Boekenzoeker.org: 15+

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boekenzoeker.org: 15+"

Transcriptie

1 Boekenzoeker.org: 15+ Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. is een project van Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland en de Nederlandse Taalunie. Er is een Boekenzoeker 0-8, een Boekenzoeker 8-12, een Boekenzoeker en een Boekenzoeker Doelstelling In het enorme aanbod boeken dat jaarlijks verschijnt, vinden jongeren, maar ook leerkrachten en bibliotheekmedewerkers, soms moeilijk hun weg. Ervan uitgaan dat er voor iedereen een goed boek bestaat, zolang dat boek op het juiste moment aan bod komt, maakt het leesbevorderaars niet noodzakelijk makkelijker. Want waar begin je om het juiste boek te vinden voor een bepaalde persoon? De Boekenzoeker wil tegemoet komen aan jongeren en leesbevorderaars door wegwijzers in het boekenlandschap te plaatsen. De website geeft je suggesties op maat en verleidt je tot het lezen van nieuwe boeken, minder voor de hand liggende boeken, en genres waarmee de lezer minder vertrouwd is Boekenaanbod Op de Boekenzoeker vind je niet elk boek dat is verschenen, maar een selectie. Die is gemaakt door een Nederlands-Vlaamse redactie, waarin zowel mensen uit het onderwijs, de bibliotheek en boekhandels zetelen, als recensenten en andere boekenliefhebbers/kenners. Deze redactie houdt bij haar keuze in de eerste plaats rekening met de aanbevelingswaarde van een boek en de kwaliteit ervan. Ze letten er verder op dat het aanbod divers en evenwichtig is, en houden rekening met de verkrijgbaarheid in de bib of boekhandel. Fictie en non-fictie, poëzie en proza, verrassende en populaire, moeilijke en makkelijke boeken krijgen op de Boekenzoeker een plek. De Boekenzoeker 15+ bevat ruim 1500 titels en elke maand komen er bij.

2 2. Korte kennismaking Ga naar Klik rechts onderaan Boekenzoeker 15 tot 18 jaar aan. Je krijgt nu de openingspagina van Boekenzoeker 15+ te zien. De site kan je op drie manieren gebruiken: Bladeren volgens interesse Registreren (om persoonlijk leesadvies te krijgen) Gericht zoeken

3 2.1. Bladeren volgens interesse Bladeren volgens interesse is de meest laagdrempelige en de meest gebruikte manier om de Boekenzoeker te gebruiken: je zoekt al bladerend en browsend naar een boekentip. Op deze manier zoek en vind je boekentips die aansluiten bij je interesses op het moment dat je de Boekenzoeker bezoekt. Het boekenaanbod op de site vertrekt vanuit verschillende lezersprofielen, die tegelijk de drie ingangen van de site zijn: Lezen? Natuurlijk! Lezen? Soms Lezen? Liever iets anders Zet je je tanden graag in een boek? Kies dan Lezen? Natuurlijk! Lees je wel graag, maar niet vaak en hou je van een verrassing? Kies dan Lezen? Soms Lees je zelden of nooit en ook niet zo graag, maar wil je toch eens iets proberen? Kies dan Lezen? Liever iets anders Wanneer je de ingang hebt gekozen die past bij je lezersprofiel, kan je je keuze verder gaan verfijnen.

4 Een voorbeeld Lezen? Soms Stel: Af en toe neem je eens een boek vast. Het is al even geleden en je wil een goeie tip. Je leest niet vaak, maar als je een boek vastneemt, kan je ervan genieten. Je kiest dus voor de ingang Lezen? Soms en komt terecht op een overzichtspagina met verschillende categorieën. Hou je bijvoorbeeld van boeken die inspelen op wat er vandaag gebeurt? Dan kies je voor Ik ben mee. Nu kan je beslissen of je boeken wil lezen over de actualiteit, informatieve boeken of waargebeurde verhalen. Wanneer je je keuze gemaakt hebt, krijg je je leestips! De Boekenzoeker toont de uiteindelijke leestips in willekeurige en steeds wisselende volgorde, zodat je niet telkens bij hetzelfde boek aanbelandt als je in een bepaalde (sub)categorie zoekt. Op die manier kan de Boekenzoeker lezers blijven verrassen. ga je terug naar de startpagina. In de navigatiebalk bovenaan leiden de hondenpootjes bij de terug -knop naar de voorgaande pagina. Als je op het huisje klikt,

5 Intermezzo: hoe ziet een leestip eruit op de Boekenzoeker? Feiten Boekenzoeker geeft een kort en bondig, maar toch zo volledig mogelijk beeld van de boeken. Zo zie je bij elk boek uiteraard de titel, auteur, illustrator, uitgever, het aantal pagina s en de cover. Daarnaast krijg je een korte inhoudelijke beschrijving en een motivering. Die maakt duidelijk wat er bijzonder is aan het boek, en waarom je het zou moeten lezen. Als je op het groene boekje klikt, krijg je ten slotte een citaat dat de sfeer en de stijl van het boek weergeeft. Nota bene! Soms kan je klikken op de naam van de auteur of illustrator. Op die manier word je naar meer informatie over die auteur geleid. Vaak is dat een auteursportret op of op Actie Onder de cover van elke leestip staan een aantal knoppen om het boek snel te delen op Facebook, Twitter, Pinterest, Tumblr of een ander sociaal medium. Maar de Boekenzoeker biedt zelf ook bij elk boek een aantal interactiemogelijkeden: Stemmen: je geeft het boek een aantal sterren. Vanaf 5 stemmen wordt een gemiddelde score getoond. Tell-a-friend: je stuurt de tip door naar iemand. Reacties: je schrijft een commentaar bij het boek. Die wordt eerst goedgekeurd voor hij online komt. Mijn boekenlijst: dit boek wil je lezen! Met deze knop voeg je het toe aan je printbare boekenlijst. Een reactie achterlaten kan zonder je te registeren. Om van de andere interactiemogelijkheden gebruik te kunnen maken, moet je wel geregistreerd zijn. Hoe dat moet, lees je in het volgende hoofdstuk.

6 2.2. Registreren Om de laagdrempeligheid van de site te bewaken, is registreren niet verplicht. Niet-geregistreerde bezoekers kunnen alle functies van de site gebruiken, met uitzondering van het stemmen op een boek, het doorsturen van een boekentip naar iemand anders en het aanleggen van een afprintbare boekenlijst. Meld je aan De Login-knop (de blauwe hondenpoot) nodigt je uit om je aan te melden. Als je al geregistreerd bent, kan je meteen je gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. Ben je nieuw, dan klik je op Ben je nieuw en heb je nog geen gebruikersnaam en paswoord? Klik dan hier. Behalve je naam en adres, vraagt de Boekenzoeker ook of je een meisje of een jongen bent, Vlaams of Nederlands, hou oud je bent en welke hobby s je hebt. De gegevens kan je bij elk bezoek aanpassen. Niets dan voordelen Als je ingelogd bent, biedt zelfs gewoon bladeren door de Boekenzoeker al een aantal voordelen. Zo kan je nu een leestip meteen doorsturen naar een vriend. Daarnaast krijg je bij sommige boeken te zien welke boeken mensen die dit boek graag lazen, ook lazen. Je persoonlijke account brengt de andere extra s samen: Op de welkompagina staat de tip van de week. De redactie selecteert die elke week uit het nieuwste aanbod op Boekenzoeker. Bij leestips vind je de boeken die de Boekenzoeker speciaal heeft uitgekozen voor jou, op basis van wat je al eerder las, op basis van de boeken waarvoor je stemde Via favorieten krijg je een overzicht van de boeken waarop je gestemd hebt met de stem - knop bij de leestip.

7 Bij mijn boeken vind je alle boeken die je via de dit wil ik lezen -knop bij een boekentip op je lijstje gezet hebt. Dit lijstje kan je makkelijk printen om mee te nemen naar de bib of boekhandel. Intermezzo: hoe weet de Boekenzoeker wat ik wil lezen? Door gebruikers te laten registreren, ontstaan gebruikersprofielen, die het leesadvies van de Boekenzoekersite een stap verder brengen dan de simpele blader volgens interesse -methode. Het systeem is namelijk in staat lezerseigenschappen en boekenvoorkeuren van geregistreerde gebruikers bij te houden en correlaties te ontdekken tussen deze twee parameters. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid, nadat voldoende statistisch materiaal verzameld is, om de gebruikers persoonlijke leestips te geven Zoeken Zoeken naar een specifieke titel of een bepaalde auteur kan via de zoekknop bovenaan in de navigatiebalk. Je kan ook zoeken op trefwoorden. Dit woord hoeft helemaal geen woord uit de titel te zijn. Het kan een term zijn die je niet meteen terugvindt (bijvoorbeeld makkelijk lezen ). De Boekenzoeker zal je alle boeken tonen waarbij dit woord in de beschrijving staat. De zoekfunctie lijkt voorbij te gaan aan de bedoeling van de Boekenzoeker, met name het suggereren van leestips. Je zoekt namelijk meestal naar boeken die je al kent. Jongeren gebruiken deze strategie echter vaak om de Boekenzoeker te testen ( Staat mijn lievelingsboek er wel in? ). De Boekenzoeker loopt overigens nooit dood op één boekentip. Maar door bij het zoekresultaat te verwijzen naar de categorieën die toegekend werden aan dit specifieke boek, vind je snel de weg naar soortgelijke boeken. Stel: je zoekt op het trefwoord Tolkien Je krijgt een lijstje met boeken die beantwoorden aan jouw zoekterm: boeken die Tolkien zelf schreef, maar ook boeken waarbij verwezen wordt naar Tolkien. Onder elke boekentip vind je de categorieën die jou misschien aanspreken en waarop je kan doorklikken.

8 2.4. Extra s Met het boekenaanbod op de Boekenzoeker kan je spelen, naargelang je behoeften. Zo kan je, zo gauw je een lijstje boekentips hebt, aanklikken dat je alleen oorspronkelijk Nederlandstalig werk wil zien. Als een boeken op de lijsten van Lezen voor de Lijst staat, zie je dit meteen. Door op de Lezen voor de Lijst -melding te klikken, krijg je alle boeken van dit niveau die op de Boekenzoeker staan. (Meer weten over Lezen voor de Lijst? Kijk op In de navigatiebalk links van elke leestip vind je beknopte informatie over de site onder info, kan je bij top 10 zien welke tien boeken de hoogste scores kregen van bezoekers, en vind je bij links nog meer websites over lezen en boeken. Via de knop contact kan je ons bereiken met vragen. Promotiematerialen voor de Boekenzoeker kan je via de link onderaan de algemene startpagina ( tegen voordelige prijzen bestellen.

Boekenzoeker.org: 8-12

Boekenzoeker.org: 8-12 Boekenzoeker.org: 8-12 Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. www.boekenzoeker.org

Nadere informatie

Boekenzoeker.org: 0-8

Boekenzoeker.org: 0-8 Boekenzoeker.org: 0-8 Een handleiding voor leerkrachten en bibliotheekmedewerkers 1. Een introductie De Boekenzoeker is een boekenadviessite voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar oud. www.boekenzoeker.org

Nadere informatie

WWW.BOEKENZOEKER.ORG

WWW.BOEKENZOEKER.ORG WWW.BOEKENZOEKER.ORG HANDLEIDING VOOR LEERKRACHTEN EN BIBMEDEWERKERS Iedereen houdt van andere boeken. Voor iedereen is er wel een boek dat past, of je nu van romantiek of spanning, science fiction of

Nadere informatie

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform

Handleiding. Een eerste kennismaking met WijkLink. Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Handleiding Een eerste kennismaking met WijkLink Ontdek jouw persoonlijke voordelen en mogelijkheden van het online platform Inhoudsopgave 1. Welkom! 2. Je profiel invullen 3. Een eerste rondleiding 4.

Nadere informatie

www.historischekranten.be

www.historischekranten.be Navigatiebalk: Logo Historische Kranten home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Bladeren: een krant naar eigen keuze doorbladeren Zoeken: gericht op zoek gaan naar krantenartikelen

Nadere informatie

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.

Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen. Inhoudsopgave Registreren, Inloggen en mijn gegevens aanpassen.... 3 Registreren... 3 Inloggen... 6 Mijn gegevens aanpassen.... 7 Het bestellen van boodschappen.... 8 1. De zoekfunctie.... 9 2. Ons assortiment....

Nadere informatie

www.westhoekverbeeldt.be

www.westhoekverbeeldt.be Navigatiebalk: Logo WESTHOEK verbeeldt - home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Contact / info / help: contactgegevens meer informatie over het project hulp bij veel gestelde

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

Zoeken op WESTHOEK verbeeldt

Zoeken op WESTHOEK verbeeldt Zoeken op WESTHOEK verbeeldt 1. Startscherm WESTHOEK verbeeldt Open de website www.westhoekverbeeldt.be. Navigatiebalk: - Logo WESTHOEK verbeeldt : terugkeren naar de homepagina - Info: meer informatie

Nadere informatie

De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling

De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling Tine Kuypers Stichting Lezen Vlaanderen Contact: tinekuypers@stichtinglezen.be De Leesrace: leesbevordering in een hogere versnelling 1. Inleiding De Leesrace is een leesbevorderingsproject dat zich in

Nadere informatie

Surf dus naar en log in met je gegevens, zoals in vorige hoofdstukken uitgebreid werd uitgelegd.

Surf dus naar  en log in met je gegevens, zoals in vorige hoofdstukken uitgebreid werd uitgelegd. Stap 4: personaliseer je blog We kunnen niet enkel teksten toevoegen op ons blog. We kunnen onze persoonlijke website echt naar onze eigen hand zetten en dat kan dankzij de functie personaliseer uw blog.

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Narrata Voorleesapp. Inleiding. Inhoudsopgave

Narrata Voorleesapp. Inleiding. Inhoudsopgave Narrata Voorleesapp Inleiding De voorleesapp van Narrata is toegankelijk voor iedereen die voorleest. Deze app kan ondersteuning beiden aan ouders, begeleiders van kinderdag- en naschoolse opvang, leerkrachten,

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 10 september 2013, aangepast voor Zoutleeuw Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen?... 1 In de bibliotheek...

Nadere informatie

Aan de slag met de online community Breda Doet

Aan de slag met de online community Breda Doet Aan de slag met de online community Breda Doet (versie 2.0, 18 juli 2016) Inhoud: 1 Wat is de online community Breda Doet?... 2 2 Eerste stappen als nieuw lid... 2 2.1 Je persoonlijke instellingen controleren

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op uitgebreid

Nadere informatie

Handleiding Gopress Krantenarchief

Handleiding Gopress Krantenarchief Handleiding Gopress Krantenarchief Versie 10 september 2013 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Links... 1 Hoe kan je het Gopress Krantenarchief raadplegen?... 1 In de bibliotheek... 1 Thuis of elders?... 2

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed www.amersfoortbreedtv.nl Inhoud 1. Algemene instructie p. 2 Video bekijken 2. Zoeken op het videoplatform p. 3 3. Video delen p. 4 4. Reacties bekijken / plaatsen

Nadere informatie

Je bekomt een scherm te zien, waar je allerlei zaken mee kan toevoegen.

Je bekomt een scherm te zien, waar je allerlei zaken mee kan toevoegen. Log in op u blog Klik in de menubalk op Personaliseer Figuur 1 Je bekomt een scherm te zien, waar je allerlei zaken mee kan toevoegen. Je kiest zelf wat u wenst toe te voegen, de keuze is aan u, niets

Nadere informatie

HANDLEIDING. Online kranten & tijdschriften in de klas met Gopress

HANDLEIDING. Online kranten & tijdschriften in de klas met Gopress HANDLEIDING Online kranten & tijdschriften in de klas met Gopress 2 Handleiding Gopress Inleiding 5 Hoe werkt het? 6 1. Gopress Archief 6 Aanmelden 7 Zoeken in het Archief 8 Een artikel lezen 8 Een artikel

Nadere informatie

Handleiding leerplatform van Vonk

Handleiding leerplatform van Vonk Handleiding leerplatform van Vonk Inhoud Inloggen op het leerplatform:... 2 Je profiel aanpassen... 3 Je profielgegevens aanpassen:... 3 Een foto of omslagfoto toevoegen aan je profiel... 4 Je instellingen

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Twitter?

Hoe maak ik een account aan op Twitter? Hoe maak ik een account aan op Twitter? Met deze stappen voltooid u het aanmaken van uw eigen Twitter account. STAP 1 Ga naar twitter.com. Zoals u hieronder ziet, bent u op de startpagina van het kanaal.

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11

Nadere informatie

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl

ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.nl en TradCom.nl ERIKS bv l Postbus 280 l 1800 BK Alkmaar l T (072) 514 15 14 l info@eriks.nl l www.eriks.nl Zoeken naar en bestellen van producten

Nadere informatie

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Het archief De volledige collectie van ingebonden edities van Het Belang van Limburg is ingescand: 520.000 pagina s uit 620 banden van de periode

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Handleiding Iter dig-italicum

Handleiding Iter dig-italicum Welkom in deze handleiding voor Iter dig-italicum. In vier onderdelen leggen we u stap voor stap uit hoe u precies aan de slag kan met de website. In een eerste stap ontdekt u hoe u een account kan registreren

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

Virtueel Kenniscentrum IBR (online)

Virtueel Kenniscentrum IBR (online) Virtueel Kenniscentrum IBR (online) Versie: 1.0 Met ingang van 22 februari 2013 zijn ook de dossiers ondergebracht in het kennisportaal van het Instituut voor Bouwrecht: http://portaal.ibr.nl (dit is hetzelfde

Nadere informatie

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Wegwijs in Gopress Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Laatst bijgewerkt: 4 december 2018 Gopress is een databank met daarin een grote collectie aaan Vlaamse kranten en

Nadere informatie

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media Handleiding Google+ ICT Design Team Project Street Art Gent Workshop 2: Social Media 0 Hoofdstuk 1 Mogelijkheden van Google+ 1.1 Mogelijkheden Google+ is het sociale netwerk van Google. Google+ lijkt in

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11 - Nood 0476/22.91.75 1 Startpagina Na het aanmelden

Nadere informatie

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet!

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! In deze handleiding laten we aan de hand van plaatjes zien hoe de app SchoolPlein werkt. Als je de app hebt gedownload

Nadere informatie

Standaard Boekhandel Schoolboekenservice

Standaard Boekhandel Schoolboekenservice Aan de slag met Standaard Boekhandel Schoolboekenservice Bestel je schoolboeken online in 6 stappen. Plaats je bestelling zo snel mogelijk, en zeker vóór het eind van de bestelperiode: Zo kunnen we je

Nadere informatie

Handleiding Pinterest. Bijlage bij Feniks Vandaag juni 2014

Handleiding Pinterest. Bijlage bij Feniks Vandaag juni 2014 Handleiding Pinterest Bijlage bij Feniks Vandaag juni 2014 In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je in Pinterest een eigen verzameling ( bord ) kunt maken. 1. Ga naar www.pinterest.com. 2. Registreer

Nadere informatie

Schoolonline: Handleiding voor ouders

Schoolonline: Handleiding voor ouders Schoolonline: Handleiding voor ouders Schoolonline is een online softwarepakket voor scholen. Ouders hebben ook toegang tot deze website zodat zij informatie over hun kind of de school online kunnen raadplegen.

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info:

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info: Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0.3 Handleiding versie 2018-02 Meer info: www.sdu.nl/stapp 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Op uw mobiel of tablet

Nadere informatie

interest voor beginners

interest voor beginners How to: interest voor beginners Vandaag de dag leven we meer dan ooit in een fotocultuur. Bij elke gebeurtenis, elke ontmoeting en elke emotie halen we onze camera of smartphone boven om het moment voor

Nadere informatie

via de online catalogus?

via de online catalogus? BIBLIOTHEEK TORHOUT Handleiding BOEKENPAKKETTEN Torhoutse basisscholen 1. SELECTIE MAKEN Hoe vraag ik een boekenpakket aan via de online catalogus? 1) Ga naar Google en tik 'Catalogus Torhout'. Klik daarna

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL

HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL HANDLEIDING WEBSITE WWW.MIJNBUURTWELZIJN.NL STICHTING BUURTWELZIJN INFO@MIJNBUURTWELZIJN.NL Inhoudsopgave Contents... 1 AANMELDEN... 2 Welkom op onze site!... 2 Mijn Profiel... 3 Basis gegevens:... 3 Profiel

Nadere informatie

www.vlaamspaardenloket.be Volledig vernieuwd Nog meer en nog handiger

www.vlaamspaardenloket.be Volledig vernieuwd Nog meer en nog handiger www.vlaamspaardenloket.be Volledig vernieuwd Nog meer en nog handiger Homepage Volledige website toegankelijk via het menu bovenaan Homepage Schuifbanner met belangrijkste nieuwsberichten Doorloop via

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

BOEKENBANK VERSIE 3.7

BOEKENBANK VERSIE 3.7 BOEKENBANK VERSIE 3.7 WELKE VOORDELEN VOOR BIBLIOTHEKEN EN INSTELLINGEN? EEN HANDLEIDING. Vanaf 30 juni 2008 is de nieuwe versie van Boekenbank in gebruik. Sinds 2002 kunnen bibliotheken en instellingen

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be

Handleiding. Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be Handleiding Zoeken naar en bestellen van producten op ERIKS.be en TradCom.be DOCUMENTATIENUMMER VAN DEZE PUBLICATIE 059116 v5 ERIKS +BAUDOIN l Boombekelaan 3 l B 2660 Hoboken l T (03) 829 27 34 l info@eriks.be

Nadere informatie

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst.

Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. Vind sneller wat je zoekt. Ontdek de vernieuwde online BIBCATALOGUS & MIJN BIBLIOTHEEK dienst. 1 2 SNEL ZOEKEN Maar ook uitgebreid. Gebruik de zoekbox om de bibliotheekcatalogus te doorzoeken. Klik op

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Open kenniskring jongvolwassenen

Open kenniskring jongvolwassenen h 2018.05.21 HANDLEIDING Open kenniskring jongvolwassenen 1. WAT IS HET OPZET VAN DEZE OPEN KENNISKRING? Alle kenniskringen op www.kennisplein.be zijn bedoeld om op een vlotte manier kennis met elkaar

Nadere informatie

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren

Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Nieuwe Encyclopedie van Fryslân: Handleiding redacteuren Werken in de Digitale Werkomgeving (DW) Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Lemmata... 3 2 Werken met de digitale werkomgeving... 4 3 Lemma delen

Nadere informatie

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Deze handleiding geeft een overzicht van wat je kan doen in het oudernetwerk. Hoe registreer je? Hoe log je in? Bij welke kanalen sluit je aan? Hoe maak je een eigen

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Uw adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum.

Uw  adres is nodig voor de registratie. Deze is niet zichtbaar op het forum. Handleiding forum Welkom op het forum van het Alzheimercentrum. Op het forum kunt u in contact komen met lotgenoten. U kunt uw verhaal kwijt, vragen stellen, tips delen en nog veel meer. Hieronder vindt

Nadere informatie

Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden.

Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden. Handleiding 1. Aanmelden bij Mijn Bibliotheek Heb je al een account op Mijn Bibliotheek, dan kan je je vanaf nu rechtstreeks vanuit de bibliotheekwebsite aanmelden. Klik rechts bovenaan op de knop Aanmelden

Nadere informatie

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter

Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Het Twitter woordenboek: woorden en termen die gebruikt worden voor Twitter Retweet, privé tweet, hashtag, alert en favorieten?!? Voor wie de termen en het gebruik van twitter abracadabra is, heeft Marika

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding Webshop. Algemene handleiding

Handleiding Webshop. Algemene handleiding Handleiding Webshop Algemene handleiding Inhoudsopgave 1. Inloggen op de Bunzl Retail & Industry webshop 2. Uw wachtwoord wijzigen of vergeten 3. Bestellen via webshop 4. Bunzl Retail & Industry catalogus

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

ZOEKFUNCTIONALITEITEN

ZOEKFUNCTIONALITEITEN ZOEKFUNCTIONALITEITEN Er zijn meerdere manieren om producten te zoeken op de Vandeputte website, namelijk: 1. ZOEKEN VIA NAVIGATIE 2. ZOEKEN VIA CATALOGI 3. SNEL ZOEKEN 4. UITGEBREID ZOEKEN 1 ZOEKEN VIA

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be

surf ik bib? hoe naar mijn in een wip Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Surf naar www.ovinob.be Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Surf naar www.ovinob.be Op www.ovinob.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen

Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen Stap 2: informatie op je website / weblog plaatsen We hebben nu samen onze eigen persoonlijke website (blog) aangemaakt en we hebben ons eigen adres gekregen. Maar er staat eigenlijk nog totaal niets op

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

Handleiding Melkvee Connect

Handleiding Melkvee Connect Handleiding Melkvee Connect Inhoudsopgave 1. Wat kun je ermee en hoe werkt het?... 1 2. Je eigen account bewerken... 2 3. Deelnemen aan een netwerk... 4 4. Een netwerk starten... 6 5. Nieuwsberichten plaatsen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN

HANDLEIDING Social media op website Stichting Vertellen, versie jan. 2013 blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN blad 1 van 8 HANDLEIDING SOCIAL MEDIA KOPPELEN AAN PROFIEL BIJ STG VERTELLEN Het inlogscherm van site van de Stichting Vertellen is gewijzigd. Er zijn 4 knoppen bijgekomen waarmee je kunt inloggen via

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones

E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones E-books lenen via de Bibliotheek: versie tablets en smartphones Een account maken Om e-books te kunnen downloaden heb u een account nodig bij Bibliotheek.nl. 1. Start uw internetprogramma en ga naar http://www.bibliotheek.nl/e-books

Nadere informatie

FRS/Mediabank Demo script

FRS/Mediabank Demo script Stap 1: Log in Als u niet in het bezit bent van uw eigen account: Klik op Log in als demogebruiker op de inlogpagina. Nu wordt u automatisch ingelogd. Als u in het bezit bent van een eigen gebruikersnaam

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds

Handleiding i-school. Ik zoek info over: Mij registreren in i-school. Inloggen op i-school. Mijn kind inschrijven. Aanvragen Gekkoo Fonds Handleiding i-school Met deze handleiding hoopt Gekkoo je snel op weg te helpen om je kinderen in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo. Je vindt in deze handleiding zowel hulp terug bij het inschrijfplatform

Nadere informatie

Digitale Fundels in de bib

Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Digitale Fundels in de bib Deze gebruiksaanwijzing is geoptimaliseerd voor het lezen op een scherm. Je kunt deze gebruiksaanwijzing printen, maar het is mogelijk dat hierdoor

Nadere informatie

Handleiding voor. Persoonlijk begeleider. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform

Handleiding voor. Persoonlijk begeleider. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Handleiding voor Persoonlijk begeleider Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Introductie TARA is een webgebaseerd programma en biedt een complete online omgeving voor mensen

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Handleiding leden. De tabbladen zijn: * Mijn onderneming(en) * Profiel * Favoriet * Lidmaatschap

Handleiding leden. De tabbladen zijn: * Mijn onderneming(en) * Profiel * Favoriet * Lidmaatschap Handleiding leden Wanneer je inlogt op de website van Bewust Eemland, kom je in jouw omgeving. Je ziet dan 4 tabbladen, het menu boven aan en rechtsboven jouw naam met daarnaast een pijltje. Wanneer je

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie 2018-01 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Welkom bij Stapp Met de Sdu Tijdschriften App (Stapp)

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Groep aanmaken en beheren

Groep aanmaken en beheren Groep aanmaken en beheren versie December 2014 Om verhalen, foto s e.d. te kunnen toevoegen moet u eerst een groep hebben aangemaakt of van één groep de rechten hebben binnen die groep inhoud te plaatsen.

Nadere informatie

Handleiding Aura Internet Catalogus. 1 Aanmelden en inloggen. 2 Mijn AuraSpace. 3 Zoeken. Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. Inloggen...

Handleiding Aura Internet Catalogus. 1 Aanmelden en inloggen. 2 Mijn AuraSpace. 3 Zoeken. Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2. Inloggen... Handleiding Aura Internet Catalogus 1 Aanmelden en inloggen Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord. 3 2 Mijn AuraSpace Mijn Uitleningen en Mijn Reserveringen... 3 Mijn Recensies...

Nadere informatie

VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT

VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT Studenten Sint-Jozefstraat 1 Liesbet Steyaert & Lauwra Lietaert 8820 TORHOUT Bachelorproef www.vives.be Academiejaar 2018-2019 Begeleiding: Evelien Ameye, afdelingshoofd

Nadere informatie

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus?

Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? Hoe gebruik ik de publiekscatalogus? De catalogus van onze bibliotheek kunt u raadplegen in de bibliotheek of via www.bibliotheekwierden.nl. Als u thuis via de website de catalogus wilt raadplegen kiest

Nadere informatie

Handleiding media toevoegen voor uitgevers.

Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Handleiding media toevoegen voor uitgevers. Deze handleiding geeft stapsgewijs aan hoe u, nadat u bent ingelogd als uitgever, uw media kunt uploaden op het platform. Ga naar https://www.mediavinden.nl.

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke - CampusTer Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen

1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen 1. Links invoeren, wijzigen en verwijderen In deze snel op weg handleiding leert u stap voor stap hoe u links kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Met de module Links kunt u links naar andere websites

Nadere informatie