Beleidsplan. november En Classe

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleidsplan. november En Classe"

Transcriptie

1 Beleidsplan november 2013 En Classe

2 2 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van En Classe. Ruim zes jaar na de oprichting zijn we trots en blij met de behaalde resultaten. Klein begonnen met de wens om schoolkinderen in Kinshasa te helpen, zijn we in zes jaar tijd uitgegroeid tot een professioneel geleide organisatie die inmiddels 10 scholen en 9000 kinderen onder haar hoede heeft. En Classe wordt gerund door vrijwilligers vanuit drie verschillende landen. De forse groei van de afgelopen jaren verlangt van ons te blijven nadenken over de activiteiten en onze doelstellingen. beleidsplan In dit beleidsplan staat omschreven wat we doen en hoe we dat doen. Het is opgesteld om meerdere redenen: Stichting En Classe Versie 2, november 2012 Het schept een kader voor onze bestuursleden en vrijwilligers. Het informeert al onze donateurs, sponsors, vrienden, familie en andere geïnteresseerden. Het verschaft externe organisaties en partners waar we mee samenwerken inzicht in het functioneren van En Classe. Dit beleidsplan zal jaarlijks worden geactualiseerd. Sylvia van den Brink voorzitter november 2013 "De cirkel van armoede kan alleen doorbroken worden door onderwijs"

3 3 Inhoud Voorwoord Inhoud Inleiding 1. Wat doen we 2. Visie 3. Strategie 3.1. Meer kinderen naar school beleidsplan 3.2. Kinderen leren beter in een goede leeromgeving 3.3. Kinderen leren beter bij een goede kwaliteit 4. Unieke werkwijze 5. Financieel beleid 6. Verantwoordelijk bestuur 7. Fondsenwerving 8. Gegevens Stichting En Classe Versie 2, november

4 4 Inleiding Kinshasa, begin 2007 Waar moet je beginnen als rijke expat in Kinshasa als het de inwoners van Congo werkelijk aan alles ontbreekt? De Democratische Republiek Congo is één van de armste landen ter wereld en de onderwijssituatie in het land is zeer slecht. Vijf Nederlandse vrouwen die in Kinshasa wonen, besluiten basisvoorzieningen op scholen te verbeteren om zo kinderen kans te geven op een betere toekomst. beleidsplan Anno 2013 wonen de oprichters elders in de wereld. En Classe wordt inmiddels bestuurd vanuit Amerika, Egypte en Nederland en het team van vrijwilligers in Kinshasa werkt hard aan de verbetering van de scholen in Kinshasa. Stichting En Classe Versie 2, november 2012 En Classe heeft 10 scholen onder haar hoede met bijna 9000 kinderen en 300 leraren en stafmedewerkers. En dat gaan er nog meer worden. Nog steeds wordt er uitsluitend samengewerkt met locale Congolese ondernemers. Op die manier wordt zoveel mogelijk werk in Kinshasa zelf gecreëerd. Ook worden de materialen die nodig zijn om de doelstellingen van En Classe te bereiken, grotendeels locaal vervaardigd. Door deze werkwijze wordt er niet alleen geïnvesteerd in onderwijs, maar ook in de locale economie. Giften aan En Classe bereiken hun doel want de organisatie is klein en slagvaardig. De lijnen met alle lokale medewerkers en vrijwilligers zijn kort en omdat vrijwel alle medewerkers in Kinshasa wonen, is de controle groot. Daardoor zijn de resultaten maximaal. Via nieuwsbrieven en de website (in drie talen) wordt regelmatig gerapporteerd over alle projecten en over de inzet van middelen.

5 5 1. Wat doen we En Classe verbetert scholen en bouwt zo aan de toekomst van duizenden Congolese kinderen 2. Visie Bij het realiseren van de doelstelling, heeft En Classe de volgende visie: 1. Er kunnen meer kinderen naar school door het beter benutten van bestaande schoolgebouwen; 2. Kinderen leren beter in een goede leeromgeving; 3. Kinderen leren beter bij een goede kwaliteit van het onderwijs.

6 6 3. Strategie 3.1. Er kunnen meer kinderen naar school door het beter benutten van bestaande schoolgebouwen. Een degelijk schoolgebouw heeft status. Dit motiveert ouders om hun beperkte budget aan schoolgeld te besteden. Om dit te bereiken richten de werkzaamheden zich met name op: A. renovatie en vernieuwing van bestaande lagere schoolgebouwen en schoolmeubels. B. uitbreiding van bestaande En Classe-scholen met nieuwe lokalen ten behoeve van extra leerlingen. C. onderhoud zodat gebouw en schoolmeubilair in goede staat blijft. Toelichting A. Na renovatie moet het schoolgebouw in goede staat verkeren. Dit betekent dat het dak stevig en lekkage vrij moet zijn, de muren stevig moeten zijn en geen gaten mogen hebben, het schoolgebouw zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van een frisse ver#aag is voorzien. De schoolmeubels moeten stevig, glad geschuurd en van duurzame kwaliteit zijn. B. Uitbreiding van lagere school en/of middelbare school kan volgen als het initiatief afkomstig is van schooldirectie zelf en kansen op doorstroming zijn aangetoond. C. De schooldirectie moet zich houden aan contractvoorwaarden met En Classe om in aanmerking te blijven komen voor het jaarlijks onderhoud.

7 7 3. Strategie 3.2. Kinderen leren beter in een goede leeromgeving. In de praktijk betekent dit het creëren van een: A. veilige omgeving. B. hygiënische omgeving. C. goed binnenklimaat. D. goed buitenklimaat. Toelichting A. In de meeste gevallen moet het schoolterrein ommuurd worden. Daarnaast moeten alle klaslokalen goed afgesloten kunnen worden. B. Elke En Classe school moet voorzien zijn van aparte toiletten voor jongens en meisjes. Er moeten watervoorzieningen en afvalvoorzieningen getro$en worden ter beperking van ziekten. C. Onder een goed binnenklimaat wordt verstaan: - bescherming tegen tropische regenbuien (dak, trottoir) - hittebeperking <35 C (natuurlijke ventilatie en isolatie) - voldoende (natuurlijke) lichtinval - beperking geluidsoverlast D. Tijdens renovatie en nieuwbouw wordt bestaande beplanting ontzien. Daarna zal En Classe een groenere en duurzame buitenomgeving stimuleren door het planten van bomen (creëren van schaduw en voorkomen van erosie)

8 8 3. Strategie 3.3. Kinderen leren beter bij een goede kwaliteit van het onderwijs. Dit wordt bereikt door: A. aanschaf van leerhulpmiddelen. B. samenwerking met andere NGO s of particulieren initiatieven. Toelichting A. In elke En Classe leslokaal hangen drie educatieve posters die aansluiten bij het niveau van de klas. Er is minimaal een woordenboek, een atlas en andere nuttige boeken voor de leraar. Ook leesboeken en attributen voor sport en spel, zoals een voetbal of een springtouw behoren tot de mogelijkheden. B. Om de kennis van de Congolese leraren te vergroten en de lesmethodes te moderniseren wordt samengewerkt met andere NGO s. Ook worden er bibliotheken gebouwd in samenwerking met nationale en internationale partners. Hierdoor wordt de kwaliteit van het onderwijs verhoogd.

9 9 4. Unieke Werkwijze De werkwijze van En Classe is uniek om vier redenen 1) En Classe werkt bij elke school met een stappenplan en gelooft in samenwerking, niet in een top-down aanpak. De vrijwilligers van En Classe gaan zelf op zoek naar zeer vervallen scholen. Als de school aan onze criteria voldoet gaan we er mee aan de slag. Een belangrijk criterium is de chemie met de directie van de school. En Classe wil graag helpen maar benadrukt dat het echt gaat om een samenwerking. Want ook de school heeft verantwoordelijkheden. 2) En Classe investeert niet alleen in de toekomst van kinderen, maar ook in de lokale economie. Alle renovatie werkzaamheden worden uitgevoerd door lokale ondernemers en met Congolese werklieden. Vrijwel alles wordt met lokale producten gemaakt. De schoolbanken worden gemaakt in een centrum waar jong volwassenen een vak leren. Het lesmateriaal wordt in Congo gedrukt en de leraren krijgen bijscholing van een lokale organisatie. Door deze aanpak wordt elke Euro gegeven aan En Classe dubbel besteed. 3) De vrijwilligers van En Classe wonen echt IN Kinshasa en zijn er dus altijd. Daardoor worden alle projecten goed en regelmatig opgevolgd, begeleid en gecontroleerd. En bouwen we relaties op met alle mensen, organisaties en scholen waar we mee samenwerken. Niet door één of twee keer per jaar langs te gaan, maar elke dag of elke week of elke maand, afhankelijk van wat nodig is op dat moment. 4) Alle medewerkers van En Classe doen hun werkzaamheden 100% vrijwillig. Zij ontvangen voor hun inzet en werk geen enkele vergoeding. Alle vrijwilligers maken gebruik van privémiddelen voor vergaderen, schoolbezoek, telefoon, reizen, en administratie. Slechts 1% van de ontvangen gelden wordt besteed aan onvermijdelijke overheadkosten als bankkosten en kosten voor sponsorwerving. Het geld komt dus echt waar het moet komen.

10 10 5. Financieel beleid En Classe is "nancieel gezond Het bestaan van En Classe valt of staat met de %nanciële middelen die wij tot onze beschikking hebben. De afgelopen 6 jaar had En Classe ruim Euro te besteden. Mede dankzij een goed en transparant %nancieel beleid geven sponsors graag aan En Classe. Bij ons blijft er echt niets aan de bekende strijkstok hangen. Een aantal belangrijke uitgangspunten ten aanzien van het %nanciële beleid: A. Geen uitgaven zonder middelen. Projecten worden pas gestart indien het vereiste bedrag voor dat project beschikbaar is. B. Vooraf wordt gebudgetteerd wat nodig is aan jaarlijks onderhoud. C. Aannemers worden in fasen betaald al naar gelang de vordering van het project D. Aannemersselectie vindt plaats per project op basis van betrouwbaarheid, prijs, kwaliteit en duurzaamheid van het bouwplan. E. Bij projecten van meer dan US dollar worden minimaal twee o$ertes gevraagd. F. En Classe heeft maximaal 1% overheadkosten. Deze kosten zijn onvermijdelijk en hebben betrekking op bankkosten, wisselkosten, website-hosting en sponsorwerving. G. Alle bestuurswerkzaamheden worden volledig vrijwillig uitgevoerd. H. Vergaderkosten, vervoerskosten voor scholenbezoeken, overige reiskosten, telefoonkosten, administratiekosten etc... worden uit privémiddelen betaald.

11 11 6. Verantwoordelijk bestuur En Classe staat voor structurele verbeteringen en integriteit Al vanaf de oprichting wil En Classe dat de hulp die geboden wordt een structureel en duurzaam karakter heeft. En Classe creëert geen afhankelijkheid. En Classe betaalt geen schoolgeld of salarissen. Indien En Classe zich terug zou trekken blijft het e$ect van de investering behouden. En Classe vermijdt het creëren van een afhankelijkheidspositie. Bij fraude of corruptie wordt het project gestaakt. En Classe betaalt nooit aan een school, leraren of overheidsinstellingen. Tot slot beoordeelt En Classe de herkomst van sponsorgeld, voor zover mogelijk, om haar eigen integriteit en zorgvuldig opgebouwde goede naam te beschermen. Jaarrekeningen, jaarverslagen en zelfs notulen van vergaderingen zijn openbaar en opvraagbaar.

12 12 7. Fondsenwerving Continue en maximale inkomsten uit sponsorwerving En Classe wordt niet gesubsidieerd door de overheid en is dus voor al haar inkomsten afhankelijk van giften en donaties. Nieuwe donoren worden geworven op een kleinschalige maar e$ectieve, directe manier tijdens contacten met relaties, zowel privé als zakelijk. De contacten met de bestaande donoren worden actief onderhouden middels de nieuwsbrief en beantwoording van e- mails. Soms worden incidentele donaties ontvangen van organisaties, bedrijven of particulieren. Grotere donaties kunnen speci%ek aan een project worden gekoppeld.

13 13 8. Gegevens Stichting En Classe: Kamer van Koophandel te Amsterdam Fiscaalnummer Bankrekeningnummer ABN Amsterdam

Beleidsplan 2016-2017

Beleidsplan 2016-2017 Beleidsplan 2016-2017 En Classe beleidsplan 2016-2017 Inleiding In dit rapport staan de toekomstplannen van En Classe beschreven voor de jaren 2016 en 2017, inclusief bijbehorend benodigd budget per project.

Nadere informatie

En Classe telde in 2013 een recordaantal vrijwilligers, zowel in Nederland, Kinshasa als in de VS.

En Classe telde in 2013 een recordaantal vrijwilligers, zowel in Nederland, Kinshasa als in de VS. Jaarverslag 2013 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013 van En Classe. Het jaar 2013 stond in het teken van grote veranderingen. Na 6 jaar bouwen aan schoolgebouwen, toiletten en muren, is er in 2013

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal

Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal Stichting Hart4onderwijsNepal Onderwerp: Beleidsplan 2017-2020 - definitief Beleidsplan Stichting Hart4onderwijsNepal 2017-2020 Stichting Hart4onderwijsNepal Nw. Bussummerweg 15 1272 cc Huizen O6-53315694

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Saina Hope (hierna: Saina Hope).

Voorwoord. Voor u ligt het meerjarenbeleidsplan van de Stichting Saina Hope (hierna: Saina Hope). Voorwoord Voor u ligt het meerjarenbeleidsplan 2013 2018 van de Stichting Saina Hope (hierna: Saina Hope). Saina Hope is op 17 mei 2013 opgericht en heeft ten doel het bevorderen van het onderwijs in Kajiado,

Nadere informatie

Stichting Hart en Handen

Stichting Hart en Handen Stichting Hart en Handen in Aktie Beleidspla n 2012 2013 Versie januari2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Hart en Handen in Aktie. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen,

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016

Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Beleidsplan Stichting Kids2School 2014 2016 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Kids2School voor de jaren 2014-2016. Het plan omvat een overzicht van de doelstelling(en) en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht 06 16356365 info@kalinga.nl BELEIDSPLAN 2019-2021 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Vereniging Het Hart en de

Vereniging Het Hart en de Vereniging Het Hart en de Handen van Christus in Centraal Afrika Beleidspla n 20L2 20L3 Versie januari2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de vereniging Het hart en de handen van Christus

Nadere informatie

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016

Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe. Beleidsplan 2015 2016 Stichting WAG Kootwijkerbroek Stroe Beleidsplan 2015 2016 Inhoudsopgave De doelstelling en het werk van de stichting De wijze waarop de stichting geld werft Het beheer en de besteding van het vermogen

Nadere informatie

STICHTING HULP HAÏTI DRIEL. Beleidsplan. Versie december Stichting Hulp Haïti Driel

STICHTING HULP HAÏTI DRIEL. Beleidsplan. Versie december Stichting Hulp Haïti Driel STICHTING HULP HAÏTI DRIEL Beleidsplan Versie december 2013 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en

Nadere informatie

Voorwoord. Jaarverslag En Classe Voor u ligt het jaarverslag 2016 van En Classe.

Voorwoord. Jaarverslag En Classe Voor u ligt het jaarverslag 2016 van En Classe. Jaarverslag 2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016 van En Classe. Na een succesvol jaar in 2015 hebben we ons werk in 2016 in hetzelfde succesvolle tempo voort kunnen zetten, zowel op het gebied

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Stichting Madowo Siaya

Stichting Madowo Siaya Beleidsplan Stichting Madowo Siaya 2018-2021 Datum: 6 juli 2018 Naam:: Peter de Jonge, voorzitter KvK nummer: 70365245 RSIN: 858294084 2 Beleidsplan Stichting Madowo Siaya kvk 70365245 RSIN 858294084 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016

Stichting Vrienden van De Rozelaar. Beleidsplan 2016 Stichting Vrienden van De Rozelaar Beleidsplan 2016 Inhoud Inleiding...3 Doelstellingen...3 Boodschap...3 Doelgroepen...3 Achtergrond...3 Stichtingsbestuur...4 Financiën...4 Besteding giften...4 De manier

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de

Nadere informatie

Jaarverslag pagina 1 van 17

Jaarverslag pagina 1 van 17 Jaarverslag 2012 pagina 1 van 17 Voorwoord Voor u ligt het van En Classe. Het jaar 2012 stond in het teken van ons 5-jarig bestaan. En vijf jaar na de oprichting zijn we trots en blij met de behaalde resultaten.

Nadere informatie

Verslag Contribute september 2018

Verslag Contribute september 2018 Verslag Contribute september 2018 Inleiding Ook al wordt dit een kort verslagje, ik wil toch heel graag even uitleggen hoe de huidige situa>e in Congo is. Eind 2016 zaten de twee termijnen voor Kabila

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Beleidsplan stichting The Shelter Ministries

Beleidsplan stichting The Shelter Ministries Beleidsplan stichting The Shelter Ministries Kamerik, maart 2015 www.shelter-ministries.org bestuur@shelter-ministies.org Beukenhof 1 3471 CZ Kamerik 1. Doel en aanpak Voor u ligt het beleidsplan van stichting

Nadere informatie

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012

Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Beleidsplan Dogs Adoptions Nederland Versie 9 november 2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting dogs adoptions Nederland. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014

Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Beleidsplan Stichting Lotje Versie juni 2014 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen,

Nadere informatie

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014

!!! Stichting Vrienden op Aarde. Versie 12 januari 2014 Stichting Vrienden op Aarde Beleidsplan 2014-2015 Versie 12 januari 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Vrienden op Aarde ('de Stichting'). In dit beleidsplan legt de Stichting

Nadere informatie

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016

Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Beleidsplan 2015 en 2016 Stichting 100% voor dieren Brummelhof 37 7045 AB Azewijn 1 1. Ontstaan, missie, visie en doelstellingen. 1.1 Ontstaan Stichting 100% voor dieren is 2

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Friends of Cepo (Uganda) Foundation. Beleidsplan

Friends of Cepo (Uganda) Foundation. Beleidsplan Beleidsplan Bestuur: Claudia Ros Functie: voorzitter Datum in dienst: 11-11-2016 Jutta de Jong Functie: secretaris/penningmeester Datum in dienst: 11-11-2016 Jeanette Knuvers IJzerman Functie: bestuurslid

Nadere informatie

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF)

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF) Stichting Labali O Aids F (LOAF) Stichting LOAF is opgericht in 2003 Fiscaalnummer 8129.39.451 KVK 140.76 464 Correspondentieadres: Beekstraat 38, 6231 LG Meerssen Bankrekeningnummer: NL51 INGB 000 95

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019

Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Beleidsplan Stichting Pole Position 2015-2019 Voorwoord Voor u ligt het 1 e beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013 en heeft in het ruime jaar waarin het bestaat

Nadere informatie

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer Stichting Maanda Deventer 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN...3 SAMENSTELLINGSVERKLARING...3 BESTUURSVERSLAG...4 VISIE STICHTING MAANDA:...4 MISSIE STICHTING MAANDA:...4 BELEID STICHTING MAANDA...4 INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015

Beleidsplan Stichting Gambia School Children 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 Beleidsplan 2011-2015 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Gambia School Children. Ook informeren wij u over onze plannen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Tabita

Beleidsplan Stichting Tabita Beleidsplan 2013 Stichting Tabita Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Organisatie...4 2.1 Het bestuur...4 2.2 Vergadercyclus...4 2.3 ANBI...4 2.4 Jaarverslag...4 2.5 Gedragscode...4 3. Strategie...5 3.1

Nadere informatie

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12

Beleidsplan. stichting Hof van Nagele. beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Beleidsplan stichting Hof van Nagele beleidsplan - stichting Hof van Nagele - Revisie 2912_A12 Inhoudsopgave Voorwoord 1 Missie, Visie, Doelen 2 Doelen 2 Bestuur 3 Werkwijze 3 Beheer en besteding van gelden

Nadere informatie

Sharing is everything

Sharing is everything Sharing is everything Beleidsplan Stichting Periode 2011- januari 2020 Stichting Maliebaan 127 3527 CK Utrecht KvK nummer: 53529170 1. Inleiding Strategie, kernprincipes en uitgangspunten van de instelling

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend

Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend Beleidsplan stichting Tongen in Purmerend 2017-2018 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Missie en visie van de Stichting Tongen in Purmerend 5 Financiën 6 De manier waarop de Stichting Tongen in Purmerend

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN STICHTING TIMMERWERKPLAATS FERWOUDE BELEIDSPLAN 2016 2020 Stichting Timmerwerkplaats Ferwoude P/a de Finne 23 9022 AZ Mantgum Email Telefoonnummer: 058 250 29 20 KvK 856982477 Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4

Nadere informatie

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1

Amsterdam, juni Stichting Operation Rescue Nederland 1 Amsterdam, juni 2019 Stichting Operation Rescue Nederland 1 De focus van het werk van Operation Rescue zijn kinderen en jongen die leven in extreme armoede in Ethiopië, Brazilië en India. Christina en

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting 99%RIDE

Beleidsplan Stichting 99%RIDE Beleidsplan Stichting 99%RIDE Voor de jaren 2013-2015 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting 99%RIDE. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten en geeft inzicht in de

Nadere informatie

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN.

Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN. Beleidsplan 2016 EEN OVERZICHT VAN www.stichtingsamenvoorelkaar.nl Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Inleiding... 3 2. Het doel van de instelling... 3 2.1.Ontstaan, achtergrond en toekomst... 3 2.2 Missie/visie...

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2016

Beleidsplan 2012-2016 Beleidsplan 2012-2016 Website: www.straatkindghana.org 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...Pagina 2 2. Oprichting....Pagina 3 3. Doelstelling Pagina 3 4. Werving van fondsen.....pagina 4 5. Beheer van fondsen...

Nadere informatie

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST

Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST Stichting Thomas Bouwprojecten Februari 2014 BOUWEN VOOR KINDEREN IS BOUWEN AAN DE TOEKOMST De historie In 1986 reist Lucia Schiebroek samen met haar zusje naar India om na haar studie geneeskunde tijdelijk

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Salek 2010

Financieel jaarverslag Salek 2010 Financieel jaarverslag Salek 2010 Bestuur Salek Juli 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Stichting Salek in 2010...4 3. Project Namu...5 3.1 Het project...5 3.2 Deelproject watervoorziening...6 4. Financieel

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan 2015 Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA Beleidsplan 2 Beleidsplan Stichting Vrienden van Rwanda Inhoudsopgave De stichting... 4 Doel van de Stichting... 4 Activiteiten

Nadere informatie

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor

Inleiding 3. Bestuur 3. Doelstelling 3. Ontstaan van de Stichting 3. Werkwijze 4. Behaalde resultaten Plannen voor JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Blz Inleiding 3 Bestuur 3 Doelstelling 3 Ontstaan van de Stichting 3 Werkwijze 4 Behaalde resultaten 2016 5 Plannen voor 2017 5 Bijlage: Financieel Jaarverslag 2016 2 1.

Nadere informatie

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan

HART VOOR HET TWISKE. Beleidsplan STICHTING HART VOOR HET TWISKE Beleidsplan Versie 1.01 maart 2013 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Hart voor het Twiske. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update)

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Versie 1.1 Inleiding Na de oprichting in 2013 stond het jaar 2014 in het teken van de projecten die gerealiseerd werden om het weeshuis The Farm

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VAN HUYKELOM 2016-2017

BELEIDSPLAN STICHTING VAN HUYKELOM 2016-2017 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting van Huykelom van de Pas, handelend onder de namen ABT Foundation en Stichting van Huykelom. De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 17

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Fursa

Beleidsplan Stichting Fursa Beleidsplan 2016-2020 1824 TE Alkmaar 072-5616979 info@fursa.nl Beleidsplan 2016-2020 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Missie 4 Doelgroep 5 Organisatie 6 Bestuur 7 Organisatie Kenia 8 Communicatie 9 Financiën

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN MSVN-FRYSLÂN Meerjarenbeleidsplan 2016 2019 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2016-2019 van Stichting Vrienden van MSVN-Fryslân. In dit beleidsplan staan de activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020

Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Beleidsplan Stichting Pole Position 2016-2020 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van stichting Pole Position. De stichting is opgericht op 2 augustus 2013. Inmiddels hebben 70 mensen mogen genieten

Nadere informatie

Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020

Beleidsplan stichting Comedor Infantil 2015-2020 Uitgegeven door: Stichting Comedor Infantil Datum: december 2014 Status: Definitief Versienummer: 2.0 Beleidsplan stichting "Comedor Infantil" 2015-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3

Nadere informatie

Jaarrekening en financieel jaarverslag Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

Jaarrekening en financieel jaarverslag Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland Jaarrekening en financieel jaarverslag 2017 Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland Inhoud Voorwoord 3 1 Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland 3 2 Werving van baten 3 2.1 Uitgangspunten 3 2.2 Resultaten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012)

Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) Beleidsplan Stichting Wij Helpen (2012) 1 INLEIDING In 2012 heb ik in samen met mijn vader een reis door Sri Lanka gemaakt. Mijn vader is hier al meerdere malen geweest en kent de lokale bevolking. Hij

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2020. Stichting Compas

Beleidsplan 2015-2020. Stichting Compas Beleidsplan 2015-2020 Stichting Compas Gepubliceerd op 15 oktober 2015 Voorwoord Stichting Compas is in 2005 opgericht. Na een vliegende start te hebben gemaakt zijn de activiteiten van de stichting met

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2013-2017 Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard (hierna af te korten als MBZ) IJsselmeer27 3332EX Zwijndrecht info@mbz.nl http://www.stichtingmbz.nl 06 294 556 56 (Tineke

Nadere informatie

Beleidsplan Versie oktober 2012

Beleidsplan Versie oktober 2012 Beleidsplan Versie oktober 2012 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Twarne. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het beheer

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2019-2021 Naam Stichting Meraih Bintang RSIN Nummer 850320471 KvK 52152383 Referentie beleidsplan-2019-2021 Datum Januari 2019 Status Definitief Auteur(s) Anita Tax, voorzitter 1. Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020

Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Stichting Latoer BELEIDSPLAN 2015-2020 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 5 4. Organisatie 6 5. Financiën 7 Pagina 2 van!syntaxisfout,! 1. Inleiding In dit beleidsplan kunt u meer

Nadere informatie

Stichting Blessed Sun. Jaarverslag 2013

Stichting Blessed Sun. Jaarverslag 2013 Stichting Blessed Sun Jaarverslag 2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Pagina 3 Activiteitien Pagina 4 Publiciteit Pagina 5 Interne organisatie Pagina 6 Financieel Jaaroverzicht Pagina 7 Conclusies en Aanbevelingen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park

Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park 2018 Beleidsplan Stichting Vrienden van Het Schaffelaar Park Datum 14-11-2017 Stichting vrienden van Het Schaffelaar Park Nieuwe Markt 3 3771 CB Barneveld stichting@hetschaffelaarpark.nl www.hetschaffelaarpark.nl

Nadere informatie

Missie, visie en doelstellingen

Missie, visie en doelstellingen Beleidsplan jaar 2016 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Volinskproject... 5 ChildCare... 5 Dare2Care... 5 Adama... 6 Administratie... 6 PR en fondswerving...

Nadere informatie

Dit is het beleidsplan van De Stichting Ambulante Dagbesteding, opgesteld voor de periode 2015-2016. De stichting is opgericht en notarieel geregistreerd op 22 juli 2015 en gevestigd te Utrecht. Dit beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting New Horizon Foundation Periode 2016 t/m 2020

Beleidsplan Stichting New Horizon Foundation Periode 2016 t/m 2020 Beleidsplan Stichting New Horizon Foundation Periode 2016 t/m 2020 Historie In 2016 heeft de stichting NHF de bouw van een school gerealiseerd in Namibië in Kaokoland, Ovituambu. Wat ging hieraan vooraf?

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

BELEIDSPLAN [ ]

BELEIDSPLAN [ ] Een jaar lang feest BELEIDSPLAN [2016 2019] www.hoogkarspel700.nl Stichting Hoogkarspel 700 Pijlstaart 46, 1616 GM Hoogkarspel info@hoogkarspel700.nl 06-26244461 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie/visie...

Nadere informatie

Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2018

Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2018 Stichting mosterdzaadje Jaarplan 2018 Maart 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene gegevens... 2 Voorwoord... 3 Over stichting mosterdzaadje... 3 Projectreis 2018... 4 Aanvullende werkzaamheden

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie

Beleidsplan. Stichting Stepping Stone Liberia. Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia Investeerders in Ambitie Beleidsplan Stichting Stepping Stone Liberia 1. Doelstellingen, visie en werkwijze van Stepping Stone Liberia (SSL) 2. Organisatie

Nadere informatie

Voorwoord. jaarverslag En Classe 2014. Voor u ligt het jaarverslag 2014 van En Classe.

Voorwoord. jaarverslag En Classe 2014. Voor u ligt het jaarverslag 2014 van En Classe. Jaarverslag 2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2014 van En Classe. Het jaar 2014 werd getypeerd door verschillende vernieuwende activiteiten. Ter verbetering van de hygiëne op school begonnen we

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer,

Doelstelling. Voorwoord. Bestuur. Geachte Lezer, Jaarverslag 2011 Haarlem Voorwoord Geachte Lezer, Dit is het jaarverslag van Stichting mijn huis in Ipauratu over het jaar 2011. Dit jaarverslag biedt een overzicht van de activiteiten die wij hebben uitgevoerd

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Umthombo

Stichting Vrienden van Umthombo Stichting Vrienden van Umthombo Beleidsplan(januari 2014) 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en de activiteiten, tevens geeft het inzicht in

Nadere informatie

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006

STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006 STICHTING VAN DER LOOIJ WELFARE FOUNDATION SRI LANKA JAARVERSLAG 2006 INLEIDING Voor u ligt het eerste jaarverslag van de Van der Looij Welfare Foundation Sri Lanka. Met dit jaarverslag wil het bestuur

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Inhoud. Jaarrekening 2014 pagina 2 van 9

Inhoud. Jaarrekening 2014 pagina 2 van 9 Vrienden van DOE Jaarrekening 2014 Inhoud Inhoudsopgave... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Algemene gegevens... 3 Voorwoord... 4 De school... 4 Experiment... 4 Situatie... 5 Organisatie... 5 ANBI...

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding Missie, visie en doelstellingen Werkzaamheden Inkomsten werving Beheer en besteding vermogen...

Inhoud. Inleiding Missie, visie en doelstellingen Werkzaamheden Inkomsten werving Beheer en besteding vermogen... Beleidsplan jaar 2014 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Inkomsten werving... 8 Beheer en besteding vermogen... 9 2 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 November 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Uitgangssituatie... 4 Doelstelling... 4 Missie... 4 Visie... 4 Werkwijze... 5 Financiën en begroting... 6 Bijlage 1: Begroting 2017...

Nadere informatie

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan

STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE. beleidsplan ! STICHTING AARDE-WERK DE STEGGE beleidsplan 2016-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Strategie Doel en Visie Winstoogmerk 3. Beleid Uitbouw scholenproject Verduurzaming toekomst Verwerving en beheer van

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017 2018 Stichting Revelation Ik geef jullie een nieuw gebod: Heb elkaar lief. Zoals Ik jullie heb liefgehad. Zo moeten jullie elkaar liefhebben. Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

Projectvoorstel CFP. Verbeteren van het onderwijs in 27 scholen en 5 alfabetiseringscentra ( ) CDI-Bwamanda

Projectvoorstel CFP. Verbeteren van het onderwijs in 27 scholen en 5 alfabetiseringscentra ( ) CDI-Bwamanda Projectvoorstel CFP Verbeteren van het onderwijs in 27 scholen en 5 alfabetiseringscentra (2011-2013) CDI-Bwamanda Noordelijke Evenaarsprovincie en Bandundu, D.R. Congo CFP Referentie: 12-cdi-2;def;scholen-Congo

Nadere informatie

Stichting Kalinga. Jaarverslag 2004. Dit rapport heeft 12 pagina s

Stichting Kalinga. Jaarverslag 2004. Dit rapport heeft 12 pagina s Stichting Kalinga Jaarverslag 2004 Dit rapport heeft 12 pagina s Inhoudsopgave Jaarverslag 3 Algemene informatie 3 Gang van zaken gedurende het boekjaar 3 De verwachte gang van zaken 4 Balans per 31 december

Nadere informatie

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag.

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag. ANBI BELEIDSPLAN 2014-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 3. Beleid... 2 3.1 Werkzaamheden... 2 3.2 Werving en beheer van gelden... 3 3.3 Vermogen... 3 3.4 Bestedingsbeleid en activiteiten...

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 STICHTING TOT ONDERSTEUNING VAN ONDERWIJS EN BEVORDERING VAN DE WEERBAARHEID OPGERICHT 24 DECEMBER 2013 Vestigingsadres: Graaf Florisstraat 50 3021CJ Rotterdam Tel.: +31 (0)

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016 www.sarasvatimataji.com Stichting Sarasvati Mataji Plaggeberg 35 3956BK Leersum E-mail: welcome@sarasvatimataji.com Telefoon: +31 343-452789 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter... 3 1.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013)

Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) Jaarverslag Stichting Wij Helpen (2012/2013) 1 INLEIDING Sinds 2012 richt Stichting Wij Helpen zich op het helpen van de bevolking in Sri Lanka. Eind 2012 is begonnen met het inzamelen van geld. In 2013

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Dutch Integration Group

Beleidsplan Stichting Dutch Integration Group Versie februari 2017 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Dutch Integration Group (DIG). Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving en het

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Smile on a Face

Beleidsplan Stichting Smile on a Face Beleidsplan Stichting Smile on a Face 2016-2018 Beleidsplan Stichting Smile on a Face Januari 2016 Page 2 of 9 INHOUD: 1 VOORWOORD... 3 2 DOELSTELLINGEN VAN DE STICHTING... 3 2.1 MISSIE EN DOEL... 3 2.2

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Ark van Noach

Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Stichting Ark van Noach Beleidsplan Voor u ligt het beleidsplan van stichting Ark van Noach. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving

Nadere informatie

Because Education Matters

Because Education Matters Because Education Matters Jaarverslag Stichting Maanda 2014 Inhoudsopgave Jaarverslag 1. INLEIDING JAARVERSLAG STICHTING MAANDA...3 2. EEN KORTE TERUGBLIK...3 3. DOELEN EN RESULTATEN 2014...4 DOEL 1: ZEDUPADS...4

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS

STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS STICHTING ENGELEN ZONDER PARADIJS Jaarverslag 2017 Stichting Engelen Zonder Paradijs Havikstraat 73,7481 AH Haaksbergen info@ezopa.org Banknr. NL54INGB0004413712 Kvk-numer: 08203920 RSIN: 821126416 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven

Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Beleidsplan en profiel van de Stichting ErOpuit Duiven Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting ErOpuit Duiven voor het jaar 2017. Het plan omvat het overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2008 5 Staat van baten en

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter

Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2012 Stichting Beetje Beter Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG 2 Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie