Nummer 16, 09 januari Krabbel Jarigen Gezonde start Datum Naam Leeftijd Groep Op een mooi 2015! Namens KIKA bedankt!!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 16, 09 januari 2015 Krabbel Jarigen Gezonde start Datum Naam Leeftijd Groep Op een mooi 2015! Namens KIKA bedankt!!"

Transcriptie

1 Jarigen Op een mooi 2015! Namens KIKA bedankt! Gezonde start Eerste type diploma 2015 is behaald.. Start van de toetsweken Kind Centrum Beatrix Nieuws uit de GMR Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 10 januari Milan 9 Kameleons 16 januari Maureen 9 Kameleons Op een mooi 2015! Voor een ieder die wij deze week nog niet persoonlijk hebben gesproken: de allerbeste wensen voor Op een plezierig vervolg van het schooljaar! Namens KIKA bedankt!! Gezonde start Bij een nieuw jaar horen vaak ook nieuwe voornemens! Graag vestigen wij samen met jullie de aandacht op het nuttigen van een gezonde snack en een gezonde lunch! Natuurlijk begrijpen wij best dat er tijdens of na een verjaardag eens een cakeje o.i.d in het lunchpakket zit, maar als basispakket zien wij toch heel graag het volgende: twee bekers drinken (liever geen pakjes gezien de groeiende afvalberg), een gezonde ochtendsnack en een verantwoorde lunch (boterham/ stukje fruit/ komkommer/ tomaat o.i.d.). Aangezien de kinderen de meeste tijd van de dag op school doorbrengen en dat dus de locatie is waarop ze veel kunnen drinken, willen wij het tussentijds drinken ook graag stimuleren. Een heel aantal kinderen heeft al standaard een bidon op tafel staan die naar behoefte gevuld kan worden. Op deze manier komen uw kinderen ook aan de dagelijkse hoeveelheid vocht (= 1 tot 1 ½ liter). Tevens weten we uit onderzoek dat het tussentijds drinken van water de concentratie bevordert en de gedachten scherp houdt. Uw kind kan dus ook een bidon meenemen naar school (graag voorzien van naam). Bij de Moffeltjes kan de bidon (zelfstandig te openen en te sluiten fles) in de grote tas worden gedaan.

2 Eerste type diploma 2015 is behaald..en wel door: Mitchel Witman. Gefeliciteerd vent; knap gedaan! 2. Straal de rust uit die uw kind(eren) nodig heeft en houdt zoveel mogelijk het dagelijks ritme aan die jullie thuis gewend zijn. 3. Wees realistisch in uw verwachtingen. Benadruk vooral waar uw kind goed in is en heb vertrouwen in het kind. Elk kind is uniek en presteert naar eigen vermogen. 4. Laat het kind uitgerust aan de toetsweken beginnen. 5. Het kost uw kind waarschijnlijk genoeg energie om de toetsen goed te maken. Thuis kan het dan goed zijn om wat stoom af te blazen na een lange dag op school. Start van de toetsweken Binnenkort start de eerste toetsperiode van dit schooljaar (half januari tot eind februari). De ontwikkeling van onze leerlingen wordt door de groepsleerkrachten natuurlijk dagelijks gevolgd, maar alle scholen in ons land zijn wettelijk verplicht om de ontwikkeling van leerlingen op een aantal vakgebieden aan de hand van standaardtoetsen twee keer per schooljaar te meten. De hiervoor gebruikte toetsen worden gemaakt door Cito. De gebieden die getoetst worden zijn technisch lezen (DMT en AVI), begrijpend lezen, spelling en rekenen. Wanneer de Cito-scores zijn verwerkt, kunt u als ouder, maar ook de (oudere) leerling zelf, gemakkelijk zien hoe de kennis zich bij de belangrijke vakgebieden ontwikkelt en op welk niveau dit gebeurt. Er zijn kinderen die deze toetsperiode als spannend ervaren. Hieronder een aantal tips om uw zoon/dochter te ondersteunen in deze (spannende) week. 1. Maak de toetsperiode niet té speciaal. Toon belangstelling zonder druk te leggen op uw kind(eren). Nieuws uit de GMR Heeft u wel eens gehoord van de GMR? GMR staat voor Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad; de leden van de GMR vertegenwoordigen de personeelsleden, ouders en leerlingen van alle scholen van de Stichting Proo. Binnen de GMR zijn in totaal zes ouders en zes personeelsleden vertegenwoordigd. Wij zijn er trots op dat van deze zes ouders er twee ouders van de JPS Heerde komen. Deze ouders zijn Monique Dokter (moeder van Inez, Leesbeesten) en Jeroen Brandsma (vader van Jasmijn, Leesbeesten en Jochem, bijna Moffeltje). Bent u benieuwd wat zij zoals doen en welke belangen zij behartigen? Spreek hen gerust eens aan; zij staan hiervoor zeker open! Kind Centrum Beatrix Kind Centrum Beatrix is de tweede locatie van het Uiltje in Heerde. De eerste locatie is aan de Emmalaan in Heerde. Met Kind Centrum Beatrix heeft er vanaf 1 november jl. uitbreiding plaatsgevonden en wel aan de Beatrixweg 30 op de locatie van de Jenaplanschool Heerde.

3 Het Kind Centrum is op dit moment reeds geopend op maandagmiddag. Dit loopt erg plezierig en prettig. Kinderen van de Jenaplanschool Heerde kunnen bij het uitgaan van de school (continurooster, dus om uur uit) gemakkelijk binnenstappen bij de BSO en daar de middag vervolgen. Ook op de overige dagen zou het Kind Centrum graag haar deuren openen; er zijn hiervoor nog een paar aanmeldingen nodig. Alle kinderen zijn welkom aan de Beatrixweg; hiervoor hoeven de kinderen niet specifiek naar de Jenaplanschool te gaan. Bent u opzoek naar opvang voor uw kinderen waarbij huiselijkheid, gezelligheid en geborgenheid hoog in het vaandel staan? Neemt u dan eens contract op met het Uiltje. Wij verwelkomen u graag aan de Emmalaan en/of aan de Beatrixweg. Voor meer informatie of bel/mail met het Uiltje Tel: of Nieuws uit de bouwen De Moffeltjes *Ons nieuwe thema is stenen. Groep 2 heeft de klankgebaren t en ee geleerd. De 2 e groepers kennen nu al 13 klankgebaren. Heeft u thuis boeken/ folders over stenen die wij mogen bekijken en een tijdje mogen lenen? *Op het prikbord hangt volgende week informatie over de toetsperiode (= van midden januari tot eind februari). *Deze week mochten wij twee nieuwe Moffels welkom heten: Cayleb & Hayden (broertjes van Bradley). We wensen jullie een goede Jenaplanschooltijd. *Tijdens de masterclass van Proo over technisch lezen/ leesmotivatie bleek weer het belang van ouders die dagelijks hun kind(eren) voorlezen. Ook bleek dat binnen alle scholen van Proo wij de enige school zijn die met verteltassen werken. *Papa André heeft maandag bij het luizenpluizen geen enkel logeerbeestje kunnen ontdekken. André bedankt voor je inzet en tijd! Weblog De Leesbeesten De leesbeesten zijn het nieuwe jaar gestart met het thema: tijd. Dinsdag hebben we gepraat over de seizoenen. We hebben geleerd hoe de seizoenen zijn ontstaan. Dit heeft te maken met de aarde die om de zon heen draait. Misschien kan uw kind thuis vertellen hoe dit zit. Ook hebben we tekeningen gemaakt over de seizoenen. Tevens hebben we een thematafel in de klas rondom het thema en hebben we een koekoeksklok geknutseld. Daarop kunnen de kinderen zelf de tijd verzetten, handig voor de rekenles! Op woensdag hebben de kinderen van groep 3 een eigen stabilo pen gekregen. Wat kunnen ze hier netjes mee schrijven zeg! Groep 3 heeft deze week twee nieuwe woorden geleerd: Hout, met als nieuwe letter de OU en Vuur, met als nieuwe letter de UU. Ook hebben we voor het eerst gerekend met het rekenrek, dat gaat al super goed! Groep 4 is deze week bezig geweest met klokkijken en sprongen maken op de getallenlijn. Met spelling hebben we alle spellingscategorieën nog eens herhaald. De tafels van 2, 10 en 5 zitten er al goed in bij de kinderen. Voor thuis hebben de kinderen van groep 4 woensdag een tafelblad

4 meegekregen. Hiermee mogen ze thuis oefenen zodat ze de tafels allemaal goed leren kennen. In oktober hebben we een proefje gedaan met sinaasappels. Deze proef ging over schimmelen. Op drie verschillende plekken in de school hebben we een sinaasappel gelegd. Nu pas, na de vakantie zijn deze gaan schimmelen. In onze klas hangt de uitslag van de geschimmelde sinaasappels, wie weet er thuis nog te vertellen waar een sinaasappel het snelst schimmelt? Vrijdag 16 jan. gaan de leesbeesten op bezoek bij de bibliotheek. We krijgen daar een rondleiding en mogen ook boeken mee naar school nemen. Weblog Er is een lijst gemaakt van de ouders die op de dinsdag meefietsen naar de gym. Super; heel fijn! Woensdag, donderdag en vrijdagmiddag is juf Froukje bij ons geweest i.v.m. een crematie bij juf Liesbeth in de familie en het ziek-zijn van juf Lisa. We zijn gecontroleerd op kriebelbeestjes en zijn luizenvrij! Weblog: De Paradijsvogels: Allereerst een fijn, prettig en vooral gezond De Kameleons: Na twee weken vakantie is het wel weer even wennen; we moeten het ritme even weer zien op te pakken. In onze top 3 van de vakantie hebben we van elkaar kunnen lezen en konden we elkaar ook bevragen. Met een broodje en een beker drinken was dit een gezellige start! Ook een grote verrassing was dat Mitchel zich in de vakantie had voorbereid op het type examen, wat hij heeft gehaald! De tekenopdracht was een familieportret. Dit omdat de feestdagen vaak met familie wordt gevierd. Met rekenen hebben we even terug gekeken wat we zoal hebben geleerd en welke doelen nog niet helemaal zijn bereikt. De Lekker Lezen-boekjes uitmaken om daarna met een ander maatje het volgende boekje te gaan doen. Met groep 6 zijn we gestart met de woordsoorten: lidwoorden/onderwerp/ persoonsvorm en zelfstandig naamwoord. Topos: a.s. maandag repetitie Overijssel! Tafels: Blijf oefenen want met rekenen heb je ze nodig! In de klas, op de kringtafel staat een wensboom. Op de kaartjes zijn de wensen en verwachtingen van de kinderen en ouders geschreven. Voor een aantal kinderen (en ouders) nog een kleine 7 maanden en dan nemen we afscheid van elkaar en is de basisschool passé! Maar in deze 7 maanden moet nog veel gebeuren!! Schoolverwijzingen, nog even flink vlammen met al het leer- en maakwerk, verkeersexamen, musical. Werkstukken: Elke dag worden 4 werkstukken besproken. De maker van het werkstuk vertelt aan de groep wat hij/zij geleerd heeft van deze zoektocht naar informatie over een land, streek, gebied. De groep stelt hierna vragen, geeft weer wat zij geleerd hebben van hun groepsgenoot en zij beoordelen het met een cijfer. Het gemiddelde van deze cijfers komt op het beoordelingspapier te staan. Op dit papier staat ook de op- en aanmerkingen van Marianne. Wanneer je op deze manier gebruik gemaakt wordt van de kennis van de leerling kun je op één dag net 4 werkstukken bespreken.dus deze week

5 12 werkstukken besproken en de komende week de laatste jaar vrede: Alle bovenbouwkinderen hebben een (gratis) scheurkalender gekregen over 70 jaar vrede. Elke dag vertelt een wetenswaardigheid over de oorlog(en) en over de vrede. Goed om elke dag even bij stil te staan. Omgaan met de nieuwe media: Dit jaar heeft al een keer eerder iets in de Krabbel gestaan over gebruik van de nieuwe media. Daarin hebben we gesproken over het gebruik van de telefoon door uw kind(eren) en vooral over het appen. En de vraag om de telefoon s avonds niet mee te laten nemen naar de slaapkamer. Weet u hoe safe het facebook, de appjes, het gebruik van instagram is? Weet u hoe uw kind hiermee omgaat? Onderstaande poster laat zien hoe safebook u en uw kind kunnen en moeten zijn. U kunt deze poster als praatpapier gebruiken over het veilig omgaan met de nieuwe media, maar u kunt deze ook kopiëren en op A-4 formaat uitprinten en duidelijk zichtbaar als reminder ophangen Verkeersexamenapp: Ouders kunnen hun zoon of dochter voorbereiden op het VVN Verkeersexamen. De Verkeersexamenapp helpt bij het veilig fietsen van dagelijkse routes en het oefenen van de verkeersexamenroute. Leerlingen onderzoeken samen met een ouder voor ze gaan fietsen welke verkeerssituaties ze op hun fietsroute kunnen tegenkomen. Na het fietsen checken ze op de app of ze de regels goed toegepast hebben en of ze veilig gefietst hebben. De app geeft ook tips hoe je je veilig gedraagt in het verkeer en adviseert ouders hoe ze hun kind daarin kunnen coachen. Ten slotte helpt de app met de fietscheck en kunnen de kinderen ook nog hun theorie ophalen. De app is beschikbaar in de app-stores van iphone en Androidtoestellen, zoekwoord 'verkeersexamen'. De app is ook te downloaden via Itunes of Google Play Voortgezet onderwijs: In de hal is een informatiehoek ingericht waar alle mededelingen en folders omtrent open dagen liggen. Kijk er gerust eens in. Informatie over het Voortgezet Onderwijs: woensdag 14 januari 19:00 uur Open Avond zaterdag 17 januari 2015 Open dag van uur tot zaterdag 17 januari 2015: Open Huis: 09.30u u woensdag 11 februari 2015: Open Huis 19.30u u op woensdag 21 januari en op woensdag 18 februari een middag proefdraaien op het CCC? Meld je of bel: Weblog

6 Agenda 15 januari: MR Vergadering 24 januari: Oud Papier (start vanaf uur) 30 januari: Koffie-uurtje met de locatieleider

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn Gammaglobuline onder je huid (subcutaan) 4 Wil je meer

Nadere informatie

vrijdag 5 september 2014

vrijdag 5 september 2014 vrijdag 5 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 5 sept.: juf Schut trouwt 9 sept.: schoolfotograaf 15 sept.:

Nadere informatie

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 10-12 JAAR STICHTING STERRENKRACHT

INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 10-12 JAAR STICHTING STERRENKRACHT INFORMATIE KINDEREN IN ROUW 10-12 JAAR STICHTING STERRENKRACHT Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Deze informatie is bedoeld om antwoord te geven op vragen als: Hoe ga ik om met het verdriet, angst of

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Studietips leerjaar 1 (locatie Asten)

Studietips leerjaar 1 (locatie Asten) Studietips leerjaar 1 (locatie Asten) 2 Inhoud Inleiding... 4 Hoe maak ik een goede studieplanning?... 5 De inpaklijst... 8 Gebruik huiswerkschema... 10 Huiswerkschema... 11 Gebruik WRTS... 12 Hoe en wat

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2)

VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) Dag & tijd VOOR BEGINNENDE SPREKERS VAN HET NEDERLANDS (NIVEAU A1-A2) MODULE 13: DEZE MODULE IS ONDERDEEL VAN EEN VIJFTIENDELIGE SERIE bekijk foto/plaatje praat samen wijs aan Dag & tijd luister naar je

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen

De meester is net zo trots als wij. Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen De meester is net zo trots als wij Ouders, kinderen en leerkrachten werken samen Inhoudsopgave 1. Leerkrachten, kinderen en ouders samen 4 Inleiding 2. Over echte ouders en clichéouders 5 Oordelen en

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 13 Helpen verwerken 20 Als de dood ter sprake

Nadere informatie

Kinderparticipatie. Hoofdstuk 14

Kinderparticipatie. Hoofdstuk 14 176 In samenwerking met Marja van Dijk, JSO expertisecentrum voor jeugd, samenleving en opvoeding. 177 Het is woensdagmiddag. Een aantal jongens en meisjes in de groep wil voetballen. Helaas is de bal

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? KWF Kanker Infolijn 0800-022 66 22 (gratis) Informatie en advies voor kankerpatiënten en hun naasten www.kwfkankerbestrijding.nl Voor informatie over kanker

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 Een bewogen week Vorige week was een week met veel afwisseling. Het was de week van het openbaar onderwijs. Deze

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 2, nr. 3 Beste ouder(s) en verzorger(s), 28 november 2014 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie OR voorzitter Oproep directie Nieuws van LOS Daltonnieuws

Nadere informatie

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen?

Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Kanker... en hoe moet het nu met mijn kinderen? Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Volmaakte ouders bestaan niet 4 Vertellen of niet? 6 Reacties van kinderen 11 Helpen verwerken 17 Thuis en in het ziekenhuis

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs

Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Goed worden en goed blijven Communicatie met ouders Praktijkvoorbeelden van communicatie met ouders in het primair onderwijs Over het informeren van ouders over de kwaliteit van de school en het betrekken

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS De Driesprong Oude Baan 36 6286 BE Wahlwiller - Nijswiller

Nadere informatie