Boekenzoektocht Groep 1. Rijm op het woord krokodil. Teken een krokodil in het kader en schrijf of teken de rijmwoorden erom heen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekenzoektocht Groep 1. Rijm op het woord krokodil. Teken een krokodil in het kader en schrijf of teken de rijmwoorden erom heen."

Transcriptie

1 Boekenzoektocht Groep 1 1 Rijm op het woord krokodil. Teken een krokodil in het kader en schrijf of teken de rijmwoorden erom heen.

2 Boekenzoektocht Groep 1 2 Maak een kaart die het vogeltje naar de leeuw opstuurt terwijl hij weg is.

3 Boekenzoektocht Groep 1 3 De ridder bewaart zijn dierbaarste bezittingen in een schatkist. Wat zou jij daarin stoppen?

4 Boekenzoektocht Groep 1 4 In dit boek sparen de broers voor een leeuw. Waarvoor zou jij zegeltjes willen sparen?

5 Boekenzoektocht Groep 1 5 Schrijf je naam in de robottaal van Franky (zoals in de gele tekstballon hiernaast).

6 Boekenzoektocht Groep 1 6 Hoe sterk ben jij? Daag iemand uit en ontdek wie het beste kan armworstelen. Teken een beker voor de overwinnaar!

7 Boekenzoektocht Groep 1 7 Teken in een kader het portret van je familie. Hoe zien ze er s ochtends uit als ze net uit hun bed komen en hun haar nog niet netjes gekamd is?

8 Boekenzoektocht Groep 1 8 Wat zou jij verstoppen in de kleinste kist?

9

10 Boekenzoektocht Groep 2 Bij welk boek horen deze bijzondere schutbladen?

11 Boekenzoektocht Groep 2 2 Ben jij al eens boos geweest omdat je niet kreeg wat je wilde? Bedenk een slogan om toch je zin te krijgen!

12 Boekenzoektocht Groep 2 3 Uit welk boek komt deze tekening?

13 Boekenzoektocht Groep 2 4 Meester Frank kan de draak met speciale zwaarden verslaan. Wat zijn die zwaarden eigenlijk? 1. Meetlatten 2. Kleurpotloden 3. Borstels

14 Boekenzoektocht Groep 2 5 Job gaat op reis met zijn mama en papa. Naar welke stad en hoe heet de toren die je hier ziet?

15 Boekenzoektocht Groep 2 6 Valentina verzint de meest zeldzame vogels, zoals eentje met glazen vleugels of een koralen bek. En Carll Cneut maakte er prachtige tekeningen bij. Verzin of teken je eigen vreemdste vogel!

16 Boekenzoektocht Groep 2 7 Teken het gerecht waar prinses Lucy dol op is!

17 Boekenzoektocht Groep Welke prinses hoort bij welk boek?

18 Boekenzoektocht Groep 2 9 Dit verhaal speelt zich af in de oertijd. Op deze tekening heeft de illustrator een grapje verstopt: hij heeft iets getekend dat toen nog helemaal niet bestond. Weet jij wat het is?

19 Boekenzoektocht Groep 2 10 Hier zie je wat de prinsessen uit De Wondertuin allemaal geworden zijn. Wat zou jij later willen worden?

20

21 Boekenzoektocht Groep 3 1 Bruno kiest bruin voor zijn superheldenacties. Welke kleuren kiezen Arthur en Louise?

22 Boekenzoektocht Groep 3 2 Dit verhaal speelt zich af in de 19e eeuw, in de Victoriaanse tijd. Maar de tekenaar heeft als grapje ook veel moderne elementen in dit boek gestopt. Welk speelgoed van nu zie je hier?

23 Boekenzoektocht Groep Bij welk boek horen deze schutbladen? 3. 4.

24 Boekenzoektocht Groep 3 4 In veel boeken die jullie dit jaar gelezen hebben, spelen oma s en opa s een belangrijke rol. Wat vind jij het allerleukst aan je eigen oma s en opa s?

25 Boekenzoektocht Groep 3 5 Welk personage komt zowel in Het geheim van Rosie en Moussa als in We gingen achter hamsters aan voor?

26 Boekenzoektocht Groep 3 6 Rosie en Moussa doen mee aan het schooltoneel. Welke rol zou jij graag spelen als je aan een toneelstuk zou meedoen?

27 Boekenzoektocht Groep 3 7 Wat gaan de opa s hier doen en welke ingrediënten hebben ze daarvoor nodig?

28 Boekenzoektocht Groep 3 8 Waarvoor staat de K op deze prent?

29 Boekenzoektocht Groep 3 9 De illustraties in Heb geluk hebben maar twee kleuren: blauwgrijs en rood. Welke kleur hoort bij Jinke en welke bij Jutta?

30 Boekenzoektocht Groep 3 10 Wij wilden altijd heel serieus vergaderen, maar als we dan samen waren, was dat zo gezellig en dwaalden we af. Welk boek maakten deze twee dames samen?

31

32 Boekenzoektocht Groep 4 1 Welke twee namen ontbreken op de voorstelling van de personages uit De jacht op Jozef Tentelaar?

33 Boekenzoektocht Groep 4 2 Over welk boek gaat dit? Maar daarnaast is dit vooral een razend knap boek over vriendschap, geschreven in een bijzonder mooie taal en met in een onvergetelijke bijrol een heerlijke oma.

34 Boekenzoektocht Groep Sommige boeken hebben bijzondere schutbladen, had je dat al opgemerkt? Hier zie je er drie. Bij welk boek horen ze?

35 Boekenzoektocht Groep 4 4 Wie zie je hier en wat gebeurt er?

36 Boekenzoektocht Groep 4 5 Welke auteur won de Inclusieve Griffel, een prijs voor een boek waarin een personage met een verstandelijke handicap "gewoon" aan bod komt?

37 Boekenzoektocht Groep 4 6 Hoe heet dit bekende paard uit de Griekse mythologie?

38 Boekenzoektocht Groep 4 7 Het boek Alle dieren levend en vrij begint met een vragenlijst. Hoe zou jij deze vragen uit het lijstje beantwoorden? 1. Wat is je lievelingskleur? 2. Wat is je favoriete dier? 3. Hoe dapper ben je? Geef een cijfer van 1 (heel laf) tot 10 (heel heldhaftig)

39 Boekenzoektocht Groep 4 8 In De duik gaat de vader van Roly terug in de tijd om een gebeurtenis uit het verleden te veranderen. Zou jij graag ook zo een duik willen maken en wat zou je dan veranderen?

40 Boekenzoektocht Groep 4 9 In Hoe ik per ongeluk een boek schreef krijgt Katinka deze schrijfopdracht van Lidwien: Zet je allereerste herinnering op papier. Schrijf in de tegenwoordige tijd. Nu is het aan jou om deze opdracht uit te voeren!

41 Boekenzoektocht Groep 4 10 Van welke organisatie is dit het teken?

BOEKEN ZOEK TOCHTEN ANTWOORDEN

BOEKEN ZOEK TOCHTEN ANTWOORDEN BOEKEN ZOEK TOCHTEN ANTWOORDEN Enkel open vragen! 1. Bij welk boek horen deze bijzondere schutbladen? 1) Lindbergh 2) De jacht op de sabeltandtijger 3) De krijtjes staken! 2. Bij het boek De krijtjes staken!

Nadere informatie

Wat is de naam van deze vlinder, de vriendin van Harry de kat?

Wat is de naam van deze vlinder, de vriendin van Harry de kat? Boekenzoektocht groep 1 Vraag 1 Wat is de naam van deze vlinder, de vriendin van Harry de kat? Boekenzoektocht groep 1 Vraag 2 Hoe heet het monster dat Plasman wil verslaan? Boekenzoektocht groep 1 Vraag

Nadere informatie

Lestip 'Het geheim van Rosie en Moussa'

Lestip 'Het geheim van Rosie en Moussa' Lestip 'Het geheim van Rosie en Moussa' Over het boek Rosie en Moussa moeten oefenen voor het klastoneel. Rosies papa komt helpen om de decors te maken. Rosie hoopt dat haar mama daardoor toch weer met

Nadere informatie

Lestip 'De gouden kooi'

Lestip 'De gouden kooi' Lestip 'De gouden kooi' Over het boek Valentina, prinses en verwend nest, verzamelt spullen en vogels. Ze stuurt dienaren op vogeljacht over de hele wereld naar bijzondere vogels en hakt hen de kop af

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Lekker spelen! gemeente Staphorst

Lekker spelen! gemeente Staphorst Opdracht 1 Vroeger konden de kinderen in de in hun vrije tijd naar het park De Witte Bergen. Dat lag in een natuurgebied, vlakbij IJhorst. Rond 1930 dat is meer dan tachtig jaar geleden waren daar leuke

Nadere informatie

Feest in de Boeskoolstad

Feest in de Boeskoolstad Opdracht 1 Nodig: vragenlijst voor jezelf Hoe beleef jij carnaval? In deze opdracht ga je jezelf interviewen over het carnaval. Van je juf of meester krijg je een vragenlijst. Vul deze lijst in. Bewaar

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Schrijfpalet. Denk goed na! 9. Het geheim van kapitein Klein

Schrijfpalet. Denk goed na! 9. Het geheim van kapitein Klein 9. Het geheim van kapitein Klein Creatief schrijven: ontcijferen Schrijfpalet Kapitein Klein is misschien niet erg groot, maar wel heel dapper. Hij heeft vele prachtige schatten, vol met goud en juwelen,

Nadere informatie

Je kan dit ook als individuele schriftelijke opdracht geven voor de kinderen het verhaal lezen.

Je kan dit ook als individuele schriftelijke opdracht geven voor de kinderen het verhaal lezen. Lestip 'Help! Help!' Over het boek Gevaar zit niet altijd waar je het verwacht. En redders in nood zijn niet altijd mannelijke helden. En niet alle sprookjes eindigen met een ridder die de prinses trouwt.

Nadere informatie

a. Een zin lees je van links naar rechts. Waarom eigenlijk? Wat denk jij?

a. Een zin lees je van links naar rechts. Waarom eigenlijk? Wat denk jij? 5. Woordplaatjes Bijzondere woorden Woorden maken samen zinnen. Zinnen maken samen tekst. Een zin begint met een hoofdletter. Hij eindigt met een punt. Zo weet je hoe je moet lezen. De woorden staan netjes

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

REN JE ROT QUIZ SPELUITLEG

REN JE ROT QUIZ SPELUITLEG REN JE ROT QUIZ SPELUITLEG Concept De Ren-Je-Rotquiz is een interactieve quiz opgesteld voor groep 3 en groep 4. De meerkeuzevragen zijn inhoudsvragen over de gelezen boeken. Benodigdheden - Presentator

Nadere informatie

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod

Veilig Thuis. Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod Veilig Thuis Werkboekje voor kinderen en ouders bij een tijdelijk huisverbod 2 Een stukje uitleg Dat je samen met papa/mama, of een andere persoon in dit boekje gaat werken is niet zo maar. Dat komt omdat

Nadere informatie

Lestip 'De wondertuin'

Lestip 'De wondertuin' Lestip 'De wondertuin' Over het boek Twaalf prinsessen willen niets liever dan de wereld zien. Helaas houdt hun overbezorgde vader de zussen veilig achter slot en grendel in het kasteel. Als ze de wondertuin

Nadere informatie

Lestip 'Want een ezel is een voorbeeldig mens'

Lestip 'Want een ezel is een voorbeeldig mens' Lestip 'Want een ezel is een voorbeeldig mens' Over het boek De zusjes Louise en Amélie vinden dat hun mama raar doet. En geheimzinnig. Zou ze een vriend hebben? De drie kinderen van Albéric vinden ook

Nadere informatie

ALLES HEEFT EEN KLEUR

ALLES HEEFT EEN KLEUR ALLES HEEFT EEN KLEUR Dagopvang en peuterspeelgroep Het P@rk Gemaakt door: Esther en Ingrid Maart 2017 Beste ouders/verzorgers De peuterspeelgroep van het P@rk werkt vanuit de methode Startblokken van

Nadere informatie

Leerlingboekje les 9 en 10. Naam. Schrijfopdracht 6 Het dierentoneel. Groep 6

Leerlingboekje les 9 en 10. Naam. Schrijfopdracht 6 Het dierentoneel. Groep 6 Leerlingboekje les 9 en 10 Naam. Schrijfopdracht 6 Het dierentoneel Groep 6 Schrijven met peerresponse Tekst: M. Hoogeveen, A. van Gelderen, A. Wijnbergh Illustraties: V. van Asperen SLO, 2018 1 Waarover

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook.

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook. Praten over boeken Kaartjes van iden hambers Handleiding bij onderstaande kaartjes: llereerst treft u een aantal pagina s aan met kaartjes met vragen. Deze zijn per categorie ingedeeld. -vragen: Eerste

Nadere informatie

ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE!

ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE! ER WAS EENS... Een heel bijzonderjoepie SPROOKJE! BETOVEREND Dit thema was in 1 woord betoverend met jullie kinderen. Samen meegaan in hun fantasie en ontdekkingswereld was nog nooit zoveel aan bod gekomen

Nadere informatie

BOEKEN ZOEK TOCHTEN ANTWOORDEN

BOEKEN ZOEK TOCHTEN ANTWOORDEN BOEKEN ZOEK TOCHTEN ANTWOORDEN 1. Wat is de naam van de vriendin van Harry de kat? Vera 2. Hoe heet het monster dat Plasman wil verslaan? De verschrikkelijke sneeuwman 3. Verbind het huis met het juiste

Nadere informatie

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014.

Workshops BSO. Rakkerpret. 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Workshops BSO Rakkerpret 3 maart 2014 t/m 18 juli 2014. Inhoudsopgave: Inschrijfformulier Workshops: Inschrijfformulier inleveren voor 28 februari 2014 Workshop-programma Sleutelhanger maken Toneelstuk

Nadere informatie

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY

INKIJKEXEMPLAAR. challenges voor ouders en kids! Spelboekje. Samenspel. Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY INKIJKEXEMPLAAR 20 challenges voor ouders en kids! Spelboekje Samenspel Tover een glimlach op je gezin VAN DE FAMILY FACTORY Samenspel is ontwikkeld voor de Week van de Opvoeding 2018 Concept en tekst:

Nadere informatie

samenstelling: Afdeling Educatie Paleis Het Loo Apeldoorn mei 2012 -11- -2-

samenstelling: Afdeling Educatie Paleis Het Loo Apeldoorn mei 2012 -11- -2- Aan de ouders/begeleiders, In deze speurtocht ontdekt u met uw kinderen de stallen, de buitenkant van het paleis en de paleistuinen. Fientje is de jongste keukenhulp in het paleis. Stiekem begeleidt ze

Nadere informatie

Mijn computer is leuk!

Mijn computer is leuk! Mijn computer is leuk! ➊ Kijk eens naar onze computers! Kijk, papa, mama en drie kinderen. Het kleinste meisje is 2 jaar, zij heet Maria. Rajan is een jongen, hij is 4 jaar. Nora is de oudste, zij is 6

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Dick Bruna De vrouw van Dick Bruna.

Dick Bruna De vrouw van Dick Bruna. Dick Bruna Dick Bruna is geboren in het jaar 1927 en woont in Utrecht. Hij tekent al vanaf zijn kindertijd. Zijn vader wou dat hij uitgever zou worden net als hijzelf en dus ging Dick Bruna naar Londen

Nadere informatie

Uiterlijke kenmerken 1 / 2e graad

Uiterlijke kenmerken 1 / 2e graad Zoek de zwaluw Uiterlijke kenmerken 1 / 2e graad Elke vogel ziet er anders uit. Niet alleen de kleuren, maar ook de vorm! Schrijf bij elke vogel de juiste naam. De boerenzwaluw in kleur Uiterlijke kenmerken

Nadere informatie

LESBRIEF. Cleo THEMA S : REIZEN FANTASIE VRIENDSCHAP SAMENVATTING: Wij maken kinderdromen waar

LESBRIEF. Cleo THEMA S : REIZEN FANTASIE VRIENDSCHAP SAMENVATTING: Wij maken kinderdromen waar THEMA S : REIZEN FANTASIE VRIENDSCHAP SAMENVATTING: is verdrietig. Ze moet zich altijd haasten. Naar de bus. Op school. Ze voelt zich vaak alleen. Daarom gaat ze op zoek naar een andere plek. Een plek

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het jodendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het jodendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het jodendom Naam: Het jodendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden op www.geloofik.nl.

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 Daar ben ik weer! In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk

Lesbrief. Een goeie truc Marjan Berk Lesbrief Een goeie truc Marjan Berk Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Lestip 'De jacht op de sabeltandtijger '

Lestip 'De jacht op de sabeltandtijger ' Lestip 'De jacht op de sabeltandtijger ' Over het boek In een tijd heel lang geleden, toen de mannen jagers en vechters waren en de vrouwen zoeksters en pluksters, was de sabeltandtijger een beruchte bedreiging.

Nadere informatie

Kern 4: huis-weg-bos-tak-hut

Kern 4: huis-weg-bos-tak-hut Kern 4: huis-weg-bos-tak-hut In deze kern leert uw kind: Letters: h - w - o - a - u Woorden: huis, weg, bos, tak, hut De letters i - m - r - v - s aa - p e - t ee - n b oo zijn bekende letters geworden.

Nadere informatie

1. Je krijgt van je juf of meester een foto. Bekijk je foto goed. 3. Zoek samen nog twee klasgenoten met een andere foto.

1. Je krijgt van je juf of meester een foto. Bekijk je foto goed. 3. Zoek samen nog twee klasgenoten met een andere foto. R K C N T LS 1 Opdracht 1 Deze opdracht doe je in een groepje van vier. 1. Je krijgt van je juf of meester een foto. Bekijk je foto goed. 2. Zoek nu een klasgenoot met een andere foto. 3. Zoek samen nog

Nadere informatie

Lestip 'Meester Frank en de draak'

Lestip 'Meester Frank en de draak' Lestip 'Meester Frank en de draak' Over het boek Senne heeft een draak in z n hoofd. Die rommelt als hij sommen moet maken en zorgt ervoor dat het goede antwoord dat in Senne s hoofd zit, niet uit z n

Nadere informatie

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C Relaties C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C1 Bij wie hoor ik Geeft door middel van ja of nee aan of hij iemand aardig/lief vindt (leerlijn vso 4.1)

Nadere informatie

* 1. Lia en haar zus Ruxandra.

* 1. Lia en haar zus Ruxandra. OLA CARAMBA! LIA EN RUXANDRA * 1. Lia en haar zus Ruxandra. Dit zijn Lia en Ruxandra. Lia en Ruxandra zijn zussen. Lia draagt een groene trui. -Vind je Lia op de foto? -Kan je zien dat Lia en Ruxandra

Nadere informatie

BESTE DOCENT DE VOORSTELLING

BESTE DOCENT DE VOORSTELLING BESTE DOCENT Binnenkort gaan jullie kijken naar de voorstelling Mannetjes met plannetjes van Onder het Buro. In deze lesbrief vindt u wat achtergrond informatie over de voorstelling en inspirerende opdrachten

Nadere informatie

Opvrolijkvogeltje STATION ZUID LEESBEVORDERING GROEP 4-5 OPVROLIJKVOGELTJE

Opvrolijkvogeltje STATION ZUID LEESBEVORDERING GROEP 4-5 OPVROLIJKVOGELTJE STATION ZUID LEESBEVORDERING GROEP 4-5 OPVROLIJKVOGELTJE Opvrolijkvogeltje O, het is ochtend, en dit wordt weer een hele drukke dag! Opvrolijkvogeltje moet aan de slag. Als dit prachtige, veelkleurig vogeltje

Nadere informatie

Dit boekje is van. Doodgewone Helden

Dit boekje is van. Doodgewone Helden Dit boekje is van Doodgewone Helden Echte helden! Je kent ze misschien wel van tv. Ze kunnen vliegen, ze kunnen mensen redden uit brandende gebouwen en ze vechten tegen slechteriken. Iedereen heeft zo

Nadere informatie

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN

DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN DIT BOEKJE IS VAN DOODGEWONE HELDEN ECHTE HELDEN! JE KENT ZE MISSCHIEN WEL VAN TV. ZE KUNNEN VLIEGEN, ZE KUNNEN MENSEN REDDEN UIT BRANDENDE GEBOUWEN EN ZE VECHTEN TEGEN SLECHTERIKEN. IEDEREEN HEEFT ZO

Nadere informatie

Lesbrief Wereld Kinderen Haiku-wedstrijd (primair onderwijs)

Lesbrief Wereld Kinderen Haiku-wedstrijd (primair onderwijs) Lesbrief Wereld Kinderen Haiku-wedstrijd 2019-2020 (primair onderwijs) Beste leerkracht, Leuk dat u met uw leerlingen meedoet aan de Wereld Kinderen Haiku-wedstrijd! Dit is een internationale gedichtenwedstrijd

Nadere informatie

G 1 Tangram: figuren leggen

G 1 Tangram: figuren leggen G Tangram: figuren leggen * Schaar, kopieerbladen 8 en 9 Knip de zeven tangramdelen (kopieerblad 8) uit. Let erop dat de grenslijnen van ieder deel wel heel blijven. Leg met de zeven delen de dieren op

Nadere informatie

Zaterdag 27/09 (14u(14u-17u)

Zaterdag 27/09 (14u(14u-17u) Kapoenen Er was eens op een scoutsterrein niet zo zot ver van hier een bende verdwaalde sprookjesfiguren. Samen met jullie doorbladeren ze het hele sprookjesboek en nemen jullie mee op onvergetelijke avonturen.

Nadere informatie

Lou en Lena in Ecuador

Lou en Lena in Ecuador Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena in Ecuador Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, wij zijn Lou en Lena! Kom, we nemen je mee naar

Nadere informatie

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar

Street-art in de. Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Street-art in de Paterskerk Kijkwijzer 1ste, 2de en 3de leerjaar Naam: Kom en ontdek het verhaal achter de kunstwerken! Welkom in de Paterskerk van Halle. De kerk is vandaag helemaal omgebouwd tot een

Nadere informatie

Doe-boek voor kinderen

Doe-boek voor kinderen Doe-boek voor kinderen Praten over ziek zijn Dit boekje is van:... Dit boekje is voor jou! Je mag zelf kiezen wat jij leuk vindt om te doen. Je kunt het samen doen of alleen, wanneer jij er zin in hebt.

Nadere informatie

Lestip 'Mevrouw wit konijn'

Lestip 'Mevrouw wit konijn' Lestip 'Mevrouw wit konijn' Over het boek Ken jij het witte konijn uit Alice in Wonderland? Hij werd beroemd toen hij gehaast weg rende en Alice hem achterna huppelde. Misschien vraag je je af hoe het

Nadere informatie

Lesbrief thema: Identiteit

Lesbrief thema: Identiteit Lesbrief na Loser! Lesbrief thema: Identiteit Deze lesbrief is onderdeel van het na programma van de voorstelling Loser! van Theaterhart. Deze begeleidende brief is voor het thema: identiteit en hoort

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Lesbrief DIY Verhaalmaakles VRIENDSCHAP

Lesbrief DIY Verhaalmaakles VRIENDSCHAP Lesbrief DIY Verhaalmaakles VRIENDSCHAP Van Jowi Schmitz Deze les kun je gebruiken ter voorbereiding op mijn bezoek, of (misschien nog wel leuker) na afloop van mijn bezoek, als je zin hebt in meer. Geschikt

Nadere informatie

Leerlingboekje les 5 en 6. Schrijfopdracht 3: Het dier waar ik op lijk. Groep 6

Leerlingboekje les 5 en 6. Schrijfopdracht 3: Het dier waar ik op lijk. Groep 6 Leerlingboekje les 5 en 6 Naam: Schrijfopdracht 3: Het dier waar ik op lijk Groep 6 Leren schrijven met peer response Tekst: M. Hoogeveen, A. van Gelderen, A. Wijnbergh Illustraties: V. van Asperen SLO,

Nadere informatie

reis Ik ga op neem mee Opa, oma, broer en zus; met de hele familie een weekendje weg. Special VAKANTIE

reis Ik ga op neem mee Opa, oma, broer en zus; met de hele familie een weekendje weg. Special VAKANTIE reis & neem mee Ik ga op Opa, oma, broer en zus; met de hele familie een weekendje weg. Samenstelling en foto's: Marleen Brekelmans Bijzonder Plekje Je ziet en hoort het steeds meer, we gaan op vakantie

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING IEP!

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING IEP! LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING IEP! Naar het boek van Joke van Leeuwen Met Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman Toneelbewerking: Tom Sijtsma Regie: Bruun Kuijt Beste leerkracht, Wat leuk dat jullie naar

Nadere informatie

Lesbrief. Thema: vriendschap Leeftijdscategorie: 4-6 jaar

Lesbrief. Thema: vriendschap Leeftijdscategorie: 4-6 jaar Lesbrief Auteur: Mary Hoffman Illustraties: Ros Asquith ISBN: 978-90-216-7832-0 Uitgeverij: Ploegsma, 2018 Thema: vriendschap Leeftijdscategorie: 4-6 jaar Over het boek Het geweldige grote vriendjesboek

Nadere informatie

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

SAFARIPARK BEEKSE BERGEN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN Lespakket groep 7 en 8 Zo, wij zullen jou eens een spannend lesje leren! Groep 7 Opdracht 1 Wij hebben in het safaripark verschillende giraffen. Ga er eens goed voor zitten om

Nadere informatie

Opdracht: een ongewone klas

Opdracht: een ongewone klas Opdracht: een ongewone klas Doel: analyseren - ik kan uit namen eigenschappen van een persoon afleiden; creëren - ik bedenk zelf een ongewone leerling met typische eigenschappen en uiterlijke kenmerken;

Nadere informatie

DAG 1: Sterfbed Lees Genesis 49:1, 2, 28-33 Zie je Jakobs zonen staan rond het bed van hun vader? Jakob is oud. Hij voelt dat hij gaat sterven. Hij roept al zijn zonen. Hij gaat zijn laatste woorden tegen

Nadere informatie

LICHT, CAMERA, ACTIE. 30 Supergeheime Fototips. ( Niet voor volwassenen! )

LICHT, CAMERA, ACTIE. 30 Supergeheime Fototips. ( Niet voor volwassenen! ) LICHT, CAMERA, ACTIE 30 Supergeheime Fototips ( Niet voor volwassenen! ) - 2 - Voorwoord Speciaal omdat het zomer is zal ik het niet te lang maken. We hebben namelijk veel leukere dingen te doen wanneer

Nadere informatie

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING MIJN GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING najaar 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente

Nadere informatie

Voor de ouders of verzorgers

Voor de ouders of verzorgers Voor de ouders of verzorgers Dit boekje is bedoeld voor kinderen tussen drie en zes jaar. Acht kunstwerken uit de collectie oude kunst van het Centraal Museum zijn geselecteerd voor dit boekje. Deze werken

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

MAMA MIA! FLYNN IS AL GROOT. * 1. Flynn en zijn broers Gil en Kato Dit is Flynn. Hij is vier jaar.

MAMA MIA! FLYNN IS AL GROOT. * 1. Flynn en zijn broers Gil en Kato Dit is Flynn. Hij is vier jaar. MAMA MIA! FLYNN IS AL GROOT. * 1. Flynn en zijn broers Gil en Kato Dit is Flynn. Hij is vier jaar. -Wijs zelf Flynn aan -Zijn jullie even oud als Flynn /ook vier jaar? Wie is ouder dan Flynn /dus vijf

Nadere informatie

Drie dappere paardjes Prentenboek

Drie dappere paardjes Prentenboek Prentenboek Leeftijd 3+ Thema Paarden, pony s Boerderij Paardrijden Wat wil je later worden? Beroepen Dapper zijn Circus Schrijver: Rian Visser Illustrator: Margriet van Noort Uitgeverij Gottmer ISBN 9789025752378

Nadere informatie

Hoeveel talen spreek jij?

Hoeveel talen spreek jij? Hoeveel talen spreek jij? Wat je altijd al wilde weten over meertaligheid Marinella Orioni Met illustraties van Sanne Miltenburg Hoeveel talen spreek jij? Wat je altijd al wilde weten over meertaligheid

Nadere informatie

Schrijfopdracht 4 Hoe overtuig ik mijn ouder(s)?

Schrijfopdracht 4 Hoe overtuig ik mijn ouder(s)? Leerlingboekje Les 7 en 8 Naam:. Schrijfopdracht 4 Hoe overtuig ik mijn ouder(s)? Groep 7 Leren schrijven met peer response Tekst: M. Hoogeveen, A. van Gelderen, A. Wijnbergh Illustraties: V. van Asperen

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Verwerking. Ollie en het Kronkeldier (Wilma Geldof en Marieke Nelissen (ill.)) Mammoet (Stefan Boonen en Melvin (ill.))

Verwerking. Ollie en het Kronkeldier (Wilma Geldof en Marieke Nelissen (ill.)) Mammoet (Stefan Boonen en Melvin (ill.)) Minuten Verwerking Ollie en het Kronkeldier (Wilma Geldof en Marieke Nelissen (ill.)) Mammoet (Stefan Boonen en Melvin (ill.)) Materiaal ± 15 min. Ollie en het Kronkeldier: Wie is Wie? Wat is het verhaal?

Nadere informatie

Dag jongens en meisjes!

Dag jongens en meisjes! . Dag jongens en meisjes! Ik ben baron Willem van den Bogaerde. Tot 1974 was ik de eigenaar van Kasteel Heeswijk. Jullie brengen binnenkort een bezoek aan het kasteel in verband met het project museumschatjes.

Nadere informatie

MuseJA! Magnifiek. Welkom in de tentoonstelling Magnifieke Middeleeuwen. Met het spel De hemelpoort kan je onmiddellijk aan de slag.

MuseJA! Magnifiek. Welkom in de tentoonstelling Magnifieke Middeleeuwen. Met het spel De hemelpoort kan je onmiddellijk aan de slag. Welkom in de tentoonstelling Magnifieke Middeleeuwen. Met het spel De hemelpoort kan je onmiddellijk aan de slag. Concept en redactie: Greet Lhermitte en Silke Timmerman Odette Peterink en Ans Driesen

Nadere informatie

In deze lesbrief vindt u lesideeën bij een selectie van onze Klavertjesboeken. - voor groep 3/4 en 5/6

In deze lesbrief vindt u lesideeën bij een selectie van onze Klavertjesboeken. - voor groep 3/4 en 5/6 In deze lesbrief vindt u lesideeën bij een selectie van onze Klavertjesboeken. - voor groep 3/4 en 5/6 Klavertje Een: De hut van Marion van de Coolwijk, AVI 2 Klavertje Twee: De draak van Harmen van Straaten,

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Onlangs heeft u met uw klas een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum. Wij hopen dat u dit heeft ervaren als een leuk en leerzaam bezoek.

Onlangs heeft u met uw klas een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum. Wij hopen dat u dit heeft ervaren als een leuk en leerzaam bezoek. Beste docent, Onlangs heeft u met uw klas een bezoek gebracht aan het Kinderboekenmuseum. Wij hopen dat u dit heeft ervaren als een leuk en leerzaam bezoek. De leerlingen hebben in het museum onder andere

Nadere informatie

Werkblad bij het gedicht Ik en jij

Werkblad bij het gedicht Ik en jij Werkblad bij het gedicht Ik en jij Ik en jij Ik en jij is veel: is glaasje voller, volst. is schuilen in t holst. is kleuren van de dag. is wimpel en is vlag. Jij en ik is heus geen twee. jij en ik is

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Lestip 'Sofie en de pinguïns'

Lestip 'Sofie en de pinguïns' Lestip 'Sofie en de pinguïns' Over het boek Sofie is dol op pinguïns: Er zijn zeventien soorten en ze zijn allemaal mijn lievelingsdieren. Het is dus niet zo heel erg als ze op een dag van de trap valt

Nadere informatie

Magnetische en beschrijfbare dobbelsteen: de taalontwikkeling (1)

Magnetische en beschrijfbare dobbelsteen: de taalontwikkeling (1) Magnetische en beschrijfbare dobbelsteen: de taalontwikkeling (1) Vorige week ontving ik de beschrijfbare dobbelsteen van Credu.nl: een webwinkel vol met prachtige educatieve materialen, maar ook voor

Nadere informatie

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af.

De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. De kleine geit Miny is helemaal alleen. Ze dwaalt door het bos. Waar hoor ik thuis, vraagt ze zich af. Wat doe jij daar, vraagt de aap Baboe. Ik ben op zoek naar een thuis, zegt Miny. Kom maar bij mij

Nadere informatie

Eigen Kracht-conferentie. Samen met Eigen Kracht... een plan maken voor jouw toekomst!

Eigen Kracht-conferentie. Samen met Eigen Kracht... een plan maken voor jouw toekomst! Eigen Kracht-conferentie Samen met Eigen Kracht... een plan maken voor jouw toekomst! 13 Heb je een probleem? Is er iets aan de hand, wat jij niet leuk vindt? Wil je erover praten? Lukt het niet thuis,

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Le s b r i e f. Codenaam Coco. Vijftien jaar en bij het verzet

Le s b r i e f. Codenaam Coco. Vijftien jaar en bij het verzet Le s b r i e f Codenaam Coco. Vijftien jaar en bij het verzet Voor je gaat lezen Dit is een lesbrief over het boek Codenaam Coco. Vijftien jaar en bij het verzet, geschreven door Carmen Reid. Hoe ver zou

Nadere informatie

Cursus Fictie 1. Wat: Cursus Fictie 1 HV School: Naam: Klas:

Cursus Fictie 1. Wat: Cursus Fictie 1 HV School: Naam: Klas: Cursus Fictie 1 Wat: Cursus Fictie 1 HV School: Naam: Klas: Dit materiaal is ook te bekijken via de Leerlingensite: leerling.plot26.nl. Je krijgt een inlognaam en wachtwoord van je docent. Alle rechten

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

WAT STAAT ER IN JE AGENDA?

WAT STAAT ER IN JE AGENDA? BLAD 1 WAT STAAT ER IN JE AGENDA? In de agenda van je kind staat veel informatie. Je kind moet: Huiswerk maken Een les leren Iets meebrengen Wat moet je doen? 1 Kijk naar de agenda op blad 2. Welke informatie

Nadere informatie

Zoektocht schatten van vlieg

Zoektocht schatten van vlieg Zoektocht schatten van vlieg Hallo vriendjes en vriendinnetjes van vlieg! Ben je klaar om te gaan speuren? Ga op pad in Lennik en ga op zoek naar de schat van vlieg. In dit boekje vind je twee uitgeschreven

Nadere informatie

De bedoeling van een recensie is om anderen een indruk te geven van het boek dat je gelezen hebt.

De bedoeling van een recensie is om anderen een indruk te geven van het boek dat je gelezen hebt. Het recensieboekje. De bedoeling van een recensie is om anderen een indruk te geven van het boek dat je gelezen hebt. Door het lezen van een recensie kan een ander kind besluiten het boek ook te gaan lezen.

Nadere informatie

Klein Konijn is een vrolijke prentenboekenserie, vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven.

Klein Konijn is een vrolijke prentenboekenserie, vol details. Het verhaal is in rijmende coupletjes geschreven. VOORBEREIDING Deze lesbrief bij Klein Konijn wil met de trein, is gemaakt door Lida Dijkstra en Natascha Stenvert. OVER HET BOEK Vandaag geeft opa Ko een feest omdat hij jarig is. Ik heb een plan! zegt

Nadere informatie

Download bij kaart #1 PablO PiCaSSO. Boekie de boekenverslinder BOEKIE IS EEN PRODUCT VAN ONDERWIJS MAAK JE SAMEN

Download bij kaart #1 PablO PiCaSSO. Boekie de boekenverslinder BOEKIE IS EEN PRODUCT VAN ONDERWIJS MAAK JE SAMEN 1 Download bij kaart #1 PablO PiCaSSO 2 Download bij kaart #2 Brief SChrijven 3 Download bij kaart #3 Mindmap 4 Download bij kaart #4 Stripverhaal 1 2 3 4 5 6 7 7 Download bij kaart #7 ReClamepOSter 8

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen

kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen kids en de Bijbel voorlezen of zelf lezen, samen bidden, kleuren, puzzelen en knutselen Verhalen die de Here Jezus als kind hoorde: David, Saul en Jonatan Nadat hij Goliat had verslagen en de Filistijnen

Nadere informatie

Hallo! Mijn naam is Louise. Ik ben geboren op 18 september Ik heb 2 broer(s) en 1 zus(sen). Mijn mama en papa heten Anne en Bart.

Hallo! Mijn naam is Louise. Ik ben geboren op 18 september Ik heb 2 broer(s) en 1 zus(sen). Mijn mama en papa heten Anne en Bart. MINI S 2018-2019 WIE IS WIE? Hallo! Mijn naam is Louise. Ik ben geboren op 18 september 1999.. Ik heb 2 broer(s) en 1 zus(sen). Mijn mama en papa heten Anne en Bart. Mijn lievelingskleur is blauw. Ik eet

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 2 Samenwerken Deze les gaat over helpen, geholpen worden en samenwerken.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 2 Samenwerken Deze les gaat over helpen, geholpen worden en samenwerken. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 Hier zijn we weer! In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie