Beste ouders, Met vriendelijke groet, Bas van der Haar BASburo / wappwijs

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders, Met vriendelijke groet, Bas van der Haar BASburo / wappwijs"

Transcriptie

1

2 Beste ouders, Allereerst dank voor jullie interesse. Ik heb deze presentatie gemaakt voor jullie en jullie kind(eren) zodat jullie samen de weg kunnen vinden op het wereldwijde WEB en de wirwar van Social Media kanalen. Kanalen die uw kind waarschijnlijk sneller bedient en beter kent dan uzelf. Kanalen waar kinderen nieuwe vrienden maken, gesprekken aangaan en hun eigen identiteit proberen te ontwikkelen en vaststellen. Dit is niet altijd even gemakkelijk en leuk en zeker niet als je als ouder niet helemaal op de hoogte bent of de juiste betrokkenheid hebt. Daarom is er wappwijs! Want #mediabewust ben je samen! Het doel van wappwijs! is om via repeterende workshops, lessen, interactieve opdrachten en kennisdeling een mindset te creëren bij de jeugd maar ook bij de ouders zodat iedereen samen een mediabewuste weg kan volgen aangaande het internetverkeer. Degenen die al eens een ouderavond hebben bijgewoond zullen zich hier al iets meer mee bezig houden, althans dat hoop ik. Zoals elke keer weer blijkt hebben we met z n allen nog een hoop terrein te overwinnen op het gebied van mediabewust omgaan met de nieuwe media! Met vriendelijke groet, Bas van der Haar BASburo / wappwijs Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze presentatie mail uw vragen dan aan info@basburo.nl

3

4 De veiligheid van onze kinderen staat vaak voorop, hoe veiliger we het kunnen maken hoe prettiger dat we dat vinden. De ONLINE veiligheid kan echter vaak vele malen beter. Wordt dus samen met uw kind(eren) #MEDIABEWUST

5 Heeft u als ouder nog zicht op waar u kinderen zich online bevinden? Weet u met wie ze bevriend zijn, wie ze volgen en door wie ze gevolgd worden? Gaat er een lichtje branden als de term #Snapchat of #Instagram valt? Of zegt het u allemaal niets? Ik probeer e.e.a. aan u uit te leggen aan de hand van enkele korte teksten en foto s. Het is ook zeker mijn bedoeling om te laten nadenken over uw eigen social media en internet gebruik. We kijken ongeveer 210 keer per dag naar onze mobiele telefoon, hoe zit dat met u? Probeer aan de hand van deze uitleg eens te reflecteren naar uw eigen gedrag met de smartphone / tablet / pc en hoe dat overkomt op uw kind(eren)? Veiligheid bieden en garanderen aan je kind(eren) staat bij iedere ouder voorop. We weten waar ze spelen, bij wie ze logeren, met wie ze naar de hockey of voetbal gaan. We leren ze fietsen met een helmpje op en springen op als ze dreigen te vallen, waarschuwen ze voor vreemden, op school en thuis krijgen ze verkeersles dus we waken continue over onze kroost. Allemaal voorbeelden uit de offline wereld, de wereld zoals we die kennen. Maar nu wat anders hoe zit het met de veiligheid in de online wereld? Waarschuwen we ze daar ook voor vreemden? Herkent u een nep profiel? Accepteert u elk volgverzoek op Instagram of Twitter? Of heeft u uw accounts allemaal openbaar staan en kan iedereen dus zien wat u deelt?

6

7 Deze afbeeldingen komen als poster formaat in de klassen te hangen. Ze geven de onderwerpen die behandeld worden weer. Tevens zijn dit ook de afspraken die we in de klas met elkaar maken. Sommige scholen nemen deze stellingen / afspraken mee in hun Social Media contract. Dagelijks trappen er wereldwijd nog duizenden mensen in een nepprofiel van oplichters, pedofielen en anderen die weinig goeds in de zin hebben. Deze oplichters gaan vaak zeer geraffineerd te werk waardoor herkenning vaak erg lastig is. Daarom zijn de lessen die we met wappwijs in de klassen geven van groot belang. Maar ook uw bijdrage in dit geheel is van groot belang! Kunt u de tablet of telefoon van uw kind(eren) inzien wanneer u dat wilt? Controleert u wel eens door wie ze gevolgd worden op bijvoorbeeld hun Instagram account? Als uw zoon of dochter op straat gevolgd zou worden door een vreemde gaan alle alarmbellen af, waarom dan niet als ze gevolgd worden door een vreemde op internet? Als we ons samen bewust zijn van bovenstaande is de wereld van uw kind(eren) al weer een stukje veiliger!

8

9 Deze afbeeldingen komen als poster formaat in de klassen te hangen. Ze geven de onderwerpen die behandeld worden weer. Tevens zijn dit ook de afspraken die we in de klas met elkaar maken. Sommige scholen nemen deze stellingen / afspraken mee in hun Social Media contract. Iedereen stelt prijs op zijn of haar privé. Echter door de komst van Social Media / Internet en de talloze mogelijkheden geboden door smartphones en tablets is privacy een stuk minder vanzelfsprekend geworden. Hoe gaat u met uw eigen privé om online? En wat verlangt u van uw kinderen? Denk eens na over wat u zelf allemaal uploadt, deelt en ziet online. Het filmpje in onderstaande link geeft u wellicht wat meer stof tot nadenken. Het delen van foto s filmpjes of andere informatie kan niet alleen schadelijk zijn voor uzelf, maar ook voor anderen. Daarom praten we met de kinderen tijdens de wappwijs lessen over de belangen hiervan.

10

11 Deze afbeeldingen komen als poster formaat in de klassen te hangen. Ze geven de onderwerpen die behandeld worden weer. Tevens zijn dit ook de afspraken die we in de klas met elkaar maken. Sommige scholen nemen deze stellingen / afspraken mee in hun Social Media contract. Alhoewel wappwijs is ontwikkeld als lesmethode om bewustwording over de gevaren en valkuilen van het Internet en Social Media te creeëren vertellen we de leerlingen ook wat er allemaal voor kansen liggen online. Wie weet is uw zoon of dochter wel de nieuwe Enzo Knol of Hanna Hanni. Bewust online zijn is kansen zien en bedreigingen of gevaar herkennen. Het 1 kan niet zonder het ander. Vandaar dat er ook veel positieve kanten van het online zijn worden belicht en besproken!

12

13 Deze afbeeldingen komen als poster formaat in de klassen te hangen. Ze geven de onderwerpen die behandeld worden weer. Tevens zijn dit ook de afspraken die we in de klas met elkaar maken. Sommige scholen nemen deze stellingen / afspraken mee in hun Social Media contract. Comuniceren kun je leren, dat geldt voor onze kinderen maar zeker ook voor volwassenen. Helaas denken vele van ons nog steeds dat men van achter een beeldscherm meer kan en mag zeggen dan tijdens een live gesprek. Een beeldscherm van een tablet, pc of telefoon is geen aparte cocon waar je achter kunt verschuilen. We leren onze kinderen allemaal respect te hebben voor anderen, beleefd te zijn tegen anderen en anderen niet te kwetsen. Deze simpele en overduidelijke regels gelden niet alleen offline maar ook online. Tijdens de wappwijs lessen proberen we de leerlingen hiervan bewust te maken. Tevens leren we de kinderen de volgende les : ALLES WAT IN HET ECHTE LEVEN, DE OFFLINE WERELD, NIET MAG IS OP INTERNET, DE ONLINE WERELD NIET TOEGESTAAN. Met dit filmpje proberen we de leerlingen te laten zien en bepalen wat je gedrag wel of niet zou moeten zijn.

14

15 Deze afbeeldingen komen als poster formaat in de klassen te hangen. Ze geven de onderwerpen die behandeld worden weer. Tevens zijn dit ook de afspraken die we in de klas met elkaar maken. Sommige scholen nemen deze stellingen / afspraken mee in hun Social Media contract. Kent u de code van de smartphone van uw kinderen? Is dat een privacy schending Ja of Nee? Meekijken mag of meekijken MOET? Deze vragen worden tijdens de wappwijs les ook gesteld aan de leerlingen. De antwoorden staan vaak haaks op die van de ouders. Daarom vragen we het ook zodat we hun mening bewuster kunnen maken en de kinderen het belang laten inzien van onze slogan Mediabewust ben je samen. Het innemen van een smartphone of tablet is vaak een handige en werkzame straf, geloof me ik heb een dochter van bijna 16 J. Echter kan dit ook tegen ons als ouders werken. Kinderen zullen wellicht minder snel geneigd zijn om fouten of problemen met ons te bespreken omdat ze bang zijn hun telefoon (lees: hun leven!) te moeten inleveren en dus kwijt te raken. Daarom proberen we aan te geven dat wij als ouders meekijken voor hun veiligheid en die van anderen. En dat als ze tegen een probleem of issue aanlopen ze het beter wel meteen kunnen bespreken. Je bent je device dan waarschijnlijk niet of veel korter kwijt dan wanneer je er een dag, een week of langer mee wacht. Onze kinderen kennen de technologie en wij kennen de normen, de waarden en de risico s. Dat moet ook vooral zo blijven uiteraard. Het doel van wappwijs is om al deze vaardigheden te combineren door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven zodat u van uw kinderen kan leren en zij van u! Want nogmaals : Mediabewust ben je samen!

16

17 Deze afbeeldingen komen als poster formaat in de klassen te hangen. Ze geven de onderwerpen die behandeld worden weer. Tevens zijn dit ook de afspraken die we in de klas met elkaar maken. Sommige scholen nemen deze stellingen / afspraken mee in hun Social Media contract. v=tdknn3ei-lg dmf _ Als u de bovenstaande linkjes aanklikt en leest zult u begrijpen waarom hier van ons uit weinig tekst staat maar dat het onderwerp zeer zeker behandeld MOET worden in de wappwijs lessen.

18 Zo n 15 jaar geleden had bijna niemand een mobiele telefoon. We zijn in korte tijd allemaal draadloze apparatuur gaan gebruiken. Maar wat zijn eigenlijk de gevolgen van het gebruik van deze apparaten voor onze gezondheid

19 Er is nog NIET genoeg bewijs om te bevestigen dat we van al deze stralingen permanente schade kunnen oplopen. Wel is het bewezen dat het licht dat tablet-, smartphone- en laptopbeeldschermen uitstralen een stijging van DOPAMINE in onze hersenen veroorzaken. Dopamine moet in de avond worden afgebouwd door ons lichaam. Dit bevorderd de nachtrust. Daarom nogmaals deze boodschap : Minstens 1uur voor het slapen gaan GEEN mobiele apparaten meer gebruiken, en laat het apparaat BENEDEN! Dit geldt niet alleen voor uw kinderen maar OOK voor u!

