Schooljaar Nummer 4, 4 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar Nummer 4, 4 november 2016"

Transcriptie

1 Schooljaar Nummer 4, 4 november 2016 Kalender: 7 nov Kledingactie 7 nov Start Kanjerweek 9 nov Schoolontbijt 9 nov Regenboogdienst in de NH-kerk 10 nov Groep 5 gaat naar het MEC, expositie Hé Watt-je! 11 nov Studiedag team, alle leerlingen hele dag vrij! 17 nov Groep 6 gaat naar het MEC, expositie Hé Watt-je! 18 nov Schoenendoos weer inleveren op school 20 nov Verjaardag juf Marianne Kledingactie 7 november Maandag 7 november haalt de Ouderraad weer oude kleding, textiel en schoenen op. Dit keer wordt het een wedstrijd tussen de bovenbouw en onderbouw: wie levert de meeste kilo s aan? Schommel U heeft het vast al gezien, de nieuwe schommel staat! Er ging spectaculair sloopwerk aan vooraf Met heel veel dank aan de helpende ouders Ton Hendrikx, Antoon Schouw en Rogier van Kuijen. Voor de nieuwe schommel echt in gebruik genomen mag worden, moeten de laatste rubberen tegels nog gelegd worden. Wie kan Ton Hendrikx (en ons) daarmee helpen? We horen het graag van u! Oproepje Wie wil het overtollige zand van het plaatsen van de schommel voor ons opruimen en wegbrengen? En evt. nog wat andere spullen die naar het stort mogen. Laat het ons weten a.u.b.

2 KlasseTAAL in onze KanjerWEEK 7 november Maandag 7 november begint de Kanjerweek. Dit keer hebben we ervoor gekozen om in te steken op positieve taal, wat bijdraagt aan een prettige sfeer op school. Er komt een gastspreker die in elke groep gastlessen geeft over respect en taalgebruik. In die les ontdekken de kinderen dat woorden kracht hebben en dat grove taal kwetsend is. De lessen worden aangepast aan het niveau van de groep. In de rest van de week gaan we schoolbreed met dit thema aan de slag. Kinderen kunnen een KlasseTAAL sticker verdienen als ze bijzonder respectvol omgaan met hun klasgenoten. Er komt op elke klassendeur een poster met de welverdiende stickers. Hoeveel worden er bij elkaar verzameld? Welke taal spreken de kinderen graag in de klas? Wat is eigentijdse, prettige taal voor kinderen? En welke woorden horen we niet graag? Heeft mimiek, uitdrukking en toon nog invloed op ons gevoel hierbij? Allemaal vragen die aan de orde komen. We gaan met heel de school een liedje respect voor elkaar zingen en rappen. En in de aula is er maandag 14 november een samen vieren moment voor alle kinderen, waarop we met voorbeelden aan elkaar laten zien wat respectvol gedrag is en welk taalgebruik daarbij hoort. Kortom: Een extra lange kanjerweek KlasseTAAL! Schoolontbijt 9 november Woensdag 9 november beginnen we de dag gezellig met ontbijt op school! Dan is het fijn als alle kinderen een bord, beker en bestek (alles voorzien van naam) meenemen. Graag in een plastic tasje, want omdat we daarna naar de kerk lopen, gaat het pas de volgende dag mee terug naar huis. De kleuters hoeven deze dag zelf geen fruit en drinken mee te nemen. Voor de hogere groepen laten we de keuze aan u of u uw kind(eren) nog extra fruit en drinken meegeeft. Gezond ontbijten? Wat is nu een gezond ontbijt? Bij het beste ontbijt staat dit op tafel: Brood - Eet vooral een ontbijt met veel vezels. Die zitten in graanproducten en in fruit. Vooral in volkorenbrood Halvarine - Halvarine op brood levert goede vetten en onmisbare voedingsstoffen, zoals vetzuren en bepaalde vitamines.

3 Hartig beleg Eet je vlees en kaas op je brood, kies dan voor mager. Gebraden kipfilet of beenham bijvoorbeeld. En 20+ of 30+ kaas of hüttenkäse. Zoet beleg - Liever ook iets zoets? Kies dan voor jam, appelstroop of honing in plaats van chocopasta of hagelslag. Veel gezonder! Zuivel - Als je melk drinkt, drink dan magere of halfvolle melk. Of karnemelk. Eet je ook yoghurt of kwark, neem dan de magere. Fruit en groente - Kom je niet aan 2 stuks fruit per dag? Neem er dan alvast 1 bij je ontbijt. Een banaan of appel bijvoorbeeld, los of op brood. Een glas vers sinaasappelsap kan natuurlijk ook. Met tomaat of komkommer erbij maak je helemaal een frisse start. Regenboogdienst Red een Kind 9 november Afgelopen woensdag is de uitnodiging met uw kind(eren) meegegeven. Zoals u daarin kunt lezen, is er een collecte voor onze adoptiekinderen via Stichting Red een Kind. Red een Kind helpt niet alleen een kind of gezin maar ook de mensen die om hen heen wonen. Dat is het mooie van de aanpak waar Red een Kind voor kiest. Zij zijn ervan overtuigd dat ze kinderen het beste helpen als ze ook hun ouders en de mensen om hen heen helpen. Deze hulp stemmen ze af op de behoeften van een heel dorp en er worden zoveel mogelijk mensen bij de activiteiten betrokken. Onze twee adoptiekinderen komen allebei uit Madhepura in de provincie Bihar in India. Sani is een jongen van 10 jaar. Hij komt uit een groot en arm gezin bestaande uit vader, moeder en vijf broers en zussen. De ouders werken heel hard, maar krijgen niet genoeg geld om hun gezin te onderhouden. Als ze geld hebben gaat dat naar voedsel en niet naar schoolspullen, die ze ook nodig hebben. Ze wonen in een huis van bamboe dat in de regentijd vaak instort. Dankzij Red een Kind kan Sani nu gelukkig wel naar school. In zijn vrije tijd gaat hij met vriendjes uit het dorp voetballen. Milli is een meisje, ook 10 jaar oud. Ze komt ook uit een arm gezin, uit een sociaal mindere klasse. Ze heeft een vader en moeder en drie broers en zussen. De opa en oma wonen ook nog bij hen in. De ouders hebben een klein stukje eigen land, daar kunnen net zelf van rondkomen maar is niet genoeg om op de markt te staan om geld te verdienen. In haar vrije tijd vind ze het leuk om met vriendinnen te kletsen.

4 Twee keer per jaar komt Sherida van de Ouderraad langs om geld op te halen van de kinderen die mee doen met Red een Kind. Dit doet ze samen met Babitha (ter informatie: dat is een handpop) en vertelt dan hoe ze daar leven, naar school toe gaan etc. Er doen al aardig wat kinderen mee met Red een Kind, maar niet genoeg om voldoende bij te dragen voor deze twee kinderen. Met acties en collectes kunnen we het tekort een beetje aanvullen, maar het zou fijn zijn als méér van onze kinderen meedoen. De kosten zijn maar 2 keer Babitha 3,- per jaar. In de bijlage vindt u het inschrijfformulier; deze liggen ook bij de hoofdingang van school voor u klaar. Doe ook mee! Actie Schoenendoos 10 november Vandaag is de lege schoenendoos met uw kind(eren) meegegaan. Tot 18 november heeft uw kind de tijd om de doos thuis mooi te versieren en te vullen met kleine spulletjes. Dat mag ook gebruikt speelgoed zijn (nog wel schoon en heel) waar uw kind uitgegroeid is. Bij de doos zit een foldertje waarin staat wat kinderen fijn vinden om te mogen ontvangen, en ook wat niet de bedoeling is (zoals snoep of oorlogsspeelgoed). Wilt u tot slot de ingevulde machtiging boven in de doos leggen? Vrijdag 18 november verzamelen we de dozen weer op school. Wintertijd Omdat de herfst nooit helemaal droog blijft, zullen we de komende tijd dagelijks bekijken of we gebruik kunnen maken van het grasveld. Als het te nat is, kunnen we er niet op spelen. Zoals u misschien wel heeft gezien, is het grasveld op sommige plekken meer een 'modderveld' waardoor er heel veel viezigheid mee naar binnen komt, om maar niet te spreken over het vuil worden van de kleding. Wij zouden heel graag een andere oplossing willen voor het grasveld en zijn daarom op zoek naar sponsors die ons wellicht kunnen helpen aan een duurzame oplossing voor het veld, zodat dat het hele schooljaar goed te gebruiken is. Omdat dit soort oplossingen (kunst / rubber e.a.) erg duur zijn hebben we daar wat extra financiële middelen voor nodig. Ik hoor / lees graag uw reacties: k.d.groot@dewaarden.nl

5 Intervisie ochtend Op dinsdag 1 november hebben Mascha en Karin met drie moeders een fijn gesprek gehad over school. De insteek was om van gedachten te wisselen over de EigenWijsTijd (EWT): Wat heeft u hier al van meegekregen? Wat vertellen de kinderen er thuis over? Wat zou u er nog van willen weten? Wat kunnen ouders hierin betekenen? We hebben de invulling van de EWT bij de kleuters en de bovenbouw toegelicht. De moeders gaven aan dat de kinderen thuiskomen met enthousiaste verhalen. Een positief beeld dat de leerkrachten ook zien aan de enthousiaste werkhouding van de kinderen tijdens EWT. We constateerden samen ook dat EWT nieuw is voor ouders en daarom lastig in te schatten wat het precies inhoudt en hoe ouders daar een aandeel in zouden kunnen hebben. Fijn om met elkaar in gesprek te zijn over deze mooie ontwikkeling op onze school. EWT is natuurlijk een middel en niet een vak op zich. Het doel van de invulling van ons onderwijs op deze manier is dat kinderen de 21-eeuwse vaardigheden hierbij toepassen. U kunt hier als ouders thuis ook aandacht aan besteden door Waarom - en Hoe -vragen te stellen. Daarnaast hebben we nog wat andere puntjes besproken waar we als school mee aan de slag gaan: - ouders uitnodigen voor een gesprek is altijd fijn: om verschillende ouders te spreken zou het tijdstip afgewisseld kunnen worden en kunnen ouders ook input geven aan de inhoud; - het mailverkeer van school naar ouders: het is redelijk veel. We willen alert zijn op de hoeveelheid en frequentie; - instructie / uitleg van bepaalde vakgebieden: we gaan bekijken hoe we dit op onze website zichtbaar kunnen maken, bijvoorbeeld d.m.v. een instructiefilmpje. U bent als ouders natuurlijk altijd welkom om uw vraag aan de groepsleerkracht te stellen, zodat u uw kind thuis kunt helpen bij huiswerk. Van de MR In deze nieuwsbrief het verslag van de eerste MR vergadering van dinsdag 4 oktober j.l. van dit schooljaar. De Ouderraad was aangesloten bij de vergadering. Het jaarverslag en het plan van aanpak (inclusief begroting en afwijkingen t.o.v. het vorige jaar) van de ouderraad zijn besproken. Vervolgens was Lucienne Hoogwerf, de nieuwe bestuurder van Stichting De Waarden, ook aangeschoven bij de vergadering om kennis te maken met de MR en dan met name met de oudergeleding.

6 Er is een toelichting gegeven door de PMR over de eerste studiebijeenkomst van Thinking for Learning van 3 oktober jl. Thinking for Learning is een manier om samen met de kinderen na te denken over hoe je komt tot een antwoord. Want het gaat niet alleen om het antwoord zelf. Vooral het verwoorden van het denken hoe je komt tot het antwoord is heel belangrijk in het denkproces. Dit sluit goed aan bij de 21st Century Skills waar we als school actief mee bezig zijn! De MR wil nog meer gaan professionaliseren. Samen met het MT is er een productief overleg geweest waaruit een aantal mooie actiepunten zijn gekomen. Eén daarvan is dat de MR-leden gezamenlijk een cursus gaan volgen. We hebben allemaal ontzettend veel zin in deze mooie uitdaging! Vervolgens stond er nog een laatste punt op de agenda over de veiligheid rond school: Helaas zijn er nog steeds automobilisten op de parkeerplaats van school die de aangegeven rijrichting niet volgen. Dit levert gevaarlijke situaties op en is geen goed voorbeeld voor de kinderen. Hier wordt actie op ondernomen. De nieuwe taakverdeling van de MR is: * Voorzitter: Hilde * Notulist: Nicole * Contactpersoon voor het team: Rens * Communicatie nieuwsbrief en informatie naar team: Natasja en Denise De volgende MR vergadering is op Tijdens deze vergadering zal o.a. een presentatie over Thinking for Learning op de agenda staan. Alle vergaderingen zijn openbaar, u bent dan ook van harte welkom! Namens de MR, Natasja en Denise TSO Wat fijn! Ons overblijfteam is aangevuld met een aantal nieuwe ouders die komen helpen. Welkom Marieke (mama van Nomi en Demi), Jolanda (mama van Sky) en Kawila (mama van Terrian, Valentina en Tygreey). Nieuwe ouders zijn nog steeds welkom. Wordt u door ons benaderd? Fijn als u serieus overweegt om ook te komen helpen. We hebben een aantal moeders die om de week komen (zo is de frequentie behapbaar) en zorgen we er samen voor dat onze kinderen verzekerd zijn van toezicht tijdens de overblijf. We hebben afscheid genomen van Maddy en Emmie: bedankt voor jullie inzet de afgelopen schooljaren! Bespreekt u thuis met regelmaat de regels van de overblijf? Hoewel die niet erg verschillen van de schoolregels is het goed om dit levendig te houden.

7 De TSO-tijd voelt voor sommige kinderen als een hele vrije situatie en worden de 'normale' regeltjes wel eens vergeten. Zoals u weet is de administratie van de TSO op De Regenboog digitaal. Wanneer u, incidenteel of structureel, gebruik maakt van de TSO, meldt u de kinderen daar aan. (Let op: structureel aanmelden kan voor maximaal 1 kwartaal, daarna dient u dit te herhalen). Wij verwachten dat u dit als ouders zelf goed bijhoudt. Wanneer uw kind toch moet overblijven of juist een keertje ziek is, kunt u hem/ haar zelf aanof afmelden op de site van TSO-assistent. We willen voorkomen dat onze overblijfmedewerkers regelmatig ouders moeten opbellen waar hun kind is, dat u onnodig betaalt en automatische systeemmails ontvangt. Daarnaast kunt u ook belangrijke informatie over uw kind zoals medicatie, dieet of andere zaken die aandacht behoeven bij de TSO, in het systeem noteren. Wij gaan er van uit dat u dit als ouder duidelijk vermeldt in het TSO-systeem. Juf Carin was in Suriname Sinds zondag ben ik weer terug uit Suriname. Wat een wereld van verschil! Dat realiseer ik me des te meer wanneer ik daar verblijf. Het doel van de 2 weken is om Surinaamse collega s te ondersteunen en te coachen om met elkaar de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Het mooie is dat ik een enorme bereidwilligheid heb gezien en dat de collega s erg gemotiveerd zijn. Zo is er in die korte tijd al best wat zichtbaar op de verschillende scholen waar we werkzaam zijn geweest! De conclusie: Het doet er toe! Het was weer een prachtige ervaring! Hierbij wil ik iedereen bedanken die via mijn weblog of andere manier heeft meegeleefd. Ook voor de mooie opbrengst van de lege flessenactie en cakejes-verkoop tijdens de kijkavond hartelijk bedankt! Mocht u nog nieuwsgierig zijn naar de verhalen en foto s van onze groep, neem dan een kijkje op mijn weblog: carinvanbeersvanliere.inactievooredukans.nl Berichtje van de Ouderraad: De cakejesactie heeft 65,- opgebracht, de flessenactie 22,50. Iedereen hartelijk bedankt voor de medewerking! Nieuwsbrief nr. 5 verschijnt 18 november 2016

Nationaal schoolontbijt 2016

Nationaal schoolontbijt 2016 Een gezond ontbijt is belangrijk voor elk een ontbijt met een lekker kool glaasje melk goed voor elk eet gevarieerd dat probeert het nationaal school ontbijt je te leren om gezond te eten en hoe je dat

Nadere informatie

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen!

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen! In deze Boemeratel: 1. Mees Kees verkiezing 2. Nationaal Schoolontbijt 3. Bedankt van meneer Kees 4. Muziekproject 5. Leerteam 3-4 6. Kalender 7. KABoem: Interview met juf Jeanne Kidsteams Informatie die

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 13, 31 maart 2017

Schooljaar Nummer 13, 31 maart 2017 Schooljaar 2016-2017 Nummer 13, 31 maart 2017 Kalender: 6 april Verjaardag juf Petra en meester Stefan 6 april Verkeersexamen voor groep 7, theorie 7 april Verkeersexamen voor groep 7, praktijk 10 april

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 6, 2 december 2016

Schooljaar Nummer 6, 2 december 2016 Schooljaar 2016-2017 Nummer 6, 2 december 2016 Kalender: 5 dec Sinterklaas bezoekt De Regenboog 6 dec Inloop tot 9.00 uur 8 dec Groep 3 krijgt tennisles 8 dec Respons 11 dec Verjaardag juf Diana, vrijwilligster

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID 2017

DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID 2017 Nieuwsbrief voor november 2017 jaargang 27 nr.3 DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID 2017 Op DV woensdag 1 november denken we op Dankdag voor gewas en arbeid met de kinderen na over het thema: Blij verrast n.a.v.

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Donderdag 30 oktober 2014. Schoolontbijt. De lessen van hemel en aarde. Verslag van de leerlingenraad.

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

Ouderklankbordgroep Nationaal schoolontbijt Inloopvragenuurtje O4NT 9 (herhaling)

Ouderklankbordgroep Nationaal schoolontbijt Inloopvragenuurtje O4NT 9 (herhaling) Dinsdagkrant Hoofdlocatie: Locatie: Jaargang 22 nr. 10 Everlo 12 Welgelegen 6 dinsdag 8 november 2016 7608 BW Almelo 7608 JZ Almelo tel. 0546 491969 internet: www.telgenborch.nl email: directie@telgenborch.nl

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje.

Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje. Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje. Info voor ouders Een goed ontbijt: brengt de spijsvertering op gang geeft energie om te

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer2, 18 september 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer2, 18 september 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer2, 18 september 2015 Kalender: 22 sept Ambitiegesprekken 23 sept Sportdag 23 sept Start kinderpostzegelactie (groep 7 en 8) 24 sept Ambitiegesprekken 28 sept Schoolfotograaf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Belangrijke data in sept./okt. 2015

Belangrijke data in sept./okt. 2015 21 sept.2015 nr. 2 Gevonden voorwerpen Belangrijke data in sept./okt. 2015 In de hal van de school staat een rek met gevonden kleding en een krat met gevonden spullen. Aan het eind van de week gaan we

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 1 Introductie Wij als school zien graag dat alle kinderen gezond zijn, daar proberen wij op onze manier een bijdrage aan te leveren. Dat doen we onder andere

Nadere informatie

PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel , donderdag 6 oktober 2016

PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel ,  donderdag 6 oktober 2016 www.dehuve.nl PCB De Huve, de Kolibrie 22, 7609 GP Almelo, tel. 0546-539089, email info@dehuve.nl, donderdag 6 oktober 2016 ipads in het onderwijs Deze week stond er opnieuw een bericht in de krant over

Nadere informatie

Nr oktober 2018

Nr oktober 2018 Nr. 05 19 oktober 2018 Inhoud Nr. 05 19 oktober 2018... 1 ALGEMEEN... 1 Klankbordgroep... 1 Op tijd aanwezig zijn... 1 Contactouder overleg... 1 Haps... 2 Overblijfcoördinator... 2 Leerlingraad... 2 Streetwise...

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 9, 24 mei 2019

Schooljaar Nummer 9, 24 mei 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 9, 24 mei 2019 Kalender: 27 mei Verjaardag Chris, onze klusjesman 28 mei Verjaardag juf Mascha 29 mei Schoolfotograaf 30 mei Verjaardag Carla 30 en 31 mei Hemelvaartvakantie

Nadere informatie

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-581864 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Nieuwsbrief 1 06-09-2013 Beste ouders Een nieuw schooljaar is begonnen. Gelukkig zijn

Nadere informatie

TIP voor alle ouders! Lees deze informatiebrief goed en schrijf afspraken en belangrijke data op een kalender of in een agenda!

TIP voor alle ouders! Lees deze informatiebrief goed en schrijf afspraken en belangrijke data op een kalender of in een agenda! TIP voor alle ouders! Lees deze informatiebrief goed en schrijf afspraken en belangrijke data op een kalender of in een agenda! Deze informatiebrief kunt u ook lezen op www.willemsschool.nl. Agenda 3 juli

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 4, 27 oktober 2017

Schooljaar Nummer 4, 27 oktober 2017 Schooljaar 2017-2018 Nummer 4, 27 oktober 2017 Kalender: 29 okt Verjaardag Diana Belloni, schoonmaakster 29 okt Wintertijd 31 okt Kledingactie 31 okt Groep 3A en 3B gaan op bezoek bij de Bibliotheek 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage April 2019 Vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020 Op dit moment worden de puntjes op de i gezet wat betreft het vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020. Zodra het vakantierooster is afgerond,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 15 november 2016 Nr. 10

Nieuwsbrief Dinsdag 15 november 2016 Nr. 10 Nieuwsbrief Dinsdag 15 november 2016 Nr. 10 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Dinsdag 29 november Rapport gesprekken Donderdag 1 december Sinterklaas (in de kalender staat

Nadere informatie

ZUIDSTROOMNIEUWS!! ONTWIKKELINGEN!!! Onderwijs op BS de Zuidstroom... Nieuwe directeur. SCHOOLJAAR NR 3 Datum: 26 oktober 2018

ZUIDSTROOMNIEUWS!! ONTWIKKELINGEN!!! Onderwijs op BS de Zuidstroom... Nieuwe directeur. SCHOOLJAAR NR 3 Datum: 26 oktober 2018 ZUIDSTROOMNIEUWS!! SCHOOLJAAR 2018-2019 NR 3 Datum: 26 oktober 2018 ONTWIKKELINGEN!!! Onderwijs op BS de Zuidstroom... Afgelopen periode hebben we binnen het team gesproken over de invulling van het rapport

Nadere informatie

Nieuwsbrief december Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief december Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Decembermaand, feestmaand. Een maand vol activiteiten en gezelligheid. Ook deze nieuwsbrief staat vol met informatie over de aankomende vieringen. Leest u alles goed door? Ik

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015 De volgende Nieuwsbrief verschijnt op 05-02-2015 In dit nummer: - Gezonde traktaties - Open dag - Carnaval - Leerlijnen zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid - Opknappen speelplaats - Agenda - Bijlage:

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode.

Leeuwarden, 11 november Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 11 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Jumbo spaaractie: Sparen voor je school Afgelopen woensdagmiddag hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD

NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD NIEUWSBRIEF OBS DEN BOOGERD Obs Den Boogerd Donkerstraat 17 5308 KB Aalst info@obsdenboogerd.nl www.obsdenboogerd.nl In dit nummer o.a.: Start schooljaar Pagina 1 Luizen pluizen Pagina 1 Algemene informatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 13 november 2015

NIEUWSBRIEF 13 november 2015 NIEUWSBRIEF 13 november 2015 Agenda 13-11 Rapporten mee 17-11 Informatieavond KWC 18-11 Creaochtend groep 1, 2 en 3 18-11 Rapportgesprekken 18-11 Informatieavond Lingeborgh 19-11 Mad Science 19-11 Rapportgesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Oktober 2015 Voor op de kalender Oud papier Babynieuws Fietscontrole Wijziging datum schoolreis Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp Toezicht op het schoolplein Trakteren

Nadere informatie

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens NORLANDIA KINDEROPVANG Overblijfgids de Fortgens Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

Laetare Actueel December 2018

Laetare Actueel December 2018 Laetare Actueel December 2018 Voortgang Vreedzame School Duizendste vreedzame school in het zonnetje gezet Een school in Almere is inmiddels de duizendste vreedzame school van Nederland geworden! Een wat

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: 0165-511870 e-mail: bsbernardus@bsbernardus.nl website : www.bsbernardus.

Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: 0165-511870 e-mail: bsbernardus@bsbernardus.nl website : www.bsbernardus. 2014-2015 Basisschool St. Bernardus Postbus 27, 4750 AA Oud Gastel telefoon: 0165-511870 e-mail: bsbernardus@bsbernardus.nl website : www.bsbernardus.nl NIEUWSBRIEF 123 Welkom nieuwe leerlingen In november

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt.

Ouderbetrokkenheid: We gaan een ouderportaal inrichten zodat de communicatie ouders- school, school- ouders sneller en handiger verloopt. Nieuwsbrief 5 13-11-2015 Directienieuws We zijn alweer enige tijd bezig dit schooljaar en we willen u graag informeren over wat er dit schooljaar aan onderwijsontwikkelingen op de planning staat. Een uitgebreide

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

TORENPRAAT

TORENPRAAT TORENPRAAT 2018-2019 06 Afscheid juf Wilma. Deze week vertelde juf Wilma dat ze per 1 januari 2019 een nieuwe functie heeft. Hartstikke fijn voor haar en uiteraard een felicitatie waard. In de bijlage,

Nadere informatie

Schoolfotograaf Niet vergeten: morgen (19 mei) komt de schoolfotograaf op de Grasspriet!

Schoolfotograaf Niet vergeten: morgen (19 mei) komt de schoolfotograaf op de Grasspriet! 2015-2016 Nummer 17 18 mei 2016 In dit nummer: Kindcentrum de Grasspriet van de Venstraat 9 5555KK VALKENSWAARD Tel. 040-2012908 e-mail: infodegrasspriet@skozok.nl website: www.degrasspriet.nl Belangrijke

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet.

