Wat hebben we met zijn allen een leuke ochtend achter de rug! Voor ons

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat hebben we met zijn allen een leuke ochtend achter de rug! Voor ons"

Transcriptie

1 Oktober 2016 Algemeen In de bijlage: Vestigingsnieuwsbrief oktober BSO Hansweert Kom jij mixen bij Kibeo Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Wat hebben we met zijn allen een leuke ochtend achter de rug! Voor ons Answest op z n Best. Namens het team hartelijk dank voor jullie enthousiasme en hulp. Het was zo leuk zoveel opa s en oma s in de school te zien. En tevens hebben een aantal hiervan aangegeven te willen helpen bij activiteiten. Super! Iedereen blijft welkom. Dat komt goed van pas, want we zijn weer ingeloot voor Deelname Europees fruit. Vanaf november t/m april krijgen wij 3 dagen in de week fruit voor onze leerlingen. Mocht u ons willen helpen, horen we dit graag. We zitten met zijn allen in de sfeer van oud en jong, 150 kanaal. Komend weekend zullen de kunstwerken van de leerlingen te zien zijn in Kay-Munk. Wij zijn er trots op. Belangrijke data komende periode: Rest ons jullie een fijn weekend Jong en Oud te wensen en we hopen jullie allemaal volgende week donderdag te mogen ontmoeten op de tentoonstelling van de Kinderboekenweek. Team Schuttevaer 5 t/m 14 oktober Kinderboekenweek Kinderboekenweek. 13 oktober tentoonstelling Kinderboekenweek De komende dagen zullen in het teken van de Kinderboekenweek staan. Het thema is Voor altijd jong. We zullen deze periode afsluiten met een tentoonstelling op donderdag 13 oktober van tot uur. U bent hierbij natuurlijk van harte welkom. 19 oktober rolletjesdag Verkoop boeken door kinderen. 21 oktober studiedag kinderen vrij 21 t/m 28 oktober Herfstvakantie Op donderdag 13 oktober staat boekhandel Het Paard van Troje weer met een heleboel nieuwe boeken op school. Kinderen kunnen ook dit jaar weer boeken verkopen die ze niet leuk meer vinden of waarvoor ze te groot zijn geworden. Geef je wel vóór woensdag 12 oktober op bij je meester of juf.

2 Algemeen Rolletjesdag: De laatste tijd merken we dat er veel kinderen met skateboard, waveboard, steps en skeelers naar school komen. Erg leuk, maar op het plein is het niet handig als dit allemaal door elkaar gaat. Ons voorstel hiervoor is als volgt: De laatste woensdag van de maand mag iedereen rolletjes meenemen naar school. Er mag dan voor school en tijdens de pauze gespeeld worden met deze materialen. Het is wel belangrijk dat de kinderen de materialen zelf kunnen aantrekken (denk hierbij aan skeelers/rolschaatsen) en hier ook zelfstandig mee kunnen spelen. Er wordt in die pauze dan niet gevoetbald, zodat we ruimte maken voor de andere materialen. We starten hiermee op woensdag 19 oktober. De laatste woensdag van oktober valt in de herfstvakantie, dus hebben we het een weekje eerder gezet. We hopen dat er op deze manier ruimte komt op het plein voor deze materialen, omdat het toch ook wel erg leuk is om te doen! Inloopochtend Ook dit jaar zijn er weer inloopochtenden voor alle groepen. Dit om alle ouders de kans te geven om even in de klas van hun kind te kijken, de werkjes te zien, de plaats in de klas. Ouders zijn op de hoogte van waar de kinderen mee bezig zijn met de vakken. Voor korte vragen zijn de leerkrachten aanwezig in de klas. Ook kan er een afspraak gemaakt worden voor onderwerpen die wat langer tijd behoeven. Dit betekent dat er 1 dag in de maand de ouders van alle kinderen mee naar binnen mogen komen van tot uur ( ook alle kinderen gaan deze ochtend dan naar binnen). Het gaat nog om de volgende dagen: Woensdag 2 november Donderdag 1 december Vrijdag 13 januari Woensdag 1 februari Dinsdag 7 maart Maandag 3 april Donderdag 11 mei Vrijdag 2 juni Maandag 3 juli We hebben voor elke maand een andere dag gekozen, zodat ook werkende ouders de kans krijgen om een kijkje te nemen in de klas.

3 Groep 1-2 Er zijn inmiddels alweer een aantal weken voorbij gevlogen, wat gaat de tijd toch snel! In het vorige mededelingenblad heeft u al kunnen lezen dat we waren begonnen met het thema Start. We hebben kennis gemaakt met Pompom en zijn familie. Ook hebben we een schatkist in de klas. Tim heeft dit voor ons gemaakt. We moeten steeds een opdracht doen (op taaltocht) om een stukje van de code te krijgen. Na 9 opdrachten kregen we de hele code en konden we de schatkist openen! En wat zat daar in.. echte goudstukken! Of waren ze toch niet echt? We hebben ze samen lekker opgesmikkeld. Afgelopen week zijn we met een nieuw thema over de Kinderboekenweek gestart. De juf heeft het boek Boer Boris gaat naar oma voorgelezen. Rondom dit boek gaan we allerlei activiteiten doen. We gaan onder andere echte appelmoes maken van de appels van Boer Boris. Welke activiteiten we nog meer gaan doen..? Dat leest u in het volgende mededelingenblad. We kunnen alvast wel vertellen dat donderdag 13 oktober de tentoonstelling is van de Kinderboekenweek. U kunt dan een kijkje komen nemen! Tot dan allemaal!

4 Groep 3-4 Veilig leren lezen In kern 2 leren de kinderen de volgende vijf letters: n, t, ee, b en oo. Sommige kinderen verwarren de b met de d (de d wordt in kern 3 geleerd). De kinderen leren daarom nu al als geheugensteuntje dat je (Voor)leestips bij kern 2 Zelf lezen niveau maan raak, Ina Hallemans (makkelijk lezen) ISBN mik, sik, saar, vis, Andrea Kruis (makkelijk lezen) ISBN aap, kip, vis, fotoboek (makkelijk lezen) ISBN ik mis aap, Tineke Meirink ISBN ik vaar, Marjolein Pottie ISBN aap aan de haak, Monique van der Zanden en Heleen Brulot ISBN Zelf lezen niveau zon een mop is top!, Annemarie Bon en Mieke Driessen ISBN lol met pap, Ruben Prins en Marja Meijer ISBN kim en de vaas, Bas Rompa ISBN Voorlezen De klok en de tijd hoe? Wat? Waarom?, Angela Weinhold ISBN De Kleine Prins / Planeet van de tijd, Christine Féret-Fleuryn ISBN Waar is Kik?, Martine Letterie en Marjolein Pottie ISBN Wie maakt de meeste woorden? Speel een leuk spel met de letters die uw kind al kent. Maak letterkaartjes van stukjes karton van twee bij twee centimeter. Schrijf op elk kaartje een letter. Leg de kaartjes met de achterkant naar boven op tafel. Geef iedere speler pen en papier. Pak een zandloper of eierwekker. Het spel kan nu beginnen. Een kind mag vijf letters omdraaien. Als daar geen klinker bij is, mag het extra kaartjes omdraaien totdat i, aa, e, ee, of oo gevonden is. Laat het kind de letters benoemen. Draai daarna de zandloper om of stel de eierwekker in op drie minuten. Geef de spelers de opdracht zo veel mogelijk woorden op te schrijven. Als de tijd om is, stopt iedereen met schrijven. De spelers wisselen nu hun blaadjes uit. Ze lezen en beoordelen elkaars woorden. Ieder goed woord is een punt waard. Hoeveel woorden kunnen de spelers binnen de gegeven tijd maken? Welke andere woorden kun je maken van de letters? (niveau zon) Vraag uw kind een zo lang mogelijk woord te bedenken en schrijf dit zelf op. Bijvoorbeeld: voetbalveld. Alle spelers proberen nu zo veel mogelijk nieuwe woorden te maken met dit woord: (voetbal, veld, bal, voet, lat, bol, enzovoorts.) Wie maakt de meeste woorden? Wissel het bedenken van woorden af. App Als u een ipad of iphone heeft dan kunt u ook de app Maan Roos Vis (gratis) downloaden. Hier kunnen de kinderen elke dag een spelletje doen, die aansluit bij de methode.

5 Groep 3-4 Veilig en Vlot: De kinderen krijgen veilig en vlot meer naar huis. Hieronder nog enkele tips: Begin zoveel mogelijk op een vast tijdstip, dit geeft duidelijkheid voor je kind. Probeer dagelijks maximaal 15 minuten te lezen. Het is effectiever om dagelijks kortstondig te lezen dan eens in de week een uur lang. Laat je kind niet worstelen met een moeilijk woord. Zeg het woord voor en laat je kind het woord nogmaals lezen. Om het voor je kind zo leuk mogelijk te houden sluit je het lezen positief af. Dit kan bijvoorbeeld door je kind voor te lezen. Kinderen kunnen intens genieten van een verhaal en van de aandacht die ze krijgen tijdens het voorlezen. Rekenen groep 3: De komende tijd komen onderstaande doelen aan b week 1 Boek 3a: Blok 2 - week 2 Boek 3a: Blok 2 - week 3 - tellen van hoeveelheden tot 10 - koppelen van getallen aan hoeveelheden - tellen t/m 10 - oefeningen met de getallenlijn t/m 20 - tellen en terugtellen t/m 20 Cijfers - herhalen schrijven van de cijfers 0 t/m 5 Structureren - getalvolgorde - herkennen van getalstructuren Tijd - dagen van de week - weekritme - optel- en aftreksituaties - tellen van hoeveelheden / aantallen Cijfers - herhalen schrijven van de cijfers 6 t/m 10 Structureren - herkennen van getalbeelden - getalvolgorde - splitsen van hoeveelheden (hoeveelheid 5) Meetkunde - routes beschrijven - tellen van hoeveelheden / aantallen - oefeningen met de getallenlijn t/m 20 Cijfers - herhalen schrijven van de cijfers 0 t/m 10 Structureren - oefenen met structureren van getallen - akoestisch tellen; doortellen - splitsen van hoeveelheden Meetkunde - blokkenbouwsels od:

6 Groep 3-4 Rekenen groep 4: We beginnen met blok 2: Hieronder zie je de doelen waar we aan gaan werken Blok 2 - week 1 Automatiseren - optellen en aftrekken t/m = / = 8 6 = / 8 2 = - opbouwen van getallen tot 100 in sprongen van 10, 5 en 1 op de getallenlijn - tellen, oefenen met de getallenlijn Maak de rij af: Automatiseren - optellen en aftrekken t/m 10 oefenen tempotoets Optellen en aftrekken - tot = / = / = Tijd - hele en halve uren Meten - vergelijken lengtes - introductie centimeter en liniaal Aftrekken - over het eerste tiental heen 12 2 = / 12 5 = Boek 4a: week 2 - opbouwen van getallen tot 100 in tientallen en eenheden in geldcontext - tellen en terugtellen met sprongen van 5 hoe oud zijn ze over 5 jaar - afronden op tientallen 32 is ongeveer 29 is ongeveer Aftrekken - aftrekken met tientallen 3 2 = / = - over het eerste tiental heen 13 6 = / 14 7 = Vermenigvuldigen - introductie tafel van 2 Wegen - vergelijken van gewichten Welk dier is het zwaarst? - wegen met gebruik van standaardmaten (kilogram) Blok 2 - week 3 Aftrekken - tot en met = / 20 2 = / 80 2 = - springen op de getallenlijn naar een tiental 36-6 / volgorde van de getallen welk getal is het grootst: 35 of 69? Optellen en aftrekken - tot en met = / = 9 4 = / 19 4 = Vermenigvuldigen - introductie tafel van 10 Tijd - hele en halve uren (analoog) - hele uren (digitaal) Aftrekken - over het eerste tiental heen 12 6 = / 13 5 =

7 Groep 3-4 Spelling: Hier werken we de komende tijd aan bij spelling: woorden met nk woorden met ou woorden met aai, oei en ooi woorden op ~en, ~er, ~el, ~em en ~e woorden met au woorden met ei en ij woorden met ge~, be~ en ver~ herhaling woorden met sch~ Taal: Hier werken we de komende tijd aan bij taal: Vloeiend en vlot: De kinderen hebben allemaal een vloeiend en vlot boekje mee gekregen. Om het leesniveau te verbeteren, willen we u vragen om elke avond 1 blz. uit het boekje met uw kind te lezen. Een paar tips: Begin zoveel mogelijk op een vast tijdstip, dit geeft duidelijkheid voor je kind. Probeer dagelijks maximaal 15 minuten te lezen. Het is effectiever om dagelijks kortstondig te lezen dan eens in de week een uur lang U kunt het nog spannender voor uw kind maken door bijvoorbeeld de rijtjes op tijd te lezen en dit een aantal keren te herhalen (dit verbetert ook meteen het tempo lezen).

8 Groep 5-6 In groep 5/6 zijn we ook al weer 5 weken hard aan het werk. Voor de kinderen van groep 5 was het natuurlijk het meest wennen. Maar ook de meester en de juf moeten de nieuwkomers in het lokaal leren kennen. Toch worden de kinderen al steeds losser. En natuurlijk is het fijn dat de kinderen van groep 6 hun nieuwe groepsgenootjes heel goed kunnen en wíllen helpen met dingen die ze nog moeilijk vinden. Handig voor de meester en de juffrouw, zo'n club van 6 assistenten en assistentes. Verder lopen we goed op schema met de planning. De eerste toetsen van Taal in Beeld, Van Wereld in Getallen en van Spelling in Beeld hebben we alweer gedaan. Voor de herfstvakantie zal er ook nog een toets voor Naut of Brandaan komen. Welk van deze twee die eerste toets zal zijn wordt in de komende 2 weken duidelijk. De kinderboekenweek start de komende week ook weer. Het thema Voor altijd jong slaat op de rol van ouderen (bijvvorbeeld oma s en opa s in kinderboeken. Wat fijn dat de techniekouders ook een deel voor hun rekening nemen van de uitwerking van dit thema. 3d-printer. Juf Clarence heeft in de afgelopen weken de kinderen kennis maken met een echte 3D printer. We hebben hem ook echt in werking gezien. Het was reuze interessant en voor de meester bijna niet te geloven dat alle dingen uit een van zijn favoriete jeugdseries, nl. Startrek, nu gewoon werkelijkheid aan het worden zijn. Juf Clarence bezoekt ook nog de groepen 3/4 en 7/8.

9 Groep 7-8 De eerste weken van het schooljaar zitten er weer op en we zijn goed van start gegaan. In de tweede week vertrokken we al richting kamp. Voor veel kinderen (en ouders) best spannend, want de kinderen zijn toch nog wel erg jong! Ondanks de spanningen hier en daar hebben we een geslaagd kamp gehad waar we veel hebben gespeeld, gelachen en voor elkaar gezorgd. Op deze manier zijn we heel positief het jaar gestart. Zeker een meerwaarde voor de rest van het schooljaar! In de klas hebben we al een aantal klassenvergaderingen gehad om samen te bespreken hoe we in de klas met elkaar en materialen omgaan. Ook keken we hierbij naar wat er al goed gaat en dat is toch ook al erg veel gelukkig! Komende week hebben we ook weer leuke activiteiten op de planning. Het is namelijk Kinderboekenweek. Dat betekent dat er de komende tijd veel aandacht wordt besteed aan lezen, maar ook aan het thema Voor altijd jong in combinatie met het themaweekend Jong & Oud van het 150 jaar kanaal. Afgelopen woensdag is de Kinderboekenweek geopend op het kleuterplein door het liedje te zingen en dansen samen met de leerlingen van de Eendracht. Volgende week donderdag op de tentoonstelling worden alle werkjes van de kinderen uitgestald om te bekijken. Vandaag hebben we dit dansje nog eens laten zien aan alle opa s en oma s en hebben we een gezellige dag gehad rondom het 150 jaar kanaal. Van het weekend kan iedereen nog even verder feesten op Hansweert! RK Basisschool Schuttevaer- Keeten CD Hansweert

Algemeen: Oktober 2015. In de bijlage: Belangrijke data komende periode: Mededelingen directie. Beste ouders / verzorgers,

Algemeen: Oktober 2015. In de bijlage: Belangrijke data komende periode: Mededelingen directie. Beste ouders / verzorgers, Oktober 2015 Algemeen: In de bijlage: GGD Herfstactiviteiten Gemeente Reimerswaal Speel-o-theek De Schatkist Kapelle Halloween Knutselmiddag Jeugdhonk Answest Mededelingen directie Beste ouders / verzorgers,

Nadere informatie

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 4 Wereld in Getallen 1 REKENEN Boek 4a: Blok 1 - week 1 - optellen en aftrekken t/m 10 (3 getallen, 4 sommen) 5 + 4 = / 4 + 5 = 9 5 = / 9 4 = - getallen tot 100 Telrij oefenen met kralenstang

Nadere informatie

Leerlijnen groep 3 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 3 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 3 Wereld in Getallen 1 2 3 4 REKENEN Boek 3a: Blok 1 - week 1 - tellen van hoeveelheden tot - introductie van de getallenlijn tot en met - tellen t/m (ook rangtelwoorden) - erbij- en erafsituaties

Nadere informatie

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit.

Sinterklaas had een prachtige trike voor zijn verjaardag gekregen. Het zag er stoer uit. December 2016 Algemeen In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief BSO december Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, Wat een fijne sinterklaasochtend hebben we achter de rug.

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Juf Addie is na een geslaagde operatie weer aan de beterende hand. Misschien dat ze in de loop van volgende week alweer een beetje opstart.

Juf Addie is na een geslaagde operatie weer aan de beterende hand. Misschien dat ze in de loop van volgende week alweer een beetje opstart. Februari 2017 Algemeen Flyer badminton Rillandia Smashers Cupido Swim Party 2017 Heel Hansweert luncht februari Vestigingsnieuwsbrief BSO februari Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De tijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 19 september 2014

Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Studiedag team, kinderen vrij! A.s. woensdag 24 september hebben de kinderen vrij en gaan de leraren weer hard aan de slag met de kwaliteit verbetering van ons onderwijs.

Nadere informatie

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20.

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20. Hallo allemaal, Al 5 weken zitten we in groep 4, en wat hebben we al veel geleerd! De eerste tafeltoetsen zijn al gedaan. Heel veel kinderen hadden goed thuis geoefend, super! In de klas besteden we veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen.

Nieuwsbrief groep 4a. Dit nieuwe schooljaar wil iedereen veel leren. Daarom zijn we ook hard aan het werk met lezen, taal en rekenen. Nieuwsbrief groep 4a Een nieuw schooljaar Na de vakantie is iedereen van groep 4a met veel zin en inzet begonnen aan het nieuwe schooljaar. Springend en klimmend gingen we de school in! We hebben een nieuw

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Spel 2: Wie maakt de meeste woorden? Spel 3: Woorden maken Spel 4: Zelf typen Spel 5: Letterboek maken

Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Spel 2: Wie maakt de meeste woorden? Spel 3: Woorden maken Spel 4: Zelf typen Spel 5: Letterboek maken Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Schrijf op een velletje met zelfklevende stickers een aantal keren de volgende woorden: oog - neus - buik - teen. Zet alle knuffels van uw kind bij elkaar. Laat

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Hieronder ziet u per 2 blokken wat er getoetst wordt in groep 4

Hieronder ziet u per 2 blokken wat er getoetst wordt in groep 4 Hieronder ziet u per 2 blokken wat er getoetst wordt in groep 4 Blok 1A en 2A Telrij, uitspraak en notatie Getallenlijn en getalvolgorde Opbouw getallen tot 100 Sprongen van 1, 2 en 5 tussen 10 en 20 t/m

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

is, dan delen wij dit uiteraard met u. Namens het managementteam, Paul Roelfsema (directeur)

is, dan delen wij dit uiteraard met u. Namens het managementteam, Paul Roelfsema (directeur) CBS De Windroos Barklaan 10 9934 JT Delfzijl Telefoon: (0596) 617 487 E-mail: info.windroos@noordkwartier.nl Algemeen Nieuwsbrief week 41 & 43 Met de wind mee Vanuit de directie Vrijdag 7 oktober hebben

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 4 okt no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 4 okt. 2016 no. 417 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - Onze jaarlijkse ontruimingsoefening verliep vorige week vlotjes. Binnen een paar minuten stond de hele

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

Leerlijnen groep 5 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 5 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 5 Wereld in Getallen 1 2 3 4 REKENEN Boek 5a: Blok 1 - week 1 Oriëntatie - Getallen tot en met 1000 - Tafels 0 t/m 6 en 10 - Herhalen strategieën - Herhalen hele, halve uren en kwartieren

Nadere informatie

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken.

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Veilig leren lezen Maandag 21 september zijn we begonnen

Nadere informatie

Algemeen. Oktober Belangrijke data komende periode: In de bijlage: Proef 5 gelijke dagen Kibeo. oktober Persbericht herfstvakantie 2017

Algemeen. Oktober Belangrijke data komende periode: In de bijlage: Proef 5 gelijke dagen Kibeo. oktober Persbericht herfstvakantie 2017 Oktober 2017 Algemeen In de bijlage: Proef 5 gelijke dagen Kibeo Vestigingsnieuws Kibeo oktober 2017 Persbericht herfstvakantie 2017 Herfstvakantie 2017 Mededelingen directie Beste ouders /verzorgers,

Nadere informatie

Aanbod rekenstof augustus t/m februari. Groep 3

Aanbod rekenstof augustus t/m februari. Groep 3 Aanbod rekenstof augustus t/m februari Groep 3 Blok 1 Oriëntatie: tellen van hoeveelheden tot 10, introductie van de getallenlijn tot en met 10, tellen en terugtellen t/m 20, koppelen van getallen aan

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2 Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober 2016 Agenda Jarigen Datum Activiteit 4 oktober Dierendag 6 oktober Opa en oma middag (nemen jullie deze middag een prentenboek mee naar school?) 10 De bovenbouw leest

Nadere informatie

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1

Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Groep 5 Leerroute 3< 1F Leerroute 2= 1F (maatschrift) Leerroute 1 = 1S Periode 1 Normgerichte doelen: De kinderen behalen op de methodegebonden toetsen Maatschrift een 60% score. Blok 1: De kinderen kennen/kunnen/beheersen:

Nadere informatie

Voor deze middag krijgt u t.z.t een uitnodiging om naar ons allemaal te komen kijken.

Voor deze middag krijgt u t.z.t een uitnodiging om naar ons allemaal te komen kijken. Maart 2016 Algemeen: In de bijlage: Nieuwsbrief over Apps groep 1-2 en 3-4 Bibliotheek Op School Hoofdluisbehandeling thuis 2016 Vestigingsnieuwsbrief BSO Hansweert Belangrijke data komende periode: Mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat?

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan kern 8 van Veilig Leren Lezen. - We al moeilijke letterklanken leren zoals de ng, sch, en woorden met 2 medeklinkers vooraan en

Nadere informatie

Algemeen: November 2015. In de bijlage: Mededelingen directie. Belangrijke data komende periode: Traas Expositie

Algemeen: November 2015. In de bijlage: Mededelingen directie. Belangrijke data komende periode: Traas Expositie November 2015 Algemeen: In de bijlage: Traas Expositie Verslag Bibliotheek op School Schuttevaer Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Voor de herfstvakantie hebben we in alle klassen aan het

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016: Spelletjes in je taal- en rekenles

Schooljaar 2015-2016: Spelletjes in je taal- en rekenles Schooljaar 2015-2016: Spelletjes in je taal- en rekenles Workshop 2: Spelletjes in je rekenles 25 november 2015 14.45 17.00 uur Willeke Beuker Elselien Boekeloo Spelletjes in je taal- en rekenles 7 oktober

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Bij rekentuin staan scores bij elk tuintje. Bij een gemiddelde score halen de kinderen in groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 februari 2018

Nieuwsbrief groep 3 februari 2018 Nieuwsbrief groep 3 februari 2018 Nieuws uit de groep: Afgelopen maandag leerden de kinderen de laatste letter de ei. Zij kennen nu alle 34 letters en krijgen daarom een letterdiploma. De volgende 6 kernen

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Passende perspectieven rekenen met De wereld in getallen. Jiska van Hall en Bronja Versteeg

Passende perspectieven rekenen met De wereld in getallen. Jiska van Hall en Bronja Versteeg Passende perspectieven rekenen met De wereld in getallen Jiska van Hall en Bronja Versteeg i ii Inhoudsopgave Algemene inleiding...iii Groep 3...1 Groep 4...17 Groep 5...35 Groep 6...51 Groep 7...69 Groep

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.6 26-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Vervanging groep 7 en 8 Tot de herfstvakantie zal juf Margreeth op maandag t/m donderdag lesgeven in groep 7/8. Op vrijdag staat meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

* Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio. Naam: Groep:

* Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio. Naam: Groep: Naam: Groep: * Citotoetsen * Veilig leren lezen/schrijven * Rekenen * Gesprekken * Mijn SHOW-portfolio -Waar ben ik trots op? -Wat zijn mijn talenten? Herfstsignalering (na kern 3) Naam: Niveau m.b.t.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juni 2016

Nieuwsbrief groep 3 juni 2016 Nieuwsbrief groep 3 juni 2016 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Wat hebben de kinderen hard gewerkt dit jaar en wat zijn we trots op ze! Bedankt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Algemeen. April Belangrijke data komende periode: In de bijlage Mededelingen directie. Beste ouders/ verzorgers, Kom jij mixen bij Kibeo

Algemeen. April Belangrijke data komende periode: In de bijlage Mededelingen directie. Beste ouders/ verzorgers, Kom jij mixen bij Kibeo April 2017 Algemeen In de bijlage Vestingingsnieuws BSO april Mededelingen directie. Beste ouders/ verzorgers, Kom jij mixen bij Kibeo Teken en Lyme Poster RIVM 1 Teken en Lyme Poster RIVM 2 Alle rapportgesprekken

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Algemeen. Maart Belangrijke data komende periode: In de bijlage Natuuroudercursussen. Vacature Penningmeester. Hoera een meisje!

Algemeen. Maart Belangrijke data komende periode: In de bijlage Natuuroudercursussen. Vacature Penningmeester. Hoera een meisje! Maart 2017 Algemeen In de bijlage Natuuroudercursussen 2017 Vacature Penningmeester Belangrijke data komende periode: 17 maart Pannenkoekendag groep 7/8 21 maart Rapporten groep 3 t/m 7 mee. Hoera een

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2016

Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie

Belangrijke data. Algemeen. 22 september Lezen in de vakantie 22 september 2016 Belangrijke data 23 september: Leerlingenraad 26 september: Start verkeersweek 29 september: Op voeten en fietsen dag 4 oktober: Informatieavond groep 3 en 8. Aanvang 19.00 uur 5 oktober:

Nadere informatie

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD 17 sept. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA Ma. 17 sep. Week van de oudervertelmomenten Wo. 3 okt. Start kinderboekenweek Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8 Vrij. 12 okt. Zwanenmeer Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Projectweek Maandag 3 oktober starten we in alle groepen met een project door de gehele school. Het thema is: vroeger en nu

Projectweek Maandag 3 oktober starten we in alle groepen met een project door de gehele school. Het thema is: vroeger en nu Weekbrief 26 september 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden.

Nadere informatie

Weekbrief 31 augustus 2015

Weekbrief 31 augustus 2015 Weekbrief 31 augustus 2015 Algemene mededelingen Uitbreiding Plusgroep uren De leerlingen van groep 6,7 en 8 kunnen dit schooljaar op woensdag en vrijdagmiddag naar de plusgroep. Op woensdag geeft juf

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen

Nieuws uit groep 6: P.B.S. beloningen Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke periode achter de rug, waarin we ook veel hebben gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Wie ben jij? Het Wie ben jij spel

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016

Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 Nieuwsbrief groep 3 maart 2016 In deze nieuwsbrief zijn de veilig en vlot woorden van kern 9 opgenomen. Ook hebben we de leesbladen waarmee de kinderen op school oefenen erbij gedaan. Veel leesplezier!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018

Nieuwsbrief. Van de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Voorjaarsvakantie Week 9 en februari t/m 10 maart 2018 Nieuwsbrief Voorjaarsvakantie Week 9 en 10 25 februari t/m 10 maart 2018 Van de directie De kinderen hebben hard gewerkt de afgelopen weken. Er zijn veel toetsen gemaakt en ook de gewone dagelijkse lessen

Nadere informatie

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1

Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok 1 Leerroutes Passende Perspectieven Alles telt groep 5 blok Legenda kleuren Getalbegrip Optellen en aftrekken Vermenigvuldigen en delen Verhoudingen Meten Meten Tijd Meten Geld Meetkunde Verbanden Legenda

Nadere informatie

1. Informatie van het team

1. Informatie van het team Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 30 september 2016 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderdelen: 1. Informatie van het team 2. Informatie uit de groepen 3. Verjaardagen tot de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Datum: 29 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Dinsdag, 6 november Einde kledingactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

U weet natuurlijk al lang hoe hard uw kind aan het werk is in groep 3. Maar wat leren en doen ze nu precies?

U weet natuurlijk al lang hoe hard uw kind aan het werk is in groep 3. Maar wat leren en doen ze nu precies? Update groep 3a U weet natuurlijk al lang hoe hard uw kind aan het werk is in groep 3. Maar wat leren en doen ze nu precies? Lezen (Bron: site Veilig Leren Lezen) kern 1: In deze kern leert uw kind: Letters:

Nadere informatie

Studiedag 23 september Woensdag 23 september is er een studiedag voor alle leerkrachten. De kinderen zijn dan vrij!

Studiedag 23 september Woensdag 23 september is er een studiedag voor alle leerkrachten. De kinderen zijn dan vrij! Weekbrief 14 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond 7 september Graag horen wij uw mening over de informatieavond van 7 september. Positieve punten, verbeterpunten, wij horen het graag. Er

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 Nieuwsbrief 2 : Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 De volgende punten komen aan de orde: *Sinterklaassprookje : a.s. donderdag 24 november *Lezen *Wisselwoorden *Leestips

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? Week: Maandag 23 februari tot vrijdag 27 februari 2015 Jullie kunnen nog tot vrijdag bestellingen voor de koeken afgeven. Alvast bedankt voor jullie steun! Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie

Nadere informatie

11 oktober Nieuwsbrief 411. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kinderboekenweek

11 oktober Nieuwsbrief 411. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kinderboekenweek Nieuwsbrief 411 RKBS St. Catharina Haastrecht 11 oktober 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kinderboekenweek Activiteiten en data Donderdag 18 oktober: Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

1 november Nieuwsbrief 412. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, kijkmoment groep 1 t/m 4

1 november Nieuwsbrief 412. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, kijkmoment groep 1 t/m 4 Nieuwsbrief 412 RKBS St. Catharina Haastrecht 1 november 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, kijkmoment groep 1 t/m 4 Activiteiten en data Maandag 5 t/m vrijdag 9 november: Doelstellingengesprekken

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 4 17 oktober 2016 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Medezeggenschapsraad 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Passende perspectieven rekenen met De wereld in getallen. Jiska van Hall en Bronja Versteeg

Passende perspectieven rekenen met De wereld in getallen. Jiska van Hall en Bronja Versteeg Passende perspectieven rekenen met De wereld in getallen Jiska van Hall en Bronja Versteeg i ii Inhoudsopgave Algemene inleiding...iii Groep 3...1 Groep 4...17 Groep 5...35 Groep 6...51 Groep 7...69 Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 mei 2016

Nieuwsbrief 13 mei 2016 Jochem Blaauboerstraat 4 1751 CJ Schagerbrug 0224-571626 info@obszwanenest.nl http://www.obszwanenest.nl Kalender 16 mei: 2 e pinksterdag 17 mei: Schoolreis groep 1 t/m 7 23 t/m 25 mei: Groep 8 Kamp 26

Nadere informatie

Wist je dat? Inhoud W

Wist je dat? Inhoud W W 13-09-2019 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn met kern 2 van taal. - We al volop bezig zijn met het splitsen van getallen. - We al leuke gymlessen gehad hebben van juf Judith en juf Marian. - We

Nadere informatie

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van...

Routeboekje. bij Pluspunt. Groep 4 Blok 1. Van... Routeboekje bij Pluspunt Groep 4 Blok 1 Van... Groep 4 Blok 1 Les 1 Leerkrachtgebonden KB 4 1 1 Reken uit. Kun je het snel? maken KB 4 1 2 Kleur je antwoorden in maken naar keuze LB 4 2 1 Getallen in de

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 3 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Nummer: 3 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 3 Datum: 05-09-16 Algemeen Belangrijke data: 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle ouders 13 September Schoolreis

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij. Nieuwsbrief januari Nieuws uit de groepen Groep 1/2 Thema s: Winter (Schatkist) Letters: Week 2: k Week 3: w Week 4: ee Week 5: l Vrijdag 20 januari hebben de leerlingen van groep 1 en 2 de hele dag vrij.

Nadere informatie

Weekbericht van. Algemeen:

Weekbericht van. Algemeen: Weekbericht van Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte welkom om in

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2016

Nieuwsbrief groep 3 januari 2016 Nieuwsbrief groep 3 januari 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2015

Nieuwsbrief September 2015 Obs J.H. Isings Emperweg 70 7399 AG Empe 0575-502078 Nieuwsbrief September 2015 Algemeen My Pod Een aantal leerlingen uit de groepen 5-8 is hiermee gestart. De betreffende leerlingen hebben allemaal een

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Lesbrief 2, groep 5/6. 27 oktober 2017

Lesbrief 2, groep 5/6. 27 oktober 2017 Lesbrief 2, groep 5/6. 27 oktober 2017 Beste ouders, De toetsen van het tweede blok zullen deze week en volgende week weer afgenomen worden. Een mooi moment voor een nieuwe lesbrief om jullie op de hoogte

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 25 okt. 2016 no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK De boekenmarkt was een succes! We kunnen weer lekker lezen. Volgende week woensdag is het dankdag. We gaan

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief

Juli Nieuwsbrief Juli 2019 Nieuwsbrief Juli 2019 1 Musical groep 8 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Afscheid gr 8 15 26 5 12.00 uur uit 16 27 6 17 28 7 18 29 8 Zomervakantie 19 30 9 20 31 10 21 11 22 19 augustus start nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar 2015-2016. Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 31-08-15 Algemeen Belangrijke data: 07 September Start project Kunst (alle groepen) 08 September Informatie avond en jaarvergadering OC/MR

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 29 september Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.   Vrijdag, 29 september Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 29 september 2017 Beste ouders, Kinderboekenweek Komende week is het al weer zover, de Kinderboekenweek gaat van start! Op woensdag 4 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een

Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een Almere, 27 januari 2016 Beste ouders Om jullie zo goed mogelijk te informeren over wat de kinderen in groep 4 leren sturen we jullie maandelijks een overzicht van de aan te bieden stof van taal- en spelling,

Nadere informatie