Cursusprogramma Najaar 2014

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cursusprogramma 2014-2015 Najaar 2014"

Transcriptie

1 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL022W Ovenheerlijk Wat is het heerlijk om een ovenschotel op tafel te zetten. U kunt op een ontspannen manier gasten ontvangen en genieten van de maaltijd. In beide lessen wordt een ovenschotel gemaakt, voorafgegaan door een voorgerecht, aangevuld met een salade en tot slot een heerlijk dessert. Aan het einde van de avond gaan we gezellig tafelen. De eerste avond maken we als diner:- Voorgerecht: rode paprika soep- Hoofdgerecht: verse lasagne met verse paddenstoelen en pecorino vergezeld door een winterse salade met appel, uitgebakken spekjes en walnoot met een dressing van honing en mosterd - Dessert: tiramisu van kastanjes Het menu van de tweede avond is:- Voorgerecht: romige knolselderijsoep - Hoofdgerecht: ovenschotel met pompoen en lamsvlees en geroosterde aardappeltjes - Dessert: warme appel-perentaartjes. De ingrediëntkosten bedragen 20,- en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Deze cursus vindt wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Dinsdag , 2 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 96,5 exclusief materiaalkosten Docent Brigitte van Nieuwkoop

2 Workshop, categorie: Culinair, subcategorie: Koken en bakken CUL029W Kennismaken met de Maleisische keuken De Maleisische keuken is de ultieme fusion keuken doordat hier eeuwenlang de grootste specerijenhaven in Azië was. Invloeden uit heel Azië maken van Maleisische gerechten spannende en culinaire hoogstandjes met complexe smaken. Kom naar de workshop en maak kennis met deze heerlijke keuken! De ingrediëntkosten bedragen 12,50 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Donderdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 50,5 exclusief materiaalkosten Docent Cheukam Tung Cheukam Tung kreeg de liefde voor koken met de paplepel ingegoten door haar vader (chef-kok). Verse seizoensproducten haalt zij op de markt en bijzondere ingrediënten in speciale winkeltjes. De keukens van China, Thailand, Japan, Indonesië en Vietnam hebben voor haar geen geheimen. Ze mengt ingrediënten en smaken met aanstekelijk plezier.

3 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL030W De Surinaamse keuken De Surinaamse keuken is zeer uitgebreid, aangezien de bevolking van Suriname afkomstig is uit een groot aantal landen. De Surinaamse keuken is daardoor een combinatie van diverse internationale keukens, onder andere Hindoestaans (India), Creools (Afrika), Javaans (Indonesië), Chinees, Hollands, Joods, Portugees en Indiaans. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Surinaamse keuken veel gerechten heeft voortgebracht. De verschillende bevolkingsgroepen zijn vervolgens elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken, waaruit weer nieuwe Surinaamse gerechten ontstonden. Makkelijk om te maken en nog heerlijker om te eten! Kom naar deze workshop en leer family-style gerechten maken. De ingrediëntkosten bedragen 12,50 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Donderdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 50,5 exclusief materiaalkosten Docent Cheukam Tung Cheukam Tung kreeg de liefde voor koken met de paplepel ingegoten door haar vader (chef-kok). Verse seizoensproducten haalt zij op de markt en bijzondere ingrediënten in speciale winkeltjes. De keukens van China, Thailand, Japan, Indonesië en Vietnam hebben voor haar geen geheimen. Ze mengt ingrediënten en smaken met aanstekelijk plezier.

4 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL040W Vegetarisch koken Steeds meer mensen kiezen ervoor om een aantal avonden per week geen vlees te eten. Vegetarisch koken is meer dan alleen het vlees weglaten. Om inspiratie en variatie op te doen, gaan we deze avond met een ruim aanbod van vegetarische gerechten aan de slag. Na het koken, gaan we van deze smaakvolle gerechten genieten! De ingrediëntkosten bedragen 10,00 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Dinsdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 48 exclusief materiaalkosten Docent Caroline Zwaneveld-Leeuwenhage Caroline Zwaneveld stapte na vijfentwintig jaar uit de gezondheidszorg en werd kok. Ze heeft haar eigen bedrijf 'Thuiskok Zwaneveld'. Ze kookt het liefst eenvoudig, smaakvol en duurzaam.

5 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL042W Proef de herfst In de herfst tussen nazomer en vroege winter zijn er veel seizoensgebonden ingrediënten verkrijgbaar zoals paddestoelen, pompoen, schorseneren, appel en druiven. Zomaar wat ingrediënten die de geur en smaak van de herfst vertegenwoordigen en die we in deze kookworkshop terugvinden in ons menu. De ingrediëntkosten bedragen 10,- en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Dinsdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 48 exclusief materiaalkosten Docent Caroline Zwaneveld-Leeuwenhage Caroline Zwaneveld stapte na vijfentwintig jaar uit de gezondheidszorg en werd kok. Ze heeft haar eigen bedrijf 'Thuiskok Zwaneveld'. Ze kookt het liefst eenvoudig, smaakvol en duurzaam.

6 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL043W Mosselavond Mosselen: eerlijke,heerlijke, zilte lekkernijtjes uit Zeeland, vol trots gevangen! Mosselen zijn altijd goed, als snelle maaltijd, culinair hoogstandje of tijdens een heus mosselfeest. Van het Hollandse volksvoedsel van 50 jaar geleden zijn mosselen anno 2014 gepromoveerd tot internationale delicatesse. Wassen, spoelen en baarden hoeft niet meer, ze zitten tegenwoordig gesorteerd op maat in een zak. Maar hoe zit het nou eigenlijk met de smaak en de kwaliteit? Hoe bereid je ze zo dat de delicate smaak en structuur het meest tot zijn recht komen? Tijdens de workshop wordt er ingegaan op drie verschillende wijzen van bereiding. Laat je inspireren tijdens een creatieve en smakelijke sessie en over mosselen! De ingrediëntkosten bedragen 17,50 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen, Start Woensdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 55,5 exclusief materiaalkosten Docent Tom Verheul Marco van Os Marco van Os en Tom Verheul zijn doorgewinterde Horecamensen die bij meerdere gerenommeerde bedrijven als manager en als commercieel expert hebben gewerkt. In hun eigen tijd doen ze waar ze in hun werk niet aan toe

7 komen: heel lekker koken. Liefde moet je delen, vinden ze. En dus ook de liefde voor koken.

8 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL050W Kerstdiner Komt Kerst weer in het vizier, dan is voor veel cursisten de workshop 'Kerstdiner' van Marco van Os en Tom Verheul aardig op weg een klassieker te worden. Schrijf je snel in voor deze gewilde workshop, want je wilt dit jaar niet wéér in de keuken staan terwijl iedereen aan tafel zit. Met een goede voorbereiding van het kerstdiner hoeft dat ook niet. Een goede voorbereiding scheelt veel werk op de dag zelf, zodat ook jij van de dag kunt genieten. We bereiden de gerechten met elkaar en gaan aan tafel om van het resultaat te genieten. Vanzelfsprekend onder het genot van een goed glas wijn. Je krijgt de recepten mee, zodat je het menu thuis zelfstandig kunt bereiden. De ingrediëntkosten bedragen 17,50 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Woensdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 55,5 exclusief materiaalkosten Docent Tom Verheul Marco van Os Marco van Os en Tom Verheul zijn doorgewinterde Horecamensen die bij meerdere gerenommeerde bedrijven als manager en als commercieel expert hebben gewerkt. In hun eigen tijd doen ze waar ze in hun werk niet aan toe komen: heel lekker koken. Liefde moet je delen, vinden ze. En dus ook de liefde voor koken.

9 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Bodegraven CUL059B Tafeletiquette, over de do's en dont's aan tafel Samen tafelen is van alle tijden. De tafel heeft daarbij niet alleen een praktische functie, maar ook een sociale. We eten samen met ons gezin, met familie, met vrienden of met zakenrelaties. We eten samen om iets te vieren, te bespreken of te bezegelen. In deze cursusavond over tafeletiquette leer je naast een goede tafelschikking maken, de tafel te dekken en het hanteren van het tafelgerei. Ook behandelen we wat een goede houding aan tafel is en omgaan met lastige gerechten. Wat kun je van een goede gastheer/gastvrouw verwachten en welk gedrag word van je verwacht? Kortom, een leuke, leerzame en interessante avond over alle do's en dont's aan tafel. Start Dinsdag , 1 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Locatie Bij Everts, Bodegraven, 2411CV Bodegraven Prijs 19 Docent Marion van Iren Marion van Iren in Gouda is sinds 1996 als gediplomeerd Image Consultant werkzaam. Zij geeft kleur-, kledingstijl- en make-upadvies. Marion weet met bijzonder veel enthousiasme alle adviezen op een persoonlijke wijze te brengen. Haar ruime ervaring in het onderwijs maakt dat zij moeiteloos zowel kleine als ook grote gezelschappen weet te boeien. Marion heeft bij de make-upschool van "Mieke Petiet" in Amsterdam de opleiding visagist & make-upartist met lof behaald.

10 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL061W Tafeletiquette, over de do's en dont's aan tafel Samen tafelen is van alle tijden. De tafel heeft daarbij niet alleen een praktische functie, maar ook een sociale. We eten samen met ons gezin, met familie, met vrienden of met zakenrelaties. We eten samen om iets te vieren, te bespreken of te bezegelen. In deze cursusavond over tafeletiquette leer je naast een goede tafelschikking maken, de tafel te dekken en het hanteren van het tafelgerei. Ook behandelen we wat een goede houding aan tafel is en omgaan met lastige gerechten. Wat kun je van een goede gastheer/gastvrouw verwachten en welk gedrag word van je verwacht? Kortom, een leuke, leerzame en interessante avond over alle do's en dont's aan tafel. Start Maandag , 1 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Prijs 19 Docent Marion van Iren Marion van Iren in Gouda is sinds 1996 als gediplomeerd Image Consultant werkzaam. Zij geeft kleur-, kledingstijl- en make-upadvies. Marion weet met bijzonder veel enthousiasme alle adviezen op een persoonlijke wijze te brengen. Haar ruime ervaring in het onderwijs maakt dat zij moeiteloos zowel kleine als ook grote gezelschappen weet te boeien. Marion heeft bij de make-upschool van "Mieke Petiet" in Amsterdam de opleiding visagist & make-upartist met lof behaald.

11 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Bodegraven CUL090B Wijnproefavond, leer wijnen te herkennen Liesbeth Rijnbeek neemt ons mee in de verschillen tussen Europese (o.a. uit Frankrijk) en 'Nieuwe wereld' wijnen (o.a. Chili). Ze legt aan de hand van de gebruikte druivenrassen uit welke wijn hiervan gemaakt wordt. Deze informatie gaan we niet alleen aanhoren, maar ook proeven. Als je wilt weten welke wijn er bij jouw smaak past, kom dan naar deze leerzame en gezellige avond! De extra kosten (wijnen) bedragen 15 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Start Dinsdag , 1 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Locatie Bij Everts, Bodegraven, 2411CV Bodegraven Prijs 37 exclusief materiaalkosten Docent Liesbeth Rijnbeek Liesbeth Rijnbeek is Register Vinoloog en is eigenaar van de Wineboutique (van Tolstraat) in Bodegraven. Zij geeft regelmatig wijnproefavonden.

12 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL092W Toscaanse keuken In deze workshop leer je diverse authentieke recepten en technieken uit de Toscaanse keuken. Eenvoud is een van de belangrijkste kenmerken van deze keuken; koken met weinig ingrediënten, maar wel van goede kwaliteit. Met dit uitgangspunt zet je tijdens deze avond een heerlijk Toscaans driegangenmenu op tafel. Aan het einde van de les eten wij de bereide gerechten samen op en hierbij mag Toscaanse wijn natuurlijk niet ontbreken. De ingrediëntkosten bedragen 12,50 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Woensdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 50,5 exclusief materiaalkosten Docent Elisabetta Cascino Elisabetta Cascino is specialist op het gebied van de authentieke Italiaanse keuken. Door haar afkomst is zij daar reeds op jonge leeftijd mee in aanraking gekomen. Sinds een aantal jaren verzorgt zij verschillende kookworkshops en heeft ze een website voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Zie:

13 Workshop, categorie: Culinair, subcategorie: Koken en bakken CUL116B Chocolade kerstboom In de chocolaterie van Femke en Sander Pont maken we onder hun professionele begeleiding onze eigen kerstboom van chocolade (ong. 30 cm hoog). We laten je zien hoe je chocolade op de juiste manier kunt verwerken. De kerstboom decoreer je met bonbons in de vorm van kerstballetjes en cadeautjes. Ook werk je met marsepein, om met een feestelijke kerstboom te eindigen. Uiteraard mag je jouw kerstboom mee naar huis nemen aan het einde van de les. De cursusprijs is inclusief materiaal en 2 drankjes. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Dinsdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Locatie Patisserie Reeuwijk, 2811 DZ Reeuwijk Prijs 40 Docent Sander en Femke Pont Femke en Sander Pont uit Reeuwijk zijn twee banketbakkers en werken ambachtelijk en met pure grondstoffen (veel uit het Groene Hart). Zij staan regelmatig op streekmarkten, ladies nights, fairs, kerstmarkten etc.

14 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL133W La cucina del Nord al Sud Variaties in de natuur, het klimaat en de geschiedenis van Italië zijn bepalend geweest voor de culinaire tradities die elke regio met zich meebrengt. 'De' Italiaanse keuken bestaat daarom niet; Italië kenmerkt zich juist door haar vele streekkeukens met elk een eigen karakter. In de drie lessen reizen we van Noord- naar Zuid-Italië en bereiden we diverse authentieke gerechten. Aan het einde van de avond eten wij de bereide gerechten samen op met een lekker glas wijn. De ingrediëntkosten bedragen 37,50 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Deze cursus vindt wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Woensdag , 3 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 142,5 exclusief materiaalkosten Docent Elisabetta Cascino Elisabetta Cascino is specialist op het gebied van de authentieke Italiaanse keuken. Door haar afkomst is zij daar reeds op jonge leeftijd mee in aanraking gekomen. Sinds een aantal jaren verzorgt zij verschillende kookworkshops en heeft ze een website voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. Zie:

15 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL191W Kookworkshop Americana Amerika: land der onbegrensde mogelijkheden. We gaan terug naar de roots van de Amerikaanse keuken, de vele invloeden van immigranten die de culinaire basis vormen van het land. We maken roemruchte gerechten bekend uit overlevering en geschiedenis. Tijdens deze kookworkshop maak je kennis met typisch Amerikaanse producten en ingriënten die je bereidt tot verschillende gerechten. Er komen diverse staten en regio's aan bod, waarbij de nadruk wordt gelegd op traditionele kruiden, basisbereidingen en de verschillende invloeden. De ingrediëntkosten bedragen 15,00 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd. Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Woensdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 53 exclusief materiaalkosten Docent Marco van Os Tom Verheul Marco van Os en Tom Verheul zijn doorgewinterde Horecamensen die bij meerdere gerenommeerde bedrijven als manager en als commercieel expert hebben gewerkt. In hun eigen tijd doen ze waar ze in hun werk niet aan toe komen: heel lekker koken. Liefde moet je delen, vinden ze. En dus ook de liefde voor koken.

16 Workshop, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden CUL192W Proef de winter Bij de winter denken we meteen aan de stamppotten, maar er is meer! Stoofschotels, rode wijn, vijgen, uien en speculaas verspreiden tijdens winteravonden heerlijke geuren door het huis. We gaan deze avond alvast genieten van een echt wintermenu. De ingrediëntkosten bedragen 10,00 en worden gelijk met het lesgeld geïncasseerd Mee te brengen door de cursist: een pen, schort, vaatdoekje, theedoek en eventueel een bakje om de bereide gerechten mee naar huis te kunnen nemen. Start Dinsdag , 1 lessen Tijd 19:00-22:00 uur Prijs 48 exclusief materiaalkosten Docent Caroline Zwaneveld-Leeuwenhage Caroline Zwaneveld stapte na vijfentwintig jaar uit de gezondheidszorg en werd kok. Ze heeft haar eigen bedrijf 'Thuiskok Zwaneveld'. Ze kookt het liefst eenvoudig, smaakvol en duurzaam.

17 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Bodegraven HVT001B Beeldhouwen In deze cursus werken we met natuursteen. Dat kan zijn met zacht speksteen, serpentijn, (witte) albast en marmer. Door natuursteen te bewerken met beitels, raspen en schuurpapier, komen de kleuren en lijnen in de steen tot leven. Het beeld dat je maakt kan de vorm van de steen volgen of je creëert naar een voorbeeld. Je kiest derhalve een steen die je qua kleur en vorm aanspreekt. De cursus is voor zowel beginners als gevorderden. Ben je beginner, dan neemt de docent voorafgaand aan de cursus contact op voor het aanschaffen van steen en gereedschap. Beginners kiezen bij voorkeur een niet al te harde steensoort. Mee te brengen door de cursist: natuursteen, gereedschap en oude doek. Deze cursus vindt wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Donderdag , 6 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Locatie Bij Everts, Bodegraven, 2411CV Bodegraven Prijs 99 Docent Ans Kroeze Ans Kroeze doet ruim tien jaar aan beeldhouwen en volgt zelf lessen bij Caroline Ruizeveld. Meestal werkt zij vanuit de steen. Haar werk is te zien op Sinds 2003 doet Ans mee aan de jaarlijkse expositie van de Werkplaats in Bodegraven en sinds enkele jaren met de atelierroute van de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk. De zachte aanraking van steen na het polijsten heeft mij betoverd en sindsdien niet meer losgelaten. Het is een heerlijke hobby, aldus Ans Kroeze.

18 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden HVT003W Mijn Digitale Camera Tegenwoordig heeft iedereen een digitale camera. Maar niet iedereen haalt eruit wat erin zit. Dat is namelijk meer dan menigeen denkt. Je beleeft beslist meer plezier aan je camera als je hem beter leert kennen. Leer je weg te vinden in de menu's. Wat betekenen witbalans, digitale zoom, histogram en wat kun je ermee? Tijdens de cursus werk je met je eigen camera. Mee te brengen door cursist: camera met opgeladen batterijen en instructieboekje. Deze cursus vindt 2-wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Maandag , 4 lessen Tijd 19:30-21:30 uur Prijs 75 Docent Jos Didden Jos Didden is gepassioneerd fotograaf. Hij is vanaf de jaren zeventig lid van Fotoclub Iris in Woerden en geeft sinds 2005 fotocursussen bij de volksuniversiteit.

19 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden HVT004W Photoshop voor beginners Met behulp van het zelf aan te schaffen softwareprogamma Photoshop Elements NL (bruikbare versie vanaf 7.0, huidige versie is 12) gaan we onze digitale foto's leren bewerken, verfraaien en veranderen. Er gaat een wereld van mogelijkheden voor je open. Je krijgt lesmateriaal waarmee je thuis kunt oefenen en de gevraagde opdrachten kunt maken. Deze cursus vindt 2-wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Woensdag , 5 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Prijs 96 Docent Jos Didden Jos Didden is gepassioneerd fotograaf. Hij is vanaf de jaren zeventig lid van Fotoclub Iris in Woerden en geeft sinds 2005 fotocursussen bij de volksuniversiteit.

20 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Bodegraven HVT027B Schilderen met aquarel- of acrylverf Deze cursus biedt de mogelijkheid om te schilderen met zowel aquarel- als met acrylverf. De onderwerpen die we behandelen zijn afwisselend en het is de bedoeling dat ieder zijn/haar stijl ontwikkelt. Voor beginners is er een apart programma, waarin we met de eerste beginselen van het schilderen met aquarel- of acrylverf kennismaken. Tekenvaardigheid is niet vereist, dit komt in de lessen ruim aan bod. Iedere cursist wordt individueel begeleid. Deze cursus vindt wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Maandag , 20 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Locatie Bij Everts, Bodegraven, 2411CV Bodegraven Prijs 300 Docent Willeke Piket Willeke Piket heeft verschillende opleidingen gevolgd, t.w. tekenen, schilderen, etsen en kunstgeschiedenis. Aanvankelijk schilderde zij realistisch in aquarel, later ging ze abstracter werken in acrylverf. Ze geeft al vele jaren les in deze beide technieken, o.a. aan Volksuniversiteit Bodegraven (nu onderdeel van Volksuniversiteit Het Groene Hart). Willeke vindt het belangrijk dat ieder steeds verder probeert te komen door in een eigen stijl te werken. Dat zal ze tijdens de lessen ook zoveel mogelijk stimuleren en ondersteunen.

21 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Bodegraven HVT028B Schilderen met aquarel- of acrylverf Deze cursus biedt de mogelijkheid om te schilderen met zowel aquarel- als met acrylverf. De onderwerpen die we behandelen zijn afwisselend en het is de bedoeling dat ieder zijn/haar stijl ontwikkelt. Voor beginners is er een apart programma, waarin we met de eerste beginselen van het schilderen met aquarel- of acrylverf kennismaken. Tekenvaardigheid is niet vereist, dit komt in de lessen ruim aan bod. Iedere cursist wordt individueel begeleid. Deze cursus vindt wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Woensdag , 20 lessen Tijd 9:00-11:30 uur Locatie Bij Everts, Bodegraven, 2411CV Bodegraven Prijs 300 Docent Willeke Piket Willeke Piket heeft verschillende opleidingen gevolgd, t.w. tekenen, schilderen, etsen en kunstgeschiedenis. Aanvankelijk schilderde zij realistisch in aquarel, later ging ze abstracter werken in acrylverf. Ze geeft al vele jaren les in deze beide technieken, o.a. aan Volksuniversiteit Bodegraven (nu onderdeel van Volksuniversiteit Het Groene Hart). Willeke vindt het belangrijk dat ieder steeds verder probeert te komen door in een eigen stijl te werken. Dat zal ze tijdens de lessen ook zoveel mogelijk stimuleren en ondersteunen.

22 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden HVT034W Creatieve fotografie voor gevorderden Deze cursus is bedoeld voor de gevorderde digitale fotograaf met een spiegelreflexcamera. De workshops van Hans van Ommeren hebben een eigenzinnig en creatief karakter. Er is veel aandacht voor motiefkeuze, compositie, lichtvoering, beweging en emotie: impressionisme in de fotografie. Aan de orde komen landschaps-, architectuur-, portret-, candid- en macrofotografie. Naast beeldbewerking in Adobe Photoshop word je wegwijs gemaakt in digitaal fine art printen. Tenslotte is er aandacht voor het presenteren en exposeren van de resultaten en natuurlijk komt de zwart-wit fotografie uitgebreid aan bod. De afdrukkosten bedragen 25,00 en moeten worden betaald aan de docent. 5 Lessen op dinsdagavond van 2 uur en 3 op zaterdagochtend van 2,5 uur, Tijdens de eerste les worden de overige lesdata in overleg bepaald. Start Dinsdag , 8 lessen Tijd 20:15-22:15 uur Locatie Hans van Ommeren studio, 3449 HW Woerden Prijs 160 exclusief materiaalkosten Docent Hans van Ommeren Hans van Ommeren is professioneel reclame- en illustratief fotograaf en is bekroond met Hasselblad Master en Kodak Commercial & Industrial Awards. Hij is Master EPSON Digigraphie. In technisch en creatief opzicht is hij vernieuwend: scherp in onscherp, bewegingen en afwijkend kleurgebruik. Zijn vrije werk exposeert hij in binnen- en buitenland. Hij is initiator van Fotogalerie in de gewelven in het Kunstkasteel Woerden en columnist voor fotomagazines. Zie

23 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden HVT035W Basiscursus fotografie, spiegelreflex- /systeemcamera Je maakt kennis met de mogelijkheden van jouw spiegelreflex- /systeemcamera. Je hebt voor deze cursus een camera nodig waarbij je de belichting kunt instellen (geen compactcamera). Je leert welke omstandigheden om welke instellingen vragen. Wat is de functie van diafragma, sluitertijd, dieptescherpte en de lens? Gevoel voor fotografie wordt ontwikkeld door te leren kijken, het gebruik van het licht en compositie. Aan de hand van de functies van de camera worden opdrachten gegeven die thuis worden uitgevoerd; de resultaten worden in de les besproken. Het bespreken van elkaars foto s is een wezenlijk onderdeel van de les. De kosten voor afdrukken zijn voor eigen rekening. Mee te brengen door de cursist: camera met opgeladen batterijen en instructieboekje. Deze cursus heeft 6 lessen op donderdagavond, 2 lessen op zaterdagmorgen. Do :30; Do :30; Do :30; Za :00; Do :30; Do :30; Za :00; Do :30. Start Donderdag , 8 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Prijs 165 Docent Mariëtte Beenen Mariette Beenen werkt sinds 1990 als freelance fotograaf en heeft zich gespecialiseerd in portret- en documentaire fotografie. Na haar diploma reportagefotografie volgde zij bij "De Moor" (nu AFC) in Amsterdam

24 workshops van Jaap Bijsterbosch en Rineke Dijkstra. Deze tijd is mede bepalend geweest voor de ontwikkeling van haar eigen fotografische stijl.

25 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Bodegraven HVT038B Mijn Digitale Camera Tegenwoordig heeft iedereen een digitale camera. Maar niet iedereen haalt eruit wat erin zit. Dat is namelijk meer dan menigeen denkt. Je beleeft beslist meer plezier aan je camera als je hem beter leert kennen. Leer je weg te vinden in de menu's. Wat betekenen witbalans, digitale zoom, histogram en wat kun je ermee? Tijdens de cursus werk je met je eigen camera. Mee te brengen door cursist: camera met opgeladen batterijen en instructieboekje. Deze cursus vindt 2-wekelijks plaats, met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Start Woensdag , 4 lessen Tijd 19:30-21:30 uur Locatie Bij Everts, Bodegraven, 2411CV Bodegraven Prijs 75 Docent Jos Didden Jos Didden is gepassioneerd fotograaf. Hij is vanaf de jaren zeventig lid van Fotoclub Iris in Woerden en geeft sinds 2005 fotocursussen bij de volksuniversiteit.

26 Cursus, categorie: Cursuslocaties, subcategorie: Woerden HVT039W Portretfotografie Hoe maak je een bijzonder portret dat meer is dan een veredelde pasfoto? Bij een goede portretfoto gaat het om communicatie, lichtgebruik, het juiste kader en een creatief gebruik van scherpte en achtergrond. In deze cursus komen close-up, totaal (zittend en staand), in de omgeving, groepsportret en zelfportret aan de orde. Opdrachten worden thuis uitgevoerd en in de les besproken. De kosten voor afdrukken zijn voor eigen rekening. Mee te brengen door de cursist: camera met opgeladen batterijen en instructieboekje. Lesdata: Do ; Do ; Do ; Do ; Do ; Do Start Donderdag , 6 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Prijs 115 Docent Mariëtte Beenen Mariette Beenen werkt sinds 1990 als freelance fotograaf en heeft zich gespecialiseerd in portret- en documentaire fotografie. Na haar diploma reportagefotografie volgde zij bij "De Moor" (nu AFC) in Amsterdam workshops van Jaap Bijsterbosch en Rineke Dijkstra. Deze tijd is mede bepalend geweest voor de ontwikkeling van haar eigen fotografische stijl.

27 Lezing, categorie: Hobby en vrije tijd, subcategorie: Dier en natuur HVT077B Tuin- en parkvogels Om vogels te zien en te horen hoef je lang niet altijd naar speciale vogelgebieden af te reizen. Juist in de eigen woonomgeving kunnen verrassend veel soorten voorkomen. Veel mensen vinden het belangrijk vogels in hun tuin of directe omgeving te zien. De aanwezigheid van vogels zegt ook iets over de kwaliteit van de woonomgeving. Er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan om het vogels naar de zin te maken. Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan het herkennen van de meest gangbare soorten tuin- en parkvogels, zowel aan uiterlijk als aan zang. Daarnaast komt de inrichting van een vogelvriendelijke tuin, nestgelegenheid, voedering en het hanteren van een vogelboek aan de orde. Bij excursie: stevig schoeisel, vogelboek en verrekijker. De excursieleiders nemen 2 telescopen mee. Lesdata: Di en Di (19.30 uur). Excursie: Za (09.00 uur). Start Dinsdag , 3 lessen Tijd 19:30-22:00 uur Locatie Bij Everts, Bodegraven, 2411CV Bodegraven Prijs 53 Docent Stef Strik Gert-Jan Pieterse De docenten doen al decennialang onderzoek naar het gedrag van vogels. Vanuit hun veldervaring en kennis van avifauna ontwikkelen zij cursussen voor zowel de beginnende als gevorderde vogelaar en begeleiden ze excursies. Stef Strik is in het dagelijks leven beleidsmedewerker Klimaat bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Gert-Jan Pieterse is beleidsmedewerker natuur bij de gemeente Nieuwkoop.

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Cursusprogramma Volksuniversiteit Het Groene Hart Bodegraven Oudewater Woerden Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Talen Culinair Mens & Maatschappij Hobby & Vrije tijd Kunst & Cultuur september

Nadere informatie

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Nieuw: Online ondernemen! Talen Culinair Mens & Maatschappij Hobby & Vrije tijd Kunst & Cultuur

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Nieuw: Online ondernemen! Talen Culinair Mens & Maatschappij Hobby & Vrije tijd Kunst & Cultuur Cursusprogramma Volksuniversiteit Het Groene Hart Bodegraven Oudewater Woerden Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Kom verder! Nieuw: Online ondernemen! Talen Culinair Mens & Maatschappij

Nadere informatie

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Cursusprogramma Volksuniversiteit Het Groene Hart Bodegraven Oudewater Woerden Kom verder! Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Talen Culinair Mens & Maatschappij Hobby & Vrije tijd Kunst

Nadere informatie

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen

Cursusprogramma Volksuniversiteit. Het Groene Hart. Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Cursusprogramma Volksuniversiteit Het Groene Hart Bodegraven Oudewater Woerden Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Talen Culinair Mens & Maatschappij Hobby & Vrije tijd Kunst & Cultuur januari

Nadere informatie

Cursussen: Creativiteit en Vaardigheden

Cursussen: Creativiteit en Vaardigheden Keramiek Prijs: 270,00 Tijdens deze cursus wordt geleerd hoe vormen op verschillende manieren uit klei opgebouwd kunnen worden. Er wordt kennisgemaakt met o.a. de rollentechniek, plaattechniek, decoratietechniek,

Nadere informatie

5 dagen creatieve workshops

5 dagen creatieve workshops 5 dagen creatieve workshops beeldhouwen in steen - edelsmeden boetseren met klei - mixed media Beeldhouwen in steen "De trage geduldige steen. Het denken dat even stopt. Alleen nog maar aanwezig zijn.

Nadere informatie

programma Volksuniversiteit

programma Volksuniversiteit programma Volksuniversiteit Het Groene Hart Locaties in Woerden & Bodegraven Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Kom verder! JANUARI-MEI 2017 Talen DUITS TAL778W Zakelijk Duits Start: 17-1-2017

Nadere informatie

programma Volksuniversiteit

programma Volksuniversiteit programma Volksuniversiteit Het Groene Hart Locaties in Woerden & Bodegraven Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Kom ook naar onze Inspiratiedag op 3 september! (pag 8) Kom verder! Talen

Nadere informatie

CAROLINE GRESNIGT BEELDENDE CURSUSSEN

CAROLINE GRESNIGT BEELDENDE CURSUSSEN CAROLINE GRESNIGT BEELDENDE CURSUSSEN Modeltekenen Het menselijk lichaam is eindeloos fascinerend en een geweldig onderwerp om goed te leren kijken, studeren op vorm en licht/donker, het ontwikkelen van

Nadere informatie

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010

** korting per aangebrachte cursist. CREATIEVE / WELLNESS VAKANTIE WEKEN VAN ARTFRIENDS 31 juli t/m 7 augustus 2010 7 t/m 14 augustus 2010 Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een aantal cursussen en workshops kun je je individueel inschrijven. Voor die cursussen

Nadere informatie

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg

Cursusaanbod Goretti. Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg Cursusaanbod Goretti Locatie: Wilhelminapark 54 Tilburg 2011 Cursusaanbod Goretti locatie: Wilhelminapark 54, Tilburg lopende cursussen Linda Arts Grafische druktechnieken voor iedereen Reinoud van Vught

Nadere informatie

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF

WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF WORKSHOPS EN CURSUSSEN KUNSTSCHOOL ZAMENHOF Op het bedrijventerrein Zamenhofstraat in Amsterdam Noord huizen een aantal kunstenaars die regelmatig workshops en cursussen aanbieden aan volwassenen, kinderen

Nadere informatie

De Paèrdestal gaat weer open

De Paèrdestal gaat weer open De Paèrdestal gaat weer open In de Nieuwe Paèrdestal gaat weer van alles gebeuren. Welzijnsinstelling SMWO gaat in de wijk leuke, gezellige en leerzame activiteiten verzorgen voor de kinderen en jeugd

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

Kook en Proefstudio Den Haag

Kook en Proefstudio Den Haag Geachte heer/mevrouw, Via deze weg willen wij ons graag aan u voorstellen. De Kook en Proefstudio Den Haag is dé gelegenheid waar collega's, vrienden en familie samen aan de slag gaan. Samen koken, samen

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 1

LEERJAAR 1+2 RONDE 1 LEERJAAR 1+2 RONDE 1 A. WERELDKOKEN Reis door Europa Elk land een ander gerecht Geschiedenis van het land en het gerecht Kook- en snijtechnieken Warenkennis Erwtensoep, wafels, pannenkoeken, quiche, friet,

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen

Schildervakanties. Inspirerende workshops en vrij schilderen Schildervakanties Kunstschilder José van den Helder-van Oudenallen geeft met veel enthousiasme schilderworkshops voor beginnende en gevorderde schilders. Op een vrije en toegankelijke manier brengt zij

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname

Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties * Individuele en groeps deelname Plannings- en kostenschema Artfriends creatieve cursussen, workshops en vakanties Individuele en groeps deelname korting per aangebrachte cursist Gratis workshopdeelname: Creëer je eigen groep Voor een

Nadere informatie

programma Volksuniversiteit

programma Volksuniversiteit programma Volksuniversiteit Het Groene Hart Locaties in Woerden & Bodegraven Cursussen Workshops Excursies Lezingen Trainingen Kom verder! Talen Culinair Mens & Maatschappij Hobby & Vrije tijd Kunst &

Nadere informatie

Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met deze trend.

Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met deze trend. ACTIVITEITEN VOOR VOLWASSENEN Kringen, cursussen, en workshops Brei en haak café Breien en haken is weer helemaal in de mode. Overal in het land ontstaan weer breigroepjes. Wij gaan natuurlijk mee met

Nadere informatie

LEERJAAR 1+2 RONDE 2

LEERJAAR 1+2 RONDE 2 LEERJAAR 1+2 RONDE 2 A. WERELDKOKEN Reis door Europa Elk land een ander gerecht Geschiedenis van het land en het gerecht Kook- en snijtechnieken Warenkennis Erwtensoep, wafels, pannenkoeken, quiche, friet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Voor seizoenskaarthouders december 2012

Nieuwsbrief 2. Voor seizoenskaarthouders december 2012 Nieuwsbrief 2 Voor seizoenskaarthouders december 2012 Beste seizoenskaarthouder, De moduleperiode 5 nov 9 dec zit er (bijna) op! Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Met deze brief houd ik jou als seizoenskaarthouder

Nadere informatie

Sport en Spel 4+ 4 april 23 mei In het speellokaal begeleidt Ouafae sport en spelactiviteiten voor de kinderen vanaf 4 jaar.

Sport en Spel 4+ 4 april 23 mei In het speellokaal begeleidt Ouafae sport en spelactiviteiten voor de kinderen vanaf 4 jaar. Villa Specials april t/m juli Villa Newton MAANDAG Judo (locatie Villa Bons) 4+ 6+ 8+ (sessies van 4 keer, daarna is er mogelijkheid tot lid worden van Judo vereniging Jishin tegen gereduceerd tarief)

Nadere informatie

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016

Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 Cursus en activiteiten programma voor mensen met een beperking 2015-2016 yoga Yoga Je leert de basis van Yoga. Het is meer dan alleen maar een uurtje ontspannen. Met yoga leer je de balans vinden tussen

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN

WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN WORKSHOPPROGRAMMA VOORJAAR 2016 ATELIER EN BOERDERIJWINKEL DE LINDEHOF COUNTRY LIVING - A WAY OF LIVE CREATIEVE WORKSHOPS HOME DECO & QUILTEN QUILTCURSUS VOOR BEGINNERS De eerste activiteit waarmee we

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015

Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 Randstad 21-29 1314 BE Almere www.kcrandstad.nl 036 53 323 99 Nieuwsbrief nr. 9 - Januari 2015 klik hier voor de on-line versie Wij wensen je een creatief en gelukkig 2015 Beste mensen, Hartelijk

Nadere informatie

** korting per aangebrachte cursist

** korting per aangebrachte cursist Individuele en groeps deelname Voor een aantal cursussen en workshops kun je je individueel inschrijven. Voor die cursussen en workshops is een planning of de dagen van de week waarop de cursus/workshop

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, Naam: AANMELDINGSBLAD top trajecten klas: Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, top trajecten Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Op 25 november begint de 1 e ronde top

Nadere informatie

WORKSHOPS & CURSUSSEN

WORKSHOPS & CURSUSSEN WORKSHOPS & CURSUSSEN WORKSHOPS & CURSUSSEN Algemene informatie Bij Glasatelier Heerlen kunt u diverse workshops en cursussen volgen. Een workshop duurt gemiddeld 2,5 uur, een cursus meerdere avonden (eventueel

Nadere informatie

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur

20-21 april 2013 ATELIER ROUTE. van 11:00 tot 17:00 uur 20-21 april 2013 ATELIER ROUTE van 11:00 tot 17:00 uur De route is verkrijgbaar bij de VVV Gemeente Tubbergen (Raadhuisplein 4) en bij Ine Lansink aan de Engbersstraat 6 in Vasse Voor meer informatie over

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2013-2014 1 Voorwoord Ook dit jaar ga ik weer met nieuwe ideeën van start en hoop dat het weer een leuk seizoen wordt! Er is weer een uitgebreid aanbod

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 3 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 3 e klas, AANMELDINGSBLAD top trajecten Naam: klas: Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Beste leerlingen van de 3 e klas, top trajecten Op 2 december begint de 1 e ronde top trajecten.

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2016/2017

Kookstudio brochure 2016/2017 Kookstudio brochure 2016/2017 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik

Nadere informatie

Workshops Kerstbloemschikken

Workshops Kerstbloemschikken Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken In deze nieuwsbrief: Workshops Kerstbloemschikken en High Tea arrangement met Kerstbloemschikken Workshops Kerstbloemschikken Je zou het bijna

Nadere informatie

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016

Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Cursus/workshop aanbod 2015 / 2016 Workshop: keramische sieraden maken (2 dagdelen) Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen 1 e les: 2 ½ uur, 2 e les 3 ½ uur ( tijden in overleg) Kosten 50,--

Nadere informatie

Cursus en workshopaanbod seizoen 2015-2016. Beauty VoF Herfst-Winter 2015-16

Cursus en workshopaanbod seizoen 2015-2016. Beauty VoF Herfst-Winter 2015-16 Cursus en workshopaanbod seizoen 2015-2016 Ook het komende seizoen heeft Beauty VoF weer het nodige op het programma staan. Beauty VoF Herfst-Winter 2015-16 We hebben de vrijdagavonden ingepland met een

Nadere informatie

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!! Vanaf juni 2015 is naast Restaurant Ratatouille op Vischmarkt nr. 4, ons KookLokaal, Wijnkelder en CuliWinkel gevestigd. Verschillende concepten onder één dak wat Ratatouille gastronomisch helemaal compleet

Nadere informatie

Goed koken is een kunst. Niet omdat het moeilijk is, maar omdat het een creatieve bezigheid is.

Goed koken is een kunst. Niet omdat het moeilijk is, maar omdat het een creatieve bezigheid is. Cursusaanbod Goed koken is een kunst. Niet omdat het moeilijk is, maar omdat het een creatieve bezigheid is. Omdat het nieuwe smaken en impressies doet ontdekken. Omdat het anderen laat meegenieten. Omdat

Nadere informatie

12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16

12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16 12 Mei 2017 JAARGANG 7, nummer 16 Nieuwe Cursus!!!! Sieraden maken á la carte Cursus met een geheel nieuw concept. In deze brede cursus leert u sieraden maken met de meest uiteenlopende technieken en materialen.

Nadere informatie

Aanbod naschoolse activiteiten najaar 2015

Aanbod naschoolse activiteiten najaar 2015 Aanbod naschoolse activiteiten najaar 2015 MAANDAG Cursus Beeldhouwen Een 4-weekse cursus beeldhouwen voor leerlingen van groep 4 t/m 6. Deze middagen leer je werken met speksteen uit China, Brazilië of

Nadere informatie

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon

SEPTEMBER Activiteit Wanneer Voor Wie Waar Kosten Aanmelding/contactpersoon Activiteiten kalender na-schoolse activiteiten Periode september-december 2014 De activiteiten zijn voor alle kinderen woonachtig in. Veel activiteiten zijn met opgave, dit kun je doen bij de contactpersoon

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

www.persisvanschaik.nl Langendijk 11 4201 CE Gorinchem Tel: 0183-660221 Workshop goudsmeden

www.persisvanschaik.nl Langendijk 11 4201 CE Gorinchem Tel: 0183-660221 Workshop goudsmeden ATELIER Persis sieraden Persis Lynn van Schaik www.persisvanschaik.nl Langendijk 11 4201 CE Gorinchem Tel: 0183-660221 Workshop goudsmeden Wilt u graag uw eigen sieraden ontwerpen en op ambachtelijke wijze

Nadere informatie

Korte inhoud Fotografie

Korte inhoud Fotografie Korte inhoud Fotografie Cursus Fotografie en fototoestel 1: leer een foto maken... 1 Cursus Basisfotografie en fototoestel 2: beter en bewuster foto maken... 1 Cursus Fotobewerking voor Fotografen...

Nadere informatie

Actief Nieuws -Lansingerland Actiefpas Editie december 2016

Actief Nieuws -Lansingerland Actiefpas Editie december 2016 Lansingerland Actief Pas 16/ 17 Sponsors Actiefpas De Actiefpas wordt dit seizoen 2016-2017 gesponsord door tien partijen. In elke nieuwsbrief wordt er een sponsor uitgelicht. In de maand december zal

Nadere informatie

Informatieavond De informatieavond staat op donderdag 10 september gepland.

Informatieavond De informatieavond staat op donderdag 10 september gepland. 150904 Nieuwsbrief 4 september 2015 Beste lezers van onze nieuwsbrief, Het nieuwe schooljaar. Het schooljaar is nu 2 weken oud, weken waarin er veel werd gedaan, ontdekt, geleerd en opgezet. Zowel door

Nadere informatie

Vrije activiteiten Breicafé Vrij tekenen en schilderen

Vrije activiteiten Breicafé Vrij tekenen en schilderen Vrije activiteiten Breicafé In het breicafé is iedereen welkom die graag in groep breit. Ieder seizoen voorzien we een thema waarin we werken. Breien hoeft niet altijd kledij te betekenen, ook kunnen we

Nadere informatie

John Geven Studio s. Fotografiecursussen en workshops

John Geven Studio s. Fotografiecursussen en workshops John Geven Studio s Fotografiecursussen en workshops John Geven Studio s geeft in samenwerking met professionele fotografen en beeldbewerkers cursussen, modules en workshops voor beginnende en gevorderde

Nadere informatie

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Beste kunstliefhebber, Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Atelier Galerie VONC in OET DE KUNST op radio 3ML Op vrijdag

Nadere informatie

GLOBAL: workshop webdesign

GLOBAL: workshop webdesign Dit werkblad is van: klas: GLOBAL: workshop webdesign Ontwerp en maak je eigen website met zelfgemaakte foto s, teksten, links en buttons! Geen onderwerp zo gek, of er is wel een website over gemaakt:

Nadere informatie

MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT MODERNE SCHILDERWORKSHOPS VOOR DE ZAKELIJKE MARKT SCHILDERSCHORT VOOR EN AAN DE SLAG! Samen met collega s of klanten in een ontspannen setting schilderen. Alle barrières aan de kant, schilderschort voor

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

Stads- en dorpsgezichten en landschappen in de gemeente Woerden

Stads- en dorpsgezichten en landschappen in de gemeente Woerden Stads- en dorpsgezichten en landschappen in de gemeente Woerden In samenwerking met de Kunstkring Woerden Van 28 maart tot 28 juni 2015 vindt in het Stadsmuseum in Woerden een expositie plaats van de Kunstkring.

Nadere informatie

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd:

Naam: Beschrijving: Deelnemers: min 5 max 15 Lokaal: Duur: 2 uur Leeftijd: Schilderen naar de Aboriginals De Aboriginals leven verspreid op een groot stuk land omdat ze leven van datgene dat in de natuur leeft. Om met elkaar in contact te blijven maakten ze kaarten met de ligging

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Basiscursus fotografie Goretti Tilburg seizoen Docent: fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw

Basiscursus fotografie Goretti Tilburg seizoen Docent: fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw Basiscursus fotografie Goretti Tilburg seizoen 2017-2018 Docent: fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw Nu heb ik zo n mooie, nieuwe digitale camera, maar hij heeft zoveel mogelijkheden, dat ik door de bomen

Nadere informatie

AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2010. Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!!

AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2010. Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!! AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2010 Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!! U hoeft uw eigen naaimachine niet mee te nemen. Wij hebben hier 3 splinter nieuwe Bernina Activa White Pearl s die u kunt gebruiken.

Nadere informatie

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015

Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Workshop Joël Woon-, tuin en bloemdecoratie Seizoen 2014-2015 Algemene informatie Opgave workshops Tijdens de opendagen kunt u zich opgeven voor de workshops of het cursus bloemschikken, later is telefonische

Nadere informatie

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken

Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment. Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Cursus & Opleiding Nieuw assortiment Klik hier om de online versie te bekijken Schelpen naar keuze Leef je eens lekker uit met schelpen, want mooie schelpen gaan het dit jaar helemaal

Nadere informatie

Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test.

Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test. Hoe je met je ipad razendsnel je eigen stijl ontdekt. Met GRATIS test. 1 Hoe het bij mij begon Ik tekende en schilderde altijd al graag. Thuis, bij mijn oma en op school, met dikke kleurpotloden. Op alle

Nadere informatie

AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2010. Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!!

AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2010. Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!! AZTEC ROSE CREA & HOBBY - WORKSHOPS 2010 Beperkte Plaatsen - Vol is Vol!! U hoeft uw eigen naaimachine niet mee te nemen. Wij hebben hier 3 splinter nieuwe Bernina Activa White Pearl s die u kunt gebruiken.

Nadere informatie

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017

KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 KERAMIEK Atelier HalfOm Cursussen/workshops 2016 / 2017 Groepsworkshop: Keramische sieraden De workshop bestaat uit 2 dagdelen verspreid over 2 weken Ochtend/middag of avond (datum in overleg) 2 lessen

Nadere informatie

Leren fotograferen Voor wie is de cursus "Leren fotograferen"? "Leren fotograferen" Leren fotograferen De cursus

Leren fotograferen Voor wie is de cursus Leren fotograferen? Leren fotograferen Leren fotograferen De cursus Leren fotograferen Voor wie is de cursus "Leren fotograferen"? De cursus "Leren fotograferen" is voor iedereen die meer wil dan lukraak fotograferen met een digitale (spiegelreflex) camera op de automatische

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 620 minuten consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Macro fotografie De eerste is de scherpstelafstand van de lens De tweede belangrijke waarde is de reproductiefactor

Macro fotografie De eerste is de scherpstelafstand van de lens De tweede belangrijke waarde is de reproductiefactor Macro fotografie is volgens velen één van de moeilijkst uit te voeren vormen van fotografie doordat je zo dicht op je onderwerp zit en dat je diafragma ver open is je slechts enkele millimeters hebt om

Nadere informatie

Graag willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij De Beeldhouwwinkel.

Graag willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij De Beeldhouwwinkel. De Beeldhouwwinkel Nieuwsbrief juli 2013 Beste klanten van De Beeldhouwwinkel, Graag willen we u op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij De Beeldhouwwinkel. Winkel in Amsterdam De meesten hebben

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Het recept voor de huisgemaakte g e r e c h t e n. bij Châteauform

Het recept voor de huisgemaakte g e r e c h t e n. bij Châteauform Het recept voor de huisgemaakte g e r e c h t e n bij Châteauform De huisgemaakte gerechten bij Châteauform'... Châteauform' bestaat al 16 jaar - de tijd vliegt! Als er een gebied is waar de tijd beter

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Zara [9] vertelt over sieraden maken. Schrijf je in: Pagina 7. Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken?

Zara [9] vertelt over sieraden maken. Schrijf je in: Pagina 7. Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken? 9e Zara [9] vertelt over sieraden maken Pagina 5 Schrijf je in: Pagina 7 Leer breien! Pagina 4 Wat dacht je van: papier scheppen of zelf wol maken? Pagina 5 GYMNASIUM ATHENEUM TTO HAVO VMBO PRAKTIJKONDERWIJS

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

Breien en haken, een stapje verder

Breien en haken, een stapje verder Breien en haken, een stapje verder Hobby & Vrije tijd Heb je enige ervaring in het haken en/of breien. Beheers je volgende technieken: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting

Nadere informatie

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen.

Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier 2017 Ook deze zomervakantie zijn er weer diverse activiteiten voor jong en oud! Alle activiteiten gaan door bij minimaal 3 inschrijvingen. Zomeratelier mixed media zelfportret op doek Eerst

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Welkom workshop Portretfotografie

Welkom workshop Portretfotografie Welkom workshop Portretfotografie Agenda dag 1 10.00 uur 10.30 uur Ontvangst 10.30 uur 12.00 uur Kennismaking voorstelronde + Theorie deel 1 12.00 uur 13.00 uur Lunch 13.00 uur 14.00 uur Theorie deel 2

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 26-6-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 4-7-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

van 19.30 uur tot 22.00 uur van 13.30 uur tot +/- 16.00 uur Zaterdagmiddag: van 13.30 uur tot 16.00 uur van 8.45 uur tot 11.45 uur

van 19.30 uur tot 22.00 uur van 13.30 uur tot +/- 16.00 uur Zaterdagmiddag: van 13.30 uur tot 16.00 uur van 8.45 uur tot 11.45 uur Algemene informatie Opgave workshops Tijdens de opendagen kunt u zich opgeven voor de workshops of het cursus bloemschikken, later is telefonische opgave ook mogelijk. U kunt zich uiterlijk 3 weken voor

Nadere informatie

Dit schooljaar bieden we de naschoolse workshops voor de eerste keer aan. Wij hopen op veel animo. Tips en/of opmerkingen zijn van harte welkom.

Dit schooljaar bieden we de naschoolse workshops voor de eerste keer aan. Wij hopen op veel animo. Tips en/of opmerkingen zijn van harte welkom. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN 7 gratis tips : ABSTRACT ontdek je SCHILDEREN eigen stijl 7 tips om je eigen stijl te ontdekken Ook voor kunstenaars met tablet of zonder tablet Je eigen schilderstijl heeft onder andere met je karakter

Nadere informatie

ACTIVITEITEN 2018 / tweede halfjaar

ACTIVITEITEN 2018 / tweede halfjaar ACTIVITEITEN 2018 / tweede halfjaar VOOR ALLE ACTIVITEITEN GELDT: zie: www.nivon.nl de activiteitenkalender aanmelden: ams.banjaert.h@nivon.nl / 06 43 45 81 85 2 t/m 5 juli: FIETSVIERDAAGSE. Vier dagen

Nadere informatie

Lente en zomer programma 2015 Onder de Kersenboom

Lente en zomer programma 2015 Onder de Kersenboom Lente en zomer programma 2015 Onder de Kersenboom We hebben weer een mooi aanbod gemaakt met veel variatie. Het uitgangspunt van elke workshop is dat u uw werkstuk helemaal maakt in uw eigen stijl en sfeer.

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

John Geven Studio s. Fotografiecursussen en workshops

John Geven Studio s. Fotografiecursussen en workshops John Geven Studio s Fotografiecursussen en workshops John Geven Studio s geeft in samenwerking met professionele fotografen en beeldbewerkers cursussen, modules en workshops voor beginnende en gevorderde

Nadere informatie

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer

Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61. Cursusaanbod 2010-2011. Quiltkamer Rogstraat 22, 5361 GR Grave T 06 41 77 77 61 info@an3na.nl www.an3na.nl Cursusaanbod 2010-2011 2011 Quiltkamer Alles voor patchwork & quilten Patchworkstoffen, materialen Cursussen, workshops BEE & little

Nadere informatie

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan

een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan een schilder-achtige en creatieve vakantie 30 juni - 7 juli 2012 o.l.v. Lieve Cornette in de Morvan Tekenen en schilderen in materiaal en techniek naar keuze: Tijdens deze cursus kan er gewerkt worden

Nadere informatie

Een week tekenen, schilderen en nog zo veel meer! Het leven vieren vanuit je innerlijke kracht in verbinding met de elementen

Een week tekenen, schilderen en nog zo veel meer! Het leven vieren vanuit je innerlijke kracht in verbinding met de elementen Het leven vieren vanuit je innerlijke kracht in verbinding met de elementen In het gastvrije huis (voormalig postkantoor) van Lili en Patrick te Malancourt in Frankrijk, ongeveer 25 km ten N.W. van Verdun,

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

Cursussen Voorjaar 2016

Cursussen Voorjaar 2016 Cursussen Voorjaar 2016 Patchwork & Quiltcentrum Galerie de Ganzerik 1 Beste cursist, In dit document vindt u de cursussen die in het voorjaarseizoen van 2016 bij Galerie de Ganzerik beginnen. Op de website

Nadere informatie

workshops tbv de fancy fair

workshops tbv de fancy fair workshops tbv de fancy fair Zoals u in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen organiseren de basisscholen Ichthus en de Achthoek te Wolphaartsdijk op woensdag 30 september 2009 een fancy fair. Om deze fancy

Nadere informatie