N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL"

Transcriptie

1 N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.NL

2 WELKOM UW NIEUWE XC60 HET INTERIEUR UW AVONTUUR PAGINA 01 PAGINA 04 PAGINA 08 PAGINA 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN PAGINA 12 PAGINA 14 PAGINA 16 PAGINA 18 VOLVO OCEAN RACE WELKE XC60 BENT U? PAGINA 22 MAAK UW INTERIEUR PERSOONLIJK BEKLEDING PAGINA 20 PAGINA 26 PAGINA / LICHTMETALEN VELGEN ACCESSOIRES 924 PAGINA 30 PAGINA VOLVO 2774 SERVICES PAGINA FEITEN EN CIJFERS 946 PAGINA

3 XC60 WELKOM Lees meer op volvocars.nl 01 WIJ ZIJN VOLVO. BIJ ONS STAAN MENSEN VOOROP. Wat kunnen we doen om uw leven beter, eenvoudiger of comfortabeler te maken? Scandinavische ontwerpers gaan altijd uit van de persoon die een voorwerp gaat gebruiken en stellen vervolgens de vraag: Wat kunnen we doen om het leven van deze persoon beter, eenvoudiger of comfortabeler te maken? Deze filosofie passen we toe bij iedere auto die we ontwerpen. Wij beginnen aan ons ontwerp met u als uitgangspunt, terwijl bij andere fabrikanten het menselijke aspect in eerste instantie ondergeschikt is aan de technologie. Wij begrijpen wat u nodig heeft en gebruiken onze technische kennis om uw leven eenvoudiger, beter, veiliger en mooier te maken. Vorm volgt immers functie. Wie een auto ontwerpt met mensen in gedachten, maakt van nature iets moois. Bij ons staan mensen daarom voorop. Wij willen dat u zich iedere dag weer goed voelt wanneer u naar onze auto s kijkt en erin wegrijdt. De bovenstaande filosofie heeft tijdens onze 86-jarige geschiedenis al tot veel innovaties geleid. De driepuntsgordel in uw huidige auto? Dat is een uitvinding van ons uit Al vanaf het begin erkennen we de milieuproblemen en houden we er rekening mee. De lambdasonde, een sensor die uitlaatgassen meet, de uitstoot verlaagt en de prestaties en zuinigheid verhoogt, is een oplossing die we in 1976 op de markt hebben gebracht. U vindt wereldwijd geen auto met benzinemotor meer zonder.

4 In Zweden is mooi design een manier van leven, geen luxe.

5 Het gaat echter niet alleen om het grote geheel. Wij vinden details net zo belangrijk, want die beïnvloeden hoe u zich voelt, iedere dag opnieuw. Neem nu onze stoelen. Rond 1960 vroegen we een gesprek aan met een aantal orthopedisch chirurgen van de Technische Universiteit Chalmers in Göteborg. Ze vroegen zich af waarom een groep auto-ontwerpers hen wilde spreken. Nog nooit had iemand eraan gedacht om orthopedisch chirurgen om advies te vragen bij het ontwerpen van autostoelen. De ergonomische ontwerpen die hieruit zijn voortgekomen, hebben onze auto s wereldfaam opgeleverd vanwege hun uitstekende comfort op lange afstanden. Net als alle vakmensen in Scandinavië gebruiken we alleen de beste materialen, zoals het ultrasterke Boron-staal in onze veiligheidskooien. In het interieur van onze auto s werken we met natuurlijke, authentieke materialen niet omdat dit trendy is, maar omdat u zich goed voelt wanneer u ze aanraakt en omdat ze beter zijn voor uw gezondheid. Een mooie ervaring voor u creëren, is voor ons heel natuurlijk. Want in Zweden is mooi design een manier van leven, geen luxe.

6 XC60 UW NIEUWE XC60 Lees meer op volvocars.nl 04 DE XC60. MAAK KENNIS MET DE SUV DIE HEERLIJK RIJDT. De perfecte auto voor veeleisende bestuurders die op zoek zijn naar avontuur, zowel in de stad als daarbuiten. Uw levensstijl vraagt om een SUV, maar uw hart zegt dat u een stijlvolle auto wilt waarin de bestuurder centraal staat. Mocht dit voor u een dilemma zijn, dan hebben wij de oplossing: de Volvo XC60. Een perfecte auto voor veeleisende bestuurders die op zoek zijn naar avontuur, of u nu in de stad rijdt of daarbuiten. En dankzij een reeks verbeteringen aan de binnen- en buitenkant is onze dynamische, stijlvolle maar perfect geproportioneerde SUV nog beter geworden. U waardeert de superieure handling van de XC60 pas echt wanneer u erin rijdt. Dankzij het geavanceerde chassis en Corner Traction Control dat het nog leuker maakt om bochten te nemen rijdt hij niet als een torenhoge, topzware SUV, maar biedt hij de souplesse en wendbaarheid van een lage sedan. De hoge zitpositie biedt u als bestuurder echter alle controle en zelfvertrouwen wanneer u door het drukke stadsverkeer rijdt. En dankzij de grote bodemvrijheid is er tijdens uw avontuurlijke ritten geen weg onbegaanbaar.

7

8 Uw nieuwe XC60 is leverbaar met fraaie, geïntegreerde uitlaatpijpen. Ze blijven perfect op hun plaats, ondanks dat ze 25mm uitzetten zodra de motor op bedrijfstemperatuur is. Dat is ware Scandinavische precisie-engineering. KIJK VOOR MEER BIJZONDERE DESIGNKENMERKEN VAN DE XC60 OP VOLVOCARS.NL Wij Zweden denken graag dat we te aardig zijn om op uiterlijk af te gaan. Dat zijn we niet.

9 Ik heb me laten inspireren door een rivier bij mijn huis, vertelt Steve Potter, Exterior Design Manager van de XC60. Het water stroomde onvoorstelbaar snel over de rotsen. We wilden die visuele spanning en constante beweging nabootsen, die afhankelijk van je gezichtspunt verandert. Het leeft. Het resultaat is een heel menselijke, organische stijl. De nieuwe XC60 heeft een slimmere, vastberaden uitstraling en voelt zich net zo zeer thuis in de stad als op landwegen. Het ontwerp is verbeterd en is nu compleet uitgevoerd in één kleur, wat hem een stedelijker tintje geeft. De gefocuste, vastberaden koplampen maken de XC60 tot een opvallende verschijning op de weg, en de heldere verticale LEDdagrijverlichting staat ver op de hoeken om de hoogte en grandeur van de XC60 te benadrukken. In lijn met onze Scandinavische designprincipes is elk detail uitgedacht voor zo min mogelijk visuele ruis, zoals onze ontwerpers dat noemen. We hebben oog voor het kleinste detail. Zo hebben we de sproeikoppen uit het zicht gehaald en alles weggewerkt wat zou kunnen afleiden van de elegante, ruimtelijke oppervlakken van de XC60. Bovendien heeft de auto een grotere Iron Mark gekregen, het iconische logo van Volvo, wat hem nog zelfverzekerder maakt.

10 XC60 HET INTERIEUR Lees meer op volvocars.nl 08 Houdt u van autorijden, bestel dan onze nieuwe schakelpaddles. U kunt niet alleen sneller schakelen, maar doordat u uw handen aan het stuur houdt, heeft u ook altijd volledig de controle. Naast zijn dynamische handling biedt de XC60 het comfort dat u van een luxe auto verwacht. We zijn beroemd om onze stoelen, zegt Stefan Sällqvist, productmanager van de XC60. Daar wordt nooit op bezuinigd. We zijn trots op de nieuwe sportstoelen. Ze zien er fantastisch uit en u zit van uw dijen tot uw schouders veilig en comfortabel. Dankzij het beroemde ergonomische ontwerp van Volvo kunt u urenlang rijden zonder moe te worden.

11 SCANDINAVISCH INTERIEURONTWERP OP VIER WIELEN.

12 Alles draait om uw rijstijl en met het Four-C chassis heeft u keuze uit drie verschillende standen. Comfort en Sport spreken voor zich; Advanced geeft uw auto optimale grip. En u kunt op ieder gewenst moment met één druk op de knop van modus wisselen. LEES MEER OP VOLVOCARS.NL De beste plekken zijn moeilijk bereikbaar. Dus ik zie u straks daar.

13 In Zweden zeggen we: slecht weer bestaat niet, alleen verkeerde kleding. En wat ons betreft, geldt dat ook voor auto s. We verwerken altijd de nieuwste technologieën in onze modellen, zodat u overal naartoe kunt, ongeacht het terrein of de weersomstandigheden. Zie onze auto s als een jas maar dan wel een zeer veelzijdige. Met All-Wheel Drive voelt rijden op het platteland even natuurlijk als in de stad. Dankzij de grote bodemvrijheid rijdt u moeiteloos over het ruigste terrein. Hill Descent Control maakt het nog eenvoudiger en verandert uw XC60 in een echte allrounder die zich in de stad net zo thuis voelt als daarbuiten. Het beeld van krachtige wendbaarheid en zelfvertrouwen is te danken aan onze geavanceerde chassismodellen: we hebben duizenden uren besteed aan het perfectioneren en verfijnen ervan, zodat u kunt genieten van de ultieme responsieve, beheerste rijervaring.

14 7 FULL SONIC SOUND Bij Volvo vinden we dat u van de ultieme geluidservaring moet kunnen genieten. We hebben daarom het ultramoderne Premium Sound ontwikkeld met Harman Kardon. De versterker, inclusief twaalf high-fidelity luidsprekers, is voorzien van Dirac Live, de volgende generatie versterkingssoftware. Met zijn realistische podiumsound en versterkte bas biedt dit geluidssysteem een ongeëvenaarde geluidservaring voor alle inzittenden dat bovendien eenvoudig op externe mediaspelers kan worden aangesloten. LEES MEER OP VOLVOCARS.NL Ons fraaie, hoge resolutie instrumentenpaneel biedt de keuze uit drie instellingen voor uw Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel en Sensus-scherm Elegance, Eco en Performance.

15 XC60 SENSUS Lees meer op volvocars.nl 13 Volvo Sensus. U heeft de controle, uiteraard. Aangezien u uw tijd grotendeels in de bestuurdersstoel van uw Volvo doorbrengt, hebben we een schitterende ruimte rondom u gecreëerd. Alle instrumenten en knoppen zijn zo gebruiksvriendelijk en intuïtief mogelijk. Deze aanpak verbindt u en uw auto met de buitenwereld. We noemen het Sensus. Ons fraaie, nieuwe Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel is het nieuwste voorbeeld van die filosofie. U beschikt niet alleen over alle informatie die u nodig heeft zonder te worden overspoeld met gegevens, maar u heeft ook de keuze uit drie instellingen Elegance, Eco en Performance. En het mooiste is dat de displayinstellingen synchroniseren met het 7" Sensus-scherm in uw dashboard: zodra u het displaythema aanpast, verandert de kleur van uw Sensus-scherm direct mee. Maar er is meer: met onze Sensus Connect-oplossingen verandert u het 7" scherm in uw dashboard in een online infotainmentsysteem dat toegang biedt tot TuneIn internetradio met zenders wereldwijd en tal van handige, leuke apps. Voeg daar Sensus Navigation aan toe en u heeft direct toegang tot uitgebreide wegenkaarten. Als onderdeel van het Mapcare programma zijn er gratis updates om u van de laatst beschikbare navigatie te voorzien. En met 3D-navigatie wordt het nog eenvoudiger om uw bestemming te vinden. De Sensus-ervaring is op zijn best wanneer u Sensus Connect en Sensus Navigation bundelt met Volvo On Call. Volvo On Call biedt een uitstekende 3G-verbinding door gebruik te maken van uw geïntegreerde dakantenne. Zo creëert u eenvoudig een Wi-Fi-hotspot voor al uw online apparatuur. Bovendien bevat Volvo On Call onze innovatieve smartphone app waarmee u op afstand met uw auto communiceert. Of u nu op koude winterochtenden thuis bent of op een luchthaven aan de andere kant van de wereld: de Volvo On Call app wordt uw dagelijkse verbinding met uw auto om deze voor te verwarmen, een adres naar uw navigatie te versturen, uw benzinepeil en locatie te controleren en nog veel meer. Maar we zouden onze Zweedse designwaarden geen eer aandoen als we alleen mooie displays, schermen en apps ontwierpen. Trouw aan onze passie voor vormgeving hebben we al net zo veel zorg besteed aan de bedieningselementen van uw Volvo, zoals de iconische zwevende middenconsole met de karakteristieke klimaatregelingsknoppen. En in het donker geeft onze verlichte versnellingspook net wat extra sfeer aan uw nachtelijke ritten.

16 XC60 INTELLISAFE Lees meer op volvocars.nl 14 ZEG, HEBBEN WE HET AL GEHAD OVER VEILIGHEID? Auto s worden bestuurd door mensen, zeiden onze oprichters, dus is en blijft veiligheid het uitgangspunt bij alles wat we bij Volvo maken. In 1927 besloten onze oprichters Assar Gabrielsson en Gustaf Larson degelijke auto s te gaan fabriceren die waren opgewassen tegen de ruige Zweedse landwegen. Maar sterk alleen was niet genoeg ze hadden ook een visie: Auto s worden bestuurd door mensen. Het uitgangspunt bij alles wat we bij Volvo maken, is en blijft daarom veiligheid. Ons doel is ervoor te zorgen dat tegen 2020 niemand meer ernstig gewond raakt of omkomt in een nieuwe Volvo. We denken dat onze oprichters zich daar wel in konden vinden. Om dit doel te bereiken en om trouw te blijven aan onze filosofie om uw leven gemakkelijker te maken is de XC60 voorzien van een reeks intuïtieve veiligheidstechnologieën. Ze ondersteunen u bij uw dagelijkse ritten, beschermen u bij ongevallen en streven ernaar die te voorkomen. We noemen het IntelliSafe. We weten dat XC60-eigenaren van autorijden houden. In een wereld met steeds drukkere wegen staat u echter voortdurend bloot aan de fouten van anderen. Daarom biedt IntelliSafe een aantal slimme technologieën, zoals City Safety, Collision Warning met Full Auto Brake, Pedestrian Detection en Cyclist Detection. Lane Keeping Aid helpt u veilig in uw rijbaan te blijven door het stuur te laten trillen en zonodig automatisch bij te sturen indien uw auto ongewenst te dicht bij de wegmarkering komt. Het is goed om te weten dat uw XC60 u niet alleen beschermt, maar ook actief ondersteunt. Zoals met Permanent Adaptief Grootlicht, waarmee u altijd met grootlicht kunt rijden. Zodra er een tegenligger aankomt (of wanneer u een auto van achteren nadert), voorkomt het systeem dat de bestuurder wordt verblind door alleen het gedeelte te dimmen dat nodig is. Een andere technologie van IntelliSafe is onze Electronic Stability Control (ESC). Zodra er een risico is dat uw XC60 aan stabiliteit verliest, past ESC precies de juiste hoeveelheid remkracht toe op één of meer wielen en neemt het motorvermogen af om te voorkomen dat u in een slip raakt. U zult het waarschijnlijk niet eens merken. Dat geeft niets, we doen gewoon ons werk.

17 In de stad kan City Safety voorkomen dat u op uw voorganger botst zodra die onverwacht stopt. Dit geavanceerde IntelliSafe-systeem werkt bij snelheden tot 50 km/u. Het systeem detecteert een naderende botsing en zet automatisch het remsysteem in werking. We hebben ons Blind Spot Information System (BLIS) verder verbeterd: het waarschuwt u via radartechnologie voor auto s die in uw dode hoek rijden. Cross Traffic Alert waarschuwt voor auto s die u niet ziet wanneer u wegrijdt uit een krappe parkeerplek. Omdat ook andere weggebruikers ons dierbaar zijn, houden Pedestrian en Cyclist Detection met Full Auto Brake in de gaten of er mensen voor uw auto lopen en fietsen. Kunt u niet op tijd remmen, dan doet het systeem het voor u.

18 XC60 DRIVE-E Lees meer op volvocars.nl 16 Drive-E vormt het hart van al onze modellen. Het is onze totaalaanpak voor duurzaam rijden. De innovatieve denkwijze achter een reeks technologieën die uw efficiency verhogen en uw verbruikskosten verlagen zonder dat u inlevert op uw rijplezier. Het nieuwste voorbeeld van onze Drive-E filosofie zijn de Drive-E motoren met een zeer lage emissiewaarde. De efficiënte Drive-E aandrijving is opgebouwd uit gloednieuwe compacte en krachtige motoren en een innovatieve automaat. Voor de XC60 varieert de keuze van een 2.0 liter D4 turbodiesel tot een T6 225 kw (306 pk) benzinemotor. De compacte motoren zijn perfect afgestemd op de nieuwe, innovatieve achttraps automaat. Samen vormen motor en transmissie een aandrijving die nog meer efficiency biedt en een buitengewone rijervaring oplevert. Bovendien kan onze intelligente ECO+ functie het brandstofverbruik met wel vijf procent verlagen. Onderdeel van onze Drive-E filosofie zijn onze start/stop-technologie en ons systeem voor energieterugwinning. Drive-E staat ook voor recyclebaarheid en duurzaam produceren. Zo draait onze fabriek in Zweden puur op schone, hydro-elektrische energie. Dit alles maakt de milieubewuste mobiliteit van Drive-E tot een centraal onderdeel van onze filosofie.

19 WIJ VINDEN DUURZAAM RIJDEN SPANNEND. U STRAKS OOK.

20 Kijkt u misschien naar mij? Mooi zo. Wilt u de dynamische persoonlijkheid van uw XC60 nog sterker maken? Dan is er de Volvo XC60 R-Design, met tal van opties om uw Volvo van een sportief, uniek profiel te voorzien. R-Design is echter veel meer dan een cosmetische ingreep. Net als voor het Scandinavische ontwerp geldt ook hier: vorm volgt functie. Een R-Design XC60 heeft een versterkt sportchassis en directer stuurgedrag, zodat u onderweg nog meer kunt genieten.

21 XC60 R-DESIGN Lees meer op volvocars.nl 19 Voor een eigen, dynamische uitstraling biedt R-Design opvallende, sportieve vijfspaaks lichtmetalen velgen en unieke spiegelkappen in Silk Metal finish. De sportdiffusor op de achterzijde voorziet uw XC60 van een opwindend, sportief uiterlijk. En de verchroomde dubbele uitlaat van R-Design is de finishing touch voor de buitenkant van uw XC60. R-Design gaat aan de binnenkant verder. Om te beginnen met de ondersteunende sportstoelen in Nubuck textiel en leder. Geniet ook van het exclusieve R-Design stuurwiel en de sportpedalen. De verlichte soft-touch versnellingspook voor automaten, het unieke, blauwe R-Design digitale instrumentencluster, de aangepaste ledverlichting en opvallende Inscription Charcoal hemelbekleding zorgen samen voor een complete R-Design ervaring.

22 VOLVO OCEAN RACE BELEEF DE UITDAGING MEE OP VOLVOOCEANRACE.COM

23 XC60 VOLVO OCEAN RACE Lees meer op volvocars.nl 21 ERVAAR EEN MENSELIJKE UITDAGING. VANUIT HET COMFORT VAN EEN VOLVO. Om als eerste te eindigen, moet je allereerst eindigen. Stelt u zich eens voor, een barre tocht van km over de oceanen: 9 maanden lang, 16-meter hoge golven, striemende winden van 40 knopen en 24 uur per dag ongemak. U leeft bij de gratie van de natuurkrachten en bent totaal afhankelijk van uw eigen kunnen, uw apparatuur en uw bemanning. U staat voor de meest extreme fysieke en mentale uitdagingen en wordt tot het uiterste getest. U slingert dagelijks heen en weer tussen hoop en wanhoop en weet dat de kleinste fout jaren van voorbereiding in één klap kunnen wegvagen. Dit staat waarschijnlijk mijlenver af van uw dagelijks leven (tenzij u natuurlijk crewlid bent op een van de boten in de Volvo Ocean Race). Het goede nieuws is echter dat u nu ook delen van deze heldhaftige race kunt meebeleven zelfs tijdens die minder avontuurlijke ritten van A naar B. Als eerbetoon aan de moedige mannen en vrouwen aan boord van de hightech Volvo Ocean 65-boten hebben we de Volvo XC60 Ocean Race Edition ontworpen een XC60 met bijzondere designelementen waarin het gevoel van deze uitzonderlijke uitdaging is opgenomen. U ziet het al van buiten: de unieke Ocean Blue II-lak, de speciaal ontworpen Portunus 18" velgen (vernoemd naar de god van de haven), elektrisch inklapbare buitenspiegels met grondverlichting, LED-richtingaanwijzers, spiegelbehuizing in Glossy Black finish en verchroomde raamstijlen. Eenmaal veilig aan boord worden u en uw bemanning omringd door een zorgvuldig vormgegeven sportieftechnisch interieur met details als lederen stoelen met contrasterend oranje stiksel, een unieke Volvo Ocean Race decoinleg en Volvo Ocean Race vloermatten. Zodat u vanuit het comfort van uw Volvo wordt herinnerd aan een van de meest uitdagende avonturen op aarde.

24

25 XC60 WELKE XC60 BENT U? Lees meer op volvocars.nl 23 WELKE XC60 BENT U? Proficiat, u heeft gekozen voor een Volvo XC60. Uw Volvo wordt speciaal voor u gebouwd. U kunt dus in ruime mate de uitrusting zelf bepalen. Onafhankelijk van elkaar kiest u de motor en het uitrustingsniveau. De standaarduitrusting mag dan al bijzonder compleet zijn, wij bieden de mogelijkheid om uw auto perfect af te stemmen op uw behoeften aan de hand van een uitgebreid assortiment van extra s (af fabriek of gemonteerd door uw Volvo-dealer). Om de keuze te vergemakkelijken, zijn er aantrekkelijke varianten (Momentum, Summum, R-Design & Ocean Race) evenals combinaties van bepaalde extra s, namelijk de Lines. U kunt verschillende Lines met elkaar combineren of ze naar smaak aanvullen met specifieke extra s. En dan moet het beste nog komen: plaatsnemen achter het stuur van uw nieuwe Volvo.

26 XC60 MAAK UW INTERIEUR PERSOONLIJK Lees meer op volvocars.nl 24 Uw XC60 is uw thuis weg van huis. Geef hem uw signatuur.

27 Kiest u voor een XC60, dan kiest u standaard voor een elegant interieur met een superieure afwerking van het zijdeglans metaal op de luchtroosters tot de fraaie bekleding op de deurstijlen. Onze Comfort-stoelen zijn leverbaar in Lomma textiel, Eriksberg T-Tec/textiel of leder. Onze nieuwe lederen sportstoelen bieden u het legendarische Volvocomfort en houden u ook in scherpe bochten veilig op uw plaats. Kies voor ons verwarmde driespaaks stuur om op koude ochtenden uw handen te verwarmen. Daarnaast kunt u kiezen voor ons nieuwe, leesvriendelijke Analogue Instrument Cluster of als u dat liever heeft, kiest u voor de nieuwe Adaptief TFT Crystal instrumentenpaneel. Ons Inscriptionpakket bestaat uit een reeks luxe opties die u naar wens kunt combineren. U kunt uw XC60 dus volledig afstemmen op uw eigen smaak. De Inscription Linear Walnut console heeft een symmetrisch V-vormig visgraatpatroon waarbij de nerf in het midden samenkomt. Juist die kleine ontwerpdetails maken de Inscription-serie zo elegant. Ook het Inscription leder instrumentenpaneel en de fraaie Inscription Charcoal hemelbekleding in het dak springen in het oog. We laten onze Inscription-stoelen met het mooiste soft leder bekleden door luxe lederspecialist Bridge of Weir. Dankzij de minimale oppervlaktebehandeling is het leder heerlijk zacht en duurzaam.

28 Leder met sportstoelen, G361 Offblack in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding Leder met sportstoelen, G36B Soft Beige in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding Leder met sportstoelen G36M Hazel Brown/Offblack in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding Leder met sportstoelen G30G Blond/Offblack in Anthracite Black interieur met Quartz hemelbekleding

29 XC60 BEKLEDING Lees meer op volvocars.nl 27 Inscription soft leder, GF6S Marble White in Anthracite Black interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding Inscription soft leder, GF1B Soft Beige in Sandstone Beige interieur met Soft Beige hemelbekleding R-Design Nubuck textiel/ geperforeerd leder, GR60 Charcoal/Offblack in Anthracite interieur met Inscription Charcoal hemelbekleding Inscription Linear Walnut Urbane Wood Copper Dawn Shimmer Graphite aluminium Piano Black R-Design EEN GREEP UIT ONS AANBOD GA VOOR EEN COMPLEET OVERZICHT VAN ONZE INTERIEURS NAAR: VOLVOCARS.NL/CONFIGURATOR

30 Titania, 8x20", Diamond Cut/Glossy Black

31 XC60 LICHTMETALEN VELGEN Lees meer op volvocars.nl 29 Inscription Avior, 8x20" Silver Bright Candor, 8x20" Diamond Cut/Matt Black Candor, 8x20" Diamond Cut/Matt Iron Stone Cratus, 8x20" Matt Silver Bright Ixion II, 8x20" Diamond Cut/Matt Black Talitha, 8x20" Diamond Cut/Matt Silver Stone Talitha, 8x20" Diamond Cut/Matt Dark Grey Talitha, 8x20" Diamond Cut/Glossy Black Fenrir, 8x19" Black Chrome Freja, 8x18" Diamond Cut/Matt Dark Grey Freja, 8x18" Diamond Cut/Light Light Grey Ixion, 8x18" Diamond Cut/Dark Grey Merac, 7.5x18" Glossy Black Pan, 7.5x18" Silver Bright Zephyrus, 7.5x18" Diamond Cut/Matt Tech Black Valder, 7.5x17" Diamond Cut/Titanium Grey Valder, 7.5x17" Silver Segin, 7.5x17" Silver

32 XC60 ACCESSOIRES Lees meer op volvocars.nl 30 PAS UW XC60 AAN OP UW LEVEN. Het leukste aan een nieuwe Volvo kopen, is uw eigen stempel erop drukken. Dat kunt u doen door accessoires te kiezen die aansluiten op uw smaak en uw manier van leven. Stylingaccessoires exterieur. Dit model is voorzien van een bumperbar voor, running boards en skidplate achter, leverbaar in Matte Silver of Iron Stone. De lichtmetalen 8x20" Candor velgen zijn leverbaar in Diamond Cut/Matt Black of Diamond Cut/Matt Iron Stone. GA VOOR MEER INFORMATIE OVER ACCESSOIRES NAAR VOLVOCARS.NL/ACCESSOIRES

33

34

35 XC60 ACCESSOIRES Lees meer op volvocars.nl 33 Omkeerbaar kinderzitje (9 25 kg). Dit flexibele, tegen de rijrichting in geplaatste kinderzitje is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar. Het wordt met de veiligheidsgordel bevestigd en is eenvoudig aan te passen voor optimaal comfort en veiligheid. Park Assist Camera, Front Blind View. Niets is lastiger dan wegrijden uit een krappe uitrit of van een onoverzichtelijke kruising. Met onze parkeerhulpcamera Front Blind View willen we het u gemakkelijker maken. Hiermee kunt u links en rechts om de hoek kijken met een blikveld van 180. Geïntegreerde treeplanken. Deze treeplanken in koetswerkkleur sluiten perfect aan op het verfijnde design van uw XC60. Ze hebben een fantastische look en zijn zeer praktisch bij het in- en uitstappen en wanneer u iets op de lastdragers wilt plaatsen. Lastdragers. Deze speciaal ontwikkelde lastdragers passen naadloos en veilig in de aanwezige bevestigingen in uw Volvo. Ze zijn eenvoudig te monteren en waar nodig te combineren met extra houders. En hoewel de nadruk hier ligt op functioneel, gaan ze harmonieus samen met de styling van uw Volvo. Rear Seat Entertainmentmultimediasysteem met twee 8" touchscreens en twee spelers. Uw passagiers op de achterbank zullen als nooit tevoren genieten met ons gloednieuwe entertainmentsysteem met twee dvd-spelers en lcd-schermen. Dankzij de ingangen voor usb-sticks, SD-kaarten, mp3-spelers en andere AUX-ingangen kunt u elke gewenste externe bron aansluiten. Inclusief draadloze hoofdtelefoons en één afstandsbediening. VOLVO CAR LIFESTYLE COLLECTION KIJK VOOR MEER ACCESSOIRES OP VOLVOCARS.COM/COLLECTION

36 ZWEDEN ZIJN SERVICEGERICHT

37 XC60 VOLVO SERVICES Lees meer op volvocars.nl 35 Volvo denkt altijd vanuit mensen. Dat zit in het DNA van Volvo. Dat is wat ons anders maakt. Dit principe vormt de kern van onze ontwerpen, onze innovaties en van onze service. Het is de reden waarom mensen kiezen voor onze auto s. Volvo staat dan ook voor zorgeloos genieten, afgestemd op uw wensen als Volvo-rijder. Volvo Card: MET DE VOLVO CARD HEEFT U RECHT OP DE PRIVILEGES VAN HET VOLVO CARD PROGRAMMA: 24/7 Volvo Assistance wegenhulp binnen Europa; Aanbiedingen en arrangementen; Het Volvo Magazine MYVOLVO. Voor meer informatie: Volvo Car Finance: SOLIDE FINANCIERINGS- MOGELIJKHEDEN: Uw wensen en mogelijkheden samengebracht in één passende constructie. Van Huurkoop tot en met het Volvo Investeringsplan. Helderheid, scherpe tarieven en een complete afhandeling van uw aanvraag. Geniet van financieren met bewegingsvrijheid. Volvo Rent: EEN HUURAUTO DIE U PAST: Alleen een Volvo kan een Volvo vervangen. Is uw eigen Volvo tijdelijk onder de hoede van de Volvo-dealer, dan is uw mobiliteit op Volvoniveau gewaarborgd. Een tijdelijke Volvo huren kan natuurlijk ook tot een proefrit uitgroeien, die u tot een aantal dagen kunt verlengen in de Volvo die u past. Volvo Assistance: WEGENHULP MET VOLVO-MANIEREN: 24 uur per dag, 7 dagen in de week directe hulp in heel Europa. Kosteloos. Oók bij benzine i.p.v. diesel tanken, lekke band, sleutels kwijt e.d. Voorwaarde is dat uw Volvo minimaal één keer per jaar het voorgeschreven onderhoud krijgt bij de Volvo-dealer. Volvo Car Insurance: DE ZEKERHEID DAT UW VOLVO PUUR VOLVO BLIJFT: Volvo s eigen autoverzekering. Een verzekering waar u niets van merkt totdat u deze nodig heeft. Soepele en directe afhandeling met de online webapplicatie, uitgebreide dekkingen, gunstige nieuwwaarderegeling en reparaties bij uw eigen Volvo-dealer mét originele Volvoonderdelen. En dat alles met een scherpe premie. Een bewuste keuze als u voor zekerheid gaat. Volvo Direct Service: WEL ZO GEMAKKELIJK: Kleine ongemakjes, zoals een ruitenwisserblad of lampen vervangen, moeten snel verholpen kunnen worden. Ook op zaterdag, en liefst direct. Direct Service lost het op terwijl u van een kopje koffie geniet. Wilt u in recordtijd weer weg? Neemt u dan even contact op met uw Volvo-dealer. Volvo Car Lease: DE PERSOONLIJKE AANPAK VAN LEASEN: Service, gemak en flexibiliteit standaard in uw leaseconstructie? Volvo Car Lease combineert deze aspecten met bedrijfszekere leaseconstructies zodat u kunt genieten van uw Volvo. Uw Volvo-dealer adviseert u graag over bijvoorbeeld een Nett Operational Lease of Full Operational Lease constructie. Volvo Service 2.0: SERVICE DIE VERDER GAAT: Uw Volvo-dealer maakt u het leven graag zo gemakkelijk mogelijk. Mede daarom biedt hij u Service 2.0. Service die verder gaat. Met o.a. gratis software-updates bij een onderhoudsbeurt. Dit krijgt u alleen bij de Volvo-dealer! Daarnaast krijgt uw Volvo een jaar lang Volvo Assistance, onze Europese wegenhulp. Volvo Schadeherstel: ZO GOED ALS EEN NIEUWE VOLVO: Het Volvo Erkend Schadeherstelbedrijf regelt schade snel, uitermate vakkundig en handelt alles perfect af. De moderne, deels digitale techniek eist hoogwaardige Volvo-componenten, de kennis van Volvo-experts en specifieke faciliteiten. Uw Volvo krijgt dan ook zijn oorspronkelijke veiligheidsniveau terug, met 4 jaar garantie. U kunt ook bij de Volvo-dealer terecht voor Volvo Non-Stop Ruitreparaties.

38 / T6 AWD R-Design Polestar T6 AWD Motortype: 3,0L I6 benzine twin-scroll turbo 3,0L I6 benzine twin-scroll turbo 1713 Transmissie: Zes versnellingen Geartronic Zes versnellingen Geartronic Max. vermogen kw/pk/min. 242 (329) (304) 5600 Max. koppel, Nm/min. 480/ / Acceleratie / sec km/u /6,6 /6,9 Topsnelheid /210 /210 Brandstoftank, liters Zuinigheidscategorie Euro 5 Euro T6 T5 Motortype: 2,0L I4 benzine supercharged/turbo 2,0L I4 benzine turbo Transmissie: Acht versnellingen met Geartronic Acht versnellingen met Geartronic Max. vermogen kw/pk/min. 225 (306) (245) 5500 Max. koppel, Nm/min. 400/ / Acceleratie / sec km/u /6,9 /7,2 Topsnelheid /210 /210 Brandstoftank, liters Zuinigheidscategorie Euro 6 Euro 6 Verbeter de prestaties van uw XC60 met de Polestar Performance-software. Polestar is onze racepartner. We maken gebruik van hun expertise op het raceparcours om de efficiency en prestaties van onze motoren voortdurend te verbeteren. KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP VOLVOCARS.NL/POLESTAR

39 1789/ XC FEITEN EN CIJFERS Lees meer op volvocars.nl Motortype: Transmissie: D5 AWD R-Design Polestar 2,4L I5 common-rail twin-turbodiesel Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Geartronic D5 AWD 2,4L I5 common-rail twin-turbodiesel Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Geartronic D4 AWD 2,4L I5 common-rail twin-turbodiesel Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Geartronic Max. vermogen kw/pk/min. 169 (230) (215) (181) 4000 Max. koppel, Nm/min. 470/ (440 auto)/ / (3000 auto) Acceleratie / sec km/u 7,9/8,1 8,1/8,3 9,8/10,2 Topsnelheid 210/ / /195 Brandstoftank, liters Zuinigheidscategorie Euro 5 Euro 5 Euro 5 D4 D3 Motortype: Transmissie: 2,0L I4 common-rail turbodiesel Zes versnellingen handgeschakeld of acht versnellingen Geartronic 2,0L I5 common-rail turbodiesel Zes versnellingen handgeschakeld of zes versnellingen Geartronic Max. vermogen kw/pk/min. 133 (181) (136) 3500 Max. koppel, Nm/min. 400/ / Acceleratie / sec km/u 8,5/8,5 11,2/11,2 Topsnelheid 210/ /185 Brandstoftank, liters Zuinigheidscategorie Euro 6 Euro 5 Alle technische informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Vraag uw Volvo-dealer om de meest actuele informatie, of raadpleeg de prijslijst. Let op: Sommige informatie in deze brochure is mogelijk onjuist als gevolg van aanpassingen in productspecificaties die na het ter perse gaan van de brochure zijn doorgevoerd. Sommige beschreven of afgebeelde uitrustingen zijn verkrijgbaar tegen meerprijs. Vraag voordat u bestelt uw Volvo-dealer om de meest actuele informatie. De fabrikant behoudt zich het recht voor om te allen tijde zonder kennisgeving wijzigingen door te voeren in prijzen, kleuren, materialen, specificaties en modellen.

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 April 2015 VOLVO V40 BUSINESS VOLVO V40 BUSINESS MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag (

Nadere informatie

PRIJSLIJST. Modeljaar 2015 1 januari 2015 V60 VOLVO PLUG-IN HYBRID

PRIJSLIJST. Modeljaar 2015 1 januari 2015 V60 VOLVO PLUG-IN HYBRID PRIJSLIJST Modeljaar 2015 1 januari 2015 VOLVO V60 PLUG-IN HYBRID VOLVO V60 PLUG-IN HYBRID MODELPROGRAMMA Netto catalogusprijs ( ) BPM bedrag ( ) BTW bedrag ( ) Consumentenprijs incl. BPM en BTW ( ) Aantal

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80 PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S80 VOLVO S80 MODELPROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BPMbedrag ( ) BTWbedrag ( ) 1) incl. BPM en

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY RIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO S60 CROSS COUNTRY VOLVO S60 CROSS COUNTRY MODELROGRAMMA Netto catalogusprijs ( ) BM bedrag ( ) BTW bedrag ( ) incl. BM en BTW ( ) S60 CROSS COUNTRY D4 DIESEL

Nadere informatie

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION

PRIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION RIJSLIJST Modeljaar 2016 20 april 2015 VOLVO V40 CARBON EDITION VOLVO V40 CARBON EDITION MODELROGRAMMA Aantal versnellingen Bijtelling 2015 Netto catalogusprijs ( ) Zuinigheidscategorie BMbedrag ( ) BTWbedrag

Nadere informatie

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT

DE NIEUWE DISCOVERY SPORT DE NIEUWE DISCOVERY SPORT Al sinds het idee voor de eerste Land Rover in 1947, hebben wij auto s gecreëerd die grenzen verleggen; die eigenaars uitdagen om nieuwe gebieden te verkennen en moeilijk terrein

Nadere informatie

Opvallend veelzijdig.

Opvallend veelzijdig. opel Mokka Opvallend veelzijdig. Inhoud Wie een actief leven heeft én compact wil rijden, moet het ruimer zien. Maak kennis met de Mokka: de innovatieve Opel die de comfortabele hoge zit en de stoere

Nadere informatie

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven

Indrukwekkende ideeën van onder tot boven Sportswagon 2 Geniet van een leven vol verrassingen. Zoals de nieuwe generatie van de Kia cee d. Deze fraaie Sportswagon combineert een sportieve look met bruikbare functionaliteit en combineert een opwindend

Nadere informatie

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS.

TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. CASCADA TRENDS WAAIEN OVER. KLASSE IS TIJDLOOS. HET HELE JAAR ZOMER. INHOUD De Opel Cascada verlegt alle grenzen. Allereerst door zijn baanbrekende koetswerk, met perfecte contouren en een design dat

Nadere informatie

Passie voor precisie De nieuwe SEAT Leon

Passie voor precisie De nieuwe SEAT Leon LEON De ontwerpers van SEAT hebben een passie voor precisie. Met eindeloos geduld zoeken ze naar de perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit. Een auto die je niet alleen veilig op je bestemming

Nadere informatie

WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U

WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO winter 2012 / 2013 MAGAZINE volvo SERVIce 2.0 Reizen Onder de noordelijke hemel WELKE VOLVO V40 PAST BIJ U ELEGANT, AvoNTUURLIJK OF SPORTIEF + DE GEHEIME KRACHT

Nadere informatie

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN.

REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. OPEL AMPERA REVOLUTIONAIR NIEUWE WEGEN INSLAAN. INHOUD Mobiliteit gaat radicaal veranderen. De Opel Ampera breekt met alle bekende concepten. Het is de allereerste Extended-Range Electric Vehicle (E-REV),

Nadere informatie

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage?

Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Hyundai ix20 Wie bepaalt dat je van negen tot vijf moet werken? Of dat je moet stoppen op je 65ste? Begint succes op de universiteit, of in de garage? Wie zegt dat een familie auto niet stijlvol kan zijn?

Nadere informatie

BELANGRIJKE OPMERKING:

BELANGRIJKE OPMERKING: NEW DISCOVERY SPORT BELANGRIJKE OPMERKING: Jaguar Land Rover Limited streeft er voortdurend naar de specificaties, het design en de productie van zijn wagens te verbeteren. Daardoor worden er continu wijzigingen

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Toyota Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Design. De Prius valt op met een herkenbaar design en een aerodynamische vorm die hem nog zuiniger maakt. Historie. Sinds zijn

Nadere informatie

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012

Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 Hyundai i40 Brochure per 1 maart 2012 In een woud aan keuzes... steekt de Hyundai i40 er met kop en schouders bovenuit. In het dichte woud van wagons is de Hyundai i40 een frisse verschij ning. Het totaalplaatje

Nadere informatie

MYVOLVO MAGAZINE ZOMER- AVONTUREN MET VOLVO REIZEN DEENS DESIGN INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO ZOMER 2013

MYVOLVO MAGAZINE ZOMER- AVONTUREN MET VOLVO REIZEN DEENS DESIGN INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO ZOMER 2013 INSPIRATIE EN AANBIEDINGEN VOOR U EN UW VOLVO ZOMER 2013 MYVOLVO MAGAZINE ZOMER- AVONTUREN MET VOLVO REIZEN DEENS DESIGN Veilig en voorbereid op reis zweden vieren de zomer AUTOKLIMAAT HOUD HET KOEL DEZE

Nadere informatie

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider.

De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto. Volg de leider. Prius De nieuwe Full Hybrid Prius, s werelds meest geavanceerde auto Vooruitstrevend rijplezier Ruim en stijlvol Uniek laag brandstofverbruik Aangedreven door de Hybrid Synergy Drive Volg de leider. 2

Nadere informatie

FOR. Spring Summer Editie 2015. De Mercedes-AMG GT. www.mercedes-benz.nl. De nieuwe

FOR. Spring Summer Editie 2015. De Mercedes-AMG GT. www.mercedes-benz.nl. De nieuwe www.mercedes-benz.nl Spring Summer Editie 2015 De nieuwe FOR The new smart forfour. take it or lease it. smart forfour: nu tijdelijk vanaf 199,- per maand. De nieuwe CLA Shooting Brake met. De nieuwe C

Nadere informatie

Preview. Rijdynamiek 30 31. Uitrusting 14 21. Accessoires 46 47. Kleuren en bekledingen 22 23. Veiligheid 32 37. OPC Line 48 49.

Preview. Rijdynamiek 30 31. Uitrusting 14 21. Accessoires 46 47. Kleuren en bekledingen 22 23. Veiligheid 32 37. OPC Line 48 49. Opel Astra Preview Uitrusting 14 21 Kleuren en bekledingen 22 23 Velgen 24 25 Zorg voor het milieu 26 27 Motoren en transmissies 28 29 Rijdynamiek 30 31 Veiligheid 32 37 Veelzijdigheid 38 41 Comfort 42

Nadere informatie

Inleiding Eigentijds design, moderne stijl, Discovery 4. Stoere luxe Een geavanceerd interieur voor meer raffinement

Inleiding Eigentijds design, moderne stijl, Discovery 4. Stoere luxe Een geavanceerd interieur voor meer raffinement Inleiding Eigentijds design, moderne stijl, Discovery 4 PAGINA S 2-7 Stoere luxe Een geavanceerd interieur voor meer raffinement PAGINA S 8-11 Interieur Zetels in stadiumopstelling en veelzijdig interieurdesign

Nadere informatie

D E X K - C O L L E C T I E

D E X K - C O L L E C T I E DE XK-COLLECTIE De combinatie van nieuwe, geavanceerde technologie en Jaguars legendarische prestaties en sportieve luxe maakt de XK tot een superieure Gran Turismo met het hart en de ziel van een volbloed

Nadere informatie

ALTIJD DE JUISTE STIJL.

ALTIJD DE JUISTE STIJL. Opel Zafira OPEL ZAFIRA en u bent overal op voorbereid. Het unieke Flex7 - zitsysteem van de Zafira biedt u net zoveel flexibiliteit en comfort als u en uw gezin nodig hebben. Een synthese van stoer, dynamisch

Nadere informatie

Auris. Durf te vragen. Durf te eisen. Durf te genieten.

Auris. Durf te vragen. Durf te eisen. Durf te genieten. Auris Auris. Durf te vragen. Durf te eisen. Durf te genieten. Design Met zijn nieuwe uiterlijk komt de Toyota Auris u zelfverzekerd tegemoet. Het resultaat van een dynamische nieuwe designtaal. Innovatief

Nadere informatie

De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota.

De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota. Toyota Avensis De Avensis. Eigentijds design en techniek van Toyota. 2 jaar uitgebreide 3 garantie Harmonieus ontwerp Subtiele details geven de Avensis een zelfverzekerde uitstraling en een eigen persoonlijkheid.

Nadere informatie

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16

Volvo Trucks. Driving Progress. Volvo FH-serie. productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 Volvo Trucks. Driving Progress Volvo FH-serie productinformatie Volvo FH en Volvo FH16 De truck van de toekomst is nu nog innovatiever. Ze zeggen altijd dat je niets moet veranderen aan een winnend concept.

Nadere informatie

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Opel Insignia & Opel Insignia Sports Tourer Ontdek de Opel Insignia. Ontdek een gewaagde synergie van dynamisch design, ergonomische intuïtie en een adembenemende rij-ervaring. Ontdek de wagen die vooruit

Nadere informatie

RANGE ROVER SPORT 2012

RANGE ROVER SPORT 2012 RANGE ROVER SPORT 2012 Dit is de ultieme luxueuze Sports Tourer. Hij onderscheidt zich door een uitzonderlijk weggedrag, een onovertroffen comfort en een waaier aan capaciteiten. Een gespierde koetswerkstijl,

Nadere informatie

De wagen die even veelzijdig is als u.

De wagen die even veelzijdig is als u. OPEL Combo TOUR De wagen die even veelzijdig is als u. INHOUD Welke plannen u ook hebt, de Opel Combo Tour heeft er de ruimte voor. Want de Combo Tour is ontworpen om in al zijn facetten aan de strengste

Nadere informatie

MODELJAAR 2015 VOLVOCARS.BE. Accessories

MODELJAAR 2015 VOLVOCARS.BE. Accessories MODELJAAR 2015 VOLVOCARS.BE Accessories GEEF UW VOLVO DIE PERSOONLIJKE TOUCH U wilt zowel de ruimte en de zithoogte van een SUV als het rijplezier van een stijlvolle en op de bestuurder afgestemde berline?

Nadere informatie