20 Met vragen omtrent deze presentatie kunt u terecht via info@basburo.nl. Ik hoop u met deze speciale ouder PDF meer inzicht te hebben gegeven in de lessen die uw kind krijgt en dat u zelf ook getriggerd bent een bewuster online leven te gaan leiden!

LESSEN MEDIAWIJSHEID VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS

LESSEN MEDIAWIJSHEID VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS 1 2 3 4 5 6 7 8 LESSEN MEDIAWIJSHEID VOOR HET PRIMAIR ONDERWIJS Les: wie ben jij op internet? Dit lespakket bevat: Handleiding PowerPoint-presentatie Bijlage 1: Denkwolk Bijlage 2: Duimen Doelgroep Groep

Nadere informatie

Mediawijsheid: digitaal aan de slag in het onderwijs!

Mediawijsheid: digitaal aan de slag in het onderwijs! Mediawijsheid: digitaal aan de slag in het onderwijs! Informatie avond over mediawijsheid/sociale media op school Media zijn voor kinderen en jongeren de gewoonste zaak van de wereld. Ze nemen informatie

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

Cyberpesten en Social Media. Wat doen kinderen online

Cyberpesten en Social Media. Wat doen kinderen online Cyberpesten en Social Media Wat doen kinderen online 1 Agenda Inleiding. Wat is Social Media? Platformen. Voorbeelden van cyberpesten. Data over cyberpesten. Signaleren van cyberpesten. Wat te doen bij

Nadere informatie

LESINSTRUCTIE GROEP 5/6

LESINSTRUCTIE GROEP 5/6 LESINSTRUCTIE GROEP 5/6 Bij Samsam nr. 1 2018 Telefoon Burgerschap Samsam komt 5 x per jaar uit met een magazine, en een werkblad. Daarbij hoort een website met filmpjes en aanvullende informatie: samsam.net

Nadere informatie

Wilt u de vragenlijst liever op de computer invullen? Ga op internet dan naar de volgende link:

Wilt u de vragenlijst liever op de computer invullen? Ga op internet dan naar de volgende link: Welke dag is het vandaag? - - [dag] [maand] [jaar] Beste deelnemer, U gaat oefenen met sociale media. De bibliotheek helpt u daar graag bij. Wij willen u daarom enkele vragen stellen. Het invullen duurt

Nadere informatie

Schrijf je op sociale media dingen die je nooit in het echt (irl) tegen iemand zou zeggen?

Schrijf je op sociale media dingen die je nooit in het echt (irl) tegen iemand zou zeggen? Leerjaar 1-Profiel1,2,3 Tijd: 55 60 minuten Voorbereiding: wanneer je niet veel weet van Instagram kun je meer lezen op http://mijnkindonline/artikelen/alles-over-instagram en http://mijnkindonline.nl/artikelen/cijfergooien-op-instagram-gesprekstips

Nadere informatie

Toestemming publicatie foto s en video s

Toestemming publicatie foto s en video s Toestemming publicatie foto s en video s Beste ouder/verzorger, Op onze school laten wij u met foto s en video s zien waar we mee bezig zijn. Opnames worden gemaakt tijdens verschillende gelegenheden.

Nadere informatie

Internetvrienden. Benodigheden. Lesdoelen. Begrippen. Boeken. online mogelijkheden, social media, internet, mediawijs, online risico s

Internetvrienden. Benodigheden. Lesdoelen. Begrippen. Boeken. online mogelijkheden, social media, internet, mediawijs, online risico s Kriebels in je buik Internetvrienden 1 Internetvrienden Groep 7 120 min Begrippen online mogelijkheden, social media, internet, mediawijs, online risico s Benodigheden Digibord Werkblad Tips en Tricks

Nadere informatie

Mobiele apparatuur, internet en sociale media protocol

Mobiele apparatuur, internet en sociale media protocol Frankenskamp 4 3848 DE Harderwijk 0341-426704 - directiebron@stichtingvco.nl - www.debronharderwijk.nl Mobiele apparatuur, internet en sociale media protocol CBS DE BRON, EEN SCHOOL MET MEERWAARDE. Steeds

Nadere informatie

THEMA-AVOND SOCIAL MEDIA

THEMA-AVOND SOCIAL MEDIA THEMA-AVOND SOCIAL MEDIA ICHTHUSLYCEUM Michiel Stadhouders - YoungWorks Nieuwe technologie? INHOUD 1. Jongeren & Social media 2. Social media gebruik 3. Belangrijke thema s 4. Social media & ouders: praktische

Nadere informatie

Protocol internet en sociale media op school. Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog

Protocol internet en sociale media op school. Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Protocol internet en sociale media op school Dockinga College J.J. Boumanschool Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Inleiding Sociale media spelen een belangrijke rol in het leven van leerlingen en

Nadere informatie

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog!

Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Activiteitenblad 8.1: Weet wat je ziet. Maak een commerciële vlog! Vloggen is een nieuw beroep geworden. Sommige mensen verdienen daar veel geld mee, het is soms zelfs hun baan. Welke vloggers ken jij?

Nadere informatie

MEDIAWIJSHEID SOCIAL MEDIA WAT MOETEN WE ERMEE? Susanne van Rootselaar Mediacoach & Antipestcoördinator

MEDIAWIJSHEID SOCIAL MEDIA WAT MOETEN WE ERMEE? Susanne van Rootselaar Mediacoach & Antipestcoördinator MEDIAWIJSHEID SOCIAL MEDIA WAT MOETEN WE ERMEE? Susanne van Rootselaar Mediacoach & Antipestcoördinator PROGRAMMA Even voorstellen Mediawijsheid Stellingen (Social) Media Jeugd en Social Media Begeleiding

Nadere informatie

NIEUWE METHODES 3 SEPTEMBER

NIEUWE METHODES 3 SEPTEMBER NIEUWE METHODES 3 SEPTEMBER HET NATIONAAL MEDIAPASPOORT Kinderen zijn steeds jonger online via (spel)computers, tablets of zelfs mobiele telefoons. Het wordt steeds moeilijker om te weten wat zij online

Nadere informatie

42 reacties. Overzicht. Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Welke social media kent u? Dit formulier bewerken. Alle reacties weergeven

42 reacties. Overzicht. Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Welke social media kent u? Dit formulier bewerken. Alle reacties weergeven gerl1202@student.nhl.nl Dit formulier bewerken 42 reacties Alle reacties weergeven Overzicht Aan welke sociale netwerken neemt u deel? Linkedin 19 15% Twitter 8 7% Facebook 27 22% MSN 3 2% YouTube 20 16%

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

Basis privacy-instellingen aanpassen op Tik Tok

Basis privacy-instellingen aanpassen op Tik Tok Basis privacy-instellingen aanpassen op Tik Tok Inhoud Deel 1: Waar vind ik de instellingen terug op Tik Tok? Deel 2: Welke basis privacy-instellingen op Tik Tok kan ik aanpassen? Stap 1: Bepaal wie jou

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen!

Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Beter omgaan met YouTube: 5 Tips om jouw YouTube kanaal scherp in beeld te krijgen! Inleiding Je kan er simpelweg niet meer omheen. Zodra je een zoekopdracht uitvoert op Google, verschijnen er video thumbnails

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Beste ouder, Mediaopvoeding Al vanaf zeer jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met media. Vooral met de komst van de tablet kunnen kinderen van alles zien

Nadere informatie

Jongeren & Nieuwe Media Dag van de opvoeder

Jongeren & Nieuwe Media Dag van de opvoeder Jongeren & Nieuwe Media Dag van de opvoeder 04-02-2014 Goedemorgen! Mediaraven? Mediaraven vzw grijptde kansen van digitale mediamét kinderen, jongeren en het brede jeugdwerk. Met onze ervaringen expertisecreëren

Nadere informatie

Uitkomsten enquête online opvoeden

Uitkomsten enquête online opvoeden Uitkomsten enquête online opvoeden 1a. Maakt u zelf gebruik van de sociale media? 100% ja 1b. Zo ja, van welke? 1c. Evt. toelichting bij 'anders' Facebook,LinkedIn,WhatsApp YouTube,WhatsApp YouTube,WhatsApp

Nadere informatie

HOI, WIJ ZIJN KITE. Wij bedenken, experimenteren en maken samen.

HOI, WIJ ZIJN KITE. Wij bedenken, experimenteren en maken samen. HOI, WIJ ZIJN KITE Digitale media is overal om ons heen zichtbaar. Continue worden we beïnvloed door nieuwe technologie, we laten niets meer aan het toeval over. Je controleert het weer voordat je de deur

Nadere informatie

Privacy- en cookiebeleid

Privacy- en cookiebeleid Privacy- en cookiebeleid Het onderstaande privacybeleid is van toepassing op alle website bezoeken, transacties en overeenkomsten met Mobile Repair Company, Drakensteynpad 43, 1333 XM, Almere, 58917454.

Nadere informatie

Media. Enquête mediagebruik op Sigo

Media. Enquête mediagebruik op Sigo Media Enquête mediagebruik op Sigo Deze enquête wordt anoniem afgenomen en bevat drie luiken. Het eerste luik behandelt mediagebruik tijdens de lessen, luik twee handelt over sociale media en het laatste

Nadere informatie

Aan ouders en verzorgers van nieuwe leerlingen. Bunnik, 12 september Betreft: ouderportaal Social Schools 3.0. Beste ouder/verzorger,

Aan ouders en verzorgers van nieuwe leerlingen. Bunnik, 12 september Betreft: ouderportaal Social Schools 3.0. Beste ouder/verzorger, Aan ouders en verzorgers van nieuwe leerlingen Bunnik, 12 september 2018 Betreft: ouderportaal Social Schools 3.0 Beste ouder/verzorger, We werken met het communicatieplatform van Social Schools. Social

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Vriendschap, een digitale dimensie. De docent aan het. Social media in de les Wat willen leerlingen?

Vriendschap, een digitale dimensie. De docent aan het. Social media in de les Wat willen leerlingen? Vriendschap, een digitale dimensie De docent aan het woord Social media in de les Wat willen leerlingen? I like! Wanneer iemand zegt, I like, legt eigenlijk de grootste groep mensen toch wel de link met

Nadere informatie

Veelgestelde vragen door ouders

Veelgestelde vragen door ouders Veel gestelde vragen door ouders - februari 2018 Veelgestelde vragen door ouders In dit document vindt u de veelgestelde vragen door ouders van de afgelopen zes maanden. 1) Op welke manieren kan ik bij

Nadere informatie

Social Media. Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder

Social Media. Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder Social Media Presentatie verzorgd door de ouderraad, leerlingenraad, het team en een ouder DOEL VAN VANAVOND: Een kennismaking met sociale/nieuwe media welke sociale media gebruiken leerlingen veel en

Nadere informatie

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school Samen zijn we SBO Horizon Hoe we omgaan met elkaar op school 2 3 Fijn dat u dit leest. In dit boekje vertellen we hoe we met elkaar omgaan op SBO Horizon. Samen zijn we SBO Horizon Bij ons op school hebben

Nadere informatie

Veilig mobiel werken. Workshop VIAG 7 oktober 2013

Veilig mobiel werken. Workshop VIAG 7 oktober 2013 1 Veilig mobiel werken Workshop VIAG 7 oktober 2013 Stelling 1: 2 Heeft u inzicht in de opbrengsten van mobiel werken Ja, dit biedt veel toegevoegde waarde voor de organisatie Ja, dit biedt geen toegevoegde

Nadere informatie

MANTELZORG VANAF JANUARI 2015 EEN GROTERE ZORG VOOR GEMEENTEN

MANTELZORG VANAF JANUARI 2015 EEN GROTERE ZORG VOOR GEMEENTEN MANTELZORG VANAF JANUARI 2015 EEN GROTERE ZORG VOOR GEMEENTEN Veel jongeren hebben al vroeg de zorg voor een gezinslid. Maar wie zorgt er eigenlijk voor hen? De klassieke verzorgingsstaat verandert in

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Mediaprotocol. Odaschool Weert

Mediaprotocol. Odaschool Weert Mediaprotocol Odaschool Weert Oktober 2018 Inhoud Inleiding... 3 1. Afspraken voor alle kinderen... 4 1.1 Algemene afspraken... 4 1.2 Praktisch device gebruik... 4 1.3 Wat als het toch fout gaat?... 4

Nadere informatie

WERKENDE (PUBER)HERSENEN

WERKENDE (PUBER)HERSENEN WERKENDE (PUBER)HERSENEN Het brein van onze puber functioneert al een tijdje niet zoals WIJ dat zouden willen. Mocht u een werkend exemplaar vinden, bel ons dan a.u.b.!!! Adviseur Gezonde School: Kathelijne

Nadere informatie

CYBERSAVE YOURSELF CHALLENGE WAT KAN ER GEBEUREN ALS JE JE LAPTOP, TABLET OF MOBIEL NIET GOED BEVEILIGT?

CYBERSAVE YOURSELF CHALLENGE WAT KAN ER GEBEUREN ALS JE JE LAPTOP, TABLET OF MOBIEL NIET GOED BEVEILIGT? WAT KAN ER GEBEUREN ALS JE JE LAPTOP, TABLET OF MOBIEL NIET GOED BEVEILIGT? Cybersave Yourself is een programma van SURFnet dat tot doel heeft het beveiligingsbewustzijn bij studenten, docenten en medewerkers

Nadere informatie

WHO AM I - ONLINE? EEN LESBRIEF OVER ONLINE IMAGO TER VOORBEREIDING OF NA AANLEIDING VAN DE 2.0 VAN STUDIO BOCK&BAAS

WHO AM I - ONLINE? EEN LESBRIEF OVER ONLINE IMAGO TER VOORBEREIDING OF NA AANLEIDING VAN DE 2.0 VAN STUDIO BOCK&BAAS ...? EEN LESBRIEF OVER ONLINE IMAGO TER VOORBEREIDING OF NA AANLEIDING VAN DE VOORSTELLING @JUNKIE 2.0 VAN STUDIO BOCK&BAAS WWW.STUDIOBOCKENBAAS.NL LESOPZET Korte omschrijving lesbrief WHO AM I - ONLINE?:

Nadere informatie

Aanbod Trajekt januari 2013 T 043-763 00 00

Aanbod Trajekt januari 2013 T 043-763 00 00 Aanbod Trajekt januari 2013 T 043-763 00 00 1. Morele dilemma discussie methode 50 minuten Maximale groepsgrootte: 15 leerlingen Benodigdheden: klaslokaal of andere ruimte, stoelen in kring, ruimte in

Nadere informatie

Introductie tot privacy

Introductie tot privacy Introductie tot privacy Deelnemers ontdekken hoe zij over privacy denken en welke invloed dit heeft op hun eigen leven. Deelnemers bedenken welke informatie ze graag privé willen houden en in welke context

Nadere informatie

Dia 1 Introductie max. 2 minuten!

Dia 1 Introductie max. 2 minuten! 1 Dia 1 Introductie max. 2 minuten! Vertel: Deze les gaat vooral over het gebruik van sociale media. Maar: wat weten jullie eigenlijk zelf al over sociale media? Laat de leerlingen in maximaal een minuut

Nadere informatie

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min.

Werkvormen: Basis 6.1 Kwaliteiten van een vriend Reflectie Subgroepen 30 min 6.2 Hyves-profiel Reflectie Subgroepen (digi) 20 min. Les 6: Gezocht: een vriend Lesoverzicht Lesdoelen: Kinderen weten wat ze belangrijk vinden in een vriendschap; Kinderen kunnen een aantal kenmerken en voorwaarden benoemen waar een vriendschap aan moet

Nadere informatie

Product en prijzen 2017 Social Media Rijbewijs

Product en prijzen 2017 Social Media Rijbewijs Product en prijzen 2017 Social Media Rijbewijs Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met het Media Rijbewijs... 3 Inhoud lessen... 4 Digitale leeromgeving... 5 Prijzen Media Rijbewijs... 7 Bijlage

Nadere informatie

Protocol internet, computers en social media

Protocol internet, computers en social media Protocol internet, computers en social media KVK 40480196 Administratienummer 30015-09IP Breeschotenlaan 26 3951 VL Maarn 0343 44 23 58 www.deladder.nl directeur@deladder.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 2.

Nadere informatie

Module 1: Privacy. Leerkrachtinstructie. debaasopinternet.nl

Module 1: Privacy. Leerkrachtinstructie. debaasopinternet.nl : Leerkrachtinstructie Ontwikkeld door: Gerealiseerd met bijdragen van: debaasopinternet.nl This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License,

Nadere informatie

Van. naar online. minpunten van:\ QR-codes. Layar

Van. naar online. minpunten van:\ QR-codes. Layar Van offline naar online De plusen minpunten van:\ QR-codes NFC 2 Van offline naar online getting social De offline-wereld zoals we deze gewend waren, is niet meer. Ongeveer twintig jaar geleden kreeg iedereen

Nadere informatie

Q1 Ik attendeer cliënten op psychoeducatiesites

Q1 Ik attendeer cliënten op psychoeducatiesites Q1 Ik attendeer cliënten op psychoeducatiesites 33,33% 3 44,44% 4 22,22% 2 # Namelijk de volgende sites: Datum 1 sites over stiefgezinnen, rouw "achter de regenboog", echtscheiding, specifieke opvoedingsonderwerpen;

Nadere informatie

Inleiding 2. Verslag door Chaima 1351 woorden 2 april keer beoordeeld. Inhoudsopgave

Inleiding 2. Verslag door Chaima 1351 woorden 2 april keer beoordeeld. Inhoudsopgave Verslag door Chaima 1351 woorden 2 april 2018 7.8 2 keer beoordeeld Vak Anders 2017 Invloed van Social Media op jongeren Praktische Opdracht Maatschappijleer & -wetenschappen Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort 1 THEMA 1. Weet wat je ziet Alles wat je ziet in de media is door iemand met bepaalde bedoeling gemaakt. Deze producent wordt door allerlei dingen

Nadere informatie

Oefening in twee groepjes: ouders versus leerlingen. Een voor een mag ieder groepje een naam droppen. Wie raakt het verst?

Oefening in twee groepjes: ouders versus leerlingen. Een voor een mag ieder groepje een naam droppen. Wie raakt het verst? Projectweek december 2017 Koninklijke Balletschool Antwerpen Begeleiding: Saartje Vanhoof THEMA: De Sociaalste School Praatcafé met leerlingen en ouders 1. Welke sociale media kennen jullie? Oefening in

Nadere informatie

Lesmethode Seksualiteit en Weerbaarheid. Module 1 What s Love

Lesmethode Seksualiteit en Weerbaarheid. Module 1 What s Love Lesmethode Seksualiteit en Weerbaarheid Module 1 What s Love 3.1 Seksualiteit en mijn brein Schrijf op: Genesis 1: 21-24. LES 3 Schrijf in eigen woorden op waarom de werking van plakband lijkt op seksualiteit:

Nadere informatie

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops,

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, notebooks, smartphones, tablets, mobiele telefoons zonder internet,

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer

Welkom bij. Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom bij Mijn puber en de sociale media hoe ga ik daar mee om? Gaby Herweijer Welkom in de Puberteit Pubers ondergaan veel veranderingen Vrienden School Lichamelijk Seksualiteit Hersenen Pubers vragen

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. Onderstreep nu de werkwoorden in je zinnen. Grammaticaoefeningen 2 Gezondheid Verschillende vormen van werkwoorden Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 58 naar Verschillende vormen van werkwoorden. 1 Begrijp je deze informatie? ja /

Nadere informatie

Jongeren en internet. Wifi generatie/ generatie swipe - Altijd en overal online

Jongeren en internet. Wifi generatie/ generatie swipe - Altijd en overal online Welkom Jongeren en internet Wifi generatie/ generatie swipe - Altijd en overal online Media is gekleurd Belang van social media Hoeveel tijd online? Online/offline Echt of nep? (over nepnieuws) In gesprek

Nadere informatie

Brief voor ouder over thema 1

Brief voor ouder over thema 1 Brief voor ouder over thema 1 Steeds meer scholen besteden aandacht aan sociaal-emotionele vaardigheden en gezondheidsvaardigheden. Niet alleen om probleemgedrag te bestrijden en om ongewenst gedrag te

Nadere informatie

Jullie bepalen indien het pesten of plagen is

Jullie bepalen indien het pesten of plagen is Jullie bepalen indien het pesten of plagen is Twee vrienden na de examens: Man, man, gene vette hé je punten op school! Wat zal de mama daar van zeggen? (ondertussen trekt hij aan zijn oor) Ei, gay, met

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Onderwerp. VVKBaO. De kinderen wegwijs maken in Scratch Junior en ze laten experimenteren.

Onderwerp. VVKBaO. De kinderen wegwijs maken in Scratch Junior en ze laten experimenteren. Onderwerp De kinderen wegwijs maken in Scratch Junior en ze laten experimenteren. ICT 1 Hebben een positieve houding tegenover ICT en zijn bereid ICT te gebruiken om hen te ondersteunen bij het leren.

Nadere informatie

Ik en de maatschappij. Online

Ik en de maatschappij. Online Ik en de maatschappij Online Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Mieke Lens Inhoudelijke redactie: Ina Berlet Eindredactie: Daphne Ariaens Titel:

Nadere informatie

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven?

Hoeveel mensen op Facebook in Eindhoven? 4-11-2016 Startersdag Kamer van Koophandel, zaterdag 5 november 2016 De presentatie vind je op www.kvk.nl/startersdag 1 Social Media de nieuwe verkoopkanalen Socialnomics 2017 Social Media de nieuwe verkoop

Nadere informatie

Digitaal pesten kan op veel manieren. Online pesten mensen, vooral scholieren, elkaar door:

Digitaal pesten kan op veel manieren. Online pesten mensen, vooral scholieren, elkaar door: Uw kind en een smartphone Kinderen hebben steeds jonger beschikking over een eigen mobiele telefoon. Dit is voor u als ouder natuurlijk handig, omdat uw kind zo gemakkelijk bereikbaar is via bijvoorbeeld

Nadere informatie

groep 5/6/7/8 Voorbereiding: ± 5 minuten - Groot vel papier en stiften klaarleggen - Naamkaartjes van de leerlingen maken en in een bakje stoppen

groep 5/6/7/8 Voorbereiding: ± 5 minuten - Groot vel papier en stiften klaarleggen - Naamkaartjes van de leerlingen maken en in een bakje stoppen Groep 5/6/7/8 Doelgroep: - Groep 5/6 - Groep 7/8 Deze les sluit aan bij de volgende pijlers van de week tegen pesten: - Kennismaking - Inzetten eigen kwaliteiten Lesdoelen: Na de les kunnen de leerlingen:

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1. Pesten in het voortgezet onderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1. Wat is een

Nadere informatie

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen

Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Training Netwerken Training Netwerken: geven en nemen, luisteren en vragen Het hebben van een goed netwerk is van groot belang voor je carrière. Je hoort het vaak om je heen, een nieuwe baan of een nieuwe

Nadere informatie

Gebruik van sociale media

Gebruik van sociale media Gebruik van sociale media Het klikt tussen jongeren en sociale media. Facebook, Facetime, Twitter, Instagram, Swarm, Snapchat en andere zijn een deel van het leven van de jongeren geworden. Voor heel wat

Nadere informatie

Werkmans en Social Media

Werkmans en Social Media Werkmans en Social Media Handleiding aanmelden social media, 2016 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 2 Aanmelden LinkedIn... 3 Aanmelden Twitter... 7 Aanmelden Facebook... 9 1 VOORWOORD Voor u ligt de handleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING Ouderavond online media

HANDLEIDING Ouderavond online media HANDLEIDING Ouderavond online media Welkom bij deze ouderavond over online media. De digitale wereld is een belangrijk onderdeel van de leefwereld van onze kinderen. Iedere dag komen ze hiermee in aanraking,

Nadere informatie

ipad voorlichtingsavond Reviuslyceum juni 2015

ipad voorlichtingsavond Reviuslyceum juni 2015 ipad voorlichtingsavond Reviuslyceum juni 2015 Maslow Website ipad Reviuslyceum Aanschaf en installatie ipad Verantwoord gebruik mobile device Programma leerlingen 1 juli (Media)wijs omgaan met de ipad

Nadere informatie

Protocol sociale media

Protocol sociale media Protocol sociale media Bestuur scholengemeenschap voor vmbo havo atheneum gymnasium school voor praktijkonderwijs Protocol i.v.m. veranderende wetgeving (de Algemene Verordening Gegevensbescherming), met

Nadere informatie

Cyberpesten. Maak je weerbaar!!

Cyberpesten. Maak je weerbaar!! Cyberpesten Maak je weerbaar!! Wie zijn wij? Sk1llz Almere is een Hackerspace We zijn te gast bij het DDAMA Een fysieke ontmoetingsruimte voor technologisch geïnteresseerden Ethische en white-hat -hackers

Nadere informatie

1. Gebruik je wel eens sociale media?

1. Gebruik je wel eens sociale media? Social Media Facebook, Twitter, Instagram. Sociale media zijn niet meer weg te denken in de samenleving. Vooral jongeren gebruiken sociale media om met elkaar te communiceren. 9 8 7 6 5 1. Gebruik je wel

Nadere informatie

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken?

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? Thuis Op Straat Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? SWOT-Analyse Sterke punten Lokaal Open sfeer Herkenbare kleur, logo en

Nadere informatie

De belangrijkste social media

De belangrijkste social media Hoe social ben jij? De belangrijkste social media Hallo! Ben jij benieuwd hoe social jij bent? In dit boekje vind je veel informatie over social media, mediawijsheid, informatie over Canisius en social

Nadere informatie

Jongerennumerologie, je hebt alles in je

Jongerennumerologie, je hebt alles in je Jongerennumerologie, je hebt alles in je Aan ouders, jongeren en voor iedereen die met (jonge) mensen werkt Heb je vragen over jouw kind en/of over jezelf en wil je op een niet alledaagse en gemakkelijke

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 5 en 6

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 5 en 6 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 5 en 6 Inleiding De museumles is onderdeel van een lessenreeks met receptieve, reflectieve en actieve onderdelen: - 2 voorbereidende lessen op school door eigen leerkracht

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het voortgezet onderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Onderzoek Hoe scoren je docenten?

Onderzoek Hoe scoren je docenten? Onderzoek Hoe scoren je docenten? 13 maart 2013 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 6 tot en met 12 maart 2013, deden 1.122 scholieren mee. De uitslag is na weging representatief

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Online leefwereld. Ontdekken wie je bent. Wat doet havo 4 leerling online? 01-04-16. De sociale online leefwereld van de havo 4 leerling

Online leefwereld. Ontdekken wie je bent. Wat doet havo 4 leerling online? 01-04-16. De sociale online leefwereld van de havo 4 leerling Online leefwereld De sociale online leefwereld van de havo 4 leerling Evelyn Verburgh Mediacoach Studiemiddag Facta Betere studieresultaten in havo 4 31 maart 2016 Aantrekkingskracht Ertoe doen Contacten

Nadere informatie

Security Awareness

Security Awareness Security Awareness info@avk.nl 085-208 3388 www.avk.nl Security Awareness: Bewustwording en gedragsverandering Veilig werken met IT middelen wordt steeds belangrijker, bijvoorbeeld door de (grote) afhankelijkheid

Nadere informatie

Instructieboek: Jij bepaalt wat je deelt. Voor de Mpower - coach

Instructieboek: Jij bepaalt wat je deelt. Voor de Mpower - coach Instructieboek: Jij bepaalt wat je deelt Voor de Mpower - coach September 2017 Mpower - coach Instructieboek Versie 0.1 blz. 2 Inhoud: Mpower-coach blz. 5-7 Waarom Jij bepaalt wat je deelt? blz. 9 Hoe

Nadere informatie

Lesopzet: Vooraf aan de les:

Lesopzet: Vooraf aan de les: Lesopzet: Toelichting voor docent op les: Voor deze les selecteert u 1 of 2 leerlingen uit de klas. U vraag hen mee te werken aan een geheime undercover activiteit en dit te filmen met een mobiele camera.

Nadere informatie

Leergang Social Media

Leergang Social Media Leergang Social Media Ben je op zoek naar het hoe, wat, waarom, voor wie en wanneer van social media? Heb je behoefte aan een goede social media strategie voor je organisatie? En kun je daarbij gerichte

Nadere informatie

Beveilig je geheimen. Thematisch 03: Wees cyber sterk. Wees realistisch over privacy en veiligheid. Lesoverzicht. Inleiding. Doelstellingen leerlingen

Beveilig je geheimen. Thematisch 03: Wees cyber sterk. Wees realistisch over privacy en veiligheid. Lesoverzicht. Inleiding. Doelstellingen leerlingen Thematisch 03: Wees cyber sterk Beveilig je geheimen Wees realistisch over privacy en veiligheid Lesoverzicht Activiteit 1: Hoe maak je een sterk paswoord Activiteit 2: Hou het voor jezelf Activiteit 3:

Nadere informatie

Docentenhandleiding Les4Life

Docentenhandleiding Les4Life Docentenhandleiding Les4Life Doel: o De leerlingen voorbereiden op de komst van Dance4Life en een gastspreker uit Indonesië. Leerlingen krijgen informatie over het projectland Indonesië. Duur: o 25 minuten

Nadere informatie

Protocol Sociale Media De Ark

Protocol Sociale Media De Ark Protocol Sociale Media De Ark Schoolspecifiek protocol. 2016-2020 Versie: Januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangspunten... 3 Doelgroep en reikwijdte... 3 Voor de gebruikers (leerlingen en ouders/verzorgers)...

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA

GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA GEDRAGSREGELS SOCIALE MEDIA Algemeen 1. Sociale media zoals Twitter, Facebook, YouTube en LinkedIn bieden de mogelijkheid om te laten zien dat je trots bent op je school en kunnen een bijdrage leveren

Nadere informatie

In het volgende deel van dit protocol bespreken we de afspraken en risico s op schoolniveau.

In het volgende deel van dit protocol bespreken we de afspraken en risico s op schoolniveau. Mediaprotocol INOS INOS is zich ervan bewust dat de sociale media zeer belangrijke onderdelen vormen van onze samenleving en de leefomgeving van onze leerlingen, hun ouders en andere personen en instanties

Nadere informatie

Sociaal Op School

Sociaal Op School Sociaal Op School Internet is een belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren. Via Sociale netwerken & Chatkanalen houden ze contact met vrienden en ontstaan nieuwe vriendschappen. Wat doen ze? Wat zoeken

Nadere informatie