Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 1. In dit nummer: Kinderen. Kameleon

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 1. In dit nummer: Kinderen. Kameleon"

Transcriptie

1 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 1 In dit nummer: Kinderen. Welkom 2 Muzo-aanbod 4 Wist je dat... 5 Sarmila-project 6 Afscheidsontbijt 6AB 7 Goede voorbeeld? 7 1ste leerjaar AB 8 Eerste schooldagen 9 De Werf 10 Oproep 11 Kalender 12 Knutselen 4A 13 Nooit te oud Strapdag 14 Besmettelijke ziekten 15 Een koffer vol 16 Vakantiegevoel 16 Een kind is als een vlinder in de wind. De ene vliegt hoog, de ander laag, maar ieder doet het op zijn eigen manier. Het leven is geen competitiestrijd. Ieder kind is anders, ieder kind is speciaal, ieder kind is mooi. Kameleon Jaargang 11 nummer 1 19 sep 2016 Sint-Lambertusschool ~ Leuvensesteenweg 641~ 2812 Muizen Tel. 015/ ~ Fax. 015/ school@sint-lambertusschool.be ~

2 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 2 Op 29 augustus was er reeds heel wat bedrijvigheid op school. Alle leerkrachten kwamen om 8.30 uur in werkkledij de school binnen. Er stonden heel wat klusjes te wachten: lijnen en banken schilderen, zolder opruimen, tuin netjes maken Je kan op onze website enkele sfeerfoto s van deze klusjesdag bekijken. Na het harde werk trakteerden de mensen van het schoolbestuur met een lekkere brunch. Dit werd door alle leerkrachten ten zeerste gewaardeerd. Zo geraakten we stilaan klaar om na een laatste vergadering, op 1 september de poorten te openen. 147 kleuters en 232 leerlingen van de lagere school stapten vol verwachting binnen. Wat zal dit nieuwe schooljaar brengen? Sommige kinderen hadden een bang hartje en bij de allerkleinsten moesten wat traantjes gedroogd worden. Alle spanning en tranen waren echter vlug verdwenen. Dat blijkt uit de foto s. We zijn nu ruim 3 weken verder en iedereen heeft zijn of haar plaatsje gevonden. We wensen alle kinderen en personeelsleden een mooi schooljaar toe. Hilde Massart Directeur Welkom op school.

3 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 3

4 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 4 Muzo-aanbod van de ouderraad. Zoals de voorgaande schooljaren, biedt de ouderraad ook dit jaar aan alle leerlingen de kans om kennis te maken met kunst. Muziek en beeldende kunst zijn reeds de revue gepasseerd. Een nieuw schooljaar betekent ook een nieuw thema voor de MUZO werkgroep! Dit jaar is het de beurt aan "Muzisch taalgebruik". We hebben voor iedere klas een aangepaste voorstelling/workshop gepland binnen dit thema en dit is het resultaat : 30/9/2016 Workshop expressie, improvisatietheater op school (3 e & 4 e leerjaar) 30/9/2016 Workshop beatboxen op school (5 e & 6 e leerjaar) 18/10/2016 Voorstelling de blauwe schavuit, verteltheater op school (1 e & 2 e kleuterklassen) 9/2/2017 Snoepletters, verteltheater op school (1 e & 2 e leerjaar) 16/3/2017 Snurk, workshop poëzie op school (3 e kleuterklas) Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de opbrengsten van de verschillende activiteiten die de ouderraad het ganse jaar door organiseert.

5 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 5 Wist je dat... we op 1 september zijn gestart met 380 kinderen in onze school. 3 lokalen tijdens de grote vakantie een nieuw dak hebben gekregen en volledig werden gerenoveerd. we tijdens de middagpauze alleen water en melk drinken bij onze boterhammen. onze leerlingen van 5 en 6 voor het eerst samen op plattelandsklassen gaan. de aanvraagformulieren voor studietoelage reeds werden meegegeven. Meer info via: -de website -de website het gratis telefoonnummer van de Vlaamse Gemeenschap -de dienst studietoelagen van de Vlaamse Gemeenschap komt naar Mechelen om vragen te beantwoorden en te helpen bij het (online) invullen van de aanvragen. HUIS VAN DE MECHELAAR Reuzenstraat Mechelen Donderdag 22 september van tot uur. Zaterdag 24 september van 9.00 tot uur. Wat breng je mee? -Identiteitskaart van de aanvrager. -Rijksregisternummer. -Het laatste aanslagbiljet met het inkomen van 2014, aanslagjaar Als je een federaal token hebt, breng je dat best mee, zodat een online aanvraag kan worden ingevuld. Als je over een elektronische identiteitskaart beschikt, is de pincode nodig om een online aanvraag te kunnen indienen. -Rekeningnummer waarop de toelage moet worden betaald (van de persoon die voorziet in het onderhoud) en rekeningnummer van de studenten hogeschool of universiteit. -Als je van een ziekenfondsuitkering of een leefloon geniet of voor een percentage arbeidsongeschikt bent, breng je hiervan een attest mee. -Krijg je alimentatiegeld? Voeg dan bij deze aanvraag een kopie van alle rekeninguittreksels waarop het alimentatiegeld vermeld staat. -De juiste informatie over de school, studierichting en het leerjaar waar je kind naartoe gaat. -Als je onvoldoende Nederlands spreekt, laat je dan begeleiden door een tolk.

6 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 6

7 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 7 Afscheidsontbijt 6de leerjaar. En je had ze weer moeten zien komen, die morgen, hun laatste schooldag, de kinderen van het zesde leerjaar, piekfijn gekleed. Er was hen gevraagd om die morgen thuis niet te ontbijten. De mensen van de ouderraad zouden voor hen immers een heus afscheidsontbijt klaarmaken, een traditie die al enkele jaren gesmaakt wordt! En voor zo n gelegenheid steken we ons natuurlijk graag in ons beste pak. De grote eetzaal was mooi ingericht en versierd en vooraan stond er een prachtig ontbijtbuffet klaar, compleet met spek en eieren en al. Eerst even gaan kijken, tafel per tafel, zo gaat dat, en het water in de mond laten komen. En dan voor echt gaan aanschuiven: broodjes, fruit, beleg, granen, vruchtensap, lekker en ook wel gezond! En zo gezellig! Na het ontbijt kregen de leerlingen nog een mooi leesboek van de ouderraad cadeau en een aandenken van de leerkrachten mee naar huis. Om af te sluiten zongen wij dan weer ons populaire bedankingslied Banaan! en het PLK-lied. En nog eens, en nog eens. Heel wat kinderen beseften maar al te goed dat het nu écht wel gedaan was in de lagere school en wilden dit moment zo lang mogelijk vasthouden. De leerkrachten van de school beginnen zo stilletjes aan door te hebben dat die van t zesde de laatste dag van het schooljaar extra verwend worden. Af en toe kwam er dan ook eens zo n snoeper toevallig binnenwaaien Heel veel dank aan de mensen die dit weer mogelijk gemaakt hebben! De leerkrachten van het zesde Geef jij het goede voorbeeld? Fiets je op het fietspad met de rijrichting mee? Parkeer je binnen de lijnen? Neem je net zoals je kinderen op woensdag een stukje fruit of groenten mee naar je werk? Drink jij ook water aan tafel? Steek jij alleen bij groen licht over op het zebrapad? Rij jij ook maximum 30 km/uur in de schoolomgeving? Wacht je op of achter de rode stenen aan de schoolpoort? Kinderen kunnen jou geweldig nadoen. Dus geef ze iets geweldigs om na te doen! Bedankt om hier even bij stil te staan. Meester Koen

8 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 8 1ste leerjaar A en B.

9 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 9 De allereerste schooldagen in 1KA. Ziezo, de eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn alweer voorbij. Voor de kindjes van juf Els was het wel extra spannend. Het waren hun allereerste schooldagen ooit! Er kwamen soms wel wat traantjes bij kijken. Maar met een beetje troost van de juf werden die al snel gedroogd. Zo gauw ze zich allemaal een beetje thuis voelden in de klas zijn onze peutertjes er flink ingevlogen. Zo werd er al veel gespeeld, geschilderd, gekleefd, gekleurd, gezongen, gedanst, geturnd, En nog veel meer! Na deze eerste weken weten ze het allemaal al zeker: naar school gaan is leuk! Familienieuws. Juf Ingrid (secretariaat) is oma geworden van Ries. We wensen haar en haar familie een dikke proficiat.

10 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 10

11 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 11 Reeds verschillende schooljaren kunnen we rekenen op een groep fietsbegeleiders. Dit zijn volwassenen die onze leerlingen van de 3 de graad mee willen begeleiden tijdens fietsuitstappen. We blijven dit initiatief herhalen omdat we ervan overtuigd zijn dat de leerlingen fietsvaardiger worden in het echte verkeer. Voor de juf of meester is het onverantwoord om een groep van om en bij 20 fietsers alleen te begeleiden. Daarom opnieuw deze oproep: wil je af en toe wat tijd vrijmaken om een klas van het 5 de of 6 de leerjaar mee te begeleiden per fiets, geef dan je naam en telefoonnummer op bij de directeur. Wij zorgen voor de nodige verzekering. Denk niet te snel dat de groep begeleiders reeds groot genoeg is. Hoe meer mensen deel uitmaken, hoe gemakkelijker een begeleider wordt gevonden die zich kan vrijmaken. Alvast bedankt! Volgende mensen maken reeds deel uit van de fietsbegeleidersgroep: Christophe Knop (papa van Mika Knop 3KB) Noëlla Verlinden (lid van de schoolraad) Marcel Sollie (lid van het schoolbestuur) Harry Weymeersch (papa van juf Nele) Kelly Maes (mama van Ella Mees 3KB) Tine Maerevoet (mama van Lucas Maerevoet 3KB) Marieken Cels (mama van Emma 6A en Yuna 3B Van Hove) David Baetens (papa van Nuno Baetens 3B) Hannelore Vanherck (mama van Lena 4A, Elias 2A en Willem 1B Van Dooren) Peter Vochten (papa van Lore 1KD en Saar 3KB Vochten) Jan Piet Hermans (papa van Janne 3A en Kas 1A Hermans) Cindy Hendrickx (mama van Soraya Vancamp 1B) Emma Palomas (mama van Sydney Lantsoght 6A) Helga Peynenborg (mama van Geike Prys 5B) Evi Vastenavondt (mama van Kobe 6B en Zoë 4A De Prins ) Dimitri De Prins (papa van Kobe 6B en Zoë 4A De Prins ) Ilse Hellemans (mama van Mariken 6B, Jef 4A en Briek 3KB Du Bin ) Hilde Massart Directeur Oproep - fietsbegeleiders.

12 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 12 Kalender. 20/09/2016 Bezoek aan de kerktoren 6AB 21/09/2016 Vlaamse Vredesweek tot 02/10/ /09/2016 Wandeling Mechels Broek voor 1AB 23/09/2016 Bezoek aan Planckendael 3KAB 26/09/2016 Fietscontrole 27/09/2016 Ouderraad 28/09/2016 Vlaamse scholenveldloop 29/09/2016 Medisch onderzoek voor 5A (centrum) 30/09/2016 Workshop Expressie aangeboden door de ouderraad voor 3AB en 4AB Workshop Beatboxen aangeboden door de ouderraad voor 5AB en 6AB 03/10/2016 Plattelandsklassen voor 5AB en 6AB tot 07/10/ /10/2016 Werelddierendag 09/10/2016 Week van het bos tot 16/10/ /10/2016 Vrijaf 14/10/2016 Medisch onderzoek voor 1A (school) 18/10/2016 Interactief verteltheater De blauwe schavuit aangeboden door de ouderraad voor 1KABCD en 2KAB LOC-vergadering 19/10/2016 Pedagogische studiedag = vrijaf voor al onze leerlingen 21/10/2016 Klasoverschrijdende muzonamiddag Dag van de jeugdbeweging 26/10/2016 Grootouderfeest 27/10/2016 Grootouderfeest 28/10/2016 Herfstrapport Medisch onderzoek voor 1B (school) Hercontrole fietsen 31/10/2016 Herfstvakantie tot 06/11/ /11/2016 Start fluoactie Start fluokelder 07/11/2016 Workshop duurzaamheid voor 3AB 08/11/2016 Medisch onderzoek voor 3A (school) 10/11/2016 Week van de smaak tot 20/11/ /11/2016 Medisch onderzoek voor 3B (school) 11/11/2016 Vrijaf 16/11/2016 Fruitschildag (ouderraad)

13 Kameleon 19/11/ /11/ /11/ /12/ /12/2016 tot 16/12/ /12/ /12/ /12/2016 tot 08/01/2017 jaargang 11 nummer 1 Magisch Muizen (ouderraad) Herfstmaaltijd Plant-actie Speelbos Sinterklaasfeest Proefwerkenperiode voor de lagere school Kerstrapport Oudercontact Kerstvakantie Knutselen in 4A In 4A werd reeds geknutseld. Leuke popjes in macramé. pagina 13

14 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 14 Nooit te oud om te leren. Dit schooljaar volgen de leerkrachten voornamelijk nascholingen over lezen en binnenklasdifferentiatie. Impulsdag pastoraal op school. Samen werk maken van een sterke leescultuur. Verrijken van de boekenhoek bij peuters. Werkgroep taalbeleid: planning activiteiten focus lezen. Aandacht voor kleuters met een zorgvraag manieren om muzisch te werken met boeken. Sociale vaardigheden in de kleuterklas: Het gat in de haag. Gelukkig 2030: duurzame ontwikkelingsdoelen. Coachen van buiten-gewoon gedrag. Evalueren in de kleuterklas. Meer lezen, beter in taal! Meer leesplezier in de 2 de en de 3 de graad. Er valt altijd iets te beleven in onze school. Strapdag 16 september Omdat het vrijdag 16 september strapdag was, deden wij voor muzo ook iets speciaals met onze fiets. We werden verdeeld in twee groepen. De ene groep ging bij juf Lien en de andere bij juf Katrien, daarna wisselden we om. Bij juf Katrien kregen we een liefdeslied over de fiets te horen en daarna gingen we muziek maken met onze fiets! We mochten alles uittesten en konden zo geluid halen uit ons zadel, onze bel, de wielen, de spaken en stuurbuis. We gaven in kleine groepjes zelfs een fietsconcert voor de anderen. Bij juf Lien leerden we over prachtige standbeelden die gemaakt werden als monument. Omdat wij zoveel van onze fiets houden, mochten we een monument ontwerpen voor onze eigen fiets! In het vijfde zijn we fan van de fiets! Maar ook de kleinsten deden vrolijk mee.

15 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 15 Besmettelijke ziekten. Er zijn een aantal besmettelijke ziekten die door de ouders aan de schoolarts dienen gemeld te worden om iedere verspreiding te voorkomen. Het is wenselijk dat de ouders de schoolarts hiervan op de hoogte brengen liefst door rechtstreeks met het CLB contact op te nemen of via de directie van de school die dan de schoolarts dient te verwittigen. De schoolarts zal dan de nodige maatregelen treffen. Bijkomend geldt dat elke ziekte die niet op de lijst staat maar die ernstig is en een epidemisch karakter (meer dan 3 gevallen) dreigt aan te nemen ook doorgegeven moet worden. We vinden het daarom nuttig om een lijstje te geven van de besmettelijke ziekten, waarover sprake is in de wetgeving. Deze zijn: Antrax Botulisme Brucellose Buik- en paratyfus Cholera Chikungunya-infectie Dengue Difterie (kroep) Enterohemorragische Escherichia colli-infectie Gastro-enteritis (collectief) Gele koorts Gonorroe Invasieve Haemophilus influenza type b-infectie Hepatitis A (geelzucht) Hepatitis B (acuut) Influenza (aviaire en nieuwe variant) Legionellose Malaria (autochtoon) Mazelen Meningokokkeninfecties Pertussis Pest Pokken Poliomyelitis Psittacose Rabies SARS Syfilis Tuberculose Tularemie Virale hemorragische koorts Vlektyfus Voedselinfecties West Nilevirusinfectie

16 Kameleon jaargang 11 nummer 1 pagina 16 Een koffer vol... Beste ouders, Hela, ho, is je koffer klaar? Dit schooljaar is het thema: EEN KOFFER VOL en het jaarthemalied drukt heel goed uit wat we op onze 10 maanden lange reis willen meenemen. Kijk maar Een mooie lach en veel talent, ook heel veel hoop voor wie je kent. Een doosje graag en een pakje moed, ja, heel veel zin, dat doet je goed! We gaan weer op stap dit jaar. Pak maar in als je denkt oké, hier maak ik jou gelukkig mee. Pak die koffer heel snel in, denk goed na wat je hebben wil. Want dit is een heel tof jaar, pak nu die koffer en maak je klaar! Een beetje begrip, zo wordt het goed. Een mooie droom en ook wat wil, dat maakt een wereld van verschil! Wat zeker nog in je koffer gaat, is heel veel liefde, zonder haat! Een zak respect voor ieder kind, dat is wat ons toch samen bindt. Als we ons op die manier inzetten, wordt het een TOP jaar!!! Vakantiegevoel vasthouden... Ik liet het zeezand in mijn schoenen, en in de les kriebelt het tussen mijn tenen

In dit nummer: t Is weer voorbij...

In dit nummer: t Is weer voorbij... Kameleon jaargang 10 nummer 1 pagina 1 In dit nummer: t Is weer voorbij... Afscheidsontbijt 6AB 2 Leerwandeling 3AB 3 Veilig naar huis 4 Kalender 5 Oproep 6 Nooit te oud 6 Parochienieuws 6 Fietsbegeleiders

Nadere informatie

CLB. GBS Wemmel BROCHURE 6. Schooljaar Nederlandstalige Gemeentelijke Basisschool Wemmel J. Vanden Broeckstraat Wemmel

CLB. GBS Wemmel BROCHURE 6. Schooljaar Nederlandstalige Gemeentelijke Basisschool Wemmel J. Vanden Broeckstraat Wemmel BROCHURE 6 CLB GBS Wemmel Nederlandstalige Gemeentelijke Basisschool Wemmel J. Vanden Broeckstraat 29 1780 Wemmel Tel.: (02) 462.06.31 Fax: (02) 462.06.39 Schooljaar 2015-2016 URL: www.gbswemmel.be E-mail:

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 Antwerpen

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 Antwerpen Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht 1 Antwerpen Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Antwerpen Lange Kievitstraat 111-11, bus 1, 1 Antwerpen Tel : - Fax: - 1 toezichtvolksgezondheid.antwerpen@vlaanderen.be

Nadere informatie

3. Welke ziekten moeten er gemeld worden?

3. Welke ziekten moeten er gemeld worden? Klinisch Laboratorium Heilig-Hartziekenhuis Mechelsestraat 24, B-2500 Lier Tel.: 03-491 30 70 Fax: 03-491 30 89 DocNr SOP.ORG.18 Aangemaakt op 20/jan/2015 MELDING VAN AANGIFTPLICHTIGE ZIEKTEN Versie 3

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 Limburg

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 Limburg Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht 1 Limburg Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Limburg V.A.C. Hendrik van Veldeke Koningin Astridlaan 5 bus 7 Tel : 11-7 Fax:

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 West-Vlaanderen

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 West-Vlaanderen Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht 1 West-Vlaanderen Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding West-Vlaanderen Koning Albert I-laan 1- - Brugge Registratie van infectieziekten

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2011 West-Vlaanderen

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2011 West-Vlaanderen Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht West-Vlaanderen Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding West-Vlaanderen Koning Albert I-laan - - Brugge Tel : 5-5 7 Fax: 5-9 toezichtvolksgezondheid.westvlaanderen@vlaanderen.be

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 Vlaams - Brabant

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2012 Vlaams - Brabant Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht Vlaams - Brabant Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Vlaams-Brabant Brouwersstraat bus, Leuven Tel : - 7 Fax: - 7 toezichtvolksgezondheid.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2011 Antwerpen

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2011 Antwerpen Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht Antwerpen Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Antwerpen Lange Kievitstraat -, bus, Antwerpen Tel : - Fax: - toezichtvolksgezondheid.antwerpen@vlaanderen.be

Nadere informatie

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 2013 ANTWERPEN infectieziektebestrijding /

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 2013 ANTWERPEN infectieziektebestrijding / / Rapport CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 213 ANTWERPEN infectieziektebestrijding /24.6.214 24.6.214 cijfers infectieziekten in beeld 213 Antwerpen 1/33 Inhoudstafel 1 Overzichtstabel 213 3 2 Cijfers

Nadere informatie

Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht 2010 Limburg

Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht 2010 Limburg Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht Limburg Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Limburg V.A.C. Hendrik van Veldeke Koningin Astridlaan bus Tel : - Fax: - toezichtvolksgezondheid.limburg@vlaanderen.be

Nadere informatie

Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht 2010 Vlaams - Brabant

Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht 2010 Vlaams - Brabant Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht Vlaams - Brabant Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Vlaams-Brabant Brouwersstraat bus, Leuven Tel : -9 Fax: -9 9 toezichtvolksgezondheid.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2010 Oost-Vlaanderen

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2010 Oost-Vlaanderen Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht Oost-Vlaanderen Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Oost-Vlaanderen Elf Julistraat, 9 Gent Tel : 9- Fax: 9- toezichtvolksgezondheid.oostvlaanderen@vlaanderen.be

Nadere informatie

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2011 Vlaams - Brabant

Epi-nieuws. Toezicht Volksgezondheid. Registratie overzicht 2011 Vlaams - Brabant Epi-nieuws Toezicht Volksgezondheid Registratie overzicht Vlaams - Brabant Toezicht Volksgezondheid Team Infectieziektenbestrijding Vlaams-Brabant Brouwersstraat bus, Leuven Tel : - 7 Fax: - 7 toezichtvolksgezondheid.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Nadere informatie

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 2013 OOST-VLAANDEREN Infectieziektebestrijding/

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 2013 OOST-VLAANDEREN Infectieziektebestrijding/ / Rapport CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 213 OOST-VLAANDEREN Infectieziektebestrijding/24..214 Inhoudstafel 1 Overzichtstabel 213 3 2 Cijfers infectieziekten Oost- 213 3 Cijfers infectieziekten 213 1

Nadere informatie

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 2013 VLAAMS-BRABANT Infectieziektebestrijding/

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 2013 VLAAMS-BRABANT Infectieziektebestrijding/ / Rapport CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD 213 VLAAMS-BRABANT Infectieziektebestrijding/24..214 24..214 cijfers infectieziekten in beeld 213 Vlaams-Brabant 1/32 Inhoudstafel 1 Overzichtstabel 213 3 2 Cijfers

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD2013 WEST-VLAANDEREN Infectieziektebestrijding/

CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD2013 WEST-VLAANDEREN Infectieziektebestrijding/ Rapport CIJFERS INFECTIEZIEKTEN IN BEELD213 WEST-VLAANDEREN Infectieziektebestrijding/24.6.214 24.6.214 cijfers infectieziekten in beeld213 West- 1/31 Inhoudstafel 1 Overzichtstabel 213 3 2 Cijfers infectieziekten

Nadere informatie

Protocol handelen bij besmettelijke ziekten

Protocol handelen bij besmettelijke ziekten Marsstraat 2, 1716 WH Opmeer Postbus 53, 1715 ZH Spanbroek Tel: 0226 352552 directie.ruimteschip@skowestfriesland.nl R.K. Basisschool t Ruimteschip www.bsruimteschip.nl Protocol handelen bij besmettelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZEVENTIENDE JAARGANG EXTRA EDITIE JUNI 2018 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

Herfstprikkel 2011. Allerheiligen Allerzielen

Herfstprikkel 2011. Allerheiligen Allerzielen Herfstprikkel 2011 VBA Anzegem, Grijsloke Gevallen blad herfst is herfst als alle kleuren rijp worden als vruchten en dan dwarrelen heel lief een beetje beven om te sterven als een blad. Het bos vertelt

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

t Infootje Dag van de (adjunct)directeur 31 januari Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/ Dankjewel

t Infootje Dag van de (adjunct)directeur 31 januari Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/ Dankjewel Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/74.69.50 t Infootje Dag van de (adjunct)directeur 31 januari Jaargang 8 nr 6 In dit nummer: Dankjewel dankjewel klusser, dankjewel brandjesblusser, dankjewel leider,

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De laatste dagen van de maand september staan al voor de deur. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug, maar kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen mag.

Nadere informatie

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 Schooljaar 2014-2015 Om te beginnen De eerste schooldag van dit schooljaar ligt al een tijdje achter ons en we hopen dat alle kinderen goed gestart

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L 1 september 2015 ALTENA Beste ouders, Hopelijk hebben jullie met jullie gezin genoten van de vakantie en zijn de kinderen weer klaar om het

Nadere informatie

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag KALENDER 2018-2019 Volgende afkortingen worden gebruikt: KS = kleuterschool LS = lagere school ZW = zwemmen 2KAB = 2 e kleuterklas A en B 3LAB= 3 e leerjaar A en B MST = medisch schooltoezicht CLB = centrum

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND

WAARDENBURCHT IN ANDERLAND september 2016 WAARDENBURCHT IN ANDERLAND De vakantie is nog maar net voorbij en de hofhouding van kasteel Waardenburcht trekt er weer op uit. De keizerin van Anderland heeft immers heel wat problemen

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar

Nieuwsbrief einde schooljaar Beste ouders Nieuwsbrief einde schooljaar Het schoolteam wil jullie graag danken voor het vertrouwen in onze school. We kijken met veel voldoening terug op het voorbije jaar en zijn blij met de positieve

Nadere informatie

Kleurenpalet JAARGANG 1 OKTOBER 2017 MAGAZINE KALENDER

Kleurenpalet JAARGANG 1 OKTOBER 2017 MAGAZINE KALENDER Kleurenpalet MAGAZINE JAARGANG 1 NUMMER 1 OKTOBER 2017 INTERVIEWS WIN! KALENDER SPELLETJES H E T S T A A T N U A L V A S T kalender 18-26 november: voorleesweek: Komen jullie voorlezen op school? 21 december:

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat

Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat Mater Dei Vrije Basisschool Heislag 35 2930 Brasschaat tel: 03/651.69.56 e-mail: md.driehoek@kobranet.be http://users.pandora.be/materdeidriehoek September 2008 Beste ouders, Na iets te weinig uren zonneschijn

Nadere informatie

De Klimopper. 3de kleuters ontdekken de ipads in de klas. Woordje directeur : Onze Klimopper is terug.

De Klimopper. 3de kleuters ontdekken de ipads in de klas. Woordje directeur : Onze Klimopper is terug. De Klimopper Jaargang 1 nr 2 Woordje directeur : Onze Klimopper is terug. Het krantje geeft een beeld van een aantal activiteiten uit onze tweede trimester. In deze laatste trimester pakken we buiten een

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes,

NIEUWSBRIEF 11 EINDE Beste Noordlandertjes, NIEUWSBRIEF 11 EINDE 2017-2018 Beste Noordlandertjes, In september kwamen we allen samen aan de schoolpoort om aan het schooljaar 2017-2018 te beginnen. Nu we 10 maanden later zijn, zijn alle verhalen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Weeknieuws N R 2 0. In dit nummer: 1. KInderfuif

Weeknieuws N R 2 0. In dit nummer: 1. KInderfuif N R 2 0 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 J A N U A R I In dit nummer: 1. KInderfuif 2. Flipperland 3. Geen school 4. Welkom peuters 5. Carnavalstoet 6. Schooltoneel 7. KInderkwali- Teiten

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

In overleg maakten wij een aantal afspraken om het middaggebeuren nog beter te doen verlopen.

In overleg maakten wij een aantal afspraken om het middaggebeuren nog beter te doen verlopen. Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool - SPANJESCHOOL Vierwegstraat 195 8800 Roeselare tel. 051/ 20 70 87 info@spanjeschool.be Nieuwsbrief voor ouders In dit nummer informatie over Maaltijden Bal en

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

Jip en Janneke op avontuur...

Jip en Janneke op avontuur... Jip en Janneke op avontuur... voor de kleuter: een kijk-boekje voor de ouder: een voorlees- & weet-boekje U aangeboden door: Gemeentelijke basisschool Kerkeblokken 7 2560 Nijlen 03 41 00 130 goezo.kerkeblokken.directie@nijlen.be

Nadere informatie

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar

Nieuwsbrief 24 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 24 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Nu zaterdag 19.00u viering in de kerk

Nadere informatie

SCHOOLKRANT Herfstvakantie 2019

SCHOOLKRANT Herfstvakantie 2019 SCHOOLKRANT Herfstvakantie 2019 Voorwoord Beste lezers, Dit schooljaar is het jaarthema van het katholieke onderwijs Handen vol hoop. Wat betekent dit nu concreet voor ons? We worden uitgenodigd om een

Nadere informatie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie 23 e jaargang nummer 28/ 27 april 2018 redactie: Els 3 E D I T O R I A A L Alweer een boeiende week voorbij: leefgroep 5 maakte een reis door de tijd, de moestuin ligt er weer pico bello bij dankzij leefgroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer:

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer: N R 1 5 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 D E C E M B E R In dit nummer: 1. Iedereen sociaal 2. Onze kinderverzorgsters 3. Rommel in K1A 4. Verrassing voor KS 5. Verloren voorwerpen 6. E-mailadressen

Nadere informatie

Familienieuws Deelneming voor: Marie-Clementine De Schepper, oma van juf Marieke uit 2KA Robert Sey, opa van Amber en Anouk Den Tandt uit 4B en 2B

Familienieuws Deelneming voor: Marie-Clementine De Schepper, oma van juf Marieke uit 2KA Robert Sey, opa van Amber en Anouk Den Tandt uit 4B en 2B Beste ouders De mooie nazomer is definitief voorbij, de herfst laat zich voelen. Volgende week duiken we dan ook de herfstvakantie in om samen met het gezin te genieten van een beetje rust en de mooie

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 6/

NIEUWSBRIEF november 6/ NIEUWSBRIEF november 6/ 2017-18 Grote Pietenparcours Naar jaarlijkse traditie vragen de zwarte pieten ook nu weer aan meester Guy om de dagen voor de intrede van de Heilige Man onze Burgstraatbengels te

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei.

Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Nieuwsbrief 8 - April - mei: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Hierbij de nieuwsbrief voor de maand april en de maand mei. Deze brief is ook terug te vinden op onze website. Op de agenda: 15 april instapdag

Nadere informatie

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool Schooljaar 2018-2019, 2019, n 51 KERSTEDITIE Beste ouders, Het eerste trimester zit er bijna op en de Kerstvakantie staat voor de deur. Hoog tijd dus voor de eerste

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20

NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Vrijdag 21 oktober 2016 NIEUWS UIT DE SCHOOL 20 Opening nieuw schooljaar. Op de eerste dag van het splinternieuwe schooljaar had juffrouw Hilde heel veel verdriet. Ze voelde zich niet goed in haar vel

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders!

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Smiskenskrant 2 26 oktober 2018 Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Voor de wereldklassen in het vierde leerjaar zijn we nog op zoek naar ouders, grootouders, familie, vrienden,.. die op donderdag

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2017

Maandbrief oktober 2017 Maandbrief oktober 2017 schooljaar 2017-2018 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders De eerste schoolmaand is voorbij gevlogen! Onze kinderen hebben al heel veel dingen geleerd

Nadere informatie

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen!

Harpflash. 8 november 2013. 2013 is het jaar van het voorlezen! Harpflash 8 november 2013 2013 is het jaar van het voorlezen! Daarom en om leesplezier bij jong en oud te bevorderen organiseren wij volgende week (van 12 t.e.m. 15 november) een heuse voorleesweek! Tijdens

Nadere informatie

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL

VBS T KLAVERTJE - KOERSEL VBS T KLAVERTJE - KOERSEL klavertje@vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 www.vbskoersel.be 2 0 1 9 Beste ouders, sympathisanten, Schooljaar 18-19 loopt op zijn laatste benen

Nadere informatie

Psalm 127:3 Zie, zonen zijn een erfdeel des HEREN, een beloning is de vrucht van de schoot. Bilzen, november Beste ouders,

Psalm 127:3 Zie, zonen zijn een erfdeel des HEREN, een beloning is de vrucht van de schoot. Bilzen, november Beste ouders, Psalm 127:3 Zie, zonen zijn een erfdeel des HEREN, een beloning is de vrucht van de schoot. Bilzen, november 2017 Beste ouders, Het schooljaar lijkt nog maar net begonnen, en de herfstvakantie is al achter

Nadere informatie

Herfstvakantie. Koekenverkoop. Grootouderfeest. Schoolfotograaf. Sinterklaasfeest. Oudercontact (+ rapport) Kerstvakantie

Herfstvakantie. Koekenverkoop. Grootouderfeest. Schoolfotograaf. Sinterklaasfeest. Oudercontact (+ rapport) Kerstvakantie Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 bs.menen@g-o.be Leefschool Kameleon oktober 2012 Herfstvakantie van zaterdag 27 oktober tot en met zondag 4 november 2012 Koekenverkoop

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De maand september loopt op zijn einde. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug naar de voorbije maand, maar we kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

school- en studietoelagen Nieuw eenvoudig aanvraagformulier Vlaanderen is onderwijs

school- en studietoelagen Nieuw eenvoudig aanvraagformulier Vlaanderen is onderwijs Vlaanderen is onderwijs school- en studietoelagen Nieuw eenvoudig aanvraagformulier Gaat je kind naar school? Vraag dan een school- of studietoelage aan de Vlaamse overheid. Dat kan al vanaf de kleuterschool

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015

Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2014-2015 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Jaarthema = Jij kleurt De Lettertuin Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien en juf. Hilde K1 : juf. Annick

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie