Nr Vergadering: 25 oktober 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr Vergadering: 25 oktober 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 november 2016"

Transcriptie

1 1 Nr Vergadering: 25 oktober 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 november 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, zitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer W. H. M. van Deelen, PvdA De heer H. van Deelen, PvdA De heer F. Tocila, PvdA De heer A.C. Schweigmann, PBT Mevrouw G.G. S. Kootstra, PBT De heer G. Bos, PBT De heer J. P. Lodder, CDA De heer A. J. Romar, CDA De heer C. T. Lugt, VVD De heer D. Ruige, VVD Eveneens aanwezig: Wethouder J. Hoekstra-Sikkema Wethouder T. D. Jong Wethouder H.K. van der Wielen Afwezig: Bijzonderheden: Agenda De geluidsfragmenten van deze vergadering worden op de website van de Gemeente Terschelling geplaatst, waarbij per agendapunt en spreker beluisterd kan worden. Voor de inhoudelijke discussie per agendapunt wordt derhalve verwezen. 1. Opening en afwezigheidsmeldingen De vergadering wordt geopend door de zitter, hij heet de aanwezigen welkom. Hij feliciteert raadslid Lodder, is vandaag jarig en doet mededeling van het feit dat het fractiezitterschap binnen PBT nu vervuld zal worden door dhr. G. Bos i.p.v. dhr. G. Schweigmann, vanwege persoonlijke omstandigheden. 2. Vaststellen agenda 25 oktober 2016 Dhr. G. Schweigmann (PBT) stelt agendapunt 7 van de agenda te halen i.v.m. de rechtszaak die thans loopt. Ook agendapunt 8 verzoekt hij van de agenda te halen. De vergadering wordt 3.5 minuut geschorst, gezien de eventuele gevolgen van opschorting van vorenstaande agendapunten. Wethouder Hoekstra geeft aan dat het onderwerp ontwerp vvgb weigering omgevingsvergunning, later behandeld kan worden. Echter de vraagstelling verandert niet, tenzij de aanvraag wordt ingetrokken. De fracties van PvdA, VVD en CDA stemmen niet in met de stellen van dhr. Schweigmann (PBT). De agenda wordt dienovereenkomstig vastgesteld.

2 2 3. Vaststellen besluitenlijst 27 september 2016 Zonder inhoudelijke op- en aanmerkingen vindt vaststelling plaats. 4. a. Mededelingen uit samenwerkingsverbanden Geen mededelingen. 4.b. Overige mededelingen college Burgemeester Wassink deelt mee dat Burgerzaken/Publieksbalie getest is op o.a. inhoudelijke controles, beveiligingsinformatie inzake kwaliteit uitgifte paspoorten, ID kaarten etc. en dat men is geslaagd de test. 5. Lijst ingekomen stukken: De stukken onder A. kennisgeving aan te nemen. De stukken onder B. in handen stellen van het college ter afdoening. De stukken onder C. betrekken bij een raadsstel. Korte stemverklaring G. Schweigmann (PBT): Merkt op dat college een eenzijdig besluit heeft genomen naar aanleiding van ingekomen stuk B3, hetgeen niet klopt volgens de fractie PBT. Het besluit wordt vervolgens met algemene stemmen aanvaard. 6. Begroting 2017 De begroting 2017 is gebaseerd op de Kadernota 2016 zoals deze in de raad is behandeld op 11 juli Gelet op de recente behandeling van deze kadernota, is het aantal nieuwe financiële ontwikkelingen beperkt. De begroting 2017 kan door de raad worden vastgesteld. De begroting sluit af met een positief saldo van over het jaar 2017 en een financieel dekkend meerjarenperspectief. Korte Toelichting Eerste termijn Raad Mw. Oosterbaan (PvdA): De opmerkingen uit de commissie zijn verwerkt: o.a. uitdienen contract AVV en extra budget CNL. Hoever staat het met de uitbreiding van de griffie? Is een vraag waarop geen antwoord is ontvangen. Ze leest vervolgens een tweetal raads-brede amendementen, en worden ingediend over de onderwerpen: Nieuwsbrief de raad en Handhaving. (bijlage 1 en 2) Vervolgens noemt ze het zwembad. De wens is dat de gemeente het eigendom van het gebouw behoudt. Aangezien er geen onderhoudskosten zijn opgenomen in de begroting, wordt verzocht deze in de eerste begrotingswijziging op te nemen. Hierover wordt vervolgens een raads-brede motie ingediend. (bijlage 3) Tot slot vraagt ze hoever het staat het met de onderhandelingen het zwembad, i.v.m. de extra periode 1 januari 1 juli Mw. Kootstra (PBT): Komt terug op onderwerp het kaatsterrein, contract loopt t/m 2028.

3 3 Erfpachtcontract moet in bezit zijn van de gemeente en het onderhoud dient door de gemeente te worden gedaan. Noemt Klokkenluidersdossier wordt nu een streep ondergezet. De begroting wordt aarzelend goedgekeurd. Dhr. Lugt (VVD): Leest motie met het onderwerp Toeristenbelasting. Wil graag weten of de andere fracties de motie steunen? Vraagt of de wethouder over het duurzaamheidsbeleid nog iets kan zeggen. Reactie op de motie van de VVD, vraagt zich af het verstandig is om na 2020, geen verhoging toeristenbelasting toe te passen. Stelt tijdens schorsing van de vergadering dat gezamenlijk te bespreken. Vraagt het woord geeft aan dat over de toekomst van het zwembad een tweedeling in de fractie is. Geeft een betoog, interruptie Mw. Oosterbaan (PvdA) vraagt of dhr. Schweigmann de tekst kan doorsturen naar het college waaruit hij citeert. Dhr. Schweigmann (PBT) vervolgt zijn betoog, stelt om tzetting van het sportfondsenbad. Noemt dat volgens sportfondsenbad aanbesteding niet nodig is. Ook spreekt hij over camerasysteem. De vergadering wordt geschorst circa 10 minuten. Heropening vergadering. Korte Toelichting Eerste termijn College Burgemeester Wassink: Geeft dat ondersteuning griffie, in december in het presidium wordt besproken. Voor de camera s in de raadzaal, verwijst hij naar de commissie van oktober waarin is gezegd dat de raad daarover een standpunt moet innemen. Wethouder van der Wielen: Duurzaamheid zal worden betrokken in een breder beleidskader, ook met name windenergie. Wethouder Hoekstra: Het kaatsveld betreft inderdaad een erfpachtcontract. Het contract AVV wordt zondermeer uitgediend en wordt meegenomen in het sportaccommodatie beleid. Wordt op teruggekomen. Groot onderhoudspost zwembad is niet vergeten op te nemen in begroting. In de motie wordt nu een duidelijke uitspraak gegeven over het onderhoud en de eigendomssituatie. Over de periode t/m 1 juli a.s. wordt de raad geïnformeerd, zodra er duidelijkheid is. Tweede termijn Raad Mw. Oosterbaan (PvdA): Vraagt om de toezegging van de portefeuillehouder in kadernota 2017 en terug te komen op het staffelen van de tariefverhoging toeristenbelasting. In het amendement Handhaving moet de juistheid worden toegevoegd 2018, 2019 en Vraagt verduidelijking naar de rechtmatigheid van de aanbesteding, vindt dat er in de raad over moet worden gesproken? Wil het zwembad laten tzetten door het Sportfondsenbad. Komt terug op de woorden van fractiegenoot Mw. Kootstra, hij kan niet instemmen met de begroting. Dhr. Lugt (VVD): In het kader van het staffelen van de toeristenbelasting t/m 2020, geeft hij aan dat het een raadsbevoegdheid betreft. Vraagt om een schorsing om de motie gezamenlijk met de rest van de raad te bespreken.

4 4 Mw. Kootstra (PBT): Wacht de schorsing af aangaande de motie. Vindt het geen goed plan van dhr. Schweigmann inzake zwembad i.c. Sportfondsenbad. De vergadering wordt geschorst circa 10 minuten. Heropening vergadering. Dhr. Lugt (VVD): Leest de raads-brede motie met het onderwerp: Toeristenbelasting (bijlage 4) Vervolgens wordt overgegaan tot besluitvorming. Amendement 1: Nieuwsbrief wordt raads-breed aangenomen Subamendement 2: Handhaving toevoegen 2017 t/m 2020 wordt raads-breed aangenomen Amendement 2: Handhaving raads-breed aangenomen De begroting 2017 vast te stellen De begroting wordt met 9 stemmen (PvdA/VVD/CDA en Mw. G.Kootstra (PBT)) en 2 stemmen tegen (De heren Schweigmann en Bos (PBT)) aangenomen. Motie 1. Onderhoud zwembad en eigendom gebouw wordt raads-breed aangenomen. Motie 2. Toeristenbelasting motie wordt raads-breed aangenomen. 7. B&Y terrein Door het college is een nieuw ruimtelijk kader opgesteld de herinrichting van het B&Y terrein. Aanleiding is de verleende vergunning de bouw van 5 bedrijfsunits op deze locatie. Het college is van mening dat deze unieke plek een betere invulling verdient. Korte toelichting: Eerste termijn Raad Noemt een aantal uitgangspunten uit de nota, geen 5 maar 25 woningen, W1 en W2 en permanente en recreatieve bewoning. Benadrukt dat er geen tekeningen zijn, gaat om een nota van uitgangspunten. Er is geen sprake van hoogbouw, uitgangspunten sluiten aan op bestemmingsplan West Terschelling. Beter dit plan dan bedrijfsloodsen. Essentieel dat alle partijen met elkaar in gesprek blijven. Niet over maar met elkaar praten. Dhr. Lugt (VVD): Geeft aan dat er een nieuw ruimtelijk kader ligt als basis een nieuw bestemmingsplan. Mensen moeten goed geïnformeerd worden en discussie dient plaats te vinden o.b.v. feiten. H. van Deelen (PvdA): Schetst historie. Benadrukt belang samenwerking Segesta en omwonenden?

5 5 Geeft aan geen hoogbouw, dat staat W1 en W2 niet toe. Belangrijk om strak bij de welstandsnota van oud West te blijven. Zegt dat de nota van uitgangspunten geen juridische status heeft. Eerste termijn College Wethouder de Jong: Met het plan wordt een patstelling van meer dan 20 jaar doorbroken. N.a.v. commissie in oktober heeft Segesta ingestemd met vermindering van het aantal m2. Belangrijk om in goede sfeer de dialoog met elkaar te zoeken. Geeft aan dat het beroep los staat van het stel wat nu ligt. Tweede termijn Raad Liever woningen dan loodsen. Legt nogmaals uit de keur van 900m2. Bovendien 3 of 4 lagen moet worden komen. Hij dient een amendement in over het aantal m2 en verdeling tussen aantal permanente en recreatieve woningen. Tweede termijn College Wethouder de Jong: In de afspraak staat dat het peil wordt vastgelegd. Geeft aan dat er bij W2 woningen het gaat om 2 lagen met een kap. Vervolgens wordt het amendement: B&Y terrein in stemming gebracht. Met 8 stemmen tegen (PvdA /VVD /CDA) met 8 stemmen tegen en 3 stemmen (PBT) wordt het amendement verworpen. (bijlage 5) Daarna wordt overgegaan tot besluitvorming. In te stemmen met de uitgangspunten een nieuw ruimtelijk kader het B&Y terrein als basis een op te stellen bestemmingsplan. Het raadsbesluit van 25 februari 2014 Nota van Uitgangspunten B&Y terrein in te trekken. 8. Ontwerp verklaringen van geen bedenkingen een weigering omgevingsvergunning uitgebreide procedure een vrijstaand recreatieverblijf Oosterend 15 Het betreft een aanvraag het gebruiken van een vrijstaand bijgebouw als recreatieverblijf, waarvan de eigenaar claimt dat er sprake is van overgangsrecht omdat de berging in vroeger tijden in gebruik is geweest als recreatieverblijf. Het college heeft het genomen weigeringsbesluit ter inzage gelegd, evenwel zonder verklaring van geen bedenkingen van uw raad en zonder de inzagetermijn te vermelden. Het ontwerpbesluit zal met uw verklaring van geen bedenkingen opnieuw geheel ter inzage komen te liggen. Voordat de raad overgaat tot behandeling van het onderwerp vraagt wethouder Hoekstra het woord. Ze deelt mee dat recent een uitspraak is geweest van de RvS over vvgb, waar overigens nog niet volledig de uitwerking van bekend is. Daarbij geeft ze aan dat bij dit document waar verklaring staat, ontwerp gevoegd moet worden, hetgeen de uitspraak van RvS ook beschrijft.

6 6 Korte toelichting: Eerste termijn Raad Dhr. Bos (PBT): Ondersteunt niet het stel van het college, verwijst ook naar de commissie van oktober jl. Vindt dat door foto s voldoende is aangegeven dat verhuur heeft plaatsgevonden. Ook noemt hij nogmaals de wijziging van het huisnummer, waarover geen helderheid is gekomen. Is van mening dat het algemene belang geldt i.p.v. het individuele belang. Nu bestemming kantoor en valt niet onder het overgangsrecht. Plan kan niet volgens de huidige regels. Eerste termijn College Wethouder Hoekstra: College beoordeelt aanvragen op de regels die door rijk, provincie en gemeente zijn opgelegd. Om college meer mogelijkheden te geven moet er gekeken worden naar verruiming in de breedte. Huisnummer is nu niet voldoende! Interruptie Bos noemt nogmaals de fouten m.b.t. het huisnummer, wil dat de ondernemer tegemoet wordt getreden. Wethouder Hoekstra vervolgt haar betoog indien het huisnummer bepalend is dan moet er een regel zijn en die is er op dit moment niet. Een verklaring van geen bedenkingen te verlenen de weigering van de aanvraag omgevingsvergunning 2015-FUMO het hergebruiken van een vrijstaand recreatieverblijf op het perceel plaatselijk bekend Oosterend 15 te Oosterend. Met 8 stemmen (PvdA/VVD/CDA) en 3 stemmen tegen (PBT) wordt het besluit aanvaard. 9. Herstelbesluit Activiteitencentrum Terschelling (ACT)- Manege Boddelenweg Hoorn De gemeente heeft op 17 juni 2015 twee opdrachten gekregen van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (de Afdeling): 1. Beter motiveren waarom geen medewerking wordt verleend aan het Activiteitencentrum/ Hoefijzerplan. 2. Beter motiveren waarom er planologische rechten ontnomen worden in het bestemmingsplan Buitengebied Polder Het ontwerp bestemmingsplan Herstelbesluit Manege Boddelenweg 5 te Hoorn heeft van 1 juli t/m 11 augustus 2016 ter inzage gelegen. Op 5 augustus 2016 hebben wij een zienswijze ontvangen van het Activiteiten Centrum Terschelling. De zienswijze (zie bijlage 2) is binnen de periode ingediend en derhalve ontvankelijk. Korte toelichting: Eerste termijn Raad H. van Deelen (PvdA): Zegt dat het herstelbesluit de mogelijkheid geeft een volwaardige manege en bedrijfswoning. Noemt ook onderbouwing tegen hoefijzerplan. Bleek n.a.v. technische vragen gisteravond (commissie ) dat ondernemer wil in de toekomst naar 40 kamers, de paarden kunnen dan de deur uit. Zijn fractie wil dat niet. Dhr. Bos (PBT): Legt plan 3 nogmaals uit; het gebouw heeft al 25 jaar 10 kamers, geeft aan dat in horecanota dit ook wordt genoemd. Noemt de fouten in dit dossier, waarschuwt financiële strop. Zijn fractie stemt niet in met collegestel.

7 7 Met het herstelbesluit moet de oude situatie worden hersteld, geen bouwwerk maar wel met rij-bak en mestplaat. Uitgangspunt is een volwaardige manege. Ondernemer wil hotel zonder manegeactiviteiten, wat niet de bedoeling is. Eerste termijn College Wethouder de Jong: Gaat in op de woorden van dhr. Bos (PBT). Geeft aan indien de lijn van Bos wordt gevolgd, het gemeentebestuur terecht komt in een ongelukkige spagaat. Oplossingen dergelijke vraagstukken moeten worden gezien in een ruimtelijk kader, dus wat is belangrijk om te regelen, welke ontwikkelingen zijn gewenst/niet etc. Dwangsommen, schadeclaims mogen daarbij geen onderdeel worden van de besluitvorming, Tweede termijn Raad Vraagt om verduidelijking inzake hotel of manege. De vraag is dag recreatieve bestemming, het paardrijden, al of niet overdekt met hotelbestemming. Eigenaar heeft aangegeven niets meer te zien in de paard-rij-activiteiten. Hij vraagt of hij ruimte krijgt hoofdbestemming dag-recreatief waarbij ondergeschikt is de hotelbestemming. Tweede termijn College Wethouder de Jong: Geeft nog een korte reactie. Vervolgens vraagt mevrouw Kootstra om een hoofdelijke stemming en wil ze graag een stemverklaring afgeven. Hoofdelijke stemming: Het lot valt op dhr. Lodder. Dhr. J. Lodder (CDA) Mw. C. Oosterbaan (PvdA) Dhr. W. van Deelen (PvdA) Dhr. H. van Deelen (PvdA) Dhr. F. Tocila (PvdA) Mw. G. Kootstra (PBT)* Dhr. G. Bos (PBT) Dhr. G. Schweigmann (PBT) Dhr. T. Lugt (VVD) Dhr. D. Ruige (VVD) Dhr. A. Romar (CDA) tegen tegen * Stemverklaring Mw. Kootstra: Hierbij neem ik afstand van het standpunt van de heren Bos en Schweigmann en ga de optie tzetting volwaardige manege. De polder is een kwetsbaar gebied, waar m.i. niet zomaar een hotel gebouwd mag worden middels een bestemmingsplanwijziging. 1. De reactienota zienswijze (versie ), zoals opgenomen in bijlage 3 bij het gemeenteblad, vast te stellen. 2. Het bestemmingsplan Herstelbesluit Manege Boddelenweg 5 te Hoorn, met de in bijlage 4a van het gemeenteblad beschreven wijzigingen, gewijzigd vast te stellen. 3. Het vastgestelde bestemmingplan ter inzage te leggen. Met 9 stemmen en 2 stemmen tegen wordt het besluit aanvaard.

8 8 10. Ontslagverzoek en benoemen nieuwe loco-griffier Ontslag verlenen per 1 november 2016 aan mevrouw. R.T.L. Swart als loco-griffier. Mevrouw N.E. de Jong- de Vries per gelijke datum te benoemen als loco-griffier. Aangezien het een stemming betreft over een persoon tot dracht, worden er 3 raadsleden benoemd tot het stembureau, bestaande uit: Dhr. Tocila (PvdA), Mw. Kootstra (PBT) en Dhr. Ruige (VVD). Na het inleveren van de stembriefjes, wordt de vergadering een aantal minuten geschorst. Heropening vergadering Mw. Kootstra (PBT) doet als zitter van het stembureau verslag van de bevindingen. Vervolgens wordt overgegaan tot besluitvorming. 1. Mevrouw R.T.L. Swart met ingang van 1 november eervol ontslag te verlenen in de functie van loco-griffier. 2. Mevrouw N.E. de Jong- de Vries per gelijke datum te benoemen als loco-griffier 3,6 uur per week. 11. Vaststelling bestemmingsplan strandpaviljoen Kaap Hoorn Het ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan strandpaviljoen Kaap Hoorn heeft van 15 juli t/m 25 augustus 2016 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Binnen deze termijn zijn er geen zienswijzen ingediend tegen de plannen. Het bestemmingsplan kan nu ongewijzigd vastgesteld worden. Op 27 oktober 2015 heeft de gemeenteraad besloten een bestemmingsplan in procedure te brengen dat het mogelijk maakt dat strandpaviljoen Kaap Hoorn kan uitbreiden en tevens jaarrond open kan zijn. Geen inhoudelijke discussie m.b.t. dit agendapunt, besluitvorming wordt verwezen naar de Het bestemmingsplan Strandpaviljoen Kaap Hoorn, met identificatienummer NL.IMRO.0093.BP2015KAAPHOORN-VG01, ongewijzigd vast te stellen. 12. Belastingverordening Toeristen/forensenbelasting Hamerstuk Vaststellen van de verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting en watertoeristenbelasting 2017 en vaststellen van de verordening op de heffing en invordering van forensenbelasting Geen discussie.

9 9 - De Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2017; - De Verordening op de heffing en invordering van watertoeristenbelasting 2017; - De Verordening op de heffing en invordering van forensenbelasting Parapluherziening kampeerterreinen Hamerstuk Op 24 mei 2016 heeft de raad besloten in te stemmen met het Ontwerp Parapluherziening wijzigingsbevoegdheid Uitbreiding Kampeerterreinen en het als ontwerpbestemmingsplan gedurende 6 weken ter inzage te leggen inspraak en overleg. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 10 juni 2016 t/m 21 juli 2016 ter inzage gelegen. Er zijn in deze periode geen zienswijzen ingediend Geen discussie. Het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0093.PH2016UITBRKAMP-VG01, ongewijzigd vast te stellen. De vergadering wordt om uur gesloten door de zitter. Aldus besloten in de openbare raadsvergadering van de gemeente Terschelling, gehouden op dinsdag 22 november 2016.,zitter, griffier

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Nr Vergadering: 20 december 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 31 januari 2017

Nr Vergadering: 20 december 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 31 januari 2017 1 Nr. 11.16 Vergadering: 20 december 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 31 januari 2017 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, zitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Nr. 11. Vergadering: 24 november 2015 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 december 2015

Nr. 11. Vergadering: 24 november 2015 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 december 2015 Nr. 11. Vergadering: 24 november 2015 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 december 2015 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA

Nadere informatie

Nr Vergadering: 26 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 mei 2016

Nr Vergadering: 26 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 mei 2016 1 Nr. 4.16 Vergadering: 26 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 mei 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 24 november 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Nr. 01-2016 Vergadering: 9 februari 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 1 maart 2016

Nr. 01-2016 Vergadering: 9 februari 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 1 maart 2016 Nr. 01-2016 Vergadering: 9 februari 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 1 maart 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. van Deelen, voorzitter Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan,

Nadere informatie

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 3 november 2015 aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Nr Vergadering: 1 maart 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 april 2016

Nr Vergadering: 1 maart 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 april 2016 Nr. 02-2016 Vergadering: 1 maart 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 april 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. van Deelen, voorzitter Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Nr Vergadering: 5 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 mei 2016

Nr Vergadering: 5 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 mei 2016 Nr. 03-2016 Vergadering: 5 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 mei 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. Van Deelen, voorzitter Mevrouw R.T.L. Swart, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

1. Opening en afwezigheidsmeldingen De vergadering wordt geopend door de voorzitter van de vergadering; dhr. W. van Deelen.

1. Opening en afwezigheidsmeldingen De vergadering wordt geopend door de voorzitter van de vergadering; dhr. W. van Deelen. Nr. 07-2016 Vergadering: 7 juni 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 september 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. Van Deelen, voorzitter Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan,

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 27 september 2016, om 19.30 uur in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Zaaknummer : 163027 Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Borculoseweg 51 Eibergen (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 o,

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 21-03-2017 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw J. van Hoey Smith, mevrouw E.W. van Blom,

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Behandelvoorstellen Raadsplein 19 november 2015

Behandelvoorstellen Raadsplein 19 november 2015 Voorstel tot vaststellen van ruimtelijk kader bouwplan Middenweg 37 Limmen Hollenberg Voor technische vragen kunt u terecht bij mw. Petra Drenth via petradrenth@castricum.nl. Graag uw vragen verzenden

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen Ontwerp Beheersverordening Formerum aan Zee Gemeente Terschelling 12 augustus 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 2 Zienswijzen... 4 Bijlage 1. Kopie zienswijzen Reactienota zienswijzen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5).

De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk (Pastoor van Winkelstraat 5). Vergadering Gemeenteraad 24-05-2007 Plaats: Raadshuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 18:30 Voorzitter: De raadsvergadering is openbaar en wordt gehouden in het raadhuis in Schaijk

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: :

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: : Zaaknummer Raadsvergadering 167379 21 mei 2019 gemeente ~- Berkelland Onderwerp Collegevergadering Portefeuillehouder Steller Bestemmingsplan "Buitengebied, Schuppen Recreatie 2018" 26 maart 2019 R.P.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 13 december 2018 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.05 uur Sluiting: 24.15 uur

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6

Gemeente Aalten. Bestemmingsplan. Buitengebied. Groot Deunkweg Aalten 6 Bestemmingsplan Gemeente Aalten Buitengebied Groenenveld Aalten 2007, in Groot Deunkweg Aalten 6 TOELICHTING 1. Aanleiding Op 16 juni 2010 (nr. 200806665/1/R2) heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 5 juli 2018.

Besluitenlijst raad 5 juli 2018. Besluitenlijst raad 5 juli 2018. Omschrijving van Besluit het voorstel 1 Opening De heer Melse (CDA) en de heer Kesting (CU) hebben zich afgemeld voor deze vergadering (18) Wethouder Bragt heeft zich voor

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven.

1. Vaststelling agenda De agenda wordt conform voorstel vastgesteld. 2. Ingekomen en verzonden stukken Er wordt gehandeld als aangegeven. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 29 oktober 2009 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd.

1. Vaststelling agenda Op verzoek van de IPV-fractie wordt de motie Containerruil als agendapunt 13 aan de agenda toegevoegd. RAADSVERGADERING Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 28 januari 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014

Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Zaaknummer : 117548 Raadsvergaderin : 7 april 2015 Agendapunt : g Commissie : Ruimte Onderwerp : Bestemmingsplan Borculo, A.H. Zwartschool 2014 Collegevergadering : 24 februari 2015 Agendapunt : 8. Portefeuillehouder

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Versienr. Datum Opsteller Toelichting (help) D.T. Melman

RAADSVOORSTEL. Versienr. Datum Opsteller Toelichting (help) D.T. Melman RAADSVOORSTEL VVGB BERKENLAAN 38A 25-9-2015 RAADSVST15 H MelD01 gemeentelijk management team Portefeuillehouder De heer S. Jansen Ronde Tafel 10 december 2015 Opsteller Mevrouw D.T. Melman Debat 14 januari

Nadere informatie

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00825 Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september 2018 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer T.G. Aalbers, ChristenUnie,

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Steenwijkerland

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Steenwijkerland Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Steenwijkerland Datum: 13 december 2016 en 15 december 2016 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Aanwezig:

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92.

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92. Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4356845 Aan : Gemeenteraad Datum : 26 maart 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 354947-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 14 december 2015 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

Voor het aanvragen van een ontheffing van de Verordening Ruimte is de raad bevoegd gezag.

Voor het aanvragen van een ontheffing van de Verordening Ruimte is de raad bevoegd gezag. BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00827 Onderwerp Het aanvragen van een ontheffing van de Verordening Ruimte voor het bouwen van een

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/62 Voor raadsvergadering d.d.: 29-09-2015 Agendapunt: Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB)

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB) BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD D.D. 8 MAART 2018 De Gemeentewet stelt dat de besluiten, die in een openbare vergadering worden genomen, openbaar gemaakt moeten worden. Hieronder treft u daarom een kort overzicht

Nadere informatie