BRENG FAIRTRADE DICHTBIJ Stijlgids

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRENG FAIRTRADE DICHTBIJ Stijlgids"

Transcriptie

1 BRENG FAIRTRADE DICHTBIJ Stijlgids

2 2010 THESE DAYS AMSTERDAM Deze stijlgids heeft als doel om de nieuwe identiteit voor Fairtrade Gemeenten te omschrijven. Het is een sterke visuele stijl, die herkenbaarheid brengt en de vele activiteiten in het land kan verbinden.

3 enthousiast optimistisch positief vrolijk energiek uitstraling sympathiek open / toegankelijk fris vanzelfsprekend dynamisch van deze tijd Fairtrade Gemeenten wordt gedragen door vrijwilligers. Het is dan ook essentieel dat de stijl een optimistische en energieke uitstraling heeft. Niet belerend, niet met het opgestoken vingertje maar een stijl die energie en trots uitstraalt. Trots voor fairtrade producten, trots voor fairtrade producenten en de winkels, vrijwilligers en gemeenten die voor fairtrade staan.

4 stijl Om zoveel mogelijk zichtbaarheid te creëren is het wenselijk dat de stijl eenvoudig en met eenvoudige middelen door iedereen toegepast kan worden. Dus geen strakke, gelikte en volledig gereguleerde stijl maar een stijl die veel vrijheid en mogelijkheden biedt. De stijl is dan ook bewust losjes en doe-het-zelf opgezet. Alle middelen lijken met kwast, schaar en kopietjes gemaakt te zijn. En kunnen ook zo gemaakt worden. Op deze wijze zijn materialen en activiteiten eenvoudig in de visuele stijl te brengen.

5 kleur PMS CMYK 0/50/100/0 HEX PMS CMYK 0/75/100/0 HEX PMS CMYK 0/100/0/0 HEX PMS CMYK 45/55/70/30 HEX PMS CMYK 0/10/25/30 HEX PMS CMYK 0/3/9/11 HEX PMS CMYK 2/2/5/0 HEX Primaire kleuren zijn oranje en magenta (roze). Ondersteunend wordt bruin gebruikt in verschillende tinten. Verder is het gebruik van wit en witruimte belangrijk voor een frisse en energieke uitstraling.

6 typografie FF Prater Sans AaBbCc0123 ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghujklmnopqrstuvwxyz $ %&(,.;:#!?) FF Prater Serif AaBbCc0123 ABCDEFGHUJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghujklmnopqrstuvwxyz $ %&(,.;:#!?) Voor lopende teksten in brochures etc. wordt de Calibri gebruikt, een vriendelijke variant van de Arial die we gebruiken voor lopende teksten in websites. Calibri AaBbCc0123 ABCDEFGHUJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghujklmnopqrstuvwxyz $ %&(,.;:#!?) Arial AaBbCc0123 ABCDEFGHUJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghujklmnopqrstuvwxyz $ %&(,.;:#!?) Om het losse karakter van de campagne te bewaren gebruiken we een font dat is afgeleid van handgeschreven teksten. Door te varieren in de sans en serif versie ontstaat een spontane maar herkenbare en solide stijl.

7 Richtlijnen spelling Ook de manier waarop over de campagne wordt geschreven, dient eenduidig te zijn. Daarom onderstaand de volgende richtlijnen: 1. De officiële naam van de landelijke campagne is: Fairtrade Gemeente. 2. Op lokaal niveau wordt de naam in enkelvoud gehanteerd: Fairtrade Gemeente. 3. Een gemeente of dorp met de titel Fairtrade Gemeente mag de volgende naam hanteren: Fairtrade Gemeente [invullen naam] of Fairtrade Dorp [invullen naam] Bijvoorbeeld Fairtrade Gemeente Delft of Fairtrade Gemeente Tilburg. 4. Wanneer we spreken over de verschillende plaatsen die de titel hebben ontvangen, wijken we van deze naam af. We gebruiken dan: Fairtrade Gemeenten.

8 BRENG FAIRTRADE DICHTBIJ logo, standaard logo, 5 geroteerd, schaduw toegevoegd logo Naast het gewone logo hebben we een uitvoering gemaakt die iets geroteerd is en waaraan een schaduw is toegevoegd. Zo krijgt het logo sterker het gevoel van een label/sticker en is op die manier letterlijk op uitingen, materialen en produkten te plakken. Wel mag je het eigen maken door in het campagnelogo het woord Gemeente te vervangen door je eigen gemeentenaam. Op www. fairtradegemeenten.nl kan je onder Tips & Tools een vormgeversbestand van het campagnelogo downloaden. Een drukker of vormgever kan het woord gemeente vervangen door de eigen plaatsnaam. Tip: Vraag altijd een drukproef op bij de drukker om te waarborgen dat ze geen spellingsfouten hebben gemaakt.

9 grafische elementen BRENG FAIRTRADE DICHTBIJ De verfstreken en vlakken die gemaakt lijken te zijn met een dikke stift bepalen in grote mate de visuele stijl. Deze vlakken zijn altijd semitransparant om het beeld te versterken dat ze er overheen gezet zijn.

10 Vrijheid campagnehuisstijl + + Een pakkende titel + Als lokale werkgroep kan je de campagnehuisstijl eigen maken. Voor de herkenbaarheid van de campagne is het belangrijk dat alle werkgroepen zich houden aan bepaalde uitgangspunten. Gebruik op alle uitingen daarom het logo van de Fairtrade Gemeente campagne (eventueel in lokale uitvoering zie onder). Gebruik daarnaast voor het opmaken van posters, flyers en brochures zoveel mogelijk de formats die Fairtrade Gemeenten beschikbaar stelt op www. fairtradegemeenten.nl onder Tips & Tools. Laat je een nieuw middel ontwikkelen? Bekijk dan de richtlijnen in deze huisstijlgids en maak gebruik van de kleuradviezen, lettertypes en tips voor beeldmateriaal.

11 Vrijstaand Kleur Frisse uitstraling Helder en contrastrijk beeldgebruik

12 REKENING HOUDEN MET De balk die over de onderkant van het beeld loopt. Dus laat daar niets belangrijks (bijvoorbeeld fairtrade producten) zien. Omdat de beelden vrijstaand gemaakt moeten worden kan er al rekening gehouden worden met de achtergrond waarop geschoten wordt. Personen moeten ten minste aan linker- of rechterzijde vrijstaand gemaakt kunnen worden. Liever aan beide kanten. Goede belichting. Maar liever niet te hard flitsen in het gezicht zodat het flets wordt AMBASSADEURS Van heup tot hoofd (meer kan natuurlijk ook). Ruimte om de bovenkant, links & rechts. Het fairtrade product dat zij graag gebruiken of waar zij in handelen in beeld. Een tevreden, liefdevolle, gelukkige of stoere emotie. Persoon richt alle aandacht op zijn/haar product. Dus niet op de camera. Houd het zo clean mogelijk. Probeer afleidende accessoires of drukke kledingprint te vermijden. BEWERKING Vrijstaand Hoger contrast (d.m.v. overlay in Photoshop) Frisse uitstraling Goed opgelicht Breng fairtrade dichtbij. Ofwel, breng jezelf, je gemeente en mensen om je heen dichtbij fairtrade. De boodschap? Kom in beweging voor fairtrade. We laten ambassadeurs met hun verhaal zien. In een oogopslag zie je wat zij doen voor fairtrade. Belangrijk is dat ze aan de hand van een persoonlijk item laten zien waarmee ze fairtrade steunen. Dit product moeten ze op een liefdevolle en vooral sympathieke manier vasthouden. Alternatieve uitwerkingen zijn bijvoorbeeld een trotse, stoere houding t.o.v. het product, of oprecht genieten. fotografie Het is bijvoorbeeld geloofwaardiger en natuurlijker wanneer een pastoor geniet van een kop koffie die hij in zijn hand houdt, dan wanneer hij liefdevol naar een pak koffie kijkt. Een kind dat stoer een tros bananen omhoog houdt is ook prima. Mits het product dichtbij gehouden wordt (m.a.w. niet met gestrekte armen van je af houden). Uit de context zal voldoende blijken dat het hier fairtrade betreft. Een geïmpliceerde link is voldoende. Borden met logo s zijn in deze zin te expliciet, en minder geloofwaardig. Het gaat er niet om wat je bent geworden, maar hoe je er bent gekomen: Hoe breng jij fairtrade dichtbij?

13 fotografie De gekozen foto s dienen bewerkt te worden in Photoshop zodat ze qua look & feel aansluiten bij de rest van de beelden. Eerst moet het beeld uit de achtergrond gekniptworden zodat een transparante achtergrond onstaat. Dit is de onderste laag. Van dit beeld moet een nieuwe laag worden gemaakt en dit beeld moet omgezet worden in grijstinten. Vervolgens dient deze laag op Overlay gezet worden en een transparantie van 44% te krijgen. In het foto template staan drie filter lagen die gekopieerd kunnen worden naar dit nieuwe beeld. Deze heten Curves, Brightness/Contrast en Hue/ Saturation.

14 voorbeelden

15 brochure Aan de slag Als je aan de zes criteria van de campagne voldoet, kom je in aanmerking voor de titel Fairtrade Gemeente. De eerste stap is het vormen van een werkgroep met ambassadeurs uit alle hoeken van de samenleving. Samen ga je aan de slag. Op de website staan tips, een handleiding en andere hulpmiddelen. Die helpen je op weg naar de titel Fairtrade Gemeente. In zes stappen een Fairtrade Gemeente Er is een lokale werkgroep actief die de initiatieven neemt om de titel te behalen. De lokale overheid koopt eerlijke producten in en steunt de campagne. De plaatselijke winkels en horeca verkopen fairtrade producten. Bedrijven en organisaties zoals scholen, kerken en sportverenigingen gebruiken eerlijke producten. BRenG FAIRtRADe DICHtBIJ Maak van jouw stad of dorp een Fairtrade Gemeente. In een Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht en gebruikt. Dit betekent eerlijke handel in cafés, kledingwinkels, supermarkten en bijvoorbeeld op school. Deze brochure laat zien hoe jouw gemeente die eervolle titel kan verdienen. BRENG FAIRTRADE DICHTBIJ Met de Fairtrade Gemeente campagne kan jij in Nederland werk maken van eerlijke handel. Dit kan heel makkelijk. Kies op je werk, in de supermarkt, of als je uit eten gaat voor fairtrade producten. Maar ook als bedrijf, organisatie en overheid kan je iets doen. Koop duurzaam in. Dan draag je bij aan duurzame ont wik keling én armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Eerlijke handel Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Bij fairtrade gaan organisaties langdurige handelsrelaties aan met de producenten in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen producenten investeren in hun eigen toekomst. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Daardoor geef je de makers ervan de ruimte om zich op eigen kracht te ontwikkelen. Door het kopen van een fairtrade product kan je het leven van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden veranderen. Het dorpje Djàchoubala in Mali heeft een coöperatie van katoenboeren. Zij telen biologische fairtrade katoen. Sinds de overstap naar eerlijke productie hebben de boeren minder gezondheidsklachten, verdienen ze meer en groeit de productie gestaag. Met de extra inkomsten bouwden de boeren een school en investeerden ze in droge en veilige katoenopslagplaatsen. De campagne krijgt aandacht in de media. Ook andere goede initiatieven worden beloond. Bedrijven, organisaties en winkels worden beloond voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Vragen of nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op Mail ons op of bel naar De Fairtrade Gemeente campagne is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels, Stichting Max Havelaar en Vereniging COS Nederland. De campagne wordt financieel mogelijk gemaakt door ICCO. Shopmanager Astrid van kledingzaak Expresso werkt mee om van Arnhem een Fairtrade Gemeente te maken. Astrid zegt dat haar klanten steeds gerichter naar haar winkel komen. Ze weten dat de kleding bij Expresso verantwoord gemaakt is. Fairtrade in jouw gemeente Winkelier, ondernemer, ambtenaar of consument. Je kunt zelf aan de slag met eerlijke handel. Door zelf te kiezen voor fairtrade, en anderen in jouw gemeente te inspireren om zich ook in te zetten voor kleine boeren, producenten en arbeiders in ontwikkelingslanden. Samen breng je fairtrade dichtbij. Sluit je aan bij de Fairtrade Gemeente campagne in jouw gemeente. Is er nog geen lokaal initiatief? Start dan zelf met de campagne.

16 poster ASTRID BRENGT FAIRTRADE DICHTBIJ ONNO BRENGT FAIRTRADE DICHTBIJ Astrid van kledingzaak Expresso verkoopt alleen eerlijke kleding. Zodat klanten altijd een eerlijk kledingstuk kunnen aantrekken. Hiermee verbeteren ze het leven van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Breng ook met jouw onderneming fairtrade dichtbij. Dan stimuleer je eerlijke handel wereldwijd. Ga naar fairtradegemeenten.nl Onno van Copyshop Arnhem print alleen op FSC-papier. Want dit draagt bij aan een betere wereld. Hiermee verbeteren ze het leven van boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Breng ook met jouw onderneming fairtrade dichtbij. Dan stimuleer je eerlijke handel wereldwijd. Ga naar fairtradegemeenten.nl

17 flyer ASTRID BRENGT FAIRTRADE DICHTBIJ door in je winkel fairtrade producten te verkopen kun je het leven van boeren en arbeiders in Ontwikkelingslanden verbeteren. Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Bij fairtrade gaan organisaties langdurige handelsrelaties aan met de producenten in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen producenten investeren in hun eigen toekomst en zich op eigen kracht ontwikkelen. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. OOk als winkelier kun je een belangrijke rol spelen in eerlijke handel. LET S COFFEE BRENGT FAIRTRADE DICHTBIJ door in de horeca fairtrade producten te verkopen kun je het leven van boeren en arbeiders in Ontwikkelingslanden verbeteren. Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Bij fairtrade gaan organisaties langdurige handelsrelaties aan met de producenten in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen producenten investeren in hun eigen toekomst en zich op eigen kracht ontwikkelen. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. OOk als OnderneMer in de horeca kun je een belangrijke rol spelen in eerlijke handel. namelijk: bijvoorbeeld door: koop fairtrade producten in. Verkrijgbaar bij de meeste groothandels. vermeld op de pui of in je winkel dat je fairtrade producten verkoopt. Het is de manier om je als winkel te onderscheiden. trek nieuwe klanten naar je winkel toe door een hoek in te richten met fairtrade producten of met een leuke kortingsactie in de Fairtrade Week. fairtrade producten op de kaart te zetten. Zoals koffie en thee, maar denk ook aan chocolade, tapenades en fruit in het menu. herkenbaar te maken op je pui of op de menukaart dat je fairtrade producten aanbiedt. acties voor fairtrade te organiseren: bied een speciaal fairtrade menu aan of organiseer een fairtrade borrel. neem deel aan de lokale werkgroep van Fairtrade Gemeente. deel te nemen aan de lokale werkgroep van Fairtrade Gemeente. Shopmanager Astrid van kledingzaak Expresso merkt dat steeds meer klanten gericht naar haar winkel komen omdat zij weten dat de kleding van Expresso verantwoord gemaakt is. Expresso is namelijk erkend door de Fair Wear Foundation. Hierdoor brengt Astrid fairtrade dichtbij. Ga naar Meer weten? Wil je weten hoe je als winkelier aan de slag kunt met fairtrade? Kijk dan op voor meer informatie. Mail ons op info@fairtradegemeenten.nl of bel naar Dunja, de eigenaresse van Let s Coffee vindt het belangrijk dat het plaatje klopt. Ook de consument vindt het steeds belangrijker dat er eerlijke handel gedreven wordt. Daarom brengt Let s Coffee fairtrade producten dichtbij, door lekkere producten te serveren met eerlijke ingrediënten. Ga naar Meer weten? Wil je weten hoe je als horecaondernemer aan de slag kunt met fairtrade? Kijk dan op voor meer informatie. Mail ons op info@fairtradegemeenten.nl of bel naar

18 website

19

20

21

Fairsterk je school!

Fairsterk je school! Fairsterk je school! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade School Versie april 2009 Fairtrade Scholen Inleiding In België en Groot-Brittannië is het al een groot succes: Fairtrade Gemeenten.

Nadere informatie

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade Wat is Fairtrade EERLIJKE HANDEL STAAT VOOROP KEURMERK INTERNATIONALE SAMENWERKING HANDEL GEMEENTE DUURZAAMHEID Een beter leven Veel boeren en arbeiders in arme landen (ook wel ontwikkelingslanden ) hebben

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie

Initiatiefvoorstel. de raad der gemeente EDE. Initiatiefvoorstel van de fractie Initiatiefvoorstel de raad der gemeente EDE Verzameling Raadsstukken registratienummer sector datum: 2011 / 110 685552 Fractie GL/PE oktober 2011 Cie. n.v.t. betreft Raad 15-12-2011 Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Gemeentelijke Werkgroep Fairtrade

Gemeentelijke Werkgroep Fairtrade Gemeentelijke Werkgroep Fairtrade Keurmerken Sinds 2010 Fairtrade Gemeente Dronten Sinds 2016 zichtbaar bij de ingangswegen Doelstelling 7-Er leven meer mensen in een duurzaam leefmilieu 8-Er is meer eerlijke

Nadere informatie

Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009

Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009 Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne Fairtrade Kerken Versie april 2009 Fairtrade Kerken Inleiding In België en Groot-Brittannië is het al een groot succes: Fairtrade Gemeenten. Het

Nadere informatie

Voor meer informatie over Faitrade Hoorn volgt hieronder een korte beschrijving over wat Faitrade-gemeente-Hoorn is en wil bereiken.

Voor meer informatie over Faitrade Hoorn volgt hieronder een korte beschrijving over wat Faitrade-gemeente-Hoorn is en wil bereiken. Koersopdoen en Fairtrade Tijdens de oprichting van mijn eigen onderneming Koersopdoen werd ik (vanwege mijn afstudeerrichting) door werkgroep lid R. Rote gevraagd plaats te nemen in de werkgroep Fairtrade

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING 1 INHOUD 1. Wat zit er in de toolkit? 3 2. Aanpassen middelen naar eigen huisstijl 4 3. Hoe gebruik je het werkbestand? 9 4. Fotografie standaard 12 5. Do s & don ts

Nadere informatie

Brandbook Live Hilversum

Brandbook Live Hilversum Brandbook Live Hilversum Hilversum Marketing versie maart 2018 Het grootste genot is dat ik als hardloper in twee minuten op de hei ben Arjanneke, al 16 jaar Hilversummer Citybranding Hilversum. De stad

Nadere informatie

MEMO. Jf'(,Á._Besluit: Het memo wordt voor kennirgeving aangenomen en deze ter kennisname aanbieden aan de raadscommissie.

MEMO. Jf'(,Á._Besluit: Het memo wordt voor kennirgeving aangenomen en deze ter kennisname aanbieden aan de raadscommissie. B&W-vergadering d.d. MEMO Documentnummer 2016\ 5359 Aan De raadscommissie Kopie aan Jf'(,Á._Besluit: Het memo wordt voor kennirgeving aangenomen en deze ter kennisname aanbieden aan de raadscommissie.

Nadere informatie

Huisstijlgids

Huisstijlgids Huisstijlgids www.maldex.be 1 Logo: algemeen Logo in kleur primair Waar mogelijk wordt het logo altijd volledig in kleur gebruikt. Voor gebruik op schermen zijn er RGB-varianten beschikbaar in JPG & PNG.

Nadere informatie

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade.

Factsheet. Ooit gedacht dat je met een potje pindakaas de wereld kunt veranderen? Of met een banaan? Het kan. Dankzij fairtrade. Elke dag π± Factsheet Initiatief fairbezig.nl Fairbezig.nl is een initiatief van Fair Trade Original, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar met steun van de Nationale Postcode

Nadere informatie

16 November 2011 LANGEDIJK FTG?! Martha Klein, FairBusiness

16 November 2011 LANGEDIJK FTG?! Martha Klein, FairBusiness 16 November 2011 LANGEDIJK FTG?! Martha Klein, FairBusiness FAIRTRADE? FAIRTRADE bevordert het volgen van sociale en milieuregels bij internationale handel Handel met respect voor mens en milieu. ontwikkelingslanden

Nadere informatie

EerlijkWinkelen criteria 2016

EerlijkWinkelen criteria 2016 EerlijkWinkelen criteria 2016 Winkels kunnen op de EerlijkWinkelen site en app als ze aantoonbaar een substantieel aandeel eerlijke producten verkopen. In de beschrijving van de winkel moet aangegeven

Nadere informatie

SRA-HUISSTIJL HANDBOEK 2014

SRA-HUISSTIJL HANDBOEK 2014 SRA-HUISSTIJL HANDBOEK 2014 Introductie Logo Kleuren Balk Typografie, zetinstructie Correspondentiedrukwerk mailingpapier SRA-Educatie Papiersoort www.beeldbanksra.nl 1 / 12 Introductie SRA groeit. Een

Nadere informatie

Agendapunt: 9 No. 72/'11. Dokkum, 6 september 2011. ONDERWERP: Het streven naar de titel Fairtrade Gemeente SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 9 No. 72/'11. Dokkum, 6 september 2011. ONDERWERP: Het streven naar de titel Fairtrade Gemeente SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 9 No. 72/'11 Dokkum, 6 september 2011 ONDERWERP: Het streven naar de titel Fairtrade Gemeente SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, In de raadsvergadering van 18 juni 2009 is besloten de gemeente

Nadere informatie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis

Nadere informatie

MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE

MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE MAAK OOK JOUW KERK FAIRTRADE Handleiding Fairtrade Kerken April 2013 Inleiding Fairtrade? Als kerk kun je zorgen voor meer eerlijke handel. Bijvoorbeeld door fairtrade producten te gebruiken. Door dit

Nadere informatie

Maarssen. Huisstijlhandboek

Maarssen. Huisstijlhandboek Maarssen Huisstijlhandboek 1 100% het logo Lettertype: Arial Bold: De letters T, r, t, s, o, p,... 75% Arial Italic: De letter O In full color / CMYK: Blauw*: C100, M86, Y32, K16: De letters T, r, t, s,

Nadere informatie

Stijlgids voor iconen

Stijlgids voor iconen STIJLGIDS VOOR ICONEN HOOFDSTUK Kop Platte tekst Stijlgids voor iconen V1.0 - December 2018 STIJLGIDS VOOR ICONEN INHOUD 2 Inhoud Inleiding 3 Het template 4 Stijlkenmerken 5 Het grid gebruiken 7 Grootte

Nadere informatie

Module 5 Jouw foto- en media styling

Module 5 Jouw foto- en media styling Module 5 Jouw foto- en media styling Werk aan de winkel! Jouw klanten willen weten wie jij bent, je zult jezelf moeten laten zien. Dat doe je in outfits volgens jouw stijlpersoonlijkheid waar jij je lekker

Nadere informatie

2018 Handboek. Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie

2018 Handboek. Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie 2018 Handboek Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie 2 EUROPESE WEEK VAN BEROEPSVAARDIGHEDEN Kleurenpalet MONOCHROOM CMYK 0 50 100 0 RGB 243 146 0 HEX #f39200 CMYK 100 95 25 13 RGB 41 44 105 HEX #292c68

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

RDM ROTTERDAM STIJLWIJZER 2015 VERSIE 1.0

RDM ROTTERDAM STIJLWIJZER 2015 VERSIE 1.0 RDM ROTTERDAM STIJLWIJZER 2015 VERSIE 1.0 RDM ROTTERDAM IS DÉ INNOVATIE-ETALAGE VOOR HET ROTTERDAMSE HAVENGEBIED, WAAR TECHNIEK OP EEN AANTREKKELIJKE MANIER ZICHTBAAR WORDT GEMAAKT. LOGO BASISVERSIE Binnen

Nadere informatie

Haren Fairtrade Gemeente

Haren Fairtrade Gemeente Pagina 1 Verantwoordelijkheid Wereldwinkel Ineke Wielinga Projectgroep Wereldwinkel Adèle Dummer gemeente Haren Hinke de Boer Petronel Rietema Zernike College Martine Slager Kerkelijke gemeenschap Marco

Nadere informatie

/ versie januari 2015

/ versie januari 2015 S T A D S S T I J L R I C H T L I J N E N O N L I N E versie 0.1 - januari 2015 H I S T O R I E M E T T O E K O M S T Delft heeft unieke kwaliteiten: een prachtige historische binnenstad, een culturele

Nadere informatie

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook VERSIE 2.1 2018 BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD zaans brandbook inhoudsopgave 3 Kleurenpalet en kleurwaardes 14 Gebruik Patronen 4 Logo witruimte 15 Gevel Patroon 5 Schaal en proportie 16 Mosterd Patroon

Nadere informatie

Het merk Ymere. Huisstijlrichtlijnen

Het merk Ymere. Huisstijlrichtlijnen Het merk Ymere Huisstijlrichtlijnen Logo 3 Huisstijlkleuren 4 Vormtaal 6 Het gebruik van de boog 8 Het gebruik van de bol 10 Het construeren van de bol 11 Gebruik van kaders 12 Typografie 13 Grafieken

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

MAAK OOK JOUW ZIEKENHUIS FAIRTRADE ZIEKENHUIS

MAAK OOK JOUW ZIEKENHUIS FAIRTRADE ZIEKENHUIS MAAK OOK JOUW ZIEKENHUIS FAIRTRADE ZIEKENHUIS Handleiding Fairtrade Ziekenhuis Augustus 2017 Inleiding Als ziekenhuis kun je zorgen voor meer eerlijke handel in de wereld. Dit kan al door bijvoorbeeld

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 2 Inhoud 1 Logo... 3 Do s and don ts... 3 Witruimte rondom logo... 4 Minimale formaat... 4 2 Kleurgebruik... 5 3 Typografie... 6 4 Label '100% verkeersveilig'...

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

inhoud Merkpositionering 3

inhoud Merkpositionering 3 1 inhoud Deze styleguide is een overzicht van de kleuren/ texturen en lettertypes die in ons project uiteindelijke gekozen zijn. De onderbouwing en onderzoek hiernaar is te vinden op ons blog. Merkpositionering

Nadere informatie

Fairtrade Gemeente Renkum

Fairtrade Gemeente Renkum Fairtrade Gemeente Renkum 0-meting Fairtrade Gemeente Renkum Keete Voerman Astrid Hendriksen Criteria 3&4 3.In de plaatselijke winkels worden Fairtrade producten duidelijk zichtbaar verkocht. De plaatselijke

Nadere informatie

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade

FAIRTRADE. Een beter leven. Wat is Fairtrade Wat is Fairtrade EERLIJKE HANDEL STAAT VOOROP KEURMERK INTERNATIONALE SAMENWERKING HANDEL GEMEENTE DUURZAAMHEID Een beter leven Met Fairtrade krijgen boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijke

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 INHOUDSOPGAVE 3... Inleiding 4...Deel I. Het merk - intro 5... Amplixs DNA 6...Tagline 7...Deel II. Het

Nadere informatie

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd:

Inleiding. Daarnaast geldt dat bij gebruik van een eigen website een link wordt geplaatst bij de contactgegevens naar de homepage van In de Weerd: Huisstijlhandboek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Missie & organisatiebeschrijving... 4 Logo, pay-off & pictogrammen... 5 Logo & kleurgebruik... 6 Typografie... 8 Briefpapier... 9 Persbericht... 10 Powerpoint

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Handleiding toekenning titels

Handleiding toekenning titels Handleiding toekenning titels Voor kerken, scholen, hogescholen, universiteiten en restaurants Maart 2013 Inleiding De Fairtrade Gemeente campagne groeit. Steeds meer mensen, bedrijven, organisaties, winkels

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate posters en meer Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO Versie 1 0,5X

Nadere informatie

FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2014

FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2014 FAIRTRADE NIEUWSBRIEF BOXMEER December 2014 Met deze Nieuwsbrief wil de Werkgroep Fairtrade gemeente Boxmeer alle ambassadeurs, winkels, bedrijven, verenigingen en iedereen met belangstelling voor fairtrade

Nadere informatie

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014 CMD brand guide Versie 1.0 oktober 2014 Inhoud 5 Uitgangpunten 7 Iconen 10 Totems 13 Typografie 16 Kleurgebruik 20 Fotografie 23 Uitingen 27 Powerpoint 29 Online 33 Beeldbank 35 Combinatie met HvA huisstijl

Nadere informatie

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 Augustus 2018 ivox Over het onderzoek Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau ivox in opdracht van Enabel tussen 8 en 29 augustus 2018 bij 1.000 Belgen

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen Fairtrade Gemeente

Beantwoording schriftelijke vragen Fairtrade Gemeente Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen Fairtrade Gemeente Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting De fractie

Nadere informatie

versie 1-12 maart 2013

versie 1-12 maart 2013 versie 1-12 maart 2013 huisstijlmanual Inleiding EEN SPORTIEVE HUISSTIJL Een nieuw gezicht voor de Nationale Sportweek! Om deze jaarlijkse sportmanifestatie op een passende en (positief!) opvallende wijze

Nadere informatie

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018

ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 ENABEL: Eerlijke handel Barometer 2018 Augustus 2018 ivox Over het onderzoek Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau ivox in opdracht van Enabel tussen 8 en 29 augustus 2018 bij 1.000 Belgen

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen voor het gebruik van het logo. Dienst Communicatie. Tel v 1.

Huisstijlhandboek. Richtlijnen voor het gebruik van het logo. Dienst Communicatie. Tel v 1. Huisstijlhandboek Richtlijnen voor het gebruik van het logo Dienst Communicatie Tel. 053 640 695 communicatie@denderleeuw.be v 1.0 Inhoudstafel 1. Inleiding 2. Logo 2.1. opbouw 2.2. wat mag niet? 2.3.

Nadere informatie

Fairtrade kerk Maarssen

Fairtrade kerk Maarssen Fairtrade kerk Maarssen Fairtrade presentatie 7 februari 2012 Over Fairtrade producten Informeren Inspireren Invullen Iedereen Missie Het bevorderen van eerlijke handel, in hoofdzaak door de exploitatie

Nadere informatie

WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS.

WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS. Huisstijlgids WIJ LEVEREN SOFTWARE WAARMEE VACATURES SNEL & EENVOUDIG WORDEN VERSPREID OP JOBBOARDS. HOE GEBRUIK JE DEZE HUISSTIJLGIDS? Deze huisstijlgids omvat afspraken over vorm, lettertypes, kleurgebruik

Nadere informatie

Wat is een Beeldtaal?

Wat is een Beeldtaal? Wat is een Beeldtaal? Beeldtaal is de taal die gebruikt kan worden om beelden te interpreteren en te produceren om zo communicatie mogelijk te maken. Kenmerken waarvan gebruik gemaakt kan worden om een

Nadere informatie

brand manual corporate guidelines & brand values

brand manual corporate guidelines & brand values brand manual corporate guidelines & brand values 3 passie betrokken vasthoudend kwaliteit trots 4 5 6 trillen zit in ons bloed de klant staat centraal problemen overwinnen wij het beste en de beste is

Nadere informatie

Tips & Tricks voor een pakkende crowdfunding video en afbeelding!

Tips & Tricks voor een pakkende crowdfunding video en afbeelding! Tips & Tricks voor een pakkende crowdfunding video en afbeelding! Laatst aangepast: Mei 2016 De video (verplicht bij aandelencrowdfunding) Een essentieel onderdeel van je Symbid pitch is een video van

Nadere informatie

Campagne toolkit ID-Fraude bij jongeren

Campagne toolkit ID-Fraude bij jongeren Header Subheader Platte tekst Campagne toolkit ID-Fraude bij jongeren 1 Introductie De campagne Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee. is een initiatief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Nadere informatie

Beeldtaal Basisrichtlijnen voor fotografie

Beeldtaal Basisrichtlijnen voor fotografie Beeldtaal Basisrichtlijnen voor fotografie De fotografie is een essentieel element in de huisstijl van de UvA. Beeld is namelijk zeer bepalend in het vertellen van je verhaal. De toepassing van de basisrichtlijnen

Nadere informatie

MAAK OOK JOUW RESTAURANT FAIRTRADE

MAAK OOK JOUW RESTAURANT FAIRTRADE MAAK OOK JOUW RESTAURANT FAIRTRADE RESTAURANT Handleiding Fairtrade Restaurant April 2013 Inleiding Als restaurant kun je bijdragen aan de stimulering van eerlijke handel. Dat kun je doen door fairtrade

Nadere informatie

Wat is een Beeldtaal?

Wat is een Beeldtaal? Wat is een Beeldtaal? Beeldtaal is de taal die gebruikt kan worden om beelden te interpreteren en te produceren om zo communicatie mogelijk te maken. Kenmerken waarvan gebruik gemaakt kan worden om een

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

Fairtrade Gemeente Weert

Fairtrade Gemeente Weert Fairtrade Gemeente Weert Hans Kreutzer, Trijnie Helfferich, Henrieke Graven 17 april 2013 Fairtrade Gemeente Fairtrade Gemeente is een eretitel die aangeeft dat de gemeente bijzonder veel aandacht heeft

Nadere informatie

Inleiding. Waarom deze handleiding? Waarom een titel?

Inleiding. Waarom deze handleiding? Waarom een titel? Inleiding De Fairtrade Gemeente campagne groeit door het enthousiasme en de inzet van werkgroepen in heel Nederland. In de gemeenten die de titel Fairtrade Gemeente hebben of hiernaar streven, zijn werkgroepen

Nadere informatie

Styleguide Breda brengt het samen

Styleguide Breda brengt het samen Styleguide Breda brengt het samen 1 Inhoudsopgave Design en merkrichtlijnen 1 Stadsslogan en logo 03 BLZ. 2 Design en merkrichtlijnen 04 3 Logo stramien 05 4 Engelse versie 05 5 Kleurgebruik 06 6 Do s

Nadere informatie

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0

HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HUISSTIJL GIDS 17/18 VERSIE 1.0 HELVETICA NEUE CONDENSED BLACK ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ 1234567890!@#$%^&*? TYPOGRAFIE Helvetica Neue Condensed Black wordt gebruikt in kapitalen (hoofdletters). Door

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2

Inhoudsopgave. Styleguide Bewust. Pagina 2 Huisstijl Inhoudsopgave Inleiding Logo Logo gebruik Logo misbruik Logo app Kleuren Typografie Grid Beeld gebruik Beeld misbruik Beeld toepassing Buttons & iconen 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017 Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself Versie: 2.0 maart 2017 Inleiding In dit handboek wordt beschreven hoe de huisstijl van Wij zijn Nijmegen kan worden ingezet in zowel online als of offline

Nadere informatie

Huisstijl handleiding. Korte algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van het logo en label van Haaksbergen natuurlijk!

Huisstijl handleiding. Korte algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van het logo en label van Haaksbergen natuurlijk! Huisstijl handleiding Korte algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van het logo en label van Haaksbergen natuurlijk! 2 Communicatiegroep Haaksbergen: Inleiding Haaksbergen bouwt onder de

Nadere informatie

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop.

Nieuws sites hebben een krantachtige vormgeving; de informatie staat voorop. Be e ldsche rmvormge ving & We bde sign Doelstelling & Doelgroepverkenning Kijk naar verschillende websites om je doelgroep te verkennen. Ze hebben allemaal een andere doelstelling en roepen een bepaalde

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

Fairsterk je kerk! Inleiding. Handleiding en achtergronden campagne De Fairste Kerk van Vlaanderen Versie 2013-2014

Fairsterk je kerk! Inleiding. Handleiding en achtergronden campagne De Fairste Kerk van Vlaanderen Versie 2013-2014 Fairsterk je kerk! Handleiding en achtergronden campagne De Fairste Kerk van Vlaanderen Versie 2013-2014 Inleiding In België, Nederland en Groot-Brittannië is het al een groot succes: FairTradeGemeenten.

Nadere informatie

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >>

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Maart 2010 De visuele identiteit van eherkenning Dit handboek bevat regels en richtlijnen voor de visuele identiteit van eherkenning. Het is voor iedereen

Nadere informatie

The brand. Introductie.

The brand. Introductie. Brandmanual. The brand Introductie. NL Innovators. ontstaan vanuit Code 06 Business- en Conceptdevelopment, met het idee om op toegankelijke wijze mensen met innovatieve ideeën verder te helpen. Gestart

Nadere informatie

DE JUISTE BALANS 1. INVLOED VAN KLEUR OP MENSELIJKE EMOTIES 2. INVLOED VAN KLEUR OP HET AANKOOPGEDRAG 3. KLEURENSCHEMA 4. INVLOED VAN HET LETTERTYPE

DE JUISTE BALANS 1. INVLOED VAN KLEUR OP MENSELIJKE EMOTIES 2. INVLOED VAN KLEUR OP HET AANKOOPGEDRAG 3. KLEURENSCHEMA 4. INVLOED VAN HET LETTERTYPE DE JUISTE BALANS KLEUR & TEKST, DE BASICS 1. INVLOED VAN KLEUR OP MENSELIJKE EMOTIES 2. INVLOED VAN KLEUR OP HET AANKOOPGEDRAG 3. KLEURENSCHEMA 4. INVLOED VAN HET LETTERTYPE 5. POSITIONERING 1. INVLOED

Nadere informatie

Onderzoek en advies naar Fairtrade.

Onderzoek en advies naar Fairtrade. Onderzoek en advies naar Fairtrade. Uitgevoerd door: S.C. van Goor, Coordinator Inkoop Meerinzicht t.b.v. gemeente Harderwijk. Onderzoek naar voor- en nadelen van deelname aan keurmerk Fairtrade. Aanleiding.

Nadere informatie

huisstijl handboekje

huisstijl handboekje huisstijl handboekje het merk Plein nul10 Wie zijn wij? Plein nul10 is een merk! Dat merk vertegenwoordigd de kinderopvang in Hoogvliet en Lombardijen. Plein nul10 is een plein voor alle kinderen. Baby

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij 1 Huisstijlrichtlijnen Generatie Rookvrij Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij Inhoud 2 Inleiding 03 Logo 04 Logo gebruik 07 Label/icoon 10 Typografie 14 Fotografie 16 Signalisatie

Nadere informatie

EERLIJKE HANDEL OF FAIR TRADE? WAT?

EERLIJKE HANDEL OF FAIR TRADE? WAT? EERLIJKE HANDEL OF FAIR TRADE? We staan niet stil bij wat er elke dag op ons bord ligt. En toch dragen vele ingrediënten een heel verhaal met zich mee. Sommige producten hebben de halve wereld afgereisd.

Nadere informatie

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE

RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE RICHTLIJN LOGO HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE HISTORISCH GRAVE Grave is een prachtig stadje dat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Dat is bij velen echter nog niet bekend en daarom willen

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017

Huisstijlmanual. FitStap // huisstijlmanual // versie 1 december 2017 Huisstijlmanual december 2017 Inleiding Een goede huisstijl geeft een project een gezicht, een herkenbaar gezicht dat past bij wie je bent en wat je wilt uitstralen. Een succesvolle huisstijl wordt consequent

Nadere informatie

Communicatie vanuit of over Bslim

Communicatie vanuit of over Bslim Communicatie vanuit of over Bslim Inleiding Wat is fijner als kind dan heerlijk je energie kwijt kunnen, terwijl je op een sportieve manier vrienden maakt? In Groningen en Ten Boer werken we met vele partijen

Nadere informatie

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl

Beeldwijzer Avans Hogeschool. Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl Beeldwijzer Avans Hogeschool Praktische Basisrichtlijnen Beeldstijl pagina 2 van 16 Inhoud 1 Beeldwijzer Avans Hogeschool 3 2 Kernwaarden 5 2.1 Ambitie 5 2.2 Persoonlijke aandacht 6 2.3 Midden in de maatschappij

Nadere informatie

TIPS & TRICKS: HOE MAAK IK MIJN EIGEN LOKALE HELDEN-BANNER?

TIPS & TRICKS: HOE MAAK IK MIJN EIGEN LOKALE HELDEN-BANNER? TIPS & TRICKS: HOE MAAK IK MIJN EIGEN LOKALE HELDEN-BANNER? Als organisator heb je regelmatig een passende afbeelding, banner of flyer nodig. Met deze tips & tricks hoef je geen krak te zijn met Photoshop

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE

ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE ROYAL ANTWERP IDENTITY TERUG NAAR DE TRADITIE INLEIDING Royal Antwerp Football Club werd gesticht in 1880 en is daarmee de eerste en oudste voetbalclub van België. De club verkreeg in 1920 officieel de

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014

Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Huisstijlhandboek Auteur: Elbert Vink Datum: Oktober 2014 Inhoud Introductie Beeldmerk Kleuren Vormen Lettertype Voorbeelden van verschillende uitingen Incorrecte toepassingen Standaard stramien 2 Introductie

Nadere informatie

Gemeente Harlingen op weg naar de titel Fairtrade gemeente

Gemeente Harlingen op weg naar de titel Fairtrade gemeente Gemeente Harlingen op weg naar de titel Fairtrade gemeente Harlingen, november 2016 1. Inleiding De gemeenteraad van de gemeente Harlingen heeft in zijn vergadering van 25 mei 2016 een motie aangenomen,

Nadere informatie

Leiden is een typische studentenstad en heeft dus veel kamerbewoners.

Leiden is een typische studentenstad en heeft dus veel kamerbewoners. EC 01. EEN KAMER HUREN IN LEIDEN. Leiden is een typische studentenstad en heeft dus veel kamerbewoners. Vermoedelijk blijft het aanbod van kamers achter bij de vraag, waardoor er gemakkelijk prijsopdrijving

Nadere informatie

Stijlgids Week van het geld 2019 > <

Stijlgids Week van het geld 2019 > < Stijlgids Week van het geld 209 > 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 < Voorwoord Voor u ligt het handboek waarin de vormgeving van de Week van het geld wordt beschreven en toegelicht. De reden van dit boek is om

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

Thema: Gaan met die banaan! Fairtrade Week 2019

Thema: Gaan met die banaan! Fairtrade Week 2019 Thema: Gaan met die banaan! Fairtrade Week 2019 De voorjaarseditie van de Fairtrade Week vindt plaats van 4 tot en met 12 mei. Tijdens deze week ook de internationale World Fair Trade Day op zaterdag 11

Nadere informatie

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van:

FairTradeGemeente? FairTradeGemeente 23/01/2012. Focus: duurzame ontwikkeling N - Z. Een campagne van: FairTradeGemeente Een campagne van: FairTradeGemeente? Een TITEL die aangeeft dat die bepaalde gemeente én haar inwoners eerlijke handel en lokale, duurzame productie en consumptie een warm hart toedragen

Nadere informatie

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN vacaturevlogs De vacaturevlogs zijn een ideale manier om kandidaten te laten kennismaken met de afdeling en collega

Nadere informatie

Huisstijl richtlijnen Donderberg

Huisstijl richtlijnen Donderberg Huisstijl richtlijnen Donderberg Huisstijl richtlijnen Donderberg Wil jij aan de slag met de huisstijl van de Donderberg? Dan juichen wij dat toe! Want zo kunnen we in én buiten de wijk uitstralen dat

Nadere informatie

yuki huisstijlmanual

yuki huisstijlmanual Inhoud 3 Huisstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid wordt alleen bereikt, wanneer iedereen zich houdt aan

Nadere informatie

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Inhoud P Introductie P Ons logo P Kleuren P Letter type P Plaatsing logo P Gebruik P Foto s P Partner branding P Contact Introductie Ons merk is meer dan alleen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TREKKERSGROEPEN

HANDLEIDING VOOR TREKKERSGROEPEN HANDLEIDING VOOR TREKKERSGROEPEN 2 Euro of meer, zoveel denkt een Belg te moeten betalen voor 1 kilogram bananen in de supermarkt. De realiteit toont echter iets anders. Je hoeft niet veel moeite te doen

Nadere informatie