t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t steltje Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang"

Transcriptie

1 t steltje freinetschool dilsen-stokkem jaargang 3 nummer 8 januari 2011 Fluovestjes Mogen we nog eens met aandrang vragen dat ELK KIND zijn gekregen fluovestje aandoet voor en na school aub! Elk kind moet dit ook steeds bij hebben op school indien de klas het terrein verlaat!

2 de klas van KAREN Een vleermuis in de klas Vorige week hadden we een echte vleermuis in de klas. Floor en haar papa hadden deze meegebracht om eens te laten zien. Ze hadden de vleermuis de avond ervoor thuis op bezoek gehad Eerst was het even bang afwachten voor de kleine kapoenen, want een vleermuis zie je zo snel niet van dichtbij hé. Na een fijne uitleg van de papa van Floor waren we allemaal gerustgesteld en gingen we wat dichterbij op onderzoek. Na ons bezoekje gingen ze nog naar de klas van Daan en daarna werd de vleermuis buiten vrijgelaten. Zo kan hij weer een nieuw huisje gaan zoeken. We zijn in de klas meteen aan de slag gegaan met knutselen van een papieren vleermuis en verder te onderzoeken wat een vleermuis eet, en hoe die slaapt. Eigenlijk hebben wij al best veel over de dieren geleerd dit jaar!

3 de klas van KAREN & de mama s ziek Door ziekte van Karen liep maandag de dag bij de jongste kleutertjes wat anders dan gedacht. Er stonden mama s voor de klas! Gepokt en gemazeld in het Freinetsysteem hebben de kleuters ons echter prima geholpen de dagelijkse routine erin te houden. Daarbij waren de hulpmiddelen zoals de kaartjes van Jules met de dagindeling erop ook een grote hulp. En wat hebben we al grote kleuters: zelf kunnen plassen, broeken omhoog, handen wassen, keurig hun koekje eten. Omdat een mama geen koekje bij zich had, werd zij verwend met allerhande stukjes koekjes van kleuters. Dat was lekker! Aangezien de kleuters zich deze week bezighouden met Bob de Bouwer, hebben ze vanmiddag twee grote Bob de Bouwers ingekleurd voor in hun klas. Lekker ontspannend liggend op hun buik. Kom maar kijken naar het resultaat! welkom Yana ella YASU We hebben er weer 3 nieuwe vriendjes bij in onze klas. Welkom Yana (zusje van Amy en Yordy), Ella (zusje van Robbe) en Yasu. Yana en Ella hebben jullie al gezien, Yasu komt binnenkort ook naar ons klasje.

4 de klas van KAREN & de mama s In de namiddag kwam de mama van Hasse weer opdagen met een grote plastic zak. Wat zou daar in zitten? Het bleken ballonnen te zijn. Eerst zijn we op een Nijntje liedje gaan dansen. Dat was om warm te lopen en daarna zijn we pas echt losgebroken met een ballonnenspel. Er waren twee krokodillen die de ballonnen moesten verzamelen. Jelle ging zo in zijn spel op dat Kyara in haar billen werd gebeten! Van het ballonnenspel waren we moe en zijn we hoekenwerk gaan doen. Dinsdag voormiddag mocht Nele nog eens tussen de kleuters vertoeven! Het werd een gezellige voormiddag waarbij de kinderen vol enthousiasme in de hoekjes speelden. Net voor de middag kregen we dan het idee om een huis en appartement uit grote dozen te maken. Hilariteit alom! Zeker toen we nog geen ramen hadden in ons appartement! Tijdens de middagpauze ontdekte we een kartonnen vouwhuisje dat we ineen hebben gezet en voor onze deur hebben geplaatst. Nu moeten we allemaal door dit huisje onze klas binnen. Het wordt ons Bob-de-Bouwer-huisje en we hebben al enkele mooie kleurplaten erop geplakt. Tijdens de koekentijd werden er net als maandag koeken gedeeld met klasgenootjes. De kleuters zijn echt heel gul voor elkaar. Tot slot hebben we nog een filmpje gemaakt voor Karen om haar beterschap te wensen en te laten zien dat wij flinke kleuters zijn. Ga naar www. freinetopstelten.be om het filmpje te bekijken!

5 de klas van KAREN & de mama s Een echte bob de bouwerklas Naar aanleiding van een onderzoekje over huizen bouwen hebben we onze klas ingericht tot een echte bob de bouwerklas. De kleihoek heeft plaatsgemaakt voor een echte mini-werf in constructie :-) Er staat nog heel wat op onze planning om te doen rond bob de bouwer Een leuke uitspraak Een olifant heeft een lange sluver volgens onze Kinou.

6 de klas van stella Hoe hoog is de vuurtoren in Plopsaland? Jules & Robbe vertelden heel trots dat ze samen naar Plopsaland zouden gaan. Rube wist ons te vertellen dat daar een hele hoge vuurtoren staat die je zomaar naar beneden laat vallen. Robbe wilde graag weten hoe hoog hij dan wel niet zou zijn. We hebben het proberen op te zoeken op het net, maar helaas zonder resultaat maar niet getreurd, want onze dappere jongens hebben het in plopsaland gewoon aan de heren van de technische dienst gevraagd en zij wisten hen te vertellen dat de toren maar liefst 14 meter hoog is!!! Maar hoe hoog is nu 14 meter???? Hoger dan de deur? Jaaaaaa Hoger dan het plafond? Jaaaa Misschien zelfs hoger dan het dak?????? Om een beeld te krijgen hebben we met allemaal buizen een toren van 14 meter gebouwd. En 14 meter is echt lang!!! Zo lang dat we de lange buizen zelfs buiten aan elkaar hebben moeten plakken! Helaas kregen we de toren wel niet rechtop gezet, daar was hij niet stevig genoeg voor.

7 de klas van stella Batman Vorige week was er een wel heel speciaal diertje op bezoek in onze klas. Daan zijn mama en papa hadden thuis een vleermuis zitten en in plaats van hem onmiddellijk daar vrij te laten wilden ze dit fijn met ons erbij doen! Eerst hebben we de vleermuis eens goed bekeken. Hij was heel erg klein en schattig met zijn vleugels dicht. Nadat we hem hebben laten wegvliegen hebben we nog onderzocht wat ze eten en drinken. We zijn te weten gekomen dat ze insectjes, muizen, wormen en alle vleermuizen kleiner dan henzelf opeten en drinken doen ze door over plassen heen te vliegen en het water met hun mond op te Dank je wel lieve opie!!! De opie van Mayke heeft een heel leuk muizenbord gemaakt voor onze klas. Via deze weg willen we hem hier nog eens héél hartelijk voor bedanken! scheppen in de vlucht.

8 de klas van stella GELUKKIGE VERJAARDAG MAYKE EN ARNO! Onze jongste en oudste kleuter waren allebei jarig tijdens de kerst vakantie. Mayke werd zes jaar en Arno 4. We hebben dit vorige week uitgebreid gevierd. Via deze weg willen we jullie allebei nog eens een extra verjaardagskusje geven!

9 de klas van stella Wisten jullie dat??? Q Er heel wat tandjes beginnen los te staan in onze klas? Q We woensdag de naamdag van Mayke gevierd hebben? Q We allemaal onze eigen naam kunnen herkennen tussen andere namen? Q Daan met Pasen een paaskerstboom gaat zetten? Q We allemaal een goed rapport hebben gekregen? Q We volgende week donderdag gaan rollebolle? Q Er sinds de komst van onze puzzeldiploma s héél vlijtig wordt gepuzzeld in onze klas? Q Umeti ons geleerd heeft dat er zonnebrillen en binnenbrillen bestaan? Q We sinds vorige week opnieuw twee schoenopruimers hebben om de schoenenkast netjes te houden? Q We buitenspelen héél graag doen? WISTEN JULLIE DAT??? Q Het heel moeilijk is om ons proper te houden op de wei? (waarschijnlijk wisten jullie dit al hè) Q We onze nieuwjaarsbrief allemaal héél goed hebben opgezegd thuis? Q Wij het einde van ons gedicht BOEM PATAT hebben geschreven? Q We bij dat gedicht ook prachtige prenten hebben gemaakt?

10 de klas van mar & tine Ondanks goed rusten was juf Martine na de kerstvakantie niet hersteld om de tweede trimester te starten. Dus werd juf Tine terug opgetrommeld die superblij was dat ze de kinderen van de eerste graad nog het één en het ander mocht gaan bijleren. Zo leerden de kinderen van het eerste leerjaar tellen tot 12 en maakten ze kennis met een groene zak, de tienzak wat een moeilijk woord om te onthouden! In die zak zitten altijd tien dingen! Ook oefenden we voor het eerst de echte schrijfletters. We leerden de i en de k schrijven en penden zo het woordje ik neer. Als we nog wat geoefend hebben, zullen we snel het mooie resultaat kunnen tonen! De kinderen van het tweede oefenden hun schoonschrift en zijn op de goede weg om alle letters van het alfabet in hoofdletter te schrijven! Hoofdletters oefenen hebben we al vaak gedaan, maar de tafel van 2 en het meten van de centimeter dat was iets totaal nieuws! We leerden de tafel van 2 met de hulp van We speelden ook buiten met de kinderen van de tweede graad en Goele leerde ons leuke spelletjes om tijdens de speeltijden te spelen. Dankjewel Goele! In de klas maakten we een prachtige voorstelling van ons gedicht voor gedichtendag. Hierover verklappen we niets. Alle ouders zijn immers uitgenodigd op onze voorstelling om ons gedicht te komen bewonderen! 5 paar van onze schoenen!

11 de klas van martine & tine We hebben al heel flink gewerkt, maar we moeten nog hard oefenen om alles onder de knie te krijgen! Netjes werken is daarvoor heel belangrijk dus houden we onze bakjes opgeruimd! Tussendoor vonden we nog tijd om Noach zijn verjaardag te vieren! We smulden van de heerlijke zoete donuts en brioches, speelden Noach zijn lievelingsspelletjes ( juf Tine zegt en stoelendans ) en riepen 7 x HOERAHOERAAA! Nog eens drie dikke kussen voor Noach! hiep hiep hoera voor noach!

12 de klas van GOELE Het tweede trimester is weer volop gestart en ook in de klas zijn we alweer druk in de weer. De rapporten werden uitgebreid besproken. De tweede graad heeft nu opnieuw zicht gekregen op de werkpunten. Werkpunten waar we ons dit tweede trimester op zullen richten. Zo kwam ondermeer metend rekenen aan bod. De lengtematen zijn de eerste items die we in dit tweede trimester opnieuw uitgebreid hebben besproken. Herleidingtabel is dan ook een begrip dat ons nu maar al te bekend in de oren klinkt. We leerden er gepast mee werken en kregen zo beter inzicht in het verband tussen al die lengtematen. Met andere woorden, een ideaal hulpmiddel voor iedereen! Tijdens de lesjes en contractjes rond rekenen verdiepten we ons in de kunde van het meten, nl. meetkunde. Geodriehoek en meetlat lagen dagelijks op onze banken. We leerden loodrechte en evenwijdige rechten tekenen. Daarnaast gebruiken we vanaf nu de geodriehoek ook weer voor iets totaal nieuws. We tekenen namelijk spiegelassen hiermee. Of om het met een moeilijker woord te zeggen, symmetrieassen. Dit lukt ons allemaal al behoorlijk goed!

13 de klas van GOELE Voor taal namen we de leestekens nog eens onder de loep. Ook hier leerde Goele ons iets nieuws. Wanneer in een zin iets staat wat letterlijk gezegd wordt, zetten we dit tussen de zogenaamde aanhalingstekens. Een moeilijk woord, vooral om uit te spreken, maar ook hier slaagde iedereen erin om dit onder de knie te krijgen! Leestekens zijn nodig om een zin volledig af te werken. Er bestaan verschillende soorten zinnen die aangepaste leestekens nodig hebben. Tijd dus om de soorten zinnen te bespreken. De mededelende zin, de vraagzin en de bevelende zin. Voor die laatste was het soms moeilijk om zelf een zin te maken. Zit er in de tweede graad dan geen (opper)bevelhebber?

14 de klas van GOELE Onderzoekjes kennen we nog steeds in het jaar Om het jaar te starten hebben we gekozen voor het onderzoek kledij & mode. Hierbij richten we ons vooral op 3 belangrijke vragen. Hoe worden kleren gemaakt? Welke kledij droeg men doorheen de verschillende periodes van de geschiedenis? Wat zien we allemaal in onze kleren? (labels) en Hoe moeten we voor onze kleren zorgen? Om dit onderzoek grondig te bestuderen hebben we de klas in drie groepen verdeeld. Deze groepen werden ingenomen door de kinderen op basis van interesses. Op die manier kwamen niet steeds de vriendjes en vriendinnetjes tesamen in een groep. Uiteraard brengen al die verschillende karakters nogal eens botsingen met zich mee. Dit kwam ook ter sprake bij het evaluatiegesprek. Alle kinderen konden hun positieve en negatieve indrukken van de groep weergeven. En Goele is ontzettend trots op de manier waarop zij hiermee omgingen en hieruit leerden! Ne dikke proficiat aan de tweede graad!!! De volgende dagen en weken volgen nog een aantal superleuke activiteiten. Zo gaan we zelf stof maken, kledij ontwerpen en een eigen modewebsite oprichten! De kinderen zijn zich alvast aan het verdiepen in de wereld van het internet en de maak van een website. Wat spannend seg!

15 de klas van GOELE

16 de klas van GOELE

17 W F van den bureau O R U M Vrijdag 4 februari is er om 15.10u weer een leuk forum. Van harte welkom! inschrijvingen 2009 Zoals in onze inschrijvingsprocedure vermeld staat, kunnen kinderen inschrijven in onze school vanaf het jaar dat ze twee worden. Concreet houdt dit in dat kinderen geboren in die nu al een broer of zus bij ons op school hebben- voorrang krijgen. Zij mogen in de maand januari 2011 inschrijven. Vanaf 1 februari 2011 gaat het inschrijvingsregister open voor kinderen van buiten de school. Heb je dus nog een zoon/dochter geboren in 2009, schrijf hem/haar dan in januari zeker in! Ken je geïnteresseerde ouders, geef ze dan zeker deze informatie door! kriebelteam Maandag na de vakantie keek ons kriebelteam de hoofdjes van alle kinderen na op de aanwezigheid van luizen of neten. Er werden er voorlopig nog geen gevonden. woensdag 26 januari Pedagogische studiedag woensdag 26 januari is er een pedagogische studiedag in de Freinetschool De Appeltuin in Leuven. Maar liefst 190 freinetleerkrachten zullen hieraan deelnemen. Onze school geeft de workshop rond het werken met onderzoeken. De kinderen hebben die dag geen school.

18 Wvan den bureau rjanuari vrijdag 21 - voorstelling schoolgedicht dinsdag 25 - sport lager woensdag 26 Agenda - pedagogische studiedag Freinet: Leuven u donderdag 27 - nationale gedichtendag - vm: kleuters: rollebolle - nm: zwemmen kleuters Karen - zorgteam zaterdag 29 - studiedag: team: XIOS hogeschool 9.00u u februari dinsdag 1 - start inschrijvingen 2009: 9.00u - sport kleuters donderdag 3 - zwemmen kleuters Stella - Vooronderzoek MST: 2de kleuter en 1ste leerjaar - navorming taalbeschouwing : Nele en Goele vrijdag 4 - zwemmen lager - MST: vm: 2de kleuterklas: Maaseik - MST: nm: 1ste leerjaar: School - Navorming veiligheid en verantwoordelijkheid : Nele - Forum: 15.10u dinsdag 8 - sport lager - Vzw: 20.00u donderdag 10 - zwemmen kleuters Karen dinsdag 15 - sport kleuters woensdag 16 - dikke truiendag donderdag 17 - zwemmen kleuters Stella - MDO vrijdag 18 - zwemmen lager - Schoolatelier: muziek zondag 20 - pastadag! maandag 21 - verlofdag dinsdag 22 - kinderraad 9.30u - Sport: lager donderdag 24 - zwemmen kleuters Karen - MDO vrijdag 25 - BrAntLiCo: freinetschool De Klimboom: Nele

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

3.1. 'het zien' 3.2. 'dragen' 3.3. 'goede wensen'

3.1. 'het zien' 3.2. 'dragen' 3.3. 'goede wensen' 1. Thema januarimaand 2013 GYMZAAL - WEL IN JE VEL 2. Gebeden van de week januari 2013 De vier weken van de maand januari staan in het teken van: Nieuwjaar, 'geluk en voorspoed', sporten, lichaam, fair-play.

Nadere informatie

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND

JONGEREN RAPPORTEREN OVER KINDERRECHTEN IN NEDERLAND Inhoudsopgave Inleiding Praat mee met je rechten! Jonge vluchtelingen Kinderen in armoede Gehandicapte kinderen Jongeren in de jeugdzorg 1 Inleiding Dit is een rapport waarin jongeren in Nederland hun

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Wanneer één van je ouders ALS heeft

Wanneer één van je ouders ALS heeft Wanneer één van je ouders ALS heeft Introductie ALS komt niet zo vaak voor en het is onwaarschijnlijk dat je nog iemand kent die een ouder of stiefouder heeft met deze ziekte. Het is gemakkelijk te begrijpen

Nadere informatie

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2)

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) Dag & tijd VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) MODULE 13: DEZE MODULE IS ONDERDEEL VAN EEN VIJFTIENDELIGE SERIE bekijk foto/plaatje praat samen wijs aan Dag & tijd luister naar je

Nadere informatie

DE ANDER EN IK: SOCIALE VAARDIGHEDEN BIJ KINDEREN

DE ANDER EN IK: SOCIALE VAARDIGHEDEN BIJ KINDEREN DE ANDER EN IK: SOCIALE VAARDIGHEDEN BIJ KINDEREN 1. Inleiding Overal waar we gaan en staan in de wereld, gaan we om met andere mensen. Het begint al heel vroeg in het kinderdagverblijf, daarna op de school,

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 11 Helpen verwerken 17 Thuis en in het ziekenhuis

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen De meester is net zo trots als wij Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen Inhoudsopgave 1. Leerkrachten, kinderen en ouders samen 4 Inleiding 2. Over echte ouders en clichéouders 5 Oordelen en

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? KWF Kanker Infolijn 0800-022 66 22 (gratis) Informatie en advies voor kankerpatiënten en hun naasten www.kwfkankerbestrijding.nl Voor informatie over kanker

Nadere informatie

Deze steun heb ik nodig

Deze steun heb ik nodig Deze steun heb ik nodig Ouders over goed ouderschap en gewenste ondersteuning Dr. Margreth Hoek Bureau Hoek, in opdracht van LOC/LCFJ Inhoudsopgave Inleiding: Ouders willen steun die henzelf en hun kind

Nadere informatie

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7 6-3-2015 Weerbaarheidstraining in groep 7 In groep 7 hebben wij sinds januari weerbaarheidstraining. Daarbij leer je hoe je voor jezelf moet opkomen en jezelf moet beschermen. We hebben ook een boekje

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar

De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De PAAZ, wat is dat? Informatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar De afgelopen weken was het niet zo leuk bij Pim thuis. Zijn moeder lag de hele dag in bed. Ze stond niet meer op, deed geen boodschappen

Nadere informatie

PROJECT ONDERWIJS CENTRUM KAUWENBERG

PROJECT ONDERWIJS CENTRUM KAUWENBERG PROJECT ONDERWIJS CENTRUM KAUWENBERG Wij willen scholen die rekening houden met kinderen die in armoede leven en die onze kinderen gelijk behandelen. Wij willen goed onderwijs voor onze kinderen. Om uit

Nadere informatie

Opdracht 1 Leerkrachtvaardigheden binnen informele ontmoetingen

Opdracht 1 Leerkrachtvaardigheden binnen informele ontmoetingen Opdracht 1 Leerkrachtvaardigheden binnen informele ontmoetingen Ook binnen dagelijkse informele ontmoetingen met ouders spelen leerkrachten een actieve professionele rol. Onderstaande opdracht helpt daar

Nadere informatie

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school In dit nummer Personeel en onderwijs Welkom op school Thema s trefwoord TSO-nieuws Schoolfruit Kunstmenu Muziekworkshop Gigakids Typecursus Kerstbomenactie Schoonmaakavond Sinterklaas Kerstviering Belangrijke

Nadere informatie

Agenda. Juffenfeest groep 3 t/m 8 Het kon er nog net tussen geplakt: het juffenfeest in groep 1/2 was een oorverdovend succes! Bedankt moeders!!

Agenda. Juffenfeest groep 3 t/m 8 Het kon er nog net tussen geplakt: het juffenfeest in groep 1/2 was een oorverdovend succes! Bedankt moeders!! Agenda Ma 13/4 Praktisch verkeersexamen groep 7 Di 14/4 Bezoek kinderboerderij groepen 1&2 Wo 15/4 Bibliotheekbezoek groepen 1&2 Do 16/4 Schriftelijk verkeersexamen groep 7 Di 21/4 Cito-eindtoets Wo 22/4

Nadere informatie

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in het zonnetje willen zetten. De 12-jarige Joey hoeft hier niet lang over te denken. Haar oma is voor haar de beste. Dat wil ze graag vertellen. Samen met

Nadere informatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie 6 'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie Jennifer zat alleen thuis en kon zichzelf niet motiveren om ook maar iets te doen. Sinds ze depressief was geworden, bracht ze steeds meer tijd thuis

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie