VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER"

Transcriptie

1 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

2 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 013 RCS Libri s.p.a. Decoupage Creativo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Voorzover het maken van kopieën uit deze uitgave is toegestaan op grond van artikel 16B Auteurswet 191 j het Besluit van 0 juni 1974, Stb. 351, zoals gewijzigd bij het Besluit van 3 augustus 1985, Stb. 471 en artikel 17 Auteurswet 191, dient men de daarvoor wettelijk verschuldigde vergoedingen te voldoen aan Stichting Reprorecht (Postbus 3060, 130 KB Hoofddorp). Voor het overnemen van gedeelte(n) uit deze uitgave in bloemlezingen, readers en andere compilatiewerken (artikel 16 Auteurswet 191) dient men zich tot de uitgever te wenden. Vernieuw, creëer, verf, decoreer met Découpage De grote dakpan en decoupagepapier met deuren en ramen. In deze afl evering geven we u een voorstel voor de dakpan in betoverde uitvoering.

3 DE GEUR VAN DE ZEE Artistiek-schilderkunst

4 DE GEUR VAN DE ZEE Benodigdheden: kartonnen kistje découpagepapier met landschap acrylverf: titaanwit, cyaanblauw, donkerblauw, ultramarijn, donkeroker, ivoorwit, gebrande sienna, donkergroen stencilsjabloon met strepen verplaatsbare lijm découpagelijm découpageschaar platte kwasten beitelpenseel klein liner penseel stencilspons glansvernis gel Het landschapspapier is ideaal om dit unieke herinneringendoosje te maken. Door de achtergrond rondom de kinderen op kundige manier in pasteltinten te schilderen, wordt uw decoratie echt een meesterwerk. 1 Met een platte kwast laat u de kleuren titaanwit, cyaanblauw en donkerblauw vervloeien op de onderkant van het doosje. Als de ondergrond droog is, legt u het gestreepte stencilsjabloon, dat u eerst hebt ingespoten met verplaatsbare lijm, op het doosje. Met een stencilspons en de titaanwitte verf realiseert u het gestreepte motief verticaal over de gehele omtrek. Breng op het bovenste gedeelte een schakering van verfkleuren aan met een platte kwast en de tinten titaanwit, cyaanblauw en ultramarijn, laat de hemel en de zee mooi in elkaar over lopen. 3 Werk naar beneden en realiseer middels schakeringen met de kleuren ivoorwit en donkeroker het effect van het zand. Maak ook een duin. Laat het goed drogen. 4 Knip de afbeeldingen uit het papier, bevochtig ze en breng lijm aan op de plek waar u ze wilt bevestigen. Laat het drogen en breng lijm aan op het gehele oppervlak van het deksel. Met een liner penseel en de kleuren donkergroen, donkeroker en gebrande sienna creëert u subtiele lijnen van onder naar boven voor de grassprieten. 5 Met de kleuren gebrande sienna en wit realiseert u enkele schilderdetails met behulp van het beitelpenseel: bijvoorbeeld de schaduw van de kinderen, het schuim van de golven en zeepbellen. Maak het werk af en bescherm het met drie of vier laagjes glanzende gelvernis. Laat drogen.

5 KOEKJES BIJ HET ONTBIJT 3 Artistiek-schilderkunst

6 3 KOEKJES BIJ HET ONTBIJT Benodigdheden: potje wit geëmailleerd découpagepapier met ontbijtmotief transparante grondverf découpagelijm extra sterke lijm craquelé medium pigmenten in poedervorm: steenrood en groen transparant medium voor pigmenten acrylverf: maïs, ivoor en koraalrood medium voor acrylverf decoratief bijtje stencilspons platte kwasten klein deerfoot stippler penseel voor gemakkelijk schilderen transparante glansvernis spray 1 Breng een laag dekkende grondverf aan op het gehele oppervlak van het potje en de deksel. Laat het drogen. Op de deksel brengt u het craquelé medium aan, laat het drogen. Met de stencilspons tamponneert u de maïskleurige verf op de deksel, waarbij u de knop niet doet en de stukken waar u het product al hebt aangebracht niet nog een keer behandelt. Er zullen kleine barstjes ontstaan als de verf droogt. 3 Wederom met de stencilspons brengt u op het potje de maïskleurige verf aan, waarbij u geleidelijk de ivoorkleurige verf toevoegt om de tint richting de bovenkant lichter te maken. Laat drogen. 4 Knip voorwerpen uit het papier en probeer wat composities uit. Maak de strook nepkant vochtig, breng lijm aan langs de bovenrand van het potje en bevestig de strook. 7 Doe 5 Op dezelfde wijze bevestigt u de knipsels, druk ze goed aan met uw vingers om eventuele luchtbellen weg te halen. een beetje steenrood en groen pigment op een schaaltje, voeg het transparante medium toe en werk met het puntje van een penseel, waarbij u de kleuren met elkaar vermengt. Schilder de schaduwen rondom de knipsels en laat ze vervloeien met behulp van de spons. Laat het vervolgens goed drogen. 6 Lijm de koekjes op de deksel, laat ze enigszins overlappen. Laat goed drogen. Breng nog een laagje lijm aan over het hele potje en de deksel, en laat het weer drogen. 8 Op de knop van de deksel schildert u een bloem: doop het stippler penseel in de maïskleurige en rode verf en druk de haren plat op de knop zodat ze zich verbreden en de vorm van het bloemblad bepalen. Herhaal deze handeling op regelmatige afstand en vervolgens stippelt u over het oppervlak van boven naar beneden, om de stampers te realiseren. Laat drogen en breng twee lagen transparante spray vernis aan. Met een druppeltje extra sterke lijm brengt u de decoratieve bij aan.

7 DE HIPPIETELEFOON Eenvoudig en creatief

8 DE HIPPIETELEFOON Benodigdheden: oude telefoon met draaischijf papieren servetten met bloemenmotief in verschillende kleuren platte kwast papieren plakband schaar stanleymes servettenlijm fixatief 1 Haal de bescherming van de draaischijf af; knip uit een servet een schijf van dezelfde diameter als het kleine stukje karton met cijfertjes en vervang die daarmee. Verscheur het roze servet, haal de verschillende lagen uit elkaar en gebruik alleen de bedrukte laag. Lijm de verschillende stukken servet op de telefoon, de een naast de ander, gebruik lijm die geschikt is voor servetten. 3 Verscheur het groene servet, haal de lagen uit elkaar en gebruik alleen de bedrukte laag. Bekleed de hoorn zoals beschreven voor de telefoon. Laat drogen. 4 Breng het fixatief aan, zowel op de telefoon als op de hoorn, en laat goed drogen. U kunt er ook voor kiezen om het snoer te bekleden met gekleurd plakband.

9 HERINNERINGEN AAN DE ZOMER Meer dan alleen découpage

10 HERINNERINGEN AAN DE ZOMER Benodigdheden: stervormig doosje van karton scrapbooking kit met zeethema en gekleurde linten middelgrote schaar met rechte punt dubbelzijdig klevende spacers dubbelzijdige tape voor scrapbooking kartelschaar drevel liniaal potlood vel papier breinaald blauwe stift 1 Leg het deksel van het doosje op het vel papier en trek de omtrek ervan over met potlood. Met de liniaal tekent u de lijnen die de binnenste hoeken van de ster met het midden verbinden: zo krijgt u vijf ruiten. Knip er één uit en gebruik die als voorbeeld. Leg het voorbeeld van de ruit op één van de papieren van de scrapbooking kit: trek de randen over met potlood en knip het uit. Op dezelfde wijze knipt u drie ruiten met verschillende kleuren uit van het andere papier van de kit. 3 Breng aan de achterkant van de ruiten de dubbelzijdige tape voor scrapbooking aan, bekleed dan de deksel van het doosje, druk de randen zachtjes aan met uw vingers en zorg ervoor dat de hoeken netjes samenvallen. Bekleed de randen van de deksel met de zelfklevende linten. 4 Neem de maat van de zijden van het doosje en knip rechthoeken uit het scrapbooking papier om ze mee te bekleden. Breng de dubbelzijde tape aan op de achterkant van elke rechthoek en bedek alle zijden van het doosje. Bekleed de punten met het zelfklevende lint. 5 Met behulp van de drevel maakt u gaatjes in de binnenste punten van de stervormige deksel en in het midden. Lijm de kleine spacers op de achterkant van het vooraf uitgeknipte raampje en bevestig het op de niet beplakte punt van de deksel. 6 Met behulp van de breinaald rijgt u de gekleurde linten door de gaatjes van de deksel via het gat in het midden, knoop ze aan de binnenkant aan elkaar en laat de uiteinden van enkele linten uit het middelste gat komen. Uit het scrapbooking papier knipt u met de kartelschaar de etiketten waarop u de inhoud van het doosje kunt schrijven, bevestig die aan de linten die uit het middelste gaatje komen.

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 11 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 4 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 3 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 6 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 8 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 346100003 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao,

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 10 VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 2013 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao, 2013

Nadere informatie

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER

VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER VERNIEUW, CREËER, VERF, DECOREER MET DÉCOUPAGE UW GRATIS DÉCOUPAGE PAPIER 3460000 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RLM NV, Willemstad, Curaçao 203 Lecturama BV, Willemstad, Curaçao,

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 2 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

groep Computerprogramma woordenschat

groep Computerprogramma woordenschat Taal actief G e b r u i k e r si n st r u c t i e C o m pu te rpro gra m m a w o o rde n s c ha t 214088_OM.indd 1 gro ep 6 22-06-2009 12:22:50 telefoon: 073-628 87 22 e-mail: helpdesk.bao@malmberg.nl

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 7 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 3 DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 322100002 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle

Nadere informatie

Mooie geschenkverpakkingen

Mooie geschenkverpakkingen Eigenlijk moet je geen aandacht schenken aan uiterlijkheden... maar bij geschenken is een mooie verpakking een extra hoogtepunt! Een mooi verpakt cadeau is gewoon iets heel bijzonders! Golfkartonrol Knip

Nadere informatie

0 ccessoires - Kleding - Inrichting - Meesterwerken - Quilts - Patchwork zonder naald - Motieven - Cursus Tafelloper Schoudertas Fantasie Gerafeld hart De grootste in unieke verzamelwerken en collecties...

Nadere informatie

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig De lente in kruissteek I. Borduren op hout - algemeen Dit heb je nodig Voor het bewerken van het hout: - een houten voorwerp om te borduren (zie de gedetailleerde werkbeschrijvingen) - centerpons - standaard

Nadere informatie

Zelfstandig werken. Ajodakt. Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie

Zelfstandig werken. Ajodakt. Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie Zelfstandig werken Ajodakt Dit antwoordenboekje hoort bij het gelijknamige werkboek van de serie 9 789074 080705 Informatieverwerking Groep 7 Antwoorden Auteur P. Nagtegaal ajodakt COLOFON Illustraties

Nadere informatie

REKENEN METEN EN MEETKUNDE. Meetkunde voor 1F Deel 1 van 2

REKENEN METEN EN MEETKUNDE. Meetkunde voor 1F Deel 1 van 2 REKENEN METEN EN MEETKUNDE Meetkunde voor 1F Deel 1 van 2 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteurs: Daphne Ariaens, Marie Josée Halman Inhoudelijke redactie:

Nadere informatie

Benodigd materiaal: Artikelnummer Aantal

Benodigd materiaal: Artikelnummer Aantal Decoratieve Eieren Decoratieve eieren met servettentechniek Benodigd materiaal: Artikelnummer Aantal Paper-Art eieren, naturel, ca. 40 x 30 mm, 6 stuks 432168 1 Paper-Art eieren, naturel, ca. 65 x 40 mm,

Nadere informatie

Helpen bij partnerrelatieproblemen

Helpen bij partnerrelatieproblemen Helpen bij partnerrelatieproblemen Helpen bij partnerrelatieproblemen Het praktijkboek Alfons Vansteenwegen Derde, herziene druk Bohn Stafleu van Loghum Houten 2005 2005 Bohn Stafleu van Loghum, Houten

Nadere informatie

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Hoe TechCard te gebruiken:

Hoe TechCard te gebruiken: 204.769 TechBot 3 TechBot 3 is niet te stoppen! Wanneer hij in contact komt met een verticaal oppervlak wat hem de doorgang belemmert, dan stuurt hij er slim omheen! Hoe TechCard te gebruiken: Stuklijst:

Nadere informatie

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken Ho ho ho! Maak een knikkende kerstman van 8 cm om samen met jou Kerstmis te vieren. Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en activiteitenboek

Nadere informatie

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek Werkbeschrijving tekenmap met elastiek Materiaal 2 stukken grijs karton 35 x 50 cm, 2,5 mm dik Stevige katoenen stof 80 x 60 cm 2 stroken boekbinderslinnen: 1 van 10 x 59 cm (buitenrugstrook) en 1 van

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 6 De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Thuis in Word Antwoorden op de vragen. Hannie van Osnabrugge Marian Ponsioen-van der Hulst

Thuis in Word Antwoorden op de vragen. Hannie van Osnabrugge Marian Ponsioen-van der Hulst Thuis in Word 2007 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge Marian Ponsioen-van der Hulst bussum 2009 Deze antwoorden horen bij de vragen in Thuis in Word 2007 van Hannie van Osnabrugge en Marian

Nadere informatie

Arbeidsovereenkomst 2016/2017

Arbeidsovereenkomst 2016/2017 Arbeidsovereenkomst en aanverwante regelgeving 2016/2017 Redactie: Ars Aequi Libri Ars Aequi Libri Nijmegen 2016 ISBN: 978-90-6916-839-5 NUR 825 2016 Ars Aequi Libri, Nijmegen. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 12 DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

Tuinieren is kinderspel

Tuinieren is kinderspel Hans Clauzing & Francisca Laureijs Tuinieren is kinderspel A E R I A L M E D I A CO M PA NY 2 ISBN 978-94-026-0101-5 NUR 424 2016 Tekst en fotografie: Francisca Laureijs en Hans Clauzing 2016 Nederlandstalige

Nadere informatie

Betoverende schilderijen met hart

Betoverende schilderijen met hart Een ideaal cadeau voor Valentijnsdag of Moederdag. In een paar zeer eenvoudige stappen kun je een kunstwerk creëren. Je moeder of vriendin heeft zeker veel plezier van dit geschenk. Natuurlijk kun je het

Nadere informatie

Hallo allemaal! Wat heb je nodig?

Hallo allemaal! Wat heb je nodig? Hallo allemaal! Dit is de beschrijving van The Tiny Project Stars, een Minibook behorende bij Big Project Stars. Je kunt het boekje ook los van het Big Project maken. Hij past in het Big Project maar is

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2011. Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2011 Dag 1: Kleuters: Deurhanger Middengroep: Dakpan Dag 2: Kleuters: gezichtspel boterbakje Middengroep: gezichtspel melkfles Dag 3: Kleuters: Zacheus spaarpot Middengroep:

Nadere informatie

Persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg Persoonsgerichte zorg C.J.M. van der Cingel J.S. Jukema Persoonsgerichte zorg Praktijken van goede zorg voor ouderen Houten 2014 ISBN 978-90-368-0448-6 DOI 10.1007/978-90-368-0449-3 ISBN 978-90-368-0449-3

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

Denken + Doen = Durven

Denken + Doen = Durven 1 Denken + Doen = Durven Werkboek voor jezelf Dit werkboek is van: Houten Bohn Stafleu van Loghum, 2008 2 Denken + Doen = Durven Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit Denken + Doen = Durven, Werkboek voor

Nadere informatie

Bewaken vitale functies en verlenen van eerste hulp

Bewaken vitale functies en verlenen van eerste hulp Bewaken vitale functies en verlenen van eerste hulp Werkcahier Kwalificatieniveau Verpleegtechnisch handelen deel 4: Geerard Siereveld Cees van Stipdonk Johan van t Wout Skillslab-serie voor verpleegkundige

Nadere informatie

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal! It's Dreamtime Goedemorgen allemaal Vandaag start de workshop "Dreamtime". De eerste online workshop die iedereen via dit weblog kan volgen. We gaan in 6 weken tijd een schattig kastje maken met alles

Nadere informatie

Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct. Onder redactie van W.A. Dijk B.M.A. Munstra M. Munstra F. Zijlstra

Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct. Onder redactie van W.A. Dijk B.M.A. Munstra M. Munstra F. Zijlstra Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct Onder redactie van W.A. Dijk B.M.A. Munstra M. Munstra F. Zijlstra Het ecg en het angiogram bij een acuut hartinfarct Het ecg en het angiogram bij een

Nadere informatie

Voeding, uitscheiding en diagnostiek

Voeding, uitscheiding en diagnostiek Voeding, uitscheiding en diagnostiek Werkcahier Kwalificatieniveau Geerard Siereveld Cees van Stipdonk Johan van t Wout Skillslab-serie voor verpleegkundige en verzorgende beroepsvaardigheden Houten 2008

Nadere informatie

Klokboek A Werkboek. Groep 4-5

Klokboek A Werkboek. Groep 4-5 Klokboek A Werkboek Groep 4-5 Klokboek A WERKBOEK COLOFON Auteurs redactie Stenvert Conceptontwerp omslag: Metamorfose ontwerpers BNO, Deventer Ontwerp omslag: Eduardo Media Illustraties Egbert Koopmans

Nadere informatie

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Wet van Ohm. J. Kuiper. Transfer Database

Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal. Reader. Wet van Ohm. J. Kuiper. Transfer Database Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal Reader Wet van Ohm J. Kuiper Transfer Database ThiemeMeulenhoff ontwikkelt leermiddelen voor Primair Onderwijs, Algemeen Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Handleiding voor de vuurlampen 1-8

Handleiding voor de vuurlampen 1-8 Handleiding voor de vuurlampen 1-8 1. Lamp met pennenkoker Benodigd materiaal: Artikelnummer: Aantal: Lampenhanger, 100 cm lampenkabel met ophanging en kabelwartel 116013 1 Houten pennenkoker 532776 1

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken: 204.758 Tech Card - TechBot 2 De TechBot 2 is ontworpen om door het ruwste terrein te gaan. Kijk of hij over je hand kan rijden, maar pas op: hij kietelt! Stuklijst: 3 x U-strip 2 x wiel, ø 30 mm 2 x excentrisch

Nadere informatie

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van!

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Opgedragen aan Julia, Floris en Maurits. Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! EEN VROLIJK BOEK VOOR KINDEREN WAARMEE ZIJ HUN OUDERS KUNNEN LEREN

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Handleiding 496.142. - het innovatieve Fiskars embossing-systeem is zonder lichtbak te gebruiken.

Handleiding 496.142. - het innovatieve Fiskars embossing-systeem is zonder lichtbak te gebruiken. is uniek Handleiding 496.142 - embossing is een klassieke knutseltechniek met papier. - de ShapeBoss is uitgerust met een groot werkvlak. - het innovatieve Fiskars embossing-systeem is zonder lichtbak

Nadere informatie

Denken + Doen = Durven

Denken + Doen = Durven 1 Denken + Doen = Durven Werkboek voor ouders Houten Bohn Stafleu van Loghum, 2008 2 Denken + Doen = Durven Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit Denken + Doen = Durven, Werkboek voor ouders, is onderdeel

Nadere informatie

Creatief Haken. garencollectie

Creatief Haken. garencollectie Creatief Haken Duizend ideeën met de garencollectie DE COLLECTIE Creatief Haken 3 EERSTE KNUFFELS De leuke zachte slofjes in zonnebloemgeel zullen uw kleintje perfect staan en zijn geschikt voor alle gelegenheden

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Wegwijs in PowerPoint 2010 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge u i t g e v e r ij c o u t i n h o c bussum 2011 Deze antwoorden horen bij de vragen in Wegwijs in PowerPoint 2010 van Hannie van

Nadere informatie

Eerste hulp bij faalangst

Eerste hulp bij faalangst Eerste hulp bij faalangst Eerste hulp bij faalangst Faalangsttraining voor jongeren van 10 tot 18 jaar drs. Petra Lahr drs. Daphne Rijkée Houten 2017 2017 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer

Nadere informatie

Stoppen met roken Cursus

Stoppen met roken Cursus Stoppen met roken Stoppen met roken Cursus F.A. Willemsen Bohn Stafleu van Loghum Houten 2009 2009 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Uitgeverij Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN Welke verpakkingsmethode u kiest, hangt af van de aard en het formaat van het werk, van het budget, enz. De materialen die u gebruikt, moeten chemisch inert zijn.

Nadere informatie

Wie heeft de regie? Kwaliteit van bestaan in de praktijk. John Sijnke

Wie heeft de regie? Kwaliteit van bestaan in de praktijk. John Sijnke Wie heeft de regie? Wie heeft de regie? Kwaliteit van bestaan in de praktijk John Sijnke Bohn Stafleu van Loghum Houten 2009 Bohn Stafleu van Loghum, onderdeel van Springer Uitgeverij 2009 Alle rechten

Nadere informatie

Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting

Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting Hypertensie en 24-uursbloeddrukmeting Een toegevoegde waarde voor de praktijk F.T.J. BOEREBOOM, INTERNIST-NEFROLOOG D. TAVENIER, HUISARTS Houten 2010 2010 Bohn Stafleu

Nadere informatie

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders MIJN BSL Aan ieder exemplaar van Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders Werkboek voor deelnemers is een unieke

Nadere informatie

Nicolien van Halem Inge Müller. Handboek studievaardigheden voor het hbo

Nicolien van Halem Inge Müller. Handboek studievaardigheden voor het hbo Nicolien van Halem Inge Müller Handboek studievaardigheden voor het hbo Toegang tot de website Op deze website vindt u het ondersteunend materiaal behorende bij Handboek studievaardigheden voor het hbo.

Nadere informatie

Werkwoordspelling 2 Toelichting en Antwoorden

Werkwoordspelling 2 Toelichting en Antwoorden Werkwoordspelling 2 Toelichting en Antwoorden COLOFON Auteurs Frank Pollet Illustraties Liza-Beth Valkema Basisvormgeving LS Ontwerpers bno, Groningen Omslag illustratie Metamorfose ontwerpen BNO, Deventer

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

RiddeRbuRcht van karton

RiddeRbuRcht van karton 1. Voor dit kasteel werd een doos met de afmetingen 29x26x23 2. 3. 4. Van een gewone kartonnen doos kan men met een beetje vaardigheid en geduld een mooi kasteel knutselen. cm gebruikt. Eerst werd de doos

Nadere informatie

Zwart op wit Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen. Extra les: Wonen. Dorothé Pietersma. u i t g e v e r ij coutinho.

Zwart op wit Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen. Extra les: Wonen. Dorothé Pietersma. u i t g e v e r ij coutinho. Zwart op wit Praktische schrijfvaardigheid voor volwassenen Extra les: Wonen Dorothé Pietersma u i t g e v e r ij coutinho c bussum 2009 Deze extra les over wonen hoort bij Zwart op wit. Praktische schrijfvaardigheid

Nadere informatie

8FSLDBIJFS /[EPMJMGEXMIRMZIEY

8FSLDBIJFS /[EPMJMGEXMIRMZIEY Medicijnen Werkcahier Kwalificatieniveau Geerard Siereveld Cees van Stipdonk Johan van t Wout Skillslab-serie voor verpleegkundige en verzorgende beroepsvaardigheden Houten 2008 2008 Bohn Stafleu van

Nadere informatie

36 zieke kinderen. Een werkboek met patiëntenproblemen voor co-assistenten en basisartsen

36 zieke kinderen. Een werkboek met patiëntenproblemen voor co-assistenten en basisartsen 36 zieke kinderen 36 zieke kinderen Een werkboek met patiëntenproblemen voor co-assistenten en basisartsen Guus de Jonge, emeritus hoogleraar kindergeneeskunde Arwen Sprij, kinderarts Derde, geheel herziene

Nadere informatie

REKENEN. Meetkunde voor 1F Deel 2 van 2

REKENEN. Meetkunde voor 1F Deel 2 van 2 REKENEN Meetkunde voor 1F Deel 2 van 2 Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteurs: Daphne Ariaens, Marie Josée Halman Inhoudelijke redactie: Jiska van

Nadere informatie

Het wijzigen van de akte van splitsing in appartementsrechten

Het wijzigen van de akte van splitsing in appartementsrechten Het wijzigen van de akte van splitsing in appartementsrechten Kostbaar en tijdrovend mr. M.N. Bakker Eerste druk s-gravenhage - 2018 1 e druk ISBN 978-94-6315-036-1 NUR 820-822 2018, M.N. Bakker Alle rechten

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Dreamcatcher snoer van Miranda Degenaars

Dreamcatcher snoer van Miranda Degenaars Dreamcatcher snoer van Miranda Degenaars Spons de gehele kaart met de twee tinten Pan Pastel(Burnt Sienna/Turquoise); Stempel hier en daar de kleine veer en bewerk met PP parelmoer wit; Kraft kaart 15x15

Nadere informatie

Kerncompetenties kraamverzorgenden in ontwikkeling

Kerncompetenties kraamverzorgenden in ontwikkeling Kerncompetenties kraamverzorgenden in ontwikkeling Kerncompetenties kraamverzorgenden in ontwikkeling Pieternel Dijkstra Desirée Groen-Deusings Bohn Stafleu van Loghum Houten 2010 2010 Bohn Stafleu van

Nadere informatie

Brunelleschi. De Dom van Florence

Brunelleschi. De Dom van Florence Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv, Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Lengte, omtrek en oppervlakte

Lengte, omtrek en oppervlakte Rekenen Meten en meetkunde Lengte, omtrek en oppervlakte Voor 1F Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Lex Gall Inhoudelijke redactie: Jiska van Hall

Nadere informatie

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I WISKUNDE. MAVO-D / VMBO-gt

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I WISKUNDE. MAVO-D / VMBO-gt UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I VAK: NIVEAU: WISKUNDE MAVO-D / VMBO-gt EXAMEN: 2002-I De uitgever heeft ernaar gestreefd de auteursrechten te regelen volgens de wettelijke

Nadere informatie

Stenvert. Rekenmeesters 5. Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Rekenen Rekenmeesters 5 Antwoorden Groep 7

Stenvert. Rekenmeesters 5. Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Rekenen Rekenmeesters 5 Antwoorden Groep 7 Zelfstandig werken Rekenen Groep 7 Antwoorden Stenvert maakt deel uit van ThiemeMeulenhoff Zelfstandig werken (Z). Dit bestaat uit een groot assor ment leermiddelen voor alle leerjaren. Op onze Z-site vindt

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November Dit is alweer onze derde editie van iknutsel magazine. In deze november editie een mix van de volgende thema s. Sinterklaas, Sint Maarten en herfst. De maand november, waar zullen we beginnen! Er zijn

Nadere informatie

Solar zonnebloem

Solar zonnebloem is uniek 07.355 Solar zonnebloem Stuklijst Materiaal Aantal Afmetingen (mm) Zonnecel gegoten 0,5V/250 ma Bierviltje Ø 07 Solar motor RF 300 Kroonsteen met 2 schoefjes (passend lasdraad) Lasdraad Ø 2 x

Nadere informatie

Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen

Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit Werkboek voor ouders met psychiatrische en/of verslavingsproblemen hoort bij de handleiding Integrale

Nadere informatie

Waar hij of hem staat, kan ook zij of haar worden gelezen. ISBN NUR 870

Waar hij of hem staat, kan ook zij of haar worden gelezen. ISBN NUR 870 2008 Bohn Stafleu van Loghum, Houten Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

School en echtscheiding

School en echtscheiding School en echtscheiding Alledaagse begeleiding binnen een schoolbreed beleid Angelique van der Pluijm en Margit Grevelt School en echtscheiding Alledaagse begeleiding binnen een schoolbreed beleid Angelique

Nadere informatie

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Stenvert. Taalmeesters 6. Zelfstandig werken Taal Groep 8 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Taal Taalmeesters 6 Antwoorden Groep 8

Stenvert. Taalmeesters 6. Zelfstandig werken Taal Groep 8 Antwoorden. Zelfstandig werken Stenvert Taal Taalmeesters 6 Antwoorden Groep 8 Zelfstandig werken Taal Groep 8 Antwoorden Stenvert maakt deel uit van ThiemeMeulenhoff Zelfstandig werken (Z). Dit bestaat uit een groot assor ment leermiddelen voor alle leerjaren. Op onze Z-site vindt

Nadere informatie

Voeding bij diabetes mellitus. Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen

Voeding bij diabetes mellitus. Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen Voeding bij diabetes mellitus Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen Voeding bij diabetes mellitus Dieetbegeleiding van Turkse, Marokkaanse en Hindostaanse bevolkingsgroepen

Nadere informatie

Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling. Cees van Leuven en Annelies Hendriks

Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling. Cees van Leuven en Annelies Hendriks Over de transformatie van ex-partners in collega-ouders en de kindermomenten in bemiddeling Cees van Leuven en Annelies Hendriks Kind in bemiddeling Eerste druk van deze titel werd uitgegeven door Jabalis

Nadere informatie

z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens en Pauline Oud Zwijsen

z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens en Pauline Oud Zwijsen z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens en Pauline Oud Zwijsen z ó leuk is lezen! taart van juf jet Anneke Scholtens Pauline Oud Zwijsen kijk, daar is juf jet. ze is jarig. lot heeft koek

Nadere informatie

Werken aan je zelfbeeld

Werken aan je zelfbeeld Werken aan je zelfbeeld Kind en Adolescent Praktijkreeks Dit werkboek Werken aan je zelfbeeld, COMET voor kinderen en jongeren (individuele training) hoort bij de handleiding Zelfbeeldtraining voor kinderen

Nadere informatie

De wijk nemen. Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties en overheid. Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling

De wijk nemen. Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties en overheid. Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling De wijk nemen Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties en overheid Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling De wijk nemen Een subtiel samenspel van burgers, maatschappelijke organisaties

Nadere informatie

Antwoorden op de vragen

Antwoorden op de vragen Thuis in Word 2010 Antwoorden op de vragen Hannie van Osnabrugge Marian Ponsioen-van der Hulst bussum 2011 Deze antwoorden horen bij de vragen in Thuis in Word 2010 van Hannie van Osnabrugge en Marian

Nadere informatie

DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering

DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering DrayTek Vigor AP700 MAC Filtering De DrayTek Vigor AP700 beschikt tevens over een extra beveiligings functionaliteit. Namelijk MAC Filtering, hierdoor kunt u op basis

Nadere informatie

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF

DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF 11 DE MOOISTE SIERADEN EN MODE-ACCESSOIRES MAAKT U ZELF De grootste in unieke verzamelwerken en collecties... RCS Libri s.p.a. Kit Perline RLM NV, Willemstad 2012 Lecturama, Willemstad 2012 Alle rechten

Nadere informatie

-Pasen- Creatieve ideeën

-Pasen- Creatieve ideeën -Pasen- Creatieve ideeën Créatie 100% natuur Tijdsduur : +/- 1uur en 15 minuten Moeilijkheidsgraad : Matériel Eieren Grond Zaadjes (basilicum, ciboulettes, ) Eierdopjes Gouache verf Decorative accessoires

Nadere informatie

Maritieme decoratie. Knutselidee. com N

Maritieme decoratie. Knutselidee. com N Zon, strand en zee - wie droomt er niet van? Om het hele jaar ten minste een lichtpuntje te hebben, creëren we een magneetwand, een windlichtje en een vis in maritieme stijl. Materiaal magneetwand: schildersdoek,

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie

Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie Denkbeelden over kleinschalig wonen voor mensen met dementie Hugo van Waarde (red.) Bohn Stafleu van Loghum Houten 2008 Ó 2008 Bohn Stafleu

Nadere informatie

i n s t a p b o e k j e

i n s t a p b o e k j e jaargroep 4 naam: reken-wiskundemethode het basisonderwijs i n s t a p b o e k j e k l o k k i j k e n Les 1 Hele en halve uren 1 Hoe laat is het? Vul in. 2 Hoe laat is het? Teken de wijzers. 2 5 8 6 9

Nadere informatie

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig

De lente in kruissteek. I. Borduren op hout - algemeen. Dit heb je nodig De lente in kruissteek I. Borduren op hout - algemeen Dit heb je nodig Voor het bewerken van het hout: - een houten voorwerp om te borduren (zie de gedetailleerde werkbeschrijvingen) - centerpons - standaard

Nadere informatie

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en aan de slag wil

Addo Stuur. Starten met internet. Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en  aan de slag wil Addo Stuur Starten met internet Voor iedereen die op latere leeftijd met internet en e-mail aan de slag wil 2000 Addo Stuur 2000 Visual Steps B.V. Derde druk: maart 2002 Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2013 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Neem een klein enkel kaartje Oudhollands Van Gelder papier en vouw dubbel. Stempel Het robotje en de tekst met Stazon Black.

Neem een klein enkel kaartje Oudhollands Van Gelder papier en vouw dubbel. Stempel Het robotje en de tekst met Stazon Black. Neem een klein enkel kaartje Oudhollands Van Gelder papier en vouw dubbel. Stempel Het robotje en de tekst met Stazon Black. Kleur in met Lyra krijtjes. Neem een Versamark marker en stippel het binnenste

Nadere informatie

Samen terug naar vroeger Activiteiten met ouderen

Samen terug naar vroeger Activiteiten met ouderen Samen terug naar vroeger In deze serie zijn verschenen: Met de seizoenen mee isbn 978 90 313 8337 5 Feesten en feestdagen vieren isbn 978 90 313 8367 2 Samen terug naar vroeger isbn 978 90 313 8868 4 Spel

Nadere informatie

Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen

Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen Zakboek ziektegerelateerde ondervoeding bij volwassenen Onder redactie van: G.A.E.G. van Asseldonk BSc J.J. van Duinen MSc M. Former-Boon R. van

Nadere informatie