Help myprint. Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Help myprint. Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint"

Transcriptie

1 Help myprint Welkom op de help functie van Ricoh myprint. In dit document kunt u via onderstaande index alle extra informatie lezen over myprint Intro... 2 Inloggen... 2 (Gast) Account aanmaken... 3 Wachtwoord vergeten... 4 Home... 5 WebPrint Print... 7 Printer installeren... 8 Activeer uw myprint ID Printtegoed kopen Voucher verzilveren Prijslijst Mijn Profiel MyPrint ID wijzigen adressen beheren Organisatie wijzigen Wachtwoord wijzigen Gebruikers-ID wijzigen Meldingen wijzigen Apple app... 21

2 Intro Altijd en overal printen met Ricoh myprint Welkom bij de help van Ricoh myprint. Werken kunt u tegenwoordig overal. Een laptop, mobiele telefoon of tablet maakt u flexibel. Maar wat nu wanneer u documenten moet printen, en uw planning het niet toelaat dat u naar huis of kantoor rijdt? Daar hebben wij iets op gevonden... Ricoh myprint. Met Ricoh myprint maken we het nu ook mogelijk dat u altijd - via uw eigen apparatuur (zoals laptop, tablet of smartphone) - kunt printen. Zo zorgen wij ervoor dat u nog flexibeler kunt werken. Om van de service Ricoh myprint gebruik te maken, dient u zich alleen eenmalig aan te melden en in te loggen. Een kleine moeite die u veel gemak gaat opleveren. Voor informatie over de voor u beschikbare myprint omgeving vraag uw beheerder van uw organisatie. Via deze Help vindt u alle antwoorden op de vragen die u mogelijk heeft bij het gebruik van Ricoh myprint. Gebruik hiervoor de onderstaande zoekfunctie of selecteer de juiste categorie. Een Apple App voor Ricoh myprint kunt u downloaden vanaf de Apple store. Inloggen Alvorens verder te gaan even opgelet, er kunnen zich namelijk drie scenario s voordoen. 1. myprint is gekoppeld aan uw bedrijf/organisatie. (Meestal herkenbaar aan het ontbreken van een Account aanmaken knop) U kunt met uw Windows gegevens inloggen en myprint direct gaan gebruiken. 2. myprint is niet gekoppeld aan uw bedrijf/organisatie. U dient eerst met gebruik van een adres een account aan te maken via de link Account aanmaken onderaan het inlogscherm. 3. U bent een gastgebruiker. U dient eerst met gebruik van een adres een account aan te maken via de link Account aanmaken onderaan het inlogscherm.

3 (Gast) Account aanmaken U kunt hier een myprint account aanmaken. U dient een account aan te maken op basis van een adres dat u ook zelf kunt uitlezen. Er wordt namelijk een activeringsbericht gestuurd naar dit adres om zo te controleren dat u ook de eigenaar bent van deze mailbox. Daarnaast kan het zijn dat de beheerder van myprint een beperking heeft gezet op de mogelijkheid om elk willekeurig adres te gebruiken om hiermee een myprint account aan te maken. Het kan zijn dat bv. Hotmail accounts zijn uitgesloten. Hiervan krijgt u echter vanzelf een melding als u een niet toegestaan mailadres gebruikt. Indien u alles correct heeft ingevuld en uw wachtwoord voldoet aan de wachtwoordeisen zoals aangegeven aan de rechter zijde, dient u nog akkoord te gaan met de voorwaarden van Ricoh myprint. U kunt deze voorwaarden inzien door op de link Voorwaarden te drukken. Het myprint account kunt u daarna aanmaken met de knop Account aanmaken. Hierna dient u nog wel het nieuwe account te activeren door op de link te drukken in de die naar u gestuurd is. U wordt daarna direct doorgeleidt naar de website en automatisch ingelogd.

4 Wachtwoord vergeten U kunt hier uw wachtwoord aanpassen van uw bestaande myprint account. Stel dat u uw wachtwoord vergeten bent, dan kunt u hier een nieuw wachtwoord aanvragen. Gebruikte wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen dus kunnen deze niet teruggehaald worden door myprint. Daarom zal myprint u vragen om uzelf op basis van uw adres te autoriseren waarna u de mogelijkheid krijgt een nieuw wachtwoord in te stellen. Als u op de link Wachtwoord vergeten klikt, zal onderstaand scherm zichtbaar worden. Vul uw adres in en druk op Verzenden. Ga naar uw en open de door myprint verstuurde mail en klik op de link. Let op: De wordt altijd naar het hoofdadres van uw myprint-account gestuurd, ook als u hier één van uw extra adressen opgeeft die u in myprint heeft opgegeven.

5 Home Welkom op je persoonlijke pagina van myprint. Deze pagina geeft je toegang tot verschillende functies en administratieve taken van myprint. Rechts bovenin deze pagina vindt u de volgende functies: 1. De huidige ingelogde gebruiker. Deze functie toont de huidige ingelogde gebruiker in myprint. 2. Uw actuele myprinttegoed. Toont uw actuele tegoed binnen myprint. 3. Beschikbare andere talen. Toont de beschikbare andere talen van myprint. Na selectie van een taal wordt deze binnen uw profiel bewaard. 4. Ga naar Mijn Profiel. Link naar uw eigen profielpagina waarbinnen persoonlijke myprint instellingen kunnen worden gezet. 5. Naar Home. Link naar de myprint Home pagina. 6. Toon voorwaarden. Link naar het document waarin de condities staan vermeldt voor het gebruik van myprint. 7. Afmeld functie. Link die zorgt dat u uitgelogd wordt in myprint. Overigens wordt u automatisch uitgelogd na 15 minuten van inactiviteit. 8. Help functie. Link naar de myprint help pagina s. Deze link toont help voor de huidige waarin u zich bevindt. 9. Onder de afbeelding ziet u een website navigatie functie. Deze kunt u gebruiken om snel te navigeren tussen pagina s van de myprint website.

6 WebPrint Met deze functie kunt u een bestand uploaden naar myprint. Hoe kunt u een bestand uploaden? Selecteer met de knop Bladeren/Browse een bestand en druk daarna op de Print knop. Na succesvolle upload krijgt u de melding dat het te printen bestand klaarstaat op de printer. U loopt naar de printer die myprint ondersteunt en meld zich aan met uw badge, uw Windows login gegevens of het Gebruikers_ID die u bij het aanmaken van uw myprint account via toegezonden hebt gekregen. U ziet dan uw opdracht(en) staan waarna u deze kunt vrijgeven om te printen, mits u over voldoende printtegoed beschikt. Pas als u de opdracht vrijgeeft wordt op basis van de printopdracht printtegoed afgeschreven van uw saldo. Op basis van type en/of grootte van het bestand kunt u opdrachten via WebPrint versturen. Type: De meest gebruikelijke bestandstypes zijn ondersteund. Als u een bestand stuurt dat niet ondersteund is dan krijgt u daarvan meteen een melding dat deze niet afgedrukt kan worden. Zie onderstaand voorbeelden. Melding niet ondersteund bestandtype: Melding te groot bestand:

7 Print Met deze functie kunt u via opdrachten sturen naar myprint. Voor het juiste myprint adres raadpleegt u de flyer van myprint van uw organisatie. U hebt met print 2 mogelijkheden: 1. U wilt de zelf printen. Wanneer u alleen de zelf wilt printen kunt u deze gewoon naar het betreffende e- mailadres sturen. Het bericht wordt dan als opdracht naar de printer gestuurd. U herkent ze op de printer doordat de opdracht begint met het woord met daarachter het onderwerp van de mail. Voorbeeld weergave op printer: Laatste nieuws van de organisatie 2. U wilt bestanden via printen Wanneer u bestanden via wilt printen, voeg deze dan als bijlagen toe en stuurt ze naar het myprint adres. Dit mogen meerdere bijlagen zijn, bedenk echter dat de meeste mailboxen een limiet hanteren betreffende de totale grootte van de . U herkent de opdrachten op de printer doordat deze de naam dragen van de bijlage. Tevens wordt ook de zelf als opdracht gestuurd, herkenbaar als hierboven omschreven. Deze kunt u echter ook verwijderen mocht u deze niet willen afdrukken.

8 Printer installeren Via deze functie kunt u de myprint printer installeren op uw eigen Windows PC. Hiermee kunt u via Windows printen vanuit elke applicatie naar myprint. Let op, er zijn een paar zaken waar u aan moet denken alvorens te gaan installeren. 1. De printerinstallatie werkt alleen i.c.m. de Internet Explorer browser. (Alle versies) 2. Binnen Internet Explorer mag het beveiligingsniveau niet hoger dan Medium staan. (Internet Options > Security > Security level > Medium) 3. Installeert u op een Windows 8 systeem dan dient u Internet Explorer in Desktop modus te draaien en niet vanaf het Windows startscherm (UI modus). Internet Explorer kan in Desktop modus gezet worden door deze vanaf het startscherm Internet Explorer te starten en daarna via rechtermuis-click onderin het scherm op de sleutelsymbool te klikken en voor Toon in desktop te kiezen. 4. Installeert u op een Windows XP systeem dan kan het zijn dat u eerst een plug-in moet installeren voor Internet Explorer. (OLEprn.Dll) Er verschijnt dan een gele balk bovenin uw browser die u hierop attendeert. Klik er met uw rechtermuisknop op en sta toe dat deze geïnstalleerd wordt. Anders zal de installatie van de printer niet kunnen worden voltooid. 5. U dient met uw ingelogde Windows-account genoeg rechten te hebben op uw Windows systeem om een printer toe te mogen voegen. De installatie van de myprint printer kunt u nu starten met knop Printer installeren. Er verschijnt een pop-up venster met de vraag of u een web printer connectie wilt toevoegen. Klik op Ja/Yes. Klik op Open.

9 Klik op Toestaan/Allow. U ziet nu onderstaand scherm Na enige tijd volgt de melding dat de printer succesvol geïnstalleerd is. De volgende stap die u nu moet uitvoeren is het activeren van uw myprint ID. Als u deze stap niet uitvoert zullen alle opdrachten geen uniek mypintid meekrijgen en door myprint niet naar de printer gestuurd worden maar verwijderd worden. Zie volgende hoofdstuk voor uitleg. Letop: U kunt deze printer op al uw eigen pc s installeren zodat u ook daarvandaan kunt printen. Het is echter niet raadzaam om deze printer te installeren op een publieke PC omdat zo iedereen kan printen naar uw account. Gelukkig voorkomt een extra autorisatieslag op de printer dat derden daadwerkelijk de printopdrachten kunnen vrijgeven en printen. Mocht toch iemand misbruik maken van uw account dan kun u altijd via de website van myprint een nieuw myprint ID aanvragen.

10 Activeer uw myprint ID Om er zeker van te zijn dat uw opdracht bij het juiste account terecht komt dient u uw persoonlijke myprintid éénmalig in te geven in de printerdriver. Open hiervoor via op uw Windows PC via Control Panel de Apparaten and Printers optie. Klik met je rechter muisknop op de zojuist geïnstalleerde printer myprint on en selecteer: Printer voorkeuren (Printing preferences). Onderstaand scherm verschijnt: Klik op Details.

11 Onderstaande pop-up schermpje verschijnt: Vul hier je persoonlijke myprint ID in die je na inloggen op de Home pagina van de myprint website terugvindt op het gele notitie papiertje. Opmerking: de code is hoofdletter gevoelig! Klik tweemaal op OK. Het myprint ID is nu geactiveerd en de myprint printer is klaar voor gebruik. Let op: Alvorens te kunnen printen dient u eerst printtegoed te kopen.

12 Printtegoed kopen Op deze pagina kunt u printtegoed bijkopen. Bovenin de pagina kunt u uw actuele printtegoed zien. Printtegoed wordt pas afgeschreven als u een opdracht op de printer vrijgeeft voor printen. Hebt u niet genoeg printtegoed voor de betreffende opdracht dan zal myprint deze niet vrijgeven. Hoeveel prints u kunt maken met uw tegoed is afhankelijk van de prijs die hiervoor gerekend wordt. Zie hiervoor de prijslijst. Bij myprint kunt u printtegoed kopen via i-deal op basis van enkele vooraf vastgestelde waardes. Klik op een opwaardeerwaarde en volg het proces via de betaalmodule om de betaling via internet bankieren met uw bank af te ronden. Indien de betaling correct is afgerond ziet u meteen dat uw myprint saldo met het betreffende bedrag is opgehoogd. Daarnaast kunt u in het transactie scherm al uw betalingen volgen en de historie daarvan inzien. Mocht bijvoorbeeld een transactie niet goed afgerond zijn dan kun u dit hier ook zien. Er is een maximum ingesteld voor de hoogte van uw myprint tegoed van 60 euro. Daarnaast is het mogelijk om een notificatie aan te zetten wanneer uw saldo een zelfingestelde minimum bereikt. Zo komt u niet voor verassingen te staan bij de printer door geen vrijgave van opdrachten te kunnen doen omdat uw saldo te laag is. Ga hiervoor naar de Alerts wijzigen op de myprint website.

13 Voucher verzilveren Vouchers zijn papieren waardebonnen met een vastgestelde myprint waarde. Deze zijn soms te koop als alternatief voor het kopen van myprint-saldo via internetbankieren. Vraag bij uw eigen myprint-omgeving of deze vouchers uitgeeft. Vouchers zijn namelijk altijd gekoppeld aan een specifieke myprint omgeving en niet elders inwisselbaar. Hebt u een voucher dan kunt u deze hier inwisselen door de betreffende voucher code in te voeren. Let op, u dient wel lid te zijn van de zelfde organisatie als waarvoor deze voucher is uitgegeven. Ga hiervoor naar de functie Organisatie wijzigen binnen Mijn profiel. Deze informatie betreffende de organisatie staat op de voucher vermeld. Druk na het invoeren van de vouchercode op de knop Voucher verzilveren om deze te verzilveren. Als de vouchercode correct is stijgt uw myprint saldo met de waarde vermeld op de voucher.

14 Prijslijst Indien beschikbaar kunt u hier een prijslijst zien. Hierin staat vermeld wat de kosten zijn voor printen via myprint.

15 Mijn Profiel MyPrint ID wijzigen U kunt uw myprint ID wijzigen als u een eigen unieke code wilt samenstellen. Daarnaast kunt u uw myprint ID wijzigen als u het vermoeden heeft dat anderen hiervan kennis hebben gekregen en er misbruik van maken. Let wel op dat als u uw myprint ID gewijzigd heeft uw oude myprintid niet meer geldig is. Als u dus gaat printen met de driver en u hebt hierin nog de oude code staan dan zullen deze opdrachten niet meer verwerkt worden. Volg de handelingen zoals omschreven in het hoofdstuk Activeer uw myprintid om uw myprintid te wijzigen in de driver.

16 adressen beheren Het komt vaak voor dat mensen niet één maar meerdere adressen hebben. Deze zijn meestal ook nog gekoppeld aan verschillende apparaten zoals desktops, laptops, smartphones of tablets. Met deze functie bieden we u de mogelijkheid om al deze adressen te koppelen aan uw hoofdaccount van myprint zodat u altijd en overal vanaf elk apparaat via kunt printen. Om er zeker van te zijn dat u inderdaad de eigenaar bent van deze extra adressen wordt hiervoor autorisatie uitgevoerd via een activeringsmail. Als u een extra adres opvoert en op Opslaan drukt wordt een mailtje verstuurd naar dit adres waarin een link zit om deze te bevestigen. De status is dan Wachtend op bevestiging. Als u deze bevestigd zal het mailadres toegevoegd worden aan het hoofdaccount en kun u nu via dit mailadres printopdrachten sturen. Er verschijnt dan ook een groene vink achter dit mailadres. Zolang activering niet plaatsgevonden heeft kan het mailadres niet gebruikt worden om mee te printen. U kunt een extra adres verwijderen door op het prullenbak symbooltje te drukken achter het betreffende adres.

17 Organisatie wijzigen MyPrint kan ingericht worden met verschillende organisaties. U kunt zich lid maken van een specifieke organisatie binnen myprint door deze functie te gebruiken. In de praktijk kan dit nodig zijn als u een voucher wilt verzilveren, daar deze altijd gekoppeld is aan een organisatie. Kies hiervoor dezelfde organisatie zoals vermeld op de voucher.

18 Wachtwoord wijzigen Hier kunt u uw myprint wachtwoord wijzigen. Ter voorkoming van misbruik dient u wel uw huidige wachtwoord in te geven alvorens het nieuwe wachtwoord wordt geaccepteerd. Om veiligheidsredenen dient het nieuwe wachtwoord wel te voldoen aan de minimale eisen zoals weergegeven aan de rechterzijde van het scherm. Na het invullen van alle gegevens druk u op de knop Wachtwoord wijzigen.

19 Gebruikers-ID wijzigen Op deze pagina kunt u uw Gebruikers-ID wijzigen die gebruikt worden om te autoriseren aan de printer. Let op: Als u gebruik maakt van een badge of Windows inloggegevens voor het autoriseren aan de printer dan hoeft u deze functie niet te gebruiken omdat de badge of de Windows inloggegevens de Gebruikers-ID al heeft vervangen. Bij het aanmaken van het myprint account heeft u al een Gebruikers-ID opgestuurd gekregen. Bent u deze kwijt dan kunt u hier nieuwe pincodes aanvragen. Druk op de knop Stuur mij een nieuw Gebruikers-ID om er voor te zorgen dat myprint een nieuw Gebruikers-ID naar het mailadres stuurt van je myprint account. Let op: De het oude Gebruikers-ID worden daarmee direct onbruikbaar. Heeft u per ongeluk een nieuw Gebruikers-ID aangevraagd terwijl u een badge gebruikt, dan zult u merken dat uw badge niet meer werkt. U kunt dit herstellen door met het nieuwe Gebruikers-ID in te loggen en daarna uw badge weer te registreren door deze tegen de lezer te houden.

20 Meldingen wijzigen Op deze pagina kunt u notificaties wijzigen zoals die van het saldolimiet. Hierbij wordt u via op de hoogte gehouden van het bereiken van deze ingestelde limiet van uw myprint saldo. Zo komt u niet voor verrassingen te staan als u opdrachten wilt printen bij de printer. Standaard is hier al een waarde ingevuld, echter u kunt deze wijzigen. Toets een andere waarde in en druk op Opslaan om deze te bevestigen. Wilt u helemaal geen tegoed limietnotificatie ontvangen dan kunt u de limiet op 0,00 stellen. U zult dan niet meer geïnformeerd worden als uw tegoed deze ondergrens overschrijdt.

21 Apple app Via de Apple App Store is binnenkort een speciale gratis myprint App beschikbaar voor ipad, ipod en Apple Phone. Hiermee kunt u ook opdrachten direct naar myprint sturen vanuit allerlei andere Apps. Naast deze myprint App kunt u natuurlijk ook altijd printen via vanaf uw Apple device. Hieronder een korte uitleg van de de speciale functies. Pages, Numbers, Keynote. Open the Pages, Numbers or Keynote app Select the file you want to print with Ricoh myprint Tap the tools button and select [Share and Print] Tap the [Open in Another App] button and choose PDF or Word Tap the [Choose App] button and select myprint from the list Other Apps DropBox, Acrobat. To Print files from other Apps to Ricoh myprint, follow the below steps: Open the App and login to your account Select the file you want to print with Ricoh myprint Tap the button and select [Open In ] Select myprint from the list

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. WebPrint. EmailPrint. Printer installeren. Uw myprint ID activeren

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. WebPrint. EmailPrint. Printer installeren. Uw myprint ID activeren myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home WebPrint EmailPrint Printer installeren Uw myprint ID activeren Printtegoed kopen () Voucher verzilveren () Prijslijst

Nadere informatie

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint)

Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisklik (Send To myprint) Printen

Nadere informatie

Ricoh printers - Printen bij het Summa College

Ricoh printers - Printen bij het Summa College Handleiding Ricoh printers - Printen bij het Summa College In de Ricoh printomgeving, die myprint wordt genoemd, kun je op verschillende manieren printen via het Follow-You principe. Dit Follow-You betekent

Nadere informatie

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint)

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Printen

Nadere informatie

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint)

Help. Introductie myprint website. Account aanmaken. Wachtwoord vergeten? Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) myprint Help Introductie myprint website Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Printen

Nadere informatie

Help. Introductie myprint website. Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via ( Print)

Help. Introductie myprint website. Home. Printen via web upload (WebPrint) Printen via  ( Print) Help Introductie myprint website Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via Email (EmailPrint) Printen via rechter muisknop (Send To myprint) Printen via een driver (DriverPrint) Uw myprint ID

Nadere informatie

myprint Help Introductie myprint website myprint apps Appendix Afdrukvoorkeuren myprint ID wijzigen E-mailadressen beheren

myprint Help Introductie myprint website myprint apps Appendix Afdrukvoorkeuren myprint ID wijzigen E-mailadressen beheren myprint Help Introductie myprint website Inloggen met uw Facebook account Account aanmaken Wachtwoord vergeten? Home Printen via web upload (WebPrint) Printen via E-mail (E-mailPrint) Printen via rechter

Nadere informatie

Instructie myprint, printen, scannen en kopiëren

Instructie myprint, printen, scannen en kopiëren myprint@kw1c.nl Instructie myprint, printen, scannen en kopiëren Versie: 0.2 DocumentdatKW1C: december 2014 Op dit document rust copyright van. is een geregistreerd handelsmerk van Nederland B.V. Alle

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Printen, scannen en kopiëren bij de EUR (augustus 2013) 1

Inhoudsopgave. Printen, scannen en kopiëren bij de EUR (augustus 2013) 1 Inhoudsopgave Lijst van gebruikte termen... 2 Introductie printfaciliteiten op de EUR... 3 Eenmalig koppelen van je ERNA gegevens... 3 ERNA gegevens koppelen aan MyPrint... 3 ERNA gegevens koppelen aan

Nadere informatie

Printen bij College Zuid

Printen bij College Zuid Printen bij College Zuid Inhoud Printen... 3 Voordat je kan printen... 4 1 MyPrint-account... 4 1.1 Aanmelden myprint... 4 2 Printer installeren op apparaten... 7 2.1 Printer installeren op computer...

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... 3 Inleiding Hoe werkt het? Werken met printtegoed FAQ Myprint

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave... 3 Inleiding Hoe werkt het? Werken met printtegoed FAQ Myprint Documentbeheer Versie Datum Auteur(s) Wijziging 1.0 22 juni 2017 M. el Hamouti Eerste Versie 1.1 29 juni 2017 M. el Hamouti Inhoudelijke aanpassingen 2.0 25 juli 2017 M. el Hamouti Definitieve versie Inhoudsopgave

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders

HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders HANDLEIDING Groepsbeheerder \\ B2B community builders www.chainels.com info@chainels.com Molengraaffsingel 12 2629JD Delft 015-3642667 Het platform Chainels De Chainels App 1. Inloggen 1.1 Waar kan ik

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht

Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Handleiding Online herhalingscursus Medewerker Luchtvracht Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. 1 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Inloggen

Nadere informatie

Handleiding Telewerken

Handleiding Telewerken Handleiding Telewerken Wat wil je doen? Probleem met Telewerken oplossen Telewerken activeren & installeren Toegang tot Flow vanaf meerdere apparaten en plekken Probleem met Telewerken oplossen Probleem:

Nadere informatie

Printen bij het Summa College met Windows 8

Printen bij het Summa College met Windows 8 Auteur(s): Wifa, KaroKaro Handleiding Printen bij het Summa College met Windows 8 Printen In de nieuwe printomgeving, die myprint wordt genoemd, kun je op verschillende manieren printen via het Follow-You

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Maak uw keuze in onderstaand schema. U kun hierna op de pagina inhoud het betreffende hoofdstuk aanklikken. Inhoud 1. Inloggen met registratiecode

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC INHOUDSOPGAVE: 1 Installatieproces voor BeeldBezoek op uw pc of laptop... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken van gebruiker... 3 1.3 BeeldBezoek registreren... 4 1.4 Contactpersonen

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16

Digitale ondersteuning in onderwijs. Studenten schooljaar 15/16 Digitale ondersteuning in onderwijs Studenten schooljaar 15/16 Handleidingen http://handleidingenict.summacollege.nl/ Draadloze netwerken SUMMASTART: De inlogcode met wachtwoord kan niet vast ingesteld

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl;

Nadere informatie

Pas van Dronten Instructies voor pashouders

Pas van Dronten Instructies voor pashouders Pas van Dronten Instructies voor pashouders In deze instructies leest u hoe u de Pas van Dronten kunt gebruiken. Er wordt uitgelegd: 1. Hoe u de pas kunt registreren op de website www.pasvandronten.nl.

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio COACH

HANDLEIDING scoolfolio COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 4 Mappen aanmaken pagina 5 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 6 Een foto bestand bekijken pagina 8 Een niet-foto bestand bekijken pagina

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Vertaalplatform

Gebruikershandleiding Vertaalplatform Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen, 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen... 1 Inloggen... 1 Browsers... 1 Wachtwoord wijzigen... 2

Nadere informatie

Snel en veilig printen bij Hogeschool Viaa cloudprinting met je smart phone, tablet of computer waar en wanneer jij dat wilt

Snel en veilig printen bij Hogeschool Viaa cloudprinting met je smart phone, tablet of computer waar en wanneer jij dat wilt Pagina 1 van 9 Viaa Cloudprinting Snel en veilig printen bij Hogeschool Viaa cloudprinting met je smart phone, tablet of computer waar en wanneer jij dat wilt Snel en simpel documenten uploaden en printen

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Uitleg MindBodyOnline

Uitleg MindBodyOnline Uitleg MindBodyOnline Wat is MindBodyOnline? Inhoud Hoe werkt MindBodyOnline via de website? Hoe werkt MindBodyOnline via de mobiele app? Wat is MindBodyOnline? Wat is MindBodyOnline? Een online systeem

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding Telewerken Gemeentenet

Handleiding Telewerken Gemeentenet Gemeentenet Versie Datum Aangepast door V1 16-04-2013 Mirjam Braat Copyright Gemeente Oosterhout 2013 Gebruikershandleiding Telewerken via Citrix Receiver Inhoudsopgave 1 Systeemeisen.. 2 Mogelijk verwijderen

Nadere informatie

Tetra Portaal Handleiding

Tetra Portaal Handleiding Tetra Portaal Handleiding Release Tetra B.V. 18-03-2015 Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 1.1 Algemeen............................................... 3 1.2 Inloggen via Bricks Huisarts.....................................

Nadere informatie

Starten website/homepage

Starten website/homepage Inleiding Via deze website (http://www.lets-heino.nl/), kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je klavers overschrijven, zoals bij internet-bankieren. Gelukkig is het wel eenvoudiger! Als je

Nadere informatie

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik

e-sign app voor ios Handleiding voor installatie en gebruik Handleiding voor installatie en gebruik Inhoud e-sign app installeren en registreren van uw gebruikersprofiel... 3 Opdrachten selecteren en autoriseren... 11 Overige instellingen en opties... 17 2 e-sign

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig:

Om gebruik te kunnen maken van de Citrix omgeving van uw dienst heeft u het volgende nodig: Safeword/Safenet handleiding v3.3 Serviceorganisatie Client Services Datum: 21 oktober 2014 Externe toegang tot de Citrix omgeving van de Rotterdamse Service Organisatie Om gebruik te kunnen maken van

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV

Bridgemate App. Informatie voor spelers. Bridge Systems BV Bridgemate App Informatie voor spelers Bridge Systems BV Bridgemate app Informatie voor spelers Pagina 2 Inhoud Inleiding... 3 De Bridgemate app downloaden... 3 App opstarten en account aanmaken... 4 Inloggen

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Veel gestelde vragen printen, scannen en kopiëren

Veel gestelde vragen printen, scannen en kopiëren Veel gestelde vragen printen, scannen en kopiëren FAQ FlexPrint directoraat ICT Documentbeheer Versie Datum Auteur(s) Wijziging 1.4 7 augustus 2015 Vanity Lans Eerste versie 1.5 9 september 2015 Remco

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie