Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming"

Transcriptie

1 Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming 2016

2 Woord vooraf Het Kwaliteitskader is het algemene kader dat van toepassing is op de werkwijze van de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). Het bevat algemene uitgangspunten en kwaliteitseisen die van toepassing zijn op de behandeling van casuïstiek. 1 Het doel dat de RvdK met het Kwaliteitskader wil bereiken, is drieledig: - de kwaliteitsnorm van het raadswerk inzichtelijk maken; - rechtszekerheid; - cliënten en raadsmedewerkers informeren over de werkwijze van de RvdK. De ontwikkelingen binnen en buiten de RvdK zijn in samenhang vertaald in de meerjarenvisie Als kernwaarden heeft de meerjarenvisie: betrouwbaar, zorgvuldig, vasthoudend, prudent en trots. In de meerjarenvisie is onder meer aandacht voor de ontwikkeling van de jeugdzorgwerker, de professional met zijn eigen professionele standaard, de beroepscode en richtlijnen. De meerjarenvisie is vastgesteld en de RvdK werkt met geregistreerde jeugdzorgwerkers en gedragsdeskundigen. Om deze reden is in 2016 het kwaliteitskader herzien. In dit kwaliteitskader wordt met ouders bedoeld: ouders/verzorgers of wettelijk vertegenwoordigers. In dit kwaliteitskader wordt met het kind bedoeld: het kind/de jongere (18-) 1. Vastgesteld door de algemeen directeur van de Raad voor de Kinderbescherming en in werking getreden op 1 november 2016.

3 Inhoudsopgave 1 Grondslag (waarom de Raad voor de Kinderbescherming doet wat hij doet) 4 2 Taken van de Raad voor de Kinderbescherming 5 I. Beschermingstaken 5 II. Adviestaak Gezag en Omgang na scheiding 6 III. Afstand, Screening, Adoptie en Afstammingsvragen (ASAA)-taken 6 IV. Straftaken 6 V. Overige (advies)taken 6 3 Kwaliteitseisen 7 I. Binnenkomst van een raadsmelding 7 II. Start van het raadsonderzoek 7 III. Samenwerken in het raadsonderzoek 7 IV. Besluitvorming in het raadsonderzoek 8 V. De raadsrapportage en het onderzoek 8 VI. Ontvangst van de concept raadsrapportage door cliënt 9 VII. Afronding van het raadsonderzoek en het definitieve rapport 9 VIII. Kwaliteit professionals 9 IX. Kwaliteit organisatie 10 X. Veilige publieke taak 10 4 Het Raadsdossier 11 I. Aanleggen van een dossier 11 II. Inhoud dossier 11 III. Verantwoordelijkheid 11 IV. Schonen van dossiers 12 V. Gebruik van dossiers door raadsmedewerkers 12 VI. Vernietiging van dossiers en testgegevens 12 VII. Klachtdossier 13

4 4 1 > Grondslag (waarom de Raad voor de Kinderbescherming doet wat hij doet) Grondslag (waarom de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) doet wat hij doet) De overheid zorgt ervoor dat verschillende wetten en mensenrechten, waaronder het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK: worden nageleefd. In het IVRK staat onder andere: Kinderen hebben recht op een gezonde en evenwichtige ontwikkeling en uitgroei naar zelfstandigheid. Ouders zijn verantwoordelijk om uitvoering te geven aan dit recht. Zij kunnen hierbij overheidsvoorzieningen zoals onderwijs, gezondheidszorg en hulpverlening inzetten en gebruiken. De overheid respecteert de eigen verantwoordelijkheid van ouders hierin. Wanneer het ouders niet meer lukt deze verantwoordelijkheid voldoende te nemen, ook niet met ondersteuning van het sociale netwerk en/of hulpverlening en het kind ernstig in zijn/haar ontwikkeling wordt bedreigd, dient de RvdK (als uitvoeringsinstantie van de overheid) maatregelen te vragen om de genoemde rechten van het kind te waarborgen. De RvdK onderzoekt in principe samen met het kind, ouders en sociaal netwerk wat effectief is om het kind veilig te laten opgroeien. Zo nodig vraagt de RvdK de rechter in te grijpen en adviseert gerechtelijke instanties. Het gaat hierbij altijd om ingrijpende maatregelen voor kinderen en hun omgeving, die grondwettelijke rechten van gezins- en privéleven direct beschermen of hierop juist inbreuk maken. Het belang van het kind staat steeds centraal en de belangen van het kind zijn de eerste overweging voor ouders en voor de overheid bij eventueel ingrijpen. De RvdK is dé adviseur van de rechterlijke macht als het gaat om zaken waarbij kinderen betrokken zijn. De organisatie is onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Legitimatie (recht van de RvdK om in te grijpen) De RvdK gebruikt bij de uitvoering van taken pedagogische (opvoedkundige) uitgangspunten en juridische (wettelijke) kaders. De taken en bevoegdheden van de RvdK komen voort uit internationale verdragen (zoals de IVRK) en staan in de wetten: Burgerlijk Wetboek, Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, Wetboek van Strafrecht, Wetboek van Strafvordering, Algemene wet bestuursrecht; Jeugdwet en Wet opneming buitenlandse kinderen ter adoptie (Wobka); Algemene maatregelen van bestuur en ministeriële besluiten.

5 5 2 > Taken van de Raad voor de Kinderbescherming I. Beschermingstaken A. De RvdK onderzoekt de situatie van het kind en zijn gezinsomgeving en vraagt zo nodig aan de rechter een (voorlopige) kinderbeschermingsmaatregel uit te spreken. De RvdK kan op basis van verschillende situaties onderzoek instellen. - Op verzoek van o.a. een gemeente, een Gecertificeerde Instelling, Veilig Thuis. Soms wordt de RvdK door buitenlandse (rechtelijke) instanties of op verzoek van de Centrale Autoriteit Internationale Kinderaangelegenheden gevraagd onderzoek te doen. - In een crisissituatie waarbij sprake is van een acute en ernstige bedreiging van de (fysieke) veiligheid van kind. Deze melding kan door iedere burger of organisatie rechtstreeks bij de RvdK worden gedaan. - Ambtshalve, als tijdens contacten in het kader van een ander onderzoek of andere taak van de RvdK blijkt dat de situatie van het kind ernstig bedreigend is voor zijn ontwikkeling. - Ambtshalve, als de RvdK onderzoek doet gericht op een kind en er zijn meer kinderen in het gezin aanwezig. De RvdK maakt dan een inschatting van de (veiligheids)situatie van deze kinderen. Als daar aanleiding voor is, wordt besloten of er ook onderzoek wordt verricht naar deze andere kinderen. B. Indien de RvdK na het onderzoek, waarbij de gemeente de melder is, besluit om geen ondertoezichtstelling te verzoeken aan de rechter kan de burgemeester van een gemeente de RvdK verzoeken om de zaak alsnog voor te leggen aan de kinderrechter om te bezien of een ondertoezichtstelling noodzakelijk is. C. Indien de RvdK na het onderzoek besluit om geen verzoek tot beëindiging van het gezag in te dienen bij de rechter, dan kunnen de Gecertificeerde Instelling en pleegouders die langer dan een jaar voor het kind zorgen via de RvdK om het oordeel van de rechtbank vragen of beëindiging van het gezag noodzakelijk is. D. De RvdK doet, bij (vermoedens van) het ontbreken van het gezag over een kind, onderzoek naar de wijze waarop in het gezag moet worden voorzien en doet hiertoe een verzoek of geeft advies aan de rechter. E. De RvdK toetst de voorgenomen beslissingen van de Gecertificeerde Instelling met betrekking tot de niet verlenging van een ondertoezichtstelling en de niet verlenging dan wel tussentijdse beëindiging van een uithuisplaatsing van een kind. Hierbij beoordeelt de RvdK of de gronden voor de ondertoezichtstelling en/of uithuisplaatsing wel of niet (nog) aanwezig zijn. F. Daarnaast heeft de RvdK een adviserende taak indien een Gecertificeerde Instelling na een ondertoezichtstelling met machtiging uithuisplaatsing van 2 jaar of langer om een verlenging daarvan verzoekt. Hier is de vraag of het in het belang van het kind is de huidige maatregelen te continueren, te beëindigen of dat een gezagsbeëindigende maatregel moet worden overwogen.

6 II. Adviestaak Gezag en Omgang na scheiding Op verzoek van de rechter doet de RvdK onderzoek en brengt de RvdK, ook ter zitting, advies uit aan de rechter over beslissingen rond gezag, verdeling van zorg- en opvoedtaken, de hoofdverblijfplaats van de kinderen, informatie- en consultatieplicht van de verzorgende ouder naar de andere ouder, omgang met ouder zonder gezag en omgang met derden. III. Afstand, Screening, Adoptie en Afstammingsvragen (ASAA)-taken A. De RvdK doet een screeningsonderzoek naar aspirant-adoptiefouders in verband met hun wens om een (buitenlands) kind op te nemen. B. De RvdK doet een justitiële screening naar aspirant pleegouders in verband met (een voornemen tot) de opneming van een pleegkind. C. De RvdK doet onderzoek indien een ouder afstand wil doen van een kind. D. De RvdK beslist op verzoeken om inzage in dossiers en afgifte van stukken bij afstammingsvragen. E. De RvdK doet onderzoek bij vermoedens van illegale opneming van een kind. F. De RvdK doet onderzoek ingeval van afstand van een kind na draagmoederschap. G. Op verzoek van de rechter doet de RvdK onderzoek naar en adviseert de rechter over een voorgenomen (Nederlandse) adoptie. H. De RvdK doet onderzoek naar uitvoering van verplichtingen uit internationale verdragen ten behoeve van kinderen/jongeren. IV. Straftaken A. De RvdK stelt een onderzoek in naar aanleiding van een melding van de politie over het plegen van een strafbaar feit of een melding van de leerplichtambtenaar van schoolverzuim. De RvdK doet onderzoek naar de situatie van het kind en geeft een advies aan de officier van justitie en de rechter over de pedagogisch meest wenselijke straf op basis van de ontwikkeling en omstandigheden van dit kind. B. De RvdK coördineert de tenuitvoerlegging van de taakstraf van een kind. C. De RvdK voert de (casus)regie met betrekking tot de instanties die betrokken zijn bij de afhandeling van de strafzaak van een kind. In geval van detentie wordt onder voorzitterschap van de RvdK hiervoor het netwerk- en trajectberaad ingezet. D. De RvdK doet Persoonlijkheidsonderzoek (PO) in het kader van de advisering van een gedragsbeïnvloedende maatregel (GBM). V. Overige (advies)taken A. Triage (selectie) en advies. B. Bij internationale kinderontvoering. C. Op verzoek van de rechtbank, of wanneer een casus daarom vraagt, is de RvdK aanwezig bij zittingen. D. Waaronder adviestaak bij vervangende toestemming erkenning, betekening testamentaire voogdij en huwelijksdispensatie (op verzoek van de rechtbank). Voor aanvullende en uitgebreide informatie over de taken van de RvdK, kijk ook op:

7 7 3 > Kwaliteitseisen I. Binnenkomst van een (raads)melding A. De RvdK is voor spoedzaken die niet kunnen wachten 24 uur per dag, 7 dagen in de week telefonisch bereikbaar. B. De RvdK kan zelf een onderzoek ambtshalve uitbreiden vanuit een ander raadsonderzoek als de veiligheid van het kind hierom vraagt. Als er meer kinderen in het gezin zijn dan het kind waarover een melding is gedaan, dan maakt de RvdK altijd een inschatting van de (veiligheids)situatie van deze kinderen. C. Het onderzoek wordt verricht door een raadslocatie van het arrondissement waarin het kind zijn woonplaats, danwel feitelijk verblijfsplaats heeft (uitzondering: niet alle locaties doen ASAA-taken). II. Start van het raadsonderzoek A. De RvdK informeert het kind en de ouders actief over de werkwijze van de RvdK. B. De RvdK informeert het kind en de ouders actief over de (verwachte) duur van het onderzoek, bij de start en ook gedurende het onderzoek. III. Samenwerken in het raadsonderzoek A. De RvdK spreekt de ouders en spreekt of ziet het kind tijdens het raadsonderzoek vanuit een oplossingsgerichte houding (open en belangstellend en gericht op het benutten van de sterke kanten en hulpbronnen van kind en ouders). De RvdK streeft ernaar dat kinderen en ouders begrijpen wat de RvdK doet en waarom. B. Het sociale netwerk (familieleden, vrienden, buren etc.) is samen met het kind en de ouders actief geïnventariseerd en, indien nodig, betrokken bij het raadsonderzoek. C. Wanneer tijdens het raadsonderzoek wordt gesproken met personen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen, wordt in principe gebruik gemaakt van een erkende (telefonische) tolk. D. Kind en ouders hebben het recht om zich te laten bijstaan door een vertrouwenspersoon (bijvoorbeeld een familielid of vriend) of professionele vertrouwenspersoon (bijvoorbeeld Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg) in de contacten met de RvdK. E. In het kader van het onderzoek besluit de RvdK of bij derden informatie wordt ingewonnen en zo ja bij welke derden. In de regel wordt vooraf met de ouder(s) besproken bij welke personen of instanties de RvdK informatie wil inwinnen en wordt gevraagd hier een toestemmingsverklaring voor te tekenen. Als de ouder niet instemt met het inwinnen van informatie bij een bepaalde informant en de RvdK besluit toch deze informanten te benaderen, wordt de ouder daarover geïnformeerd en wordt dit ook in het rapport gemotiveerd. Tevens wordt aan de informant meegedeeld dat de ouder niet heeft ingestemd met het inwinnen van informatie. De ouder en/of het kind kan de RvdK verzoeken bepaalde informanten te horen. Ingeval de RvdK besluit dit niet te honoreren wordt dit besluit gecommuniceerd en gemotiveerd in het rapport. Informanten worden geïnformeerd over hun positie binnen het raadsonderzoek. De formulering van de informatie, zoals die in het raadsrapport zal worden opgenomen, moet de instemming hebben van de betreffende informant. F. In het geval van intern- of extern diagnostisch onderzoek is het Landelijk Kader Forensische Diagnostiek Jeugdzorg van toepassing.

8 G. Op grond van het Besluit Justitiële Gegevens is de RvdK bevoegd om gegevens op te vragen voor zover dit noodzakelijk is voor de uitvoering van zijn taak. Voor de RvdK betekent dit concreet dat justitiële gegevens standaard worden opgevraagd bij de screening van pleeggezinnen en bij onderzoek voor een beginseltoestemming ter opneming van een buitenlands kind ter adoptie. De RvdK vraagt ook standaard justitiële gegevens op als de rechtbank de RvdK om een onderzoek vraagt naar aanleiding van een verzoek van een ouder om belast te worden met eenhoofdig gezag. H. Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Dat betekent dat gemeenten en de RvdK intensief met elkaar samenwerken, zowel voor, tijdens als na het raadsonderzoek. IV. Besluitvorming binnen de RvdK A. Bij de besluitvorming in het raadsonderzoek zijn altijd minimaal twee raadsmedewerkers betrokken. B. De RvdK werkt multidisciplinair, waarbij gedragsdeskundigen en juridisch deskundigen geconsulteerd kunnen worden. C. Interne overleggen tussen collega s en/of verschillende disciplines worden geregistreerd in het Kinderbescherming Bedrijfs Processen Systeem (KBPS). Namen van de raadsmedewerkers die deel hebben genomen aan het overleg en het besluit worden hierbij in ieder geval opgenomen. D. De raadsmedewerker voert het raadsonderzoek uit conform zijn beroepsstandaard (beroepscode) en tekent hiervoor het rapport. De teamleider tekent namens de RvdK voor het besluit dat volgt uit het onderzoek. V. De raadsrapportage en het onderzoek A. De besluitvorming van de RvdK wordt in de rapportage onderbouwd waarbij feiten, visies van betrokkenen en interpretaties van de RvdK duidelijk worden gescheiden. B. De RvdK maakt gebruik van een onderzoeksmodel, altijd vanuit de vraag wat het kind nodig heeft om veilig op te kunnen groeien, ten behoeve van ieder kind de juiste interventie op het juiste moment, zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig. C. De RvdK maakt helder wat er concreet moet gebeuren om de zorgen over veilig opgroeien van het kind weg te nemen dan wel een passend strafadvies te geven voor de minderjarige. D. De RvdK maakt helder en concreet welke beschermende en risicofactoren aspirant-pleeg/ adoptie ouders bezitten. E. De RvdK spant zich ervoor in dat het kind en ouders weten en begrijpen wat de RvdK gedaan heeft en waarom. F. Het raadsonderzoek van de RvdK bevat een heldere en gedegen analyse van de krachten, de zorgen, en wat er moet gebeuren. G. De RvdK geeft het kind en ouders de kans om de zorgen op eigen kracht, eventueel met inzet van het eigen netwerk en van hulpverlening weg te nemen. H. De RvdK streeft naar een actieve samenwerking met kinderen, ouders, netwerk van het gezin en ketenpartners. I. De RvdK heeft oog voor het perspectief van het kind en de ouders, creëert draagvlak en betrokkenheid door aan te sluiten bij de mogelijkheden van kind, gezin, netwerk en hulpverlening.

9 VI. Ontvangst van de concept raadsrapportage door cliënt A. Ouders en kinderen vanaf 16 jaar (ontwikkeling van het kind kan maken dat hiervan wordt afgeweken) krijgen het raadsrapport in concept toegestuurd(uitzondering: buitenlands kind ter adoptie). Een kind van 12 tot 16 jaar krijgt minimaal zijn/haar gedeelte van het conceptrapport ter inzage toegestuurd, tenzij diens belang zich daartegen verzet. Dit wordt dan in het rapport vermeld. Kinderen onder de 12 jaar worden in principe, om pedagogische redenen, in een gesprek geinformeerd over de inhoud van de conceptrapportage. Dat neemt niet weg dat daar waar noodzakelijk of gewenst het kind ook haar/ zijn gedeelte van het conceptrapportage krijgt toegestuurd. Ingeval van een (deel)onderzoek door de gedragsdeskundige wordt de betreffende rapportage door de betreffende gedragsdeskundige met de ouder(s)/verzorger(s) en het kind besproken. B. De inzagetermijn van het conceptrapport is minimaal 5 werkdagen. In uitzonderingsgevallen kan in overleg hier van afgeweken worden. Reacties van ouders en kind worden in het rapport opgenomen of als bijlage toegevoegd. Feitelijke onjuistheden worden aangepast (namen, data etc.). In het definitieve raadsrapport wordt aangegeven of de reacties tot wijzigingen in raadsrapport, besluit of advies hebben geleid. VII. Afronding van het raadsonderzoek en het definitieve rapport A. Ieder onderzoek wordt afgesloten met een gesprek met de ouders en het kind, tenzij het belang van het kind en/of het onderzoek dit niet toelaat of tenzij ouders en/of kind dit niet willen. B. Ouders en kind, en waar nodig de gecertificeerde jeugdzorginstelling, rechtbank, de officier van justitie, advocaten en/of de bijzondere curator van het kind, ontvangen het definitieve raadsrapport (uitzondering: buitenlands kind ter adoptie). Als dit voor opvolgende hulpverlening noodzakelijk is, wordt het raadsrapport opgestuurd naar deze hulpverleningsinstantie. De ouders en het kind (16+) worden hiervan in kennis gesteld. C. Als de RvdK een onderzoek afsluit zonder dat hier een kinderbeschermingsmaatregel uit voortvloeit, zorgt de RvdK voor een duidelijke overdracht van relevante informatie naar de benodigde hulpverleners in de gemeente waar het kind woonachtig is. D. De organisatie of persoon die de raadsmelding heeft gedaan wordt geïnformeerd over de uitkomst van het onderzoek en, indien van toepassing, de uitspraak van de rechter. Indien dit van belang is voor het kind wordt de uitkomst van het onderzoek ook aan de professionele informant meegedeeld. VIII. Kwaliteit professionals A. De RvdK werkt met geregistreerde jeugdzorgwerkers en geregistreerde gedragswetenschappers. Dit betekent dat medewerkers werken volgens de voor hen geldende beroepscode. Verder houden zij zich aan de geldende richtlijnen jeugdhulp. Daarbij houden geregistreerde medewerkers een inhoudelijke verantwoordelijkheid voor het eigen handelen en zijn daarop aanspreekbaar. B. De raadsmedewerkers werken vanuit een oplossingsgerichte benadering en zijn transparant in hun handelen. C. De RvdK faciliteert en ziet erop toe dat de professionals werken volgens de kwaliteitseisen van de RvdK en conform hun beroepscode.

10 10 IX. Kwaliteit organisatie A. De veiligheid van het kind staat altijd voorop in de werkwijze van de RvdK. B. Wanneer er sprake is van een spoedeisende en/of ernstig bedreigende situatie van een kind, en wanneer het nodig is om de veiligheid van het kind te borgen, kan in zijn belang gemotiveerd worden afgeweken van uitgangspunten, specifieke eisen en regels in het kwaliteitskader. C. De RvdK houdt zich aan de gestelde uitgangspunten, specifieke eisen en regels in het kwaliteitskader. Als de RvdK daarvan afwijkt, wordt dit altijd gemotiveerd. D. De RvdK heeft een klachtprocedure, zoals vermeld in de interne klachtenregeling van de RvdK en in het besluit externe klachtencommissie. E. De RvdK is een lerende organisatie. De RvdK verbetert continu de kwaliteit van de dienstverlening waar mogelijk op basis van de resultaten van cliënttevredenheidsonderzoeken, gevraagde en ongevraagde adviezen van de landelijke cliëntenraad en vanuit vormen van cliëntparticipatie vanuit de regio s, signaleringen van de vertrouwenspersonen van het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg, de aanbevelingen vanuit de jaarlijkse klachtenanalyse en aanbevelingen vanuit de Inspectie jeugdzorg en de Nationale Ombudsman/Kinderombudsman. F. De RvdK is onderdeel van een keten en werkt samen met ketenpartners. G. De RvdK maakt gebruik van relevante wetenschappelijke inzichten. H. De RvdK faciliteert zijn medewerkers bij hun professionalisering. I. Alle gegevens, zowel op papier in het dossier als in het geautomatiseerde bestand KBPS waarmee de RvdK in de casuïstiek werkt, kunnen gezien worden als persoonsgegevens in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Een persoon wiens gegevens door de RvdK worden verwerkt, moet kunnen nagaan wat er met die gegevens gebeurt. Daarom moet hij geïnformeerd worden dat persoonsgegevens van hem worden verzameld en verwerkt en voor welk doel. In het privacyreglement (two-pager privacybeleid) van de RvdK is dit verder uitgewerkt. De RvdK legt een dossier aan van ieder kind naar wie een onderzoek wordt ingesteld. Zie hoofdstuk Het raadsdossier voor uitgebreide informatie over het raadsdossier. X. Veilige publieke taak De RvdK verwacht dat zijn publieke taak op een veilige en respectvolle wijze door zijn medewerkers kan worden uitgevoerd. Daartoe heeft de RvdK met vele andere overheidsinstellingen de landelijk norm Veilige Publieke Taak onderschreven. Dit betekent dat de RvdK onderstreept dat zijn medewerkers bij het uitoefenen van zijn of haar taak niet geconfronteerd mogen worden met agressie of geweld. Dergelijk gedrag wordt niet geaccepteerd. Een en ander is verder uitgewerkt in het Landelijk protocol Agressie en geweld Raad voor de Kinderbescherming.

11 11 4 > Het Raadsdossier I. Aanleggen van een dossier A. Van ieder kind dat besproken is in aanwezigheid van een raadsmedewerker of over wie onderzoek wordt ingesteld, wordt een dossier aangelegd en kind en ouders worden hierover geïnformeerd. B. Als onderzoek plaatsvindt in een situatie waarin (nog) geen met name te noemen kind is (buitenlands kind ter adoptie (BKA), screening pleeggezin), wordt eveneens een kinddossier aangelegd met onbekende naam. C. Wanneer andere kinderen in het gezin betrokken worden in het onderzoek, wordt ook van hen een dossier aangelegd. De persoonsgegevens worden aangeleverd en verwerkt door middel van automatische bevraging van de gemeentelijke Basis Registratie Personen (BRP). D. Betrokkene heeft recht op inzage en afgifte over de in de dossiers van de RvdK over hem of haar aanwezige informatie (zie Er wordt nooit inzage van het uittreksel justitiële gegevens toegestaan. II. Inhoud dossier A. Een dossier bevat alle inkomende en uitgaande documenten die betrekking hebben op het kind met wie de RvdK bemoeienis heeft. Verder bevat het dossier (na afsluiting van het onderzoek): - een kopie van het (concept)rapport; - van cliënten ontvangen reacties op het conceptrapport; - uitdraai contactmoment ; - medische verklaringen; - akkoordverklaring informant(en); - documenten zoals het verslag van de zittingsvertegenwoordiger, telefoonnotities of s. B. Rapporten van Gecertificeerde Instellingen, of andere instanties, maken ook deel uit van het dossier, evenals uittreksels uit het justitiële documentatie systeem en beslissingen van gerechtelijke instanties, processen-verbaal minderjarigen, het afschrift van een eventuele klacht van ouders/het kind en/of een derde en alle beslissingen op deze klacht. C. Geen onderdeel van het dossier zijn: - werkaantekeningen (geheugensteun voor eigen gedachtevorming van medewerker); - testmateriaal van een gedragsdeskundige (dit materiaal wordt door de gedragsdeskundige zelf bewaard en opgeborgen. III. Verantwoordelijkheid A. De teamleider is eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en volledigheid van de dossiers. B. De dagelijkse verantwoordelijkheid berust bij degene die het dossier op dat moment onder zich heeft.

12 12 IV. Schonen van dossiers Schonen houdt in dat alle niet tot het dossier behorende stukken worden verwijderd uit het dossier. Het dossier moet worden geschoond bij een verzoek tot inzage tijdens het onderzoek en na beëindiging van het onderzoek voordat het in het archief wordt opgeborgen. V. Gebruik van dossiers door raadsmedewerkers A. Raadsrapporten hebben een beperkte geldigheidsduur: zij zijn tijdgebonden en niet bestemd voor andere doeleinden dan waarvoor ze zijn opgemaakt. Raadsrapporten ouder dan één jaar worden in principe niet meer in een gerechtelijke procedure ingebracht. De feiten uit deze rapporten kunnen wel gebruikt worden bij volgende raadsonderzoeken. B. Als het noodzakelijk is dat dossiers buiten het kantoor van de RvdK worden meegenomen wordt door de raadsmedewerker extra zorgvuldigheid betracht met het oog op de privacy van de cliënt en de (fysieke) veiligheid van het dossier. VI. Vernietiging van dossiers en testgegevens A. Een dossier wordt vernietigd wanneer het kind met wie de RvdK bemoeienis had, 24 jaar is geworden. B. Als de RvdK bij een kind betrokken is geweest zonder dat er een raadsonderzoek wordt opgestart wordt het dossier na 12 maanden vernietigd. C. Een zogenoemd gezinsdossier wordt vernietigd wanneer het jongste kind met wie de RvdK bemoeienis heeft gehad, 18 jaar is geworden. Dit behoudens de situatie waarbij van een van de kinderen uit dit gezin ook een kinddossier bestaat. In die gevallen wordt het gezinsdossier ook bewaard totdat dit kind de leeftijd van 24 jaar heeft bereikt. D. Er zijn ook dossiers in het kader van een onderzoek in verband met de beginseltoestemming voor het opnemen van een buitenlands kind ter adoptie, voor die gezinnen waar na de afgifte van een beginseltoestemming geen kind is geplaatst. Deze dossiers worden een jaar na de afloop van de geldigheidsduur van de beginseltoestemming vernietigd. E. Een dossier wordt voor onbeperkte tijd bewaard in geval van: - Gezagsbeëindigende maatregel (voorheen ontheffing/ontzetting); - afstand en/of adoptie; - screening pleeggezin; - een onderzoek in verband met de beginseltoestemming voor het opnemen van een (buitenlands) kind ter adoptie. F. Onderzoeksgegevens van de gedragsdeskundige inclusief testmateriaal kunnen na een bewaringstermijn van twee jaar vernietigd worden of zoveel later als noodzakelijk is vanwege een (te verwachten) gerechtelijke procedure in de zaak van het kind, dan wel vanwege een (tuchtrechtelijke) klachtprocedure.

13 13 VII. Klachtdossier A. Een klachtdossier bevat alle documenten die betrekking hebben op de behandeling van klachten door of namens de regiodirecteur of de algemeen directeur en op een eventuele behandeling door de klachtencommissie en de Nationale Ombudsman. B. Het secretariaat van de desbetreffende regiodirecteur bewaart het klachtdossier. De dossiers van klachten die door de algemeen directeur worden behandeld, bewaart de afdeling juridische zaken van de Landelijke Staforganisatie. C. De regiodirecteur of algemeen directeur is eindverantwoordelijk voor het klachtdossier. Indien een klacht is ingediend wordt zowel een kopie van de klacht als alle beslissingen op deze klacht ook in het betreffende kinddossier bewaard. Het klachtdossier wordt vernietigd vijf jaar nadat de laatste klacht definitief is afgehandeld. Voor aanvullende en uitgebreide informatie over bescherming van persoonsgegevens en het inzien van dossiers, kijk ook op:

14 Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming Het Kwaliteitskader is het algemene kader dat van toepassing is op de werkwijze van de RvdK en is leidend bij de behandeling van zaken door medewerkers van de RvdK. Voor cliënten geeft het Kwaliteitskader duidelijkheid over wat zij van de RvdK mogen verwachten en waar zij een beroep op kunnen doen als zij met de RvdK in contact komen. Het bevat algemene uitgangspunten en kwaliteitseisen die van toepassing zijn op de behandeling van alle casuïstiek. Dit is een uitgave van Raad voor de Kinderbescherming Landelijke Staforganisatie Postbus eh Den Haag November 2016 Aan de informatie in deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming

Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming Utrecht, januari 2013 Voorwoord - 5 1 Grondslag en legitimatie - 7 1.1 Grondslag - 7 1.2 Legitimatie - 8 2 Taken van de Raad en uitgangspunten

Nadere informatie

Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming

Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming Het Kwaliteitskader van de Raad voor de Kinderbescherming 2015 Woord vooraf De directe aanleiding voor de actualisering van het Kwaliteitskader is de invoering van de Jeugdwet per 1 januari 2015 en de

Nadere informatie

Over de Raad voor de Kinderbescherming. Ieder kind heeft recht op bescherming

Over de Raad voor de Kinderbescherming. Ieder kind heeft recht op bescherming Over de Raad voor de Kinderbescherming Ieder kind heeft recht op bescherming Inhoud 3 > Over de Raad voor de Kinderbescherming 4 > Ieder kind heeft recht op bescherming 5 > Maakt u zich zorgen over een

Nadere informatie

Als opvoeden een probleem is

Als opvoeden een probleem is Als opvoeden een probleem is Inhoud 3 > Als opvoeden een probleem is 3 > De Raad voor de Kinderbescherming 5 > Maakt u zich zorgen over een kind? 6 > De rol van de Raad 10 > Maatregelen van Kinderbescherming

Nadere informatie

Kwaliteitskader en Protocollen 2009. Beleidsregels met betrekking tot de werkwijze van de Raad voor de Kinderbescherming

Kwaliteitskader en Protocollen 2009. Beleidsregels met betrekking tot de werkwijze van de Raad voor de Kinderbescherming Kwaliteitskader en Protocollen 2009 Beleidsregels met betrekking tot de werkwijze van de Raad voor de Kinderbescherming Justitie Ministerie van Justitie Raad voor de Kinderbescherming Voorwoord Het Kwaliteitskader

Nadere informatie

Als de Raad u om informatie vraagt

Als de Raad u om informatie vraagt Als de Raad u om informatie vraagt Inhoud 3 > Als de Raad u om informatie vraagt 5 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Onderzoek door de Raad 7 > Uw medewerking is belangrijk 8 > Uw medewerking bij

Nadere informatie

Als uw kind in aanraking komt met de politie

Als uw kind in aanraking komt met de politie Als uw kind in aanraking komt met de politie Inhoud 3 > Als uw kind in aanraking komt met de politie 4 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Het traject in jeugdstrafzaken 7 > Officier van justitie en

Nadere informatie

Locatie Leeuwarden. E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl. 1 van 5. Ministerie van Justitie. Locatie Leeuwarden

Locatie Leeuwarden. E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl. 1 van 5. Ministerie van Justitie. Locatie Leeuwarden Ministerie van Justitie Raad voor de Kinderbescherming Locatie Leeuwarden E-mail: noord.leeuwarden@rvdk.minjus.nl Locatie Leeuwarden Lange Marktstraat 5 Postbus 2203 8901 JE Leeuwarden Telefoon: 058-2343333

Nadere informatie

Als opvoeden een probleem is

Als opvoeden een probleem is Als opvoeden een probleem is Inhoud 3 > Als opvoeden een probleem is 3 > De Raad voor de Kinderbescherming 4 > Maakt u zich zorgen over een kind? 5 > Opvoedingsproblemen 6 > De rol van de Raad 10 > Maatregelen

Nadere informatie

Als ouders gaan scheiden

Als ouders gaan scheiden Als ouders gaan scheiden Over de Raad voor de Kinderbescherming September 2009 Justitie Ministerie van Justitie Raad voor de Kinderbescherming Als ouders gaan scheiden Met de meeste kinderen en jongeren

Nadere informatie

Als ouders uit elkaar gaan

Als ouders uit elkaar gaan Als ouders uit elkaar gaan Inhoud 3 > Als ouders uit elkaar gaan 4 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Het ouderschap blijft bestaan 7 > Informatie en consultatie 9 > De rol van de Raad 11 > De rechter

Nadere informatie

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Inhoud 3 > Als uw kind onder toezicht gesteld wordt 4 > Maatregel van kinderbescherming 5 > De rol van de Raad 6 > De rechter 7 > De gezinsvoogd 8 > Wie doet wat

Nadere informatie

Als opvoeden een probleem is

Als opvoeden een probleem is Als opvoeden een probleem is Inhoud 3 > Als opvoeden een probleem is 3 > De Raad voor de Kinderbescherming 4 > Maakt u zich zorgen over een kind? 5 > Opvoedingsproblemen 6 > De rol van de Raad 10 > Maatregelen

Nadere informatie

Kwaliteitskader Kwaliteitskader 2009

Kwaliteitskader Kwaliteitskader 2009 Kwaliteitskader 2009 Inhoudsopgave 1 Grondslag en legitimatie 3 1.1 Grondslag 3 1.2 Legitimatie 5 2 Taken van de Raad en uitgangspunten bij de uitvoering 6 2.1 Taken 6 2.2 Uitgangspunten bij de uitvoering

Nadere informatie

Kinderen beschermen we samen. Gemeente Peel en Maas 21 november 2015

Kinderen beschermen we samen. Gemeente Peel en Maas 21 november 2015 Kinderen beschermen we samen Gemeente Peel en Maas 21 november 2015 De Raad voor de Kinderbescherming Landelijke organisatie Onderdeel ministerie Veiligheid & Justitie Uitvoering in 10 regio s, 21 locaties

Nadere informatie

Kinderen beschermen we samen. Gemeente en Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe Stelsel voor de jeugd

Kinderen beschermen we samen. Gemeente en Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe Stelsel voor de jeugd Kinderen beschermen we samen Gemeente en Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe Stelsel voor de jeugd 1 juni 2013 Beelden van de Raad 2 Tijd om kennis te maken! Kennismaking met de Raad voor de Kinderbescherming

Nadere informatie

Als uw kind in aanraking komt met de politie

Als uw kind in aanraking komt met de politie Als uw kind in aanraking komt met de politie Inhoud 3 > Als uw kind in aanraking komt met de politie 4 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Het traject in jeugdstrafzaken 7 > Officier van justitie en

Nadere informatie

Als u een klacht heeft. Over de Raad voor de Kinderbescherming

Als u een klacht heeft. Over de Raad voor de Kinderbescherming Als u een klacht heeft Over de Raad voor de Kinderbescherming Inhoud 3 > Als u een klacht heeft over de Raad 4 > Een klacht indienen 6 > De klachtprocedure 7 > Cliëntvertrouwenspersoon 7 > Onafhankelijk

Nadere informatie

Als opvoeden een probleem is

Als opvoeden een probleem is Als opvoeden een probleem is Inhoud 3 > Als opvoeden een probleem is 3 > De Raad voor de Kinderbescherming 4 > Maakt u zich zorgen over een kind? 5 > Opvoedingsproblemen 6 > De rol van de Raad 10 > Maatregelen

Nadere informatie

Als ouders uit elkaar gaan

Als ouders uit elkaar gaan Als ouders uit elkaar gaan Inhoud 3 > Als ouders uit elkaar gaan 4 > De Raad voor de Kinderbescherming 6 > Het ouderschap blijft bestaan 7 > Informatie en consultatie 9 > De rol van de Raad 11 > De rechter

Nadere informatie

Versie april Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Onderzoek Raad voor de Kinderbescherming

Versie april Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Onderzoek Raad voor de Kinderbescherming Versie 1.0 19 april 2004 Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Onderzoek Raad voor de Kinderbescherming Inleiding Als het Bureau Jeugdzorg zich grote zorgen maakt over het opgroeien van uw kind, én als zij vinden

Nadere informatie

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Inhoud 3 > Als uw kind onder toezicht gesteld wordt 3 > Ondertoezichtstelling 4 > Maatregel van kinderbescherming 5 > De rol van de Raad 6 > De rechter 6 > De gezinsvoogd

Nadere informatie

Wat is ondertoezichtstelling?

Wat is ondertoezichtstelling? Jeugdbescherming Wat is ondertoezichtstelling? Informatie voor kinderen en jongeren Bureau Jeugdzorg Flevoland gaat uit van het recht van ieder kind om uit te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene.

Nadere informatie

2 Kom verder. We zoeken naar oplossingen die voor úw gezin werken.

2 Kom verder. We zoeken naar oplossingen die voor úw gezin werken. Kom verder 2 Kom verder We zoeken naar oplossingen die voor úw gezin werken. Welkom Welkom bij Pactum jeugd- en opvoedhulp. De komende tijd gaan we samen werken aan oplossingen voor uw gezin. In deze brochure

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Jeugdbescherming west Jeugdbescherming west komt in actie als de veiligheid en de ontwikkeling van een kind of jongere bedreigd worden. Wij zijn er als onze deskundigheid

Nadere informatie

Welkom bij de William Schrikker Groep

Welkom bij de William Schrikker Groep Welkom bij de William Schrikker Groep Deze folder is voor ouders van cliënten van de William Schrikker Groep. Er staat informatie in over ons werk en de verschillende soorten begeleiding die wij geven.

Nadere informatie

Wat is ondertoezichtstelling?

Wat is ondertoezichtstelling? Jeugdbescherming Wat is ondertoezichtstelling? Informatie voor ouders en verzorgers Bureau Jeugdzorg Flevoland gaat uit van het recht van ieder kind om uit te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene.

Nadere informatie

Klachtenregeling. Cliënten van Jeugdbescherming Noord

Klachtenregeling. Cliënten van Jeugdbescherming Noord Klachtenregeling Cliënten van Jeugdbescherming Noord Deze regeling is van toepassing vanaf 1 juli 2015 Inhoudsopgave Overwegingen 3 Artikelen Artikel 1 Begripsbepalingen / 4 Artikel 2 De Klachtencommissie

Nadere informatie

Protocol Gezag en omgang na scheiding. Datum 30 januari 2013

Protocol Gezag en omgang na scheiding. Datum 30 januari 2013 Protocol Gezag en omgang na scheiding Datum 30 januari 2013 Status Definitief Inleiding - 5 1 Doel van het onderzoek - 6 2 Uitgangspunten - 7 3 Werkwijze van de Raad - 8 3.1 Eerste informatieronde - 8

Nadere informatie

Informatie voor betrokkene(n)

Informatie voor betrokkene(n) Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederla voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut vo Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut voor Forensisc

Nadere informatie

Voor ouders over de voogdijmaatregel

Voor ouders over de voogdijmaatregel Voor ouders over de voogdijmaatregel Jeugdbescherming west Jeugdbescherming west komt in actie als de veiligheid en de ontwikkeling van een kind of jongere bedreigd worden. Wij zijn er als onze deskundigheid

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy en klachten

Wat u moet weten over privacy en klachten Wat u moet weten over privacy en klachten Wie is volgens de wet cliënt van Jeugdbescherming west? In de privacyfolder gaat het om de rechten van de cliënt. Een cliënt is iedereen die voor hulp bij Jeugdbescherming

Nadere informatie

Raad voor de Kinderbescherming Ministerie van Justitie en Veiligheid. De gedragsbeïnvloedende. maatregel (GBM)

Raad voor de Kinderbescherming Ministerie van Justitie en Veiligheid. De gedragsbeïnvloedende. maatregel (GBM) Raad voor de Kinderbescherming Ministerie van Justitie en Veiligheid De gedragsbeïnvloedende maatregel (GBM) Je wordt verdacht van een strafbaar feit: deze brochure over de gedragsbeïnvloedende maatregel

Nadere informatie

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt

Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Als uw kind onder toezicht gesteld wordt Inhoud 3 > Als uw kind onder toezicht gesteld wordt 3 > Ondertoezichtstelling 4 > Maatregel van kinderbescherming 5 > De rol van de Raad 6 > De rechter 6 > De gezinsvoogd

Nadere informatie

Privacyreglement. Linie DZ Apeldoorn. Telefoon :

Privacyreglement. Linie DZ Apeldoorn. Telefoon : Privacyreglement Linie 556 7325 DZ Apeldoorn Telefoon : 0800 2000 Email : klachten@veiligthuisnog.nl Vastgesteld in MT: 19 maart 2018 1 Wetgeving Om de wettelijke taken uit te voeren biedt de wetgever

Nadere informatie

Rapport. Datum: 4 december 2010 Rapportnummer: 2010/346

Rapport. Datum: 4 december 2010 Rapportnummer: 2010/346 Rapport Datum: 4 december 2010 Rapportnummer: 2010/346 2 Klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoekster klaagt erover dat Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant, vestiging Roosendaal, zonder

Nadere informatie

Ondertoezichtstelling

Ondertoezichtstelling Ondertoezichtstelling Wat is een ondertoezichtstelling? Als een kind ernstig in zijn of haar ontwikkeling wordt bedreigd beslist de kinderrechter - op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om het

Nadere informatie

Informatie voor betrokkene(n)

Informatie voor betrokkene(n) Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederla voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut vo Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut voor Forensisc

Nadere informatie

PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE

PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANG- RIJKE INFORMATIE INFORMATIE VOOR OUDERS DECEMBER 2016 1 PRIVACY, KLACHTEN EN ANDERE BELANGRIJKE INFORMATIE Als cliënt van Jeugdbescherming Gelderland krijgt u te maken

Nadere informatie

Heeft u een klacht, dan kunt u daarover op verschillende manieren contact met ons opnemen:

Heeft u een klacht, dan kunt u daarover op verschillende manieren contact met ons opnemen: KLACHTENREGLEMENT Dagelijks Leven doet er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat er iets gebeurt waar u niet tevreden over bent. Graag horen we dit van u, zodat wij onze

Nadere informatie

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Rechten en plichten. Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Rechten en plichten Samenwerken met De Jeugd- & Gezinsbeschermers Wat zijn mijn rechten en plichten? Deze brochure geeft informatie over uw rechten en plichten als cliënt en over die van De Jeugd- & Gezinsbeschermers.

Nadere informatie

De pedagoog weerlegt alle onderdelen van de klacht gemotiveerd. Het College verklaart de klacht dan ook op alle onderdelen ongegrond.

De pedagoog weerlegt alle onderdelen van de klacht gemotiveerd. Het College verklaart de klacht dan ook op alle onderdelen ongegrond. De pedagoog weerlegt alle onderdelen van de klacht gemotiveerd. Het College verklaart de klacht dan ook op alle onderdelen ongegrond. 13-01 Uitspraak van het College van Toezicht van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat Bureau Jeugdzorg Zeeland: hem niet heeft betrokken bij de totstandkoming van het indicatiebesluit dat is opgesteld met betrekking tot zijn minderjarige kind;

Nadere informatie

Cliënt Onder een cliënt verstaan we de jeugdige, zijn (stief)ouders of wettelijk vertegenwoordigers.

Cliënt Onder een cliënt verstaan we de jeugdige, zijn (stief)ouders of wettelijk vertegenwoordigers. Inleiding D3 werkt vanuit de privacy kaders die door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn opgelegd. Bij de start van de zorg bij D3 ontvangt de cliënt het privacyreglement. Alle privacygevoelige

Nadere informatie

Ondertoezichtstelling (OTS) Wat betekent een ondertoezichtstelling voor u en uw kind? Wat kunt u verwachten?

Ondertoezichtstelling (OTS) Wat betekent een ondertoezichtstelling voor u en uw kind? Wat kunt u verwachten? Ondertoezichtstelling (OTS) Wat betekent een ondertoezichtstelling voor u en uw kind? Voor wie is deze factsheet bedoeld? Deze factsheet is voor ouders/ verzorgers van kinderen die onder toezicht staan

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Midden

Veilig Thuis Gelderland-Midden Veilig Thuis Gelderland-Midden Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling PRIVACYVERKLARING Datum: 29-11-2018 Status: Vastgesteld door MT & OR 1. Wetgeving Veilig Thuis gebruikt uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Jeugdbescherming Informatie voor ouders/opvoeders

Jeugdbescherming Informatie voor ouders/opvoeders Jeugdbescherming Informatie voor ouders/opvoeders Inhoudsopgave»» Jeugdbescherming»» Wat is een ondertoezichtstelling (OTS)?»» Wat is uw rol bij een OTS?»» Wat gaat er gebeuren?»» Wat zijn uw rechten?»»

Nadere informatie

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Algemeen

Versie 1.0 19 april 2005. Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Algemeen Versie 1.0 19 april 2005 Cliëntroute Bureau Jeugdzorg Taken van het Bureau Jeugdzorg Jeugdhulpverlening Het Bureau Jeugdzorg heeft als taak om te mensen te begeleiden die problemen hebben met de opvoeding

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant hebt u rechten en plichten. Wat dat voor u betekent staat in deze folder. We vertellen hierin beknopt over privacy, het dossier van uw kind,

Nadere informatie

Privacyverklaring Jeugdbescherming West

Privacyverklaring Jeugdbescherming West Privacyverklaring Jeugdbescherming West De verwerking van persoonsgegevens Een persoonsgegeven is informatie die iets zegt over een persoon of herleidbaar is naar een persoon. Iedere handeling die Jeugdbescherming

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen

Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 1 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht

Nadere informatie

Klachtenreglement Ruchama Zorg

Klachtenreglement Ruchama Zorg Klachtenreglement Ruchama Zorg Nijkerkerveen, 1 januari 2018 1 Klachtenreglement cliënten zorgboerderijen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 1 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten

Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten Wat u moet weten over privacy, klachten en de cliëntenraad Informatie voor cliënten Bureau Jeugdzorg Flevoland gaat uit van het recht van ieder kind om uit te groeien tot een gezonde en evenwichtige volwassene.

Nadere informatie

Voor ouders over de ondertoezichtstelling

Voor ouders over de ondertoezichtstelling Voor ouders over de ondertoezichtstelling Jeugdbescherming west Jeugdbescherming west komt in actie als de veiligheid en de ontwikkeling van een kind of jongere bedreigd worden. Wij zijn er als onze deskundigheid

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ)

Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Klachtenreglement cliënten zorgboerderij / Coöperatie Limburgse Zorgboeren (CLZ) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel

Nadere informatie

Psychologische en psychiatrische rapportage in civiele zaken. Informatie voor betrokkene

Psychologische en psychiatrische rapportage in civiele zaken. Informatie voor betrokkene Psychologische en psychiatrische rapportage in civiele zaken Informatie voor betrokkene Psychologische en psychiatrische rapportage in civiele zaken Deze brochure bevat informatie voor personen die in

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Raad voor de Kinderbescherming. Datum: 18 mei Rapportnummer: 2011/150

Rapport. Rapport over een klacht over de Raad voor de Kinderbescherming. Datum: 18 mei Rapportnummer: 2011/150 Rapport Rapport over een klacht over de Raad voor de Kinderbescherming Datum: 18 mei 2011 Rapportnummer: 2011/150 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de regiodirecteur van de Raad voor de Kinderbescherming,

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Klachtenregeling Nourdam Zorg B.V. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder Nourdam Zorg B.V. b. raad

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten De Hoven

Klachtenregeling cliënten De Hoven Klachtenregeling cliënten De Hoven Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : Stichting De Hoven b.

Nadere informatie

Klachtenregeling. Cliënten van Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen

Klachtenregeling. Cliënten van Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen Klachtenregeling Cliënten van Jeugdbescherming Noord & Veilig Thuis Groningen Deze regeling is van toepassing vanaf 1 juli 2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Artikelen Artikel 1 Begripsbepalingen / 4 Artikel

Nadere informatie

JEUGDBESCHERMING NOORD. Meer over Jeugdbescherming Noord is te vinden op JB Noord & Rechten. januari 2016 /

JEUGDBESCHERMING NOORD. Meer over Jeugdbescherming Noord is te vinden op  JB Noord & Rechten. januari 2016 / JEUGDBESCHERMING NOORD Meer over Jeugdbescherming Noord is te vinden op www.jbnoord.nl JB Noord & Rechten januari 2016 / 15 012 Inhoud Inleiding Inleiding De cliëntenraad Klachtrecht Persoonsgegevens Omgangsregeling

Nadere informatie

Klachtenregeling Stichting JY

Klachtenregeling Stichting JY Stichting JY Klachtopvang 1. Bij wie kan een cliënt terecht als hij ontevreden is? Een cliënt kan zijn ontevredenheid bespreken met: a. de medewerker over wie hij niet tevreden is; b. diens leidinggevende;

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland

Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Interne klachtenregeling Blijf Groep en Veilig Thuis Flevoland Algemeen Blijf Groep adviseert cliënten, alvorens een klacht in te dienen, eerst hun onvrede rechtstreeks te bespreken met de betrokken medewerker,

Nadere informatie

Klachtenregeling Wkkgz

Klachtenregeling Wkkgz Klachtenregeling Wkkgz (gebaseerd op model ActiZ / LOC) Klachtenregeling Wkkgz Tangenborgh 1 Klachtenregeling 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van

Nadere informatie

Klachtenreglement voor deelnemers van de Mikkelhorst Versie

Klachtenreglement voor deelnemers van de Mikkelhorst Versie Klachtenreglement voor deelnemers van de Mikkelhorst Versie 01-04-2018 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel 2 Bij

Nadere informatie

Wkkgz Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg

Wkkgz Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg Wkkgz Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg Reglement Klachtenregeling Wkkgz Eilandzorg 2017 Inhoud Pagina Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begrippenlijst 3 Hoofdstuk 2 Klachtopvang 4 Artikel

Nadere informatie

Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp

Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp Klachtenreglement cliënten Zorgboerderij de Rietstulp Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgboerderij: een instelling waarin zorg wordt gecombineerd met

Nadere informatie

Centrale autoriteit internationale kinderaangelegenheden. van het Ministerie van Veiligheid en Justitie

Centrale autoriteit internationale kinderaangelegenheden. van het Ministerie van Veiligheid en Justitie Centrale autoriteit internationale kinderaangelegenheden van het Ministerie van Veiligheid en Justitie Centrale autoriteit internationale kinderaangelegenheden van het Ministerie van Veiligheid en Justitie

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team : Welzijn Samenwerkingsprotocol Raad voor de Kinderbescherming - gemeenten Afdelingshoofd Auteur : Bremmers, P.H.M. : Broek, N.M.C.A. Datum vergadering

Nadere informatie

Privacy verklaring Veilig Thuis Flevoland

Privacy verklaring Veilig Thuis Flevoland Privacy Verklaring Inleiding Wij staan voor een veilig thuis voor iedereen. Wij hebben de maatschappelijke opdracht om burgers te beschermen door een melding van huiselijk geweld en/of kindermishandeling

Nadere informatie

Hoe zit het met mijn privacy?

Hoe zit het met mijn privacy? HET CLIENTENDOSSIER Hoe zit het met mijn privacy? WE MAKEN VOOR IEDER GEZIN EEN DOSSIER AAN. IN HET DOSSIER STAAT ALLE INFORMATIE OVER DE HULPVERLENING. DE INFORMATIE IN HET DOSSIER IS PERSOONLIJK EN VERTROUWELIJK.

Nadere informatie

Klachtenregeling. Klachtenregeling Sensa Zorg versie 1.0

Klachtenregeling. Klachtenregeling Sensa Zorg versie 1.0 Klachtenregeling 1 Voorwoord Deze klachtenregeling bevat informatie over hoe Sensa Zorg onvrede en klachten van cliënten behandeld. Sensa Zorg streeft ernaar een passende oplossing te vinden voor de cliënten.

Nadere informatie

KLACHTENREGLEMENT DEELNEMERS

KLACHTENREGLEMENT DEELNEMERS KLACHTENREGLEMENT DEELNEMERS Zorgboerderij Ensink Vergertsveldweg 30 7524 PM Enschede 053 435 52 20 info@zorgboerderijensink.nl www.zorgboerderijensink.nl 1. Algemene bepalingen 1.1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis

Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis Utrecht, juli 2016 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie

Nadere informatie

Klachtenreglement deelnemers Natuurwerkplek Zandstuvebos. Versie februari 2018

Klachtenreglement deelnemers Natuurwerkplek Zandstuvebos. Versie februari 2018 Klachtenreglement deelnemers Natuurwerkplek Zandstuvebos Versie februari 2018 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 4 Artikel

Nadere informatie

Klachtenregeling: Voorwoord

Klachtenregeling: Voorwoord Klachtenregeling: Voorwoord De Klimop streeft naar een hulpverlening waar cliënten tevreden over zijn. De Klimop realiseert zich dat zich toch situaties kunnen voordoen waarin cliënten dat niet zijn en

Nadere informatie

Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe stelsel voor de jeugd

Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe stelsel voor de jeugd Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe stelsel voor de jeugd 28 januari 2014 Raad voor de Kinderbescherming Wat doet de Raad? Samenwerking Gemeente en Raad Model Samenwerkingsprotocol en handreiking

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - PROTOCOL Intern klachtenreglement 1.2.04 20130426 cliënten ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 1.1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Klachtenregeling GGMD

Klachtenregeling GGMD Klachtenregeling GGMD Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding en doelstelling... 2 Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 2 Hoofdstuk 2 Klachtopvang... 3 Artikel 2 Bij wie kan een cliënt terecht als hij ontevreden is?...

Nadere informatie

Klachtenregeling Pento

Klachtenregeling Pento Klachtenregeling Pento Vastgesteld december 2016 Inleiding Zowel cliënten als medewerkers van Pento hebben de mogelijkheid om een formele klacht in te dienen bij Pento. In dit reglement staat beschreven

Nadere informatie

Hoe zit het met mijn privacy?

Hoe zit het met mijn privacy? HET CLIENTENDOSSIER Hoe zit het met mijn privacy? WE MAKEN VOOR IEDER GEZIN EEN DOSSIER AAN. IN HET DOSSIER STAAT ALLE INFORMATIE OVER DE HULPVERLENING. DE INFORMATIE IN HET DOSSIER IS PERSOONLIJK EN VERTROUWELIJK.

Nadere informatie

Veilig Thuis Gelderland-Midden

Veilig Thuis Gelderland-Midden Veilig Thuis Gelderland-Midden Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling KLACHTENREGELING Datum: 01-01-2019 Versie: 4.0 Status: Vastgesteld door MT (23/11/18) en OR (11/12/18) VOORWOORD

Nadere informatie

Klachtenregelement Senas-zorg

Klachtenregelement Senas-zorg Klachtenregelement Senas-zorg 1 Klachtenregeling voor zorgaanbieders die geen instellingen in stand houden die zijn aangemerkt als Bopz-instelling. Voorwoord Deze regeling is een variant van de algemene

Nadere informatie

Klachtenregeling JGZ

Klachtenregeling JGZ Klachtenregeling JGZ Klachtenregeling JGZ 1 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : de stichting

Nadere informatie

Toetsingskader Kwaliteit opvang alleenstaande minderjarige vreemdelingen

Toetsingskader Kwaliteit opvang alleenstaande minderjarige vreemdelingen Toetsingskader Kwaliteit opvang alleenstaande minderjarige vreemdelingen Utrecht, april 2016 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Nadere informatie

Klachtenregeling Zorggroep Charim

Klachtenregeling Zorggroep Charim Klachtenregeling Zorggroep Charim Soort document: beleid Versiedatum: 10-03-2017 Evaluatiedatum: 10-03-2018 Aantal pagina s: Vaststel datum: 21-03-2017 Verantwoordelijk leidinggevende:raad van Bestuur

Nadere informatie

Voogdijmaatregel Informatie voor ouders over voogdij

Voogdijmaatregel Informatie voor ouders over voogdij Voogdijmaatregel Informatie voor ouders over voogdij De kinderrechter heeft besloten dat Jeugdbescherming west het gezag over uw kind gaat uitoefenen. Dat wordt voogdij genoemd. Hiervoor kunnen verschillende

Nadere informatie

Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun

Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun Klachtenreglement deelnemers zorgboerderij BoeteGeweun Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 : Algemene bepalingen 1 Artikel 1 : Begripsomschrijvingen 2 Hoofdstuk 2 : Klachtopvang 3 Artikel 2 : Bij wie kan een deelnemer

Nadere informatie

Het Liessenhuus. Klachtenreglement Deelnemers (daar waar in dit reglement cliënt staat wordt ook wel deelnemer bedoeld)

Het Liessenhuus. Klachtenreglement Deelnemers (daar waar in dit reglement cliënt staat wordt ook wel deelnemer bedoeld) Het Liessenhuus Klachtenreglement Deelnemers (daar waar in dit reglement cliënt staat wordt ook wel deelnemer bedoeld) Klachtenreglement Deelnemers Het Liessenhuus Inhoudsopgave 1 Hoofdstuk 1 Algemene

Nadere informatie

Klachtenregeling. Melius Zorg Terwestenpad BD, Den Haag

Klachtenregeling. Melius Zorg Terwestenpad BD, Den Haag Klachtenregeling Melius Zorg Terwestenpad 9-11 2525 BD, Den Haag klachtencommissie@meliuszorg.nl Klachtenfunctionaris Melius Margriet Maris info@hetvolstevertrouwen.nl 06 5116 6161 1 Klachtenregeling Melius

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten Pento

Klachtenregeling cliënten Pento Klachtenregeling cliënten Pento Datum Vastgesteld Dt 1-9-2017 Geactualiseerd 20-6-19 Ter kennisname OR en 12-7-19 CR Vastgesteld RvB 12-7-19 Juni 2019 Klachtenregeling cliënten Pento (september 2017) Pagina

Nadere informatie

Klachtenregeling cliënten Jeugdwet

Klachtenregeling cliënten Jeugdwet Klachtenregeling cliënten Jeugdwet Coöperatie Dichtbij U.A. Deze regeling is van toepassing vanaf 1 februari 2018 1 Inhoudsopgave KLACHTENREGELING CLIËNTEN JEUGDWET COÖPERATIE DICHTBIJ U.A.... 3 OVERWEGINGEN...

Nadere informatie

Regeling Klachten Cliënten Thuiszorg West-Brabant

Regeling Klachten Cliënten Thuiszorg West-Brabant Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : Stichting Thuiszorg West-Brabant (TWB); b. raad van bestuur

Nadere informatie

KLACHTENREGELING DOKTER BOSMAN EN AUTISME KENNIS CENTRUM

KLACHTENREGELING DOKTER BOSMAN EN AUTISME KENNIS CENTRUM Inleiding Dokter Bosman en het AKC streven naar hulpverlening waar cliënten tevreden over zijn. Onverhoopt kunnen zich situaties voordoen waarin cliënten dit niet zijn en dat kenbaar willen maken. Deze

Nadere informatie

Informatie voor betrokkenen

Informatie voor betrokkenen Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederla voor Forensische Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut vo Psychiatrie en Psychologie Nederlands Instituut voor Forensisc

Nadere informatie

Afkortingen 13 I PERSONEN- EN FAMILIERECHT 23

Afkortingen 13 I PERSONEN- EN FAMILIERECHT 23 Inhoud Afkortingen 13 1 Inleiding recht 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Omschrijving en doel 15 1.3 Rechtsgebieden 16 1.4 Materieel recht en formeel recht 19 1.5 Nationaal en internationaal recht 20 1.6 Inhoud

Nadere informatie

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers

Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers RAPPORT Versie: 2.0 Klachtenregeling Cliënten van Stichting De Jeugd- & Gezinsbeschermers Raad van Bestuur Postbus 5247 2000 CE Haarlem T 088-777 81 06 F 023-799 37 18 www.bjznh.nl 1 Aanhef Gelet op de

Nadere informatie