Herinnering. Notities

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Herinnering. Notities"

Transcriptie

1 BLOEDGLUCOSEMETER Herinnering Voor Eten Notities HANDLEIDING MAAKT GEBRUIK VAN BAYERS CONTOUR BLOEDGLUCOSE TESTSTRIPS

2 Bayer heeft zich ten doel gesteld om hulpmiddelen en diensten te leveren die het leven met diabetes eenvoudiger maken. GLUCOFACTS DELUXE software is geïnstalleerd op uw CONTOUR USB meter. Door uw meter op uw computer aan te sluiten krijgt u toegang tot handige overzichten van uw opgeslagen gegevens. U kunt persoonlijke instellingen in uw meter aanbrengen voor de manier waarop u test, en bloedglucoseresultaten bijhoudt en weergeeft. Bayer zorgt met de CONTOUR USB meter en GLUCOFACTS DELUXE software voor eenvoudige, heldere, accurate en handige overzichten. Bij diabetes is eenvoud en gemak cruciaal. Bewaar deze gebruikshandleiding om hem later nog te kunnen raadplegen. I N H O U D S O P G A V E Uw CONTOUR USB-bloedglucosemeter 2 Meteroverzicht 4 GLUCOFACTS DELUXE Databeheersoftware 7 Eerste keer opstarten 8 Belangrijk om te weten 12 Voordat u begint met testen 13 Voorbereiding voor het testen 14 Een druppel bloed verkrijgen 17 Vingertop testen 17 Alternatieve testlocatie (onderarm of handpalm) 18 Uw bloed testen 22 Testresultaten 26 Symptomen van hoge en lage bloedglucose 29 Een controle test uitvoeren 30 Een herinnering instellen na het testen 32 Het instellen van een herinnering vanuit het menu instellingen 34 Een herinnering uitzetten 36 Een herinnering krijgen 38 Notities toevoegen 39 Menuknop/Logboek 40 Trends 41 Instellingen: Datum, Tijd en Geluid 43 AutoLog In-/Uitschakelen 47 Streefwaarden 48 Taal 49 Foutmelding en batterijstatus/laden/verwijderen 50 Informatie over systeemprestaties 55 Service-informatie 58 Gebruikte symbolen 59 Specifi caties 60 Het verzorgen van uw meter 61 Benodigdheden/Verwijzingen/Garantie 62 Testen Aan de slag Herinneringen en Notities Hoofdmenu Functies Technisch, Service & Care

3 Aan de slag Uw CONTOUR USB-bloedglucosemeter Uw CONTOUR USB Glucosemeter Het CONTOUR USB bloedglucose meet systeem (meter, teststrips en controlevloeistoffen) is bedoeld voor zelftesten door diabetici en zorgverleners om de glucoseconcentraties in volbloed te controleren. PAS OP: Het MICROLET 2 prikapparaat in het startpakket is niet geschikt voor gebruik door zorgverleners. Het mag niet op meerdere personen worden gebruikt vanwege het risico op besmetting. Gebruikte strips en lancetten kunnen een biorisico vormen en moeten daarom op de voorgeschreven wijze worden verwijderd. Oplaadbare batterij: Uw meter heeft een permanente oplaadbare batterij. Zorg allereerst dat de batterij wordt opgeladen door uw CONTOUR USB meter aan te sluiten op uw computer. Zorg ervoor dat uw computer aan staat en niet in de slaapstand, sluimerstand of energiespaarstand verkeert. Uw meter zal kortstondig "Niet testen - Batterij laadt op" weergeven, en het lampje bij de teststrip-poort zal knipperen. Voor meer details zie pagina Hulp nodig? Bel: Teststrip Grijs uiteinde elektrode: Steek dit uiteinde in de teststrip-poort met het grijze uiteinde naar boven. Monster tip: Het bloed wordt hier naar binnen gezogen. LET OP: Uw CONTOUR USB meter werkt alleen met CONTOUR teststrips! Weergavescherm Voor Eten Teststrip-poort: Voer de teststrip hier in. Om het lampje bij de poort in te schakelen zie pagina 11. U kunt geen test uitvoeren terwijl de batterij wordt opgeladen. Zodra het opladen is voltooid zal het lampje bij de teststrip-poort doven. Koppel de CONTOUR USB meter los om te testen. Een USB verlengkabel is meegeleverd voor uw gemak. Zie pagina voor meer informatie over de weergave van de batterijstatus en het opladen. Voorkant van de meter Menuknop: Biedt toegang tot functies. Zie pagina 4. Herinnering Notities Knoppen Selectie/ Scrollen: Zie pagina 4. USB-connector USB-afdek dop LET OP: Uit de buurt van kinderen houden. Per ongeluk inslikken kan leiden tot verstikking. Aan de slag Uw CONTOUR USB-bloedglucosemeter 3

4 Aan de slag Meteroverzicht Meteroverzicht: Gebruik van de knoppen Bayers CONTOUR USBmeter is eenvoudig te gebruiken. In ieder scherm kunt u keuzes maken. Met de drie knoppen naast het scherm kunt u uw keuze maken door de knop naast uw keuze in te drukken. OK knop knop (Selecteren/Scrollen) knop (Selecteren/ Scrollen) Gebruik van de knop Menu Druk de knop Menu in en houd deze vast totdat de meter aan gaat om de meter in te schakelen en toegang te krijgen tot het hoofdmenu. Het hoofdmenu heeft 3 keuzes: Logboek, Trends en Instellingen. Selecteer door de knop naast uw keuze in te drukken. MENU Logboek Trends Aan de slag Meteroverzicht Gebruik van de knoppen Selectie/Scrollen Wanneer de of pijlen op het scherm verschijnen, kunnen de knoppen worden gebruikt om te scrollen. Wanneer uw keuze is gemarkeerd, selecteert u deze door op de knop OK te drukken. Door indrukken en vasthouden van de knoppen of scrollt u sneller door de lijst. Om terug te keren naar het voorgaande scherm, druk één keer op de knop Menu. Om de meter uit te schakelen, de knop Menu indrukken en 2 seconden vast houden. MENU Logboek Trends Instellingen Instellingen Druk twee keer op de knop Menu met een tussentijd van één seconde om het lampje van de teststrip-poort in te schakelen als de meter uit is. Druk twee keer op de knop Menu om het lampje uit te schakelen. 4 Hulp nodig? Bel:

5 Aan de slag Meteroverzicht AutoLog, introductie Uw meter wordt geleverd AUTOLOG met een eenvoudige AutoLog functie waarmee u uw testresultaten kunt markeren Voor Eten Na Eten Geen Markering als Voor Eten of Na Eten gedurende de 5 seconden testtijd. U kunt Geen Markering selecteren als u op een ander tijdstip dan Voor of Na Eten test. Uw meter wordt geleverd met AutoLog ingeschakeld. Wij raden u aan deze functie ingeschakeld te houden. Zo profi teert u het meest van de functies die uw meter biedt. AutoLog kan in de Instellingen worden uitgeschakeld. Een bloedglucosetest uitvoeren Lees de handleiding en alle instructies in uw startpakket voordat u begint met testen. Voer de CONTOUR teststrip in en de meter gaat aan om te testen. Volg de aanwijzingen op het scherm. Verwijder de teststrip om de meter uit te schakelen. Extra opslagruimte Uw meter heeft 500 MB extra ruimte voor het opslaan van diabetesinformatie. Extra opslagruimte en GLUCOFACTS DELUXE software vereisen een high-power USB-poort. Zie voor meer details pagina 52. Wij raden u aan uw meter aan te sluiten op een computer die voorzien is van actuele antivirussoftware. OPMERKING: Computervirussen kunnen de bloedglucosewaarden op uw CONTOUR USB-meter niet beïnvloeden. GLUCOFACTS DELUXE Databeheersoftware: Als u uw CONTOUR USB meter in de USB-poort van uw computer steekt, volg dan de specifi eke aanwijzingen van uw computer om de GLUCOFACTS DELUXE software op te starten. Zie voor meer informatie de korte handleiding GLUCOFACTS DELUXE Snel aan de slag. Aan de slag GLUCOFACTS DELUXE Databeheersoftware 6 Hulp nodig? Bel:

6 Aan de slag Eerste keer opstarten Eerste keer opstarten: Laad uw meter eerst op. U kunt uw computer gebruiken voor de eerste keer opstarten terwijl uw meter wordt opgeladen. U kunt het menu Instellingen ook rechtstreeks op uw meter openen zodra deze volledig is opgeladen. Wanneer u uw CONTOUR USB meter voor de eerste keer inschakelt, volgt een sessie Instellingen. Druk de knop Menu in en houd deze vast totdat de meter inschakelt. Na het welkomstscherm ziet u het scherm Taal Selecteren. Druk op de knop of om uw gewenste taal te selecteren. Druk op de knop OK wanneer deze gemarkeerd is. TAAL Nederlands English Deutsch Francais Een scherm bevestigt uw taalkeuze. Taal geselecteerd: Nederlands Personaliseer hiermee kunt u de instellingen aanpassen. Standaardinstellingen: AutoLog ingeschakeld; Doel staat ingesteld op: Voor Eten, 3,9-7,2 mmol/l Na Eten, 3,9-10,0 mmol/l Deze instellingen kunt u wijzigen in het menu Instellingen.? Help biedt aanvullende informatie. Eerste keer opstarten met Quickstart: Druk op de knop Quickstart. KIES Een scherm bevestigt uw keuze. Personaliseer Quickstart Quickstart is geselecteerd. Aan de slag Eerste keer opstarten met Quickstart Op het volgende scherm kiest u: Quickstart (zie pagina 9), Personaliseer (zie pagina 10), of? Help. KIES Personaliseer Quickstart Quickstart is voorgeselecteerd. U moet de datum en tijd bevestigen, waarna u meteen kunt beginnen met testen. U kunt de instellingen ook later nog veranderen. Het volgende scherm toont de actuele datum en tijd. Indien correct, druk op de knop Accepteren. Indien incorrect, druk op de knop Wijzig (zie pagina's 43 45). HUIDIG DATUM & TIJD Accepteren Wijzig Instellingen is voltooid. Nu kunt u uw bloedglucose controleren. 8 Hulp nodig? Bel:

7 Aan de slag Eerste keer opstarten met Personaliseer: Druk op de knop Personaliseer om de standaard instellingen te wijzigen. KIES Personaliseer Het volgende scherm toont HUIDIGE DOEL Accepteren de standaard streefwaarde voor bloedglucose (Voor Wijzig Eten) en (Na Eten). Deze waarden kunnen worden gewijzigd naar het bereik Aan de slag Eerste keer opstarten met Personaliseer Een scherm bevestigt uw keuze. Het volgende scherm toont de actuele datum en tijd. Indien correct, druk op de knop Accepteren. Indien incorrect, druk op de knop Wijzig (zie pagina's 43 45). HUIDIGE DATUM & TIJD Quickstart Accepteren Wijzig Personaliseer is geselecteerd. Een scherm bevestigt de ingestelde datum en tijd. Het volgende scherm toont AUTOLOG dat AutoLog is ingeschakeld. Status: Aan Met AutoLog kunt u gedurende de 5 seconden testtijd een test markeren als Voor Eten of Na Eten. Zie pagina 47 voor het uitzetten van AutoLog. Accepteren Uit dat u en/of uw zorgverlener bepalen als uw persoonlijke streefwaarden. U kunt de standaard streefwaarden accepteren of deze wijzigen door de knop Wijzig in te drukken (zie pagina 48). Een scherm bevestigt dat uw doel is ingesteld. Instellingen is voltooid. Nu kunt u uw bloedglucose testen. Testen in het donker: Uw meter heeft een lampje bij de teststrip-poort zodat u ook in het donker kunt testen. Druk twee keer op de knop Menu met een tussentijd van één seconde om het lampje bij de teststrip-poort in te schakelen terwijl de meter uit staat. Als u een teststrip in de poort steekt verschijnt het weergavescherm. Zodra bloed op de teststrip is aangebracht gaat het lampje uit. Ga door met uw test. Door twee keer snel de knop Menu in te drukken gaat het lampje uit. Eerste keer opstarten met Personaliseer 10 Hulp nodig? Bel:

8 Aan de slag Belangrijk om te weten Belangrijk om te weten: Bewaar de teststrips altijd in de originele flacon. Sluit de flacon onmiddellijk weer goed nadat u een teststrip eruit heeft gehaald. De flacon is bedoeld om de teststrips droog te houden. Blootstelling aan luchtvochtigheid doordat de flacon open blijft of het niet bewaren van de strips in de originele flacon kan uw teststrips beschadigen. Droog uw handen volledig voordat u de strips hanteert of de flacon opent. Laat geen bloed rechtstreeks op het vlakke oppervlak van de strip druppelen. Uw teststrip is ontworpen om het bloed in de monstertip op te zuigen. Druk de teststrip niet tegen uw vinger. Dit kan de monstertip blokkeren. Teststrips zijn uitsluitend bedoeld voor eenmalig gebruik. Een teststrip die er beschadigd of gebruikt uitziet moet u niet gebruiken. Laat de meter en teststrips zich aanpassen aan de temperatuur van de locatie waar u test. Geef de meter 20 minuten de tijd om de temperatuur van de nieuwe locatie aan te nemen voordat u een bloedglucosetest uitvoert. De producten zijn ontworpen om accurate resultaten te geven bij temperaturen tussen 5-45 C. Houd er rekening mee dat de USB-poorten in sommige computers en USB-hubs met eigen voeding veel warmer kunnen worden dan de kamer. Een USB-kabel is voor uw gemak meegeleverd. Indien u onmiddellijk wilt testen na loskoppelen van de computer, gebruik dan de USB-kabel. Controleer de vervaldatum op uw teststrips en de controle-vloeistof. Belangrijke opmerking: Uw meter is van tevoren ingesteld en vergrendeld om resultaten alleen in mmol/l (millimol glucose per liter) weer te geven. In sommige landen zijn de meters van tevoren ingesteld om eenheden weer te geven in mg/dl (milligram glucose per deciliter); Resultaten in mmol/l zullen altijd één cijfer achter de komma hebben; Resultaten in mg/dl zullen nooit een decimale komma hebben. Voorbeeld: Controleer uw scherm om er zeker van te zijn dat de resultaten worden weergegeven in mmol/l. Zo niet, neem dan contact op met Bayer Diabetes Care Klantenservice, Voordat u begint met testen: 1. Zet uw testmaterialen klaar voor gebruik, inclusief uw CONTOUR USB meter, CONTOUR teststrips en het MICROLET 2 prikapparaat met MICROLET lancetten. U heeft wellicht ook CONTOUR controle-vloeistof nodig om een kwaliteitscontrole uit te voeren. 2. WAS UW HANDEN EN DE "PRIKPLAATS" GRONDIG MET WARM WATER EN ZEEP EN DROOG DEZE GOED VOORDAT U GAAT TESTEN. of Aan de slag Voordat u begint met testen 12 Hulp nodig? Bel:

9 Voorbereiding voor het testen: Lees de MICROLET 2 bijsluiter voor volledige instructies. Lees de betreffende instructies indien u een ander prikapparaat gebruikt. Zie pagina 18 voor instructies voor alternatieve testplekken. 2. Draai de ronde beschermdop van een lancet los door deze ¼ rond te draaien, maar verwijder deze niet. Testen Voorbereiding voor het testen Potentieel biorisico Het MICROLET 2 prikapparaat is bedoeld voor zelftesten door één patient. Het mag niet op meerdere personen worden gebruikt vanwege het risico op besmetting. Gebruik elke keer dat u test een nieuwe MICROLET lancet omdat deze na gebruik niet langer steriel is. Was en droog uw handen grondig voordat u test. 1. Houd voor het verwijderen van de punctiedop het apparaat vast, met uw duim op de duimuitsparing en houd de punctiedop in de andere hand. Breek de punctiedop er van boven naar beneden af. 3. Steek het lancet stevig in het prikapparaat tot deze niet verder kan. 4. Draai de ronde beschermdop van het lancet af. Bewaar deze om het gebruikte lancet veilig weg te gooien. 5. Plaats de punctiedop terug op het prikapparaat. Testen Voorbereiding voor het testen 14 Hulp nodig? Bel:

10 Testen Voorbereiding voor het testen OPMERKING: Iedere keer dat u een teststrip invoert codeert uw CONTOUR USB-meter zichzelf. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u onjuiste resultaten krijgt door foutieve codering of omdat u vergeet uw meter te coderen. 6. Neem een teststrip uit de fl acon. Doe onmiddellijk de dop stevig op de flacon nadat u de teststrip eruit hebt gehaald. Te veel vocht kan de teststrip beschadigen. OPMERKING: Controleer de vervaldatum. Controleer of de teststrip niet gescheurd of beschadigd is. 7. Houd de teststrip met de grijze kant naar boven. 8. Steek het grijze uiteinde in de teststrip-poort van de meter. Nadat de meter is ingeschakeld, verschijnt er een grijs scherm met een witte rand gedurende een seconde om aan te geven dat het scherm goed werkt. Het CONTOUR USB logoscherm zal kortstondig verschijnen voor het scherm Bloed Aanbrengen. De meter is nu klaar om een druppel bloed te testen. BLOED AANBRENGEN 16 Hulp nodig? Bel: Een druppel bloed verkrijgen: Bloed uit vingertop testen 1. Roteer de wijzer van de punctiedop om de prikdiepte in te stellen. De hoeveelheid druk die op de prikplek wordt uitgeoefend is ook van invloed op de prikdiepte. 2. Druk de punctiedop stevig tegen de prikplek en de druk op de blauwe vrijgaveknop met het Bayer logo. 3. Strijk met uw hand en vinger in de richting van de prikplek om een druppel bloed te vormen. Knijp niet rondom de prikplek. 4. Test onmiddellijk nadat nadat zich een kleine ronde druppel bloed heeft gevormd (0,6 μl). Gebruik de Grijze punctiedop Ondiepe punctie Diepe punctie Minimale druppelgrootte Testen Een druppel bloed verkrijgen 17

11 Testen Een druppel bloed verkrijgen Als u gekozen heeft voor het testen van de vingertop ga dan naar pagina 22 en lees daar verder over de testinstructies. Voor testen van bloed dat op een alternatieve plek is geprikt (Alternative Site Testing, AST). BELANGRIJK: Test niet op een alternatieve plek onder de volgende omstandigheden. Test altijd bloed uit de vingertop in deze gevallen: Indien u denkt dat uw bloedglucose laag is (hypoglycemie). Indien bloedglucose snel wijzigt (na eten, insulinedosis of lichamelijke inspanning). Als u het niet merkt als u Hypoglycemisch bent (geen symptomen). Indien u bloedglucoseresultaten krijgt van een alternatieve prikplek die niet overeenstemmen met hoe u zich voelt. Tijdens ziekte of perioden van stress. Indien u auto gaat rijden of werktuigen gaat bedienen. Raadpleeg uw zorgverlener om te bepalen of een alternatieve prikplek voor u de juiste keuze is. AST wordt alleen aanbevolen indien meer dan twee uur zijn verstreken na eten, diabetes medicatie, of lichamelijke inspanning. 1. Bevestig de doorzichtige AST punctiedop op het MICROLET 2 prikapparaat. 2. Kies een prikplek op een vlezige plek op de onderarm of handpalm. Vermijd aderen, haar, moedervlekken, bot en pezen. 3. WAS UW HANDEN EN DE "PRIKPLAATS" GRONDIG MET WARM WATER EN ZEEP EN DROOG DEZE GOED VOORDAT U GAAT TESTEN. Gebruik de Doorzichtige punctiedop Testen Een druppel bloed verkrijgen 18 Hulp nodig? Bel:

12 Testen Een druppel bloed verkrijgen Voor het testen op de onderarm: 1. Wrijf de prikplek intensief tot deze warm begint te voelen om de doorbloeding te stimuleren. 2. Druk de doorzichtige punctiedop stevig tegen de prikplek en druk vervolgens op de blauwe vrijgaveknop. Houd het apparaat continue tegen de huid en pomp (oefen periodiek druk uit) 2 3 keer op en neer zonder het apparaat van de huid te lichten. 3. Oefen voortdurend druk uit totdat een kleine ronde bloed druppel wordt gevormd. 4. Til het apparaat recht naar boven op van de huid zonder het bloed uit te smeren. Minimale druppelgrootte Voor een prikplek op de handpalm, is het niet nodig de huid te wrijven of het apparaat op en neer te pompen. 1. Druk de doorzichtige punctiedop stevig tegen de prikplek en druk vervolgens op de blauwe vrijgaveknop. 2. Oefen voortdurend druk uit totdat er een kleine ronde bloeddruppel wordt gevormd. 3. Til het apparaat recht naar boven op van de huid zonder het bloed uit te smeren. Minimale druppelgrootte Test het bloedmonster van de handpalm of onderarm niet als u het volgende krijgt: Uitgesmeerd bloed Gestold bloed Lopend bloed Heldere vloeistof gemengd met het bloed. Testen Een druppel bloed verkrijgen 20 Hulp nodig? Bel:

13 Uw bloed testen Testen met AutoLog ingeschakeld: Testen 1. Raak met de tip van de teststrip onmiddellijk de bloeddruppel aan* De bloeddruppel wordt in de tip van de teststrip gezogen. 2. Houd de tip van de teststrip in de bloeddruppel totdat de meter piept. Druk de tip niet tegen de huid en breng geen bloed aan op de bovenzijde van de teststrip. Voordat uw testresultaat wordt weergegeven, verschijnt het scherm AutoLog. Selecteer Voor Eten, Na Eten of Geen Markering door de knop ernaast in te drukken. Uw testresultaten worden niet weergegeven totdat u een keuze heeft gemaakt. Is uw testresultaat echter een lage bloedglucose of een hoge bloedglucose, dan ziet u uw resultaat binnen 5 seconden. AUTOLOG Voor Eten Na Eten Geen Markering Testen Uw bloed testen Onderarm Palm Uw meter doet er 5 seconden over om te testen. Indien u uw keuze in minder dan 5 seconden maakt ziet u de resterende testtijd afl open. TESTEN... Uw bloed testen *OPMERKING: Indien u BLOED AANBRENGEN binnen 1 minuut geen bloed op de teststrip aanbrengt, zal het meterscherm verduisteren en gaat de meter piepen. Druk op een van de knoppen en het scherm Bloed Aanbrengen zal weer actief worden. Na 3 minuten geen activiteit schakelt de meter uit. Uw test wordt gedurende 2 seconden weergegeven in grote getallen alvorens wordt overgeschakeld naar het normale scherm met testresultaten. Voor resultaten lager dan 0,6 mmol/l of hoger dan 33,3 mmol/l, zie pagina Hulp nodig? Bel:

14 Testen Uw bloed testen U kunt nu een optionele Herinnering instellen (zie pagina 32) of een Notitie toevoegen (zie pagina 39). Voor Eten Herinnering Notities Verwijder de teststrip om de meter uit te schakelen. Potentieel biorisico Als u de teststrip en lancet weggooit, doe dit dan op de juiste manier. Alle producten die in contact komen met menselijk bloed moeten worden behandeld alsof ze potentieel besmet zijn met virussen. Raadpleeg de bijsluiter in de verpakking van uw MICROLET 2 prikapparaat voor instructies over hoe u de lancet op de juiste manier verwijdert als afval. Testen met AutoLog uitgeschakeld: Na het aanbrengen van bloed op de teststrip wanneer AutoLog is uitgeschakeld, verschijnt het scherm Testen gedurende de eerste 5 seconden van het aftellen. Uw testresultaat wordt weergegeven. TESTEN... Herinnering Notities U kunt een notitie of herinnering toevoegen. Zie de pagina's 32 en 39 voor verdere instructies. Testen Uw bloed testen 24 Hulp nodig? Bel:

15 Testen Testresultaten Testresultaten: Verwachte waarden: Bloedglucosewaarden zullen afhankelijk van voedselinname, medicatie, gezondheid, stress en lichamelijke activiteit variëren. Verwachte waarden voor niet-diabetici zijn 3,9 tot 7,2 mmol/l nuchter. 1 Raadpleeg uw zorgverlener voor waarden die specifiek op u van toepassing zijn. Alarmschermen voor lage en hoge bloedglucose: Indien uw bloedglucose testresultaat lager is dan 0,6 mmol/l zal de normale schermafwikkeling gedurende 5 seconden verschijnen. Het scherm Resultaat Lager dan 0,6 mmol/l Volg direct medisch advies op. "Volg direct medisch advies op" zal dan worden getoond en de meter zal twee keer piepen. Indien uw bloedglucose testresultaat hoger is dan 33,3 mmol/l verschijnt de normale schermafwikkeling gedurende 5 seconden en zal het volgende scherm u melden dat u opnieuw moet testen. De meter zal twee keer piepen. Indien de resultaten nog steeds hoger dan 33,3 mmol/l zijn, wordt Volg direct medisch advies op getoond. Resultaat Hoger dan 33,3 mmol/l Was de handen of prikplaats en test opnieuw met een nieuwe strip. Resultaat Opnieuw Hoger dan 33,3 mmol/l Volg direct medisch advies op. WAARSCHUWING: Indien uw bloedglucosetestresultaat lager is dan 2,8 mmol/l volg dan direct medisch advies op. Indien uw bloedglucose testresultaat hoger is dan 13,9 mmol/l herhaal dan de test. Indien u een vergelijkbaar resulaat krijgt, neem dan contact op met uw zorgverlener. Wijzig uw medicatie niet op basis van de CONTOUR USB bloedglucose resultaten zonder advies van uw zorgverlener. Testen Testresultaten 26 Hulp nodig? Bel:

16 Symptomen van hoge en lage bloedglucose: Testen Testresultaten Hoge en lage bloedglucose testresultaten: Uw meter is vooraf ingesteld met een Hypoglycemische (lage bloedglucose) waarde van 3,9 mmol/l en een Hyperglycemisch (hoge bloedglucose) waarde van 13,9 mmol/l. Dit zijn de standaard waarden, die door u en/of uw zorgverlener kunnen worden aangepast met de GLUCOFACTS DELUXE software op uw computer. Zie de GLUCOFACTS DELUXE Quickstartgids voor assistentie. Lage bloedglucose Indien uw bloedglucose testresultaat lager is dan 3,9 mmol/l: Een scherm met grote oranje nummers zal u waarschuwen dat uw bloedglucose laag is. Hoge bloedglucose Lage Bloedglucose Indien uw bloedglucose testresultaat hoger is dan 13,9 mmol/l: Een scherm met grote oranje nummers zal u waarschuwen dat uw bloedglucose hoog is. Indien AutoLog aanstaat en Hoge Bloedglucose u kon niet markeren voordat het alarm hoog of laag verscheen, druk dan op de knop Notities. Nu kunt u selecteren Voor Eten, Na Eten of Geen Markering door de knop ernaast in te drukken. U kunt uw testresultaten beter begrijpen wanneer u bekend bent met de symptomen van hoge en lage bloedglucose. Dit zal u ook helpen te beslissen wat u moet doen als uw resultaten ongebruikelijk lijken. Een aantal van de meest voorkomende symptomen zijn: 2 Hoge bloedglucose (Hyperglycemie): vaak urineren overmatige dorst wazig zien vermoeidheid extreem hongergevoel geïrriteerdheid Ketonen (Keto-acidose): kortademigheid misselijkheid en braken erg droge mond Lage bloedglucose (Hypoglycemie): trillerigheid honger hevig transpireren snelle hartslag wazig zien verwarring fl auwvallen trekkingen/stuipen PAS OP: Bloedglucoseniveaus lager dan 2,8 mmol/l of hoger dan 13,9 mmol/l kunnen duiden op een mogelijk ernstige medische toestand. Indien uw testresulaat lager is dan 2,8 mmol/l of hoger dan 13,9 mmol/l, raadpleeg dan direct een zorgverlener. Neemt u contact op met uw zorgverlener voor extra informatie en een volledige lijst van symptomen. Testen Symptomen van hoge en lage bloedglucose 28 Hulp nodig? Bel:

17 Testen Een controle test uitvoeren Een controle test uitvoeren: U moet een controle test uitvoeren: Indien u uw meter voor de eerste keer gebruikt, Om te controleren of u de test op de juiste wijze uitvoert, Wanneer u een nieuwe fl acon teststrips opent; Als u de fl acon met teststrips voor langere tijd open laat, Als u denkt dat uw meter niet correct werkt, Als uw testresultaten niet overeenkomen met hoe u zich voelt. Lage, normale en hoge controle-vloeistoffen zijn leverbaar. Gebruik altijd CONTOUR controle-vloeistof, aangezien andere merken foutieve resultaten kunnen opleveren. 1. Neem een teststrip uit de fl acon. Doe onmiddellijk de dop stevig op de flacon nadat u de teststrips eruit hebt gehaald. Te veel vocht kan de teststrip beschadigen. OPMERKING: Controleer de vervaldatum en de houdbaarheidsdatum op de flacon. Controleer of de teststrip niet gescheurd of beschadigd is. 2. Bereid een controle test voor door een strip in de meter te steken. 3. Schud het fl esje met controlevloeistof voorzichtig voordat u deze opent zodat de inhoud goed gemengd is. 4. Knijp een kleine druppel controle-vloeistof op een schoon niet absorberend oppervlak, zoals een stuk vetvrij papier. Controle-vloeistof niet rechtstreeks op de teststrip aanbrengen. 30 Hulp nodig? Bel: Plaats de dop terug op het fl esje met controle-vloeistof. 6. Raak met de tip van de teststrip onmiddellijk de druppel controle-vloeistof aan. 7. Houd deze in de druppel totdat de meter piept. Zelfs als AutoLog aan staat is het niet nodig de controle test te markeren. Binnen 5 seconden toont de meter het controletestresultaat. 8. Vergelijk uw controleresultaat met het normale controlebereik afgedrukt op het etiket van het fl esje controlevloeistof of de onderzijde van de doos met teststrips. Controle Test De waarden van het hoge en lage controlebereik staan afgedrukt op de onderzijde van de doos met teststrips. Indien uw controletestresultaat buiten het gespecificeerde bereik valt, bel dan de Bayer Klantenservice, Voer geen bloedglucosetesten uit voordat u dit probleem heeft opgelost. Het resultaat zal automatisch worden gemarkeerd als een controle test en opgeslagen in het geheugen van de meter. Controleresultaten worden niet gebruikt bij het bepalen van uw gemiddelde bloedglucose. Om uw meter uit te schakelen, verwijdert u eenvoudig de teststrip. Testen Een controle test uitvoeren 31

18 Een herinnering instellen Herinneringen en Notities Een herinnering instellen: Een herinnering voor uw volgende test kan na het testen of vanuit het menu Instellingen worden ingesteld. Na het testen: 1. Druk op de knop Herinnering. Voor Eten 2. Druk op de knop Start om het aftellen te starten. De standaard tijd is 2 uur of de laatste herinneringstijd die is ingesteld. HERINNERING AFTELLEN uur U kunt het aftellen voor de herinneringtijd desgewenst wijzigen door te drukken op de knop Wijzig. HERINNERING AFTELLEN uur Herinnering Notities Start Wijzig Terug Start Wijzig Terug 1. Druk op de knop of om het juiste aantal uren te selecteren. Druk op de knop OK. 2. Druk op de knop of om het aantal minuten te selecteren. Minuten kunnen worden gewijzigd in stappen van 15 minuten. Druk op de knop OK. Een scherm bevestigt de afteltijd voor de herinnering. HERINNERING WIJZIG AFTELLEN HERINNERING WIJZIG AFTELLEN Herinnering over: 3 uur en 15 minuten De meter zal terugkeren naar het scherm met testresultaten. Wanneer de functie Herinnering actief is, staat er Voor Eten een klokpictogram in de blauwe titelbalk. 3. Verwijder de teststrip uit de meter. De meter houdt de herinneringstijd vast die u als standaard heeft ingesteld. uur uur min min Herinnering Notities Een herinnering instellen Herinneringen en Notities 32 Hulp nodig? Bel:

19 Een herinnering instellen Vanuit het menu Instellingen: 1. Ga naar het hoofdmenu. Druk op de knop Instellingen. MENU Logboek Trends Instellingen 2. Indien Herinnnering is uitgeschakeld, drukt u op de knop OK om de instellingen voor Herinnering te wijzigen. Een scherm bevestigt dat de afteltijd voor de herinnering is ingesteld. Wanneer de functie Herinnering actief is, staat er een klokpictogram in de blauwe titelbalk. Herinnering over: 2 uur INSTELLINGEN Herinnering: Aan Datum Tijd Een herinnering instellen INSTELLINGEN Herinneringen en Notities Herinnering: Uit Datum Tijd 3. Om het aftellen te starten drukt u op de knop Start of drukt u op de knop Wijzig om naar een andere afteltijd te scrollen. Volg de instructies op de voorgaande pagina. Herinneringen en Notities HERINNERING AFTELLEN uur Start Wijzig Terug 34 Hulp nodig? Bel:

20 Een herinnering uitzetten Herinneringen en Notities Een herinnering uitzetten: Een herinnering kan worden uitgezet of gewijzigd na het testen of vanuit het menu Instellingen. Na het testen: 1. Druk op de knop Herinnering. Voor Eten Indien het aftellen aan de gang is zal op het scherm te lezen zijn "Herinnering over:" en wordt de resterende tijd getoond. 2. Om het aftellen te stoppen drukt u op de knop Stop. HERINNERING AFTELLEN: uur min Herinnering Notities Stop Wijzig Terug Vanuit het menu Instellingen: 1. Druk op de knop OK. INSTELLINGEN Herinnering: Aan Datum Tijd 2. Druk op de knop Stop. Het aftellen is nu gestopt. Het herinneringsscherm toont de resterende tijd. HERINNERING AFTELLEN: uur Een scherm bevestigt uw keuze. min Stop Wijzig Terug Herinnering gestopt. Een herinnering uitzetten Herinneringen en Notities Een scherm bevestigt uw keuze. Herinnering gestopt. Het aftellen is nu gestopt en het klokpictogram verschijnen. zal 36 Hulp nodig? Bel:

21 Een herinnering krijgen: Notities toevoegen: Een herinnering krijgen Herinneringen en Notities Wanneer de herinneringstijd is bereikt klinken er 20 pieptonen. De meter zal aan gaan en een herinneringsscherm zal verschijnen. U kunt het piepen stoppen door op de knop OK te drukken of een teststrip in de meter te steken. 1. Druk op de knop OK. Tijd voor volgende test. 2. Ga verder met testen (zie pagina 14). STRIP INVOEREN Indien u test terwijl het aftellen van de herinneringstijd binnen 15 minuten van de herinnering is, verschijnt geen van deze schermen en zal het aftellen stoppen. U kunt Notities aan uw testresultaten toevoegen die resultaten kunnen helpen verklaren. Uw notities worden opgeslagen in het logboek. 1. In het resultatenscherm drukt u op de knop Notities. Voor Eten 2. Druk op de knop of om door de keuzes te scrollen. Sommige keuzes worden mogelijk pas zichtbaar als u omhoog of omlaag scrollt. Druk op de knop OK wanneer uw keuze is gemarkeerd. Een scherm bevestigt uw keuze. Herinnering Notities NOTITIES Niet fit Ziek Stress Activiteit Terug Ziek is toegevoegd aan Notities. Notities toevoegen Herinneringen en Notities Nadat het bevestigingsscherm is verdwenen kunt u aanvullende notities toevoegen door bovenstaande stappen te herhalen. De notities zullen onder in het scherm scrollen zodat u ze allemaal kunt lezen. Voor Eten Herinnering Notities 38 Hulp nodig? Bel:

22 Menuknop/Logboek Hoofdmenu Functies Menuknop: Om de meter in te schakelen drukt u de knop Menu in en houdt u deze vast totdat de meter inschakelt. Het hoofdmenu heeft 3 keuzes: Logboek, Trends en Instellingen. Selecteer een instelling door MENU Logboek op de knop naast uw keuze te drukken. Trends Druk een keer op de knop Instellingen Menu om terug te keren naar het voorgaande scherm. Om de meter uit te schakelen de knop Menu indrukken en 2 seconden vasthouden. Om het lampje bij de teststrip-poort in te schakelen met de meter uitgeschakeld, twee keer op de knop Menu drukken met een tussentijd van één seconde. Druk twee keer op de knop Menu om het lampje uit te schakelen. Logboek: Om toegang te krijgen tot het logboek, drukt u in het hoofdmenu op de knop Logboek. In het Logboek kunt u door alle LOGBOEK in het geheugen opgeslagen testresultaten scrollen door op de knoppen of te Voor Eten drukken. 40 Hulp nodig? Bel: Het meest recente resultaat EINDE LOGBOEK wordt als eerste getoond en het oudste als laatste. Wanneer u het oudste Na Eten resultaat bereikt ziet u het einde van het logboekscherm. Uw meter kan 2000 testresultaten opslaan. Trends: 1. Druk op de knop Trends om gemiddelden te zien. MENU Logboek Trends Instellingen 14 dagen is de standaard instelling. Om de gemiddelden te wijzigen in gemiddelden over 7 of 30 dagen, sluit u de meter aan op uw computer en stelt u het in met GLUCOFACTS DELUXE software. Indien AutoLog aan staat, TRENDS zullen de standaard streefwaarden (Voor Eten) DOEL en (Na Eten) verschijnen. Zie pagina 48 voor het instellen van persoonlijke streefwaarden. Trends Hoofdmenu Functies 41

23 Trends Hoofdmenu Functies De volgende drie schermen zullen het 14 daags gemiddelde Voor Eten, 14 daags gemiddelde Na Eten en het 14 daags totaal gemiddelde tonen. Ook wordt het totale aantal testresultaten getoond waarmee het gemiddelde is bepaald, het aantal testen (boven), (binnen) en (onder) het doel. 2. Druk op de knop om het 14 daagse gemiddelde 14 DGN VOOR ETEN GEMIDDELDE Voor Eten weer te geven. Dit voorbeeld toont dat uw Voor Eten gemiddelde 7,1 mmol/l is, en dat 38 testresultaten zijn opgenomen in het Voor Eten gemiddelde met 26 binnen het doel, 8 hoger dan het doel en 4 lager dan het doel. 3. Druk op de knop om naar het 14 daagse Na Eten gemiddelde te gaan. 4. Druk op de knop om naar het scherm 14 Dagen Totaal te gaan. 14 DGN NA ETEN GEMIDDELDE 14 DGN TOTAAL GEMIDDELDE OPMERKING: Indien u AutoLog uitschakelt, wordt alleen het scherm 14 Dagen Totaal getoond. Instellingen: Instellen van de datum 1. Druk op de knop Menu om naar het hoofdmenu te gaan. 2. Druk op de knop Instellingen. 3. Druk op de knop of om de datum te selecteren. Druk op de knop OK. INSTELLINGEN Herinnering Datum: Tijd 4. Om de datum te wijzigen, drukt u op de knop Wijzig. 5. Selecteer ofwel de knop Maand/Dag/Jaar of de knop Dag.Maand.Jaar. 6. Druk op de knop of om het juiste jaar te selecteren. Druk op de knop OK. 7. Druk op de knop of om de juiste maand te selecteren. Druk op de knop OK. DATUM KIES DATUM WIJZIG JAAR DATUM WIJZIG MAAND Maand/Dag/Jaar Dag.Maand.Jaar Instellingen: Instellen van de datum Hoofdmenu Functies 8. Druk op de knop of om de juiste dag te selecteren. Druk op de knop OK. DATUM WIJZIG DAG 42 Hulp nodig? Bel:

24 Instellingen: Instellen van de Tijd Hoofdmenu Functies Een scherm bevestigt de Datum is ingesteld. datum die u heeft ingevoerd. Wijzig Indien correct, drukt u op de knop Klaar waarna het menu Klaar Instellingen verschijnt. Indien u wijzigingen moet aanbrengen, drukt u op de knop Wijzig en herhaalt u de procedure. Instellen van de Tijd 1. Druk op de knop Menu om naar het hoofdmenu te gaan. 2. Druk op de knop Instellingen. 3. Druk op de knop of om de tijd te selecteren. Druk op de knop OK. INSTELLINGEN Datum Tijd: 10:30 Geluid 4. Om de tijd te wijzigen, drukt u op de knop Wijzig. 5. Selecteer de knop 12 uurs klok of 24 uurs klok. TIJD KIES FORMAT 12 uurs klok 24 uurs klok 6. Druk op de knop of om het juiste uur te selecteren. Druk op de knop OK. 7. Druk op de knop of om de de juiste minuten te selecteren. Druk op de knop OK. 8. Druk op de knop of om de juiste weergave AM/ PM te selecteren. Druk op de knop OK. TIJD WIJZIG UUR TIJD WIJZIG MINUTEN TIJD WIJZIG AM/PM Een scherm bevestigt de tijd Tijd is ingesteld. die u hebt ingevoerd. Indien Wijzig correct, drukt u op de knop Klaar waarna het menu Klaar Instellingen verschijnt. Indien u wijzigingen moet aanbrengen, drukt u op de knop Wijzig en herhaalt u de procedure. Instellingen: Instellen van de Tijd Hoofdmenu Functies 44 Hulp nodig? Bel:

25 Geluid In-/Uitschakelen AutoLog In-/Uitschakelen Instellingen: Geluid In-/Uitschakelen Hoofdmenu Functies Geluid is ingeschakeld wanneer u uw meter ontvangt. In het menu Instellingen kan het worden uitgeschakeld. Sommige foutmeldingen en de Herinnering trekken zich niets aan van de Instelling Geluid Uit. Een lange pieptoon geeft een bevestiging aan. Twee pieptonen geven een fout aan of een situatie die uw aandacht vereist. 1. Druk op de knop Menu om naar het hoofdmenu te gaan. 2. Druk op de knop Instellingen. 3. Druk op de knop of om Geluid te selecteren. Druk op de knop OK. INSTELLINGEN Tijd Geluid: Aan AutoLog 4. Om Geluid uit te zetten, drukt u op de knop Uit. Om het geluid ingeschakeld te houden, drukt u op de knop Terug. Een scherm bevestigt dat het geluid is uitgeschakeld. Het menu Instellingen zal verschijnen. GELUID Geluid Uit. Uit Terug Met de AutoLog functie kunt u uw testresultaten markeren als Voor Eten of Na Eten tijdens de 5 seconden test aftellen. U kunt Geen markering selecteren als u op een ander tijdstip dan voor of na eten test. Uw meter wordt geleverd met AutoLog ingeschakeld. Wij raden u aan om deze functie ingeschakeld te laten. Opmerking: Wanneer AutoLog AAN staat, zal een resultaat alleen verschijnen als dit gemarkeerd is als Voor Eten, Na Eten, of geen Geen Markering, of indien het resultaat buiten de Hoog/Laag-bereiken valt. 1. Druk op de knop of om AutoLog te selecteren. Druk op de knop OK. INSTELLINGEN Geluid AutoLog: Aan Doel 2. Om AutoLog uit te zetten, drukt u op de knop Uit. Om AutoLog ingeschakeld te houden, drukt u op de knop Accepteren. Een scherm bevestigt dat AutoLog uit staat. Het menu Instellingen zal verschijnen. AUTOLOG Status: Aan AutoLog Uit. Accepteren Uit Instellingen: AutoLog In-/Uitschakelen Hoofdmenu Functies 46 Hulp nodig? Bel:

26 Instellingen: Bloedglucose streefwaarden Hoofdmenu Functies De bloedglucose streefwaarden wijzigen Uw CONTOUR USB-meter wordt geleverd met de voorinstellingen 3,9-7,2 mmol/l voor testen Voor Eten en 3,9-10,0 mmol/l voor testen Na Eten. Streefwaarden kunnen worden gewijzigd in de door u of uw zorgverlener vastgestelde persoonlijke streefwaarden. Gebruik GLUCOFACTS DELUXE software om deze wijzigingen aan te brengen. 1. Druk op de knop Menu om naar het hoofdmenu te gaan. 2. Druk op de knop Instellingen. 3. Druk op de knop of om het Doel te selecteren. Druk op de knop OK. INSTELLINGEN AutoLog Doel Taal 4. Om wijzigingen aan te brengen in uw streefwaarden drukt u op de knop Wijzig, of de knop Terug. Druk op? voor Help. DOEL Wijzig Terug 5. Druk op de knop of WIJZIG DOEL om uw gewenste (Voor Eten) lage doel te selecteren. Druk op de knop OK. Herhaal dit proces om uw persoonlijke waarden voor (Voor Eten) hoge doel en (Na Eten) lage en hoge doelen in te stellen. Druk op de knop OK na iedere selectie. Een scherm bevestigt dat alle streefwaarden zijn ingesteld. Indien correct, dan drukt u op de knop Klaar U wordt terug geleid naar het menu Instellingen. De taal instellen 1. Druk op de knop Menu om naar het hoofdmenu te gaan. 2. Druk op de knop Instellingen. 3. Druk op de knop of om een Taal te selecteren. Druk op de knop OK. INSTELLINGEN Doel Taal Klantenservice 4. Druk op de knop of om de Taal te selecteren die uw voorkeur heeft. Druk op de knop OK. Een scherm bevestigt uw keuze. Het menu Instellingen verschijnt in de taal die u hebt geselecteerd. TAAL Doel is gewijzigd Nederlands English Deutsch Français Taal Geselecteerd: Nederlands Wijzig Klaar Om wijzigingen aan te brengen, drukt u op de knop Wijzig en herhaalt u de procedure. Instellingen: De taal instellen Hoofdmenu Functies 48 Hulp nodig? Bel:

27 Foutmelding en batterijstatus/laden/verwijderen Technisch, Service & Care Foutmelding toont: Een Foutscherm zal altijd een E met een nummer hebben, onderin in de linker hoek van het scherm. Gebruikte Teststrip Verwijder de gebruikte strip en test opnieuw met een nieuwe strip. Als er een storing is (hardware, software, testfouten) gedetecteerd door uw meter dan zal uw meter twee keer piepen. U zult specifi eke instructies zien die u verder helpen. De eerste regel van het foutscherm zal u vertellen wat de foutmelding is. De daaropvolgende regels beschrijven wat u moet doen. Indien een foutscherm een OK toont, druk dan op de knop ernaast om verder te gaan. Batterijstatus-displays: De batterijstatus zal MENU Logboek worden getoond met een batterijpictogram op het Trends scherm Bloed Aanbrengen en Instellingen het scherm Hoofdmenu. Deze toont hoeveel capaciteit de batterij nog heeft. Dit scherm toont een volledig opgeladen batterij. Als de batterij gebruikt is MENU Logboek toont het pictogram op het scherm geleidelijk aan minder Trends vulkleur. De kleur van de Instellingen batterijvulling verandert in geel wanneer de batterij leeg raakt en rood als uw batterij vrijwel volledig leeg is. Een aantal alarmeringen zal u duidelijk maken dat de batterij leeg raakt en dat u deze binnenkort moet opladen. Als u de batterij niet oplaadt verschijnt er een waarschuwingsscherm dat u moet afsluiten omdat de batterij leeg is. Begin onmiddellijk met opladen. Opladen Batterij bijna leeg. Direct Opladen Batterij bijna leeg. Uitschakelen Batterij is leeg. Sluit de meter aan op uw computer. Zorg ervoor dat uw computer aan staat en niet in de slaapstand, sluimerstand of energiespaarstand verkeert. Houd er rekening mee dat USB-poorten in sommige computers en USB-hubs met eigen stroomvoorziening veel warmer kunnen worden dan de kamertemperatuur. Een USB-kabel wordt als service meegeleverd. Indien u onmiddellijk wilt gaan testen nadat u losgekoppeld heeft van de computer, gebruik dan de USB-kabel. Het lampje van de teststrip-poort zal knipperen tijdens het opladen en stoppen met knipperen wanneer het opladen is voltooid. Koppel de meter los en bewaar deze in het hoesje tot u klaar bent om te testen. 50 Hulp nodig? Bel: Foutdetectie en batterijstatus/laden/verwijderen Technisch, Service & Care

28 Foutdetectie en batterijstatus/laden/verwijderen Technisch, Service & Care Batterij opladen: Indien u uw meter aansluit op de USB-poort wordt deze onmiddellijk opgeladen. Terwijl de batterij wordt opgeladen, knippert het lampje van de teststrip-poort langzaam. Op ieder moment kunt u op de knop Menu drukken om de oplaadstatus aan te geven. Snel Opladen Indien de oplaadstatus van Niet Testen de meter laag is zal deze, Snel Opladen na aansluiten, gedurende 1 minuut snel worden opgeladen. U kunt een bloedglucosetest uitvoeren zodra het snel opladen is voltooid. Normaal opladen Wanneer het snel opladen stopt, duurt normaal opladen nog ongeveer 2 uur. Wanneer de batterij vol is gaat het lampje van de teststrip-poort uit. OPMERKING: Met een high-power USB-poort kunt u toegang krijgen tot GLUCOFACTS DELUXE en de extra opslagruimte van uw meter. Dit zorgt ook voor de snelste oplaadtijd. Indien de oplaadstatus aangeeft Laag Vermogen Opladen is uw CONTOUR USB meter mogelijk niet aangesloten op een high-power USB-poort. Probeer een andere USB-poort op uw computer. Indien u niet zeker weet of uw computer een high-power USB-poort heeft, raadpleeg dan de handleiding of de fabricant van uw computer. Extra opslagruimte Uw meter heeft 500 MB extra ruimte voor het opslaan van diabetesinformatie. De meter wordt op uw computer aangegeven als een verwisselbare schijf met de naam "CONTOUR USB" wanneer u uw meter op de USB-poort aansluit. U kunt dit geheugen gebruiken terwijl uw batterij wordt opgeladen. Wanneer u het geheugen uitleest of ernaar schrijft knippert het lampje van de teststrip-poort snel. Stopcontact lader: Voor informatie over een stopcontact lader, kunt u bellen met de Bayer Klantenservice op of ga naar. 52 Hulp nodig? Bel: Foutdetectie en batterijstatus/laden/verwijderen Technisch, Service & Care

29 Foutdetectie en batterijstatus/laden/verwijderen Technisch, Service & Care Einde levensduur van de meter/batterij verwijderen: OPMERKING: Voer deze procedure alleen uit wanneer u de meter niet meer wilt gebruiken. De meter werkt niet meer nadat u deze heeft geopend en de batterij heeft verwijderd. Om de batterij te verwijderen om deze op de juiste manier als afval af te voeren moet u de bovenkant en onderkant van de behuizing van elkaar los wrikken. Steek er een schroevendraaier met de punt tussen, beginnend bij de teststrip-poort, en wrik de behuizing los met een draaiende beweging. Ga hiermee door langs de zijkant totdat de bovenkant van de behuizing loskomt. Wrik het zwarte plastic deksel van de batterij los (A). Koppel de batterij los van de stekker (B). Informatie over systeemprestaties: Bedoeld gebruik: Het CONTOUR USB-systeem (meter, teststrips en controlevloeistoffen) is bedoeld voor zelftesten door mensen met diabetes om de glucoseconcentraties in volbloed te controleren. Capillaire monsters kunnen worden genomen van alternatieve prikplekken (handpalm en onderarm). De test biedt een kwantitatieve meting van glucose in bloed tussen 0,6-33,3 mmol/l. Het CONTOUR USB-systeem is niet bedoeld voor de diagnose van of het screenen op diabetes mellitus en is niet bedoeld voor gebruik bij pasgeborenen. WAARSCHUWING: Alleen voor in vitro diagnostisch gebruik. Potentieel biorisico: De CONTOUR USB-meter is bedoeld voor gebruik door slechts één persoon. Alle producten of voorwerpen die in contact komen met menselijk bloed, moeten, zelfs na reiniging, worden behandeld alsof deze in staat zijn om virussen over te brengen. 3 Principes van de procedure: A De CONTOUR bloedglucosetest is gebaseerd op het meten van elektrische stroom die onstaat bij de reactie van glucose met de reagentia op de elektrode van de strip. Het bloedmonster wordt door capillaire werking in de tip van de teststrip gezogen. De glucose in het monster reageert met B FAD glucosedehydrogenase (FAD-GDH) en kaliumferricyanide. Er worden elektronen gegenereerd en die produceren Voer de meter en de lithiumpolymeer batterij een stroom die proportioneel is met de glucose in het bloedmonster. Na de reactietijd wordt de glucoseconcentratie in af als afval in overeenstemming met uw plaatselijke/nationale wet- en regelgeving. het bloedmonster weergegeven. Er zijn geen berekeningen 54 Hulp nodig? Bel: nodig. 55 Informatie over systeemprestaties Technisch, Service & Care

30 Informatie over systeemprestaties Technisch, Service & Care Beperkingen: Conserveringsmiddelen: Bloed kan door zorgverleners worden verzameld in reageerbuizen die heparine bevatten. Gebruik geen andere antistollingsmiddelen of conserveringsmiddelen. Hoogte: Tot 3048 meter is er geen signifcante invloed op de resultaten. Lipemisch monster: Cholesterolconcentraties >12,9 mmol/l of triglycerideconcentraties >34,3 mmol/l kunen leiden tot verhoogde meetresulaten. Peritoneale dialyse-oplossingen: Icodextrine interfereert niet met de CONTOUR teststrips. Xylose: Niet gebruiken tijdens of direct na xyloseabsorptietesten. Xylose in het bloed zal een storende werking hebben. Contra-indicaties: Capillaire bloedglucosetesten zijn mogelijk klinisch niet geschikt voor mensen met beperkte perifere doorbloeding. Shock, zeer lage bloeddruk, hyper-osmolaire Hyperglycemie en ernstige uitdroging zijn voorbeelden van klinische condities die een negatieve invloed kunnen hebben op het meten van glucose in perifeer bloed. 4 Interferenties: Reducerende stoffen die van nature (urinezuur, bilirubine) of door therapeutische behandelingen in bloed vookomen (ascorbinezuur, paracetamol) zullen geen signifi cante invloed op de resultaten hebben. De limietconcentraties van deze stoffen staan vermeld op de bijsluiter van de teststrips. Systeemvereisten: Windows : 7, XP SP3, Vista SP2 Mac: OS X , (Intel 64 bit processors) High-Power USB-poort Java 1.6.0_07 of latere versie Voor de meest recente compatibiliteit: Overzicht van precisie en nauwkeurigheid: Nauwkeurigheid: De nauwkeurigheid van het CONTOUR USB bloedglucose systeem is onderzocht in een correlatie onderzoek dat is uitgevoerd door artsen. In dit onderzoek werden 100 verse monsters capillair bloed getest met het CONTOUR USB bloedglucose systeem door 100 ongeoefende mensen met diabetes die daarvoor drie partijen teststrips gebruikten. De referentiemetingen werden uitgevoerd op de YSI TM Glucose analyzer. CONTOUR USB data zijn goed vergelijkbaar met de resultaten van de YSI-methode. Regressiestatistiek (Plasma/Serum referentie): plasma referentie glucosebereik: 3,22 mmol/l tot 22,86 mmol/l Partij y = Correlatie coëfficient (r) 1 0,97x + 0,25 mmol/l 0, ,04x 0,23 mmol/l 0, ,01x + 0,15 mmol/l 0,979 Precisie: Een onderzoek werd uitgevoerd met de CONTOUR USB bloedglucosemeter met vijf van heparine voorziene volbloedmonsters met glucoseniveaus van 2,33 mmol/l tot 18,9 mmol/l. Meervoudige herhalingen (n=100) werden getest met meerdere CONTOUR USB bloedglucosemeters en één partij CONTOUR bloedglucose teststrips. De volgende precisieresultaten werden verkregen. Plasma/Serum: Gemiddelde SD Variatie 2,44 mmol/l 0,06 mmol/l 2,4% 4,66 mmol/l 0,08 mmol/l 1,7% 7,33 mmol/l 0,10 mmol/l 1,3% 11,32 mmol/l 0,19 mmol/l 1,7% 18,43 mmol/l 0,21 mmol/l 1,2% 56 Hulp nodig? Bel: Informatie over systeemprestaties Technisch, Service & Care

31 Service-informatie Technisch, Service & Care Service-informatie: Indien u een probleem heeft en geen enkel bericht op de meter om problemen op te lossen helpt, bel dan de Bayer Klantenservice op: Wij hebben opgeleide specialisten die u kunnen helpen. Belangrijk: Neem contact op met een medewerker van de Bayer Klantenservice voordat u uw meter om de een of andere reden retour stuurt. Hij/zij zal u de benodigde informatie verstrekken om uw probleem op de juiste wijze en effi ciënt te behandelen. Houd u CONTOUR USB-bloed glucosemeter en CONTOUR teststrips bij de hand wanneer u belt. Een fl esje CONTOUR controle-vloeistof in de buurt houden kan ook handig zijn. Controlelijst: Deze controlelijst kan handig zijn wanneer u met de Bayer Klantenservicp contact opneemt: 1. Zoek het modelnummer (A) en het serienummer (B) op op de achterzijde van de meter. 2. Zoek de vervaldatum op van de teststrips op de fl acon. 3. Controleer het pictogram batterij op het scherm. (Zie pagina 50, Weergave batterijstatus en opladen.) A B Gebruikte symbolen: De volgende symbolen worden gebruikt voor alle etiketteringen voor het CONTOUR USB-Bloedglucose systeem (meterverpakking en etikettering, en verpakking en etikettering van teststrips en controle-vloeistoffen). Uiterste gebruiksdatum (laatste dag van de maand) Lotnummer Temperatuur limieten Raadpleeg gebruiksinstructies In vitro diagnostisch apparaat Producent Pas op. Raadpleeg eerst bijgaande documenten. Productcodenummer Controle laag Controle normaal Controle hoog Groene stip - Richtlijn hergebruik van verpakkingen Niet hergebruiken Batterijen moeten als afval worden verwijderd in overeenstemming met de wetgeving van uw land. Neem contact op met uw plaatselijke overheid voor informatie over de wet- en regelgeving met betrekking tot afvalverwijdering en recycling in uw gebied. De meter moet worden beschouwd als besmet en in overeenstemming met de plaatselijke veiligheidsregelgeving als afval worden verwijderd. De meter moet niet worden weg gegooid samen met elektronisch afval (bruingoed). 58 Hulp nodig? Bel: Gebruikte symbolen Technisch, Service & Care

HANDLEIDING. Herinner Opties. Voor Eten. BAN#:84160792 Rev. 09/14 Contour Next USB User Guide mg/dl - Belgium Alt#1-08/28/14 Copy Changes

HANDLEIDING. Herinner Opties. Voor Eten. BAN#:84160792 Rev. 09/14 Contour Next USB User Guide mg/dl - Belgium Alt#1-08/28/14 Copy Changes Bloedglucosemeter 12:24 l 13.10 93 mg dl Voor Eten Herinner Opties Gebruikt uitsluitend CONTOUR NEXT bloedglucoseteststrips van Bayer HANDLEIDING 7mm min. DATE: CLIENT: DESCRIPTION: SCHAWK JOB#: SKU#:

Nadere informatie

Draadloos Smart Glucosemeetsysteem Snelstarthandleiding

Draadloos Smart Glucosemeetsysteem Snelstarthandleiding EN Draadloos Smart Glucosemeetsysteem Snelstarthandleiding WELKOM Welkom bij uw ihealth Draadloos Smart Glucosemeetsysteem (het ihealth-systeem). Met dit systeem, dat is ontworpen voor gebruik in combinatie

Nadere informatie

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE BEOOGD GEBRUIK

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE BEOOGD GEBRUIK Bloedglucosemeter BEOOGD GEBRUIK De Contour Next ONE-bloedglucosemeter is bedoeld om te worden gebruikt voor het meten van de bloedglucose bij zowel met insuline als niet met insuline behandelde patiënten

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Bloedglucosemeter 13.10.12 12:24 Zie Opties mg/dl 93 Voor Eten Gebruikt uitsluitend CONTOUR NEXT bloedglucoseteststrips van Bayer GEBRUIKERSHANDLEIDING 84169471_CntrNEXT_UG_NLbe_FpBp_v2.indd ofc1 FC: 21

Nadere informatie

BLOEDGLUCOSEMEETSYSTEEM GEBRUIKSAANWIJZING

BLOEDGLUCOSEMEETSYSTEEM GEBRUIKSAANWIJZING BLOEDGLUCOSEMEETSYSTEEM GEBRUIKSAANWIJZING Bedankt dat u voor het Contour -bloedglucosemeetsysteem hebt gekozen. We zijn er trots op uw partner te mogen zijn bij het onder controle houden van uw diabetes.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Geachte bezitter van een BM Diamond mini bloedglucosemeter Gefeliciteerd met uw BM Diamond Mini bloedglucosemeter. In deze handleiding staat belangrijke informatie die u helpt om

Nadere informatie

introductie Nederlands

introductie Nederlands Introductie De Betachek G5 meter is ontwikkeld om jarenlang betrouwbare resultaten te geven zonder problemen. De snelheid en de unieke geheugenkaart besparen u tijd en moeite. Lees deze handleiding volledig

Nadere informatie

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Gebruiksinstructies

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Gebruiksinstructies Bloedglucosesysteem Handleiding Gebruiksinstructies Bloedglucosesysteem Handleiding 1 Wij stellen het op prijs dat u OneTouch hebt gekozen! Het OneTouch Verio bloedglucosesysteem is een van de nieuwste

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Geachte bezitter van het BM Diamond VOICE-meetsysteem Dank u voor het aanschaffen van het BM Diamond Voice bloedglucosemeetsysteem. In deze handleiding staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Gebruiksaanwijzing.

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Gebruiksaanwijzing. Bloedglucosesysteem Handleiding. Gebruiksaanwijzing. Bloedglucosesysteem Handleiding 1 Handleiding Wij stellen het op prijs dat u OneTouch gekozen hebt! Het OneTouch Verio Pro bloedglucosesysteem is een

Nadere informatie

Draadloos bloedglucosemeetsysteem

Draadloos bloedglucosemeetsysteem Draadloos bloedglucosemeetsysteem Gebruiksaanwijzing Voor gebruik in combinatie met de CONTOUR LINK-bloedglucosemeter, Ascensia CONTOUR - teststrips en compatibele diabetesapparaten van Medtronic Bedankt

Nadere informatie

Diabetes mellitus en zelfcontrole. Diabetespoli

Diabetes mellitus en zelfcontrole. Diabetespoli 00 Diabetes mellitus en zelfcontrole Diabetespoli 1 Inleiding Diabetes mellitus is een chronische aandoening. Daarom is het voor u als mens met diabetes van belang een aantal zaken in de gaten te houden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Geachte bezitter van een BM Diamond PRIMA-meetsysteem Dank u voor het aanschaffen van het BM Diamond Prima bloedglucosemeetsysteem. In deze handleiding staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 De headset opladen 4 De headset dragen 4 De headset inschakelen 4 De headset voor dicteren aansluiten 5 De adapter 5 De geluidsinstellingen van

Nadere informatie

Veiligheidsinformatie. Inhoud. Beginnen. Testen. Instellen en gebruik. Technisch, service en onderhoud. Waarschuwing: Potentieel biologische risico

Veiligheidsinformatie. Inhoud. Beginnen. Testen. Instellen en gebruik. Technisch, service en onderhoud. Waarschuwing: Potentieel biologische risico Beoogd Gebruik De Contour XT-bloedglucosemeter (meter, teststrips en controlevloeistof) is bedoeld als zelftest voor mensen met diabetes en voor medische zorgverleners om toezicht te houden op glucoseconcentraties

Nadere informatie

Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering

Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering Informatie voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Instructies voor gebruik en verwijdering Lichtje Doseerknop Scherm met aantal toegediende doses IONSYS (fentanyl 40 microgram per dosis, systeem

Nadere informatie

BLOEDGLUCOSEMETER HANDLEIDING

BLOEDGLUCOSEMETER HANDLEIDING BLOEDGLUCOSEMETER HANDLEIDING BEOOGD GEBRUIK: De CONTOUR -bloedglucosemeter (meter, teststrips en controlevloeistoffen) is bedoeld voor het zelftesten door mensen met diabetes en door medische zorgverleners

Nadere informatie

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Instructies voor gebruik

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Instructies voor gebruik Bloedglucosesysteem Handleiding Instructies voor gebruik VerioIQ Bloedglucosesysteem Handleiding 1 Handleiding We stellen het op prijs dat u OneTouch gekozen hebt! Het OneTouch Verio IQ bloedglucosesysteem

Nadere informatie

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2

Nokia Extra Power DC-11/DC-11K /2 Nokia Extra Power DC-11/DC-11K 5 2 4 3 9212420/2 2008-2010 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Met de Nokia Extra Power DC-11/ DC-11K (hierna DC-11 genoemd) kunt u de batterijen van twee compatibele

Nadere informatie

Handleiding. Opgesteld: oktober Newyu, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Handleiding. Opgesteld: oktober Newyu, Inc. Alle rechten voorbehouden. Handleiding LibreLinkUp is een gratis mobiele app waarmee u glucosewaarden kunt ontvangen van familie en vrienden wanneer zij hun FreeStyle Libre sensor scannen met hun LibreLink app. Elke scan wordt automatisch

Nadere informatie

BLOEDGLUCOSEMETER HANDLEIDING

BLOEDGLUCOSEMETER HANDLEIDING BLOEDGLUCOSEMETER HANDLEIDING BEOOGD GEBRUIK: Het CONTOUR TS-systeem (meter, teststrips en controlevloeistoffen) is bedoeld voor zelftesten door mensen met diabetes en voor het monitoren van glucoseconcentraties

Nadere informatie

11 Oplossen van problemen

11 Oplossen van problemen 11 Oplossen van problemen De Accu-Chek Inform II-meter controleert de onderdelen van het systeem voortdurend op onverwachte en ongewenste problemen. Hieronder volgt een tabel met oplossingen van problemen,

Nadere informatie

CALLA premium GEBRUIKS- AANWIJZING

CALLA premium GEBRUIKS- AANWIJZING CALLA premium GEBRUIKS- AANWIJZING Beste Wellion CALLA Premium gebruiker, Dank u voor het kiezen voor de Wellion CALLA Premium Bloedglucosemeter waarmee u zelf uw bloedglucosespiegel in de gaten kunt houden.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

GEBRUIKS- AANWIJZINGNG

GEBRUIKS- AANWIJZINGNG GEBRUIKS- AANWIJZINGNG Beste Wellion CALLA Mini gebruiker, Dank u voor het kiezen voor de Wellion CALLA Mini Bloedglucosemeter waarmee u zelf uw bloedglucosespiegel in de gaten kunt houden. Wij hebben

Nadere informatie

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE

Rider 60. Stop ( /BACK/ / ) LAP PAGE Aan de slag NL Rider De Rider beschikt over een aanraakscherm. U kunt op het scherm klikken of de hardwareknop gebruiken om het apparaat te bedienen. 1 BACK 2 4 LAP PAGE 3 1 Aan-uit/Terug/Pauze/ Stop (

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Bloedglucosemeter Gebruikershandleiding BEOOGD GEBRUIK: De CONTOUR XT-bloedglucosemeter is bedoeld als zelftest voor mensen met diabetes en voor zorgverleners om toezicht te houden op glucoseconcentraties

Nadere informatie

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO

Duurzame energie. Aan de slag met de energiemeter van LEGO Duurzame energie Aan de slag met de energiemeter van LEGO LEGO, het LEGO logo, MINDSTORMS en het MINDSTORMS logo zijn handelsmerken van de LEGO Group. 2010 The LEGO Group. 1 Inhoudsopgave 1. Overzicht

Nadere informatie

EM6511 e-domotica afstandsbediening

EM6511 e-domotica afstandsbediening E EM6511 e-domotica afstandsbediening 2 NEDERLANDS EM6511 e-domotica afstandsbediening Waarschuwingen en aandachtspunten Het openen van het product en/of de producten kan leiden tot ernstige verwondingen!

Nadere informatie

Draadloze bloedglucosemeter HANDLEIDING

Draadloze bloedglucosemeter HANDLEIDING Draadloze bloedglucosemeter 93 mg dl Voor Eten 12:00 l 13.10 Herinner Notities METER BG 12:00 93 mg/dl Gebruikt uitsluitend CONTOUR NEXT-teststrips van Bayer HANDLEIDING 84540714_CntrNextLINK_UG_NLbe_FpBp_v1.indd

Nadere informatie

korte handleiding Codefree GL50 mg/dl Beurer GmbH Söflinger Straße Ulm, Germany

korte handleiding Codefree GL50 mg/dl Beurer GmbH Söflinger Straße Ulm, Germany EENVOUDIGE BEDIENING korte handleiding Codefree GL50 mg/dl NL Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, Germany www.beurer-medical.com 0483 Waarschuwingen en veiligheidsaanwijzingen 2 Voor het eerste

Nadere informatie

Blutzuckermesssystem AW A. Gebrauchsanweisung

Blutzuckermesssystem AW A. Gebrauchsanweisung Blutzuckermesssystem AW 06937901A Gebrauchsanweisung Bloedglucosesysteem Handleiding 1 Wij stellen het op prijs dat u OneTouch hebt gekozen! Het OneTouch Select Plus bloedglucosesysteem is een van de nieuwste

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Bloedglucosemeter Gebruikershandleiding Beoogd Gebruik De CONTOUR XT-bloedglucosemeter van Bayer (meter, teststrips en controlevloeistof) is bedoeld als zelftest voor mensen met diabetes en voor medische

Nadere informatie

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen.

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit, om

Nadere informatie

Diabetes Mellitus Zelfcontrole

Diabetes Mellitus Zelfcontrole INTERNE GENEESKUNDE Diabetes Mellitus Zelfcontrole Inleiding Diabetes mellitus (D.M.) is een chronische ziekte. Het is voor u als mens met diabetes van belang een aantal zaken in de gaten te houden. U

Nadere informatie

Byzoo Sous Vide Hippo

Byzoo Sous Vide Hippo Byzoo Sous Vide Hippo handleiding 220-240V, 50Hz 800W BELANGRIJKE VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN LEES ALLE INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK EN BEWAAR VOOR TOEKOMSTIGE REFERENTIE 1 Lees alle instructies zorgvuldig voor

Nadere informatie

Switch. Handleiding 200.106.110117

Switch. Handleiding 200.106.110117 Switch Handleiding 200.106.110117 Hartelijk dank voor uw aanschaf van deze uitbreiding van uw Plugwise systeem. Met de Switch kunt u draadloos de elektrische stroom naar de apparaten in uw Plugwise netwerk

Nadere informatie

*smith&nephew PICO Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik. Patiënteninformatie voor wondbehandeling met PICO

*smith&nephew PICO Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik. Patiënteninformatie voor wondbehandeling met PICO Patiënteninformatie voor wondbehandeling met PICO *smith&nephew PICO Negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik Geachte patiënt, deze handleiding bevat belangrijke patiënteninformatie over uw negatieve

Nadere informatie

Parkinson Thuis. Gebruikershandleiding

Parkinson Thuis. Gebruikershandleiding Parkinson Thuis Gebruikershandleiding FOX INZICHT APP Presentation Title Gebruik maken van de app Zorg ervoor dat uw Pebble horloge gekoppeld is met uw telefoon en dat u de Fox Inzicht App op uw smartphone

Nadere informatie

13. Problemen oplossen

13. Problemen oplossen 13. Problemen oplossen Volg de onderstaande stappen om bekende problemen op te lossen. A Het batterijvermogen Vervang de batterijen zo snel is laag. Er is echter mogelijk. nog voldoende stroom om een test

Nadere informatie

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Gebruiksinstructies

Bloedglucosesysteem. Handleiding. Gebruiksinstructies Bloedglucosesysteem Handleiding Gebruiksinstructies Bloedglucosesysteem Handleiding 1 Wij stellen het op prijs dat u OneTouch hebt gekozen! Het OneTouch Select Plus bloedglucosesysteem is een van de nieuwste

Nadere informatie

TD-GLUCO. Handleiding. Bloedglucose-controlesysteem. TD-4277 versie 1.0 2014/11 HT102014-01G

TD-GLUCO. Handleiding. Bloedglucose-controlesysteem. TD-4277 versie 1.0 2014/11 HT102014-01G TD-GLUCO Bloedglucose-controlesysteem Handleiding TD-4277 versie 1.0 2014/11 HT102014-01G HT One TD-GLUCO (TD-4277) Bedankt voor het aanschaffen van het TD-GLUCO bloedglucose-controlesysteem. Deze handleiding

Nadere informatie

TD-GLUCO. Handleiding. Bloedglucose-controlesysteem. TD-4277 versie 1.0 2014/11 HT102014-01G

TD-GLUCO. Handleiding. Bloedglucose-controlesysteem. TD-4277 versie 1.0 2014/11 HT102014-01G TD-GLUCO Bloedglucose-controlesysteem Handleiding TD-4277 versie 1.0 2014/11 HT102014-01G HT One TD-GLUCO (TD-4277) Bedankt voor het aanschaffen van het TD-GLUCO bloedglucose-controlesysteem. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding. mmol/l meter

Handleiding. mmol/l meter Handleiding Dank u voor de aanschaf van het HT One Gmate -systeem. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u gaat testen om correct gebruik te garanderen. Houd deze handleiding bij de hand zodat

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo

Gebruikershandleiding. Digitale Video Memo Gebruikershandleiding Digitale Video Memo De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUD 1. Functies 7 2. Inhoud van de verpakking 8 3. Hoe de Video Memo op te laden 8 4. Hoofdfuncties en werking 11

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LIFESCAN VERIO 9-2009 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3211413

Uw gebruiksaanwijzing. LIFESCAN VERIO 9-2009 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3211413 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen Snelstartgids Waarschuwing Deze Snelstartgids biedt algemene richtlijnen voor de installatie en het gebruik van IRISnotes. Gedetailleerde instructies over het complete functiebereik van IRISnotes vindt

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister

Gebruiksaanwijzing Nederlands. Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Nederlands Alarmsysteem & Sensorpleister Gebruiksaanwijzing Alarmsysteem & Sensorpleister Dutch version 2007 Redsense Medical AB Box 287 301 07 Halmstad, Sweden www.redsensemedical.com

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

E-LEARNING. E-learning voor succesvol meten met de qlabs INR meter

E-LEARNING. E-learning voor succesvol meten met de qlabs INR meter E-LEARNING E-learning voor succesvol meten met de qlabs INR meter De qlabs INR meter De qlabs INR meter wordt standaard geleverd in een luxe stevige verpakking. De qlabs INR meter compact, compleet en

Nadere informatie

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen

Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen Hoofdstuk Het NESS H200 Wireless-systeem bedienen 9 Vereisten voor RF-communicatie De besturingseenheid en orthese moeten zich binnen het RF-communicatiebereik bevinden om draadloos te kunnen communiceren.

Nadere informatie

Handleiding ipad. Powered by

Handleiding ipad. Powered by Handleiding ipad Powered by Aan de slag Met deze handleiding kunt u direct aan de slag met de ipad. Hoe beeldbelt u met zorgverleners, familie en vrienden? Hoe werkt het aanraakscherm? Wat kunt u doen

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING...

PRODUCTBESCHRIJVING... Naslaghandleiding Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 4 INHOUD VAN DE DOOS... 4 STROOMVERBRUIK... 4 PRAKTISCHE TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN HET CONTROLEAPPARAAT... 5 2. PRODUCTBESCHRIJVING... 6 FUNCTIES VAN HET

Nadere informatie

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort.

OVERZICHT APPARAAT. Knop Type patiënt. Pacemaker. Sync. Knop Rapporten Knop Afdrukken. Navigatieknoppen. Therapiepoort. ECG-poort. SCHERM DEFIBRILLATOR OVERZICHT APPARAAT Knop Type patiënt Indicator Klaar voor gebruik USB-poort Therapieknop Overzicht apparaat AED Off Uit Monitor Display Kies energie Laden-knop Pacemaker Knop Lead

Nadere informatie

Bluetooth Auto Luidspreker

Bluetooth Auto Luidspreker ENVIVO Bluetooth Auto Luidspreker GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE...4 WELKOM...4 ALGEMENE INFORMATIE EN VEILIGHEIDSINSTRUCTIES...5 WAARSCHUWING...5 PRODUCT AFBEELDING & BELANGRIJKSTE FUNCTIES...6

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 56-K61L-23004 56-K61L-23004 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB Bluetooth-adapter

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Bloedglucosesysteem GEBRUIKERSHANDLEIDING Vervangt de vorige gebruikershandleiding AW 06647602A Datum herziening: 11/2010 Inhoud: Uw systeem leren kennen 1 Uw meter instellen 4 Uw bloedglucose testen 8

Nadere informatie

2015 NSE Products, Inc. Provo, Utah, USA ageloc Galvanic Body Spa

2015 NSE Products, Inc. Provo, Utah, USA  ageloc Galvanic Body Spa 205 NSE Products, Inc. Provo, Utah, 8460. USA www.nuskin.com ageloc Galvanic Body Spa Belangrijke waarschuwing Gelieve de volgende belangrijke waarschuwingen te lezen alvorens te beginnen:. Controleer

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING GEACHTE BEZITTER VAN EEN BM DIAMOND MINI BLOEDGLUCOSEMETER Gefeliciteerd met uw BM Diamond Mini bloedglucosemeter. In deze handleiding staat belangrijke informatie die u helpt om

Nadere informatie

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis

CADD Solis VIP pomp. uw behandeling thuis CADD Solis VIP pomp uw behandeling thuis Bij uw behandeling is het mogelijk om (een deel van) de medicijnen thuis te krijgen via de CADD SOLIS VIP pomp. Via deze pomp krijgt u via het bloed het medicijn

Nadere informatie

Handleiding mmol/l meter

Handleiding mmol/l meter Handleiding mmol/l meter Dank u voor de aanschaf van het HT One Gmate SMART-systeem. Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u gaat testen om correct gebruik te garanderen. Houd deze handleiding

Nadere informatie

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding

Quickstart KPN USB-modem. Handleiding Quickstart KPN USB-modem Handleiding Inleiding De KPN USB-modem is een 3G multimode modem in USB-stick formaat, geschikt voor GSM-, GPRS-, EDGE-, UMTS en/of HSDPA-netwerken. De modem kan dankzij de USB-interface

Nadere informatie

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen

WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen WAARSCHUWING: STIKGEVAAR: kleine onderdelen. Niet geschikt voor kinderen tot 3 jaar. Waarschuwingen Bewaar deze gebruiksaanwijzing voor toekomstig gebruik. Easi-Scope 2 bevat een ingebouwde oplaadbare

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleiding

Hoofdstuk 1 Inleiding 2.2 Wat u nodig hebt voor elke test Gebruikershandleiding 83-04113 a. GLUCOCARD X-mini plus (meter) b. GLUCOCARD X premium Test Strips c. Lancetapparaat d. Lancet WAARSCHUWING Houd de meter, teststrips

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z)

Gebruiksaanwijzing. OV-BaseCore7(Z) Gebruiksaanwijzing NL OV-BaseCore7(Z) Belangrijke veiligheidsinstructies Waarschuwing: Om het risico op elektrische schokken te beperken, mag u de behuizing of de achterkant niet verwijderen. Alle onderdelen

Nadere informatie

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding Mp3 speler met luidspreker HET MODELNUMMER FIESTA2 Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2

Nadere informatie

Handleiding Monty-alarmzender

Handleiding Monty-alarmzender Handleiding Monty-alarmzender Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Monty-alarmzender. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie en het device ontwikkeld, om u in staat te stellen alarm

Nadere informatie

Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot

Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot Bee-Bot Oplaadbare, kindvriendelijk, programmeerbare vloerrobot GEBRUIKERS- HANDLEIDING www.tts-shopping.com Bee-Bot is een bekroonde programmeerbare vloerrobot met een eenvoudige, kindvriendelijke lay-out,

Nadere informatie

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding

RS Digidown. Digitale Tachograaf Download Tool. Handleiding Page 1 of 6 RS Digidown Digitale Tachograaf Download Tool Handleiding Page 2 of 6 Introductie De RS Digidown is compatibel met elk type digitale tachograaf. Hieronder ziet u de verschillende types. Op

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding DO NOT PRINT FROM THIS FILE FOR REFERENCE ONLY Gedistribueerd door: Abbott BV Abbott Diabetes Care Wegalaan 9 2132 JD Hoofddorp Nederland 0800 022 88 28 Abbott Gesellschaft m.b.h. Abbott Diabetes Care

Nadere informatie

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT TELEFOON ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie voor de gebruiker: HD (High Definition) en HFR (High Frame Rate) video-opname apparaten, zijn een zware belasting voor geheugenkaarten. Afhankelijk van de gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER

BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER ENVIVO BLUETOOTH DOUCHE LUIDSPREKER GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE PRODUCT OVERZICHT... 4 KNOPPEN... 6 BLUETOOTH MODUS... 6 Bluetooth Paren... 6 Muziek afspelen in Bluetooth modus...10 Handenvrij

Nadere informatie

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding.

Handleiding versie 1.1. Zie ook www.emdrkit.com. Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Handleiding versie 1.1 Zie ook www.emdrkit.com Lees voor gebruik van de EMDR kit deze handleiding. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 De controller... 3 1.1 Aan/uit... 3 1.2 Starten... 3 1.3 Pauzeren...

Nadere informatie

3.5'' Digitale Fotolijst

3.5'' Digitale Fotolijst 3.5'' Digitale Fotolijst PL-DPF 351B User Manual Dank u voor het kiezen en kopen van deze digitale fotolijst. Leest u vooral eerst deze ebruikershandleiding zorgvuldig door, zodat mogelijke fouten en storingen

Nadere informatie

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB13-201 XENTA 13c 13,3 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 9 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Bloedglucosesysteem GEBRUIKERSHANDLEIDING

Bloedglucosesysteem GEBRUIKERSHANDLEIDING Bloedglucosesysteem GEBRUIKERSHANDLEIDING AW 06498203A Revisiedatum: 10/2011 Inhoud: Het systeem instellen 1 Uw bloedglucose testen 5 Maaltijdmarkeringen of opmerkingen aan uw resultaten toevoegen 12 Eerdere

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Inductie Lader

Gebruikershandleiding. Inductie Lader Gebruikershandleiding Inductie Lader INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE... 3 WAARSCHUWINGEN... 3 FUNCTIES... 3 SPECIFICATIES... 4 INHOUD VAN DE VERPAKKING / ACCESSOIRES... 4 PRODUCTOVERZICHT... 4 HOE DE INDUCTIE

Nadere informatie

Demoset scanner en sensor. Snelle opstartgids

Demoset scanner en sensor. Snelle opstartgids Demoset scanner en sensor Snelle opstartgids Inhoud Beoogd gebruik... 1 Systeemoverzicht... 1 Scanner... 3 Sensor... 3 Glucose controleren... 6 Geschiedenis bekijken............................... 8 Afvoer..............................................

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Snel op weg met e.dentifier2

Snel op weg met e.dentifier2 Snel op weg met e.dentifier2 U kunt uw e.dentifier2 gekoppeld of los gebruiken. De verschillen tussen beide methoden leggen we hier uit. Ook vindt u hier antwoord op de veelgestelde vragen. Gekoppeld gebruik

Nadere informatie

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display

Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Bedieningshandleiding voor de Exocompact Display Copyright RETEG b.v. Bedieningshandleiding voor de Display s 1 Rev 2.0, 06-07-2006 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 INTRODUCTIE... 3 2.1 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013

Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 Plantronics Calisto II -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding FEBRUARI 2013 56-K61L-23014 Inhoudsopgave Inhoud van de verpakking... 1 Functies van het product... 2 De headset en de USB

Nadere informatie

Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing

Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing Digitale alcoholtester met klok Art. nr. 25037 Gebruiksaanwijzing Referentie BAC: Alcoholpromillage BrAC: Ademalcoholconcentratie 0,030% BAC---verwijst 0,03 g alcohol in 100ml bloed 0,300% BAC---verwijst

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Bloedglucosesysteem GEBRUIKERSHANDLEIDING Vervangt eerdere gebruikershandleiding AW 06640802A Datum herziening: 09/2010 Inhoud: Het systeem instellen 1 Uw bloedglucose testen 5 Maaltijd- en nuchtermarkeringen

Nadere informatie

Handleiding voor Drum Vervangen

Handleiding voor Drum Vervangen d r m v e r v a n g e n MULTIFUNCTIONELE DIGITALE KLEURENSYSTEMEN Handleiding voor Drum Vervangen Vervang de beeld drum-cartridges. Stel de toner of de tonercartridge niet bloot aan vuur. De toner kan

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

GEBRUIKS- HANDLEIDING

GEBRUIKS- HANDLEIDING GEBRUIKS- HANDLEIDING Beste Wellion LUNA duo gebruiker, Dank dat u voor het Wellion LUNA duo Multi-Monitoring Systeem hebt gekozen. Wij hebben de Wellion LUNA duo bloed glucose en cholesterol meter zodanig

Nadere informatie

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair

Packard Bell Easy Repair. Packard Bell Easy Repair Hard Disk Drives Belangrijke instructies om de veiligheid te controleren U moet alle instructies zorgvuldig lezen voor u aan het werk gaat en u moet voldoen aan de instructies die u hieronder aantreft.

Nadere informatie

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER

BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER BLUETOOTH-AUDIO-ONTVANGER/Z ENDER Snel installatiegids DA-30501 Inhoud Vóór gebruik... 2 1. Informatie over de DA-30501... 2 2. Systeemeisen... 2 3. Overzicht... 2 Aan de slag... 3 1. De batterij van de

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Pro 3 Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik neemt.

Nadere informatie

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding

Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding Plantronics Calisto -headset met Bluetooth USB-adapter Gebruikershandleiding 2008 Plantronics, Inc. Alle rechten voorbehouden. Plantronics, het ontwerp van het logo, Calisto en Sound Innovation zijn handelsmerken

Nadere informatie

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding

Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding Hanwell temperatuur / vocht logger handleiding De Hanwell temperatuur / vochtigheid datalogger Hanwell Hanlog32USB software (W200) USB set up communicatie kabel Y055 Verschillende mogelijkheden: -starten

Nadere informatie

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren

SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren SmartLife Veilig Gebruikershandleiding programma s beheren Wat is KPN SmartLife? KPN SmartLife is er op gericht je leven makkelijker te maken met diensten voor in- en om het huis die je bedient met je

Nadere informatie