2016 nummer 2 ALLE STOKVISRIJDERS KRIJGEN EEN KNUFFEL!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2016 nummer 2 ALLE STOKVISRIJDERS KRIJGEN EEN KNUFFEL!"

Transcriptie

1 2016 nummer 2 ALLE STOKVISRIJDERS KRIJGEN EEN KNUFFEL! Onze scootmobielvereniging heeft een geweldig voorjaar achter de rug. Wat een activiteiten, gezelligheid en prachtige tochten! En verder: - Bezoek aan de bibliotheek voor de overhandiging van een kleine scoot - Bijwonen van de Receptie van Fooruit die 25 jaar bestaat - Deelname aan de Oefendag - Deelname aan de Avond Fietsvierdaagse in Twello - Deelname aan de Nationale Scootmobiel Dag 2016 Er komen in deze Nieuwsbrief veel foto s voorbij, herinneringen aan al die leuke momenten. En er is natuurlijk weer een heleboel informatie te lezen: van het bestuur, over de komende activiteiten en allerlei wetenswaardigheden. Het wordt een mooie zomer! Van het bestuur Het werk van de bestuursleden vindt voor een groot deel achter de schermen plaats. Hiernaast een kijkje op de Beursvloer. Wilma Kok en Riekie v.d. Velde behartigden onze belangen en kwamen terug met twee leuke aanbiedingen voor koffie met wat lekkers tijdens de tochten van De Kleine Wildenberg en de Timmerwerkplaats! John Burger werd gevraagd om voortaan aan te schuiven bij de bestuursvergadering als toehoorder. Hij is dan goed op de hoogte van de gemaakte afspraken i.v.m. de tochten. Welkom aan de nieuwe leden de dames Wedhwatie en Heppenhuis en dhr. KandHai en aan de nieuwe EHBO-er dhr. Henzel. Wij wensen jullie een fijne tijd in onze vereniging!

2 Werken aan toegankelijkheid: Kleine scoot in de bibliotheek Dinsdag 29 maart is in het bijzijn van leden van Scootmobielvereniging De Deventer Stokvisrijders en de Vrienden van de Bibliotheek een door de Stichting Vrienden geschonken scootmobiel in gebruik genomen. Deze scootmobiel is een kleiner model dan de door mensen veel gebruikte scootmobiel. Zij konden namelijk niet in de lift van de bibliotheek komen en daarom de 1e en 2e verdieping niet bereiken. Door financiële ondersteuning van de Stichting Vrienden was het mogelijk een kleiner model aan te schaffen en is dit probleem nu opgelost. Stokvisrijder John Burger was de eerste persoon die succesvol het kleinere exemplaar in gebruik nam. Op de 2e verdieping werd hij door De Vrienden, Stokvisrijders en medewerkers van de bibliotheek feestelijk onthaald. Scootmobielgebruikers kunnen nu bij een bezoek aan de Bibliotheek Centrum van het kleinere model gebruik maken. Apriltocht Prachtige tocht en lekker en gezellig koffiedrinken bij t Stekje in Wilp

3 Onderzoeksresultaten Erasmus Universiteit: te water raken van scootmobielen Aan het begin van dit jaar werd onze Scootmobielvereniging benaderd door studenten van de Erasmus Universiteit van Rotterdam met de vraag of we mee wilden werken aan een onderzoek. Het betreft het te water raken van scootmobielen. 17 Stokvisrijders vulden de vragenlijst in. Inmiddels hebben wij het eindrapport ontvangen. Dat is erg groot, dus vandaar dat alleen de Samenvatting hieronder is afgedrukt. Belangstellenden voor het hele rapport, kunnen dit opvragen bij het secretariaat. Het wordt dan g d. Samenvatting Inleiding Het aantal ouderen in ons land neemt toe, naar verwachting zal dit samengaan met een toename in gebruik van scootmobielen. Dit resulteert in meer ongevallen, waaronder verdrinkingen met scootmobielen. Ons doel is om de omvang van het aantal verdrinkingen van scootmobielgebruikers in kaart te brengen, bijbehorende determinanten te achterhalen en de mogelijkheden tot preventie te bepalen. Onderzoeksmethoden Met behulp van de zoekmachine PubMed zijn door twee studenten onafhankelijk artikelen geselecteerd die betrekking hebben op preventie bij scootmobielongelukken. De jaarverslagen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (MRD) te Amsterdam zijn doorgenomen met behulp van samengestelde determinanten aan de hand van de Utstein richtlijn voor drenkelingen. Om in contact te komen met scootmobielbestuurders zijn scootmobielverenigingen en verzorgingstehuizen benaderd om een enquête in te vullen. Resultaten Uit de literatuur blijkt dat preventieve maatregelen zich kunnen richten op bestuurders van scootmobielen, de overheid en op aspecten van de scootmobiel zelf. Uit de gegevens van de MRD blijkt dat de incidentie van verdrinkingen lichtelijk stijgt. De meeste verdrinkingen worden veroorzaakt door persoonlijke fouten, wat zowel blijkt uit de resultaten van het MRD (27.7%) als uit de resultaten van de enquêtes (50%). Conclusie We kunnen concluderen dat verdrinking onder scootmobielbestuurders een steeds groter probleem gaat vormen wanneer er niet zal worden ingegrepen en deze trend zich voortzet. Omdat uit de resultaten blijkt dat persoonlijke fouten een grote rol spelen, vormt dit een belangrijk aangrijpingspunt voor toekomstige preventie. Ook preventiemaatregelen gericht op de rijvaardigheid zijn nodig om het aantal scootmobielongevallen terug te dringen. Met dank aan de studenten die dit onderwerp zo zorgvuldig hebben onderzocht! Hartelijk dank voor sponsoring van onze activiteiten:

4 Meitocht: Promotie tocht voor 25 jaar Fooruit Deels natte tocht, gastvrij onthaal in het Kleine Veld te Diepenveen, Met het bestuur van Fooruit Behalve dat Stichting Fooruit regelmatig activiteiten met haar vrijwilligers en andere organisaties organiseert, faciliteert Stichting Fooruit ook. Enerzijds door actief te participeren in overleggen met organisaties, instellingen, bedrijven en de gemeente. Maar ook als informatieverstrekker voor bestaande of nieuwe diensten. Hierbij onze selectie: WMO - Gehandicaptenparkeerplaats - Mindervalidentoiletten - Oefenbaan scootmobiel Scootmobiel Routeboek - Toegankelijk Deventer - Regio Taxi - Valys Taxi - De praatstoel Kantoor: Hofstraat 14 - maandag en woensdag van tot uur Tel / welkom@fooruit.nl / Website:

5 Verkeersregels voor het rijden met uw Scootmobiel (overgenomen van: mijnscootmobiel.nl) Scootmobielen vallen voor de wet onder de categorie gehandicaptenvoertuigen en scootmobielen. Daarnaast moet u weten dat wanneer de scootmobiel sneller kan dan 10 km/uur er een minimumleeftijd geldt van 16 jaar voor de berijder. Er is geen rijbewijs nodig. Wel is het aan te bevelen om een cursus te volgen, bijvoorbeeld via Veilig Verkeer Nederland. NB. in Deventer worden ieder jaar Scootmobiel Oefendagen georganiseerd. Informatie en aanmelden kan via Fooruit gegevens elders in de Nieuwsbrief Voor uw veiligheid en die van anderen is het van belang dat de scootmobiel in goede staat blijft. Preventief onderhoud is daarom belangrijk. De bestuurder van een scootmobiel moet zijn rijgedrag aanpassen aan dat van andere weggebruikers. De verkeersregels zijn dan ook afhankelijk van de plaats waar je rijdt. Op het trottoir Op het trottoir gelden de voetgangersregels. Dus niet harder rijden dan 6 km per uur. Op het zebrapad heeft de scootmobiel net als de voetganger voorrang. Op het fietspad Op het fietspad gelden de regels voor fietsen. Zorg op het fietspad voor een correcte verlichting, ook bij slecht zicht overdag. Naast elkaar rijden met twee scootmobielen of het trekken van een fietser is niet toegestaan. Verlichting Op een scootmobiel moet u overdag bij slecht zicht en 's nachts voorlicht en achterlicht voeren. Dit geldt niet als u op de stoep rijdt. Verzekering U heeft geen kenteken nodig voor een scootmobiel. Wel moet u een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid hebben. Een verzekerd voertuig heeft een verzekeringsplaatje aan de achterzijde. Rijbewijs U heeft geen (bromfiets)rijbewijs nodig om een scootmobiel te besturen. Ontheffing jongeren onder de 16 jaar Jongeren onder de 16 jaar die een scootmobiel willen besturen, kunnen een ontheffing aanvragen. Dit kan op grond van artikel 5 van het Reglement rijbewijzen. De ontheffing kunt u aanvragen bij de wegbeheerder. Meestal is dit de gemeente of provincie. Zomer: trek er op uit met je scoot - lekker op pad met je scoot - afspraak met een andere Stokvisrijder - koffiedrinken bij elkaar - samen een leuke route opnieuw rijden (Routeboek) - foto s maken voor de volgende Nieuwsbrief

6 Junitocht Lekker bijkletsen voor vertrek Dependance van Welzorg? Goed toeven bij Matthijs in Diepenveen! Ongehinderd is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Mede opgericht door Gerard de Nooij die op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie opliep. Na zijn revalidatie ervaart hij letterlijk welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij gebruik maakt van een rolstoel. Hij besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en richt Ongehinderd op. Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Met getrainde testers en bouwkundige keurmeesters worden locaties getoetst in opdracht van gemeenten en bedrijven. De informatie is in de gratis app en op de website te vinden, waar inmiddels tienduizenden gebruikers beoordelingen plaatsen en tips achterlaten. Samenwerking van Fooruit en de gemeente zette Deventer ook op de kaart van Ongehinderd.nl het toetsen van de toegankelijkheid kan beginnen!

7 Fooruit in de zomer In de maanden juli en augustus is het kantoor officieel gesloten. Het antwoordapparaat en de post worden 1xper week gecheckt en de een paar keer per week. Opgeven voor de Scootmobiel Oefendag is dus geen probleem! Nationale Scootmobiel Dag 2016 Met dank aan alle mensen die de 34 ste Nationale tot een succes maakten!

8 Agenda Iedere maandag: soosmiddag in de recreatiezaal van Woonzorg- en wijkcentrum St. Jurriën van uur OOK IN DE ZOMER is iedereen van harte welkom!! 9 juli Klein Wildenberg tocht met etentje na afloop: De start is om uur op het Vogeleiland, verzamelen om uur. Niet-leden kunnen zich aanmelden voor de tocht bij J. Burger, tel Iedereen heeft hier over een brief ontvangen met opgavestrookje. 13 aug. Borgele tocht: De start is om uur op het Vogeleiland, verzamelen om uur. Niet-leden kunnen zich aanmelden voor de tocht bij J. Burger, tel aug. Rondleiding in het Stadhuis door wethouder J.J. Kolkman om uur. Iedereen heeft hier over een brief ontvangen met opgavestrookje. 2 sept. Scootmobiel Oefendag Theorie en praktijk in P.W. Janssen Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met stichting Fooruit, op maandag en woensdag van tot uur telefoon (0570) (Leden van de Stokvisrijders kunnen na deelname hun inschrijfgeld via de penningmeester terug ontvangen!) 10 sept. Colmschate tocht: De start is om uur op het Vogeleiland, verzamelen om uur. Niet-leden kunnen zich aanmelden voor de tocht bij J. Burger, tel sept. Jaarlijks Uitstapje voor leden, vrijwilligers en partners: Iedereen ontvangt een brief met informatie en een opgavestrookje. 25 sept. BINGO, aanvang uur De eerste Bingo van het nieuwe seizoen met verrassende prijzen Iedereen is welkom, ook de bewoners van St. Jurriën, de gebruikers van het activiteitencentrum en de bewoners van Zandweerd Redactie Bijdragen: Bibliotheek (kleine scoot), Studenten Erasmus Universiteit (onderzoek), Mijnscootmobiel.nl (verkeersregels), Ongehinderd.nl (toegankelijkheid) Foto s: G. v. Nieuwenhoven, Bibliotheek, W. Binnendijk Informatie en foto s van activiteiten zijn ook te vinden op: en op onze facebookpagina Redactieadres: Pothoofd 208, 7411 ZG Deventer // wilma@binnendijk.com Met dank aan:

2015 nummer 2 LUSTRUM ACHTER DE RUG, BLIK OP DE TOEKOMST!

2015 nummer 2 LUSTRUM ACHTER DE RUG, BLIK OP DE TOEKOMST! 2015 nummer 2 LUSTRUM ACHTER DE RUG, BLIK OP DE TOEKOMST! Voorzitster Wilma Kok: Terugkijkend op ons tienjarig jubileum neem ik jullie in vogelvlucht even mee. Vorig jaar oktober hebben we een heel mooi

Nadere informatie

2017 nummer 2 GROEPSFOTO UITSTAPJE 2017! Bericht van onze voorzitter:

2017 nummer 2 GROEPSFOTO UITSTAPJE 2017! Bericht van onze voorzitter: 2017 nummer 2 GROEPSFOTO UITSTAPJE 2017! Bericht van onze voorzitter: Beste Stokvisrijders, Het heeft even geduurd voordat velen van jullie mij weer gezien hebben bij een rustpunt van een toertocht op

Nadere informatie

2014 nummer 2. Het bestuur wenst alle leden en vrijwilligers een leuk Feestjaar!

2014 nummer 2. Het bestuur wenst alle leden en vrijwilligers een leuk Feestjaar! 2014 nummer 2 Het bestuur wenst alle leden en vrijwilligers een leuk Feestjaar! Van het bestuur Met de opening van de elfde Nationale Scootmobiel Dag 2014 gaf sponsor Hans Kok (C1000 Colmschate) ook het

Nadere informatie

2018 nummer 1. Feest voor Deventer Scootmobielrijders! Op zondagmiddag 27 mei wordt samen de KOEK & SCOOTMOBIEL TOCHT gereden.

2018 nummer 1. Feest voor Deventer Scootmobielrijders! Op zondagmiddag 27 mei wordt samen de KOEK & SCOOTMOBIEL TOCHT gereden. 2018 nummer 1 Feest voor Deventer Scootmobielrijders! Op zondagmiddag 27 mei wordt samen de KOEK & SCOOTMOBIEL TOCHT gereden. De tocht wordt begeleid door gidsen en in groepjes gereden. Er wordt verteld

Nadere informatie

Carla Birza fietste op 13 april met ons mee en dit was haar reactie: Beste mensen van de scootmobiel club,

Carla Birza fietste op 13 april met ons mee en dit was haar reactie: Beste mensen van de scootmobiel club, 2013 nummer 2 Dit jaar krijgen onze tochten voor het eerst de naam van één van onze sponsoren. De eerste tocht werd gereden met de naam van Birza Design. Het ontwerpbureau zorgde voor de huisstijl en denkt

Nadere informatie

2018 nummer 3 WAT HEBBEN DE STOKVISRIJDERS GENOTEN VAN DE ZOMER!!

2018 nummer 3 WAT HEBBEN DE STOKVISRIJDERS GENOTEN VAN DE ZOMER!! 2018 nummer 3 WAT HEBBEN DE STOKVISRIJDERS GENOTEN VAN DE ZOMER!! Van het bestuur: Het zijn warme zomermaanden geweest, ook voor het bestuur. Alle geplande activiteiten hebben gewoon doorgang gevonden,

Nadere informatie

BEGIN VAN DE TWELLO TOCHT: EERST MET ELKAAR OP DE FOTO!

BEGIN VAN DE TWELLO TOCHT: EERST MET ELKAAR OP DE FOTO! 2016 nummer 4 BEGIN VAN DE TWELLO TOCHT: EERST MET ELKAAR OP DE FOTO! Burgemeester Jos Penninx maakte voor De Deventer Stokvisrijders een prachtige tocht door Twello. Zie elders in deze Nieuwsbrief. Van

Nadere informatie

2016 nummer 3 GROEPSFOTO OP DE VELUWE!

2016 nummer 3 GROEPSFOTO OP DE VELUWE! 2016 nummer 3 GROEPSFOTO OP DE VELUWE! Een uitstapje om nooit te vergeten: 53 personen, 31 scootmobielen, 2 elektrische rolstoelen en een paar gewone rolstoelen, 9 fietsen, 1 rolstoelbus en 2 vrachtwagens

Nadere informatie

30 Stokvisrijders vierden het begin van de lente in De Kruidentuin te Twello.

30 Stokvisrijders vierden het begin van de lente in De Kruidentuin te Twello. 2016 nummer 1 DE LENTE IS BEGONNEN! 30 Stokvisrijders vierden het begin van de lente in De Kruidentuin te Twello. Van het bestuur Bovenstaande geweldige start van het voorjaar belooft veel goeds voor 2016.

Nadere informatie

Op 26 april ontving onze voorzitster Wilma Kok een Koninklijke Onderscheiding in het bijzijn van familie, vrienden en de Stokvisrijders!

Op 26 april ontving onze voorzitster Wilma Kok een Koninklijke Onderscheiding in het bijzijn van familie, vrienden en de Stokvisrijders! 2018 nummer 2 Op 26 april ontving onze voorzitster Wilma Kok een Koninklijke Onderscheiding in het bijzijn van familie, vrienden en de Stokvisrijders! Feest voor Deventer Scootmobielrijders! De voorzitster

Nadere informatie

2015 nummer 1. Een vrolijke Algemene Ledenvergadering!

2015 nummer 1. Een vrolijke Algemene Ledenvergadering! 2015 nummer 1 Een vrolijke Algemene Ledenvergadering! Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd door de medewerkers van Specsavers Deventer een symbolische cheque overhandigd aan onze voorzitster Wilma

Nadere informatie

WAARDERING VAN ST. VRIENDEN OUDERENWERK DEVENTER!

WAARDERING VAN ST. VRIENDEN OUDERENWERK DEVENTER! 2017 nummer 1 WAARDERING VAN ST. VRIENDEN OUDERENWERK DEVENTER! Op 8 maart was het bestuur uitgenodigd in de Schouwburg. Daar werden de aanmoedigingsprijzen van St. Vrienden Ouderenwerk Deventer uitgereikt.

Nadere informatie

Burgemeester Heidema hield een toespraak en schreef in ons Digitale Gastenboek:

Burgemeester Heidema hield een toespraak en schreef in ons Digitale Gastenboek: 2014 nummer 4 Van het bestuur Deze maand op 3 december, was de officiële verjaardag van Vereniging. Wij vieren onze verjaardag een jaar lang, vanaf de Nationale Scootmobiel Dag in juni 2014 tot en met

Nadere informatie

Feest in 2018! Eind goed, al goed:

Feest in 2018! Eind goed, al goed: 2017 nummer 3 Feest in 2018! Deventer bestaat 1250 jaar en dat wordt gevierd! Houdt het nieuws via krant, facebook en website dus goed in de gaten want er valt veel leuks te beleven. Tipje van de sluier:

Nadere informatie

2014 nummer 3. Van het bestuur De Deventer Stokvisrijders vieren een jaar lang hun 10-jarig bestaan!

2014 nummer 3. Van het bestuur De Deventer Stokvisrijders vieren een jaar lang hun 10-jarig bestaan! 2014 nummer 3 Van het bestuur De Deventer Stokvisrijders vieren een jaar lang hun 10-jarig bestaan! Vanaf de start tijdens de Nationale Scootmobiel Dag wordt het Feestthema Plezier en Promotie ingevuld

Nadere informatie

2014 nummer 1. Stichting Specsavers Steunt

2014 nummer 1. Stichting Specsavers Steunt 2014 nummer 1 Van het bestuur Deze Nieuwsbrief verschijnt op 31 maart, de datum van de Algemene Ledenvergadering. Op deze vergadering worden zoals gebruikelijk de activiteiten van het komend jaar besproken

Nadere informatie

Van één van onze leden kregen we wel een paar leuke plaatjes onder ogen. De inzendster, Ria Kars, ontvangt als dank een kleine attentie.

Van één van onze leden kregen we wel een paar leuke plaatjes onder ogen. De inzendster, Ria Kars, ontvangt als dank een kleine attentie. 2013 nummer 3 Een mooie zomer We genoten van een zomer met zon en prachtige tochten ja soms een flinke regenbui, maar de Deventer Stokvisrijders kunnen wel tegen een stootje. De redactie van de Nieuwsbrief

Nadere informatie

2013 nummer 4. Wij zijn verhuisd met onze activiteiten naar St. Jurriën!

2013 nummer 4. Wij zijn verhuisd met onze activiteiten naar St. Jurriën! 2013 nummer 4 Van het bestuur Via Stichting Specsavers Steunt is er een maand actie gevoerd voor onze vereniging. Terwijl deze Nieuwsbrief gemaakt wordt, is de uitslag nog niet bekend. De strijd is nog

Nadere informatie

ONGEHINDERD DOOR UW BEDRIJF?

ONGEHINDERD DOOR UW BEDRIJF? ONGEHINDERD DOOR UW BEDRIJF? Maak uw bedrijf toegankelijk voor iedereen en sluit aan bij de app Ongehinderd. Samen maken we Nederland toegankelijker INLEIDING Bedrijven zijn zich steeds vaker bewust van

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur

Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Nieuwsbrief jaargang 30 nr. 4 23 april 2013. Enkele datums voor de komende maanden: Vrijdag 26 apr. Spreekuur wijkagent en ouderadviseur Zondag 28 apr. Oranje Bingo Vrijdag 10 mei Spreekuur wijkagent en

Nadere informatie

2013 nummer 1. We kunnen niet wachten.

2013 nummer 1. We kunnen niet wachten. 2013 nummer 1 We kunnen niet wachten. Bij het maken van deze Nieuwsbrief is het nog koud. Maar het voorjaar komt er aan en dan gaan de Stokvisrijders er weer lekker op uit. De hele vereniging staat startklaar

Nadere informatie

Besluit van. Hebben goedgevonden en verstaan: ARTIKEL I

Besluit van. Hebben goedgevonden en verstaan: ARTIKEL I Besluit van tot wijziging van enkele besluiten in verband met het gebruik van door de Minister van Verkeer en Waterstaat aangewezen bijzondere bromfietsen in het verkeer en tot wijziging van het RVV 1990

Nadere informatie

WERKPLAN jaar Fooruit

WERKPLAN jaar Fooruit WERKPLAN 2016 25 jaar Fooruit Projecten en activiteiten Inhoud pagina 1. Voorlichting op basisscholen 2 2. Thema bijeenkomsten i.s.m. wijkwinkel 2 3. Oefendagen Scootmobieloefenbaan 3 4. Nationale Scootmobiel

Nadere informatie

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten.

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten. Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee Secretariaat: Kraaijerdijk 2a 3248 LC Melissant Tel: 06-22213962 na 18.00 uur Email: PGGOinfo@pggo.nl www.pggo.nl Beste mensen, De warme zomer ligt al haast

Nadere informatie

2015 nummer 3. Wat fijn dat er zoveel mensen klaar staan om onze vereniging te helpen. Wij kunnen nooit dankjewel genoeg zeggen!

2015 nummer 3. Wat fijn dat er zoveel mensen klaar staan om onze vereniging te helpen. Wij kunnen nooit dankjewel genoeg zeggen! 2015 nummer 3 DANKJEWEL VOOR ONS UITSTAPJE!! Ter Riele Transport Wilp, Verheul Transport Twello, Jumbo Hans Kok, Specsavers, Rabobank, St. Kerkvervoer Deventer en de gulle gevers van ons jubileum receptiecadeau,

Nadere informatie

WERKPLAN Projecten en activiteiten

WERKPLAN Projecten en activiteiten WERKPLAN 2017 Projecten en activiteiten Inhoud pagina 1. Voorlichting op basisscholen 2 2. Thema bijeenkomsten i.s.m. wijkwinkel 2 3. Oefendagen Scootmobiel oefenbaan 3 4. Nationale Scootmobiel Dag 3 5.

Nadere informatie

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO.

We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. We zijn inmiddels weer een aantal weken verder sinds de vorige uitgave van het ABO- Nieuws. Hieronder vindt u het actuele nieuws van ABO. Officiële start ABO Op 15 april 2016 is tijdens een receptie in

Nadere informatie

Van de directie. in Vogelvlucht April 2018 Pagina 1 van 8

Van de directie. in Vogelvlucht April 2018 Pagina 1 van 8 Jaargang 31 Nummer 4 april 2018 In dit nummer onder meer: Van de directie Vakantierooster 2018-2019 Inspectie Leefomgeving en Transport Branchegerichte cursus App Ongehinderd Brusjesdag Bibliotheekboeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september

Voor in de agenda. Maandag 17 september. Studiedag : kinderen basisschool zijn vrij. Woensdag 19 september Jaarkalender 2018-2019 Op de jaarkalender 2018-2019 staat er een studiedag aangegeven op woensdag 27 maart 2019. Dit is niet correct. Woensdag 27 maart 2019 is er geen studiedag en hebben de kinderen van

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Agenda Nationale Burendag (iedereen) Organisatie: Wijkraad Gennep-Zuid Waar: Norbertplein Overige informatie nog onbekend

Agenda Nationale Burendag (iedereen) Organisatie: Wijkraad Gennep-Zuid Waar: Norbertplein Overige informatie nog onbekend Agenda 30-09-2019 Workshop macramé (volwassenen) Organisatie: Wijkraad Gennep-Zuid o.l.v. Wanda Daman Zaal open: 19.15 uur Start: 19.30 uur Einde: 21.00 uur Kosten: 7,50 p.p. inclusief éen consumptie Opgave

Nadere informatie

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld

Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld September 2017 Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn

Nadere informatie

AGENDA Vrijdag 6 april Weeksluiting (Hoofd) Bronsgieters en Bergkristallen. Vrijdag 13 april Weeksluiting (Noord) Tijgerogen en Vuurstenen.

AGENDA Vrijdag 6 april Weeksluiting (Hoofd) Bronsgieters en Bergkristallen. Vrijdag 13 april Weeksluiting (Noord) Tijgerogen en Vuurstenen. Het Toermalijntje 24-03-2018 2017/2018 nummer 13 AGENDA Vrijdag 6 april Weeksluiting (Hoofd) Bronsgieters en Bergkristallen. Vrijdag 13 april Weeksluiting (Noord) Tijgerogen en Vuurstenen. Dinsdag 27 maart,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017 1947 2017 Nieuwsbrief juli 2017 Feest Heikant 70 jarig bestaan 1947-2017 Datum 8 juli 2017 UITSTAPJE. Het belooft een avontuurlijke dag en avond te worden vol verrassingen en veel gezelligheid! We hopen

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Salland Actief Ontdek en doe mee! Iedereen Actief

Nieuwsbrief Salland Actief Ontdek en doe mee! Iedereen Actief Nieuwsbrief Salland Actief Ontdek en doe mee! Iedereen Actief Met gepaste trots presenteren wij u hierbij onze eerste nieuwsbrief aangepast sporten in de regio Salland. ONTDEK EN DOE MEE! Ontdek en doe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 - Schooljaar

Nieuwsbrief 14 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 14 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 17/12/2018 :Zwemmen 4de lj + 6de lj Dinsdag 18/12/2018 : Zwemmen 3KA (pretbad) -bezoek kerststal voor KS Onthaalmiddag

Nadere informatie

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op]

Wieler Tourclub Dinxperlo. Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden [Geef tekst op] Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden - 0 -[Geef tekst op] Inhoudsopgave Welkom bij WTC Dinxperlo...- 2 - Lid zijn van de WTC...- 2 - Algemene informatie...-

Nadere informatie

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s),

6 maart Geachte ouder(s) / verzorger(s), 10 6 maart 2018 Geachte ouder(s) / verzorger(s), Een kijkje in de keuken In de media leest u vaak over werkdruk in het onderwijs en het te kort aan personeel. De stakingen van de afgelopen tijd hebben

Nadere informatie

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland:

Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen zijn geweest binnen onze afdeling staan de volgende activiteiten gepland: Voorzitter: Secretaris: Willy Beldman Willy Baltes Larenseweg 67 Eekelscharen 2 tel. 0548 366952 tel. 0548 366095 September 2013. Beste leden, Nu de zomer weer voorbij is en inmiddels al enkele vergaderingen

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

Samen digitaal in Blankenberge

Samen digitaal in Blankenberge Programmaboekje Samen digitaal in Blankenberge Al voor het tiende jaar op rij organiseert LINC de Digitale Week in heel Vlaanderen. Ook in Blankenberge worden er van 22 tot 30 april gratis activiteiten

Nadere informatie

Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel

Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel 2 Onderzoek Het is te druk op de fietspaden in de grote steden. Oorzaak? Steeds meer fietsers en snelheidsverschillen door de komst van e-bikes,

Nadere informatie

FEBRUARI en MAART 2019

FEBRUARI en MAART 2019 FEBRUARI en MAART 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht voor de maanden Februari en Maart 2019 We hopen

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Activiteitenkalender November De Kajuit

Activiteitenkalender November De Kajuit Activiteitenkalender November De Kajuit Maandag 2 november Dinsdag 3 november Vanmorgen gaan we gymmen Kosten: 3,- Woensdag 4 november Vanmorgen gaan we sjoelen. Donderdag 5 november Vrijdag 6 november

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief januari Nieuwjaarstoernooi zaterdag 17 januari De Recom organiseert op deze dag voor Sla Raak'ers het openingstoernooi voor het tennisjaar 2015. We maken er

Nadere informatie

Informatie van ons Kindcentrum

Informatie van ons Kindcentrum WEEKBRIEF 10 30 oktober 2018 MET DEZE WEEK Informatie vanuit ons Kindcentrum - Ouderbijdrage - Open schoolweek - Uitreiking vignet gezonde school - Privacy en bezwaar formulier - Weer een BOUW! lezer geslaagd

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

GROTE VERKEERSTOETS 2017

GROTE VERKEERSTOETS 2017 GROTE VERKEERSTOETS 2017 1. Beste en slechtst beantwoorde vragen Je stuurt een sms terwijl je aan het fietsen bent. Mag dat? A. Neen. B. Ja, sms'en mag maar telefoneren niet. C. Ja. Correct antwoord: A

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 30 augustus 2019 Omroep Brabant op eerste schooldag De eerste schooldag na de zomervakantie kwam Omroep Brabant opnamen maken van de start van het schooljaar. Daarnaast

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 5 juli 2019 Gevraagd: MR lid Komend schooljaar ontstaat er een vacature voor de MR/ medezeggenschapsraad van Gerardus. Belangstellenden voor deze mooie en interessante

Nadere informatie

Vraag 1: Welke maatregelen gaan er nu (eindelijk) getroffen worden om de onduidelijke voorranqsituatie voor iedereen duidelijk te maken?

Vraag 1: Welke maatregelen gaan er nu (eindelijk) getroffen worden om de onduidelijke voorranqsituatie voor iedereen duidelijk te maken? RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 30 vragen 18R.00431 Van: Datum : 3 juli 2018 Portefeuillehouder(s) Portefeuiile(s) college van burgemeester en wethouders : Verkeer : wethouder W.J.P. Kok

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden No 14 21 maart 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 21 maart We kijken met veel plezier terug op onze kunstweken

Nadere informatie

Ac viteitengids De Uiterton. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids De Uiterton. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids De Uiterton Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in De Uiterton voor het seizoen September

Nadere informatie

Wij hopen u op deze manier in Het Grotenhuis veel gezelligheid te bieden. -Een middag of avond is pas echt geslaagd als u er bent geweest-.

Wij hopen u op deze manier in Het Grotenhuis veel gezelligheid te bieden. -Een middag of avond is pas echt geslaagd als u er bent geweest-. Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello TRIMENZO Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden Oktober en November 2017 We hopen dat u allen veel gebruik zult maken

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015

Activiteiten programma De Meerstede Mei 2015 Vrijdag 1 mei Handwerken en breien voor goede doelen Nel en Dickij zorgen voor gezellige sfeer. Tot 16.00 uur Dinsdag 5 mei Bevrijdingsborrel De grote zaal is open en de vrijwilligers staan voor u klaar.

Nadere informatie

Activiteitenprogramma Mei 2016

Activiteitenprogramma Mei 2016 Activiteitenprogramma Mei 2016 Wiemersheerd, T Hoge Heem, Assieshof, van Leeuwenhof, De Hoven Beste bewoners, aanleun bewoners en belangstellenden, Voor u het maandprogramma van Mei. Ook deze maand hebben

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Fooruit

Vrijwilligersbeleid Fooruit Vrijwilligersbeleid Fooruit Inhoud 1 - Inleiding.... 2 1.1 Missie, visie en doelstelling... 2 1.2 Visie op vrijwilligerswerk... 2 2 De organisatie... 3 2.1 Het Organogram... 3 2.2 Werving en selectie...

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.30- maart 2019

Nieuwsbrief nr.30- maart 2019 Nieuwsbrief nr.30- maart 2019 Inhoud: - Aprilbeurs - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Huurmogelijkheden aprilbeurs - Paaseieren zoeken - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Het Anker Lemelerveld. December

Activiteitenkalender. Het Anker Lemelerveld. December Activiteitenkalender Het Anker Lemelerveld December Activiteitenkalender Het Anker In deze kalender vindt u terug welke activiteiten er wanneer, waar en hoe laat plaatsvinden. Deze activiteiten zijn in

Nadere informatie

Oktober-November 2017

Oktober-November 2017 Kajak 1 Oktober-November 2017 Locatie clubgebouw :Gashavenstraat 9, Deventer Postadres: Postbus 6216 7401 JE Deventer Coordinaten: 52 14'36.67"N - 6 10'1.67"O Website: www.deventerkanovereniging.nl Opgericht:

Nadere informatie

Informatieblad voor de ouders. Agenda school

Informatieblad voor de ouders. Agenda school Dinsdag 7 maart krijgt uw kind het rapport mee naar huis. het Boomblad Informatieblad voor de ouders Agenda school 7 maart Gr. 3 t/7, 2e rapport mee naar huis 9 en14 maart Gespreksrondes n.a.v. rapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Februari 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Februari 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma Februari 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor

Nadere informatie

Verkeersveiligheid rondom de scholen in Lonneker

Verkeersveiligheid rondom de scholen in Lonneker Verkeersveiligheid rondom de scholen in Lonneker Jeugddorpsraad Lonneker September 2015 Jeugddorpsraad@dorpsraadlonneker.nl Teksten door: Paul, Mathijs, Thomas en Laurie Inleiding Toen in het najaar van

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Rapportage TIP Mook & Middelaar. Limburgse vragen oktober: Toegankelijkheid. 7 november 2018

Rapportage TIP Mook & Middelaar. Limburgse vragen oktober: Toegankelijkheid. 7 november 2018 Rapportage TIP Mook & Middelaar Limburgse vragen oktober: Toegankelijkheid 7 november 2018 Inhoudsopgave 1. Samenvatting 2 2. Rechte tellingen 3 Toegankelijkheid 3 3. Onderzoeksverantwoording 9 Toponderzoek

Nadere informatie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie

20 January 2016 Jaargang 3 nummer 1. Van de redactie Van de redactie Zondag is het weer zover. De weersverwachtingen zijn gunstig, het parcours ligt er goed bij en de voorbereidingen zijn getroffen. Nu nog dit weekend met zijn allen de schouders er onder

Nadere informatie

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4

3. WEDSTRIJDREGLEMENT LOPERS EN FIETSERS... 4 REGLEMENT RONDE VAN ZELE 9 APRIL 2016 1. ALGEMEENHEDEN... 2 A. ALGEMEEN IDEE... 2 B. INSCHRIJVING... 2 C. HET PARCOURS... 2 D. VERKEERSREGELS... 3 E. VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN ORGANISATIE...

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Maart 2019, jaargang 7 nummer 7. Vanuit het bestuur

Nieuwsbrief 6 Maart 2019, jaargang 7 nummer 7. Vanuit het bestuur Erevoorzitter: Jan Mulder Ereleden: Ineke Beijers-Holders, Joop Doornheim, Joop Beijers, Wim Hoogland, Franklin Vlam en Wim Navis Bondspenning: Lien Hoogland en Joop Beijers Bondsspeld: Wim Hoogland Nieuwsbrief

Nadere informatie

Basisschool De Leemstee protocol vervoer

Basisschool De Leemstee protocol vervoer Basisschool De Leemstee protocol vervoer Inhoud Protocol vervoer kinderen tijdens schooltijden... 2 1. Vervoer per auto... 2 2. Vervoer per bus:... 4 3. Vervoer per fiets... 4 3.1 Vervoer per fiets in

Nadere informatie

De Webpagina is er sinds april en heeft iedere dag een resem bezoekers

De Webpagina is er sinds april en heeft iedere dag een resem bezoekers MSA-AMS.be News 15/08/2009 Inhoud 1 de webpagina 2 Met de rolstoel in het verkeer 2 Regels voortbewegingstoestellen 6 Regels voor rijwielen 6 Rijbewijs 7 Verzekering Aan alle lotgenoten een warme knuffel

Nadere informatie

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Programma Januari 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand januari. U bent van harte welkom om hier aan deel te

Nadere informatie

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen,

HET GROTENHUIS TRIMENZO. April en Mei Het Grotenhuis Binnenweg GP Twello. Hallo Allen, APRIL en MEI 2019 TRIMENZO HET GROTENHUIS Het Grotenhuis Binnenweg 2 7391 GP Twello Hallo Allen, Voor u ligt weer een veelzijdig programma-overzicht. voor de maanden April en Mei 2019 We hopen dat u allen

Nadere informatie

Afasie-ondersteuningsgroep trapt officieel 6 maart 2019 af!

Afasie-ondersteuningsgroep trapt officieel 6 maart 2019 af! Uitgave van NAH Trefpunt Voorne-Putten Nummer 2 februari 2019 Afasie-ondersteuningsgroep trapt officieel 6 maart 2019 af! Als je getroffen wordt door Niet Aangeboren Hersenletsel is de mogelijkheid dat

Nadere informatie

Locatie Kasteelhof / De Hof

Locatie Kasteelhof / De Hof Locatie Kasteelhof / Maandelijkse uitgave van - Augustus 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Donderdag 3 mei 19.30-21.30 uur Filmavond Vrijdag 4 mei 11.00-13.00 uur Brunch Vrijdag 4 mei 19.00-20.30 uur Dodenherdenking Donderdag 10 mei 12.30-15.30 uur Uitstapje

Nadere informatie

Weesp Dementievriendelijk

Weesp Dementievriendelijk Weesp Dementievriendelijk NIEUWSBRIEF, april 2018, jaargang 3 Synagoge Weesp 1. Het Alzheimer café Weesp van 3 mei 2018. Vanavond is het thema: bewegen en dementie. Gastspreekster is Dionne Soesbergen,

Nadere informatie

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 -

Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden. Wieler Tourclub Dinxperlo. -[Geef tekst op] - 1 - Wieler Tourclub Dinxperlo Welkomstboekje met tal van nuttige tips voor nieuwe leden -[Geef tekst op] - 1 - Inhoudsopgave Welkom bij de WTC Dinxperlo---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Jevak augustus t/m 1 september. Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen

Jevak augustus t/m 1 september. Buurtvereniging t Kraaiennest. Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen Buurtvereniging t Kraaiennest AY. Kuiperstraat 15 1782 XA Den Helder Telefoon: 0223-623693 Yeehhhh, HUTTEN BOUWEN!!! Jevak 2017 28 augustus t/m 1 september Thema.. Het wilde Westen! Cowboys & Indianen

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in De Uiterton voor het seizoen september 2017 - september 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen optreden in het

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen!

KBS De Schothorst CONTINUROOSTER, NU ECHT! WELKOM: PAPA EN MAMADAG! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. We zijn nu echt begonnen! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 2, 28-09-2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 2, 28-09-2016 In dit nummer: Continurooster 1 1 MR 2 Vakantiespelen Hengelo Sport Buitenschoolse

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) rond het Wijchens Meer. Wijchen Betreft Informatie Verzonden : : : :

Aan de bewoner(s) rond het Wijchens Meer. Wijchen Betreft Informatie Verzonden : : : : Aan de bewoner(s) rond het Wijchens Meer Postbus 9000 6600 HA Wijchen Bezoekadres Kasteellaan 22-24 6602 DE Wijchen t 024 751 71 11 gemeente@wijchen.nl Wijchen Betreft Informatie Verzonden 23 januari 2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie