Pakken(d) op maat. businessmagazine

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pakken(d) op maat. businessmagazine 3-4 7 10"

Transcriptie

1 businessmagazine N O O R D W E S T V E L U W E 16 e jaargang, nummer 5, mei 2013 o n d e r n e m e n d v o o r o n d e r n e m e r s Pakken(d) op maat Foto s: Fotostudio Merjenburgh Henk van t Hof van Slaaphof, een van de winnaars tijdens het Business Event Harderwijk, vertelt Humberto Tan dat het mooi is om na bijna een kwart eeuw van hard werken zo n beloning te ontvangen. Frank Bes (links) en Aalt van de Bunt in het nieuwe kantoor van ADW Accountants aan de Melkrijder in Nijkerk. Het duo hoopt binnen vijf jaar een verdubbeling van het aantal medewerkers te realiseren. Tiemco Dekker (links) en Sjon Kooij hebben met hun ingenieursbureau volop werk. In eigen stad zijn ze druk geweest met de verbouwing van het Koepeltheater van het Dolfinarium Harderwijk.

2 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE advertentie 2 Wij innoveren, ontwerpen, adviseren, onderhouden en bieden full-service voor alle marktsegmenten: Consumenten Gezondheidszorg Horeca & recreatie Industrie Onderwijs Stadsverwarming Utiliteit Woningbouw met oog voor toekomst Bedrijfshuisvesting Vergaderen Confereren Praktijkruimte Welkom op het Bouw & Infra Park Bouw & Infra Park biedt alle organisaties unieke faciliteiten voor bedrijfshuisvesting, vergaderen, confereren en praktijkruimte. Wanneer mogen we u verwelkomen? Bouw & Infra Park B.V. Bezoekadres: Ceintuurbaan 2, 3847 LG Harderwijk Telefoon: PRAGMALEAN REALISEERT SAMEN MET U EN UW MEDEWERKERS DIRECT VERBETERINGEN. Resultaat: Lagere kosten, kortere doorlooptijd en betere kwaliteit. Gevolg: Tevreden klanten, hoger rendement, meer winst. Ons aanbod: Gratis kennismaken met LEAN in vogelvlucht. Locatie: Hotel Veldenbos te Nunspeet. WEDDINGPROSON DRUKKERS & COMCEPTORS UW GRAFISCH BEDRIJF VOOR: Al uw druk- en printwerk Personaliseren, printen en verzenden van mailings Inbinden, vergaren, verpakken, lamineren etc. Vormgeving van uw folders en brochures Datum: 31 mei van tot uur. Snelle levertijden, coulante betalingsvoorwaarden, mooi drukwerk, goede prijzen PRINT INTERNET PRINT Internetwinkel? WEDDINGPROSON zorgt voor de distributie van uw artikelen Meer informatie en inschrijven via de website Nobelstraat 16, Harderwijk / Paul Krügerweg 43, Ermelo / T / Bruiloft Kraamfeest Verjaardagsfeest Tegen inlevering van deze advertentie een geldig t/m september 2013 DE BOOMSTRONK Brochures, folders, kranten, magazines, advertenties, huisstijlen Van ontwerp tot eindproduct. Wij slaan graag de handen voor u ineen. t Uitgever Stad in Bedrijf Businessmagazine en organisator Stad in Bedrijf Businesdagen

3 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE INMIND, SLAAPHOF EN DOLFINARIUM WINNAARS BUSINESS EVENT HARDERWIJK VOORMALIG BURGEMEESTER JOHN BERENDS ONTVANGT RABO AWARD 3 John Berends, Henk en Gea van t Hof, Marten Foppen en Bertrand Hoeve (vlnr) stralen van geluk. Foto s: Fotostudio Merjenburgh De winnaars van de zevende editie van het Business Event Harderwijk zijn kledingwinkel Inmind, beddenspeciaalzaak Slaaphof en het Dolfinarium. Opvallend genoeg ging de Rabo Award op het ondernemersevenement naar John Berends de huidige burgemeester van Apeldoorn. Hij ontving de onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor Harderwijk waar hij tot vorig jaar burgemeester was. Kantoordirecteur Wim Sederel van de Rabobank Harderwijk verklaarde dat de prijs dit jaar in het teken stond van samenwerking. De winnaar heeft een lange reeks aan successen en anekdotes op zijn naam staan. Zijn toon is niet te licht en niet te zwaar. Als menner op de wagen houdt hij zowel een tam als een wild paard in bedwang. Hij heeft samen met ondernemers en inwoners heel veel neergezet in Harderwijk. John Berends toonde zich oprecht verheugd met de award en kondigde aan dat hij nog komend najaar ook in Apeldoorn een Business Event op de planken wil hebben. HUMBERTO TAN IN DE WATTEN GELEGD In een volle zaal bij Van der Valk Harderwijk was Humberto Tan weer op dreef als presentator. Hij stelde kritische vragen aan de genomineerden en kreeg menigmaal de lachers op zijn hand. De strijd bij de jonge ondernemers ging tussen Bertrand Hoeve van Inmind, Petra van Vugt en Marco den Hartigh van Bloemenboetiek ShopInn en Valerie Slagboom van Bistro en wijnbar Klein Parijs. Die laatste liet enkele van haar medewerkers in actie komen die Humberto Tan in een met watten gevulde zitzak plaatsten. Het mocht niet baten, kledingman Bertrand Hoeve werd als winnaar uitgeroepen. Bij de categorie MKB en Detailhandel mocht architect Victor Schölvinck van Cell Studio, na de vertoning van een filmpje met zijn vele ontwerpen en gerealiseerde panden als eerste het woord voeren. Ik kan lezen wat een opdrachtgever wil en maak er een gebouw van. Hierbij zijn we erg ver met het toepassen van duurzame elementen. Henk van t Hof van Slaaphof benadrukte dat rugklachten het meest voorkomende slaapprobleem vormen. Willemsen Lingerie was vertegenwoordigd door Wouter en Wil Willemsen en dochter Renate. Terwijl de wollen onderbroek bij het begin van hun zaak opgeld deed, is de laatste tijd kant zeer in opkomst bij vrouwen. Lees verder op pagina 4 >> Samen maken we het verschil!

4 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE algemeen 4 << Vervolg van pagina 3 Valerie Slagboom probeert Humberto Tan te verleiden. INSPELEN OP INTERNETVERKOPEN Rob Daamen, de verantwoordelijk wethouder economische zaken, mocht de prijs uitreiken. Allereerst herinnerde hij het publiek er aan dat in de Detailhandelsvisie 2020 de versterking van de binnenstad en de wijkwinkelcentra de belangrijkste punten zijn. Hierna wees hij de detaillisten er op dat ze met hun winkels in moeten spelen op het gestaag groeiende fenomeen van internetverkopen. Vervolgens overhandigde hij de award aan Henk van t Hof die reageerde met: het is mooi om 24 jaar van inspanning zo beloond te zien worden. Harmen van Drunen van de Van Drunen Installatiegroep bevestigde dat zijn bedrijf mooie klanten heeft als Schiphol en het Havenbedrijf Amsterdam. Vader en zoon Reijer en Michael Roelofsen van Scheepswerf Roelofsen waren eveneens genomineerd in de categorie Industrie en Dienstverlening. Zij konden onder meer vertellen dat ze deze zomer verhuizen naar de nieuwbouw op Lorentzhaven. Marten Foppen onthulde het geheim van het Dolfinarium Harderwijk: passie en respect voor de dieren én de bezoekers. Hij kreeg ooit zijn eerste vakantiebaantje op het park en mag sinds 2009 directeur spelen. EEN DROOM WORDT WERKELIJKHEID Eigenlijk als vanzelfsprekend kreeg Marten Foppen de bloemen overhandigd en hij droeg de prijs op aan de kort daarvoor overleden walrus Igor. Volgens het juryrapport is hij in korte tijd het gezicht geworden van het Dolfinarium dat hij met de stad weet te verbinden. En welk bedrijf durft het aan om voor een verbouwing zes maanden dicht te gaan? Het is een bijzonder jaar voor jullie en een droom wordt werkelijkheid, reageerde de op het podium verschenen Harm-Jan van Schaik. De nieuwe burgemeester van Harderwijk kreeg natuurlijk van Humberto Tan de vraag voorgelegd hoe zijn ervaringen van de eerste maanden zijn. Het is boven verwachting. Er is trots in Harderwijk, maar ook grote bescheidenheid. Ondernemers hebben heel veel passie voor wat ze doen en dat moeten ze nog meer uitdragen. < Marten Foppen draagt zijn prijs op aan de overleden walrus Igor Voor even staat John Berends weer in de Harderwijkse schijnwerpers.

5 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE INMIND IS EEN WARE WINNAAR KWALITEIT KENT GEEN CRISIS De stropdas vormt volgens Bertrand Hoeve de slagroom op het gebakje. Foto s: Fotostudio Merjenburgh Een op maat gesneden kostuum zit als gegoten en voldoet aan alle individuele wensen. Ondernemers die een maatpak dragen getuigen van smaak en ze onderscheiden zich. Bertrand Hoeve van modezaak Inmind aan de Schoenmakersstraat in Harderwijk begon zes jaar geleden met de verkoop van op maat gemaakte pakken en overhemden tegen een concurrerende prijs. En hoewel de Veluwe nog een beetje terughoudendheid vertoont, heeft hij al heel wat ondernemers de maat genomen. Dankzij zijn onderscheiding tot jonge ondernemer van het jaar op het Business Event Harderwijk van afgelopen maand kreeg Bertrand recentelijk nog een paar medewerkers van een bank in zijn zaak die ook voor een maatpak kwamen. Ik zit in heel wat serviceclubs en spreek daardoor veel zakenmensen. Ik vertel dan enthousiast over mijn vak en zo komen ze in de winkel. Het gaat natuurlijk om de combinatie van pak, overhemd, schoenen en stropdas. Met fraaie kleding voel je je heel zeker en je maakt een goede indruk op anderen. De stropdas vormt de slagroom op het gebakje. Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog en je kunt er mee laten zien dat je durf en uitstraling hebt. Het dragen van de das is steeds vaker geen verplichting meer. En daardoor is de das juist meer mode, meer een statement geworden. DE ROES VAN DE OVERWINNING Bertrand leeft eigenlijk nog steeds in een roes en ontvangt nog elke dag felicitaties. Hij had zich wel een maand lang zorgen gemaakt over het Business Event waar hij het publiek moest toespreken. Ik heb me heel goed voorbereid, want vroeger had ik altijd slechte cijfers voor spreekbeurten. Ik ging voor de overwinning, ben uit mezelf getreden en heb iets gepresteerd wat ik niet voor mogelijk hield. Deze onderscheiding is een beloning voor tien jaar hard werken. De veertigjarige geboren en getogen Harderwijker zit al zijn hele werkzame leven in de kleding. Hij noemt het een communicatiemiddel dat tot uitdrukking brengt hoe iemand zich voelt en wat hij, of zij wil uitstralen. In het voorjaar van 2003 kreeg hij de mogelijkheid om de winkel waar hij bedrijfsleider was, over te nemen. Hij drukte er gelijk zijn eigen stempel op. Bertrand doet veel via de sociale media en de webshop functioneert als een tweede etalage. GEPASSIONEERD VAKMENS De gehele binnenstad zit vol met doorsnee zaken. Lees verder op pagina 6 >>

6 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE algemeen SPECTACULAIRE AANBIEDINGEN BIJ NISSAN VAN DE BUNTE ZOON HENK VAN DE BUNTE IN DIENST ALS VERKOPER Nissan van de Bunte aan de Marconiweg in Nunspeet viert komende maand het 23-jarige jubileum met spectaculaire aanbiedingen. Tijdens de open huisdagen van 6, 7 en 8 juni zijn er forse kortingen op diverse modellen. Voor de Nissan Quashqai loopt dit op tot 4500 euro. Van de prijs van de Nissan Note is 1600 euro afgehaald en voor de Micra betaalt de klant 1500 euro minder. In de showroom prijkt op deze dagen ook de Nissan Leaf, een honderd procent elektrische auto waarvoor eigenaar Henk van de Bunte zowel binnen als buiten laadpunten heeft laten plaatsen. De bezoekers krijgen daarnaast de kans om kennis te maken met Henk van de Bunte junior. Hij is sinds 1 februari als verkoper in dienst bij het autobedrijf van zijn vader Henk en moeder Henny die al vanaf de oprichting in 1991 de administratie verzorgt en de receptie bevrouwd. KWALITEIT KENT GEEN CRISIS EERST ERVARING ELDERS Vanaf zijn achtste heeft hij hier altijd al meegelopen. Ik vond dat hij eerst ergens anders ervaring op moest doen voordat hij hier binnenkwam. Het afgelopen jaar heeft hij bij een autobedrijf in de regio als verkoper gewerkt. Als het goed gaat dan wordt hij mijn opvolger. We hebben nu vier mensen in de werkplaats en drie in de showroom. Ik blijf natuurlijk de algemene leiding in handen houden, maar ga me meer bezig houden met het Profile Tyrecenter. Dit Profile Tyrecenter voor het onderhoud aan wielen en banden van alle merken is eind vorig jaar uitgebreid met een bandenwisselafdeling en een bandenopslag. De drie verdiepingen met een totale hoogte van twaalf meter kunnen zo n tweeduizend banden herbergen. Een kwart van de ruimte is gereserveerd voor particulieren, de rest is voor landelijke leasemaatschappijen met regionale klanten.< << Vervolg van pagina 5 Wij maken het spannend, exclusief en eigentijds. Bij Inmind gaan we een persoonlijke relatie aan met de klant. Ik heb een passie voor het vak en de mens en dat gaat gewoon automatisch. Het is altijd een feestje hier met koffie, of een borreltje aan de bar. We hebben een heel vaste klantenkring van mannen en vrouwen en ik weet van bijna iedereen wat er in de kast ligt en hangt. Zo kom ik ook wel eens bij mensen thuis om te controleren welke kleding nog wel kan en welke niet. Inmind begon met de beroemde merken, maar verkoopt nu veel meer designkleding van casual tot chique. Bertrand gaat tweemaal per maand een dag op pad voor de inkoop. Al op dat moment heeft hij in gedachte welke kleding passend en gewild kan zijn voor bepaalde personen. Ook kan het gebeuren dat klanten hun bezoek aan de winkel telefonisch aankondigen en dat ze bij binnenkomt alvast een rekje met kleding aantreffen met daarbij altijd een paar verrassingen. De detailhandel ervaart overduidelijk de gevolgen van de recessie, maar Inmind heeft daar volstrekt geen last van. We zijn tegendraads en plussen ten opzichte van vorig jaar. De besteding per klant is hoog. Ik zeg altijd maar: kwaliteit kent geen crisis. <

7 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE ADW ACCOUNTANTS NIJKERK GROEIT GESTAAG DOOR WE STAAN VOOR DE MENSELIJKE MAAT 7 Sinds maart van dit jaar heeft Aalt van de Bunt (rechts) in accountant en adviseur Frank Bes een steun en toeverlaat. Foto: Fotostudio Merjenburgh ADW Accountants is recentelijk verhuisd naar een groter kantoor aan de Melkrijder in Nijkerk. De organisatie heeft met Frank Bes een zeer ervaren allround accountant en adviseur aangetrokken. Beide gegevens moeten er toe leiden dat ADW flink gaat groeien. Het streven is om binnen vijf jaar een verdubbeling te realiseren van het huidige aantal medewerkers. Het kantoor in Nijkerk is in 2000 opgestart door Aalt van de Bunt die voorheen werkzaam was bij ADW in Harderwijk. De vestigingsleider begon met één medewerker, maar momenteel zijn ze met acht. Hun grootste gemene deler is kwaliteit, betrokkenheid en flexibiliteit. We hebben er keihard voor gewerkt en zijn een serieuze partij in de markt geworden. Onze doelgroep is in principe de lokale markt van het MKB, maar we hebben ook opdrachtgevers in Harderwijk, Nunspeet, Amsterdam, Den Bosch en elders in het land. Ik ga nu samen met Frank Bes nieuwe klanten werven in Nijkerk en omgeving, zoals het marktgebied van Bunschoten-Spakenburg, Amersfoort en Leusden. INFORMELE WERKWIJZE Aalt van de Bunt is weliswaar het gezicht van ADW Nijkerk, maar hij is geen strikt formele directeur. We staan voor de menselijke maat. In een gesprek met de klant gaat het nooit alleen over cijfers. We praten over wederzijdse interesses. Het heeft namelijk een zakelijk belang als je weet hoe iemand in elkaar steekt. Dan kun je veel beter bedenken wat bij hen past. Bijvoorbeeld inzake het financiële plaatje, zowel privé als zakelijk. Of de vraag hoe iemand denkt over de vermogensoverdracht aan de kinderen. Je bent voor het MKB een goede partij als je de zaken breder trekt. Wij durven te denken als ondernemer en verlaten met regelmaat de gebaande paden. Sinds maart van dit jaar heeft Aalt van de Bunt in Frank Bes een steun en toeverlaat. Hij heeft al vijfentwintig jaar ervaring in de accountancy en werkte ook voor grote kantoren. Aalt zal nog meer buiten de deur zijn en mijn taak is mede om de interne organisatie te bewaken. Het is mijn rol om de organisatie nog beter te laten functioneren. De regelgeving verandert nog steeds voortdurend en er wordt meer verwacht van de klant. In tijden van economische malaise is het belangrijk om juist de kansen te zien en deze te benutten. Je kunt je onderscheiden in advisering en pro-activiteit. Zo houd je de klant overeind en houd je alle partijen tevreden. Het is de kunst om dit juist in deze moeilijke tijd te realiseren. LOKALE BETROKKENHEID Met de kantoren van ADW in Harderwijk en Zeewolde meegerekend beschikt de organisatie over meer dan dertig medewerkers. De kantoren werken als vanzelfsprekend met elkaar samen. De specialistische fiscale kennis zit in Harderwijk en het is prettig om dit achter de hand te hebben. ADW Nijkerk staat middenin de samenleving en Aalt van de Bunt is onder andere betrokken bij de Nijkerkse ondernemersvereniging, de lokale omroep, voetbalclub NSC en de organisatie van het jaarlijkse Highlands festival in Amersfoort.<

8 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE advertentie UITGESPROKEN: DOMMERHOLT 8 mr. Priscilla Trip, Dommerholt Advocaten PAS OP! EEN NIEUW SOORT WERKGEVER?!?! Covebo Uitzendgroep. Onze naam zegt het al. Wij zenden mensen uit, werven én selecteren. Met een landelijk netwerk van 15 vestigingen in Nederland, Polen en Duitsland en partners in België en Hongarije is Covebo al 12 jaar een toonaangevende uitzendgroep in internationale arbeidsbemiddeling. Met dagelijks zo n uitzendkrachten aan het werk bij onze klanten, behoren wij tot de top 20 uitzendbureaus van Nederland. Kennis van de lokale arbeidsmarkt en onze uitgebreide certificeringen garanderen een vlekkeloze dienstverlening. Op vrijdag 5 april 2013 wees de Hoge Raad een lang verwacht arrest. De casus die voorlag was de volgende. Per 1 maart 2005 heeft Heineken Nederland haar cateringactiviteiten uitbesteed aan Albron. De werknemers van Heineken hadden een arbeidsovereenkomst met de personeelsvennootschap van Heineken, maar waren tewerkgesteld bij de verschillende werkmaatschappijen. Dit gold ook voor de werknemers die werkzaam waren in de catering. Deze werknemers zijn door de uitbesteding aan Albron in dienst getreden bij Albron en ontvingen daar de Albron-arbeidsvoorwaarden in plaats van de Heineken-arbeidsvoorwaarden. Vooral hun salaris werd hierdoor aanzienlijk lager. Roest (een van de betrokken medewerkers) en FNV zijn een procedure gestart tegen Albron met als inzet de toepasselijkheid van de Heineken-voorwaarden op zijn dienstverband met Albron. Er zou sprake zijn (geweest) van een overgang van onderneming. Daarbij heeft als uitgangspunt te gelden dat de rechten en verplichtingen die op het tijdstip van de overgang voor de werkgever in die onderneming voortvloeien uit een arbeidsovereenkomst tussen hem en een daar werkzame werknemer van rechtswege overgaan op de verkrijger. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de omstandigheid dat de werknemers niet bij de overgedragen onderneming in dienst waren maar bij een zustermaatschappij (de personeelsvennootschap) niet in de weg staat aan de toepasselijkheid van de arbeidsvoorwaarden van Heineken. Anders gezegd: voor de toepasselijkheid van de regels omtrent overgang van onderneming is het niet nodig dat werknemers die tewerk zijn gesteld bij de overgedragen onderneming ook formeel een arbeidsovereenkomst met die onderneming hebben. Voor alle betrokkenen bij een uitbesteding en overgang van bepaalde activiteiten is het, gelet op deze uitspraak, oppassen geblazen. De werknemer moet oppassen dat in zijn geval de juiste arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn. De werkgever moet oppassen voor een nieuw soort werkgeverschap. Je kunt geconfronteerd worden met de toepasselijkheid van de arbeidsvoorwaarden van een werkgever waarmee de werknemer geen dienstverband had. Wil je zeker weten dat dit goed gaat, neem dan even contact met ons op. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee! mr. Priscilla Trip Dommerholt Advocaten T: W: Gewoon Goed Geregeld

9 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE mail naar TUSSEN DE BEDRIJVEN 9 Harderwijk, het kenniscentrum voor de bouw en infra. De zelfgemaakte berkenbomen bestaan uit natuurlijke onderstammen en kunst berkenblad. De bomen kunnen in verschillende uitvoeringen en afmetingen gemaakt worden. Ze hebben geen verzorging nodig en zijn tevens ideaal voor plaatsen waar geen levend groen kan staan. Bart van Schie en Annelies Poth zijn een serieuze partner van het bedrijfsleven geworden en hebben al heel veel werklocaties ingericht met planten en decoraties. Voor donkere ruimtes, of voor bedrijven die geen zin hebben in de verzorging kunnen ze kunstplanten leveren. Het liefst werken ze echter met echte en duurzame planten die niet te veel onderhoud nodig hebben. Indien gewenst komen ze zelf langs om het groen water te geven en verder te vertroetelen zodat de levensduur verlengd wordt.< EERSTE ENERGIESCAN UITGEREIKT Directeur Aalt van de Mheen heeft afgelopen maand de eerste energiescan uit handen van wethouder Pieter Teeninga van Harderwijk ontvangen. De gemeente heeft de uitvoering van de scan mede mogelijk gemaakt, als onderdeel van het project MKB Vliegwiel Verduurzaming. Het onderzoek geeft handvatten voor kostenbesparing op de energierekening en het realiseren van een efficiënte energiehuishouding. De energiescan is uitgevoerd door adviesbureau Energie Nodus uit Lelystad. Sylvain van Ligtenberg, directeur van Energie Nodus: Een energiescan laat zien wat de energieprestatie van het gebouw en de installaties is. Denk aan verwarming, luchtbehandeling, koeling, verlichting en perslucht. Daarnaast brengen wij de isolatieprestatie in beeld. Het rapport geeft een overzicht van besparingsmogelijkheden, met de daarmee samenhangende investering en terugverdientijden. Van de Mheen Foodservices kan volgens de uitkomsten van het onderzoek ruim twintig procent op het elektriciteitsverbruik besparen. De maatregelen die hiermee samenhangen worden in één jaar al terugverdiend. Het gaat dan om het aanpassen van schakelingen, het vervangen van tl-verlichting en het op dagelijkse basis monitoren van het energieverbruik. Dit laatste wordt gedaan om de grootste stroomverbruikers - de koelinstallaties - zo slim mogelijk in te zetten. Van de Mheen Foodservices is niet het enige bedrijf dat wil investeren in duurzaamheid. In het kader van het project van de gemeente Harderwijk en Ermelo worden daarom netwerkbijeenkomsten georganiseerd, waarbij de regeling van de gemeente uiteengezet wordt en de mogelijkheden van energiebesparing in de praktijk wordt toegelicht. < ACHTSTE HARINGPARTY STEUNT ACHT GOEDE DOELEN De achtste Haringparty van de Jonge Ondernemers ting en s Heerenloo in Ermelo. Wij willen investeren in lokale initiatieven die betrekking hebben op Harderwijk op woensdagavond 5 juni op de Vischmarkt steunt maar liefst acht goede doelen. Vier onze volgende generatie: de jeugd, vertelt Erwin hebben betrekking op teams die al fietsend geld Bruinink, voorzitter van Haringparty De hoofdsponsors van het jaarlijkse netwerkevenement zijn inzamelen en de andere vier zijn Harderwijk op IJs, het Jeugdtheater Harderwijk, Proeverij De Ontmoe- Auto Flevo en 2Lease. < POP-UP GALLERY AAN DE HAVENKADE De Stad in Bedrijf Businessdagen brachten voorzitter Wilant Bakkenes van de Aaltjesdagen Harderwijk op het idee om het Business-event aan te laten kleden met kunst van Kunstuitleen Noordwest Veluwe uit Ermelo en Galerie en Kunstuitleen ArtXpoze uit Zeewolde. Het oude silopand aan de Vissershaven wordt voor twee dagen omgebouwd tot galerie en vol gehangen met moderne schilderijen, waaronder een complete B.ART & BLOOMS VERFRAAIT FUNDEON De interieuradviseurs en projectinrichters Bart van Schie en Annelies Poth van B.art & blooms uit expositie van Erik Zwezerijnen. Daarnaast wordt ook adviesbureau Interieur en Licht, een nieuwe Activiteit van Anneke Bulstra geïntroduceerd. Voor geïnteresseerde bezoekers en voor standhouders van het Business Event is er een mooie kunstuitleenactie: de eerste maand geen huurkosten, geen inschrijfkosten voor het lidmaatschap en de bezorging van de werken bij een bedrijf is kosteloos.< Ermelo hebben onlangs een bijzondere decoratie van ruim zeven meter hoog geplaatst bij Fundeon DIERENKLINIEK ERMELO BESTAAT KWART EEUW Op 1 mei vierde Dierenkliniek Ermelo haar 25 jarig leidt Sterkliniek Dierenartsen Ermelo het asiel De bestaan. Het dierenartsenechtpaar Bob en Martine Ark. Inmiddels wordt door het echtpaar leiding gegeven aan alle Sterklinieken in Nederland (31) en is Carrière startte in 1988 de kliniek en inmiddels is het tot een bedrijf uitgegroeid met zestien medewerkers en twee vestigingen. De kliniek draait mee om de Diergeneeskunde in het algemeen verder te Bob Carrière ook bestuurlijk (inter)nationaal actief in de top van diergeneeskundig Nederland en verkreeg dan ook in 2006 het predikaat Sterkliniek om en met kennis maken we ze beter is de leidraad ontwikkelen. Het motto Met liefde gaan we met ze waarna de naam veranderde in Sterkliniek Dierenartsen Ermelo. In 1990 werd de Dierenambulance en zal ook voor de toekomst de leidraad blijven! Harderwijk-Ermelo opgericht en sinds 2008 bege- Meer Tussen de Bedrijven door op pagina 18 >>

10 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE algemeen KOOIJ & DEKKER INGENIEURSBUREAU ZIT VOLOP IN HET WERK GROTE PROJECTEN BIJ HET DOLFINARIUM EN IN AMSTERDAM Tiemco Dekker (links) en Sjon Kooij berekenden bij het Dolfinarium onder andere de dakconstructie en ontwikkelden een brug boven het water. Foto s: Fotostudio Merjenburgh Tegen de markt in doen ze het goed, sterker nog Kooij & Dekker Ingenieursbureau heeft zelfs recentelijk een extra kracht in moeten huren. In eigen stad zijn ze druk geweest met de verbouwing van het Koepeltheater van het Dolfinarium Harderwijk. In Amsterdam zijn Sjon Kooij en Tiemco Dekker bezig met een gigantisch project van diverse kantoorgebouwen bovenop een parkeerkelder met 600 plaatsen. Door de jaren heen hebben ze een uitstekende reputatie opgebouwd en mede daardoor halen ze ook in deze tijd grote bouwklussen binnen. Ingenieursbureaus gaan in hun visie vaak lastige dingen uit de weg. Wij hebben altijd open gestaan voor nieuwe technologieën en werkmethodes en hebben daar de benodigde kennis voor vergaard. Daardoor zijn we nu zo veelzijdig en breed georiënteerd en op zoveel verschillende fronten actief. Bij het Dolfinarium begonnen Sjon Kooij en Tiemco Dekker met een kennismakingsproject in de vorm van een aanpassing van het roggerif. Dit bassin heeft een groter oppervlak gekregen en een soort van hotel waarin de winter- en zomergasten van de Noordzee te zien zijn. De ingenieurs maakten de tekeningen voor de bouwaanvraag. Ze dachten mee over de indeling en de verschijningsvorm en werkten de constructie uit tot aan de gelamineerde spanten en de verbindingsonderdelen. REVITALISERING KOEPELTHEATER Mei vorig jaar maakten ze de eerste schetsen voor het uit 1969 daterende Koepeltheater. De doelstelling was om het gebouw voor de komende vijfentwintig jaar te revitaliseren en te verduurzamen door middel van nieuwe isolatie en dakbedekking. We hebben de constructie van het dak berekend en een brug ontwikkeld die elf meter boven het water hangt. Deze brug functioneert voor verlichting, geluid, projectie en showeffecten als ventilatoren en sproeiers. Voor de bouwvak van afgelopen jaar gingen ze aan tafel met uitvoerende partijen als een brandbeveiliger, een aannemersbedrijf en een installatietechnicus die ze zelf aangedragen hebben. Ze adviseerden over de betonreparatie in het bassin en hielden de controle op de uitvoering en de afspraken. We hielden toezicht om te zien of het allemaal volgens de afspraken werd uitgevoerd en deden tevens de directievoering en de coördinatie om onze opdrachtgever te behoeden voor verrassingen. Binnen zes maanden was alles klaar en eind april opende het Koepeltheater met een nieuwe show. PARKEERKELDER EN KANTOORGEBOUWEN Kooij & Dekker zijn in het gehele land bekend geraakt en momenteel doet het bureau zelfs een klus voor een heel bijzondere houtconstructie voor een gezondheidscentrum bij het Meer van Genève. Helemaal vreemd was het dan ook niet dat de aannemer voor het project Danzigerkade aan de Nieuwe Houthaven in Amsterdam stelde alleen met hen te willen werken. Juni vorig jaar kregen ze de opdracht voor het optimaliseren van de gigantische parkeerkelder. Bovendien maakten ze de bouwkundige- en constructeurtekeningen voor 5000 vierkante meter aan kantoorruimte verdeeld over vijf verdiepingen. Dankzij tekeningen van alle betondelen hebben we de prefab onderdelen gebruiksklaar gemaakt. We hebben zo een bouwpakket ontworpen om het pand in recordtijd neer te zetten. Half april zijn de eerste kantoren op de vierde verdieping al in gebruik genomen. Kort daarvoor hebben we ook de constructieopdracht gekregen voor het tweede gebouw waar het hoofdkantoor van Diesel Benelux in komt. Dit pand van eveneens vijf verdiepingen moet al begin 2014 opgeleverd worden, maar dankzij het ingenieuze werk van Sjon Kooij en Tiemco Dekker moet dit gaan lukken. Het ingenieursbureau zal het druk genoeg blijven houden, want de opdracht voor het derde gebouw aan de Danzigerkade is al binnen en er is de toezegging dat ze ook aan de slag kunnen voor het vierde. Continu hebben ze drie mensen die hiervoor aan het tekenen en schrijven zijn, terwijl Sjon Kooij en Tiemco Dekker er als vliegende keepers tussendoor lopen. Ondertussen voeren ze daarnaast nog talrijke projecten in de regio uit.<

11 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE KLAARGESTOOMD VOOR DE TOEKOMST Elke maand gaat Stad in Bedrijf met een bedrijf uit de regio naar Stomerij Topcleaning in Harderwijk. Tijdens dit bezoek wordt gekeken naar de zakelijke ontwikkelingen en hoe hier creatief op in te spelen. Bij de aftrap van deze serie komt bedrijfsleider Ruben van Pelt van Topcleaning zelf aan het woord. Hoe stoomt hij zijn onderneming klaar voor de toekomst? KIJK EERST KRITISCH NAAR DE BASIS Na zijn aanstelling vorig jaar mei ging Ruben van Pelt vrijwel gelijk alle bedrijfsprocessen beschouwen. Al snel bleek dat er genoeg kansen lagen om de basis efficiënter in te richten. 11 Zo werden er in korte tijd kostenbesparingen gerealiseerd bij de inkoopcontracten, de administratie, de productie en ook bij het transport. Met de chauffeurs maakte hij een efficiëntere indeling van de routes met als resultaat dat er sindsdien veel minder kilometers gereden worden. Hij veranderde de werktijden zodat er door de dag heen een flexibelere bezetting is. Bij alles wat we willen doen kijken we eerst heel kritisch rond. Werken de juiste mensen op de juiste plek op het juiste tijdstip? Is het wel noodzakelijk om iets aan te schaffen en waar koop je het dan? Bedrijfsleider Ruben van Pelt van Topcleaning. Foto s: Fotostudio Merjenburgh DE CRISIS BIEDT MOGELIJKHEDEN De crisis, zo is de stellige overtuiging van Ruben van Pelt, biedt volop mogelijkheden. Nog nooit is er zoveel aanbod van talentvol personeel geweest op allerlei vakgebieden. Het afgelopen jaar nam hij voor de stomerij drie jonge, mannelijke hbo ers aan die tussen twee studies inzaten. Deze studenten leerden enorm snel en hadden een heel positieve invloed op de sfeer en de samenwerking en keken ook kritisch mee naar de verschillende processen. Bedrijf Branche Locatie Website : Topcleaning : Stomerij : Harderwijk : Onze stoomtips Tip 1. Een goede vindbaarheid op internet is essentieel. Google levert daar gratis software voor. Controleer vervolgens of je diensten ook daadwerkelijk vindbaar zijn. Tip 2. Maak gebruik van het talent dat nu zoekt naar een nieuwe uitdaging. Beperk je hierin niet alleen tot productiewerk, maar denk ook marketing, een financiële doorlichting van uw bedrijf of een procesanalyse. Als zij in september weer gaan studeren trekken we opnieuw drie hbo ers aan. Hierdoor zorgen we dat er elke 6 maanden een frisse wind door het bedrijf waait. Uit dezelfde vijver werd twee maanden geleden een ervaren marketeer op parttime basis in dienst genomen. Ruben van Pelt: marketing is zo n belangrijk onderdeel geworden, als je er niet aan meedoet dan vliegt iedereen je voorbij. Je moet strategieën voor de lange termijn ontwikkelen en er voortdurend mee bezig blijven. Henk Jan bezit de kennis en ervaring om onze marketing aan te pakken. Niet alleen op internet, maar in de breedste zin, dus ook bijvoorbeeld via postercampagnes en marktonderzoeken. Door het grote aanbod op de huidige arbeidsmarkt is het voor een bedrijf van onze omvang nu mogelijk een marketingafdeling op te starten met een beperkt budget. Topcleaning had 50% korting! Stomen 2-delig kostuum nu van 15,60 voor Fahrenheitstraat 50, 3846 CD Harderwijk, drie jaar geleden een gloednieuwe website gelanceerd, maar daar vervolgens nooit meer iets mee gedaan. We waren niet vindbaar en heel veel diensten stonden niet op de site. Wie weet er nu dat wij ook kussens van tuinstoelen, motor- en skikleding reinigen, of gordijnen brandvertragend impregneren? Door onze jarenlange ervaring in textielreiniging en samenwerking met vooraanstaande fabrikanten hebben wij voor ieder artikel een reinigingsmethode die rekening houdt met de specifieke kenmerken van de stof. Wij willen naar buiten treden met wat we allemaal kunnen! Henk Jan Sanderman ging aan de slag met de website en nu, na slechts zes weken, is het aantal unieke bezoekers al verdubbeld. Topcleaning zag tevens een enorme toename van offerteaanvragen op diensten die het tegenwoordig wel kenbaar maakt.< Tegen inlevering bon, geldig t/m 30 juni 2013

12 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE algemeen DE ASFALTCENTRALE VAN BRUIL INFRA 12 Nee, er komt geen gigantische zonnebril op, noch verandert de asfaltcentrale, zoals plaatselijk kunstenaar Willem Brauckman ooit ook voorstelde, in een ansichtkaart met de groeten van Harderwijk. Met de komende verhuizing naar Lorentzhaven krijgt de roemruchte zevenenveertig meter hoge centrale van Bruil echter wel een fikse verfraaiing. Het gevaarte dat nu nog aan de Havendijk torent, is net als alle andere bedrijvigheid op het industriegebied Haven verplicht te wijken voor de plannen met het Waterfront Harderwijk. De voornemens voor woningbouw in dit gebied zijn weliswaar, gezien de marktcrisis, op de lange baan geschoven. Al eind dit jaar moeten de gronden aldaar echter vrij zijn voor de sanering van de asbestvervuiling die veroorzaakt is door de decennialange activiteiten van Asbestona. NIEUWE GEVELBEPLATING Op het aangewonnen land zal de uit april 1979 stammende asfaltcentrale van Bruil Infra met een andere gevelbeplating uitgerust zijn. Aan de zijde van het Veluwemeer is gekozen voor grijs, langs de Daltonstraat voor een antracietkleur. Daarvoor komen nieuwe grijze tanks voor bitumen, een belangrijk bestanddeel van asfalt. De uit bruingetint metselwerk opgebouwde kantoorpanden met het laboratorium en de werkplaats geven de nieuwbouw extra cachet. De bouw is ondertussen begonnen en de gehele verhuisoperatie moet volgend voorjaar afgerond zijn. In de winter liggen we altijd al stil omdat we dan de centrale reviseren, legt directeur All de Rooij uit. We denken op onze oude stek te draaien tot begin oktober en gaan vervolgens de toren demonteren en de basisonderdelen naar Lorentzhaven vervoeren. Aan de Havendijk hebben we vergunning om twintig uur per dag asfalt te draaien, daar kunnen we in principe continu aan de slag. SCHONER IMAGO De capaciteit van de centrale die dagelijks wel tien tot twaalf verschillende soorten asfalt aflevert blijft op maximaal 250 ton per uur. In 2012 is zo ton geproduceerd. Voor een schoner imago zal Bruil Infra afstappen van de stookolie voor de centrale en overgaan op gas. Het bedrijf doet op milieugebied ook al veel aan recycling van oud asfalt dat voor vijftig procent de onderlaag vormt van nieuwe wegen. Door de recessie, zo geeft All de Rooij aan, heeft Bruil Infra het afgelopen jaar veel last gehad van aangenomen projecten die vervolgens op de lange baan zijn geschoven. De aanleg van nieuwe wegen zal minder worden, maar het onderhoud en beheer blijft altijd doorgaan. Het zeer open asfaltbeton (zoab) gaat zeven tot acht jaar mee, gewoon asfalt tien jaar. Momenteel is de asfaltproducent bezig met een megaklus op het traject Schiphol, Amsterdam, Almere waar de A1 en de A6 groot onderhoud ondergaan en nieuwe weggedeeltes krijgen. Eerder is de N303, doorgaande weg tussen Harderwijk en Ermelo, van asfalt voorzien. All de Rooij, al sinds 1977 werkzaam voor het familiebedrijf en sinds 2009 directeur van Bruil Infra, kijkt uit naar de komende verhuizing. We krijgen meer opslag voor gereed product zodat er gelijk aan het begin van de werkdag asfalt opgehaald kan worden. Daarnaast verhogen we de voorraad bitumen van 200 naar 600 ton. Vanuit Ede komt de afdeling verkeersvoorzieningen die verkeersborden maakt, de planning en wegafzettingen doet naar de nieuwbouw op Lorentzhaven. Op ons terrein van 3.7 hectare houden we nog een hectare over en daar gaan we in de toekomst een betoncentrale plaatsen. < Bruil heeft in mei 1963 aan de Harderwijkse Havendijk haar eerste asfaltcentrale in aanwezigheid van notabelen feestelijk in gebruik gesteld. De toren is zo hoog vanwege de voorraadsilo s van wel twaalf meter lengte en de eveneens reusachtige menger daaronder. Asfalt is al millennialang in gebruik. Mesopotamiërs maakten er baden waterdicht mee en Feniciërs schepen. In 625 voor Christus is het eerste gebruik beschreven van asfalt als wegdek in Babylon. In 1870 ontwikkelde de Belgische chemicus Edmund Desmedt het moderne asfaltbeton. Dit bestaat uit verschillende zand- en grintsoorten gemengd met vulstoffen en bitumen. Het wegenbouwbedrijf Bruil is in 1906 opgericht. KWS Infra nam in 2007 de wegenbouwtak over van de familie Bruil waardoor Bruil Infra ontstond dat sinds die tijd deel uitmaakt van het bouwconcern VolkerWessels. Met de komende verhuizing naar Lorentzhaven krijgt de roemruchte zevenenveertig meter hoge asfaltcentrale van Bruil een fikse verfraaiing. Foto s: Fotostudio Merjenburgh Bruil Infra zorgt voor het ontwerp, de aanleg, reconstructie, het beheer en onderhoud van verhardingen in asfalt en beton. Ook houdt het zich bezig met riolerings-, sanerings-, sloop-, funderings-, grond- en straatwerkzaamheden. De jaaromzet bedraagt 35 miljoen euro. Bruil Infra heeft niet alleen een asfaltcentrale in Harderwijk, maar ook in Doetinchem. In Harderwijk zijn tien medewerkers actief bij de productie van asfalt. Op het laboratorium werken drie mensen en de afdeling wegenbouw telt dertig personeelsleden. Het meeste transport wordt uitbesteed.<

13 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE VERHUIST MEE NAAR LORENTZHAVEN 13 Al eind dit jaar moeten de gronden op het bedrijventerrein Haven vrij zijn voor de sanering van de asbestvervuiling. AUTO FLEVO NU OOK MET VOLKSWAGEN OP TONSEL Auto Flevo Volkswagen zit vanaf zaterdag 18 mei samen met leasemaatschappij 2Lease in de nieuwbouw op het bedrijvenpark Tonsel in Harderwijk. De showroom heeft een hedendaagse uitstraling volgens de nieuwe stijl van Volkswagen. Dit leverde een witgekleurd pand op met veel glas en een open en laagdrempelig karakter. De buurman aan de Zuiderbreedte is Auto Flevo Audi dat ruim drie jaar geleden vertrok vanuit de oude locatie aan de Flevoweg. Auto Flevo Volkswagen heeft sinds 1955 aan de Flevoweg gezeten, maar moest verhuizen vanwege het Project Waterfront. Ditzelfde geldt voor 2Lease dat aan de Burgemeester de Meesterstraat gevestigd was. Heimen van Diest toont zich verheugd dat de bedrijvigheid voortgezet kan worden op een echte autoboulevard. Op deze locatie verwachten we meer aanloop. Bovendien gaan we een offensief inzetten. We kunnen op Tonsel efficiënter werken en gaan onze tariefstellingen aanpassen. Zo introduceert Auto Flevo nieuwe serviceconcepten voor Volkswagens die ouder zijn dan vijf jaar. Dit leidt tot beduidend lagere prijzen, het verschil kan oplopen tot wel dertig procent. De werkplaats is met het oog op de komst van hybride voertuigen uitgerust met de modernste apparatuur. De Volkswagen Jetta Hybride is sinds kort leverbaar en de komende tijd komt er een gehele lijn. Volkswagen heeft het marktaandeel kunnen verbeteren. Auto Flevo is de grootste leverancier van mobiliteit in de regio Harderwijk met drie merken. Overigens blijft Volkswagen Bedrijfswagens gewoon gevestigd aan de Lorentzstraat op het bedrijventerrein Lorentz. Hier zit ook het vorig jaar april opgestarte Volkswagen Occasioncentrum. Auto Flevo Volkswagen houdt op 15 juni de gehele dag open huis in de nieuwe vestiging op Tonsel.< Het pand van Auto Flevo op Tonsel heeft een hedendaagse uitstraling volgens de nieuwe stijl van Volkswagen.

14 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE algemeen JOZUA AANHANGWAGENS IS EEN VAN DE BEPALENDE MARKTSPELERS 14 Arjan Wiggelinkhuijsen is sinds kort qualified dealer van Hapert Aanhangwagens, dat voor dit product marktleider in Nederland is. Het resultaat is dat Jozua Aanhangwagens uit Harderwijk de omzet heeft zien stijgen. Bovendien is de levertijd verkort en in samenwerking met Hapert is een all risk verzekering ontwikkeld met een looptijd van drie jaar. Jozua verkoopt de aanhangwagens van Hapert al vanaf de start in Voorheen had Hapert echter heel veel dealers, nu zijn ze met rayons gaan werken voor de bepalende spelers in de markt. Wij zijn een van de achttien bedrijven waar ze zaken mee doen. Ons rayon loopt van Nijkerk naar Flevoland, Giethoorn en Hattem. Ook op het gebied van inkoop van onderdelen bij leveranciers is er samenwerking met Hapert zodat de klant daar baat bij heeft. Wij hebben allerlei types aanhangwagens van hen en de fabriek biedt daarnaast ook nog maatwerk. Om goed materieel in huis te hebben, investeerde Arjan Wiggelinkhuijsen de laatste jaren flink in de verhuur van aanhangwagens. Ook verkoopwagens kunnen per dagdeel gehuurd worden, maar tevens tot wel een jaar lang. Mobiele winkels zijn ideaal zijn bij een verbouwing en snackwagens zijn veel Oud-wereldkampioene wielrennen, Leontien van Moorsel, heeft op 12 mei een bezoek gebracht aan de Spar in Hierden. Zij verzorgde daar voor een aantal enthousiaste wielrenners uit de buurt een fietsclinic in het kader van de aanloop naar het evenement Alpe d HuZes, dat op 5 en 6 juni in Frankrijk plaatsvindt. De Spar vormde het vertrek en finishpunt van een mooie fietstocht van ruim een uur die de groep onder andere door de bossen van Elspeet voerde. gevraagd bij bedrijven die een personeelsfeestje houden. Zojuist hebben we de verhuurvloot verder uitgebreid met een nieuwe snackwagen. De wagen is van alle gemakken voorzien met moderne materialen zoals led-verlichting en inzetbaar voor diverse toepassingen zoals vis, friet, of oliebollen. Arjan Wiggelinkhuijsen bemerkt dat de klant tegenwoordig wat minder snel tot aanschaf van nieuw materiaal overgaat en sneller kiest voor reparatie. Wat dat betreft kan Jozua uitstekend op deze situatie inspelen met de werkplaats en het magazijn met een grote hoeveelheid onderdelen. We kunnen dus snel repareren en hebben altijd leenwagens beschikbaar bij een defect. We verkopen ook onderdelen als bedrijven zelf de reparatie uit willen voeren. < De klant vaart wel dankzij het door Arjan Wiggelinkhuijsen verworven dealerschap van Hapert. Foto: Fotostudio Merjenburgh LEONTIEN VAN MOORSEL FIETST BINNEN BIJ SPAR IN HIERDEN Leontien van Moorsel (midden in de groep) coachte de wielrenners die begon volgende maand deelnemen aan Alpe d HuZes. Foto: Fotostudio Merjenburgh Ik was blij verrast toen ik vorige week een telefoontje vanuit het hoofdkantoor van Spar ontving dat Hierden hiervoor was uitverkozen, vertelt de stralende Spar-ondernemer, Joost van Drie, voor zijn winkel. Binnen een paar dagen heb ik een aantal klanten en bekenden op de hoogte gebracht van de komst van Leontien. En gelukkig is het nu droog, dus kan alles doorgaan! Tijdens de wielerrit coachte Leontien van Moorsel de deelnemers en moedigde een aantal van hen extra aan, omdat zij in juni zullen deelnemen aan Alpe d HuZes. Ik heb die berg vorig jaar zelf vier keer beklommen en kan zeggen dat het geen makkie is. Een goede voorbereiding is essentieel en ook een juist eetpatroon hoort daarbij. Ik adviseer ook juist om in de week voorafgaand aan de klim veel rust te nemen en niet telkens de fiets te pakken. En vooral rustig van start gaan en niet meteen al je energie wegtrappen. In de groep die meereed was ook een aantal kinderen aanwezig. De jongste was amper tien, maar die kon me goed fietsen! Ze hield ons makkelijk bij, terwijl we toch al gauw gemiddeld rond de dertig kilometer per uur reden, erg knap, aldus van Moorsel.<

15 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE PARKMANAGEMENT HARDERWIJK KOMT OP STOOM DIVERSE COLLECTIEVE PROJECTEN GEREALISEERD 15 Parkmanager Marion van Gils op bedrijvenpark Tonsel waar dit jaar collectieve camerabeveiliging komt. Foto: Fotostudio Merjenburgh Het Parkmanagement Harderwijk krijgt steeds meer gezicht en treedt tegenwoordig samen met de Bedrijvenkring Harderwijk als één instantie op. De BKH richt zich daarbij als belangenbehartiger van de ondernemers op de beleidszaken en regelgeving en de contacten met de gemeente. Parkmanagement zorgt als uitvoerend orgaan voor de gezamenlijke organisatie van collectieve projecten en inkoop op alle bedrijventerreinen van Harderwijk. Op het gebied van collectieve beveiliging zijn al heel veel bedrijven aangesloten bij Securitas. Op bedrijvenpark Tonsel komen dit jaar bij de toegangswegen nog twee camera s voor kentekenregistratie en drie camera s op het terrein zelf. Als deze zijn geplaatst krijgen bedrijven, mits ze voldoen aan nog wat andere voorwaarden, het Keurmerk Veilig Ondernemen. Dit levert een korting van vijftien procent op de verzekering op. Tonsel kent ook al collectieve gladheidbestrijding. COLLECTIEVE INKOOP ENERGIE Met ParkStroom kunnen bedrijven een flinke besparing realiseren op hun energierekening. Dit platform koopt meerdere keren per jaar voor meer dan vijftig bedrijventerreinen collectief stroom en gas in tegen zeer lage tarieven. In samenwerking met opleidingsinstituut Landstede biedt Parkmanagement tegen een collectiviteitkorting allerlei cursussen aan, onder andere op het gebied van veiligheid. CAI Harderwijk zal binnenkort met een collectief aanbod komen voor leden die zijn aangesloten op Breednet, of degenen die een aansluiting willen. Parkmanager Marion van Gils is het aanspreekpunt van ondernemend Harderwijk en ze heeft een jaarplan voor 2013 opgesteld. Marion van Gils, sinds 1 september vorig jaar de opvolger van Erik Eerhart, heeft de laatste vijftien jaar met en voor ondernemers gewerkt. Ze was onder andere accountmanager en acquisiteur voor de gemeente Dronten. Ik zit nu aan de kant van de ondernemers, maar weet dus wel hoe de gemeentelijke hazen lopen. Parkmanagement past heel goed bij mij. Het is heel uitvoeringsgericht en ik moet constant in actie komen. Ondernemers houden van duidelijkheid. VEEL BETERE COMMUNICATIE Als parkmanager werkt ze natuurlijk veel samen met Peter Rinkel, de voorzitter van de Bedrijvenkring Harderwijk. Ieder lid, we hebben er momenteel 163 is automatische lid van Parkmanagement en dat geldt ook voor de ondernemers op Tonsel. De communicatie naar de leden gaat nu veel beter. De website is gemoderniseerd en er staat veel meer informatie op. Bovendien krijgt ieder bedrijf tweemaal per maand een nieuwsbrief met daarin de laatste actualiteiten zodat de ondernemer weet wat er speelt. Dan zijn er ook nog de succesvolle ontbijtsessies die ieder kwartaal plaatsvinden. De volgende sessie over glasvezel en duurzaamheid is op 19 juni bij Schuuring vanaf zeven uur. Marion van Gils heeft de indruk dat parkmanagement goed op gang is gekomen, maar er blijft nog wel het een en ander te regelen. Iets van een lunchroom op Lorentz, in combinatie met vergaderfaciliteiten zou een aanvulling zijn. Het zal er voorlopig echter niet van komen, want iedereen hikt aan tegen de investering. Bewegwijzering is een van de andere punten. Ondernemers hebben aangegeven niet gelukkig te zijn met hoe dit nu is geregeld. Zo staan er nu zo n zestig namen op een bord bij een toegangsweg naar Lorentz. Daar kunnen we vanaf 2015 verandering in aanbrengen. Op Tonsel en Overveld waar nog geen bewegwijzering staat, kunnen we nu al aan de slag. De Kamer van Koophandel stelt budget beschikbaar om in andere gemeentes een opstartfase van parkmanagement mogelijk te maken. Peter Rinkel heeft recentelijk met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de gemeentes uit Ermelo, Nunspeet en Elburg om tafel gezeten en ze op de hoogte gebracht van de ervaringen in Harderwijk.<

16 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE STAD IN BEDRIJF BUSINESS MAGAZINE advertentie Het begeleiden van een onderneming is meer dan alleen plussen en minnen! 16 Harderwijk Zeewolde Nijkerk Oosteinde 13 Planetenveld 25 Melkrijder 19 Postbus 412 Postbus 217 Postbus AK Harderwijk 3890 AE Zeewolde 3860 BC Nijkerk Tel Tel Tel Fax Fax Fax FOLDER MEESTUREN MET STAD IN BEDRIJF? Het is mogelijk een folder, flyer of brochure mee te sturen met Stad in Bedrijf. Tevens kunnen wij u behulpzaam zijn bij de opmaak van de bijlage en verzorgen wij desgewenst het drukwerk. Afhankelijk van gewicht en formaat kunnen wij u vrijblijvend een prijsopgave doen. Bel voor meer informatie met Peter Molleman, telefoon Payrolling voor u ook interessant? Ook besparen op uw salarisadministratie? kijk op MISTER - mystery shopper - klanttevredenheidsonderzoek - prijs- en kwaliteitvergelijkingen - probleem oplossend voor uw bedrijf L.P. Molleman, Nat King Colestraat 32, 1311 PB Almere,

17 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE SNEL HERSTEL STAAT ALTIJD PARAAT VOOR ONDERNEMEND HARDERWIJK BEL BIJ PROBLEMEN IN DE OPENBARE RUIMTE GEWIKT & GEWOGEN OP VOLLE KRACHT VOORUIT STOMEN 17 Bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte werken in zijn totaliteit zo n tachtig mensen. Foto s: Fotostudio Merjenburgh Bij calamiteiten, zoals een overstroming, of storm is de servicedienst zelfs vierentwintig uur per dag bereikbaar, ook in het weekeinde. Burgers kennen het nummer van Snel Herstel Harderwijk uit hun hoofd, maar bij veel ondernemers is het niet bekend dat een telefoontje naar uitkomst biedt bij problemen in de openbare ruimte. Ons streven is om binnen een dag oplossingen te bieden, stelt coördinator Marcel van den Ende. Snel Herstel werkt samen met Parkmanagement Harderwijk en op alle bedrijventerreinen vindt tweemaal per jaar een schouw plaats. Accountmanager bedrijven Jos Disselhorst en parkmanager Marion van Gils inventariseren daarbij samen met een wijkbeheerder wat er eventueel schort aan de openbare ruimte. Het kan daarbij gaan om niet-werkende straatverlichting, zwerfvuil, gaten in de weg, of stoep, rioleringsproblemen, of auto s die foutief geparkeerd staan. Met enige trots presenteren we in deze uitgave een nieuwe rubriek waarin regionale ondernemers uit steeds weer een andere branche uitleggen hoe ze hun bedrijf klaarstomen voor de toekomst. Het zal u niet verwonderen dat een stomerij als plaats van samenkomst functioneert en de geïnterviewde kan zijn, of haar kleding gratis laten reinigen tijdens het gesprek. Het zijn de jonge, ambitieuze honden van Topcleaning die samen met Stad in Bedrijf het initiatief hebben genomen tot deze maandelijkse rubriek. Een jaar geleden deed ouwe rot Johan Elzerman die met zijn vrouw Joke al meer dan veertig jaar in het vak zit een meesterzet door een nieuwe bedrijfsleider aan te stellen. Deze trok op zijn beurt een paar maanden geleden een al even jeugdige en gedreven marketingman aan. De vier inspireren elkaar en ze stomen op volle kracht vooruit. Wat crisis? Dit kunnen juist gouden tijden zijn, als je maar gebruik maakt van de vele mogelijkheden die er zijn. Kijk eens naar de vele elementen van verspilling binnen de bedrijfsvoering en realiseer u dat deze allemaal te elimineren zijn. Hoe is het eigenlijk gesteld met uw marketing, de informatie op internet en de vindbaarheid van de website? Bent u soms zo iemand die wel eens, of zelfs met regelmaat een extern bureau inschakelt? Neus in plaats daarvan eens rond op de werklozenmarkt. Deze is vergeven van de vele talenten op allerlei opleidingsniveaus die staan te trappelen om uw bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. KEES VAN LOON COLOFON Stad in Bedrijf Businessmagazine is een uitgave van Nijsen Media bv. Stad in Bedrijf verschijnt 11 x per jaar en wordt gratis verspreid op basis van controlled circulation onder alle bedrijven in de gemeenten Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Ermelo, Voorthuizen, Putten, Nijkerk, Zeewolde en Bunschoten-Spakenburg. Snel Herstel is in 1992 opgericht en ontving vier jaar later van het ministerie van Binnenlandse Zaken de kwaliteitsprijs publieke dienstverlening. De servicedienst verricht op de bedrijventerreinen ook maandelijks een groenschouw om te beoordelen of de aannemers zich gehouden hebben aan de gemaakte onderhoudsafspraken. Ondernemers moeten volgens Marcel van den Ende los van deze schouwen zelf het initiatief nemen bij klachten. Wij komen dan in actie en doen er wat aan, tenminste als het inderdaad in de openbare ruimte is. De ondernemer is natuurlijk zelf verantwoordelijk voor zijn eigen bedrijfsterrein. < Marcel van den Ende is coördinator bij de servicedienst Snel Herstel Directeur/uitgever: Eric Nijsen, Redactie: Kees van Loon, , Fotografie: Henk Merjenburgh, Advertenties: Peter Molleman, / Lay-out/opmaak: Berby Hanekamp NIJSEN MEDIA BV Ketelboetershoek 25, 7328 JE Apeldoorn, , Adreswijzigingen en bezorgklachten kunt u doorgeven via of via het contactformulier op

18 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE mail naar 18 TUSSEN DE BEDRIJVEN DOOR met spieren en gewrichten. Dit is voor alle speel categorieën een belangrijk voordeel. Na 18 jaar waren de Mateco (beton) banen zichtbaar aan vervanging toe. De vereniging hoopt dat met het in gebruik nemen van deze banen het ledenaantal toe zal nemen. < START ONDERZOEK KOOPZONDAGEN Het bureau I&O Research gaat vanaf deze maand een onderzoek uitvoeren naar de behoefte aan koopzondagen in Harderwijk onder werkgevers, bewoners, consumenten en werknemers. Daarbij komt ook het aantal en de voorwaarden aan bod. Verder wordt onderzocht of de uitkomsten alleen voor de binnenstad, voor wijkwinkelcentra en supermarkten of heel Harderwijk zou moeten gelden. De komende tien weken worden de diverse doelgroepen benaderd. Via een telefonische steekproef wordt de mening gepeild van 300 binnenstadbewoners en 100 overige inwoners van Harderwijk en Hierden. Alle detaillisten, inclusief de horeca ontvangen een schriftelijke vragenlijst. Er is een enquête voor werknemers op internet en straatinterviews voor consumenten en bezoekers. Het onderzoeksbureau analyseert de resultaten en verwerkt dit in een rapportage. De resultaten worden verwerkt in een zogeheten beoordelingsmatrix. Om de uitkomst van het onderzoek zo objectief mogelijk te interpreteren is vooraf bepaald wanneer sprake is van (on)voldoende draagvlak. Het college interpreteert de resultaten van het onderzoek als volgt: bij een score van minder dan vijftig procent voor de komst van koopzondagen is er onvoldoende draagvlak. Een proefperiode is gerechtvaardigd als tussen de vijftig en zestig procent aangeeft te willen winkelen op zondag. Bij een score van meer dan zestig procent is er voldoende draagvlak bij de respondenten.< HET HANZEBAKEN PRIJKT BIJ HET STRANDEILAND De overdracht aan de stad en de doop van Het Hanzebaken op de pier van het Strandeiland tijdens het Hanzefestival Harderwijk is opgeluisterd door onder meer de Harderwijkse stadsdichter Theo Bakker, senior- en junior-stadsomroepers uit Nederland en Vlaanderen en shantykoor De Iselanders uit de Hanzestad Zwolle. Op zaterdag 18 mei gaven ook de graaf van Gelre, zijn eega en een klein gevolg acte de présence. De zuil van Het Hanzebaken is een dag eerder geplaatst door het lokale bedrijf Van Rijn Kraanverhuur dat eind vorig jaar met een gesloten portemonnee het kunstwerk De Surfzeilen op een nieuwe locatie bij het Strandeiland heeft neergezet. Jan van Walsem heeft Het Hanzebaken namens de NV Stadsherstel Harderwijk aan burgemeester Harm-Jan van Schaik overgedragen. Ook beeldend kunstenaar Marte Röling, die het kunstwerk in opdracht van de NV Stadsherstel Harderwijk heeft ontworpen, was daarbij aanwezig.< GESLAAGDE OPENING TENNISVERENIGING DE RUMELS Zaterdag 20 april zijn de nieuwe kunstgrasbanen van TV de Rumels in Hierden in gebruik genomen. De officiële handeling werd verricht door burgemeester Harm-Jan van Schaik en wethouder Laurens de Kleine. Voormalig proftennisser Jacco Eltingh en De Naast deze activiteiten was er voor de kinderen een groot springkussen, een suikerspin en was er voor leden en nieuwe leden de mogelijkheid het tennisracket door medewerkers van Telstar te laten bespannen. Kleine speelde vervolgens een eerste partij. De dag werd afgesloten met een receptie waarbij Aansluitende gaf Eltingh een tennis clinic aan een aantal potentiële nieuwe jeugdleden en een demonstratiepartij met leden van TV de Rumels. Eltingh de hoofdprijzen van de loterij uitdeelde. De nieuwe kunstgrasbanen zijn het hele jaar te bespelen en zorgen ze ervoor dat er minder problemen zijn LIFESTYLE FAIR ONDANKS REGEN EEN SUCCES Helaas waren de weergoden de ondernemers Bianca van Schie en Esther Foppen niet erg gunstig gezind op een natte zaterdag in mei tijdens de LifeStyle Fair, maar dit mocht de pret niet drukken. Zij hebben de deelnemende bedrijven die allemaal door vrouwen worden geleid en zichzelf in ieder geval wel op de kaart kunnen zetten door hun initiatief. Het idee achter deze LifeStyle Fair was beleven in de breedste zin van het woord. En dit is zeker tot uiting gekomen in de achtertuin van Bianca van BICA- Styling. De heerlijke hapjes en drankjes van Vegafabulous vielen goed in de smaak en er waren ook mensen die een goed consult hebben ontvangen van Praktijk Elfenlicht, Lyke Bagaya en Tekenen en meer. Ook de prachtige sieraden van True Artics, de ecologische tassen van Bedouin, originele woondecoratie van Seabare, de infostand van Van Losenoord Verf en Wand, de tafel van Leo Schrader woondesign en nagel- en make-up advies van Skin to Love trokken veel bekijks. Bianca en Esther vinden het zeker voor herhaling vatbaar, maar de volgende keer in een overdekte tuin! <

19 algemeen STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE AAN DE BAR OP DE NIEUWE LOCATIE VAN COVEBO HARDERWIJK UITZENDGROEP PLAATST STEEDS MEER NEDERLANDERS De vestiging van Covebo Uitzendgroep in Harderwijk is verhuisd van de Burgemeester de Meesterstraat naar de Marie Curiestraat aan het begin van het bedrijventerrein Lorentz. Het pand van twee verdiepingen is met 370 vierkante meter fors groter dan het oude optrekje. Het uitzendbureau beschikt nu ook over een presentatieruimte, een magazijn met huisraad voor de onderkomens van Poolse medewerkers en een ontvangstruimte met bar. Vestigingsleider René van Corler stelt dat hij alle medewerking heeft gekregen van de gemeente Harderwijk. Ze hebben ruim op tijd aangegeven dat we weg moesten in verband met de plannen voor het Waterfront, zodat wij in alle rust een nieuw pand konden vinden. En dat is goed gelukt! We zitten hier aan de Marie Curiestraat op een prima bereikbare locatie en aan de zijde van de N302 hebben we een reclamebord mogen bevestigen. De medewerkers van Covebo Harderwijk. Foto s: Fotostudio Merjenburgh LOKALE BETROKKENHEID Covebo is in december 2009 naar Harderwijk gekomen. Vanuit de vestiging in Nijkerk bediende het al klanten in Harderwijk en omgeving, maar het is Vestigingsleider René van Corler is verheugd over de nieuwe locatie. altijd de bedoeling geweest om deze klanten uiteindelijk dichterbij te bedienen. De stelregel is dat Covebo dichtbij de klanten en de uitzendkrachten wil zitten. Lokale betrokkenheid is daarbij een belangrijke voorwaarde. Dit komt onder andere tot uiting in de sponsoring van tal van regionale voetbalverenigingen en andere activiteiten. In Harderwijk werken inmiddels tien medewerkers en het werkgebied beslaat de gehele Noordwest Veluwe, Biddinghuizen Dronten en Emmeloord. Covebo Harderwijk richt zich met name op techniek, productie, logistiek en tuinbouw/groenvoorziening. Het is contractleverancier voor industriële technische banen bij diverse bedrijven. Zeker in deze branche plaatsen we steeds meer mensen uit eigen land, we zijn ons meer gaan concentreren op de werving en selectie van Nederlanders. De landelijke organisatie met 10 vestigingen heeft circa 2000 uitzendkrachten aan het werk, waarvan 300 Nederlanders en 1700 mensen uit de EU. Het leeuwendeel van deze groep is Pools en in dit land zijn ook vijf eigen vestigingen. Daarnaast heeft Covebo een vestiging in Duitsland en partners in Hongarije. SPARRINGPARTNER VAN GROTE BEDRIJVEN We zijn sparringpartner van grote bedrijven bij het terugdringen van de totale kosten van arbeid. Hierbij geloven we dat niet de laagste kosten per uur, maar de laagste kosten per jaar het doel moet zijn. Daarom zijn we nadrukkelijk betrokken bij de inrichting van het productieproces en de inzet van personeel. Het voordeel voor de klant is dat Covebo een totaalpakket levert, zowel de Nederlandse uitzendkracht alsook de buitenlandse uitzendkracht. Voor beide groepen bestaat de mogelijkheid om bij de klant, of in samenwerking met ons een opleiding te krijgen en daar dan langdurig ingezet te worden. Zo zijn we met een bedrijf in de groenvoorziening een meerjarig traject met dertig Poolse uitzendkrachten aangegaan die een meerjarige BBL-opleiding krijgen. Als je op deze wijze ingewerkte mensen kunt leveren dan scheelt dat veel inwerktijd, levert dat kwaliteit en continuïteit op en bespaart dat inleenkosten. De officiële opening van het nieuwe pand is op donderdag 23 mei van 16 tot 19 uur in de ontvangstruimte. Zo n bar hebben we ook bij de grote kantoren in Zeewolde, Nijkerk en Bunschoten-Spakenburg. Dit is ontstaan omdat veel uitzendkrachten op vrijdag nog een urenbriefje brengen en we met hen onder het genot van een drankje graag goed contact onderhouden. Inmiddels wordt deze ruimte veel breder ingezet; in onze vergaderruimte verzorgen we presentaties voor bedrijven en vervolgens kunnen we aan de bar een hapje en een drankje nemen. En laatst heeft de door Covebo gesponsorde B1 van VVOG hun kampioenschap bij ons aan de bar gevierd. <

20 STAD IN BEDRIJF BUSINESSMAGAZINE 20 NU OOK IN ZEEWOLDE! Vestiging Zeewolde Wagonette 4A 3897 AD Zeewolde Peter-Jan de Boer AA t. (036) Harderwijk Putten Zeewolde postlaantje 1j 3851 nm ermelo t f planstudies woningbouw utiliteitsbouw verbouw interieur Wij geloven in de kracht van samenwerking

TROPIKANA. Informatieblad voor de. Opgericht 1 maart 1958 Aangesloten bij de Ned. Bond van Vogelliefhebbers

TROPIKANA. Informatieblad voor de. Opgericht 1 maart 1958 Aangesloten bij de Ned. Bond van Vogelliefhebbers TROPIKANA Informatieblad voor de Opgericht 1 maart 1958 Aangesloten bij de Ned. Bond van Vogelliefhebbers Nobelstraat 30 3846 CG Harderwijk WEDDINGPROSON DRUKKERS & COMCEPTORS UW GRAFISCH BEDRIJF

Nadere informatie

Vivarium 2015: Lucky #7

Vivarium 2015: Lucky #7 Nieuwsbrief nr.1 Maart 2015 Vivarium 2015: Lucky #7 Na de zeer succesvolle terugkeer van Vivarium in 2014, zijn de voorbereiding op de komende editie al weer in volle gang. Wie de gehele historie van Vivarium

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders.

Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders. Rinaldostraat 12 Postbus 90-6950 AB Dieren Telefoon: 0313-414395 Telefax: 0313-450144 www.vdveenschilders.nl E-mail: info@vdveenschilders.nl Vakmanschap in schilderwerken vdveenschilders is een modern

Nadere informatie

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht

Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht. Rapportage. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Enquête Revitalisering Bedrijventerrein Overvecht Rapportage Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Utrecht Uitgevoerd door: ETIN Adviseurs s-hertogenbosch, mei 2009 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Populatie

Nadere informatie

Groot in kleinschalige projecten

Groot in kleinschalige projecten Groot in kleinschalige projecten Beheer en onderhoud Verbouw en renovatie Kleinschalige nieuwbouw Gerritsen kleinbouw Nieuw bedrijfsonderdeel, vertrouwde naam In ruim 75 jaar heeft Gerritsen Bouwgroep

Nadere informatie

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit Zodat u efficiënt kunt ondernemen Financial Lease dat is onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease

Nadere informatie

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. PANTONE 877C PANTONE 642C PANTONE 656C Beyond creativity In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. DTPH. Sinds 2010 is #grafischespoed nooit

Nadere informatie

De IVW, daar heb je wat aan!

De IVW, daar heb je wat aan! De IVW, daar heb je wat aan! Samen In Weesp hebben we een unieke samenwerking, waarmee we zaken ook echt voor elkaar krijgen en onze ambities waarmaken. Samen staan we sterk. Cees van Vliet, voorzitter

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books Smartreaders is de slimme en kostenbesparende online service voor de verkoop van uw readers,

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden.

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. 1 Case-study: Brouwland 2 Wat zijn de ingrediënten van cross-border succes

Nadere informatie

Een kijkje achter de schermen bij Mercedes-Benz dealer ROGAM Onze mensen maken het verschil

Een kijkje achter de schermen bij Mercedes-Benz dealer ROGAM Onze mensen maken het verschil RIJNMOND REGIONAAL ZAKENMAGAZINE JAARGANG 31 NUMMER 2 MAART/APRIL 2014 Een kijkje achter de schermen bij Mercedes-Benz dealer ROGAM Onze mensen maken het verschil Het is de attitude die beter bij Rotterdamse

Nadere informatie

Als u zaken doet met de overheid...

Als u zaken doet met de overheid... Als u zaken doet met de overheid... Het duurzame inkoopbeleid van de overheid Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de overheid. Om de markt voor duurzame producten te stimuleren, geeft zij zelf het

Nadere informatie

Marconiweg 31 Zeewolde. Kantoor Almere Havenzicht 72 1357 NR Almere T 036 54 90 628 E info@vsomakelaars.nl

Marconiweg 31 Zeewolde. Kantoor Almere Havenzicht 72 1357 NR Almere T 036 54 90 628 E info@vsomakelaars.nl Marconiweg 31 Zeewolde Kantoor Dronten De Bolder 2 8251 KC Dronten T 0321 318 318 E info@vsomakelaars.nl Kantoor Marknesse Baarloseweg 6-I 8316 SE Marknesse T 0527 20 33 55 E info@vsomakelaars.nl Kantoor

Nadere informatie

Marconiweg 31 Zeewolde. Kantoor Almere Havenzicht 72 1357 NR Almere T 036 54 90 628 E info@vsomakelaars.nl

Marconiweg 31 Zeewolde. Kantoor Almere Havenzicht 72 1357 NR Almere T 036 54 90 628 E info@vsomakelaars.nl Marconiweg 31 Zeewolde Kantoor Dronten De Bolder 2 8251 KC Dronten T 0321 318 318 E info@vsomakelaars.nl Kantoor Marknesse Baarloseweg 6-I 8316 SE Marknesse T 0527 20 33 55 E info@vsomakelaars.nl Kantoor

Nadere informatie

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE

8 & 9 APRIL TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 8 & 9 APRIL 2014 TT HALL ASSEN INFORMATIEBROCHURE 2014 Netwerken in een sterke regio! Samenwerken, netwerken en op de hoogte zijn van elkaars kennis en kunde is belangrijker dan ooit. Dit besef leeft sterk

Nadere informatie

totaaladvies en persoonlijke aandacht

totaaladvies en persoonlijke aandacht totaaladvies en persoonlijke aandacht assurantiën makelaardij hypotheken financieel advies uw wensen Opnieuw beginnen in het huis van uw dromen. Financiële verplichtingen aangaan voor een periode van soms

Nadere informatie

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand

Henk Oostdam is fiscaal adviseur bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand Henk Oostdam is fiscaal bij zijn eigen praktijk Tax Consult Network en is de vertrouwenspersoon van Tim Coronel en Peter Ouwehand 30 RBA_Fiscale Opleidingen 2015-2016 30 mijn Henk Oostdam We kijken samen

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

3.1 Omcirkel het juiste antwoord.

3.1 Omcirkel het juiste antwoord. 3.1 Vraag 1 Lees de uitspraken I en II en bedenk welke juist is/zijn. I Economie gaat over behoeften II Economie gaat over middelen A. I en II zijn beiden juist B. I is juist, II is onjuist C. II is juist,

Nadere informatie

Flexibiliteit als kracht. De voordelen van payrolling LEO SMEEEKES. Golfschool Weesp & WoningNet WEESP DE GROOT LUCHTKANALEN BUSINESS BIJ DE BUREN

Flexibiliteit als kracht. De voordelen van payrolling LEO SMEEEKES. Golfschool Weesp & WoningNet WEESP DE GROOT LUCHTKANALEN BUSINESS BIJ DE BUREN WEESP NR. 4 APRIL 2011 Flexibiliteit als kracht DE GROOT LUCHTKANALEN De voordelen van payrolling LEO SMEEEKES Golfschool Weesp & WoningNet BUSINESS BIJ DE BUREN De Groot Luchtkanalen doorstaat al 75 jaar

Nadere informatie

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld,

De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, De bouw Conceptueel bouwen. Klinkt ingewikkeld, heeft wel de toekomst. Over vijf jaar zal één op de vijf bouwwerken in Nederland volgens een concept gebouwd worden. Wat is dat en wat betekent het voor

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

WELKOM BIJ ELDEE WORLDWIDE STAND & EVENT SERVICE.

WELKOM BIJ ELDEE WORLDWIDE STAND & EVENT SERVICE. WELKOM BIJ ELDEE WORLDWIDE STAND & EVENT SERVICE. RETAIL INTRODUCTIE Vanuit Geldermalsen verzorgt Eldee Expo Experts sinds 1976 jaarlijks honderden stands in binnenen buitenland. Eldee Expo Experts regelt

Nadere informatie

www.fleetpoint.nl De perfecte combinatie op één locatie!

www.fleetpoint.nl De perfecte combinatie op één locatie! De perfecte combinatie op één locatie! Fleetpoint, de perfecte combinatie op één locatie! Door krachten te bundelen, is er in 2006 een nieuw en ijzersterk concept ontstaan: Fleetpoint. Inmiddels is het

Nadere informatie

Begin nu met besparen

Begin nu met besparen Begin nu met besparen WELKOM! Vaste Lasten Service is een organisatie bestaande uit doeners met kennis van zaken. Wij zijn enthousiast, professioneel en behulpzaam en bovenal zijn uw vaste lasten bij

Nadere informatie

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl

15 jaar. 19&21 april 24&25 mei. Open dagen. Get inspired! www.rmr.nl 15 jaar Handmade HANDMADE luxury LUXURY interiors INTERIORS EEN een HUIS Huis WORDT wordt GEBOUWD, gebouwd, MAAR maar EEN een THUIS thuis MOET moet GEVORMD gevormd WORDEN worden 19&21 april 24&25 mei Open

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie

You never walk alone. Backoffice. maatwerkoplossingen samenwerken/websitemodules schadeafhandeling

You never walk alone. Backoffice. maatwerkoplossingen samenwerken/websitemodules schadeafhandeling You never walk alone Backoffice maatwerkoplossingen samenwerken/websitemodules schadeafhandeling De eerste! Interview met Henk den Uil Ja, het is al bijna 15 jaar geleden, zegt Henk den Uil. Henkie voor

Nadere informatie

hiermee bezig te houden. TEKST MIRJAM JANSSEN

hiermee bezig te houden. TEKST MIRJAM JANSSEN Centrum helpt scholen en kinderopvang Nieuw kennis voor bouwen 20 podium maart 2012 om huisvestingszaken goed af te wikkelen centrum en renoveren Mede op aandringen van de PO-Raad krijgen school besturen

Nadere informatie

Bij U-Boss word ik altijd warm ontvangen en doen ze echt hun best voor je. Pieter de Haan Uitzendkracht

Bij U-Boss word ik altijd warm ontvangen en doen ze echt hun best voor je. Pieter de Haan Uitzendkracht mijn hart ligt bij een kleinschalige organisatie met een hoogwaardige dienstverlening. Waar mensen hun klanten kennen en waar ze hart voor de zaak hebben Ed Bos Directeur U-Boss Uitzendbureau is de kleinschalige

Nadere informatie

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business WHITEPAPER Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business 5 vragen die u aan het denken zetten: bent u wel echt bezig met doen waar u goed in bent? PP-056/02-14 Inleiding De flexmarkt

Nadere informatie

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving DEKKERS-FRANSEN Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving Het juiste gevoel De keuken is vaak het hart van een woonhuis. Een belangrijke plek in uw leefomgeving. Daar wilt u zich thuis

Nadere informatie

Bannerdisplays en folderrekken

Bannerdisplays en folderrekken Bannerdisplays en folderrekken Kleine, grote communicatie wonders Bannerdisplays zijn in staat uw beeld of boodschap doeltreffend over te brengen. Op beurzen, seminars, open dagen, productintroducties

Nadere informatie

EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK

EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK EEN TWEEWIELER VAN DE ZAAK Full operational lease via sqoot Wilt u uw medewerkers een scooter, motor, elektrische fiets of een gewone fiets ter beschikking stellen? Via sqoot regelt u het leasen van tweewielers.

Nadere informatie

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8 Pensioen krant Maart 2014 Ik ga later niet op de bank zitten pagina 6 Meer inzicht in uw pensioen pagina 4 Wat is het UPO? pagina 8 Pensioenheld Dromen doen we allemaal Brayen Verbond (39 jaar) is projecteider

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

'Geheime' kunstcollectie Imtech komt in de verkoop

'Geheime' kunstcollectie Imtech komt in de verkoop FD: Economie & Politiek door Siem Eikelenboom 28 augustus 2015 'Geheime' kunstcollectie Imtech komt in de verkoop Karel Appel, 'Bloem met blauwe ogen' (1977) 'Als je de ontvangsthal van Van Rietschoten

Nadere informatie

Meting economisch klimaat, november 2013

Meting economisch klimaat, november 2013 Meting economisch klimaat, november 2013 1.1 Beschrijving respondenten Er hebben 956 ondernemers meegedaan aan het onderzoek, een respons van 38. De helft van de respondenten is zzp er (465 ondernemers,

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Shoeby Fashion groeit gestaag STARTERS THEMA. Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer. www.franchiseplus.nl. losse nummers 6,75

Shoeby Fashion groeit gestaag STARTERS THEMA. Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer. www.franchiseplus.nl. losse nummers 6,75 www.franchiseplus.nl 16e jaargang nummer 2 april 2008 losse nummers 6,75 Dé marktplaats voor de samenwerkende ondernemer THEMA STARTERS Shoeby Fashion groeit gestaag In dit nummer: Bestaande vestiging

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Piet Boon. Van timmerman tot meester ontwerper. 114 All Inn Home magazine

Piet Boon. Van timmerman tot meester ontwerper. 114 All Inn Home magazine Piet Boon Van timmerman tot meester ontwerper 114 All Inn Home magazine Het is gewoon waanzinnig leuk om iets te creëren en je visitekaartje achter te laten. Hij begon 25 jaar geleden als timmerman/aannemer

Nadere informatie

Het ontwerp van lnbo Architecten voor de combinatie hotel, bioscoop en casino, met vijftig meter hoge hoteltoren langs de A7. BEELD INBO ARCHITECTEN

Het ontwerp van lnbo Architecten voor de combinatie hotel, bioscoop en casino, met vijftig meter hoge hoteltoren langs de A7. BEELD INBO ARCHITECTEN 23 november 2012 NHD Vd Valk hotel, casino en bioscoop te Hoorn Het ontwerp van lnbo Architecten voor de combinatie hotel, bioscoop en casino, met vijftig meter hoge hoteltoren langs de A7. BEELD INBO

Nadere informatie

Noort Organisatie Ontwikkeling

Noort Organisatie Ontwikkeling Ontwikkelt Groei & Efficiency Wie wij zijn: is een adviesdienst die actief is in de bloemenen plantensector. De sector is dynamisch en de ontwikkelingen gaan steeds sneller, mede door de opkomst van internet

Nadere informatie

JAAR. 75 jaar transport op maat

JAAR. 75 jaar transport op maat 75 JAAR 75 jaar transport op maat Wel de lusten maar niet de lasten! Select2Connect de beste manier van SAMENwerken 24/7 bereikbaar Deskundigheid Afspraak = Afspraak Kwaliteit Flexibiliteit Snelle levering

Nadere informatie

Interview. We moeten ophouden met klagen en duurzaamheid vanuit een positief oogpunt bekijken

Interview. We moeten ophouden met klagen en duurzaamheid vanuit een positief oogpunt bekijken Interview We moeten ophouden met klagen en duurzaamheid vanuit een positief oogpunt bekijken Door: Marlou Dahmen Een geboren ondernemer, een gedreven persoon en een gevoelsmens. Haar enthousiasme en passie

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers

Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers collectieve NABESTAANDENVERZEKERING Informatie voor de ondernemer Nabestaandenverzekering Collectief voor zelfstandig ondernemers Uitkering(en) voor uw achterblijvende partner Nabestaandenverzekering Collectief

Nadere informatie

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS

8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS 8 MULTIFUNCTIONELE BEDRIJFSUNITS DE POL TE LOSSER Alfred Marshallstraat 1 Postbus 572 7550 AN Hengelo Telefoon (074) 255 68 88 Fax (074) 291 85 21 www.bedrijfsunits.com projectontwikkeling Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt

Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Alsjeblieft: 26 tips voordat je een BOB Borrel bezoekt Inleiding Ondanks het feit dat iedereen weet dat netwerken van belang is - we zullen dan ook niet meer ingaan op het waarom - blijkt dat veel mensen

Nadere informatie

Showroom KOVO Assen. Pagina 1 van 13

Showroom KOVO Assen. Pagina 1 van 13 Showroom KOVO Assen Pagina 1 van 13 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...2 2 Voorwoord...3 3 Inleiding...4 4 Wie presenteert zich in de showroom?...5 5 Wie gaat de showroom bezoeken?...6 6 Indeling showroom...7

Nadere informatie

Rapport imago- onderzoek Van Diemen Communicatiemakelaars

Rapport imago- onderzoek Van Diemen Communicatiemakelaars Rapport imago- onderzoek Van Diemen Communicatiemakelaars Klant: Van Diemen Communicatiemakelaars Datum: 19-02- 2016 Gemaakt door: Van Diemen Communicatiemakelaars I- mapping (achtergrond) I- mapping staat

Nadere informatie

Jeroen Neef: betontimmerman met diploma

Jeroen Neef: betontimmerman met diploma bouwen Magazine over loopbaanontwikkeling en vaktechniek voor werknemers in de bouw en infra nr. 2 april 2011 Jeroen Neef: betontimmerman met diploma Prefab fundering met IJB Smartfoot Uitvoerder Cees

Nadere informatie

BANDEN, VELGEN EN AUTOSERVICE. Winterbandenanalyse Profile Tyrecenter

BANDEN, VELGEN EN AUTOSERVICE. Winterbandenanalyse Profile Tyrecenter Winterbandenanalyse Profile Tyrecenter Winterbandenanalyse Profile Tyrecenter De belangrijkste oorzaak van auto-ongelukken in de winter, is een slechte voorbereiding op de weersomstandigheden. Hierbij

Nadere informatie

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen.

LARENSTEIN. Bilthovens Bouwbedrijf. Samen bouwen onder één dak. Verbouw. Onderhoud. Renovatie. Nieuwbouw. Badkamers. Keukens. Dakkapellen. Bilthovens Bouwbedrijf LARENSTEIN Verbouw Samen bouwen onder één dak Onderhoud Renovatie Nieuwbouw Badkamers Keukens Dakkapellen Dakramen www.bouwbedrijflarenstein.nl Over Bilthovens bouwbedrijf Larenstein

Nadere informatie

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is

Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Hoe de gemeente Hardenberg u van dienst is Kwaliteit is de norm Kwaliteit, dat is wat wij willen leveren. Natuurlijk, het is een mooi begrip en ook normaal. Maar wat betekent kwaliteit eigenlijk. Immers,

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat

Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat Versie definitief Datum 19 november 2009 1 (17) Onderzoek Bedrijvenpanel: Ondernemersklimaat Auteur Tineke Brouwers Het tweede onderzoek Op 12 oktober 2009 kregen alle leden van het Bedrijvenpanel van

Nadere informatie

Beste Bezoeker, U vindt meer informatie over onze organisatie op onze website

Beste Bezoeker, U vindt meer informatie over onze organisatie op onze website Aardoom & de Jong Nieuwsbrief juni 2011 Beste Bezoeker, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Aardoom & de Jong - werving en selectie. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen zijn wij (Maarten Aardoom en

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Dames en heren, 1 DVHN, 9 september 2015.

Dames en heren, 1 DVHN, 9 september 2015. Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, opening bijeenkomst Klantengroep Samenwerking Noord (Holland Web Week), Groningen, 16 september 2015 Dames en heren, Goed nieuws is geen nieuws, zeggen

Nadere informatie

Palletways Express distributie van palletzendingen

Palletways Express distributie van palletzendingen Palletways Express distributie van palletzendingen Het netwerk van Palletways Europe strekt zich uit over de Benelux, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Londen BELGIË NEDERLAND Hamburg Nijmegen DUITSLAND

Nadere informatie

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE

ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE Exact Online CASE STUDY ONLINE SAMENWERKEN IN HET DNA VAN ACCOUNTANTSKANTOOR JOINSON & SPICE www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY INZICHT DELEN OM TE GROEIEN JOINSON & SPICE is druk.

Nadere informatie

Footprint eerste helft 2014:

Footprint eerste helft 2014: September 2014 Vanaf vorig jaar november is Pilkes door TÜV gecertificeerd voor niveau 3 van de CO 2-Prestatieladder. Met deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de vorderingen. Pilkes heeft

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht

Hét carrière-evenement voor de financiële branche. Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Hét carrière-evenement voor de financiële branche Zaterdag 21 mei 2011 Stadion Galgenwaard Utrecht Carrière-evenement voor de financiële branche Marcommunity organiseert op zaterdag 21 mei 2011 de eerste

Nadere informatie

Partner in brandbeveiliging

Partner in brandbeveiliging Partner in brandbeveiliging Brandveilig! Brand is de grootste nachtmerrie voor iedere ondernemer. Altebra zorgt dat u rustig kunt slapen! Wij leveren en onderhouden slimme sprinklerinstallaties om uw bedrijf

Nadere informatie

Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Eigen bijdrage Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) Informatie voor de klant Wij zijn Geert Bouwmeester was pas 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop werd ingericht als kantoorruimte en de

Nadere informatie

Eper Stoom- en Wasserij

Eper Stoom- en Wasserij Eper Stoom- en Wasserij Eper Stoom- en Wasserij bv Voor een onvergetelijke eerste indruk! Tafels voorzien van prachtig linnen Handdoeken keurig gevouwen Beddengoed netjes geseald Wij leveren en wassen.

Nadere informatie

Handleiding voor onze zakelijke klanten

Handleiding voor onze zakelijke klanten Handleiding voor onze zakelijke klanten U hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarom krijgt u van ons en uw verzekeringsadviseur

Nadere informatie

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN

HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN Exact Online CASE STUDY HOE CAPPA ZIJN KLANTEN BETER IS GAAN ADVISEREN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY ONDERSCHEIDENDE KWALITEITEN LEIDEN TOT SUCCES VOOR ZOWEL ONDERNEMER ALS ZIJN

Nadere informatie

ESED. ESED direct marketing ESED

ESED. ESED direct marketing ESED logistics druk direct en marketing print design logistics direct marketing LOGISTIEK UITBESTEDEN LOGISCH TOCH? design logistics direct marketing LogiStiEK UitBEStEDEN, LogiScH toch? Heeft u te weinig opslagruimte?

Nadere informatie

Hanenberg Wegenbouw. Historie

Hanenberg Wegenbouw. Historie Betrouwbaarheid is het sleutelwoord dat past bij. Het van oorsprong zijnde stratenmakersbedrijf is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een wegenbouwspecialist. Een wegenbouwspecialist waarbij flexibiliteit

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

StartersCentrum Limburg

StartersCentrum Limburg Voor jezelf beginnen? Doe het niet alleen! Het StartersCentrum Limburg is je graag van dienst met praktisch advies en nuttige tips. StartersCentrum Limburg Starterscentrum_A4_3.indd 1 01-09-2009 09:33:41

Nadere informatie

Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon 140 jaar Modecentrum Frans Theelen Hoe het allemaal begon Als u door de huidige modecentra van Frans Theelen loopt realiseert u zich waarschijnlijk niet dat de fundamenten van dit bedrijf al dateren van

Nadere informatie

In dialoog met mensen die DE MARKT ÉCHT SNAPPEN. Vision Forward

In dialoog met mensen die DE MARKT ÉCHT SNAPPEN. Vision Forward In dialoog met mensen die DE MARKT ÉCHT SNAPPEN. 153 ROBERT DE KLIJNE Robert de Klijne vestigde zich eind 1993 als zelfstandig fotograaf. Hij sloot zich in 2006 aan bij Multicopy om zijn grafische dienstverlening

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

HORECA & PROJECTMEUBILAIR

HORECA & PROJECTMEUBILAIR HORECA & PROJECTMEUBILAIR Sensus Almere Passie Amersfoort Zorgcentra De Borg Groningen Plaza 6 Emmeloord Beachclub CoffeeZ Creatieve interieurconcepten Elisabeth van der Heijden Wij wilden voor alle vestigingen

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

DORPSGESPREK BALKBRUG 2025

DORPSGESPREK BALKBRUG 2025 VRIJDAG 19 juni 2015 DORPSGESPREK BALKBRUG 2025 01 mei 2015 Hoi! EVEN VOORSTELLEN Wij zijn een groep enthousiaste dorpelingen die samen willen bouwen aan de toekomst van Balkbrug en daarop slim samenwerken.

Nadere informatie

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen

zorgwijzer Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen zorgwijzer 2012/2013 Weet u waar u de beste zorg kunt krijgen? Uw verzekering snel en digitaal regelen Zorg of advies nodig? CZ wijst u de weg Medische vraag? Stel hem aan onze deskundigen Toen mijn vriendin

Nadere informatie

TWEEWIELERLEASE ZONDER ZORGEN

TWEEWIELERLEASE ZONDER ZORGEN TWEEWIELERLEASE ZONDER ZORGEN sqoot Full operational lease via sqoot Wilt u uw medewerkers een scooter, motor, elektrische fiets of een gewone fiets ter beschikking stellen? Via sqoot regelt u het leasen

Nadere informatie

WAT MAAKT EEN ONDERNEMER GELUKKIG? NOU, GELD IN ELK GEVAL NIET

WAT MAAKT EEN ONDERNEMER GELUKKIG? NOU, GELD IN ELK GEVAL NIET TEKST: JUDITH KATZ, KARIN BOJORGE ILLUSTRATIE EN INFOGRAPHICS: MAREN BRUIN FORUM-ONDERZOEK WAT MAAKT EEN ONDERNEMER GELUKKIG? NOU, GELD IN ELK GEVAL NIET Wat vinden ondernemers nou het leukste aan het

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c

Bedrijven safari. Daphne Meijer 0821393 CMD 1c Bedrijven safari Daphne Meijer 0821393 CMD 1c TamTam Korte historie van het bedrijf Tam Tam is in 1996 opgericht door Paul en Bart Manuel. Paul en Bart zijn als partners aan Tam Tam verbonden en spelen

Nadere informatie

JAGUAR LAND ROVER ZOEKT JONGER PUBLIEK

JAGUAR LAND ROVER ZOEKT JONGER PUBLIEK JAGUAR LAND ROVER ZOEKT JONGER PUBLIEK Jaguar en Land Rover zitten midden in een metamorfose. De merken die luxe, exclusiviteit en kwaliteit uitdragen, zoeken nu ook de aansluiting bij de zakelijke markt.

Nadere informatie

Steek Energie in je huis

Steek Energie in je huis Steek Energie in je huis 9 oktober 2012 Breda 1 Bouwbedrijf Boot B.V. Bouwbedrijf Boot is actief in de woningbouw (particulier, ontwikkeling), zorg huisvesting en utiliteit (scholen, kantoren, bedrijfsgebouwen).

Nadere informatie

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Samenvatting Van der Geest Oud Ade is een betrouwbaar en ervaren bouwbedrijf dat u volledig terzijde staat

Nadere informatie

Ben jij een ondernemende samenwerker?

Ben jij een ondernemende samenwerker? Ben jij een ondernemende samenwerker? P1 Ben jij een ondernemende samenwerker? En zoek je het goede gezelschap van een groeiende formule? Jij wilt je eigen onderneming starten. Het liefst in een formule

Nadere informatie