld door het Klantcontactcentrum. Zijn de gegevens volledig en correct, dan ontvangt u zo snel mogelijk hiervan een bevestiging.

Nadere informatie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie

Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie Ja, ik wil! Huwelijk en partnerschapsregistratie 1 Ja, ik wil... Gefeliciteerd! U wilt gaan trouwen of uw partnerschap registreren. Dan moet u een hoop regelen. Waar wilt u elkaar het ja-woord geven? Wanneer?

Nadere informatie

Artikel 2 Ambtenaar van de burgerlijke stand, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Artikel 2 Ambtenaar van de burgerlijke stand, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Reglement burgerlijke stand Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom, gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 16 boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994;

gelet op het bepaalde in artikel 16 boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994; REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Dongeradeel; gelet op het bepaalde in artikel 16 boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en in de artikelen 1 tot en met 4 van het

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2017

GEMEENTEBLAD. Nr REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Gilze en Rijen Nr. 275884 20 december 2018 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2017 16int11489 Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen gelet op

Nadere informatie

Notitie Trouwen op Terschelling

Notitie Trouwen op Terschelling Notitie Trouwen op Terschelling Aanleiding Vanuit de gemeenteraad is de vraag naar voren gekomen of het mogelijk is om op andere locaties dan de huidige aangewezen locaties in de gemeente Terschelling

Nadere informatie

Notitie huwelijken / partnerschapsregistraties gemeente Kollumerland c.a.

Notitie huwelijken / partnerschapsregistraties gemeente Kollumerland c.a. Notitie huwelijken / partnerschapsregistraties gemeente Kollumerland c.a. 1. Algemeen: Het burgerlijk huwelijk is de laatste jaren volop in beweging. Zo is er een grote verschuiving van betaalde huwelijken

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk

Melding van voorgenomen huwelijk Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 Adres, postcode en 6 woonplaats Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Waar er in dit voorstel, huwelijk of trouwen staat, wordt ook bedoeld registratie van een partnerschap of omzetting daarvan in een huwelijk.

Waar er in dit voorstel, huwelijk of trouwen staat, wordt ook bedoeld registratie van een partnerschap of omzetting daarvan in een huwelijk. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Molen De Schelvenaer, adres Korenmolen 1 te Krimpen aan den IJssel aan te wijzen

Nadere informatie

Trouwen in Helmond. Wij doen er alles aan om van uw trouwdag een onvergetelijke dag te maken! Trouwen in Helmond

Trouwen in Helmond. Wij doen er alles aan om van uw trouwdag een onvergetelijke dag te maken! Trouwen in Helmond Wij doen er alles aan om van uw trouwdag een onvergetelijke dag te maken! Wanneer u de beslissing hebt genomen om te gaan trouwen, gaat u allerlei zaken regelen. Met deze informatie brengen wij u op de

Nadere informatie

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap

Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Melding van voorgenomen geregistreerd partnerschap Aanstaande partner 1: BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 Adres, postcode en 6 woonplaats

Nadere informatie

Het ja-woord. Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Wanneer kunnen jullie trouwen

Het ja-woord. Melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap. Wanneer kunnen jullie trouwen Trouwen in Putten 2 Het ja-woord Jullie willen de liefde voor elkaar bezegelen door elkaar het ja-woord te geven en hebben besloten te trouwen. Van harte proficiat! Een huwelijk sluiten is een belangrijke

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort)

Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort) Melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap (kort) Dit formulier opsturen naar: Gemeente Heerlen Afdeling Publiekszaken Postbus 1 6400 AA Heerlen 14 045 +31(0)45 560 50 40 www.heerlen.nl Pagina

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap en verblijfsrecht Uw verzoek wordt behandeld door het Klantcontactcentrum. Zijn de gegevens volledig en correct, dan ontvangt u zo snel mogelijk

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap. BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3.

Melding van voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap. BSN (indien bekend) Geslachtsnaam 2. Voorna(a)m(en) 3. U bezit niet de Nederlandse nationaliteit; u bent geen gemeenschapsonderdaan; u heeft geen verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd; of u bent permanent woonachtig in het buitenland.

Nadere informatie

Trouwen op kasteel Ammersoyen

Trouwen op kasteel Ammersoyen Trouwen op kasteel Ammersoyen Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk! Graag informeren wij u over de mogelijkheden voor deze bijzondere gelegenheid in kasteel Ammersoyen. Ammersoyen is één

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgelijke stand Westvoorne juli Officiële uitgave van gemeente Westvoorne.

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgelijke stand Westvoorne juli Officiële uitgave van gemeente Westvoorne. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Westvoorne. Nr. 96821 18 juli 2016 Reglement Burgelijke Westvoorne 2016 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepaling Artikel 2. (Buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke

Nadere informatie

Het bruidspaar moet zelf zorgen voor minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen.

Het bruidspaar moet zelf zorgen voor minimaal twee en maximaal vier meerderjarige getuigen. Huwelijk & geregistreerd partnerschap Trouwen in Peel en Maas Trouwen is voor iedereen een speciale gebeurtenis. Voordat u voor de trouwambtenaar (of ambtenaar van de burgerlijke stand) staat om elkaar

Nadere informatie

Trouwambtenaar Anneke Bouma-Scheer

Trouwambtenaar Anneke Bouma-Scheer Trouwambtenaar Anneke Bouma-Scheer Jullie huwelijk of een geregistreerd partnerschap is de dag waar je enorm naar uit kunt kijken. Het is een belangrijk moment in het leven: de liefde vastleggen. De mooiste

Nadere informatie

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Huwelijk of geregistreerd partnerschap Huwelijk of geregistreerd partnerschap In deze brochure vindt u informatie over het trouwen en het sluiten van een geregistreerd partnerschap in de gemeente Leek. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder

Nadere informatie

Trouwen in Helmond. Wij doen er alles aan om van uw trouwdag een onvergetelijke dag te maken! Trouwen in Helmond

Trouwen in Helmond. Wij doen er alles aan om van uw trouwdag een onvergetelijke dag te maken! Trouwen in Helmond Wij doen er alles aan om van uw trouwdag een onvergetelijke dag te maken! Wanneer u de beslissing hebt genomen om te gaan trouwen, gaat u allerlei zaken regelen. Met deze informatie brengen wij u op de

Nadere informatie

HUWELIJK / PARTNERSCHAP

HUWELIJK / PARTNERSCHAP HUWELIJK / PARTNERSCHAP VAN: EN: HUWELIJKSAANGIFTE: OM UUR HUWELIJK : OM UUR AMBTENAAR VAN DE BURGERLIJKE STAND: Echtgenoot/partner 1 Echtgenoot/partner 2 Geboorteplaats Geboorteland Adres Woonplaats Nationaliteit(en)

Nadere informatie

Huwelijk of geregistreerd partnerschap

Huwelijk of geregistreerd partnerschap Huwelijk of geregistreerd partnerschap In deze brochure vindt u informatie over het trouwen en het sluiten van een geregistreerd partnerschap in de gemeente Leek. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor het tijdelijk aanwijzen van een locatie als huis der gemeente voor één dag.

Aanvraagformulier voor het tijdelijk aanwijzen van een locatie als huis der gemeente voor één dag. Aanvraagformulier voor het tijdelijk aanwijzen van een locatie als huis der gemeente voor één dag. Dit aanvraagformulier vullen beide partners en de locatiebeheerder/rechthebbende/eigenaar volledig in

Nadere informatie

g. Het bureau van de burgerlijke stand: Het kantoor of de kantoren waar de ambtenaar van de burgerlijke stand kantoor houdt;

g. Het bureau van de burgerlijke stand: Het kantoor of de kantoren waar de ambtenaar van de burgerlijke stand kantoor houdt; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Vlissingen Nr. 152589 21 juni 2019 Reglement burgerlijke stand Vlissingen 2019 Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlissingen; Gelet op het bepaalde

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 16 van Boek I van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994

gelet op het bepaalde in artikel 16 van Boek I van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke stand 1994 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oosterhout Nr. 205772 3 oktober 2018 Reglement Burgerlijke Stand 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oosterhout, gelet op het bepaalde in artikel

Nadere informatie

De Vughtse trouwambtenaren stellen zich voor.

De Vughtse trouwambtenaren stellen zich voor. De Vughtse trouwambtenaren stellen zich voor. Kies je ervoor om in Vught te trouwen? Dan kun je rekenen op een ervaren trouwambtenaar die bij jullie past. De Vughtse Babsen (Buitengewoon Ambtenaar van

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap Persoonlijke wensen en aanvullende gegevens: Wilt u onderstaande gegevens naar waarheid invullen en waar nodig de optie die op u van toepassing is omcirkelen? (Stuur het ingevulde formulier naar: postbus

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit Burgerlijke Stand 1994,

gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit Burgerlijke Stand 1994, REGLEMENT BURGERLIJKE STAND Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit

Nadere informatie

Artikel 1. Begripsbepaling 2. Artikel 2. (Buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand 2. Artikel 3. Benoeming 2

Artikel 1. Begripsbepaling 2. Artikel 2. (Buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand 2. Artikel 3. Benoeming 2 Reglement burgerlijke stand 2013 INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Begripsbepaling 2 Artikel 2. (Buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand 2 Artikel 3. Benoeming 2 Artikel 4. Taakuitvoering van de (buitengewoon)

Nadere informatie

Melding van voorgenomen huwelijk

Melding van voorgenomen huwelijk A Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 Geboortedatum 4 Geboorteplaats, - land 5 Nationaliteit(en) 7 6 Burgerlijke staat ongehuwd

Nadere informatie

Notitie trouwlocaties in de gemeente Houten

Notitie trouwlocaties in de gemeente Houten Notitie trouwlocaties in de gemeente Houten Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 22 december 2015. Aanleiding Het laatste jaar zijn er meerdere verzoeken ontvangen (per telefoon,

Nadere informatie

Vanaf 2016 kunnen bruidsparen trouwen in heel Maastricht. Het hele grondgebied wordt

Vanaf 2016 kunnen bruidsparen trouwen in heel Maastricht. Het hele grondgebied wordt Samenvatting Vanaf 216 kunnen bruidsparen trouwen in heel Maastricht. Het hele grondgebied wordt aangewezen als trouwlocatie. Voor de voltrekking van het huwelijk hebben ze de keuze uit 4 huwelijkspakketten

Nadere informatie

OPENINGSTIJDEN. Let op: u kunt alleen op afspraak terecht!

OPENINGSTIJDEN. Let op: u kunt alleen op afspraak terecht! 9 1 OPENINGSTIJDEN Wilt u meer informatie over trouwen of geregistreerd partnerschap? Dan kunt u terecht bij de afdeling Backoffice van het Domein Publiek. Hieronder kunt u alle contactinformatie terugvinden.

Nadere informatie

Beknopte samenvatting In te stemmen met de beantwoording van de gestelde raadsvragen over trouwen in Teylingen.

Beknopte samenvatting In te stemmen met de beantwoording van de gestelde raadsvragen over trouwen in Teylingen. BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 7 oktober 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00706 Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Trouwen in Teylingen - Besluitvormend Beknopte samenvatting In te stemmen met de

Nadere informatie

Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie

Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie IN FO Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie Aangifte ondertrouw of geregistreerd partnerschap Belangrijk om te weten als u bij de gemeente uw aangifte doet Wat dient u mee te nemen? - legitimatiebewijs

Nadere informatie

Trouwen. Van der Valk Avifauna. Van der Valk Hotel Wolvega - Heerenveen - 3

Trouwen. Van der Valk Avifauna. Van der Valk Hotel Wolvega - Heerenveen - 3 Trouwen Van der Valk Avifauna Van der Valk Hotel Wolvega - Heerenveen - 3 TROUWEN IN AVIFAUNA Trouwen in de buitenlucht Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om niet in het traditionele stadhuis te trouwen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2017

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente IJsselstein Nr. 68086 25 april 2017 Reglement Burgerlijke Stand IJsselstein 2017 Reglement met bepalingen over ambtenaren van de burgerlijke stand, de buitengewone

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND CVDR Officiële uitgave van Geldrop-Mierlo. Nr. CVDR362275_1 24 oktober 2017 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND Het college van de gemeente Geldrop-Mierlo: gelet op het bepaalde in Titel 4, Afdelingen 1 en 4 boek

Nadere informatie

Uw brief Uw kenmerk Ons kenmerk Datum. Bijlage(n) Doorkiesnummer Behandeld door Zaaknummer Burgerzaken

Uw brief Uw kenmerk Ons kenmerk Datum. Bijlage(n) Doorkiesnummer Behandeld door Zaaknummer Burgerzaken Sector Klantcontactcentrum Postadres: Gemeente Almelo Burgerzaken Postbus 5100 7600 GC Almelo Bezoekadres: Stadhuisplein 1 7607 EK Almelo telefoon: (0546) 54 11 11 e-mail: gemeente@almelo.nl internet:

Nadere informatie

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap

Melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap Persoonlijke wensen en aanvullende gegevens: Wilt u onderstaande gegevens naar waarheid invullen en waar nodig de optie die op u van toepassing is omcirkelen? (Stuur het ingevulde formulier naar: postbus

Nadere informatie

B Melding van voorgenomen huwelijk

B Melding van voorgenomen huwelijk B Melding van voorgenomen huwelijk Aanstaande echtgeno(o)t(e) 1 BSN (indien bekend) 1 Geslachtsnaam 2 Voorna(a)m(en) 3 4 Geboorteplaats, - land 5 6 Nationaliteit(en) 7 Burgerlijke staat ongehuwd / geen

Nadere informatie

Verklaring voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap

Verklaring voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap Gemeente Sint-Oedenrode Klant Contact Centrum, afdeling Burgerzaken Postbus 44 5490 AA Sint-Oedenrode Verklaring voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap Deze verklaring is van toepassing indien

Nadere informatie

Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie

Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie FO IN Voor ondertrouw of aangifte partnerschapregistratie 2015 Begrippenlijst Gemeenschap van goederen Vanaf het ogenblik van de huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie bestaat tussen de echtgenoten/partners

Nadere informatie

Huwelijk. Geregistreerd partnerschap

Huwelijk. Geregistreerd partnerschap Huwelijk Geregistreerd partnerschap Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Huwelijk en geregistreerd partnerschap - verschil tussen huwelijk en geregistreerd partnerschap - rechten en plichten 2. In ondertrouw gaan

Nadere informatie

In deze brief willen wij u informeren over het door ons vastgestelde beleid voor het afsluiten van huwelijken na 1 januari 2017.

In deze brief willen wij u informeren over het door ons vastgestelde beleid voor het afsluiten van huwelijken na 1 januari 2017. Postadres Bezoekadres Telefoon 14030 Postbus 513 Slotlaan 20 Telefax (030) 69 14 944 3700 AM Zeist 3701 GK Zeist e-mail zeist66zeist.nl Gemeente Zeist De leden van de Gemeenteraad ONS KENNIERK : 16uit03674

Nadere informatie

Ja, ik wil... Trouwen op Kasteel Doorwerth

Ja, ik wil... Trouwen op Kasteel Doorwerth www.glk.nl Ja, ik wil... Trouwen op Kasteel Doorwerth 2015 Kasteel Doorwerth Huwelijk en geregistreerd partnerschap Kasteel Doorwerth is één van de mooiste, vriendelijkste en meest romantische plekken

Nadere informatie

Trouwen buiten het stadhuis

Trouwen buiten het stadhuis Trouwen buiten het stadhuis Sinds kort biedt de gemeente Steenbergen aan partners die hun huwelijk willen laten voltrekken of een partnerschap willen laten registreren, de mogelijkheid zelf te bepalen

Nadere informatie

de gemeente Tholen feliciteert u trouwen of met uw plannen voor uw In deze brochure hebben wij een aantal

de gemeente Tholen feliciteert u trouwen of met uw plannen voor uw In deze brochure hebben wij een aantal Ja, Tholen Sint-Maartensdijk Sint-Annaland Oud-Vossemeer Sint Philipsland Stavenisse Scherpenisse Poortvliet de gemeente Tholen feliciteert u van harte met uw voornemen te gaan trouwen of met uw plannen

Nadere informatie

Reglement tot aanwijzing huwelijkslocaties 2017 gemeente Neder-Betuwe

Reglement tot aanwijzing huwelijkslocaties 2017 gemeente Neder-Betuwe GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Neder-Betuwe Nr. 215974 7 december 2017 Reglement tot aanwijzing huwelijkslocaties 2017 gemeente Neder-Betuwe Burgemeester en Wethouders van Neder-Betuwe;

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND ZOETERWOUDE 2015

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND ZOETERWOUDE 2015 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND ZOETERWOUDE 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoeterwoude, gelet op het bepaalde in artikel 16c en 16d, Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot

Nadere informatie