Zitting van de gemeenteraad van 29 april 2013 TOELICHTENDE NOTA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zitting van de gemeenteraad van 29 april 2013 TOELICHTENDE NOTA"

Transcriptie

1 Zitting van de gemeenteraad van 29 april 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 25 maart 2013 worden ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. De notulen werden in ontwerp per mail overgemaakt aan de raadsleden en liggen eveneens ter inzage in overeenkomst met de wettelijke bepalingen. Zie notulenboek 2 Kerkfabriek O.L.Vrouw advies nopens de jaarrekening De rekening voor het dienstjaar 2012 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw wordt aan de gemeenteraad voorgelegd voor advies. De gemeentelijke tussenkomst in de werking van de Kerkfabriek bedroeg voor 2012: - In gewone dienst : ,72 euro. - Investeringen : 0,00 euro. De rekening 2012 sluit voor de exploitatie af met een batig saldo van ,70 euro en voor de investeringen met een tekort van 5.214,08 euro. De rekening 2012 werd samen met de dagorde bezorgd aan de raadsleden. Voorstel beslissing: Aan de raad wordt gevraagd om gunstig advies te verlenen aan de rekening dienstjaar 2012 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw. 3 Kerkfabriek Sint-Germanus advies nopens de jaarrekening De rekening voor het dienstjaar 2011 van de kerkfabriek Sint-Germanus wordt aan de gemeenteraad voorgelegd voor advies. De gemeentelijke tussenkomst in de werking van de Kerkfabriek bedroeg voor 2012 : - In gewone dienst : ,03 - Investeringen : 0,00 euro. De rekening 2012 sluit voor de exploitatie af met een batig saldo van ,95 euro en voor de investeringen in evenwicht. Een kopie van de rekening 2012 werd samen met de dagorde overgemaakt aan de raadsleden.

2 Voorstel beslissing : Aan de raad wordt gevraagd om gunstig advies te verlenen aan de rekening dienstjaar 2012 van de kerkfabriek Sint-Germanus. 4 Begraafplaatsen goedkeuring huishoudelijk reglement Ingevolge de recente wijziging aan het decreet van 16 januari 2004 op de begraafplaatsen en de lijkbezorging was het noodzakelijk het bestaande huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen aan te passen aan de nieuwe regelgeving. Ook de ingebruikname van nieuw gedeelte van de begraafplaats in de Koolskampstraat noodzaakt ons het reglement aan te passen. In het reglement wordt duidelijk omschreven wat verstaan wordt onder concessies, begraven in niet-geconcedeerde grond, begravingen en ontgravingen. Ook wordt omschreven welke graftekens er mogen aangebracht worden, welke bouw- en beplantingswerken er mogelijk zijn en hoe de graven moeten onderhouden worden. De termijn van de concessies wordt teruggebracht van 50 jaar naar 30 jaar. Na het verstrijken van deze termijn is verlenging mogelijk. Ook werd de regelgeving ivm de laatste wilsbeschikkingen ingeschreven in het reglement. Ontgravingen kunnen nog slechts toestaan worden om ernstige redenen. Ontgravingen van stoffelijke resten dient voortaan uitgevoerd te worden op kosten van de concessiehouder door een erkende, private firma. Andere ontgravingen gebeuren door de gemeentelijke aangestelde. Het nieuwe reglement zal bij goedkeuring in werking treden op 1 juni Het nieuw huishoudelijk reglement werd samen met de dagorde van de gemeenteraad overgemaakt aan de raadsleden. De gemeenteraad wordt gevraagd het nieuw huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen goed te keuren. 5 Financiën goedkeuring tariefreglement begraafplaatsen. Ingevolge het aannemen van een nieuw huishoudelijk reglement op de begraafplaatsen dient ook het tariefreglement voor de begraafplaatsen aangepast te worden. Zo dient de termijn van de concessie aangepast te worden. Ook wordt nu in de mogelijkheid voorzien om bij het verlengen van de concessie te kiezen voor 15 of 30 jaar.

3 Verder werden de tarieven aangepast in functie van de nieuwe termijnen en werden de oude tarieven geïndexeerd. Het oude tariefreglement dateert al van 25 oktober Het voorstel van tariefreglement werd aan de raadsleden toegestuurd samen met de dagorde. De gemeenteraad wordt gevraagd het nieuwe tariefreglement goed te keuren 6 Financiën kennisgeving besluit van de Gouverneur betreffende de definitieve vaststelling van de jaarrekening 2011 van de gemeente Pittem Bij besluit van 18 februari 2013 heeft de Gouverneur van de provincie West- Vlaanderen de jaarrekening over het boekjaar 2011 van de gemeente Pittem definitief vastgesteld. Dit besluit dient ter kennisgeving voorgelegd te worden aan de gemeenteraad. Akte te nemen van het besluit van de heer provinciegouverneur houdende definitieve vaststelling jaarrekening Financiën afsluiten contract voor de opvang van rondzwervende huisdieren op het grondgebied van de gemeente Pittem met de vzw Dierenasiel Folyfoot voor het dienstjaar Al enkele jaren werkt onze gemeente samen met de vzw Folyfoot uit Waregem voor de opvang van rondzwervende huisdieren. Deze samenwerking is een gevolg van de verplichtingen voortvloeiend uit de wet op de dierenbescherming van 4 mei 1995 en latere wijzigingen. Hiervoor betaalt de gemeente een werkingstoelage van 0,25 per inwoner per jaar en dit volgens het aantal inwoners ingeschreven op 1 januari van het jaar voorafgaand aan het begrotingsjaar. Gezien onze gemeente gelegen is binnen het werkgebied van de vzw Folyfoot is het aangewezen om ook voor 2013 terug een overeenkomst af te sluiten met deze vzw voor het opvangen van rondzwervende huisdieren die aangetroffen worden op het grondgebied van onze gemeente. De raad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst met de vzw Dierenasiel Folyfoot uit Waregem terug af te sluiten voor de opvang van rondzwervende huisdieren op het grondgebied van de gemeente Pittem voor het jaar 2013.

4 8 Openbare werken verbeteringswerken aan verschillende landbouwwegen fase 8 goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze. Gezien de 7 de fase van de verbeteringswerken aan landbouwwegen werden beëindigd, kan overgegaan worden tot een volgende fase. Studiebureau Demey heeft een ontwerp voor verbeteringswerken aan verschillende landbouwwegen fase 8, opgemaakt. Aan volgende wegen zullen verbeteringswerken worden uitgevoerd : - Processiestraat - Veldakkerstraat - Koolskampstraat - Zijweg Joos de ter Beerstlaan - Blotingstraat - Hagelingestraat Voor de verbetering van de bovenvermelde wegen wordt geopteerd voor verschillende herstellingsprocédés : - ofwel wordt de bestaande rijweg vernieuwd volgens het in situ recyclage procédé : de rijwegverharding wordt gerecycleerd in situ om na stabilisatie met cement herbruikt te kunnen worden als fundering voor de nieuwe rijweg van bitumineuze verharding. - ofwel wordt geopteerd voor het overlagen met een nieuwe toplaag type AB- 4C na het voorafgaandelijk uitprofileren met een profileerlaag type AB-3D. Op bepaalde plaatsen wordt enkel de toplaag afgefreesd en vernieuwd. De bestaande vluchtstroken van steenslagverharding worden overlaagd met een bitumineuze toplaag type AB-3A of m.b.v. freesasfalt, na het voorafgaandelijk uitprofileren met steenslagmaterialen type II. Nieuwe vluchtstroken en bochtverbredingen worden uitgevoerd in bitumineuze verharding. Deze opritten worden gestut met een trottoirband type ID3. De nodige markeringen worden eveneens voorzien. Aan de afwatering van de te verbeteren weg wordt voldoende aandacht geschonken door het aanleggen van straatgoten, het plaatsen van straatkolken en het bouwen van inspectieputten en kopmuurtjes. De bestaande grachten zullen geruimd worden. Daarnaast worden ook, waar nodig, de inbuizingen gereinigd en nieuwe langs- en dwarsduikers aangelegd. Voornoemde werken zullen gegund worden d.m.v. een openbare aanbesteding. De totale uitvoeringstermijn van de werken wordt vastgesteld op 70 werkdagen. De geraamde kostprijs voor de werken bedraagt ,50 euro, excl. btw.

5 Bij het bestek en de plannen voor de verbeteringswerken aan de landbouwwegen fase 8 behoort eveneens het veiligheids- en gezondheidsplan, het coördinatiedagboek en het postinterventiedossier. Voorstel van beslissing : Aan de gemeenteraad wordt de goedkeuring gevraagd van het bestek en de gunningswijze voor de verbeteringswerken aan verschillende landbouwwegen fase 8 9 Openbare werken verbeteringswerken aan verschillende voetpaden goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze Het college van burgemeester en schepenen heeft in vergadering van 10 april 2013 beslist om een dossier op te maken voor het herstellen van voetpaden in de Molenakker en de Kasteeldreef. In de Molenakker dienen de voetpaden in 2 pijpenkoppen vernieuwd te worden nl. van huis nr. 52 t.e.m. 80 en van nr. 86 t.e.m In de Kasteeldreef wordt voorzien om het voetpad te vernieuwen vanaf de Industrielaan tot aan de Brugsesteenweg. In beide straten zullen de betondallen vervangen worden door betonklinkers, formaat 220x220x80 waarbij de boordstenen zouden behouden blijven met hier en daar plaatselijk herstel. De raming van de werken in de Molenakker bedraagt ,13 euro en ,55 euro, incl. btw in de Kasteeldreef.. De opdracht voor uitvoering van deze werken zou gegund worden na openbare aanbesteding. Een bijzonder bestek werd opgemaakt. Voorstel van beslissing : Aan de gemeenteraad wordt de goedkeuring gevraagd van de lastvoorwaarden en de gunningswijze voor de opdracht van het vernieuwen van de voetpaden in de Molenakker en Kasteeldreef. 10 Patrimonium voorlopige aanvaarding van het rooilijnplan van de zijweg van de Gavers Tijdens de vergadering van 22 augustus 2012 werd door het schepencollege principiële goedkeuring verleend aan de vraag van de heren Daniel Marreel en Michaël Kesteloot voor het opnemen van de zijweg Gavers in het openbaar domein van de gemeente Pittem met het oog op het definitief oplossen van het afwateringsprobleem in deze private weg.

6 Aan Studiebureau Demey werd gevraagd om een rooilijn- en onteigeningsplan op te maken. Het opgemaakte grondverwervingsplan voorziet in een rooilijnbreedte van 7 meter. Na het openbaar onderzoek en na verwerving van de nodige gronden kan overgegaan worden tot het opmaken van een uitvoeringsdossier voor de wegeniswerken. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het rooilijn- en onteigeningsplan voorlopig te aanvaarden. 11 Patrimonium definitieve aanvaarding van het gewijzigd rooilijn- en onteigeningsplan van de Boterstraat In de gemeenteraad van 29 oktober 2012 werd het rooilijn- en onteigeningsplan van de Boterstraat voorlopig aanvaard. In de gemeenteraad van 25 februari 2013 werd het gewijzigd rooilijn- en onteigeningsplan van de Boterstraat voorlopig aanvaard. Tijdens het openbaar onderzoek, lopende van 27 februari 2013 tot 29 maart 2013, werden geen bezwaren ingediend. Voorstel van beslissing : Goedkeuring te verlenen aan het gewijzigd rooilijn- en onteigeningsplan van de Boterstraat. 12 Mobiliteit vaststellen gemeentelijke mobiliteitsplan. In 2005 werd door Studiebureau Grontmij een mobiliteitsplan opgemaakt. Dit plan werd door de gemeenteraad in vergadering van 30 mei 2005 goedgekeurd en was geldig voor een periode van 5 jaar. Vóór het verstrijken van de periode van 5 jaar diende het plan geëvalueerd te worden door middel van de zogenaamde sneltoets. Deze sneltoets werd door de GBC uitgevoerd op datum van 16 september De conclusie van de uitgevoerde sneltoets kon resulteren in 3 sporen nl. spoor 1 : vernieuwen van het mobiliteitsplan, spoor 2 : verbreden of verdiepen van het bestaande plan of spoor 3 : bevestiging en actualisatie van het bestaande plan. De conclusie van de GBC was een spoor 3 d.w.z. dat het bestaande mobiliteitsplan werd bevestigd en het actieprogramma werd geactualiseerd.

