Sony introduceert de full-frame camera Alpha 99

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sony introduceert de full-frame camera Alpha 99"

Transcriptie

1 12 september 2012 EMBARGO CET Sony introduceert de full-frame camera Alpha 99 'Translucent Mirror'-technologie en nieuwe full-frame Exmor CMOS-sensor met 24,3 effectieve megapixels Dual AF-systeem en professionele videofuncties 's Werelds eerste fullframe camera met Dual AF-systeem met 19 sensoren AF-punten en een nieuwe functie om het AF-bereik te regelen ISO met bijzonder laag ruisniveau Geavanceerde Full HD 50p filmopname met continue AF en professionele audiofuncties XGA OLED Tru-Finder met 100% framedekking Stevig en lichte, weersbestendige behuizing in magnesiumlegering en met nieuwe Quick Navi Pro-interface Badhoevedorp 12 september 2012 Sony introduceert de Alpha 99m de opvolger van de 900 reflexcamera. De Alpha ( )99, is de eerste 'Translucent Mirror'-camera van Sony met een fullframe 35 mm beeldsensor. Deze Alpha 99 is een solide camera die nieuwe mogelijkheden biedt qua beeldvorming, creatieve opties, ergonomie en betrouwbaarheid. Zo voldoet deze aan de strenge eisen van de gevorderde amateur en professionele fotografen. Krachtige en snelle beeldverwerking De Alpha 99 combineert de recent ontwikkelde fullframe Exmor CMOS-sensor met 24,3 effectieve megapixels met een sterk geavanceerde BIONZ beeldverwerkingsprocessor. Deze krachtige sensor/processorcombinatie garandeert ongekende beeldvormingsprestaties voor zowel foto- als video-opnames. Het vermogen van de fullframesensor wordt geoptimaliseerd met een nieuw ontwikkelde multisegment optische 'low pass'-filter. Samen met een nieuwe LSI verwerkt de BIONZ-processor grote hoeveelheden beeldsignaalgegevens van de Exmor CMOS-sensor tegen zeer hoge snelheden. En daar komt nog een krachtig nieuw algoritme voor gebiedsspecifieke ruisonderdrukking bij, wat uiteindelijk resulteert in 14-bits RAW-output, met een ruime gradatie en nauwelijks ruis.

2 De nieuwe BIONZ-processor verbetert het gevoeligheidsbereik (in de 'uitgebreide gevoeligheid'- modus) van ISO 50 tot een maximum van ISO een bereik van 9 stops. Dankzij dit verwerkingsvermogen kan de Alpha 99 bovendien een hele reeks beelden in volledige resolutie vastleggen tegen een snelheid van 6 frames per seconde, of 10 fps in de telezoom hogesnelheidsopnamemodus. Voor het eerst wordt het AF-systeem bestaande uit 19 punten met 11 kruissensoren aangevuld met een AF-sensor voor meerpunts brandpuntsvlak fasedetectie. Deze aanvullende AFsensor met maar liefst 102 AF-punten bedekt de beeldsensor. Dankzij de 'Translucent Mirror'- technologie laat dit Dual AF-systeem een ultrasnelle en accurate automatische scherpstelling toe, waarbij zelfs de scherpstellingsfocus behouden blijft als het onderwerp het 19-punts AF-kader verlaat. De Alpha 99 bezit ook een geavanceerde AF-D continue autofocusmodus die bijzonder efficiënt is bij bewegende objecten. Het 19-punts AF-systeem levert betrouwbare informatie over de dieptescherpstelling, gecombineerd met de 102-punts AF-sensor weet hij moeiteloos om te gaan met onderwerpen die het brandpuntsvlak doorkruisen. De nieuwe AF-D-modus wordt vanaf de introductie ondersteund bij de volgende objectieven: SAL2470Z, SAL2875, SAL50F14, SAL300F28G2, SAL70400G en SAL500F4G. Via nieuwe firmware-updates worden in de toekomst nog meer objectieven ondersteund. Gebruikers kunnen zelf het bereik van het AF-systeem instellen. Deze intelligente functie verbetert de bediening bijvoorbeeld wanneer de gebruiker door een hek wil scherpstellen op sportscènes op grotere afstand. Speciaal gemaakt voor video- en filmmakers De Alpha 99 erft het bioscoop-dna afkomstig uit de door Sony al ontwikkelde professionele filmcamera's en camcorders. Het vermogen en de gevoeligheid van de fullframesensor worden aangevuld met geavanceerde functies die geoptimaliseerd zijn voor professionele videoproductie. De Alpha 99 ondersteunt de professionele filmmaker door een fullframe Full HD 50p/25p (schakelbaar naar 60p/24p) video-opnamefunctie aan te bieden die voldoet aan de AVCHDspecificaties versie 2.0. Net als bij de Alpha 77 omvat ook deze camera een Full-time Continuous AF Movie-modus waarmee bewegende objecten vloeiend en non-stop zijn te volgen. Andere verbeteringen met het oog op filmopnames zijn de realtime Full HD video-output via HDMI, alsook de continu dual-card opnamemogelijkheid waarbij beide mediaslots van de camera gebruikt worden. Om je filmervaring nog aangenamer te maken, staat er een geruisloze multi-controller vooraan op de body. Deze laat toe om snel en geruisloos diverse instellingen aan te passen, zoals belichtingscompensatie, ISO-gevoeligheid en metingmethode, de sluitertijd, het diafragma en de 2 (11)

3 geluidsopnameniveaus. In de nieuwe VG-C99AM verticale handgreep passen tot twee batterijen (en één in de body) waardoor de gebruiksduur wordt verdrievoudigd. Het is zelfs mogelijk om on the fly de batterij te vervangen zonder de filmopname te onderbreken. Naast een weergave van het geluidsniveau en de mogelijkheid om de geluidsopnameniveaus aan te passen, is er nu ook een hoofdtelefoonaansluiting zodat de opnames goed zijn te volgen. De optionele XLR-K1M adapterkit voegt een mono richtmicrofoon van hoge kwaliteit en professionele XLR-aansluitingen toe voor een betrouwbare geluidsopname. Gebruikscomfort zonder compromissen Via de XGA OLED Tru-Finder krijg je een gedetailleerd zicht op het onderwerp, met 100 procent framedekking in een uitzonderlijke helderheid, contrast en resolutie. De beeldhoek wordt automatisch geconverteerd voor de opname en weergave van het beeld zowel in de zoeker als op het scherm, ongeacht of je een DT-objectief geoptimaliseerd voor camera's met een APS-C-sensor of een fullframe objectief gebruikt. Naast de Tru-Finder biedt deze camera ook een in drie richtingen kantelbaar XtraFine LCDscherm met pixels (VGA-equivalent) met WhiteMagic-technologie, om de helderheid van het scherm bij buitenopnames te optimaliseren. Ondanks de vele professionele kwaliteiten is de Alpha 99 toch 's werelds lichtste 1 digitale 35 mm fullframecamera met verwisselbare objectieven. Zijn beperkte gewicht van nauwelijks 733 g (zonder objectief en batterij) werd mogelijk dankzij de 'Translucent Mirror'-technologie, terwijl de stevige magnesiumlegering van de behuizing bijdraagt tot zijn solide en tevens lichte design. Weerbestendige dichtingen beschermen het toestel tegen stof en vocht, terwijl de bedieningselementen en knoppen verstevigd zijn om jarenlang elke opdracht te kunnen uitvoeren. De levensduur en betrouwbaarheid van de camera worden nog eens benadrukt door een nieuw sluiterblok, dat gedurende ongeveer cycli is getest. Ook de ergonomie van de camera is onder handen genomen. Bij de verbeteringen hoort onder andere een nieuw ontwikkelde greep en verschillende vormen schakelaars en knoppen zodat het toestel intuïtief met de vingertoppen is te bedienen. Verder is er ook een nieuwe vergrendeling voor de belichtingsmodusknop, die voorkomt dat er ongewild aan de knop wordt gedraaid. Na dienst te hebben gedaan bij de Alpha700 en Alpha900 is de Quick Navi Pro-interface ook toegevoegd, zodat je snel met één hand toegang krijgt tot de opnameparameters. Voor een betere studioworkflow werd de bediening op afstand via pc voorzien. Enkele van de ondersteunde functies zijn het overschakelen tussen foto- en filmopname en de automatische overdracht van foto's van de camera naar een pc. 3 (11)

4 Ontworpen voor professionals: nieuw objectief en accessoires De ultieme fullframe mogelijkheden van de 99 behaal je met de ideale combinatie met het nieuwe 300 mm F2.8 G SSM II (SAL300F28G2) objectief. Dit heldere supertelefoto-objectief werd ontworpen voor veeleisende sport- en natuuropnames, en biedt ten opzichte van het vorige model niet alleen een sterk verbeterd optisch ontwerp, maar ook een groter gebruikscomfort. De door Sony ontwikkelde Nano AR Coating op het objectief verzekert minder schittering en beeldschaduwen, een verbeterd contrast met zuiver zwarte tinten. Het nieuwe LSI besturingscircuit biedt een snellere en accuratere automatische scherpstelling en verbeterde AF-tracking. Dankzij zijn stof- en vochtbestendige design is dit objectief het ideale gereedschap voor buitenopnames onder de slechtste omstandigheden. Momenteel wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe Carl Zeiss A-objectief met breed diafragma. De Planar T* 50 mm F1.4 ZA SSM, die geoptimaliseerd wordt voor de 35 mm fullframe beeldsensor van de camera, zal verkrijgbaar zijn in de lente van De nieuwe VG-C99AM verticale handgreep, kan in totaal drie batterijen beheren (inclusief de batterij in de body). De stof- en vochtbestendige greep is perfect voor langdurige opnamesessies in in de openlucht of in de studio. De nieuwste HVL-F60M is een krachtige flitser (GN60, in meter volgens ISO 100) met een ingebouwde led-lamp en kan gebruikt worden voor foto- en filmopnames. Enkele intelligente functies zijn onder andere de draadloze controle voor meerdere flitsers en Sony's unieke Quick Shift Bounce-instelling, en de Quick Navi-bediening van de flitser. De stof- en vochtbestendige HVL-F60M wordt geleverd met een terugslagadapter voor de flitser en een kleurenconversiefilter voor gebruik met led-licht. Deze HVL-F60M is ideaal voor de Alpha 99 en is voor andere camera's uitgerust met de nieuwe Multi Interface Shoe maar kan via de meegeleverde ADP-AMA-adapter ook gebruikt worden met camera's met een Auto-lock Accessory Shoe. De HVL-RL1 ringflitser, die compatibel is met objectieven met een diameter van 49 mm en 55 mm, biedt een uitermate effectieve led-verlichting voor kleine onderwerpen, lees macro-opnames. Het uitgaand vermogen (ca. 700 lx/0,3 m) heeft ongeveer viermaal de helderheid dan het voorgaande model. Deze kan stapsgewijs worden ingesteld voor een accurate controle van het effect. Verder kan er ook geschakeld worden tussen een volledige ringverlichting, zonder schaduweffecten. Of een halve ringverlichting om net wel die schaduweffecten te creëren. De optionele FA-MA1AM macrolampadapter is vereist wanneer je de ringflitser gebruikt met de SAL30M28 of SAL50F18 objectieven. De HVL-RL1 is compatibel met de Multi Interface Shoe van de Alpha 99, en kan ook gebruikt worden met camera's met de Auto-lock Accessory Shoe als je de bijgeleverde ADP-AMA adaptor bevestigt. XLR Audiokit voor videoproducties 4 (11)

5 De nieuwe XLR-K1M adapterkit voldoet aan de veeleisende audiobehoeften van een filmproductie. Deze kit biedt twee XLR-contacten waarmee de Alpha99 kan worden verbonden met professionele microfoons en mengpanelen. De operationele flexibiliteit wordt gemaximaliseerd door een MIC/LINE-inputselectie en een afzonderlijke instelbaarheid van de twee kanaalniveaus. De adapterkit wordt geleverd met de ECM-XM1 mono richtmicrofoon maar kan ook worden gebruikt met een groot gamma professionele microfoons. Wanneer de XLR-K1M wordt gebruikt met de Alpha 99, is een optionele beugel vereist. Met de RMT-DSLR2 afstandsbediening kan de ontspanknop voor foto s en de start/stopknop voor video-opnames draadloos worden bediend. Net als de 99 is ook deze afstandsbediening compatibel met andere Alpha- en NEX-camera's die uitgerust zijn met een ontvanger voor afstandsbediening. De LCS-BP3 rugzak werd specifiek ontworpen om de alles comfortabel te kunnen meedragen. Dankzij zijn ruime opbergcapaciteit kan je hier de 99 camera in opbergen, inclusief verticale handgreep en telefotozoomobjectief, 3 tot 4 reserve-objectieven, diverse accessoires en een 15,5 notebook. De ADP-MAA is een nieuwe adapter die toelaat om Multi Interface Shoe 2 -camera's te gebruiken met accessoires die voorzien zijn van een Auto-lock Accessory Shoe. En ook het omgekeerde is mogelijk met de ADP-AMA adapter, namelijk camera's met een Auto-lock Accessory Shoe gebruiken met Multi Interface Shoe-accessoires. De PCK-LM14 schermfolie beschermt het lcd-scherm van de camera tegen stof en krassen. Het wordt geleverd met een afzonderlijke folie voor het bovenste schermpje. Sony s nieuwe SDXC UHS-I geheugenkaart, de SF-64UX (64GB) met ultrasnelle interface (UHS- I)-compatibiliteit, biedt aanzienlijk hogere overdrachtsnelheden die kunnen oplopen tot 94 MB/s (lezen) en 43 MB/s (schrijven). De SF-64UX is ideaal voor snelle beeldopnames met de 99, zodat je nooit de perfecte foto mist. Verder is deze geheugenkaart ook ideaal voor snelle gegevensoverdrachten naar de pc, of het nu om zware RAW-beelden of videobestanden gaat. De nieuwe kaarten zijn door Sony onderworpen aan strikte controles, om een hoge betrouwbaarheid en gegevensintegriteit te kunnen garanderen. Verder zijn de nieuwe kaarten ook waterbestendig en kunnen ze gebruikt worden bij verschillende temperaturen. Bovendien zijn fotografen hiermee altijd zeker van hun zaak, want ze weten dat hun foto's en video's beschermd worden door Sony s File Rescue Software 3, die kan helpen om ongewild gewiste foto's en video's terug te halen. Prijs en beschikbaarheid De SLT-A99 kost 2.800,- euro (body) en is beschikbaar vanaf november De nieuwe Alpha 99 is nu al te reserveren op de Sony Store, Online 5 (11)

6 1 Van de digitale camera's met verwisselbare objectieven en fullframe beeldsensor (vanaf 12 september 2012). Op basis van een interne Sony-enquête. 2 De α99 is uitgerust met Sony s nieuw ontwikkelde Multi Interface Shoe. Hiermee kunnen diverse accessoires voor fotografie en filmopname op de camera worden bevestigd, zoals een flitser en microfoons; deze accessoires halen hun stroom dan bij de camera. Het is ook compatibel met Sony-accessoires die gebruikmaken van de standaard ISO 518 accessoireschoen. De Multi Interface Shoe is ontworpen als een gewone schoen voor Sony-beeldvormingsproducten zoals digitale fotocamera's, digitale videocamera's en camera's met verwisselbare objectieven, met als doel de compatibiliteit tussen de accessoires te bevorderen en de gebruikers een betere filmervaring te bezorgen. 3 Deze software is verkrijgbaar voor klanten die Sony-geheugendragers hebben gekocht en kan gratis worden gedownload via Technische specificaties General Camera type Interchangeable lens digital camera Lens compatibility Sony A-mount lenses, operation with Minolta/Konica Minolta lenses confirmed Image sensor Type 35mm full frame (35.8 x 23.9mm), "Exmor" CMOS sensor Number of pixels (effective) Number of pixels (total) Approx megapixels Approx megapixels Image sensor aspect ratio 3:2 Colour filter Anti-Dust system R, G, B primary colour Charge protection coating on low-pass filter and image sensor shift mechanism Recording system (still image) Recording format JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver. 2.3, MPF baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 format), RAW & JPEG Image size (pixels) [3:2] 35mm full frame L: 6000 x 4000 (24M), M: 3936 x 2624 (10M), S: 2640 x 1760 (4.6M) APS-C L: 3936 x 2624 (10M), M: 2640 x 1760 (4.6M), S: 1728 x 1152 (2.0M) Image size (pixels) [16:9] 35mm full frame L: 6000 x 3376 (20M), M: 3936 x 2216 (8.7M), S: 2640 x 1488 (3.9M) APS-C L: 3936 x 2216 (8.7M), M: 2640 x 1488 (3.9M), S: 1728 x 976 (1.7M) Image size (pixels) [Sweep Panorama] Image quality modes Picture Effect Creative Style Dynamic Range functions Colour space Wide: horizontal 12,416 x 1,856 (23M), vertical 5,536 x 2,160 (12M), Standard: horizontal 8,192 x 1,856 (15M), vertical 3,872 x 2,160 (8.4M) RAW (14-bit), RAW & JPEG, JPEG Extra fine, JPEG Fine, JPEG Standard 11 types (15 variations): Posterisation (Colour), Posterisation (B/W), Pop Colour, Retro Photo, Partial Colour (R), Partial Colour (G), Partial Colour (B), Partial Colour (Y), High Contrast Monochrome, Toy Camera, Soft High-key, Soft Focus, HDR Painting, Rich-tone Mono, Miniature Standard, Vivid, Neutral, Clear, Deep, Light, Portrait, Landscape, Sunset, Night Scene, Autumn leaves, Black & White, Sepia (Contrast (-3 to +3 steps), Saturation (-3 to +3 steps), Sharpness (-3 to +3 steps)) Off, Dynamic Range Optimiser (Auto/Level (1-5)), Auto High Dynamic Range (Auto Exposure Difference, Exposure Difference Level (1-6 EV, 1.0 EV step)) srgb, Adobe RGB Recording system (movie) Recording format AVCHD Ver. 2.0 (Progressive), AVCHD, MP4 Video compression Audio recording format AVCHD Ver. 2.0 compliant / MPEG-4 AVC (H.264) Dolby Digital (AC-3) / MPEG-4 AAC-LC, 2ch Movie recording system (AVCHD) 1920 x 1080(60p, 28M, PS) Approx.28Mbps (Max. bit-rate) 1920 x 1080(50p, 28M, PS) Approx.28Mbps (Max. bit-rate) 1920 x 1080(60i, 24M, FX) Approx.24Mbps (Max. bit-rate) 6 (11)

7 1920 x 1080(50i, 24M, FX) Approx.24Mbps (Max. bit-rate) 1920 x 1080(60i, 17M, FH) Approx.17Mbps (Average bit-rate) 1920 x 1080(50i, 17M, FH) Approx.17Mbps (Average bit-rate) 1920 x 1080(24p, 24M, FX) Approx.24Mbps (Max. bit-rate) 1920 x 1080(25p, 24M, FX) Approx.24Mbps (Max. bit-rate) 1920 x 1080(24p, 17M, FH) Approx.17Mbps (Average bit-rate) 1920 x 1080(25p, 17M, FH) Approx.17Mbps (Average bit-rate) Movie recording system (AVC MP4) 1440 x 1080(30fps) Approx.12Mbps (Average bit-rate) 1440 x 1080(25fps) Approx.12Mbps (Average bit-rate) VGA(640 x 480, 30fps) VGA(640 x 480, 25fps) Approx.3Mbps (Average bit-rate) Approx.3Mbps (Average bit-rate) Movie function Audio Level Display, Audio Rec Level, PAL/NTSC Selector, AF Tracking Duration, Auto Slow Shutter, HDMI Info. Display Recording system GPS Media Noise reduction Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, SD, SDHC (UHS-I compliant), SDXC (UHS-I compliant) Long exposure NR: On/Off selectable, available for shutter speeds longer than 1 sec. High ISO NR: Normal/Low/Off selectable Recording mode on 2 memory cards Simult. Rec (Still), Simult. Rec (Movie), Simult. Rec (Still/Movie), Sort (JPEG/RAW), Sort (Still/Movie), Copy Multi Frame NR Auto/ISO 100 to White balance Modes Auto / Daylight / Shade / Cloudy / Incandescent / Fluorescent <Warm White / Cool White / Day White / Daylight> / Flash / Colour Temperature <2500 to 9900K> & colour filter <G7 to M7, A7 to B7> / Custom <3> AWB micro adjustment Bracketing <G7 to M7 (15 steps), A7 to B7 (15 steps)> 3 frames, H/L selectable Focus system Type TTL Phase-detection AF Focus sensor Focus point *1 Detector 1: CCD line sensors Detector 2: Focal Plane Phase Detection sensors Detector 1: 19 points (11 points cross type) Detector 2: 102 assist points Sensitivity range Detector 1: -1 to 18 EV (at ISO 100 equivalent, with F2.8 lens attached) Focus mode AF mode *1 Focus area Object Tracking Other features AF illuminator DMF (Direct manual focus), Manual focus selectable Single-shot AF (AF-S), Automatic AF (AF-A), Continuous AF (AF-C), Depth Map Assist Continuous AF (AF-D) selectable Wide (auto,19 points) /Zone/Spot/Local selectable Predictive control (AF-A, AF-C, AF-D), Focus lock, AF ON, Eye-start AF built-in, LED type AF illuminator range Approx. 1-7m AF Range Control AF micro adjustment 7 (11)

8 Exposure control Metering type 1200-zone evaluative metering Metering sensor Metering sensitivity Modes Exposure modes Scene Selection Exposure compensation Exmor CMOS sensor -2 to 17 EV (at ISO 100 equivalent with F1.4 lens) Multi-segment, Centre-weighted, Spot AUTO (iauto, Superior Auto), Programmed AE (P), Aperture priority (A), Shutter-speed priority (S), Manual (M), Scene Selection, Sweep Panorama, Tele-zoom, Continuous Advance Priority AE, Movie (Programmed AE (P), Aperture priority (A) / Shutter-speed priority (S) / Manual (M) selectable in manual focus mode) Portrait, Landscape, Macro, Sports action, Sunset, Night portrait, Night scene, Hand-held Twilight +/-5.0 EV (1/3EV, 1/2EV steps selectable) Bracketing Bracket: Cont./Bracket: Single, With 1/3 EV, 1/2 EV, 2/3 EV, 2.0 EV, 3.0 EV increments, 3/5 frames (2.0 EV, 3.0 EV : only 3 frames) selectable AE Lock ISO sensitivity (Recommended Exposure Index) Available with AE lock button. AE is also locked when focus is locked in multi-segment metering mode. Still images: ISO equivalent (1/3 EV step), (ISO numbers up from ISO 50 can be set as expanded ISO range.), AUTO (ISO , selectable lower and upper limit) Movies: ISO equivalent (1/3 EV step) / AUTO (ISO equivalent) Viewfinder Type 1.3 cm (0.5 type) electronic viewfinder (colour) Number of dots dots Brightness control Auto/Manual (3 steps between -1 and +1) Colour temperature control Manual (5 steps) Field coverage 100% Magnification approx x (with 50mm lens at infinity, -1m -1 ) Diopter adjustment -4.0 to +3.0m -1 Eye point Display Contents Approx. 27mm from the eyepiece lens, 22mm from the eyepiece frame at -1 diopter (CIPA standard) Graphic Display / Display All Info. / No Disp. Info. / Digital Level Gauge / Histogram LCD screen Type 7.5 cm (3.0 type) TFT drive Number of dots (total) 1,228,800 Brightness control Adjustable angle Display Contents Quick Navi Focus Check Peaking MF Auto, Manual (5 steps between -2 and +2), Sunny Weather Tilt angle: 140 upward / 180 downward Rotation angle: 180 clockwise / 90 counterclockwise Graphic Display / Display All Info. / No Disp. Info. / Digital Level Gauge / Histogram / Shooting information for viewfinder mode (Quick Navi Pro) Focus Magnifier (35mm full frame: 5.9x, 11.7x APS-C: 3.8x, 7.7x) (Level setting: High/Mid/Low/Off, Colour: White/Red/Yellow) LCD panel Top panel Face detection Modes On/On (Regist. Faces)/Off Face registration / Face selection Max. number of detectable faces 8 8 (11)

9 Auto Portrait Framing Still images Other features Help Guide Clock Function, Setting, Area Setting, Shop Front Mode, Eye-Fi ready *2 Clear Image Zoom Still images Approx. 2x Digital zoom Smart zoom (Still images) M: approx. 1.5x, S: approx. 2.3x Digital zoom (Still images / Movie) Digital zoom (Movie) Approx. 4x Approx. 4x Smart Teleconverter Smart Teleconverter Approx. 1.4 x / 2x Shutter Type Electronically controlled, vertical-traverse, focal-plane SteadyShot INSIDE (image stabilisation) Shutter speed Flash sync. speed Electronic Front Shutter Curtain Type Compensation effect Still images: 1/8000 to 30 sec, Bulb Movies: 1/8000 to 1/4 (1/3 step), up to 1/60 in AUTO mode (up to 1/25 in Auto Slow Shutter mode) 1/250 sec. (ON/OFF) For still images: Image Sensor-Shift mechanism, For movies: Electronic Equivalent to approx. 2.5 to 4.5 steps in shutter speeds *Varies according to shooting conditions and lens used Flash Control ADI, Pre-flash TTL Flash compensation +/- 3.0 EV (switchable between 1/3 and 1/2 EV steps) Flash bracketing 0.3/0.5/0.7/2.0/3.0 EV steps, 3/5 frames (2.0/3.0 EV : only 3 frames) selectable Flash modes External flash Flash off, Autoflash, Fill-flash, Rear Sync., Slow Sync., Red-eye reduction (on/off selectable), Hi-speed sync. *3, Wireless *3 Sony α System Flash compatible with Multi Interface Shoe, attach the shoe adaptor for flash compatible with Auto-lock accessory shoe Drive Drive modes Single Shooting, Continuous shooting (Hi/Lo selectable), Self-timer (10/2 sec delay selectable), Bracket: Cont., Bracket: Single, White Balance bracket, DRO bracket Speed (approx., max.) *4 Tele-zoom Continuous Advance Priority AE: Maximum Approx. 10/8 fps selectable Continuous shooting Hi: 35mm full frame: Maximum approx. 6 fps APS-C: Maximum approx. 7 fps Continuous shooting Lo: 35mm full frame: Maximum approx. 2.5 fps APS-C: Maximum approx. 2.5 fps No. of frames recordable* (approx.) *4 *5 when used with SD (UHS-I compliant) memory card Continuous shooting Hi: Extra FINE 15, FINE 24, STD 29, RAW 15, RAW+JPEG 12 Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (8 fps): Extra FINE 20, FINE 28, STD 31, RAW 19, RAW+JPEG 18 Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (10 fps): Extra FINE 20, FINE 26, STD 28 when used with Memory Stick PRO-HG Duo Continuous shooting Hi: Extra FINE 14, FINE 18, STD 20, RAW 13, RAW+JPEG 11 Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (8 fps): Extra FINE 17, FINE 20, STD 24, RAW 17, RAW+JPEG 16 Tele-zoom Continuous Advance Priority AE (10 fps): Extra FINE 18, FINE 22, STD 24 Interface PC interface minib, Hi-speed USB (USB2.0) (Mass-storage (Multi LUN), MTP, PC remote) Sync. Terminal HD output HDMI mini connector (Type-C), BRAVIA Sync (link menu), 9 (11)

10 PhotoTV HD Multi Interface Shoe *6 Auto-lock Accessory Shoe Mic Terminal DC IN Terminal Wired Headphone Terminal Vertical Grip Connector (with supplied shoe adaptor) (3.5 mm Stereo minijack) (3.5 mm Stereo minijack) Compatible OS (USB connection) Windows XP *7 SP3, Windows Vista *8 SP2, Windows 7 SP1, Mac OS X (v10.3-v10.8) Audio Microphone Built-in stereo mic or ECM-ALST1 (with supplied shoe adaptor) / ECM-CG50 / XLR-K1M (sold separately) Speaker Built-in, monaural, Volume settings in 8 steps Print Compatible standards Exif Print, Print Image Matching III, DPOF setting Lens compensation Lens compensation Peripheral Shading, Chromatic Aberration, Distortion Power Battery Rechargeable battery pack NP-FM500H Weight Dimensions Still images Movies *9 External power With battery and Memory Stick PRO Duo included Body only mm (WxHxD) excluding protrusions Approx. 410 shots (Viewfinder) / approx. 500 shots (LCD monitor) (CIPA measurement) Approx. 155 min with viewfinder, approx. 155 min with LCD monitor *9 AC Adaptor AC-PW10AM (sold separately) Approx. 812 g Approx. 733 g Approx mm *1 When using 102 points assist AF or AF-D, limited lenses will be compatible initially. Expansion is planned by body firmware update. *2 Eye-Fi cards can be used only in the countries where they are purchased. Use Eye-Fi cards in accordance with the law of the countries where the cards were purchased. *3 With compatible external flash *4 Varies according to shooting conditions or memory card used *5 Continuous drive (Hi) in Drive mode *6 Sony accessories for the Accessory Shoe can be attached. *7 64-bit and Starter Editions are not supported. *8 Starter Edition is not supported. *9 An AVCHD format movie recordable for up to 29 minutes, and an MP4 format movie for up to 29 minutes or 2 GB. Over Sony Sony biedt een geïntegreerde entertainment ervaring met elektronica, mobiel, muziek, films, games en het Sony Entertainment Network. Sony is daarmee een van het meest toonaangevende consumentenmerk ter wereld. Sony is bekend om zijn audiovisuele producten voor zowel de consumenten als professionele markt, zoals de BRAVIA LCD High Definition (HD) televisie, Cyber-shot digitale camera, 10 (11)

11 Handycam -camcorder, α (Alpha) digital SLR camera, Xperia Tablet en Walkman MP3- speler alsmede de VAIO personal computers en 3D HD professionele HD-uitzendapparatuur. "Sony", "WALKMAN", "VAIO", "Cyber-shot", "Handycam", α, "BRAVIA" en "Xperia" zijn 4 (4) geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Sony Corporation. Alle andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Voor meer informatie kijk op of neem contact op met: Hans den Heijer, PR Manager Sony Nederland Tel: / hans.den.heijer(at)eu.sony.com Gijs Fennell / Winnie Silvertand Whizpr Tel: sony(at)whizpr.nl Informatie voor consumenten Customer Information Center (11)

Power to evolve. Creativiteit opnieuw gedefinieerd

Power to evolve. Creativiteit opnieuw gedefinieerd Power to evolve Creativiteit opnieuw gedefinieerd De nieuwe norm De unieke 22,3 Megapixel volbeeld CMOS-sensor en DIGIC 5+ beeldprocessor zorgen samen voor indrukwekkende opnamen. Geniet van natuurlijke

Nadere informatie

LUMIX Digital Single Lens Mirrorless Camera DMC- GH4

LUMIX Digital Single Lens Mirrorless Camera DMC- GH4 Camera's & Camcorder LUMIX G systeemcamera's LUMIX Digital Single Lens Mirrorless Camera DMC- GH4 TYPE Type Digital Single Lens M irrorless camera Opname M edium SD-geheugenkaart, SDHC-geheugenkaart, SDXC-geheugenkaart

Nadere informatie

Projectoren in de spotlights

Projectoren in de spotlights 08 HERFST WINTER 2002 Projectoren in de spotlights IN DIT NUMMER: EPSON INTRODUCEERT MULTITAINMENT OP TOPNIVEAU! HEAVYWEIGHT CAPABILITIES IN COMPACT BODIES! DE MAC: HET CENTRUM VAN JE DIGITALE WERELD PAG

Nadere informatie

De keuze van professionals

De keuze van professionals EOS Professional De keuze van professionals Fotografen over de hele wereld vertrouwen op de voortreffelijke beeldkwaliteit, dynamische bediening en solide betrouwbaarheid van Canons professionele EOS-programma.

Nadere informatie

RAW-kracht de PowerShot G9 van Canon legt de lat opnieuw hoger

RAW-kracht de PowerShot G9 van Canon legt de lat opnieuw hoger Persbericht EMBARGO: 20 augustus 2007, 06:00 MET RAW-kracht de PowerShot G9 van Canon legt de lat opnieuw hoger Hoofddorp, 20 augustus 2007: Canon presenteert vandaag het nieuwe compacte vlaggenschip voor

Nadere informatie

Everio line-up 2013. www.jvc.net/everio-2013s/

Everio line-up 2013. www.jvc.net/everio-2013s/ Everio line-up 2013 www.jvc.net/everio-2013s/ www.jvc.nl www.jvc.be POWER PLAY EVERIO Stuur live video via je netwerk. Kies automatisch de beste scènes uit je opnames. Ervaar de handig geïntegreerde bediening

Nadere informatie

Digital Camera's and Video

Digital Camera's and Video 07 LENTE ZOMER 2002 Digital Camera's and Video IN DIT NUMMER: : (EEN NIEUW GEZICHT) 2 PAG 2 : EENVOUDIGWEG HET BESTE PRINTRESULTAAT PAG 10 PHILIPS: INDRUKWEKKENDE PRESTATIES VOOR ELKE TOEPASSING PAG 32

Nadere informatie

www.jvc.nl www.jvc.be General Catalogue 2008

www.jvc.nl www.jvc.be General Catalogue 2008 www.jvc.nl www.jvc.be General Catalogue 2008 Design en prestaties Displays 3-14 Bij een aansprekende stijl gaat het niet alleen om het uiterlijk. Het compacte design en de praktische features leveren samen

Nadere informatie

www.jvc.nl www.jvc.be General Catalogue 2008

www.jvc.nl www.jvc.be General Catalogue 2008 www.jvc.nl www.jvc.be General Catalogue 2008 Design en prestaties Displays 3-14 Bij een aansprekende stijl gaat het niet alleen om het uiterlijk. Het compacte design en de praktische features leveren samen

Nadere informatie

AXIS 212 PTZ netwerkcamera. Volledig overzicht en direct inzoomen - maar geen bewegende delen

AXIS 212 PTZ netwerkcamera. Volledig overzicht en direct inzoomen - maar geen bewegende delen AXIS 212 PTZ netwerkcamera Volledig overzicht en direct inzoomen - maar geen bewegende delen AXIS 212 PTZ netwerkcamera Een geheel nieuwe definitie van PTZ De AXIS 212 PTZ is geen gewone PTZ. Het is de

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van nieuwe SJ 5000 plus Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET

Persbericht. EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Persbericht EMBARGO: 5 januari 2010, 15:00 CET Perfecte beeldkwaliteit en verbeterde creatieve mogelijkheden Canon introduceert de nieuwe LEGRIA HF S serie LEGRIA HF S21 LEGRIA HF S20 LEGRIA HF S200 Amstelveen,

Nadere informatie

PRODUCTGIDS 2012 FORMEX. Ervaar onze service DE NIEUWE NORM VOOR MEDISCHE PANEL PC S RUIM AANBOD MEDISCHE, REVIEW EN DIAGNOSTISCHE MONITOREN

PRODUCTGIDS 2012 FORMEX. Ervaar onze service DE NIEUWE NORM VOOR MEDISCHE PANEL PC S RUIM AANBOD MEDISCHE, REVIEW EN DIAGNOSTISCHE MONITOREN DE NIEUWE NORM VOOR MEDISCHE PANEL PC S RUIM AANBOD MEDISCHE, REVIEW EN DIAGNOSTISCHE MONITOREN DE BESTE COWS VAN NEDERLAND MEDISCHE TOETSENBORDEN EN MUIZEN PRODUCTGIDS 2012 INTRODUCTIE OVER MEDICAL Formex

Nadere informatie

a c T I ACTi loopt voorop in het ontwikkelen en toepassen van megapixel video streaming technologie in een breed assortiment van security camera s. Daarmee heeft ACTi binnen de IP surveillance markt in

Nadere informatie

Digital Signage van Sony Make your customers get the message

Digital Signage van Sony Make your customers get the message Digital Signage van Sony Make your customers get the message Sony draagbare en installatieprojectoren Hoe krijg ik meer klanten in de winkel. en hoe kan ik ze langer laten blijven? Hoe communiceer ik met

Nadere informatie

MANUAL / HANDLEIDING. Geschikt voor gebruik met de Marex draadloze beveiligingscamera s - 1

MANUAL / HANDLEIDING. Geschikt voor gebruik met de Marex draadloze beveiligingscamera s - 1 MANUAL / HANDLEIDING Geschikt voor gebruik met de Marex draadloze beveiligingscamera s - 1 TABLE OF CONTENTS LIST OF FEATURES 3 CAMERA FEATURES 3 RECEIVER FEATURES 3 GETTING STARTED 4 WIRELESS RECEIVER

Nadere informatie

Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen

Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen Persbericht EMBARGO: 20 augustus 2007, 06:00 CET Canon EOS 40D introduceert nieuw EOS platform voor gevorderde amateur-fotografen Hoofddorp, 20 augustus 2007: Canon introduceert vandaag haar nieuwste digitale

Nadere informatie

Handleiding. TViX Slim S1. ** Sommige specificaties kunnen met nieuwe firmware versies veranderen..

Handleiding. TViX Slim S1. ** Sommige specificaties kunnen met nieuwe firmware versies veranderen.. Handleiding TViX Slim S1 ** Sommige specificaties kunnen met nieuwe firmware versies veranderen.. Veiligheidsrichtlijnen Haal het apparaat niet uit elkaar. Het kan storingen of brand veroorzaken. Magnetische

Nadere informatie

MAVERICK. IN DIT NUMMER: 3 projectie 8 visualisers 10 dossier: projectieschermen

MAVERICK. IN DIT NUMMER: 3 projectie 8 visualisers 10 dossier: projectieschermen MAVERICK december 2011 www.tdmaverick.be IN DIT NUMMER: 3 projectie 8 visualisers 10 dossier: projectieschermen 12 large format displays 14 dossier: opkomst LED Displays 15 dossier: Green Signage 18 videoconferencing

Nadere informatie

Handleiding DIGITALE CAMERA SZ-30MR

Handleiding DIGITALE CAMERA SZ-30MR DIGITALE CAMERA SZ-30MR Handleiding Wij danken u voor de aanschaf van deze digitale Olympus-camera. Lees voordat u uw nieuwe camera gaat gebruiken deze handleiding aandachtig door om u van optimale prestaties

Nadere informatie

Gebruikers handleiding

Gebruikers handleiding Gebruikers handleiding WAARSCHUWINGEN Voorwoord Wij danken u voor de aankoop van deze KODAK PIXPRO digitale videocamera. Lees deze handleiding goed door en bewaar deze op een veilige plaats voor het nalezen

Nadere informatie

Digital Video Camera Recorder

Digital Video Camera Recorder 3-075-067-32 (1) Digital Video Camera Recorder Operating Instructions Before operating the unit, please read this manual thoroughly, and retain it for future reference. Gebruiksaanwijzing Lees, alvorens

Nadere informatie

Voor Nederland: College Bescherming Persoonsgegevens: www.cbpweb.nl

Voor Nederland: College Bescherming Persoonsgegevens: www.cbpweb.nl C C T V 2 0 1 2-2 0 1 3 Bewakingscamera's en onze privacy In het kader van de bescherming van de privacy gelden voor het gebruik van bewakingscamera's en CCTV-systemen wettelijke richtlijnen. Voor antwoorden

Nadere informatie

I AM READY TO IMPRESS

I AM READY TO IMPRESS EFFECTIEVE MEGAPIXELS TOUCHSCREEN SCHERPSTEL- PUNTEN INGEBOUWDE Wi-Fi I AM READY TO IMPRESS www.nikon.nl Leg mooiere beelden vast dan ooit tevoren Laat je wereld tot zijn recht komen met de nieuwe D5500.

Nadere informatie

4Ch H.264 Hardware Codec H.264 Network DVR

4Ch H.264 Hardware Codec H.264 Network DVR 4Ch H.264 Hardware Codec H.264 Gebruikers Handleiding VER 2.0 4 Kanaals Netwerk DVR Real-time afspelen / USB backup The most stable and reliable real stand alone Digital Video Multiplex Recorder Installatie

Nadere informatie

btw-euro P.O.A. Prijs volgens samenstelling van de complete karaoke set. Zie verder de standaart configuraties die mogelijk zijn.

btw-euro P.O.A. Prijs volgens samenstelling van de complete karaoke set. Zie verder de standaart configuraties die mogelijk zijn. Deze Prijslijst vermeldt de BRUTO tarieven exclusief btw. Vraag een gepersonaliseerde offerte aan bij grotere projecten via ons contactformulier op de website! Via deze tabellen kunt u zelf uw PA of DJ-set

Nadere informatie

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product!

Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Bedankt voor het kiezen van een Q-See product! Al onze producten vallen onder een voorwaardelijke garantie die tot 12 maanden na datum van aankoop de hardware dekt. Daarbij hanteren wij voor al onze producten

Nadere informatie

OMO Pioneer OMO Pioneer CDJ350 PR OMO OMO Prijs: 627 615 Prijs: 660 649 OMO Pioneer CDJ850 PR OMO OMO Prijs: 941 930 OMO Pioneer CDJ900 PR OMO

OMO Pioneer OMO Pioneer CDJ350 PR OMO OMO Prijs: 627 615 Prijs: 660 649 OMO Pioneer CDJ850 PR OMO OMO Prijs: 941 930 OMO Pioneer CDJ900 PR OMO Traditional DJ PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO PROMO Pioneer New CDJ-Line Pioneer CDJ350 Tabletop player/controller met multi format weergave: speelt traditionele

Nadere informatie

Mobile Entertainment 2014

Mobile Entertainment 2014 Mobile Entertainment 2014 www.jvc.nl Multimedia Receivers Een stukje lifestyle voor in de auto Smartphone koppeling Verbeterde koppeling; zo worden je apps een wezenlijk onderdeel van het rijden. HDMI-ingang

Nadere informatie

Casio EXILIM Zoom EX-Z330: compactcamera met flair Nieuwe Casio-camera combineert aantrekkelijk design met veel technische extra s

Casio EXILIM Zoom EX-Z330: compactcamera met flair Nieuwe Casio-camera combineert aantrekkelijk design met veel technische extra s Casio EXILIM Zoom EX-Z330: compactcamera met flair Nieuwe Casio-camera combineert aantrekkelijk design met veel technische extra s Amstelveen, 7 januari 2010 Om het nieuwe jaar goed te beginnen, introduceert

Nadere informatie