Ondernemingen en organisaties raken nog al eens verstrikt. in conflicten en rechtszaken op het gebied van ICT en

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ondernemingen en organisaties raken nog al eens verstrikt. in conflicten en rechtszaken op het gebied van ICT en"

Transcriptie

1 Ondernemingen en organisaties raken nog al s verstrikt in conflicten en rechtszaken op het gebied van ICT en automatisering. Voor niet-ict ers gaat het dan al gauw om complexe zaken: ingewikkelde materie, ander jargon, onbekend terrein. Tijd voor deskundige. c o n s u l t a n c y

2 complexe zaken De Rechter en de Deskundige Tijdens juridische procedure kan rechter vanwege de complexiteit van de materie deskundige benoemen. Rechters geven steeds vaker aan niet over de juiste specialistische en vaktechnische kennis te beschikken om over geschil te beslissen. Wanneer rechter in zaak deskundigenrapport gelast is het zijn bedoeling dat de rapportage van de deskundige hem houvast geeft bij de beslechting van het geschil waarover hij moet oordelen. De heer Keijser is als specialist op zijn vakgebied deskundig en heeft daarnaast ook begrip van de juridische context van zaak, waardoor hij de vragen van de rechter adequaat kan beantwoorden.

3 De Advocaat en de Deskundige Ook van advocaat kan niet altijd verwacht worden dat deze op alle (vak)gebieden thuis is. Vernieuwingen op ICT-gebied zorgen soms voor onoverzichtelijke situaties. Nieuwe onderdelen blijken niet aan te sluiten bij bestaande systemen, aanbieders lijken beloften niet na te komen, of zelfs in gebreke te blijven, en ook de communicatie tussen leverancier en gebruiker verloopt vaak moeizaam. u Om de haalbaarheid van raadpleegt met betrekking tot vordering te kunnen beoordelen (dreigend) geschil op het is goede weergave van de gebied van ICT dan kunt u technische situatie noodzakelijk. uiteraard de juridische positie Een daarvan wel overzien. Het is uitgevoerd technisch onderzoek voor u wellicht lastiger om de en technische de ondersteunt de positie van uw voorgestelde casus te overzien. cliënt. In geschil moeten Is de vermde wanprestatie zowel de technische áls de met juridische kant belicht worden. Wanneer kant technische cliënt van bewijzen te op de juiste helder wijze rapport ondersteunen of kan juist het Bij juridische procedure kan tegendeel worden aangetoond? In hoeverre is sprake van gebruikt worden. Daarnaast zou nalaten van de leverancier dan wel van de opdrachtgever? Is Deskundigenbericht in opdracht de niet voldoende presterende van hardware bijdragen te wijten aan Partijdeskundigenbericht eventueel beide Gezamenlijk partijen aan kunnen snelle oorzaken buiten de schuld van praktische oplossing van het de leverancier? geschil.

4 Keijser Consultancy levert diensten op het raakvlak tussen ICT, Management en Recht, waarbij u kunt denken aan technisch onderzoek op het gebied van ICT ten behoeve van partijdeskundige rapportage of deskundigenbericht. vakbekwame professional Mr. Ing. Nico M. Keijser is zowel jurist als ICT-specialist. Door jarenlange praktijkervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid heeft hij gedegen kennis van bedrijfsvoering, beleidsvorming en automatisering. De combinatie van zijn vakkundigheid op het gebied van ICT én zijn juridische kennis, garanderen bovendien optimale communicatie met rechters, juristen, ondernemers en technici. Bij Keijser Consultancy vindt u betrouwbare en competente deskundige die u kan bijstaan in complexe zaken.

5 Wanneer zaak complex is en vaktechnisch bezien diepgaand, zal jurist graag onafhankelijke expert naast zich hebben staan. Zeker wanneer deze expert ook op de hoogte is van juridische procedures. Als bij het LRGD ingeschreven IT-expert voldoet de heer Keijser aan hoge eisen. Het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen is openbaar register van vakbekwame deskundigen met tevens de nodige juridische kennis van het deskundigenonderzoek. Bij gerechtelijk deskundige uit het register kunt u zeker zijn van haar of zijn integriteit, onpartijdigheid, zorgvuldigheid en vakbekwaamheid. Toelatingseisen betreffende het vakgebied en de juridische opleiding naast de eis tot permanente educatie zien hier op toe.

6 lrgd Bij het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen zijn vakbekwame professionals geregistreerd die zich naast hun beroepspraktijk hebben bekwaamd in het uitbrengen van Deskundigenberichten voor de rechterlijke macht. Hierin wordt de rechter voorgelicht over vraagstuk op het vakgebied van de deskundige. Het uitbrengen van deze deskundigenberichten vergt kennis omtrent de denkwereld van juristen en de wijze waarop juridische procedures plaatsvinden waarvoor de bij het LRGD geregistreerde deskundigen specifieke opleiding hebben gevolgd. De vakbekwaamheid van de individuele professional wordt gewaarborgd door de beroepsorganisatie waarvan hij/zij lid dient te zijn. Beroepsorganisaties stellen eisen ten aanzien van de kwaliteit van vakkennis van de leden en kennen verplichting tot permanente educatie zodat de beroepsbeoefenaar bij blijft op zijn of haar vakgebied. Het LRGD kent eigen verplichting tot permanente educatie. Geregistreerde deskundigen moeten ook op juridisch gebied bijblijven. Een persoon die door rechtbank of gerechtshof wordt benoemd als gerechtelijke deskundige dient zich in deze procedure te houden aan de algemene rechtsbeginselen en de opdracht strikt uit te voeren volgens de daarvoor geldende regels. Het belangrijkste aspect hiervan is de onafhankelijkheid van de deskundige ten opzichte van beide partijen in de juridische procedure. In de praktijk wordt door de rechter te benoemen persoon vooraf door de griffier geraadpleegd of hij vrij staat ten opzichte van beide partijen. Beroepsbeoefenaars die zijn of worden geregistreerd bij het LRGD hebben in alle gevallen eigen beroepspraktijk (als zelfstandige dan wel in dienstverband); het zelfstandige beroep gerechtelijke deskundige bestaat niet. Zij zijn werkzaam op hun eigen vakgebied in hun eigen praktijk en treden daarnaast op in juridische procedures. Professionals die in opdracht van één partij hebben opgetreden (dit wil zeggen als partijdeskundige) kunnen bij mogelijk ontstaan van geschil van diezelfde partij doorgaans niet meer als onafhankelijk gerechtelijke deskundige optreden.

7 gedegen onderzoek Duidelijk is dat partijdeskundigenbericht opgesteld door gerechtelijk deskundige, licht kan werpen op de zaak van cliënt en de positie van de cliënt tijdens de procedure kan verhelderen. Wanneer de rechter gerechtelijk deskundige wil benoemen, mogen partijen voorstel doen. De deskundige moet in deskundigenbericht aantal door de rechter gestelde vragen beantwoorden en zo helderheid verschaffen. Zaak is dan dat dit gebeurt na gedegen onderzoek door vakbekwaam persoon. Het is dus van groot belang deskundige deskundige voor te stellen. De heer Keijser heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van ICT en management. Zijn vakbekwaamheid wordt gegarandeerd door zijn lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Beëdigde Informaticadeskundigen (NVBI). Een onderzoek uitgevoerd door Keijser Consultancy betekent gefundeerd en zorgvuldig onderzoek gebaseerd op vakkennis én juridische kennis.

8 nvbi De NVBI is de beroepsvereniging van specialisten op het raakvlak van ICT, bedrijfskunde en recht. De leden zijn beëdigde, onafhankelijke deskundigen die complexe en cruciale ICT-projecten voorbereiden en begeleiden. Met hun ervaring en expertise in het plannen, uitvoeren en beoordelen van informaticaprojecten worden NVBI-leden ingeschakeld bij bijvoorbeeld aanbestedingen, projectaudits en om conflicten te beslechten. De leden van de NVBI hebben vakbekwaamheidstoets afgelegd ten overstaan van onafhankelijke toetsingscommissie. Vervolgens worden ze beëdigd. Ze onderwerpen zich aan gedragscode en tuchtrecht. Hiermee staat het NVBI-lidmaatschap garant voor de deskundigheid, onafhankelijkheid en integriteit.

9 Partijen in geschil blijken vaak moeite te hebben om overzichtelijk en objectief rapport op tafel te leggen, terwijl heldere en feitelijke weergave van de situatie juist van belang is in juridische procedure. objectief rapport Een goed geformuleerd en objectief rapport geschreven door onafhankelijke deskundige versterkt de positie in de procedure. En soms kan door heldere rapportage zelfs kostbare juridische procedure worden voorkomen. Kortom, partijdeskundige kan in vroeg stadium van geschil helderheid scheppen en daarmee langdurig juridisch touwtrekken voorkomen. Tenslotte heeft het oplossen van problemen vaak de voorkeur boven het uitvechten van conflict in de rechtszaal. Omdat de heer Keijser LRGD geregistreerde deskundige is, kunt u zeker zijn van gefundeerd onderzoek en onafhankelijke, onpartijdige en zorgvuldige rapportage. Daarnaast is de heer Keijser als ICT-deskundige verbonden aan de SGOA. Dit alles maakt dat rapport van Keijser Consultancy meerwaarde heeft.

10 sgoa De SGOA (Stichting Geschillenoplossing Automatisering) is professionele en deskundige geschilleninstantie voor leveranciers en afnemers van informati communicatietechnologie. Zakelijke conflicten op het gebied van ICT kunnen ter oplossing of beslechting aan de arbiters, mediators en ICT-deskundigen van de SGOA voorgelegd worden. De SGOA voorziet in gespecialiseerde arbitrages, bindend advies procedures, mediations, deskundigenberichten en conflictpreventie bij ICT(-gerelateerde) geschillen.

11 Deskundig in de Rechtspraktijk: Bij de uitvoering van deskundigenonderzoek komt het voor dat niet alle bij zo n onderzoek betrokken personen bekend zijn met regels en werkwijze rondom het deskundigenonderzoek. Voor deskundigen levert dat vaak lastige situaties op die de voortgang van het onderzoek niet ten goede komen. Denk daarbij aan juridische discussies met advocaten, die het gevaar in zich hebben dat het deskundigenbericht onbruikbaar wordt; praktische discussie met partijen waardoor vertraging of verstoring van het onderzoek veroorzaakt kan worden; inhoudelijke discussie over de reikwijdte van het onderzoek of de vraagstelling die het gevaar in zich heeft dat de deskundige als het ware meewerkt aan fishingexpeditie; onnodige communicatie met de contactpersoon bij de rechtbank die tot vertraging kan leiden. Kortom, allemaal redenen die het moeilijker maken om efficiënt goed deskundigenbericht op te stellen, deskundigenbericht waarin, na gedegen en betrouwbaar onderzoek door de deskundige, bruikbare antwoorden gegeven worden op de vragen die door de rechter in de procesgang gesteld zijn. Met dit boek beogen de schrijvers inkijk te geven in de denkwereld van deskundigen die worden benoemd en bijdrage te leveren aan kennis over het deskundigenonderzoek voor alle betrokkenen: deskundigen, partijen, advocaten en rechterlijke macht. Deskundig in de Rechtspraktijk Het werk van gerechtelijke deskundigen belicht Uitgeverij DeLex ISBN Het boek beschrijft het gehele proces van de vervaardiging van deskundigenbericht, vanaf het eerste contact met de griffie tot en met het indienen van het rapport en het eventueel op de zitting verschijnen van de deskundige. Dit boek is geschreven door bij het LRGD geregistreerde deskundigen Jacques Honkoop, Nico Keijser en Ernst Peter Tamminga. Met bijdragen van Jacques Sluysmans en Paul Dellemijn, bij het het LRGD geregistreerd in het onteigeningsrecht respectievelijk als neuroloog, en bijdrage van de Directeur van de StAB, Gerard Wuisman.

12 c o n s u l t a n c y Keijser kan optreden als partijdeskundige gerechtelijk deskundige en bindend adviseur Geregistreerd bij het Landelijk Register Gerechtelijke Deskundigen vakgebied Automatisering Keijser Consultancy Mr. ing. Nico M. Keijser Eikenlaan EC 's-gravenzande Lid van de Nederlandse Vereniging van Beëdigde Informaticadeskundigen T M Als ICT-Deskundige verbonden aan de Stichting Geschillenoplossing Automatisering info@keijserconsultancy.nl KVK

8 Deskundigen en deskundigenberichten Nico Keijser

8 Deskundigen en deskundigenberichten Nico Keijser 8 Deskundigen en deskundigenberichten Nico Keijser Nederlandse bedrijven besteden jaarlijks miljarden euro aan ICT-projecten. Aan veel van deze projecten gaat normaliter een periode van weloverwogen intern

Nadere informatie

Stichting Geschillenoplossing Automatisering

Stichting Geschillenoplossing Automatisering Stichting Geschillenoplossing Automatisering PProjecten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) kenmerken zich door een hoge mate TTeneinde te komen tot een kortdurende, onafhankelijke

Nadere informatie

1 Inleiding 15 Wat is een deskundige? 16

1 Inleiding 15 Wat is een deskundige? 16 Inhoudsopgave 1 Inleiding 15 Wat is een deskundige? 16 2 Keuze van de persoon van de deskundige 17 Samenvatting 17 Inleiding 17 Wanneer beginnen? 17 Contact met en over de persoon van de deskundige 18

Nadere informatie

Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen. Nico Keijser Secretaris

Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen. Nico Keijser Secretaris Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen Nico Keijser Secretaris Disclosure belangen spreker Geen (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties Sponsoring of

Nadere informatie

Lessen uit het Register van Gerechtelijke Deskundigen Nico Keijser en Hans Mulder*

Lessen uit het Register van Gerechtelijke Deskundigen Nico Keijser en Hans Mulder* Lessen uit het Register van Gerechtelijke Deskundigen Nico Keijser en Hans Mulder* Om een uitspraak te doen in een geschil waarin technische aspecten een beslissende rol spelen kan de rechter één of meer

Nadere informatie

Geschillenbemiddeling en geschillenbeslechting B2B

Geschillenbemiddeling en geschillenbeslechting B2B Geschillenbemiddeling en geschillenbeslechting B2B Ngi IT-Recht 6 maart 2014 Agenda Bemiddelen of beslechten ADR De rechter Inschakeling van deskundigen Afdwingbaarheid Overzicht maart 2014 2 www.nvbi.nl

Nadere informatie

Geschillenbemiddeling en geschillenbeslechting B2B. Jacques Honkoop Ngi IT-Recht 6 maart 2014

Geschillenbemiddeling en geschillenbeslechting B2B. Jacques Honkoop Ngi IT-Recht 6 maart 2014 Geschillenbemiddeling en geschillenbeslechting B2B Ngi IT-Recht 6 maart 2014 Agenda Bemiddelen of beslechten ADR De rechter Inschakeling van deskundigen Afdwingbaarheid Overzicht maart 2014 2 Vorige eeuw:

Nadere informatie

Kiezen tussen rechter, arbiter, mediator of de bindend adviseur. in geval van ICT geschillen

Kiezen tussen rechter, arbiter, mediator of de bindend adviseur. in geval van ICT geschillen Kiezen tussen rechter, arbiter, mediator of de bindend adviseur in geval van ICT geschillen Inleiding ICT conflicten komen voor in alle vormen en maten. Doorgaans worden ze meteen op de werkvloer opgelost.

Nadere informatie

Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen, LRGD. Raad voor de Tuchtrechtspraak U I T S P R A A K

Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen, LRGD. Raad voor de Tuchtrechtspraak U I T S P R A A K Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen, LRGD Raad voor de Tuchtrechtspraak U I T S P R A A K Inzake de klacht van [Klaagster BV], gevestigd te [gemeente] aan de [adres], hierna te noemen klaagster,

Nadere informatie

Battle of experts - de nachtmerrie van elke advocaat (en zijn cliënt)

Battle of experts - de nachtmerrie van elke advocaat (en zijn cliënt) Battle of experts - de nachtmerrie van elke advocaat (en zijn cliënt) Symposium 24 november 2016 Dr. Christoph Jeloschek christoph.jeloschek@kvdl.com Probleemstelling De deskundige voert zijn onderzoek

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Rechtspleging en Rechtshandhaving Directie Rechtsbestel

Nadere informatie

Reglement van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering voor ICT- Rapid Conflict Resolution

Reglement van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering voor ICT- Rapid Conflict Resolution Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA) Reglement van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering voor ICT- Rapid Conflict Resolution De SGOA biedt ICT-Rapid Conflict Resolution aan voor

Nadere informatie

GEDRAGSCODE. Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen

GEDRAGSCODE. Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen GEDRAGSCODE Nederlands Register Gerechtelijk Deskundigen Het College gerechtelijk deskundigen, met inachtneming van artikel 51k, eerste lid van de Wet deskundige in strafzaken (Stb. 2009, 33; hierna de

Nadere informatie

GEDRAGSCODE voor gerechtelijk deskundigen in civielrechtelijke en bestuursrechtelijke zaken. versie 3.7 januari 2012

GEDRAGSCODE voor gerechtelijk deskundigen in civielrechtelijke en bestuursrechtelijke zaken. versie 3.7 januari 2012 GEDRAGSCODE voor gerechtelijk deskundigen in civielrechtelijke en bestuursrechtelijke zaken versie 3.7 januari 2012 Op verzoek van de Raad voor de rechtspraak en onder de verantwoordelijkheid van de landelijke

Nadere informatie

Raad van Arbitrage voor de Bouw ZEVEN REDENEN OM VOOR DE RVA TE KIEZEN

Raad van Arbitrage voor de Bouw ZEVEN REDENEN OM VOOR DE RVA TE KIEZEN Raad van Arbitrage voor de Bouw ZEVEN REDENEN OM VOOR DE RVA TE KIEZEN WAAROM U MET EEN BOUWGESCHIL BETER AF BENT BIJ DE RAAD VAN ARBITRAGE VOOR DE BOUW Iedereen kan bij een bouwgeschil betrokken raken:

Nadere informatie

Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA)

Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA) Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA) A. ICT-mediation reglement ICT-mediation reglement van de Stichting Geschillenoplossing Automatisering ICT-mediation is bij uitstek geschikt om zakelijke

Nadere informatie

Conflictoplossing. Jacques Honkoop

Conflictoplossing. Jacques Honkoop Conflictoplossing Jacques Honkoop In de ICT branche ontstaan regelmatig problemen tussen contractpartijen. Meestal hebben ze betrekking op de kwaliteit van het geleverde product, maar er zijn allerlei

Nadere informatie

WAA JAARCONGRES 2018

WAA JAARCONGRES 2018 Eisen die gesteld moeten worden aan deskundigen en hun opleiding in het kader van het streven naar een kwalitatief hoogwaardig onafhankelijk rapport Roger Devilee Orthopedisch Chirurg Bestuurslid NVMSR

Nadere informatie

Gedragsregels voor de MfN-registermediator

Gedragsregels voor de MfN-registermediator Gedragsregels voor de MfN-registermediator Deze gedragsregels zijn een richtlijn voor het gedrag van de MfN-registermediator. Zij dienen tevens als informatievoorziening voor betrokkenen en als maatstaf

Nadere informatie

CONCEPT-AMVB inzake kwaliteitseisen aan deskundigen in strafzaken

CONCEPT-AMVB inzake kwaliteitseisen aan deskundigen in strafzaken CONCEPT-AMVB inzake kwaliteitseisen aan deskundigen in strafzaken Dd 12-02-08 Artikel 1 (definities) In dit besluit wordt verstaan onder: a. Onze Minister: Onze Minister van Justitie; b. register: het

Nadere informatie

Toelichting op het aanmeldingsformulier

Toelichting op het aanmeldingsformulier Postbus 52080 2505 CB s-gravenhage T: 085 2733 777 E: bestuur@lrgd.nl www.lrgd.nl Toelichting op het aanmeldingsformulier voor registratie bij het LRGD Inleiding In dit document wordt een korte toelichting

Nadere informatie

Hoe werkt ICT Arbitrage?

Hoe werkt ICT Arbitrage? Hoe werkt ICT Arbitrage? Arbitrage Wat is Arbitrage? Partijen verwikkeld in een ICT-conflict kunnen ervoor kiezen dit op te lossen in een arbitrage door ICT deskundigen en -juristen bij de SGOA (Stichting

Nadere informatie

Economische crisis versterkt noodzaak aan efficiënte geschillenbeslechting Resultaten enquête geschillenbeslechting LEGAL INSIGHT. BUSINESS INSTINCT.

Economische crisis versterkt noodzaak aan efficiënte geschillenbeslechting Resultaten enquête geschillenbeslechting LEGAL INSIGHT. BUSINESS INSTINCT. Economische crisis versterkt noodzaak aan efficiënte geschillenbeslechting Resultaten enquête geschillenbeslechting LEGAL INSIGHT. BUSINESS INSTINCT. 3 Economische crisis versterkt noodzaak aan efficiënte

Nadere informatie

Massa Claim Schade Begrotingen Mei 2014

Massa Claim Schade Begrotingen Mei 2014 Massa Claim Schade Begrotingen Mei 2014 Hermes Advisory, gespecialiseerd in vermogensschade Hermes Advisory is het adviesbureau dat in juridische geschillen financieel economische deskundigheid biedt.

Nadere informatie

Artikel 1 - Geschillencommissie

Artikel 1 - Geschillencommissie Reglement Geschillencommissie inzake de kwaliteit van Marktonderzoek zoals bedoeld in artikel 21 lid 2 van de statuten van de MarktonderzoekAssociatie MOA vastgesteld door het Bestuur van de MOA op 11

Nadere informatie

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering

VO Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering VO 18-05 Algemene voorwaarden rechtsbijstandverzekering Algemene voorwaarden rechtsbijstand Deze algemene voorwaarden en de bijzondere voorwaarden hierna gelden alleen als deze op uw polisblad staan. De

Nadere informatie

Tien vragen over de FENIT-voorwaarden 2003

Tien vragen over de FENIT-voorwaarden 2003 Tien vragen over de FENIT-voorwaarden 2003 Inhoudsopgave 1 Wat zijn de FENIT-voorwaarden?... 3 2 Wanneer kan ik de FENIT-voorwaarden gebruiken?... 3 3 Moet ik lid zijn van ICT~Office om de FENIT-voorwaarden

Nadere informatie

RAAD & DAAD OP HET JUISTE MOMENT VERNIEUWENDE, BETAALBARE JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS

RAAD & DAAD OP HET JUISTE MOMENT VERNIEUWENDE, BETAALBARE JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS RAAD & DAAD OP HET JUISTE MOMENT VERNIEUWENDE, BETAALBARE JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS JURIDISCHE DIENSTVERLENING VOOR ONDERNEMERS Labor Advocaten is een ondernemersgericht advocatenkantoor

Nadere informatie

NMI Mediation Reglement 2008

NMI Mediation Reglement 2008 NMI Mediation Reglement 2008 Artikel 1 Definities In dit Reglement wordt verstaan onder: a. Kwestie: de in de Mediationovereenkomst omschreven kwestie. b. Certificerende Instelling: de instelling die certificaten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 - ALGEMEEN 1.1. Saul Advocaten B.V., hierna te noemen Saul Advocaten, is een besloten vennootschap, die zich ten doel stelt het uitoefenen of doen oefenen van de rechtspraktijk,

Nadere informatie

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering

Fair Value Business Valuation. Specialist in Ondernemingswaardering Fair Value Business Valuation Specialist in Ondernemingswaardering PROFIEL Fair Value Business Valuation heeft zich, als één van de weinige bureaus in Nederland, uitsluitend toegelegd op het specialisme

Nadere informatie

Gedragsregels voor de MfN-registermediator

Gedragsregels voor de MfN-registermediator Gedragsregels voor de MfN-registermediator Deze gedragsregels zijn een richtlijn voor het gedrag van de MfN-registermediator. Zij dienen tevens als informatievoorziening voor betrokkenen en als maatstaf

Nadere informatie

Aan Peter van der Zanden komt. Gerechtelijk loopt steeds

Aan Peter van der Zanden komt. Gerechtelijk loopt steeds NIVRA-BESTUUR STUDEERT OP SPECIALE AANBEVELINGEN Gerechtelijk loopt steeds Hebben advocaten het jachtseizoen geopend op accountants die voor de rechtbank optreden als getuige-deskundige in financiële conflicten?

Nadere informatie

Register staat voor kwaliteit

Register staat voor kwaliteit Register staat voor kwaliteit Ingeschreven in het Rbtv. En dan? Contact Postadres: Raad voor Rechtsbijstand Bureau Wbtv Postbus 2349 5202 CH s-hertogenbosch Telefoon: 088-787 19 20 Bereikbaar van maandag

Nadere informatie

(G)een Nederlandse Nautische Commissie?

(G)een Nederlandse Nautische Commissie? (G)een Nederlandse Nautische Commissie? Peter Santema, senior rechter Maritieme Kamer Rechtbank Rotterdam en Jolien Kruit, advocaat bij Van Traa Advocaten 1 Agenda 1. Achtergrond 2. Doelstelling project

Nadere informatie

Nederlands Arbitrage Instituut MEDIATIONAANVRAAG

Nederlands Arbitrage Instituut MEDIATIONAANVRAAG Secretariaat Nederlands Arbitrage Instituut Postbus 21075, 3001 AB Rotterdam Telefoon: 010 2816969 Aert van Nesstraat 25 J-K, 3012 CA Rotterdam Fax: 010 2816968 E-mail: zorgcontractering@nai-nl.org Website:

Nadere informatie

Register staat voor kwaliteit

Register staat voor kwaliteit Register staat voor kwaliteit Ingeschreven in het Rbtv. En dan? Contact Postadres: Raad voor Rechtsbijstand Bureau Wbtv Postbus 2349 5202 CH s-hertogenbosch Telefoon: 088-787 19 20 Kijk op onze website

Nadere informatie

10 Oplossen en beslechten van geschillen over ICT Ben Slijk

10 Oplossen en beslechten van geschillen over ICT Ben Slijk 10 Oplossen en beslechten van geschillen over ICT Ben Slijk Geschillen tussen ICT-leveranciers en hun klanten en tussen leveranciers onderling zijn veelal complexe geschillen die, als ze aan de rechter

Nadere informatie

COMMENTAAR OP HET WETSVOORSTEL BEVORDERING VAN MEDIATION IN HET BURGERLIJK RECHT VAN 25 APRIL 2013

COMMENTAAR OP HET WETSVOORSTEL BEVORDERING VAN MEDIATION IN HET BURGERLIJK RECHT VAN 25 APRIL 2013 COMMENTAAR OP HET WETSVOORSTEL BEVORDERING VAN MEDIATION IN HET BURGERLIJK RECHT VAN 25 APRIL 2013 9 MEI 2013 Herengracht 551 Contactpersoon: 1017 BW Amsterdam Ellen Soerjatin T 020 530 5200 E ellen.soerjatin@steklaw.com

Nadere informatie

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ

Klager: Een klant of deelnemer aan het leerwerktraject van de Stichting TVZ K LACHTENREGLEMENT STICHTING TAFELVANZEVEN ROTTERDAM Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: Bestaande uit 4 onafhankelijke leden, hierna te noemen klachtencommissie Stichting

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzekerd. 3 Een geschil / nog meer plichten. 4 Betaling extra (externe) kosten. 5 Nog meer niet verzekerd

Inhoud. 1 Inleiding. 2 Verzekerd. 3 Een geschil / nog meer plichten. 4 Betaling extra (externe) kosten. 5 Nog meer niet verzekerd Inhoud 1 Inleiding 1.1 Wanneer gelden deze voorwaarden? 1.2 Wie is de verzekeraar? 1.3 Wie zijn uw werknemers? 1.4 Aan wie geeft u nog meer uw gegevens? 2 Verzekerd 2.1 Wat is verzekerd? 2.2 Bij welke

Nadere informatie

Kwaliteitsborging van deskundigenberichten in het civiel recht

Kwaliteitsborging van deskundigenberichten in het civiel recht 52 Flip van Spaendonck en Nico Keijser Drs. Ph.M. van Spaendonck RV is werkzaam als waarderingsdeskundige en is als zodanig geregistreerd bij het LRGD. Mr. ing. N.M. Keijser is werkzaam als IT-specialist

Nadere informatie

Conflictmanagement bij ICT geschillen

Conflictmanagement bij ICT geschillen Conflictmanagement bij ICT geschillen Introductie Onder Conflict Management verstaan we in dit document een aantal instrumenten die kunnen worden ingezet naarmate het geschil verder is geëscaleerd. Een

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION

INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION INFORMATIE BROCHURE van MEDIATION Centraal secretariaat: Veertien Hond 32 4003 GK TIEL T : 0344 695 900 E : info@rdta.nl I : www.rdta.nl BTW nr. NL8512.27.156B01 KvK nr. 54248671 1 Inhoudsopgave Algemeen

Nadere informatie

2.1. In een brief van [bank] (hierna: bank) aan u en [partner melder] van 27 september 2010 staat, voor zover hier van belang, het volgende:

2.1. In een brief van [bank] (hierna: bank) aan u en [partner melder] van 27 september 2010 staat, voor zover hier van belang, het volgende: [melder] Per email: [e-mailadres melder] Datum 3 augustus 2017 Tuchtcommissie Banken Postbus 15775 1001 NG Amsterdam Betreft Beslissing op herzieningsverzoek inzake [beëdigde] T +31 (0)23 751 52 10 secretariaat@secretariaattcb.nl

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan het zijn

Nadere informatie

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is.

De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk en kan het zijn

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2

Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2 Mediation Inhoudsopgave 1. Wat is mediation... 2 2. Wat voor zaken pakken wij aan met mediation?... 2 3. Wanneer biedt mediation de meeste kans op een goede afloop?... 3 4. Spelregels en voorwaarden bij

Nadere informatie

Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten.

Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten. Welkom m 06 30112315 www.vanrooyadviesbureau.nl Welkom bij Van Rooy Adviesbureau. In deze folder geven wij een kort overzicht van onze activiteiten. Van Rooy Adviesbureau ondersteunt individuen en organisaties

Nadere informatie

7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR

7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR 7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict 7 tips voor het selecteren van een advocaat voor uw arbeidsconflict Een arbeidsconflict is

Nadere informatie

Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest

Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest Reglement Geschillencommissie Stichting GroenWest Inhoud Pagina 1. Begrippen... 5 2. Doel van de commissie... 5 3. Taak van de commissie... 5 4. Functioneren van de commissie... 5 5. Samenstelling, benoeming

Nadere informatie

DelT-auditorals gerechtelijk deskundige

DelT-auditorals gerechtelijk deskundige DelT-auditorals gerechtelijk deskundige De rol van gerechtelijk deskundigen is in ons land allerminst eenduidig geregeld. Soms komt het voor dat een RE op grond van zijn beroepstitel wordt gevraagd om

Nadere informatie

Hoe werkt ICT Mediation?

Hoe werkt ICT Mediation? Hoe werkt ICT Mediation? Introductie In het geval van een ICT-conflict hebben klant en leverancier doorgaans een langdurige en complexe relatie en moeten ze ook in de toekomst vaak nog met elkaar blijven

Nadere informatie

...arbeidsconflict? mediation!

...arbeidsconflict? mediation! ...arbeidsconflict? mediation! De persoonlijke aanpak van een Mediatior werkt vele malen sneller en leidt minder vaak tot kostbare en langdurige beroepszaken en hoorzittingen. Bron: Laatste nieuws (Novum/ANP)

Nadere informatie

Hoe werkt ICT conflict preventie?

Hoe werkt ICT conflict preventie? Hoe werkt ICT conflict preventie? Voordelen van ICT-Conflictpreventie Vroegtijdige oplossingen voor latente fricties, irritaties en conflicten Voorkoming van escalatie,verharding, polarisatie en confrontatie

Nadere informatie

Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator.

Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator. Wat is mediation? Met mediation lost u samen met de andere partij uw kwestie of conflict op met ondersteuning van een onafhankelijke MFN Register mediator. Het grote verschil met advocaten en rechters

Nadere informatie

Woningeigenaar: De eigenaar van een koopwoning in de wijk en tevens lid van WWV De Volharding

Woningeigenaar: De eigenaar van een koopwoning in de wijk en tevens lid van WWV De Volharding KLACHTENREGLEMENT Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Commissie: De klachtencommissie Verhuurder: WWV De Volharding Bestuur: Het bestuur van WWV De Volharding Huurder: a. De huurder

Nadere informatie

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers Ondernemers Sach-, ARAG Incasso Haftpflicht, Verzekering Kfz etc. Zes op de tien ondernemers hebben ermee te maken: klanten die veel te laat of niet betalen. En

Nadere informatie

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers

Headline Headline. Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers Headline Headline Sach-, Haftpflicht, Kfz etc. ARAG Incasso Verzekering voor ondernemers Ondernemers ARAG Incasso Verzekering Zes op de tien ondernemers hebben ermee te maken: klanten die veel te laat

Nadere informatie

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING PAARD 11 december 2013

REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING PAARD 11 december 2013 REGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE STICHTING PAARD 11 december 2013 Inhoudsopgave Afdeling 1: Algemene Bepalingen Afdeling 2: Geschillenbeslechting Bindend Advies Afdeling 3: Slotbepalingen Reglement geschillencommissie

Nadere informatie

ACTA, SBT & OMZ Regeling Klachtenbehandeling

ACTA, SBT & OMZ Regeling Klachtenbehandeling ACTA, SBT & OMZ Regeling Klachtenbehandeling Datum: 1 december 2016 Considerans De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ) verplicht zorginstellingen een laagdrempelige regeling te treffen voor

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST.

MEDIATIONOVEREENKOMST. MEDIATIONOVEREENKOMST. De ondergetekenden: Lamers Echtscheidingsbemiddeling en advies, de heer J.P.H. Lamers, hierna te noemen Lamers Scheidingsadvies, kantoorhoudende te 6021MS Budel aan het Zustershof

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

Wat & hoe over mediation. versie201701

Wat & hoe over mediation. versie201701 Wat & hoe over mediation versie201701 Inhoud Wat kan mediation voor u betekenen? 3 De mediator 4 Wat doet de mediator? 6 Doel van de mediation 7 Vechten of praten? 9 Heeft de rechter u verwezen? 10 Test

Nadere informatie

Artikel 1 - Definities In dit reglement hebben de volgende woorden en uitdrukkingen de volgende betekenis:

Artikel 1 - Definities In dit reglement hebben de volgende woorden en uitdrukkingen de volgende betekenis: BIJLAGE 3 BIJ SAMENWERKINGSAFSPRAKEN NAM-EZ-NCG REGLEMENT ARBITER AARDBEVINGSSCHADE EERSTE AFDELING - ALGEMEEN Artikel 1 - Definities In dit reglement hebben de volgende woorden en uitdrukkingen de volgende

Nadere informatie

Reglement klachtencommissie

Reglement klachtencommissie Zorgverleners leren van klachten en ongewenste gebeurtenissen in de zorg. Doel van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg is dan ook: openheid over klachten en ongewenste gebeurtenissen en ervan

Nadere informatie

Reglement Rechtskundige Bijstand

Reglement Rechtskundige Bijstand Reglement Rechtskundige Bijstand Definities Artikel 1 (definities) In dit reglement wordt verstaan onder: a) De ACP: Politievakbond ACP, gevestigd en kantoorhoudend te Leusden. b) Het lid: de natuurlijke

Nadere informatie

de kortste weg naar de beste oplossing

de kortste weg naar de beste oplossing de kortste weg naar de beste oplossing We hebben honderden ervaren juristen die thuis zijn in vrijwel alle soorten geschillen en claims Uw baas wil u op straat zetten. De nieuwe parketvloer trekt helemaal

Nadere informatie

Wbtv voor opdrachtgevers. Vooraf

Wbtv voor opdrachtgevers. Vooraf Wbtv voor opdrachtgevers Vooraf Op 1 januari 2009 is de Wet Beëdigde tolken en vertalers (Wbtv) in werking getreden. Deze wet vervangt de Wet beëdigde vertalers uit 1878 en versterkt de kwaliteit van tolken

Nadere informatie

Zijne Excellentie Drs. S.A. Blok Ministerie van Veiligheid en Justitie. 31 januari /10.083/SD/Mge

Zijne Excellentie Drs. S.A. Blok Ministerie van Veiligheid en Justitie. 31 januari /10.083/SD/Mge mr. J.M. Lammers directeur economische zaken Zijne Excellentie Drs. S.A. Blok Ministerie van Veiligheid en Justitie A d r e s / A d d r e s s 'Malietoren' Bezuidenhoutseweg 12 Den Haag P o s t a d r e

Nadere informatie

Reglement gedrags- en beroepsregels ROTA

Reglement gedrags- en beroepsregels ROTA Reglement gedrags- en beroepsregels ROTA Doel van het reglement: Waarborgen van kwaliteit van de beroepsgroep en professioneel handelen van de autotaxateur/expert, en ongewenste gedragingen in de beroepsuitoefening

Nadere informatie

7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht / vastgoedrecht

7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht / vastgoedrecht UW ADVOCAAT ZOEKEN VIA DE ADVOCATENMAKELAAR 7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht / vastgoedrecht 7 tips voor het selecteren van uw advocaat huurrecht/vastgoedrecht Bij het huren van een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6

INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 2 2 WAT SCHRIJFT DE WET VOOR 3 3 DEFINITIES 4 4 PROCEDURE VOOR BEHANDELING 5 5 GESCHILLENINSTANTIE 6 6 ALGEMENE BEPALINGEN 7 Klachtenprocedure versie 1 - juli 2018

Nadere informatie

HOE WERKT DE GESCHILLENCOMMISSIE OSTEOPATHIE. 1. Inleiding. 3. Wie zitten er in de Geschillencommissie?

HOE WERKT DE GESCHILLENCOMMISSIE OSTEOPATHIE. 1. Inleiding. 3. Wie zitten er in de Geschillencommissie? HOE WERKT DE GESCHILLENCOMMISSIE OSTEOPATHIE 1. Inleiding U heeft een geschil met uw Osteopathie zorgaanbieder. Samen komt u er niet uit. U kunt dan de hulp inroepen van de Geschillencommissie Osteopathie.

Nadere informatie

Op grond van de verstrekte informatie concludeert het CBP dat de FAD voornemens is het Protocol op een aantal punten te wijzigen.

Op grond van de verstrekte informatie concludeert het CBP dat de FAD voornemens is het Protocol op een aantal punten te wijzigen. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl Besluit inzake de verklaring omtrent de

Nadere informatie

Mediation bij en na scheiding

Mediation bij en na scheiding Advanced Therapy Mediation bij en na scheiding Ibtisam Rizkallah Wim Stoop Charlotte Stoop 06-44464540 026-3891964 info@advancedtherapy.nl Inhoudsopgave Wat is mediation?... 3 Wanneer biedt mediation de

Nadere informatie

Afdeling Dienst Team. Kabinetspersoneel

Afdeling Dienst Team. Kabinetspersoneel Functiebeschrijving Jurist 1. Situering van de functie Afdeling Dienst Team Algemeen directeur Managementondersteuning/ Kabinetspersoneel Managementondersteuning Rapporteert aan Algemeen directeur Functiefamilie

Nadere informatie

Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces. Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance. Bel 038-7779807 of kijk op www.jonglaan.

Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces. Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance. Bel 038-7779807 of kijk op www.jonglaan. Hoe verkoop ik mijn onderneming: het verkoopproces Whitepaper van de Jong & Laan corporate finance Inhoudsopgave Inleiding 3 Verkooptraject 4 Waardebepaling 5 Over de Jong & Laan corporate finance 6 1.

Nadere informatie

Een sterk merk in de markt

Een sterk merk in de markt Een sterk merk in de markt Beroepsregistratie van loopbaanprofessionals Pagina Versie 2-2015 Welkom bij Noloc! Professionalisering van het loopbaanadviesvak en de beroepsgroep; dát is de missie die de

Nadere informatie

Afdeling GIW: de Stichting Garantie Instituut Woningbouw te Rotterdam.

Afdeling GIW: de Stichting Garantie Instituut Woningbouw te Rotterdam. Arbitragereglement GIW, versie september 2003 Definities Afdeling 1 1.1 GIW: de Stichting Garantie Instituut Woningbouw te Rotterdam. 1.2 Geschil: - elk geschil dat volgens een desbetreffend arbitraal

Nadere informatie

Komt u er samen niet uit dan kunt u zich wenden tot de branchevereniging. Meer informatie vindt u op de website

Komt u er samen niet uit dan kunt u zich wenden tot de branchevereniging. Meer informatie vindt u op de website Klachtenreglement VeWeVe 2016 Blits Bewind is aangesloten bij branchevereniging VeWeVe. Als u een klacht heeft over uw bewindvoerder dan moet deze eerst bij uw bewindvoerder worden ingediend of met hem

Nadere informatie

Als je er samen goed uit wilt komen

Als je er samen goed uit wilt komen Als je er samen goed uit wilt komen Wie zijn De Raad van Mediators Wij zijn een bedrijf met een sterke merknaam en een modern platform. We opereren op een zakelijke wijze met een groeiend netwerk van aangesloten

Nadere informatie

De Taxateur als Scheidsrechter. vastgoed en geschil

De Taxateur als Scheidsrechter. vastgoed en geschil De Taxateur als Scheidsrechter vastgoed en geschil De Taxateur als Scheidsrechter vastgoed en geschil Drs. P.C. van Arnhem DE TAXATEUR ALS SCHEIDSRECHTER Berghauser Pont Publishing Postbus 14580 1001

Nadere informatie

1. Onderwerp van de klacht schending van wetenschappelijke integriteit bij uitbrengen deskundigenbericht aan rechtbank

1. Onderwerp van de klacht schending van wetenschappelijke integriteit bij uitbrengen deskundigenbericht aan rechtbank 2011 1. Onderwerp van de klacht schending van wetenschappelijke integriteit bij uitbrengen deskundigenbericht aan rechtbank 2. Advies Commissie Wetenschappelijke Integriteit KLACHT Bij brief van 2010,

Nadere informatie

RENOVATIE OF NIEUWBOUW? AFWEGINGSKADER ONDERWIJSHUISVESTING

RENOVATIE OF NIEUWBOUW? AFWEGINGSKADER ONDERWIJSHUISVESTING RENOVATIE OF NIEUWBOUW? AFWEGINGSKADER ONDERWIJSHUISVESTING AFWEGINGSKADER ONDERWIJSHUISVESTING Praktische tool om snel en weloverwogen te kiezen voor nieuwbouw of renovatie onderwijshuisvesting. Nieuwbouw

Nadere informatie

REGLEMENT COLLEGE VAN BEROEP

REGLEMENT COLLEGE VAN BEROEP REGLEMENT COLLEGE VAN BEROEP Doelstelling: Dit document beschrijft de samenstelling en werkwijze van het College van Beroep. Autorisatie: R. Gijsbertsen Functie: Directeur Publicatiedatum website: Paraaf

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 4557 18 februari 2013 Regeling toevoegen bewindvoerders WSNP Het bestuur van de Raad voor Rechtsbijstand, wil, Gelet op

Nadere informatie

Reglement juridisch advies en bijstand

Reglement juridisch advies en bijstand Reglement juridisch advies en bijstand De Politievakorganisatie VMHP wil de in artikel 2 van de statuten genoemde doelstellingen onder andere bereiken door het verlenen van juridische bijstand aan de leden

Nadere informatie

Uw bedrijf overdragen

Uw bedrijf overdragen Uw bedrijf overdragen De informatie in deze folder is uiterst zorgvuldig samengesteld. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat de inhoud onjuist, onvolledig of verouderd is. Bovendien is belastingadvies maatwerk

Nadere informatie

De kracht van mediation

De kracht van mediation De kracht van mediation Hans Bekkers Edward Dijxhoorn Rondvraag Wie heeft er wel eens te maken met een conflict? Wie heeft deelgenomen aan mediation? Wie heeft zakelijke mediation overwogen? Wie kent het

Nadere informatie

Vertrouwelijk Aan: [beëdigde] Per [ adres beëdigde] Geachte [beëdigde],

Vertrouwelijk Aan: [beëdigde] Per   [ adres beëdigde] Geachte [beëdigde], Vertrouwelijk Aan: [beëdigde] Per e-mail: [e-mailadres beëdigde] Datum Amsterdam, 21 juni 2018 Betreft Melding 3847 Onderwerp Voorstel minnelijke schikking Tuchtrecht Banken Beursplein 5 1012 JW Amsterdam

Nadere informatie

VAN GESCHIL TOT OPLOSSING

VAN GESCHIL TOT OPLOSSING VAN GESCHIL TOT OPLOSSING Onder redactie van Mr. P.C. van Schelven Met bijdragen van A.J. van den Berg J.J. Borking E.R. Gathier R. Grandia F.D. von Hombracht-Brinkman L.F.A. Husson A.P. Meijboom J.B.F.

Nadere informatie

Zachte aanpak of...incasso met pit!

Zachte aanpak of...incasso met pit! Zachte aanpak of......incasso met pit! GERECHTSDEURWAARDERS I INCASSOSPECIALISTEN I JURISTEN Wij zijn Hofman s, Incassospecialisten en Juristen. Hofman s, Incassospecialisten en Juristen is een toonaangevend

Nadere informatie

Resolute Mediation - onderzoek 2015

Resolute Mediation - onderzoek 2015 Resolute Mediation - onderzoek 2015 10 Februari 2015 Nieuw dashboard voor Resolute Mediation 2 Nieuw dashboard voor Resolute Mediation 3 Nieuw dashboard voor Resolute Mediation 4 Nieuw dashboard voor Resolute

Nadere informatie

RECHTVAARDIGHEID VOOR DE CREDITEUR

RECHTVAARDIGHEID VOOR DE CREDITEUR RECHTVAARDIGHEID VOOR DE CREDITEUR INCASSO ADVOCATEN www.bierensgroup.com INHOUD Welkom bij de Bierens Familie 3 Uw incasso s snel betaald 5 Onze diensten: van juridische kwesties tot creditmanagement

Nadere informatie

Toelichting op de Regeling voor.nl-domeinnaamarbitrage

Toelichting op de Regeling voor.nl-domeinnaamarbitrage Toelichting op de Regeling voor.nl-domeinnaamarbitrage SIDN, 18 december 2002 Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) registreert op verzoek domeinnamen onder het country code toplevel domein.nl.

Nadere informatie

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten.

Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Klachtenreglement Attenza B.V. Soort document Reglement waarin beschreven staat hoe Attenza B.V. omgaat met de afhandeling van klachten. Doel Het op de juiste wijze registreren en afhandelen van ontvangen

Nadere informatie

GORDIASS Bindend Advies Reglement ( Reglement )

GORDIASS Bindend Advies Reglement ( Reglement ) GORDIASS Bindend Advies Reglement ( Reglement ) Algemeen: Gordiass geschillen beslechting beoogt snelle en hoogwaardige oplossingen te bieden. Dit reglement dient te worden opgevat tegen de achtergrond

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gedragscode voor gerechtelijk deskundigen bij de Afdeling bestuursrechtspraak

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gedragscode voor gerechtelijk deskundigen bij de Afdeling bestuursrechtspraak STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6861 12 februari 2018 Gedragscode voor gerechtelijk deskundigen bij de Afdeling bestuursrechtspraak De Afdeling bestuursrechtspraak

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 83.99 ingediend door: hierna te noemen 'klaagster', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht Verzekeringen

Nadere informatie