Viering voor school en kerk ter gelegenheid van Sirkelslag School

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Viering voor school en kerk ter gelegenheid van Sirkelslag School"

Transcriptie

1 Ga voor Goud Viering voor school en kerk ter gelegenheid van Sirkelslag School Wat is Sirkelslag School? Sirkelslag School 2016 wordt gespeeld in de eerste drie weken van november. Sirkelslag School speel je als groep onder schooltijd tegen honderden andere scholen in Nederland. Gewoon vanuit je eigen klaslokaal. Sirkelslag SCHOOL is een perfecte manier om invulling te geven aan een levensbeschouwelijk of godsdienstonderwijs. Het is een spannend, interactief spel dat is gekoppeld aan de levensbeschouwelijke methode Kind op Maandag. Het thema van Sirkelslag School Dit jaar is het thema van Sirkelslag School Ga voor Goud! In de spellen van Sirkelslag gaan kinderen aan de slag met hun eigen talenten. Het Bijbelverhaal waarbij de spellen aansluiten is de gelijkenis van de talenten (Matteüs 25:14-30). Thematisering van de gelijkenis In Sirkelslag is de gelijkenis van de talenten als volgt gethematiseerd. Het maakt niet uit hoeveel of hoe weinig talenten je hebt gekregen. Waar het om gaat is dat je het talent gebruikt. De slaaf die één talent ontving, was bang voor zijn heer en begroef het talent. Toen de heer daar achter kwam werd hij boos. Het gaat er niet om dat het talent niet groter of meer is geworden, maar om het gegeven dat de slaaf niets gedaan heeft met het talent. Een talent is een gewichtsmaat. Het gaat in de gelijkenis dus om grote sommen geld. De gelijkenis wil iets duidelijk maken over het koninkrijk van God, namelijk dat je mag en kunt inzetten wat je hebt gekregen. Het verhaal doet een appèl op iedereen om zich in te zetten met wat je is toevertrouwd. Een praktische uitwerking kan zijn dat je je talenten inzet voor het koninkrijk van God. Verbinding met documentaire Als voorbereiding op het spelen van Sirkelslag, hebben de kinderen gekeken naar de documentaire Kippen voor Kimaru. De documentaire gaat over Kimaru, een positieve, strijdbare jongen die knokt voor zijn toekomst. Kimaru heeft maar één doel en dat is naar school gaan om ingenieur te worden. Nog maar een paar maanden geleden overleed zijn vader. Nu is het voor Kimaru (tien jaar oud) nog moeilijker het hoofd boven water te houden. Hij en zijn moeder zijn arm. Straatarm. Het schoolgeld van omgerekend 10,- kan hij niet betalen en hij moet van school af. Op een zondag komt tante Ursula op visite. Kimaru rent haar tegemoet. Ze heeft een doos meegenomen en daar zitten vijf kuikens in. Die zijn voor Kimaru. Hij is blij. Hij mag voor de kuikens gaan zorgen. Zo kan hij eieren verkopen en zijn schoolgeld verdienen, maar dan

2 Aanknopingspunten voor de viering Talenten heeft te maken met zaken waar je goed in bent. Vaak geldt dat je de dingen waar je goed in bent ook leuk vindt om te doen. Op school wordt vooral een beroep gedaan op cognitieve vaardigheden of talenten. De Amerikaanse Psycholoog Howard Gardner stelt dat deze benadering wat beperkt is. Mensen kunnen namelijk veel meer dan taal en rekenen. Hij onderscheidt meerdere intelligenties. Je zou ook kunnen stellen dat er verschillende soorten talenten zijn. Hij noemt de volgende intelligenties of talenten: verbaal/linguïstische intelligentie (taalslim); logisch/mathematische intelligentie (rekenslim); visueel/ruimtelijke intelligentie (beeldslim); muzikaal/ritmische intelligentie (muziekslim); lichamelijke/kinesthetische intelligentie (beweegslim); interpersoonlijke intelligentie (samenslim); intrapersoonlijke intelligentie (zelfslim); natuurgerichte intelligentie (natuurslim). In de viering worden verwerkingsopdrachten van het verhaal gebruikt die aansluiten bij verschillende intelligenties. Niet elke intelligentie leent zich even goed voor een leuke verwerkingsopdracht. Er zijn verschillende verwerkingen bedacht voor de volgende intelligenties: Taalslim, Beeldslim, Muziekslim, Beweegslim, Natuurslim, Zelfslim. Vooraf: Print de volgende woorden (elk op een apart A4): Taalslim Beeldslim Muziekslim Beweegslim Natuurslim Zelfslim Hang deze woorden aan de muur verspreid door de hele kerk.

3 Voorbeeldviering Welkom Deze viering staat in het teken van Sirkelslag School, een spel voor groep 7 en 8 van de basisschool. Het thema is Ga voor Goud. We vieren dat iedereen talenten heeft en dat we die mogen gebruiken! Aansteken kaarsen (door kind en volwassene) Welkomstlied Goedemorgen, welkom allemaal (Lied 288 Nieuwe Liedboek) Votum en groet (kan eventueel ook achterwege gelaten worden) Gebed (uitgesproken door één of drie kinderen) God, We zijn bij elkaar, klein en groot groot en klein We zijn allemaal verschillend Niet één is helemaal hetzelfde Maar we zijn allemaal kind van U. We vragen ons af: Wat wilt u met ons, wat kunnen wij mensen nu? U bent God, wij zijn mens. De talenten die we hebben gekregen, zijn we echt zo knap? zijn we echt zo goed? Leer ons onze talenten gebruiken. Maak dat we niet opgeven wanneer leren met vallen en opstaan gaat. Geef ons vertrouwen in onszelf en in elkaar. Dat we oprecht leren zeggen: Wat ik kan, is zo gek nog niet! Amen Luisterlied (maar meezingen mag natuurlijk) Moet ik dan altijd een winnaar zijn? (de clip is op YouTube te vinden en de tekst is hier te raadplegen)

4 Gebed God, Als we met elkaar gaan nadenken Over talenten die we hebben gekregen Als we met elkaar gaan praten Over wat we kunnen betekenen voor elkaar Als we elkaar gaan helpen Met het talent dat we hebben gekregen, Vragen we aan U: Bent U erbij? Lezing Matteüs 25: Lied Een man deelde zijn rijkdom uit (Uit Liedbundel DV, Reinier Kleijer, melodie Lied 767 Liedboek) 1. Een man deelde zijn rijkdom uit, hij gaf zijn geld te leen. Zijn knechten kregen toevertrouwd: vijf munten, twee en één. 2. Degene die er vijf ontving verdiende er vijf bij. De man die hem dat had geleend was daarmee heel erg blij. 3. Hij die er twee ontvangen had keerde terug met vier. De baas was trots op hem en zei: 'Dat moet worden gevierd!' 4. De derde sprak: 'De ene munt stopte ik in de grond omdat ik u bijzonder streng en heel veeleisend vond...' 5. Gebruik wat je ontvangen hebt, ga daarmee aan de slag, alles wat God je toevertrouwt. Hij schenkt het, elke dag. Talenten Talenten, wat is dat eigenlijk? In de tijd van Jezus ging dat om heel veel geld. Een talent was heel veel geld waard. Je moest er wel een paar jaar voor werken. Een talent is dus heel veel waard. Waarom vertelt Jezus deze gelijkenis eigenlijk? Hij wil iets duidelijk maken over het koninkrijk van God. Het gaat erom dat de schat die aan de slaven of dienaren is toevertrouwd wordt ingezet om het groter (of beter?) te maken. Jezus bedoelt hier waarschijnlijk niet alleen dat het geld dat ons is toevertrouwd op een goede manier moet worden ingezet. Dat is ook belangrijk, maar het gaat hier meer om wat ons is toe vertrouwd en wat van waarde is voor het koninkrijk van God. Het draait dan waarschijnlijk niet om geld, maar om wat we tegenwoordig om talenten verstaan.

5 Tegenwoordig denken we bij talent niet meer aan een grote som geld, maar aan wat je goed kunt. Er zijn zelfs economen die spreken over sociaal kapitaal. Dat is ook heel veel waard en is doorgaans niet in geld uit te drukken. Sociaal kapitaal is een buurvrouw die haar zieke buurman helpt. Of een vrijwilliger uit de kerk die ervoor zorgt dat het kerkblad wordt rondgebracht. Of de trainer van de voetbal die dat gratis doet. Of de overblijfmoeder op school En bij al dat vrijwilligerswerk mag je doen wat je leuk vindt en goed kunt. Op die manier mag je je talenten inzetten en dat is van onschatbare waarde voor ons allemaal. Er is een Amerikaanse psycholoog (Hij heet Howard Gardner) en die heeft ontdekt dat mensen verschillende talenten hebben. Hij noemt dat verschillende intelligenties. Je kunt ook zeggen: je kunt op verschillende manieren slim zijn. Op school kun je slim zijn en dan betekent het meestal dat je goed bent in taal of rekenen. Howard Gardner zegt eigenlijk, dat is zonde van al het talent als je alleen maar daar naar kijkt! Kijk eens naar wat kinderen en mensen allemaal nog meer kunnen. Je kunt op heel veel verschillende manieren slim zijn. Iedereen is dus wel slim! Gespreksvragen Maar nu is de vraag. Wat gebeurt er als je niets met die slimheid doet? Ga daarover in gesprek in kleine groepjes of met de plenaire zaal. Laat vooral kinderen aan het woord komen. De knecht die maar één talent had gekregen was bang en deed er niets mee. Je zou kunnen zeggen dat hij faalangst had, bang om te mislukken. Waarom is dat erg? Laat vooral kinderen aan het woord komen. De heer werd boos op de knecht met het éne talent. Waarom eigenlijk? Laat vooral kinderen aan het woord komen. Kijk of de volgende conclusies getrokken kunnen worden: 1) Van fouten leer je. Alleen zo kun je slimmer worden of wordt je talent groter. 2) Het was niet dat het talent niet gegroeid was, dat de heer boos werd, maar dat er niets mee gedaan was. Creatieve verwerking Taalslim Laat de kinderen en volwassenen die taalslim zijn met elkaar aan de slag gaan. Laat ze elfjes maken over talenten. Elfjes zijn gedichten die bestaan uit 11 woorden en ze passen in het volgende schema. Zet in elk vak een woord en je hebt een elfje! Een andere mogelijkheid is om gedichten te laten schrijven of verhalen.

6 Beeldslim Laat de kinderen en volwassenen foto s maken naar aanleiding van het verhaal of laat ze tekenen of schilderen. Ook kleien of spelen met Lego kan verrassende beelden en inspiraties opleveren. Muziekslim Laat kinderen en volwassenen muziek maken naar aanleiding van het verhaal. Welke muziek past bij de gelijkenis? Hoe klinkt het begin en hoe klinkt het einde? Beweegslim Laat kinderen en volwassenen een dans maken naar aanleiding van het verhaal. Op welke muziek mag gedanst worden en hoe mag daarbij bewogen worden? Natuurslim Laat kinderen en volwassenen opzoek gaan naar de natuur in de omgeving van de kerk. Wat voor natuur is daar te vinden? Waarover kunnen zij zich verwonderen in de nabijheid van de kerk? Zelfslim Deze verwerkingsvorm is gebaseerd op de lectio divina. Een Lectio Divina bestaat uit vier onderdelen, namelijk 1) Lectio: lezing van de tekst 2) Meditatio: overweging van de tekst 3) Oratio: gebed 4) Contemplatio: nadere beschouwing Vooraf: Doe je ogen dicht. Ga goed op je stoel zitten. Voeten op de vloer. Voel je rug, je zitvlak, je vingers, je hartslag. Lees Matteüs 25: vier maal hardop voor. Neem na elke lezing (in stilte) tijd om stil te staan bij de tekst. 1e keer lezen: lectio: wat valt je op? Wat blijft hangen? 2e keer lezen: mediteren: verplaats je in de tekst: wat voel je, wat proef je, wat zie je, wat hoor je? Hoe zou het zijn als jij in het verhaal zou zijn? Waar zou je zijn? Hoe zou dat zijn? Wat roept dat bij je op? 3e keer lezen: oratio: spreek met God over de tekst. Reageer naar God. 4e keer lezen: contemplatio: rust in wat God heeft laten zien, ontvang het, laat je vullen met Zijn aanwezigheid, Zijn Geest. Als tussendoor je gedachten afdrijven, kijk de gedachte dan even aan en keer vervolgens weer terug naar de tekst. Afsluiting creatieve verwerking Probeer na de creatieve verwerking het goud op te halen van de verschillende groepen. Dit kan door hun mooiste gedicht te laten horen, hun mooiste creatie te laten zien, hun muziek en dans ten tonele te brengen of met elkaar te delen wat de natuur of meditatie gebracht heeft. Al deze gaven vormen het kapitaal van de kerk. Ze mogen gekoesterd worden en vooral ingezet. Want als je het begraaft blijft het klein en verborgen. Als je ermee aan de slag gaat, groeit het. Zo mag je dus voor goud gaan. Voorbeden

7 Geef iedereen een kaartje om een voorbede op te schrijven. Zet een mooie schaal bij de Paaskaars. Breng deze kaartjes onder begeleiding van bijvoorbeeld liederen uit Taizé naar de Paaskaars. Breng in gebed de voorbeden voor het aangezicht van God en sluit af met een gezamenlijk gebeden Onze Vader. Collecte Zingen Ga met God en Hij zal met je zijn Lied 416 Zegen

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Liturgie gebedsbijeenkomst t.b.v. 3D- Day 2017 1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Degene die voorgaat leest de tekst, de vetgedrukte tekst lezen we hardop met elkaar lezen:

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst. Vertel het maar Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema Vertel het maar 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we doen

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst

Welkom bij de Kinder-Biddagdienst Welkom bij de Kinder-Biddagdienst woensdagmiddag 14 maart 2018 met als thema 2 Koningen 4:1-7 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer 1 2 Welkom d.m.v. filmpje, we doen dit staande:

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek

Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b 1a 1b Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Lied 111 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek Votum en Groet Wij zingen: Lied 111 :

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Maarten Groen : Dirk Dallinga Thema: De verloren zoon Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Orden van Dienst. in gebruik bij de. Protestantse Gemeente Vlieland

Orden van Dienst. in gebruik bij de. Protestantse Gemeente Vlieland Orden van Dienst in gebruik bij de Protestantse Gemeente Vlieland Opgemaakt rond Pasen 2009 Toelichting: De samenleving van Vlieland leeft grotendeels van de gasten die het eiland bezoeken. Dat geldt ook

Nadere informatie

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019

voor zondag 25 augustus 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 voor zondag 25 augustus 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek. Afsluiting VAKANTIEBIJBELWEEK 2019 Voorganger : Ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Martine van den Boschde Groote Diaken

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Voorganger: Organist: m.m.v. ds. Nita van der Horst-Kattenberg Marco 't Hart leiding van de kinderkerk -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Zondag 12 november Ref500 Slotsom in De Hoeksteen, Maasdijk. Intochtpalm Lied 138 vers 1: U loof ik, Heer, met hart en ziel

Zondag 12 november Ref500 Slotsom in De Hoeksteen, Maasdijk. Intochtpalm Lied 138 vers 1: U loof ik, Heer, met hart en ziel Zondag 12 november 2017 Ref500 Slotsom in De Hoeksteen, Maasdijk Welkomstwoord. Danken, Denken, Durven Doen! Intochtpalm Lied 138 vers 1: U loof ik, Heer, met hart en ziel Votum uit Ps. 138 gelezen. 1

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018

Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Orde voor de Baalderdienst op 25 februari 2018 Welkom Aansteken van de Paaskaars Door Ruben Mensen Yinthe Mensen leest het gedicht Het Licht verdrijft de duisternis, omdat de Heer verrezen is. Hij is Gods

Nadere informatie

Liturgie. stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK

Liturgie. stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK Liturgie stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK Liturgie voor de Stille Week Steeds meer kerken stellen tijdens de laatste week voor Pasen hun kerkgebouw open voor een korte dagelijkse

Nadere informatie

Zondag 9 juni Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen

Zondag 9 juni Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen Zondag 9 juni 2019 Doop van Fem Rhijnsburger en Jens van Keulen Voorganger: Ds. Rianne van der Nagel-Meter Organist/Pianist: Tjeerd Kiers Protestantse Gemeente te Linschoten - Opgang en intrede Welkom

Nadere informatie

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel

Orde van dienst 11 oktober 2015, uur kerkschooldienst. Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Orde van dienst 11 oktober 2015, 17.00 uur kerkschooldienst Voorganger: ds. Dick Steenks Organiste: Seline Loef-Haalboom *** Orgelspel Welkom en drempelgebed We gaan staan Zingen Samen stil (Zitten of

Nadere informatie

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017

Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Liturgie voor PG Wieringerwerf op 26 febr 2017 Afbeelding vanaf 9.15 uur laten zien WOORD VAN WELKOM en mededelingen AANVANGSLIED: Word stil nu de Ene tot ons komt (Sytze de Vries, melodie: Wees stil voor

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Op weg naar The Passion

Op weg naar The Passion Op weg naar The Passion Leeftijd: 16-25 jaar Soort bijeenkomst/werkvorm: programma en vesper Thema: Weg, waarheid en leven Tijdsduur: drie keer een uur Auteur: Dorien Keus, JOP The Passion is inmiddels

Nadere informatie

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u Stille Week 2018 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg en kijken we steeds mee dit jaar door de ogen van iemand die dicht bij Hem stond. Wat deed het hen, wat doet het ons: Zijn lijden, sterven

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 15 januari, 2017, St. Joseph kerk. Thema: Tijdgeest

Oecumenische Viering. 15 januari, 2017, St. Joseph kerk. Thema: Tijdgeest Oecumenische Viering 15 januari, 2017, St. Joseph kerk Thema: Tijdgeest Met medewerking van: Voorganger: Henk van den Berg Orgel: Johan Dijkman Oecumenisch projectkoor o.l.v. Gert Jansen Werkgroep Vieren

Nadere informatie

Voor de dienst worden de volgende liederen gedraaid

Voor de dienst worden de volgende liederen gedraaid Orde van dienst Voor jong en oud Wie is hier de oude zak? DIENST VAN DE VOORBEREIDING Voor de dienst worden de volgende liederen gedraaid Vul dit huis met uw glorie - Reyer Zegekroon Reyer De kerkenraad

Nadere informatie

Dienst 12 februari Opsporing verzocht_. Nieuw Jeruzalemkerk, 9.30u Voorganger: Jeffrey Bredenhoff Muzikale begeleiding: Henk Lip

Dienst 12 februari Opsporing verzocht_. Nieuw Jeruzalemkerk, 9.30u Voorganger: Jeffrey Bredenhoff Muzikale begeleiding: Henk Lip Dienst 12 februari 2017 Opsporing verzocht_ Nieuw Jeruzalemkerk, 9.30u Voorganger: Jeffrey Bredenhoff Muzikale begeleiding: Henk Lip 1 Muziek Intro OPSPORING VERZOCHT_ Goedemorgen dames en heren, jongens

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Overstapdienst 2019 zondag 7 juli in de Oude Kerk, uur

Overstapdienst 2019 zondag 7 juli in de Oude Kerk, uur Overstapdienst 2019 zondag 7 juli in de Oude Kerk, 10.00 uur voorganger ds. Johan Meijer pianist Lex Griffioen koster Immy Hortensius voorbereid door Lianne, Annelies en Mieke overstapkinderen Sanne, Lotte,

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

VOORBEREIDEN op ontmoeting

VOORBEREIDEN op ontmoeting VOORBEREIDEN op ontmoeting De klok luidt Muziek NADEREN tot de Eeuwige Intocht met lied Wees welkom allemaal Ontsteken van de kaarsen Stilte en welkom Aanvangsgebed met Bemoediging (C2G en gemeente) Votum

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van Pasen Jubilate. 12 mei Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van Pasen Jubilate 12 mei 2019 Wijkgemeente De Drieklank Voorbereiding Welkom en mededelingen door ouderling Moment van stilte (staande): Aanvangspsalm Psalm 100: 1 en 2 Juich Goed toe, bazuint

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING We gaan staan; nadat de Paaskaars is aangestoken zingen we: MUZIEK Wanneer de muziek zwijgt proberen we stil te worden.

DE VOORBEREIDING We gaan staan; nadat de Paaskaars is aangestoken zingen we: MUZIEK Wanneer de muziek zwijgt proberen we stil te worden. Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 11 december 2016 Aanvang 10:00 uur 3 e zondag van Advent kleur: paars viering voorbereid door gemeenteleden piano: Vincent van Ravels Wilt U zich voorzien

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Zondag 13 december 2015

Zondag 13 december 2015 Zondag 13 december 2015 Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam Thema: Alle goeds Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Voorganger: Ds. Elly Wisselink Organist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken ROZE

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders

Thema: Mijn rugzak en mijn schouders Protestantse Gemeente Oegstgeest in samenwerking met c.b.s. Joris de Witte Orde voor de dienst van kerk en school in de Regenboogkerk 6 november 2016 achtste zondag van de herfst Intrede Muziek bij binnenkomst

Nadere informatie

Kinderdienst. Thema: Dikke vrienden. Zondag 15 april Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding

Kinderdienst. Thema: Dikke vrienden. Zondag 15 april Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding Kinderdienst Thema: Dikke vrienden Zondag 15 april 2018 Voorganger : Ds. Hugo Habekotté Organist : Mary Pellikaan Medewerking : Kinderen en leiding Mededelingen Welkom Liedboek 288 Goedemorgen, welkom

Nadere informatie

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil

Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil Jongerendienst in de Ontmoetingskerk op zondag 22 maart 2015 Zo stil voorganger: ds. Hans van Walsum muzikale begeleiding: Dedication / m.m.v. de jongeren van de TTV-club SAMENKOMEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij

Welkom in de Menorah. : dhr. J. van der Leij Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : dhr. J. van der Leij : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst: Lied 216: 1, 2 en 3 Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 20 december 2015. in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Jarno Godlieb. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 20 december 2015 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Jarno Godlieb gedoopt wordt Voorganger : Ds. J.W. Baan. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT

SPORTCOMMUNITY TOOL JEZUS SPREEKT SPORTCOMMUNITY TOOL NEXT MOVE JEZUS SPREEKT SAMENVATTING Een man gaat naar het buitenland en vertrouwt zijn slaven een deel van hun bezit toe. Hij geeft ze geld en als hij na jaren terugkomt, verwacht

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016

4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse worsteling van Jakob, 1941, Jacob Epstein Tate Collection, Engeland. 4 e zondag van de herfst 9 oktober 2016 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE ZONDAGMORGEN

ORDE VAN DIENST VOOR DE ZONDAGMORGEN ORDE VAN DIENST VOOR DE ZONDAGMORGEN Van harte welkom in deze Oude- of Stefanuskerk van Borne! In deze kerk is iedere zondagmorgen een kerkdienst. Daarbij maken wij gebruik van de orde van dienst zoals

Nadere informatie

Jouw hand mijn glimlach

Jouw hand mijn glimlach Jouw hand mijn glimlach Oecumenische viering: Week van Gebed voor de eenheid zondag 22 januari 2017 Sint Catharijnekerk Welkom: (allen gaan staan indien mogelijk) Openingslied: "U die mij kent" (melodie:

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD orde voor de dienst van Schrift en Tafel op zondag 10 september 2017, 12 e van de zomer in de Stefanuskerk te Noorddijk voorganger: ds. Jan Wilts organist: Tymen Jan

Nadere informatie

Er zit muziek in de kerk! STARTZONDAG. 15 september 2013 Kerkgemeente Edam. Grote Kerk

Er zit muziek in de kerk! STARTZONDAG. 15 september 2013 Kerkgemeente Edam. Grote Kerk STARTZONDAG 15 september 2013 Kerkgemeente Edam Grote Kerk Illustratie: Marijke ten Cate Er zit muziek in de kerk! Voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn Organist/pianist Frans Koning m.m.v. Marika

Nadere informatie

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217

DE VOORBEREIDING. HET EERSTE LIED: De dag gaat open voor het woord des Heren, lied 217 Protestantse gemeente De Bron Groningen Zondag: 15 november 2015 Aanvang 10:00 uur 9e van de herfst kleur: rood Voorganger: da Alberte van Ess Piano: Yohanes Siem Wilt U zich voorzien van een liedboek!

Nadere informatie

SKG 5 februari 2017 Vriendschap. Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze

SKG 5 februari 2017 Vriendschap. Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze SKG 5 februari 2017 Vriendschap Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze Welkom en mededelingen Stilte (gemeente gaat staan)

Nadere informatie

Dankbaarheid. Opening. 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID. Diaconale dienst

Dankbaarheid. Opening. 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID. Diaconale dienst 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID Diaconale dienst Voor de dienst zamelen we voedsel in voor de voedselbank Opening Welkom en aansteken van de kaarsen Orgelkoraal Drempelgebed ouderl:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 maart Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 maart Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk ORDE VAN DIENST Zondag 3 maart 2019 Voorganger ds. Willemijn van Dijk Heij, organist Anton Pauw, ouderling Gert Dannenberg, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen dat u snel

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 3 februari 2019 om 10.00 uur in Open Hof Aandacht voor de afsluiting van de tentoonstelling Al waren onze monden vol van zang van de classicale werkgroep

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE VIERING VAN VREDESZONDAG OP 15 SEPTEMBER 2019 IN DE LEVENSBRON WAARIN WORDT GEDOOPT:

LITURGIE VOOR DE VIERING VAN VREDESZONDAG OP 15 SEPTEMBER 2019 IN DE LEVENSBRON WAARIN WORDT GEDOOPT: LITURGIE VOOR DE VIERING VAN VREDESZONDAG OP 15 SEPTEMBER 2019 IN DE LEVENSBRON WAARIN WORDT GEDOOPT: Eva Eliana Madelief Klaver, geboren op 21 mei 2019 dochter van Patricia en Michiel Thema: Doe ons leven!

Nadere informatie

Handleiding. Hoe ben jij knap? Voor groep 3/4

Handleiding. Hoe ben jij knap? Voor groep 3/4 Handleiding Hoe ben jij knap? Voor groep 3/4 1 Inleiding Met name wanneer je in de klas op verschillende niveaus werkt kan er ongewild competitie onder de leerlingen ontstaan. Vandaar dat het slim is het

Nadere informatie

HH 667 : Wees stil voor het aangezicht van God. Begin van de dienst staande. NLB 1005: zoekend naar licht

HH 667 : Wees stil voor het aangezicht van God. Begin van de dienst staande. NLB 1005: zoekend naar licht Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit van Dijk, Orgel Gerard de Waardt, m.m.v. de Samenspeelgroep

Nadere informatie

Zondag 7 juli 2019, Dorpskerk derde zondag van de zomer

Zondag 7 juli 2019, Dorpskerk derde zondag van de zomer Zondag 7 juli 2019, Dorpskerk derde zondag van de zomer De missie van de kerk en de identiteit van Nederland Mijn moeder is mijn naam vergeten, mijn kind weet nog niet hoe ik heet. Hoe moet ik mij geborgen

Nadere informatie

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur

Vredesdienst. oecumenische viering. Pauluskerk. zondag 20 september 2015, uur Vredesdienst oecumenische viering voorgangers: ds. A. Matahelumual Th. Jongerius ds. H.H. Schorren organist: Diederik Bos oecumenische cantorij: o.l.v. Diederik Bos Toelichting Liturgische schikking: Vandaag

Nadere informatie

Zondag 12 juni Welkom in De Regenboog!

Zondag 12 juni Welkom in De Regenboog! Zondag 12 juni 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Henk Morsink Organist: Jan Ebeltjes Lector: Dieneke van Hoegee Koster: Lied voor de dienst: Lied 683 In deze

Nadere informatie

Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit

Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: Vrede vraagt jouw vertrouwen Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit van Dijk, Orgel Gerard de Waardt, m.m.v. de Samenspeelgroep

Nadere informatie

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou"

Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: ik zie jou Ruimteviering in de sfeer van Taizé in vreugde en verdriet: "ik zie jou" 18 november 2018 Aanvang: 10:00 Witte Kerk, Lochem Voorbereid door: Gieneke van Nus, Ans Slütter, Annet Schoenmaker, Jantine Haverkamp

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 november 2014, dankviering m.m.v. het Ommer Mannenkoor Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Muzikale begeleiding samenzang: Gezinus Veldman Zondagskind:

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 28 februari 2016, 3 e van de 40 Dagen uur. Zondag Oculi

Orde van dienst Zondag 28 februari 2016, 3 e van de 40 Dagen uur. Zondag Oculi Orde van dienst Zondag 28 februari 2016, 3 e van de 40 Dagen 10.00 uur Zondag Oculi Mijn ogen zijn bestendig op de Heer, Want Hij zal mijn voeten uit het net uitvoeren (Psalm 91:15) Voorganger: Ouderlingen:

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 24 juni Anders dan Anders Dienst Over de Tien Woorden. What s in a Name?

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Zondag 24 juni Anders dan Anders Dienst Over de Tien Woorden. What s in a Name? Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 24 juni 2012 Anders dan Anders Dienst Over de Tien Woorden What s in a Name? Voorganger: Marco Visser Muzikale leiding: Muziekgroep

Nadere informatie

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy

Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorganger: br. G. Siemons uit Steenwijk Medewerking: Kinderkoor Spirit o.l.v. Rachel Stuy Organist: André van Dijk en Adriaan Stuy Voorzang: Abba Vader Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 8 e zondag van de herfst Oogstdankdienst 9 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: J.A. van der Horst koster: M. Slomp

Nadere informatie

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER Orde van dienst voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur thema: ONZE VADER -3- Welkom en mededelingen Intochtlied 138 : 1 en 4 Voorbereid door de Werkgroep Eredienst m.m.v. Muziekvereniging Excelsior o.l.v.

Nadere informatie

Matteüs 7:24-27 Luister naar Jezus!

Matteüs 7:24-27 Luister naar Jezus! Matteüs 7:24-27 Luister naar Jezus! Wat doe je met wat Jezus zegt? Daar vertelt Jezus een verhaal over. Het gaat over 2 mannen die een huis bouwen. De één luistert, de ander gaat zijn eigen gang. Op welke

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Ben jij Geestig? Gezinsdienst. Orde van dienst voor de gezinsdienst op 4 juni 2017 in de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk.

Ben jij Geestig? Gezinsdienst. Orde van dienst voor de gezinsdienst op 4 juni 2017 in de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk. Ben jij Geestig? Gezinsdienst Orde van dienst voor de gezinsdienst op 4 juni 2017 in de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk. 2 Voorganger: ds. C.A. van Eck Organist: René Nijsse Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Gundy van Dijk Thinking Education

Gundy van Dijk Thinking Education ERFGOED CONNECTIE UTRECHT Inspelen op gezinnen met kinderen 10 november 2014 Gundy van Dijk Thinking Education Programma: Voorstellen Theorie Praktijk Aan de slag Afsluiting Introductie 1 Waarom aanbod

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor de SIEN-dienst op zondag 6 november 2016 Thema: Dank je wel! Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 15.00 uur Pianist: Henk Dubbink Voorganger: ds. Kees Benard = = =

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid

Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst. Thema: Gods terughoudendheid Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 30 april 2017 Lof in de Hof dienst Thema: Gods terughoudendheid Voorganger: ds. W. van der Schee Mmv: True Colors Welkom door de ouderling van dienst Lied Nieuw

Nadere informatie

TAIZÉ VIERING. in de nacht waarin de geboorte van de Verlosser wordt gevierd. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert

TAIZÉ VIERING. in de nacht waarin de geboorte van de Verlosser wordt gevierd. Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert TAIZÉ VIERING in de nacht waarin de geboorte van de Verlosser wordt gevierd Pelgrimskerk Amsterdam Protestantse wijkgemeente Buitenveldert 24 december 2018 muziek welkom openingsgebed lied 38: Wij gaan

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 20 november 2016

Liturgie voor de viering op 20 november 2016 Liturgie voor de viering op 20 november 2016 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. In deze dienst wordt gedoopt Donna Juliana Isabella Berende voorganger ds. Wil van Egmond ambtsdrager Judith Ooms lector

Nadere informatie

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron MAAR TOEN HIJ VOELDE HOE HARD HET WAAIDE, WERD HIJ BANG EN BEGON TE ZINKEN. HEER, RED MIJ! Ds. Nelleke Beimers, voorganger Gerrit

Nadere informatie

Thema: Een uitnodiging!

Thema: Een uitnodiging! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 8 oktober 2017 Thema: Een uitnodiging! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep erediensten met en voor mensen met een beperking Voorganger:

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

Pinksteren 20 mei 2018

Pinksteren 20 mei 2018 Protestantse gemeente te Hoek / Classis Zeeuws-Vlaanderen Pinksteren 20 mei 2018 dienst waarin de terugkomst van Hanna Wapenaar vanuit Zuid-Afrika wordt gevierd 1 2 Voorgangers: Ouderling van dienst: Organist:

Nadere informatie

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6

Thema: Deel je leven. Startdienst. 11 september 2016 om 9.30 uur -2- Welkom en mededelingen. Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Startdienst 11 september 2016 om 9.30 uur Thema: Deel je leven -2- Welkom en mededelingen Intochtlied 280: 1, 4, 5 en 6 Zal dit een huis, een plaats zijn waar de hemel open gaat, waar Gij ons met uw eng'len

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld.

Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om uur in de Oude Kerk van Barneveld. Liturgie voor de dienst op biddag met de leerlingen van de Hervormde basisscholen op woensdag 14 maart om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Vertel het maar! Voorganger: ds. L.P. Blom Organist: Roelof

Nadere informatie

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen

Orde van de dienst van. van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof. Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Orde van de dienst van van zondag 12 april 2015 10.00 uur. in De Schepershof Het thema van deze dienst is: Een nieuwe kijk na Pasen Deze dienst is voorbereid en wordt uitgevoerd door leden van de werkgroep

Nadere informatie

Zondag 23 juni Overstapdienst

Zondag 23 juni Overstapdienst Protestantse Gemeente Biddinghuizen Zondag 23 juni 2013 - Overstapdienst Thema: Nee ja toch! Voorganger: ds. Bram Bregman Met medewerking van True Colours Welkom door de ouderling van dienst Openingslied:

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538

Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538 Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538 NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b Binnenkomst kerkenraad

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER

OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER OECUMENISCHE OUDEJAARSVESPER op donderdag 31 december 2015 Thema: Omzien in verwondering Voorgangers: Pastores Marieke Feuth, Hans Vossenaar en Christien Crouwel m.m.v. de werkgroep oecumenische vieringen

Nadere informatie

Thema: Simpelweg geloven

Thema: Simpelweg geloven Avondgebed in de stijl van Taizé Thema: Simpelweg geloven 1 oktober 2017 Ichthuskerk, Voorthuizen 19.00 uur Een gezamenlijk initiatief van RK. Odulfparochie, Gereformeerde Kerk en Ichthuskerk. **********************************************************

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

30 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. Vurig debat

30 maart 2014, Hoflaankerk. Protestants Kralingen. Vurig debat 30 maart 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Vurig debat welkomstwoorden door de ouderling openingslied (allen gaan staan): lied 221: 1 en 2 stilte, bemoediging en drempelgebed:» voorganger: Onze hulp

Nadere informatie

Liturgie 21 juli Gemeenteledendienst, Lydia Huibers

Liturgie 21 juli Gemeenteledendienst, Lydia Huibers Liturgie 21 juli 2019 Gemeenteledendienst, Lydia Huibers Video: De Kerk - Dat Ben Jij! Votum en groet Zingen Hemelhoog 471 Door uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 22 oktober, 2017, St. Josephkerk

Oecumenische Viering. 22 oktober, 2017, St. Josephkerk Oecumenische Viering 22 oktober, 2017, St. Josephkerk Thema: Kop of Munt? Voorganger: Ds. Corien Veenhuizen Met medewerking van: Orgel: Johan Dijkman Solist: Arcadi Bogossian (Tär) Oecumenisch Projectkoor

Nadere informatie