Welkom op Rivendel. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c 2880 MECHELEN. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom op Rivendel. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c 2880 MECHELEN. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs."

Transcriptie

1 Welkom op Rivendel Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c 2880 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan Zoersel Tel

2 WELKOM Wij heten u welkom op Rivendel, een afdeling binnen de sector psychosezorg. Rivendel is een plek waar u, samen met het team, langere tijd kunt zoeken naar manieren om uw leven zo te organiseren dat het aangepast wordt aan uw eigen mogelijkheden en noden. Er verblijven op de afdeling 33 personen, verdeeld in drie leefgroepen. Tijdens weekdagen komen daar nog enkele personen in dagverpleging bij. Meer informatie over de afdeling en de werking vindt u verder in deze brochure. U kunt, indien u dit wenst, deze brochure doornemen samen met de u toegewezen verpleegkundige. Wij hopen er samen met u een zinvol verblijf van te maken!

3 VOORSTELLING VAN ONZE AFDELING Etymologie In zijn boek "In de ban van de ring beschrijft Tolkien een wondere wereld waarin naast mensen nog andere intelligente wezens leven, zoals de Dwergen, behendige ambachtslui, kundige mijnbouwers en de Elfen. De Elfen zijn geen kleine engeltjes zoals velen van ons denken, maar rijzige, aantrekkelijke en onvermoeibare bestrijders van het kwaad, dat verpersoonlijkt wordt door de Zwarte Ruiters en door de Orks, een duisterminnend en boosaardig volk. Rivendel betekent - in elfentaal - huis van vrede. Het is het huis van Elrond, de koning der Elfen. Hij is een meester in de geneeskunst en is in staat ongeneeslijk lijkende wonden te helen. Zijn huis is het laatste Huislijke Huis en is gelegen aan de rand van de Nevelbergen en het Demsterwald, onherbergzame gebieden waar vele gevaren de reizigers bedreigen. Al diegenen die uitgeput en soms gekwetst zijn na een tocht door deze streken, en degenen die - vooraleer ze te doorkruisen - kracht en steun zoeken, worden hartelijk ontvangen, onbaatzuchtig geholpen en zo nodig efficiënt behandeld. In dat volmaakte huis verblijven is op zich al een medicijn tegen angst en droefenis.

4 De behandeling De behandeling op Rivendel steunt op de rehabilitatie gedachte. Tijdens het verblijf zal samen met u een individueel therapeutisch proces opgemaakt worden waarin u de kans krijgt uw eigen mogelijkheden te leren ontdekken. Krachtlijnen binnen de behandeling zijn medicatie, individuele zorg en familiebegeleiding. Medicatie is een belangrijke hoeksteen in het bestrijden van een psychose. De geneesheer zal in overleg neuroleptica en andere medicatie voorschrijven die het meest beantwoorden aan uw noden en verwachtingen. Het is mogelijk om tijdens uw verblijf stelselmatig meer verantwoordelijkheid op te nemen over uw medicatie. We trachten een behandeling uit te tekenen precies op uw maat. Deze individuele zorg proberen we te realiseren door aan iedereen die hier verblijft een verpleegkundige toe te wijzen. Deze verpleegkundige zal onder meer een activiteitenprogramma samenstellen dat tegemoetkomt aan uw verwachtingen en behoeften. In vele gevallen is het wenselijk dat uw familie of vrienden betrokken worden bij de behandeling. In overleg worden familieleden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek of ter gelegenheid van een avondvergadering.

5 PERSONEELSTEAM De leiding van het team en de afdeling is in handen het kernteam : geneesheer-psychiater: Dr. Ria Docx en Dr. Hendrik Dockx psycholoog:... hoofdverantwoordelijke:... De dagelijkse zorg wordt verzekerd door een groep van twaalf verpleegkundigen en verzorgenden. Van deze groep mensen is er op elk moment van de dag en nacht iemand aanwezig. De verpleegkundigen en verzorgenden staan ook in voor de begeleiding van de drie verschillende leefgroepen op de afdeling. Elke leefgroep heeft zijn eigen groepsverpleegkundigen. Een van deze medewerkers zal zich specifiek richten op uw persoonlijke begeleiding. Deze persoon zal zich zo snel mogelijk aan u voorstellen. Dit wordt dan uw toegewezen verpleegkundige:... Het activiteitenprogramma en de therapeutische begeleiding worden verzorgd door zes therapeuten die verbonden zijn aan de afdeling. Zowel in individuele sessies als tijdens groepsmomenten nemen zij een belangrijk deel van het dagprogramma voor hun rekening. maatschappelijk assistent:... ergotherapeuten:... bewegingstherapeut:...

6 activiteitenbegeleidster:... psycholoog:... muziektherapeut:... Voor de praktische ondersteuning van verpleegkundigen, verzorgenden en therapeuten zijn vier logistieke assistenten verbonden aan de afdeling. Samen met de mensen van het onderhoud zijn zij tevens verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de huishoudelijke taken op de afdeling.

7 DAGINDELING uur Opstaan en ochtendtoilet uur Gelegenheid tot nemen van een ontbijt 9 uur Dagopening uur Individuele of groepsactiviteiten 12 uur Middagmaal uur Middagpauze 14 uur Koffie uur Individuele of groepsactiviteiten 17 uur Avondmaal uur Avondactiviteit uur Avondmedicatie 22 uur Slaapmedicatie uur Nachtrust

8 Weekends Tijdens de weekends is er mogelijkheid om te ontbijten (gelijkvloers) tot 10 uur. De nachtrust gaat dan in om 0.30 uur. Bezoekuren Dagelijks tussen uur Woensdag tussen uur Weekends: doorlopend De medewerkers overleggen op de volgende momenten: Briefing (overleg in bureel verpleging) uur uur uur uur Teambespreking (overleg in Ateljee) Elke woensdag tussen uur Elke vrijdag tussen uur

9 AFDELINGSAFSPRAKEN Om het samenleven op de afdeling goed te laten verlopen, gelden op Rivendel enkele bijkomende afspraken: Rivendel is een open afdeling. De deur wordt echter gesloten tussen 21 en 6 uur. Iedereen wordt verwacht op de afdeling te zijn om 21 uur. Uitzonderingen dienen afgesproken te worden met het team. Wanneer u tijdens het weekend (van zaterdagnamiddag tot zondagavond of uitzonderingen) naar huis wenst te gaan, kan dit als het afgesproken is met iemand van het team. De geneesheer geeft hiervoor al dan niet toestemming. Telkens u door afwezigheid een maaltijd zult missen, dient u dit vooraf met een verpleegkundige te bespreken. Zij brengt de keuken hiervan op de hoogte U kunt dagelijks gebruik maken van de douches en de badkamers. Indien gewenst kan hulp gevraagd worden aan de begeleiding. Om uw persoonlijke kledij te wassen, kunt u gebruik maken van de wasmachines en de droogkasten op de afdeling. Er wordt verwacht respect op te brengen voor eenieders eigenheid, evenals respect voor mekaars rust en privacy. Daarom wordt o.m. gevraagd geen medepatiënten op de kamer te bezoeken en om geen luide muziek of lawaai te maken van 21 tot 8 uur (nachtrust) en van 12 tot 14 uur (middagrust).

10 Van iedereen wordt verwacht dat hij zich engageert voor deelname aan de afdelingstaken (tafels dekken, afwassen, etenskar halen ). Tijdens de dagopening worden de taken verdeeld. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de orde en netheid in de kamer. In overleg met uw begeleiding kan hierbij hulp geboden worden. Op uw kamer hangt een prikbord waarop u persoonlijke zaken kunt bevestigen. Om beschadiging van de kamer te voorkomen, wordt gevraagd om nergens anders iets op te hangen. Op Rivendel zijn de richtlijnen vanuit het huishoudelijk reglement van het ziekenhuis ook van kracht: Roken is enkel toegelaten in de rookplaats en dus niet in de kamer of in de gemeenschappelijke ruimtes (rookdetectoren zijn aanwezig om dit te melden). Indien men zich hier niet aan houdt, wordt het rookgerief in beslag genomen. Het bezit en gebruik van alcohol, drugs en niet voorgeschreven medicatie zijn op het gehele domein principieel verboden. De begeleiding ziet hierop toe. Indien deze middelen worden aangetroffen, worden zij in beslag genomen zonder teruggave. Ook heeft de begeleiding de plicht om op te treden bij dealen, bij beïnvloeding van anderen en bij ernstig storend gedrag. De voorwaarden waaronder de behandeling nadien dan eventueel verdergezet kan worden, zullen op dat moment besproken worden.

11 Het personeel behoudt steeds het recht om op indicatie een patiëntenkamer te doorzoeken op aanwezigheid van deze middelen. Het ziekenhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verloren of ontvreemde voorwerpen of geld.

12 THERAPEUTISCH PROGRAMMA U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het afdelingsleven. Activiteiten die door diverse teamleden worden aangeboden, kunnen hiervan deel uitmaken. In overleg met u wordt een programma samengesteld dat het meest beantwoordt aan uw vragen, noden en behoeften. In een aparte tekst wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Binnen dit programma zijn afdelingsactiviteiten opgenomen die rechtstreeks te maken hebben met het leven in groep. Hierbij denken wij aan groepsvergaderingen, gebruik van de maaltijden, dagopeningen, enz. Daarnaast zijn er activiteiten en therapieën die een bijdrage moeten leveren aan de realisatie van uw persoonlijk gestelde doelen. Hierbij denken we aan individueel koken, groepsgesprekken, beweging, enz. Naast het afdelingsprogramma is het ook mogelijk om ingeschakeld te worden in de activiteiten die door de reva-ergo georganiseerd worden (houtbewerking, training- en activeringsgroep, semi-industrieel atelier, ). Voor informatie betreffende deze activiteiten kunt u best terecht bij onze ergotherapeuten.

13 Tijdens de avonduren wordt ook een ontspannende of sportieve activiteit aangeboden. Deelname is steeds vrijblijvend. maandag 19 uur gezelschapsspellen dinsdag 17 uur zwemmen woensdag 19 uur dansavond op de afdeling of vrijetijdsactiviteit donderdag 18 uur crea-ateljee Binnen uw therapeutisch programma dat in samenspraak met u zal samengesteld worden, wordt gestreefd naar een evenwicht tussen vrije tijd, ontspanning, aanleren van vaardigheden, doe-activiteiten, verbale momenten en therapeutische interventies.

14 PRAKTISCHE AFSPRAKEN Wassen en drogen Op de afdeling zijn twee wasmachines en droogautomaten ter beschikking. Bij het begin van uw verblijf dient u kenbaar te maken of u hiervan gebruik wenst te maken. Het gebruik van de wasmachines en droogautomaten wordt door de verpleging geregistreerd. Per machine betaalt U 4,50 euro. Het gebruik van waspoeder, wasverzachter en de droogautomaat zijn inbegrepen. Dienst vrije tijd In het gebouw Waterweg is de dienst vrije tijd gevestigd. Deze dienst organiseert allerhande activiteiten (zie prikborden en brochures). U kunt er ook terecht voor het ontlenen van spellen en het opdoen van ideeën voor uw eigen vrije tijd. Bibliotheek De bibliotheek is eveneens gehuisvest in Waterweg. Persoonlijke hygiëne Baden of douchen kunnen dagelijks tijdens de vrije momenten. Er wordt van u verwacht dat u elke dag verzorgd op de afdeling verschijnt. U krijgt een eigen wasdag toegewezen zodat u uw persoonlijke kledij kunt wassen en drogen.

15 LEVENSBESCHOUWELIJKE BIJSTAND EN PASTORALE DIENST Voor de pastorale en de levensbeschouwelijke dienstverlening kunt u Paul Eylenbosch contacteren. U kunt hiervoor een afspraak maken via een verpleegkundige. Paul Eylenbosch zelf komt ook op woensdagvoormiddag op de afdeling en woont dan de groepsvergaderingen bij.

16 ALLERLEI Pedicure De pedicure komt elke maand langs op de afdeling. U kunt een afspraak maken via de verpleging. De pedicure moet contant betaald worden. De prijslijst is op de afdeling beschikbaar. Telefoon U kunt telefoneren op de afdeling met het 'muntstukkentoestel' aan de voordeur. Het toestel werkt met 1 euro en 50 cent. Post De post wordt dagelijks opgehaald en verdeeld bij de maaltijden.

17 Verantwoordelijk uitgever: Gui Rusch MV/algemeen secretariaat PC/

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking.

WELKOM. Om u meer vertrouwd te maken met uw nieuwe omgeving, hebben wij deze brochure gemaakt. U vindt hierin informatie over onze werking. Welkom op Psychiatrische spoedopname Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Nadere informatie

Welkom op Amarant 3. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c MECHELEN

Welkom op Amarant 3. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c MECHELEN Welkom op Amarant 3 Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis Andreas Vesaliuslaan

Nadere informatie

Welkom op Horizon. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c MECHELEN

Welkom op Horizon. Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c MECHELEN Welkom op Horizon Deze zorgvoorziening maakt deel uit van de vzw Emmaüs. Maatschappelijke zetel: Edgard Tinellaan 1c - 2800 MECHELEN vzw Emmaüs Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis Andreas Vesaliuslaan

Nadere informatie

verpleegeenheid psychiatrie

verpleegeenheid psychiatrie verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid psychiatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Het Tussenhuis. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor resocialisatie, training en reïntegratie

Het Tussenhuis. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor resocialisatie, training en reïntegratie P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l Het Tussenhuis Afdeling voor resocialisatie, training en reïntegratie Stationsstraat 22 C 2570 Duffel tel: 015 30 40 30 www.pz-duffel.be Informatie voor

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie open afdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie open afdeling Psychiatrie open afdeling U bent opgenomen op de open opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De open opnameafdeling is onderdeel van de afdeling

Nadere informatie

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling

PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE. Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling PSYCHIATRIE & PSYCHOLOGIE Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling Psychiatrie gesloten acute opnameafdeling U bent opgenomen op de gesloten acute opnameafdeling van het St. Antonius Ziekenhuis. De gesloten

Nadere informatie

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken)

ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) ACTIVERING SAS (Sociaal - Actief - Samenwerken) Psychiatrisch Centrum Bethanië Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pcbethanie@emmaus.be www.pcbethanie.be Binnen en buiten met aandacht

Nadere informatie

AFDELINGSBROCHURE JOVO

AFDELINGSBROCHURE JOVO AFDELINGSBROCHURE JOVO Welkom Welkom op JOVO! In deze brochure krijg je uitleg over onze werking. Zo komen we tot een optimale samenwerking! Wie kunnen we helpen? Op afdeling JOVO begeleiden we jongvolwassenen

Nadere informatie

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdeling LC1. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdeling LC1 T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont Stalenstraat

Nadere informatie

Uw verblijf op de PCU

Uw verblijf op de PCU Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Uw verblijf op de PCU z Welkom op de Psychiatrische Comorbiditeitsunit (PCU). De PCU vormt samen met de interne verpleegafdeling

Nadere informatie

De Fase 3. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor psychodiagnostiek en therapeutische oriëntatie

De Fase 3. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor psychodiagnostiek en therapeutische oriëntatie P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l De Fase 3 Afdeling voor psychodiagnostiek en therapeutische oriëntatie Stationsstraat 22 C 2570 Duffel tel: 015 30 40 30 www.pz-duffel.be Informatie voor

Nadere informatie

Informatiebrochure bij opname voor patiënten en familieleden Sirius 3

Informatiebrochure bij opname voor patiënten en familieleden Sirius 3 Informatiebrochure bij opname voor patiënten en familieleden Sirius 3 Welkom op de afdeling Sirius 3 Wij weten dat het aanbieden van deze brochure niet het antwoord is op al uw individuele vragen. Vragen

Nadere informatie

De Luwte C. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor complexe en langdurige zorg

De Luwte C. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor complexe en langdurige zorg P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l De Luwte C Afdeling voor complexe en langdurige zorg Stationsstraat 22 C 2570 Duffel tel: 015 30 40 30 www.pz-duffel.be Informatie Situering 3 Voorstelling

Nadere informatie

AFDELINGSBROCHURE. VLONDER rehabilitatie

AFDELINGSBROCHURE. VLONDER rehabilitatie AFDELINGSBROCHURE VLONDER rehabilitatie VLONDER Op Vlonder verblijven maximaal 26 personen met ernstige en langdurende psychiatrische problemen die nood hebben aan meer tijd om een passende toekomst te

Nadere informatie

Daghospitalisatie PAAZ

Daghospitalisatie PAAZ Daghospitalisatie PAAZ Welkom Wat is dagtherapie? In de dagtherapie bieden we een groepstherapeutisch programma aan, van één of twee vaste dagen per week, waarbij we je ondersteunen om problemen in het

Nadere informatie

Informatiebrochure bij opname voor patiënten en familieleden Sirius 3

Informatiebrochure bij opname voor patiënten en familieleden Sirius 3 Informatiebrochure bij opname voor patiënten en familieleden Sirius 3 Welkom in de dagkliniek Sirius 3 Wij weten dat het aanbieden van deze brochure niet het antwoord is op al uw individuele vragen. Vragen

Nadere informatie

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg

dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg dienst Geriatrie AFDELING LCO MB 2406 december 2014 l inhoudsverantwoordelijke: Andy Swennen l Geriatrie:LGE5 l Ziekenhuis Oost-Limburg 1 WELKOM Welkom op afdeling LCO van campus Sint- Barbara. Een opname

Nadere informatie

Dagkliniek Psychiatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Dagkliniek Psychiatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Dagkliniek Psychiatrie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! Amplia 1 Amplia Welkom op Amplia. In deze brochure kan je kennismaken met onze afdeling. Hij werd gemaakt samen met de bewoners van Amplia. We hopen dat hij een antwoord geeft

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie

Noord-Limburgs. Revalidatiecentrum. ziekenhuis maas en kempen

Noord-Limburgs. Revalidatiecentrum. ziekenhuis maas en kempen Noord-Limburgs Revalidatiecentrum ziekenhuis maas en kempen Welkom Wij heten u van harte welkom in ons Noord-Limburgs Revalidatiecentrum. Dit centrum, opgestart in 2002, maakt deel uit van het Ziekenhuis

Nadere informatie

Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie

Afdelingsgebonden informatie Verpleegafdeling VEB1 Medische Psychiatrie Afdelingsgebonden informatie Medische Psychiatrie Welkom Wij heten u welkom op onze afdeling Medische Psychiatrie van het academisch ziekenhuis Maastricht (azm). Binnen het ziekenhuis wordt de afdeling

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG Huishoudelijk Reglement Versie datum 24/01/2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEWONERS VALCKEBURG 1. Voorwoord Er wordt gevraagd om deze richtlijnen zo goed mogelijk in acht te nemen om het samenleven zo aangenaam

Nadere informatie

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE

Dienst 7 Subtitle PATIËNTENBROCHURE PATIËNTENBROCHURE Dienst 7 Subtitle De internist sprak, het is niet goed je hebt weer rommel in je bloed ik leg je echt niet in de luren maar je moet echt weer aan de kuren het spijt mij echt, mevrouw,

Nadere informatie

BEHANDELAFDELING VOOR

BEHANDELAFDELING VOOR AFDELINGSBROCHURE BEHANDELAFDELING VOOR ANGST- EN STEMMINGSPROBLEMATIEK BEHANDELAFDELING VOOR ANGST- EN STEMMINGSPROBLEMATIEK De behandelafdeling voor angst- en stemmingsproblematiek is een open afdeling

Nadere informatie

Welkom op onze afdeling!

Welkom op onze afdeling! Welkom op onze afdeling! PVT Esperanza 2 1 PVT Esperanza 2 Welkom op Esperanza 2. Onze afdeling maakt deel uit van het Psychiatrisch Centrum Sint- Jan-Baptist te Zelzate. Je bent hier opgenomen omdat er

Nadere informatie

patiënteninformatie A-Dienst Onthaalbrochure G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l

patiënteninformatie A-Dienst Onthaalbrochure G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l i patiënteninformatie A-Dienst Onthaalbrochure G e z o n d h e i d s Z o r g m e t e e n Z i e l Mevrouw, Mijnheer Deze brochure is bestemd voor patiënten die opgenomen zijn op de A-dienst van het AZ

Nadere informatie

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten

Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie. Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Lentis Kop 1, Ouderenpsychiatrie pagina 1 Kop 2, pagina 1! Voortgezette Klinische Behandeling A-Borg Winschoten Ouderen kunnen door allerlei oorzaken last hebben van psychische problemen. Sommige mensen

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen

Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen Behandeling op de PAAZ Informatie voor familieleden en betrokkenen Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen Wat is de PAAZ? 1 Wanneer is behandeling op de PAAZ nodig? 1 Is de PAAZ een gesloten

Nadere informatie

WELKOM OP DE BEHANDELEENHEID VERSLAVINGSZORG ARCHIPEL

WELKOM OP DE BEHANDELEENHEID VERSLAVINGSZORG ARCHIPEL WELKOM OP DE BEHANDELEENHEID VERSLAVINGSZORG ARCHIPEL Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel Tel. 03 380 30 11 pzbethanienhuis@emmaus.be www.pzbethanienhuis.be Binnen

Nadere informatie

AFDELINGSBROCHURE JERICHO 2016

AFDELINGSBROCHURE JERICHO 2016 AFDELINGSBROCHURE JERICHO 2016 Welkom Beste..., Welkom op de afdeling Jericho. In deze brochure vind je informatie over de werking en de gangbare afspraken op onze afdeling. Heb je na het lezen van de

Nadere informatie

psychiatrisch dagziekenhuis

psychiatrisch dagziekenhuis psychiatrisch dagziekenhuis Inhoud Behandelteam 4 Therapieaanbod 5 Afspraken 6 Verlaten van de afdeling 10 Tot slot 11 Contactgegevens 11 Ter bevordering van het leesgemak wordt in elke brochure de derde

Nadere informatie

A-dienst. Informatiebrochure

A-dienst. Informatiebrochure A-dienst Informatiebrochure 2 Beste patiënt(e) Wie in het ziekenhuis opgenomen wordt, bevindt zich, vaak onverwacht, in een onbekende situatie. Naast de algemene info die u bij opname hebt ontvangen, willen

Nadere informatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie

Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Welkom op de verpleegeenheid neurologie (O3) Patiënteninformatie Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Praktische info over onze afdeling... 4 3. Ons team... 5 4. Dagschema op de afdeling... 6 5. Enkele weetjes

Nadere informatie

De Taag. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor senioren met complexe en langdurige psychiatrische problematiek

De Taag. P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l. Afdeling voor senioren met complexe en langdurige psychiatrische problematiek P s yc h i at r i s c h Ziekenhui s D u f f e l De Taag Afdeling voor senioren met complexe en langdurige psychiatrische problematiek Stationsstraat 22 C 2570 Duffel tel: 015 30 40 30 www.pz-duffel.be

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111

KRAAMAFDELING. Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 KRAAMAFDELING Kraamafdeling 051/425 260 Sint-Andriesziekenhuis vzw Krommewalstraat 11 8700 Tielt 051/425 111 www.sintandriestielt.be materniteit@sintandriestielt.be Foto : Norbert Maes Mei 2012 12 1 2

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

KRAAMAFDELING. Foto : Norbert Maes

KRAAMAFDELING. Foto : Norbert Maes KRAAMAFDELING Foto : Norbert Maes 1 2 Mevrouw, U komt weldra naar de kraamafdeling van het Sint-Andriesziekenhuis. Wij heten u, uw partner en de baby van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo

Nadere informatie

Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst

Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst 2 Welkom in ZorgSaam Kliniek Hulst In ZorgSaam Kliniek Hulst verblijven patiënten met verschillende opnameindicaties. Een aantal patiënten komt hier om te herstellen na

Nadere informatie

TEPSI. Toxicomanie-Eenheid Psychiatrische Spoed Interventie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6

TEPSI. Toxicomanie-Eenheid Psychiatrische Spoed Interventie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 TEPSI Toxicomanie-Eenheid Psychiatrische Spoed Interventie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken

Nadere informatie

Patiënteninformatie PAAZ

Patiënteninformatie PAAZ HHZH_INF_047.02(0517) Patiënteninformatie PAAZ een hart voor zorg Welkom Welkom op de PAAZ afdeling (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis). Deze brochure geeft uitleg over enkele inhoudelijke en

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Opname binnen Geriatrische Revalidatie Zorg Zuyderland. Vanuit Zuyderland Medisch Centrum

Opname binnen Geriatrische Revalidatie Zorg Zuyderland. Vanuit Zuyderland Medisch Centrum Opname binnen Geriatrische Revalidatie Zorg Zuyderland Vanuit Zuyderland Medisch Centrum Inleiding U bent in ons ziekenhuis opgenomen voor een behandeling door een specialist. Omdat u na de behandeling

Nadere informatie