OCMW / Sociaal Huis Lovendegem WEGWIJSBROCHURE VOOR SENIOREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCMW / Sociaal Huis Lovendegem WEGWIJSBROCHURE VOOR SENIOREN"

Transcriptie

1 OCMW / Sociaal Huis Lovendegem WEGWIJSBROCHURE VOOR SENIOREN

2 VOORWOORD Beste inwoner van Lovendegem & Vinderhoute, Als voorzitter van het OCMW - Sociaal Huis is het een genoegen onze nieuwe brochure voor senioren voor te stellen. Meer dan 16 procent van onze inwoners is op vandaag ouder dan 70 jaar. Dit percentage zal de komende 10 jaar, door de vergrijzing van de bevolking, nog met 5 procent toenemen in onze gemeente. Logischerwijze hebben mensen die een dagje ouder worden vaker (externe) hulp nodig. Wij willen u hierbij graag helpen en u een weg wijzen door alle informatie. Deze brochure laat u kennismaken met de dienstverlening die het OCMW - Sociaal Huis van Lovendegem & Vinderhoute voor u te bieden heeft. Deze informatie is vaak onvoldoende gekend vandaar dat we even alles op een rijtje willen zetten. Heeft u nog bijkomende vragen of heeft u nood aan een persoonlijk gesprek? Neem dan gerust contact op met onze sociale dienst. Zij staan klaar om u (indien gewenst bij u thuis) met advies of begeleiding van dienst te zijn. Namens het OCMW Sociaal Huis en de OCMW-Raad Caroline Fredrick OCMW-voorzitter Lovendegem & Vinderhoute

3 SOCIALE DIENST : Angela Vereecken 09/ Mieke T Jampens 09/ Sofie Zegers 09/ Marieke Hugaert 09/ ONTHAAL : Kelly Demeester 09/ SECRETARIS : Conny Martens 09/ Adres : website: Kasteeldreef 72, 9920 Lovendegem sociale.dienst@ocmwlovendegem.be Openingsuren - Elke voormiddag van 8.30u tot 12u - zonder afspraak - In de namiddag - na afspraak - Huisbezoek mogelijk - na afspraak

4 OOST WEST, THUIS BEST De thuiszorgdiensten van het OCMW zorgen ervoor dat elke senior op een comfortabele en waardige manier ouder kan worden in zijn eigen vertrouwde omgeving.

5 1/ THUISZORGDIENSTEN Poetsdienst met dienstencheques Lukt het huishoudelijk werk nog wel, maar wordt het moeilijk om zelf uw huis te poetsen? Onze poetsdienst kan u helpen bij het dagelijks onderhoud van uw woning: dweilen, stofzuigen, stof afdoen, ramen poetsen, Onze poetsvrouwen helpen u graag wekelijks of veertiendaags. U betaalt met dienstencheques. Het OCMW kan u helpen bij de aanvraag van deze cheques. Ter info: Dienstencheques geven u recht op een belastingaftrek van 30%.

6 Klusjesdienst Wordt het omwille van leeftijd, ziekte of invaliditeit te moeilijk om zelf kleine klussen in en rond de woning uit te voeren? Dan kan onze klusjesdienst u een handje komen helpen. U kunt een beroep doen op onze klusjesman voor: loodgieterij: herstellen en vernieuwen van klein sanitair zoals kranen, toiletten, onderhoudswerken: reinigen goten, afwassen rolluiken, elektriciteit: vervangen van lampen, schakelaars, stopcontacten, zekeringen, klussen m.b.t. veiligheid en comfort: aanbrengen van leuningen en handbeugels, plaatsen van rookmelders, schrijnwerkerij: kleine herstellingen aan ramen, deuren, sloten en scharnieren, (de)monteren van meubels, U betaalt een uurtarief van 8-10 of 12 euro afhankelijk van uw financiële situatie.

7 Minder Mobielen Centrale Wilt u graag op bezoek bij een familielid of naar een activiteit van uw vereniging? Moet u op doktersbezoek of voor een behandeling naar het ziekenhuis? Heeft u boodschappen nodig? En kunt u door uw beperkte mobiliteit het openbaar vervoer niet gebruiken? Dan kunt u een beroep doen op de vrijwillige chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale. Onze dienst biedt vervoer aan mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen en voldoen aan een inkomstenvoorwaarde. Het lidgeld bedraagt 10 euro voor een volledig jaar. De kilometervergoeding bedraagt 0,30 euro per kilometer. Indien de chauffeur moet wachten, betaalt de gebruiker een koffievergoeding aan de chauffeur.

8 2/ DAGOPVANG VOOR SENIOREN Het OCMW start eind 2016 in samenwerking met Familiehulp een dagopvang voor senioren in Kerkelare. Het gaat hierbij om een kleinschalig initiatief voor een zestal gebruikers waarbij huiselijkheid en gezelligheid centraal staan. Geniet u reeds van gezinszorg en aanvullende thuiszorg? Bent u nog voldoende zelfredzaam? Dan kunt u één of meerdere dagen per week naar onze dagopvang komen. Wij bieden u een zinvolle dagbesteding, de mogelijkheid van een warme maaltijd en basisverzorging. 3/ ONTMOETINGSCENTRUM KERKELARE Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Zelfstandig wonen is heerlijk. Maar soms is alleen maar alleen. Dan mist u de gezelligheid en wat leven in huis. Bent u die saaie momenten beu? Wilt u vaker het huis uit? Kom dan in het najaar eens langs in ons ontmoetingscentrum in Kerkelare en maak kennis met onze activiteiten.

9 Wij bieden u: - ontspannende, informatieve en educatieve activiteiten - een gezellige ontmoetingsplaats om een kaartje te leggen, een koffie te drinken, een babbel te doen, - op vaste tijdstippen een warme maaltijd waarvoor je wel vooraf moet inschrijven. De maandkalender vindt u binnenkort in het ontmoetingscentrum of op Op aanvraag kunt u hem ook thuis ontvangen. Ter info: De belbus (tel. 09/ ) stopt voor de deur van het ontmoetingscentrum. Wilt u ook graag vrijwilliger worden? Voor bepaalde dienstverlening doen wij ook een beroep op vrijwilligers. Wilt u zich graag engageren, zinvol bezig zijn en tegelijk nieuwe mensen leren kennen? Beschikt u over bepaalde vaardigheden, kennis, een organisatorisch talent, een bijzondere hobby, en heeft u vrije tijd? Kom dan ons team versterken! U bent voor ons van onschatbare waarde! Interesse? Kom dan zeker eens langs of bel voor meer informatie.

10 ALS HET (T)HUIS NIET MEER LUKT Senioren willen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Maar wat als dit niet langer gaat? Wat als uw woning niet meer aangepast is? Wat als thuis wonen geen optie meer is?

11 1/ Seniorenwoningen Is uw huidige woning doorheen de jaren te groot geworden of is ze niet langer aangepast aan uw noden? Dan kan een seniorenwoning misschien een oplossing bieden voor u. Als u ouder bent dan 65 jaar, voldoet aan de inkomstenvoorwaarde en bovendien nog zelfstandig kunt wonen, kunt u een aanvraag doen voor deze woningen. Het OCMW heeft 33 woningen in Kerkelare en 3 woningen in de Pastoor Moernautstraat. Deze woningen zijn aangepast aan de behoeften van senioren. De woningen worden toegewezen op basis van een intern toewijsreglement waarbij inkomen, leeftijd, gezondheidstoestand, woonnood, bepalend zijn. 2/ Opname woonzorgcentrum Is de zorg thuis niet meer houdbaar? Overweegt u een opname in een woonzorgcentrum? Het OCMW kan u informatie geven over de woonzorgcentra in de buurt en u helpen bij het inschrijven op de wachtlijsten. Een woonzorgcentrum biedt permanente opvang en verzorging wanneer u zwaar zorgbehoevend wordt. Het is dus een nieuwe thuis waar u kunt wonen en leven met aangepaste zorgondersteuning.

12 OMDAT ELKE EURO TELT... Uw elektriciteitsrekening, uw telefoonkosten, uw gezondheidszorgen, Als alle facturen op het einde van de maand betaald zijn, houdt u soms nog weinig van uw pensioen over. Bent u op zoek naar een financieel duwtje in de rug?

13 1/ Verwarmingstoelage Via het OCMW, kunt u een aanvraag doen voor de verwarmingstoelage vanuit het Sociaal Verwarmingsfonds. Hierdoor kan een deel van de hoge energiekosten bij de aankoop van stookolie, petroleum of propaangas opgevangen worden. Heeft u een laag inkomen, heeft u een collectieve schuldenregeling of een verhoogde verzekeringstegemoetkoming, dan komt u in aanmerking voor een tussenkomst. De premie bedraagt maximum 210 euro voor liter per jaar. Let op: U moet binnen de 60 dagen na de levering uw aanvraag indienen op het OCMW. 2/ Thuiszorgpremie Door ziekte of ouderdom kunnen de zorgen die u nodig heeft stijgen. Dit brengt vaak extra kosten met zich mee. Het OCMW wil hierin tegemoet komen indien u het financieel moeilijk heeft om deze kosten te dragen. De premie bedraagt maximum 375 euro per jaar en wordt uitbetaald op het einde van elk jaar. Voor de berekening van de thuiszorgpremie wordt rekening gehouden met uw bestaansmiddelen en uw graad van invaliditeit.

14 3/ Huisvuilzakken om medische redenen Indien u een meerverbruik heeft van huisvuilzakken veroorzaakt door medische redenen, kunt u van het OCMW gratis huisvuilzakken ontvangen. We denken hierbij aan mensen die extra verzorgingsmateriaal gebruiken zoals incontinentiemateriaal, stoma s, sondes, en dus extra gezondheidsafval produceren. Het OCMW wil aan deze problematiek tegemoetkomen door jaarlijks 30 gratis huisvuilzakken aan te bieden. Voor de toekenning wordt rekening gehouden met uw inkomen en moet u een attest laten invullen door uw arts. Ter info: Aan het onthaal van het OCMW kunt u huisvuilzakken per stuk aankopen. Een huisvuilzak kost 1,5 euro.

15 4/ Tussenkomst in rolstoelvervoer Bent u rolstoelafhankelijk en maakt u gebruik van een aangepaste taxidienst? Het OCMW geeft u een tussenkomst. Deze tussenkomst bedraagt maximum 38 euro per rit en voor maximum 10 ritten per jaar. Hierdoor wordt taxivervoer voor personen die rolstoelafhankelijk zijn goedkoper en hopelijk meer toegankelijk. Zowel sociaal vervoer als medisch vervoer komen in aanmerking op voorwaarde dat er geen tussenkomst van het ziekenfonds is en het vervoer niet gekoppeld is aan een professionele voorziening. Voor de toekenning van de tussenkomst wordt rekening gehouden met uw inkomen. 5/ Tussenkomst bij verblijf in een woonzorgcentrum De verblijfskosten in een woonzorgcentrum kunnen hoog oplopen en zijn voor vele mensen een zware financiële last. Als uw eigen middelen onvoldoende zijn, kunt u het OCMW aanspreken voor een eventuele tussenkomst. De sociale dienst informeert u over de toepassing van de onderhoudsplicht van uw kinderen.

16 Wist u dat het OCMW / Sociaal Huis u ook kan helpen bij het aanvragen van uw pensioen bij het indienen van een aanvraag tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden of een parkeerkaart bij het nagaan van uw rechten op een tegemoetkoming vanuit de Vlaamse zorgverzekering bij het aanvragen van verschillende andere sociale voordelen zoals sociaal telefoontarief, vermindering op TV-distributie, sociaal tarief voor gas en elektriciteit bij het gericht verwijzen naar diensten die warme maaltijden of gezins- en aanvullende thuiszorg aanbieden als het even moeilijk gaat... Soms zijn de problemen te zwaar om alleen te dragen. Bij de sociale dienst kunt u in alle vertrouwen terecht met al uw vragen en zorgen. Wij luisteren, geven raad en verwijzen indien nodig door naar een meer geschikte dienst of hulpverlening. Het OCMW/Sociaal Huis is open en toegankelijk voor iedere senior van Lovendegem en Vinderhoute. In deze brochure hebben we een overzicht willen geven van de werking en diensten die we u te bieden hebben. Vaak is dit aanbod nog onvoldoende gekend. In de toekomst kunt u zelf of iemand uit uw omgeving nood hebben aan een warme maaltijd, poetshulp, opname in een rusthuis, financiële steun, Het is handig om deze brochure bij de hand te houden. Wie weet komt ze nog eens van pas? v.u.: Caroline Fredrick, voorzitter, Dorp 31/2, 9920 Lovendegem

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden

Thuiszorgdiensten. Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden 19 Thuiszorgdiensten Klusjes & poetsen ANNAH Maaltijden ANNAH VOOR WIE? Alle inwoners van Anzegem met een zorgvraag. WAT DOET ANNAH? Ondersteuning bieden door het aanbieden van beperkte en aanvullende

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke Kasteelstraat 1A 8755 Ruiselede Tel. 051/68.94.84 Fax. 051/68.63.80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle thuiszorgdiensten

Nadere informatie

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale

OCMW Geraardsbergen. Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale OCMW Geraardsbergen Dienst Thuiszorg Poetshulp Gezinszorg Maaltijden aan huis Mindermobielencentrale Adres: Sociaal Huis Geraardsbergen, 4 de verdieping Kattestraat 27 9500 Geraardsbergen Tel. 054 43 20

Nadere informatie

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra

Welzijn op maat. www.ocmw-leuven.be. Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Welzijn op maat Van Algemeen maatschappelijk werk tot Zorgcentra Een menswaardig bestaan bieden aan elke Leuvenaar. Daar maakt OCMW Leuven elke dag werk van. Jaarlijks helpen we duizenden behoeftige mensen.

Nadere informatie

We zijn er voor jou!

We zijn er voor jou! We zijn er voor jou! Je hebt hulp nodig bij het poetsen, strijken, wassen, tuinonderhoud, boodschappen doen,? Je eet graag een warme maaltijd maar kunt zelf niet meer koken? Je gaat iemand bezoeken maar

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN TOELAGE VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP Voor wie Om in aanmerking te komen voor deze toelage dient men over één van onderstaande attesten te beschikken. Het bedrag van de

Nadere informatie

1 onze dienstverlening

1 onze dienstverlening brochure 1 onze dienstverlening 1.1 Onze dienstverlening Thuishulp de Regenboog van OCMW Merelbeke wil ouderen en mensen die zorg nodig hebben, zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving laten wonen.

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maaljd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE

WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE WEGWIJS IN DE THUISZORGDIENSTEN VAN HET OCMW POPERINGE bedeling warme maaltijden, dorpsdienst Nestor, huishoudelijke hulp met dienstencheques, klusjesdienst, poetsdienst, strijkwinkel, verhuring personenalarmsystemen,

Nadere informatie

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt

Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Thuiszorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg

sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg sociale dienst informatiebrochure Wegwijs in de thuiszorg Inhoudstafel 1. Inleiding 4 2. Thuishulp 4 3. Revalideren en herstellen 7 4. Ouderenvoorzieningen 8 5. Contactgegevens bij vragen 9 6. Persoonlijke

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis. Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede Kruiskerke - Doomkerke Kasteelstraat 1A 8755 Ruiselede Tel. 051/68.94.84 Fax. 051/68.63.80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle thuiszorgdiensten

Nadere informatie

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten

Oncologisch Centrum Sociale dienst. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Oncologisch Centrum Sociale dienst Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun naasten Inhoud 1. De Vlaamse Zorgverzekering (VZ)...5 2. De hospitalisatieverzekering...6 3. Tussenkomst in reisonkosten

Nadere informatie

Wat na ontslag? Informatie over thuiszorg. Jessa Ziekenhuis vzw. Dienst kwaliteit. versie juni 2013 (Object-ID )

Wat na ontslag? Informatie over thuiszorg. Jessa Ziekenhuis vzw.  Dienst kwaliteit. versie juni 2013 (Object-ID ) na ontslag? Heeft u opmerkingen of suggesties i.v.m. deze brochure? Geef ons gerust een seintje! Dienst kwaliteit E-mail: info@jessazh.be Tel: 011 30 90 22 Informatie over thuiszorg Jessa Ziekenhuis vzw

Nadere informatie

THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER

THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER THUISZORGCENTRUM T PUNT INFORMATIEFOLDER Wie of wat is t Punt? t Punt is het thuiszorgcentrum van het woonzorg netwerk van Sint-Niklaas. De dienstverlening van t Punt is een openbare dienstverlening. Iedereen

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maaljd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg

Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg Dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg Het team gezinszorg en aanvullende thuiszorg is in de Gasthuisstraat 2 gevestigd en stelt u graag zijn OCMW diensten voor. In deze folder geven wij u een overzicht

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS

Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Dagverzorgingscentrum SINT ANTONIUS Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

dienst Ouderen en thuiszorg

dienst Ouderen en thuiszorg Ouderenzorgvoorzieningen OCMW dienst Ouderen en thuiszorg adres OCMW Sociaal Huis Binnenhof 2 3630 Maasmechelen telefoon 089 48 28 00 e-mail info@ocmwmaasmechelen.be website www.ocmwmaasmechelen.be Voorwoord

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF

Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Dagverzorgingscentrum KLOOSTERHOF Wanneer je als oudere niet meer alleen thuis kan blijven. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met ons dagverzorgingscentrum en een antwoord geven op enkele

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maal!jd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie

Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Reglement gemeentelijke mantelzorgpremie Artikel 1: Met ingang van 1 januari 2010 en binnen de perken van het begrotingskrediet zal de gemeente Affligem onder de hiernavolgende voorwaarden een mantelzorgpremie

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maal jd in het social restaurant. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode

Nadere informatie

infobrochure OCMW roeselare

infobrochure OCMW roeselare infobrochure OCMW roeselare OCMW roeselare is er voor jou! Iedereen is welkom zonder onderscheid te maken op basis van cultuur, nationaliteit, religie,... OCMW Roeselare is er voor jou! Je kan bij ons

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

Opnamevoorwaarden serviceflats

Opnamevoorwaarden serviceflats Opnamevoorwaarden serviceflats De kandidaat bewoners dienen aan de hierna omschreven toelatingsvoorwaarden te voldoen: 1. Verblijfplaats van de kandidaat vóór de datum van toewijzing. Voorrang wordt verleend

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven wonen. Ze staan u ook bij als u pas het ziekenhuis verlaten

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede - Kruiskerke Doomkerke Kasteelstraat 1A - 8755 Ruiselede Tel. 051 / 68 94 84 - Fax. 051 / 68 63 80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle

Nadere informatie

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf

Wij ontnemen u uw zorgen. Kortverblijf Wij ontnemen u uw zorgen Kortverblijf Woon- en zorgcentra De Foyer vzw De vzw WZC De Foyer is opgericht in 1924 en staat al bijna 90 jaar voor de zorg voor ouderen. Vandaag staan we met honderd medewerkers

Nadere informatie

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten

Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten Ontslagboekje Wat na uw verblijf in het UZA? Informatiebrochure patiënten 3 1. Thuiszorg... 4 1.1 Thuisverpleegkundige...4 1.2 Poetshulp...4 1.3 Gezinszorg...4 1.4 Hulpmiddelen...4 1.5 Maaltijden...5 1.6

Nadere informatie

Patiëntenbegeleiding. informatiebrochure van de

Patiëntenbegeleiding. informatiebrochure van de Patiëntenbegeleiding informatiebrochure van de Sociale Dienst 1 INHOUDSTABEL Onze medewerkers 3 Inleiding 4 Zorgcoördinatoren 5 Thuisverpleging en vroedvrouw 6 Uitleendienst 7 Warme maaltijden 8 Thuishulp

Nadere informatie

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service.

Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Maak het thuis gemakkelijker met de diensten van ZINN Service. Wilt u het uzelf thuis gemakkelijker maken? Dan is het goed om te weten dat ZINN Service een uitgebreid aantal diensten biedt. De diensten

Nadere informatie

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES

POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES OCMW Lichtervelde Statiestraat 80 8810 Lichtervelde POETSDIENST REGLEMENT VOOR DE AANVRAGER VAN DIENSTENCHEQUES 1 Alle aanvragen tot het verkrijgen van poetshulp dienen gericht te zijn, tot de Sociale

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE

ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE ALGEMEEN REGLEMENT MINDER MOBIELEN CENTRALE Wie is voor wat verantwoordelijk? Wie lid wil worden van de Minder Mobielen Centrale kan voor een aanvraag terecht bij maatschappelijk assistente Mieke Roose

Nadere informatie

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt

Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt Woonzorg Thuiszorgcentrum t Punt skl_106589_broch_woonzorg_170818.indd 1 22/08/17 15:18 Een vraag over thuiszorg? Info en advies Thuiszorgdiensten bieden ondersteuning zodat u langer thuis kan blijven

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST HUISHOUDELIJK REGLEMENT KLUSJESDIENST DOELSTELLING Art. 1: De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Ouderen Informatie Punt

Ouderen Informatie Punt OCMW LICHTERVELDE Sociaal Huis Ouderen Informatie Punt Tegemoetkomingen Wat, wanneer, waar en hoe aanvragen DE TEGEMOETKOMING VOOR HULP AAN BEJAARDEN VOOR WIE? De tegemoetkoming kan worden aangevraagd

Nadere informatie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie

TITEL I. Voorwaarden tot het bekomen van een mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement klusjesdienst

Huishoudelijk reglement klusjesdienst Huishoudelijk reglement klusjesdienst Doelstelling Artikel 1 De klusjesdienst van OCMW Meise wil aanvullend werken. Dat betekent dat zij karweien uitvoeren die de gebruiker niet meer zelf kan doen en waarvoor

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum

Dagverzorgingscentrum De Schans Dagverzorgingscentrum De Schans is het dagverzorgingscentrum van vzw Christelijke Woon- en Zorgcentra, door de Vlaamse Overheid erkend onder nummer PE 2842, BE 2842 Het biedt aan thuiswonende

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede - Kruiskerke Doomkerke Kasteelstraat 1A - 8755 Ruiselede Tel. 051 / 68 94 84 - Fax. 051 / 68 63 80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle

Nadere informatie

THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN

THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN Maaltijden Financiën en administratie Poetsdienst Vervoer Boodschappen Huisvesting Kraaiennestplein 1 bus 2-8300 Knokke-Heist - T 050 530 900 MAALTIJDEN AAN HUIS Voor wie?

Nadere informatie

Ouderen Informatie Punt

Ouderen Informatie Punt OCMW LICHTERVELDE Sociaal Huis Ouderen Informatie Punt Thuiszorgdiensten en Mutualiteiten EEN WOORDJE DOOR: DOOR MEVR. ROOS VANWALLEGHEM, VOORZITTER VAN HET OCMW Met deze tweede brochure van het OuderInformatiePunt

Nadere informatie

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW

REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW REGLEMENT KLUSJESDIENST OCMW ZWALM IN SAMENWERKING MET SOCIAAL ECONOMIE ORGANISATIE GOED WONEN VZW Vanaf 01.05.2014 zal OCMW Zwalm met een klusjesdienst starten in samenwerking met sociaal economie organisatie

Nadere informatie

Overleg mdt en ouders Timing

Overleg mdt en ouders Timing Mariska Waldukat Sociaal werker Patiëntenbegeleiding Overleg mdt en ouders Timing Wat nu? Aanvraagprocedure Rechten? Indienen van de aanvraag Medisch onderzoek Beslissing 1 Contact kinderbijslagfonds Bedienden

Nadere informatie

Voor wie? Welk inkomen wordt in aanmerking genomen?

Voor wie? Welk inkomen wordt in aanmerking genomen? 1 Voor wie? Gezinnen of alleenstaanden die thuis of in een voorziening verblijven en in de gemeente gedomicilieerd zijn op 1 januari 2019. Welk inkomen wordt in aanmerking genomen? Indien thuis: het inkomen

Nadere informatie

Webplatform. Informeren op maat 22/06/

Webplatform. Informeren op maat 22/06/ Webplatform Informeren op maat 22/06/2018 www.vlaanderen.be/informatievlaanderen Wat is informeren op maat? Welke problemen willen we oplossen? Burgers worden vaak geconfronteerd met information overload

Nadere informatie

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen

De Zorgmakelaar aan huis. Zonder zorgen thuis blijven wonen De Zorgmakelaar aan huis Zonder zorgen thuis blijven wonen Mijn vrouw en ik kunnen onszelf nog goed uit de slag trekken. Wel organiseert Debbie al wat praktische hulp bij ons thuis waardoor we nu opnieuw

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN

THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN THUISZORGDIENSTEN VOOR OUDEREN Maaltijden Financiën en administratie Poetsdienst Vervoer Boodschappen Huisvesting Kraaiennestplein 1 bus 2-8300 Knokke-Heist - T 050 530 900 MAALTIJDEN AAN HUIS Voor wie?

Nadere informatie

4. Dienstverlening in het centrum

4. Dienstverlening in het centrum 4. Dienstverlening in het centrum Elke middag serveren we een warme maaljd. U kunt zich bij ons ook eens goed laten verzorgen met een manicure of pedicure. Wie een moeilijke periode doormaakt, kan terecht

Nadere informatie

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt

Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Als thuis blijven wonen moeilijk wordt Herent-Winksele-Veltem-Beisem Het is ieders droom om zo lang mogelijk op een zelfstandige manier thuis te blijven wonen. In elk leven komt er echter een moment waarop

Nadere informatie

Aanvragen pensioen. Opladen kaart budgetmeter. Tegemoetkomingen voor personen met een handicap. Een luisterend oor. Leefloon. Verwarmingstoelage

Aanvragen pensioen. Opladen kaart budgetmeter. Tegemoetkomingen voor personen met een handicap. Een luisterend oor. Leefloon. Verwarmingstoelage Wat kan onze sociale dienst voor jou betekenen? Informatiebrochure OCMW Lummen Versie: juli 2019 Een waaier In het administratief centrum aan het gemeenteplein vind je heel wat verschillende diensten van

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN ZORGTOELAGE Opmerking: vroegere benaming: toelage voor personen met een handicap Voor wie Om in aanmerking te komen voor de zorgtoelage dient de uitkeringsgerechtigde over

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE GEZINSTOELAGE

GEMEENTELIJKE GEZINSTOELAGE GEMEENTELIJKE GEZINSTOELAGE Ontvangt u een eerder laag pensioen? Of heeft u als alleenstaande (met of zonder kinderen) een bescheiden inkomen? Wordt uw gezinsbudget verzwaard door het aantal personen ten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie

Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie OCMW Boortmeerbeek Dienst thuiszorg Huishoudelijk reglement dienst thuiszorg mantelzorgpremie Artikel 1 Met ingang van 1 november 2010 kent het OCMW Boortmeerbeek een mantelzorgpremie toe aan de mantelzorgers

Nadere informatie

Ouder worden in Antwerpen

Ouder worden in Antwerpen Ouder worden in Antwerpen 1. Wat denkt u over de Vlaamse ouderen? 2. Enig idee hoe Vlaamse ouderen leven en hulp krijgen? 2 Zelfzorg - Vlaamse ouderen willen zo lang mogelijk thuis zelfstandig wonen en

Nadere informatie

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel.

Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Reglement poetsdienst OCMW Steenokkerzeel. Doel: De poetsdienst van het OCMW staat hoofdzakelijk ter beschikking van bejaarden die omwille van gezondheidsproblemen of bijzondere sociale omstandigheden

Nadere informatie

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis

THUISZORGBROCHURE. Sociaal Huis THUISZORGBROCHURE Sociaal Huis Ruiselede - Kruiskerke Doomkerke Kasteelstraat 1A - 8755 Ruiselede Tel. 051 / 68 94 84 - Fax. 051 / 68 63 80 ocmw@ruiselede.be Deze brochure geeft u een overzicht van alle

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

De verwarmingstoelage

De verwarmingstoelage Versie nr: 1 Laatste wijziging: 04-02-2009 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is dat een verwarmingstoelage? 3) Wordt elke brandstof in aanmerking genomen voor de toekenning van de verwarmingstoelage?

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN

GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN GEMEENTELIJKE SOCIALE TOELAGEN Bestendig Uitzondering ZORGTOELAGE Voor wie Mensen die beschikken over een geldig attest (zie tabel hiernaast blz. 3) Voorwaarden, attesten, bedrag. Domicilie op 01 januari

Nadere informatie

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT

REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT REGLEMENT POETSDIENST OCMW HERENTHOUT De poetsdienst is een thuiszorgdienst die wordt uitgebaat door OCMW Herenthout, Bouwelse Steenweg 52, 2270 Herenthout DOEL Art. 1: De poetsdienst heeft tot doel om

Nadere informatie

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015

OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 OCMW Beersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn 29.01.2015 Bekendmaking website: 03.02.2015 THUISZORG OCMW BEERSEL Algemene voorwaarden dienstreglementering DOEL 1. Het OCMW stelt zich tot doel om zorgbehoevende

Nadere informatie

De verwarmingstoelage

De verwarmingstoelage Laatste wijziging: 19-08-2016 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is dat een verwarmingstoelage? 3) Wordt elke brandstof in aanmerking genomen voor de toekenning van de verwarmingstoelage? 4) Welke zijn

Nadere informatie

We zijn er voor jou!

We zijn er voor jou! We zijn er voor jou! Je kunt niet alle maandelijkse rekeningen betalen? Je wil begeleiding bij jouw geldzaken? Je hebt schulden? Je hebt geen inkomsten en wil leefloon aanvragen? Je hebt plots geen dak

Nadere informatie

6.1 Wat doet de senior bij een plotse verslechtering van de gezondheid? Meerdere mogelijkheden konden aangekruist worden.

6.1 Wat doet de senior bij een plotse verslechtering van de gezondheid? Meerdere mogelijkheden konden aangekruist worden. 40 6. Gezondheid. 6.1 Wat doet de senior bij een plotse verslechtering van de gezondheid? Meerdere mogelijkheden konden aangekruist worden. Ik heb daar nog niet over nagedacht. 148x Ik vraag raad aan mijn

Nadere informatie

Denk vandaag aan je zorg voor morgen. Vormingstraject over thuiszorg

Denk vandaag aan je zorg voor morgen. Vormingstraject over thuiszorg Denk vandaag aan je zorg voor morgen Vormingstraject over thuiszorg Het Thuiszorgcentrum CM Midden-Vlaanderen organiseert een uitgebreid vormingstraject over thuiszorg. Dat traject geeft je een overzicht

Nadere informatie

Ontslagbeleid in ZMK

Ontslagbeleid in ZMK Ontslagbeleid in ZMK Wij zorgen voor de nodige begeleiding ook als ontslag naar huis moeilijk wordt. ziekenhuis maas en kempen Dienst Patiëntenbegeleiding Inleiding Gedurende uw verblijf in ons ziekenhuis,

Nadere informatie

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen Personen met een handicap Tegemoetkomingen en andere maatregelen 1 Heb je een handicap? Heeft je kind een handicap? Dan kan je bij ons (de Directiegeneraal Personen met een handicap) terecht voor: De

Nadere informatie

Voorwoord. Marleen Vanderpoorten OCMW-voorzitter

Voorwoord. Marleen Vanderpoorten OCMW-voorzitter Aangepast vervoer Voorwoord Lier, mei 2013 Beste Lierenaar, Beste senior, Je bent moeilijk te been? Je zoon kan je niet vervoeren en je moet naar de dokter? Je dochter is op reis, op de lijnbus raak je

Nadere informatie

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS

Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Woonzorgcentrum SINT ANTONIUS Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Sint Antonius een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken

Nadere informatie

Kanker. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving. T +32(0) F +32(0)

Kanker. Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving. T +32(0) F +32(0) Kanker Wegwijs in de voorzieningen voor kankerpatiënten en hun omgeving T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat

Nadere informatie

Nogmaals de voorwaarden op een rijtje om gebruik te kunnen maken van de tussenkomst van het Sociaal Verwarmingsfonds

Nogmaals de voorwaarden op een rijtje om gebruik te kunnen maken van de tussenkomst van het Sociaal Verwarmingsfonds Nogmaals de voorwaarden op een rijtje om gebruik te kunnen maken van de tussenkomst van het Sociaal Verwarmingsfonds Over welke brandstof gaat het? Het gaat om de factuur betaald voor huisbrandolie (of

Nadere informatie

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF

Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Woonzorgcentrum KLOOSTERHOF Wanneer alleen wonen als oudere niet langer kan, vind je in het woonzorgcentrum Kloosterhof een aangepaste woonomgeving. Deze folder wil je, in t kort, laten kennismaken met

Nadere informatie

Telefoonnummer: / GSM-nummer: / In het geval van gehoorstoornissen communiceren via SMS. Faxnummer: /

Telefoonnummer: / GSM-nummer: / In het geval van gehoorstoornissen communiceren via SMS. Faxnummer: / FOD SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Personen met een handicap Tel.: 0800 98 799 (elke werkdag van 8.30u tot 13.00u) Fax: 02 509 81 85 E-mail: via het contactformulier op www.handicap.fgov.be Brussel,

Nadere informatie

Gezinnen of alleenstaanden die thuis of in een voorziening verblijven en in de gemeente gedomicilieerd zijn op 1 januari 2018.

Gezinnen of alleenstaanden die thuis of in een voorziening verblijven en in de gemeente gedomicilieerd zijn op 1 januari 2018. 1 Voor wie Gezinnen of alleenstaanden die thuis of in een voorziening verblijven en in de gemeente gedomicilieerd zijn op 1 januari 2018. Welk inkomen wordt in aanmerking genomen indien thuis: het inkomen

Nadere informatie

DMW, je partner in welzijn en zorg

DMW, je partner in welzijn en zorg DMW, je partner in welzijn en zorg Dienst Maatschappelijk werk Wettelijk kader DMW Art 14: Een dienst maatschappelijk werk van het ziekenfonds is een voorziening die als opdracht heeft hulp- en dienstverlening

Nadere informatie

Inhoud. Wegwijs in de thuiszorgdienst

Inhoud. Wegwijs in de thuiszorgdienst Wegwijs in de THUISZORGDIENST Algemene Folder Thuiszorgdienst Lummen - Halen Versie: april 2017 02 Wegwijs in de thuiszorgdienst V.U.: OCMW Lummen Administratief Centrum Gemeenteplein 13 Inhoud ALGEMEEN

Nadere informatie

Werken bij OCMW Wuustwezel

Werken bij OCMW Wuustwezel Werken bij OCMW Wuustwezel OCMW Wuustwezel Bredabaan 735 2990 Wuustwezel 03/633.52.10 1 Werk je graag met en voor mensen? Zoek je een boeiende job binnen een dynamische organisatie? Dan is een job bij

Nadere informatie

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem - intentieverklaring VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD

Assistentiewoningen De Pastorij Kleit en Adegem - intentieverklaring VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-27-05-2014 Omschrijving Met het project Senioren onder de Toren brengt het OCMW de seniorenhuisvesting naar de verschillende woonkernen van de gemeente.

Nadere informatie

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder

Overeenkomst bij opname in het woon- en zorgcentrum De Ceder OCMW HARELBEKE Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Leie Woon- en zorgcentrum De Ceder a/d Gavers Vrijdomkaai 31 Dennenlaan 55 8530 Harelbeke 8530 Harelbeke 056/735 200 056/735 391 CE nr. 358 VZB 2235 CE

Nadere informatie

2. Ziekteverzekering en financiële tegemoetkomingen

2. Ziekteverzekering en financiële tegemoetkomingen zorg 2. Ziekteverzekering en financiële tegemoetkomingen De ziekteverzekering dekt de medische kosten, terwijl de zorgverzekering de niet-medische kosten vergoedt. De tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden

Nadere informatie

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM

WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM CENTRUM OUDERENZORG EN THUISZORG HET GULLE HEEM WOONZORGCENTRUM HET GULLE HEEM Het Centrum ouderenzorg en thuiszorg Het Gulle Heem beschikt over: - een woonzorgcentrum met RVT-erkenning, met daarin ook

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DE STAD TIENEN REGLEMENT INZAKE DE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE MANTELZORGPREMIE Artikel 1 - Principe Binnen de perken van het goedgekeurde budget

Nadere informatie

Assistentiewoningen. Karen. Zelfstandig en fijn wonen. Met het comfort van extra services als u dat wenst.

Assistentiewoningen. Karen. Zelfstandig en fijn wonen. Met het comfort van extra services als u dat wenst. Assistentiewoningen Karen Zelfstandig en fijn wonen. Met het comfort van extra services als u dat wenst. U woont in volle natuur én tegelijk op wandelafstand van de gezellige dorpskern van Koersel. In

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum. De Maretak

Dagverzorgingscentrum. De Maretak Dagverzorgingscentrum De Maretak De wetgeving omschrijft een dagverzorgingscentrum (DVC) als een thuiszorgondersteunend initiatief met als opdracht, de bezoeker van 65 jaar of ouder in daartoe bestemde

Nadere informatie

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering

Welkom bij de Vlaamse Zorgkas. Wat meer uitleg over de zorgverzekering Wat meer uitleg over de zorgverzekering Welkom bij de Vlaamse Zorgkas Wat is de zorgverzekering? De Vlaamse Regering heeft aan het eind van de jaren negentig de zorgverzekering in het leven geroepen. Waarom?

Nadere informatie

DE REFUGE. Verblijfskosten

DE REFUGE. Verblijfskosten DE REFUGE Verblijfskosten DAGVERZORGING Voor een volle dag betaalt u 26,30. Inbegrepen zijn: opvang, activiteiten, begeleiding, middagmaal en koffie. Niet inbegrepen zijn: een ontbijt ( 3,00), avondmaal

Nadere informatie

sociale dienst informatiebrochure De dienstencheque

sociale dienst informatiebrochure De dienstencheque sociale dienst informatiebrochure De dienstencheque Inhoudstafel 1. Korte omschrijving 4 2. Doelgroep 5 3. Financieel 5 4. De inschrijving 5 5. Dienstencheques bestellen 6 6. Welke ondernemingen? 7 7.

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden. ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoudstafel 1. Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid pag 1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden pag

Nadere informatie

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar

Thuiszorg informatie punt. Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar 2 Thuiszorg informatie punt Tegemoetkomingen aan hulpbehoevenden ouder dan 65 jaar Inhoud 1 Tegemoetkoming mindervaliden van de FOD Sociale Zekerheid... 5 1.1 De tegemoetkoming hulp aan bejaarden (THAB)...

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST

INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST OCMW ASSENEDE Hoogstraat 57 9960 Assenede Tel.: 09/341.72.72 Fax: 09/343.07.43 INFORMATIEBROCHURE POETSDIENST Verantwoordelijke poetsdienst Luc De Groote: 09/341.72.76 Mevrouw, Mijnheer, Ter gelegenheid

Nadere informatie

Dagverzorgingscentrum

Dagverzorgingscentrum De Schans Dagverzorgingscentrum De Schans is het dagverzorgingscentrum van vzw CWZC, door de Vlaamse Overheid erkend onder nummer PE 2842, BE 2842 Het biedt aan thuiswonende ouderen opvang, begeleiding,

Nadere informatie

Zorg en Comfort.

Zorg en Comfort. Zorg en Comfort www.devoorzorg.be 2 Zorg, huishoudhulp of opvang aanvragen? 0800 97 520 (gratis nummer, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7) Thuiszorg Heb je thuiszorg nodig? Bel gratis naar 0800 97 520 (24 uur

Nadere informatie

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland

Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Woonzorgcentra Villa Rosa en t Meiland Zorgbedrijf Sint-Truiden Welzijnsvereniging Infobrochure Visie Aangenaam wonen en leven in combinatie met kwalitatieve zorg: daar gaan we voor, elke dag opnieuw!

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak

Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak Huishoudelijk reglement dienst grote schoonmaak Doelstelling Artikel 1 Grote schoonmaak wordt aangevraagd bij de verantwoordelijke van de dienst poetshulp van het OCMW, Godshuisstraat 33, 1861 Meise, op

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENST THUISZORG

AANVULLENDE DIENST THUISZORG AANVULLENDE DIENST THUISZORG 1. ONTSTAAN De oprichting van een aanvullende dienst thuiszorg is ontstaan uit volgende vaststellingen: hulpbehoevenden hebben vaak te kampen met veel kleine praktische problemen,

Nadere informatie

Welkom! OCMW-voorzitter Nadja Vananroye

Welkom! OCMW-voorzitter Nadja Vananroye Welkom! OCMW Zorgproject Hogevijf OCMW-voorzitter Nadja Vananroye OCMW Hasselt Beste OKRA Hasselt Banneux, Voor het OCMW Hasselt breekt een uitdagende periode aan. Met de bouw van nieuwe ouderenvoorzieningen

Nadere informatie