7 Het mobiliteitsplan werd in vergadering van de GBC van 21 november 2012 geactualiseerd. Dit nieuwe mobiliteitsplan werd ter goedkeuring voorgelegd aan de Provinciale Auditcommissie. In vergadering van 18 februari 2013 werd het nieuwe beleidsplan volgens spoor 3 conform verklaard door de auditor. De gemeenteraad dient dit nieuwe mobiliteitsplan definitief vast te stellen. Dit vaststellingsbesluit moet bij uittreksel worden bekend gemaakt in het Belgisch Staatsblad. Het gemeentelijk mobiliteitsplan treedt in werking veertien dagen na de bekendmaking ervan. Voorstel van beslissing : Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan het nieuwe mobiliteitsplan. 13 Huisvesting goedkeuring actieprogramma onbebouwde bouwgronden en kavels in eigendom van de Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen. Het grond- en pandenbeleid legt de gemeenten een bindend sociaal objectief op voor de realisatie van sociale huurwoningen, sociale koopwoningen en sociale kavels. Momenteel heeft de gemeente Pittem een bindend sociaal objectief van 42 sociale huurwoningen, 18 sociale koopwoningen en 3 sociale kavels die gerealiseerd moeten worden tegen Op basis van een register onbebouwde percelen kan de gezamenlijke oppervlakte berekend worden van de gronden die in eigendom zijn van Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen. Ten minste een kwart van de gezamenlijke oppervlakte moet aangewend worden voor de verwezenlijking van een sociaal woonaanbod. De gemeente dient hiervoor een actieprogramma op te stellen. Slechts 2 percelen die in eigendom zijn van een openbaar bestuur zijn bebouwbaar, nl. een perceel gelegen in de Joris Wybostraat en een perceel in de Schuiferskapellestraat. Na advies van het lokaal woonoverleg wordt het perceel in de Joris Wybostraat aangestipt voor de verwezenlijking van een sociaal woonaanbod, hiervoor is actie op lange termijn mogelijk. Voorstel beslissing : Aan de raad wordt goedkeuring gevraagd voor het actieprogramma betreffende de onbebouwde percelen in Pittem, die eigendom zijn van Vlaamse besturen en Vlaamse semipublieke rechtspersonen. 14 Cultuur samenstelling beheersorgaan P.O.B. vaststelling verhouding afgevaardigden van de politieke fracties.

8 Ingevolge de nieuwe legislatuur dient het beheersorgaan voor de Plaatselijke Openbare Bibliotheek opnieuw samengesteld te worden. Het beheersorgaan krijgt de opdracht de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester en schepenen) bij te staan bij het beheer van de Bibliotheek. Het beheersorgaan wordt samengesteld enerzijds uit afgevaardigden van de inrichtende overheid, aangewezen volgens het stelsel van evenredige vertegenwoordiging en anderzijds uit vertegenwoordigers van gebruikers en van filosofische en ideologische strekkingen. Het totaal aantal leden van het beheersorgaan bestaat uit ten minste 12 leden, waarvan 6 door de gemeenteraad dienen aangeduid te worden. Als gevolg van de vernieuwing van de gemeenteraad dient een nieuwe verdeling onder de fracties vastgesteld te worden. Het college van burgemeester en schepenen stelt een verdeling voor volgens de methode Imperiali. CD&V : 5 vertegenwoordigers Groep 2012: 1 vertegenwoordiger Vlaams belang: 0 vertegenwoordigers De vertegenwoordiging van de gebruikers en de strekkingen kan bestaan uit één vertegenwoordiger van de socialistische strekking, één vertegenwoordiger van de liberale strekking, twee vertegenwoordigers van de katholieke strekking, twee vertegenwoordigers met geen strekking, eventueel nog aangevuld met bijkomende mandaten indien uit de kandidaturen blijkt dat nog andere strekkingen aanwezig zijn binnen de gemeente en/of er onvoldoende kandidaturen worden ingediend om te komen tot het minimum aantal vertegenwoordigers van de gebruikers en de strekkingen; De gemeenteraad dient de samenstelling en verdeling van leden van het beheersorgaan van de POB vast te stellen. 15 Cultuur beslissing betreffende de keuze van de beheersvorm voor het beheersorgaan van de gemeentelijke culturele infrastructuur Ingevolge de nieuwe legislatuur dient het beheersorgaan voor de gemeentelijke culturele infrastructuur opnieuw samengesteld te worden. Het beheersorgaan krijgt de opdracht de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester en schepenen) bij te staan bij het beheer van de volgende gemeentelijke culturele infrastructuur. - CC Het Buurthuis - Zaal Broeders Maristen - Zaaltje De Plaatsmolen

9 - De Fontein Het beheersorgaan wordt samengesteld enerzijds uit afgevaardigden van de inrichtende overheid, aangewezen volgens het stelsel van evenredige vertegenwoordiging en anderzijds uit vertegenwoordigers van gebruikers en van filosofische en ideologische strekkingen. Het totaal aantal leden van het beheersorgaan bestaat uit ten minste 12 leden, waarvan 6 door de gemeenteraad dienen aangeduid te worden. Als gevolg van de vernieuwing van de gemeenteraad dient een nieuwe verdeling onder de fracties vastgesteld te worden. Het college van burgemeester en schepenen stelt een verdeling voor volgens de methode Imperiali. CD&V : 5 vertegenwoordigers Groep 2012: 1 vertegenwoordiger Vlaams belang: 0 vertegenwoordigers De vertegenwoordiging van de gebruikers en de strekkingen kan bestaan uit één vertegenwoordiger van de socialistische strekking, één vertegenwoordiger van de liberale strekking, twee vertegenwoordigers van de katholieke strekking, twee vertegenwoordigers met geen strekking, eventueel nog aangevuld met bijkomende mandaten indien uit de kandidaturen blijkt dat nog andere strekkingen aanwezig zijn binnen de gemeente en/of er onvoldoende kandidaturen worden ingediend om te komen tot het minimum aantal vertegenwoordigers van de gebruikers en de strekkingen; De gemeenteraad dient de samenstelling en verdeling van leden van het beheersorgaan vast te stellen. 16 I.V.I.O. bespreking agenda en vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger voor de gewone algemene vergadering van dinsdag 21 mei 2013 te Izegem. Krachtens artikels 44 en 65 van het Vlaams decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking moet het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente in de algemene vergadering van de intercommunales, waarbij de gemeente aangesloten is, concreet worden ingevuld. Dit houdt in dat de agenda van de gewone algemene vergadering van I.V.I.O. van dinsdag 21 mei 2013 ter bespreking aan de gemeenteraadsleden dient voorgelegd te worden. Bij aangetekend schrijven van 20 maart 2013 werd de gemeente opgeroepen om deel te nemen aan de zitting van de gewone algemene vergadering van I.V.I.O. van dinsdag 20 mei 2013 met volgende agenda : 1. Goedkeuring verslag van de Raad van Bestuur over het dienstjaar Kennisname verslag van de heer commissaris-revisor 3. Goedkeuring jaarrekening per 31 december 2012.

10 4. Winstverdeling 5. Kwijting verlenen aan de bestuurders en commissaris-revisor voor het boekjaar Varia De gemeenteraad bepaalt zijn standpunt en de wijze waarop de vertegenwoordiger dienovereenkomstig handelt op de gewone algemene vergadering. Voorstel beslissing: Goedkeuring te verlenen aan de agenda en bepaling van het standpunt van de vertegenwoordiger in de gewone algemene vergadering van dinsdag 21 mei I.V.I.O. - aanduiding van een vertegenwoordiger van de gemeente in de gewone algemene vergadering op dinsdag 21 mei 2013 te Izegem. De raad dient een vertegenwoordiger en een plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente aan te duiden voor de gewone algemene vergadering I.V.I.O. van 21 mei Krachtens artikel 44 van het Vlaams decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking wordt de vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger rechtstreeks aangewezen door de gemeenteraad uit haar leden en dient de benoemingsprocedure voor elke algemene vergadering herhaald te worden. Bij aangetekend schrijven van 20 maart 2013 werd de gemeente opgeroepen om deel te nemen aan de zitting van de gewone algemene vergadering van I.V.I.O. van dinsdag 21 mei 2013 in de kantoren van I.V.I.O., Lodewijk de Raetlaan 12, 8870 Izegem. Voorstel beslissing: De gemeenteraad dient bij geheime stemming over te gaan tot voordracht van een vertegenwoordiger en een plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de gewone algemene vergadering van I.V.I.O. van dinsdag 21 mei W.V.I. - bespreking agenda en vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van 24 mei 2013 te Oostkamp. Krachtens artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de Intergemeentelijke samenwerking moet het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente in de algemene vergadering van de intercommunales, waarbij de gemeente aangesloten is, concreet worden ingevuld. Dit houdt in dat de agenda van de gewone algemene vergadering van de W.V.I.van vrijdag 24 mei 2013 om 16 uur in OostCampus, Siemenslaan 1, 8020

11 Oostkamp ter bespreking aan de gemeenteraadsleden dient voorgelegd te worden. Agenda : 1. Goedkeuring verslag van de buitengewone algemene vergadering van dd Verslag van de raad van bestuur 3. Verslag van de commissaris-revisor 4. Jaarrekeningen Evaluatierapport over de werking van wvi en krachtlijnen strategische visie Kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor 7. Mededelingen De gemeenteraad bepaalt zijn standpunt en de wijze waarop de vertegenwoordiger dienovereenkomstig handelt op de algemene gewone vergadering. Voorstel beslissing: goedkeuring te verlenen aan de agenda en bepaling van het standpunt van de vertegenwoordiger in de gewone algemene vergadering van de W.V.I. van 24 mei 2013 te Oostkamp. 19 W.V.I. - aanduiden van een vertegenwoordiger van de gemeente in de algemene vergadering van 24 mei 2013 te Oostkamp. Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking bepaalt dat de vertegenwoordigers van de vennootgemeenten voor de algemene vergadering door de gemeenteraden rechtstreeks uit hun leden wordt aangewezen. Bij aangetekend schrijven van 29 maart 2013 werd de gemeente opgeroepen om deel te nemen aan de gewone algemene vergadering van de aandeelhouders van W.V.I. van vrijdag 24 mei 2013 te Oostkamp. Voorstel beslissing: De gemeenteraad dient bij geheime stemming over te gaan tot de voordracht van een vertegenwoordiger en een plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de gewone algemene vergadering van W.V.I. van vrijdag 24 mei 2013 te Oostkamp. 20 Sport RSO-iv goedkeuring jaarverslag en rekening Sedert 2004 behoort onze gemeente tot de interlokale vereniging Regionaal Sport Overleg. De overeenkomst betreffende de oprichting van de interlokale vereniging werd opnieuw goedgekeurd door de gemeenteraad op 26 maart Het beheerscomité van RSO-iv heeft tijdens de algemene vergadering van 18 februari 2013 het jaarverslag en de rekening 2012 van het RSO-iv goedgekeurd.

12 Overeenkomstig de overeenkomst betreffende de oprichting van de interlokale vereniging dient de rekening en het jaarverslag van de interlokale vereniging jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad. Beide stukken werden samen met de dagorde overgemaakt aan de raadsleden. Goedkeuring te verlenen aan het jaarverslag 2012 en de rekening 2012 van RSO-iv. 21 Sport RSO-iv kennisgeving jaarprogramma 2013 en begroting Tijdens de vergadering van 18 februari 2013 besprak het beheerscomité RSO-iv de begroting en het jaarprogramma voor het jaar Deze begroting en jaarprogramma werd samen met de dagorde overgemaakt aan de gemeenteraad. In het jaarprogramma worden vier items naar voor geschoven voor het komende jaar nl. 1. Vorming - bijscholing 2. Onderzoek en vergadersessies 3. Informatieverstrekking 4. RSO-iv - sportactiviteiten Kennisname van het jaarprogramma 2013 en de begroting 2013 van de interlokale vereniging Regionaal Sport Overleg. 22 Sport RSO-iv - heroprichting Sedert 2004 behoort onze gemeente tot de interlokale vereniging Regionaal Sport Overleg. De overeenkomst betreffende de oprichting van de interlokale vereniging werd opnieuw goedgekeurd door de gemeenteraad op 26 maart Na 6 jaar, met andere woorden vanaf heden, dient de overeenkomst opnieuw getekend te worden voor de volgende legislatuur, die eindigt op 30 juni De overeenkomst en het huishoudelijk reglement werd samen met de dagorde overgemaakt aan de gemeenteraad. Goedkeuring te verlenen aan de heroprichting van RSO-iv en deelname van de gemeente Pittem aan de interlokale vereniging Regionaal Sport Overleg. 23 ERSV aanduiding van een vertegenwoordiger.

13 Het ERSV West-Vlaanderen vzw werd eind 2004 opgericht als juridische hulpstructuur in functie van de organisatie en de werking van de subregionale overleg- en adviesorganen RESOC en SERR. De steden en gemeenten zijn structurele partners van het RESOC, waar hun vertegenwoordiging op intergemeentelijk niveau wordt afgesproken. Bij mail van 3 april 2013 werd de gemeente uitgenodigd een vertegenwoordiger van de gemeente aan te duiden in de Algemene Vergadering van de vzw ERSC West-Vlaanderen voor de nieuwe legislatuur. De gemeenteraad dient bij geheime stemming over te gaan tot de aanduiding van een vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering van het ERSV West- Vlaanderen vzw; De gemeenteraad gaat over tot het aanduiden van een vertegenwoordiger van de gemeente in het ERSV. In vergadering met gesloten deuren: 24 Personeel ontslag van mevrouw Ilse Cloet Mevrouw Ilse Cloet, ingenieur, geboren te Tielt op 14 maart 1981 werd door de gemeenteraad van 30 maart 2008 aangesteld als hoofd van de gemeentelijke technische dienst en tevens tot lid van het managementteam. Op 15 maart 2013 diende mevrouw Ilse Cloet haar ontslag in als ingenieur bij onze gemeente. In haar ontslagbrief vraagt mevrouw Cloet om de gemeente te mogen verlaten op 1 mei 2013 gezien haar nieuwe uitdaging in de privé sector. Gezien mevrouw Cloet lid was van het managementteam en aangesteld was door de gemeenteraad dient de gemeenteraad ook het ontslag van mevrouw Ilse Cloet te aanvaarden. De gemeenteraad wordt gevraagd om in gesloten vergadering en bij geheime stemming over te gaan tot het aanvaarden van het ontslag van mevrouw Ilse Cloet. 25 Brandweer bevordering van een sergeant-majoor tot adjudant. Momenteel is er een openstaande vacature voor de functie van adjudant bij onze gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst als gevolg van het eervol ontslag van de heer Johan Coysman. Deze functie is in te vullen via bevordering. Op 27 maart 2013 diende de heer Thierry De Four zijn kandidatuur in voor deze betrekking. Thierry is sedert 10 juni 1990 bij de gemeentelijke vrijwillige

14 brandweer. Op 1 maart 1999 werd hij korporaal en op 1 november 2002 sergeant. Sedert 1 november 2012 was hij bevorderd tot sergeant-majoor. Hij beschikt over de nodige ervaring, diploma s en dienstjaren om in aanmerking te komen voor de functie van adjudant. Ook verkreeg hij een gunstig verslag van de dienstchef. Om de continuïteit van de gemeentelijke brandweerdienst te verzekeren is het noodzakelijk om over te gaan tot het invullen van de vacante betrekking van adjudant. De gemeenteraad wordt gevraagd om in gesloten vergadering en bij geheime stemming over te gaan tot het bevorderen van sergeant-majoor Thierry De Four tot adjudant bij onze gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst. 26 Brandweer bevordering tot korporaal Momenteel is er een openstaande vacature voor de functie van korporaal (n.a.v. de bevordering van Franky Corneille tot sergeant) bij onze gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst. Bart De Meulemeester, geboren te Tielt op 10 februari 1975 en wonende te Pittem, Spoorweglaan 13, heeft zich kandidaat gesteld voor de bevorderingsfunctie van korporaal. Hij beschikt over de nodige ervaring, diploma s en dienstjaren en verkreeg eveneens een gunstig verslag zodat hij voldoet aan alle gestelde eisen om in aanmerking te komen voor de bevorderingsfunctie van korporaal. Om de continuïteit van de gemeentelijke brandweerdienst te verzekeren is het noodzakelijk om over te gaan tot het invullen van de vacante betrekking van korporaal. De gemeenteraad wordt gevraagd om in gesloten vergadering en bij geheime stemming over te gaan tot het bevorderen van brandweerman Bart De Meulemeester tot korporaal bij onze gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst. 27 Brandweer ontslag van de heer Chris Wallaert als brandweerman. Brandweerman Chris Wallaert diende met zijn schrijven van 20 maart 2013 zijn ontslag in bij de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst omwille van persoonlijke redenen.

15 Chris Wallaert maakt sinds 30 maart 1981 deel uit van het gemeentelijke brandweerkorps. De gemeenteraad dient zich nu uit te spreken over zijn vraag om ontslag alsook over het verlenen van de eretitel van zijn ambt. Voorstel van beslissing : De raad wordt gevraagd om het ontslag van de heer Chris Wallaert te aanvaarden en hem de eretitel van zijn ambt toe te kennen. Pittem, 17april De gemeentesecretaris, Geert Mahieu De burgemeester-voorzitter, Ivan Delaere.

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 29 april 2013 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 28 mei 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering De notulen van de gemeenteraadszitting van 23 april 2012 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 oktober 2009. TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 oktober 2009. TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 oktober 2009. TOELICHTENDE NOTA IN OPENBARE VERGADERING 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 28 september

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 25 februari 2013 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 25 februari 2013 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 25 februari 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de installatievergadering van 28 januari 2013 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 september 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 september 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 september 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 27 juni 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via  aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 22 mei 2019 Vleteren, 15 mei 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e-mail

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 18 april 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 18 april 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 18 april 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 28 maart 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 23 mei Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 23 mei Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 23 mei 2019 ons kenmerk: 1030 datum 15-5-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek 2018-2025 ORGANISATIE Artikel 1. Oprichting De cultuur- en erfgoedraad heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan en te adviseren bij het beleid

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 28 mei OPENBAAR

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 28 mei OPENBAAR Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. OPENBAAR NOTULEN 1. Goedkeuring notulen van 23 april 2018. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 31 januari 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 20 december 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 26 MAART 2018

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 26 MAART 2018 Goedkeuri ng van het verslag van de vorige vergadering Openbaar Delaere Ivan, Burge mee ster-voorzitter Algemeen bel eid TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 26 MAART 2018 1. Goedkeuring van het verslag

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

Goedkeuren activiteitenverslag en jaarrekening, balans per 31 december 2010 van het autonoom gemeentebedrijf Ardooie

Goedkeuren activiteitenverslag en jaarrekening, balans per 31 december 2010 van het autonoom gemeentebedrijf Ardooie Zitting van 02 mei 2011 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L., Steen

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 MAART 2013 OPENBARE ZITTING 1. OPEN VERKLAREN BIJ WIJZE VAN BEVORDERING 1 BETREKKING VAN SERGEANT BIJ DE GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT 1 Zoutleeuw, 15 mei 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen van een bestaande individuele

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 23 mei 2013 I 20u00 1. Oprichting van een Gemeentelijke Begeleidingscommissie of GBC In het kader van de ondersteuning van het lokaal mobiliteitsbeleid voorziet het decreet van 20

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten BEHEERSORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES NV OPROEPING GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De Raad van Bestuur heeft het genoegen de aandeelhouders en de houders van warrants van Lotus Bakeries NV uit te nodigen tot de gewone

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen).

Deze meerjarenplannen werden gunstig geadviseerd door het Bisdom (zonder opmerkingen). Zitting Gemeenteraad van 19.09.2013. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal.

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. 1 FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2009: Wijziging 1 (exploitatie) en 2 (investering). Voorliggende begrotingswijziging past binnen de visie

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie