7 geheimen om meer. Magie. in je leven te ervaren!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 geheimen om meer. Magie. in je leven te ervaren!"

Transcriptie

1 7 geheimen om meer Magie in je leven te ervaren!

2 7 geheimen om meer Magie in je leven te ervaren een handleiding voor mensen die niet meer geleefd willen worden Prema Devi Ishaya (Katja Wognum) mailto: Copyright 2009, Prema Devi Ishaya Bewerkt: 04/ 12 Alle rechten voorbehouden Het is niet toegestaan dit E-book aan derden te verstrekken of te verkopen. Het is niet toegestaan de inhoud van dit E-book elders te publiceren zonder toestemming van de auteur.

3 Over Prema Devi Prema Devi is een Ishaya monnik, een moderne monnik die haar leven wijdt aan het verruimen van haar bewustzijn en van anderen om in het moment te leven en met meer innerlijke vrede en plezier. Ze is counsellor-psycholoog en geeft workshops en seminars over het belang van een diepere verbinding met jezelf. Daarnaast geeft ze onderwijs in een eeuwenoude Indiase meditatietechniek Ishayas Ascension van de Bright Path Ishaya s (www.thebrightpath.nl). Prema Devi heeft jarenlang gewerkt als stewardess bij de KLM en is afgestudeerd in Stressmanagement (BA). Voor aanvragen voor lezingen of workshops kunt u contact met haar opnemen via

4 Inhoudsopgave Over de auteur Introductie Ik word zo moe van mezelf Geheim nr. 1: Er is niets mis met je leven, zoals het nu is Geheim nr. 2: Wees in het Nu Geheim nr. 3: Neem de juiste keuze Geheim nr. 4: Neem niets serieus, Play! Geheim nr. 5: Loslaten Geheim nr. 6: Leef in Liefde Geheim nr. 7: Weet wat je het liefste wil Nawoord

5 Introductie Met mijn leven was eigenlijk niets mis. Stewardess bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij, leuk huisje in Amsterdam, ik gaf lezingen en workshops op spiritueel gebied en had met veel plezier de studies stresscounselling en Stressmanagement (BA) afgerond. Ik las ontzettend veel boeken op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling; in die tijd was ik er nog van overtuigd dat met het lezen van het nieuwste boek op dit gebied, ik er wel zou zijn, ik dacht namelijk dat ik al ver was :-). Het duurde een tijdje voordat ik doorhad dat wat ik zocht in de boeken, een ervaring van rust, liefde en in het moment zijn, was. Het lezen van mooie boeken gaf mij deze ervaring, het spreken voor groepen ook, alleen had ik deze ervaring niet constant. Als ik thuiskwam na een lezing of workshop en mijn internet-provider stond op het antwoordapparaat met de mededeling dat mijn internet nog eens twee weken niet actief zou zijn... nou, weg was de liefdevolle energie en de rust! Mijn vraag hoe ik nou meer constant in deze ervaring kon blijven werd steeds groter. Gelukkig hoorde iemand van boven mijn vraag ook en zo kwam ik dus in een tweedehands boekenwinkel in Amsterdam terecht en vond het boek Ishayas Ascension. Nou ja, vond, ik werd ernaar toe getrokken. Ik begon met het bekijken van de bovenste plank met boeken, maar tot drie keer toe werd mijn hoofd gewoon naar beneden getrokken en daar zag ik telkens meteen de kaft van het boek Ishayas Ascension. De derde keer pakte ik het boek maar, in de hoop dat ik nu met rust gelaten zou worden, zodat ik mijn structuur van éérst de bovenste plank en dan naar beneden - kon vervolgen...! Thuis ging ik het boek al snel lezen en ik kon bijna niet meer stoppen: ik was zo enthousiast om de bevindingen/ideeën van de schrijver (MSI) te lezen omdat ze zo overéén kwamen met die van mij. Ik werd ook razend nieuwsgierig naar de technieken die erin beschreven stonden die mij zouden helpen in het moment te leven. Eindelijk dan??!

6 Ik had het boek dus binnen no time uitgelezen en vloog daarna meteen naar Engeland om daar de cursus in deze Ishayas Ascension technieken te volgen. Eindelijk begon ik te ervaren waar ik zoveel over had gelezen! In 2007 ontmoette ik de leraar van de Ishaya-leraren, Maharishi Krishnananda Ishaya, nu ook mijn leraar. In oktober 2007 ging ik voor een half jaar naar mijn leraar in Mexico om opgeleid te worden als leraar in deze technieken. Na de opleiding van een halfjaar bij mijn leraar Maharishi Krishnananda Ishaya in Mexico, keerde ik, na de uitnodiging om in Mexico te blijven beleefd geweigerd te hebben, terug naar Amsterdam. Tijdens rotweer in Nederland heb ik hier nog wel eens spijt van... ;-) Ik wilde, als enige leraar in Nederland van de Ishaya s Ascension technieken, mijn ervaring hier delen en Nederlanders de gelegenheid te geven kennis te maken met deze simpele en krachtige technieken. De technieken komen uit India en zijn nog maar zo n 20 jaar geleden vrijgegeven aan de wereld. Langzaam verspreidt de Teaching zich over de wereld, met nu ongeveer 300 leraren wereldwijd, allen met een passie om hun ervaring met deze technieken te delen. Nederland hóórt gewoon in het lijstje met Ishaya-landen! En omdat de technieken zo eenvoudig zijn, geen inspanning vereisen, geen bepaalde achtergrond, geen bepaalde zithouding en er zelfs geen vereiste nodig is om erin te geloven, zijn de technieken uitermate geschikt om jou ontspannen en met plezier te laten werken! Mijn Inspiratie Al mijn inspiratie heb ik opgedaan vanuit de Stilte en vanuit de liefdevolle onderricht van mijn leraar Maharishi Krishnananda Ishaya. In dit e-book wil ik je inspireren om meer Magie in je leven te brengen, op een manier dat je het meteen toe kunt passen in het dagelijkse leven. Ik wens je veel leesplezier!

7 Ik word zo moe van mezelf Ik heb een artikel gelezen van een journalist in de bijlage Vrouw van de Telegraaf. De journaliste van dit artikel zegt dat ze zo moe wordt van zichzelf; we moeten zoveel van onszelf. Een leuke, aantrekkelijke vrouw zijn, een zorgzame partner, een sociale collega, de liefste moeder, en de altijd vrolijke vriendin. Ze vraagt zich af of het nooit ophoudt. Ook nu ze ouder wordt blijft de onrust in haar lijf: de onrust over de invulling van haar leven, over: is dit het nou? En: is deze man het nou? En over: wat kan ik nog meer dan dit? Ze wordt moe van de ratrace, moe van de ene week in control zijn en de andere week huilend onder de dekens. Ze vraagt zich af of het stabieler kan en ook wat rustiger. In boeken vindt ze veel oefeningen, adviezen, workshops, yoga, stappenplannen voor de mind en body, lijstjes met letit-go-tips en lijstjes met dromen, etc, etc. Ze wordt al moe als ze eraan denkt, de rust vinden valt niet mee. Ik ben het met haar eens dat het niet meevalt: we hollen achter onze verplichtingen aan en we hollen achter onze rust aan. De media laat je weten waar je rust kunt vinden, wat je precies moet doen om het te vinden, hoe je het vast moet houden; je vrienden, familie, kennissen en collega s hebben allerlei adviezen, maar lijken zelf allemaal ook niet de rust zelve te zijn. En als je het allemaal helemaal zat bent, ga je ertussenuit, op vakantie, op yogaretraite of bezinningsweek. Daar vind je in ieder geval wat rust, meer diepgang, meer liefde voor jezelf en je bent in staat te relativeren, je weet beter wat je graag wil en hoe je het wil bereiken. Totdat je weer een week, of misschien twee weken aan het werk bent, en je ongemerkt weer in de oude tredmolen van een jachtig leven terecht gekomen bent. Wat is dan de zin van het zoeken naar rust, in godsnaam?! Waarom zijn we allemaal zo druk aan het zoeken terwijl, als we het gevonden hebben, het ons toch weer verlaat?

8 Of is het zo bedoeld?: een stressvol leven met verplichtingen en verantwoordelijkheden en tussendoor zo af en toe rust om bij te tanken? Als dat zo is, hoeven we in ieder geval ook niet meer zo te zoeken naar rust, dat scheelt weer een stressfactor. Toch? Even terug naar de zin van het zoeken naar rust: die is er niet. Punt. Zoeken verwijst naar een actie en actie is geen rust. Rust komt van binnen uit en het zoeken wordt bijna altijd buiten onszelf gedaan (gewoon, omdat we niet anders gewend zijn). Als we naar buiten gaan, luisteren we dus naar anderen wat goed voor ons is, wat we het beste kunnen doen en hoe. Meestal brengt dit geen volledige en constante rust omdat dat persoon buiten ons, niet helemaal gelijk is aan óns innerlijk. En of het zó bedoeld is? Een jachtig leven met verantwoordelijkheden en af en toe rust? Alsof je constant wordt meegesleurd in een wild water rivier en af en toe, als het water rustig is, je even kunt uitrusten op een rotsblok - totdat er weer een golf komt en je weer kilometers meegesleurd wordt, doodvermoeiend. Ik denk het niet. Stop running and Peace will hit You! :-) Ik heb verschillende keren tijdens een lezing van mij gehoord: Het kan toch niet altijd goed gaan in je leven? De ups and downs horen toch bij het leven? Zonder het één kun je het ander toch niet kennen? Ik heb niet die overtuiging. Ik heb altijd geweten dat er meer is, dat we het leven anders kunnen ervaren dan we doen, dat Magie overal om ons heen is, als we maar de moeite nemen haar waar te nemen. Door aan te nemen dat het niet altijd goed kan gaan, geef je jezelf eigenlijk toestemming om in je eigen vertrouwde cirkel te blijven, de comfortzone. Die toestemming is gewoon weerstand, weerstand om iets te veranderen in onze vertrouwde gang van zaken.

9 En nu is alleen aan jou de vraag: Wat wil jij? Wat wéét jij? Wat voél jij? Geloof jij dat het de bedoeling is om een jachtig leven te leiden? Geloof jij dat pieken en dalen, het in control zijn en de volgende week huilend onder de dekens, de bedoeling is? Nee? Mooi, lees dan verder. Ik heb al gezegd dat je niet hoeft te zoeken naar rust. Hoe ga ik je dan helpen met het laten ervaren van rust? Toch niet met nog meer lijstjes, oefeningen en adviezen? Wel dus. Ik ga je er echter niet mee bedolven en al helemaal niet zeggen dat deze uniek zijn en dat deze ècht werken. Ik merk dat veel mensen mij vragen om oefeningen, we willen zo graag ervaren. Prachtig, heel mooi en heel herkenbaar. Alleen, zie ik dan ook vaak dat mensen een mooie ervaring ermee hebben en na een korte tijd van experimenteren het weer naast zich neer leggen en weer verder gaan in de, reeds vermelde, oude tredmolen. De oefeningen zijn dus een instant snack. Wat belangrijker is, is begrijpen hoe de mind werkt, waarom je handelt en reageert zoals je doet en een andere kijk creëren, de vastgeroeste mind losmaken. Dat is wat ik doe. Wat ik soms ook wel eens hoor tijdens mijn lezingen: ik weet het allemaal al wat je zegt, heb ik allemaal al gelezen. Jaha, maar je leest het vanuit je mind, vanuit je overtuiging, vanuit jouw blik op het leven. Deze blik loswrikken geeft een heel andere zicht op dezelfde, eeuwenoude, zaken. En dat is toch waar het om gaat, dat we nu eíndelijk eens iets anders willen ervaren? Ons hele leven hebben we geprobeerd dingen na te jagen die ons een rustig en gelukkig leven beloofden (goeie studie, goeie baan, mooi huis, voldoende financiën, etc), maar hebben veel van jullie nu niet het idee dat er méér moet zijn dan dit? Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg (Albert Einstein)

10 Weet ik het beter dan iedereen? Nee. Zijn die andere workshops, adviezen en lijstjes dan niet goed? Helemaal niet. Mijn weg naar rust is mijn weg naar rust, niet de jouwe. Ik deel gewoon graag mijn unieke ervaring, omdat ik denk daarmee anderen te inspireren hun rust en Ware Zijn te ontmantelen. Het is absoluut niet mijn bedoeling dat jullie gaan doen wat ik zeg, het is meer bedoeld als inspiratie om te Zijn wie je Bent, zonder hiervoor veel inspanning te leveren. Ik nodig je uit om bij deze 7 geheimen om meer Magie in je leven te ervaren (geen lijst, geen stappen, dan maar geheimen ;-), je open te stellen en je er bewust van te zijn wanneer je denkt ja, dat ken ik al - dan gooi je namelijk de Magie-deur dicht. Wees zo open als een kind, alsof je alles voor het éérst leest. Terug naar de basis moeten we! Ik zei het al: mijn weg naar rust is niet de jouwe. De journaliste van het artikel in de Telegraaf had ondanks al die goedbedoelde adviezen en oefeningen die ze ontving, toch haar eigen hart gevolgd en een hond aangeschaft. Elke dag loopt ze met haar hond anderhalf uur in de natuur en heeft nu meer rust in zichzelf dan ooit. Prachtig toch?!

11 De 7 geheimen van een Magisch leven 1. Er is niets mis met je leven, zoals het nu is Om meteen maar even met de deur in huis te vallen. Het zal waarschijnlijk raar klinken er is niks mis met mijn leven nu, terwijl je toch zo een lijst kan bedenken met wat er wél mis is. Veel stress, je gezin, of juist het niet hebben van een gezin, de relatie met je partner, of juist het niet hebben van een partner, niet weten of je wel op de juiste plek zit of juist wel de juiste plek maar geen leuke collega s of baas, geldgebrek, niet genoeg tijd om alles te doen wat je wil doen, etc. En toch ga ik je zeggen dat er niks mis is met jouw leven. Het is namelijk niet de externe omstandigheden die de oorzaak zijn van jouw stress en onrust. Je bent alleen gewend om jouw geluk en innerlijke rust, afhankelijk te stellen van die externe omstandigheden. De externe omstandigheden veranderen constant en als jouw geluk en innerlijke rust daarmee samenhangt, ervaar je dus de bekende pieken en dalen. Zie je het beeld al voor je? Je wil rust ervaren, maar om dat te ervaren ga je in actie, je gaat proberen iets te veranderen aan je leven waardoor je denkt meer rust te gaan ervaren. Je bedenkt wat je moet veranderen en hoe, je bedenkt een stappen of actieplan en gaat enthousiast aan de slag (in plaats van meer rust, heb je er nu een taak bij...). Maar dan slinkt je enthousiasme al snel als de buitenwereld niet meewerkt zoals jij het had voorzien. Het gesprek met je baas, collega of partner, verloopt niet zoals jij het verwacht had; je ervaart nog steeds tijdgebrek, je goede voornemens blijken in de praktijk niet te werken, en zeker niet met die deadline, enz. Sommigen raken gedemotiveerd in hun zoektocht naar rust, anderen gaan in naarstig op zoek naar iets anders om rust en geluk vinden. Herkenbaar?

12 Krishnamurti, een filosoof uit India, zei heel lang geleden al: stress comes, because we want things to be different than they are. It is time to face reality. Ofwel omgaan met situaties zoals ze zijn, niet zoals je graag wil dat ze zijn of hoe je denkt dat ze moeten zijn. Dat houdt dus in dat je dingen niet wil veranderen, dat je inziet dat het goed is zoals het nu is. Dat geeft rust. Door altijd maar te willen dat iets anders is, anders was gegaan, of nog beter had gekund, missen we de Magie van hoe het nu is, de realiteit. Bedoel ik nou dat je een passief persoon wordt die gelaten kijkt naar de situaties die in je leven gebeuren onder het mom van alles is perfect? Nee, dat bedoel ik niet. Ik wil niet dat je passief in het leven staat of, nog erger, in een slachtoffer-rol gaat zitten en zegt het is mij overkomen en het is perfect zoals het is. Maar door niet dingen te willen veranderen, maar er gewoon mee handelt zoals ze zich voordoen, voorkom je stress en doe je de dingen die je moet/wil doen ook nog eens veel effectiever. Nog even een korte samenvatting: * er is niets mis met jou of met jouw leven, zoals het nu is * veel stress komt omdat we willen dat een situatie anders is, anders gegaan was, dan ze in werkelijkheid is/gegaan was * door acceptatie van hoe het nu is is er minder stress en handel je effectiever * door acceptatie van de situatie focus je je automatisch op hoé je met de situatie om kunt gaan, in plaats van Wat (en Waarom) de situatie is * laat èlk idee los over hoe iets eruit zou moeten zien, zo sta je open voor de werkelijkheid, voor Magie in je leven.

13 2. Wees in het Nu Vaak ben je met je gedachten in het verleden of in de toekomst. In gedachten herhaal je constant situaties uit het verleden, plezierig en minder plezierig. Vooral de vervelende gebeurtenissen hebben de neiging te blijven hangen. De gedachten vertellen jou hoe vervelend het was en dikwijls voel je de emotie weer in je lichaam, zo blijf je een bepaalde situatie en pijn constant herhalen. Door constant in het verleden te zijn, creëer je ook niet makkelijk een andere toekomst. Ik weet nog van mijzelf dat mijn gedachten mij voorheen bleven herinneren aan een situatie die ik liever niet meer wilde meemaken. Echter, door er constant aan te denken, hou je het levend en trek je weer een soortgelijke situatie aan! Door constant aandacht te geven aan de gedachten uit het verleden, ben je niet meer open en onschuldig voor hoe het moment zich aandient. Denken over de toekomst heeft vaak te maken met verwachting; verwachting over hoe je leven eruit zal zien, hoe een bepaalde situatie zal aflopen of over wat je kunt doen om iets in de toekomst te beïnvloeden. Beide denkwijzen verminderen je kracht. Je bent niet volledig in het nu, in het moment waar de waarheid zich afspeelt. Als je volledig het moment meemaakt, ben je niet in gedachten - je bent open en ontvankelijk voor wat er nu (de realiteit) afspeelt. In het moment, ofwel in het NU, werkt je intuïtie optimaal, je bent alert om de kansen die zich voordoen te zien en ernaar te handelen, je bent vol met energie - want er wordt geen energie verspild aan het nadenken, en vanuit hier creëer je een toekomst voor jezelf vol met geluk en succes - zonder dat jij er wat voor hoeft te doen!

14 Opdracht: Wen jezelf eraan om in het Nu te zijn door niet constant over het verleden te praten of jezelf bezig te houden met verwachtingen voor de toekomst. En met het verleden bedoel ik ook gisteren of een paar uur geleden! Elke keer dat je een nare gebeurtenis uit je verleden verteld, geef je energie aan deze gedachte en verminder je je kracht. Daag jezelf uit om anderen te vertellen hoe het nú met je gaat, hoe je je nú voelt, zonder dat je vertelt over de afgelopen dagen, of dat je gaat vergelijken met andere situaties. Door constant in het Nu te zijn, vergroot je je eigen kracht en creëer je spontaan de best mogelijke toekomst voor jezelf!

15 3. Neem de juiste keuze Deze titel alleen al zou stress kunnen veroorzaken, want wat is de juiste keuze? Ik heb zelf ook tijden gekend waarbij ik het nemen van beslissing zo moeilijk vond, omdat ik niet kon bedenken wat de juiste was. Maar eigenlijk is het heel simpel, de juiste keuze is altijd: Elke keuze die gebaseerd is op Liefde, voor jezelf en het grote geheel. Laat me dat uitleggen. Met elke keuze die je neemt, hoe klein ook, creëer jij je leven. Jouw leven ontvouwt zich door de keuzes die jij neemt. Je hebt altijd een keuze, in elke situatie. De keuze hoe je over iets denkt en de keuze hoe je vervolgens wil handelen. Gedachten leiden tot gevoelens leiden tot acties. Aan welke gedachten jij energie geeft, die jij voor Waar aanneemt, heeft dus heel veel invloed op jouw leven. De meeste gedachten waar je energie aan geeft, zijn patronen, overtuigingen die al op heel jonge leeftijd ontstaan zijn. Veel van deze patronen, overtuigingen zijn niet Waar, maar ooit wel voor waar aangenomen toen je nog klein was, met het bewustzijn die je op die leeftijd had. De meeste van jouw gedachten en acties zijn nog steeds gebaseerd op deze onwaarheden; gewoon, omdat je niet beter weet. Met het bewustzijn dat je nu hebt, kun je de keuze maken om geen aandacht meer te geven aan de gedachten die niet waar zijn, die niet in liefde zijn en die jou niet ondersteunen. Je hebt dus de keuze om aandacht te geven aan liefdevolle gedachten in plaats van negatieve of niet-ondersteunende gedachten. Maar ook heb je telkens weer de keuze om je leven vorm te geven zoals jij het graag wil. Veel mensen hoor ik zeggen dat ze na een retraite/ yogaweek of inspiratiesessie weer terug in het oude patroon vallen.

16 Je hebt hier dus de keuze om dat wat jij het liefste wil, vast te houden en uit te voeren. Als je er moeite mee hebt om een verandering teweeg te brengen, zoek hulp, zoek inspiratie, of iets wat jou helpt. Choice will become more important, but easier to make (MKI). Het nemen van keuzes die je leven veranderen kan in het begin lastiger zijn. Je gedachten zullen jouw goede intenties ongetwijfeld dwarsbomen, gewoon omdat het vertrouwde patroon makkelijker is en het kost nu eenmaal wat doorzettingsvermogen om een patroon te doorbreken. Als je bijvoorbeeld net begint met sporten, is het meestal in het begin lastig volhouden; in je hoofd komen genoeg redenen waarom het oké is om vandaag even over te slaan. Je moet doorzettingsvermogen hebben om hier niet naar te luisteren, je weet immers dat als je wel gaat, dat het trainen makkelijker wordt en dat je resultaten gaat zien. It only takes a choice.

