Gemeente van de Heer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente van de Heer,"

Transcriptie

1 Tekst voor de prediking is Ezechiël 1:10 Hun gezichten leken van voren op het gezicht van een mens en van rechts op de muil van een leeuw, van links op de kop van een stier en van achteren op de bek van een adelaar. Gemeente van de Heer, Het zal je maar gebeuren, dat je God ziet!! Er zijn genoeg momenten in ons leven, dat we dat maar wat graag zouden willen: God zien of God horen, merken dat Hij echt bestaat en er echt is in ons leven Want hoe graag we willen geloven, dat alles in de Bijbel echt waar en echt gebeurt is, soms gaan we eraan twijfelen Het lijkt wel alsof God in de Bijbel altijd dichtbij is: Hij spreekt tot profeten, Hij doet wonderen door de profeten, door Jezus en door de apostelen. Mensen worden door Hem geroepen en wij? Wij horen of zien eigenlijk niet zoveel van Hem in ons leven van alledag en daardoor kunnen we gaan twijfelen: is God er echt wel? Of hebben die mensen gelijk die zeggen, dat er helemaal geen God is en zeker niet de God van liefde waar wij in geloven. Want waar is die liefde in de wereld om ons heen? Waar is Gods liefde in ons leven? Dit vliegt ons vooral aan als er onbegrijpelijke dingen gebeuren, zoals als we te horen krijgen dat we ziek zijn, of als we dierbaren moeten verliezen. Dat is onbegrijpelijk, dat zet ons hele leven op z n kop, we begrijpen er niets van: waarom laat God dit toe? Is dat hoe Hij voor ons zorgt? Ga niet alleen door het leven, die last is veel te zwaar. We kunnen ons in ons leven weleens eenzaam voelen. Eenzaam omdat er niemand bij ons is, eenzaam omdat we ons niet begrepen voelen, maar ook eenzaam, omdat we denken dat God niet bij ons is. Ga niet alleen door het leven Dat gold ook voor de profeet Ezechiël en voor de Israëlieten in het O.T. Ook zij voelden zich alleen en verlaten en ook Ezechiël wordt met ellende en verdriet geconfronteerd in zijn leven. Hij wordt, samen met een groot deel van het volk Israël, weggeleid naar een ver land. Ze worden weggeleid naar Babel, de tempel wordt verwoest en tot overmaat van ramp sterft zijn vrouw ook nog Ver weg van alles wat bekend en dierbaar is, in een vreemd land met andere goden en een cultuur, die ze niet zijn gewend, denken Ezechiël en de Israëlieten, dat God ze alleen heeft gelaten. Ook Ezechiël merkte niets van God in zijn dagelijkse leven, totdat.hij op een dag bij de rivier de Kebar een visioen krijgt. En wat voor een visioen! Wij zouden graag een teken van leven van God krijgen waardoor we merken, dat Hij echt bestaat, maar van het visioen van Ezechiël zouden we doodsbang worden!

2 Hij zag een stormwind, een gloeiende wolkenmassa, een vuur van bliksemflitsen en iets dat glansde als goud. In het midden van het vuur zag Ezechiël 4 wezens met 4 gezichten en 4 vleugels. Aan elke kant had hun hoofd een gezicht, zodat ze hun hoofd niet om hoefden te draaien. Elk gezicht zag er weer anders uit: 1 gezicht was het gezicht van een mens, 1 gezicht dat van een leeuw, 1 gezicht dat van een stier en het laatste gezicht was dat van een adelaar. Bij elk van deze wezens zweefde een wiel vol ogen, die precies deden wat de wezens deden. Gingen de wezens omhoog, dan gingen de wielen mee, gingen de wezens naar voren of omlaag, de wielen volgden hen. Stonden de wezens stil, dan zweefden de wielen ook stil naast hen. De wezens en de wielen gingen waarheen de Geest van God hen dreef. Er zit zoveel in dit ene visioen, dat ik haast niet weet waar ik moet beginnen, maar het belangrijkste is eigenlijk wel: God is bij ons! Hij laat Zich in het verre Babel aan Ezechiël zien! Ezechiël en Israël dachten dat ze verlaten waren door God, maar nu bewijst dit visioen, dat dit helemaal niet waar is! Ze zijn wel weggeleid naar een ver land, maar dat wil nog niet zeggen, dat God ze daarom had verlaten! Hij ging mee naar het verre Babel en daar laat Hij Zijn stem horen, door Ezechiël en door de andere profeten Jesaja en Jeremia. Ezechiël laat zich helemaal overweldigd op de grond vallen, want Hij weet dat het God is, die naar Hem toe komt. En dat weet Hij doordat in het O.T. er altijd een paar dingen zijn waaraan de mensen konden zien, dat het God Zelf was, die naar de aarde is gekomen. Deze tekenen zijn het geluid van een storm, vuur en wolken. Denk aan de verschijning van God op de berg Sinaï wat gepaard ging met storm en met bliksemflitsen, denk aan Gods aanwezigheid bij Israël in de woestijn in de wolkkolom en s nachts in de vuurkolom. Waar God verschijnt gebeurt dat met storm en vuur! Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten en allen werden vervuld van de Heilige Geest.. De Geest kwam op aarde met het geluid van een storm en met het teken van vuur. Storm en vuur, dat is het teken dat God er is! De Geest is dus God Zelf dichtbij ons! We zijn de preek begonnen met de vraag of God wel bij ons is in ons dagelijkse leven.. We merken zo weinig van Hem om ons heen Juist de tekenen van vuur en storm bewijzen, dat het God Zelf is, die door de Heilige Geest bij ons is, met de Geest is Hij in ons om ons kracht te geven om van Zijn liefde te getuigen.

3 Door de Geest is God onze hulp, voor eeuwig, want Hij zal ons niet laten vallen. Ondanks alle verkeerde dingen van de Israëlieten, ondanks dat ze vaak andere goden gingen vereren, bleef God toch trouw aan Zijn belofte, dat Hij voor Israël zou zorgen God is niet gebonden aan een tempel of aan een kerk, Hij verscheen ook aan Ezechiël in het verre Babel, maar Hij is als de wind, hij blaast waarheen hij wil, je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt of waar hij heen gaat Dit is het ook eigenlijk wat het teken van de ronddraaiende wielen wil zeggen: ze blijven draaien, ze blijven in beweging. De Geest blijft in beweging, waar we ook heen gaan, Hij gaat met ons mee! Voor Ezechiël en Israël in ballingschap was het een enorme troost om te merken, dat ze niet alleen waren, maar dat God bij hen was. De Geest is naar de aarde gekomen om bij ons te zijn, Hij is er nog steeds, Hij gaat nooit meer weg, maar blijft bij ons om voor ons te zorgen. Hoe zorgt God voor ons? Hoe zorgt de Geest voor ons? Eigenlijk op 2 manieren: Hij zorgt voor ons, omdat Hij ons Jezus Zijn Zoon heeft gegeven. Dit laat het visioen van Ezechiël zien: Gods belofte voor hulp en nabijheid is niet alleen voor Israël, maar ook voor ons!! Want de wezens met de 4 gezichten, die wijzen naar Jezus! Het ene gezicht was dat van een mens. Jezus is mens geworden om voor mensen de weg naar de Vader weer vrij te maken. God heeft ons zo lief, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven om de deur naar de hemel wagenwijd op te zetten! Het andere gezicht is dat van een leeuw: Jezus is de leeuw van Juda, die al door de profeten werd voorspeld en die de dood heeft overwonnen. Dat heeft Hij bewezen, toen Hij op aarde rondliep, toen heeft Hij veel wonderen gedaan waaronder ook het weer tot leven wekken van gestorvenen. Dat deed Hij om te laten zien hoe het er in het leven hierna uit zal zien: Hij genas mensen om te laten zien, dat er in het leven hierna geen ziekte meer zal zijn, Hij wekte mensen weer op uit de dood om te laten zien, dat er in het leven hierna geen dood meer zal zijn en als er geen dood en geen ziekte meer is, is er ook geen pijn en verdriet meer Maar het belangrijkste bewijs, dat Hij echt gestorvenen weer tot leven kan wekken is wel, dat Hij Zelf de dood heeft overwonnen! Hij is Zelf gestorven, maar niet dood gebleven, Hij is opgestaan!! Het teken van Zijn opstanding kunnen we iedere zondag in de kerk zien branden, want dat is de paaskaars! De brandende kaars symboliseert het eeuwige leven in Christus. Iedere zondag brandt deze kaars, iedere zondag kunnen we ernaar kijken en mogen we weten: die kaars brandt ook voor mij, Jezus is ook voor mij opgestaan, Jezus zal ook mij doen opstaan!

4 Het 3 de gezicht is van een stier. In het O.T. is dit een offerdier wat werd gebruikt als verzoenoffer. De stier werd gedood en aan God geofferd ter verzoening van de verkeerde dingen van degene, die hem offerde. Ook dit wijst naar Jezus, die Zichzelf heeft opgeofferd, zodat wij altijd bij God terug kunnen komen. Wat er ook is gebeurt, God zal ons nooit terugsturen als we Hem om vergeving vragen, we kunnen altijd weer met een schone lei beginnen, want dankzij Jezus ziet God ons als volmaakte mensen, als we vertrouwen op Jezus is God onze Vader. Het 4 de gezicht, de adelaar, bewijst dit. Een adelaar heeft een enorme spanwijdte met zijn vleugels en daarop draagt hij zijn jongen. En precies op dezelfde manier zorgt God als een Vader voor ons, Zijn kinderen! Net zoals een adelaar zijn jong op zijn vleugels draagt, zo draagt God ook ons! Zoals een arend over zijn jongen waakt en voortdurend erboven blijft zweven, zijn vleugels uitspreidt en zijn jongen daarop draagt, zo heeft de Heer Zijn volk geleid. En God zorgt voor ons op dezelfde manier als God voor Israël zorgde in het O.T. Ze werden wel weggeleid in ballingschap waar ze werden onderdrukt en vernederd, ze moesten lijden in een ver en onbekend land, maar God troostte hen, Hij bemoedigde hen door de woorden van de profeten, dat het niet voor eeuwig zou zijn, maar dat Hij ze terug zou brengen naar hun eigen land. God gaf ze kracht om op Hem te blijven vertrouwen. En eigenlijk is dat nog steeds hoe God voor ons zorgt. Ook wij hebben het soms heel moeilijk in ons leven, God haalt de doorns niet weg, maar net zoals Hij bij de Israëlieten was, zo is Hij ook bij ons. Net zoals Hij de Israëlieten troostte en kracht gaf, zo doet Hij dat ook bij ons. Met de Geest houdt Hij ons bij de hand en zal Hij ons naar ons eigen land brengen: het nieuwe paradijs. Want eeuwen later ziet de apostel Johannes net zo n soort visioen als Ezechiël. Johannes mag een kijkje nemen in de hemel en daar zien we de 4 wezens weer terug, voor de troon van God en wat deden ze daar? Dag en nacht herhalen ze: Heilig, heilig, heilig is God, de Heer, de Almachtige, die was, die is en die komt.. God was bij het volk Israël, God is bij ons en Hij zal komen en met Hem komt de nieuwe hemel en de nieuwe aarde, het nieuwe paradijs, daar zal God bij ons wonen en zal er geen dood en geen verdriet meer zijn, maar alleen maar vrede en geluk. Ga niet alleen door het leven, die last is u te zwaar Als we onze handen vouwen en God bidden om hulp dan geeft Hij ons die hulp.

5 Want met Zijn Geest is Hij al bij ons, met Zijn Geest is Hij in ons en weet Hij als geen ander wat we moeten doormaken, Hij weet waar we tegenaan lopen, Hij weet waar we bang voor zijn en Hij geeft ons de kracht om op Hem te blijven vertrouwen. Want dat is het wat we vanmorgen mogen horen en waar we vast op mogen vertrouwen: God houdt ons vast, God houdt alles in Zijn hand, Hij heeft Israël weer terug gebracht naar hun eigen land, Hij zal ook ons naar het nieuwe paradijs brengen. Hoe lang dat nog duurt dat weet niemand, waarom het zolang moet duren weet ook niemand dan God alleen, maar wat ik wel weet is dat we het niet alleen hoeven te doen. God is nabij en als we tot Hem bidden om hulp dan stellen we ons hart voor Hem open en zullen we merken dat we rust krijgen, vertrouwen op Hem. Natuurlijk vliegt het ons altijd aan als er dingen gebeuren waar we verdrietig van worden of ons ellendig door voelen. Natuurlijk hebben we de ene dag meer vertrouwen op God dan de andere, maar we mogen altijd tot Hem bidden: hoe we ons voelen, waar we boos over zijn, waar we bang voor zijn, waar we dankbaar voor zijn. We mogen Hem zelfs ook alles vragen in ons gebed, als we maar altijd erbij bidden: Heer, geef mij kracht, geef mij vertrouwen om het aan U over te geven.. Net zoals Jezus bad en net zoals we iedere keer met het Onze Vader bidden: niet mijn wil, maar Uw wil geschiede.. Ga niet alleen door het leven, die last is u te zwaar. Laat één u sterkte geven, ga tot uw Middelaar. AMEN

Ezechiël 1:1-28 (NBV)

Ezechiël 1:1-28 (NBV) De mobiele Troon 1 Op de vijfde dag van de vierde maand in het dertigste jaar, toen ik te midden van de ballingen bij het Kebarkanaal woonde, opende zich de hemel en kreeg ik een visioen van God. 2-3 (Op

Nadere informatie

Preek gehouden op 16 mei 2016 Pinksteren. preekthema: duif preekteksten: Genesis 8: 6-19 en Handelingen 2. Gemeente van onze Heer, Jezus Christus,

Preek gehouden op 16 mei 2016 Pinksteren. preekthema: duif preekteksten: Genesis 8: 6-19 en Handelingen 2. Gemeente van onze Heer, Jezus Christus, Preek gehouden op 16 mei 2016 Pinksteren preekthema: duif preekteksten: Genesis 8: 6-19 en Handelingen 2 Gemeente van onze Heer, Jezus Christus, Die duiven hier die we straks gaan loslaten zijn de eerste

Nadere informatie

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Dorpskerk Wassenaar 9 juni 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Zingen (staande): lied

Nadere informatie

Wie is de God van het koninkrijk? les 1 FOLLOW

Wie is de God van het koninkrijk? les 1 FOLLOW Wie is de God van het koninkrijk? les 1 DEEL 2A FOLLOW DRIE IN ÉÉN Veel mensen hebben geprobeerd om een voorstelling van God te maken. God zegt in de Bijbel dat je dit beter niet kan doen. Ex 20:4,5 De

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

En die duif met een olijftakje staat in een nog veel oudere traditie: die van de Bijbel.

En die duif met een olijftakje staat in een nog veel oudere traditie: die van de Bijbel. 1 e Pinksterdag 9 juni 2019 - Gods Geest zoekt een plaats Lezingen: Genesis 8 : 6 12 Handelingen 2 : 1 11 Het schijnt terug te gaan op een oud gebruik... In de Middeleeuwen moet het op veel plaatsen de

Nadere informatie

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer -1- Thema: Adem van de Geest Orgelspel en trompet Welkom Aanvangslied: psalm 146c: 1, 7 Alles wat adem heeft love de Here Voorganger: Organist:

Nadere informatie

DAG 1: Eerbied, want God is groot Lees Psalm 95:1-6 Stel je voor dat je op je hurken gaat zitten voor een flat of een kerktoren. Je kijkt omhoog. Wat is dat flat hoog! Wat is die kerktoren hoog! En wat

Nadere informatie

Een boekje over God. voor jou!

Een boekje over God. voor jou! Een boekje over God voor jou! Dit boekje is voor jou. Het gaat over God. Weet jij Wie God is? Wat zie je buiten? Buiten zijn allemaal mooie dingen. Kijk maar omhoog. Je ziet kleine en grote wolken. Soms

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710

Lezen : Johannes 14: 1-9. Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Lezen : Johannes 14: 1-9 Opwekking 25 Gezang 156 EL 459 Opwekking 687 Gezang 28 Opwekking 710 Kumba Ya my Lord Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom bij ons Kom bij ons o Heer, kom

Nadere informatie

EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN

EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN Bijbel voor Kinderen presenteert EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Vertaald door: Importantia Publishing Aangepast door: Ruth Klassen Verhaal

Nadere informatie

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 - 1 - Pasen (de opstanding) De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

10 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk

10 december uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk 10 december 2017 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Diny van Dijk Orde van dienst: Welkom Advent: kaars Stapellied vers 1 en 2 + refrein Votum en zegengroet GK gezang 131: 1, 2, 3

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

1. Bij een nieuw begin

1. Bij een nieuw begin Inhoudsopgave Bij een nieuw begin 13 Een bijeenkomst beginnen 37 Bij het begin van de dag 59 Bij een goed gesprek 85 Bij verdriet 119 Bij vreugde 147 Bij twijfel 183 Bij zorgen 215 Bij ziekte 245 Om troost

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum.

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum. Mededelingen Zingen: Gezang 21: 1 en 4 Votum Groet Zingen: Opwekking 672 Micha-zondag Thema: De knop om. Heerser over alle dingen God van de oneindigheid van Uw liefde wil ik zingen buigen voor Uw majesteit

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, 37-41 Gert Hijkoop 15 mei 2016 Handelingen 2:1-21 (NBV) 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een

Nadere informatie

Het gevoel dat er heerste onder de ballingen en een vergelijking met vandaag

Het gevoel dat er heerste onder de ballingen en een vergelijking met vandaag Preek 9 januari 2011 Ezechiël 1 Een geopende hemel in een turbulente wereld. Turbulente tijd toen en nu. Wij leven in een wereld waarin de éne gebeurtenis over de andere heenrolt. Elke dag worden we wel

Nadere informatie

Bijbelstudie Door het geloof I

Bijbelstudie Door het geloof I Bijbelstudie 1 Bijbelstudie Door het geloof I Kaïn en Abel Genesis 4:1-16 Wat voor werk deed Kaïn? Een welk beroep deed zijn broer Abel? Kain- landbouwer Abel- schaapherder a. Waarom niet, denk je? De

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Het visioen van de troon. Openbaring 4 :1-3, 5, De 4 levende wezens. Openbaring 4: 4. De 24 ouderlingen. Openbaring 4: 6-8

Het visioen van de troon. Openbaring 4 :1-3, 5, De 4 levende wezens. Openbaring 4: 4. De 24 ouderlingen. Openbaring 4: 6-8 Les 4 voor 26 januari 2019 Er zijn vier reeksen van zeven onderwerpen in Openbaring: 7 kerken, 7 zegels, 7 bazuinen en 7 plagen. De hoofdstukken 4 en 5 zijn de inleiding tot het volgende, de zeven zegels.

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Sauwerd, (14.15 u.) Groningen N/W, (16.30 u.)

Sauwerd, (14.15 u.) Groningen N/W, (16.30 u.) Preek over Handelingen 2:1-4 (+ HC Zondag 20) Liturgie morgendienst: Votum en groet Zingen: Gez. 167:1,2,3 De Tien Woorden Zingen: Ps. 143:8,9 Gebed Schriftlezing 1: Handelingen 2:1-21 Zingen: Gez. 103:1,2,3

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Online Bijbel voor kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart.

2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 108 1 Een lied van David. God geeft mij moed 2 U geeft mij moed, God! Ik wil muziek maken en zingen, met heel mijn hart. 3 Ik wil mijn harp laten klinken, ik wil de zon wakker maken met mijn lied. 4 Heer,

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan?

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi en Gods tempel. Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi 3:1 die voor Mij de weg bereiden zal. 1 Zie, Ik zend Mijn engel, Plotseling zal naar Zijn tempel komen die Heere, Die u aan het

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr.

Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Orde van dienst zondag 6 januari 2019 De Open Hof te Oud-Beijerland Epifanie Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Organist: Dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 31 mei zondag Trinitatis (Drie-eenheid)

Protestants Kralingen. Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 31 mei zondag Trinitatis (Drie-eenheid) Protestants Kralingen Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 31 mei 2015 zondag Trinitatis (Drie-eenheid) Protestants Kralingen orgelspel: Allein Gott in der Höh sei Ehr J.S. Bach zondag Trinitatis

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

Opstandingskerk 5 juli 2015, derde zondag van de zomer Lezingen: Ezechiel 2, 1-10, Openbaring 5,1-10, Marcus 6, 1-6 Verkondiging

Opstandingskerk 5 juli 2015, derde zondag van de zomer Lezingen: Ezechiel 2, 1-10, Openbaring 5,1-10, Marcus 6, 1-6 Verkondiging Opstandingskerk 5 juli 2015, derde zondag van de zomer Lezingen: Ezechiel 2, 1-10, Openbaring 5,1-10, Marcus 6, 1-6 Verkondiging Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Ezechiël leeft als balling en profeet

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR. Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr.

Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR. Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr. Zondag 22 november 2015 19.00 uur LAATSTE ZONDAG VAN HET KERKELIJK JAAR Voorgangers mw. Ans Damen en Janco Wijngaard Organist dhr. Leo Kamphorst Welkom en mededelingen Paaskaars Zingen: GvL 619 HOORT HOE

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

U bent welkom - opwekking 573. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 15 november 2015 U bent welkom - opwekking 573 We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En

Nadere informatie

ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN

ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN Zondag 10 / gehouden op 21-06-2009 / p.1 ONZE HEMELSE VADER ZORGT VOOR ALLE DINGEN Liturgie Votum en groet Zi: Psalm 118:1.5 Gebed Schriftlezing: Gen. 22:1-19 Zi: Psalm 33:2 Schriftlezing:Gen: 50:17-21:

Nadere informatie

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Zondag 1 juli 2018 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: De wereld in! Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Met medewerking van: Jaco, Janco, Rick, Roosmarijn, Sanne,

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is? Hij kan toch niet voor de tweede keer de moederschoot ingaan en weer geboren worden?

Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is? Hij kan toch niet voor de tweede keer de moederschoot ingaan en weer geboren worden? Dienstnummer: 1246 zondag: Trinitatis datum: 11-06-2017 plaats: De Bron, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Romeinen 11:33-36; Johannes 3:1-16 liederen: ps 8a:1,2,3,6; Lb 870:1,4,5,8;

Nadere informatie

ZESTIGSTE DAG VOOR PASEN 12 februari 2012 WEHL. Ds. K. van Bergen, Doetinchem

ZESTIGSTE DAG VOOR PASEN 12 februari 2012 WEHL. Ds. K. van Bergen, Doetinchem ZESTIGSTE DAG VOOR PASEN 12 februari 2012 WEHL Ds. K. van Bergen, Doetinchem SCHRIFTLEZING Ezechiël 1:1-14, 28-2:1 enkele gedeelten uit hoofdstuk 1 en 2, de roeping van Ezechiël, het roepingsvisioen. Gemeente,

Nadere informatie

Mededelingen. Psalm 121: 1 >

Mededelingen. Psalm 121: 1 > Mededelingen Psalm 121: 1 > Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt mijn hulp vandaan? Mijn hulp is van mijn HERE, die dit alles heeft geschapen. Mijn herder zal niet slapen. Psalm 121:

Nadere informatie

22 november 2015 Gedachteniszondag. Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32

22 november 2015 Gedachteniszondag. Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32 22 november 2015 Gedachteniszondag Lezingen: Openbaring 7 : 9-17 en Marcus 13 : 24 32 Op deze morgen, eind november is het de laatste zondag van ons kerkelijk jaar. Vanaf volgende week breekt de Adventsperiode

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren

Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren Orde van de overstapdienst Protestantse Gemeente De Wijngaard zondag 7 juli 2019 Hervormde kerk te Geesteren voorganger: ds. Co Janssen ouderling van dienst: Marleen Schuijl organist: Willemien Zieverink

Nadere informatie

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken In kerk aula Uitvaart Orde I Gebedsdienst Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken bemoediging Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN

EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN Bijbel voor Kinderen presenteert EZECHIËL: MAN VAN VISIOENEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Muziek: Willem Datema Toelichting De tekst van Handelingen 2 : 1 t/m 47, is genomen uit de vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap. De rolverdeling is als volgt:

Nadere informatie

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding)

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding) - 1 - Pasen (de opstanding) De Heer is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orgel: Els Dijkerman Vg. ds.: Corien Veenhuizen 1 Toenadering Orgelspel Stilte Welkom: ouderling van dienst, een kind steekt de kaarsen

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Advent leesrooster 2018

Advent leesrooster 2018 Advent leesrooster 2018 Vanaf zondag 2 december is het Advent. Hieronder vind je een leesrooster bestaande uit korte Bijbelteksten om elke dag even bij stil te staan. Gemaakt door een trouwe vriendin.

Nadere informatie

Gemeente, de opgestane Heer verschijnt aan apostel Tomas 1. Jezus kritische leerling Jezus koos twaalf leerlingen uit. Sommige leerlingen zijn

Gemeente, de opgestane Heer verschijnt aan apostel Tomas 1. Jezus kritische leerling Jezus koos twaalf leerlingen uit. Sommige leerlingen zijn Morgen Votum en groet Zingen Ps 145: 1,2 Tien woorden Zingen Ps 145: 3 Gebed Schriftlezing Joh 20: 19-31 Zingen Ps 16: 1 Preek Joh 20: 24-29 Zingen Ps 67: 1,2,3 Gebed Collecte Zingen PvN 84 Wat hou ik

Nadere informatie

17 december 2017 PBoonstra uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters

17 december 2017 PBoonstra uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters 17 december 2017 PBoonstra 17.00 uur orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Jaap Wolters Votum Zegengroet GK psalm 40: 2 en 7 = LB 40:2, 7 Lezen: Psalm 121 GK psalm 121 = LB 121 Tekst: Zondag 9 en 10. Preek

Nadere informatie

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p.

Lesoverzicht. 1. Bidden p De Kerk p De priester p Vergeving p De Bijbel p Delen p Het offer p. Lesoverzicht 1. Bidden p. 4 2. De Kerk p. 10 3. De priester p. 17 4. Vergeving p. 23 5. De Bijbel p. 28 6. Delen p. 35 7. Het offer p. 41 8. De H. Communie p. 48 9. Zingen voor God p. 55 10. Heilig worden

Nadere informatie

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt.

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt. zondag 8 juni 2014 Pinksteren Oosterlichtkerk waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt ds Jan Glazema, Gerard v.d. Berg, Ko Durieux, Rob Savert, Alma

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest. Lezing: Handelingen 2 : 1 13

1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest. Lezing: Handelingen 2 : 1 13 1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest Lezing: Handelingen 2 : 1 13 Pinksteren het is een feest van onbegrijpelijke gebeurtenissen. Geheimen waar we geen grip op kunnen krijgen. Dingen die we niet goed

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Immers de meest uiteenlopende omstandigheden en gebeurtenissen die in een mensen leven voorkomen, kom je tegen in de psalmen.

Immers de meest uiteenlopende omstandigheden en gebeurtenissen die in een mensen leven voorkomen, kom je tegen in de psalmen. Psalm 121. Thema: Mijn hulp is van de Heere. Zussen en broers,lieve mensen, door de eeuwen heen is het boek van de psalmen een erg geliefd en mogelijk wel het meest gelezen Bijbelboek..voor heel veel gelovigen

Nadere informatie

Feest van het Koninkrijk

Feest van het Koninkrijk Feest van het Koninkrijk H and -out 2 e t h ema - a v o n d IN GODS AANWEZIGHEID Tijd voor gebed Neem ook deze avond de tijd om stil te worden als inleiding op het gebed. Als moment van bewustwording om

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

HC zd. 22 nr. 32. dia 1

HC zd. 22 nr. 32. dia 1 HC zd. 22 nr. 32 een spannend onderwerp als dit niet waar is, valt alles duigen of zoals Paulus het zegt in 1 Kor. 15 : 19 als wij alleen voor dit leven op Christus hopen zijn wij de beklagenswaardigste

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Bede om erkenning van de hemelse Koning Thuis in Gods rijk? Thuis in eigen rijk. De koning komt. De koning komt weer. Spanning van het adventsgebed.

Bede om erkenning van de hemelse Koning Thuis in Gods rijk? Thuis in eigen rijk. De koning komt. De koning komt weer. Spanning van het adventsgebed. Votum en groet Zingen (Populus Sion) Ps 80: 1,10 Tien woorden (mo) Ex 20 Zingen (mo) Ps 97 Gebed Zingen E&R 244 Lees je Bijbel Schriftlezing Openb 5 Zingen GK 69 Prediking HC Zondag 48 Zingen LvK 110:

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

Gezongen vespers 11 maart Thema: Loven en Bidden

Gezongen vespers 11 maart Thema: Loven en Bidden Gezongen vespers 11 maart 2018 Thema: Loven en Bidden Met medewerking van: De Stefanuscantorij o.l.v. Heleen Steenbergen Jan Braakman (orgel) Onder muziek willen we ons in stilte voorbereiden op deze dienst

Nadere informatie

De Bijbel open (05-01)

De Bijbel open (05-01) 1 De Bijbel open 2013 1 (05-01) Vandaag is het de eerste zaterdag in het nieuwe jaar 2013. Ik wil deze uitzending beginnen met u van harte een gezegend Nieuwjaar toe te wensen. Maar wat is een gezegend

Nadere informatie