Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen."

Transcriptie

1 Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag duikreis Egypte, het verhaal van Ron van Walsem Verslag Nachtduik 15 december Oostvoorne Cursus van de Maand: DAN Oxygen First Aid Dagtrip 2 februari : Onderwater-rugby in het Inge de Bruinbad. Duikers en snorkelaars Buiten is het ondertussen best fris aan het worden en veel mensen hebben de kerstboom weer in de woonkamer staan. Niet iedereen denkt nu nog aan duiken in het buitenwater maar de Island Diving staff natuurlijk wel! Je kunt alles lezen over de dagtrip op 15 december, wat dit keer eigenlijk een nachtduik was. Om het dagtrip seizoen 2007 af te sluiten, hebben we daarna met de hele groep gezellig gegeten. Lees ook het uitgebreid verslag van een van de mede-reizigers van onze duikreis naar Egypte. Het was een geweldige reis, zeker na wat zelfs staff als de mooiste duik ooit hebben ervaren, de duik met 8 dolfijnen!! Met een hele leuke, enthousiaste groep en na deze duik, kon er niets meer stuk uiteraard. Namens de staff van ISLAND DIVING willen we jullie hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar, met heel veel mooie en leuke duiken toewensen. Tot duiks en we zien jullie weer in het water

2 Verslag duikreis Egypte, het verhaal van Ron van Walsem Over dolfijnen en zo Ik zal gelijk met de deur in huis vallen. Ja, voor iedereen die het nog niet mee heeft gekregen. We hebben met dolfijnen gedoken! Vanuit meerdere hoeken heb ik al te horen gekregen dat het niet moet kunnen, maar het is wel zo :-)) Ze kwamen naar ons toe, ze bleven een half uur, en ze wilden spelen! We hebben de filmpjes en de foto s. Er zal vast nog het een en ander op een site worden geplakt. Er staan er twee op mijn Hyves. Wat een ervaring, het was niet onaardig voor zo n achtste duik... Nee, niet in de vakantie, in totaal... Ik was de Benjamin (in duikjes dan) van de groep, in september mijn open water gehaald. En zo n mooi reisje kon in niet aan m n neus voorbij laten gaan. Ik was al verkocht, en dat is er niet beter op geworden. Het is heeeel erg mooi in de Rode Zee. Ja, we hebben het alleen maar over die dolfijnen. Maar, die zeeschildpad was ook erg leuk. Nemo s hebben we in overvloed gezien, en elke was weer net zo leuk. Geweldig, als zo n klein visje met zoveel fanatisme je weg komt jagen; Nee, dit is mijn anemoon!!!. Ik ga het niet allemaal per dag behandelen, het was een reis van indrukken. Het loopt ook allemaal een beetje in elkaar over, en dat geeft helemaal niks. Het was allemaal even mooi. Ook op de mindere duiken was er genoeg te zien en te ontdekken. Wat hebben we dan allemaal gezien en ontdekt? Voor mij persoonlijk was het rondje om de pinacle (die, met de poetsvisjes, voor de insiders) één van de mooiste National Geographic momentjes. Of je zo een documentaire inzwom. Je zwemt over de bodem aan, dan kijk je omhoog tegen het licht in langs die pilaar en zie je hele scholen vissen zwemmen door het licht. Bij een grotje bleken poetsvisjes en -garnalen te leven. De garnalen hadden lunchpauze, maar de visjes kwamen netjes de handen van onze gids (Marieke) poetsen. Verder een rondje om het hele verhaal heen gezwommen. Van alle kanten was het mooi (en probeer dan maar eens je trimmen in de gaten te houden... het is gelukt!) Op de terugweg langs een grot met naar vernoemd een glasgroenige hengelvis. Maar ik ben bang dat hij zich voor alle drukte verstopt had, de koraalduivels maakten weer een hoop goed. Ze zweven majestueus voor en door de grot. Het waren de grootste die we gezien hebben. Helaas weer terug naar de boot, als nieuweling was bij mij als een van de eerste de lucht op. Maar gaandeweg de week ging het steeds beter! Zou ik nog bijna de nachtduik vergeten, volgens de insiders niet de meest onvergetelijke nachtduik, maar voor mij indrukwekkend genoeg. Halverwege de duik was ik al weer helemaal vergeten dat we op weg naar een wrak waren, dus ik vond het wel heel raar water zo ineens voor mijn neus. Het is toch wel spookachtig zo n wrak onder water in het lamplicht.