17 4. Neem niets serieus, just Play! En dit komt van iemand die het leven héél erg serieus nam! ;-) Doen wat hoort (ik gaf mezelf niet veel toestemming om gek te doen), mijn opdrachten goed uitvoeren, mijn verantwoordelijkheden, mijn werk, en vooral mijn levensmissie. Ik nam het allemaal heel serieus, ik wilde het gewoon allemaal goed doen. Dat ik soms heel lang ergens mee bezig was, analyseren bijvoorbeeld over hoe ik iets het beste kon doen, vond ik normaal. Ik zag het ook niet als moeten, ik was gewoon erg gedreven en vond het zelfs leuk! Ik weet dat ik de gedachte had: als het eenmaal gedaan is, is het goed, dan is er rust, plezier of wat dan ook. Ik stelde mijn plezier, rust en vrede uit tot de tijd dat iets bereikt was. Helaas kwam ik er nooit, want er was altijd wel iets wat ik weer serieus nam en dit leidt ook meestal weer tot veel nadenken. Nu weet ik dat het leven bedoeld is als een speeltuin: uitproberen, falen, en lachend weer proberen. Het leven is zoveel aangenamer als je het minder serieus neemt! Oké, werk moet gedaan worden, taken moeten uitgevoerd worden; maar het gaat erom hoe je deze dingen doet. Sommige nemen hun taken en werk zo serieus dat ze zich ermee identificeren: ik ben dokter, piloot, account-manager, coach, etc. Dit is niet iets wat je bènt, maar spelenderwijs bedreven in wordt, omdat je het leuk vindt om te doen. Als je gedachten je constant bezig houden met wat je moet doen en hoe, dan ben je er teveel mee bezig. Every moment is meant to live in complete joy If you are not experiencing complete joy in every moment, you are in resistance of what is in the moment. Maharishi Krishnananda Ishaya

18 De Uitdaging: Nou de uitdaging: neem vooral je gedachten niet serieus!! Over hoe jij bent, over wat anderen denken, over hoe jij je werk of presentatie hebt gedaan. Er zijn altijd honderden gedachten die wat over jou en de situatie waarin je je bevindt, zeggen. Geloof ze niet. Heb je gemerkt dat ze constant veranderen? De halve dag heb je bijvoorbeeld constant gedachten over hoe slecht je jouw presentatie gedaan hebt, vervolgens maakt een collega een compliment over je presentatie en je gedachten slaan positief op hol, je ego laat je zelfs weten dat er niemand zo goed was als jij; later kan dit weer omslaan als een stemmetje in je hoofd je laat weten dat je belangrijke, vooraf gerepeteerde, zinnen vergeten was, enz. Of een soortgelijk scenario. Probeer te lachen om je gedachten, om situaties die op je pad komen en om je identificatie met je rol (moeder, directeur, accountant, etc). Soms is een situatie ook zo absurd dat je er alleen maar om kunt lachen, wetend dat het misschien wel een teken is van het leven, dat je beter een andere weg in kunt slaan!

19 5. Loslaten Deze heb je vast al vaker gehoord en misschien wil je zelfs meteen door naar nummer 6. Maar wacht even want loslaten is niet alleen belangrijk, het is héél belangrijk. Loslaten is de sleutel tot vrijheid. Kijk, je leven bestaat nu waarschijnlijk uit ups & downs, soms chaos, veel stress en het gevoel geleefd te worden. Dit komt omdat je heel vaak luistert naar de wirwar van gedachten in je hoofd en ze (automatisch) opvolgt. Deze gedachten komen voort uit angst, overtuigingen, patronen etc. en leiden jou af van wat jij werkelijk belangrijk vindt. Misschien kan jij heel sterk voor ogen houden wat jij belangrijk vindt en waar je heen wilt, maar ervaar je veel stress doordat je ruis opvangt van je gedachten. Je denkt dat je vrijheid geniet, maar dat is niet zo. Je bent als het ware kapitein op een schip op de oceaan, die z n boot laat gaan waar die heen wil. Je gedachten drijven je elke richting uit, waardoor je nergens aankomt. Door geen aandacht te geven aan alle ruis, krijg je weer controle: je bent dan weer de kapitein die navigeert en gaat waar jij heen wil. Dat is vrijheid. Ik vraag je nu niet om je denken helemaal op te geven, de mind is juist heel behulpzaam voor ons. Stel je voor dat jouw hand je mind is; je mind is heel druk dus je zou hem best wel even kwijt willen, in dit geval je hand eraf hakken, zodat je van het probleem (de onrust) af bent. Alleen, je hand is ook erg nuttig, het kan je enorm van dienst zijn: iets schrijven, vasthouden, oprapen, etc. Dingen waar de hand voor bedoelt is. In dit geval echter, is de hand

20 constant in beweging en wanneer het een taak moet doen, is ie moe van al het bewegen tussendoor. Zo is het ook met de mind. De mind is een geweldige hulp en heeft veel talenten. Echter, door ons overmatige denken is zoveel ruis ontstaan, dat de mind vermoeid wordt en zijn oorspronkelijke taken niet meer met helderheid en precisie kan uitvoeren. Ik noem het ruis omdat het gedachten zijn die nutteloos zijn, ze gaan namelijk vaak over onbelangrijke zaken in het moment (wat zal ik eten vanavond, waarom heeft zij nog niet gebeld, die vergadering van morgen wordt helemaal niets, etc). Als we even terug gaan naar de kapitein met zijn schip op zee, is het deze ruis, die voorkomt dat we daarheen varen waar we echt willen aankomen, met de kortst mogelijke route. De oplossing voor de ruis is dat je niet naar al je gedachten luistert; veel zijn als een lp die blijft hangen - nutteloze gedachten die voortkomen uit vroegere overtuigingen en concepten. Omdat deze gedachten zoveel aandacht krijgen, is er geen rust en helderheid meer in je hoofd. Loslaten is geen aandacht meer geven, niet naar luisteren. Loslaten geeft dus meer helderheid en dus meer inzicht, efficiëntie en rust. Stel, je zit op je werk en het gaat niet helemaal zoals jij dat wil. Je hebt geen energie, geen inspiratie of geen helder hoofd om een oplossing te vinden. Als je echt helemaal vastloopt, is het goed om even afstand te nemen van dat waar je mee bezig bent. Even je aandacht helemaal ergens anders op richten (= dus loslaten) of bijvoorbeeld even naar buiten gaan. Iets afdwingen wat niet spontaan komt, helpt bijna nooit. Einstein zei ooit al dat zijn beste uitvindingen niet kwamen vanuit zijn denken, maar door het los te laten. Dan is er ruimte in je hoofd voor inspiratie en creatieve ideeën.

21 Merk op dat loslaten géén actie is, het analyseren van de gedachten wel! Het moment dat je bewust bent dat je nadenkt, is al een moment los van je gedachten!! (Lees dat nog maar een paar keer over) Loslaten betekent dat je ergens (even) geen energie meer aan geeft, het geeft dus rust. Als ik ergens over bleef nadenken en beter kon loslaten, dacht ik vaak aan het liedje van Van Dikhout: Laat het gaan, laat het vallen, laat het los. Dit maakte me ook aan het lachen en hielp dus tevens met het niet serieus nemen van de kwestie - waardoor je het ook weer makkelijker kunt loslaten. Hoe serieuzer de kwestie voor je is, des te groter de kans dat je erover gaat (blijft) denken. De serieusheid heeft te maken met een achterliggende overtuiging waar nog steeds veel energie heen gaat. Opdracht: Gebruik trucjes om het loslaten makkelijker te maken. * Zing bijvoorbeeld het lied van Van Dikhout: Stil in Mij... :-) * Lach om je gedachten, dan voer je meteen het 4e geheim uit... * Zeg tegen je gedachte: nu niet belangrijk of I don t care (talk to the hand!) Gebruik je creativiteit, jij kent jouw mind zelf het beste. En, heel belangrijk, wees niet ontmoedigd als een bepaalde gedachte (bijvoorbeeld: je ergens zorgen over maken) steeds terugkomt.

22 Geen aandacht aan geven, betekent ook dat het je niet interesseert hoe vaak een bepaalde gedachte nog terugkomt... Ergens gelezen: Een man valt van een klif en kan zich net op tijd vastpakken aan een stronk in de rots. Hij roept: is daar iemand die mij kan helpen? Het antwoord dat volgt: Ik ben het, God, laat los en heb vertrouwen. Waarop de man roept: is daar nog iemand die mij kan helpen?. Er wordt voor je gezorgd, echt, dus neem een risico, spring in het diepe en heb vertrouwen!

23 6. Leef in Liefde Baseer je keuzes op liefde en wees lief voor jezelf en anderen. Leven in liefde is één zijn met het leven. Er is alleen maar Liefde. Er is nooit afwezigheid van Liefde, alleen een schijnbare afwezigheid. Het tegenovergestelde van liefde is angst en het is onze keuze om hier energie aan te geven of niet. De keuze wordt ons echter makkelijk gemaakt, omdat angst ons met de paplepel wordt ingegoten. De hele samenleving lijkt namelijk te worden geregeerd door angst. Aanwakkeren van angst geeft anderen macht en dus wordt het vaak gebruikt. Door dictators, bestuurders, in sommige religies, maar ook bijvoorbeeld in marketing. Kijk maar naar de reclames zoals verzekeringspremies, schoonheidsprodukten, inbraakpreventie etc - alles is gebaseerd op het gevoel van niet-veilig, niet-oké, zodat we het product aanschaffen wat ons die veiligheid teruggeeft. Veiligheid is namelijk een basisbehoefte van de mens. Maar stel dat je al veilig bent, dat alles goed komt en dat je altijd gesteund wordt, zul je dan andere keuzes maken? Een diepgewortelde vraag die velen van ons hebben is: komt alles wel goed? (met mijn financiën, met onze relaties, met onze kinderen, met onze gezondheid, etc). Alles is al goed. You are being taken care of. Durf in liefde te zijn en je zal zien dat er niks anders is dan liefde. Opdracht: Vraag jezelf bij het maken van een beslissing af of je in liefde of in angst bent; kies voor dat waarbij je liefde en rust voelt. Angst maakt je aan het twijfelen en geeft onrust.

24 Lief zijn voor jezelf. Dit is waar velen nog steeds mee worstelen. Veel van ons hebben de overtuiging niet goed genoeg te zijn, niet lief genoeg, het niet waard zijn liefde te ontvangen, ons moeten aanpassen om geliefd te worden, etc. Daarnaast, en misschien wel door bovenstaande, zijn we vaak heel kritisch naar onszelf. Lief zijn voor jezelf wordt veel gepromoot; als je jezelf niet liefhebt, kun je het ook niet geven. Maar wat is nou lief zijn voor jezelf? Een heleboel is al bekend: grenzen stellen, ontspannen, jezelf verzorgen/verwennen, gezond eten, voldoende slaap, etc. Maar... het liefste wat je voor jezelf kunt doen is je gedachten niet te geloven! Want je bent niet je gedachten. Wie jij bent is totale liefde - vol met liefde en mededogen voor hoe jij leeft, wie jij bent, wat je doet. Vaak is het juist de zelfcriticus die onze gedachten opjaagt en die ons zoveel stress bezorgt. Lief zijn voor jezelf is niet meegaan met je gedachten die jou doen geloven dat je niet goed genoeg bent, iets niet goed gedaan/gezegd hebt; en dat geeft een enorme rust en ontspanning! Each Loving thought Each kind word spoken Each act of unconditional Goodness Raises the Collective Consciousness of humankind

Geld. houdt van jou. Bevrijd jezelf van oude overtuigingen zodat je meer rijkdom en overvloed kunt ervaren in je leven!

Geld. houdt van jou. Bevrijd jezelf van oude overtuigingen zodat je meer rijkdom en overvloed kunt ervaren in je leven! Geld houdt van jou Bevrijd jezelf van oude overtuigingen zodat je meer rijkdom en overvloed kunt ervaren in je leven! Prema Devi Ishaya 1 Prema Devi Ishaya www.premadevi.com info@premadevi.com Copyright

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée

Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée Life Coach Désirée Snelling Berg Magie voor het verkopen van je huis Leer hoe je in korte tijd je huis kunt verkopen en ook nog voor een gunstige prijs. Desirée 2011 Magie voor het verkopen van je huis

Nadere informatie

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT 3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT Thea van Bodegraven-Boonstra Maart 2016 Voorwoord Wat kun je verwachten in dit e-book? Als er iemand in jouw gezin last

Nadere informatie

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.]

[IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] 2011 Life Coach Désirée Snelling Berg Desirée [IN 3 STAPPEN JE EX TERUG.] Leer de technieken om met behulp van je onderbewuste en het universum je ex weer terug te krijgen. Inleiding Het is geen geheim

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie

In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie In 5 stappen naar meer vrijheid én verbinding in je relatie Hallo! Je houdt van je partner. Jullie zijn al geruime tijd samen en hebben misschien samen kinderen. Jullie leiden een druk bestaan en tijd

Nadere informatie

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent!

Stop met ploeteren en laat mij jou helpen. Zodat ook jij het leven kan leiden waarvoor je bestemd bent! Ik ben Anke en ik gebruik mijn kennis, passie en creativiteit om vrouwen die weten dat ze meer in hun mars hebben en zich afvragen: is dit het nou te helpen weten wat ze willen en gaan doen wat ze willen.

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Save the World Inspirerende teksten voor wereldverbeteraars. Anna Maria Bezemer

Save the World Inspirerende teksten voor wereldverbeteraars. Anna Maria Bezemer Save the World Inspirerende teksten voor wereldverbeteraars Anna Maria Bezemer Copyright 2017 Anna Maria Bezemer Uitgegeven door Atomo Advies in Loenen aan de Vecht 2017 www.atomo.nl, www.inspiratiekaartjes.nl

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven

Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven Week 1: Neem 100% verantwoordelijkheid voor je eigen leven Gefeliciteerd, vandaag neem jij de eerste stap richting een Proud to be Stout leven. Ik ben trots op jou! De aankomende 8 weken neem ik jou mee

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap

Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het bepalen van je waarden: Stap voor stap Het Demartini Waardebepaling Proces TM is een multi-step proces waarin je je antwoorden blijft verfijnen tot je hiërarchie van waarden uiteindelijk glashelder

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer

3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer 3 Hartentips Waardevol en makkelijk toepasbaar voor meer verbinding met je hart contact met jezelf zelfwaardering Hee! Wat goed dat je begonnen bent aan het lezen van mijn ebook. Dat betekent dat de wil

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

T a l e n t v o l L e v e n!

T a l e n t v o l L e v e n! T a l e n t v o l L e v e n! 7 Gamechangers Nicoline Pouwer Zangeres. Entrepreneur. Levensgenieter. Talentvol leven De keuze is aan jou Zeg 'Ja!" tegen jouw talentvolle leven! Lieve talentvolle levensgenieter,

Nadere informatie

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn?

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Ja, natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? Domweg gelukkig zijn Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je domweg gelukkig wilt zijn? Dat er te veel in je leven is waardoor

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach.

Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach. Wim Annerel Life coach Loopbaancoach Business coach Goede voornemens? Vergeet het maar, zeggen de statistieken: slechts 18% slaagt erin om goede voornemens ook succesvol na te komen. En toch. Als je weet

Nadere informatie

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.

Relaties. HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo. Relaties HDYO heeft meer informatie beschikbaar over de Ziekte van Huntington voor jongeren, ouders en professionals op onze website: www.hdyo.org Relaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het omgaan

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Voor Noa Mali Zulueta Acea

Voor Noa Mali Zulueta Acea Voor Noa Mali Zulueta Acea Lichtflits Momenten van inzicht Lichtflits Momenten van inzicht Anniek Oosting Schrijfster: Anniek Oosting Coverontwerp: Anniek Oosting ISBN:9789402123234 Lichtflits/Anniek Oosting/2014

Nadere informatie

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling 8 tips voor een goed gesprek met je leerling Edith Geurts voor Tijdschrift Kindermishandeling Het kan zijn dat je als leerkracht vermoedt dat een kind thuis in de knel zit. Bijvoorbeeld doordat je signalen

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

affirmaties voor een gelukshuis

affirmaties voor een gelukshuis affirmaties voor een gelukshuis affirmeer de verkoop van je huidige huis affirmeer de aankoop van je droomhuis Edith Hagenaar Affirmeren Weet je niet wat affirmaties zijn? Lees dan dit artikel: http://www.palaysia.com/affirmatie/index.html#aff

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben.

DRIE GOUDEN TIPS om Nee te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. DRIE GOUDEN TIPS om "Nee" te leren zeggen tegen alles wat je niet meer wilt. Kies voor het leven dat jij wilt hebben. Chantal Smeets 1 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 3 2. INLEIDING... 4 3. DRIE GOUDEN TIPS...

Nadere informatie

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk!

In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! E-Book wordt aangeboden door CatharinaSmeding.com! In 7 stappen terug in je kracht na een Relatie breuk! Catharina Smeding Tip: print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Let op! Je mag niets aan dit

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

De bij die niet kon vliegen

De bij die niet kon vliegen De bij die niet kon vliegen De kleine bij zat in het gras en keek treurig om zich heen. Daar vlogen alle andere bijen af en aan. Hun kleine pootjes vol met stuifmeel, de mond vol met de nectar van de mooie

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 5 Theorie Eigen Keuze BOUWSTEEN 5 Eigen Keuze 2 Inhoud Introductie bouwsteen 5: Eigen Keuze 3 ANDERS denken 4 Waar kies je voor? Wist je dat? 5 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 13 Nieuwe

Nadere informatie

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen

Schrijf en vervul jouw hartsverlangen Schrijf en vervul jouw hartsverlangen 3 Meditaties en intuïtief schrijfoefeningen Cindy's Coaching Corner www.cindyscoachingcorner.com Be magical, just by being you! Intuïtie is kijken met je ziel Mijn

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de OVER EN UIT OVER EN UIT Welkom bij de e-training Over en uit. In deze training leer je beter om te gaan met je scheiding. Je leert hoe je het beste het nieuws van de scheiding aan je kind kan vertellen,

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Hoogbegaafd en gevoelig

Hoogbegaafd en gevoelig Hoogbegaafd en gevoelig Kazimierz Dabrowski Hoogbegaafd zijn is meer dan slim zijn. Hoogbegaafde mensen zijn vaak ook veel gevoeliger dan andere mensen. Daardoor ervaar je situaties soms intenser dan andere

Nadere informatie

mind heart body food home

mind heart body food home Inleiding 7 Een moment voor jezelf 11 Retreat your mind 16 Retreat your heart 36 Retreat your body 50 Retreat your food 82 Retreat your home 106 Extra tips 118 Dankwoord 125 Retreat Yourself_binnenwerk2.indd

Nadere informatie

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum:

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum: WERKBOEK compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Stephanie van Workum ACT COACH Naam: Datum: compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Wat fijn dat je meedoet met

Nadere informatie

IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID...

IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID... IK HOUD VAN MIJ!! LIEFDE EN HOOGGEVOELIGHEID... Geplaatst op 28 juni, 2015 in het YOGI YOGA blad editie juli + augustus 2015 Lieve schat, je bent zo'n mooie, lieve en grappige vrouw, zelfs met je nukken

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

Eindelijk vrij,..tips voor een ontspannen vakantie met het hele gezin. by Jolanda Heusinkveld

Eindelijk vrij,..tips voor een ontspannen vakantie met het hele gezin. by Jolanda Heusinkveld Eindelijk vrij,..tips voor een ontspannen vakantie met het hele gezin. by Jolanda Heusinkveld Mijn naam is Jolanda Heusinkveld, moeder van 2 lieve gevoelige én ondeugende kinderen. Al zo'n 17 jaar coach

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten...

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 1 Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 2 Colofon Creatief Succes Evertsenstraat 5-03 4461 XN Goes www.creatiefsucces.nl info@creatiefsucces.nl @ Creatief

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk.

Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Ontdek de 14 geheime sleutels tot geluk. Met onderstaande 14 sleutels tot geluk kun je het volgende doen: Doorlezen en denken wat moet ik hier nu weer mee!! Er een notitie van maken en dit gebruiken als

Nadere informatie

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PERSOONLIJK LEIDERSCHAP PLUK DE DAG Positiever leven, het begin. Stap 1. Vandaag heb je een nieuwe dag gekregen. Geniet er van. In alle vormen en maten. Wees een bron van energie voor jezelf en voor anderen.

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Levende Verhalen Het verhaal van Anke

Levende Verhalen Het verhaal van Anke 1 Levende Verhalen Het verhaal van Anke Anke is een krachtige, levenslustige vrouw die midden in haar leven staat. Ze heeft een intensieve baan als leidinggevende in de zorg en naast haar drukke baan is

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten

Susanne Hühn. Het innerlijke kind. angst loslaten Susanne Hühn Het innerlijke kind angst loslaten Inhoud Inleiding 7 Hoe ontstaat angst? 11 Wegen uit de angst 19 Het bange innerlijke kind leren kennen 35 Meditatie Het bange innerlijke kind leren kennen

Nadere informatie

Omgaan met angsten E-book. www.smartcoachings.be Pascale Laffutte

Omgaan met angsten E-book. www.smartcoachings.be Pascale Laffutte 1 Omgaan met angsten E-book www.smartcoachings.be Pascale Laffutte 1 2 Bedankt voor het downloaden van mijn e-book : omgaan met angsten! Vanuit liefde en passie om mensen te laten doorbreken in hun potentieel

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen.

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen. Bijlage 11 Voorbeeld informatie VHT: Bouwstenen voor geslaagd contact Informatie Video - hometraining Belangrijke begrippen initiatieven herkennen volgen ontvangstbevestiging beurt verdelen leidinggeven

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Check-in. De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft. 6 De Z-factor

Check-in. De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft. 6 De Z-factor Check-in De zin van het leven is de zin die je er zelf aan geeft. Wim T. Schippers D it boek gaat over zingeving. We richten ons vooral op zingeving in ons werk. Wij noemen dat de Z-factor. Wij geloven

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen.

Inhoud. Voorwoord. Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. 1 Inhoud Voorwoord Tip 1. Voel je goed. Tip 2. Blijf trouw aan jezelf. Tip 3. Durf je kwetsbaar op te stellen. Tip 4. Ga hem niet verzorgen of bemoederen. Tip 5. Leer van het verleden en kies opnieuw.

Nadere informatie

Stap 6: Wat is de kernovertuiging?

Stap 6: Wat is de kernovertuiging? E-Learning: Hoe krijgen ze me zo gek als leidinggevende? Module 7/9 Stap 6: Wat is de kernovertuiging? De relevante vraag is hier: wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij zijn controledrang loslaat?

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie