Niveau 0: Kan geen hoofd- van bijzaken onderscheiden. Kan niet overzien waar informatie ontbreekt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Niveau 0: Kan geen hoofd- van bijzaken onderscheiden. Kan niet overzien waar informatie ontbreekt."

Transcriptie

1 Competenties 1. Vakinhoudelijk/ Verpleegkundig handelen 1.1 Probleemanalyse Signaleren van problemen, opsporen van mogelijke oorzaken; zoeken en onderzoeken van belangrijke gegevens. Verbanden leggen tussen gegevens om de oorzaak van problemen te vinden. Stelt bij het bespreken van problemen gerichte vragen, of zoekt schriftelijke informatie bij elkaar, om helderheid te krijgen. Is niet tevreden met onvolledige informatie, vraagt na of zoekt door, voordat hij besluiten neemt Weet feitelijkheden, veronderstellingen en gevoelens, die een rol spelen in een probleem, te analyseren en op een rij te zetten Zoekt bij probleemanalyse eerst naar de grote lijnen, duikt niet direct in de details en bekijkt het probleem vanuit meerdere brede invalshoeken Legt bij probleemanalyse verbanden tussen gegevens, ziet samenhangen tussen gegevens, meningen en problemen en trekt logische conclusies Analyseert en combineert bij onoverzichtelijke problemen de gegevens en weet tot de wezenlijke kern door te dringen : Kan geen hoofd- van bijzaken onderscheiden. Kan niet overzien waar informatie ontbreekt. Onderscheidt hoofd- van bijzaken. Signaleert waar informatie ontbreekt. Verzamelt informatie, beoordeelt de relevantie van informatie en komt zelfstandig tot een analyse van de probleemsituatie. Draagt er in de samenwerking met anderen aan bij dat zij problemen effectief en met gebruik van alle relevante informatie analyseren. Niveau 4 Draagt bij aan een organisatie waarin waarde wordt gehecht aan een uitgebreide probleemanalyse als basis voor meningsvorming of beslissingen, mede door de manier hij/zij communiceert over zijn/haar eigen wijze van probleem oplossen.

2 2 Oordeelsvorming Op basis van beschikbare informatie juiste en realistische conclusies trekken. Betrekt de juiste mensen en juiste instanties bij de zaak, volgt niet klakkeloos meningen of adviezen van deskundigen en belanghebbenden Is zich bewust van de mogelijke neveneffecten in zijn overwegingen Heroverweegt beslissingen indien omstandigheden of ontwikkelingen daartoe aanleiding geven Benoemt van zijn eigen oordeel zowel de positieve als de negatieve kanten Benoemt de consequenties van verschillende acties die kunnen worden ondernomen op basis van de beschikbare informatie Schat capaciteiten en mogelijkheden van medewerkers en anderen goed in Kan voorbeelden geven van achteraf juist gebleken inschattingen van moeilijke situaties Geeft oordelen die logisch te herleiden zijn tot de feiten en die onderbouwd zijn met beschikbare informatie en geldige argumenten Weet geen conclusies te trekken op basis van geldige informatie. Bekijkt zaken vanuit verschillende gezichtspunten. Baseert conclusies op geldige informatie. Houdt in zijn/haar afweging rekening met alle relevante aspecten van een kwestie. Trekt zelfstandig een conclusie die hij/zij goed kan verdedigen. Helpt anderen door het evalueren van hun argumenten om op basis van een volledig en juist beeld van een kwestie tot verantwoorde conclusies en beslissingen te komen. Niveau 4 Draagt er aan bij dat aan de organisatie conclusies en beslissingen gebaseerd zijn op feiten, relevante ervaringen en de inbreng van relevante anderen.

3 3 Besluitvaardigheid Beslissingen durven nemen door middel van het ondernemen van acties, ook bij niet volledige kennis van de gevolgen van alle alternatieven, of bij sterk conflicterende belangen. Pakt zaken aan en handelt ze vlot af Voorziet de noodzaak van besluiten en durft tijdig besluiten te nemen of keuzes te maken Koppelt meteen acties aan gemaakte keuzen Durft, ingeval van tijdnood, bij tamelijk complexe problemen of bij ontbrekende informatie, besluiten te nemen Hakt knopen door en stelt beslissingen niet onnodig lang uit Kan prioriteiten stellen Is onvoldoende besluitvaardig in situaties waarin een beslissing vereist wordt. Neemt een duidelijke beslissing wanneer anderen dat vragen of de situatie een beslissing vereist. Neemt beslissingen wanneer hij/zij dit zelf nodig acht, ook als nog niet alle informatie voor handen is en zo nodig zonder overleg met anderen. Draagt er in de samenwerking met anderen aan bij dat zij zelf verantwoordelijkheid nemen voor beslissingen die zij zelf nodig achten en daar ook zelf de verantwoordelijkheid voor dragen. Niveau 4 Draagt er aan bij dat binnen de organisatie benodigde beslissingen tijdig en duidelijk voor alle betrokkenen worden genomen.

4 4 Creativiteit/ Wendbaar kunnen toepassen van kennis en vaardigheden In staat zijn vaardigheden op een kundige wijze uit te voeren in alle voortkomende situaties. Kan afstand nemen van de werkwijze zoals deze is aangeleerd Is in staat vaardigheden uit te voeren en waar nodig te verbeteren Weet welke factoren in een situatie bij een bepaalde persoon aanleiding zijn voor een bepaalde interventie Stemt de manier van uitvoeren af op de situatie en de persoon Kan gebruik maken van de geldende protocollen en weet wanneer hier van af te wijken Stelt bestaande zaken ter discussie en stelt alternatieven voor Komt met verschillende voorstellen voor aanpak die niet direct voor de hand liggen en kijkt over grenzen van eigen vak of afdeling Ziet in het eigen werkgebied toepassingsmogelijkheden voor bestaande instrumenten Kijkt naar zaken vanuit verschillende invalshoeken en komt op basis daarvan tot nieuwe oplossingen of op nieuwe ideeën Vraagt ruimte voor eigen stijl of oplossingen Is in staat vaardigheden uit te voeren zoals deze aangeleerd zijn (reproductief), is niet in staat om zelf te beoordelen welke aanpak het beste is en het best bij een bepaalde situatie en persoon past. Kan soms afstand nemen van aangeleerde werkwijze en is in staat op verzoek een andere werkwijze toe te passen. Weet zijn/ haar werkwijze aan te passen aan patiënt en situatie. Komt op verzoek met nieuwe ideeën en doet voorstellen voor nieuwe werkwijzen. Staat open voor originele ideeën van anderen. Neemt afstand van aangeleerde werkwijze en stelt zich kritisch op, associeert gemakkelijk en komt uit zichzelf met nieuwe oplossingen. Maakt gebruik van geldende protocollen maar wijkt hiervan waar nodig af. Is in staat bestaande werkwijzen aan te passen en nieuwe te bedenken. Moedigt collega s aan met nieuwe werkwijzen te komen en denkt met hen mee. Weet bestaande instrumenten geschikt te maken voor het eigen werkgebied. Komt door zaken vanuit verschillende invalshoeken te belichten tot nieuwe oplossingen of ideeën. Niveau 4 Schept voorwaarden binnen de afdeling/ organisatie die mensen stimuleren om met nieuwe werkwijzen of ideeën te komen. Komt zelf met innovatieve bijdragen.

5 2 Communicatie 2.1 Communicatie en luisteren Het in gesprekken zodanig structureren, optreden en interveniëren dat het beoogde resultaat op effectieve wijze wordt bereikt Spreekt rustig, duidelijk en verstaanbaar Formuleert helder en duidelijk Sluit in mondeling taalgebruik aan bij de gesprekspartner en gebruikt geen onnodig vakjargon Luistert, toont aan in gesprekken verbale en non-verbale informatie opgepakt te hebben Stelt vragen op goede wijze (voldoende open vragen, niet suggestieve vragen, een vraag per keer) Vraagt door op gegeven informatie, opheldering, reden of oorzaak als wat de ander zegt niet duidelijk is Vat tijdens gesprekken regelmatig de inhoud bondig samen en toets of hij de ander begrepen heeft en laat zich daarin corrigeren Brengt structuur aan in het gesprek Gebruikt niet passende taal of gebruik van vakjargon. Bewaakt het eigen gelijk. Luistert niet naar de ander, neemt geen actieve luisterhouding aan. Gebruikt begrijpelijke taal, gebaren en non-verbale communicatie. Stemt spreektempo af op gesprekspartner. Vraagt door en gaat in op reacties. Is concreet, alert en richt aandacht op wat de ander zegt. Geeft regelmatig samenvatting in eigen woorden. Vraagt of ander hem begrepen heeft. Draagt bij aan een organisatie waarin waarde wordt gehecht aan correcte communicatie.

6 3 Samenwerking 3.1 Multidisciplinaire samenwerking Bijdragen aan een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen de eigen kwaliteiten en belangen en die van de groep/de ander. Gedragsvoorbeeld Een hoge prioriteit geven aan tevredenheid van zorgvragers/klanten of collega s en aan het verlenen van service of hulp en daarnaar handelen Bedenkt vanuit de belangen en situatie van de zorgvragers/ gesprekspartners/collega s mogelijkheden om hen van dienst te kunnen zijn Speelt informatie en ervaringen die voor anderen van belang zijn tijdig door Bespreekt meningsverschillen met collega s op tactvolle en constructieve wijze, zonder het conflict uit de weg te gaan Laat blijken het gezamenlijke resultaat boven het eigen resultaat te stellen Betrekt anderen actief en op constructieve wijze bij overleg door te vragen naar en voort te bouwen op voorstellen en ideeën van anderen Biedt hulp aan, denkt mee, wanneer zorgvragers/ collega s/ gesprekspartners daaraan behoefte hebben en/of bij problemen of conflicten Maakt duidelijke afspraken met zorgvragers/gesprekspartners/of collega s en zorgt voor follow-up en naleving van afspraken Praat over wij in plaats van zij als hij het over collega s, de afdeling, het team of de organisatie heeft Bewaakt hoofdzakelijk het eigen belang en gaat daar niet gemakkelijk mee over in gesprek Denkt en werkt met anderen mee als er aanleiding voor is, ook als het niet direct het eigen belang betreft. Initieert zelf samenwerking met anderen; vraagt hem om input, deelt op eigen initiatief kennis, informatie en ideeën en informeert actief of hij/zij van nut kan zijn. Stimuleert de anderen om in samenwerkingsverband tot resultaten te komen door het delen van ideeën en doen van concessies en eigen wensen of belangen.

7 4 Kennis en wetenschap 4.1 Zelfontwikkeling Inzicht verwerven in de eigen sterke en zwakke kanten, interesses en ambities en op basis hiervan acties ondernemen om competenties verder te ontwikkelen. Gaat actief op zelfonderzoek uit om meer duidelijkheid te krijgen over de eigen sterke en zwakke kanten Schept feedback- of oefensituaties voor zichzelf, gaat uitdagingen aan Vraagt anderen actief om feedback met betrekking tot het persoonlijk functioneren, vraagt om concrete voorbeelden Past aanwijzingen van anderen, ter verbetering van sociaal gedrag, snel en effectief toe Besluit tijdig trainingen en/of opleidingen te gaan volgen of persoonlijke coaching aan te vragen Leest vakliteratuur om zijn kennis aan te vullen en/of informeert bij collega s naar zaken waar hij minder van weet Heeft geen inzicht in de eigen sterke en zwakke kanten en vraagt niet om feedback Vraagt feedback over zijn/haar bijdrage, informeert naar mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en kijkt hoe ervaren collega s hun werk doen. Werkt planmatig aan de eigen ontwikkeling, benoemt de eigen sterke en zwakke punten en gaat actief op zoek naar relevante ontwikkelingsactiviteiten. Geeft anderen feedback op de sterke en zwakke punten van hun prestaties en geeft suggesties.

8 5 Maatschappelijk handelen 5.1 Integriteit Handhaven van algemene of professionele sociale- en ethische normen en waarden, ook bij druk van buitenaf om hiervan af te wijken. Neemt verantwoordelijkheid voor het eigen handelen Geeft de door hemzelf gemaakte fouten toe en neemt hiervoor verantwoordelijkheid Geeft aan wanneer zaken die van hem verwacht worden niet in overeenstemming zijn met persoonlijke normen of de organisatienormen. Houdt vast aan normen en waarden ook wanneer dit nadeel, spanning, of conflicten met zich meebrengt. Doet wat hij zegt, komt beloften en afspraken na. Respecteert en beschermt aan hem toevertrouwde vertrouwelijke informatie. Informeert patiënten collega s of anderen over de mate waarin men problemen of tegenslag mag verwachten. Maakt geen gebruik van macht of voorkennis. Geeft informatie over zijn standpunt met betrekking tot zaken betreffende beroepsethiek, veiligheid en milieu. Verstrekt aan verschillende personen strijdige informatie. Houdt soms informatie achter. Vindt het moeilijk een ander bij onenigheid in zijn waarde te laten. Verstrekt aan verschillende personen geen tegenstrijdige informatie, houdt niet onnodig informatie achteren laat anderen bij onenigheid in hun waarde. Stelt zichzelf persoonlijk verantwoordelijk voor het eigen handelen, bewaart vertrouwelijkheid van verkregen informatie. Is ten allen tijde eerlijk over mogelijkheden en risico s en fouten. Spreekt anderen aan op persoonlijke verantwoordelijkheid voor hun eigen handelen, bewaakt in teams het eerlijk omgaan met informatie en de persoonlijke waarde van anderen.

9 5.2 Discipline Zich conformeren aan het beleid en/of de procedures van de organisatie. Bij onduidelijkheden of veranderingen bevestiging zoeken bij de juiste autoriteit. Vraagt naar afspraken, regelgeving of beleid Accepteert gezag Kent de grenzen van de eigen verantwoordelijkheid Signaleert situaties die afwijken van de standaard binnen de organisatie Wijkt niet af van regels en procedures Checkt of zijn leidinggevende akkoord gaat met het afwijken van afspraken, regels of procedures Vraagt, als een bepaalde regel onduidelijk is, wat wel en niet kan Houd zich ook bij hoge werkdruk aan de voorgeschreven procedures van de eigen organisatie Maakt eigen regels/ procedures en gebruikt deze ten eigen bate. Volgt bestaande afspraken,regels en procedures en vraagt bevestiging bij onduidelijkheden. Blijft, bij hoge werkdruk, zich conformeren aan het gekende beleid / procedures van de organisatie. Kan, bij hoge werkdruk, afwijken van afspraken, regels en procedures met inachtneming van de grenzen van de eigen verantwoordelijkheid. Niveau 4 Draagt er aan bij dat binnen de organisatie afspraken, beleid en procedures worden ontwikkeld en uitgevoerd.

10 6 Organisatie 6.1 Plannen en organiseren Op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en benodigde tijd, acties en middelen aangeven om bepaalde doelen te kunnen bereiken. Formuleert concrete en meetbare doelstellingen voor zichzelf en anderen. Schept randvoorwaarden om zaken ordelijk en efficiënt af te werken. Stelt relevante prioriteiten. Kan zorg coördineren en organiseren, weet taken te verdelen. Schakelt anderen in, rekening houdend met hun bekwaamheid. Past plannen aan aan wijzigende inzichten en omstandigheden, houdt daarbij de oorspronkelijke doelen voor ogen. Voert opgelegde opdrachten uit. Maakt onder begeleiding een haalbare en effectieve planning van de eigen werkzaamheden. Maakt zelfstandig een haalbare en effectieve planning en bepaalt zelf de benodigde tijd, acties, middelen en bijbehorende prioriteiten in relatie met activiteiten van anderen in de laag complexe zorgsituaties. Maakt zelfstandig een haalbare en effectieve planning en bepaalt zelf de benodigde tijd, acties, middelen en bijbehorende prioriteiten in relatie met activiteiten van anderen in midden- tot hoogcomplexe zorgsituaties. Niveau 4 Draagt er aan bij dat doelen en activiteiten, op een effectieve en efficiënte wijze worden gecoördineerd en georganiseerd op de afdeling, ook in onvoorziene en/of hectische situaties.

11 6.2 Kwaliteitsgerichtheid Hoge eisen stellen aan kwaliteit van zorg en diensten en daarnaar handelen. Stelt hoge eisen aan kwaliteit van zorg en diensten Komt met voorstellen over de verbetering van de kwaliteit van zorg Zet zich in om de kwaliteit van zorg en diensten te verbeteren Stelt het onderwerp kwaliteit ter discussie Reageert corrigerend als de kwaliteit onder de maat is Evalueert eigen gedrag, producten en processen in het licht van kwaliteitsnormen en standaards Werkt volgens de geldende kwaliteitseisen Wijkt af van gestelde kwaliteitseisen. Houd zich aan gestelde kwaliteitseisen, checkt daarop en herstelt fouten. Doet zelfstandig voorstellen en onderneemt actie om een hoge kwaliteit van eigen producten en diensten te realiseren en vraagt regelmatig feedback over de kwaliteit daarvan. Draagt er in de samenwerking met anderen aan bij dat zij voorstellen doen en acties ondernemen om de kwaliteit van producten en diensten te verhogen. En neemt daarin zelf het initiatief.

12 7 Professionaliteit 7.1 Flexibiliteit/Aanpassingsvermogen Effectief blijven functioneren door soepel inspelen op gedrag van anderen of op veranderingen in situaties, werkwijzen, procedures, taken, richtlijnen Improvisatieen omschakelvermogen Speelt in het werk effectief en actief in op veranderende of gewijzigde omstandigheden Pakt nieuwe methoden snel en effectief op Komt regelmatig op het juiste moment met een andere en effectievere werkaanpak of- methode Herkent het moment waarop van aanpak of stijl gewisseld moet worden om het doel te bereiken (bijvoorbeeld een weerstand-situatie) en doet dat dan ook Stemt zijn eigen rol, aanpak, tactiek, strategie, effectief af op de gesprekspartner(s) om zijn doel ter kunnen bereiken Kan moeilijk effectief blijven functioneren indien er veranderingen in situaties zich voordoen. Stelt werkzaamheden en gedrag bereidwillig bij wanneer verantwoordelijkheden zich wijzigen of met nieuwe collega s moet worden samengewerkt. Schakelt wanneer daar directe aanleiding voor is tussen de zorgprocessen. Wijzigt op eigen initiatief snel en effectief zijn werkzaamheden en gedrag wanneer dat het meest effectief is voor het bereiken van zijn/ haar doel, sluit daarbij op het juiste moment aan op wat de gesprekspartner beweegt. Geeft in begeleiding van studenten en stagiaires feedback op manier waarop ze met veranderde omstandigheden reageren. Laat hierin voorbeeld-gedrag zien.

13 7.2 Stressbestendigheid Effectief blijven presteren onder tijdsdruk, druk van meerdere of moeilijke taken, sociale druk, of bij tegenslag, teleurstelling, tegenspel, of crisis Blijft effectief functioneren onder (langdurige) tijdsdruk, in een onrustige, drukke omgeving of bij crises Kan incasseren, blijft zaken relativerend en rationeel benaderen bij (de dreiging van) grote tegenslag, of teleurstelling Kan, als dat nodig is, nee zeggen wanneer er een beroep op hem gedaan wordt, grenzen stellen Blijft creatief bij het aandragen van mogelijkheden of oplossingen als het tegenzit, is niet voor een gat te vangen Blijft vasthoudend en doelgericht en blijft prioriteiten stellen Raakt door tegenslag snel van zijn stuk en blijft daar in zichzelf over doordenken Blijft effectief prestaties leveren bij tegenslag, persoonlijke kritiek of bij veel verschillende taken. Blijft onder tijdsdruk en/of veel gelijktijdige wensen van anderen gestructureerd en effectief werken, mede door op eigen initiatief zijn/haar prioriteiten bij te stellen en te bewaken. Geeft anderen feedback op hun reacties op tegenslag, kritiek of werkdruk, en draagt er aan bij dat teams bij tegenslag effectief blijven werken. Niveau 4 Ziet bij tegenslag snel nieuwe kansen en communiceert daar direct en duidelijk over.

14 7.3 Klantgerichtheid Onderzoeken van wensen en behoeften van patiënt, naasten, in- en externe disciplines en hiernaar handelen. Anticiperen op behoeften van patiënten en in- en externe disciplines. Prioriteit geven aan servicebereidheid en patiënttevredenheid (en naasten). Stelt zich dienstverlenend op. Zoekt actief naar mogelijke wensen en behoeften van patiënt en naasten; vraagt door Opent mogelijkheid tot correctie of bijstelling van zijn/ haar acties. Aanvaardt verantwoordelijkheid voor gemaakte fouten, schuift klachten niet af op anderen. Reageert direct op een klacht zonder zich defensief op te stellen. Checkt bij de patiënt (en naasten) of aan alle verwachtingen, wensen of behoeften is voldaan. Handelt zoveel mogelijk vanuit het belang van de patiënt. Beperkt zijn klantgerichtheid niet alleen tot patiënten, maar beschouwt collega s en andere disciplines ook als klanten. Maakt duidelijke afspraken met de patiënt over de te verlenen zorg. Laat hierover geen onduidelijkheid bestaan. Houd zich vervolgens aan alle afspraken. Is gereserveerd en bewaakt bij voortduring het eigen belang Verleent service, reageert op verzoeken van de zorgvrager, naasten en in- en externe disciplines. Zoekt actief naar wensen en behoeften en maakt nog niet helder gemaakte behoeften en wensen van de klant expliciet. Draagt eraan bij dat anderen alert zijn op de behoeften en wensen en het verhogen van de klanttevredenheid, mede door de manier waarop hij/zij zelf met de klant omgaat.

15 7.4 Initiatief Kansen signaleren en er naar handelen, liever uit zichzelf beginnen dan passief afwachten Vraagt uit zichzelf nadere informatie Doet iets waar niet om gevraagd wordt Grijpt kansen Onderneemt actie om de voortgang te versnellen Handelt in het algemeen anticiperend i.p.v. afwachtend Laat een afwachtende houding zien, brengt niet gemakkelijk nieuwe plannen of ideeën naar voren. Kansen signaleren en er naar handelen, liever uit zichzelf beginnen dan passief afwachten. Informeert naar nieuwe mogelijkheden voor een eigen bijdrage wanneer hij/zij daar ruimte voor ziet, brengt verbetermogelijkheden onder de aandacht. Benut zelfstandig kansen en nieuwe mogelijkheden die zich voordoen, zoekt actief naar verbetermogelijkheden en neemt daarop actie.

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep

Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep Gespreksformulieren LA personeel Dommelgroep (versie mei 2012) FUNCTIONERINGSGESPREK leraar basisonderwijs (LA) Naam: Geboortedatum: Huidige school: Leidinggevende: Huidige functie: Datum vorig gesprek:

Nadere informatie

Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op. Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op

Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op. Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op Klantgerichtheid Klantgerichtheid Reageert direct op een klacht en stelt je niet verdedigend op Je handelt zoveel mogelijk vanuit het belang van de patiënt Je zoekt actief naar wensen/behoeften van patiënten

Nadere informatie

Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep

Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep Gespreksformulieren LB personeel Dommelgroep (versie mei 2012) FUNCTIONERINGSGESPREK leraar basisonderwijs (LB) Naam: Geboortedatum: Huidige school: Leidinggevende: Huidige functie: Datum vorig gesprek:

Nadere informatie

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43

Vergelijking tussen: Functie: General Manager Dijkhuis BV Afnamedatum: :26:42 Kandidaat: Verbaan, Jan Afnamedatum: :05:43 Competentie match Score per domein Competentiescan Pagina 1 van 14 Score per schaal Competentiescan Pagina 2 van 14 Schaalscores per domein Werk Sociaal Toelichting bij de grafiek. In deze grafiek staan

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld

Competentie Definitie % Nodig % Ontwikkeld 3.2 Het Merk IK Les 12: Competenties Opdracht: Lees/bekijk eerst de les in de online omgeving. 1. Geef achter elke competentie eerst aan in percentages in welke mate deze competentie gewenst is met betrekking

Nadere informatie

Competentieprofiel. Verpleegkundige

Competentieprofiel. Verpleegkundige Competentieprofiel Verpleegkundige Overzicht competenties Flexibel gedrag Inlevingsvermogen Integriteit Kwaliteitsgerichtheid Probleemanalyse Samenwerken Sociabiliteit Stressbestendigheid Vakgerichtheid

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

Performance Improvement Plan

Performance Improvement Plan Performance Improvement Plan Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55

Nadere informatie

competenties en voorbeeldvragen

competenties en voorbeeldvragen competenties en voorbeeldvragen 1 Aanpassingsvermogen Blijft doelmatig handelen door zich aan te passen aan een veranderende omgeving of veranderende taken, andere vakgebieden of verantwoordelijkheden

Nadere informatie

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Modulecode: L.MIM.5687 Toetscode: T.MIM.7939 Modulenaam: Persoonlijke ontwikkeling Opleiding: Commerciële economie deeltijd Kwartiel: 1.1, 1.2, 1.3 en 1.4 Verantwoordelijk docent:

Nadere informatie

COMPETENTIECATALOGUS

COMPETENTIECATALOGUS Bijlage 1B bij de Regeling jaargesprekken Competentiecatalogus COMPETENTIECATALOGUS Competenties Klantgericht Toont zich bewust van wensen en belangen van de in- of externe klant, schept duidelijkheid

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF

COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF COMPETENTIEPROFIEL MEDEWERKER KEUKEN COZ SINT - JOZEF pg1/5 DOELSTELLINGEN EN SITUERING IN DE ORGANISATIE (cfr organogram) Vanuit onze opdrachtsverklaring is het de taak van elke medewerker om de zorg

Nadere informatie

Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005

Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005 Gemeentebestuur Knokke-Heist Competentiewoordenboek kaderleden Januari 2005 1. BELEIDSONDERSTEUNEND WERKEN Beleidsondersteunend werken is het verwerken van alle relevante informatie in duidelijke, overzichtelijke

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider B December 2009 PROJECTLEIDER B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider B

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk 2010-2013 volgens het kwalificatiedossier Jeugdzorg 2011. 1=startniveau, 2= aardig eindje op weg 3= beginnend beroepsbeoefenaar Kerntaak

Nadere informatie

Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis

Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis Beroepsonderwijs Competentiemodel Competenties per bekwaamheidseis Interselect Spijksedijk 18F 4207 GN Gorinchem 0183 693939 Pagina 1 van 13 / 21 maart 2007 / de heer B. Krol / Interselect 2007 BO competentietaal

Nadere informatie

VACATURE-INVENTARISATIE

VACATURE-INVENTARISATIE VACATURE-INVENTARISATIE Algemeen Bedrijf: Adres: Telefoon: Reden vacature: uitdiensttreding huidige functionaris overplaatsing huidige functionaris promotie huidige functionaris uitbreiding Datum ingang

Nadere informatie

Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator

Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator Competentie scoreformulier kandidaat VVRV Examinator Competenties van de VVRV Examinator: - Oordeelsvermogen - Nauwkeurigheid - Besluitvaardigheid - Onafhankelijkheid - Effectief communiceren - Reflectie/Leervermogen

Nadere informatie

Persoonlijke rapportage van B. Smit

Persoonlijke rapportage van B. Smit Persoonlijke rapportage van B. Smit P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

gestructureerd activiteitenprogramma, zodat dit goed leesbaar en hanteerbaar is.

gestructureerd activiteitenprogramma, zodat dit goed leesbaar en hanteerbaar is. VOORTGANGSRAPPORTAGE Praktijk PW 4 Jeugdzorg 2009-2011 naam: klas: loopbaanbegeleider: 1=startniveau, 2= aardig eindje onderweg 3= beginnend beroepsbeoefenaar Kerntaak 1 Opstellen van een activiteitenprogramma

Nadere informatie

De planning is realistisch, efficiënt en afdoende afgestemd met de betrokkenen.

De planning is realistisch, efficiënt en afdoende afgestemd met de betrokkenen. Kerntaak 1 Stuurt werkplaats aan 1.1 werkproces: Plant en verdeelt werkzaamheden De deelnemer heeft bij het plannen van de werkorders voldoende rekening gehouden met wat de werkplaats aankan (afgestemd

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL ZORGKUNDIGE COZ SINT - JOZEF

COMPETENTIEPROFIEL ZORGKUNDIGE COZ SINT - JOZEF COMPETENTIEPROFIEL ZORGKUNDIGE COZ SINT - JOZEF pg1/5 DOELSTELLINGEN EN SITUERING IN DE ORGANISATIE (cfr organogram) Vanuit onze opdrachtsverklaring is het de taak van elke medewerker om de zorg in ons

Nadere informatie

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT

STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT STAGES IN ARBEIDS- EN ORGANISATIEPSYCHOLOGIE: FEEDBACKINSTRUMENT Naam stagiair(e):... Stageplaats (+ adres):...... Tussentijdse evaluatie Eindevaluatie Stageperiode:... Datum:.. /.. / 20.. Stagementor:...

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0067 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn

Nadere informatie

VRAGENLIJST COMPETENTIES

VRAGENLIJST COMPETENTIES VRAGENLIJST COMPETENTIES Inleiding De voor u liggende vragenlijst brengt de managementstijl in kaart. Het doel van deze vragenlijst is inzicht te verwerven in het feitelijke en dus zichtbare handelen van

Nadere informatie

Secretaresse Mei 2009

Secretaresse Mei 2009 Functienaam Vastgesteld: Secretaresse Mei 2009 Aard van de functie De secretaresse ondersteunt en faciliteert manager en (beleids)adviseurs. Zij voert haar werkzaamheden voornamelijk zelfstandig uit. Minder

Nadere informatie

Formulier Jaargesprekken

Formulier Jaargesprekken Formulier Jaargesprekken Directie en afdeling : Naam medewerker : Personeelsnummer : Functie : Functieschaal : Salarisschaal en trede : Naam leidinggevende : Beoordelingsperiode : Datum afstemmings- en

Nadere informatie

Gedragsniveaus Creativiteit

Gedragsniveaus Creativiteit Gedragsniveaus Creativiteit 1. A. Werkt routinematig en met bekende middelen. B. Doet alleen wat gebruikelijk is. C. Valt stil/ stopt als beproefde oplossingen niet werken. 2. A. Toont belangstelling voor

Nadere informatie

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving)

Proeve van bekwaamheid (leerbedrijf) Examenproject (gesimuleerde beroepsomgeving) Opleidingsgebied Commercieel dossier en kerntaak Medewerker marketing en communicatie 2009 2010/2010 2011 Uitstroom en crebocode 90531 Toetsnaam en toetscode* Zet marketing en/of communicatieactiviteiten

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert B December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT B 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

ALEXANDER GIELE Competentiemonitor Ingevuld door : C.M.T. Ruppert Ingevuld op : 19 december 2013

ALEXANDER GIELE Competentiemonitor Ingevuld door : C.M.T. Ruppert Ingevuld op : 19 december 2013 ALEANDER GIELE Competentiemonitor Ingevuld door : C.M.T. Ruppert Ingevuld op : 19 december 2013 Deze monitor is ingevuld op basis van een eerste gesprek, een lesobservatie en een nagesprek (soms in andere

Nadere informatie

Beheerder. Afdeling: Wonen/Vastgoed Datum: 1 maart 2015 Pagina: 1 van 5

Beheerder. Afdeling: Wonen/Vastgoed Datum: 1 maart 2015 Pagina: 1 van 5 Beheerder Afdeling: Wonen/Vastgoed Datum: 1 maart 2015 Pagina: 1 van 5 Organisatorische context Idealis is dé studentenhuisvester van Wageningen en Ede. Wij bieden ruim 5000 huurders prettige en betaalbare

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren OR - competentieprofiel LNV Camiel Schols SBI training & advies Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

Nadere informatie

Jeugdwerker (jongerencultuur) - tijdelijk

Jeugdwerker (jongerencultuur) - tijdelijk Jeugdwerker (jongerencultuur) - tijdelijk Functiebenaming/graad en functionele loopbaan Jeugdwerker, C1-C3. Doel van de functie Je ondersteunt de inhoudelijke werking van de jeugddienst met de focus op

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend C December 2009 LEIDINGGEVEND C 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend C

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Ondersteunend/Epert C December 2009 ONDERSTEUNEND/EXPERT C 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Ondersteunend/Epert

Nadere informatie

Diensthoofd overheidsopdrachten. Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten

Diensthoofd overheidsopdrachten. Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten Functietitel Diensthoofd overheidsopdrachten Dienst Administratieve en juridische zaken overheidsopdrachten Niveau Av Eerste evaluator Tweede evaluator Diensthoofd administratieve en juridische zaken Algemeen

Nadere informatie

B1 - DESKUNDIGE LEIDINGGEVENDE

B1 - DESKUNDIGE LEIDINGGEVENDE B1 - DESKUNDIGE LEIDINGGEVENDE Competentieprofiel Waardegebonden competenties Klantgerichtheid De dienstverlening afstemmen op de gevoeligheden, behoeften en wensen van interne klanten en burgers, ook

Nadere informatie

Competentieprofiel Werkbegeleider

Competentieprofiel Werkbegeleider Competentieprofiel Werkbegeleider Calibris Kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport Postbus 131 3980 CC Bunnik T 030 750 7000 F 030 750 7001 I www.calibris.nl E info@calibris.nl

Nadere informatie

Functieprofiel Young Expert

Functieprofiel Young Expert 1 Laatst gewijzigd: 20-7-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Ervaringen opdoen... 3 1.1 Internationale ervaring in Ontwikkelingssamenwerkingsproject (OS)... 3 1.2 Nieuwe vaardigheden... 3 1.3 Intercultureel

Nadere informatie

Beoordelingsformulier

Beoordelingsformulier Beoordelingsformulier functie Naam medewerker Naam leidinggevende Naam manager Functie medewerker Coördinator ArcheoTolk Functieklasse 4 Periode van de beoordeling Datum beoordelingsgesprek Toelichting

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL VERPLEEGKUNDIGE COZ SINT - JOZEF

COMPETENTIEPROFIEL VERPLEEGKUNDIGE COZ SINT - JOZEF COMPETENTIEPROFIEL VERPLEEGKUNDIGE COZ SINT - JOZEF pg1/5 DOELSTELLINGEN EN SITUERING IN DE ORGANISATIE (cfr organogram) Vanuit onze opdrachtsverklaring is het de taak van elke medewerker om de zorg in

Nadere informatie

Communiceren met de doelgroep voor OA en PW Kinderopvang

Communiceren met de doelgroep voor OA en PW Kinderopvang Specificaties Onderwijsassistent Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Communiceren met de doelgroep voor OA en PW Kinderopvang Training Kinderdagverblijf, BSO of basisschool Demonstratie Niveau: 4

Nadere informatie

Zorginnovaties en technologie

Zorginnovaties en technologie Keuzedeel mbo Zorginnovaties en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0138 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker handhaving II Normfunctienaam Medewerker handhaving II Code Peildatum N03.04.04 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen I Normfunctienaam Medewerker systemen I Code Peildatum N05.02.02 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Projectleider IT-infrastructuur

Projectleider IT-infrastructuur Functiebeschrijving Projectleider IT-infrastructuur Functiegegevens Functiebenaming : Directie : Team: Loonschaal: Rapporteert aan: Projectleider IT-infrastructuur Bedrijfsvoering IT A1a-A3a IT-coördinator

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied

Functiebeschrijving. Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Functiebeschrijving Deskundige Personeel (B1-3) Kerntaken en takengebied Loon- en personeelsadministratie Je bent verantwoordelijk voor een correcte weddeverwerking en werkt hiervoor nauw samen met het

Nadere informatie

Bij de MSF (verwijzers) is het verplicht minimaal 3 verwijzers een vragenlijst te sturen, voor de

Bij de MSF (verwijzers) is het verplicht minimaal 3 verwijzers een vragenlijst te sturen, voor de Multisource Feedback Er zijn drie verschillende formulierensets Multisource Feedback (MSF) beschikbaar in het digitaal portfolio: Bij de MSF (collega s) is het verplicht minimaal 3 collega s een vragenlijst

Nadere informatie

Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Functienaam : Niveau : 1. Typering Functiefamilie

Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Functienaam : Niveau : 1. Typering Functiefamilie Casusinformatie behorende bij de functie van Klantmanager 1 Inhoud: 1. Generieke functie 2. Functieprofiel 3. Competentieprofiel 1. Generieke functie GEMEENTE ZOETERMEER Functiefamilie : Dienstverlening

Nadere informatie

Competentie definities

Competentie definities Competentie definities Aanpassingsvermogen (Flexibiliteit): Zich gemakkelijk aan kunnen passen aan veranderende omgeving, werkwijzen, werktijden, taken, verantwoordelijkheden, beleidswijzigingen en gedragingen

Nadere informatie

Beoordelingsformulier

Beoordelingsformulier Beoordelingsformulier Naam beoordeelde Divisie/afdeling Beoordelingsperiode Naam beoordelaar Toelichting De beoordelingsgesprekken worden door de direct leidinggevende gevoerd. Het verdient de aanbeveling

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A1 December 2009 LEIDINGGEVEND A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

VERTROUWELIJK. Rapport 360 -feedback Voorbeeldrapport

VERTROUWELIJK. Rapport 360 -feedback Voorbeeldrapport VERTROUWELIJK Rapport 36 -feedback Voorbeeldrapport 7-2-215 www.talentfactor.nl Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Sterkte / zwakte analyse... 4 3 Score top 5... 6 4 Verschil eigen score en omgevingsscore...

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A2 December 2009 LEIDINGGEVEND A2 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Organisatie. Competenties

Organisatie. Competenties Organisatie Moonen Packaging gaat voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet. Met deze Exceeding Expectations hecht Moonen belang aan de kernwaarden:

Nadere informatie

T: Instructies en procedures opvolgen. 1.2.Bereidt de uitvoering

T: Instructies en procedures opvolgen. 1.2.Bereidt de uitvoering VOORTGANGSRAPPORTAGE Onderwijsassistent BOL leerjaar 2 in 2011-2012 Verdiepingsfase OAS praktijk 2011-2013 volgens het Kwalificatiedossier 2010. naam: klas: Loopbaanbegeleider: 1= startniveau 2=aardig

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Projectleider A1 December 2009 PROJECTLEIDER A1 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Projectleider

Nadere informatie

Het ideale competentieprofiel van een mentor volgens Praktijk Know How

Het ideale competentieprofiel van een mentor volgens Praktijk Know How Het ideale competentieprofiel van een mentor volgens Praktijk Know How 1. Een veilig leef- en werkklimaat Ik ben in staat een veilig leef- en werkklimaat te creëren in mijn mentorklas. - Ik creëer situaties

Nadere informatie

Competentiewoordenboek. gemeente Hattem

Competentiewoordenboek. gemeente Hattem Competentiewoordenboek gemeente Hattem Inhoudsopgave Competentiewoordenboek... 1 Inleiding... 3 Indeling van competenties... 3 Gedragscompetenties... 4 A Analyseren... 4 1. Probleemanalyse... 4 2. Vernieuwingskracht...

Nadere informatie

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Mensen met niet-aangeboren hersenletsel Keuzedeel mbo Mensen met niet-aangeboren hersenletsel behorend bij één of meerdere kwalificaties mbo Op dit moment is een wijziging van de WEB in voorbereiding waarmee de positie van keuzedelen in de kwalificatiestructuur

Nadere informatie

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering.

Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking tot locatie(s), systemen, gegevens en bedrijfsvoering. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker systemen III Normfunctienaam Medewerker systemen III Code Peildatum N05.02.06 1-1-2013 Functiereeks Beheer Uitvoeren van beheersmatige werkzaamheden met betrekking

Nadere informatie

Jeugdwerker (vakantieaanbod) - tijdelijk

Jeugdwerker (vakantieaanbod) - tijdelijk Jeugdwerker (vakantieaanbod) - tijdelijk Functiebenaming/graad en functionele loopbaan Jeugdwerker, C1-C3. Doel van de functie Samen met de speelpleinverantwoordelijke organiseer je elke vakantie mee de

Nadere informatie

Competentiemanagement bij de federale overheid

Competentiemanagement bij de federale overheid Competentiemanagement bij de federale overheid Competentieprofielen Basis Leidinggevend A4 December 2009 LEIDINGGEVEND A4 1/ BASISPROFIEL Tabel informatie begrijpen taken Taken uitvoeren Leidinggevend

Nadere informatie

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven.

Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Kwaliteiten en Vaardigheden Voeg de uitwerkingen toe aan je portfolio. Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. In je leven

Nadere informatie

Competentiewoordenboek niet-kaderleden

Competentiewoordenboek niet-kaderleden 1. Besluitvaardig zijn Competentiewoordenboek niet-kaderleden - Kan tijdig beslissen wat in een bepaalde situatie moet gebeuren - Neemt goede beslissingen rekening houdend met de situatie - Durft beslissingen

Nadere informatie

Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding

Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding Beoordelingsformulier ten aanzien van beroepshouding Naam student Studentnummer Cohort Praktijkperiode Praktijklocatie Naam werkbegeleider Naam StudieLoopbaanbegeleider (SLB) :. : : Beoordelingsformulier

Nadere informatie

Functiebeschrijving manager Wonen

Functiebeschrijving manager Wonen Functiebeschrijving manager Wonen Doel Is verantwoordelijk voor de afdeling Wonen, waartoe behoren het Klantcontactcentrum (KCC), Verhuur, Wijkaanpak, Individuele zorg en Dagelijks Onderhoud. Kern en uitdaging

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS Het doel van dit onderzoek is een vergelijking te maken tussen de aanwezige competenties bij professionals en vrijwilligers

Nadere informatie

Organisatie. Competenties

Organisatie. Competenties Organisatie Moonen Packaging gaat voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet. Met deze Exceeding Expectations hecht Moonen belang aan de kernwaarden:

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE PRAKTIJK KINDEROPVANG BBL vlg het Kwalificatiedossier 2011

VOORTGANGSRAPPORTAGE PRAKTIJK KINDEROPVANG BBL vlg het Kwalificatiedossier 2011 VOORTGANGSRAPPORTAGE PRAKTIJK KINDEROPVANG BBL vlg het Kwalificatiedossier 2011 K1: Pedagogisch werker = 3; de gewoon getypte onderdelen behoren bij de kwalificatie van niveau 3 en van niveau 4. K2: Gespecialiseerd

Nadere informatie

Organisatie. Competenties

Organisatie. Competenties Organisatie Moonen Packaging gaat voor meer dan tevreden klanten door altijd de extra stap te zetten, met liefde voor onze planeet. Met deze Exceeding Expectations hecht Moonen belang aan de kernwaarden:

Nadere informatie

Kwaliteiten en Vaardigheden

Kwaliteiten en Vaardigheden Kwaliteiten en Vaardigheden Voordat je solliciteert moet je weten wat je kwaliteiten zijn. In deze opdracht ga je je eigen kwaliteiten beschrijven. Doel: Als je deze les hebt doorgewerkt: Kun je uitleggen

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Het werken aan en en de relatie daarvan met de voortgangsrapportage Gedurende de verdiepingsfase

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Adviseur IV Normfunctienaam Adviseur IV Code Peildatum N03.01.08 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen

Nadere informatie

Functieprofiel leidinggevende

Functieprofiel leidinggevende Functieprofiel leidinggevende Doel van de functie Is verantwoordelijk voor (kan aangesproken worden op) de beleidsvoorbereiding en de beleidsuitvoering in een specifiek domein. Resultaatsgebieden Coördineren

Nadere informatie

Docent LB. Inhoudsopgave. Docent LB Inter-persoonlijk. Leesinstructies Rapportgegevens

Docent LB. Inhoudsopgave. Docent LB Inter-persoonlijk. Leesinstructies Rapportgegevens Docent LB Naam feedbackontvanger MGN(Robbert van Megen) Huidige datum: 12/24/2010 Inhoudsopgave Leesinstructies Rapportgegevens Feedbackontvanger Geselecteerde competenties Feedbackgevers Totaaloverzicht

Nadere informatie

Opzichter/projectleider

Opzichter/projectleider Opzichter/projectleider Doel van de functie De opzichter/projectleider is verantwoordelijk voor het dagelijks, mutatie en planmatig onderhoud voor een deel van het bezit. De opzichter/projectleider is

Nadere informatie

Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam

Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam Inleiding Deze handleiding is geschreven voor de regionale traineepool MRA en is een middel om de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Individueel. competentieprofiel. Naam: Werkvloerbegeleider. Terug naar overzicht

Individueel. competentieprofiel. Naam: Werkvloerbegeleider. Terug naar overzicht Competentie: Anticiperen Definitie: Voorziet veranderingen in de bestaande situatie en speelt daar doeltreffend op in. Datum afnames 1. Reageert actief op veranderingen binnen de eigen functie. Kan op

Nadere informatie

/ 360 graden feedback op competenties

/ 360 graden feedback op competenties / 360 graden feedback op competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 0 april 04 Email: Scq000@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 0 april 04 / 360 graden feedback op competenties 360 graden feedback op competenties

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling:

Opleidingsgebied ICT. 2 e beoordeling: Eindbeoordeling: Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak Applicatie- en mediaontwikkeling 2012-2013, 2013-2014 Kerntaak 1: Ontwerpen van de applicatie, (cross)media-uiting of game Kwalificatie en crebocode

Nadere informatie

Deskundige ICT - systeembeheerder

Deskundige ICT - systeembeheerder 1. FUNCTIEDOEL De deskundige ICT levert samen met zijn/haar collega s expertise informatie, diensten en producten af aan de interne klanten, met de nodige kwaliteitsvereisten, volgens de juiste procedures

Nadere informatie

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

PR SPECIALIST RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het extern profileren van de organisatie door het in de media/via social media positioneren van de organisatie en haar activiteiten, passend bij het gewenste imago. Welke

Nadere informatie

Rondvraag. Persoonlijke rapportage van M. Gulden

Rondvraag. Persoonlijke rapportage van M. Gulden Rondvraag Persoonlijke rapportage van M. Gulden Gegevens deelnemer Naam Organisatie Functie B. Smit PiCompany Intern Leraar De Zevensprong Gegevens Rondvraag Datum 31 oktober 2005 Nummer 31721.96907 Profiel

Nadere informatie

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Werkt gedurende langere periode nauwkeurig en zorgvuldig, met oog voor detail, gericht op het voorkómen van fouten en slordigheden, zowel in eigen als andermans

Nadere informatie

Winkelverantwoordelijke - Vrouwencentrum

Winkelverantwoordelijke - Vrouwencentrum Functietitel: Winkelverantwoordelijke - Vrouwencentrum Opgesteld op 21/03/2018 opgesteld door: Wim Hove Doel van de functie: Aansturen en zorgen voor een efficiënte planning van de kledij- en retouchemedewerkers

Nadere informatie

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen.

Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen. Functiebeschrijving Functienaam Medewerker beleidsuitvoering II Normfunctienaam Medewerker beleidsuitvoering II Code Peildatum N03.03.04 1-1-2013 Functiereeks Beleid Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren

Nadere informatie

Identificatiegegevens kandidaat. Identificatiegegevens onderneming. Naam* Adres* Telefoon* adres* Naam. Ondernemingsnummer* Datum van onderzoek

Identificatiegegevens kandidaat. Identificatiegegevens onderneming. Naam* Adres* Telefoon*  adres* Naam. Ondernemingsnummer* Datum van onderzoek Screening van de individuele dienstverlener in de pijler advies / advies Internationaal ondernemen / strategisch advies in het kader van de maatregel kmo-portefeuille Sjabloon van het onderzoeksverslag

Nadere informatie

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving

Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Beoordelingseenheid B Proeve van Bekwaamheid Inzoomen op de cliënt en zijn omgeving Crebonummer: 92661 en 92662 Opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

Nadere informatie

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind

Opleidingsgebied ICT. Niveau Beginnend *zie omschrijving beoordelingscriteria Gevorderd* Bekwaam* Werkproces(sen) Beoordeling* 1 e 2 e eind Opleidingsgebied ICT Kwalificatiedossier en kerntaak ICT- en mediabeheer 2012-2013 Kerntaak 3: Beheren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen Kwalificatie en crebocode ICT-beheerder 95321 Leeromgeving

Nadere informatie