3 Binnen woonde een enorme murene, en toen ik weer voor me keek was er alleen maar een zwart gat... Wilfred was stiekem de bocht al omgezwommen, en zijn lichtje was ook verdwenen. (red. Iedereen dook ook met een eigen lamp natuurlijk ;-) ) Maar goed, Patricia lette als altijd weer wel goed op; Die kant moet je op. Toen schenen de lichten al weer over de boot heen, wat wel een geweldig effect geeft. Op de terugweg nog over een kuil van 25 meter gezwommen, ik was het er niet helemaal mee eens, zo n zwart gat onder je. Hee buddy, blijf je wel op 18 meter? Ik kom je niet halen. Maar ja, achter Wilfred aan. Weer een ervaring rijker. De laatste duik was wel de mooiste, dat had Marieke goed gedaan. Langs een druk (met visjes) rif met heel veel mooie kleuren. We hebben onderweg nog een krokodilvis gezien, maar als Rob hem niet had aangewezen, was ik er drie keer overheen gezwommen. Nog op de foto gegaan bij Ceriel, het is m n kerstkaart geworden ;-) Onze gids was helemaal top, ze heeft ons mooie dingen laten zien, heel relaxed hield ze alles precies in de gaten. Bijna jammer dat de Adelaarsrog niet mee wilde werken, de week daarop was hij er wel. Maar mij hoor je helemaal nergens over klagen. Met alles wat ik deze week gezien heb, heb ik hem niet gemist. Ik heb een fantastische week gehad, mijn duiken is met sprongen vooruit gegaan. Mijn trimmen is verbeterd, ik ga met minder lood naar beneden en ook mijn vinslag is veranderd en stukken beter geworden (en of ik het voelde in mijn bovenbenen, goeie tip, Rob...) Onvoorstelbaar wat ik allemaal gezien en meegemaakt heb, volgens velen moet het niet kunnen wat er allemaal voorbij is gekomen die week. Maar ik vind het helemaal prima. Ik kan weer prima de winter door, en volgend jaar gaan we gewoon weer! Ik zie jullie onder water, Ron

4 Verslag Nachtduik 15 december Oostvoorne De tweede week van december was het moment dat we echte winter-temperaturen eindelijk weer eens van de thermometers af te lezen waren. DIT HEBBEN WE DAN OOK GEWETEN!!! Het weer was ons goed gezind, alleen de temperatuur was wat aan de lage kant. De lucht temperatuur rond de nul, maar de water temperatuur was zeker wel 6 graden De duik werd wel iets korter maar zeker niet minder goed. Met 15 meter zicht en meer leven dan overdag in dit meer, kon de kou de pret niet drukken. De buddyparen zijn, onder begeleiding van een staff lid, afgedaald via het bandenspoor en via de kever langs de glijbaan gedoken. Voor velen was de nachtduik een hele spannende en leuke ervaring met een hele aparte, iets spannende sfeer. Ook het onderwaterleven is heel anders dan overdag, vele dikke palingen, een paar puitalen en ook een geweldig gezicht om je collega duikers over een heuvel te zien duiken met de bundel van de meerdere duiklampen heen en weer schijnende. Afhankelijk van hoe de kou ervaren werd, dook men na de glijbaan door richting het wrakje of richting de steiger en snel naar het warme overdekte terras! Na het omkleden hebben we ons allemaal lekker opgewarmd bij het haardvuurtje en hebben we het duikseizoen afgesloten met een gezellig etentje. Al met al was het een hele geslaagde duiktrip en bleef het gezellig tot in de late uurtjes. Omdat het voor ons van groot belang is te weten hoe jullie de dagtrips hebben ervaren en we heel graag van iedereen willen horen waar ze best een keer zouden willen gaan duiken, vragen we iedereen het evaluatieformulier voor ons in te vullen. Alle informatie is voor ons belangrijk, hoe klein deze ook voor jullie lijkt! Daarom vragen wij jullie dit formulier in te vullen en aan ons terug te mailen, zodat we in 2008 ervoor kunnen zorgen dat de dagtrips nog meer aan de wensen van iedereen aan kunnen sluiten. Het formulier vindt u door op de volgende link te klikken: Evaluatieformulier Dagtrips.

5 Cursus van de Maand: DAN Oxygen First Aid Nu slechts 99 Euro! DAN staat voor het Divers Alert Network en is een instelling die zonder winst het doel heeft om overal ter wereld duikers te kunnen helpen in geval nood. Opgezet door wetenschappers en doctoren, voorzien ze in een internationaal netwerk van alarmcentrales, leiden duikers op om juist te handelen bij duikongevallen en geven medische adviezen. De Oxygen Provider cursus heeft al duizenden duikers opgeleid in het verlenen van eerste hulp met zuurstof. De vaardigheden uit deze cursus zouden eigenlijk door alle duikers beheerst moeten worden. Want zou jij weten wat je zou moeten doen als er zich een duikongeval voordoet? DAN is gespecialiseerd in eerste hulp cursussen en de DAN cursussen worden internationaal door verscheidene organisaties erkend. Je zult vertrouwd worden gemaakt met eerste hulpmaterialen en -technieken en zul je op de best mogelijke manier eerste hulp kunnen verlenen. In deze cursus leer je o.a.: Het herkennen van een duikongeval Uitleg over duikverwondingen De voordelen van het toedienen van zuurstof Hoe te reageren om onmiddellijk en effectief eerste hulp te bieden bij duikongevallen Communicatie met de medische diensten en DAN Twijfel je nog? Neem dan kontakt met ons op. Wij leggen het je graag nog eens uit!

6 Dagtrip 2 februari : Onderwater rugby in het Inge de Bruinbad Voor velen is het buitenwater nu toch echt te koud is. Een reden om jullie eens met een andere onderwatersport kennis te laten maken. Jawel, het bestaat!! ONDERWATER RUGBY, voor iedereen met een PADI snorkelbrevet of een hoger. Minimum leeftijd van deze dagtrip is dan ook 8 jaar. We hebben in een eerdere nieuwsbrief verslag gedaan van onze eigen eerste ervaring. Erg leuk en niet te vergelijken met bovenwater rugby. Naast de nodige techniek en inzicht zul je merken dat je met een goede conditie een grote voorsprong hebt en dat er van de ruwheid van het rugby normaal, hier geen sprake is. Er wordt gespeeld met twee teams en een verzwaarde bal die je moet veroveren en in de doelmand van de tegenpartij moet zien te leggen. Deze dag zullen we worden bijgestaan door ervaren onderwaterrugbiers (mag dit in Scrabble?). Angelo Eikmans en 2 andere instructeurs gaan dit spektakel begeleiden. Leuk! We verzamelen op zaterdag 2 februari om uur, in de kantine van het Inge de Bruin sportfondsenbad. Na een korte briefing zullen de teams ingedeeld worden, waarna de pret kan beginnen! Uiteraard wordt er rekening gehouden met de jeugdige deelnemers. Schrijf je uiterlijk 30 januari in voor slechts 10 euro. Gelieve alles gepast en contant te betalen. Voor deze dagtrip geldt een minimum van 10 personen. Het enige materiaal dat nodig is zijn vinnen, een snorkel en een masker. Wanneer je deze materialen niet van jezelf hebt, laat het ons dan even weten. Natuurlijk hoef jij niet voor veiligheidsaspecten als een EHBO set, zuurstof en reserve materiaal te zorgen. Die service krijg je van Island Diving! Kwaliteit en veiligheid houden we hoog in het vaandel. Ga met ons mee en ontdek nieuwe stekken in Nederland!

7 Met deze nieuwsbrief blijf je op een leuke en informatieve manier op de hoogte van onze activiteiten en wijzigingen van de duikregels. Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, stuur ons dan een .

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud

Nieuwsbrief #8, augustus Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: Diep duik specialty Even voorstellen; Henk van Gijzen Island Diving staff-leden geslaagd Voorinschrijving Duikreis medio november 2008 Dagtrip 28 september:

Nadere informatie

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier.

Verder weer leuke aanbiedingen en nieuwtjes dus weer veel lees plezier. Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand: DUP specialty Nieuwe look schoolgevel Onderwater-rugby van start! Duiken in Kroatie, verslag zeepaardje gespot! Voorinschrijving Duikreis medio november

Nadere informatie

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media

Nieuwsbrief #6, juni 2007. Inhoud. Duikers en snorkelaars. Island Diving in de media Inhoud Duikers en snorkelaars Island Diving in de media Cursus van de Maand: DAN Oxygen first aid for divers Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 3 juni : Blokkendam Duikers en snorkelaars Er is deze

Nadere informatie

Hallo Duikschoolbuddy s,

Hallo Duikschoolbuddy s, Hallo Duikschoolbuddy s, Nieuwsbrief 2015-02 Hier onze nieuwsbrief met nieuws over duiken in en rond Duikschool.nl en omstreken. Veel lees plezier. Wat hebben we gedaan? Afgelopen maand hadden we de Noordzee

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2010-08 Hallo allemaal. Nu wij weer druk bezig zijn met de duik(vakantie)planning komen ook de reisverslagen binnen van onze leden. Allereerst

Nadere informatie

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip!

Hij/zij die met het leukste, mooiste of spannenste verhaal wint een gratis dagtrip! Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Vinkeveense plassen, zandeiland 4 Cursus van de maand: Snorkelcursus voor kinderen Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip zondag 14 juni 2009: Dreischor, het

Nadere informatie

Over haaien, vissen en bruinvissen. Leerlingen ontdekken het verschil tussen hondshaaien, bruinvissen en vissen.

Over haaien, vissen en bruinvissen. Leerlingen ontdekken het verschil tussen hondshaaien, bruinvissen en vissen. VO Werkblad Doel: Leerlingen ontdekken het verschil tussen hondshaaien, bruinvissen en vissen. Materialen: - Werkblad 3: - Potlood - Filmpjes: Dolfijnen, bruinvissen en vissen. De filmpjes zijn te vinden

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport.

Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport. Duiken Ik houd mijn spreekbeurt over duiken omdat ik het een leuk onderwerp vind en mijn vader en moeder ook hebben gedoken. Duiken is een onderwatersport. De Geschiedenis Het begon allemaal dat mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud

Nieuwsbrief, september 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag dagtrip Bergse Diepsluis Cursus van de maand: Peak Performance Buoyancy Mijn verhaal: Spaans avontuur door Patricia Dagtrip zondag 11 oktober 2009: Aware dagtrip Galderse

Nadere informatie

Omdat we deze week lekker in Egypte zijn met onze duikreis, ontvangen jullie de laatste nieuwsbrief van dit jaar iets eerder.

Omdat we deze week lekker in Egypte zijn met onze duikreis, ontvangen jullie de laatste nieuwsbrief van dit jaar iets eerder. Inhoud Duikers en snorkelaars Het verhaal van.: Sophieke en Jente Wist u dat. Cursus van de Maand: Skin Diver Dagtrip zaterdag 15 december : Nachtduik Oostvoorne Wetenswaardigheden Onderwater Duikers en

Nadere informatie

Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina)

Nieuw is Via deze nieuwsbrief, krijg je elke maand een extra aanbieding, voortaan van onze Diveshop ( op de laatste pagina) Inhoud Duikers en snorkelaars PADI e-learning via Island Diving Verslag Duikreis Llafranc Cursus van de Maand: DUP specialty Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 30 september: Advanced duik bij de Zeelandbrug.

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-02 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; IDC; Op dit moment zijn we heel druk met de groep die

Nadere informatie

Nieuwsbrief #4, april 2008. Inhoud

Nieuwsbrief #4, april 2008. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Cursus van de Maand : EFR Voortgang aanpassingen Oostvoornse Meer Island Diving brengt jeugd in beweging Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip zondag 8 juni: Workshop demo-dag

Nadere informatie

En... Het hoeft allemaal niet diep

En... Het hoeft allemaal niet diep DUIKVAKANTIE Jaarlijks ga ik met mijn broer Ebo ( hij lijkt uiterlijk niet veel op me en schijnt een socialer exemplaar te zijn ;-) duiken. De laatste jaren zijn we in Egypte geweest behalve in 2013 toen

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #3, maart 2007. Inhoud Inhoud Vakanties 2007: Voorbereidingen in volle gang Jeugdduiken Dagtrips Cursus van de Maand Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Onderwaterrugby Nieuw Zeeland, een leuke ervaring Vakantie 2007:

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-07 Terugkijkend op een fantastisch geslaagd openingsfeest gisteravond, voelt mijn lijf aan alsof ik een dag in een achtbaan heb gezeten.

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier

mooi... Het DVS Fashion team heeft hier THE TIMES uitgave 2011.3 datum 6-10-2011 door Klaasje & Gerjan Vertraging En hier is die dan De 3 e the-dvs-times van dit jaar. Wegens enorme zomerdrukte is het niet gelukt om hem in augustus uit te brengen.

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019

De Oppervlakte Coördinator. Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 De Oppervlakte Coördinator Duikleidersbijeenkomst DV Het Onderwaterbos De Wasbeek, 25 April 2019 Waarom hebben we een duikleider nodig? Coördinatie op de kant van verenigingsduiken Registratie en administratie

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-03 Hier is weer een update van de activiteiten. Wat hebben we gedaan; Cursussen; Inrichten duikschool; Op dit moment zijn we druk bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief #11, november 2007. Inhoud

Nieuwsbrief #11, november 2007. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Promotie artikelen Island Diving Het verhaal van. : Patricia Cursus van de Maand: Nachtduiken Wetenswaardigheden Onderwater Duikers en snorkelaars We hebben weer ons best

Nadere informatie

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen.

De drie sporten die bij de NOB horen, zijn: duiken, onderwaterhockey en vinzwemmen. Spreekbeurt De NOB De NOB is de. Dit is net zoals je bij voetbal de KNVB hebt, bij tennis de KNLTB en bij atletiek de KNAU. De regelt dus veel dingen voor mensen die onderwatersport beoefenen. De NOB is

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishers, Nieuwsbrief 2009-04 Het is al weer een tijdje geleden dat we een nieuwsbrief hebben rond gestuurd. Vaak is het dan zo dat er geen nieuws te melden is.

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Nieuwsbrief #5, juli 2009. Inhoud

Nieuwsbrief #5, juli 2009. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Dreischor, de Reefballs Cursus van de maand: Stroomduiken Wrak info: de Swift Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip dinsdag 21 juli 2009: NACHTDUIK Duikers

Nadere informatie

Zeedieren Een mindful kleurboek

Zeedieren Een mindful kleurboek Georgie Woolridge Zeedieren Een mindful kleurboek Spectrum Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv, Houten Antwerpen INLEIDING De zee heeft me altijd gefascineerd. De heerlijke sereniteit die ik ervaar als

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn.

Dan hebben we ook weer een cursus van de maand deze is op 25 september, een workshop Rescue diver. Ook deze dag zal weer erg leuk en leerzaam zijn. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Rescue opleidingen Cursus van de maand: Rescue workshop zaterdag 25 september Dagtrip: Aware dag Galderse meer, zondag 26 september Wetenswaardigheden onderwater Duikers

Nadere informatie

Nieuwsbrief Duikteam de Koraalduivels. Voorwoord. Inhoud. Let op. Geen zwembad op: 18 november 2, 16 en 25 december.

Nieuwsbrief Duikteam de Koraalduivels. Voorwoord. Inhoud. Let op. Geen zwembad op: 18 november 2, 16 en 25 december. Nieuwsbrief November 2017 Jaargang 3 nummer 10 Contact: duikteam.koraalduivels@gmail.com Inhoud Voorwoord Van het Bestuur Trainingsuren Stichtingsduik Introduik Diversnight 2017 Nieuwjaarsduik Winterduik

Nadere informatie

SSI Instructeur - Dive Control Specialist

SSI Instructeur - Dive Control Specialist SSI Instructeur - Dive Control Specialist Opleidingskenmerken Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin DiveCon Aantal duiken bij begin ITC Aantal duiken bij begin IE 18 jaar 60 duiken (40 uur) 75 duiken

Nadere informatie

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien

Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe. 2. Geschiedenis. 3. Wat heb je nodig. 4.Wat kun je allemaal zien Inhoud: 1. Waarom ik mijn spreekbeurt over duiken doe 2. Geschiedenis 3. Wat heb je nodig 4.Wat kun je allemaal zien WAAROM Ik mijn spreekbeurt over duiken doe Ik heb dit onder werp gekozen omdat mijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud

Nieuwsbrief, juni 2010. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag staffduik Boschmolenplas Cursus van de maand: Multilevel cursus Dagtrip zondag 27 juni: Workshop demo-dag Rescuediver!! ook voor Junioren!! Wetenswaardigheden onderwater

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2012-05 Het is weer FEEST!!!!!!! In deze nieuwsbrief; Sealand Diving en Buddyfish hebben een eigen Course Director Vanaf nu is Sealand Diving

Nadere informatie

1 Ik zie op tegen de herfst

1 Ik zie op tegen de herfst Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie

Naam: Niels Ruiter Datum: 27 januari 2014 School : De Ambelt (Kampen) Groep: KE Leeftijd: 10 jaar

Naam: Niels Ruiter Datum: 27 januari 2014 School : De Ambelt (Kampen) Groep: KE Leeftijd: 10 jaar Naam: Niels Ruiter Datum: 27 januari 2014 School : De Ambelt (Kampen) Groep: KE Leeftijd: 10 jaar Ik doe mijn spreekbeurt over duiken, omdat ik duiken heel leuk vind. Ik duik met FUNDIVING. Speciaal voor

Nadere informatie

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Droppie in de Kwebben Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie straks naar de Kwebben in Vught gaan! Mijn naam is Droppie en ik weet alles over water. Wist je dat water

Nadere informatie

Nieuwsbrief #3, april 2007

Nieuwsbrief #3, april 2007 Inhoud Duikseizoen in het buitenwater van start Automatisering en service binnen de school Cursus van de Maand Advanced en Nitrox Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 29 April : Zevenhuizerplas Vakantieverslag

Nadere informatie

Scratch les 2: Vissen vangen!

Scratch les 2: Vissen vangen! Scratch les 2: Vissen vangen! Diep in de zee Gerrie de diepzeevis heeft honger! Hij lust graag andere visjes, maar zorg dat hij zich niet verslikt in giftige vissen! Dit materiaal is gemaakt door Felienne.

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012

Hallo Scyllusleden. De eerste buitenduik in 2012 Hallo Scyllusleden Dit is alweer de laatste infora van dit duikjaar. Veel cursisten hebben hun duiken in De Langspier afgerond. De Seals hebben hun cursus in het zwembad afgesloten. En aan de conditie

Nadere informatie

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP

Alle belangrijke informatie over het nieuwe schooljaar en de introductie kunt u vinden op onze website! NEEM OOK EEN KIJKJE OP s 06-07-2018 uitgave 18 Meteen naar de website? Klik hier: Kunt u niet wachten om alle agenda-activiteiten te bekijken, klik dan op de link om het jaarrooster van locatie Leuvensbroek of het jaarrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief #10, oktober 2008. Inhoud

Nieuwsbrief #10, oktober 2008. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Aware-dag Galderse meer 2008 Cursus van de maand: EFR + Rescue Diver Een tijdje niet gedoken, wat nu?? Jaarmarkt Mijnsheerenland, uitslag prijsvraag Duikverslag Ed

Nadere informatie

Als eerste natuurlijk wenst de gehele staff iedereen de allerbeste wensen voor 2008 met veel mooie en geweldige duiken.

Als eerste natuurlijk wenst de gehele staff iedereen de allerbeste wensen voor 2008 met veel mooie en geweldige duiken. Inhoud Duikers en snorkelaars Duikbeurzen in 2008 Cursus van de Maand: PADI Digital Underwater Photography Wetenswaardigheden Onderwater Dagtrip 2 februari : Onderwater-rugby ( en meer). Duikers en snorkelaars

Nadere informatie

Welkom bij Dive Center Scuba Do!

Welkom bij Dive Center Scuba Do! Informatie Welkom bij Dive Center Scuba Do! Duiken is onze passie en dat willen wij graag met jou delen. Onze passie voor duiken zie je niet alleen terug in wat wij doen, maar vooral ook in de manier waarop

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken

Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Mijn spreekbeurt gaat over: leren sportduiken Waarom dit onderwerp? Redenen kunnen bijvoorbeeld zijn: Ik vind het een leuk en interessant onderwerp Ik vind de onderwater natuur erg leuk Ik snorkel graag

Nadere informatie

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief

Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Duikschool Buddyfish Nieuwsbrief Hallo Buddyfishen, Nieuwsbrief 2013-05 De laatste keer schreef ik iets over het weer. Het was toen heel koud voor de tijd van het jaar. Gelukkig is dat nu anders. Na heel

Nadere informatie

Scratch les 2: Vissen vangen!

Scratch les 2: Vissen vangen! Scratch les 2: Vissen vangen! Diep in de zee Gerrie de diepzeevis heeft honger! Hij lust graag andere visjes, maar zorg dat hij zich niet verslikt in giftige vissen! Dit materiaal is gemaakt door Felienne.

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

Natuurlijk zit het duikseizoen er voor de meeste nu wel op. Ondanks dat denken we ook dit keer weer voldoende leesvoer te hebben verzameld.

Natuurlijk zit het duikseizoen er voor de meeste nu wel op. Ondanks dat denken we ook dit keer weer voldoende leesvoer te hebben verzameld. Inhoud Duikers en snorkelaars Ik zie het niet meer! Glazen op sterkte Cursus van de maand: EFR, Emergency First Response Voorinschrijving Workshop Hyperbare centrum Antwerpen 2011 15 jarig bestaan Aktie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april jaargang 5 nr.4

Nieuwsbrief. april jaargang 5 nr.4 Nieuwsbrief april 2012 jaargang 5 nr.4 Nieuwsbrief: Voor je ligt weer een nieuw exemplaar van de Minke-Dive nieuwsbrief. Wij hopen je met deze nieuwsbrief beter op de hoogte te houden van het reilen en

Nadere informatie

Inleiding: Duik op Aruba:

Inleiding: Duik op Aruba: Maarten Janse Duikteam Zeeland 1* duik opleiding maart-oktober 2007 Inleiding: In dit verslag zal er ingegaan worden op de biologische kant van de duiken die ik tot nu toe heb gemaakt omdat er elke duik

Nadere informatie

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij:

Als je meer wil weten over duiken in het algemeen kun je op Internet terecht bij: Info-pakket In dit bulletin willen wij graag globale informatie geven over de KLM Flying Divers. Meer gedetailleerde informatie met activiteiten, foto's, routebeschrijvingen en verhalen van de leden vind

Nadere informatie

Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem. Aantal kinderen: max: 4

Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem. Aantal kinderen: max: 4 Eerste yoga les voor de kinderen. Dinsdag 10 juli 2012. Tijdsduur: 2x 30 minuten. Locatie: Hoppas, Woudrichem Aantal kinderen: max: 4 Toestemming van de ouders? Aandachtspunt: Observeren niveau, behoefte

Nadere informatie

FAQ HULPVERLENING DUIKEN

FAQ HULPVERLENING DUIKEN FAQ HULPVERLENING DUIKEN Inhoud Hulverlening duiken?... 2 Cursus BLS?... 2 Cursus WOUNDCARE?... 3 Cursus OIGEN PROVIDER?... 3 Cursus RESCUE DIVER?... 4 Vrijstellingen voor de cursus?... 4 Waar kan ik cursussen

Nadere informatie

De kunst van het lesgeven: interview met Steve Martin

De kunst van het lesgeven: interview met Steve Martin De kunst van het lesgeven: interview met Steve Martin Steve Martin duikt al sinds 18 jaar en is nu een wereldberoemde, professionele duikinstructeur, gespecialiseerd in grotduiken en in sidemount duiken.

Nadere informatie

Pagadders. Beste pagadders

Pagadders. Beste pagadders Beste pagadders Pagadders Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dat betekent natuurlijk ook een nieuw werkjaar voor KSA Frassati! Ik, Alexander (of Alex), heb de eer om de plaats van Charlene als banleider

Nadere informatie

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos.

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Opdracht 1 Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Flip heeft gezien dat jullie na het werken papiersnippers in de oud papier doos gooien en niet in de prullenbak.

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier.

We wensen jullie allemaal een geweldige vakantie, met veel duik- en puzzelplezier. Beste scyllusleden, Het duikseizoen 2012 zit er weer op. Afgelopen weekend kregen veel leden hun duikbrevet uitgereikt tijdens het gezellige Scyllusweekend in Zeeland. We hopen op een fijne ontspannen

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Cultduik: Shark & Yolanda Reef

Cultduik: Shark & Yolanda Reef Cultduik: Shark & Yolanda Reef Locatie: Rode Zee, Egypte. GPS: 27 43 51.03 N 34 15 37.99 E Soort duik: diep, stroming. Onderwaterleven: de hele voedselketen, kleurige koralen, onderwaterlandschappen die

Nadere informatie

SCUBA EDUCATION AMSTERDAM HÈT DUIKCENTRUM VOOR AMSTERDAM EN OMSTREKEN

SCUBA EDUCATION AMSTERDAM HÈT DUIKCENTRUM VOOR AMSTERDAM EN OMSTREKEN Welkom Het bezoeken van de wereld onder water is zowel plezierig als serieus. Over de gehele wereld beleven miljoenen mensen plezier aan het duiken. Het duiken met perslucht vereist: Een redelijke lichamelijke

Nadere informatie

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22

Woordeloze Woensdag 18. Glimlachmomentjes #22 Woordeloze Woensdag 18 Ik heb weer een blok Stralend de wereld in gehad en zo bijzonder is het soms hoe alles bij elkaar gaat passen. Ook dit keer weer werd er geëindigd met een heel mooie passend nummer

Nadere informatie

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden

Lesbrief. De vis op het droge. Laros & de Jong beeldmakerij. De vis op het droge. spreekwoorden en spelen met woorden Laros & de Jong beeldmakerij spreekwoorden en spelen met woorden Beste leerkracht, Binnenkort gaat u met uw leerlingen naar de poppentheatervoorstelling de Vis op het Droge van Beeldmakerij Laros & de

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht

PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht PADI Specialties Opleiding schema 2015: Diveplace Utrecht Droogpak duiker: 2015 (012015) Zondag 18 januari aanvang: 08:00uur Buitenwater () Zaterdag 14 maart aanvang: 08:00uur Buitenwater (112015) Zondag

Nadere informatie

Verslag Nederlands Bloemlezing

Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag door Hilde 1031 woorden 26 maart 2018 0 keer beoordeeld Vak Nederlands ZIE BIJLAGE VOOR AFBEELDINGEN. Inhoud 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD Opdracht 1: de pinpas de geldautomaten het geld het bedrag Opdracht 8 1. Hij betaalt in Nederland met de euro. 2. Wij wisselen geld. 3. Je hebt briefjes en munten.

Nadere informatie

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat

Het boek van VISJE BLUB. Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het boek van VISJE BLUB Gemaakt door iedereen die op de foto staat Het is 8 juni, een paar dagen voor de Slootjesdag in Diessen. Een vrijwilligster van de groep zit rustig wat te lezen bij t Turkaa tot

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

4. Plan je duik en duik je plan

4. Plan je duik en duik je plan Leve de Zeel Inleiding Hoofdstuk 1. De eerste kennismaking 15 Je eerste uitrustingsstukken Duikmasker Snorkel Vinnen Loodgordel Persluchtfles Trimvest Automaat en octopus Je eerste duik Je eerste duik

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

Marcus Pfister. De Vier Windstreken. Vijf avonturen met Regenboog. Vijf spannende avonturen met Regenboog, de mooiste vis van de zee, in één bundel:

Marcus Pfister. De Vier Windstreken. Vijf avonturen met Regenboog. Vijf spannende avonturen met Regenboog, de mooiste vis van de zee, in één bundel: Vijf spannende avonturen met Regenboog, de mooiste vis van de zee, in één bundel: De mooiste vis van de zee helpt een ander De mooiste vis van de zee sluit vrede De mooiste vis van de zee is gelukkig niet

Nadere informatie

Welkom instructeurs!

Welkom instructeurs! Welkom instructeurs! Welkom! Je weet al e.e.a. over de nieuwe opleidingen Wat is jouw zorg m.b.t de opleidingen? En wat vind jij er goed aan? Noteer op een Plus-en-Minbriefje. Je hebt 3 minuten. Schrijf

Nadere informatie

En wie van jullie heeft wel eens met een walvishaai gedoken? We zijn benieuwd hoe je dat ervaren hebt.

En wie van jullie heeft wel eens met een walvishaai gedoken? We zijn benieuwd hoe je dat ervaren hebt. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Nachtduik Dreischor Cursus van de maand: Nachtduiken Verslag Red Bull Cliffdiving Rotterdam Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip dinsdag 6 september 2009: Bergse

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari-Februari 2014

Nieuwsbrief Januari-Februari 2014 Nieuwsbrief Januari-Februari 2014 1. Nieuws van de voorzitter ( noot-78 ) 2. Nieuwjaarsduik Oostvoorne ( Stan ) 3. Verjaardagen 4. Nieuw soort adem-automaat ( Sven ) 5. Te koop aangeboden ( Patrick ) 6.

Nadere informatie

Duiketiquette: de buddy

Duiketiquette: de buddy Duiketiquette: de buddy "Wie is die kerel die ons wil leren hoe we ons moeten gedragen? Hebben we dit echt nodig?" De eerste misvatting is dat gezond verstand een soort praatcricket is, altijd klaar om

Nadere informatie

Nieuwsbrief TDA Editie Juli 2010

Nieuwsbrief TDA Editie Juli 2010 Nieuwsbrief TDA Editie Juli 2010 Inleiding Beste leden hier zijn we terug met een nieuwsbriefje, het eerste van dit jaar. Het is eventjes geleden dat deze brief nog eens in je mailbox is gevallen, maar

Nadere informatie

Nummer 15 April In deze nieuwsbrief: Winterpret

Nummer 15 April In deze nieuwsbrief: Winterpret Nummer 15 April 2016 In deze nieuwsbrief: Winterpret Beweegspelletjes Pindakettingen maken Thema: Ziek en gezond Bezoek GGD, BHV cursus Nieuw gezicht bij Thuishuis Pompidoe Verjaardagen Vakantie Winterpret

Nadere informatie

Duiken op de Um El Faroud

Duiken op de Um El Faroud Duiken op de Um El Faroud Locatie: Wied iz-zurrieq, Malta Type duik: Wrak Niveau: Advanced/ Ervaren, wrakduikspecialist Maximum diepte: 34 meter Malta staat over de hele wereld bekend als een perfecte

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8

Informatie Welkom... 2 Opleidingen... 2 Duikuitrusting... 5 Contributie, lidmaatschap NOB en kosten opleiding... 7 Contact... 8 Informatie 1 Welkom... 2 2 Opleidingen... 2 2.1 Opleidingseisen... 2 2.2 Duikmedische keuring... 2 2.3 Welke opleidingen kan ik volgen... 3 2.4 1*-Opleiding... 4 2.5 2*-Opleiding... 5 2.6 3*-Opleiding...

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers. Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR Teambuilding voor kersverse ouders! Voor de liefhebbers Zo houd je je relatie leuk met een kindje erbij VAN DE FAMILY FACTORY Voor de liefhebbers Concept en tekst: St. de Family Factory

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen.

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen. Inhoud Pagina 3 Voorwoord 4 Zeelandweekend 2014 5 Advertentie Beldert 5 Samenvatting paasduik 2014 6 Clubavonden 6 Duikcentrum Nijmegen 8 Agenda 9 kantduikmanagement 10 Colofon 11 Advertentie DCN 2 Voorwoord

Nadere informatie

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor.

Onze staff is ook weer uitgebreid. Deze maand stelt Simone Huijsman zich voor. Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Dagtrip Nemo33 Brussel Even voorstellen: Simone Huijsman Verbouwing service en natte ruimte Cursus van de maand: DUP specialty Wetenswaardigheden onderwater Dagtrip

Nadere informatie

Wie zijn Pluck & Pien?

Wie zijn Pluck & Pien? Wie zijn Pluck & Pien? Pluck en Pien zijn twee kindervriendjes en hebben beiden een bijzondere gave. Ze staan beiden nog dichter bij de natuur dan gewone kinderen. Pluck en Pien zijn bedoeld voor de kinderen

Nadere informatie

Goalkeeper: jouw sport, jouw leefstijl, jouw doel! Naam:.

Goalkeeper: jouw sport, jouw leefstijl, jouw doel! Naam:. Naam:. 1 Les 1 Kies een buddy! Mijn buddy is.. Bepaal je startkleur! Bekijk de filmpjes, en kijk wat elke kleur betekent. Probeer het uit, kijk wat je al kan! Overleg met je buddy. Kruis dan in de tabel

Nadere informatie

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende!

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! SIKAMBERKE Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! Maar geen zorgen binnen een paar weken zijn we

Nadere informatie

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen.

Inhoud. Voorbereiding. Waar ga je naar toe. Hoe doe je het met School. Een probleem. Ik heb niks te doen. Dag en nacht varen. Inhoud Voorbereiding Waar ga je naar toe Hoe doe je het met School Een probleem Ik heb niks te doen Dag en nacht varen De wereld rond Geen eten Vissen Bang voor vissen haaien Snorkelen Terug INLEIDING.

Nadere informatie

Duikspecial in Turkije

Duikspecial in Turkije Duikspecial in Turkije Deze schitterende duikreis aan boord van een traditioneel Turks schip (een gulet) is een unieke manier van vakantie vieren. De hele week wordt u in de watten gelegd door onze crew.

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief, februari 2010. Inhoud

Nieuwsbrief, februari 2010. Inhoud Inhoud Duikers en snorkelaars Verslag Nemo 33 Brussel Cursus van de maand: stroomduik specialty Dagtrip: De Beldert Tiel, 28 maart 2010 IJsduiken is gaaf Wetenswaardigheden onderwater Duikers en snorkelaars

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een verhaal in drie plaatjes over zichzelf getekend

Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een verhaal in drie plaatjes over zichzelf getekend Titel: Verhalen in beeld (met dank aan Liselotte Bulder) Bouw: groep 7 Tijdsindicatie totaal: 60 min. Doel van de les: Aan het eind van de les hebben de leerlingen een verhaal in drie plaatjes over zichzelf

Nadere informatie

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens

1. Ik zie op tegen de herfst 36% 17% 5% 0% 0% Weet niet. Zeer mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Zeer mee oneens Herfstdip De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het landschap wordt langzaamaan minder groen door de vallende blaadjes. De herfst is weer bijna in aantocht. In hoeverre bent u het (on)eens met

Nadere informatie