Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Vinkenberg 16 te Moergestel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Vinkenberg 16 te Moergestel"

Transcriptie

1 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 te Moergestel

2 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 te Moergestel Opdrachtgever : W.C. Wolfs Vinkenberg PD MOERGESTEL Projectnummer : Status rapport / versie nr. : Definitief 02 Datum : 3 februari 2014 Opgesteld door Gecontroleerd door : C.J.M. Machielsen : mw. ing. G.J. Andries Voor akkoord : C.J.M. Machielsen Paraaf : Versie nr. Datum Omschrijving Opgesteld door Gecontroleerd door D Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai CM FH D Herziening onderzoek i.v.m. wijziging regelgeving en plangebied CM MA Postbus 4156 t.(0162) CD Oosterhout f.(0162) Hoevestein 20b info@ageladviseurs.nl 4903 SC Oosterhout

3 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 1 INHOUD blz. 1 INLEIDING Aanleiding en doelstelling Leeswijzer 3 2 ONTWIKKELING Planbeschrijving Situering 4 3 WETTELIJK KADER Algemeen Wet geluidhinder Zonering Grenswaarden Wgh Aftrek artikel 110g Wgh Aftrek artikel 3.5 Rmg Maatgevend berekeningsjaar Wet ruimtelijke ordening Toetsing wettelijk kader plansituatie Wet geluidhinder Wet ruimtelijke ordening 8 4 BEREKENINGSUITGANGSPUNTEN Verkeersvariabelen Bron verkeersgegevens Verkeersintensiteiten Snelheid wegverkeer en type wegdek Rekenmethode Modelinvoergegevens Bodemfactor Reflectiefactor objecten Beoordelingshoogte Hoogtematen Modelweergave 11 5 BEREKENINGSRESULTATEN Toetsing Wet geluidhinder Maatregelen beperking geluidbelasting c.q. hogere waarde Wgh Overige ontheffingsgronden Vast te stellen hogere waarden Cumulatie Wet geluidhinder 14 AGEL adviseurs 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorgaande toestemming van AGEL adviseurs, noch mag het zonder een dergelijke toestemming worden gebruikt voor enig ander werk dan waarvoor het is vervaardigd.

4 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad Beoordeling in het kader van een goede ruimtelijke ordening Geluidbelasting voor toets Bouwbesluit SAMENVATTING EN CONCLUSIE Samenvatting Conclusie 18 BIJLAGEN 1. Figuren 2. Verkeersintensiteiten 3. Invoergegevens rekenmodel 4. Berekeningsresultaten gezoneerde wegen incl. wettelijke aftrek 5. Gecumuleerde berekeningsresultaten excl. wettelijke aftrek 6. Berekeningsresultaten geluidreductie wegdek Vinkenberg AGEL adviseurs 2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie of op welke andere wijze dan ook zonder voorgaande toestemming van AGEL adviseurs, noch mag het zonder een dergelijke toestemming worden gebruikt voor enig ander werk dan waarvoor het is vervaardigd.

5 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 3 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding en doelstelling In het kader van de RO procedure voor de realisatie van 8 ruimte voor ruimte woningen aan de Heuvelstraat en de woningsplitsing van een langsgevel boerderij aan de Vinkenberg 16 in de woonplaats Moergestel dient een akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai te worden uitgevoerd. Voor de woningsplitsing is reeds in 2008 een akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai uitgevoerd door AGEL adviseurs. De realisatie van deze woningsplitsing heeft echter nog niet plaatsgevonden. Omdat dit planologisch mogelijk te maken zal dit gelijktijdig meegenomen worden in het bestemmingsplan Vinkenberg dat de realisatie van 8 ruimte voor ruimte woningen mogelijk moet maken. In verband met de wijziging van het rekenvoorschrift en de invoering van de geluidproductieplafonds voor rijkswegen is het akoestisch onderzoek uit 2008 geheel herzien. Voor deze herziening is gebruik gemaakt van het geluidmodel dat door adviesbureau Grontmij is opgesteld ten behoeve van de 8 ruimte voor ruimte woningen. De heer W. Swens heeft namens de familie Wolfs aan AGEL adviseurs opdracht verstrekt om het akoestisch onderzoek uit 2008 te actualiseren en in overeenstemming te brengen met de huidige regelgeving. Doel van het onderzoek is het bepalen van de geluidbelasting ter plaatse van de gevels van de nieuwe woning in de langsgevel boerderij als gevolg van het wegverkeer en deze te toetsen aan het wettelijk kader. Daarnaast dient het onderzoek ook ter beoordeling of er sprake is van een goede ruimtelijke ordening. 1.2 Leeswijzer In hoofdstuk 2 wordt de planontwikkeling beschreven. Hoofdstuk 3 behandelt het wettelijk toetsingskader. In hoofdstuk 4 worden de gehanteerde berekeningsuitgangspunten uiteengezet waaronder de verkeersgegevens, de rekenmethode en de rekenmodelgegevens Hoofdstuk 5 omvat de berekeningsresultaten, de toetsing van de resultaten aan de Wet geluidhinder en een beoordeling in het kader van een goede ruimtelijke ordening. Hoofdstuk 6 sluit de rapportage af met een samenvatting en een conclusie.

6 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 4 2 ONTWIKKELING 2.1 Planbeschrijving De ruimtelijke ontwikkeling betreft een woningsplitsing van een langsgevel boerderij aan de Vinkenberg 16 te Moergestel. In het zuidelijk deel van de boerderij zal een nieuwe woonruimte worden gerealiseerd. 2.2 Situering De langsgevel boerderij is gelegen in het buitengebied van de woonplaats Moergestel en ten zuiden van Rijksweg A 58. De afstand tot de Rijksweg bedraagt circa 380 meter. De ontsluiting van de locatie vindt plaats via de Vinkenberg. De Vinkenberg is binnen de gemeente Oisterwijk gecategoriseerd als een erftoegangsweg type II en kan aangemerkt worden als een ontsluitingsweg voor het zuidelijke buitengebied van de woonplaats Moergestel. In figuur 2.1 is de situering van de planlocatie in haar omgeving weergegeven. Figuur 2.1: Planlocatie rood omcirkeld (bron: Kadata) Ruimte voor ruimte locatie De nieuw te bouwen ruimte voor ruimte woningen worden gesitueerd aan de noordzijde van de Heuvelstraat. Deze woningen vallen buiten het voorliggende onderzoek.

7 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 5 3 WETTELIJK KADER 3.1 Algemeen Bij een nieuwe geluidgevoelige ontwikkeling dient te worden aangetoond dat voldaan wordt aan de Wet geluidhinder (Wgh) en dat er, op grond van de Wet ruimtelijke ordening, sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Indien van toepassing dient aanvullend te worden aangetoond dat voldaan wordt aan het gemeentelijk geluidbeleid. De Wgh is alleen van toepassing binnen de wettelijk vastgestelde zone van een weg. Een akoestisch onderzoek in het kader van de Wgh is daarom alleen noodzakelijk wanneer de ontwikkeling plaatsvindt binnen een zone van een weg en waarbij sprake is van geluidgevoelige bestemmingen. De geluidbelasting dient per gezoneerde weg te worden getoetst aan de wettelijke grenswaarden. Bij een nieuwe ontwikkeling dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), in het kader van een goede ruimtelijke ordening, het akoestische klimaat inzichtelijk te worden gemaakt indien er sprake is van geluidgevoelige bestemmingen binnen de projectlocatie. Aangetoond dient te worden dat er geen sprake is van onaanvaardbare negatieve effecten op het woon- en leefklimaat. 3.2 Wet geluidhinder Zonering Met betrekking tot wegverkeerslawaai is hoofdstuk VI Wgh, Zones langs wegen van toepassing. Artikel 74 Wgh geeft aan dat zich langs alle wegen geluidszones bevinden, met uitzondering van woonerven en wegen waarvoor een maximale snelheid geldt van 30 km/uur. De breedte van een geluidszone is afhankelijk van het aantal rijstroken en de ligging van de weg (binnen- of buitenstedelijk). De afstanden worden aan weerszijden van de weg gemeten vanaf de buitenste begrenzing van de buitenste rijstrook. Een overzicht van de zonebreedten is opgenomen in tabel 3.1. Tabel 3.1: Zones langs wegen in stedelijk/buitenstedelijk gebied Aantal rijstroken Stedelijk Zonebreedte [m] Buitenstedelijk 1 of of meer of of meer Het stedelijk gebied wordt in de Wgh gedefinieerd als het gebied binnen de bebouwde kom, doch voor de toepassing van de hoofdstukken VI en VII met uitzondering van het gebied binnen de bebouwde kom voor zover liggend binnen de zone langs een autoweg of autosnelweg. Dit laatste gebied valt onder het buitenstedelijk gebied. Aan de uiteinden van een weg loopt de zone door over een afstand gelijk aan de breedte van de zone ter hoogte van het einde van de weg. Bij een overgang tussen weggedeelten met een verschillende zonebreedte loopt de breedste zone door over een afstand van een derde van de breedte van de zone.

8 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 6 Binnen een geluidszone dient een akoestisch onderzoek plaats te vinden naar de geluidsbelasting op de gevel van nieuw te realiseren woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen zoals o.a. scholen en verpleeg- en zorgcentra. De geluidbelasting wordt uitgerukt db en betreft het L den. De L den waarde is het energetisch en naar tijdsduur gemiddelde van de volgende drie waarden: Het geluidniveau in de dagperiode tussen en uur (L dag ); Het geluidniveau in de avondperiode tussen en uur (L avond ) + 5 db; Het geluidniveau in de dagperiode tussen en uur (L nacht ) + 10 db Grenswaarden Wgh Ten hoogste toelaatbare geluidbelasting Artikel 82 van de Wgh stelt de waarde van 48 db als de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting binnen geluidszones voor wegverkeer. Hogere waarde Indien de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting wordt overschreden dient beoordeeld te worden of geluidbeperkende maatregelen mogelijk c.q. doelmatig zijn. Als maatregelen niet mogelijk c.q. doelmatig zijn, dient door het bevoegd gezag een hogere waarde te worden vastgesteld. In deze situatie zijn burgemeester en wethouders van de gemeente Oisterwijk het bevoegd gezag. De gemeente Oisterwijk heeft geen eigen hogere waarde beleid vastgesteld maar er dient voldaan te worden aan het algemeen geldend geluidsbeleid zoals vastgesteld in de Wet geluidhinder. Dit betekend een onderzoek naar mogelijk toe te passen maatregelen om te voorkomen dat de voorkeurswaarde van 48 db wordt overschreden. Wanneer deze maatregelen onvoldoende doeltreffend zijn, dan wel overwegende bezwaren ontmoeten van stedenbouwkundige, verkeerskundige, landschappelijke of financiële aard, hoeven deze redelijkerwijs niet getroffen te worden. Tabel 3.2 geeft een overzicht van de wettelijke grenswaarden. Tabel 3.2: Grenswaarden Wgh voor woningen c.q. geluidgevoelige bestemmingen bij een nieuwe situaties Ten hoogste Maximale hogere waarde toelaatbare [db] Situatie geluidbelasting Stedelijk Buitenstedelijk [db] Nieuwbouw Vervangende nieuwbouw binnen bebouwde kom Vervangende nieuwbouw binnen bebouwde kom langs auto(snel)weg Vervangende nieuwbouw buiten bebouwde kom Bouwbesluit 2012 Indien er sprake is van het vaststellen van een hogere waarde dient op grond van artikel 3.2 van het Bouwbesluit te worden onderzocht of de karakteristieke geluidwering van de woning of de geluidgevoelige bestemming bij de betreffende hogere waarde voldoet aan de wettelijke grenswaarde voor het binnenniveau. Toetsing van de karakteristieke geluidwering valt buiten het kader van dit onderzoek.

9 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 7 Cumulatie Wgh Bij het vaststellen van een hogere waarde waarbij sprake is van een situering binnen meerdere zones van weg-, rail- en/of industrielawaai is inzicht vereist in de geluidbelasting als gevolg van alle gezoneerde geluidbronnen samen waarbij sprake is van een overschrijding van de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting. De gecumuleerde geluidbelasting mag daarbij niet leiden tot een onaanvaardbare geluidbelasting Aftrek artikel 110g Wgh Voor de beoordeling aan de normstelling van de Wet geluidhinder wordt op grond van artikel 3.4 van het Reken en meetvoorschrift geluid 2012 (Rmg 2012) een aftrek toegepast. Deze aftrek is gebaseerd op artikel 110g Wgh en bedraagt voor wegen waarvoor de representatief te achten snelheid van lichte motorvoertuigen 70 km/uur of meer bedraagt 2 db en 5 db voor overige wegen. Daarnaast bedraagt de aftrek 0 db bij berekeningen ter bepaling van de geluidwering in het kader van het Bouwbesluit. Op grond van de uitspraak van de Raad van State /1/R1 mag geen aftrek worden toegepast bij wegen met een rijsnelheid van 30 kilometer per uur of minder, omdat de geluidemissie bij deze snelheden hoofdzakelijk gedomineerd wordt door het motorgeluid en minder door het bandengeluid Aftrek artikel 3.5 Rmg 2012 Conform artikel 3.5 van het Rmg 2012 wordt voor toetsing aan de normstelling een aftrek toegepast vanwege toekomstige effecten van het wegdek. Deze aftrek bedraagt 2 db voor wegen met een representatief te achten snelheid van lichte motorvoertuigen van 70 km/uur of meer. De aftrek bedraagt 1 db indien het wegdek bestaat uit elementenverharding, ZOAB, tweelaags ZOAB (met uitzondering van tweelaags ZOAB fijn), uitgeborsteld beton, geoptimaliseerd uitgeborsteld beton en oppervlakbewerking. Deze aftrek wordt automatisch in het rekenprogramma meegenomen op basis van de invoergegevens in het geluidmodel Maatgevend berekeningsjaar In gevallen waarin zich geen bijzondere omstandigheden voordoen kan als maatgevend jaar aangehouden worden het tiende jaar na realisatie van het plan of 10 jaar na dato van het akoestisch onderzoek. Voor dit akoestisch onderzoek is 2024 als maatgevend jaar aangehouden. 3.3 Wet ruimtelijke ordening Voor een beoordeling in het kader van een goede ruimtelijke ordening wordt uitgegaan van een toetsing aan de Milieukwaliteitsmaat (MKM L den ). De milieukwaliteitsmaat MKM L den is een methode om de gecumuleerde geluidsbelasting te beoordelen op hinderlijkheid. Hiertoe wordt de gewogen geluidsbelasting (L den ) omgerekend naar de bijbehorende milieukwaliteitsmaat (MKM L den ). De omrekening geschiedt op identieke wijze als omschreven in hoofdstuk 2 van bijlage 1 van de Rmg Tabel 3.3 toont de classificering van de kwaliteit van de akoestische omgeving in L den.

10 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 8 Tabel 3.3: Classificering van de kwaliteit van de akoestische omgeving in L den Gecumuleerde L den Classificering milieukwaliteit <50 Goed Redelijk Matig Tamelijk slecht Slecht >70 Zeer slecht 3.4 Toetsing wettelijk kader plansituatie Wet geluidhinder De voorgenomen ontwikkeling betreft een geluidgevoelige bestemming, bestaande uit 1 nieuwe woning binnen een bestaande langsgevel boerderij. De planlocatie ligt binnen de zone van de volgende geluidbronnen: Rijksweg A58 Vinkenberg Heuvelstraat De geluidsbelasting op de gevels van de nieuwe woning dient voor de betreffende gezoneerde wegen te worden getoetst aan de grenswaarden van de Wgh. De ontwikkeling bevindt zich in buitenstedelijk gebied. De woningsplitsing dient op grond van de Wet geluidhinder aangemerkt te worden als een nieuwe situatie. De ten hoogste toelaatbare geluidbelasting bedraagt voor buitenstedelijk gebied 48 db en de maximaal vast te stellen hogere waarde 53 db. Voor de toetsing aan de Wgh geldt de volgende aftrek: Rijksweg A58, 130 km: 2 db Vinkenberg, 60 km/u: 5 db Heuvelstraat, 60 km/u: 5 db De aftrek wordt in het rekenmodel door middel van een groepsreductie toegepast Wet ruimtelijke ordening Voor een beoordeling in het kader van een goede ruimtelijk ordening zijn alleen de hiervoor genoemde geluidbronnen relevant. Voor de overige nabij het plangebied gelegen wegen Aboomsestraat en Het Lommestraatje is de afstand tot de planlocatie zo groot en de etmaalintensiteit zo gering dat deze als akoestisch niet relevant aangemerkt kunnen worden. Voor de beoordeling van het akoestisch klimaat zal de gecumuleerde geluidbelasting van de gezoneerde wegen in beeld worden gebracht en worden getoetst aan de classificering genoemd in tabel 3.3. Hierbij zal de aftrek op grond van artikel 110g Wet geluidhinder niet in rekening worden gebracht.

11 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 9 4 BEREKENINGSUITGANGSPUNTEN 4.1 Verkeersvariabelen Bron verkeersgegevens Met betrekking tot de verkeersintensiteiten voor de Vinkenberg en de Heuvelstraat wordt uitgegaan van de door de gemeente Oisterwijk beschikbaar gestelde verkeersgegevens. Deze zijn gebaseerd op verkeerstellingen van april Voor de autonome groei is gerekend met een percentage van 2%. Voor de verkeersgeneratie van de nieuwe ruimtelijke ontwikkeling is uitgegaan van 7 verkeersbewegingen per woning Verkeersintensiteiten In de onderstaande tabel 4.1 zijn de verkeersintensiteiten voor de Vinkenberg en de Heuvelstraat voor het maatgevende jaar 2024 samengevat. De beschikbaar gestelde verkeersgegevens zijn opgenomen in bijlage 2. Voor rijksweg A58 is uitgegaan van de verkeersgegevens uit het Geluidregister weg. Van deze gegevens moet gebruik worden gemaakt bij akoestisch onderzoeken binnen de geluidzone van een rijksweg. Voor de invoergegevens van de rijksweg A58 wordt verwezen naar bijlage 3. Tabel 4.1: Verkeersgegevens 2024 parameter Vinkenberg Wegvak Heuvelstraat Verkeerstellingen Autonome groei 2% 2% Bijdrage plangebied Etmaalintensiteit Verharding Asfalt Asfalt Snelheid Daguurpercentage 6,75 6,75 % lichte motorvoertuigen % middelzware motorvoertuigen % zware motorvoertuigen 4 5 Avonduurpercentage 3,25 3,25 % lichte motorvoertuigen % middelzware motorvoertuigen % zware motorvoertuigen 4 5 Nachtuurpercentage 0,75 0,75 % lichte motorvoertuigen % middelzware motorvoertuigen % zware motorvoertuigen 4 5

12 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad Snelheid wegverkeer en type wegdek Tabel 4.2 geeft een overzicht van representatieve snelheid van het wegverkeer per weg. Tabel 4.2: Representatieve rijsnelheid en type wegdek beschouwde wegen Representatieve snelheid Weg [km/u] Type wegdek A58 115/100/90 ZOAB Toe- en afritten A58 50 asfalt Vinkenberg 60 asfalt Heuvelstraat 60 asfalt 4.2 Rekenmethode Op basis van de verkeers- en omgevingsvariabelen is voor het projectplan de geluidsbelasting van het wegverkeer berekend conform Standaardrekenmethode II van bijlage III van het Rmg De berekeningen zijn uitgevoerd met het programma Geomilieu V2.30. Het akoestisch model bestaat uit een objectenmodel (gebouwen en hoogtelijnen) en een wegenmodel. De berekeningsinvoer is opgenomen in bijlage Modelinvoergegevens Bodemfactor Als standaard bodemfactor is een factor 1, absorberende bodem, aangehouden. Verhardingen zijn ingevoerd als akoestisch reflecterend met een factor 0. Voor de ZOAB verharding is overeenkomstig het Rmg 2012 een absorptiefactor aangehouden van 0, Reflectiefactor objecten Voor objecten wordt een reflectiefactor van 0,8 aangehouden als praktijkwaarde Beoordelingshoogte Als beoordelingshoogte is uitgegaan van 1,50 meter voor de begane grond en 4,50 meter voor de verdieping. De toetspunten zijn gekoppeld aan de gevel van de woning ter bepaling van het invallend geluid Hoogtematen De toe- en afritten zijn middels hoogtelijnen als afschermingen in het geluidmodel opgenomen met een maximum hoogteverschil van 4 meter.

13 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad Modelweergave Figuur 4.1 toont een 3D weergave van het wegverkeermodel. Figuur 4.1: Akoestisch rekenmodel A58 Vinkenberg Heuvelstraat

14 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 12 5 BEREKENINGSRESULTATEN 5.1 Toetsing Wet geluidhinder In de onderstaande tabellen 5.1 t/m 5.3 zijn de geluidbelastingen als gevolg van het wegverkeer, samen met de toetsing, voor elk van de gezoneerde wegen weergegeven. De volledige berekeningsresultaten zijn opgenomen in bijlage 4. Bij de rekenresultaten is de aftrek conform artikel 110g Wgh meegenomen. De etmaalwaarden zijn afgerond overeenkomstig het Rmg Rijksweg A58 Tabel 5.1: Geluidbelasting als gevolg van rijksweg A58, incl. aftrek artikel 110g Wgh Naam Omschrijving Hoogte Dag Avond Nacht L den >48 <53 01_A Oostgevel Vinkenberg 16 1, _B Oostgevel Vinkenberg 16 4, _A Zuidgevel Vinkenberg 16 1, _B Zuidgevel Vinkenberg 16 4, _A Westgevel Vinkenberg 16 1, _B Westgevel Vinkenberg 16 4, Uit de rekenresultaten blijkt dat de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van 48 db als gevolg van de A58 niet wordt overschreden. De hoogst optredende geluidbelasting bedraagt 48 db ter plaatse van de westgevel van de woning. Het wegverkeer van de A58 geeft geen beperkingen voor de woningsplitsing. Vinkenberg Tabel 5.2: Geluidbelasting als gevolg van de Vinkenberg, incl. aftrek artikel 110g Wgh Naam Omschrijving Hoogte Dag Avond Nacht L den >48 01_A Oostgevel Vinkenberg 16 1, _B Oostgevel Vinkenberg 16 4, _A Zuidgevel Vinkenberg 16 1, _B Zuidgevel Vinkenberg 16 4, _A Westgevel Vinkenberg 16 1, _B Westgevel Vinkenberg 16 4, Uit de rekenresultaten blijkt dat de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van 48 db als gevolg van de Vinkenberg wordt overschreden. De overschrijding bedraagt 13 db ter plaatse van de oostgevel en 6 db ter plaatse van de zuidgevel. Ter plaatse van de westgevel wordt voldaan aan de voorkeurswaarde van 48 db. Ter plaatse van de oost- en zuidgevel wordt de maximale ontheffingswaarde van 53 db overschreden. Op grond hiervan kan gesteld worden dat realisatie van de woningsplitsing alleen realiseerbaar is indien de gevelbelasting vanwege het wegverkeer wordt gereduceerd tot 53 db dan wel de oost- en zuidgevel als een dove gevel (geen te openen geveldelen) wordt uitgevoerd.

15 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 13 Heuvelstraat Tabel 5.3: Geluidbelasting als gevolg van de Heuvelstraat, incl. aftrek artikel 110g Wgh Naam Omschrijving Hoogte Dag Avond Nacht L den >48 <53 01_A Oostgevel Vinkenberg 16 1, _B Oostgevel Vinkenberg 16 4, _A Zuidgevel Vinkenberg 16 1, _B Zuidgevel Vinkenberg 16 4, _A Westgevel Vinkenberg 16 1, _B Westgevel Vinkenberg 16 4, Uit de rekenresultaten blijkt dat de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting van 48 db als gevolg van de Heuvelstraat niet wordt overschreden. De hoogst optredende geluidbelasting bedraagt 43 db ter plaatse van de zuidgevel van de woning. Het wegverkeer van de Heuvelstraat geeft geen beperkingen voor de woningsplitsing. 5.2 Maatregelen beperking geluidbelasting c.q. hogere waarde Wgh Als gevolg van het wegverkeer van de Vinkenberg is ter plaatse van de oost- en zuidgevel van de nieuwe woning sprake van een overschrijding van de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van 48 db. De overschrijding is respectievelijk 13 en 6 db. Op basis van het algemene ontheffingenbeleid dient beschouwd te worden wat de mogelijkheden zijn m.b.t. bron- en overdrachtsmaatregelen. In eerste instantie dienen de overschrijdingen zo klein mogelijk gehouden te worden middels het beschouwen van de volgende criteria: 1. stedenbouwkundige maatregelen, zoals meer afstand tot de bron; 2. bronmaatregelen, zoals stil wegdek of verkeersmaatregelen (verlaging snelheid of verkeersintensiteiten, wijziging samenstelling verkeer, wijziging route zwaar verkeer); 3. overdrachtsmaatregelen, zoals wallen of schermen. Het vergroten van de afstand is in deze situatie niet mogelijk omdat sprake is van een woningsplitsing binnen een bestaande langsgevel boerderij. Bronmaatregelen voor de Vinkenberg is in principe toepasbaar. Met het toepassen van een stil asfalttype kan een geluidsbeperking worden gerealiseerd van maximaal circa 3 db (dunne deklagen). Om deze geluidreductie te halen dient over een lengte van circa 100 meter de bestaande asfaltverharding vervangen te worden door dunne deklagen. De kosten van deze maatregel worden geraamd op circa ,--. ( 500,-- per m 1 weglengte) Na het toepassen van deze maatregel is echter nog steeds sprake van een overschrijding van de voorkeurswaarde met 10 db. Voor één woning kunnen deze kosten als niet kostenefficiënt aangemerkt worden. Daarnaast is het aannemelijk dat de wegbeheerder geen instemming geeft voor deze geluidbeperkende maatregel vanwege de verschillen in onderhoud van de betreffende verhardingen. Een berekening van de geluidbelasting met toepassing van dunne deklagen is als bijlage 6 bijgevoegd. Ten aanzien van de geluidbeperkende maatregelen in het overdrachtsgebied (afscherming) kan gesteld worden dat ter plaatse van de oostgevel van de woning onvoldoende ruimte hiervoor beschikbaar is. Daarnaast is hierbij zeker sprake van bezwaren op grond van stedenbouwkundige en verkeerstechnische gronden.

16 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 14 Het toepassen van bronmaatregelen in de vorm van een geluidarm wegdek en geluidbeperkende maatregelen in het overdrachtsgebied worden voor deze situatie als niet haalbaar aangemerkt. 5.3 Overige ontheffingsgronden Naast de beschouwde geluidbeperkende maatregelen die als doel hebben de overschrijdingen zo klein mogelijk te houden geeft de Wet geluidhinder in artikel 110a nog vijf ontheffingsgronden die bij het verzoek om hogere waarde beoordeeld moeten worden. Het gaat hierbij om overwegende bezwaren van stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijk of financiële aard. Ten aanzien van bovenstaande ontheffingsgronden kan opgemerkt worden dat de nieuwe woning gerealiseerd wordt binnen een bestaande bebouwing en daarmee geen sprake is van een wezenlijke wijziging in het landschappelijk karakter. Door de opdrachtgever is te kennen gegeven dat de nieuwe woning binnen de bestaande hoofdbouw wordt gerealiseerd en dat de oostgevel en zuidgevel als een dove gevel uitgevoerd zullen worden. Op grond hiervan hoeft ter plaatse van deze gevels geen toetsing plaats te vinden aan de normstelling van de Wet geluidhinder en is daarmee ook geen verzoek hogere waarde noodzakelijk. Wel dient bij een aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit bouw voldaan te worden aan de eisen voor de geluidwering van de gevel op grond van het Bouwbesluit Vast te stellen hogere waarden Het vaststellen van een hogere waarden is in deze situatie is niet van toepassing omdat de oost- en zuidgevel van de nieuwe woning als een dove gevel uitgevoerd worden. 5.5 Cumulatie Wet geluidhinder Cumulatie van bronsoorten is relevant indien er sprake is van een overschrijding van de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting. De gecumuleerde geluidbelasting dient bij de beoordeling bij de procedure hogere waarde te worden betrokken. In hoofdstuk 2 van bijlage I van het Rmg 2012 wordt de rekenmethode beschreven voor het cumuleren van geluidbronnen. Deze rekenmethode wordt toegepast als er sprake is van blootstelling aan meer dan één geluidsbron. Allereerst dient vastgesteld te worden of van een relevante blootstelling door meerdere bronnen sprake is. Dit is alleen het geval indien de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting van die onderscheiden bronnen wordt overschreden. In dat geval berekent de methode de gecumuleerde geluidsbelasting rekening houdend met de verschillen in dosiseffectrelaties van de verschillende geluidsbronnen. In de onderhavige situatie is echter alleen sprake van een overschrijding van de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van de Vinkenberg. Omdat sprake is van maar één geluidsbron met een overschrijding van de ten hoogste toelaatbare geluidbelasting is er geen sprake van cumulatie op grond van de Wet geluidhinder. 5.6 Beoordeling in het kader van een goede ruimtelijke ordening Voor een beoordeling in het kader van een goede ruimtelijke ordening wordt uitgegaan van een toetsing aan de Milieukwaliteitsmaat MKM L den (zie paragraaf 3.3). Voor de onderhavige situatie

17 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 15 betreft de MKM L den de gecumuleerde geluidbelasting als gevolg van alle gezoneerde wegverkeersbronnen. Tabel 5.4 toont de beoordeling van de gecumuleerde geluidbelastingen als gevolg van alle wegverkeersbronnen. Bij de rekenresultaten is de aftrek conform artikel 110g Wgh niet meegenomen. De etmaalwaarden zijn afgerond overeenkomstig het Rmg De berekeningsresultaten zijn opgenomen in bijlage 5. Tabel 5.4 Gecumuleerde geluidbelasting wegverkeer, zonder aftrek artikel 110g Wgh Naam Omschrijving Hoogte MKM L den Classificatie 01_A Oostgevel Vinkenberg 16 1,5 66 slecht 01_B Oostgevel Vinkenberg 16 4,5 66 slecht 02_A Zuidgevel Vinkenberg 16 1,5 59 matig 02_B Zuidgevel Vinkenberg 16 4,5 60 matig 03_A Westgevel Vinkenberg 16 1,5 49 goed 03_B Westgevel Vinkenberg 16 4,5 53 redelijk Uit de beoordeling van de rekenresultaten blijkt dat de MKM L den bij de woning varieert tussen slecht tot goed. Met name ter plaatse van de oostgevel is sprake van een slecht akoestisch klimaat. Dit betreft de gevelzijde direct gericht naar de straat. Dit deel van de projectlocatie is niet bestemd als buitenruimte voor de woonbestemming. Ter plaatse van de zuid en westgevel is sprake van matig tot goed akoestisch klimaat waarbij de westgevel aangemerkt kan worden als een geluidluwe gevel. Op basis van de rekenresultaten kan gesteld worden dat er sprake is van een ruimtelijke ontwikkeling die als aanvaardbaar aangemerkt kan worden. 5.7 Geluidbelasting voor toets Bouwbesluit 2012 Het Bouwbesluit 2012 vereist dat de karakteristieke geluidwering van een uitwendige scheidingsconstructie minimaal 20 db bedraagt. Tevens geldt op grond van artikel 3.2 van het Bouwbesluit dat, indien sprake is van een vastgestelde hogere waarde of de toepassing van een dove gevel, de karakteristieke geluidwering voor een verblijfsgebied minimaal het verschil is van de hoogste geluidbelasting op gevel, waarbij voor de aftrek 0 db dient te worden aangehouden, en 33 db. Omdat de karakteristieke geluidwering bij een standaard gevelopbouw reeds 20 db bedraagt om aan het Bouwbesluit te voldoen, zijn bij een geluidsbelasting hoger dan 53 db mogelijk extra geluidwerende gevelmaatregelen noodzakelijk. Voor de beoordeling van de geluidwering dient uitgegaan te worden van de hoogste geluidbelasting van de nabij gelegen gezoneerde geluidbron. In deze situatie betreft dit het wegverkeer van de Vinkenberg. Voor de beoordeling van de noodzaak van extra geluidwerende gevelmaatregelen kan uitgegaan worden van de rekenresultaten genoemd in tabel 5.2 maar zonder aftrek van 5 db. Voor de nieuwe woning betekend dit dat voor de geluidwering van de oostgevel uitgegaan moet worden van een geluidsbelasting van 66 db en voor de zuidgevel van een geluidsbelasting van 59 db. Dit komt overeen met een minimale geluidwering van 33 db voor de oostgevel en 26 db voor de zuidgevel. Voor de westgevel kan volstaan worden met een minimale geluidwering van 20 db. Omdat in dit stadium van het plan geen gedetailleerde gegevens omtrent de gevelindeling beschikbaar zijn valt een toetsing van de karakteristieke geluidwering buiten het kader van dit

18 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 16 onderzoek. Dit onderzoek dient nog te worden uitgevoerd in het kader van de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouw.

19 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 17 6 SAMENVATTING EN CONCLUSIE 6.1 Samenvatting In het kader van de RO procedure voor de realisatie van 8 ruimte voor ruimte woningen aan de Heuvelstraat en de woningsplitsing van een langsgevel boerderij aan de Vinkenberg 16 in de woonplaats Moergestel dient een akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai te worden uitgevoerd. De familie Wolfs heeft aan AGEL adviseurs opdracht verstrekt om het akoestisch onderzoek ten behoeve van de woningsplitsing uit te voeren. Een akoestisch onderzoek is op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk wanneer een woning of een geluidgevoelig object gelegen is binnen een door deze wet aangewezen geluidzone. De ontwikkeling bevindt zich binnen de geluidzone van de navolgende wegen: Rijksweg A58 Vinkenberg Heuvelstraat Daarnaast dient in het kader van een goede ruimtelijke ordening ook de geluidbelasting te worden beoordeeld als gevolg van cumulatie van alle geluidsbronnen. De verkeersgegevens voor de Vinkenberg en Heuvelstraat zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Oisterwijk en voor rijksweg A58 is gebruik gemaakt van de verkeersgegevens uit het Geluidregister weg. De geluidsbelastingen zijn berekend met de Standaardrekenmethode II van bijlage III van het Reken- en meetvoorschrift geluid De berekeningen zijn uitgevoerd met het programma Geomilieu V2.30. Uit de rekenresultaten blijkt dat de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting van 48 db niet wordt overschreden door het wegverkeer van rijksweg A58 en de Heuvelstraat. Voor de Vinkenberg is wel sprake van een overschrijding. De overschrijding bedraagt 13 db ter voor de oostgevel en 6 db voor de zuidgevel. Met deze overschrijding wordt de maximaal te verlenen hogere waarde van 53 db overschreden. Ter plaatse van de westgevel wordt voldaan aan de voorkeurswaarde van 48 db. Conform het algemeen ontheffingenbeleid zijn de mogelijkheden om de geluidbelasting te reduceren m.b.t. bron- en overdrachtsmaatregelen nader onderzocht. Uit dit onderzoek blijkt dat maatregelen om de geluidbelasting te verlagen niet doelmatig zijn en als niet kostenefficiënt kunnen worden aangemerkt. Omdat verlaging van de geluidbelasting vanwege het wegverkeer als niet doelmatig en als niet kostenefficiënt kan worden aangemerkt en ter plaatse van de oostgevel niet voldaan kan worden aan de maximaal te verlenen hogere waarde van 53 db is realisatie van de woningsplitsing alleen realiseerbaar indien de oostgevel en de zuidgevel als een dove gevel (zonder te openen delen) worden uitgevoerd. Door de opdrachtgever is kenbaar gemaakt dat bij de uitwerking van de bouwplannen hier rekening mee gehouden zal worden en dat dit ook de minste aantasting geeft van het bestaande karakter van de langsgevel boerderij.

20 AGEL adviseurs D02 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Vinkenberg 16 februari 2014 te Moergestel blad 18 Omdat sprake is van een overschrijding van de voorkeurswaarde voor maar één weg (Vinkenberg) is er geen sprake van cumulatie op grond van de Wet geluidhinder. Uit de beoordeling van een goede ruimtelijke ordening met behulp van een toetsing aan de Milieukwaliteitsmaat MKM L den blijkt dat er sprake is van een goed tot matig akoestisch klimaat ter plaatse van de west en zuidgevel van de woning. Ter plaatse van de oostgevel, gelegen op korte afstand van de Vinkenberg, is sprake van een slecht akoestisch klimaat. Deze ruimte zal echter zeker niet gebruikt worden als buitenverblijf vanwege de afstand tot de weg. Op basis van het gegeven dat de westgevel aangemerkt kan worden als een geluidluwe gevel kan de woningsplitsing aangemerkt worden als een goede ruimtelijke ordening. Uit de onderzoekresultaten blijkt dat voor de oostgevel en zuidgevel sprake is van een geluidbelasting van meer dan 53 db. Voor deze gevels zijn zeker extra geluidwerende gevelmaatregelen nodig zijn. Omdat in dit stadium van het project nog geen gedetailleerde gegevens omtrent de gevelindeling beschikbaar zijn valt een toetsing van de karakteristieke geluidwering buiten het kader van dit onderzoek. Op grond van de hoogte van de geluidbelastingen kan er van worden uitgegaan dat het voldoen aan de vereiste karakteristieke geluidwering technisch mogelijk is. Dit onderzoek kan daarom worden uitgevoerd in het kader van de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouw. 6.2 Conclusie De geluidbelastingen als gevolg van wegverkeerslawaai overschrijden voor de Vinkenberg de maximaal te verlenen hogere waarde van 53 db. Uit onderzoek blijkt dat het terugbrengen van de geluidbelasting voor de Vinkenberg als niet doelmatig moet worden aangemerkt. In verband hiermee is realisatie van de woningsplitsing alleen mogelijk indien de oost- en zuidgevel als een dove gevel worden uitgevoerd. Het bouwkundig ontwerp dient hier van uit te gaan. Bij de aanvraag om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouw zal middels een berekening van de geluidwering van de gevel aangetoond moeten worden dat voldaan wordt aan de geluidweringseisen van het Bouwbesluit 2012.

BUIJVOETS BOUW- EN GELUIDSADVISERING

BUIJVOETS BOUW- EN GELUIDSADVISERING BUIJVOETS BOUW- EN GELUIDSADVISERING Ons kenmerk : 14.147b1 Oude Egberink & Partners T.a.v. Patrick Oude Egberink Boddenkampsingel 86-88 7514 AR Enschede Betreft : akoestisch onderzoek woningen Oldenkotsedijk

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Nijkerkerweg

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Nijkerkerweg Geluidbelasting wegverkeer op woningen Nijkerkerweg te Ermelo versie 26 november 2013 opdrachtnummer 13-181 datum 26 november 2013 opdrachtgever Schreuder Adviseurs Postbus 295 3880 AD Putten auteur A.D.

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Ratumseweg 15/17. te Winterswijk

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Ratumseweg 15/17. te Winterswijk Geluidbelasting wegverkeer op woningen Ratumseweg 15/17 te Winterswijk versie 8 oktober 2013 opdrachtnummer 13-139 datum 10 oktober 2013 opdrachtgever Streco Vastgoed bv Wooldseweg 93 7102 EE Winterswijk

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kerkstraat 9-11 te Didam

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kerkstraat 9-11 te Didam Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kerkstraat 9-11 te Didam versie 1 mei 2017 opdrachtnummer 16-086 datum 1 mei 2017 opdrachtgever Boudewijn bv Postbus 371 6900 AJ Zevenaar auteur Ad Postma INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

projectnummer Het doel van het onderzoek is het bepalen van de geluidbelasting, als gevolg van het wegverkeer, ter plaatse van de nieuwbouwlocatie.

projectnummer Het doel van het onderzoek is het bepalen van de geluidbelasting, als gevolg van het wegverkeer, ter plaatse van de nieuwbouwlocatie. Aanslagsweg 22 7622 LD Borne Retouradres: Katoenstraat 7, 7572 CW Oldenzaal H.H.J. Heuker of Hoek De heer H.H.J. Heuker of Hoek Gronausestraat 9 7559 JW HENGELO telefoon 0541 531 538 e-mail info@munsterhuisgeluidsadvies.nl

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie De Bloemerd

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie De Bloemerd Geluidbelasting wegverkeer op locatie De Bloemerd te Gemert versie 27 mei 2014 opdrachtnummer 14-077 datum 27 mei 2014 opdrachtgever Bouwbedrijf Raaijmakers Molenstraat 43 5421 KD Gemert auteur A.D. Postma

Nadere informatie

Projectnummer. Het doel van het onderzoek is het bepalen van de geluidbelasting, als gevolg van het wegverkeer, ter plaatse van de nieuwbouwlocaties.

Projectnummer. Het doel van het onderzoek is het bepalen van de geluidbelasting, als gevolg van het wegverkeer, ter plaatse van de nieuwbouwlocaties. Aanslagsweg 22 Retouradres: Aanslagsweg 22, 7622 LD BORNE J. Coster Klaas Kloosterweg Oost 155 7951 PK STAPHORST 7622 LD Borne telefoon 0541-539333 e-mail info@munsterhuisgeluidsadvies.nl internet www.munsterhuisgeluidsadvies.nl

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Oude Haven 1 te Odijk

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Oude Haven 1 te Odijk Geluidbelasting wegverkeer op locatie Oude Haven 1 te Odijk Versie 10 september 2015 opdrachtnummer 15-151 datum 10 september 2015 opdrachtgever Buro SRO bv t Goylaan 11 3525 AA UTRECHT auteur Ad Postma

Nadere informatie

Ingenieursbureau Spreen Figuur 1 Wegen, objecten en bodemgebieden

Ingenieursbureau Spreen Figuur 1 Wegen, objecten en bodemgebieden De Stijll bv t.a.v. dhr. G. Reitsema Van Limburg Stirumstraat 19 7901 AM Hoogeveen Betreft : Notitie akoestisch onderzoek Hoogeveenseweg 13 te Zuidwolde Projectnr. : 20130724 Datum : 15 april 2013 Behandeld

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie De Heikampen te Schijndel

Geluidbelasting wegverkeer op locatie De Heikampen te Schijndel Geluidbelasting wegverkeer op locatie De Heikampen te Schijndel Versie 27 augustus 2015 opdrachtnummer 15-072 datum 27 augustus 2015 opdrachtgever Econsultancy bv Rapenstraat 2 5831 GJ Boxmeer auteur Ad

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kerkwerve 42 te Etten-Leur

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kerkwerve 42 te Etten-Leur Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kerkwerve 42 te Etten-Leur Versie 15 december 2015 opdrachtnummer 15-167 datum 15 december 2015 opdrachtgever De Bunte Vastgoed Zuid bv Postbus 5684 4801 EB Breda

Nadere informatie

Project begeleid wonen Händellaan 239/241 te Zwolle

Project begeleid wonen Händellaan 239/241 te Zwolle 10 Akoestisch onderzoek Expertisecentrum Zwolle ECL Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 44 82 Fax (038) 498 27 41 h.van.drongelen@zwolle.nl www.zwolle.nl Project

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK

AKOESTISCH ONDERZOEK AKOESTISCH ONDERZOEK WONINGEN VAN KRIEKENSTRAAT 15.084.01 Behandeld door: Ing. H.W. Tideman, 26 augustus 2015 Opdrachtgever : Bouwbedrijf Scharenberg b.v. St Isidorushoeve 1 Inleiding In opdracht van de

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Vinkenberg naast nr 10 te Moergestel

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Vinkenberg naast nr 10 te Moergestel Geluidbelasting wegverkeer op locatie Vinkenberg naast nr 10 te Moergestel Versie 19 januari 2017 opdrachtnummer 16-222 datum 19 januari 2017 opdrachtgever Mw. A de Laat Dhr M. de Werdt Vinkenberg 10 5066

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen locatie Eschrand. te Vragender

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen locatie Eschrand. te Vragender Geluidbelasting wegverkeer op woningen locatie Eschrand te Vragender versie 16 april 2012 opdrachtnummer 12-051 datum 16 april 2012 opdrachtgever Gemeente Oost Gelre Postbus 17 7130 AA Lichtenvoorde auteur

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Hessen Allee 58. te Klarenbeek

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Hessen Allee 58. te Klarenbeek Geluidbelasting wegverkeer op woningen Hessen Allee 58 te Klarenbeek versie 3 september 2012 opdrachtnummer 11-181 datum 3 september 2012 opdrachtgever Econsultancy bv Fabriekstraat 19C 7005 AP Doetinchem

Nadere informatie

1 INLEIDING 3 2 WETTELIJK KADER 4 3 UITGANGSPUNTEN EN RESULTATEN 6 4 VERZOEK TOT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDEN 9 5 CONCLUSIES 11

1 INLEIDING 3 2 WETTELIJK KADER 4 3 UITGANGSPUNTEN EN RESULTATEN 6 4 VERZOEK TOT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDEN 9 5 CONCLUSIES 11 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 2 WETTELIJK KADER 4 3 UITGANGSPUNTEN EN RESULTATEN 6 4 VERZOEK TOT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDEN 9 4.1 Bronmaatregelen 9 4.2 Overdrachtsmaatregelen 9 4.3 Verzoek hogere waarden

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie 's-heerenbergseweg 34 te Zeddam

Geluidbelasting wegverkeer op locatie 's-heerenbergseweg 34 te Zeddam Geluidbelasting wegverkeer op locatie 's-heerenbergseweg 34 te Zeddam versie 26 september 2016 opdrachtnummer 16-085 datum 26 september 2016 opdrachtgever Boudewijn bv Postbus 371 6900 AJ Zevenaar auteur

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Venrayseweg

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Venrayseweg Geluidbelasting wegverkeer op woningen Venrayseweg te Horst versie 19 juli 2013 opdrachtnummer 13-104 datum 19 juli 2013 opdrachtgever Dhr. Hay Philipsen Venrayseweg 151 5961 NS Horst auteur A.D. Postma

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woonzorgappartementen. Kruisdijk 2 te Vorden

Geluidbelasting wegverkeer op. woonzorgappartementen. Kruisdijk 2 te Vorden Geluidbelasting wegverkeer op woonzorgappartementen Kruisdijk 2 te Vorden versie 11 juli 2012 opdrachtnummer 12-150 datum 12 juli 2012 opdrachtgever Urtica De Vijfsprong Reeoordweg 2a 7251 JJ Vorden auteur

Nadere informatie

In tabellen 2 tot en met 4 zijn de maatgevende berekeningsresultaten (met de hoogste waarde) weergegeven.

In tabellen 2 tot en met 4 zijn de maatgevende berekeningsresultaten (met de hoogste waarde) weergegeven. memonummer: 20140731--mem-00 betreft: Akoestisch onderzoek Empelseweg 34 te Rosmalen In de haalbaarheidsstudie zijn 2 varianten onderzocht. Voor het snelheidsregime op de Blauwe Sluisweg is zowel een variant

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI NIEUWBOUW NACHTEGAALLAAN TE MELDERSLO

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI NIEUWBOUW NACHTEGAALLAAN TE MELDERSLO AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI NIEUWBOUW NACHTEGAALLAAN TE MELDERSLO Rapportage akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Nieuwbouw Nachtegaallaan te Melderslo Opdrachtgever BRO Tegelen Industriestraat

Nadere informatie

Grenswaarden wegverkeerslawaai. 3BM Architectuur T.a.v. de heer E.B. van Luttikhuizen Wattstraat LV Zwijndrecht

Grenswaarden wegverkeerslawaai. 3BM Architectuur T.a.v. de heer E.B. van Luttikhuizen Wattstraat LV Zwijndrecht Adviseurs voor milieu, geluid, trillingen, brand en bouwfysica Alcedo bv Keizersweg 26 Postbus 140, 7450 AC Holten T: (0548) 63 64 20 F: (0548) 63 64 30 3BM Architectuur T.a.v. de heer E.B. van Luttikhuizen

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Ridder Robertlaan

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Ridder Robertlaan Geluidbelasting wegverkeer op woning Ridder Robertlaan te Kievitsdel versie 16 december 2013 opdrachtnummer 13-200 datum 16 december 2013 opdrachtgever Gemeente Renkum Postbus 9100 6860 HA Renkum auteur

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Datum: 26 juli 2012

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Datum: 26 juli 2012 Opdrachtgever: Kragten Contactpersoon: de heer R. Peeten Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72 ing.

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Datum: 11 juli 2016

Milieu I Management I Advies Postbus ZG Cadier en Keer Tel Fax Datum: 11 juli 2016 Opdrachtgever: Tonnaer Contactpersoon: Mevrouw K. Bertrand Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Kaathoven 24 te Vinkel

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Kaathoven 24 te Vinkel Geluidbelasting wegverkeer op woning Kaathoven 24 te Vinkel versie 8 november 2012 opdrachtnummer 12-251 datum 8 november 2012 opdrachtgever Eelerwoude Achterstraat 11 4101 BB Culemborg auteur A.D. Postma

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Rossenberg te Leusden

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Rossenberg te Leusden Geluidbelasting wegverkeer op locatie Rossenberg te Leusden Versie 31 oktober 2017 opdrachtnummer 17-078 datum 31 oktober 2017 opdrachtgever Buro SRO Sweerts de Landasstraat 50 6814 DG Arnhem auteur Ad

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer. op woningen Koppelenburg Zuid

Geluidbelasting wegverkeer. op woningen Koppelenburg Zuid Geluidbelasting wegverkeer op woningen Koppelenburg Zuid te Brummen Versie 22 juli 2014 opdrachtnummer 14-146 datum 22 juli 2014 opdrachtgever Van Wanrooij Projectontwikkeling bv Postbus 4 5386 ZG Geffen

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op woning Ruurloseweg / Groeneweg te Vorden

Geluidbelasting wegverkeer op woning Ruurloseweg / Groeneweg te Vorden Geluidbelasting wegverkeer op woning Ruurloseweg / Groeneweg te Vorden Versie 7 september 2017 opdrachtnummer 17-161 datum 7 september 2017 opdrachtgever Dhr. R. Ruesink Ruurloseweg 17 7251 LA Vorden auteur

Nadere informatie

Nieuwbouw 6 woningen Fluunseweg 14 te Didam. akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Nieuwbouw 6 woningen Fluunseweg 14 te Didam. akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Nieuwbouw 6 woningen Fluunseweg 14 te Didam akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Nieuwbouw 6 woningen Fluunseweg 14 te Didam akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Rapportnummer: 20134142.R01.V01 Document:

Nadere informatie

Woningen Schaddenhof te Lemelerveld gemeente Dalfsen

Woningen Schaddenhof te Lemelerveld gemeente Dalfsen 13 Akoestisch onderzoek Expertisecentrum Zwolle Omgevingsadvies Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 44 82 Fax (038) 498 27 41 h.van.drongelen@zwolle.nl www.zwolle.nl

Nadere informatie

Rapport: Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Dorpsstraat 28a in Pesse Datum: 24 mei 2017 Opdrachtgever Kikkers Verhuur p/a Hoogeveenseweg

Rapport: Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Dorpsstraat 28a in Pesse Datum: 24 mei 2017 Opdrachtgever Kikkers Verhuur p/a Hoogeveenseweg Rapport: 20171174 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Dorpsstraat 28a in Pesse Datum: 24 mei 2017 Opdrachtgever Kikkers Verhuur p/a Hoogeveenseweg 43a 7933 PE Pesse Contactpersoon: dhr. H. Kikkers Uitgevoerd

Nadere informatie

Akoestisch rapport - Geluidbelasting van de gevel

Akoestisch rapport - Geluidbelasting van de gevel Rossinistraat 40 5344 AK Oss Postbus 402 5340 AK Oss Telefoon 0412 634945 Akoestisch rapport - Geluidbelasting van de gevel Project: Woningen, Perceel naast Delwijnsekade 11 te Delwijnen Opdrachtnummer:

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op woning Lekdijk 24a te Schalkwijk

Geluidbelasting wegverkeer op woning Lekdijk 24a te Schalkwijk Geluidbelasting wegverkeer op woning Lekdijk 24a te Schalkwijk Versie 14 juni 2018 opdrachtnummer 18-110 datum 14 juni 2018 opdrachtgever Buro SRO 't Goylaan 11 3525 AA UTRECHT auteur Ad Postma INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen plan Leeuwerik 3. fase 1 te Esbeek

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen plan Leeuwerik 3. fase 1 te Esbeek Geluidbelasting wegverkeer op woningen plan Leeuwerik 3 fase 1 te Esbeek versie 4 maart 2013 opdrachtnummer 12-132 datum 4 maart 2013 opdrachtgever Econsultancy bv Rapenstraat 2 5831 GJ Boxmeer auteur

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI VAN HEEMSTRAWEG 26 TE BEUNINGEN

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI VAN HEEMSTRAWEG 26 TE BEUNINGEN AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI VAN HEEMSTRAWEG 26 TE BEUNINGEN akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Van Heemstraweg 26 te Beuningen Opdrachtgever Pieter Oosterhout Buro voor Architectuur Dorpssingel

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie B2, Kraneveld

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie B2, Kraneveld Geluidbelasting wegverkeer op locatie B2, Kraneveld te Velden versie 20 november 2014 opdrachtnummer datum 20 november 2014 opdrachtgever dhr. Houben pa Econsultancy Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen auteur

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer. op woning Biesstraat 66

Geluidbelasting wegverkeer. op woning Biesstraat 66 Geluidbelasting wegverkeer op woning Biesstraat 66 te Heythuysen Versie 27 september 2012 opdrachtnummer 12-194 datum 27 september 2012 opdrachtgever Econsultancy bv Rijksweg Noord 39 6071 KS Swalmen auteur

Nadere informatie

1 INLEIDING 3 2 WETTELIJK KADER 4 3 WEGVERKEERSLAWAAI 6 4 SAMENVATTING EN CONCLUSIE 11

1 INLEIDING 3 2 WETTELIJK KADER 4 3 WEGVERKEERSLAWAAI 6 4 SAMENVATTING EN CONCLUSIE 11 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 2 WETTELIJK KADER 4 3 WEGVERKEERSLAWAAI 6 3.1 Uitgangspunten 6 3.1.1 Verkeersgegevens 6 3.2 Resultaten 7 3.3 Verzoek tot vaststelling hogere grenswaarden 9 3.3.1 Maatregelen

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Veekestraat 16 te Oosterhout

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai. Veekestraat 16 te Oosterhout Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Veekestraat 16 te Oosterhout Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Veekestraat 16 te Oosterhout Opdrachtgever : Mevrouw E. Hoyng Hoflaan 18 3722 BN BILTHOVEN Projectnummer

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Ruimte voor Ruimte woning Melatenweg te Horst

Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Ruimte voor Ruimte woning Melatenweg te Horst Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Ruimte voor Ruimte woning Melatenweg te Horst Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Ruimte voor Ruimte woning Melatenweg te Horst Opdrachtgever BRO Tegelen Industriestraat

Nadere informatie

BIJLAGE II. Invoergegevens wegverkeerslawaai Toelichting: De bebouwing op het industrieterrein en in de omgeving is afgeleid uit BAG. Vanwege de veelheid van gebouwen zijn deze niet als lijst aan de bijlagen

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op twee woningen Wooldseweg te Winterswijk

Geluidbelasting wegverkeer op twee woningen Wooldseweg te Winterswijk Geluidbelasting wegverkeer op twee woningen Wooldseweg te Winterswijk Versie 9 april 2015 opdrachtnummer 15-039 datum 9 april 2015 opdrachtgever Breukers Bouwmaterialen Van Leeuwenhoekweg 1 7102 EJ Winterswijk

Nadere informatie

Rapportnummer: P

Rapportnummer: P Rapportnummer: P2012.041-02 Akoestisch onderzoek functiewijziging perceel Horsterweg 239 te Ermelo Opdrachtgever: Uitgevoerd door: Contactpersoon: Veluws Ontwerpburo, mevrouw A. Greefhorst de heer V. Lieuw-A-Fa

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Hazelaarstraat / Lijsterbesstraat te St. Willebrord

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Hazelaarstraat / Lijsterbesstraat te St. Willebrord Geluidbelasting wegverkeer op locatie Hazelaarstraat / Lijsterbesstraat te St. Willebrord Versie 21 september 2017 opdrachtnummer 14-206 datum 21 september 2017 opdrachtgever Compositie 5 stedenbouw bv

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer Zouwendijk 67 te Meerkerk

Geluidbelasting wegverkeer Zouwendijk 67 te Meerkerk Geluidbelasting wegverkeer Zouwendijk 67 te Meerkerk Versie 11 januari 2017 opdrachtnummer 17-248 datum 11 januari 2018 opdrachtgever Buro SRO bv t Goylaan 11 3525 AA Utrecht auteur Ad Postma INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op woningen plan politiebureau Doorwerth

Geluidbelasting wegverkeer op woningen plan politiebureau Doorwerth Geluidbelasting wegverkeer op woningen plan politiebureau Doorwerth Versie 5 maart 2015 opdrachtnummer 15-045 datum 5 maart 2015 opdrachtgever Buro SRO bv Sweerts de Landasstraat 50 6814 DG ARNHEM auteur

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI OUDENDIJK (ONG.) TE DORDRECHT

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI OUDENDIJK (ONG.) TE DORDRECHT AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEERSLAWAAI OUDENDIJK (ONG.) TE DORDRECHT akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Oudendijk (ong.) te Dordrecht Opdrachtgever Harm Post Advies Cronjéweg 15 6861 CD Oosterbeek

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK. Wet geluidhinder Hotel van der Valk Gemeente Uden

AKOESTISCH ONDERZOEK. Wet geluidhinder Hotel van der Valk Gemeente Uden AKOESTISCH ONDERZOEK Wet geluidhinder Hotel van der Valk Gemeente Uden Colofon Project : Bestemmingsplan Uden Noord 2, Hotel van der Valk Onderdeel : Akoestisch onderzoek Wet geluidhinder Opgesteld door

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. twee woningbouwlocaties te. Baarle-Nassau

Geluidbelasting wegverkeer op. twee woningbouwlocaties te. Baarle-Nassau Geluidbelasting wegverkeer op twee woningbouwlocaties te Baarle-Nassau versie 3 maart 2014 opdrachtnummer 14-021 datum 3 maart 2014 opdrachtgever Aannemersbedrijf J.A. van Gisbergen B.V. De Luther 1-3

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op woning Heldamweg 8 te Harmelen

Geluidbelasting wegverkeer op woning Heldamweg 8 te Harmelen Geluidbelasting wegverkeer op woning Heldamweg 8 te Harmelen Versie 14 december 2017 opdrachtnummer 17-226 datum 14 december 2017 opdrachtgever Buro SRO bv t Goylaan 11 3525 AA UTRECHT auteur Ad Postma

Nadere informatie

Datum: 2 augustus 2013 Ons kenmerk: PC8797 Project: Woning Fort Oranje 27 te Woerden Betreft: Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Datum: 2 augustus 2013 Ons kenmerk: PC8797 Project: Woning Fort Oranje 27 te Woerden Betreft: Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Adviseurs voor milieu, geluid, trillingen, brand en bouwfysica Alcedo bv Keizersweg 26 Postbus 140, 7450 AC Holten T: (0548) 63 64 20 F: (0548) 63 64 30 mro b.v. T.a.v. mevrouw C. van Berkom t Zand 30

Nadere informatie

Goudsbloemvallei 's-hertogenbosch. Geluidbelasting van de gevel. Opdrachtnummer :

Goudsbloemvallei 's-hertogenbosch. Geluidbelasting van de gevel. Opdrachtnummer : Goudsbloemvallei 31-39 's-hertogenbosch Geluidbelasting van de gevel Opdrachtnummer : 13685-01 Document Status : Rap-01 : Definitief Datum : 22-05-2015 Project : Goudsbloemvallei 31-39 's-hertogenbosch

Nadere informatie

Geluidbelasting woning. 2de Tochtweg 51. Nieuwerkerk aan de IJssel. t.g.v. weg- en railverkeer

Geluidbelasting woning. 2de Tochtweg 51. Nieuwerkerk aan de IJssel. t.g.v. weg- en railverkeer Geluidbelasting woning 2de Tochtweg 51 Nieuwerkerk aan de IJssel t.g.v. weg- en railverkeer Versie 1 mei 2014 opdrachtnummer 13-211 datum 1 mei 2014 opdrachtgever Dhr. Mr. J. Martens Postbus 100 1260 AC

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Poelsestraat

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Poelsestraat Geluidbelasting wegverkeer op woningen Poelsestraat te Winssen versie 4 juni 2012 opdrachtnummer 12-080 datum 4 juni 2012 opdrachtgever Pieter Oosterhout Buro voor Architektuur Dorpssingel 12 6642 BE Beuningen

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie B1, Oude Venloseweg

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie B1, Oude Venloseweg Geluidbelasting wegverkeer op locatie B1, Oude Venloseweg te Velden versie 20 november 2014 opdrachtnummer 14-027 datum 20 november 2014 opdrachtgever dhr. Houben pa Econsultancy Rijksweg Noord 39 6071

Nadere informatie

Ontwikkelingsplan Bloeidaal te Amersfoort. Akoestisch onderzoek weg en railverkeerslawaai

Ontwikkelingsplan Bloeidaal te Amersfoort. Akoestisch onderzoek weg en railverkeerslawaai Ontwikkelingsplan Bloeidaal te Amersfoort Akoestisch onderzoek weg en railverkeerslawaai Ontwikkelingsplan Bloeidaal te Amersfoort Akoestisch onderzoek weg en railverkeerslawaai Rapportnummer: 20103032.R01.V04

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie D, Genooierweg

Geluidbelasting wegverkeer op. locatie D, Genooierweg Geluidbelasting wegverkeer op locatie D, Genooierweg te Velden versie 20 november 2014 opdrachtnummer 14-030 datum 20 november 2014 opdrachtgever dhr. Ozil pa Econsultancy bv Rijksweg Noord 39 6071 KS

Nadere informatie

Rapport VL Berekening geluidbelasting wegverkeerslawaai

Rapport VL Berekening geluidbelasting wegverkeerslawaai Rapport VL2015.15-1 Berekening geluidbelasting wegverkeerslawaai ten behoeve van de bouw van een woning gelegen aan de 31 te Gulpen, gemeente Gulpen- Wittem Opdrachtgever: Familie Dera Tel. 043 450 18

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEER NIEUWBOUW 2 WONINGEN MELATENWEG TE HORST

AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEER NIEUWBOUW 2 WONINGEN MELATENWEG TE HORST AKOESTISCH ONDERZOEK WEGVERKEER NIEUWBOUW 2 WONINGEN MELATENWEG TE HORST akoestisch onderzoek wegverkeer nieuwbouw 2 woningen Melatenweg te Horst Opdrachtgever BRO Tegelen Industriestraat 94 5931 PK Tegelen

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Bernhardlaan. te Hoevelaken

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Bernhardlaan. te Hoevelaken Geluidbelasting wegverkeer op woningen Bernhardlaan te Hoevelaken versie 9 april 2013 opdrachtnummer 13-055 datum 9 april 2013 opdrachtgever Gemeente Nijkerk Postbus 1000 3860 BA Nijkerk auteur A.D. Postma

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek wegverkeer/basisschool. Villapark Florade te Enschede

Akoestisch onderzoek wegverkeer/basisschool. Villapark Florade te Enschede Akoestisch onderzoek wegverkeer/basisschool Villapark Florade te Enschede Akoestisch onderzoek wegverkeer/basisschool Villapark Florade te Enschede Opdrachtgever : Trebbe Wonen B.V. Postbus 4 7500 AA ENSCHEDE

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op woningen Pastoor de Katerstraat te Baarle-Nassau

Geluidbelasting wegverkeer op woningen Pastoor de Katerstraat te Baarle-Nassau Geluidbelasting wegverkeer op woningen Pastoor de Katerstraat te Baarle-Nassau Versie 17 december 2012 opdrachtnummer 12-073 datum 7 februari 2013 opdrachtgever Econsultancy bv Rapenstraat 2 5831 GJ Boxmeer

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Wegverkeer. Westfriesedijk 14a te Schoorldam. projectnummer 132576. Versienummer: 3.0. Datum: 27 november 2013.

Akoestisch onderzoek Wegverkeer. Westfriesedijk 14a te Schoorldam. projectnummer 132576. Versienummer: 3.0. Datum: 27 november 2013. Akoestisch onderzoek Wegverkeer Westfriesedijk 14a te Schoorldam projectnummer 132576 Opdrachtgever: Familie De Wit Versienummer: 3.0 Datum: 27 november 2013 Auteur: I. Avontuur Controle: D.C. Blokland

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Meekertweg te

Geluidbelasting wegverkeer op. woning Meekertweg te Geluidbelasting wegverkeer op woning Meekertweg te Winterswijk versie 11 oktober 2011 opdrachtnummer 11-206 datum 13 oktober 2011 opdrachtgever Bouwk. Tekenburo Wim Lobeek bv Weurden 39 7071 NH Winterswijk

Nadere informatie

BRUMMEN Nieuwe Erven AKOESTISCH ONDERZOEK

BRUMMEN Nieuwe Erven AKOESTISCH ONDERZOEK BRUMMEN Nieuwe Erven AKOESTISCH ONDERZOEK Brummen Nieuwe Erven Akoestisch onderzoek identificatie planstatus projectnummer: datum: 20151651 04 04 2016 projectleider: mr. S. Lamkadmi auteur(s): mw. ing.

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op woningen Burg.Selhorststraat te Gorredijk

Geluidbelasting wegverkeer op woningen Burg.Selhorststraat te Gorredijk Geluidbelasting wegverkeer op woningen Burg.Selhorststraat te Gorredijk Versie 13 juli 2017 opdrachtnummer 17-147 datum 13 juli 2017 opdrachtgever Buro SRO bv t Goylaan 11 3525 AA Utrecht auteur Ad Postma

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Wegverkeer. Broekhoek 44 te Heesch

Akoestisch onderzoek Wegverkeer. Broekhoek 44 te Heesch Akoestisch onderzoek Wegverkeer Broekhoek 44 te Heesch AGEL adviseurs D01 Akoestisch onderzoek wegverkeer 20100637 Broekhoek 44 september 2011 te Heesch blad 1 INHOUD blz. 1 INLEIDING 2 2 UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Bijlage I Akoestiek onderzoek wegverkeerslawaai. Ingenieursbureau Spreen 23 juni 2014 rapportnummer:

Bijlage I Akoestiek onderzoek wegverkeerslawaai. Ingenieursbureau Spreen 23 juni 2014 rapportnummer: Bijlage I Akoestiek onderzoek wegverkeerslawaai Ingenieursbureau Spreen 23 juni 2014 rapportnummer: 20140851-01 Rapport: 20140851-01 Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Burgemeester Van de Walstraat

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek V1.0

Akoestisch Onderzoek V1.0 Akoestisch Onderzoek V1.0 naar de geluidbelasting op de gevels van de nieuw te realiseren woningen gelegen binnen het plan Klein Where in Purmerend Akoestisch Onderzoek V1.0 naar de geluidbelasting op

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer en. railverkeer locatie Kooiwalweg. te Barendrecht

Geluidbelasting wegverkeer en. railverkeer locatie Kooiwalweg. te Barendrecht Geluidbelasting wegverkeer en railverkeer locatie Kooiwalweg te Barendrecht Versie 16 oktober 2014 opdrachtnummer 14-179 datum 16 oktober 2014 opdrachtgever Buro SRO bv t Goylaan 11 3525 AA UTRECHT auteur

Nadere informatie

Rapport akoestisch onderzoek Twee woningen Lagenheuvelstraat, Volkel. Gemeente Uden

Rapport akoestisch onderzoek Twee woningen Lagenheuvelstraat, Volkel. Gemeente Uden Rapport akoestisch onderzoek Twee woningen Lagenheuvelstraat, Volkel Gemeente Uden Rapport akoestisch onderzoek behorende bij het bestemmingsplan Twee woningen Lagenheuvelstraat, Volkel Gemeente Uden

Nadere informatie

betreft Geluid bedrijventerrein Zenkeldamshoek te Goor

betreft Geluid bedrijventerrein Zenkeldamshoek te Goor retouradres Postbus 202, 7460 AE Rijssen Gemeente Hof van Twente t.a.v. mevr. Roebert Ter Horst Postbus 54 7470 AB GOOR bezoekadres postbus postcode telefoon telefax e-mail internet Aveco de Bondt Reggesingel

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK. Bestemmingsplan t Dorp te Heesch Gemeente Bernheze

AKOESTISCH ONDERZOEK. Bestemmingsplan t Dorp te Heesch Gemeente Bernheze AKOESTISCH ONDERZOEK Bestemmingsplan t Dorp te Heesch Gemeente Bernheze Colofon Opdrachtgever : Gemeente Bernheze Project : Bestemmingsplan t Dorp te Heesch Nummer : 75030830 Status : Definitief Datum

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek. Nieuwbouw woningen Project Nieuw Ambacht s-gravenzande. Opdrachtgever: Boele & Van Eesteren B.V.

Akoestisch onderzoek. Nieuwbouw woningen Project Nieuw Ambacht s-gravenzande. Opdrachtgever: Boele & Van Eesteren B.V. Akoestisch onderzoek Nieuwbouw woningen Project Nieuw Ambacht s-gravenzande Opdrachtgever: Boele & Van Eesteren B.V. Milieu consultancy Watermanagement Ruimtelijke ordening Aqua-Terra Nova BV Akoestisch

Nadere informatie

Rapport akoestisch onderzoek Bruggen tussen 33a en 33b te Rosmalen

Rapport akoestisch onderzoek Bruggen tussen 33a en 33b te Rosmalen Rapport akoestisch onderzoek Bruggen tussen 33a en 33b te Rosmalen Rapport akoestisch onderzoek Bruggen tussen 33a en 33b te Rosmalen Gemeente: s-hertogenbosch Projectgegevens: RAO01-0253313-01a Datum:

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op appartementen Broeksingel 43 te Malden

Geluidbelasting wegverkeer op appartementen Broeksingel 43 te Malden TER INZAGE 30 april 2015 Gemeente Heumen Geluidbelasting wegverkeer op appartementen Broeksingel 43 te Malden Versie Behoort bij het besluit van Burgemeester en Wethouders d.d. 28 04 2015 nr. 2014 0417

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kroostweg Noord / Kromme-Rijnlaan te Zeist

Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kroostweg Noord / Kromme-Rijnlaan te Zeist Geluidbelasting wegverkeer op locatie Kroostweg Noord / Kromme-Rijnlaan te Zeist Versie 3 mei 2016 opdrachtnummer 15-239 datum 3 mei 2016 opdrachtgever Buro SRO bv t Goylaan 11 3525 AA UTRECHT auteur Ad

Nadere informatie

!" # $% &' ()* + ",( +* -**. 1 '2 *, 3, *,

! # $% &' ()* + ,( +* -**. 1 '2 *, 3, *, !" # $% &' ()* + ",( +* -**. %/0) 1 '2 *, 3, *, ' %.// / Inhoudsopgave bladzijde 1 Inhoudsopgave... 1 2 Samenvatting... 2 3 Inleiding..... 2 4 Wettelijk kader..... 2 5 Wegverkeer....... 4 6 Rekenmethode.....

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Ottenweg 45. te Oldebroek

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Ottenweg 45. te Oldebroek Geluidbelasting wegverkeer op woningen Ottenweg 45 te Oldebroek versie 23 februari 2012 opdrachtnummer 11-290 datum 23 februari 2012 opdrachtgever J. Evink Ottenweg 45 8096 PV Oldebroek auteur A.D. Postma

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer bestemmingsplan Rhijngeestlaan te Oegstgeest

Geluidbelasting wegverkeer bestemmingsplan Rhijngeestlaan te Oegstgeest Geluidbelasting wegverkeer bestemmingsplan Rhijngeestlaan te Oegstgeest Versie 8 februari 2018 opdrachtnummer 17-116 datum 8 februari 2018 opdrachtgever Buro SRO bv t Goylaan 11 3525 AA Utrecht auteur

Nadere informatie

Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. De heer G.P.J. Veenman Postbus GC AMERSFOORT. Geachte heer Veenman,

Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. De heer G.P.J. Veenman Postbus GC AMERSFOORT. Geachte heer Veenman, Aanslagsweg 22 7622 LD Borne Retouradres: Aanslagsweg 22, 7622 LD Borne Bouwbedrijf A. Huurdeman B.V. De heer G.P.J. Veenman Postbus 2570 3800 GC AMERSFOORT telefoon 074 7676007 / 06 10556500 e-mail info@munsterhuisgeluidsadvies.nl

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Kustzone Almere Haven. Bestemmingsplan De Laren

Akoestisch onderzoek Kustzone Almere Haven. Bestemmingsplan De Laren Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Akoestisch onderzoek Kustzone Almere Haven De Buitenvaart Bestemmingsplan De Laren Stadhuisplein 1 Postbus 200 1300

Nadere informatie

60 Appartementen Uilennest - Hollenwand te Hattem

60 Appartementen Uilennest - Hollenwand te Hattem Akoestisch onderzoek Expertisecentrum Omgevingsadvies CONCEPT Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 44 82 Fax (038) 498 27 41 h.van.drongelen@zwolle.nl www.zwolle.nl

Nadere informatie

Bijlage 1 Geluidhinder wegverkeerslawaai

Bijlage 1 Geluidhinder wegverkeerslawaai Bijlage 1 Geluidhinder wegverkeerslawaai Geluidbelasting wegverkeer op woningbouwlocatie Cronenborg te Boxtel versie 12 november 2013 opdrachtnummer 12188 datum 12 november 2013 opdrachtgever Woningstichting

Nadere informatie

Rapport akoestisch onderzoek Weebosch 79 te Weebosch, gemeente Bergeijk

Rapport akoestisch onderzoek Weebosch 79 te Weebosch, gemeente Bergeijk Rapport akoestisch onderzoek Weebosch 79 te Weebosch, gemeente Bergeijk Rapport akoestisch onderzoek Weebosch 79 te Weebosch, Gemeente: Bergeijk Projectgegevens: RAO01-0252635-01a Datum: 10 januari 2014

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Nistelrodeseweg

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Nistelrodeseweg Geluidbelasting wegverkeer op woningen Nistelrodeseweg te Heesch versie 17 februari 2011 opdrachtnummer 11-055 datum 17 februari 2011 opdrachtgever Familie Zegers Nistelrodeseweg 53 5384 PM Heesch auteur

Nadere informatie

Adviesbureau Vrancken

Adviesbureau Vrancken Adviesbureau Vrancken Duinerlaan 8, 9761 CT Eelde Tel.: 050-3080225 E-mail: info@adviesbureau-vrancken.nl www.adviesbureau-vrancken.nl Briefrapport geluidsbelasting nieuwbouw Projectnummer 11008 Datum:

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Mezenbergerweg. te Doornspijk

Geluidbelasting wegverkeer op. woningen Mezenbergerweg. te Doornspijk Geluidbelasting wegverkeer op woningen Mezenbergerweg te Doornspijk versie 9 december 2010 opdrachtnummer 10-261 datum 9 december 2010 opdrachtgever Slaa+Van Asselt Architecten BNA Industrieweg 75 8071

Nadere informatie

Bijlagenbundel bij bestemmingsplan Melisseweg

Bijlagenbundel bij bestemmingsplan Melisseweg Bijlagenbundel bij bestemmingsplan Melisseweg Bijlagen bij de toelichting Bijlage 1 Akoestisch onderzoek Bijlage 2 Archeologisch onderzoek Bijlage 3 Bedrijven en Milieuzonering Bijlage 4 Ecologische quickscan

Nadere informatie

Notitie. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Meer en Bosch in Heemstede. 1 Inleiding

Notitie. Akoestisch onderzoek herontwikkeling Meer en Bosch in Heemstede. 1 Inleiding Notitie Contactpersoon Wouter Huisjes Datum 10 oktober 2016 Kenmerk N001-1241390HUI-baw-V01-NL Akoestisch onderzoek herontwikkeling Meer en Bosch in Heemstede 1 Inleiding In opdracht van SEIN is door Tauw

Nadere informatie

Nieuwbouwplan Schipbeeksweg, te Bathmen. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Nieuwbouwplan Schipbeeksweg, te Bathmen. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Nieuwbouwplan Schipbeeksweg, te Bathmen Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Nieuwbouwplan Schipbeeksweg, te Bathmen Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Rapportnummer: 20176261.R02.V01 Document: 17911

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op woningen Molenbaan te Baarle-Nassau

Geluidbelasting wegverkeer op woningen Molenbaan te Baarle-Nassau Geluidbelasting wegverkeer op woningen Molenbaan te Baarle-Nassau Versie 17 december 2012 opdrachtnummer 12-072 datum 7 februari 2013 opdrachtgever Econsultancy bv Rapenstraat 2 5831 GJ Boxmeer auteur

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer en woning Kottenseweg 170 te Winterswijk

Geluidbelasting wegverkeer en woning Kottenseweg 170 te Winterswijk Geluidbelasting wegverkeer en woning Kottenseweg 170 te Winterswijk Versie 8 juni 2015 opdrachtnummer 15-062 datum 8 juni 2015 opdrachtgever H. Lieverdink Kottenseweg 170 7107 AB Winterswijk auteur Ad

Nadere informatie

1 GRENSWAARDEN WEGVERKEERSLAWAAI. Kobessen Milieu T.a.v. de heer J. Geerdink Postbus CA Arnhem

1 GRENSWAARDEN WEGVERKEERSLAWAAI. Kobessen Milieu T.a.v. de heer J. Geerdink Postbus CA Arnhem Adviseurs voor milieu, geluid, trillingen, brand en bouwfysica Alcedo bv Keizersweg 26 Postbus 140, 7450 AC Holten T: (0548) 63 64 20 F: (0548) 63 64 30 Kobessen Milieu T.a.v. de heer J. Geerdink Postbus

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. vijf starterswoningen. Sint Jansstraat te Meterik

Geluidbelasting wegverkeer op. vijf starterswoningen. Sint Jansstraat te Meterik Geluidbelasting wegverkeer op vijf starterswoningen Sint Jansstraat 20-22 te Meterik versie 12 juli 2012 opdrachtnummer 10-181 datum 12 juli 2012 opdrachtgever Econsultancy bv Rijksweg Noord 39 6071 KS

Nadere informatie

Bestemmingsplanwijziging 22 nieuwbouw woningen Het Meuke te Haaksbergen. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai

Bestemmingsplanwijziging 22 nieuwbouw woningen Het Meuke te Haaksbergen. Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Bestemmingsplanwijziging 22 nieuwbouw woningen Het Meuke te Haaksbergen Akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai Bestemmingsplanwijziging 22 nieuwbouw woningen Het Meuke te Haaksbergen Akoestisch onderzoek

Nadere informatie

Tuincentrum Coppelmans. Nuenen. Akoestisch rapport - Geluidbelasting van de gevel. Opdrachtnummer :

Tuincentrum Coppelmans. Nuenen. Akoestisch rapport - Geluidbelasting van de gevel. Opdrachtnummer : Tuincentrum Coppelmans Nuenen Akoestisch rapport - Geluidbelasting van de gevel Opdrachtnummer : 13141-01 Document Status : Rap-02A : Concept Datum : 31 oktober 2013 Project : Tuincentrum Coppelmans Nuenen

Nadere informatie

Geluidbelasting wegverkeer op. woning perceel Horsterweg 217

Geluidbelasting wegverkeer op. woning perceel Horsterweg 217 Geluidbelasting wegverkeer op woning perceel Horsterweg 217 te Ermelo versie 25 juni 2012 opdrachtnummer 12-091 datum 25 juni 2012 opdrachtgever Schreuder Adviseurs Postbus 195 380 AD Putten auteur A.D.

Nadere informatie