Eerste Nota van Inlichtingen Overslag, afvoer en verwerking GFT afval Spaarnelanden 23 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eerste Nota van Inlichtingen Overslag, afvoer en verwerking GFT afval Spaarnelanden 23 maart 2016"

Transcriptie

1

2 NR Verwijzing (Paragraafnummer/NvI) 1 Aanbestedingsdocument: paragraaf Aanbestedingsdocument paragraaf 2.2 Pg Vraag Antwoord 6 Waarom wordt de term grondstof gebruikt in plaats van afval (mede gelet op de definitie van (huishoudelijk) afval in de wet milieubeheer)? 6 Kan de aanbestedende dienst bevestigen dat al het GFT afval afkomstig uit de gemeente Haarlem exclusief wordt aan geboden aan de winnende inschrijver? Dit heeft 2 redenen. Allereerst ligt de focus van Spaarnelanden op het maximaal terugwinnen van de grondstoffen in het GFT. Daarnaast is richt de Nederlandse wet zich nadrukkelijk op de ontstaansbron van het afval en daardoor ogenschijnlijk minder op de toepassingsmogelijkheden van het afval als grondstof. Ja, dit GFT-afval gaat exclusief naar de winnende inschrijver. 3 Aanbestedingsdocument Paragraaf 2.2. punt 3 4 Aanbestedingsdocument Paragraaf 2.2. punt 3 7 Wat gebeurt er indien de samenstelling van GFT uit meer dan 50% niet vergistbaar materiaal bestaat? 7 Wat wordt bedoeld met andersoortig en laagwaardiger? Allereerst is er de procedure voor afkeur zoals omschreven in het programma van Eisen (o.a. E6). De aanbestedende dienst gaat ervan uit dat -bij vrachten die niet zijn afgekeurd- inschrijvers minstens 50% gewichtsprocenten kunnen vergisten. Indien dit toch niet het geval lijkt, bijvoorbeeld door tijdelijk kwaliteitsverlies van het GFT, licht opdrachtnemer direct opdrachtgever in over de reden waarom het materiaal niet geschikt is voor vergisting. Opdrachtnemer dient ervan uit te gaan dat zonder schriftelijke melding aan Opdrachtgever gemiddeld minstens 50 gewichtsprocenten per tijdvak van een maand dienen te worden vergist. De kern hiervan ligt op het voorkomen van zogenaamde downcycling van het materiaal. Het GFT mag bijvoorbeeld niet worden vergist met RWZI afval aangezien dat de toepassingsmogelijkheden van het uitgangsmateriaal zou beperken.

3 5 Aanbestedingsdocument paragraaf Conceptovereenkomst: Artikel Conceptovereenkomst: Artikel Voorlopige en definitieve gunning zal plaatsvinden op na 18 april Op dat moment heeft richtlijn 2014/24/EU directe werking en is richtlijn 2004/18/EG komen te vervallen (artikel 91 richtlijn 2014/24/EU). Wordt hier bij voorlopige en definitieve gunning, mede gelet op de nieuwe EMVI criteria in dan geldende richtlijn 2014/24/EU (artikel 67) rekening mee gehouden? Gelet op artikel 33 richtlijn 2014/24/EU mag een looptijd van een raamovereenkomst niet langer zijn dan vier jaar, behalve in uitzonderingsgevallen die naar behoren gemotiveerd zijn, met name op grond van het voorwerp van de raamovereenkomst. Waarom wordt voor vijf jaar gekozen met een verlenging van twee keer 1 jaar in artikel 3.3? Zie ook paragraaf 2.5 Aanbestedingsdocument waar gesproken wordt van 3 jaar met verlenging van 2x 1 jaar? Het verstrekken van salarisstroken (bevat persoonsgegevens) aan derden (waaronder opdrachtgever) is verboden in gevolge de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Hoe kan de inschrijver deze informatie dan leveren? Voor zover bij ons ons bekend geldt hierin de datum van publicatie van de opdracht, in deze aanbesteding dus 23 februari Tevens zien wij niet in op welk punt deze aanbesteding niet aan de thans geldende of toekomstige wetgeving zou voldoen. Paragraaf 2. Geeft de juiste looptijd weer: de looptijd bedraagt 3 jaar en opdrachtgever kan de overeenkomst 2 keer met een jaar verlengen. De maximale looptijd bedraagt dus 5 jaar. De overeenkomst zal op dit onderdeel worden aangepast. De toelichting die hiervoor geldt is dat de aanbestedende dienst rekening wenst te houden met toekomstige (bijvoorbeeld technologische) ontwikkelingen en marktschommelingen in de tarieven voor GFT-verwerking. Deze salarisstroken zullen niet worden gevraagd; de overeenkomst zal op dit punt worden aangepast.

4 8 Inkoopvoorwaarden Artikel 5 en 7 9 Aanbestedingsdocument Paragraaf Aanbestedingsdocument paragraaf en 3 Hoe geschiedt de acceptatie en overgang risico GFT afval? Gelden de acceptatiecriteria van de verwerkingsinrichting? Wat gebeurt er wanneer GFT afval niet voldoet aan de acceptatiecriteria? Waar vindt het moment van acceptatie plaats? 10 Bij de opsomming op blz 10 geeft u aan welke bijlagen bij de inschrijving dienen te worden ingeleverd. Onder punt g verwijst u naar bijlage H Spaarnelanden t.b.v. massabalans verwerking. Echter, bij de op tendernet gepubliceerde documenten is bijlage H de beschikbaarheid Middelen Derden. Kunt u duidelijk aangeven welke bijlagen u wanneer verwacht? 15 Hoe dient de referentie eis gelezen te worden? In één van de drie jaren voorafgaand aan datum van inschrijving minimaal ton op jaarbasis vergist hebben, of elk van de 3 jaren voorafgaand aan de datum van inschrijving minimaal ton vergist hebben? De acceptatie en de overgang van het risico van het GFT-afval gaan over op de door inschrijver aan te bieden overslaglocatie; opdrachtgever kan immers niet het risico van vervuiling tijdens overslag en transport door opdrachtnemer op zich nemen. Met inachtneming van de beschreven Eis voor het gewichtspercentage van 5% bij afkeur, gelden de acceptatievoorwaarden van opdrachtnemer slechts voor zover die deel uitmaken van de (wettelijke)omgevingsvergunning. De Bijlage H Beschikbaarheid middelen Derden dient bij inschrijving te worden aangeleverd, bijvoorbeeld ivm de door inschrijver in te schakelen vergunde overslaglocatie. Daarnaast wordt de Bijlage J Uitvraag verwerking SPL afvalstromen pas gevraagd na voorlopige gunning (dus slechts aan de winnende inschrijver) teneinde de administratieve lasten voor inschrijvers te beperken. In een van de 3 jaren voorafgaand aan de datum van inschrijving dient minimaal ton te zijn vergist.

5 11 Aanbestedingsdocument paragraaf 4.6 sub 2 17 Bent u het met ons eens dat het subgunningscriterium afstand tot de verwerkingslocatie met de huidige eisen geen recht doet aan de werkelijke situatie? Er wordt immers gevraagd om de afstand op te geven van het bezoekadres van Spaarnelanden tot aan de verwerkingslocatie. In de praktijk zal het GFT overgeslagen worden op een overslaglocatie waarna het naar een verwerkingslocatie vervoerd zal worden. Het lijkt ons logischer dit dan ook op te nemen als subgunningscriterium. Kunt u dit aanpassen? Ja, dit is een redelijk verzoek en het gunningcriteria zal worden aangepast: Er zal gelden: de afstand van de aan te bieden overslaglocatie tot de verwerkingslocatie. Hiertoe wordt de Bijlage C met de gunning criteria aangepast en bijgaand gepubliceerd. 12 Aanbestedingsdocument paragraaf Aanbestedingsdocument paragraaf Aanbestedingsdocument paragraaf Is de locatie van het AZK voor overslag beschikbaar? Deze wettelijke vergunde locatie wenst Spaarnelanden niet in te zetten voor de overslag van haar GFT-afval. Inschrijver dient zelf een overslaglocatie te regelen. 7 Opdrachtgever eist dat minimaal 50% van het gewichtspercentage van het GFT daadwerkelijk wordt vergist. Van opdrachtnemer wordt geëist dat het GFTafval volledig naar een verwerkingslocatie met een vergistingsinstallatie wordt getransporteerd. - mag een derde partij een deel van het GFT composteren indien aan het minimumpercentage vergisting van 50% wordt voldaan? - mag het mogelijk te composteren aandeel direct vanaf de overslaglocatie naar een elders gelegen composteringsinstallatie worden afgevoerd (dus GFT wordt niet in vergisting ingebracht) indien wordt aangetoond dat minimaal 50% van het totale gewichtspercentage van het GFT daadwerkelijk wordt vergist? 13 U stelt dat opdrachtnemer gedurende de looptijd van de overeenkomst jaarlijks 5% van de arbeidscomponent van de opdrachtwaarde aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt besteedt. Heeft deze 5% betrekking op de genoemde opdracht of mag de inzet ook betrekking hebben op andere werkzaamheden? 1) ja, dit is toegestaan vermits minimaals 50 gewichtsprocenten daadwerkelijk worden vergist (en na-gecomposteerd). 2) Ja, dit specifieke 49,9% deel voor compostering mag dan ook direct naar een composteringslocatie worden getransporteerd vermits wordt aangetoond dat gedurende elk kalenderjaar minstens 50% daadwerkelijk wordt vergist. Nee, deze inzet mag ook op andere werkzaamheden betrekking hebben.

6 15 Aanbestedingsdocument paragraaf Aanbestedingsdocument paragraaf Aanbestedingsdocument paragraaf Er geldt een plafondbedrag van 46,00 per ton (excl. BTW) voor zowel overslag, aftransport als verwerking. Een plafondbedrag is ongebruikelijk bij een Europese aanbesteding. - kunt u afzien van het plafondbedrag? - dient de aanbieder de opbouw van het tarief te specificeren? 17 Waarom hanteert u een afstand tot de verwerkingslocatie gerekend vanaf het bezoekadres Minckelersweg 40 in Haarlem in plaats vanaf de overslaglocatie. U heeft namelijk al geëist dat de overslaglocatie niet meer dan 10 kilometer van het bezoekadres mag liggen (zie ook onder vraag 1). 17 In de tabel inzake toewijzing van punten kent u een maximaal aantal punten van 10 toe bij een afstand van 0-20 km. Binnen deze straal is geen verwerkingslocatie met een vergistingsinstallatie gevestigd. Wij verzoeken u de tabel iets ruimer vast te stellen kopje 1 6 Het bieden van een vergunde overslag locatie voor het door Spaarnelanden ingezamelde GFT ; Vraag 1; is het mogelijk aan te geven onder welke Euralcode het GFT zal worden aangeboden? Vraag 2; betreft het een afval stof die onder CAT3 dierlijke bijproducten overgeslagen en verwerkt dient te worden? Nee, er blijft een plafondbedrag gehandhaafd maar dit wordt verhoogd naar 48,- per ton. Ja, inschrijver dient in Bijlage C bij het 1 e onderdeel 3 bedragen in te vullen. Het plafondtarief geldt voor het totaalbedrag per ton. Zie het antwoord op vraag 11. De aanbestedende dienst wenst het speelveld voor GFT-verwerkers enigszins gelijk te houden; lokale spelers hebben al een voorsprong op verwerkers die verder weg gelegen zijn. 1: De euralcode voor het GFT is: Nee, dit mag niet in het GFT afval zitten.

7 kopje Opdrachtnemer besteed gedurende de looptijd van de overeenkomst jaarlijks 5% van het arbeidscomponent van de opdrachtwaarde aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vraag 1; betreft dit enkel het arbeidscomponent van de directie kosten voor het op en overslaan, transporteren en verwerken van het GFT? Vraag 2; volstaat hiervoor een opgave van de opdrachtnemer? kopje 2 14 Aanleveren non-faillissementsverklaring (in de eigen verklaring dient de inschrijver bij kopje 3.1 aan te geven dat het niet in faillissement verkeerd) Naar onze informatie en op div. sites. lezen wij dat deze nonfaillissementsverklaring ook niet meer nodig is en vervangen is door de eigen verklaring. Vraag 1; Klopt dit en kan hiermee de nonfaillissementsverklaring vervallen? nbestedingen-inschrijven/ Vraag 2; Blijft het nog steeds noodzakelijk om een aparte non- faillissementsverklaring op te stellen? 1 Dit betreffen alle arbeidskosten die gemaakt worden voor de uitvoer van deze opdracht. 2 Hiertoe vult inschrijver in Bijlage C onderdeel 1 het percentage in van het arbeidscomponent van de opdracht (bijvoorbeeld 25% van de opdrachtwaarde). Dan dient 5% daarvan jaarlijks te worden besteed aan Social Return. Vanwege het relatief kapitaalintensieve karakter van GFTverwerking is de SROI dus beperkt. De winnende inschrijver in deze aanbesteding kan ook volstaan met een door de accountant goedgekeurde jaarrekening die niet ouder is dan Er behoeft dan geen faillissementsverklaring meer te worden aangeleverd.

8 kopje 1 15 Stel dat de resultaten van de entiteit waar mee ingeschreven worden geconsolideerd in een bovenliggende groepsmaatschappij en er sprake is van een 403 aansprakelijkheidsverklaring. In dat geval is het gebruikelijk dat de entiteit waar mee ingeschreven wordt geen zelfstandige jaarrekening opstelt en publiceert. Er wordt in dat geval wel een jaarrekening opgesteld en gepubliceerd door de bovenliggende groepsmaatschappij die de 403 verklaring heeft afgegeven voor de entiteit waar mee ingeschreven wordt. Kan in dit geval volstaan worden met de jaarrekening van de bovenliggende groepsmaatschappij? Plafondbedrag; In het aanbestedingsdocument is de totale tarief inclusief op en overslag, transport en verwerking gemaximeerd tot totaal 46,- per ton. Ons inziens is het niet mogelijk om voor een dergelijk tarief redelijkerwijs de dienstverlening zoals omschreven uit te voeren, waarmee de aanbestedende dienst het risico loopt dat er geen marktpartijen zullen inschrijven. Vraag1; hoe voorziet de aanbestedende dienst in dit scenario? Vraag2; Is het mogelijk het plafondtarief te verhogen of geheel als eis te laten vervallen? Voor de berekening afstand tot verwerkingslocatie moet via routenet gerekend worden vanaf het bezoekadres van Spaarnelanden N.V. tot aan de verwerkingslocatie. Het GFT gaat daadwerkelijk in veel gevallen eerst naar een op en overslag locatie. De daadwerkelijke duurzaamheidsimpact is gekoppeld aan de werkelijke kilometers. Vraag; Dient de afstand niet berekend te worden vanaf de aangeboden op en overslaglocatie? Ja, daar kan ook mee worden volstaan vermits deze jaarrekening het jaar 2014 betreft (en dus niet ouder is). Daarnaast dient een kopie van de zogenaamde 403- verklaring beschikbaar te zijn. 1 en 2: zie het antwoord op vraag 15. Zie het antwoord op vraag 11.

9

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan

Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan Bestek verwerking gemeentelijk groenafval of component(en) daarvan Situatieschets Inwoners van de gemeente Smallingerland kunnen zonder betaling hun groenafval storten bij de milieustraat, het zogenaamde

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen offerteaanvraag Afval Landsmeer

Nota van Inlichtingen offerteaanvraag Afval Landsmeer Datum: 6 oktober 2016 Vragen en antwoorden: Nr. Verwijzing Vraag Antwoord 1. Perceel 2, Schouw gemeentewerf d.d. 26-9 Tijdens de schouw werd duidelijk dat er in het programma van eisen niet duidelijk staat

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd.

2. Op maandag 16 december 2013 heeft DPC de Nota van Inlichtingen 1 gepubliceerd. Nota van Inlichtingen 2 Van Dienst Publiek en Communicatie Datum 8 januari 2014 Opdrachtnaam Aanbestedingsnummer Europese aanbesteding Inhuur webredactiecapaciteit TED nummer: 2013/S 223-388432 Ea0029

Nadere informatie

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch.

Toelichting: Dit is de 1ste Nota van Inlichtingen voor de aanbesteding Netwerkapparatuur voor de gemeente 's Hertogenbosch. Nota van Inlichtingen Netwerkapparatuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Netwerkapparatuur gemeente 's-hertogenbosch 49394N Omschrijving: De gemeente gaat haar netwerkinfrastructuur grotendeels

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal)

Nota van Inlichtingen. en de bijbehorende dienstverlening. Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding: Levering van zakelijke boeken (gedrukt en digitaal) en de bijbehorende dienstverlening Publicatienummer: 2015/S 198-358953 Procedure: Openbare aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Protocol Social Return on Investment

Protocol Social Return on Investment Protocol Social Return on Investment DMS nr. Z16.001958; Vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 27 september 2016 Gemeente Zuidplas Raadhuisplein 1 2914 KM Nieuwerkerk aan den IJssel

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7

Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 7 Nota van Inlichtingen Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Bedrijfsrestauratieve voorzieningen SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 1: Vaardigheids- en veiligheidsopleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Toelichting: Hierbij de derde Nota van Inlichtingen. Zie tevens twee nieuwe bestanden. Inschrijfstaat voor perceel 1 en 2.

Toelichting: Hierbij de derde Nota van Inlichtingen. Zie tevens twee nieuwe bestanden. Inschrijfstaat voor perceel 1 en 2. Nota van Inlichtingen Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Omschrijving: Aanbesteding

Nadere informatie

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref.

Teamleider P&O. Bedrijfsleider Unit Groen Werkleider Groen. Nota van Inlichtingen. Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei Ref. Nota van Inlichtingen Betreft Het stellen van vragen Datum 18 mei 2015 Ref. 4476979 Project Opleidingen en trainingen Perceel 3: MBO BBL niveau 1 en 2 Groen opleidingen t.b.v. Unit Groen & Parkeerbeheer

Nadere informatie

Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening

Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening datum versie bijlage(n) Model Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening pagina 2 van 5 Inhoudsopgave Nadere Overeenkomst Arbodienstverlening 3 1 Voorwerp van

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie:

Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC. Referentie: Nota van Inlichtingen Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Afvalverwijdering PWN, HHNK en KDC Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Omschrijving: Aanbesteding

Nadere informatie

SOCIAL RETURN VERPLICHTING

SOCIAL RETURN VERPLICHTING SOCIAL RETURN VERPLICHTING De gemeente Rotterdam hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. In dat kader is social return onderdeel van het duurzame inkoopbeleid en wordt door de gemeente

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein

Derde Nota van Inlichtingen. leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Derde Nota van Inlichtingen leerlingenvervoer gemeenten Lopik, Montfoort, Nieuwegein en IJsselstein Projectnummer: DP20141104 Status: Definitief Colofon: Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Transport van compost

Transport van compost Overeenkomst inzake Transport van compost tussen WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL en OPDRACHTNEMER LOGO OPDRACHTNEMER De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, Liemersweg 2, te dezen

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Verwerking GFT-, groen- en snoeiafval regio Rijnmond

Nota van Inlichtingen Verwerking GFT-, groen- en snoeiafval regio Rijnmond Nota van Inlichtingen Verwerking GFT-, groen- en snoeiafval regio Rijnmond Bijgevoegd vindt u de eerste Nota van Inlichtingen behorend bij het Aanbestedingsdocument verwerking GFT-, groen- en snoeiafval

Nadere informatie

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600 Nota van Inlichtingen EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbesteding EA Schoonmaakonderhoud Stichting De Blauwe Loper Aanbestedende Dienst: Stichting De Blauwe Loper Referentie: 2016-S1600

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt

Autoriteit Consument & Markt Ons kenmerk: ACM/DC/2016/200282 Zaaknummer: 15.0833.53 Datum: 11 januari 2016 tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid, van

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. Het college gaat akkoord de opdracht volgens de Nationaal Openbare procedure in de markt te zetten.

B&W Vergadering. 2. Het college gaat akkoord de opdracht volgens de Nationaal Openbare procedure in de markt te zetten. 2.1.4 Aanbesteding Beveiligingsdiensten Stadskantoor 2018-2022 1 Dossier 2198 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 2198 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 10 oktober 2017 Agendapunt 2.1.4 Omschrijving

Nadere informatie

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Nota van Inlichtingen Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Inzameling en Verwerking Oud Papier en Karton gemeente Steenbergen

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval van de gemeente Diemen Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren

Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Nota van Inlichtingen Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Openbare aanbesteding Ambulante ondersteuning Wmo Walcheren Gemeente Middelburg

Nadere informatie

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned.

Toelichting: Een aantal bijlagen zijn gewijzigd, deze zijn toegevoegd aan documenten in Tenderned. Nota van Inlichtingen SSBU Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: SSBU Schoonmaak Gemeente Utrecht 13.SSBU.055 Omschrijving: De Stadsschouwburg Utrecht is voornemens een raamovereenkomst

Nadere informatie

Regionale Bestektekst Social Return on Investment

Regionale Bestektekst Social Return on Investment Regionale Bestektekst Social Return on Investment Versie: 201901 REGIONALE BESTEKTEKST SROI 1.1. SOCIAL RETURN VERPLICHTING De gemeente Nissewaard hecht waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nadere informatie

Regionale Bestektekst Social Return on Investment 1. Regionale Bestektekst Social Return on Investment

Regionale Bestektekst Social Return on Investment 1. Regionale Bestektekst Social Return on Investment Regionale Bestektekst Social Return on Investment 1 Regionale Bestektekst Social Return on Investment Regionale Bestektekst Social Return on Investment 2 1.1. SOCIAL RETURN VERPLICHTING De gemeente Nissewaard

Nadere informatie

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval

Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval Overeenkomst betreffende het aanbieden en (laten) verwerken van huishoudelijk restafval en soortgelijk afval DE ONDERGETEKENDEN: 1. de gemeente x, vertegenwoordigd door naam, functie, handelend ter uitvoering

Nadere informatie

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen

Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Inzamelen en transporteren van oud papier en karton Gemeente Beuningen Nota van Inlichtingen Datum : donderdag 9 juli 2015 Kenmerk : Beuningen OPK- 2015 Copyright Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen

Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien. Nota van inlichtingen Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien Nota van inlichtingen Document: Nota 01 van Inlichtingen/wijzigingen Aanbesteder: Gemeente Haarlemmermeer Procedure: Europese openbare aanbesteding Bomen Snoeien

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV

Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel RAV Nota van Inlichtingen Inhuur Ambulancepersoneel 160168RAV Nr. Pagina Onderwerp Vraag Antwoord 1. 8 Paragraaf 1.6 U stelt: Bij nadere uitvragen is het mogelijk dat er aanvullende eisen worden gesteld of

Nadere informatie

1 Juridisch kader BESLUIT. Directie Toezicht Energie

1 Juridisch kader BESLUIT. Directie Toezicht Energie Directie Toezicht Energie BESLUIT Nummer: 102467_2-3 Betreft: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid, van de Gaswet

Nadere informatie

Nota van inlichtingen

Nota van inlichtingen Aanbesteding postdiensten Nota van inlichtingen Kenmerk: 2016-150 Status: Definitief Aantal pagina s: 8 Datum: 11-11-2016 1 Deze nota van inlichtingen behoort bij en maakt integraal onderdeel uit van de

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst gemeente Eindhoven opdrachtnemer

Concept Raamovereenkomst gemeente Eindhoven opdrachtnemer A gemeente Eindhoven Concept Raamovereenkomst gemeente Eindhoven opdrachtnemer Contractnummer: PLN xxx Periode: 1 maart 2012 tot 1 januari 2015 Versie: 20 november 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Hypotheekadviseur: LET OP: gebruik dit formulier alleen wanneer u als hypotheekadviseur zelf

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAMELPUNT MILIEUPARK

OVEREENKOMST INZAMELPUNT MILIEUPARK OVEREENKOMST INZAMELPUNT MILIEUPARK DE ONDERGETEKENDEN: 1. De Stichting Vlakglas Recycling Nederland gevestigd en kantoorhoudende aan 2781 RP, Zilverstraat 69 te Zoetermeer, hierna te noemen VRN, te dezen

Nadere informatie

VASTSTELLING VAN DE VERORDENING DIE VOORZIET IN DE MOGELIJKHEID TOT HET VERLENEN VAN EEN UITSLUITEND RECHT AAN AEB EXPLOITATIE B.V

VASTSTELLING VAN DE VERORDENING DIE VOORZIET IN DE MOGELIJKHEID TOT HET VERLENEN VAN EEN UITSLUITEND RECHT AAN AEB EXPLOITATIE B.V RUI 13/012 VASTSTELLING VAN DE VERORDENING DIE VOORZIET IN DE MOGELIJKHEID TOT HET VERLENEN VAN EEN UITSLUITEND RECHT AAN AEB EXPLOITATIE B.V. TEN BEHOEVE VAN DE UITVOERING VAN DE AFVALVERWERKINGSDIENSTEN

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101759_8-7 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Hypotheekadviseur: LET OP: gebruik dit formulier alleen wanneer u als hypotheekadviseur zelf

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101759_6-5 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

INNOVATIEF AANBESTEDEN VAN GRAS. Teus van Steenis Tactisch inkoper

INNOVATIEF AANBESTEDEN VAN GRAS. Teus van Steenis Tactisch inkoper INNOVATIEF AANBESTEDEN VAN GRAS Teus van Steenis Tactisch inkoper AANLEIDING INNOVATIEF AANBESTEDEN VAN GRAS einde lopende contracten veel aandacht voor circulariteit en duurzaamheid ambitie provincie

Nadere informatie

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311

Europese Aanbesteding Vaste en mobiele telecommunicatiediensten. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Elke nota is een accumulatie van vorige nota s. Aan deze nota is toegevoegd: vraag 4 en verder. Nota van Inlichtingen 1.0 EA VMTD 1311 Vragen Verwijzing in offerte aanvraag Vraag 1. Inlichtingen Afgelopen

Nadere informatie

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief

Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdracht tot dienstverlening t.b.v. Nationale-Nederlanden Bank N.V. Inkomensverklaring zzp er 1-3 jaar actief Opdrachtgever Bedrijfsnaam: m v / voor-/ achternaam: Straatnaam + huisnummer: Postcode + woonplaats:

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Autoriteit Consument e. Markt

Autoriteit Consument e. Markt Consument e. Markt Ons kenmerk: ACM/DC/2016/200281 Zaaknummer: 15.0833.53 Datum: 11 januari 2016 tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016

Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Nota van Inlichtingen nr. 1 van 18 juli en Nota van Inlichtingen nr. 2 van 11 augustus 2016 en Nota van Inlichtingen nr. 3 van 18 augustus 2016 Aanbestedingsleidraad voor de Europese aanbesteding inzake

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

1 Juridisch kader BESLUIT

1 Juridisch kader BESLUIT Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 43, eerste lid, van de Gaswet l Nummer 102552_2 / 7 Betreft zaak:

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf

Acceptatievoorwaarden Afval Energie Bedrijf Bezoekadres Australiëhavenweg 21 1045 BA Amsterdam Postbus 58292 1040 HG Amsterdam Telefoon 020 587 6250 Fax 020 587 6270 wcs@afvalenergiebedrijf.nl www.afvalenergiebedrijf.nl Acceptatievoorwaarden Voor

Nadere informatie

BESLUIT. I. Juridisch kader. Dienst uitvoering en toezicht Energie

BESLUIT. I. Juridisch kader. Dienst uitvoering en toezicht Energie Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: 101759_10-6 Betreft: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Paraaf Opdrachtnemer: VS. Paraaf Qpdrachtgever: 1 - Pagina 2 van 5 De Staat der Nederlanden - Nederland N.y. Connectiviteitsdiensten

Inhoudsopgave. Paraaf Opdrachtnemer: VS. Paraaf Qpdrachtgever: 1 - Pagina 2 van 5 De Staat der Nederlanden - Nederland N.y. Connectiviteitsdiensten C Perceel Connectiviteitsdiensten Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Wensen en Diensten opgebouwd uit wensen 3 3. Gunning van Nadere Overeenkomsten 3 3.1. Wensen en weging 3 3.2. Vaststelling scores reguliere

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT

NOTA VAN INLICHTINGEN. behorende bij aanbesteding AI Maaiveldinrichting KWT NOTA VAN INLICHTINGEN behorende bij aanbesteding AI 2016-267 Maaiveldinrichting KWT Deze nota van inlichtingen bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Mededelingen van de Opdrachtgever 2. Wijzigingen van

Nadere informatie

Bijlage 7. Programma van eisen en wensen. Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten

Bijlage 7. Programma van eisen en wensen. Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten Bijlage 7 Programma van eisen en wensen Grondhuurovereenkomst van 50 strandhuisjes op het Noordzeestrand nabij Petten 1 Inleiding In deze bijlage treft u het Programma van en & en (PvE&W) voor de grondhuurovereenkomst

Nadere informatie

Innovatiepartnerschap

Innovatiepartnerschap Innovatiepartnerschap Waterschap Rivierenland Ontwikkeling Waterspanningmeters Ria van Os 15 november 2017 24-03-2005 Dialoog Innovatie: projectdoel of marktinitiatief? Hoe zorgen we ervoor dat innovaties

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Autoriteit Consument & Markt

Autoriteit Consument & Markt BESLUIT Ons kenmerk: ACM/DC/2015/200448 Betreft 14.1262.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid, van de Gaswet

Nadere informatie

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met (Europese) aanbestedingsquiz in samenwerking met NEVI PIANOo congres Apeldoorn, 5 juni 2014 Vraag 1 Tot welk bedrag mag je in 2014 en 2015 een aanbesteding (meervoudig onderhands of nationaal) onder de

Nadere informatie

Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbestedende Dienst: Gemeente Venlo Referentie:

Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbestedende Dienst: Gemeente Venlo Referentie: Nota van Inlichtingen Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbesteding Inzameling en vermarkting (ter verwerking) papier en karton Aanbestedende Dienst: Gemeente Venlo Referentie:

Nadere informatie

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad

Theo Beheer BV. Kenmerken project. Groenafval en uitbreiding veegvuil. Verwerkingslocatie Lelystad Theo Beheer BV Kenmerken project Groenafval en uitbreiding veegvuil Verwerkingslocatie Lelystad Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Huidige bedrijfsactiviteiten 3 3 Relatie vigerende omgevingsvergunning 3 4

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101759_19-6 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht:

Algemeen: Tijdens de schouw zijn de navolgende ruimtes bezocht: 1e Nota van Inlichtingen aanbesteding Specialistisch reinigen van werkplaatsen, magazijnen, hangaars, en dergelijke mogelijk verontreinigd met gevaarlijke (carcinogene) stoffen Algemeen: Tijdens de schouw

Nadere informatie

Inkoop- & Aanbestedingsbeleid. Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting

Inkoop- & Aanbestedingsbeleid. Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting Inkoop- & Aanbestedingsbeleid Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting 1 INLEIDING De SEV stimuleert de ontwikkeling van praktische, innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied

Nadere informatie

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9

Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: , review 9 Nota van Inlichtingen Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbesteding Wagenpark lease SW-bedrijven & Gelieerde organisaties Aanbestedende Dienst: Cedris Referentie: 2016-030, review

Nadere informatie

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen.

Inzake de Europese aanbesteding (number of document 2013/S ) ICT Beheer van Stichting Orion, kunnen wij u het volgende mededelen. NOTA VAN INLICHTINGEN_1 Waalwijk, 25 september 2013 Ref. 13.029/MvR/bs Betreft: Nota van Inlichtingen Stichting Orion te Amsterdam Geachte heer/mevrouw, Inzake de Europese aanbesteding (number of document

Nadere informatie

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T

Bijlagen behorend bij Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum T Bijlagen horende bij het Aanbestedingsdocument Crematieoven en rookgasreinigingsinstallatie Hilversum Bijlage 1: Checklist; Bijlage 2: Inschrijfbiljet; Bijlage 3: Eigen Verklaring (aparte bijlage) ; Bijlage

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Openstelling Regionale Raamovereenkomst voor het onderdeel HH1 1- Notagegevens Notanummer 2016-001641 Datum 28-09-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Pagina, artikel Organisatie Opmerking Antwoord. Uitleg volgt in de presentatie ( ).

Pagina, artikel Organisatie Opmerking Antwoord. Uitleg volgt in de presentatie ( ). Pagina, artikel Organisatie Opmerking Antwoord Bijlage 3 ZoNL Hoe worden de beschikking qua uren in 2018 opgebouwd? Indien de Uitleg volgt in de presentatie (26-10- beschikking uitgaat van70% van de hoeveelheid

Nadere informatie

BESLUIT. Juridisch kader

BESLUIT. Juridisch kader Dienst uitvoering en toezicht Energie BESLUIT Nummer: Betreft: 101759_12-5 Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie:

Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: Nota van Inlichtingen EA Kantoorautomatisering Aanbesteding EA Kantoorautomatisering Aanbestedende Dienst: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg Referentie: 2017.102 Omschrijving: Bestuursdienst Ommen-Hardenberg,

Nadere informatie

2.1 Klant: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een overeenkomst (op afstand) aangaat met Pluspuzzel.

2.1 Klant: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die een overeenkomst (op afstand) aangaat met Pluspuzzel. Algemene voorwaarden Algemene Voorwaarden voor Nederland versie 24-1-2019 1. Toepasselijkheid Dit zijn algemene voorwaarden van Puzzelspel. Pluspuzzel, verder te noemen: Pluspuzzel die betrekking hebben

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Contractverlenging afvalverwerking AEB Reg. Nummer: (2013/134108)

Collegebesluit. Onderwerp: Contractverlenging afvalverwerking AEB Reg. Nummer: (2013/134108) Collegebesluit Onderwerp: Contractverlenging afvalverwerking AEB Reg. Nummer: (2013/134108) 1. Inleiding Op basis van de Wet milieubeheer behoort de inzameling en verwerking van huishoudelijk restafval

Nadere informatie

BEGELEIDINGSBRIEF INTERNE COPIE (D) / EXTRA BEWIJS VAN ONTVANGST (B2) (voor ontdoener) Verplicht te gebruiken voor transport van afvalstoffen

BEGELEIDINGSBRIEF INTERNE COPIE (D) / EXTRA BEWIJS VAN ONTVANGST (B2) (voor ontdoener) Verplicht te gebruiken voor transport van afvalstoffen INTERNE COPIE (D) / EXTRA BEWIJS VAN ONTVANGST (B) (voor ) versie.3 Art. 44 - Uitgave www.beurtvaartadres.nl - Tel. 088- De begeleidingsbrief dient naar waarheid ingevuld te worden en is alleen geldig

Nadere informatie

BESLUIT OPENBAAR. 3. Op 8 juni 2015 heeft ACM de ontvangst van de aanvraag schriftelijk bevestigd aan Vrij Op Naam B.V..

BESLUIT OPENBAAR. 3. Op 8 juni 2015 heeft ACM de ontvangst van de aanvraag schriftelijk bevestigd aan Vrij Op Naam B.V.. BESLUIT OPENBAAR Ons kenmerk: ACM/DC/2015/206510 Betreft zaak 15.0597.53: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van gas aan kleinverbruikers op grond van artikel 45, eerste lid,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting De Haagse Scholen, Postbus 61454, 2506 AL Den Haag (NL). t.a.v.: Mevr. D. Spaans.

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

FEDERATIE NEDERLANDSE LEVENSMIDDELEN INDUSTRIE (FNLI) HUISHOUDELIJK REGLEMENT (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering d.d.

FEDERATIE NEDERLANDSE LEVENSMIDDELEN INDUSTRIE (FNLI) HUISHOUDELIJK REGLEMENT (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering d.d. FEDERATIE NEDERLANDSE LEVENSMIDDELEN INDUSTRIE (FNLI) HUISHOUDELIJK REGLEMENT (goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering d.d. 3 oktober 2013) Artikel 1. Bestuur Algemeen 1. Het bestuur vormt door zijn

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van

Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van postdiensten Aanbesteding Europese aanbesteding volgens de openbare procedure voor het leveren van postdiensten

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken

Openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken Concept-KADERNOTA 2020 Openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken Opgesteld door: VVI Datum: Versie: 1.0 1 Vaststelling Kadernota 2020 Vastgesteld door het Algemeen Bestuur op. te

Nadere informatie

Tendermanagement. in de afvalbranche

Tendermanagement. in de afvalbranche Tendermanagement in de afvalbranche Jaap Jan van Ingen Zelfstandig & Onafhankelijk & Realistisch 1. Aanbestedende diensten 2. Inschrijvende partijen 3. Projecten en Advies Duurzaam aanbesteden Nederlandse

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Expertiseorganisaties

Aanvullende voorwaarden Expertiseorganisaties Aanvullende voorwaarden Expertiseorganisaties 1 april 2019 Aanvullende voorwaarden bij samenwerking tussen Stichting Salvage en Expertiseorganisatie Artikel 1 Toepasselijkheid Deze voorwaarden zijn van

Nadere informatie

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110

Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Nota van inlichtingen Betreft Eerste Nota van Inlichtingen Datum 21 oktober 2016 Van KPO Roosendaal Ref. KQPN/ 2016/110 Project Europese aanbesteding Onderwijs Leer Pakket Deze nota van inlichtingen wordt

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 2014/1250 Afdeling: Leefomgeving Registratiedatum: Agendapunt: 17-02-00 Openbaar: Ja Nee Reden niet openbaar: Het bestek dat als bijlage is bijgevoegd en de basis vormt voor de Europese

Nadere informatie

Raamovereenkomst DRUKWERK. Centrum Indicatiestelling Zorg. xxxxxxxxxxxxxx

Raamovereenkomst DRUKWERK. Centrum Indicatiestelling Zorg. xxxxxxxxxxxxxx Raamovereenkomst DRUKWERK Centrum Indicatiestelling Zorg en xxxxxxxxxxxxxx Kenmerk: DRKW 2015 CIZ - GK Raamovereenkomst drukwerk 1 Raamovereenkomst Drukwerk De ondergetekenden: A. Centrum indicatiestelling

Nadere informatie