UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH zalf. DEEL I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 6 februari 2014 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH zalf. DEEL I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 6 februari 2014 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1"

Transcriptie

1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U START MET HET GEBRUIK VAN DIT GENEESMIDDEL. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven, geef dit geneesmiddel niet door aan anderen. Dit geneesmiddel kan schadelijk voor hen zijn, zelfs als de verschijnselen dezelfde zijn als waarvoor u het geneesmiddel heeft gekregen. Inhoud van deze bijsluiter 1. Wat is Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat u moet weten voordat u Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH aanbrengt 3. Hoe wordt Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH aangebracht? 4. Mogelijke bijwerkingen 5. Hoe bewaart u Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH? Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH, 1 mg/g Het werkzame bestanddeel is triamcinolonacetonide, 1 mg per gram. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn propyleenglycol (E1520), wolvet, vaseline. Registratiehouder Pharmachemie B.V. Swensweg 5 Postbus RN Haarlem In het register ingeschreven onder RVG 50060, 1 mg/g.

2 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 2 1. WAT IS UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Farmaceutische vorm en inhoud De is verpakt in tubes à 30 gram. Geneesmiddelengroep Triamcinolon behoort tot de groep van bijnierschorshormonen (corticosteroïden). Triamcinolon werkt ontstekingsremmend en vermindert roodheid, zwelling, jeuk en andere irritatie van de huid. Gebruiken Bij oppervlakkige, niet door micro-organismen (bacteriën, virussen, parasieten of schimmels) veroorzaakte huidaandoeningen, die gevoelig zijn voor corticosteroïden maar onvoldoende reageren op zwak werkzame producten zoals: - schilferende, droge, niet besmettelijke huidziekte (psoriasis) - bepaalde huidaandoening die gepaard gaat met kleine glanzende hevig jeukende roze tot blauwachtige knobbeltjes, voornamelijk optredend aan hals, onderarmen en in de mond (lichen ruber) - bepaalde huidaandoening gepaard gaande met ivoorkleurige erwtgrote huiduitslag (lichen sclerosus et atrophicus) - bepaalde, uit korrelig weefsel bestaande, ringvormige zwelling van de huid (granuloma annulare) - zéér hardnekkige uitslag met puisten aan handpalmen en voetzolen (ziekte van Andrews-Barber). Soms is hierbij aanbrengen onder een afsluitend verband noodzakelijk. De kans op bijwerkingen wordt dan vergroot (zie rubriek Mogelijke bijwerkingen ). 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH AANBRENGT Gebruik Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH niet - wanneer u overgevoelig bent voor triamcinolon, corticosteroïden of één van de andere bestanddelen van de - bij huidaandoeningen veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels, gisten of parasieten (zoals etterige huidontsteking, huidtuberculose, waterpokken, herpesinfectie, gordelroos, wratten, week wratachtig huidgezwel en schurft) - wanneer u een zwerende huidaandoening of een wond heeft - bij huidaandoeningen ten gevolge van bijnierschorshormonen (corticosteroïden) zoals bijvoorbeeld huidontsteking rondom de mond en in het gezicht en huidstriemen - bij bepaalde andere huidaandoeningen waaronder visschubbenziekte (ichtyosis), huidaandoening aan de voetzool bij kinderen (juveniele dermatosis plantaris ), jeugdpuistjes (acne vulgaris), roodheid van het gelaat met puistjes (acne rosacea), tere bloedvaten en verschrompelde en dunne huid.

3 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 3 Wees extra voorzichtig met Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH - bij toepassing op het gezicht; de mag niet worden gebruikt op de oogleden, vanwege de kans op het ontstaan van bepaalde oogziekten zoals verhoogde oogboldruk - bij gebruik op de gezichtshuid, de behaarde huid en de huid van de geslachtsorganen; deze zijn gevoeliger voor de werking van de - bij toepassing van de op grote oppervlakten en vooral onder afsluiting onder plastic of verband of in huidplooien; er dient dan rekening te worden gehouden met een versterkte opname van triamcinolonacetonide in het bloed. De mogelijkheid is dan aanwezig dat de werking van de bijnierschors wordt onderdrukt (zie ook de rubriek Mogelijke bijwerkingen ) - bij kinderen; bij kinderen kan vrij snel een remming van de bijnierschors optreden, bovendien kan de afscheiding van groeihormonen worden onderdrukt. Bij langdurig gebruik zal de arts daarom regelmatig lengte, gewicht en bloed controleren. Raadpleeg uw arts als één van de bovenstaande waarschuwingen op u van toepassing is, of dat in het verleden is geweest. Zwangerschap In dierproeven is dit geneesmiddel schadelijk gebleken. Zodra u een zwangerschap vermoedt of een kinderwens heeft, dient u uw arts te raadplegen. Tijdens de zwangerschap alleen gebruiken na overleg met uw arts. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Borstvoeding Tijdens de periode van borstvoeding slechts gebruiken na overleg met uw arts. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Er zijn geen gegevens bekend over de invloed van dit geneesmiddel op de rijvaardigheid en het vermogen om machines te gebruiken. Een effect is echter niet waarschijnlijk. Gebruik van Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH in combinatie met andere geneesmiddelen Let op: de volgende opmerkingen kunnen ook van toepassing zijn op het gebruik van geneesmiddelen enige tijd geleden of in de nabije toekomst. De in deze rubriek genoemde geneesmiddelen kunnen bij u bekend zijn onder een andere naam, vaak de merknaam. In deze rubriek wordt alleen de naam van de werkzame stof of van de groep van werkzame stoffen van het geneesmiddel genoemd en niet de merknaam! Kijk daarom altijd goed op de verpakking of in de bijsluiter wat de werkzame stof is van de geneesmiddelen die u gebruikt. Een wisselwerking wil zeggen dat (genees)middelen bij gelijktijdig gebruik elkaars werking en/of bijwerking beïnvloeden. Voor zover bekend treedt er geen wisselwerking op bij gelijktijdig gebruik van deze met andere (genees)middelen. Informeer uw arts of apotheker wanneer u andere (genees)middelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt verkrijgen.

4 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 4 3. HOE WORDT UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH AANGEBRACHT? Dosering en wijze van gebruik Dosering Als uw arts niet anders voorschrijft is het gebruik als volgt: De 2 maal per dag (=24 uur) dun op de huid aanbrengen, na enkele dagen 1 maal per dag. Na verbetering is 2-3 maal per week dun aanbrengen meestal voldoende. U dient niet meer dan gram per week te gebruiken. Als u merkt dat Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Wijze van gebruik De dun aanbrengen en zacht inwrijven. Na gebruik de handen wassen, behalve wanneer de voor uw handen is bedoeld. Het verdient aanbeveling om, na reiniging van de huid met alcohol of zeep, deze goed te laten drogen, alvorens de aan te brengen. Wat u moet doen wanneer u te veel van Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH heeft aangebracht Indien u meer dan de voorgeschreven dosering hebt aangebracht, dient u uw arts te raadplegen. Wat u moet doen wanneer u bent vergeten Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH op te brengen Wanneer u een dosis gemist hebt, breng dan zo snel mogelijk deze dosis alsnog op. Als het echter bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale doseringsschema. Breng nooit een dubbele dosis van Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH op om zo de vergeten dosis in te halen. Raadpleeg bij twijfel uw arts of apotheker. Effecten die u kunt verwachten wanneer de behandeling met Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH wordt gestopt Wanneer u zonder advies van uw arts plotseling stopt met het gebruik van Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH kunnen de verschijnselen van voor de behandeling weer optreden. Raadpleeg bij twijfel altijd uw arts. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals alle geneesmiddelen kan Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH bijwerkingen veroorzaken. Bijwerkingen hoeven niet bij iedereen op te treden. De volgende bijwerkingen kunnen onder meer voorkomen:

5 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 5 Op de plaats van aanbrengen Meest frequent Dun en bleek worden van de huid, rode huiduitslag rondom de mond en in het gezicht, huidstriemen, onderhuidse bloedinkjes. Minder frequent Verlies van pigment (huidskleur), het overgaan van psoriasis (terugkerende huidaandoening gepaard gaande met schilferende, droge huiduitslag) in psoriasis pustularis (psoriasis gepaard gaande met de vorming van puisten), het niet tijdig opmerken of verergeren van infecties veroorzaakt door parasieten, schimmels en bacteriën. Zelden Overmatige haargroei, vorm van huiduitslag bestaande uit geelwitte speldenknopgrote knobbeltjes, verhoogde oogboldruk, rood worden en toenemende afschilvering van de huid, overgevoeligheidsreacties (roodheid, jeuk), bruinrode huidknobbeltjes. Met name het gezicht, de behaarde huid en de huid van de geslachtsorganen zijn bijzonder gevoelig voor bovengenoemde bijwerkingen. Tevens neemt de kans op bijwerkingen toe bij toepassing van de onder plastic of in huidplooien. Na langdurige behandeling kunnen zich zogenaamde reboundverschijnselen voordoen. Dit is het terugkeren van de verschijnselen van de aandoening in versterkte mate. In het lichaam In zeldzame gevallen kan tijdens de behandeling met de remming van de bijnierschors optreden. Deze bijwerking kan ernstig zijn. De kans op het optreden hiervan wordt vergroot door langdurig gebruik, toediening onder afsluiting (plastic, verband, huidplooien) en toepassing op grote huid oppervlakten. Ook bij kinderen is de kans op het optreden hiervan groot. In geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld of die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker. 5. HOE BEWAART U UNGUENTUM TRIAMCINOLONI 1 MG/G PCH? Niet bewaren boven 25 C, in de originele verpakking, niet in de koelkast en/of vriezer bewaren. Unguentum triamcinoloni 1 mg/g PCH buiten bereik en zicht van kinderen bewaren. Uiterste gebruiksdatum Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de datum op de verpakking achter niet te gebruiken na of "exp.". De eerste 2 cijfers geven de maand aan, de laatste cijfers het jaar. Deze bijsluiter is voor het laatst goedgekeurd in februari v.EV

GENEESMIDDELENGROEP Ontstekingsremmende geneesmiddelen (corticosteroïden). Raadpleeg ook de rubriek Werking van het geneesmiddel

GENEESMIDDELENGROEP Ontstekingsremmende geneesmiddelen (corticosteroïden). Raadpleeg ook de rubriek Werking van het geneesmiddel Fagron Hydrocortison creme 10 mg/g FNA Bijsluiter ALGEMENE KENMERKEN NAAM Hydrocortison crème 10 mg/g FNA Fagron, crème SAMENSTELLING Het produkt bevat per gram crème 10 mg hydrocortisonacetaat Hydrocortison

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison 20/10 PCH, 20 mg/g en 10 mg/g miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG

Nadere informatie

Betamethason Teva 1 mg/g, lotion Betamethason Teva 1 mg/g, zalf Betamethason Teva 1 mg/g, crème

Betamethason Teva 1 mg/g, lotion Betamethason Teva 1 mg/g, zalf Betamethason Teva 1 mg/g, crème 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U START MET HET GEBRUIK VAN DIT GENEESMIDDEL. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison Apotex 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison Apotex 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison Version 2017_06 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison Apotex 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, crème 1 mg/g. Triamcinolonacetonide 1 mg/g

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, crème 1 mg/g. Triamcinolonacetonide 1 mg/g Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, crème 1 mg/g Triamcinolonacetonide 1 mg/g Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het

Nadere informatie

Hydrocortison Teva 10 mg/g, crème hydrocortisonacetaat

Hydrocortison Teva 10 mg/g, crème hydrocortisonacetaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hydrocortison Teva 10 mg/g, hydrocortisonacetaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar

Nadere informatie

CREMOR TRIAMCINOLONACETONIDE Mylan 0,1%, CREME 1 MG/G

CREMOR TRIAMCINOLONACETONIDE Mylan 0,1%, CREME 1 MG/G PACKAGE LEAFLET BIJSLUITER VOOR DE PATIËNT CREMOR TRIAMCINOLONACETONIDE Mylan 0,1%, CREME 1 MG/G Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel! Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

MODULE HYDROCORTISON-VASELINECRÈME DMB 1% FNA

MODULE HYDROCORTISON-VASELINECRÈME DMB 1% FNA APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET Page 1 of 6 MODULE 1.3.3 APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET HYDROCORTISON-VASELINECRÈME DMB 1% FNA APPLICATION FORM PACKAGE LEAFLET Page 2 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Triamcinolonacetonide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Triamcinolonacetonide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Triamcinolon-vaselinecrème DMB 0,1% FNA, Triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze

Nadere informatie

Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison

Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat en hydrocortison 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat/Hydrocortison Teva 20/10 mg/g, miconazolnitraat en hydrocortison LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT

Nadere informatie

Chlooramfenicol ratiopharm 10 mg/g, oogzalf

Chlooramfenicol ratiopharm 10 mg/g, oogzalf Chlooramfenicol ratiopharm 10 mg/g, oogzalf Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te

Nadere informatie

Diprosalic, zalf RVG 09375 Bijsluiter Pagina 1/5

Diprosalic, zalf RVG 09375 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Diprosalic, 0,5 mg/g, zalf betamethasondipropionaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème BIJSLUITER CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Hydrocortisonacetaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Hydrocortisonacetaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hydrocortison-vaselinecrème DMB 1% FNA, Hydrocortisonacetaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, chlooramfenicol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLINDAMYCINE HCL 1% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. CLINDAMYCINE HCL 1% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER CLINDAMYCINE HCL 1% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% KETOCONAZOL 2% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème

BIJSLUITER. CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème BIJSLUITER CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% SALICYLZUUR 5% en 10% crème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Triamcinolonacetonidecrème FNA Mylan 1 mg/g, o/w crème. Triamcinolonacetonide

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Triamcinolonacetonidecrème FNA Mylan 1 mg/g, o/w crème. Triamcinolonacetonide Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Triamcinolonacetonidecrème FNA Mylan 1 mg/g, o/w crème Triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER. ERYTROMYCINE 2% CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% zalf

BIJSLUITER. ERYTROMYCINE 2% CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% zalf BIJSLUITER ERYTROMYCINE 2% CLOBETASOLPROPIONAAT 0,05% zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% ZWAVEL 5% cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Gyno-miconazolnitraat 20 PCH, crème voor vaginaal gebruik 20 mg/g

Gyno-miconazolnitraat 20 PCH, crème voor vaginaal gebruik 20 mg/g Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Gyno-miconazolnitraat 20 PCH, 20 mg/g LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U START MET HET GEBRUIK VAN DIT GENEESMIDDEL. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig

Nadere informatie

2. Wat moet u weten voordat u Locacorten inneemt/gebruikt? Locacorten crème bevatten 0,2 milligram flumethasonpivalaat per 10 gram crème.

2. Wat moet u weten voordat u Locacorten inneemt/gebruikt? Locacorten crème bevatten 0,2 milligram flumethasonpivalaat per 10 gram crème. Informatie voor de patiënt Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven,

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 2% oplossing Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Locoid scalp lotion, lotion 1 mg/ml Hydrocortison-17-butyraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Leidapharm Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20 mg/g, crème

Leidapharm Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20 mg/g, crème 1.3.1.1 Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid crème, crème 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid crème, crème 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Locoid crème, crème 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid Crelo, emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Locoid Crelo, emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Locoid Crelo, emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g Hydrocortison-17-butyraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Voor inlichtingen: Bayer B.V., Divisie Bayer Schering Pharma, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht, tel.: 0297 280 666

Voor inlichtingen: Bayer B.V., Divisie Bayer Schering Pharma, Postbus 80, 3640 AB Mijdrecht, tel.: 0297 280 666 1 van 6 Lees deze bijsluiter goed door vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Triamcinolonacetonide CF 1 mg/g, crème Triamcinolonacetonide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 3% cetomacrogolzalf en TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 5%, 10% afwasbare lanettebasis Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. miconazolnitraat. Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. miconazolnitraat. Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Boots Pharmaceuticals Antischimmelcrème Miconazolnitraat 20 mg/g, crème miconazolnitraat Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% vaselinelanettecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol

Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, oogzalf chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Chlooramfenicol Teva 10 mg/g, chlooramfenicol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème BIJSLUITER HYDROCORTISONACETAAT 1% vaselinelanettecrème en vaselinecetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ibaril, hydrofobe crème, 2,5mg/g desoximetason

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Ibaril, hydrofobe crème, 2,5mg/g desoximetason BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Ibaril, hydrofobe crème, 2,5mg/g desoximetason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème desoximetason

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème desoximetason BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Desoximetason Bipharma 2,5 mg/g, hydrofobe crème desoximetason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat

Nadere informatie

Kruidvat antischimmelcrème miconazolnitraat 20 MG/G, hydrofiele crème

Kruidvat antischimmelcrème miconazolnitraat 20 MG/G, hydrofiele crème 1.3.1.1 Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 Marketing 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Antischimmelcrème HTP Miconazolnitraat 20 mg/g, Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Locasalen, zalf. Flumetasonpivalaat, salicylzuur

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Locasalen, zalf. Flumetasonpivalaat, salicylzuur BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Locasalen, zalf Flumetasonpivalaat, salicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Lactulosestroop PCH, stroop 667 mg/ml

Lactulosestroop PCH, stroop 667 mg/ml Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen.

Nadere informatie

Diprolene 0,5 mg/g zalf, zalf RVG Bijsluiter Pagina 1/5

Diprolene 0,5 mg/g zalf, zalf RVG Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter Pagina 1/5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Diprolene 0,5 mg/g zalf betamethason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

DA antischimmelcrème miconazolnitraat 20 mg/g, hydrofiele crème

DA antischimmelcrème miconazolnitraat 20 mg/g, hydrofiele crème Version 2017-03 Page 1 of 5 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf BIJSLUITER PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Calmurid HC. hydrocortison en ureum

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Calmurid HC. hydrocortison en ureum BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Calmurid HC hydrocortison en ureum Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter. Het

Nadere informatie

Clotrimazol 10 mg/g Teva, hydrofiele crème clotrimazol

Clotrimazol 10 mg/g Teva, hydrofiele crème clotrimazol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Clotrimazol 10 mg/g Teva, clotrimazol Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie - Dit geneesmiddel kunt

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème

BIJSLUITER. HYDROCORTISONACETAAT 1% KETOCONAZOL 2% ZINKOXIDE 10% cetomacrogolcrème BIJSLUITER cetomacrogolcrème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u hem later

Nadere informatie

Bijsluiter Nerisona Crème 1 van 6 Informatie voor de gebruik(st)er Approved by the Dutch MEB on 25-06-2014

Bijsluiter Nerisona Crème 1 van 6 Informatie voor de gebruik(st)er Approved by the Dutch MEB on 25-06-2014 Bijsluiter Nerisona Crème 1 van 6 Approved by the Dutch MEB on 25-06-2014 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Nerisona Crème, hydrofiele (o/w) crème 0,1% Diflucortolonvaleraat Lees goed de hele

Nadere informatie

Miconazolnitraat 20 PCH, strooipoeder 20 mg/g miconazolnitraat

Miconazolnitraat 20 PCH, strooipoeder 20 mg/g miconazolnitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Miconazolnitraat 20 PCH, 20 mg/g miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie - Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Laxeerdrank Lactulose 667 mg/ml, stroop lactulose

Boots Pharmaceuticals Laxeerdrank Lactulose 667 mg/ml, stroop lactulose BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Boots Pharmaceuticals Laxeerdrank Lactulose 667 mg/ml, stroop lactulose LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit

Nadere informatie

Ketoconazol shampoo 20 mg/g PCH ketoconazol

Ketoconazol shampoo 20 mg/g PCH ketoconazol 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ketoconazol 20 mg/g PCH ketoconazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% hoofdzalf

BIJSLUITER. PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% hoofdzalf BIJSLUITER PIX LITHANTHRACIS 1,5% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 1% hoofdzalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g miconazolnitraat

Miconazolnitraat 20 PCH, hydrofiele crème 20 mg/g miconazolnitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Miconazolnitraat 20 PCH, 20 mg/g miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Topicorte, emulsie voor cutaan gebruik 2,5 mg/g desoximetason

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Topicorte, emulsie voor cutaan gebruik 2,5 mg/g desoximetason Bijsluiter: informatie voor de patiënt Topicorte, emulsie voor cutaan gebruik 2,5 mg/g desoximetason Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt?

1.Wat is Differin Gel en waarvoor wordt het gebruikt? Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gyno-Miconazolnitraat Teva 20 mg/g, crème voor vaginaal gebruik Miconazolnitraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Gyno-Miconazolnitraat Teva 20 mg/g, crème voor vaginaal gebruik Miconazolnitraat Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Gyno-Miconazolnitraat Teva 20 mg/g, Miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NOSCAPINE HCL, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol 120 PCH, 120 mg Paracetamol 240 PCH, 240 mg Paracetamol 500 PCH, 500 mg Paracetamol 1000 PCH, 1000 mg Paracetamol

Nadere informatie

Dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellos Versie 1.0

Dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellos Versie 1.0 Dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellose Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in dermovatezalf 0,05% met 20% hypromellose is clobetasol-17- proprionaat.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan zalf 1 mg/g. betamethason-17-valeraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan zalf 1 mg/g. betamethason-17-valeraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betnelan zalf 1 mg/g betamethason-17-valeraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% zalf, cetomacrogolzalf of in simplex zalf

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% zalf, cetomacrogolzalf of in simplex zalf BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% zalf, cetomacrogolzalf of in simplex zalf Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. -

Nadere informatie

BIJSLUITER. HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% HYDROCORTISONACETAAT 1% crème HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème

BIJSLUITER. HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% HYDROCORTISONACETAAT 1% crème HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème BIJSLUITER HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% HYDROCORTISONACETAAT 1% crème HYDROCHINON 5% TRETINOÏNE 0,05% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf

BIJSLUITER. LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf BIJSLUITER LCD 10% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% SALICYLZUUR 10% lanettezalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Cutivate zalf 0,05 mg/g. fluticasonpropionaat 1. WAT IS CUTIVATE ZALF EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Cutivate zalf 0,05 mg/g. fluticasonpropionaat 1. WAT IS CUTIVATE ZALF EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT BIJSLUITER: INFORATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Cutivate zalf 0,05 mg/g fluticasonpropionaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Kruidvat Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder

Kruidvat Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder Module 1 Administrative Information and Prescribing Information Page: 1.3.1.3-1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS, miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Kruidvat Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder

Kruidvat Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Kruidvat Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie - Dit geneesmiddel

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder miconazolnitraat

Boots Pharmaceuticals Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder miconazolnitraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Boots Pharmaceuticals Antischimmelpoeder Miconazolnitraat 20 mg/g, strooipoeder miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0

Bijsluiter Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion 100 g Versie 1.0 Triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis 10% lotion Werking en toepassingen Wat doet dit medicijn en waarbij wordt het gebruikt? De werkzame stof in triamcinolonacetonide 0,1% in paraffine capitis

Nadere informatie

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème

BIJSLUITER. TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème BIJSLUITER TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% LIDOCAÏNE 3% vaselinecrème Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Miconazolnitraat Mylan 20 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat

Miconazolnitraat Mylan 20 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Miconazolnitraat Mylan 20 mg/g, hydrofiele crème miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, neusspray beclometasondipropionaatmonohydraat

Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, neusspray beclometasondipropionaatmonohydraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Beclometason nevel Teva 50 microgram/dosis, beclometasondipropionaatmonohydraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf

BIJSLUITER. TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf BIJSLUITER TETRACYCLINE 3% TRIAMCINOLONACETONIDE 0,1% crème en zalf Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 0,5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 0,5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat belangrijke

Nadere informatie

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride

Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, drank noscapinehydrochloride 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Noscapine HCl Teva 1 mg/ml, noscapinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Vicks Hoest noscapinehydrochloride 1 mg/ml, Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

MICONAZOLNITRAAT ANTISCHIMMELPOEDER APOTEX 20 MG/G, STROOIPOEDER RVG 23379=15381. Version 2016-07 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

MICONAZOLNITRAAT ANTISCHIMMELPOEDER APOTEX 20 MG/G, STROOIPOEDER RVG 23379=15381. Version 2016-07 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Version 2016-07 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS miconazolnitraat antischimmelpoeder apotex 20 mg/g, strooipoeder miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER. DITRANOL 0,1%, 0,25%, 0,5%, 1%, 2%, 3%, 4% en 5% gel

BIJSLUITER. DITRANOL 0,1%, 0,25%, 0,5%, 1%, 2%, 3%, 4% en 5% gel BIJSLUITER DITRANOL 0,1%, 0,25%, 0,5%, 1%, 2%, 3%, 4% en 5% gel Lees de hele bijsluiter goed voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER NOSCAPINE HCL 1=1 PCH, 1 mg/ml Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g. betamethason-17-valeraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betnelan emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g. betamethason-17-valeraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betnelan emulsie voor cutaan gebruik 1 mg/g betamethason-17-valeraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Version Page 1 of 6 TREKPLEISTER ANTISCHIMMELCRÈME MICONAZOLNITRAAT 20 MG/G, CRÈME. miconazolnitraat

Version Page 1 of 6 TREKPLEISTER ANTISCHIMMELCRÈME MICONAZOLNITRAAT 20 MG/G, CRÈME. miconazolnitraat Version 2016-04 Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER TREKPLEISTER ANTISCHIMMELCRÈME MICONAZOLNITRAAT 20 MG/G, CRÈME miconazolnitraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

FARMACEUTISCHE VORM EN INHOUD

FARMACEUTISCHE VORM EN INHOUD Fagron Minoxil, lotion 2 g/100 ml Versie : 05 pil-nl Patientenbijsluiter ALGEMENE KENMERKEN BENAMING Minoxidil, lotion 2 g/100 ml SAMENSTELLING Minoxidil, lotion 2 g/100 ml bevat per ml lotion 20 mg minoxidil,

Nadere informatie

7BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Locacorten 0,02% crème. (Flumetasonpivalaat)

7BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Locacorten 0,02% crème. (Flumetasonpivalaat) 7BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Locacorten 0,02% crème (Flumetasonpivalaat) Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u.

Nadere informatie

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT

Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Bijsluiter Canesten foot 1 van 5 CANESTEN FOOT Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept),

Nadere informatie

Psylliumvezels PCH suikervrij, granulaat in sachets 3,6 g psylliumvezels

Psylliumvezels PCH suikervrij, granulaat in sachets 3,6 g psylliumvezels 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Psylliumvezels PCH suikervrij, 3,6 g psylliumvezels Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want

Nadere informatie

ISOSORBIDEDINITRAAT-vaselinecrème 1% FNA crème

ISOSORBIDEDINITRAAT-vaselinecrème 1% FNA crème PATIENTENBIJSLUITER Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u vragen,

Nadere informatie

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Aciclovir ratiopharm koortslip 50 mg/g, aciclovir Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Cortisonacetaat Teva 5 mg, tabletten Cortisonacetaat Teva 25 mg, tabletten cortisonacetaat

Cortisonacetaat Teva 5 mg, tabletten Cortisonacetaat Teva 25 mg, tabletten cortisonacetaat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Cortisonacetaat Teva 5 mg, Cortisonacetaat Teva 25 mg, cortisonacetaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start

Nadere informatie

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir

aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Version 2014_03 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER aciclovir koortslipcrème Apotex 50 mg/g, crème aciclovir Lees goed de hele bijsluiter door voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine

Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Kruidvat Hoestdrank Noscapine HCl 1 mg/ml, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride

Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, neusspray Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, neusspray xylometazolinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Xylometazoline HCl 0,5 mg/ml Teva, Xylometazoline HCl 1 mg/ml Teva, xylometazolinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want

Nadere informatie

Benzoylperoxide hydrogel 5% PCH, hydrogel 50 mg/g Benzoylperoxide hydrogel 10% PCH, hydrogel 100 mg/g benzoylperoxide

Benzoylperoxide hydrogel 5% PCH, hydrogel 50 mg/g Benzoylperoxide hydrogel 10% PCH, hydrogel 100 mg/g benzoylperoxide 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Benzoylperoxide 5% PCH, 50 mg/g Benzoylperoxide 10% PCH, 100 mg/g benzoylperoxide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 5

Package leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Hoestdrank HTP, stroop Noscapine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie