Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Psalm 121: 1,2,3,4 Ik sla mijn ogen op en zie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Psalm 121: 1,2,3,4 Ik sla mijn ogen op en zie"

Transcriptie

1 Liturgie voor 27 maart 2011 Muziek Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Psalm 121: 1,2,3,4 Ik sla mijn ogen op en zie Votum en groet Inleiding op de dienst Wat een voorrecht wat een vreugde elkaar te mogen ontmoeten hier in de kerk wat een rijkdom mensen die om elkaar geven mensen die samen de weg van het geloof gaan elkaar geven als een zegen van de Heer Wat een voorrecht wat een vreugde samen rondom het woord samen met open oren en open hart voor elkaar voor de bron die ons voedt. Wat een voorrecht wat een vreugde in de diepten van het leven

2 dieptepunten in geloof onze kwetsbaarheid gedragen door mensen samen hier en overal mensen van vroeger en van straks zoekers en vinders zoekers en vinders van God en van elkaar. Wat een voorrecht wat een vreugde elkaar te ontmoeten mensen aan elkaar gegeven als een zegen van de Heer. Koos zingt: Mein Wandel auf der Welt uit Cantate 56 de Bach - Recitativo Mein Wandel auf der Welt Ist einer Schiffahrt gleich: Betrübnis, Kreuz und Not Sind Wellen, welche mich bedecken Und auf den Tod Mich täglich schrecken; Mein Anker aber, der mich hält, Ist die Barmherzigkeit, Womit mein Gott mich oft erfreut. Der rufet so zu mir: Ich bin bei dir, Ich will dich nicht verlassen noch versäumen! Und wenn das wütenvolle Schäumen Sein Ende hat, So tret ich aus dem Schiff in meine Stadt, Die ist das Himmelreich, Wohin ich mit den Frommen Aus vielem Trübsal werde kommen.

3 Kyriegebed Hier voor uw aangezicht bekennen we onze kwetsbaarheid ons zoeken en dwalen op de weg van het leven onze kracht en onze zwakheid de ingewikkeldheid in relaties de eisen de we ons stellen de vermoeidheid door wat we najagen Heer ontferm u. Hier voor uw aangezicht bekennen we onze kwetsbaarheid Kwetsbaar is ons leven als een vlam die zomaar doven kan. Als een vuur dat uit gaat als er geen brandstof is of dat oplaait in haat en woede waar olie op het vuur gegooid wordt Heer ontferm u. Hier voor uw aangezicht bekennen we onze kwetsbaarheid Wie zijn we in het grote heelal? Wie zijn we dat we leven mogen? Wie zijn we voor onze naaste? Wie zijn we dat we ons zelf zouden kennen? Wie zijn we dat we de hoogte en de diepte, de lengte en de breedte van uw liefde zouden doorgronden? Heer ontferm u vergeef ons onze zonden en lijdt ons op de weg ten leven.

4 Door Jezus Christus Onze Heer. Amen. Tussentijds 163 3x Gebed Heer om uw woord zijn we hier samen om ons te openen voor wat ons te boven gaat om ons verlangen naar u Schenk ons uw Geest Heer open ons hart voor u bron van ons leven bron van onze liefde. Amen Lezing: Ruth 1: 1-22 Koos zingt: Vergiss mein nicht, Bach BWV Vergiss mein nicht, vergiss mein nicht, mein allerliebster Gott. Ach! höre doch mein Flehen, ach! lass mir Gnad geschehen, wenn ich hab Angst und Not, du meine Zuversicht, vergiss mein nicht, vergiss mein nicht. 4. Vergiss mein nicht, vergiss mein nicht, wenn mich die böse Welt mit ihrer Bosheit plaget und mir von schätzen saget, die sie doch nicht behält. Ich bin ihr nicht verpflicht', vergiss mein nicht, vergiss mein nicht.

5 5. Vergiss mein nicht, vergiss mein nicht, wenn itzt der herbe Tod mir nimmt mein zeitlich Leben, du kannst ein besseres geben, mein allerliebst Gott; hör, wenn dein Kind noch spricht: Vergiss mein nicht, vergiss mein nicht! Lezing: Johannes 4: 1-30 Toen Jezus naar hem toe Gez 75: 4,5,6 U kennen Broeders en zusters, Volgens de apostolische geloofsbelijdenis is de kerk de gemeenschap der heiligen. Dat is een uitdrukking die veel weerstand oproept. Ten eerste laat de kerk zich lang niet altijd van zijn beste kant zien. In naam van het geloof zijn er afschuwelijke dingen gedaan en nog altijd verwonden mensen zich aan de houding van kerken en kerkmensen. Ten tweede, als er alleen maar heiligen toe mogen treden tot de kerk, wie horen er dan bij en wie niet? De regel in de geloofsbelijdenis roept de vraag op hoe wij ons als geloofsgemeenschap ervaren. Wat zijn wij eigenlijk als kerk? De worsteling met de vraag wat een geloofsgemeenschap is en wie er bij mag horen is niet nieuw. We hebben het begin van het boek Ruth gelezen, een verhaal dat mensen een spiegel heeft voorgehouden. Het werd verteld in de tijd dat mensen terugkeerden uit de ballingschap om Jeruzalem te herbouwen.

6 Het was een verwarrende tijd, want alle oude regels en structuren waren verdwenen en moesten opnieuw uitgevonden worden. De vraag drong zich op hoe men weer volk van God kon zijn in het beloofde land. Jeruzalem werd herbouwd, muren en tempel verrezen, maar er waren ook mensen die daar woonden. Sommigen achtergebleven tijdens de ballingschap, anderen daar naar toe gedeporteerd en functionarissen van de regering in Babel. Verschillende Judeërs waren getrouwd met vrouwen uit andere volken. Er woonde dus een bonte verzameling mensen in het beloofde land. In de boeken Ezra en Nehemia is te lezen hoe er gepoogd werd om het echte volk van God te herstellen. Er werd zelf een systeem ontworpen om vrouwen en kinderen uit gemengde huwelijken weg te sturen om, zo dacht men, de toorn van God af te wenden. Er wordt melding van gemaakt dat er mensen waren die het er niet mee eens waren, maar de tendens was om het oude volk te herstellen. In die situatie werd het oude verhaal van Ruth opnieuw verteld. In de openingsregel staat tot twee keer toe het woord dat vaak vertaald werd met en het geschiede, een vorm van het werkwoord zijn, waarin de letters van de naam van God verschijnen. Het is niet zomaar wat, dat verhaal. Er staat iets op het spel.

7 In onze vertaling gaat veel verloren van wat er gezegd werd, omdat we de betekenis van de namen niet meer herkennen. Er breekt hongersnood uit in het land van belofte. Daarom trekt God is Koning met zijn vrouw Liefelijk en zijn kinderen Ziek en Zwak uit Broodhuis in vruchtland naar het vruchtbare land van verderf. Zo beschouwde men Moab, land van verderf. De stamvader van Moab was de zoon van de oudste dochter van Lot, de broer van Abraham, die zich in de bergen had teruggetrokken met zijn dochters. Omdat er daar voor hen geen mannen waren voerden de dochters Lot dronken en kregen zij kinderen bij hun vader. De zoon van de oudste dochter was Moab, de stamvader van het land waar God is Koning heen trok. Zwak en Ziek huwen Die de rug toekeert en Die vult. Eerst gaat God is Koning dood, daarna ook Ziek en Zwak. Liefelijk is in staat om tien jaar te leven in het land van verderf, maar als ze terugkeert naar Broodhuis in het beloofde land heeft ze niets meer en laat ze zich Bitter noemen. Onderweg naar haar land raadt ze haar schoondochters aan terug te keren. Zij die de rug toekeert doet het, Zij die vult niet. Zij neemt de zorg op zich voor haar schoonmoeder en uiteindelijk huwt zij familielid Innerlijke Kracht (Boaz) en wordt ze daardoor de overgrootmoeder van koning David. Zij, de vrouw uit het land van verderf, vult de leegte van haar schoonmoeder en neemt een belangrijke plaats in in de geschiedenis van het land van belofte.

8 Moet je voorstellen, zo n verhaal geklonken heeft voor een volk dat probeert zichzelf te hertellen door zich te zuiveren van vreemde smetten. Het beloofde land blijkt niet altijd zo geweldig te zijn, de raszuivere zonen zijn niet levensvatbaar, uit het land van verderf komt een geweldige vrouw en de wortels van het koningshuis zijn niet raszuiver. Niet het familielid dat weigerde met die vreemde vrouw te huwen werd overgrootvader van David, maar juist Boaz die met de Moabitische trouwde. En dat alles gebeurt van Godswege, met Gods zegen. Voor ons is het een liefelijk verhaal, maar je kunt je voorstellen dat het in die tijd erg confronterend was. Ook een vreemde vrouw uit het land van verderf kan zich toewijden aan God en door God gezegend worden. God kijkt niet naar afkomst of uiterlijk, maar naar de persoon, wil het verhaal vertellen. Houd de onderlinge liefde in stand en houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen is de wijze raad in de brief aan de Hebreeën. Een gemeenschap, ook een kerkgemeenschap, die de weg van de Heer gaat is een open gemeenschap leren we hieruit. Je weet niet wat je aan positieve invloed kunt ontvangen van de mens die je ontmoet. Sta open voor de ontmoeting en de verassing. Het andere verhaal dat we gelezen hebben over de ontmoeting van Jezus met de Samaritaanse vrouw bevat hetzelfde thema.

9 Er waren twee gesloten geloofsgemeenschappen, de Joden en de Samaritanen. Ze gingen niet met elkaar om. Ze hadden elk hun eigen gebruiken en zelfs een eigen vorm van de Bijbel. Het verhaal dat we gelezen hebben is opgeschreven in de tijd dat de eerste christelijke gemeenten gevormd werden. Ook daar speelde de vraag naar de vormgeving van de gemeenschap. Het evangelie overschreed de grens van de Joodse gemeenschap. Voor wie is de boodschap van het evangelie bestemd? Wie hoort erbij en wie niet en aan welke voorwaarden moeten leden voldoen? Moeten christenen uit de heidenen zich ook laten besnijden, of was dat niet nodig? Hoe zit het met christelijke vrouwen die trouwen met mannen die niet tot de geloofsgemeenschap horen? Verschillende verhalen over Jezus en over de vroege kerk werden verteld om zicht te krijgen op dit thema. Hier in het verhaal van de Samaritaanse vrouw zien we een contrast tussen de discipelen en de Samaritaanse vrouw. De discipelen zorgen voor Jezus en halen voedsel voor hem in de stad. De vrouw komt min of meer toevallig langs. Jezus vraagt haar om mee te doen in de zorg voor hem. Hij vraagt haar om water. De vrouw vraagt zich verwonderd af hoe een Jood dat van haar kan vragen en ontdekt dat ze met een bijzonder mens van doen heeft.

10 Ze vraagt hem vervolgens om wat hij haar te bieden heeft: levend water en om wijze raad en ontvangt dat ook. De discipelen zien haar en denken van alles, maar vragen niets. Als ze geweten hadden welke levensstijl de vrouw gehad heeft zouden ze zich misschien nog meer afvragen wat Jezus met haar moest. Maar Jezus heeft haar geaccepteerd, met heel haar complexe verleden. De discipelen bieden Jezus voedsel aan, maar hij zegt hun dat het om andere dingen gaat, namelijk om wat de vrouw hem biedt. Zij is vol van hem naar de stad gegaan om het goede nieuws aan ieder die het maar horen wil te vertellen en hen uit te nodigen met haar mee te gaan naar Jezus. In een gemeenschap die zich aan het organiseren is en in opbouw wijst dit verhaal naar de kern: vergeet niet waar het om gaat, ondanks alles wat er geregeld moet worden. Het gaat om God die zich in Jezus naar de mensen toewendt, ongeacht hun verleden, ongeacht de slechte of de geweldige dingen die ze gedaan hebben. Het gaat in de gemeente om het volgen van deze Jezus. Zie de velden zijn rijp om te oogsten. Kijk naar het verlangen van mensen naar een bron van levend water, het verlangen naar spiritualiteit, het verlangen naar liefde, het verlangen naar acceptatie. Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u hem erom vragen en hij zou u levend water geven.

11 Dat is het hart van de christelijke gemeente, die Heer te kennen, hem te vragen om levend water en elkaar van dat levend water te geven. De gemeente die een weg zoekt om een gemeenschap te zijn in het licht van Christus wordt door dit verhaal gewezen op de kern van de zaak. Het zou zo maar eens kunnen dat die kern buiten de eigen kring beter gezien wordt dan in de eigen kring, ook dat klinkt door in het verhaal. Nog altijd klinken deze verhalen om ons de kern van het gemeente zijn te leren kennen. De verhalen leren ons af om grenzen te trekken. Ze nodigen ons uit tot openheid en gastvrijheid, tot zien vanuit het perspectief van God. Ze nodigen ons uit tot echte ontmoeting met elkaar, maar ook met wie ons vreemd is. De verhalen nodigen ons uit verder te kijken dan onze oordelen en vooroordelen. Ze nodigen ons uit naar de wereld te kijken met de blik van Christus, vol liefde en genade, vanuit het hart van God, vol barmhartigheid, vol verwachting en hoop. Wat een voorrecht dat we hier samen zijn in het licht van het evangelie. Wat een voorrecht dat we aan elkaar gegeven zijn om ons eraan te herinneren dat in al het gedoe van het leven er een bron is liefde en genade. Wat een voorrecht dat we samen mogen ontdekken hoe kwetsbaar we zijn en hoe we zelf ook telkens weer van die liefde en genade afhankelijk zijn. De gemeenschap van heiligen is een gemeente die leeft van de genade.

12 Die niet heilig is omdat ze zoveel voorstelt, maar die heilig is omdat ze uitgenodigd wordt te drinken van het levend water. De gemeenschap van heiligen is geen groep mensen die veel voorstellen, maar een gemeente die veel ontvangt. Het is een gemeenschap die samenkomt om open te staan voor alles wat God haar geeft. Het is een gemeenschap die verlangt naar de Heilige en naar zijn zegen. Het is een gemeenschap die leeft in het licht dat ze niet zelf aangestoken heeft, maar dat op haar straalt, het licht van liefde en genade. Dat licht mag ze weerspiegelen naar alle vreemde en gewone mensen die op haar weg komen. Amen. muziek gedicht Tussentijds79 Maak ons uw liefde Heer Gez 172: 1,2 3,4 Een mens te zijn op aarde Gebed Heer wij danken u voor het vele dat wij ontvangen als gemeente als mensen met elkaar als individu Heer leer ons te leven uit uw liefde leer ons uw spoor te volgen schenk ons een open hart en een open geest.

13 Wij bidden u Heer voor de mensen van onze gemeente voor ieder op zijn plaats in het leven jong of oud in goede of in moeilijke tijden. Wij bidden voor onze samenkomsten in de kerk en in de kringen dat ze door uw Geest geïnspireerd mogen zijn. Wij bidden Heer voor mensen in andere geloofsgemeenschappen: kerken, groepen, kloosters, tempels en moskeeën, overal waar men zoekt u te vinden. Wij bidden Heer voor allen die geen inspiratie kunnen vinden voor allen die zich verwond hebben aan de kerk voor allen die zich leeg en eenzaam voelen opgesloten in zichzelf Wij bidden Heer, leer ons een gemeenschap zijn die mensen inspireert om het zoeken niet op te geven die mensen helpt zich te laten vinden door u. Heer wij bidden voor de wereldwijde gemeenschap van mensen mensen in voorspoed en in tegenspoed mensen in vrede en in strijd. Wij bidden voor de mensen in de Arabische wereld om menselijkheid in de grote veranderingen en spanningen die op dit moment gaande zijn. Wij bidden voor de mensen in Japan en hun grote zorgen na de aardbeving en de tsunamie. Met kerken over de hele wereld samen bidden we voor mensen in Brunei, Maleisië en Singapore. We bidden om leefruimte in werkdruk daar en hier, persoonlijk gebed

14 Onze Vader Collecte Gez 14: 1,2,3,4,5 Zegen

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan.

Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen. Muziek. De gemeente gaat staan. Liturgie voor de kerkdienst op 27 maart 2016 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen De gemeente gaat staan Votum en groet Gez. 630 Sta op een morgen ongedacht De gemeente gaat zitten Inleiding/

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing

Eredienst 31 maart uur Voorganger: ds. J. Geersing Eredienst 31 maart 2019 16.30 uur Voorganger: ds. J. Geersing Liturgie Mededelingen Psalm 90: 1 en 8 Votum / zegengroet Gezang 160 Gebed Lucas 15: 1-10, 25-32 Psalm 84: 1, 2, 5, 6 Preek Liedboek 436: 1,

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Psalm 25, 14 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Lied 457 : 1, 2 en 3 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 51 : 4 en 5 6

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Zondag 29 september 2019 Musica pro Deo Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: psalm 78: 1 en 2

Zondag 29 september 2019 Musica pro Deo Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: psalm 78: 1 en 2 Zondag 29 september 2019 Musica pro Deo Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: psalm 78: 1 en 2 Votum, bemoediging en drempelgebed v: Wij zijn bij elkaar in de Naam van de Vader,

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tekenen der tijden 14 augustus 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingszang: Gezangboek nr. 754 Tijdens

Nadere informatie

zondag 27 januari 2019

zondag 27 januari 2019 zondag 27 januari 2019 Consistoriegebed Welkom Ontsteken van het licht terwijl we luisteren naar: Aus tiefer Not schrei ich zu dir - M. Reger (1873-1916) Psalm 67: 1 en 3 Votum, bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

Inleiding Kerkplus 28 april 2019

Inleiding Kerkplus 28 april 2019 Inleiding Kerkplus 28 april 2019 De Heer is opgestaan! En nu? Dat is dé centrale vraag in de lezingen die vanouds bij deze zondagen na Pasen horen. Vooral de evangelist Johannes schrijft in de nasleep

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel in de Morgensterkerk 30 september Gezinsdienst: Brood in de storm

Dienst van Schrift en Tafel in de Morgensterkerk 30 september Gezinsdienst: Brood in de storm Dienst van Schrift en Tafel in de Morgensterkerk 30 september 2012 Gezinsdienst: Brood in de storm DIENST VAN DE VOORBEREIDING Muziek Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner?

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? 10 december 17.00 uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? Welkom Stil gebed Votum en groet Zingen: GK psalm 62.3,4 Wees stil,

Nadere informatie

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda

Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Zondag 21 februari 2016; 2 e zondag van de 40-dagen; project: zet een stap naar de A/ander; kleur Paars; ds. A.J.Wouda Ex. 1 e lezing Ex. 34: 27-35 Antwoordpsalm 27: 4 2 e lezing Lucas 9: 28-36 Gemeente

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God

Stilteviering zondag 9 november Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne. Huis van God Stilteviering zondag 9 november 2014 Geloofsgemeenschap H. Theresia Borne Huis van God Opening Welkom allemaal in deze stilteviering. Een moment van gebed en bezinning. Moge Gods vrede rusten op ons samenzijn,

Nadere informatie

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden:

Orde van dienst. Lieke Juliëtte van Elk. op 28 juni 2015. In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Orde van dienst op 28 juni 2015 In deze dienst zal door ds. Cees de Gooijer gedoopt worden: Lieke Juliëtte van Elk Orgelspel Mededelingen We zingen uit Tussentijds: Lied 1 : 1, 2 en 3 2. Dit huis van hout

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 7 e Zondag van Pasen. 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED 7 e Zondag van Pasen 8 mei 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied:, hoe Hij zijn belofte houdt, die de mens

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

de toekomst tegemoet

de toekomst tegemoet Zondag 19 maart 2017 Sterk en dapper, de toekomst tegemoet Lezing: Johannes 4 : 5 30 Je zou kunnen zeggen: het begint met de vraag om een glas water. Een wonderlijk en ook mysterieus verhaal. Jezus is

Nadere informatie

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Bijbel voor Kinderen presenteert RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 Dienst van Schrift en Tafel Lucas 13:24 Doe alle moeite om door de smalle deur naar binnen te gaan Voorganger Ouderling Diaken

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur

Liturgie voor de dienst op zondag 30 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.30 uur Liturgie voor de dienst op zondag 0 april 2017 in de Zuiderkerk te Drachten om 9.0 uur Voorganger ds. H. Klein Ikkink. Organist dhr. E. Bremer. voor de dienst zingen: lied 656 1 Ik ben de wijnstok, mijn

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL

Bijbel voor Kinderen presenteert RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Bijbel voor Kinderen presenteert RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Bijbel voor Kinderen presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018 ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 14 januari 2018 Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Wim van Assenbergh Lector: Riet Fopma Organist: Terry Hamberg Welkom en mededelingen De gemeente gaat staan

Nadere informatie

EEN VERWONDERDE BOODSCHAP

EEN VERWONDERDE BOODSCHAP Joh. 4:29 - gehouden op 16092012 - p. 1 EEN VERWONDERDE BOODSCHAP Liturgie Votum en groet Zingen: Psalm 125:1.2 Gebed Schriftlezing; Joh. 4:5-30 Zingen: Liedboek 75:4.5.6 Preek: Joh. 4:29 Zingen: Ps. 36:2.3

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Avondgebeden. PK De Swaen Maandag 15 april -woensdag 17 april 2019

Avondgebeden. PK De Swaen Maandag 15 april -woensdag 17 april 2019 Avondgebeden PK De Swaen Maandag 15 april -woensdag 17 april 2019 Voorgangers: leden van de Kerkenraad m.m.v. de Nicolaascantorij o.l.v. Jaap den Hertog (maandag, dinsdag, woensdag) Organist: Frans Koning,

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. orde van dienst voor de tweede dienst van. 29 november 2015. eerste zondag van de advent

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. orde van dienst voor de tweede dienst van. 29 november 2015. eerste zondag van de advent Protestantse Gemeente Heerhugowaard orde van dienst voor de tweede dienst van 29 november 2015 eerste zondag van de advent thema: 'Tijd om te verwachten' voorganger ouderling organist : ds. Jacqueline

Nadere informatie

Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad.

Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad. Als ik het goed heb heeft Marcel het een paar jaar geleden in een boodschap over godsvertrouwen gehad. Omdat het voor de kwaliteit van ons leven, zeker ons geestelijk leven zo belangrijk is- wij worden

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Vorige week, op de eerste zondag van advent, zijn we begonnen met de lezingen uit het evangelie van Lukas. En ik heb toen gezegd dat het bij Lukas gaat

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de rijke 11 oktober 2015 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied: Gezangboek nr. 816 Tijdens het gezang

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg

ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om uur. 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg ORDE VAN DIENST De Kern 26 maart 2017 om 10.00 uur 4e zondag in de 40 dagen, zondag Laetare, verheug u... Thema: Meer dan genoeg voorganger: ds. Harry Gijsen organist: Peter de Rijke Orgelspel voor de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Liturgie voor de viering van het Avondmaal te Commugny. Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen

Liturgie voor de viering van het Avondmaal te Commugny. Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Liturgie voor de viering van het Avondmaal 26-8-2012 te Commugny Orgelmuziek Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Psalm 100: 1,2,3 juich aarde Votum en groet Inleiding op de dienst: We zijn

Nadere informatie

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn

Eredienst 24 juni uur Voorganger: ds. Peter Colijn Eredienst 24 juni 16.30 uur Voorganger: ds. Peter Colijn Votum en zegengroet Gezang 171:1, 2, 3 Gebed 1 Tessalonicenzen 5: 14-28 Psalm 27: 3, 5 >> Regenboog 5/6 Preek Psalm 63:1, 2, 3

Nadere informatie

Dankbaar leven zegenrijk leven

Dankbaar leven zegenrijk leven Protestants Kralingen Dankbaar leven zegenrijk leven Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 4 oktober 2015 Israëlzondag Protestants Kralingen Dankbaar leven zegenrijk leven orgelspel : Praeludium

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Bijbelstudies voor de Bruggroepen 2012-2013 Romeinen studie 2

Bijbelstudies voor de Bruggroepen 2012-2013 Romeinen studie 2 Bijbelstudies voor de Bruggroepen 2012-2013 Romeinen studie 2 Bijbelstudies voor de Bruggroepen van de protestantse gemeente De Brug in Amersfoort, seizoen 2012-2013 Schrijvers: Iwan Dekker, Leantine Dekker,

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Piet de Gier, Corine van den Berg. Intrada, Jan Masséus. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Piet de Gier, Corine van den Berg. Intrada, Jan Masséus. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen ds. Arrie van Veen Piet de Gier, Corine van den Berg Gerda Masselink Gert Muts Intrada, Jan Masséus Vierplek Wilhelminakerk

Nadere informatie

Deze week is het thema: Wil je opstaan en mij volgen?

Deze week is het thema: Wil je opstaan en mij volgen? Stilte vooraf Uitleg vooraf We hebben: Ik ga.zet een stap naar de ander als thema gekozen voor deze 40 dagentijd. We willen een stap zetten om daarmee dichter bij het volgen van Jezus te komen. Ook willen

Nadere informatie

Liturgie 12 maart 2017 Biddag

Liturgie 12 maart 2017 Biddag Liturgie 12 maart 2017 Biddag Voor arbeid die ik doe, Wilt U de krachten geven Voor alles wat ik zaai, Wilt U de groeikracht geven Voor woorden die ik spreek, Wilt U de harten openen. Dat k vruchtbaar

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Verheerlijking op de berg Evangeliarium Otto III, na 970 2 e zondag van de 40-dagentijd Zondag "Gedenk uw barmhartigheid" 16 maart 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk

Nadere informatie

Zondag 12 april 2015

Zondag 12 april 2015 Zondag 12 april 2015 Lichtlied: 637:1 en 4 4. Ziehier het licht van lange duur, ziehier de Zoon, de zon, het vuur; o vlam van Pasen, steek ons aan de Heer is waarlijk opgestaan! 1 Welkom Bemoediging en

Nadere informatie

In de geest van Jezus leven

In de geest van Jezus leven In de geest van Jezus leven Tien woorden rond Pinksteren Op de avond voordat Jezus werd verraden en gevangen genomen, beloofde Hij de apostelen dat Hij hun de Heilige Geest zal sturen. Dat gebeurde op

Nadere informatie

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen. Gebedsdienst dinsdag 15 mei 1990 Thema: Met Maria biddend om de Heilige Geest Begroeting Moge God ons, die samen met Maria wachten op de gave van de Heilige Geest, zijn genade en vrede schenken. Amen.

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

VIERENDE GEMEENSCHAP...

VIERENDE GEMEENSCHAP... ... IN EEN BIDDENDE EN VIERENDE GEMEENSCHAP... KEN JIJ DE EN? 7 is al eeuwenlang een heilig getal. De zevende dag bijvoorbeeld is een rustdag. Zo zijn er ook zeven sacramenten, zeven belangrijke momenten

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK. VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST WILHELMINAKERK VIERDE ZONDAG VAN DE 40-DAGENTIJD 11 Maart 2018 vijf broden en twee vissen Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier, Denise Smit Organist:

Nadere informatie

Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar

Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar Paasmorgen 21 april 2019 Messiaskerk Wassenaar Het is wat het is Het is onzin zegt het verstand Het is wat het is zegt de liefde Het is ongeluk zegt de berekening Het is alleen maar verdriet zegt de angst

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Liturgie 18 augustus Br. Roel van Swetselaar

Liturgie 18 augustus Br. Roel van Swetselaar Liturgie 18 augustus 2019 Br. Roel van Swetselaar Votum en Groet Zingen Hemelhoog 291 Al wat ik ben Al wat ik ben, leg ik in uw hand, ik geef mijzelf volledig. Mijn leven rust in de palm van uw hand, ik

Nadere informatie

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst biddag 8 maart u Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst biddag 8 maart 2016 19.30u Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 90: 1, 8 Gebed Gezang 131: 1, 5, 8, 9 Schriftlezing Exodus 27:9 19 Hebreeën 4: 14 16 Lichtstad met

Nadere informatie

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur.

Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. Liturgie Voor de ochtenddienst op zondag 21 augustus 2016 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 9.30 uur. In deze dienst zullen we de Heilige Doop herinneren van hen die deze ontvangen hebben

Nadere informatie

Zesde Zondag van Pasen

Zesde Zondag van Pasen DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 10 mei 2015 Zesde Zondag van Pasen Welkom door kerkmeester Openingslied: Gezangboek nr. 790

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Voorbeeld voordat de kinderen van groep 4 en 5 naar KBC gaan: Jongens en meisjes, wie van jullie puzzelt wel eens? En dan bedoel ik zo n puzzel.

Voorbeeld voordat de kinderen van groep 4 en 5 naar KBC gaan: Jongens en meisjes, wie van jullie puzzelt wel eens? En dan bedoel ik zo n puzzel. Lezen: Handelingen 18:24-19:7 Preek over doop met de heilige Geest (??) Voorbeeld voordat de kinderen van groep 4 en 5 naar KBC gaan: Jongens en meisjes, wie van jullie puzzelt wel eens? En dan bedoel

Nadere informatie

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520 Lezen : Jakobus 4: 13-17 NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23 Opwekking 520 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Amen >> Gezang

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 6 e zondag van Pasen rogate / bidt 10 mei 2015 Blijf in mijn liefde Johannes 15: 9 voorganger: ouderling: diaken: organist : koster: ds. Bob Wijnbergen Henk

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434

Intocht: Psalm 67 Votum & groet OTH 183 / Opw 125 Heer ik kom tot U Gebed Gezang 434 Intocht: Psalm 67 1 God zij ons gunstig en genadig. Hij schenke ons t gezegend licht dat overvloedig en gestadig straalt van zijn heilig aangezicht: opdat hier op aarde elk uw weg aanvaarde en tot U zich

Nadere informatie

Liturgie voor de Avondmaalsdienst van 26 oktober 2014

Liturgie voor de Avondmaalsdienst van 26 oktober 2014 Liturgie voor de Avondmaalsdienst van 26 oktober 2014 Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Psalm 121: 1 en 3 Ik sla mijn ogen op Votum en groet Inleiding naar Mattheüs 22: 36 40 Waar een

Nadere informatie

Gez 139: 1,2,3 Komt verwondert u hier mensen (in Commugny heeft Koos van der Maas uit de Messiah van Handel uit JEs. 6 en Jes 9 gezongen)

Gez 139: 1,2,3 Komt verwondert u hier mensen (in Commugny heeft Koos van der Maas uit de Messiah van Handel uit JEs. 6 en Jes 9 gezongen) Liturgie voor 24 december te Villars sur Ollon en 25 december 2012 te Commugny Muziek Welkom en mededelingen en aansteken van de kaarsen Gez 138: 1,2, 3,4 Komt allen tezamen Votum en groet Jesaja 9: 1.6

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 3 e zondag van de zomer 6 juli 2014 Matteüs 11: 28: Kom naar mij dan zal ik rust geven. Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob Wijnbergen : Jannie de

Nadere informatie

Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis

Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Eredienst 9 juli 16:30 uur Voorganger: ds. M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 136: 1, 2 Gebed Lezen Fillipenzen 1:1-11 Lied 95: 1, 2 Preek Gebed Gezang 164 Collecte Geloofsbelijdenis Melodie

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan 10 Januari 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam

Protestantse Gemeente Edam Protestantse Gemeente Edam Protestantse Kerk de Swaen Zondag 14 mei 2017 Zondag Cantate: Zingt! 5 e zondag van Pasen Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort Dietrich Buxtehude (1637-1707) Voorganger: ds. Janneke

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie