VAN ACQUISITIE TOT AFSLUITEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VAN ACQUISITIE TOT AFSLUITEN"

Transcriptie

1 VAN ACQUISITIE TOT AFSLUITEN Meer dan ooit is de markt in beweging. De internationalisering en digitalisering zorgen in zeer hoog tempo voor nieuwkomers op de markt. Deze marktveranderingen vragen om beter opgeleide verkopers die hun markten strategischer tegemoet zullen moeten gaan treden. De verkoper anno nu moet om kunnen gaan met heftige prijsconcurrentie, andere business proposities, verdienmodellen en met klanten die een steeds kortere responstijd eisen. Daarnaast vraagt dit om verkopers die in staat zijn om toegevoegde waarde te verkopen. Hij/zij moet bewust leren omgaan met het optimaal beïnvloeden van het koopproces in plaats van het verkoopproces; een verandering van perspectief! Kortom, de werkomgeving van commerciële mensen is gecompliceerder dan ooit tevoren. Een gedegen product- en marktkennis is zeer belangrijk, maar dit alléén is niet meer genoeg om succesvol te zijn als verkoper. De commerciële medewerker van vandaag dient ook qua gedrag een topprofessional te zijn en moet over uitstekende verkoopkwaliteiten beschikken. In deze verkooptraining zullen alle aspecten anno 2015 van het verkoopvak aan de orde komen: van prospecting tot het sluiten van de deal. De stijl en aanpak van de training is veeleisend en zal confronterend zijn. Een quote uit de sportwereld: Wie slap traint, kan nooit scherp zijn in de wedstrijd. Uw commerciële medewerkers zullen al na de eerste trainingsdag scherper in de markt staan! Het resultaat van deze training: Een uitmuntende en professionele verkoper die zichzelf kan motiveren en die het proces van acquisitie tot en met het afsluiten van de opdracht uitstekend zal beheersen. Vanaf dag 1 zal de impact ook voor u als opdrachtgever daadwerkelijk zichtbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn: conversie van calls naar afspraken, van offertes naar deals en van enthousiaste klanten naar nieuwe introducties ( de actieve referent ). WELK RENDEMENT MAG U VERWACHTEN? 1. Meetbaar succes in het vak als verkoper. 2. Scherpte en bewustwording van eigen gedrag en de impact daarvan op anderen. 3. Stijging van omzet en marge. 4. Actief relatiemanagement. 5. Effectief in beïnvloeding van klanten. 6. Ook koude acquisitie is leuk! 7. Stijlflexibiliteit tijdens onderhandelingen. 8. Van productverkoper naar solution verkoper. Business Impact Training is gespecialiseerd in consultancy based training en coaching. Deelname aan ons programma vraagt lef, vastberadenheid en een topsport mentaliteit. Van sales training tot strategieontwikkeling, cultuurverandering, persoonlijke training van medewerkers tot training en begeleiding 'on the job' van management teams. In de kern is elk proces wat door ons wordt geleid confronterend en gericht op feedback op je gedrag.

2 WAT IS ONZE DOELGROEP? Commerciële buiten- en binnendienstmedewerkers, product- & accountmanagers. Managers met een verkoopportefeuille en inkopers met een behoefte aan sales voorbeeldgedrag en inzicht. Er zijn vele oud-deelnemers die de afgelopen jaren een hoog rendement hebben gehaald uit de training. Zij treden graag op als referent voor onze opdrachtgevers en kandidaten. DE TRAININGSDATA VOOR e trainingsdag Dinsdag 07 april e trainingsdag Dinsdag 28 april e trainingsdag Dinsdag 19 mei e trainingsdag Dinsdag 09 juni e trainingsdag Maandag 29 juni 2015 NB! De data staan vast wanneer er minimaal 10 deelnemers zijn. Dit kan inhouden dat de start van dag 1 wordt verplaatst naar een datum die bijvoorbeeld nu als dag 2 staat gepland. Het minimale aantal van tien deelnemers is gewenst in verband met leren van elkaar en van de trainer. DE TRAININGSLOCATIE Bilderberg Hotel t Speulderbos, Speulderbosweg 54 te Garderen. Trainingsopbouw Deze training kent een gefaseerde opbouw van circa één trainingsdag per 3 weken. In de periode tussen de trainingsdagen in gaan de deelnemers met gerichte, zelf geformuleerde opdrachten aan de slag. Tevens worden buddy teams geformeerd. De deelnemers zijn zo optimaal in staat om de getrainde vaardigheden direct in de praktijk toe te passen. Daarnaast leren én ervaren ze de impact van de training op hun verkoopresultaat. Door te doen, ervaren en leren de deelnemers vooral de stap van theorie naar praktijk. Dit zorgt voor een snelle inbedding van de gewenste attitude en vaardigheden. Concreet is de opbouw per module: 5 minuten voorbereiding 10 minuten rollenspel 25 minuten feedback minuten toepassen in de praktijk

3 Methodiek In de training presenteren de deelnemers zichzelf, krijgen ze directe feedback en worden er rollenspelen gedaan. Daarnaast maken ze kennis met de action-learning didactiek, van Know- how naar Show-how, en wordt er intervisie gedaan met peers. De trainer, Rob van Westing, verkoopt zelf met veel plezier en beleeft de inhoud van de training in zijn dagelijks rol als key accountmanager voor internationale opdrachtgevers van Business Impact Training.. De manier van leren in dit traject is: 1. bewustwording 2. overweging op attitude 3. vaardigheid leren 4. discipline en volhouden De didactiek bevat dezelfde stappen die worden toegepast wanneer we verkopers leren hoe een klant overgaat tot de aankoop van bijvoorbeeld een Apple of een Skoda. Apple en Skoda zijn twee van de vele topmerken in Nederland die samenwerken met Business Impact Training. De benodigdheden van uw kant Het is belangrijk dat u uw medewerker ziet als een `business case`. Door zijn/haar gedrag te veranderen, bijvoorbeeld door scherper of effectiever te worden, zal zijn/haar impact op uw business vergroot worden. Het is van belang wanneer we focussen op de talenten en verbeterpunten in het gedrag van betreffende medewerker. Daarom stellen wij u voor om gezamenlijk zorgvuldig de begeleiding van uw medewerker te plannen. Idealiter plannen we drie coaching momenten in met deelnemer, zijn/haar lijnmanager of interne coach en de trainer of accountmanager namens Business Impact Training: Voorafgaand aan de training: een grondige intake. Doel: leerdoelen helder krijgen, coaching momenten intern vastleggen, bewustwording van de gewenste uitkomsten en de intensiteit het gehele traject. Tussentijdse sessie. Doel: voortgang monitoren. Vaststellen welke progressie intern al dan niet zichtbaar is, hoe verloopt de borging, waar liggen nog (latente) behoeften, feedback. Na de training: een sessie met als doel: meten van gerealiseerde business impact, voortzetten van de leercurve, afspraken over activiteiten, borging, nieuwe doelen en feedback van de trainer.

4 De uitgangspunten van de training Onze trainingen zijn gedragstrainingen waarbij de topsportattitude voorop staat. Daarnaast worden vaardigheden ontwikkeld die behoren tot die attitude. We gaan uit van het ontwikkelen van talenten en sterkte punten, immers een wedstrijd win je met de sterkste slag. Tijdens de training worden principes herhaald door verschillende leervormen en stijlen van communicatie. Hierdoor ontstaat een attitude die veel verder gaat dan losse vaardigheden. Na elk thema vindt een individuele vertaalslag plaats naar de praktijksituatie van elke deelnemer. De training verloopt sportief en volgens sport-didactische leerprincipes. De deelnemers ontvangen direct praktijkgerichte feedback en doen wederom het rollenspel. Oefening baart kunst! Gedurende de trainingsdag worden de deelnemers positief geconfronteerd met het eigen gedrag, met als doel: hen laten merken dat er meer potentie in hen zit dan er nu uitkomt. Zo ontstaat bewustwording van de invloed op anderen. Aan het einde van elke trainingsdag vindt een evaluatie plaats. Onderwerpen/thema s worden toegepast in een one minute case. Deelnemers bereiden zich voor op een praktijksituatie, waarna een aantal korte rollenspellen plaatsvindt. Deze praktijksituaties maken de training tot een levendig geheel. Elk onderwerp wordt door de deelnemers vertaald naar een concrete acties die van toepassing is op de eigen praktijksituatie. Het doel voor de deelnemers is om Business Impact te genereren uit deze acties. De training is geen doel op zich; het gaat erom dat uw medewerkers effectiever worden in hun vak als verkoper.

5 Open Verkooptraining: van Acquistie tot Afsluiten PROGRAMMA Dag 1 Wat is hét doel in commercie? Wat bepaalt ons gedrag? Zijn we ons bewust van ons gedrag? Hoe beïnvloeden we onze omgeving? Wat is de werking van ons referentiekader? Het 1 e contact; hoe kom ik over en beïnvloed ik positief? De Elevator pitch ; hoe presenteer ik in één minuut mijzelf en mijn onderneming? Welke heb ik impact tijdens een ontmoeting? Wat is het verschil tussen luisteren en horen? De kracht van de vraag: welke vragen zijn er en wanneer deze te gebruiken? Dag 2 Terugkoppeling van praktijkervaringen. Presentatievaardigheden. De 1/3-1/3-1/3 regel; hoe dips te voorkomen in je omzetflow? Peilers van commercieel time management; werken aan de elementen van de commerciële pijplijn die er toe doen. Telefonisch prospecteren; ritme opbouwen, barrières overwinnen en de beslisser motiveren voor een gesprek. Netwerken; hoe contacten te verzilveren op netwerkbijeenkomsten? Omgaan met bezwaren; hoe een gesprek vlot te trekken? Dag 3 Terugkoppeling van praktijkervaringen. De 5 basisvaardigheden van onderhandelen/verkopen. Stijlen van onderhandelen; welke zijn er? Voorbereiden op het 1 e gesprek. Het verkoopgesprek; welke stappen zijn daarin cruciaal? Van product selling naar solution selling! Het dubbele ja in het verkoopgesprek. Omgaan met het concurrentiebezwaar. Dag 4 Terugkoppeling van praktijkervaringen. Het psychologische spel bij onderhandelen; hoe geef je daar zelf sturing aan? Omgaan met prijsbezwaren. Hoe je voor te bereiden op een onderhandeling? Prijsonderhandelingen voeren. Afsluiten; hoe help ik mijn klant bij het nemen van de beslissing? Dag 5 Presentatie Business Impact ; wat heeft deze training jouw organisatie en jou persoonlijk opgeleverd? Groepsonderhandeling: hoe behoud ik het initiatief en stuur ik het beslissingsproces? Afsluitende presentatie: hoe houden we de training levend?

6 INSCHRIJFFORMULIER Open Verkooptraining: Van Acquisitie tot Afsluiten (15 maart 2015 t/m 23 juni 2015) Trainingslocatie Bilderberg Hotel t Speulderbos, Speulderbosweg 54, Garderen Investering open training Investering open training met drie coaching sessies a 2 uren 3.590,- excl. BTW 5.390,- excl. BTW Organisatie Bedrijfsnaam Contactpersoon (de heer/mevrouw) Functie Postadres Postcode Telefoon Vestigingsplaats adres Deelname van De heer / mevr. Titel Roepnaam Functie Privéadres Postcode Woonplaats Telefoon (direct) adres Factuurgegevens (NVT indien idem organisatie) Organisatie Ter attentie van Factuuradres Postcode Vestigingsplaats Ondertekening Naam Plaats Datum Handtekening Graag uw inschrijving volledig ingevuld versturen Voor nadere inlichtingen kunt u contact of als bijlage mailen naar : opnemen met: Business Impact Training BV Rob van Westing Billitonlaan 1 Tel CM APELDOORN

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Open Managementtraining EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Ik wens je veel medewerkers is een gevleugelde uitspraak. Meestal wordt deze uitspraak gebruikt om aan te geven dat medewerkers je als manager knap bezig

Nadere informatie

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING info@exellior.com September 2014 Copyrights KNOWLEDGE INTO ACTION 2 GEFELICITEERD! U heeft besloten meer te willen weten over de ontwikkeling

Nadere informatie

Account Management 2.0 - Impact en overtuigingskracht

Account Management 2.0 - Impact en overtuigingskracht 2014 Waarom deze leergang? Wanneer ben je als accountmanager succesvol? In een uitdagende markt waarin je ondernemer, consultant, procesbewaker en onderhandelaar tegelijk hebt te zijn. Waarbij je kansen

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Accelerate your sales!

Accelerate your sales! Accelerate your sales! Resultaatgericht verkopen Wil jij meer rendement uit jouw commerciële inspanningen halen? Klantgerichte verkoopmethodiek met succes als resultaat 7 - stappenplan voor een succesvol

Nadere informatie

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014

Persoonlijk Salesprogramma - Adviesbureau TTM. Sterk in Sales! Start januari 2014 Sterk in Sales! Start januari 2014 Het salesprogramma is bedoeld voor medewerkers en verkopers die zich in onderstaande situaties herkennen: Je denkt dat sales iets voor je is, of je directeur wil je graag

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

/ Humare Opleidingen. Inleiding

/ Humare Opleidingen. Inleiding Inleiding AdviesDevies van Jos Borsboom en Humare Opleidingen van René Huele werken samen. Wij delen de visie op leren. Vanuit het oogpunt van kwaliteit vinden wij het belangrijk om de continuïteit te

Nadere informatie

Sales Acceleratie Management. Sales Wetmatigheid 5 - Hitrates

Sales Acceleratie Management. Sales Wetmatigheid 5 - Hitrates Sales Acceleratie Management Sales Wetmatigheid 5 - Hitrates Sales Acceleratie Management Sales Wetmatigheid 5 - Hitrates 1. Waarom hitrates optimaliseren? Markt RedFoxBlue BV Nadat we in de serie Sales

Nadere informatie

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR

GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR GRAAG STELLEN WIJ ONS AAN U VOOR Altijd al gezocht naar een trainingsconcept voor uw medewerkers waar je meteen van zegt: GewoonDoen! Nu is deze kans eindelijk aanwezig en wel voor een deelnameprijs van

Nadere informatie

Nieuwe Verbindingen, Nieuwe Inzichten In beweging komen, In beweging blijven

Nieuwe Verbindingen, Nieuwe Inzichten In beweging komen, In beweging blijven Nieuwe Verbindingen, Nieuwe Inzichten In beweging komen, In beweging blijven Een selectie uit de Open Trainingen 2003-2004 Management en Leiderschap Voorwoord Transformat is het bureau voor Persoonlijkheidsvorming

Nadere informatie

Training Succesvol adviseren

Training Succesvol adviseren Training Succesvol adviseren Het geven van het juiste advies is goed, het geven van het juiste voorbeeld is beter. Hoe belangrijk je eigen gedrag is voor een succesvol verloop van het adviesproces, leer

Nadere informatie

Project-based Selling (PBS)

Project-based Selling (PBS) Verkopers weten voortaan precies wat ze moeten doen in het gehele verkoopproces. Project-based Selling (PBS) Voordelen van projectmatig verkopen. Whitepaper: Projectmatig verkopen verhoogt de conversie

Nadere informatie

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management

Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Masterclass Persoonlijk Leiderschap & Management Voor managers, bedrijfsleiders en aspirant-ondernemers die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten!

Nadere informatie

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn

Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Training, advies en begeleidingstrajecten voor organisaties in de zorg en welzijn Onze UITDAGING: Managementproblemen oplossen: doortastend en doeltreffend Onze stijl: De Rotterdamse School: gericht de

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap Programma Persoonlijk leiderschap Bereiken wat je wilt Bereiken wat je wilt Iedere dag weer zijn wij allemaal bezig onze gestelde doelen te realiseren. Soms bewust maar meestal onbewust. Hoe krijg jij

Nadere informatie

Logboek Instituut voor brein leiderschap

Logboek Instituut voor brein leiderschap Logboek Instituut voor brein leiderschap logboek instituut voor breinleiderschap Beste deelnemer, Je hebt je ingeschreven voor de Basistraining Breinleiderschap. Het is onze goede gewoonte om deelnemers

Nadere informatie

ImPuls. Talentontwikkeling bij PostNL voor jonge starters. Anouk Hogenboom Nicole Wehmeijer

ImPuls. Talentontwikkeling bij PostNL voor jonge starters. Anouk Hogenboom Nicole Wehmeijer ImPuls Talentontwikkeling bij PostNL voor jonge starters Anouk Hogenboom Nicole Wehmeijer Versie 1 Horizon Training & Ontwikkeling Leusden, 088-5560204 Datum: 15 maart 2012 Inhoudsopgave 1. PostNL: dichtbij,

Nadere informatie

Rapportage Audit Permanente Educatie Registeraccountants. Focus Advisering Training Coaching

Rapportage Audit Permanente Educatie Registeraccountants. Focus Advisering Training Coaching Rapportage Audit Permanente Educatie Registeraccountants Focus Advisering Training Coaching 6-5-2010 INHOUDSOPGAVE 1 PROCEDURE AUDIT PERMANENTE EDUCATIE REGISTERACCOUNTANTS... 2 1.1 INLEIDING... 2 1.2

Nadere informatie

STUDIEGIDS. ARTRA Arbeidsmarkttrainingen

STUDIEGIDS. ARTRA Arbeidsmarkttrainingen STUDIEGIDS ARTRA Arbeidsmarkttrainingen Inhoudsopgave Welkom! 3 Algemeen 4 Kennistrainingen 6 n Basisopleiding Intercedent 7 n Basisopleiding Intercedent (E-learning incl. examentraining) 8 n Poolse Basisopleiding

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Aanbod trainingen 2006-2007

Aanbod trainingen 2006-2007 Aanbod trainingen 2006-2007 F-Act Training & Coaching Engelenstraat 19 6532 XL Nijmegen 024-8440900 / 06-25040123 info@f-act.com http://www.f-act.com Inhoudsopgave pagina De kenmerken van elke F-Act training

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Adviestalent. Advanced Businessschool voor jonge talenten

Adviestalent. Advanced Businessschool voor jonge talenten Adviestalent ACADEMY Advanced Businessschool voor jonge talenten > OPLEIDINGSGIDS JAAR 2013-2014 Adviestalent ACADEMY Advanced Businessschool voor jonge talenten > Samen werken aan de toekomst van uw organisatie

Nadere informatie

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1

FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 FRANCHISE - INFORMATIE DEEL 1 Holland Training Nederland BV Heer Janszdorp 1 4493 EA Kamperland Telefoon: (076) 52 44 930 Internet: www.holland-training.com E-mail: info@holland-training.com Algemeen Bart

Nadere informatie

Vakopleiding train de trainer

Vakopleiding train de trainer Vakopleiding train de trainer Over de vakopleiding train de trainer... 2 Programma... 5 Competentieprofiel... 7 Extra opties... 9 Intake... 11 Examen... 12 Informatie voor startende trainers... 13 Informatie

Nadere informatie