Kerstmis Voor de laatste drie dagen voor de kerstvakantie hebben we een aantal aandachtspunten op een rij gezet. Agenda 13 december Inloop groep 8 14 december Inloop groep 4 15 december Inloop groep 5 20 december Kerstdiner 21 december Kerstviering op school 22 december 12.15 uur alle kinderen vrij: Kerstvakantie

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 9 april 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl s Middags Koningsspelen Koningsdag Kinderen vrij Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.: 0341-701110 Vrijdag

Nadere informatie

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans

VOEDINGSBELEID. Kinderopvang De Klompjes. Gezond Samenzijn. Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans VOEDINGSBELEID Kinderopvang De Klompjes Gezond Samenzijn 2015 Opgesteld door: Nienke van den Bekerom, Diëtistenpraktijk Beter in Balans Bianca Klomp, Kinderopvang De Klompjes Inhoud voorwoord Algemeen

Nadere informatie

In verband met wat extra aankondigingen en nieuws een extra editie van de nieuwsbrief

In verband met wat extra aankondigingen en nieuws een extra editie van de nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Van Weerden Poelmanstraat 2a 9254 CS Hurdegaryp Tel: 0511 472026 E-mail: hurdegaryp@opo-furore.nl Website: www.obs-hurdegaryp.nl Jaargang 15 extra editie In verband met wat extra aankondigingen

Nadere informatie

In de Kijker. Beste ouders, leerlingen en andere lezers, Oktober Opening Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

In de Kijker. Beste ouders, leerlingen en andere lezers, Oktober Opening Kinderboekenweek 2018: Kom erbij! In de Kijker Oktober 2018 Beste ouders, leerlingen en andere lezers, Opening Kinderboekenweek 2018: Kom erbij! t is fijn als je jongleren kan met kopjes en met borden. Of met kersenpitten spugen ooit eens

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer. www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl KOM (Kind Op Maandag): Dat kun je niet maken Prikbord 5, 30-10-2012 40 dagen lang is Mozes op de berg Sinaï. De mensen van het volk worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016

Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016 Nieuwsbrief 9, vrijdag 4 november 2016 Van TikTik naar SchoolSuite: in de onderbouw nemen we de eerste stappen om dit in te voeren De nieuwe versie van TikTik heet SchoolSuite. We nemen kleine stappen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017

Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Nieuwsbrief 21: 20 juli 2017 Inhoud Water afscheid groepen 8 Pauzeplan vijf-gelijke-dagen-model Lunchen op school Tussendoortje voor de ochtend Van de overblijfadministratie Schoonmaakavond Kalender nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014

Nieuwsbrief Oktober 2014 Nieuwsbrief Oktober 2014 Ter herinnering Deze nieuwsbrief komt eerder dan in de kalender staat aangegeven. Dit omdat er anders wel een hele lange periode tussen de twee nieuwsbrieven zit De herfstvakantie

Nadere informatie

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december

Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december Sinterklaas bezoekt onze school op 5 december telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 7, 7 december 2012 Nieuws van de directie Website De nieuwe website van de school

Nadere informatie

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven

Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Regels en afspraken met betrekking tot het overblijven Overblijftijden: De overblijftijd is van 12.00 tot 13.00 uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De overblijfkracht voor groep 1/2 en 3 haalt

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR

NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR NIEUWSFLITS 20 SCHOOLJAAR 2018-201 DE WEEK NA DE VOORJAARSVAKANTIE KALENDER De week van 25 t/m 1 maart Maandag 25 februari Klassenschoonmaak avond groep 1 en 2 Dinsdag 26 februari Annet afwezig i.v.m.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Tweemaster

Nieuwsbrief De Tweemaster Nieuwsbrief De Tweemaster Schoener 120 jaargang 41 nummer 8 2991JN Barendrecht tel./fax: 0180-616144 Directeur: Marja Faber e-mail:info@obs-detweemaster.nl www.obs-de-tweemaster.nl Belangrijke data 16

Nadere informatie

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit Drachten 11 april 2019 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit De afgelopen periode hebben we gebruik kunnen maken van het schoolfruitproject. We zijn blij dat we daar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 14 e jaargang Vrijdag 25 november Sinterklaas op onze school

Nieuwsbrief nr. 14 e jaargang Vrijdag 25 november Sinterklaas op onze school Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 14 e jaargang Vrijdag 25 november 2016 Altijd weer

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 3-9-2017 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar is begonnen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken!

Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Weekbrief 20 juni 2016 Algemene mededelingen Schoolreis De schoolreis naar Toverland van groep 3 t/m 7 was erg leuk. Alle hulpouders willen wij bedanken! Eindvoorstelling Donderdag 30 juni is de jaarlijkse

Nadere informatie

Juffrouw Marieke Berenschot en haar man Rick zijn weer in blijde verwachting. De nieuwe wereldburger wordt verwacht medio mei 2016.

Juffrouw Marieke Berenschot en haar man Rick zijn weer in blijde verwachting. De nieuwe wereldburger wordt verwacht medio mei 2016. Nieuwsbrief 7 schooljaar 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoud Blij nieuws... 1 Ouderbetrokkenheid 3.0... 1 Nieuws van de Medezeggenschapsraad... 1 Schoolfruitprogramma van de EU ( herhaling)... 2 Nationaal School

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS DE GARVEN. Week 35, 2019

Nieuwsbrief OBS DE GARVEN. Week 35, 2019 Nieuwsbrief OBS DE GARVEN Week 35, 2019 Beste ouders/verzorgers, Gelukkig hebben we iedereen weer kunnen verwelkomen na de vakantie! We hopen dat een ieder een hele fijne vakantie heeft gehad en weer met

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 5, 11 november 2017

Schooljaar Nummer 5, 11 november 2017 Schooljaar 2017-2018 Nummer 5, 11 november 2017 Kalender: 13 nov Groep 3B gaat naar de tentoonstelling Bos vol geheimen 13 nov Ouderinformatieavond Kanjer, aanvang 19.30 uur 16 nov Groep 1/2B gaat naar

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 21 nummer 3: 30 oktober 2015 Bezoek Martenamuseum Donderdag 30 september hebben de kleuters

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Donderdag 7 november, Dans door de tijd! +/_ 14.

Nieuwsbrief 5. CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Donderdag 7 november, Dans door de tijd! +/_ 14. Nieuwsbrief 5 CBS de Kinderkring bestaat dit jaar 150 jaar. En dat gaan we vieren! Woensdag 6 november 19.30-20.30 Kledingbeurs Er is enorm veel kleding door u bijeen gebracht. We hopen dat u ook met velen

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 18 10-06-2014 In dit nummer: Website Facebook Informatieavond Personele

Nadere informatie

Weekbrief 12 oktober 2015

Weekbrief 12 oktober 2015 Weekbrief 12 oktober 2015 Algemene mededelingen Kijkavond/boekenmarkt Donderdag 15 oktober is er een kijkavond van 18.30-20.00 uur. Tijdens deze kijkavond is er ook een boekenmarkt. Volgens onderstaand

Nadere informatie

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang

tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang tussenschoolse opvang o.b.s. de Runde Informatie voor ouders Colofon: O.b.s. de Runde tussenschoolse opvang Runde zz 84 7881 HP Emmer-Compascuum Tel: 0591-351446 Schooljaar 2015 2016 Pagina 2 Pagina 11

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

17 november 2017

17 november 2017 1373 www.clarafabriciusschool.nl 17 november 2017 21 en 23 november Oudergesprekken groep 1 t/m 8 24 november 8.45 uur - Podiumochtend groep 5/7 30 november 18.45-20.45 uur: Scholenmarkt voor ouders groep

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Meenedelingen 163 1 november 2015

Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS Daltonschool de Meene - Frans Halsstraat 25 7021 DL Zelhem Tel. 0314-622 002 - info@cbsdemeene.nl - www.cbsdemeene.nl Meenedelingen 163 1 november 2015 CBS "De Meene" - Frans Halsstraat 25-7021 L Zelhem

Nadere informatie

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Bob ter Haak Miracle Performance Bob ter Haak Eigenaar Miracle Performance Sportdiëtist Bewegingsdeskundige Docent Sport Fietsen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 November

NIEUWSBRIEF 4 November NIEUWSBRIEF 4 November 2014-2015 De vierde nieuwsbrief. Deze kunt u ook lezen op onze nieuwe website www.elsenhof.nl Onderwerpen zijn: Data Activiteiten: Kijk hiervoor op de kalender of voor de meest actuele

Nadere informatie

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht Opdracht 4C Schijf van Vijf-spel Opdracht Doel: Introductie: 15 min. Opdracht 1: Opdracht 2: Kinderen worden bewust gemaakt van wat gezonde basisvoeding is. Dit zijn producten uit de Schijf van Vijf. Als

Nadere informatie