Persoonlijk Financieel Plan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Persoonlijk Financieel Plan"

Transcriptie

1 Het leven is vol onzekerheden. Sommige zijn acceptabel. Andere niet. Daar treft u voorzieningen voor. Vaak financiële investeringen voor later. Daar vertrouwt u op en ontleent u zekerheden aan. Maar is dat wel terecht? Voor een auto vinden we periodiek onderhoud logisch. Zo voorkom je tijdig problemen. Voor financiële producten is dat niet anders! Ook die vergen periodiek onderhoud. Zo voorkomt u schijnzekerheden. Met het Persoonlijk Financieel Plan van Postma van de Graaff kunt u er op vertrouwen dat uw financiële investeringen u niet in de steek laten als u er een beroep op doet. Waarom een Persoonlijk Financieel Plan? U wilt graag weten of u uw financiële zaken goed heeft geregeld. Dat is altijd verstandig. En zeker bij de huidige economische ontwikkelingen. Wat staat er voor u te gebeuren op korte of wat langere termijn? Heeft u zich voldoende ingedekt voor de mogelijk verschillende uitkomsten? Dit soort vragen verdienen een serieus antwoord. Bij voorkeur in een samenhangend verband, een Persoonlijk Financieel Plan. Een plan dat antwoord geeft op vragen als: Is er voldoende spaargeld om mijn kinderen later te laten studeren? Bouw ik voldoende pensioen op? Als mij iets overkomt, laat ik mijn gezin dan financieel gezond achter? Als ik eerder wil stoppen met werken, zijn mijn huidige voorzieningen wel toereikend? Als ik mijn baan kwijt raak, hoe lang heb ik dan recht op een uitkering en is kan ik hier mijn lasten van betalen? Maar het kan ook zijn dat u nog helemaal niet over later heeft nagedacht. Of het is er nog niet van gekomen om goed naar bijvoorbeeld uw pensioenvoorzieningen te kijken. Ook dan is het tijd voor een Persoonlijk Financieel Plan. Wat levert het Persoonlijk Financieel Plan u op? Een Persoonlijk Financieel Plan is weten waar u aan toe bent, nu en in de toekomst. Het maakt voor u inzichtelijk welke gevolgen hypotheek, pensioen, arbeidsongeschiktheid en overlijden hebben op uw (gezamenlijke) consumptief besteedbaar inkomen. Al uw losse financiële voorzieningen als bijvoorbeeld uw hypotheek, levensverzekering en schadeverzekeringen worden gebundeld in één overzichtelijk totaalplaatje. De voordelen voor u: Uw persoonlijke financiën in één keer op orde. Helder en volledig overzicht van uw financiële situatie. Duidelijk advies over de mogelijkheden om uw situatie te verbeteren. Afgestemd op úw wensen en doelen. Het Persoonlijk Financieel Plan houdt rekening met: uw woon- en leefsituatie uw werk uw huidige financiële behoeften uw wensen en plannen voor de toekomst

2 Het Persoonlijk Financieel Plan in 2 stappen Persoonlijk Financieel Plan Stap 1: Inventarisatie van uw huidige financiële situatie Voor een gedegen Persoonlijk Financieel Plan is het noodzakelijk dat wij u huidige financiële situatie in kaart brengen. Alle belangrijke bestanddelen van uw inkomsten, uitgaven en vermogen worden in de inventarisatie meegenomen. Denk hierbij aan inkomsten uit onderneming of loondienst, hypotheeklasten, lijfrentepolissen, kapitaalverzekeringen, spaartegoeden en beleggingen. Tijdens deze inventarisatie komen onder meer de volgende vragen aan bod: Wat verdient u (en eventueel uw partner)? Hoeveel zijn uw (toekomstige) vaste lasten? Hoe heeft u uw hypotheek geregeld? Heeft of wilt u kinderen? Heeft u spaargeld of belegd vermogen? Welke polissen en pensioenrechten heeft u lopen? Door deze inventarisatie met u te bespreken krijgt u inzicht in de huidige status van uw bezittingen, inkomsten en uitgaven. Stap 2: Wat zijn uw wensen en behoeften? De resultaten van de inventarisatie bespreken wij met u. Zo krijgt u inzicht in uw huidige situatie bij scenario s als bijvoorbeeld overlijden, pensioen en arbeidsongeschiktheid. Vervolgens bespreken wij met u of uw huidige situatie in genoemde scenario s aansluit bij uw wensen. We bespreken onderwerpen als: Wat wilt u over 5, 10 of 20 jaar bereikt hebben? Eerder stoppen met werken, een wereldreis van een paar jaar maken, in het buitenland gaan wonen of misschien een eigen zaak beginnen? Hoeveel besteedbaar inkomen wilt u dan hebben? Of stel, u raakt arbeidsongeschikt. Hoeveel wilt u dan minimaal nog kunnen besteden? En uw kinderen? Wilt u geld reserveren voor hun studie later? En als u belegt of spaart, wat is daarmee uw doel? Nadat uw huidige financiële situatie en wensen in kaart zijn gebracht stellen wij het Persoonlijk Financieel Plan op. Wij doorlopen met u de verschillende scenario s als bijvoorbeeld: Wat wilt u geregeld hebben als u nu komt te overlijden? Wat als u volgend jaar uw baan kwijt raakt? Et cetera. Deze stap geeft u een goed beeld of uw bestaande voorzieningen toereikend zijn of dat ze aangepast moeten worden. Wij wijzen u op de aandachtsgebieden waarvan wij menen dat u deze moet onderzoeken in de vorm van het opvragen van advies. Te allen tijde adviseren wij u advies in te winnen over eventuele tekorten die wij signaleren. Aan u vervolgens de keuze om dit advies bij ons kantoor in te winnen of elders. Advies Naar aanleiding van uw Persoonlijk Financieel Plan, geven wij u advies hoe u uw wensen en behoeften voor nu en in de toekomst kunt realiseren. Wij maken een selectie van verzekeraars en producten die het beste aansluiten bij wensen en omstandigheden. Op basis daarvan kiest u zelf de producten die het beste in uw plannen passen. Dit is een aanvullende dienst en valt buiten het tarief van het Persoonlijk Financieel Plan. Voor tarieven verwijzen wij u naar de Pagina Kostenoverzicht.

3 Bemiddeling Persoonlijk Financieel Plan Op basis van ons advies weet u wat u kunt doen om uw toekomstige wensen en behoeften te realiseren. Indien u een (aanvullende) verzekering wenst, bemiddelen wij voor u tussen u en de bank of verzekeringsmaatschappij. Wij verzorgen wij voor u de aanvraag en begeleiding in het administratieve proces tot aan de polisbescheiden. Zodra de verzekeringsmaatschappij alle documenten heeft opgemaakt, controleren wij de juistheid en correctheid van deze documenten. Is het conform uw aanvraag en is de juiste premie gehanteerd? Bij mogelijke fouten zorgen wij voor een correctie. Dit is een aanvullende dienst en valt buiten het Persoonlijk Financieel Plan. Voor tarieven verwijzen wij u naar de Pagina Kostenoverzicht. Beheer & Onderhoudsabonnement Een Persoonlijk Financieel Plan is altijd een momentopname is. Verandering van baan, een erfenis, verhuizing, echtscheiding zijn gebeurtenissen die veel invloed kunnen hebben op uw financiële situatie. Wij adviseren u daarom periodiek uw Persoonlijk Financieel Plan door te nemen en wijzigingen in doelstellingen en/of financiële positie op te nemen in een update. Hiervoor bieden wij u een Beheer & Onderhoudsabonnement. Voor een vast bedrag per maand nemen wij het beheer en onderhoud van uw financiële producten uit handen. Dit abonnement geldt voor alle modulen die u via onze bemiddeling afsluit of heeft afgesloten, zoals: Bancaire producten Hypotheek Kredieten Levensverzekeringen Risicoverzekeringen Uitvaartverzekering Zorgverzekering. Arbeidsongeschiktheid verzekering, Wat doen wij precies voor u? Kiest u voor een Beheer & Onderhoudsabonnement, dan kunt u rekenen op de dienstverlening zoals deze omschreven zijn voor de diverse modulen. Hieronder vertellen wij u wat de algemene werkzaamheden zijn die voor iedere module gelijk zijn en wat de eventuele specifieke werkzaamheden zijn per module. Algemene werkzaamheden (gelden voor iedere module) Beheren van uw financiële producten in onze systemen. Onderhouden van uw gegevens en financiële producten. Beantwoorden van uw vragen over uw financiële producten. Persoonlijk periodiek gesprek. Actualiseren van uw klantprofiel en eventueel risicoprofiel. Monitoren van uw financiële producten en situatie m.b.t. marktwijzigingen. Informatie verstrekken aan de door u aangewezen personen cq. Adviseurs. In kaart brengen van financiële situatie bij overlijden / arbeidsongeschiktheid / pensionering. In kaart brengen van uw hypotheek.

4 Uitvaart Controleren of de wensen en behoeften nog voldoen aan de uitgangspunten bij het afsluiten van de verzekering; o begraven of crematie; o asbestemming; o steen, gedenkteken; o kosten grafrechten gemeente. o is het verzekerd bedrag nog voldoende o bewaken winstbijschrijving cq indexering o bij overlijden zorgen voor een goede afwikkeling van de uitkering. Hypotheken Controleren of de wensen en behoeften nog voldoen aan de uitgangspunten bij het afsluiten van de hypotheek. Advies bij verlenging rentevaste periode. Rentecheck tijdens rentevaste periode. Kosten baten analyse. Is het gunstig om over te sluiten? Voorlichting bij veranderende regelgeving fiscaal/juridisch die betrekking hebben op de bestaande hypotheek. Levensverzekering Controleren of de wensen en behoeften nog voldoen aan de uitgangspunten bij het afsluiten van de verzekering. Controleren of het spaardoel nog voldoet. Controleren of de risico bij vroeg overlijden nog voldoet. Voorlichting bij veranderende regelgeving fiscaal/juridisch die betrekking hebben op de levensverzekering. Bij uitkering fiscale gevolgen zowel bij leven als bij overlijden. Lijfrentetoets (indien hier sprake van is).

5 Risicoverzekeringen Controleren of de wensen en behoeften nog voldoen aan de uitgangspunten bij het afsluiten van de verzekering; Controleren of het verzekerd bedrag bij overlijden nog volstaat. Controleren of de verzekering extern of intern tegen betere voorwaarden/premie overgesloten kan worden. Kredieten Controleren of de wensen en behoeften nog voldoen aan de uitgangspunten bij het afsluiten van het krediet. Controleren of het krediet intern of extern mogelijk tegen betere voorwaarden kan overgesloten worden (exclusief toetsing acceptatie traject). Controleren of het uitstaande krediet passend is bij het inkomen. Indien gewenst alternatieven bespreken zoals aflossen of oversluiten. Zorgverzekering Beheer van de zorgverzekering(en) in onze systemen. Collectiviteit aanbod per mail jaarlijks verstrekken. Arbeidsongeschiktheid verzekering Verwerken van mutaties ten aanzien van de verzekering en geven van advies ten aanzien van deze mutaties. Periodieke controle, minimaal eenmaal per 2 jaar van verzekerde hoedanigheid en verzekerd bedrag, inclusief agendering van optierecht tot aanpassing verzekerd bedrag. Periodieke controle, minimaal eenmaal per 2 jaar of de dekking nog overeenkomt met uw actuele verzekeringsbehoefte. Agendering van de contractstermijn teneinde tijdig de mogelijkheden tot overstappen naar een andere aanbieder in beeld te brengen. Indien van toepassing: Schadebehandeling Ondersteuning bij melding arbeidsongeschiktheid; Ondersteuning bij contacten met arbeidsdeskundige, CWI, andere instanties; Eventueel inschakeling rechtsbijstandsverzekeraar; Begeleiding traject eventuele herkeuring; Overleg standpuntbepaling aanbieder; Controle uitkeringspercentage.

6 Bancaire producten Controleren of de wensen en behoeften nog voldoen aan de uitgangspunten bij het afsluiten van de bancaire voorziening. Lijfrentetoets (indien hier sprake van is). Belasting abonnement de aangifte inkomstenbelasting; eventueel uitstel van indienen; de aanvraag / wijziging voorlopige teruggaaf; de aanvraag / wijziging huurtoeslag; de aanvraag / wijziging zorgtoeslag; de aanvraag / wijziging kinder(opvang)toeslag; overige vragen en hulp omtrent belastingen en de belastingdienst. Hoe werken wij? Helderheid in tarieven & provisievrij: Voor polissen afgesloten voor 1 januari 2013 betaalt u een vergoeding in de vorm van provisie als onderdeel van de door u betaalde premie. Polissen afgesloten ná 1 januari 2013 zijn netto, met andere woorden provisievrij. Dat houdt in dat onze vergoeding geen onderdeel uitmaakt van de door u betaalde premie. In plaats daarvan betaalt u een vast bedrag per polis voor beheer en onderhoud van een abonnement. U weet precies wat u krijgt, wat het kost en waar deze kosten zitten. Objectief & onafhankelijk: Goede contacten met en een uitgebreid netwerk van verzekeraars. Hierdoor kunnen wij u objectief en onafhankelijk advies geven. Advies en beheer staan los van verkoop van enig product of dienst. Vrije keuze in het afnemen van diensten en de kwaliteit hiervan. Voor meer informatie over onze dienstverlening verwijzen wij u graag naar het dienstverleningsdocument Wij zijn u graag van dienst. Hierin beschrijven wij wat u van ons mag verwachten, hoe wij werken en wat wij van u verwachten. Dit document kunt u downloaden via onze website of bij ons opvragen per mail of telefonisch.

7 Kostenoverzicht Persoonlijk Financieel Plan Opstellen Persoonlijk Financieel Plan: een zorgvuldige inventarisatie waarbij inzicht & overzicht van uw huidige financiële situatie wordt verkregen. een inventarisatie van uw wensen & behoeften. bespreken van verschillende scenario s, de gevolgen en mogelijke oplossingen Kosten: eenmalig 950,- implementatiekosten (incl. btw) (in overleg is gespreide betaling in maximaal 24 maanden mogelijk) Advies & Bemiddeling Advies en toelichting hoe u uw wensen & behoeften kunt realiseren, nu en in de toekomst. Selectie van de verzekeraar en het product dat het beste aansluit bij uw wensen en behoeften. Bemiddeling tussen u en de verzekeraar. Tips en aandachtspunten Advieskosten per product* Bemiddelingskosten per product* (bedragen zijn maximale bedragen) Bancaire producten 250,- 250,- Hypotheek aankoop 1250,- 1250,- Hypotheek verhoging 500,- 500,- Hypotheek wijziging op uurbasis** op uurbasis** Kredieten 250,- 250,- Levensverzekering 250,- 250,- Risicoverzekering 250,- 250,- Uitvaartverzekering nvt nvt Financieel Plan 950,- nvt * Alle genoemde kosten zijn inclusief eventueel verschuldigde BTW en assurantiebelasting. * Uurtarief is 125,- Beheer & Onderhoudsabonnement Actueel houden van uw financiële situatie, nu en in de toekomst. Tweejaarlijks persoonlijk gesprek waarbij we nagaan of het Persoonlijk Financieel Plan nog aansluit bij u wensen en behoeften. Verwerking van fiscale, juridische en sociale wetgeving. Maandelijkse abonnementskosten per product* Bancaire producten 5,00 Hypotheek aankoop 5,00 Kredieten 5,00 Levensverzekering 5,00 Risicoverzekering 5,00

8 Uitvaartverzekering 5,00 Zorgverzekering 5,00 Arbeidsongeschiktheid 30,00 Aanvullende dienstverlening Abonnement Belastingaangifte 8,35 *Alle genoemde kosten zijn inclusief eventueel verschuldigde BTW en assurantiebelasting. De hierboven genoemde bedragen zijn voorbeelden. Voorafgaand aan het adviestraject spreken wij met u een vast bedrag af voor onze dienstverlening. Alle genoemde kosten zijn inclusief eventueel verschuldigde BTW en assurantiebelasting. Wij mogen de abonnementskosten jaarlijks indexeren aan de hand van het CBS Consumentenprijsindexcijfer (CPI). Indien u een Beheer & Onderhoudsabonnement afsluit voor meerdere verzekeringen van hetzelfde type in combinatie met een Financieel Plan betaalt u slechts één keer de maandelijkse abonnementskosten. Voorbeeld: U sluit drie Uitvaartverzekeringen af in combinatie met een Financieel Plan, dan betaalt u niet drie keer maar één keer de maandelijkse abonnementskosten. Alle externe polissen worden opgenomen in het Financieel Plan. Hierbij wordt gekeken of deze bestaande polissen provisievrij gemaakt kunnen worden. Hiervoor hebben wij echter de medewerking van de verzekeringsmaatschappij voor nodig. Is het niet mogelijk het doorlopende product provisievrij te maken en is de provisie hoger dan het maandelijkse abonnement, dan wordt dit verrekend met het betreffende abonnement. Contractduur abonnement De contractduur van het abonnement is gelijk aan de periode van het door u gekozen abonnement en wordt stilzwijgend verlengd voor gelijke periode zoals oorspronkelijk door u aangegaan. Opzegging kan per einde contractperiode met een opzegtermijn van 3 maanden. Postma van de Graaf behoudt zich het recht voor het Beheer & Onderhoudsabonnement op elk gewenst moment op te zeggen. Indien u uw betalingen niet nakomt, wordt dienstverlening aan u opgeschort en vervalt onze zorgplicht. Extra werkzaamheden Het kan voorkomen dat de verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling een fout maakt, bijvoorbeeld een onjuiste premie). Om deze fout te herstellen moeten wij extra werkzaamheden verrichten. Deze werkzaamheden zijn niet inbegrepen in het abonnement. Wij hanteren hiervoor ons uurtarief van 125 exclusief btw. U ontvangt hiervoor een aparte nota. U kunt de betreffende financiële instelling verzoeken om deze nota aan u te vergoeden. Verzekeraars kennen daarvoor een speciale regeling. Wat gebeurt er als u niet, of niet op tijd, betaalt? Als u een achterstand heeft in de betaling van de abonnementskosten, dan zullen wij de incasso per de eerste van de volgende maand van uw rekening afschrijven. Houdt u er rekening mee dat u in die maand dan twee incasso s tegelijk betaalt. Indien er meer dan twee maanden een betalingsachterstand is, wordt dienstverlening aan u opgeschort en vervalt onze zorgplicht.

9 Wat gebeurt er na opzegging van het abonnement? Als u het abonnement opzegt, heeft u de keuze om ons nog steeds te laten zorgen voor uw verzekeringen. Wij zullen dan met u afspreken welke werkzaamheden wij voor u verrichten en tegen welk tarief. U kunt er echter ook voor kiezen om helemaal geen dienstverlening meer van ons af te nemen. In dat geval moet u de via ons afgesloten verzekeringen laten overboeken naar een andere tussenpersoon. Wijzigingen Wij willen u zo goed mogelijk bijstaan. Als wij het nodig vinden om daarvoor de met u gemaakte afspraken eenzijdig te wijzigen of aan te vullen, dan mogen wij dat doen. Wij stellen u daarbij op de hoogte van de gevolgen die deze aanpassingen voor u hebben. Kunt u zich niet in de aanpassingen vinden? Dan mag u de overeenkomst opzeggen. De overeenkomst eindigt dan aan het einde van de maand waarin u heeft opgezegd.

Bijlage 2 VOORWAARDEN SERVICE ABONNEMENT René van Gameren

Bijlage 2 VOORWAARDEN SERVICE ABONNEMENT René van Gameren Bijlage 2 VOORWAARDEN SERVICE ABONNEMENT René van Gameren Introductie Hartelijk welkom bij René van Gameren. Wij bieden u verschillende mogelijkheden voor het beheren en onderhouden van uw hypotheek, verzekeringen,

Nadere informatie

Voorwaarden hypotheek service abonnement

Voorwaarden hypotheek service abonnement GEUSEBROEK HYPOTHEKEN BY SEVEN FOR LIFE Voorwaarden hypotheek service abonnement Geusebroek Hypotheken by Seven For Life Petra Geusebroek FEBRUARY 1, 2014 Met een service abonnement kunt u van ons een

Nadere informatie

VOORWAARDEN SERVICEABONNEMENT Commandeur & Dammes financieel adviseurs

VOORWAARDEN SERVICEABONNEMENT Commandeur & Dammes financieel adviseurs VOORWAARDEN SERVICEABONNEMENT Commandeur & Dammes financieel adviseurs Introductie Welkom bij Commandeur & Dammes. Wij bieden onze klanten verschillende mogelijkheden voor het beheren en onderhouden van

Nadere informatie

Servicecontract. Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u?

Servicecontract. Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u? Servicecontract Partijen: 1. Aeilkema & Partners BV en 2. Komen het volgende overeen. Wat doen wij voor u? U heeft gekozen voor het sluiten van een servicecontract. Dat is een goede keuze, want daarmee

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Van Maurik Hypotheken (onderdeel van Maurik Financiele Diensten bv) Herenstraat 24 2282 BT RIJSWIJK T 010 4129026 W www.vanmaurik.nl E info@vanmaurik.nl Informatie over onze dienstverlening

Nadere informatie

Brochure service dienstverlening

Brochure service dienstverlening Brochure service dienstverlening Haaker & Daas Haaker & Daas Verzekeringen en Hypotheken Hypotheek service Inleiding Ons kantoor is gespecialiseerd in het adviseren en bemiddelen in financiële diensten

Nadere informatie

Brochure abonnementen Viisi Finance

Brochure abonnementen Viisi Finance Brochure abonnementen Viisi Finance Brochure abonnementen Viisi Finance Een nieuw huis, een nieuwe uitdaging in uw carrière, trouwen, gezinsuitbreiding, u ontvangt een nalatenschap... Uw wensen en behoeften

Nadere informatie

SERVICE ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADE EN UITVAARTVERZEKERINGEN

SERVICE ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADE EN UITVAARTVERZEKERINGEN SERVICE ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADE EN UITVAARTVERZEKERINGEN Introductie U heeft via ons kantoor één of meerdere (particuliere) schade- of uitvaartverzekeringen afgesloten

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met

Nadere informatie

Tarieven: Hypotheken: 2.450,-

Tarieven: Hypotheken: 2.450,- Tarieven: Hypotheken: 2.450,- Het tarief is onderverdeeld in 4 onderdelen: - Persoonlijk Financieel Overzicht / Inventarisatie en haalbaarheidsonderzoek 275,- - Persoonlijk Financieel (hypotheek) Advies

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument ten behoeve van bemiddeling op basis van fee en serviceabonnement

Dienstverleningsdocument ten behoeve van bemiddeling op basis van fee en serviceabonnement Dienstverleningsdocument: Frank Verzekeringen en Hypotheken b.v. Achterweg 42 1822 AM Alkmaar www.fdg-online.nl frank@fdg-online.nl tel. 072-5623209 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Dienstenwijzer / dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer / dienstverleningsdocument Dienstenwijzer / dienstverleningsdocument Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Kempenburg Intermediair b.v. Besterdring 81 5014 HH TILBURG 013-5770395 info@kempenburg.nl www.kempenburg.nl Voordat

Nadere informatie

Brochure abonnementen Viisi Finance

Brochure abonnementen Viisi Finance Brochure en Viisi Finance Brochure en Viisi Finance Een nieuw huis, een nieuwe uitdaging in uw carrière, trouwen, gezinsuitbreiding, u ontvangt een nalatenschap... Uw wensen en behoeften kunnen voortdurend

Nadere informatie

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/Dienstverleningsdocument Informatie over onze dienstverlening Op grond van de Wet Financieel Toezicht zijn wij verplicht u vooraf aan de totstandkoming van een financiële overeenkomst onderstaande informatie te verstrekken. In

Nadere informatie

Admicon Hypotheken en Verzekeringen ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADEVERZEKERING. Serviceabonnementen

Admicon Hypotheken en Verzekeringen ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADEVERZEKERING. Serviceabonnementen Admicon Hypotheken en Verzekeringen ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADEVERZEKERING Op alle diensten die door Admicon Hypotheken en Verzekeren worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

Partijen: Wij verrichten onze werkzaamheden op basis van een tussen u en Arnold Jansen assurantiën afgesloten abonnement.

Partijen: Wij verrichten onze werkzaamheden op basis van een tussen u en Arnold Jansen assurantiën afgesloten abonnement. Geachte heer/mevrouw, Introductie: U overweegt of heeft een of meerdere (particuliere) schadeverzekeringen of levensverzekeringen af te sluiten,of in beheer. Een goed advies is daarbij belangrijk. U heeft

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES

DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES DIENSTENWIJZER BLEUKENS ADVIES U heeft voor Bleukens Advies gekozen of overweegt voor Bleukens Advies te kiezen als uw tussenpersoon voor uw verzekeringen en / of andere financiële diensten. Met uw keuze

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst & dienstenwijzer

Dienstverleningsovereenkomst & dienstenwijzer CANDOR Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Conform de Wet op het Financieel Toezicht bieden wij u voorafgaand aan het sluiten/kopen van een financieel product, naast

Nadere informatie

Bleukens Advies DIENSTVERLENINGSDOCUMENT. U treft hier het dienstverleningsdocument aan van Bleukens Advies Versie 2010-01

Bleukens Advies DIENSTVERLENINGSDOCUMENT. U treft hier het dienstverleningsdocument aan van Bleukens Advies Versie 2010-01 Bleukens Advies DIENSTVERLENINGSDOCUMENT U treft hier het dienstverleningsdocument aan van Bleukens Advies Versie 2010-01 Dienstverleningsdocument Bleukens Advies versie 2010-01 Pagina 1 van 7 U overweegt

Nadere informatie

Van Tol Financial service is een financieel dienstverlener in Barendrecht. Ik adviseer, bemiddel en bied (meestal op verzoek,

Van Tol Financial service is een financieel dienstverlener in Barendrecht. Ik adviseer, bemiddel en bied (meestal op verzoek, Wie zijn wij? Van Tol Financial service is een financieel dienstverlener in Barendrecht. Ik adviseer, bemiddel en bied (meestal op verzoek, maar ook uit eigen beweging) nazorg op het gebied van financiële

Nadere informatie

Wij zijn u graag van dienst. Dienstverleningsdocument 2013

Wij zijn u graag van dienst. Dienstverleningsdocument 2013 Wij zijn u graag van dienst Dienstverleningsdocument 2013 Waarom dit dienstverleningsdocument? Ons kantoor hecht veel waarde aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Conform

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Boutkan Assurantiën b.v.

Dienstverleningsdocument Boutkan Assurantiën b.v. Dienstverleningsdocument Boutkan Assurantiën b.v. Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument 203 Dienstverleningsdocument Assurantie - & Hypotheekadviesburo Boeren Inleiding U oriënteert zich op de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening, schadeverzekering, levensverzekering, kredieten en/of

Nadere informatie

ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADEVERZEKERING GOUD

ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADEVERZEKERING GOUD ABONNEMENT FINANCIEEL ADVIES EN BEMIDDELING PARTICULIERE SCHADEVERZEKERING GOUD Op alle diensten die door A.C. Holst Financiele dienstverlening worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Jouke Sjaardema Verzekeringen

Dienstenwijzer Jouke Sjaardema Verzekeringen Dienstenwijzer Jouke Sjaardema Verzekeringen Dit document wordt u aangeboden door Jouke Sjaardema Verzekeringen, Nieuwe Beestenmarkt 28, 2312 CH Leiden. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Inleiding Vaes Finance is een onafhankelijke bemiddelaar op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Wij dienen uitsluitend en alleen de belangen van onze klanten

Nadere informatie

Inleiding. Randstad Financieel Adviesgroep BV Van Schravendijkplein GV Vlaardingen. Hierbij ontvangt u de dienstenwijzer van:

Inleiding. Randstad Financieel Adviesgroep BV Van Schravendijkplein GV Vlaardingen. Hierbij ontvangt u de dienstenwijzer van: Inleiding Hierbij ontvangt u de dienstenwijzer van: Randstad Financieel Adviesgroep BV Van Schravendijkplein 1 3131 GV Vlaardingen Dit document heeft als doel inzicht te geven wat wij voor u kunnen doen

Nadere informatie

ONDERHOUDSABONNEMENT : Particulier

ONDERHOUDSABONNEMENT : Particulier ONDERHOUDSABONNEMENT : Particulier Schade Levens Hypotheek Belastingaangifte Mijnkluis PERSONAL FINANCE 4 ALL Geachte heer/ mevrouw, U heeft via ons kantoor producten en/of diensten, naar aanleiding van

Nadere informatie

Dit document geeft een informatieve omschrijving van de diensten die wij voor u als

Dit document geeft een informatieve omschrijving van de diensten die wij voor u als Dienstverleningsdocument 1. Waarom dit dienstverleningsdocument? Dit document geeft een informatieve omschrijving van de diensten die wij voor u als opdrachtgever verrichten. Mol Assurantiën B.V. is gespecialiseerd

Nadere informatie

Hieronder volgt onze uitleg over het Serviceabonnement voor particulieren.

Hieronder volgt onze uitleg over het Serviceabonnement voor particulieren. Hieronder volgt onze uitleg over het Serviceabonnement voor particulieren. Introductie U overweegt een of meerdere (particuliere) schadeverzekeringen af te sluiten. Een goed advies is daarbij belangrijk.

Nadere informatie

Verzekerd van persoonlijke aandacht

Verzekerd van persoonlijke aandacht Verzekerd van persoonlijke aandacht Per maand: BAsis-serviCe abonnement 15.00 netto tarieven op schadeverzekeringen 18.15 incl. assurantiebelasting Digitale polismap U krijgt toegang tot uw eigen online

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Korsten Van Dieperbeek Groep B.V., Prof. Oppenheimstraat 16, 5463 ED VEGHEL.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Korsten Van Dieperbeek Groep B.V., Prof. Oppenheimstraat 16, 5463 ED VEGHEL. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Korsten Van Dieperbeek Groep B.V., Prof. Oppenheimstraat 16, 5463 ED VEGHEL. Wij willen ons graag aan u voorstellen

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. Wij willen ons graag aan u voorstellen

Nadere informatie

Limburg Financieel Advies b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen

Limburg Financieel Advies b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen 1 Limburg Financieel Advies b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen Dienstverleningsdocument Op grond van de Wet financieel toezicht (Wft) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Op grond van de Wet financieel toezicht (Wft) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een (financiële) overeenkomst/opdracht tot dienstverlening

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Het Poliskabinet, Postbus 79, 2910AB Nieuwerkerk aan den IJssel.

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Het Poliskabinet, Postbus 79, 2910AB Nieuwerkerk aan den IJssel. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Het Poliskabinet, Postbus 79, 2910AB Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze dienstenwijzer heeft als doen om u inzicht te

Nadere informatie

DIENSTVERLENING EXTRA

DIENSTVERLENING EXTRA DIENSTVERLENING EXTRA Met Dienstverlening EXTRA heeft u recht op: Recht op jaarruimteberekening lijfrente 50% Korting op wijzigingskosten lopende levensverzekeringen AFSPRAAK / CONTACT DIENSTVERLENING

Nadere informatie

Verzekerd van persoonlijke aandacht

Verzekerd van persoonlijke aandacht Verzekerd van persoonlijke aandacht Per maand: BAsis-serviCe abonnement 15.00 netto tarieven op schadeverzekeringen 18.15 incl. assurantiebelasting Digitale polismap U krijgt toegang tot uw eigen online

Nadere informatie

ThomaLife. Financieel inzicht, bepaal uw eigen koers! uw schakel naar zekerheid!

ThomaLife. Financieel inzicht, bepaal uw eigen koers! uw schakel naar zekerheid! ThomaLife Financieel inzicht, bepaal uw eigen koers! uw schakel naar zekerheid! ThomaLife Al onze cliënten hebben financiële doelstellingen voor nu en voor later. U bent er misschien niet iedere dag mee

Nadere informatie

Dienstenwijzer en Dienstverleningsdocument Your Financials Heerenveen

Dienstenwijzer en Dienstverleningsdocument Your Financials Heerenveen Dienstenwijzer en Dienstverleningsdocument Your Financials Heerenveen Your Financials Heerenveen Bezoekadres : Businesspark Friesland West 27A, 8447 SL Heerenveen Postadres : Businesspark Friesland West

Nadere informatie

Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen

Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen 1 Hoffinass b.v. Verzekeringen en Verzekeringsadviezen Tarieven en werkzaamheden Op grond van de Wet financieel toezicht (Wft) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een (financiële)

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: MeerHuis financiële dienstverlening Robberstraat 1 4201 AK GORINCHEM Voordat u besluit om van onze dienstverlening

Nadere informatie

In dit tarievenoverzicht wordt nader ingegaan op het beloningsmodel dat wij hanteren en de hoogte van onze tarieven.

In dit tarievenoverzicht wordt nader ingegaan op het beloningsmodel dat wij hanteren en de hoogte van onze tarieven. Tarieven Binnen onze adviesgebieden Hypotheek, Pensioen & Inkomen en Vermogen werken wij met vaste tarieven voor onze dienstverlening. Wij informeren u graag over dit beloningsmodel alsmede onze tarieven.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Arci Steenderen BV

Dienstenwijzer Arci Steenderen BV Dienstenwijzer Arci Steenderen BV Dit document wordt u aangeboden door Arci Steenderen BV De Berken 13 Waarom dit document? Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Deze

Nadere informatie

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn:

levensverzekeringen schadeverzekeringen spaarrekeningen hypotheken kredieten beleggen in fondsen Onze adresgegevens zijn: van Hagedoorn Assurantiën. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en onze werkwijze. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten en de tarieven. Wie

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT WELKOM BIJ KZN ASSURANTIEN B.V. U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u uit hoe wij werken en hoe wij worden beloond.

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Snoek & Schepman Hypotheken en Pensioenen Hogewal 1 bis 2514 HA Den Haag Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Siemerink Assurantiën & Vastgoed B.V. Prinsestraat 15 7513 AM Enschede Postbus 402 7500 AK Enschede Telefoon 053-4337777 Fax 053-4325593 E-mail info@siemerink-vgt.nl Internet www.siemerink-vgt.nl

Nadere informatie

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Rijnmond Hypotheekwijzer BV Telefoon: 0102460000 Uw adviseur: Email adres: Ton Onder de Linden tonderdelinden@hypotheekwijzer.com Wat kunt u van de Hypotheekwijzer

Nadere informatie

Ons dienstverleningsdocument (DVD)

Ons dienstverleningsdocument (DVD) Informatie over onze dienstverlening Wij zijn een financieel dienstverlener. Wij adviseren, bemiddelen en bieden nazorg op het gebied van financiële producten. Daarbij staat altijd úw belang voorop: wij

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Nationale Financiële Adviesgroep bv

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Nationale Financiële Adviesgroep bv DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Nationale Financiële Adviesgroep bv Dit document wordt u aangeboden door Nationale Financiële Adviesgroep bv, gevestigd Laan op Zuid 196-198 te 3071 AA Rotterdam.

Nadere informatie

Hypotheken Pensioenen Verzekeringen Sparen

Hypotheken Pensioenen Verzekeringen Sparen Geachte relatie, Op 1 januari 2013 is provisie op complexe producten verboden. Ook voor overige producten en schadeverzekeringen is een provisieverbod aannemelijk. Tevens zijn de provisies verlaagd en

Nadere informatie

Hyporatio kan u van dienst zijn op het gebied van hypotheken, levensverzekering(en), schadeverzekeringen en consumptief krediet.

Hyporatio kan u van dienst zijn op het gebied van hypotheken, levensverzekering(en), schadeverzekeringen en consumptief krediet. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Hyporatio Burg. van Grunsvenplein 12 6411 AT Heerlen. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze werkwijze. Als u besluit van onze dienstverlening

Nadere informatie

Vertrouwelijk. Beste relatie

Vertrouwelijk. Beste relatie Vertrouwelijk Beste relatie Datum: 26 februari 2013 Ons kenmerk: All Finance BV / directe beloning Behandeld door: J.C.W. de Laat Telefoonnummer: 040-257 49 40 sjakdelaat@all-finance.nl Onderwerp: Directe

Nadere informatie

FINANCIEEL ADVIES. Raad & Daad Maak optimaal gebruik van professioneel advies.

FINANCIEEL ADVIES. Raad & Daad Maak optimaal gebruik van professioneel advies. FINANCIEEL ADVIES Raad & Daad Maak optimaal gebruik van professioneel advies. Dienstverlening van Waterman Advies Kosteloos een oriëntatiegesprek samen met een van onze adviseurs. U heeft gekozen voor

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag. U heeft een hypotheekvraag. Samenvatting: wat kunnen wij voor u doen? Verzekeringen bij de hypotheek

Dienstverleningsdocument Hypotheekvraag. U heeft een hypotheekvraag. Samenvatting: wat kunnen wij voor u doen? Verzekeringen bij de hypotheek Dienstverleningsdocument HYPOpARTNERS B.V. Op grond van de Wet financieel toezicht (WFT) zijn wij verplicht u voorafgaand aan de totstandkoming van een (financiële) overeenkomst/opdracht tot dienstverlening

Nadere informatie

U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden.

U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Servicecertificaat Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Ons doel is het advies

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Dienstverleningsdocument voor relaties van Postma Financieel Advies

Dienstverleningsdocument. Dienstverleningsdocument voor relaties van Postma Financieel Advies voor relaties van Postma Financieel Advies Geachte relatie, Het Dienstverleningsdocument (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van schadeverzekeringen,

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument. Brantjes Verzekeringen. Brantjes Verzekeringen VERZEKERINGEN

Dienstverleningsdocument. Brantjes Verzekeringen. Brantjes Verzekeringen VERZEKERINGEN Dienstverleningsdocument Elke financieel adviseur is per 1 juli 2009 verplicht om schriftelijk een omschrijving van zijn dienstverlening aan u te overhandigen. Daarom zetten we hier voor u op een rij wie

Nadere informatie

TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT

TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT NAZORG HYPOTHECAIR KREDIET EN VERMOGENSOPBOUW BEHEER VERMOGENSOPBOUWPRODUCTEN Archivering van de documenten inzake vermogensopbouwproducten

Nadere informatie

HYPOTHEEK ADVIESCENTRUM LE GARAGE

HYPOTHEEK ADVIESCENTRUM LE GARAGE HYPOTHEEK ADVIESCENTRUM LE GARAGE ABONNEMENT NAZORG HYPOTHECAIR KREDIET EN VERMOGENSOPBOUW ALSMEDE ADVIES EN BEMIDDELING AAN WONING GERELATEERDE SCHADEVERZEKERINGEN Op alle diensten die door Hypotheek

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Tuinte Hypotheken, De Tuin 23, 1611 KR Bovenkarspel.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Tuinte Hypotheken, De Tuin 23, 1611 KR Bovenkarspel. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Tuinte Hypotheken, De Tuin 23, 1611 KR Bovenkarspel. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Dienstverleningsdocument (DVD) Postbus 179 AFM 12020125 9470 AD Zuidlaren KvK 01165328 Bank 47.69.93.024 T 050 85 38 417 F 050 23 04 045 www.shassurantie.nl info@shassurantie.nl Geachte relatie, Dit document

Nadere informatie

Dienstverlening Document Helmhorst Financiële Coaching. Duidelijkheid en transparantie over dienstverlening

Dienstverlening Document Helmhorst Financiële Coaching. Duidelijkheid en transparantie over dienstverlening Dienstverlening Document Helmhorst Financiële Coaching Duidelijkheid en transparantie over dienstverlening Inleiding U oriënteert zich op de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening, levenverzekering

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument AOV 1-2013

Dienstverleningsdocument AOV 1-2013 Dienstverleningsdocument AOV 1-2013 Inleiding U oriënteert zich op de mogelijkheden van een arbeidsongeschiktheidsverzekering of heeft een specifiek vraagstuk hierover. Ons kantoor kan u hierbij ondersteunen.

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDCUMENT HET AGI HUYS BV - VERSIE KTBER 2013 - Inleiding ns kantoor hecht aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. nze dienstverlening kan bestaan uit enkel

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Met dit document willen wij ons aan u voorstellen en u informeren over de manier waarop wij onze dienstverlening, werkwijze en beloning hebben ingericht. Als u besluit om van onze

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven V.O.F., Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. Wij willen ons graag aan u voorstellen

Nadere informatie

In deze dienstenwijzer leggen wij uit wie wij zijn en wat u van ons kan en mag verwachten.

In deze dienstenwijzer leggen wij uit wie wij zijn en wat u van ons kan en mag verwachten. In deze dienstenwijzer leggen wij uit wie wij zijn en wat u van ons kan en mag verwachten. Wie zijn wij? Wij behartigen uw belangen op het gebied van financiële diensten. Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DVD 2013.1 Van t Riet Assurantie Advies B.V. Pagina 1 van 5 Inleiding Op onze dienstverlening is de Wet op het financieel toezicht van toepassing. Eén van de eisen uit deze wet

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT - NOVEMBER 2012 - All Finance BV, dienstverleningsdocument september 2012 / Abonnementen

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT - NOVEMBER 2012 - All Finance BV, dienstverleningsdocument september 2012 / Abonnementen DIENSTVERLENINGSDOCUMENT - NOVEMBER 2012 - Inleiding U oriënteert zich op de mogelijkheden van een advies over een financieel product, zoals bijvoorbeeld een hypothecaire geldlening, kapitaal- of lijfrenteverzekering,

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Tekelenburg Financiële Planning

Dienstverleningsdocument Tekelenburg Financiële Planning Dienstverleningsdocument Tekelenburg Financiële Planning Dit document wordt u aangeboden door Tekelenburg Financiële Planning, Bruynssteeg 14A te Deventer. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Geachte relatie, Het (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen en andere financiële diensten.

Nadere informatie

SERVICE ABONNEMENT SCHADEVERZEKERINGEN (SAS)

SERVICE ABONNEMENT SCHADEVERZEKERINGEN (SAS) De voordelen van het SERVICE ABONNEMENT SCHADEVERZEKERINGEN (SAS) úw risico, is onze zorg Uw adviseur van Breedijk & Biesenbeek Financiële dienstverlening gaat verder dan alleen het afsluiten van uw schadeverzekeringen.

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door P.I.M. Professionals In Maatwerk B.V. tevens handelend onder de naam Financieel Helder. Onze gegevens luiden: (P.I.M.)

Nadere informatie

Advieswijzer van Chris de Vries Financieel Advies. (Versie 1.4 d.d. 30-09-2013)

Advieswijzer van Chris de Vries Financieel Advies. (Versie 1.4 d.d. 30-09-2013) Advieswijzer van Chris de Vries Financieel Advies. (Versie 1.4 d.d. 30-09-2013) Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door Acturance Financiële Diensten, Kamille 29, 8607 DE te Sneek.

Dit document wordt u aangeboden door Acturance Financiële Diensten, Kamille 29, 8607 DE te Sneek. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Dit document wordt u aangeboden door Acturance Financiële Diensten, Kamille 29, 8607 DE te Sneek. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over onze

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten.

DIENSTENWIJZER. In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. DIENSTENWIJZER In onze dienstenwijzer leggen wij graag uit wie wij zijn en wat u van ons kan en ook mág verwachten. Wie zijn wij? AV risico- en assurantieadviseurs is een onafhankelijke intermediair voor

Nadere informatie

Introductie U heeft op basis van een door ons gegeven advies via ons kantoor een hypothecair krediet en/of uw schadeverzekering(en) afgesloten.

Introductie U heeft op basis van een door ons gegeven advies via ons kantoor een hypothecair krediet en/of uw schadeverzekering(en) afgesloten. Geachte heer/mevrouw., Introductie U heeft op basis van een door ons gegeven advies via ons kantoor een hypothecair krediet en/of uw schadeverzekering(en) afgesloten. Schadeverzekeringen: Wanneer u een

Nadere informatie

Dienstenwijzer G kwadraat Financieel Advies

Dienstenwijzer G kwadraat Financieel Advies Dienstenwijzer G kwadraat Financieel Advies In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u onze diensten en

Nadere informatie

Dienstenwijzer Homegarant

Dienstenwijzer Homegarant Dienstenwijzer Homegarant versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Wie is HomeGarant? 3. Onze bereikbaarheid 4. Onze diensten 5. Wat verwachten van wij u? 6. Onze relatie met geldverstrekkers en verzekeraars

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Geachte relatie, Het Dienstverleningsdocument (DVD) wordt u aangeboden door Postma Financieel Advies. Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen

Nadere informatie

ONZE DIENSTVERLENING. Salland Hypotheek- & Financieel Advies

ONZE DIENSTVERLENING. Salland Hypotheek- & Financieel Advies ONZE DIENSTVERLENING Inleiding Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over wie wij zijn en hoe onze werkwijze is. In dit document geven wij u een beschrijving van onze diensten, de wijze

Nadere informatie

Financiële planning. Is er voldoende inkomen beschikbaar voor de nabestaanden indien u komt te overlijden? De kosten gaan ook dan gewoon door.

Financiële planning. Is er voldoende inkomen beschikbaar voor de nabestaanden indien u komt te overlijden? De kosten gaan ook dan gewoon door. Financiële Planning Financiële planning Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend? Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid Kunt u uw vaste lasten, kosten van studerende kinderen

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Stadhouders Financiële Planning, Abdis van Thornstraat 37, 4901 ZA te Oosterhout.

DIENSTENWIJZER. Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Stadhouders Financiële Planning, Abdis van Thornstraat 37, 4901 ZA te Oosterhout. DIENSTENWIJZER Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Stadhouders Financiële Planning, Abdis van Thornstraat 37, 4901 ZA te Oosterhout. Wij willen ons graag aan u voorstellen en u informeren over

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Toezichthouder

Nadere informatie

Tarievenlijst dienstverlening

Tarievenlijst dienstverlening Tarievenlijst dienstverlening Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In dit document leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Kerngegevens

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument de Jonge & Keizer

Dienstverleningsdocument de Jonge & Keizer Dienstverleningsdocument de Jonge & Keizer Inhoudsopgave pagina Wie zijn wij? Onze missie 2 Contactgegevens 2 Onze dienstverlening Wat kunt u van ons verwachten? 3 Deskundigheid en kwaliteit 3 Onafhankelijk

Nadere informatie

Tariefkaart Commandeur & Dammes financieel adviseurs De Factorij 35A 1689 AK Zwaag T (0229) 57 10 10 www.comdam.nl E info@comdam.

Tariefkaart Commandeur & Dammes financieel adviseurs De Factorij 35A 1689 AK Zwaag T (0229) 57 10 10 www.comdam.nl E info@comdam. Tariefkaart Commandeur & Dammes financieel adviseurs De Factorij 35A 1689 AK Zwaag T (0229) 57 10 10 www.comdam.nl E info@comdam.nl In deze tariefkaart vindt u informatie over de dienstverlening en de

Nadere informatie

Bijlage: inhoud service abonnementen (februari 2016)

Bijlage: inhoud service abonnementen (februari 2016) Bijlage: inhoud service abonnementen () Dienstverlening Brons Zilver Goud Kosten per maandincasso 7,50 22,50 27,50 Je-Eerste-Huis pakket Continue begeleiding op financieel gebied bij de zoektocht naar

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT MSK GROEP VERZEKERINGEN & HYPOTHEKEN

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT MSK GROEP VERZEKERINGEN & HYPOTHEKEN DIENSTVERLENINGSDOCUMENT MSK GROEP VERZEKERINGEN & HYPOTHEKEN Dit Dienstverleningsdocument wordt u aangeboden door MSK Groep Verzekeringen & Hypotheken, Haven 17, 3143 BB Maassluis. Wij willen ons graag

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTENWIJZER/DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze dienstenwijzer wordt u aangeboden door: Gieling Financiële Diensten Van Veenweg 90 1701 HH Heerhugowaard Voordat u besluit om van onze dienstverlening gebruik

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Van Haarlem Uw Financieel Adviseur. Strandmeer 1 3994 ZR Houten Telefoon 030-6590800 Fax 084-2273005 KvK Utrecht 30219708 Internet www.uwfinancieeladviseur.nl E-mail vanhaarlem@uwfinancieeladviseur.nl

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT VERSIE 01-07-2010

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT VERSIE 01-07-2010 DIENSTVERLENINGSDOCUMENT VERSIE 01-07-2010 Inleiding U oriënteert zich momenteel op de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening. Ons kantoor kan u hierbij adviseren. Onze dienstverlening kan bestaan

Nadere informatie

Daartoe zijn wij uiteraard graag bereid. In deze brief leggen wij de afspraken die wij met u hebben gemaakt over onze dienstverlening vast.

Daartoe zijn wij uiteraard graag bereid. In deze brief leggen wij de afspraken die wij met u hebben gemaakt over onze dienstverlening vast. De heer V. Voorbeeld Woningmarktstraat 12 1234 AB Huizen Geachte heer/mevrouw, U heeft een of meer complexe financiële producten (hypothecair krediet, vermogensopbouwproduct, levensverzekering) via ons

Nadere informatie

Dienstenwijzer en tarieven Bastinck & van Doesum 2015

Dienstenwijzer en tarieven Bastinck & van Doesum 2015 Dienstenwijzer en tarieven Bastinck & van Doesum 2015 Inleiding Deze dienstenwijzer van Bastinck & van Doesum is voor u samengesteld om u een duidelijk beeld te geven wie wij zijn en beschrijft tevens

Nadere informatie

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Welkom bij Regeling Financiële Dienstverlening, wij geven u graag deskundig advies. Wij mogen u adviseren over de volgende

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Korsten Van Dieperbeek Groep B.V., Prof. Oppenheimstraat 16, 5463 ED VEGHEL.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Korsten Van Dieperbeek Groep B.V., Prof. Oppenheimstraat 16, 5463 ED VEGHEL. DIENSTENWIJZER / DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Korsten Van Dieperbeek Groep B.V., Prof. Oppenheimstraat 16, 5463 ED VEGHEL. Wij willen ons graag aan u voorstellen

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. DIE STE WIJZER / DIE STVERLE I GSDOCUME T Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. Wij willen ons graag aan u voorstellen en

Nadere informatie