DISC persoonlijkheid herkennen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DISC persoonlijkheid herkennen"

Transcriptie

1 DISC persoonlijkheid herkennen Het DISC model Het DISC model is ontwikkeld door Dr. William Moulton Marston. Hij beschreef menselijk gedrag en onderscheidde vier fundamentele temperamenten: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. DISC geeft inzicht in gedrag en de verschillen tussen mensen. Het DISC model zegt iets de basisbehoeftes van mensen. Deze behoeftes, of gedragsstijlen, hebben invloed op de manier waarop wij ons gedragen, hoe wij het gedrag van anderen interpreteren en hoe wij naar anderen kijken. DISC persoonlijkheid herkennen Ook al laten we alle vier de temperamenten zien in ons gedrag, één temperament is het sterkst aanwezig. DISC is natuurlijk veel complexer dan de vier fundamentele temperamenten, maar ze vormen wel de basis. Hiermee kun je op een gemakkelijke manier de DISC persoonlijkheid van anderen (of van jezelf) herkennen: 1.

2 Stap 1: Indirect of direct Begin eerst met het bepalen of iemand indirect of direct is: Indirect gedrag Bedachtzaam Is een luisteraar Wacht tot de ander initiatief neemt, reactief Praat rustig Beweegt rustig Bescheiden handdruk Wat op de achtergrond Direct gedrag Iemand neemt zelf het woord, prater Praat duidelijk, luide toon Trekt initiatief naar zich toe Beweegt onrustig Stevige handdruk Aanwezig Stap 2: Taak of mensgericht Vervolgens ga je kijken of iemand taakgericht of juist meer mensgericht is: Taakgericht gedrag Gericht op doelen, taken, processen Wil kennis, feiten en argumenten Gaat graag in discussie Beslist op basis van feiten Woorden: ik, analyse, oplossing, doel, aanpak, kwaliteit Mensgericht gedrag Gericht op mensen en relateren Wil contact met mensen Harmonieus Gaat discussie of conflict uit de weg Beslist op basis van emoties Woorden: gevoel, samen, overleg, team, gezellig 2.

3 Stap 3: Combineer de uitkomsten Door de uitkomsten uit stap 1 en 2 met elkaar te combineren kom je tot één van de vier DISC temperamenten: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus: Direct + Taakgericht = Dominant Assertief Resultaatgericht Luide toon Neemt graag risico Ongeduldige uitstraling Stevige handdruk Kernachting en stelling Direct + Mensgericht = Interactief Enthousiast Positief, optimistisch In voor nieuwe ideeën, trendgevoelig Hoog tempo Intense manier van praten Laat gevoel meewegen in beslissing Goed van vertrouwen Indirect + Mensgericht = Stabiel Vriendelijke uitstraling Luisteraar Attent Beleefd Bescheiden, wat op de achtergrond Servicegevoelig Loyaal Stelt het noemen van een besluit uit Indirect + Taakgericht = Consciëntieus Feitelijk Formeel, wat afstandelijk Wil graag uitgebreide informatie Niet expressief, wat stoïcijns Wil garanties Beslist op basis van feiten en resultaten Wat argwanend, eerst zien dan pas geloven Persoonlijke Stijl DISC profiel Door de combinatie van de verschillende temperamenten is geen DISC profiel hetzelfde. Deze combinatie bepaalt in grote mate ons gedrag. 3.

4 Dominant temperament Mensen met het dominant temparament zijn extravert (actief). Ze zeggen wat ze te zeggen hebben en nemen vaak initiatief. Ze zijn direct in hun benadering en richten hun energie op anderen. Ze zijn controlerend en richten zich op dingen doen en resultaten behalen. Hun handelen is rationeel en gericht op het controleren van hun omgeving. Ze zijn: Direct en gedreven. Resultaat- en prestatiegericht. Hebben een hoog tempo. Nemen de leiding. Basisbehoeftes van het dominant temperament Iedereen is anders. Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Hieronder staan de basisbehoeftes van het dominant temperament: Iemand met het dominant temperament wil actief mee doen. Wil graag winnen. Wil het nut weten van een functie of een taak. Wil tijd kunnen besteden aan persoonlijke interesses en hobby s. Speelt mee, maar niet noodzakelijk met anderen. Praat graag over werk en functie. Kiest vrienden proefondervindelijk uit. Wil meerdere opties om uit te kiezen. Wil meer aandacht besteden aan praktische zaken, minder aan emoties. Biedt weerstand tegen het doen van dingen die hij of zij niet wil doen. Geeft de voorkeur aan directe humor met een vleugje superioriteitsgevoel. Wil leiding geven en invloed uitoefenen. Zoekt de rol van initiator of natuurlijke leider bij sociale evenementen en activiteiten. Wat geeft energie Iemand met het dominant temperament krijgt energie van: Actie ondernemen, fysieke inspanning leveren. In beweging komen. Uitdagingen opzoeken en aangaan. Doelen stellen met deadlines. Beslissingen nemen en leiderschap laten zien. Ambitieuze plannen maken. Doelen halen en problemen oplossen. 4.

5 Wat kost energie Iemand met het dominant temperament verliest energie van: Stilstaan. Remmend gedrag. Geen beslissing nemen, geen positie innemen. Doelloosheid. Volgen, op de achtergrond blijven. Onverschilligheid. Geen invloed kunnen uitoefenen. Zichtzelf niet kunnen laten gelden. Gebrek aan competitie of drive. Interactief temperament Mensen met het interactief temparament zijn extravert (actief). Ze zeggen wat ze te zeggen hebben en nemen vaak initiatief. Ze zijn direct in hun benadering en richten hun energie op anderen. Als relaterende mensen richten ze zich op relaties met anderen en laten zich meer leiden door hun emoties. Ze zijn: Hartelijk en enthousiast. Gericht op contact. Een prater en impulsief. Verbaal sterk. Basisbehoeftes van het interactief temperament Iedereen is anders. Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Hieronder staan de basisbehoeftes van het interactief temperament: Iemand met het interactief temperament wil aardig gevonden worden en wil graag bewonderd worden. Vermijdt situaties die hem of haar publiekelijk in verlegenheid kunnen brengen. Wil in communicatie zijn met mensen, wil onderwerpen bespreken ongeacht of de relatie afstandelijk of informeel is. Moet ruimte te hebben om hartelijk en enthousiast te zijn, moet zich kunnen uitdrukken. Wil sparren met anderen over ideeën. Wil niet belanden in ruzies of complexe situaties. Houdt ervan om met anderen praten over zijn of haar gevoelens. Vindt het prettig om aangeraakt te worden. Houdt van spontane acties en zal deze ook initiëren. Wil graag met veel verschillende mensen omgaan. 5.

6 Is graag in het gezelschap van gezellige mensen met verschillende interesses. Zoekt bewust positieve mensen en situaties uit. Houdt van humor en grappen. Wil graag worden gezien en streeft dan ook naar posities met een hogere zichtbaarheidsgraad zoals voorzitter, entertainer, ceremoniemeester, enz. Geniet van humor die de draak steekt met eigen en andermans zwakke punten. Vermijdt spanningen en doorbreekt het liefst gespannen situaties door grapjes of leuke opmerkingen te plaatsen. Heeft een hekel stressvolle relaties, situaties en omstandigheden en zal de neiging hebben om deze te negeren. Wil van nature prettige en mooie momenten delen met anderen. Wat geeft energie Iemand met het interactief temperament krijgt energie van: Mensen en gezelligheid. Praten, delen en sparren. Het woord nemen in een groep. Spontane dingen doen. Humor en luchtigheid. In het middelpunt staan en entertainen. Dromen verkopen, inspireren. Complimenten en waardering en public. Wat kost energie Iemand met het interactief temperament verliest energie van: Alleen zijn. Ruzie en conflicten. Schriftelijke communicatie, geen face to face contact. Volgens planning en procedures werken. Routine. Gebrek aan humor, zwaarmoedigheid. Stilte. Publiekelijk afkraken. Negeren

7 Stabiel temperament Mensen met het stabiel temparament zijn introvert (passief). Ze spreken zich liever niet uit en luisteren. Ze richten hun energie op hun innerlijke wereld en hun houding is vaak afwachtend. Als relaterende mensen richten ze zich op relaties met anderen en laten zich meer leiden door hun emoties. Ze zijn: Betrokken en vriendelijk. Attent en een teamspeler. Houdt van harmonie. Gesloten. Basisbehoeftes van het stabiel temperament Iedereen is anders. Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Hieronder staan de basisbehoeftes van het interactief temperament: Wil graag langdurige relaties opbouwen met een kleine groep mensen. Vindt het belangrijk om te worden geaccepteerd door de groep waarin hij of zij zich in bevindt en wil graag worden betrokken bij hetgeen gebeurt binnen die groep. Geeft de voorkeur aan één op één contact in relaties en vindt het prettig als de rol van de ander voorspelbaar is. Geeft de voorkeur aan meer informele, ingetogen relaties. Hecht waarde aan de mening van een expert. Streeft naar stabiliteit in zijn of haar leven door te conformeren, in te stemmen en het anderen naar de zin te maken. Geeft de voorkeur aan een actieve rol in groepsverband. Vindt het prettig om routinematig dingen te doen/activiteiten te verrichten. Communiceert het liefst met partner of vrienden in een conflictvrije of spanningsvrije omgeving. Wil graag volgens duidelijk omlijnde en stapsgewijze procedures activiteiten voltooien. Streeft naar oprechte waardering en acceptatie. Wat geeft energie Iemand met het stabiel temperament krijgt energie van: Met familie samenzijn. Harmonie. Rust, niets moeten. Voorspelbaarheid. Routine en ritme. Tijd om te wennen. Stabiele relaties. 7.

8 Stap voor stap benadering. Persoonlijke waardering. Wat kost energie Iemand met het stabiel temperament verliest energie van: Drukke hectische omgeving. Conflicten en spanningen. Nieuwe mensen en situaties. Verrassingen en spontane acties. Ad hoc beslissingen. Kritiek. Van de hak op de tak springen. Felheid, boosheid. Onduidelijkheid, niet weten waar je aan toe bent. Consciëntieus temperament Mensen met het consciëntieus temparament zijn introvert (passief). Ze spreken zich liever niet uit en luisteren. Ze richten hun energie op hun innerlijke wereld en hun houding is vaak afwachtend. Ze zijn controlerend en richten zich op dingen doen en resultaten behalen. Hun handelen is rationeel en gericht op het controleren van hun omgeving. Ze zijn: Een denker en observator. Afwachtend en precies. Gesloten. Houden van privacy. Basisbehoeftes van het consciëntieus temperament Iedereen is anders. Verschillende typen mensen hebben verschillende manieren van doen en onderliggende behoeften. Hieronder staan de basisbehoeftes van het consciëntieus temperament: Voelt zich prettig in de rol van observant en vergaart liever informatie voordat relaties worden aangegaan. Voelt zich prettig als anderen het initiatief nemen in sociale omgang. Vindt het belangrijk om discreet en tactvol te kunnen zijn en vermijdt daarom het bespreken van gevoelige, persoonlijke kwesties. Geeft de voorkeur aan een serieuze en wantrouwende houding ten opzichte van anderen en schenkt pas vertrouwen als anderen zichzelf hebben bewezen. Laat liever niet zichzelf zien. Laat pas meer van zichzelf zien in een vertrouwde setting die veilig aanvoelt. Is van nature op zijn of haar hoede als zelfbescherming. 8.

9 Geeft de voorkeur aan samenzijn met vertrouwde vrienden die hebben laten zien dat ze de vriendschap waard zijn. Neemt het liefst deel aan georganiseerde activiteiten die aansluiten bij persoonlijke interesses. Wil graag meer weten van dingen of zaken, zeker als deze zijn of haar natuurlijke nieuwsgierigheid prikkelen. Praat het liefs over feiten, niet over gevoelens. Geeft de voorkeur aan conflictvrije omgevingen en relaties. Wat geeft energie Iemand met het consciëntieus temperament krijgt energie van: Tijd om na te denken. Onderzoeken en analyseren. Alleen zijn. Het juiste kunnen doen. Controleren en checken. Voorbereiden. Niet hoeven delen van gevoelens. Gedetailleerd zijn. Formele, zakelijke omgeving. Wat kost energie Iemand met het consciëntieus temperament verliest energie van: Impulsief beslissen. Bluffen en beloften maken die niet kunnen worden nagekomen. Steeds mensen in de buurt, niet kunnen terugtrekken. Fouten niet kunnen voorkomen. Onvoorbereid, zonder planning of structuur dingen doen. Intense en emotionele gesprekken of contacten. Conflicten en ruzies. Informele, spontane omgeving. Blind vertrouwen geven. 9.

10 10.

Het platwalsen van andere teamleden, zeker als hij een gezaghebbende positie bekleedt

Het platwalsen van andere teamleden, zeker als hij een gezaghebbende positie bekleedt Belbin test Uit de Belbin test is gebleken dat ik vooral een vormer ben, daarna scoorde ik het hoogst op waarschuwer en onderzoeker. Ik scoorde het laagst op groepswerker, maar gelukkig heb ik nog nooit

Nadere informatie

DISC-profiel. Inspiratie Erkenning. Daadkracht Resultaat. Sociaal Zekerheid. Correct Perfectie

DISC-profiel. Inspiratie Erkenning. Daadkracht Resultaat. Sociaal Zekerheid. Correct Perfectie Taakgericht DISC-profiel Extravert hoog tempo Daadkracht Resultaat Inspiratie Erkenning Dynamisch Doener Direct Daadkrachtig Zelfvertrouwen Besluitvaardig Correct Perfectie Interactief Inspirerend Invloedrijk

Nadere informatie

Organisatienaam B.V. Pieter de Jongh Functienaam. 09/06/2015 eigen perceptie. Persoonlijke Secretaresse Stijl (DISC) Profiel

Organisatienaam B.V. Pieter de Jongh Functienaam. 09/06/2015 eigen perceptie. Persoonlijke Secretaresse Stijl (DISC) Profiel Organisatienaam B.V. Pieter de Jongh Functienaam 09/06/2015 eigen perceptie Persoonlijke Secretaresse Stijl (DISC) Profiel Pieter de Jongh Functienaam 09/06/2015 9:53 eigen perceptie Inhoud Persoonlijke

Nadere informatie

Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC) Profiel. Bedrijfsnaam BV. Profiel van: Functie: Datum:

Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC) Profiel. Bedrijfsnaam BV. Profiel van: Functie: Datum: Bedrijfsnaam BV Profiel van: Functie: Datum: Focus: Pieter de Jongh Functienaam 04/06/2012 11:32 eigen perceptie Werk Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC) Profiel Pieter de Jongh Functienaam 04/06/2012

Nadere informatie

Training: (gast)psychologie

Training: (gast)psychologie Training: (gast)psychologie Training 3 Laura de la Mar Gemeente Oldenzaal Facilitair 8 januari 2015 1. Terugblik training 2 en opdracht bespreken 2. Zelfkennis 3. Wie is je klant? 4. Wat zijn je uitdagingen?

Nadere informatie

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken

Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Bijlage 2. Persoonlijkheidskenmerken Persoonlijkheid wordt beschouwd als een consistente interne structuur die bestaat uit disposities die het gedrag richting geven. 1. Dominantie Deze personen houden

Nadere informatie

Ik verdien niet wat de klant krijgt!

Ik verdien niet wat de klant krijgt! Ik verdien niet wat de klant krijgt! * De Communicatie van een nieuw Bedieningsconcept FiDiZ Zwolle * 27 maart 2013 * 10 april 2013 Opleiding Persoonlijke Financiële Stijlen in 1 dag Voor meer informatie:

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Bedrijfsnaam BV Q Profiel van: Functie: Datum: Focus: Pieter de Jongh Functienaam 01/01/1970 1:00 eigen perceptie Werk Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Organisatienaam Q Pieter de Jongh Functienaam 30/01/2018 eigen perceptie Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke Stijl (DISC) inleiding

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Bedrijfsnaam BV Q Profiel van: Functie: Datum: Focus: Pieter de Jongh Functienaam 01/01/1970 1:00 eigen perceptie Werk Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Q4 Profiles Q Profiel van: Functie: Datum: Focus: Disc Voorbeeld 03/06/2010 14:15 eigen perceptie Werk Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke

Nadere informatie

Sessie 2.3 Omgaan met verschillende persoonlijkheden in je team

Sessie 2.3 Omgaan met verschillende persoonlijkheden in je team Inovant Boomgaardstraat 22 bus 114 2600 Berchem T 03 240 55 20 E inovant@provincieantwerpen.be www.provincieantwerpen.be Volg Inovant op Linkedin en blijf op de hoogte van het opleidingsaanbod. Sessie

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Bedrijfsnaam BV Q Profiel van: Functie: Datum: Focus: Pieter de Jongh Functienaam 01/01/1970 1:00 eigen perceptie Werk Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Organisatienaam B.V. Q Pieter de Jongh Functienaam 24/02/2016 eigen perceptie Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke Stijl (DISC) inleiding

Nadere informatie

Gastvrijheid. Training 2

Gastvrijheid. Training 2 Gastvrijheid Training 2 1. Terugblik training 1 2. De 10 kwaliteiten van het Arcadis serviceteam 3. Omgaan met lastige klanten 4. Het kennen van je gasten en collega s Programma De basis van gastvrijheid

Nadere informatie

Organisatienaam B.V. Pieter de Jongh Functienaam. 09/06/2015 eigen perceptie. Persoonlijke Voetbal Trainer & Coach Stijl (DISC) Profiel

Organisatienaam B.V. Pieter de Jongh Functienaam. 09/06/2015 eigen perceptie. Persoonlijke Voetbal Trainer & Coach Stijl (DISC) Profiel Organisatienaam B.V. Pieter de Jongh Functienaam 09/06/2015 eigen perceptie Persoonlijke Voetbal Trainer & Coach Stijl (DISC) Profiel Pieter de Jongh Functienaam 09/06/2015 9:53 eigen perceptie Inhoud

Nadere informatie

Organisatienaam. Pieter de Jongh Functienaam. 30/01/2018 eigen perceptie. Persoonlijke Secretaresse Stijl (DISC) Profiel

Organisatienaam. Pieter de Jongh Functienaam. 30/01/2018 eigen perceptie. Persoonlijke Secretaresse Stijl (DISC) Profiel Organisatienaam Q Pieter de Jongh Functienaam 30/01/2018 eigen perceptie Persoonlijke Secretaresse Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke Stijl (DISC)

Nadere informatie

DISC. Goede communicatie, verhoogde effectiviteit en sterke relaties in werk en privé.

DISC. Goede communicatie, verhoogde effectiviteit en sterke relaties in werk en privé. DISC Goede communicatie, verhoogde effectiviteit en sterke relaties in werk en privé. Dit ebook gaat over: Je belangrijkste bijdrage aan een relatie is niet wat je zegt of doet, maar wie je bent. Het DISC

Nadere informatie

Organisatienaam. Pieter de Jongh Functienaam. 30/01/2018 eigen perceptie. Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC) Profiel

Organisatienaam. Pieter de Jongh Functienaam. 30/01/2018 eigen perceptie. Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC) Profiel Organisatienaam Q Pieter de Jongh Functienaam 30/01/2018 eigen perceptie Persoonlijke Commerciële Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke Stijl (DISC)

Nadere informatie

Haal Jij het beste uit jouw team?

Haal Jij het beste uit jouw team? succes verzekerd! Haal Jij het beste uit jouw team? Nieuwe Tijd Business geeft teamtrainingen m. b.v. de Q4 Stijl (DISC) ANalyse. In één dag krijg je inzicht in jouw team (kwaliteiten, valkuilen, teamrollen

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Gewoon met Harm Q Harm Boer Eigenaar 14/12/2015 eigen perceptie Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke Stijl (DISC) inleiding 3 02 Persoonlijke

Nadere informatie

RAPPORT DISC SCAN. Leeftijd: 30 Opleidingsniveau:

RAPPORT DISC SCAN. Leeftijd: 30 Opleidingsniveau: RAPPORT DISC SCAN Respondent: E-mailadres: Geslacht: Jill Voorbeeld voorbeeld@testingtalents.nl vrouw Leeftijd: 30 Opleidingsniveau: Vergelijkingsgroep: hbo Geen expliciete vergelijkingsgroep Testdatum:

Nadere informatie

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl Hoe kleurrijk ben jij? Werkcafe Berkelland 25 November GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in anderen. Inzicht

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen 1. Doel 1. Kwaliteiten van de groepsleden op tafel leggen 2. De opdracht zo concreet mogelijk maken, door brainstorm, groepsleden

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel MCG Q Marjolijn Wibbelink Partner 17/12/2008 eigen perceptie Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel SECTIE ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke Stijl (DISC) inleiding 3 02 Persoonlijke

Nadere informatie

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel

Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel Persoonlijke Stijl (DISC) Profiel MaakBaan Q Profiel van: Functie: Datum: Focus: Diane Koster 03/03/2010 13:09 eigen perceptie Werk Inhoud Persoonlijke Stijl Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijke

Nadere informatie

Talenten 30 januari Daan Demo

Talenten 30 januari Daan Demo Talenten 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding De wereld om ons heen, ook de arbeidsmarkt, is constant in beweging. Niemand weet exact hoe het werkveld er over 5 of 15 jaar voor staat. Daarom is het belangrijk

Nadere informatie

BETER FUNCTIONEREN DOOR EEN SCHERPER INZICHT IN JEZELF EN COLLEGA S KRAAK JE KLEURENCODE

BETER FUNCTIONEREN DOOR EEN SCHERPER INZICHT IN JEZELF EN COLLEGA S KRAAK JE KLEURENCODE BETER FUNCTIONEREN DOOR EEN SCHERPER INZICHT IN JEZELF EN COLLEGA S KRAAK JE KLEURENCODE 1 INHOUD Talent, kennis, hard werken en ingesteldheid Poll Diverse elementen Persoonlijkheidstesten als hulpmiddel

Nadere informatie

Workshop Karakter Deel 1

Workshop Karakter Deel 1 Workshop Karakter Deel 1 Het is belangrijk om te benoemen dat het onmogelijk is om alle theorie die gegeven is te verwerken en door te sturen. Dit omdat de trainer van IGMAR EZ (Dhr. R. Kok) zijn trainingen

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

Gedragsanalyse. Timo Tester. Kerngroep Functie Organisatie HRM-Profielen

Gedragsanalyse. Timo Tester. Kerngroep Functie Organisatie HRM-Profielen Timo Tester Functie Organisatie Kerngroep 11-06-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Deel 1: Uw persoonlijke gedragsstijl... 2 Gedragsgrafieken... 6 Uw gedragsprofiel in beeld... 7 Reflectie... 8 Effectiever

Nadere informatie

Sacha, wie ben jij echt?

Sacha, wie ben jij echt? Persoonlijk profiel van Sacha de Boer 3 maart 2017 - Vertrouwelijk - Sacha, wie ben jij echt? Uitslag van jouw Studiekeuzetest Jij, in een notendop waarom dit rapport anders is... Misschien heb je al eens

Nadere informatie

Gedragsanalyse. Timo Tester. HRM Profielen Functie Organisatie HRM-Profielen

Gedragsanalyse. Timo Tester. HRM Profielen Functie Organisatie HRM-Profielen Timo Tester Functie Organisatie HRM Profielen www.hrmprofielen.nl 085-8769741 22-08-2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Deel 1: Uw persoonlijke gedragsstijl... 2 Gedragsgrafieken... 6 Uw gedragsprofiel

Nadere informatie

Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over.

Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over. Leerstijl test Vragenlijst leerstijl Hieronder staan 80 uitspraken. Kruis aan of je het er mee eens bent of juist niet. Sla geen uitspraken over. Eens 1. Ik heb uitgesproken ideeën over recht, onrecht,

Nadere informatie

Gedragsanalyse. LaVendel. Jan Voorbeeld Tester Organisatie HRM-Profielen

Gedragsanalyse. LaVendel. Jan Voorbeeld Tester Organisatie HRM-Profielen LaVendel www.lavendel-coaching.nl Jan Voorbeeld Tester Organisatie 20-11-2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Deel 1: Uw persoonlijke gedragsstijl... 2 Gedragsgrafieken... 6 Uw gedragsprofiel in beeld...

Nadere informatie

Dia 1. Training, coaching met DISC-kleuren analyses

Dia 1. Training, coaching met DISC-kleuren analyses Dia 1 Training, coaching met DISC-kleuren analyses Dia 2 Communiceren, netwerken en DISC Dia 3 Wat wil ik bereiken? Waar ben ik goed in? Wat wil ik nog ontwikkelen Wie/ wat heb ik daar voor nodig? Wat

Nadere informatie

KRAAK JE KLEURENCODE Werk als leidinggevende aan een effectieve persoonlijke communicatie- en managementstijl! INHOUD

KRAAK JE KLEURENCODE Werk als leidinggevende aan een effectieve persoonlijke communicatie- en managementstijl! INHOUD KRAAK JE KLEURENCODE Werk als leidinggevende aan een effectieve persoonlijke communicatie- en managementstijl! INHOUD Diverse elementen Hoe? Perceptie 3 pijlers volgens Jung De 4 kleuren Groen Rood Blauw

Nadere informatie

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID

ACCEPTATIE AUTONOMIE BESCHERMING BIEDEN COMFORTABEL LEVEN CREATIVITEIT DE KOST WINNEN DOELGERICHTHEID ACCEPTATIE geaccepteerd worden zoals ik ben ACCURAATHEID precies zijn in mijn meningen en opvattingen ALLEEN ZIJN tijd en ruimte vinden om alleen te zijn AUTONOMIE zelfstandig en onafhankelijk zijn AVONTUUR

Nadere informatie

De wijze waarop we op elkaar reageren

De wijze waarop we op elkaar reageren INTERACTIE Een belangrijk aspect in de communicatie met anderen is dus de interactie tussen beide gesprekspartners. Interactie is het proces dat zich tussen twee mensen ontwikkelt in hun communicatie.

Nadere informatie

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem

Persoonlijkheidsprofiel. Anoniem Anoniem 2012 1. Inleiding Dit is jouw persoonlijkheidsprofiel. Het profiel is gebaseerd op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst. Jouw antwoorden zijn vergeleken met die van een grote groep

Nadere informatie

Regio Business Dagen 2014. Meer rendement uit je beursdeelname

Regio Business Dagen 2014. Meer rendement uit je beursdeelname Regio Business Dagen 2014 Meer rendement uit je beursdeelname De ballon Doel Op een klantgerichte wijze maximaal rendement uit de beurs halen. 5 Tips & Inzichten om de beursbezoeker aan je te binden Beurscontactmomenten

Nadere informatie

Persoonlijke Sport Profiel

Persoonlijke Sport Profiel Organisatienaam B.V. Pieter de Jongh Functienaam 08/03/2013 eigen perceptie Persoonlijke Sport Profiel Inhoud Persoonlijke Sport Profiel HFST. ONDERWERP PAGINA 01 Persoonlijk Sport Profiel inleiding 3

Nadere informatie

Waardevolle verschillen

Waardevolle verschillen Diversiteit: Waardevolle verschillen Inspiratie om de specifieke kwaliteiten van extraverte én introverte professionals te (h)erkennen en in te zetten voor krachtige teams. De kracht van diversiteit zit

Nadere informatie

SMA Sales Café. asterclass Kleurrijk Verkopen

SMA Sales Café. asterclass Kleurrijk Verkopen SMA Sales Café asterclass Kleurrijk Verkopen AV heeft als droom dat elke salesprofessional en salesorganisatie floreert. Ontwikkelingen binnen sales Basis (klant) psychologie Carl Jung, kleuren & DISC

Nadere informatie

Commercieel Observatie Profiel

Commercieel Observatie Profiel Observatieprofiel van: Naam: Bedrijf: Functie/Rol: Focus: Petra Q4 Profiles inkoop Werk Geobserveerd door: Naam: Pieter de Jongh Datum: 22/08/2014 16:53 Commercieel Observatie Profiel Inhoud Commercieel

Nadere informatie

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011)

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) STIJL: Dio heeft veel energie, wil vooruit en slaat voortdurend nieuwe wegen in. Hij vertrouwt op zijn ingevingen van het moment en gaat recht op zijn doel af. Hij zal

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

Betrokkenheid. Competentie. De behoefte aan competentie wordt vervuld.

Betrokkenheid. Competentie. De behoefte aan competentie wordt vervuld. Betrokkenheid Autonomie Competentie Relatie leerkracht Relatie leerlingen De behoefte aan autonomie De behoefte aan competentie De behoefte aan een goede relatie met de leerkracht De behoefte aan goede

Nadere informatie

Ulrica WF van Panhuys Authentic Leadership www.uwfvanpanhuys.com

Ulrica WF van Panhuys Authentic Leadership www.uwfvanpanhuys.com Module 1 Profileren van de emotionele intelligentie: Team Effectiviteit (). De Team Effectiviteit wordt vastgesteld door het identificeren, vaststellen en beheersen van de emotionele intelligentie van

Nadere informatie

ProfileXT Individual Profile

ProfileXT Individual Profile PXT Rapport is bestemd voor Jean François Maes Onderzoek afgenomen op: 06/01/2017 Afgedrukt op: 06/01/2017 Copyright 2003-2017 Profiles International, Inc. Bericht voor De gedragswetenschap heeft bewezen

Nadere informatie

Rijkdom aan karakters. Een globale indeling. Denken. Introvert. Extravert. Voelen

Rijkdom aan karakters. Een globale indeling. Denken. Introvert. Extravert. Voelen Rijkdom aan karakters Ieder mens is een uniek wezen. Niet alleen biologisch gezien, maar vooral ook door iets wat velen omschrijven als persoonlijkheid, in de volksmond ook wel karakter genoemd. Tal van

Nadere informatie

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus pag.: 1 van 5 Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus Ieder mens heeft een persoonlijke stijl van beïnvloeden. De een is meer gericht op het opbouwen

Nadere informatie

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Naam: Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op alle afgeronde onderdelen. 2 Algemeen werk- en denkniveau Ver beneden - gemidde ld Ver bovengemidde ld Algemene

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld

Maartje Voorbeeld Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Talentrapportage De wereld om ons heen, ook de arbeidsmarkt, is constant in beweging. Niemand weet exact hoe het werkveld

Nadere informatie

Vragenlijst Uw persoonlijke stijl van communiceren

Vragenlijst Uw persoonlijke stijl van communiceren Vragenlijst Uw persoonlijke stijl van communiceren Geef een cijfer om aan te geven hoe jij functioneert in de omgang met mensen. Kenmerken 1 2 3 4 Kenmerken Komt zelfverzekerd over Gereserveerd Passief

Nadere informatie

Datum : 26 augustus 2014 Verantwoordelijke psycholoog : Marin Kramer-Kemps Registerpsycholoog NIP

Datum : 26 augustus 2014 Verantwoordelijke psycholoog : Marin Kramer-Kemps Registerpsycholoog NIP Kandidaat : Mevrouw X. Voorbeeld Opdrachtgever : Interzorg Onderzoeksvorm : Bouwsteen persoonlijkheid (OPQ) Datum : 26 augustus 2014 Verantwoordelijke psycholoog : Marin Kramer-Kemps Registerpsycholoog

Nadere informatie

Workshop Insights Discovery

Workshop Insights Discovery Workshop Insights Discovery Klantendag OR-ondersteuning 9 maart 2018 Sarton Training & Advies Chrétien Sarton Over mij Politicoloog en jurist 5 jaar adviseur bij Deloitte. 14 jaar trainer-adviseur voor

Nadere informatie

GEZOND BEWEGEN.

GEZOND BEWEGEN. GEZOND BEWEGEN maaike@nudgeme.be maaike@koslearning.be want verandering begint bij jezelf We worden geboren als een blanco blad = onze persoonlijkheid, gedrag, waarden, worden gevormd door onze omgeving

Nadere informatie

Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch)

Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch) pag.: 1 van 6 Vragenlijst leerstijlen (model van Kolb/Juch) Bron: www.fractal.org/bewustzijns-besturings-model/vragenlijsten/vragenlijst-leerstijlen.htm Auteur: onbekend Een leerstijl is de manier waarop

Nadere informatie

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN

VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN E-BLOG VIER EENVOUDIGE TAKTIEKEN OM LASTIGE COLLEGA S VOOR JE TE WINNEN in samenwerken Je komt in je werk lastige mensen tegen in alle soorten en maten. Met deze vier verbluffend eenvoudige tactieken vallen

Nadere informatie

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten Persoonlijkheidstesten De gratis korte persoonlijkheid test De eerste test die ik heb gemaakt is een gratis test. Deze test bestaat uit één vraag waar wordt gevraagd een van de negen figuren te kiezen.

Nadere informatie

Interessen: Wat vind ik leuk?

Interessen: Wat vind ik leuk? Interessen: Wat vind ik leuk? Opdracht 1: Zet een kruisje bij de punten die je leuk vindt om te doen. Omcirkel vervolgens drie punten die je het allerleukst vindt om te doen. Ik vind het leuk om iets van

Nadere informatie

de TROMPET Ken je instrument! Speel je eigen partij! Tips voor beter samenspel! en zoek in goed samenspel de ideale toon!

de TROMPET Ken je instrument! Speel je eigen partij! Tips voor beter samenspel! en zoek in goed samenspel de ideale toon! De trompet is een enthousiaste, optimistische ontdekker. Je houdt ervan om regelmatig nieuwe muziekstukken te ontdekken, te veranderen en uit te voeren voor diverse soorten publiek. de TROMPET extraverte

Nadere informatie

VINCO ENGINEERING TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN

VINCO ENGINEERING TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN TALENT & AMBITIE VOORUITDENKEN Je talent benutten en je ambities waarmaken. Het beste uit je zelf halen. Dat is de waarde van vooruitdenken. VOORUITDENKEN IS VRAGEN STELLEN

Nadere informatie

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren?

Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Welke kwaliteiten en valkuilen horen er bij de verschillende kleuren? Een mens is natuurlijk veel meer dan een kleur. Het indelen in kleuren is een hulpmiddel om een beeld te krijgen van jezelf en de ander.

Nadere informatie

Training met persolog profielen

Training met persolog profielen Training met persolog profielen Verkrijg de beste resultaten op het werk en in uw dagelijks leven Ontdek een praktische manier om uw persoonlijkheid te ontwikkelen: U leert verschillende gedragstendensen

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Wendbaarheid: een inleiding

Wendbaarheid: een inleiding Wendbaarheid: een inleiding Rollen en functies veranderen snel. Dit vraagt dat medewerkers zich voortdurend moeten kunnen aanpassen. Wendbaarheid is de manier waarmee iemand kan omgaan met veranderende

Nadere informatie

De woonbeleving en -wensen van de bewoners in Zuid Holland (DGOT 2018)

De woonbeleving en -wensen van de bewoners in Zuid Holland (DGOT 2018) De woonbeleving en -wensen van de bewoners in Zuid Holland (DGOT 2018) De Grote OmgevingsTest (DGOT) is een grootschalig onderzoek naar de woonbeleving, -voorkeuren, en -keuzemotieven van alle bewoners

Nadere informatie

TH-MI Motivation Indicator. Brown Jeremy Manager Brainwave Ltd.

TH-MI Motivation Indicator. Brown Jeremy Manager Brainwave Ltd. Brown Jeremy Manager Brainwave Ltd. TH-MI Motivation Indicator Dit rapport werd gegenereerd op 30-08-2013 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data dateren van 30-08-2013. OVER DE MOTIVATION

Nadere informatie

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN Let s play cards lees je kaarten houd de kaarten die waar zijn voor jou geef anderen kaarten die op hun van toepassing zijn leg weg wat je niet herkent

Nadere informatie

Rapportage Talenten. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Talenten. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Talenten Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 01.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 01.04.2016 / Rapportage Talenten 2 Inleiding De wereld om ons heen, ook de arbeidsmarkt, is

Nadere informatie

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Accountmanager 23-3-2015

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Accountmanager 23-3-2015 TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag Victor Voorbeeld 23-3-2015 Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam INTRODUCTIE Rollen en functies zijn constant aan verandering onderhevig.

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

Workshopavond 1 Persoonlijkheid & Motivatie 16/01/2017

Workshopavond 1 Persoonlijkheid & Motivatie 16/01/2017 Workshopavond 1 Persoonlijkheid & Motivatie 16/01/2017 -> voorstelling 1 e week februari 2017 + 1 contact / maand GEZOND BEWEGEN maaike@nudgeme.be maaike@koslearning.be want verandering begint bij jezelf

Nadere informatie

Gedragsanalyse. Timo Tester Functie Organisatie HRM-Profielen

Gedragsanalyse. Timo Tester Functie Organisatie HRM-Profielen Timo Tester Functie Organisatie 26-09-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Deel 1: Uw persoonlijke gedragsstijl... 2 Gedragsgrafieken... 6 Uw gedragsprofiel in beeld... 7 Reflectie... 8 Effectiever communiceren

Nadere informatie

Thema's Om In De Gaten Te Houden

Thema's Om In De Gaten Te Houden Omgaan met individuen Bij Omgaan met individuen gaat het om thema's als het Managen van prestatie-problemen en het beoordelen van prestaties, Bewust zijn van gevoelens en behoeften van anderen, Het gebruik

Nadere informatie

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 2 van 17 Naam: Maarten de Boer Afnamedatum: 16.12.2011 09:28 Normgroep: Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 3 van 17 NEO-PI-R Uitgebreide interpretatie van de resultaten

Nadere informatie

De Wereld Van Verschil

De Wereld Van Verschil Drijfveer TM Colofon De Wereld van Verschil is een uitgave van MapsTell BV, Landsmeer. BasicMapping, PersonalMapping en TeamMapping zijn geregistreerde merknamen van MapsTell BV. 2014, MapsTell BV/Sebastiaan

Nadere informatie

Generatiemix. Babyboomgeneratie Babyboomgeneratie. Wat is kenmerkend voor een medewerker uit de babyboomgeneratie ( 1945-1955)?

Generatiemix. Babyboomgeneratie Babyboomgeneratie. Wat is kenmerkend voor een medewerker uit de babyboomgeneratie ( 1945-1955)? Generatiemix Babyboomgeneratie Babyboomgeneratie Wat is kenmerkend voor een medewerker uit de babyboomgeneratie ( 1945-1955)? Een medewerker uit de babyboomgeneratie Wat is kenmerkend voor een medewerker

Nadere informatie

2.1 'Emotioneel onbekommerd'

2.1 'Emotioneel onbekommerd' Je persoonlijkheid wordt beschreven aan de hand van vijf persoonlijkheidskenmerken; 'emotioneel onbekommerd', 'extravertheid', 'gewetensvolheid', 'vriendelijkheid' en 'openheid'. Elk persoonlijkheidskenmerk

Nadere informatie

NAAM VOORNAAM 29/10/2012

NAAM VOORNAAM 29/10/2012 NAAM VOORNAAM 29/10/2012 Rijksregisternummer Naam Selectienummer 99999999999 NAAM VOORNAAM SELECTIE Feedbackrapport aangaande de selectie: SELECTIE TITEL Het rapport bestaat uit 3 delen: 1. De competenties

Nadere informatie

Kennismaken met DISC en ons gedrag- en leefstijlprofiel.

Kennismaken met DISC en ons gedrag- en leefstijlprofiel. Kennismaken met DISC en ons gedrag- en leefstijlprofiel. William Marston beschreef in het boek Emotions of Normal People in 1928 voor het eerst de basis van DISC. DISC bepaalt de gedrag- en communicatievoorkeuren

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse Sara Berger

TMA Talentenanalyse Sara Berger TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting 5-2-2018 Sara Berger Inhoudsopgave Inleiding Betekenis van de scores Consistentie Beschrijving van de persoonlijkheid Kwaliteiten en valkuilen overzicht

Nadere informatie

Een scherpe blik op de stroeve relatie tussen Obama en Poetin

Een scherpe blik op de stroeve relatie tussen Obama en Poetin Een scherpe blik op de stroeve relatie tussen Obama en Poetin De afgelopen maanden lijken de VS en Rusland af te stevenen op een flinke confrontatie. Aan de hand van beelden laten wij u zien, waarom deze

Nadere informatie

Eerst gaan we structuur aanbrengen in de verschillende stijlen van klanten. We doen dit aan de hand van twee kenmerken:

Eerst gaan we structuur aanbrengen in de verschillende stijlen van klanten. We doen dit aan de hand van twee kenmerken: COMMUNICATIESTIJLEN Het proces voorafgaande aan een aankoop kent vele beslissingsfasen. In elke fase moet je de klant als het ware helpen bij het nemen van de beslissing. Door dit namelijk te doen ben

Nadere informatie

Bijlage 2: De Multifocus-quickscans

Bijlage 2: De Multifocus-quickscans Bijlage : De Multifocus-quickscans Multifocus Profiel-quickscan Hieronder staan 8 stellingen. Geef aan in hoeverre je vindt dat deze stellingen op jou van toepassing zijn. Ga daarbij uit van de werkelijke

Nadere informatie

Persoonlijkheidstest (PTA)

Persoonlijkheidstest (PTA) Persoonlijkheidstest (PTA) student 47 2013 TalentFocus 1. Inleiding Dit is jouw persoonlijkheidsprofiel. Het profiel is gebaseerd op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst. Jouw antwoorden

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft

Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft december 2018 1. Respons 1. Respons Bent u man of vrouw? Wat is de samenstelling van uw huishouden?

Nadere informatie

PIV Actualiteitencollege oktober 2018

PIV Actualiteitencollege oktober 2018 PIV Actualiteitencollege 9 + 11 oktober 2018 Insights, een kleurentaal voor beter afstemmen en verbinden. VLB, Team Service Front Office & Online door Persoonlijke YellowBox, en Eunice Teamontwikkeling

Nadere informatie

Niveaubepaling Nederlandse taal

Niveaubepaling Nederlandse taal Niveaubepaling Nederlandse taal Voor een globale niveaubepaling kunt u de niveaubeschrijvingen A1 t/m C1 doornemen en vaststellen welk niveau het beste bij u past. Niveaubeschrijving A0 Ik heb op alle

Nadere informatie

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Manager Operations

TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag. Victor Voorbeeld. Manager Operations TSI Werken in Stijl - Functieprofiel Gedrag Victor Voorbeeld Licentiehouder: Laan van Vlaanderen 323 1066 WB Amsterdam Exclusive Licensee: - www.ttisuccessinsights.nl INTRODUCTIE Rollen en functies zijn

Nadere informatie

TH-QPS Quick Performance Scan. Best Peter Manager Brainwave Ltd.

TH-QPS Quick Performance Scan. Best Peter Manager Brainwave Ltd. Best Peter Manager Brainwave Ltd. THQPS Quick Performance Scan Dit rapport werd gegenereerd op 11112015 door White Alan van Brainwave Ltd.. De onderliggende data (PQ) dateren van 10032015. OVER DE THQPS

Nadere informatie

The Bridge Personality Het boekje voor kandidaten NEDERLANDSE UITGAVE T. LANNISTER

The Bridge Personality Het boekje voor kandidaten NEDERLANDSE UITGAVE T. LANNISTER The Bridge Personality Het boekje voor kandidaten NEDERLANDSE UITGAVE T. LANNISTER Inhoud Inleiding 4 De Big Five: 34 dimensies 4 De Type theorie van Jung: 16 Types 4 8 Competenties 4 Het feedbackgesprek

Nadere informatie

Uitgebreid Rapport. Jan de Bruijn RAKNF. Kandidaatcode. Invoerdatum 14 februari 2014. Online Talent Manager Jan de Bruijn / RAKNF Pagina 1 van 5

Uitgebreid Rapport. Jan de Bruijn RAKNF. Kandidaatcode. Invoerdatum 14 februari 2014. Online Talent Manager Jan de Bruijn / RAKNF Pagina 1 van 5 Uitgebreid Rapport Jan de Bruijn Kandidaatcode RAKNF Invoerdatum 14 februari 2014 Online Talent Manager Jan de Bruijn / RAKNF Pagina 1 van 5 Inleiding U heeft één of meerdere tests van Online Talent Manager

Nadere informatie

BEPAAL UW COMMUNICATIESTIJL

BEPAAL UW COMMUNICATIESTIJL BEPAAL UW COMMUNICATIESTIJL Deze vragenlijst bestaat uit achttien maal twee stellingen. U verdeelt per koppel stellingen telkens 3 punten: - Als A heel kenmerkend is voor u en B totaal niet, geeft u A

Nadere informatie